Sortsys 5. Clearing tankstationgegevens. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sortsys 5. Clearing tankstationgegevens. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3"

Transcriptie

1 versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel

2 1 Inleiding 2 Principe clearing 3 Inrichting 4 Uitgevers 1 5 Locaties 2 8 Prijsafspraken per uitgever en exploitant 3 11 Verrekening op basis van de dagstaat 4 12 Verwerking 14 Inlezen 1 van de transacties 15 Exporteren van de transacties 2 18 Verrekenen van transacties 3 19 E-factuur 4 21

3 2 1 Inleiding is een programmapakket, dat speciaal voor de verwerking van tankgegevens is geschreven met als doel het sorteren van tankingen naar kaartuitgever en het onderling verrekenen van de brandstofuitgiften aan 'vreemde' kaarthouders. Het uitgangspunt is een groep van tankstationhouders, die kredietkaarten aan hun klanten hebben uitgegeven en met elkaar de afspraak hebben gemaakt, dat alle kredietkaarthouders op alle stations kunnen tanken. Hoofdonderdeel is de onderlinge verrekening van leveringen aan wederzijdse kaarthouders. levert deze faciliteit op basis van een gezamenlijk overeen te komen prijsniveau, bijvoorbeeld de landelijke adviesprijs. Ook shopartikelen kunnen desgewenst aan wederzijdse kaarthouders worden geleverd.

4 3 2 Principe clearing is bedoeld voor de clearing tussen verschillende organisaties. Clearing houdt in dat de verschillende partijen per periode de transacties verrekenen. Alle verrekeningen vinden plaats met een tussenpartij, dit heeft als voordeel dat iedere organisatie maar met één tussenpartij hoeft te verrekenen, in plaats van alle overige organisatie afzonderlijk. Als voorbeeld het traject bij het afrekenen met een kredietkaart op een tankstation. Op het moment dat er op een station wordt afgerekend met een kredietkaart, stuurt het station een factuur voor die transactie naar de kaartuitgever. De kaartuitgever op zijn beurt stuurt die factuur weer door naar de klant. De kaartuitgever neemt eigenlijk de schuld over van de klant. De schuld is ontstaan doordat er getankt is en niet is afgerekend. Vaak zal zowel het station als de kaartuitgever de transacties bundelen (bijvoorbeeld per dag/week of maand). Schematisch komt het hierop neer: Afbeelding 1 Als als de tussenpartij wordt gebruikt komt het schematisch hierop neer. Afbeelding 2

5 4 3 Inrichting Binnen de verrekening spreken we van eigen en vreemde locaties en van eigen en vreemde uitgevers. Een eigen locatie is een locatie die u zelf beheert en waarvan de voorraad van u is. Een vreemde locatie is een locatie waarvan de voorraad niet van u is. Een eigen uitgever is een uitgever waarvan u de kaarthouders zelf factureert. Bij een vreemde uitgever factureert u de uitgever en niet de kaarthouders. Binnen de verrekening zijn er 4 mogelijke basissituaties. Deze situaties kunnen gecombineerd voorkomen, maar het kan voorkomen dat er maar één situatie gebruikt wordt. Eigen locatie Vreemde locatie Kaart van eigen uitgever Geen verrekening Creditfactuur aan locatie Kaart van vreemde uitgever Debetfactuur aan uitgever Creditfactuur aan locatie + Debetfactuur aan uitgever Veelal zal een uitgever ook exploitant zijn. Dat zorgt ervoor dat de situatie Vreemde uitgever Vreemde locatie in sommige gevallen een debet- en een creditfactuur oplevert. zal in die gevallen die transacties weglaten uit de verrekening. Hetzelfde geldt voor de combinatie Eigen uitgever Eigen locatie, deze transacties worden niet verrekend. In alle situaties moeten de transacties geëxporteerd kunnen worden naar de uitgever. Bij een eigen uitgever resulteert dit in transacties die binnen Flexys 5 kunnen worden ingelezen. Voor vreemde uitgevers kunnen diverse formaten worden aangemaakt.

6 5 3.1 Uitgevers Om het onderscheid tussen eigen en vreemde uitgevers te maken is er een apart stambestand uitgevers toegevoegd. Via de menukeuze [Stambestanden] [Uitgevers] [Muteren] kunt u de uitgevers invoeren. Afbeelding 3 Als u in het veld [Debiteurnummer] een bestaand debiteurnummer kiest, geeft u daarmee aan dat deze uitgever een vreemde uitgever is. Het opgegeven debiteurnummer wordt gebruikt op de factuur die u aan deze uitgever stuurt. Laat u dit veld leeg, dan geeft u aan dat het een eigen uitgever is.

7 6 In het veld [Prijsberekening] kunt u de verrekeningsmethode opgeven. De volgende methodes zijn beschikbaar. Prijsberekening Omschrijving Op basis van pompprijs Bedragen zoals door de kassa of automaat geregistreerd. Op basis van adviesprijs De adviesverkoopprijs zoals in geregistreerd. Als er sprake is van adviesprijsgroepen wordt de adviesprijs aan de hand van de locatie bepaald. Is er geen sprake van adviesprijsgroepen dan wordt de prijs van locatie 0 (=adviesprijzen) gebruikt. Adviesprijsgroepen is een optie binnen Comsys 5 Master. Op basis van inkoopprijs De inkoopprijs zoals in is geregistreerd. Deze prijs moet per locatie worden ingegeven. Het voordeel van deze aparte prijs ligt in het feit dat deze prijs geen invloed heeft op de prijsberekening binnen Flexys 5, in tegenstelling tot de adviesprijs. Op basis van oliehandelprijs De prijs zoals in Faksys 5 voor levering aan de exploitant wordt gebruikt. Alleen in combinatie met Faksys 5. Op basis van exploitantadviesprijs De prijs op basis van de adviesprijzen van een exploitant. Vergelijkbaar met de adviesprijzen in combinatie met adviesprijsgroepen. Alleen wordt de adviesprijs bepaald aan de hand van de exploitant en niet aan de hand van de locatie zelf. Alleen vulloon en provisie Alleen de vulloon en provisie worden berekend. De verkochte liters zelf worden niet vergoed. Bij alle prijsberekeningsmethodes geldt dat er met kortingen/toeslagen gewerkt kan worden. In het veld [Transactieformaat] kunt u het formaat aangeven waarin u de transacties wilt exporteren. Het transactiebestand wordt opgeslagen in de map die is opgegeven in het veld [Exportmap]. Indien u geen transacties wilt exporteren naar de uitgever dan kiest u voor [Geen export] in het veld [Transactieformaat]. Na het invoeren van een uitgever moet de kaartsoort van de betreffende uitgever worden aangemaakt. De kaartsoort is het eerste deel van het totale kaartnummer of PAN-nummer. Bij het invoeren van de kaartsoort, via de menukeuze [Stambestanden] [Kaarten] [Kaartsoorten] [Muteren], kunt u in het veld [Uitgever] de gewenste uitgever uit een lijst kiezen.

8 7 Afbeelding 4

9 8 3.2 Locaties Om het onderscheid tussen eigen en vreemde locaties te maken, moet binnen een exploitant worden opgegeven. Deze exploitanten kunt u vastleggen in een apart stambestand exploitanten. Via de menukeuze [Stambestanden] [Exploitanten] [Muteren] kunt u de exploitanten invoeren. Afbeelding 5 Als u in het veld [Factuur debiteurnr] een bestaand debiteurnummer kiest, geeft u aan dat het een vreemde exploitant is. Als de exploitant u een inkoopfactuur stuurt, kunt u de verrekenfactuur op een tussenrekening boeken. De tussenrekening kunt u opgeven in het veld [Tussenrekening] In het veld [Oliehandel debiteurnr] vult u het debiteurnummer van de exploitant binnen de oliehandel in. Dit kan hetzelfde nummer zijn als het [Factuur debiteurnummer], maar u kunt de verrekening ook op een apart debiteurnummer boeken. Dit veld gebruikt u alleen als u de [Prijsberekening] [Oliehandelprijs] gebruikt. In het veld [Adviesprijscode] selecteert u de adviesprijs van de betreffende exploitant. Dit veld gebruikt u alleen als u de [Prijsberekening] [Exploitantadviesprijs] gebruikt.

10 9 Als u afspreekt nooit meer te vergoeden dan de pompprijs kunt u in het veld [Prijsgarantie] een vinkje zetten. Mocht de berekende prijs -/- de ingestelde korting hoger zijn dan de pompprijs wordt alsnog de pompprijs gebruikt. Het vulloon wordt altijd toegepast, ook als de pompprijs gebruikt wordt. De tabel [kortingsafspraken] gebruikt u om per exploitant per uitgever per artikelgroep een vulloon, korting of provisie vast te leggen. In plaats van één artikelgroep kunt u een hoofdgroep selecteren door een "\" gevuld door het nummer in te typen. Wilt u een korting geven op alle artikelgroepen, dan kiest u voor "*" als artikelgroep. Het veld uitgever kunt u vullen met -1 als u bij alle uitgevers deze korting wilt berekenen. Regels ingevuld om een artikelgroep hebben voorrang op een regel ingevuld om hoofdgroep. Het zelfde geldt voor uitgevers: een afspraak voor een specifieke uitgever heeft voorraad op een afspraak op alle uitgevers. De korting en de provisie worden beiden gebruikt om de verrekenprijs te bepalen, het verschil tussen deze twee velden is dat de provisie een percentage van het (bruto) verrekenbedrag is en dat de korting ingevuld wordt in euro per liter. De vulloon is eveneens een korting per liter en wordt als (extra) vergoeding over de geleverde artikelen gebruikt. Het uiteindelijke nettobedrag wordt op de volgende manier berekend: Bruto verrekenbedrag = Volume van de transactie * verrekenprijs Korting = Volume van de transactie * ingestelde korting Provisie = Bruto verrekenbedrag * ingestelde provisiepercentage Vulloon = Volume van de transactie * ingestelde vulloon Netto verrekenbedrag = Bruto verrekenbedrag - korting - provisie + vulloon Als bruto verrekenbedrag - korting - provisie hoger is dan de pompbedrag dan wordt het netto verrekenbedrag: Pompbedrag + vulloon Een korting van 1 cent per liter voert u in als 0,01 Voorbeeld bij prijsberekening op basis van adviesprijs: voorbeeld 1 zonder prijsgarantie voorbeeld 1 met prijsgarantie voorbeeld 2 zonder prijsgarantie voorbeeld 2 met prijsgarantie Pompprijs 1,50 1,50 1,50 1,50 Adviesprijs 1,60 1,60 1,55 1,55 Korting -/- 0,09 -/- 0,09 -/- 0,09 -/- 0,09 Vulloon 0,01 0,01 0,01 0,01 Uiteindelijke prijs 1,52 1,51 1,47 1,47 De lichtgedrukte velden worden niet gebruikt voor de uiteindelijke prijs. In dit voorbeeld is uitgegaan van de situatie dat er zowel vulloon als korting is gegeven. Meestal is dit niet het geval. De prijsgarantie wordt meestal gebruikt om te voorkomen dat er meer wordt betaald dan de pompprijs en zal normaal gesproken alleen geactiveerd worden als de pompprijs van de exploitant onverwacht laag is. Na het invoeren van de exploitanten kunt u de exploitanten koppelen aan de locaties. Hiervoor kunt u via de menukeuze [Stambestanden] [Kaarten] [Locaties] [Muteren] uit de keuzelijst in het veld [Exploitantnr] de juiste exploitant kiezen.

11 10 Afbeelding 6

12 Prijsafspraken per uitgever en exploitant Voor de prijsberekening gebruikt standaard de kortingsafspraken van de exploitant. Dit voor zowel de factuur aan de exploitant als aan de uitgever. Als alle exploitanten en uitgevers een factuur zouden krijgen, dan komt het totaal van de facturen uit op 0. Als u aparte afspraken maakt met uitgevers en exploitanten, dan kunt u gebruik maken van een optie om zowel bij exploitanten als uitgevers kortingsafspraken in te geven. Aangezien deze optie een grote impact heeft op de verrekening, kunt u deze optie niet zelf aanzetten. U kunt hiervoor contact opnemen met de helpdesk van Lodder Applicaties BV. Nadat de optie is aangezet, kunt u bij de uitgever een tabel met kortingsafspraken ingeven. Deze tabel is vergelijkbaar met de tabel bij de exploitanten. Dit met één groot verschil: de kolom uitgever is vervangen door exploitant. Daarnaast kan er zowel bij de uitgever als bij de exploitant een prijscode ingegeven worden. Als deze optie aanstaat wordt bij het aanmaken van de facturen per uitgever een prijs en korting berekend. In een optionele module is het mogelijk om de prijsafspraken uit te breiden met de mogelijkheid om per prijsafspraak een prijscode op te geven. Standaard worden dan de prijscodes van de exploitant en uitgever gebruikt. In het grid met de kortingsafspraken is een kolom met een prijscode toegevoegd. Door in deze kolom een afwijkende prijscode te selecteren wordt die prijscode gebruikt als die kortingsafspraak van toepassing is.

13 Verrekening op basis van de dagstaat Normaal gesproken vind een verrekening plaats op basis van een transactie die ingelezen kan worden. De bestanden hiervoor komen vanaf de kassa of van een verzamelpunt voor transacties, zoals CCV of Tokheim. Daarnaast kan het voorkomen dat er een verrekening moet plaats vinden zonder dat de transacties beschikbaar zijn. Veelal gaat het dan om een of meer betaalwijze(n) die op de dagstaat van Kassys 5 staan vermeld. In dit geval is het mogelijk om in Kassys 5 bij de betaalwijze aan te geven dat een fictieve transactie van deze betaalwijze gemaakt moet worden. Bij het journaliseren van de dagstaat worden deze fictieve transacties in het transactiebestand van geplaatst. Deze transacties kunnen vervolgens op normale wijze verwerkt worden in. Om te voorkomen dat deze twee transactiesoorten (echte transacties en fictieve transacties aan de hand van dagstaat) tegelijk verwerkt gaan worden en daardoor onduidelijkheid ontstaat, moet bij het aanmaken van facturen gekozen worden voor de transactiesoort die verwerkt moet worden. Op deze manier zijn facturen van de echte transactie en de fictieve transacties goed uit elkaar te houden. Voor het gebruik van deze functie moeten in Kassys een aantal instellingen gemaakt worden. De eerste is een instelling in de [Kassys instellingen]: op het tabblad [Algemeen] moet het veld [Standaard product bij verrekening van creditcards] gevuld worden met een artikelgroep. Deze artikelgroep wordt in de fictieve transactie ingevuld. De tweede instellingen is in het betaalwijzebestand van Kassys. Hier moet de betaalwijze gekoppeld worden aan een uitgever. In het grid onderaan het scherm kan per locatie een [uitgever] ingevuld worden. Daarnaast kan er worden afgeweken van de standaard artikelgroep door het veld [artikelgroep] in te vullen. Hierdoor is het mogelijk om per betaalwijze per locatie een aparte artikelgroep te gebruiken.

14 13 Afbeelding 7 De transacties worden bij het journaliseren aangemaakt, niet bij het inlezen van de dagstaat.

15 14 4 Verwerking De verwerking binnen bestaat uit 3 gedeeltes: 1. Inlezen van de transacties; 2. Sorteren van tankingen naar kaartuitgever en het aanleveren daarvan aan de uitgevers; 3. Het onderling verrekenen van de transacties tussen kaartuitgevers en stationsexploitanten. Het eerste gedeelte is de bron voor de volgende twee gedeeltes. Over het algemeen is de frequentie voor het aanleveren van de transacties aan de uitgevers hoger dan de verrekenfactuur. Gedeelte 2 en 3 kunnen apart van elkaar worden uitgevoerd, mits er transacties aanwezig zijn.

16 Inlezen van de transacties Het inlezen van de transacties is mogelijk via de menukeuze [Tankingen] [Inlezen Tankingen]. Vervolgens krijgt u een wizard waarin u kunt kiezen voor een het inlezen van één transactieformaat, één locatie of alle mogelijke bestanden. Hierna wordt een overzicht getoond van de geldige bestanden. Indien u een bestand niet wilt inlezen, kunt u het vinkje voor de bestandsnaam weghalen. Het inlezen start u door de knop [Inlezen]. Afbeelding 8 Bij het inlezen wordt een controle uitgevoerd op geldigheid van het bestand. Het bestand kan worden afgekeurd onder andere vanwege de volgende redenen: 1. De artikelgroep is niet bekend. U moet deze artikelgroep toevoegen in het artikelgroepenbestand of u moet de vertaaltabel aanpassen zodat deze artikelgroep bekend is. 2. De kaartsoort is onbekend. U moet de kaartsoort invoeren in of de kaartsoort wordt niet goed herkend bij het inlezen. Dit kunt u in het script bij de automaat aanpassen. 3. Geen uitgever ingevuld. U heeft bij de kaartsoort geen uitgever ingevuld. 4. De locatie is onbekend. U moet de locatie invoeren in of de locatie wordt niet goed herkend. Dit kunt u aanpassen door de vertaaltabel aan te passen of door het disk-id in het automatenbestand in te stellen. 5. Geen exploitant ingevuld. U heeft bij de locatie geen exploitant ingevuld. Als een controle van het bestand een fout oplevert wordt het bestand niet ingelezen. U moet de fouten herstellen voordat u het betreffende bestand kunt inlezen. Als de bestanden zijn ingelezen kunt u de transactie bekijken via de keuze [Tankingen] [Raadplegen/Muteren tankingen]. U ziet de transacties hier totdat ze én verrekend én geëxporteerd zijn.

17 16 Afbeelding 9 Naast het inlezen van transacties is het mogelijk om handmatig transacties in te voeren. Hiervoor is de menukeuze [Tankingen] [Invoeren bonnen]. In dit scherm kunt u de transactie invoeren. Afbeelding 10

18 17 Bij het invoeren van een transactie is het verplicht om een kaartnummer in te vullen. Aan de hand van het kaartnummer wordt de uitgever opgezocht. Hierbij kunt u gebruik maken van de zoekfunctie op kenteken of op debiteur. Als u van deze locatie de dagstaat inleest in Kassys, kunt u deze transacties ook ingeven via de dagstaat invoer in Kassys 5. In de meeste gevallen heeft u deze bonnen al via een aparte betaalwijze aangeslagen op de kassa (bijvoorbeeld EPM: Handbon). In Kassys 5 stelt u deze betaalwijze in als een betaalwijze die u verder wilt specificeren. U kunt vervolgens bij het invoeren van de dagstaat op het tabblad [Specificatie inkomsten/uitgave] via de knop [Bon] de handbon ingeven. De lay-out van dit scherm komt overeen met de boninvoer in. Na het invoeren van de bon, wordt automatisch een regel bij de specificatie inkomsten/uitgaven toegevoegd met de gegevens van deze bon. Het betaalwijzenummer dat gebruikt wordt in de aangemaakte transactie is in te stellen via de Kassys 5 instellingen. en Flexys 5 kijken naar de instelling voor neutraal doorboeken. Om dit proces goed te laten verlopen moet de betaalwijzen van alle kaarten die gefactureerd worden via Sortsys en/of Flexys en de betaalwijze voor handbonnen worden toegewezen aan de tussenrekening local cards.

19 Exporteren van de transacties Voor het exporteren van de transacties naar de kaartuitgevers is er de menukeuze [Verrekening] [Exporteren transacties]. Binnen deze menukeuze zoekt naar uitgevers waarvan transacties aanwezig zijn. In het overzicht kunt u per uitgever aangeven of de transacties geëxporteerd moeten worden. In de laatste kolom wordt de map getoond waarin de transacties geplaatst worden. Afbeelding 11 Als u op [Exporteren] klikt worden de transacties in het ingestelde transactieformaat geëxporteerd en kunt u de bestanden verder verwerken in Flexys 5 of doorsturen naar de uitgever. Standaard worden de transacties geexporteerd met de productnummer zoals deze in gebruikt worden. Bij veel exportformaten is het mogelijk om een vertaaltabel voor de export te gebruiken. Deze vertaaltabel is in te vullen via de keuze muteren uitgevers, op het tabblad [Export vertaaltabel]. Als er een vertaaltabel is ingesteld en er is een transactie met een artikelgroep die niet in de vertaaltabel staat komt er een melding en wordt er geen exportbestand aangemaakt. De betreffende artikelgroep moet eerst worden toegevoegd aan de vertaaltabel. Transacties die geëxporteerd zijn kunt u niet nogmaals exporteren.

20 Verrekenen van transacties Om een verrekenfactuur aan te maken, kiest u voor [Aanmaken facturen] in het menu [Verrekening]. Deze keuze biedt u de mogelijkheid om de transacties tot en met een opgegeven datum te verrekenen. Naast deze datum kunt u een [Factuurdatum] opgeven. Bij het aanmaken van de facturen worden de transacties verdicht op uitgever + locatie + datum + product. Afbeelding 12 Zodra u de facturen heeft aangemaakt kunt u deze raadplegen en afdrukken via aparte menukeuzes.daarnaast is er in een aparte menukeuze voor het raadplegen van een specificatie van een factuur. In deze specificaties worden de transactie die aan deze factuur ten grondslag liggen opgezocht. Dit kan zowel voor als na het journaliseren via de menukeuze: [Statistiek] [Raadplegen facturen] [Raadplegen specificatie per factuur]. U kunt geen facturen aanmaken als er nog niet gejournaliseerde facturen aanwezig zijn. Journaliseren Als u de facturen goed bevonden heeft, kunt u de facturen journaliseren. Het journaliseren zorgt ervoor dat de facturen in de statistiek terecht komen, dat er een archieffactuur gemaakt wordt en dat de journaalpost van de facturen wordt gemaakt. Deze journaalpost kunt u in Finsys 5 verwerken.

21 20 Afbeelding 13 houdt bij het maken van de journaalpost rekening met de reeds in Kassys 5 geboekte omzet. Van belang hierbij is dat het veld [doorboekmethode] bij de locatie goed staat ingevuld. Normaal gesproken moet dit veld op Neutraal staan als in dezelfde administratie de dagstaat verwerkt wordt via Kassys 5. Om het neutraal doorboeken goed te laten verlopen moet de betaalwijzen van alle kaarten die gefactureerd worden via Sortsys en/of Flexys en de betaalwijze voor handbonnen worden toegewezen aan de tussenrekening local cards. Via de keuze [Statistiek] [Raadplegen facturen] [Raadplegen per debiteur] kunt u de afgesloten facturen raadplegen. Deze keuze toont de regels, zoals deze op de factuur vermeld zijn, in een raadpleeggrid. Wilt u de transacties die de basis zijn van deze factuur raadplegen dan kunt u deze transacties tonen via de keuze [Statistiek] [Raadplegen facturen] [Raadplegen specificatie per factuur]. In deze keuze ziet u alle transacties die op de factuur verrekend zijn. De volgorde van de transacties komt niet overeen met de volgorde op de factuur. Standaard is deze keuze gesorteerd op transactiedatum. Om de factuur te bekijken zoals deze is afgedrukt (en verstuurd), kunt u de factuur bekijken via de keuze [Statistiek] [Afdrukken archieffacturen], deze keuze toont de factuur als een PDFbestand.

22 E-factuur In is een mogelijk om een e-factuur te sturen in plaats van de papieren factuur. Er is een apart document beschikbaar waarin de instellingen voor e-factuur behandeld worden. Bij de factuur kan een specificatie van de factuur worden meegestuurd. Deze specificatie is niet een factuurlay-out maar een export van de transacties die ten grondslag aan de factuur liggen. Deze export is grotendeels vergelijkbaar met de gegevens die u in de menukeuze [raadplegen specificatie per factuur] vind en alleen mogelijk in combinatie met een e-factuur voor deze debiteur. Voor het toevoegen van de bijlage aan de e-factuur, gaat u naar muteren debiteuren, tabblad [Facturering Sortsys] en kiest u in het veld [Specificatie bijlage] voor eenvoudig of uitgebreid.

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Flexys 5. Onderhoud kortingen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Flexys 5 Onderhoud kortingen versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud kortingen Voorbereiding 1 initiële FLEXYS-instellingen Stap 2 1: Stap 3 2: Stap 4 3: Stap

Nadere informatie

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per

Versturen van facturen en rekeningoverzichten per Binnen de versie 5-programmatuur is het mogelijk om een aantal documenten, zoals facturen en rekeningoverzichten, te versturen per e-mail. Afhankelijk van de modules die u heeft kunt u de volgende documenten

Nadere informatie

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Cardsys 5. Kaartbeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Inrichting 3 Kaartvormen 1 Aanmaken/onderhouden van kaartvormen 3 4 Vaste gegevens 5 Variabele gegevens 6 Brandstofopties

Nadere informatie

Btw-tarief verhoging van 19 naar 21%

Btw-tarief verhoging van 19 naar 21% Per 1 oktober 2012 wordt het algemene (hoge) btw-tarief van 19% verhoogd naar 21%. Het lage btw-tarief blijft 6%. In dit document wordt beschreven hoe het nieuwe tarief wordt geregistreerd in de software,

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Flexys 5. Facturering. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Flexys 5. Facturering. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Flexys 5 Facturering versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Facturering Stap 1 1: Voorbereiding: Initiële FLEXYS 5 instellingen Stap 2 1a: Opstarten van een nieuw e verw

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Finsys 5. Financiële overzichten. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Finsys 5 Financiële overzichten versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Financiële overzichten 1. 1 Kolommenbalans 2. 2 Balans 2.1 Balans 2.2 Balans tw ee jaren 3. 3 Resultaat

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3

Flexys 5. Kaart- en debiteuronderhoud. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.3 Flexys 5 Kaart- en debiteuronderhoud versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Kaart- en debiteuronderhoud Stap 1 1: Stap 2 2: Definiëren van diverse coderingen Definiëren

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA VETERINARY Lange Spruit 1a, 7773NE Hardenberg - T 0031 (0)30 6347250 E info@vivaveterinary.nl I ww.vivaveterinary.nl Inhoud 1. Inleiding...- 3-2. Financiën...-

Nadere informatie

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.

Comsys 5. Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5. Comsys 5 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen versie 5.3 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verzenden van artikelen en onderhoud brandstofprijzen Stap 1 1: Stap

Nadere informatie

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+

Abonnement+ Algemeen. Verklaring menubalk Abonnement+ Algemeen Met behulp van Abonnement+ kunt u abonnementen vastleggen met meerdere artikelen, zoals dit ook in de factuuropdracht van Multivers ingevoerd kan worden. Men kan hierbij per abonnement meerdere

Nadere informatie

Handleiding Online Kassa. Maart 2010

Handleiding Online Kassa. Maart 2010 Handleiding Online Kassa Maart 2010 2 Inhoudsopgave handleiding Online Kassa Verkopen Pagina 5 Dagstaat Pagina 7 Periodestaat Pagina 8 Omzet per Periode Pagina 9 Artikelen Pagina 10 Relaties Pagina 11

Nadere informatie

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Facturatie op basis van werkelijk geboekte uren is alleen te gebruiken in combinatie met de tijdregistratie module van mijndienstrooster.

Facturatie op basis van werkelijk geboekte uren is alleen te gebruiken in combinatie met de tijdregistratie module van mijndienstrooster. 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft de werking van de facturatie-module van mijndienstrooster. Met de facturatiemodule kunnen op eenvoudige wijze facturen worden samengesteld op basis van de geplande

Nadere informatie

De grensdatum bepaalt nu bij het verwerken van gegevens met betrekking tot deze artikelgroep(en) welk btw-tarief er wordt toegepast.

De grensdatum bepaalt nu bij het verwerken van gegevens met betrekking tot deze artikelgroep(en) welk btw-tarief er wordt toegepast. Per 1 juli 2013 wordt de heffing van btw van de tabaksartikelen gewijzigd. Vanaf die datum is de btw-heffing niet langer gekoppeld aan de accijnsheffing, waarbij de importeur of fabrikant zowel accijns

Nadere informatie

INHOUD: 1. Introductie 2. Inlezen pakketgegevens 3. Werking van Pakketprijzen

INHOUD: 1. Introductie 2. Inlezen pakketgegevens 3. Werking van Pakketprijzen INHOUD: 1. Introductie 2. Inlezen pakketgegevens 3. Werking van Pakketprijzen 1 I - INTRODUCTIE Via het Fiat pakketprijzen programma is het mogelijk om op eenvoudige wijze een combinatie van werkzaamheden

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Exporteren Facturen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 9 augustus 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt de export functie voor

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Q1205 Mplus Cadeaupas

Q1205 Mplus Cadeaupas Q1205 Mplus Cadeaupas Inleiding 3 Beheer 4 Cadeaupas-types definieren 4 Alias (verander de term cadeaupas) 5 Cadeaupas-knop in POS 6 POS 7 Cadeaupas uitgifte 7 Afrekenen met een cadeaupas 10 Niet kunnen

Nadere informatie

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Faksys 5. Prijs- en kortingsstructuren. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Faksys 5 Prijs- en kortingsstructuren versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Prijs- en kortingsstructuren Introductie 1 prijzen en kortingen Voorbereiding 2 initiële FAKSYS-instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3 HANDLEIDING Conversie met PCM converter versie 1.3 Na het downloaden van de Pharmacom/Medicom bestanden kunt u de geëxporteerde bestanden gaan converteren middels de PCM-converter. U start via de inlogmogelijkheid

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty Compad Bakkerij Debiteuren aanmaken Debiteuren beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 11-04-2019 Definitief Kitty Inleiding Ook klantgegevens zoals naam, adres, afleveradressen, prijsafspraken,

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Handleiding API Koppeling Twinfield. FysioRoadmap 5.3 Februari 2015

Handleiding API Koppeling Twinfield. FysioRoadmap 5.3 Februari 2015 Handleiding API Koppeling Twinfield FysioRoadmap 5.3 Februari 2015 API Koppeling Twinfield Deze handleiding gaat over de API koppeling met Twinfield. Met deze koppeling worden alle facturen die in FysioRoadmap

Nadere informatie

Salariscomponent aanmaken en onderhouden

Salariscomponent aanmaken en onderhouden Salariscomponent aanmaken en onderhouden Beschrijving aanmaken en onderhouden van salariscomponenten Inhoud Maak een salariscomponent aan... 3 Algemene informatie... 5 Verschijning... 7 Journaalpost...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Handleiding Mplus Voorraadbeheer

Handleiding Mplus Voorraadbeheer Handleiding Mplus Voorraadbeheer Kassanet Leza Atoomweg 7 A1627 Le Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl 1 Voorraadbeheer Bij voorraadbeheer kunt u de computer een voorraadlijst en een bestellijst

Nadere informatie

8 Projecten. 8.1 Winstneming op Projecten

8 Projecten. 8.1 Winstneming op Projecten 8 Projecten 8.1 Winstneming op Projecten Door een wetswijziging geldt sinds 1 januari 2007 bij de waardering van onderhanden werk en opdrachten het volgende: U activeert voortaan ook het zogenoemde constante

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Kassys 5. Onderhoud stambestanden. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.5

Kassys 5. Onderhoud stambestanden. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.5 Kassys 5 Onderhoud stambestanden versie 5.5 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Onderhoud stambestanden Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Stap

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Instellingen koppeling met Exact Overnemen van stamgegevens debiteuren en crediteuren Overnemen journaalposten

Nadere informatie

Een declaratie aanmaken

Een declaratie aanmaken Een declaratie aanmaken U kunt in Kleos drie verschillende soorten declaraties aanmaken: 1. een declaratie voor een dossier: een declaratie voor 1 dossier voor 1 debiteur; 2. een declaratie voor een cliënt:

Nadere informatie

Advanced Invoicing. User Guide

Advanced Invoicing. User Guide Advanced Invoicing User Guide 2016, Eddon Software B.V., s-hertogenbosch. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Websys 5. Webportal. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Websys 5. Webportal. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Algemeen 2 Inrichting 3 Algemene instellingen 1 4 Aanmaken inlogcodes 2 6 Fleetmanagement 3 8 Module 4 Webshop Olie 9 Module 5 Cards

Nadere informatie

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE)

Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Aan de slag met Huurders-Eigenaren (Leden-VvE) Datum: 01-2-2016 7.46 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Inhoudsopgave Waar is deze handleiding voor bedoeld?... 3 Invoeren Huurders...

Nadere informatie

Handelsregeling Online Handleiding

Handelsregeling Online Handleiding U bepaalt graag zelf bij wie en op welke manier u uw bloemen en planten inkoopt en verkoopt. Dat snappen we. Daarom kunt u uw aankopen via Royal FloraHolland heel eenvoudig doorverkopen aan uw collegainkopers.

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software.

Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Handleiding voor het werken met vaste klanten in uw untill ordering software. Binnen untill ordering software kunt u werken met vast klanten. Hier in zijn er 3 verschillenden manieren, die in deze handleiding

Nadere informatie

Instructie. Facturatie

Instructie. Facturatie Instructie Facturatie 19 maart 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Instellingen... 3 3 Facturen aanmaken... 4 3.1 Reguliere Inschrijvingen factureren... 4

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling Telefoonnummers: Detacom Helpdesk: (0314) 37 28 40 of kijk op www.detacom.nl C.C.V. Servicecenter: (026) 38 49 849 of kijk op www.ccv.nl Voorbereiding: 1. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een kabel

Nadere informatie

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module.

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module. Nieuwe ICF-module Vanaf versie 5.1.4.26 is er een nieuwe ICF-module, voor de ENK Pro en Enterprise-gebruikers, die de samenstelling EF aan hebben staan. Het inlezen en verwerken van elektronische inkoopfacturen

Nadere informatie

Handleiding Bronboek Account Export

Handleiding Bronboek Account Export Handleiding Bronboek Account Export Het programma Bronboek Account Export is bedoeld om financiële gegevens van Bronboek Professional naar een boekhoud pakket te exporteren (zoals SnelStart). In het boekhoudpakket

Nadere informatie

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening

Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Uitleg Eigenaren & Eigenarenafrekening Eigenaar (Gebruiker ) Huis 1 (Object) Huis 2 (Object) Reservering voor n Object, met n gekoppelde Reserveringsoort Reserveringsoort(en) bevat voorwaarden voor de

Nadere informatie

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is

U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Inloggen U vult bij gebruikersnaam de gebruikersnaam in Bij wachtwoord vult u het wachtwoord in, let op dat dit hoofdletter gevoelig is Dan klikt u op de knop login. Als u bent ingelogd komt u in het start

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1200 Op rekening en relatie beheer Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 1624 NN Hoorn Tel 0229-562110 E-mail : info@leza.nl Inhoudsopgave 1 Module

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking februari 2016 Definitief Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking februari 2016 Definitief Carol Esmeijer Compad Bakkerij Exporteren Excel Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 9 februari 2016 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Compad Bakkerij biedt de mogelijkheid om gegevens bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota

Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota Een nieuwe voorschot- of eigen bijdragenota maken U kunt ten allen tijden een dossiergebonden voorschotnota aanmaken, ook als u via de modules Activiteiten en/of Dossiers (verschotten) nog geen declarabele

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie

Exact Online. Handleiding Versie Exact Online Handleiding Versie 2.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Invoeren kasmutaties. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Invoeren kasmutaties versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren kasmutaties 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7: Selecteer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015

Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015 Nieuwsbrief Facturatie Versie april 2015 Dit is een speciale nieuwsbrief helemaal gericht op de facturatie in Zaalagenda. Er zijn diverse aanpassingen doorgevoerd in de facturatie waardoor deze eenvoudiger

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Handleiding InformerOnline Handel

Handleiding InformerOnline Handel Handleiding InformerOnline Handel Deze handleiding is een vervolg op Handleiding InformerOnline. In deze handleiding worden de extra functionaliteiten van het pakket Handel uitgelegd. Het grote verschil

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1210 Uitgestelde betaling en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1Doel...3 2 Configuratie...4 2.1Uitgestelde betaling instellingen...4

Nadere informatie

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Exact Online. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Exact Online Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Artikel toevoegen 5 3. Instellingen CCV Shop 6 4. Orders verzenden

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie.

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie. Pagina 1 van 6 Stappenplan, instellingen orders met margeregeling (vanaf SnelStart!Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen, een

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

gravita Psut-f Handleiding PSU Tijdschrijven Facturering V1.00

gravita Psut-f Handleiding PSU Tijdschrijven Facturering V1.00 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Psut-f Handleiding

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Attributensets. Handleiding Versie

Attributensets. Handleiding Versie Attributensets Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Attributensets 5 2.1 Beheer 5 2.2 Toepassing 6 3. Groepsacties

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012) April 2013 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 2.01 (december 2012) Met welke versie van SalonNet werk

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld. Standaard

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

Wilmar Retail Kassa Handleiding

Wilmar Retail Kassa Handleiding Wilmar Retail Kassa Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 1.1 Verschillende kassa s... 3 2. Automatisch uitloggen... 5 3. Afrekenen... 5 3.1 Kassagroepen... 6 3.2 Afrekenen via

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER)

QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) QLINE PUNTEN SPAREN (WERKT ALLEEN MET DE Q1200 KLANTENBEHEER) Versie 0.1 Algemene instellingen Klantenkaart > Spaarpunten: Geactiveerd: Hiermee wordt de spaarpunten optie volledig in- of uitgeschakeld.

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Kadobon module. Achtergrond

Kadobon module. Achtergrond Kadobon module Achtergrond Een standaard reservering kan een betaling met zich meebrengen. Indien er een prijsberekening is ingesteld voor een te reserveren object, dan komt er na het vastleggen van de

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie