Betalen. ideal Dashboard. Doel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betalen. ideal Dashboard. Doel"

Transcriptie

1 Betalen ideal Dashboard Beursplein 1 Postbus AA Leeuwarden T (058) F (058) Statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister Doel In dit document wordt het aanvraagproces toegelicht en worden de verschillende functies van het ideal Zakelijk Dashboard beschreven. Dit Dashboard kunt u gebruiken voor het dagelijks beheer van ideal Zakelijk. Om met uw webwinkel ideal betalingen te kunnen accepteren, dient u een aantal stappen te doorlopen. In het kort: 1. Registreren voor ideal Zakelijk en invoeren bedrijfsgegevens Het aanmaken van gebruikersnaam en wachtwoord op het ideal Zakelijk Dashboard. Na succesvolle registratie kunt u uw bedrijfsgegevens invoeren en de gewenste aansluitmethode voor ideal kiezen. Friesland Bank zal daarna uw aanvraag in behandeling nemen. 2. Ondertekenen en terugsturen ideal Zakelijk contract Nadat Friesland Bank uw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u het ideal Zakelijk contract per . Na ondertekening retourneert u dit contract naar Friesland Bank. 3. Configuratie ideal Zakelijk en technische integratie van ideal Zakelijk in uw webwinkel Zie hiervoor de ideal Merchant Integratie Gids van Currence en de specifieke handleidingen die zijn bedoeld voor uw webshop en aansluitmethode. De laatste stap van de technische integratie is het uitvoeren van enkele testtransacties zodat zeker is dat uw webwinkel de ideal transacties correct afhandelt. 4. Activeren Zodra de testtransacties van stap 3 voltooid zijn en het contract van stap 2 door Friesland Bank retour ontvangen is, kan uw ideal Zakelijk abonnement geactiveerd worden. Deze stappen worden in dit document nader toegelicht. ideal aansluitmethode U heeft de keuze uit twee ideal aansluitingen: ideal Zakelijk en ideal Zakelijk Plus. Friesland Bank adviseert vanwege het gebruiksgemak en de professionelere uitstraling in de meeste situaties ideal Zakelijk Plus.

2 ideal Zakelijk ideal Zakelijk heeft het voordeel dat de implementatie gemakkelijker is dan van ideal Zakelijk Plus. Het dagelijks gebruik is daarentegen omslachtiger. ideal Zakelijk in het kort: Geschikt voor enkele ideal transacties per dag. Kan niet naadloos in uw webwinkel geïntegreerd worden. Uw klanten komen op een Friesland Bank ideal pagina terecht als zij willen betalen. Uw webwinkel krijgt niet automatisch terugkoppeling dat uw klant betaald heeft. U dient zelf in te loggen op het ideal Zakelijk Dashboard om daar de status van elke betaling te controleren. ideal Zakelijk Plus De implementatie van ideal Zakelijk Plus in uw webwinkel is in principe gecompliceerder dan ideal Zakelijk. Er zijn echter vele kant-en-klare webwinkels, scripts en plug-ins beschikbaar, die vrij eenvoudig deze vorm van ideal betalen voor u mogelijk maken. Ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die voor u een ideal Zakelijk Plus webwinkel kunnen opzetten. De voordelen van ideal Zakelijk Plus: ideal wordt volledig geïntegreerd in uw webwinkel en met uw huisstijl. Betalingen worden door Friesland Bank automatisch per direct teruggekoppeld aan uw webwinkel, waardoor meteen voor u duidelijk is dat uw klant betaald heeft. U hoeft dus niet per betaling de status te controleren. Vanwege deze automatische verwerking is ideal Zakelijk Plus zeer geschikt voor enkele transacties per dag tot vele duizenden transacties per dag. 1. Registreren voor ideal Zakelijk en invoeren bedrijfsgegevens 1.1 U kunt het Dashboard bereiken via Klik op ' Start dan hier uw registratie.' en volg de registratieprocedure. Vervolgens wordt u gevraagd een gebruikersnaam, een adres en een wachtwoord in te stellen voor het Dashboard. 1.2 Daarna klikt u op verzenden. U ontvangt een registrati op het door u aangegeven adres. In deze vindt u uw Acceptant ID (een uniek nummer waarmee uw webwinkel geïndentificeerd wordt) en een link. Hiermee krijgt u toegang tot het ideal Dashboard waar u het registratieproces kunt vervolgen. U kunt uw bedrijfsgegevens invoeren en gewenste ideal aansluitmethode selecteren. Kijk op onze website voor meer informatie over de aansluitmethodes. Wanneer de registratie is afgerond klikt u op verzenden. U bent nu geregistreerd en ingelogd. De status van uw aanvraag kunt u controleren via de functie 'Aanmelding' aan de linkerzijde.

3 2. Ondertekenen en terugsturen ideal Zakelijk contract 2.1 Nadat Friesland Bank uw aanvraag heeft goedgekeurd, ontvangt u het ideal Zakelijk contract per . Na ondertekening retourneert u het contract per post. Zodra Friesland Bank uw ondertekende contract ontvangen en verwerkt heeft, ziet u bij 'Aanmelding' de status van 'Contract' op 'gereed' staan. U hoeft hier niet op te wachten voordat u met de technische integratie van stap 3 begint. 3. Configuratie van ideal Zakelijk 3.1 Klik op 'Aanmelden' en daarna op 'Configuratie'. De inhoud van dit tabblad is afhankelijk van het door u gekozen ideal Zakelijk abonnement: ideal Zakelijk Plus Upload uw beveiligingscertificaat naar Friesland Bank. Hoe u dit certificaat kunt aanmaken staat beschreven in de ideal Merchant Integratie Gids. Het is zeer belangrijk dat u een nieuw certificaat upload voordat het huidige certificaat verloopt. Indien dit niet gebeurt, kunnen uw klanten u niet meer via ideal betalen. ideal Zakelijk De aangegeven sleutel (hashkey) kunt u invoeren in uw webwinkel. Selecteer bij 'Bevestiging via' de optie ' '. Bij elke betaling wordt dan een mail verstuurd naar het mailadres van de commercieel contactpersoon. De Url's daaronder hoeven niet ingevuld te worden indien uw webwinkel deze al meestuurt met het betaalverzoek. De Url's van het betaalverzoek zijn namelijk leidend. ideal via Payment Service Provider (PSP) Het beveiligingscertificaat van uw PSP wordt automatisch aan uw webwinkel gekoppeld. Er is geen verdere actie noodzakelijk. 3.2 Voordat u ideal in productie kunt nemen, dienen er een zevental testbetalingen gedaan te worden van 100 cent tot en met 700 cent. Deze betalingen voert u niet in de productieomgeving uit, maar in een testomgeving. Deze vindt u op Inloggen kan met dezelfde gegevens als bij het reguliere Dashboard. In deze testomgeving dient u wel stap 3.1 nogmaals uit te voeren.

4 De testomgeving geeft een terugkoppeling aan uw webwinkel die afhankelijk is van het ingestuurde bedrag van de betaling. De status van deze betalingen kunt u controleren onder de functie: 'Aanmelden'. 4. Activeren 4.1 Nadat de testtransacties succesvol zijn uitgevoerd en het ondertekende ideal contract door Friesland Bank verwerkt is, wordt het tabblad 'Activering' beschikbaar in de productieomgeving. Klik hier op 'Activeren'. Nu heeft u volledige toegang tot alle ideal functionaliteit en kunnen uw klanten ideal gebruiken als betaalmethode in uw webwinkel. Uitleg gebruik Hieronder staan de resterende functies beschreven van het ideal Dashboard. Documentatie Deze documentatie is bedoeld voor implementatie van ideal Zakelijk en ideal Zakelijk Plus en bevatten voorbeelden van eenvoudige webwinkels voor.net, Java en PHP (voor ideal Zakelijk Plus) en PHP (voor ideal Zakelijk). Artikelen (alleen ideal Zakelijk) Indien u geen gebruik maakt van een hashkey (beveiligingssleutel) dient u hier minimaal één artikel op te voeren via de knop 'Toevoegen'. Bij een betaling zal ideal aan de hand van het artikelnummer, prijs en omschrijving het correcte artikel kunnen selecteren. Voor verdere uitleg kunt u de ideal Zakelijk handleiding volgen. Betalingen Hier kunt u alle ideal transacties tot 60 dagen terug mee bekijken. Het maximum aantal dagen dat u in één keer kunt selecteren is 14 dagen. Deze selectie kunt u, indien gewenst, downloaden als CSV- of XML-bestand. Aan de hand van de eindstatus kunt u controleren of een betaling correct verwerkt is. In dat geval heeft de betaling de status '003 Success betalingsgarantie'. Een andere status betekent dus dat de betaling (nog) niet correct verwerkt is, bijvoorbeeld: '001 Open' er is nog geen eindstatus bekend. Klik onderaan op de knop 'Status request' om de eindstatus handmatig op te vragen. '002 Failure' fout bij het insturen van de betaling. '004 Cancelled' de betaling is door de koper geannuleerd. '005 Expired' de koper heeft de betaling niet op tijd afgemaakt. '006 Failure' de betaling is om technische reden bij de gekozen bank niet succesvol afgerond.

5 Overigens zal 's nachts automatisch een navraag van alle betalingen met de status 'open' plaatsvinden en wordt er een overzicht per mail verstuurd naar de commerciële contactpersoon met alle succesvolle betalingen. Terugbetalen U kunt een transactie tevens (gedeeltelijk) terugbetalen aan uw klant door in de details van deze betaling op de knop 'Terugboeken' te klikken. Vervolgens kunt u het bedrag aangeven dat u wilt terugboeken. Dit kan ook een gedeelte van het totaalbedrag zijn en u heeft tevens de optie om meerdere malen een gedeelte van het resterende bedrag terug te boeken. Nadat u alle terug te betalen bedragen heeft aangemaakt, kunt u met de optie 'Export Terugbetalingen' een CLIEOP03 bestand laten aanmaken die u vervolgens weer in kunt lezen in bijvoorbeeld uw Friesland Bank Telebanksoftware. Ook is het mogelijk om een lijst van de terug te betalen transacties per mail naar u te versturen zodat u ze handmatig kunt boeken. Tickets Indien u na het lezen van deze handleiding en het doornemen van de lijst met veelgestelde vragen (FAQ, zie volgende pagina) nog vragen heeft, kunt u via de optie 'Tickets' een vraag naar Friesland Bank versturen. Zorgt u er voor dat u alle relevante informatie meestuurt, zoals bijvoorbeeld de transactiegegevens. Heeft u het antwoord op uw vraag gevonden, voordat u bericht van ons heeft, dan kunt u het ticket zelf sluiten door op 'Wijzigen' te klikken en vervolgens het ticket af te sluiten. Friesland Bank behandelt uw vragen tijdens kantooruren. Zodra wij een antwoord voor u hebben informeren wij u hierover. Indien wij uw vraag niet afdoende hebben beantwoord, kunt u het ticket heropenen door op 'Afwijzen' te klikken. Rapportages Met deze optie kunt u via Beschikbare Rapportages > Automatisch > Nieuwe Automatische Rapportage een rapportage instellen. SubID en Status zijn geen verplichte velden. De overzichten worden 's nachts aangemaakt. Deze overzichten kunt u downloaden of per mail laten versturen.

6 Gebruikers Hier kunt u nieuwe gebruikers aanmaken. U heeft de keuze om deze gebruiker alleen leesrechten te geven of lees- en schrijfrechten. FAQ De FAQ geeft een uitgebreid overzicht van de veelgestelde vragen. Wij adviseren u deze eerst door te nemen voordat u uw vraag stelt via het ticketsysteem. Indien u het antwoord op uw vraag hier niet bij ziet staan, kunt u een ticket insturen. Friesland Bank, realistisch en betrokken Friesland Bank NV is een zelfstandige bank die persoonlijke dienstverlening combineert met professionele expertise. Friesland Bank is er voor particulieren, instellingen en ondernemers die hechten aan een bank waar advies en maatwerk op de eerste plaats komen. Friesland Bank is door erkende rating agencies gewaardeerd. Deze ratings vindt u op internet: Daar vindt u ook de adressen van onze kantoren. Friesland Bank NV valt onder het toezicht van De Nederlandsche Bank en is in het bezit van een vergunning op grond van de Wet op het financieel toezicht. Friesland Bank is als aanbieder van financiële producten geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Friesland Bank heeft een klachtenprocedure, die u vindt op en die u op verzoek wordt toegezonden. Friesland Bank is aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Informatie hierover kunt u vinden in onze klachtenprocedure. (08-10)

Handleiding ideal. composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO

Handleiding ideal. composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO Handleiding ideal composed by: version 1.17, Aug 2011 Copyright 2006, ABN AMRO - 1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave - 1 - Introductie - 2-1 Inloggen op ideal Dashboard - 2-1.1 Wachtwoord vergeten of gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5

Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5 Handleiding ideal van ING / Postbank instellen met Easy Business Tools 5 Copyrights : Uitgever : 2009 LogiVert LogiControle BV 2009 Easy Computing Easy Computing Publishing n.v. Horzelstraat 100 1180 Brussel

Nadere informatie

Kennismaking Rabobank ideal Dashboard

Kennismaking Rabobank ideal Dashboard Kennismaking Rabobank ideal Dashboard Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie of op welke andere wijze dan daaronder mede begrepen gehele

Nadere informatie

ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal

ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal ideal Algemene informatie ING Wholesale Banking Introductie en procedure voor ideal Versie 2.3, april 2010 Inhoud Inhoud... 2 1 Introductie... 3 1.1 Overzicht... 3 1.2 Verplichtingen van de acceptant...

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL

VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL VEELGESTELDE VRAGEN IDEAL composed by: versie 1.17, aug 2011. Copyright 2006, ABN AMRO - 1 - Inhoudsopgave 1. Aanmelding / ideal Dashboard - 2 - Waarom ontvang ik geen e-mail na het starten van mijn aanmelding?

Nadere informatie

Handleiding ideal Professional

Handleiding ideal Professional Aanvulling voor Rabobank acceptanten op ideal Merchant Integratie Gids samengesteld door: Rabobank Nederland Versie 1.1, MEI 2012 Copyright 2010, Rabobank Nederland Versie historie Versie Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano

N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano N Handleiding voor het winkelen in de Online Winkel van Pergamano Inhoud: O Online Winkel stap 1: De Online Winkel van Pergamano p. 2 stap 2: Registreren bij het eerste bezoek p. 3 stap 3: Invullen registratieformulier

Nadere informatie

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet

NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet NL handleiding online aanvragen en bestellen producten 3D Worknet Deze handleiding geeft een uitgebreide uitleg over het online aanvragen en bestellen van 3D geprinte producten bij 3D Worknet. Registreren

Nadere informatie

Handleiding ideal Professional

Handleiding ideal Professional Handleiding ideal Professional Versie oktober 2014 Rabobank Nederland Handleiding ideal Professioanl Oktober 2014 Versie 1.0 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 4 Beschrijving Rabobank ideal

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN 2. Lees goed wat voor type gebruiker u bent. Klik daarna op REGISTRATIE 3. U dient zich hier als

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het?

Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Aanvragen Kassa Compleet Hoe werkt het? Deze handleiding is geldig vanaf augustus 2016. De informatie uit deze handleiding kan wijzigen. Ga voor actuele informatie naar ing.nl/kassacompleet of neem contact

Nadere informatie

Implementatiehandleiding idin

Implementatiehandleiding idin Implementatiehandleiding idin Versie 1.0 December 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Varianten idin... 4 3. Technische ondersteuning... 5 4. Zelfbouw... 6 5. Externe dienstverlener... 8 6. Certificaten...

Nadere informatie

Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus

Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus Handleiding Registratie & Inschrijvingsprocedure ebrok cursus Deze handleiding bestaat uit twee delen en omschrijft de gehele procedure Registratie & Inschrijving voor cursisten die willen deelnemen aan

Nadere informatie

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1

Handleiding: AfterPay België. Versie 1.0. Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België Versie 1.0 Handleiding: AfterPay België pag. 1 Handleiding: AfterPay België pag. 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Over AfterPay 4 De voordelen voor de consument 4 De voordelen voor

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2014

Nadere informatie

ABN AMRO Handleiding. Martijn Mengerink. support@biedmeer.nl

ABN AMRO Handleiding. Martijn Mengerink. support@biedmeer.nl ABN AMRO Handleiding Auteur: Website: E-mail : Martijn Mengerink www.biedmeer.nl support@biedmeer.nl Datum Versie Opmerking 27-12-2013 12-11-2014 V1.0 V1.1 Initiële opzet Update Pagina 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

HANDLEIDING CALLMENOW. Datum: augustus 2009 Versie: 1.1

HANDLEIDING CALLMENOW. Datum: augustus 2009 Versie: 1.1 HANDLEIDING CALLMENOW Datum: augustus 2009 Versie: 1.1 Handleiding Wilt u een (of meerdere) eigen CallMeNow(s) op uw website? Hieronder vindt u de stappen die u daarvoor moet doorlopen. CallMeLater? Wilt

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding IDEAL. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding IDEAL door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. ideal... 4 2.1. Verloop van een ideal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een ideal transactie...

Nadere informatie

ideal op je Webnode website

ideal op je Webnode website ideal op je Webnode website Content Hoe zet je ideal op je Webnode website... 2 Hoe Kun je Sisow instellen zodat je deze op Webnode Kan gebruiken.... 6 Het sturen van een ideal factuur met ebill... 10

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2015

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding App installatie en beheerportal

Handleiding App installatie en beheerportal Handleiding App installatie en beheerportal Inhoud 1. De App installeren en activeren via de SEOshop App store... 2 2. Testen of de koppeling correct is geconfigureerd... 5 3. Inloggen beheerportal...

Nadere informatie

Uw Ogone Test Account aanmaken en configureren

Uw Ogone Test Account aanmaken en configureren Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Uw nieuwe account registreren 3. Uw testaccount configureren 3.1 Uw accountgegevens configureren 3.2 Uw betaalmethoden configureren 3.3 Uw technische instellingen configureren

Nadere informatie

Handleiding American Express

Handleiding American Express Handleiding American Express door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.0 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. American Express... 4 2.1. Verloop van een American Express transactie... 4 2.2. Aanleveren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar

Handleiding Maestro. door Patricia Sturm 29 september Versie 1.1 Openbaar Handleiding Maestro door Patricia Sturm 29 september 2016 Versie 1.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Maestro... 4 2.1. Verloop van een Maestro betaling... 4 2.1.1. Autorisatie middels 3D Secure...

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

Ideal. Handleiding Versie

Ideal. Handleiding Versie Ideal Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 1.1 instellingen 5 2.0 Ideal via uw bank 6 2.1 ING 6 2.2 Rabobank 8

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar

Handleiding AfterPay. door Patricia Sturm 5 september Versie 2.5 Openbaar Handleiding AfterPay door Patricia Sturm 5 september 2016 Versie 2.5 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. AfterPay... 4 2.1. Verloop van een AfterPay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een AfterPay

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink

Inhoud. Instructie Taken uitvoeren in het Supplier Portal. Handleiding Vendorlink Handleiding Vendorlink Inhoud Quick reference card: Inloggen op het Supplier Portal... 2 Stap 1: Een wachtwoord instellen... 3 Stap 2: Inloggen op het Supplier Portal... 5 Quick reference card:... 6 Stap

Nadere informatie

Een SMS versturen via Spryng

Een SMS versturen via Spryng Een SMS versturen via Spryng 23/05/2014 Mireille Devriese, Karlien Hollanders, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software : 47 Revisienummer handleiding : 1 Datum: 23 mei 2014 Adres Corilus

Nadere informatie

Handleiding Bankoverschrijving

Handleiding Bankoverschrijving Handleiding Bankoverschrijving door Patricia Sturm - van Zijl 8 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Bankoverschrijving... 4 2.1. Verloop van een bankoverschrijving... 4 2.2.

Nadere informatie

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Klarna. door Patricia Sturm 27 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Klarna door Patricia Sturm 27 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Klarna... 4 2.1. Verloop van een Klarna Factuur transactie... 4 2.2. Verloop van een Klarna Account

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 4. Hoofdstuk 5. Hoofdstuk 6. Hoofdstuk 8 Handleiding Inhoud: 1 Inleiding... 2 2 Inloggen... 3 3 Dashboard (beginpagina)... 4 4 Offertes... 6 4.1 Een offerte goedkeuren... 8 5 Facturen... 9 5.1 Factuur betalen met ideal... 11 6 Drukproeven...

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding Afterpay België

Handleiding Afterpay België Handleiding Afterpay België Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aan de slag 5 2.1 aanvragen van Afterpay 5

Nadere informatie

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar

Handleiding Giropay. door Patricia Sturm 13 september Versie 2.1 Openbaar Handleiding Giropay door Patricia Sturm 13 september 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. Giropay... 4 2.1. Verloop van een Giropay transactie... 4 2.2. Aanleveren van een Giropay transactie...

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0 Gebruikershandleiding StUF Testplatform Versie 1.3.0 Documentversie: 0.7 Datum 25 november 2014 Status In gebruik Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 GEBRUIK MAKEN VAN HET STUF TESTPLATFORM...4 2.1 INLOGGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. WACHTWOORD AANMAKEN... 4 3. INLOGPROCEDURE... 6 4. OVERZICHT VAN DE KLANTENPORTAL... 6 5. DASHBOARD... 8 6. OFFERTES... 9 7.

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal

Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal Versie: 2.1 Ifective Koekoeksweg 3 8084 GN t Harde Tel.: (0525) 637212 fax: (0525) 653444 email: servicedesk@ifective.nl website: www.ifective.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Mijn Websign

Handleiding Mijn Websign Handleiding Mijn Websign Gemnet BV Postbus 19535 2500 CM Den Haag Tel: 070-3436900 www.gemnet.nl info@gemnet.nl Versie 1.1, augustus 2011 Handleiding Mijn WebSign Document nummer 1.1 Augustus 2011 Handleiding

Nadere informatie

Whitepaper Meer weten over ideal

Whitepaper Meer weten over ideal Whitepaper Meer weten over ideal Inhoudsopgave INLEIDING... 2 OVER IDEAL... 3 DE WERKING VAN IDEAL... 3 ONLINE INZAKE IN TRANSACTIES... 4 DIRECT IMPLEMENTEREN... 4 IDEAL TARIEF... 4 MEER WETEN?... 4 Pagina

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Instructie. omgeving

Instructie. omgeving Instructie Werken in de MyCCV omgeving Document versie: 1.0 Gewijzigd op: 01-03-2019 Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging

SEPA Instellen. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl. SEPA activeren voor uw vereniging 1 / 9 SEPA Instellen SEPA activeren voor uw vereniging Als eerste gaat u naar het beheercentrum om SEPA te activeren. U kiest voor beheercentrum en vervolgens voor het onderdeel IBAN / SEPA Aan de rechtste

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

Handleiding DocProof ELA

Handleiding DocProof ELA Handleiding DocProof ELA t.b.v. voor de klant Versie: 2.1 DigiNotar B.V. Postbus 340 1940 AH Beverwijk www.diginotar.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen op DocProof ELA...4 2.1 PASS registratie...

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding DSB Internet Banking

Handleiding DSB Internet Banking Handleiding DSB Internet Banking Zakelijke Klant (Corporate) - hoofdgebruiker Versie 1.1 Februari 2018 Inhoudsopgave A. Snelle handleiding 2 A.1 Gebruikersnaam wijzigen 2 A.2 Wachtwoord wijzigen 2 A.3a

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

PostNL Checkout SEOshop handleiding

PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding Datum Versie 26 februari 2013 V3.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 SEOShop en PostNL

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Buckaroo. Handleiding Versie 3.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Buckaroo Handleiding Versie 3.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Aanmelden Buckaroo 6 2.1 Tabblad: algemeen 7 2.2 Tabblad: redirect

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Een Testaccount Aanmaken en Configureren

Een Testaccount Aanmaken en Configureren Informatie over de Testomgeving en Testprocedures v.3.0.0 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Uw Nieuwe... Account Registreren 4 2.1 Een testaccount... maken 4 2.2 Uw testaccount... openen 4 3 Uw Testaccount...

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Handleiding. Implementatie MultiSafepay in SEOshop

Handleiding. Implementatie MultiSafepay in SEOshop Handleiding Implementatie MultiSafepay in SEOshop 1) Via de website van MultiSafepay (www.multisafepay.com) meldt u zich aan voor een zakelijk account. Wanneer u dit gedaan heeft ontvangt u een mail met

Nadere informatie

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw

Zakelijke Relatie - Aanmaak nieuw Een zakelijke relatie wordt aangemaakt als: - een bedrijf klant gaat worden, bijvoorbeeld een eenmanszaak van een klant of het bedrijf van een klant die DGA is van het bedrijf; - met een bedrijf zaken

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar

Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Invulinstructie aanmelding en wijziging verbonden bemiddelaar Een toelichting bij het aanmeldings- en wijzigingsformulier voor de verbonden bemiddelaar Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier

Nadere informatie

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet

Deutsche Bank www.deutschebank.nl. Werken met db direct internet Deutsche Bank www.deutschebank.nl Werken met db direct internet Werken met db direct internet U werkt met een nieuwe applicatie om online uw bankzaken te regelen: db direct internet van Deutsche Bank.

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.nl. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard verzendadres

Nadere informatie

Quick Start Handleiding

Quick Start Handleiding Quick Start Handleiding Doelgroep: Leveranciers ABN AMRO Bank N.V. Datum: juni 2013 Documentnaam: Quick Start Handleiding.doc Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Registratie... 4 3. Inloggen... 6 4. Account configuratie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT

Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT. Gilde-BT Gebruikershandleiding Scholingsportal CA ICT Gilde-BT Versie 2.1 Datum 16-07-2015 Inhoud Inleiding...2 Registeren...3 Beheren van uw accountgegevens...5 Algemene documenten uploaden...6 Het cursusaanbod...7

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding: inloggen op Klantportaal

Handleiding: inloggen op Klantportaal Handleiding: inloggen op Klantportaal 2015 Handleiding om uw order te kunnen volgen via onze nieuwe Klantportaal In deze handleiding leren wij u stap voor stap hoe onze Klantportaal werkt en hoe u er gebruik

Nadere informatie

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar

Handleiding PayPal. door Patricia Sturm 2 november Versie 2.1 Openbaar Handleiding PayPal door Patricia Sturm 2 november 2016 Versie 2.1 Openbaar Inhoud 1. Introductie... 3 2. PayPal... 4 2.1. Verloop van een PayPal transactie... 4 2.2. Aanleveren van een PayPal transactie...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie