FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES"

Transcriptie

1 FAQ MARKTPLAATS VOOR ENERGIENEUTRALE KANTOORRENOVATIES 1. Ik ben adviseur en werk normaal gesproken rechtstreeks in opdracht van de gebouweigenaar of gebruiker. Moet ik me nu aanmelden als Maker? Of moet ik me samen met een Eigenaar en/of een Gebruiker aanmelden? Wanneer u een technisch adviseur bent (installatieadviseur, bouwmanagement-bureau, architect, etc) is uw expertise gericht op het bedenken en maken van gebouwen. U kunt zich dan aanmelden bij de Makers en met hen later een consortium vormen. Bent u een huisvestingsadviseur en normaal gesproken betrokken bij het opstellen van programma s van eisen en (her)huisvestingsvraagstukken en zet u uw kennis en expertise in vanuit het primaire proces van de Eigenaar en/of Gebruiker dan ligt het voor de hand om u aan te melden bij Eigenaar en Gebruiker. U bent dan vindbaar voor Eigenaren en Gebruikers wanneer zij gebruik willen maken van uw expertise. U kunt deelnemen aan de themawerkgroepen om kennis te ontwikkelen en te delen. En u kunt zich wellicht aansluiten bij een combinatie van een Eigenaar en Gebruiker. 2. Ik ben makelaar. Hoe kan ik me aanmelden en wat is de toegevoegde voor mij om deel te nemen? Als makelaar kunt u zich aanmelden bij Eigenaar en Gebruiker. Voor u is de toegevoegde waarde met name gericht op het helpen bijeenbrengen van vraag en aanbod op basis van primaire arbeidsprocessen en gebouwprestaties. U weet welke match van gebouw en gebruiker het meest geschikt is, wat de nieuwe potentie van een gebouw na renovatie is en welke toegevoegde waarde de gebruiker daaraan kan ontlenen. U kunt bijdragen aan matchmaking op basis van kwaliteit en gebouwpotentieel, in plaats van op kwantiteit. Het is goed denkbaar dat u relaties kunt begeleiden in hun gang naar de Marktplaats en bij het selecteren van het meest geschikte aanbod. 3. Ik ben taxateur. Waarom is het zinvol als ik me aanmeld voor de Marktplaats?

2 Als taxateur speelt u een cruciale rol in de waardebepaling van energieneutraal vastgoed. Het huidige systeem voor waardering van kantoren gaat niet uit van de prestaties en de toegevoegde waarde van het vastgoed en is niet gebaseerd op de lange termijn waardeontwikkeling van energieneutraliteit. U kunt koploper zijn bij het ontwikkelen van een nieuw waarderingssysteem en zo de motor zijn voor eigenaren, gebruikers en financiers om kansrijk, bestaand vastgoed een gezonde financiële toekomst te geven. 4. Ik ben eigenaar van een bestaand kantoor, maar heb momenteel geen gebruiker(s) en wil me wel inschrijven voor de Marktplaats. Kan dat? De Marktplaats gaat uit van kansrijke combinaties, dat wil zeggen: combinaties van eigenaren en gebruikers die de intentie en ambitie hebben om een langdurige samenwerking aan te gaan. Deze combinatie maakt de Marktplaats een geschikte locatie om vraag en aanbod bijeen te brengen. Het is voor de Makers anders weinig interessant om een serieus voorstel te maken. Aan de andere kant kan de Marktplaats in deze tijd wellicht ook zijn dienst bewijzen voor eigenaren van kantoren die serieuze ambities hebben om hun bestaande kantoor energieneutraal te maken en voor Gebruikers die graag in een energieneutraal kantoor gehuisvest willen zijn. De Marktplaats wordt daarom binnenkort uitgebreid, zodat ook individuele eigenaren en individuele gebruikers elkaar kunnen vinden. Het kan zo zijn dat u ondertussen toch een gebruiker heeft. U kunt zich dan alsnog (als combinatie) aanmelden op de Marktplaats voor Energieneutrale Kantoorrenovaties. 5. Ik ben een gebruiker en ben op zoek naar een energieneutraal kantoor. Kan ik me ook aanmelden op de Marktplaats? Ja, dat is binnenkort mogelijk. De Marktplaats wordt binnenkort uitgebreid, zodat ook individuele eigenaren en gebruikers zich aan kunnen melden. Zie verder vraag Ik ben leverancier van energiebesparende componenten (isolatiemateriaal, installatieonderdelen, etc.). Kan ik me ook aanmelden op de Marktplaats? Ja, u kunt zich aanmelden op de Marktplaats bij de Makers en aangeven dat u Leverancier bent. In de volgende fase kunt u zelf bepalen of er voor u mogelijkheden zijn om deel te nemen in een consortium.

3 7. Ik ben leverancier of onderaannemer en zou willen deelnemen in meerdere consortia, zodat ik mijn schaalvoordeel beter kan benutten. Mag dat? Ja, dat mag. 8. Waarom zijn er voorwaarden gesteld aan de samenstelling van de consortia? Wij zijn een hoofdaannemer en kunnen toch gewoon op de traditionele wijze een aanbieding maken? De traditionele, gefragmenteerde wijze van samenwerken leidt niet tot (proces) innovatie en leidt niet tot hoge (energie)prestaties. Om tot integrale samenwerkingsvormen in de bouwkolom te komen zijn, voorwaarden gesteld aan de samenstelling van de consortia. 9. Ik ben hoofdaannemer of installateur en werk momenteel al in samenwerkings-verbanden met andere partijen. Kan ik het hele samenwerkingsverband nu in 1 x aanmelden voor de Marktplaats? Nee, alle partijen moeten zich individueel aanmelden. In de volgende fase kunt u een consortium vormen met de partijen uit uw bestaande samenwerkingsverband, eventueel aangevuld met andere partijen die zich ook op de Marktplaats bevinden. Zo stelt u het meest kansrijke consortium samen voor de vraagstukken die op de Marktplaats verschijnen en heeft iedere partij de gelegenheid om later te bepalen welke opties nog meer kansrijk zijn. 10. Is het programmageld van Energiesprong bedoeld om (een deel van) de kosten van onze combinatie of van ons consortium te bekostigen? Nee, het programmageld van Energiesprong is bedoeld als procesgeld en ter ondersteuning bij vraagstukken die het algemeen belang van meerdere deelnemers dienen. Het programmageld kan niet aangewend worden voor een specifiek project. Het geld is bijvoorbeeld bedoeld ter ondersteuning van nieuwe proces- en werkvormen, door het inzetten van procesmanagement of het geven van trainingen of workshops. Daarnaast kan programmageld bijvoorbeeld aangewend worden voor onderzoek en ontwikkeling. In principe wordt zo veel mogelijk door de deelnemers zelf aangegeven waar de gemeenschappelijke behoeften liggen voor de besteding van het programmageld. Energiesprong beoordeelt wel of

4 de bestedingen voldoende bijdragen aan de doelstelling om de vraag naar en het aanbod van energieneutrale kantoorrenovaties te stimuleren. 11. Heeft Energiesprong invloed op het tot stand komen van de match tussen vraag en aanbod op de Marktplaats? Nee, de match tussen vraag en aanbod wordt door de deelnemers (markt) zelf gemaakt. Energiesprong mengt zich niet in de totstandkoming daarvan. 12. Komen de gemaakte uren en overige kosten die wij maken om deel te nemen aan de Marktplaats en themawerkgroepen in aanmerking voor een vergoeding uit het programmageld van Energiesprong? Nee, deelname is geheel voor eigen rekening. Er worden door Energiesprong geen kosten vergoed. 13. Ik zou graag actief willen deelnemen aan een van de themawerkgroepen, maar weet niet of ik straks ook werkelijk toetreed tot een consortium. Kan ik toch deelnemen aan de themawerkgroep(en)? U kunt altijd deelnemen aan een of meerdere themawerkgroepen. U bent niet verplicht deel te nemen aan een consortium. Wanneer u graag wilt meewerken aan innovaties en kennisdeling bent u van harte welkom. U kunt zich aanmelden voor de Marktplaats. Zodra de themawerkgroepen worden gevormd kunt u zich daarbij aansluiten. 14. Ik wil me wel aanmelden voor de Marktplaats, maar wil niet (actief) deelnemen aan themawerkgroepen. Mag dat? Het is de vraag of u zo maximaal rendement haalt uit dit initiatief. Het is overigens wel toegestaan. 15. Waar kan ik zien wie zich al hebben aangemeld voor de Marktplaats? Binnenkort wordt een lijst gepubliceerd met alle partijen die zich hebben aangemeld. Deze lijst wordt actueel gehouden, zodat u de nieuwe aanmeldingen kunt volgen. 16. Wanneer starten de themawerkgroepen en hoe word ik daarover op de hoogte gehouden?

5 Bij voldoende aanmeldingen wordt in de tweede helft van februari 2013 een kick-off georganiseerd voor de deelnemende partijen. Tijdens deze kick-off wordt bepaald waar de behoeften van de deelnemers naar uit gaan en welke themawerkgroepen opgestart worden. Wanneer u zich heeft ingeschreven, ontvangt u daarover per bericht. De informatie wordt ook gepubliceerd op Wij zijn een combinatie van Eigenaar en Gebruiker en willen graag ons graag aanmelden voor de Marktplaats, maar de doorlooptijd van het programma is voor ons te lang. Wij willen graag zo snel mogelijk een aanbieding van de makers en kunnen niet wachten tot de Pitchdag op 14 februari Kunnen we ons toch aanmelden en eerder om een aanbieding vragen? Ja, in afwijking van de toelichting op de Marktplaats voor Energieneutrale Kantoorrenovaties is het mogelijk om eerder een match te maken tussen vraag en aanbod. Uw vraag komt dan niet op de Pitchdag, maar u heeft wel alle voordelen van de kennisdeling, de verzameling van gespecialiseerd aanbod en gemotiveerde Makers. 18. Waarom moet ik me al voor 15 februari 2013 aanmelden als er pas in 2014 een pitch is? Gedurende de periode 15 februari 2013 tot februari 2014 is er sprake van dialoog tussen de deelnemende partijen - eigenaren, gebruikers en makers. Gedurende deze periode worden kansen en belemmeringen benoemd en wordt er in themawerkgroepen gewerkt aan oplossingen. Indien u zich later zou aanmelden mist u veel informatie. 19. Ik wil wel deelnemen maar niet alle informatie aan mijn concurrenten uitspelen. Hoe zorg ik daarvoor? In principe is het programma erop gericht om zo veel mogelijk informatie met elkaar te delen. Uiteraard is het aan u zelf welke informatie u met uw concurrenten deelt of dat u elkaar meer als partners gaat zien om samen tot meer efficiënte en innovatieve oplossingen te komen. Immers, wanneer u informatie deelt, krijgt daar ook informatie voor terug. 20. Ik werk als maker veel voor de Rijksgebouwendienst. Kan ik me ook aanmelden?

6 Ja, dat is geen probleem. Mocht u nog andere vragen hebben stel die dan gerust aan Eelco Ouwerkerk via Eelco.ouwerkerk@platform31.nl.

Wanneer gaan bedrijven investeren in energieinnovaties? Resultaten van een onderzoek in opdracht van STEM

Wanneer gaan bedrijven investeren in energieinnovaties? Resultaten van een onderzoek in opdracht van STEM Wanneer gaan bedrijven investeren in energieinnovaties? Resultaten van een onderzoek in opdracht van STEM Doelstelling Wanneer gaan bedrijven investeren in energieinnovaties? Welke segmenten zijn te onderscheiden?

Nadere informatie

Resultaten van de marktconsultatie voor aanbesteding E2020. Datum 29 april 2009 Status Definitief

Resultaten van de marktconsultatie voor aanbesteding E2020. Datum 29 april 2009 Status Definitief Resultaten van de marktconsultatie voor aanbesteding E2020 Datum 29 april 2009 Status Definitief Colofon Contactpersoon C.J.G. van Dal / E. Pouw T 070-339 1335 F 070-339 1370 Rijksgebouwendienst Directie

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

Van Idee naar Innovatie

Van Idee naar Innovatie Van Idee naar Innovatie Horizon 2020 maakt het mogelijk! In 10 minuten een helder verhaal over Horizon 2020 Horizon 2020 Europa is op zoek naar innovaties die internationaal succesvol kunnen zijn. Horizon

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017

UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017 UITVRAAG CIRCULAIR BOUWEN ICM MASTERCLASS 2017 DEMONTABEL BOUWEN Menno vd Veen, manager Duurzaamheid en Circulair Bouwen zijn belangrijke thema's bij woningcorporatie De Woonplaats. Wij zijn daarom ook

Nadere informatie

De weg naar vernieuwing in de bouw

De weg naar vernieuwing in de bouw De weg naar vernieuwing in de bouw De gebruiker centraal Ruimte voor innovatie Efficiënter bouwproces Toekomstbestendige gebouwen Flexibele huisvesting Bijdrage aan duurzame leefomgeving Meer rendement

Nadere informatie

WELKOM. Doorpakken met aardgasvrije wijken. Donderdag 6 december, Jaarbeurs Utrecht

WELKOM. Doorpakken met aardgasvrije wijken. Donderdag 6 december, Jaarbeurs Utrecht WELKOM Doorpakken met aardgasvrije wijken Donderdag 6 december, Jaarbeurs Utrecht Agenda: Korte termijn innovaties Aardgasvrij Introductie Innovaties op de korte termijn (PL0) Vergelijk proeftuinen en

Nadere informatie

Vormgeven aan Vernieuwend Opdrachtgeverschap. 11 september 2013

Vormgeven aan Vernieuwend Opdrachtgeverschap. 11 september 2013 Vormgeven aan Vernieuwend schap september 203 Waarom vernieuwing? Wat bereiken met vernieuwend opdrachtgeverschap? Afwenden onnodige kosten, naar lagere prijs Vermijden tegenvallende kwaliteit, meer kwaliteit

Nadere informatie

Wat is een Green Deal?

Wat is een Green Deal? Wat is een Green Deal? Maatschappelijke initiatieven die groene groei moeten stimuleren Gericht op innovatie, zowel techniek als proces Samenwerking tussen bedrijven/organisaties en rijksoverheid Wegnemen

Nadere informatie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie januari 2011 Alle tuinders in Gelderland kunnen besparen Wilt u uw energiekosten verlagen? Door energie te

Nadere informatie

6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt!

6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt! OPINIE- ONDERZOEK- OPLOSSINGEN 6,5 miljoen m2 leegstaande kantoren, door innovatie een kans voor de markt! Robert de Wit Bart Theunissen Hetty van der Pennen 21 juni 2011 LEEGSTAND VAN ZAKEN?! KANSEN!

Nadere informatie

Achtergrondinformatie marktconsultatie renovatie Tesselschadestraat 4 Leeuwarden

Achtergrondinformatie marktconsultatie renovatie Tesselschadestraat 4 Leeuwarden 15 augustus 2016 Achtergrondinformatie marktconsultatie renovatie Tesselschadestraat 4 Leeuwarden De verduurzamingsopgave van het Rijksvastgoedbedrijf Het Rijksvastgoedbedrijf staat de komende jaren voor

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Vraagprijs: k.k.

Vraagprijs: k.k. Timberwolfstraat 9 4758 AJ Standdaarbuiten Vraagprijs: 189.000 k.k. OMSCHRIJVING Aan rustige weg, in de dorpskern van Standdaarbuiten, gelegen vrijstaand woonhuis met vrijstaande garage en diepe op het

Nadere informatie

BIJEENKOMST KMVG 26 JANUARI 2012 FREYA VAN DER KROEF, DIRECTEUR TENMAN BV. PPS-DBFM(O) kansen voor maatschappelijk vastgoed?

BIJEENKOMST KMVG 26 JANUARI 2012 FREYA VAN DER KROEF, DIRECTEUR TENMAN BV. PPS-DBFM(O) kansen voor maatschappelijk vastgoed? BIJEENKOMST KMVG 26 JANUARI 2012 FREYA VAN DER KROEF, DIRECTEUR TENMAN BV PPS-DBFM(O) kansen voor maatschappelijk vastgoed? OVERZICHT PRESENTATIE Wat is PPS Integrale contactvormen Kenmerken Toepassingen

Nadere informatie

Bijeenkomst Brabantse Deal

Bijeenkomst Brabantse Deal Bijeenkomst Brabantse Deal 2 juni 2016 Het programma Wanneer Wat Wie 14:30 Opening Dagvoorzitter / Murk Peutz 14:40 Toelichting op het proces; - Waar staan we nu? - Het nieuwe voorstel Pierre Hobbelen

Nadere informatie

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren Get started instructie XiBE IdeaCouncil Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat

Nadere informatie

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN

01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK 04 / VOORWAARDEN PRESENTATIE 05 / VERVOLGSTAPPEN. Zon op Bedrijfsdaken 06 / VRAGEN 01 / AANLEIDING 02 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 03 / PROJECTAANPAK PRESENTATIE Zon op Bedrijfsdaken 04 / VOORWAARDEN 05 / VERVOLGSTAPPEN 06 / VRAGEN AANLEIDING Ambitie Capelle aan den IJssel Energieneutraal

Nadere informatie

PRESENTATIE. Zon op Bedrijfsdaken 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 04 / PROJECTCASES

PRESENTATIE. Zon op Bedrijfsdaken 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN 04 / PROJECTCASES 01 / INTRODUCTIE 02 / PROJECTCASE TEXEL 03 / ZON OP BEDRIJFSDAKEN PRESENTATIE Zon op Bedrijfsdaken 04 / PROJECTCASES 05 / UW BEDRIJVENTERREIN VERDUURZAMEN? ZON OP BEDRIJFSDAKEN Ambitie gemeente Energieneutraal

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

ALL-ELECTRIC FOR ALL?

ALL-ELECTRIC FOR ALL? ALL-ELECTRIC FOR ALL? Nicolaas van Everdingen Plushuis Congres all-electric renovatie 11 november 2014 De Reehorst Ede nicolaas@plushuis.net 06-43148464 : @plushuis PLUSHUIS Innovator/Doendenker/Omdoener

Nadere informatie

ENERGIEAKKOORD. Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN

ENERGIEAKKOORD. Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN ENERGIEAKKOORD Gevolgen, verplichtingen en kansen THOMAS KOKSHOORN 2 - Wie zijn wij? - Visie Ekwadraat - Beleid - Doelstellingen - Middelen - Financiering Inhoud - Conclusies en aanbevelingen 3 INLEIDING

Nadere informatie

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie:

Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: 20160531 Oproep tot het opsturen van een inzending ten behoeve van de architectenselectie: Interieurontwerp Librijesteeg 4 Rotterdam De gemeente Rotterdam heeft de ambitie een architect de opdracht te

Nadere informatie

Lindenhove. Renovatie & Transformatie. Informatie vanuit Renovatieteam Lindenhove

Lindenhove. Renovatie & Transformatie. Informatie vanuit Renovatieteam Lindenhove Lindenhove Renovatie & Transformatie Informatie vanuit Renovatieteam Lindenhove ' Duurzaam & Comfortabel Met slimme combinaties van energiebesparende maatregelen en opwekking van duurzame energie komen

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

BIGGER BIM Onderzoek naar hoe het gedachtegoed van ketenintegratie en lean meer betekenis kan geven aan BIM als informatiedrager van het bouwproces

BIGGER BIM Onderzoek naar hoe het gedachtegoed van ketenintegratie en lean meer betekenis kan geven aan BIM als informatiedrager van het bouwproces BIGGER Onderzoek naar hoe het gedachtegoed van ketenintegratie en lean meer betekenis kan geven aan als informatiedrager van het bouwproces Ketenintegratie Lean 1 INTEGRAAL Architect Adviseurs Opdracht

Nadere informatie

BENG en Bodemenergie Projectervaringen utiliteitbouw. 6 november 2016 Ir. Esther Gerritsen Techniplan Adviseurs

BENG en Bodemenergie Projectervaringen utiliteitbouw. 6 november 2016 Ir. Esther Gerritsen Techniplan Adviseurs BENG en Bodemenergie Projectervaringen utiliteitbouw 6 november 2016 Ir. Esther Gerritsen Techniplan Adviseurs Techniplan Adviseurs Installatieadviseur Advies & engineering Duurzaamheid & innovatie Realisatie

Nadere informatie

Presentatie. Wat is er nodig om BIM gerelateerd te werken

Presentatie. Wat is er nodig om BIM gerelateerd te werken Presentatie Wat is er nodig om BIM gerelateerd te werken 18 juni 2010 Inhoud 1. Wie is InterBouwconsult BV 2. Werken met BIM 3. Voorbeelden 4. Vragen 18 juni 2010 InterBouwconsult BV Concept ontwikkelingen

Nadere informatie

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS

STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS STAPPENPLAN REALISATIE TAAKSTELLING VERGUNNINGHOUDERS Dit stappenplan is bedoeld voor gemeenten die willen onderzoeken welke huisvestingsvormen het beste kunnen worden ingezet om de hoge taakstellingen

Nadere informatie

TBI Innovatieprijs 2017

TBI Innovatieprijs 2017 TBI Innovatieprijs 2017 Allereerst... Dit jaar maken we gebruik van een (online) inschrijfformulier (via Google Forms). Het is raadzaam om het inschrijfformulier eerst in zijn geheel te bekijken. Downloaden

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

helpende hand Groningse gemeenten :SLIM Ondersteuningsprogramma gemeenten

helpende hand Groningse gemeenten :SLIM Ondersteuningsprogramma gemeenten helpende hand Groningse gemeenten :SLIM Ondersteuningsprogramma gemeenten 2011-2013 Energiebesparing Betaalbaarheid van wonen Gezondheid van binnenmilieu en comfort Kansen voor de lokale economie Redenen

Nadere informatie

Slimmer werken met mensen

Slimmer werken met mensen Slimmer werken met mensen Paul Breman Mijn Bedrijf 2.0 wordt mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie, de Provincie Utrecht en de Gemeente

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer?

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Mogen wij u helpen te verdienen aan duurzaamheid? 1 Wie wil er geen energie besparen? Hoewel het er vaak niet van komt,

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

22 maart Voor de digitale economie

22 maart Voor de digitale economie 22 maart 2018 Voor de digitale economie Op 22 maart 2018 organiseert Nederland ICT voor de Kamer van Koophandel een ICT Markttoets over de vervanging van haar klantrelatiesysteem (CRM). De ICT Markttoets

Nadere informatie

VISIEdocument. Innovatie in de bouw. April 2009

VISIEdocument. Innovatie in de bouw. April 2009 VISIEdocument April 2009 Innovatie in de bouw Innovatie in de bouw steeds belangrijker Innovatie is voor bouwbedrijven van steeds groter belang om zich in een snel veranderende samenleving te profileren

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

Marketingmanagement. Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren

Marketingmanagement. Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren Marketingmanagement Marketing en bouw op scherpe en innovatieve wijze fuseren 1 2 3 Uit de praktijk Je hebt water En je hebt water Prijs 0,001 per liter Prijs 0,40 per liter Dezelfde grondstof levert 400

Nadere informatie

informatiemanagement.heliview.nl

informatiemanagement.heliview.nl 2-daagse training Informatiemanagement Ontsluit uw informatie voor maximaal rendement Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het daadwerkelijk toevoegen van waarde

Nadere informatie

Energy Service Company: een kans voor u?

Energy Service Company: een kans voor u? 1 Energy Service Company: een kans voor u? Stand van zaken provinciale pilot & Kansen voor de installatiebranche Hans van der Heide Pilot provincie Friesland (1) Doel: Ervaring opdoen met het opzetten

Nadere informatie

Innovatie gericht circulair inkopen

Innovatie gericht circulair inkopen Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Europese Unie Innovatie gericht circulair inkopen Rapid Circular Contracting Circulaire Economie Circulair Bouwen Het inkoop proces Programma van Behoeften

Nadere informatie

Bouw met lef, bouw voor het leven

Bouw met lef, bouw voor het leven Bouw met lef, bouw voor het leven De nieuwe aanpak Energie-efficiënt en duurzaam. Dat is de toekomst van de bouw en installatietechniek. De nieuwe aanpak is intelligent bouwen. Kennis en techniek zijn

Nadere informatie

Jaarprogramma 2011. Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen!

Jaarprogramma 2011. Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen! Jaarprogramma 2011 Laat zien dat uw bedrijf een competente bouwpartner is als het gaat om innovatieve duurzame oplossingen! Meer dan wordt u aangeboden door het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie. 28 februari

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie. 28 februari Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ

Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ Volledige uitleg oproep Tools voor EnergielinQ Inleiding Energiesprong is een programma dat de Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) uitvoert in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken

Nadere informatie

Tesselschadestraat 4 Leeuwarden. Marktconsultatie 31 augustus 2016

Tesselschadestraat 4 Leeuwarden. Marktconsultatie 31 augustus 2016 Tesselschadestraat 4 Leeuwarden Marktconsultatie 31 augustus 2016 Welkom Visie op innovatie naar energieneutraliteit Jur Koerts Simone Leenders Judith Rodenburg Wim Harwig Jan Karel van Wiggen Martine

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder

Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 10 juli 2017 9 n.v.t. wethouder M. Blind Kenmerk 17.003559 *17.003559* Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Hoe zuinig is uw nieuwe woning?

Hoe zuinig is uw nieuwe woning? Hoe zuinig is uw nieuwe woning? verhuisplannen? een initiatief van: Warm welkom in Rivierenland Verhuist u binnenkort naar een koopwoning in Rivierenland? Tijd misschien voor een nieuwe keuken of badkamer?

Nadere informatie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie Get started instructie XiBE users Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat terwijl

Nadere informatie

Ontwikkelagenda 2015 Ledenbijeenkomst Verkoop zorg en ondersteuning. 9 februari 2015

Ontwikkelagenda 2015 Ledenbijeenkomst Verkoop zorg en ondersteuning. 9 februari 2015 Ontwikkelagenda 2015 Ledenbijeenkomst Verkoop zorg en ondersteuning 9 februari 2015 In het kort - Arjan Ogink Primaire focus op GGz, Care en Jeugd 12 jaar adviseur in de zorg Opgeleid als ingenieur / bedrijfskundige

Nadere informatie

Realiseer je ambities! Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank

Realiseer je ambities! Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank Realiseer je ambities! vanuit de Rabobank Inhoud In dit boekje vind je informatie over hoe de Rabobank samen met haar partners in sport en cultuur jouw club, vereniging of stichting kan ondersteunen met

Nadere informatie

DOEL EN OPZET PROGRAMMA

DOEL EN OPZET PROGRAMMA Groeiprogramma 4 DOEL EN OPZET PROGRAMMA Wat willen we met het programma bereiken? Wie kunnen deelnemen? Wat bieden we de deelnemers? Wat verwachten we van de deelnemers? Hoe ziet het programma er op hoofdlijnen

Nadere informatie

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015

Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Masterclass Provincie Zuid-Holland Gouda 17 september 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in uw regio? bedrijvencoöperatie?

Nadere informatie

Monnikeweg 2 Gerkesklooster. Monnikeweg 2 Gerkesklooster

Monnikeweg 2 Gerkesklooster. Monnikeweg 2 Gerkesklooster Monnikeweg 2 Gerkesklooster Monnikeweg 2 Gerkesklooster Nabij Gerkesklooster gelegen woonhuis (type woonboerderij) met eigen (jacht)haven (200m2) en open verbinding via de Stroobosser Trekvaart naar het

Nadere informatie

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS We zijn 21 jaar onderweg! Nog steeds kan het beter, slimmer, anders. Vandaar ook geen retrospectief maar een korte update van het nu en wat ons morgen gaat brengen.

Nadere informatie

Participatie aan CO 2 -initiatieven

Participatie aan CO 2 -initiatieven Participatie aan CO 2 -initiatieven 2019-2021 Eis 3.D.1 Barendrecht, 25 juni 2019 Auteur: E. Oudshoorn Geaccordeerd door: Leo Droog Directeur Edwin Oudshoorn Bedrijfsleider/ MVO Verantwoordelijk CO 2 prestatieladder

Nadere informatie

Purmerend stapt over op Zonnestroom. Een initiatief van Opgewekt in Purmerend

Purmerend stapt over op Zonnestroom. Een initiatief van Opgewekt in Purmerend Purmerend stapt over op Zonnestroom Een initiatief van Opgewekt in Purmerend Wie is Opgewekt In Purmerend (OIP) Stichting die zich inzet voor de bevordering van duurzaamheid in en om Purmerend. Evenementen

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls kantoren

Kwaliteitsimpuls kantoren 10 maart 2014, Festival Leegstaand Vastgoed Kwaliteitsimpuls kantoren Sjef de Pont, hoofd afdeling Economische Zaken, sector Stadsontwikkeling Opzet workshop Situatie s-hertogenbosch Onze aanpak: Impuls

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

LIM WIL JIJ IEDEREEN IN DE BOUW DEZELFDE TAAL LATEN SPREKEN? PARTNERDOSSIER

LIM WIL JIJ IEDEREEN IN DE BOUW DEZELFDE TAAL LATEN SPREKEN? PARTNERDOSSIER LIM WIL JIJ IEDEREEN IN DE BOUW DEZELFDE TAAL LATEN SPREKEN? PARTNERDOSSIER Transformatie Bouw Limburg heeft al heel wat innovatieve wind doen waaien, en heel wat Limburgse bouwbedrijven zijn mee opgestapt

Nadere informatie

Integraal werken aan onderwijszorgarrangementen in de regio. Lunteren, mei 2015 Dick Rasenberg en Gerard Bouma

Integraal werken aan onderwijszorgarrangementen in de regio. Lunteren, mei 2015 Dick Rasenberg en Gerard Bouma Integraal werken aan onderwijszorgarrangementen in de regio Lunteren, mei 2015 Dick Rasenberg en Gerard Bouma Programma 1. Uw situatie en uw vraag in beeld 2. Relevante informatie voor (het ontwikkelen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid

Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Aanmeldingsformulieren Duurzame inzetbaarheid Voor aanvragen van een Loopbaanscan d.d. 11 juni 2015 1/8 Waarom een loopbaanscan? Hoe houdt u uw bedrijf flexibel en uw medewerkers gemotiveerd? Door te investeren

Nadere informatie

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren

slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren slimrenoveren Blik op de toekomst: De top 3 van Het Nieuwe Renoveren Door: Doris de Bruijn & Sean Vos, SlimRenoveren Voor: Bouwlokalen Het Nieuwe Renoveren 11 oktober 2011 te Doetinchem http://www.slimrenoveren.nl

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N. Fintelman : Beleid en Projecten : G. (Gerhard) Schutten Voorstel aan de raad Onderwerp : Oprichting en

Nadere informatie

2068 x 1056 pixels. Copaan. Handleiding voor zoekers

2068 x 1056 pixels. Copaan. Handleiding voor zoekers 2068 x 1056 pixels Copaan Handleiding voor zoekers Copaan in 3 stappen Van harte welkom bij Copaan. In deze handleiding word je in drie stappen door het online zoeksysteem geleid. 1 Aan de slag met Copaan

Nadere informatie

Kantoren vernieuwen naar Energieneutraal. Informatiebijeenkomsten

Kantoren vernieuwen naar Energieneutraal. Informatiebijeenkomsten Kantoren vernieuwen naar Energieneutraal Informatiebijeenkomsten Over Energiesprong Praktijkexperimenten voor vernieuwing volkshuisvesting van onderaf Programma s 1. Huren en Kopen 2. Verdichten en Verdunnen

Nadere informatie

ONTDEK JE VAKMANSCHAP!

ONTDEK JE VAKMANSCHAP! ONTDEK JE VAKMANSCHAP! Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap op alle niveaus. In een doorlopende lijn van vmbo tot en met mbo en jonge professionals uit het bedrijfsleven.

Nadere informatie

Uitnodiging marktontmoeting FUMO-gebouw vol energie

Uitnodiging marktontmoeting FUMO-gebouw vol energie Uitnodiging marktontmoeting FUMO-gebouw vol energie De opgave De gemeente Leeuwarden heeft de ambitie om in de komende jaren haar gemeentelijke vastgoedvoorraad gefaseerd te gaan verduurzamen. Het verduurzamen

Nadere informatie

12 december Voor de digitale economie

12 december Voor de digitale economie 12 december 2017 Voor de digitale economie Op dinsdag 12 december 2017 organiseert Nederland ICT voor Wigo4it een ICT Markttoets over de vernieuwing van het backofficesysteem Zorg voor de G4 gemeenten.

Nadere informatie

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3

Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 Inhoud EEN NIEUWE FORMULE 3 WAT IS BURO LUIKEN? 5 UW VOORDEEL 7 VOOR WIE INTERESSANT? 9 UW INVESTERING 11 DIGITAAL ONDERNEMEN 13 BUSINESSPARTNERS 15 PASSIE, MISSIE, VISIE 17 CONTACT 19 Welkom! Buro Luiken

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Status Onderhandelingen. Aanbod Ennatuurlijk Onderzoek derden

Status Onderhandelingen. Aanbod Ennatuurlijk Onderzoek derden ALV 21 juni 2018 Status Onderhandelingen Aanbod Onderzoek derden Tijdsplanning Onderhandelingsfase Onderhandeling Verlenging 2 juni 2017 nov 2017 mrt 2018 21/6/2018 ALV DWA ALV Kick-off 1 ste voorstel

Nadere informatie

Excellent Expertteam: Kantoor vol Energie. MiRaMar. Mirande, Raymond & Marcel Miramar: 8 kilometer van Utopia

Excellent Expertteam: Kantoor vol Energie. MiRaMar. Mirande, Raymond & Marcel Miramar: 8 kilometer van Utopia Excellent Expertteam: Kantoor vol Energie MiRaMar Mirande, Raymond & Marcel Miramar: 8 kilometer van Utopia 1. Het MiRaMar team 2. Wij zien dat 3. Onze visie op het project 4. Onze aanpak 5. Onze rollen

Nadere informatie

Naar een duurzaam IHP Hoe borg je dat? Jan Roelofs Marieke Stevering-Rutten Kennisdag Ruimte-OK 16 april 2019

Naar een duurzaam IHP Hoe borg je dat? Jan Roelofs Marieke Stevering-Rutten Kennisdag Ruimte-OK 16 april 2019 Naar een duurzaam IHP Hoe borg je dat? Jan Roelofs Marieke Stevering-Rutten Kennisdag Ruimte-OK 16 april 2019 Programma van vandaag - Introductie PentaRho - Onderzoek naar duurzaamheid in IHP s - Analyse

Nadere informatie

Voor wie is dit bedoeld

Voor wie is dit bedoeld Voor wie is dit bedoeld Voor Kantoor/secties Partners Medewerkers Kantoordirecteur & HR manager Die Serieus werk maken van ontwikkeling/ groei/opleiding van medewerkers. Medewerkers de ruimte willen geven

Nadere informatie

Trendmeter. 1Hoeveel makelaars en of taxateurs werken er bij uw onderneming. 2Hoe beoordeelt u de orderpositie

Trendmeter. 1Hoeveel makelaars en of taxateurs werken er bij uw onderneming. 2Hoe beoordeelt u de orderpositie Vastgoed, December 2010 Trendmeter De Vastgoed Trendmeter geeft een beeld van de stemming in de woningmakelaardij in Nederland. Het onderzoek wordt halfjaarlijks gehouden onder makelaars, waarbij wordt

Nadere informatie

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in

Nadere informatie

Ruimte voor innovatie

Ruimte voor innovatie Ruimte voor innovatie Een vergelijk tussen de concurrentiegerichte dialoog en het innovatiepartnerschap Jaap Strating Aanleiding: Renovatie stadhuistoren Ambities Energieneutraliteit per 2035 Een prettige

Nadere informatie

Notitie Bevindingen na afloop van het beoordelingsproces

Notitie Bevindingen na afloop van het beoordelingsproces Notitie Bevindingen na afloop van het beoordelingsproces Geschreven door de commissie ICT doorbraak De zorg ontzorgd met ICT bestaande uit: Rien Meijerink (voorzitter), Claus Verbrugge, Jan Romme, Hans

Nadere informatie

Aanvraag City-zen bijdrage energierenovatie LET OP: ALLEEN ONLINE AANVRAGEN WORDEN IN BEHANDELING GENOMEN.

Aanvraag City-zen bijdrage energierenovatie LET OP: ALLEEN ONLINE AANVRAGEN WORDEN IN BEHANDELING GENOMEN. Aanvraag City-zen bijdrage energierenovatie Met het online formulier vraag je een bijdrage aan voor de energierenovatie van woning(en) in Amsterdam. Om dit formulier in te vullen heb je gegevens nodig

Nadere informatie

Het Nieuwe Renoveren WELKOM

Het Nieuwe Renoveren WELKOM Het Nieuwe Renoveren WELKOM oktober-november 2011 Verzorgd door Bert Bruns, Bridges2Beyond, bert.bruns@bridges2beyond.nl BouwLokalen? Een initiatief van en Informatieve bijeenkomsten Gaat in op vernieuwingen

Nadere informatie

Workshop House of Tomorrow Today

Workshop House of Tomorrow Today Workshop House of Tomorrow Today Ontsnap eens uit het peloton! 1. Teken uw keten(s) eens uit, vanaf grondstoffen (aanbod) t/m eindgebruiker (vraag). 2. Genereer probleem-klant combinaties. 3. Selecteer

Nadere informatie

FAST LANE Grip op de verduurzaming van vastgoed

FAST LANE Grip op de verduurzaming van vastgoed FAST LANE Grip op de verduurzaming van vastgoed Royal HaskoningDHV Smart Solution 2018 Portefeuille eigenaar We moeten 7.000 gebouwen verduurzamen. Waar moeten we beginnen? Gemeente Kunnen we het aanbestedingstraject

Nadere informatie

Integrale Visie op Duurzaamheid. VTW Regiobijeenkomst Duurzaamheid en Toezicht in de Praktijk 17 mei 2019

Integrale Visie op Duurzaamheid. VTW Regiobijeenkomst Duurzaamheid en Toezicht in de Praktijk 17 mei 2019 Integrale Visie op Duurzaamheid VTW Regiobijeenkomst Duurzaamheid en Toezicht in de Praktijk 17 mei 2019 Even voorstellen Enny van der Wiel, commissaris Sander Eising, relatiemanager Woningcorporatie in

Nadere informatie

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking

Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Notitie projecten impulsbudget Samenwerking Waalwijk, september 07 Inleiding In de Deelnemersraad van 30 mei zijn afspraken gemaakt over de inzet van het positieve resultaat over 06. Eén van de afspraken

Nadere informatie

BuildDesk kennisdocument

BuildDesk kennisdocument BuildDesk kennisdocument Groot economisch en maatschappelijk voordeel van energieneutraal renoveren Woningverbetering naar energieneutraal in de sociale huursector is economisch en maatschappelijk zeer

Nadere informatie

Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland. Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis

Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland. Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis Met passie, samenwerken en deskundigheid naar een blijvend duurzaam provincie kantoor

Nadere informatie

24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES

24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES 24/7 PRESTATIEBORGING DASHBOARDS - KPI S - GRAFIEKEN - MELDINGEN - RAPPORTAGES - BENCHMARK VOLLEDIG INZICHT IN GEBOUWPRESTATIES MyBuilding biedt u de juiste tools Optimaal Comfort MyBuilding Haalt u maximaal

Nadere informatie

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013

Tilburg University 2020 Toekomstbeeld. College van Bestuur, april 2013 Tilburg University 2020 Toekomstbeeld College van Bestuur, april 2013 Strategie in dialoog met stakeholders Open voor iedere inbreng die de strategie sterker maakt Proces met respect en waardering voor

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming)

Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Auteur: Michael Roovers Selectieleidraad Europese aanbesteding DRV-FMS-2015 invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Bijlage 4.2.2.1: invulsjabloon deel 1a (zelfstandige onderneming) Uitsluitend

Nadere informatie

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.

Academy. ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming. Academy ATAG verwarming BVBA Leo Baekelandstraat 3 2950 Kapellen T: 03/641.64.40 E: info@atagverwarming.be W: www.atagverwarming.be 1. Voorwoord ATAG Verwarming dankt haar succes aan de doorgedreven trainingsprogramma

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 31

Nadere informatie

Energieconvenant bedrijfsleven Veenendaal en gemeente Veenendaal

Energieconvenant bedrijfsleven Veenendaal en gemeente Veenendaal Energieconvenant bedrijfsleven Veenendaal en gemeente Veenendaal 1 Intentie Bedrijvenkring Veenendaal, de coöperatieve verenigingen van Ondernemend Veenendaal, de deelnemende bedrijven en de gemeente Veenendaal

Nadere informatie

Onderzoek onder Raadsleden naar regionale samenwerking, gemeenschappelijke regelingen en herindeling

Onderzoek onder Raadsleden naar regionale samenwerking, gemeenschappelijke regelingen en herindeling Onderzoek onder Raadsleden naar regionale samenwerking, gemeenschappelijke regelingen en herindeling 13 januari 2014 Uitgevoerd door Overheid in Nederland in opdracht van Raadslid.Nu www.overheidinnederland.nl

Nadere informatie