Excursie Sontbrug. Ik ben Nick en We zijn naar Sontbrug gegaan met school.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Excursie Sontbrug. Ik ben Nick en We zijn naar Sontbrug gegaan met school."

Transcriptie

1 Excursie Sontbrug Ik ben Nick en We zijn naar Sontbrug gegaan met school. BAM wou ons de brug laten zien hoe die wordt gemaakt en hoe die eruit gaat zien ik vond het zelf een leerzame excursie. Fietsers, auto s en bussen kunnen vanaf eind 2015 over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een bus strook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De Sontweg en de Sint Petersburgweg krijgen ook een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen. Op de Sint Petersburgweg komen twee rijstroken voor autoverkeer.

2 Wij zijn op excursie geweest naar Sontbrug. De brug is nog in de bouw maar we mochten een kijkje nemen hoe die wordt gebouwd. We begonnen om 12 uur met de lunch die was geregeld. Om half 1 gingen we een opdracht doen en dat was het tekenen van een 2D betonnen pilaar die wordt gebruikt voor de brug. Om 1 uur gingen we richting Sontbrug en kregen daar nog een rondleiding en uitleg over de brug. We hadden het over de bouw van de brug en wanneer die klaar zal wezen voor de rest vond ik het een leerzame excursie. Bronnen:

3 SONTBRUG & SONTWEGTRACE Ik heb dit verslag gemaakt over de Sontbrug en de sontwegtrace gemaakt omdat ik het als opdracht heb gekregen van m n techniek docent.

4 Sontbrug Groningen Fietsers, auto s en bussen kunnen vanaf eind 2015 over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een bus strook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De Sontweg en de Sint Petersburgweg krijgen ook een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen. Op de Sint Petersburgweg komen twee rijstroken voor autoverkeer, een busbaan de stad uit en een middenberm/linksafstrook. De Driebondsweg blijft fietspad. De werkzaamheden op de Sontweg zijn al begonnen, de werkzaamheden op de Sint Petersburgweg starten in Uiterlijk eind 2015 zal alles klaar moeten zijn en hier onder staan foto s van hoe de brug er uit gaat zien en het staat ook aangegeven op de kaart waar de brug precies komt te staan. Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, De nieuwe brug vormt een onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. Met de komst van de Sontbrug verbindt het Sontwegtracé straks de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg, wat zorgt voor een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen. De werkzaamheden aan het Sontwegtracé zijn gestart in januari 2013 en eindigen in september BAM is aan de oostkant van de Sontbrug bezig met de belasting van de grond en Door er extra zand op te leggen, kan de grond zakken. Vervolgens komt er weer grond op en kan de weg worden aangelegd. De brug wordt vanaf het water gebouwd. BAM begint met het remmingwerk, in het midden van het water. Het remmingwerk wordt al helemaal afgemaakt. Dit betekent dat het scheepverkeer er al door moet. De noodzaak hiervoor is de veiligheid van de werknemers van BAM. Zij zullen in kuipen in het water met de brug aan de slag gaan. Er worden stalen damwanden in het water geplaatst, het water wordt er uitgepompt en vervolgens zullen de werknemers stukje voor stukje de brug gaan bouwen. Vanaf april is via webcams de bouw van de brug te volgen.

5

6 Sontwegtracé In het verkeerskundige ontwerp is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de Visie Eemskanaalzone. Ten opzichte van de visie is wel een aantal uitgangspunten veranderd. De voornaamste wijziging is, zoals inleidend al werd opgemerkt, dat een tramverbinding met Meerstad heeft plaatsgemaakt voor een busverbinding. Dit heeft gevolgen gehad (voor de indeling van) het profiel en de keuze voor de brug (in plaats van twee bruggen, een hoge en een lage, één brug met lagere doorvaarthoogte). Verder is de bestaande situatie vooral bepalend geweest voor het ontwerp; waar mogelijk is rekening gehouden met de aanwezige bebouwing. Voor de Sontweg zal het profiel er als volgt uit gaan zien. Er zullen vijf rijstroken ontstaan: twee busstroken (stadin/stad-uit), twee autorijstroken, gescheiden door een middenberm, en een linksafstrook (in de middenberm). De busstroken liggen aan weerszijden van de autorijstroken. Omdat de bebouwing aan het Sontplein wat verder naar voren staat, begint de busstrook stad-uit pas nadat deze bebouwing is gepasseerd. De hoofdrijbaan wordt geflankeerd door twee groene bermen met bomen. Daarachter liggen een fietspad en een trottoir. In het definitieve ontwerp wordt dit nog verder uitgewerkt. De aansluitingen Sontweg Eltjo Ruggeweg en Bornholmstraat Sontbrug worden uitgevoerd als twee compacte, met verkeerslichten geregelde, kruispunten.

7 Kruispunten Om de Bornholmstraat met de brug te verbinden wordt een weg aangelegd voor de bestaande kade aan de noordzijde van de Kopenhagenstraat. Deze ligt deels op een grondlichaam en deels op pijlers. Voor de aanleg van het grondlichaam zal een strook water aan de zuidzijde van de Deense haven worden gedempt. De weg ligt enigszins verhoogd ten opzichte van de kade. Waar het grondlichaam overgaat naar het vaste brugdeel stijgt de weg iets om aan te kunnen sluiten op het beweegbare deel van de Sontbrug. Impressie in vogelvlucht

8 Sontbrug vanuit de lucht Op de Sontbrug is er voor het autoverkeer één rijstrook per richting. Dit is voor de verwachte verkeersintensiteit voldoende. Voorsorteervakken zorgen voor een betere doorstroming en een hogere capaciteit. Daarnaast zal er een busstrook stad-in worden gerealiseerd. Aan de noordzijde van de brug komt een eenzijdig fietspad. Hiervoor is gekozen om een logische aansluiting te krijgen op de fietsvoorzieningen langs de toeleidende wegen (die aan dezelfde zijde zijn gelegen) en om het aantal oversteken zoveel mogelijk te beperken. Ditzelfde principe geldt voor de voetganger. Wegindeling Sontbrug Aan de overzijde van het Winschoterdiep wordt de Sontbrug op de Sint Petersburgweg aangesloten door een weg aan te leggen tussen het bestaande bedrijventerrein en de Woonschepenhaven. Hierdoor verdwijnt de bestaande aansluiting van de Euvelgunnerweg op de Sint Petersburgweg/Driebondsweg.

9 Sontwegtracé gezien vanaf Driebond Voor de Sint Petersburgweg wordt in de Visie Eemskanaalzone uitgegaan van een breed profiel. Dit profiel is voor een groot deel bepaald door een brede middenberm met daarin ruimte voor de tram. Zoals gezegd is de tram vervangen door een bus. Daarom wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande infrastructuur. De Sint Petersburgweg wordt verbreed naar twee autorijstroken, een busstrook stad-uit en een middenberm/linksafstrook. De Driebondsweg wordt fietspad. Deze functie heeft de weg nu ook al.

10 Dennis Pakes BB4D Sontbrug groningen

11 Inhoudsopgave Blz 1 : Voorkant Blz 2 : Inhoudsopgave Blz 3 : Brug maken

12 Brug maken De leraren van onze school hadden een excursie georganiseerd. We gingen kijken naar de Sontbrug die in de maak was. Maandagmiddag kwam er een man van BAM Civiel. Zijn naam was Jasper, hij gaf een presentatie van de brug en er stond in hoelang het duurde om de brug te maken en met welke bedrijven etc. Nadat Jasper zijn presentatie had gehouden gingen we met 2 klassen naar de brug zelf toe. Daar kreeg je te zien hoe de mensen aan het werk waren en hoe de brug in elkaar zat. De excursie van de brug heeft in totaal 2 uur geduurd, het was best wel interessant hoe de brug gemaakt werd, je kreeg ook te horen hoe ze alle betonblokken maakten. De sontbrug komt van meerstad in aanbouw en is aangesloten aan de sontweg. Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, zoals op de artist impressie is te zien.

13 Bouw Sontbrug officieel van start: Belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Groningen Woensdagmiddag gaf wethouder Joost van Keulen onder grote belangstelling het officiële startsein voor de bouw van de Sontbrug. Deze brug, die zo n 500 meter water overspant, zal vanaf eind 2015 de Bornholmstraat verbinden met de Sint Petersburgweg aan de overzijde van de Deense Haven en het Winschoterdiep. De brug vormt daarmee een belangrijke schakel in het Sontwegtracé en zal volgens Van Keulen in de toekomst niet alleen een belangrijke ontsluitingsweg worden voor onder andere Meerstad, maar ook zorgen voor een economische impuls voor de bedrijventerreinen op beide oevers. Ook de Sontweg en de Sint Petersburgweg een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen en komt er op de Sint Petersburgweg een busbaan Van Keulen voer woensdagmiddag, in het gezelschap van regiodirecteur Jan van der Meer van bouwbedrijf BAM Noord en de verzamelde pers, op een ponton van het Eemskanaal naar de plek aan de oever van de Deense Haven, vanwaar de Sontbrug het Winschoterdiep zal overspannen. Eenmaal ontdaan van de reddingsvesten en weer met vaste grond onder de voeten, onthulden de wethouder en de BAM-directeur het grote bouwbord op de hoek van de Sontweg en de Bornholmstraat. Volgens Van Keulen ook voor hemzelf een speciaal moment: De Sontbrug was toch één van de eerste projecten die ik als wethouder door de raad heb mogen loodsen. Belangrijke schakel In zijn korte toespraak noemde de wethouder de brug een belangrijke schakel in de verschillende projecten die Groningen in de komende jaren optimaal bereikbaar moeten maken. De brug is cruciaal in het Sontwegtracé en biedt daarnaast de hoognodige ontsluiting als gestart wordt met de aanpassingen aan de zuidelijke ringweg, zo sprak hij. Maar eenmaal afgerond zal het nieuwe tracé ook een stevige economische impuls geven aan het gebied eromheen en eraan bijdragen dat Meerstad een mooie en aantrekkelijke wijk wordt om in te wonen. De brug De splinternieuwe brug over het Winschoterdiep krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor beide richtingen en een voetpad. Door de komst van de brug krijgen richting Meerstad. Werkzaamheden BAM-regiodirecteur Jan van der Meer gaf aan inmiddels de eerste voorbereidende werkzaamheden al te hebben verricht. En in april zullen we beginnen met de remmingswerken voor de scheepvaart. Als dat is afgerond, zullen de bouwkuipen voor de bouw van de brugpijlers geplaatst worden en eind 2015 zal de brug gereed zijn voor gebruik, aldus Van der Meer.

14 sontbrug

15

16 Sontbrug excursie 2015 Joey Schat BB4D We zijn naar Sontbrug geweest met 2 techniek klassen kader en basis en het was zeer leerzaam en leuk om te leren hoe een brug word gemaakt we begonnen in het lokaal met de uitleg en we moesten een paar opdrachten maken zoals dingen opmeten

17 Document acties Werkzaamheden Snel naar Info Sontbrug: nieuwe brug over Winschoterdiep Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. BAM is in opdracht van gemeente Groningen in maart begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug. De werkzaamheden kunt u volgen via twee webcams. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Opvallende markeringhet ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, zoals op de artist impressie is te zien.

18 Sontwegtracé De nieuwe brug vormt een onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. Met de komst van de Sontbrug verbindt het Sontwegtracé straks de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg, wat zorgt voor een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen. De werkzaamheden aan het Sontwegtracé zijn gestart in januari 2013 en eindigen in september 2015.

19 Sontbrug Naam: Cas Senechal Klas: BB4D Docent: P.Noordhuis Datum:

20 Sontbrug: nieuwe brug over Winschoterdiep Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. BAM is in opdracht van gemeente Groningen in maart begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de brug. Opvallende markering Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog en dat levert een bijzonder plaatje op, zoals op de artist impressie is te zien. Sontwegtrace De nieuwe brug vormt een onderdeel van het Sontwegtracé. Dit tracé beslaat het gebied van de kruising Europaweg/Sontweg tot aan de rotonde naar de Oostelijke Ringweg. Met de komst van de Sontbrug verbindt het Sontwegtracé straks de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg, wat zorgt voor een rechtstreekse verbinding van Meerstad met hartje Groningen. De werkzaamheden aan het Sontwegtracé zijn gestart in januari 2013 en eindigen in september 2015.

21 Webcams Webcam zijaanzicht brug Webcam vanaf noordzijde Nieuwsbrief Regelmatig verschijnt er een digitale nieuwsbrief over de bouw van de Sontbrug. Wilt u deze ook ontvangen? Vermeld hieronder uw naam en adres. De eerstvolgende nieuwsbrief krijgt u dan via de mail toegestuurd. Bouw brug vanaf het water BAM is aan de oostkant van de Sontbrug bezig met de belasting van de grond. Door er extra zand op te leggen, kan de grond zakken. Vervolgens komt er weer grond op en kan de weg worden aangelegd. De brug wordt vanaf het water gebouwd. BAM begint met het remmingwerk, in het midden van het water. Het remmingwerk wordt al helemaal afgemaakt. Dit betekent dat het scheepverkeer er al door moet. De noodzaak hiervoor is de veiligheid van de werknemers van BAM. Zij zullen in kuipen in het water met de brug aan de slag gaan. Er worden stalen damwanden in het water geplaatst, het water wordt er uitgepompt en vervolgens zullen de werknemers stukje voor stukje de brug gaan bouwen. Vanaf april is via webcams de bouw van de brug te volgen.

22 Sontbrug Groningen Hier een plaatje. Bjorn Martens. BB4D Kluiverboom 1A Aan : P.Noordhuis

23 Inleiding 1* Verslag. 2* Foto s. 3* Bronnen.

24 1* Verslag Nu ga ik wat vertellen over de Sontbrug. Ze zijn begonnen met de brug bouwen in vorig jaar in maart. Om precies te zijn 13:45 was de officiële opening. Ze verwachten klaar te zijn in juni 2015, en klaar voor gebruik in 2016 Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter verder weet ik dat de werkzaamheden Bam Civiel, De aanleg van de nieuwe brug is een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro. De brug kost bijna eenderde van dit budget. De bouw verloopt voorspoedig, zegt de gemeente. Dat is belangrijk, omdat de nieuwe brug klaar moet zijn als het grote werk aan de zuidelijke ringweg begint.

25 1 * Foto s Bronnen. 1. Google Google afbeeldingen. 4. Webcam links >

26 Sontbrug Groningen Dylan Wagenaar BB4D P.Noordhuis

27 Sontbrug Naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarthoogte van 3,80 meter en een doorvaartbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De Sontweg en de Sint Petersburgweg krijgen ook een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen. Op de Sint Petersburgweg komen twee rijstroken voor autoverkeer, een busbaan de stad uit en een middenberm/linksafstrook. De Driebondsweg blijft fietspad. De werkzaamheden op de Sontweg zijn al begonnen, de werkzaamheden op de Sint Petersburgweg starten in Uiterlijk eind 2015 zal alles gereed zijn. Belangrijke schakel De Sontbrug is straks de langste brug van Groningen. Door het nieuwe kunstwerk worden de Bornholmstraat en de Sint Petersburgweg met elkaar verbonden. Het is een belangrijkse schakel in het Sontwegtracé, dat de nieuwe wijk Meerstad verbindt met hartje stad. Bovendien wordt de ring rond Groningen minder belast als de nieuwe verkeersader klaar is. Op tijd klaar Met de aanleg van het nieuwe tracé is een bedrag gemoeid van ongeveer 60 miljoen euro. De brug kost bijna eenderde van dit budget. De bouw verloopt voorspoedig, zegt de gemeente. Dat is belangrijk, omdat het nieuwe tracé klaar moet zijn als het grootschalige werk aan de zuidelijke ringweg begint :00

28 Sontbrug Hallo we zijn met de hele techniek bovenbouw naar de Sontbrug in Groningen geweest hij is zo vernoemt naar de Deense brug. De Sontbrug komt van Meerstad in aanbouw en is aangesloten aan de Sontweg.

29 Sontbrug Danny Been. Peter Noordhuis. BB4D/Techniek

30 Vanaf eind 2015 kunnen fietsers, auto's en bussen over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Bornholmstraat met de Sint Petersburgweg. Het ontwerp van de brug komt tegemoet aan twee eisen: zorg voor een opvallende markering richting stad én maak een slanke brug die zorgvuldig in de omgeving past. Dit heeft geresulteerd in een lange brug met smalle profielen, transparante leuningen, met makkelijke hellingen voor de fietsers. Als de brug open staat, is de opvallende markering richting stad te zien. Beide weggedeelten gaan omhoog. Begin april is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de Sontbrug. Deze brug, die zo n 500 meter water overdekt, is een belangrijke schakel in het Sontweg traject naar Meerstad. Het officiële startsein werd gegeven door wethouder Van Keulen. In een korte toespraak noemde de wethouder de brug een belangrijke schakel in de verschillende projecten die Groningen in de komende jaren optimaal bereikbaar gaan maken. Met de aanleg van het nieuwe tracé is een bedrag gemoeid van ongeveer 60 miljoen euro. De brug kost bijna eenderde van dit budget. De bouw verloopt voorspoedig, zegt de gemeente. Dat is belangrijk, omdat het nieuwe traject klaar

31 moet zijn als het grootschalige werk aan de zuidelijke ringweg begint. zie afbeelding.

32 Sontbrug verslag van Mike Verhaaff Naam: Mike Verhaaff Leraar: Peter Noordhuis Klas: BB4D Datum:

33 Fietsers, auto s en bussen kunnen vanaf eind 2015 over de nieuwe Sontbrug van Meerstad naar de binnenstad van Groningen. Deze brug over het Winschoterdiep verbindt de Sontweg met de Sint Petersburgweg. De brug krijgt een doorvaarhoogte van 3,80 meter en een doorvaarbreedte van 18 meter. Op de brug komen twee rijstroken voor het autoverkeer, een busstrook richting stad en aan de noordkant een fietspad voor twee richtingen en een voetpad. De Sontweg en de Sint Petersburgweg krijgen ook een nieuw profiel. Zo krijgt de Sontweg busbanen in beide richtingen. Op de Sint Petersburgweg komen twee rijstroken voor autoverkeer, een busbaan de stad uit en een middenberm/linksafstrook. De Driebondsweg blijft fietspad. De werkzaamheden op de Sontweg zijn al begonnen, de werkzaamheden op de Sint Petersburgweg starten in Uiterlijk eind 2015 zal alles gereed zijn

34 Naam : Jan Wolters Klas : BB4D Datum :

35 Inleiding Blz 1: naam. blz 2 : inleiding. blz 3 : het doel. blz 4 : werkwijze. blz 5 : resultaat. blz 6 : wat ik ervan vond.

36 het doel. Eigenlijk best jammer want had er veel van kunnen leren. Dus heb zoveel mogelijk informatie proberen te vinden over het project Sontbrug. Maar het doel van dit project is dat ze je best veel inspiratie willen geven voor je toekomst. Want we doen de opleiding techniek maar dan moet je ook nog een richting kiezen en dit was wel een mooi doel om je een beetje meer inzicht te geven voor je toekomst. Ik heb gehoord dat het een mooi project was. Daarom vond ik het ook zonde omdat ik er niet bij kon zijn.

37 werkwijze. We moesten eerst een uurtje in de klas zitten dat heb ik mee gekregen. En toen kregen we een beetje inzicht wat we die dag gingen doen. Jasper had speciaal een PowerPoint voor ons gemaakt om ons het makkelijker te maken. We moesten na het PowerPoint verslag naar de brug fietsen en dat was misschien 15 min fietsen. En heb er niet veel van meegekregen dus kan er niet veel over zeggen helaas.

38 resultaat???

39 wat ik ervan vond. Nogmaals ik vond het erg jammer dat ik er niet bij kon zijn i.v.m. sport. Het leek me echt een mooi onderwerp. Ik vind het eerlijk gezegd wel moeilijk om dan alsnog wel een verslag te maken over dit onderwerp. Maar heb m n best gedaan en heb zoveel mogelijk informatie proberen op te zoeken over de Sontbrug.

Infodossier Noorderlaanbrug

Infodossier Noorderlaanbrug Infodossier Noorderlaanbrug DEEL 1: PROJECTINFORMATIE Laatste update: 9/0/08 Inhoudstafel Inleiding Pagina 3 Situering Noorderlaanbrug 4 Onderdeel van het project Bruggen Albertkanaal 5 Huidige situatie

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

onderdelen Knoop-punt Nieuwklap Nieuwklap

onderdelen Knoop-punt Nieuwklap Nieuwklap Nieuwklap Het project Nieuwklap maakt onderdeel uit van de aanleg van een rondweg om de kern van Aduard in de toekomst te verschonen van doorgaand verkeer. Om die reden wordt er een nieuwe weg aangelegd

Nadere informatie

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0

Leiden Ringweg Oost. Bouwfasering Sumatrabrug. Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Leiden Ringweg Oost Bouwfasering Sumatrabrug Opdrachtgever Gemeente Leiden Ondertekenaar Movares Nederland B.V. ing. R. van der Vlies Kenmerk TW-VDV-120009934 - Versie 1.0 Utrecht, 10 mei 2012 Definitief

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen Infovergadering 30 maart 2017 Stefan Heuninck Projectingenieur AWV Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500

Nadere informatie

Rapport bereikbaarheid BZO

Rapport bereikbaarheid BZO Rapport bereikbaarheid BZO 1 Voorwoord Via het Ondernemers Trefpunt zijn wij in contact gekomen met VBZO. Er is ons gevraagd een onderzoek uit te voeren voor deze bedrijvenvereniging inzake de bereikbaarheid

Nadere informatie

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM

STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM STREEFBEELDSTUDIE EEN NIEUWE N8 VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM VAN KORTRIJK TOT WEVELGEM WAT KAN BETER? De huidige N8 zorgt voor heel wat knelpunten voor het plaatselijk en doorgaand verkeer in Kortrijk en

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Bussen over West definitief inrichtingsplan

Bussen over West definitief inrichtingsplan Bussen over West definitief inrichtingsplan Eendrachtskade Richting Vinkhuizen Richting Zernike De nieuwe busroute Dit plan gaat over de verkeerskundige herinrichting van een deel van de westelijke binnenstad.

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

2. Planning en ontwerpuitgangspunten, Cris Nielen, projectmanager

2. Planning en ontwerpuitgangspunten, Cris Nielen, projectmanager Verslag Informatiebijeenkomst nieuwe Zaanbrug De Stoomhal, te Wormer 18 mei 2015 Samen met de gemeenten Wormerland en Zaanstad organiseerde de provincie Noord-Holland op 18 mei jl. een informatieavond

Nadere informatie

Eemskanaalzone - verbinding in Stad

Eemskanaalzone - verbinding in Stad Een visie op de ontwikkeling van de Eemskanaalzone Eemskanaalzone - verbinding in Stad Deel B: Uitwerking deelgebieden en fasering Deel B 1 Groningen, april 2004 Gemeente Groningen, dienst RO/EZ Tekst:

Nadere informatie

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden

Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden Persbericht Datum: 26 oktober 2016 Werkzaamheden zuidelijke ringweg starten in zomer 2017 Oude Winschoterdiep kan open blijven en meer bomen blijven behouden In de zomer van 2017 gaat de ombouw van de

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo

Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14. informatieavond - oktober In opdracht van VENECO, stad Eeklo Ontsluiting ziekenhuis AZ ALMA Campus Eeklo in het kader van module 14 informatieavond - oktober 2013 In opdracht van VENECO, stad Eeklo Visie gewenste ruimtelijke structuur R43 en de groene vinger VENECO-

Nadere informatie

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Bijlage III Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 21 oktober 2014 pagina 1 van 6 Bijlage III: Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Probleembeschrijving/-definitie: De Zuidelijke

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

Het plan in het coalitieakkoord

Het plan in het coalitieakkoord Aan College van Burgemeester en Wethouders Postbus 603 1620 AR Hoorn Betreft: alternatief scenario Poort van Hoorn Hoorn, 26 augustus 2014 Geacht college, Tijdens de presentatie van het coalitie is in

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Wat gebeurt er buiten langs de A6?

Wat gebeurt er buiten langs de A6? Fotoreportage Wat gebeurt er buiten langs de A6? De werkzaamheden voor de verbreding van de A6 zijn sinds april van dit jaar in volle gang. Langs het tracé liggen metershoge zandhopen die laag voor laag

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Kardinge/Ulgersmaborg - Beijum-Zuid/Hunze-Beijum-Noord/Hunze-Groningerweg Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Donderdag 10 april 2008 Programma Opening + aanleiding Provinciesecretaris Bolding

Nadere informatie

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen

E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen E40 in Merelbeke: 2 nieuwe bruggen en geluidsschermen Infovergadering 26 september 2016 Sylvie Syryn Communicatieverantwoordelijke AWV Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +-6900 km gewestwegen,

Nadere informatie

Madou: van plein naar esplanade. Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan

Madou: van plein naar esplanade. Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan Madou: van plein naar esplanade Madouplein Scailquinstraat - Leuvensesteenweg Sterrenkundelaan - Bischoffsheimlaan Voorgeschiedenis Juni 2015: tijdelijke inrichting Leuvensesteenweg: bussen/taxi s/leveringen

Nadere informatie

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 95089 1090 HB Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl/klaprozenweg Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam Aan bewoners en ondernemers in de omgeving

Nadere informatie

Maatregelen buslijn 69 Westtangent

Maatregelen buslijn 69 Westtangent Impressie nieuwe HOV halte Burgemeester Röellcircuit Maatregelen buslijn 69 Westtangent Nieuwe lijn 69 Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Nieuwe buslijn 69 De Westtangent is

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE VAN HEEMSTRAWEG

RECONSTRUCTIE VAN HEEMSTRAWEG RECOSTRUCTIE VA HEEMSTRAWEG Kerkstraa B WEURT A aat str ker B Richting ijmegen C tkan Pos Maatregelen kom-entree C D Jon Richting Beuningen Overzichtstekening Oversteek met slichten voor langzaam t A Oversteek

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Update fietsprojecten Fietsstrategie Steller Jaap Valkema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 367 8980 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 5775070 Datum Uw brief van Uw

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014

Bereikbaarheid Waterland. 11 december 2014 Bereikbaarheid Waterland 11 december 2014 Agenda Inhoud Bereikbaarheid Waterland Wat is er inmiddels gerealiseerd? Welke plannen zijn er voor de regio? Kosten maatregelen Vervolgproces Doel van Bereikbaarheid

Nadere informatie

Verslag informatiebijeenkomst

Verslag informatiebijeenkomst Verslag informatiebijeenkomst Locatie: Datum: Tijdstip: Deelnemers: Parcival College te Groningen 23 februari 2012 19.30-22.15 uur Bewoners Maaslaan en omgeving Namens de stuurgroep Aanpak Ring Zuid is

Nadere informatie

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan omleidingen van 7 februari tot einde juni informatiedienst Brasschaat - januari 2011 fase 1: 7 februari - april Tijdens deze fase zal de noordzijde van de

Nadere informatie

Veilig fietsen en stappen

Veilig fietsen en stappen Veilig fietsen en stappen Wat komt aan bod? Achtergrond Kernpunt voor veilig verkeersgedrag Basisregels voor voetgangers Stappen in groep Basisregels voor fietsers Fietsen in groep 2 Hoe verplaatsen we

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle

nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle nieuwsbrief - april 2013 Spoorzone Zwolle De spoorzone Zwolle: nu nog verscholen achter bussen, auto s, fietsen, hoge loopbruggen en bouwputten, maar straks de place-to-be in Zwolle. Dit gebied is een

Nadere informatie

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221

Knelpunten N237. Soestduinen. Amersfoort. Den Dolder. Bilthoven. Groenekan. Huis ter Heide. Soesterberg. De Bilt. Zeist. Utrecht. Austerlitz N237 N221 Knelpunten N237 Den Dolder Soestduinen 16 23 Amersfoort Bilthoven N238 13 14 15 N237 N221 Groenekan 10 24 A28 9 21 2 3 De Bilt 4 7 8 Huis ter Heide Soesterberg 17 18 19 20 22 1 N237 N412 Utrecht 5 6 A28

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en Wethouders; Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990,

Het College van Burgemeester en Wethouders; Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, ONTWERP Verkeersbesluit De knip Prins Hendrikkade e.o. Datum: Nr. : Het College van Burgemeester en Wethouders; Gelet op de bepalingen van de Wegenverkeerswet, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

De verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en de verbreding van het vak Wijnegem-Antwerpen.

De verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en de verbreding van het vak Wijnegem-Antwerpen. De verhoging van de bruggen over het Albertkanaal en de verbreding van het vak Wijnegem-Antwerpen. ir. Arie Vermin, afdelingshoofd afdeling Waterbouwkunde nv De Scheepvaart Verhogen van de bruggen - waarom

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Introductie Onlangs is er een wijziging voorgesteld op het ontwerptracébesluit aansluiting Europaweg. In het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation

Verbreding A6 Almere Verplaatsing busstation Verplaatsing busstation Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier Herinrichting Weerwatergebied De lokale wegen, fietspaden en de busbaan worden in dit gebied verlegd ter voorbereiding op gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte. Geachte dames en heren,

Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte. Geachte dames en heren, Leden van de raadscommissie Stad & Ruimte Behandeld door J. Bodewitz Doorkiesnummer 030-2861054 Ons kenmerk 15.504616 E-mail Onderwerp Ontwerp Croeselaan en Bijlage(n) VO boek Jaarbeursplein Uw kenmerk

Nadere informatie

Herbouw brug Oelegemsesteenweg. ir. Peter Agotha, ing. Fred Graf Oelegem, donderdag 28 oktober 2010

Herbouw brug Oelegemsesteenweg. ir. Peter Agotha, ing. Fred Graf Oelegem, donderdag 28 oktober 2010 Herbouw brug Oelegemsesteenweg ir. Peter Agotha, ing. Fred Graf Oelegem, donderdag 28 oktober 2010 1 Inhoud presentatie - Kader, doelstelling, omvang en opdracht - Bestaande situatie brug Oelegemsesteenweg

Nadere informatie

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel

Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Borgharen maakt kennis met ontwerp nieuwe sluis Grote opkomst bijeenkomst nieuwe sluis Limmel Ruim 100 omwonenden uit Borgharen en Itteren kwamen af op de informatiebijeenkomst op 4 juni jl. over de nieuwe

Nadere informatie

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp IBP 3.4. Kruising Oosterengweg - Van Riebeeckweg Verkeerskundig De VRI kruising Oosterengweg Van Riebeeckweg wordt aangepast met de aanleg van fietsopstelstroken

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken

Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken Bijlage 1. Voortgangsrapportage voor Infrastructurele werken Inleiding In overeenstemming met de afspraken gemaakt in de vergadering van het presidium van 29 januari 2014 wordt de Voortgangsrapportage

Nadere informatie

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen

Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Rijksweg (N360) - Lewenborg/Ulgersmaborg - Kardinge/Ulgersmaborg Studie eindbeeld Oostelijke Ringweg Groningen Woensdag 9 april 2008 Programma Opening + aanleiding Gedeputeerde Bleker Stand van zaken/studie

Nadere informatie

Nieuw kruispunt R6/N1

Nieuw kruispunt R6/N1 Nieuw kruispunt R6/N1 Inhoud 1. Wie? 2. Herinrichting kruispunten R6 3. Kruispunt R6/N1: Ontwerp en werken 4. Kruispunt R6/N1 : Communicatie Wie? Opdrachtgever: Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van

Nadere informatie

Heraanleg Prinses Clementinalaan Situering van de werkzaamheden

Heraanleg Prinses Clementinalaan Situering van de werkzaamheden Situering van de werkzaamheden Prinses Clementinalaan Kruispunt Prinses Clementinalaan / Kortrijksesteenweg Kruispunt Kortrijksesteenweg / Sint-Denijslaan Koningin Maria-Hendrikaplein Waarom werken in

Nadere informatie

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel HOV2 Nuenen Inhoud/ programma 16:30 17:15 uur plenaire presentatie: Voorstellen Rasenberg Uitvoering: fasering, bereikbaarheid en doorlooptijden Hoe hinder voorkomen Communicatie 17:15 18:00 uur Mogelijkheid

Nadere informatie

VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN

VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN VERHOGING THEUNISBRUG EN AANLEG DUVELSPLEIN De Gabrïel Theunisbrug over het Albertkanaal en het kruispunt van de Frans de l Arbrelaan en de Minister Delbekelaan (Duvelsplein) in Merksem krijgen de komende

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff

Busbaan. Natuurlijk! Vleuterweide. Godfried de Graaff Busbaan Natuurlijk! Vleuterweide Godfried de Graaff Visie achter hoofdontsluiting LR Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2 A12 Visie achter hoofdontsluiting LR A2

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

RAPPORTAGE SLEUTELPROJECTEN

RAPPORTAGE SLEUTELPROJECTEN RAPPORTAGE SLEUTELPROJECTEN 01 JANUARI 2016 31 MAART 2016 EEMSKANAALZONE VOORTGANG De ontwikkeling van de Eemskanaalzone (EKZ) is van belang voor Groningen als uitbreiding van het centrum (stedelijk wonen)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 1254 20 februari 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12-02-2019, nr. 1098062/1173310, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

Bruggen bouwen over de Waterboulevard

Bruggen bouwen over de Waterboulevard Bruggen bouwen over de Waterboulevard Beter en goedkoper (voorstel Leefbaar Almelo en ChristenUnie) Bert Hümmels: Volgens ons hoeft de veel te dure categorie 4 brug in de Egbert Gorterstraat niet! Als

Nadere informatie

Tracé Haagweg. 3.9.1 Beschrijving. 3.9.2 Bouwfase. >Ø 1500 x 5 >Ø 800 >Ø 1500 x 4 <Ø 800 x 22. 150 KV x 1 10 KV x 9 DHV B.V.

Tracé Haagweg. 3.9.1 Beschrijving. 3.9.2 Bouwfase. >Ø 1500 x 5 >Ø 800 >Ø 1500 x 4 <Ø 800 x 22. 150 KV x 1 10 KV x 9 DHV B.V. DHV B.V. 3.9 Tracé Haagweg 3.9.1 Beschrijving Het Tracé Haagweg gaat vanaf knooppunt Ypenburg direct ondergronds ter hoogte van de bestaande aansluiting van de Laan van Delfvliet op de Laan van Hoornwijck.

Nadere informatie

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005 Notitie Stadsdeel Oost Van: Marjet van Arkel E-mail: M.vanArkel@dsv.rotterdam.nl Fax: 010-489 6767 Telefoon: 010-489 5169 Bezoekadres: EP2, 7.42 Aan: Kopie aan: Betreft: Deelgemeente Prins Alexander t.a.v.

Nadere informatie

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces

Doel van vanavond. 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen. 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen. 3. Doorkijk vervolgproces 1 2 Doel van vanavond 1. Presenteren voorkeursroute en bijbehorende ontwerpen 2. Uw feedback ophalen t.a.v. ontwerpen 3. Doorkijk vervolgproces 30 mei 2016 (Sporthal Zielhorst) Na zomer 2016 (bestuurlijke

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Waterland is daarmee een feit. Om de doorstroming in Het programma Bereikbaarheid Waterland wordt vastgesteld

Waterland is daarmee een feit. Om de doorstroming in Het programma Bereikbaarheid Waterland wordt vastgesteld maart 2014 Informatieblad Toekomstige situatie Bereikbaarheid Waterland Eind 2013 heeft de provincie Noord-Holland de vast bij Het Schouw. In het programma Bereikbaarheid spits busbaan op de Kanaaldijk

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

FIETSEN IN MEERSTAD. 1. Inleiding. Projectnaam : Fietsen in Meerstad In opdracht van : Projectbureau Meerstad Datum : 24 juni 2014

FIETSEN IN MEERSTAD. 1. Inleiding. Projectnaam : Fietsen in Meerstad In opdracht van : Projectbureau Meerstad Datum : 24 juni 2014 Projectnaam : Fietsen in Meerstad In opdracht van : Projectbureau Meerstad Datum : 24 juni 2014 1. Inleiding Ten oosten van de stad Groningen wordt volop gewerkt aan Meerstad. Meerstad is meer dan zomaar

Nadere informatie

Aandachtspunten de Griend e.o.

Aandachtspunten de Griend e.o. Aandachtspunten de Griend e.o. Deelgebied 1: Deelgebied 2: Deelgebied 3: ARCH 1 Deelgebied 1: De kop van de Griend Om de Griend te laten functioneren als recreatieve ontmoetingsplek is het belangrijk om

Nadere informatie

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd De Dinsdagmarkt op de Markt is per direct opgeheven. Dat komt vanwege de afname van klantbezoeken waardoor de werving van nieuwe marktkooplieden stagneerde

Nadere informatie

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp.

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp. KiK Damwâld Het project omvat de herstructurering van bijna 2 kilometer weg en het winkelplein. Bijzonder punten in de weg worden ook bijzonder vormgegeven. Denk hierbij aan de kruisingen, de entrees en

Nadere informatie

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper

Ringweg Oost 3.0, Leiden. Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Ringweg Oost 3.0, Leiden Goed ingepast, betere verkeersafwikkeling, sneller te bouwen, tientallen miljoenen goedkoper Een weg met een geschiedenis De Ringweg Oost is één van de grootste investeringen ooit

Nadere informatie

Comité van Zijstweg. website:

Comité van Zijstweg. website: Raadsinformatieavond gemeente Utrecht 24 september 2013 Comité van Zijstweg website: www.vanzijstweg.nl email: vanzijstweg@hotmail.nl twitter: @vanzijstweg Inspraak comité Van Zijstweg op de RIA van 24

Nadere informatie

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 De werkzaamheden zijn in volle gang. Deze fotoreportage geeft de stand van zaken van de werkzaamheden van onder andere de viaducten over de A6.

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Memo. Concept

Memo. Concept Memo Aan Jan Bosman Van Carlo Murtas Datum 4 december 2014 Onderwerp projecten opstellen Uitgeest Telefoonnummer 06-52179016 E-mail Status Carlo.Murtas @ProRail.nl Concept Eigenaar Hierbij een korte notitie

Nadere informatie

HERINRICHTING N373 Tracé Huis ter Heide - Norgerbrug

HERINRICHTING N373 Tracé Huis ter Heide - Norgerbrug HERINRICHTING N373 Tracé Huis ter Heide - Norgerbrug HERINRICHTING N373 Tracé Huis ter Heide - Norgerbrug INHOUD 1. Aanleiding 2. Wensen 3. Context 4. Wat valt op? 5. Voorstellen 6. Referenties 7. Vragen

Nadere informatie

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding

Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten. Ophogen. Dijkverbreding Kadeverbetering Oostring Zoeterwoude-Dorp Veilige kades voor droge voeten De kades moeten de veiligheid van nu ook in de toekomst kunnen bieden. De bodemdaling in West-Nederland gaat door en we moeten

Nadere informatie

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017

SCHOOL-THUIS ROUTE GRAVE-OOST INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 INFORMATIEAVOND 19 APRIL 2017 1 ONTWERP TERREININRICHTING 2 3 HERKOMST LEERLINGEN Herkomst leerlingen 4 VIJF MOGELIJKE ROUTES VOOR FIETSERS EN VOETGANGERS 5 MAATREGELEN ROUTE 1: STOOFWEG EN STOOFBRUG 6

Nadere informatie

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 Inleiding In het traject om tot een voorlopig verkeersontwerp voor het Masterplan

Nadere informatie

Klankbordgroep 15 december 2015

Klankbordgroep 15 december 2015 Klankbordgroep 15 december 2015 Programma 1. 19u30 OPENING / MEDEDELINGEN 2. 19u35 VERSLAG BIJEENKOMST KLANKBORDGROEP 16 APRIL 2015 3. 19u45 TERUGKOPPELING INLOOPAVOND 21 MEI 2015 4. 19u55 TERUGKOPPELING

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 De werkzaamheden zijn in volle gang. Deze fotoreportage geeft de stand van zaken van de werkzaamheden van onder andere de viaducten over de A6.

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Het Verhaal van Meerstad. Ambities en ontwikkelingen

Het Verhaal van Meerstad. Ambities en ontwikkelingen Het Verhaal van Meerstad. Ambities en ontwikkelingen december 2011 Inleiding Voor u ligt de ontwikkelstrategie van Meerstad. Met deze strategie geeft Meerstad antwoord op de vraag hoe zij de komende jaren

Nadere informatie

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017

OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 OWTB-2017 Europaplein e.o. Bewoners Barkmolenstraat 1 mei 2017 Inhoud presentatie Inleiding Ontwerp tracébesluit wijziging 2017 (OWTB-2017) Europaplein Effecten Verkeer Luchtkwaliteit Geluid Vervolg Aanpak

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie