VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM)"

Transcriptie

1 VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM) Parttime ( ± 20 uur p/w) Passende kinderopvang in Arnhem Sinds 2015 wordt in Arnhem hard gewerkt aan de implementatie van passende kinderopvang. Het project Het kind voorop. Op weg naar passende kinderopvang is een samenwerking tussen verschillende samenwerkingspartners binnen het Sociaal Domein en de gemeente Arnhem. De bedoeling van het project is, dat alle kinderen in Arnhem binnen de kinderopvang in hun eigen leefomgeving de professionele begeleiding en zorg krijgen die zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in een goede doorgaande lijn met het onderwijs. Inclusie vormt derhalve een belangrijke pijler van het project. Om de missie van het project waar te kunnen maken is het noodzakelijk dat professionals efficiënt en effectief met elkaar en met ouders samenwerken in het belang van het kind en dat het kind binnen de kinderopvang in een kwalitatief sterke pedagogische-educatieve omgeving kan gedijen. Er wordt dan ook gewerkt aan de volgende twee kerndoelstellingen: 1. Het ontwikkelen en implementeren van een efficiënt georganiseerde samenwerking rondom het jonge kind en zijn ouders waarbij de expertise die nodig is naar het kind toe wordt gebracht op basis van het uitgangspunt één kind, één gezicht, één plan. 2. Deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers: Versterking van de kwaliteit van het pedagogisch-educatief handelen en de professionele attitude van de pedagogisch medewerkers in partnerschap met ouders. Om te kunnen bouwen aan doelstelling 2 en in het kader van vroegtijdige signalering en preventie is met ingang van 1 november 2018 bij iedere VVE-kinderopvanglocatie van SPA en Skar in Arnhem een Coach Passende Kinderopvang aangesteld. Er staat inmiddels een team van zeven coaches passende kinderopvang. De Coach Passende Kinderopvang richt zich op structurele professionalisering van de pedagogisch medewerker waarbij de volgende twee kerndoelen centraal staan:

2 1. Structureel bijdragen aan een kwalitatief sterke pedagogische-educatieve omgeving 2. Zorgdragen voor een passende begeleiding van alle kinderen gericht op hun specifieke ontwikkelingsbehoefte in de context van de groep (inclusieve kinderopvang). In de pilotperiode tot 1 januari 2020 worden de functie-inhoud en functie-omvang zoals deze binnen het project zijn ontwikkeld aan de praktijk getoetst. Vanaf 2020 maakt de functie onderdeel uit structureel Arnhems beleid. Wie zoeken wij In het kader van uitbreiding van betrokken kinderopvanglocaties zijn wij met ingang van 1 november 2019 of zo spoedig mogelijk daarna op zoek naar twee Coaches Passende Kinderopvang. Het betreft een nieuwe functie waarbinnen ruimte is om jezelf te ontwikkelen tot de rol van Coach Passende Kinderopvang waarvoor in Arnhem is gekozen. Voorwaarde voor deze functie is dat je ervaring hebt binnen de kinderopvang. Daarnaast nodigen wij jou zeker uit om te solliciteren wanneer je: Inhoudelijk bekend bent met het werkveld van de kinderopvang in Arnhem Van pionieren houdt en graag deze nieuwe functie mee wilt ontwikkelen Gedreven bent om vorm te geven aan Inclusie In staat bent om mensen te verbinden gericht op de gezamenlijke bedoeling Wat betreft opleiding voldoet aan de eisen van de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) In de bijgevoegde Functieomschrijving coach passende kinderopvang is uitgebreide informatie over de functie te vinden. Algemene informatie Het betreft een functie die deels door de gemeente Arnhem gesubsidieerd wordt en deels wordt bekostigd door de betrokken kinderopvangorganisaties. De vacature is intern uitgezet bij de bij passende kinderopvang betrokken samenwerkingspartners. Daarnaast is de vacature te vinden op De nieuw aan te stellen Coaches Passende Kinderopvang verrichten de werkzaamheden gedurende de pilotperiode vanuit hun eigen moederorganisatie. Een dienstverband bij één van de betrokken organisaties is eveneens mogelijk. In de periode tot januari 2020 wordt een besluit genomen over de definitieve positionering van de Coaches Passende Kinderopvang. Solliciteren Wanneer je de inclusie-gedachte een warm hart toedraagt en hieraan een actieve bijdrage wilt leveren kun je tot en met 22 september 2019 solliciteren door je motivatie en CV te mailen naar Annemarieke Moes, bestuursadviseur gemeente Arnhem, Annemarieke.moes@arnhem.nl onder vermelding van Vacature Coach Passende Kinderopvang. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henriëtte van Winden, projectleider, Hvanwinden@op-weg.com / (maandag tot en met donderdag). De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken zal plaatsvinden op maandag 30 september ( uur), de tweede ronde op woensdag 2 oktober ( uur).

3 FUNCTIEOMSCHRIJVING COACH PASSENDE KINDEROPVANG CONCEPT Alle kinderen in Arnhem krijgen binnen de kinderopvang in hun eigen leefomgeving de professionele begeleiding en zorg die zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in een goede doorgaande leerlijn met het onderwijs. De coach Passende Kinderopvang herkent zijn drijfveren in deze missie. De coach Passende Kinderopvang ontwikkelt graag nieuwe werkwijzen, is verbindend, geeft graag invulling aan samenwerken in een groeiende rol en is sterk in werk in relatie met anderen. De kerndoelen van de coaching 1. Structureel bijdragen aan een kwalitatief sterke pedagogisch-educatieve omgeving: (coaching on the job en implementeren, integreren en borgen van pedagogisch beleid en voor- en vroegschoolse educatie VVE). 2. Zorgdragen voor een passende begeleiding van alle kinderen gericht op hun specifieke ontwikkelingsbehoefte in de context van de groep (inclusieve kinderopvang). Taken en verantwoordelijkheden van de Coach Passende Kinderopvang Ad. 1 Structurele inzet ten behoeve van een sterke pedagogische omgeving - Coachen van pedagogisch medewerkers gericht op: Beroepshouding (inclusie, bewust handelen/opbrengstgericht werken). De coach verkent samen met de pedagogisch medewerker de coachingsbehoefte en stelt een coachingsplan op. De coach werkt daarbij vraaggericht op basis van de behoefte van de pedagogisch medewerker en doelgericht op basis van de taakstelling Passende Kinderopvang, VVE en pedagogisch coach (Wet IKK). In beeld brengen van de ontwikkelings- en onderwijsbehoefte van de kinderen en het aanpassen van de daarop afgestemde pedagogisch-educatieve aanpak en het groepsmanagement (klimaat, diversiteit van kinderen in de groep). Vormgeven partnerschap met ouders. - Coachen van pedagogisch medewerkers gericht op versterken en borgen van pedagogisch klimaat. - Coachen van medewerkers gericht op de kwaliteit van VVE en de verbetering van het educatief handelen. - Ondersteunen van het team bij de invoering van de cyclus van planmatig en opbrengstgericht werken. Aanreiken van tools ten behoeve van de realisatie van het beredeneerd aanbod. - Bijdragen aan monitoring. - Observeren, coachen en reflecteren met pedagogisch medewerkers op individueel en team handelen. - Samenwerking met het management gericht op afstemming van doelen voor de locatie en regelmatige evaluatie van de voortgang hiervan (planmatig werken). - Vervullen van een voorbeeldrol en voortrekkersrol.

4 - Het belang van een doorgaande lijn in de coaching inbrengen. - Afstemmen met (externe) trainers die worden ingezet om de (VVE) werkwijze en het pedagogisch klimaat te verbeteren. - Coachen van pedagogisch medewerkers gericht op implementeren en integreren van (nieuwe) inhoudelijke ontwikkelingen in het vakgebied, in de gemeente, in de eigen en/of samenwerkende organisatie(s). - Begeleiden van structureel pedagogisch-didactisch werkoverleg op groepsniveau (met mogelijk in de toekomst uitbouw naar locatie-, wijkniveau). - Initiëren van themabijeenkomsten voor ouders en pedagogisch medewerkers. - Samenwerken met het professionele netwerk. Ad. 2 Kind-gebonden inzet - Coachen van de pedagogisch medewerker bij het bieden van passende begeleiding aan ieder kind met zijn of haar specifieke ontwikkelings- en onderwijsbehoefte. - Coachen van de pedagogisch medewerker bij handelingsvragen/handelingsverlegenheid gericht op versterking van de beroepshouding/professionaliteit (leren formuleren van de vraag). - Coachen van de pedagogisch medewerker bij het vormgeven van partnerschap met ouders in relatie tot de ontwikkelingsbehoefte van hun kind. - Coachen van de pedagogisch medewerker bij het opbouwen en onderhouden van contacten met onderwijs en professioneel netwerk. - Begeleiden van structureel werkoverleg op groepsniveau waarin het plan van aanpak van individuele kinderen alsmede groepsmanagement wordt besproken. - Vroegsignaleren van specifieke ontwikkelingsvragen en behoeften van kinderen op de groep. - Coachen van de pedagogisch medewerkers ten aanzien van signalering van kindermishandeling (meldcode) en het bespreekbaar maken met ouders. Werkvormen van de Coach Passende Kinderopvang Observatie in de groep Coaching on the job VIB (verschillende momenten van filmen en napraten met het team) Modelling Inhoudelijke themabijeenkomsten Leren van elkaar door teams met elkaar in gesprek te brengen Structureel werkoverleg Kindbespreking Profiel Coach Passende Kinderopvang De coach passende kinderopvang: Heeft ervaring in de kinderopvang. Is HBO geschoold, met specifieke kennis van en werkervaring op het gebied van de ontwikkeling van kinderen, kindfactoren en contextuele factoren.

5 Voldoet qua opleiding aan de kwaliteitseisen pedagogisch beleidsmedewerker/coach Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Via onderstaande links is hierover meer informatie te vinden. Is inhoudelijk bekend met het werkveld van de kinderopvang in Arnhem. Is in staat de pedagogisch medewerkers te ondersteunen en te versterken bij kerndoel 1 (een kwalitatief sterke pedagogische omgeving) en kerndoel 2 (passende begeleiding voor ieder kind in de context van de groep). Heeft sterke coachende vaardigheden. Dit omvat: - Luistervaardigheden - Gespreks-/communicatieve vaardigheden - Reflectieve vaardigheden om het individuele en teamhandelen van de pedagogisch medewerkers te versterken - Vanuit een helicopterview kunnen kijken om op basis hiervan te handelen - Inlevend vermogen - In staat tot bewuste afstemming op en aansluiting bij de pedagogisch medewerker op een oordeelvrije wijze - In staat tot het stellen van vragen die aanzetten tot bewustwording bij de pedagogisch medewerker - In staat om door te vragen om tot de kern te komen - Om durven en kunnen gaan met weerstand - Kan een goede balans vinden tussen coachen en sturen, altijd in het belang van het kind - Heeft een sensitief vermogen voor het proactief signaleren van en inspelen op de uiteenlopende knel- en verbeterpunten in de ontwikkeling van de medewerker. Is een netwerker, verbinder, met goede communicatieve (mondelinge en schriftelijke) vaardigheden. Heeft zowel kennis van het werken met VVE (instrument ), het werken met jonge kinderen en specifieke ontwikkelingsbehoeften van jonge kinderen. Heeft ervaring met video-interactiebegeleiding of beeldcoaching. Werkt op basis van gelijkwaardigheid en respect in een sfeer van openheid en transparantie met alle betrokkenen. Heeft kennis van (interventie-)methoden, principes en instrumenten van coaching. Kan resultaatgericht werken met oog voor het ontwikkelingsproces van de pedagogisch medewerker.

BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE

BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE BIJLAGE 5. WAARDERINGSKADER VOORSCHOOLSE EDUCATIE In deze bijlage is het waarderingskader en de normering voor de voorschoolse educatie opgenomen. De toelichting op de aanpassing van het waarderingskader

Nadere informatie

't Schoapie. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

't Schoapie. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie 't Schoapie Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 19 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 15 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de voorschoolse educatie op kinderdagverblijf

Nadere informatie

De toekomst begint vandaag!

De toekomst begint vandaag! verder bouwen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch De toekomst begint vandaag! Als professionals, schoolbesturen, kinderopvangorganisaties en gemeente werken we samen aan de kindcentra 0-13 s-hertogenbosch;

Nadere informatie

Extern Pedagogisch coach

Extern Pedagogisch coach Extern Pedagogisch coach i Kwaliteit in Kinderopvang 1 i Kwaliteit in Kinderopvang KiK Pedagogiek Doelgroep: managers van kinderdagverblijven Doel: informeren omtrent de inzet van extern pedagogisch coaches

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Mijn Kinderopvang

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Mijn Kinderopvang RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Mijn Kinderopvang Plaats : Almere LRKP nummer : 124417528 Onderzoeksnummer : 295083 Datum onderzoek : 30 januari 2018 Datum vaststelling : 25 april 2018 Pagina

Nadere informatie

Convenant uitvoering Boxtels model. Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017

Convenant uitvoering Boxtels model. Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017 Convenant uitvoering Boxtels model Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017 Inleiding De Voor- en Vroegschoolse Educatie en de daarmee te behalen opbrengsten in de ontwikkeling van kinderen staan landelijk

Nadere informatie

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model Convenant uitvoering Boxtels model Impuls kwaliteit VVE beleid Boxtel 6 juli 2011 Aanleiding en doelstelling bestuurlijk convenant Met ingang van de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie krijgt

Nadere informatie

Nota. Ouderbeleid Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Hilversum

Nota. Ouderbeleid Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Hilversum Nota Ouderbeleid Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Hilversum 1 Inhoud Inleiding... 3 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Visie en uitgangspunten... 4 Visie... 4 Uitgangspunten... 4 Indicatoren... 5 Gemeentelijk

Nadere informatie

Landelijke training aanpak kindermishandeling (LTAK)

Landelijke training aanpak kindermishandeling (LTAK) Landelijke training aanpak kindermishandeling (LTAK) www.viermin.nl De Landelijke Training Aanpak Kindermishandeling (LTAK) is een training waarin kennis en vaardigheden worden aangereikt om huiselijk

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Excellente Leerkracht SBO, SO/VSO. Stichting Meerkring LC 11 Onderwijsproces -> Leraren 44343 43334 43 43 Marieke Kalisvaart

Excellente Leerkracht SBO, SO/VSO. Stichting Meerkring LC 11 Onderwijsproces -> Leraren 44343 43334 43 43 Marieke Kalisvaart Functie-informatie Functienaam Organisatie Letterschaal CAO Salarisschaal Werkterrein Kenmerkscores SPO-gecertificeerde Stichting Meerkring LC 11 Onderwijsproces -> Leraren 44343 43334 43 43 Marieke Kalisvaart

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

De Rotterdamse Peuterschool, locatie OBS De Akkers

De Rotterdamse Peuterschool, locatie OBS De Akkers De Rotterdamse Peuterschool, locatie OBS De Akkers Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 25 februari 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 6 november 2018 een onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder Doel van de functiefamilie Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen omtrent het thema te initiëren, te stimuleren en te bewaken

Nadere informatie

De doorgaande (leer)lijn

De doorgaande (leer)lijn Welkom De doorgaande (leer)lijn Versie Beginners Presentatie door: Anja de Rooij en Suze van de Pol 22-04-2014 Kennismaking Programma Hand-out Uw ervaringen vragen en uw motto Programma Wettelijk kader

Nadere informatie

Congres Brede School 19 april 2016

Congres Brede School 19 april 2016 Congres Brede School 19 april 2016 DEELSESSIE 10: OPLEIDEN VAN PEDAGOGISCH PROFESSIONALS VAN DE TOEKOMST. Even voorstellen.. Opleidingentafel Pedagogisch Pact Landelijke aanpak professionalisering pedagogische

Nadere informatie

Vacature leraar NBS Teteringen

Vacature leraar NBS Teteringen Vacature leraar NBS Teteringen Het bestuur van de Stichting Nutsscholen Breda is verantwoordelijk voor vijf dynamische algemeen bijzondere scholen met in totaal ± 2000 leerlingen en 140 medewerkers. Per

Nadere informatie

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v!

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! Teamleden van RPCZ werken aan een gezamenlijke ambitie. Deze is gebaseerd op passie, creativiteit, respect, vertrouwen, relatie en plezier. Onze ambitie is om in Zeeland

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR A. DOEL VAN DE FUNCTIE: Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Boefje

Kinderdagverblijf Boefje Kinderdagverblijf Boefje Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 8 maart 2019 Samenvatting Samenvatting De inspectie heeft op 14 januari 2019 een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis Schooljaar 2014-2015 Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis VRAGENLIJST Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis

Nadere informatie

3. Protocollen en reglementen VE Beleid Datum 9 januari 2014 Versie 1 Blad 1 van 7

3. Protocollen en reglementen VE Beleid Datum 9 januari 2014 Versie 1 Blad 1 van 7 Blad 1 van 7 CONCEPT VE BELEID Versie januari 2014 Blad 2 van 7 INHOUD 1. INLEIDING 3 2. DE DOELGROEP 3 3. DE VE-PEUTERSPEELZAAL 3 4. TAALNIVEAU VAN DE PEUTERLEIDSTERS 4 5. COACHING ON THE JOB: DE HBO-COACH

Nadere informatie

IKC Het Balkon. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

IKC Het Balkon. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie IKC Het Balkon Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 2 juli 2019 Samenvatting Samenvatting De inspectie heeft op 18 juni een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de voorschoolse

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator

Algemene voorwaarden cultuurcoördinator 1 Algemene voorwaarden cultuurcoördinator Opleidingsniveau & denkniveau HBO denk- & werkniveau Opleiding; (Master) opleiding Richtlijn uren coördinatie; 40 uur Randvoorwaarden; Open en transparante communicatie

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

FUWA-VO Voorbeeldfunctie docent LD Type 1

FUWA-VO Voorbeeldfunctie docent LD Type 1 FUWA-VO Voorbeeldfunctie docent LD Type 1 Functie-informatie Functienaam Docent LD Type 1 Salarisschaal 12 Functiebeschrijving Context De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen een instelling voor voortgezet

Nadere informatie

Heikamperweg AZ Asten-Heusden

Heikamperweg AZ Asten-Heusden Heikamperweg 1 5725 AZ Asten-Heusden bbs.antonius@prodas.nl www.antonius-heusden.nl Beste geïnteresseerde in de kwaliteiten van BBS. Antonius, Kwalitatief en passend onderwijs verzorgen is een opdracht

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. ELMO - Kinderopvang

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. ELMO - Kinderopvang RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE ELMO - Kinderopvang Plaats : Herwen LRKP nummer : 199804138 Onderzoeksnummer : 290351 Datum onderzoek : 12 september 2016

Nadere informatie

Calimero. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

Calimero. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie Calimero Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 2 april 2019 Samenvatting Samenvatting De inspectie heeft op 29 januari 2019 een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van de voorschoolse

Nadere informatie

Basiskwaliteit Voorschool VVE Zaanstad CRITERIA PROFESSIONELE COMPETENTIES VOOR MEDEWERKERS, TEAM EN ORGANISATIE

Basiskwaliteit Voorschool VVE Zaanstad CRITERIA PROFESSIONELE COMPETENTIES VOOR MEDEWERKERS, TEAM EN ORGANISATIE Basiskwaliteit Voorschool VVE Zaanstad CRITERIA PROFESSIONELE COMPETENTIES VOOR MEDEWERKERS, TEAM EN ORGANISATIE Vastgesteld Stuurgroep VVE Zaanstad 13 september 2016 1 INLEIDING Aanleiding Voorschoolse

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

De lerende Overblijf Medewerker

De lerende Overblijf Medewerker Whitepaper tussenschoolse opvang Overblijf Academie Maart 2014 Inleiding Deze whitepaper is bedoeld voor schoolleiders, directies en besturen in het primair onderwijs in Nederland die willen weten hoe

Nadere informatie

Meldcode kindermishandeling

Meldcode kindermishandeling Meldcode kindermishandeling een training voor professionals www.viermin.nl De training Meldcode Kindermishandeling richt zich op: - Signaleren: het kunnen, willen en durven signaleren van kindermishandeling

Nadere informatie

VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN AMSTERDAM. Donderdag 3 oktober 2019 Remco van den Berg en Naomi Karg

VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN AMSTERDAM. Donderdag 3 oktober 2019 Remco van den Berg en Naomi Karg VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN AMSTERDAM Donderdag 3 oktober 2019 Remco van den Berg en Naomi Karg Om hoeveel locaties gaat het in Amsterdam? Aantal kinderdagverblijven: 527 Waarvan 261 voorschoollocaties (halve

Nadere informatie

Opleidingsplan

Opleidingsplan Opleidingsplan 2017-2018 1 Opleidingsplan 2017-2018 1 Inleiding 3 Aanleiding 3 Doel 3 Visie 3 Scholing 4 Kinder EHBO 4 Taalniveau 3F 4 Scholing voor pedagogisch medewerkers die werken met 0-jarigen 4 TINK

Nadere informatie

Professionalisering VVE Informatiebrief VVE mei 2012

Professionalisering VVE Informatiebrief VVE mei 2012 Professionalisering VVE 2012 2013 Informatiebrief VVE mei 2012 Inleiding Thema Kaleidoscoop Thema Ontwikkelingsvolgmodel Thema Met woorden in de Weer / Logo 3000 Thema Doorgaande lijn van voor- naar vroegschools

Nadere informatie

Profiel Teamleider Communicatie gemeente Nieuwegein

Profiel Teamleider Communicatie gemeente Nieuwegein Profiel Teamleider Communicatie gemeente Nieuwegein Coachend leidinggevende met kennis van communicatie die mensen verbindt en inspireert én die de ingezette ontwikkeling van het Team Communicatie verder

Nadere informatie

Basisschool Koningin Juliana

Basisschool Koningin Juliana Basisschool Koningin Juliana Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 16 januari 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 12 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de vroegschoolse

Nadere informatie

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO)

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Operationeel Manager Codering 102 Organisatie Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Functieschaal

Nadere informatie

Samenwijs St. Jozef. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

Samenwijs St. Jozef. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie Samenwijs St. Jozef Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 18 maart 2019 Samenvatting Samenvatting De Inspectie van het Onderwijs heeft op 21 januari 2019 een onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool.

Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool. Inleiding bij het protocol De zeven fasen bij de overgang van de voorschoolse instelling naar de basisschool. Het protocol bestaat uit zeven fasen, die door een kind doorlopen worden bij de overgang van

Nadere informatie

Studiegids bijscholing. HBO er in de voorschool

Studiegids bijscholing. HBO er in de voorschool Studiegids bijscholing HBO er in de voorschool Definitief oktober 2015 1 Colofon Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam: Team Voor- en Vroegschoolse Educatie Samenwerkende organisaties: Het ABC Nederlands Jeugdinsituut

Nadere informatie

De ondersteuning van de Kindbehartiger bestaat uit de volgende onderdelen:

De ondersteuning van de Kindbehartiger bestaat uit de volgende onderdelen: Competentieprofiel Kindbehartiger De Kindbehartiger ondersteunt als belangenbehartiger en vertrouwenspersoon ieder kind in een scheidingssituatie, in het vrijwillig kader, aan de voorkant van de juridische

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid

Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Functiebeschrijving Manager Kwaliteitsbeleid Binnen O2A5 staat een belangrijke verandering voor de deur, namelijk de invoering van zgn. onderwijsteams. Voor een succesvolle implementatie van deze organisatieverandering

Nadere informatie

Samenvatting Schoolondersteuningsprofiel. Naam School

Samenvatting Schoolondersteuningsprofiel. Naam School 1 LOGO SCHOOL Samenvatting Schoolondersteuningsprofiel Naam School Algemene gegevens School Zalmplaatschool BRIN 10QX 00 Directeur Nico Bakker Adres Aalreep 8-10 Telefoon 010-4167408 E-mail directie@ Bestuur

Nadere informatie

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2014/2015. Stage jaar 2. Coachend gedrag veranderen. Feedback en beoordeling. werkveldbegeleider

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2014/2015. Stage jaar 2. Coachend gedrag veranderen. Feedback en beoordeling. werkveldbegeleider Sport, Gezondheid en Management Cursusjaar 201/201 Stage jaar 2 Coachend gedrag veranderen Feedback en beoordeling werkveldbegeleider 1 Naam student: Remon Tinge Naam André Tjeerdsma werkveldbegeleider:

Nadere informatie

Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders

Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders Kwaliteitsvisie kinderopvang voor pedagogisch medewerkers en gastouders Visie De pedagogische kwaliteiten van medewerkers bepalen voor een zeer groot deel de kwaliteit van de kinderopvang, passend bij

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Eekhoorn

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. De Eekhoorn RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK De Eekhoorn Plaats : Alphen aan den Rijn LRKP nummer : 126236756 Onderzoeksnummer : 293664 Datum onderzoek : 21 september 2017 Datum vaststelling : 7 december

Nadere informatie

Zorgcoördinator basistraject

Zorgcoördinator basistraject Zorgcoördinator basistraject De leergang Zorgcoördinator basistraject maakt onderdeel uit van de post-hbo opleiding Zorgcoördinator (ZB). In dit basistraject verwerft u de competenties die nodig zijn als

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. KDV-Peuteropvang Kleitrappertjes

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. KDV-Peuteropvang Kleitrappertjes RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KDV-Peuteropvang Kleitrappertjes Plaats : Doetinchem LRKP nummer : 889034345 Onderzoeksnummer : 290318 Datum onderzoek

Nadere informatie

Directeur (0,8 wtf) bouwend verbindend

Directeur (0,8 wtf) bouwend verbindend Functieprofiel Directeur SWV Passend Onderwijs (PO) IJmond Functienaam: Directeur Organisatie: Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Dienstverband: 0,8 WTF Salarisschaal: conform CAO-PO

Nadere informatie

RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE PEUTERSPEELZAAL 'T WOELIGE HOEKJE

RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE PEUTERSPEELZAAL 'T WOELIGE HOEKJE VVE-RAPPORT RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE PEUTERSPEELZAAL 'T WOELIGE HOEKJE Locatie(s) : Plaats :3841 HA Harderwijk Onderzoeksnummer :16281 Datum onderzoek

Nadere informatie

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG

Plan voor een scholingsaanbod CJG: in en vanuit het CJG Plan voor een scholings CJG: in en vanuit het CJG Uitgaan van de eigen kracht van ouders en kinderen, die eigen kracht samen versterken en daar waar nodig er op af en ondersteunen Het scholingsplan CJG

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan

Jaarplan Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Inhoud Inleiding.... 2 1. Doelstellingen en domeinen 2016-2017... 4 1.1 Domein 1: Kwaliteitszorg (Kwaliteitszorg Opbrengsten Ontwikkeling van leerlingen) 4 1.2 Domein 2: Onderwijs

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Krummelhörn

Peuterspeelzaal De Krummelhörn Peuterspeelzaal De Krummelhörn Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 11 juni 2019 Samenvatting Samenvatting De inspectie heeft op 9-5-2019 een onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit

Nadere informatie

Peuteropvang de Koelekopkes

Peuteropvang de Koelekopkes Peuteropvang de Koelekopkes Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 26 april 2019 Samenvatting Samenvatting De Inspectie van het Onderwijs heeft op 14 maart 2019 een onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Beleid Inzet pedagogisch beleidsmedewerker & pedagogisch coach

Beleid Inzet pedagogisch beleidsmedewerker & pedagogisch coach Beleid Inzet pedagogisch beleidsmedewerker & pedagogisch coach Inhoudsopgave 1. Inleiding / Voorstellen 2. Functieomschrijving 3. Inzet en taken Beleidsmedewerker 4. Berekening aantal uren inzet 5. Coachingsaanbod

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

KIJK! Monitoring van het effect van uw aanpak en (VVE-) beleid voor jonge kinderen

KIJK! Monitoring van het effect van uw aanpak en (VVE-) beleid voor jonge kinderen KIJK! Monitoring van het effect van uw aanpak en (VVE-) beleid voor jonge kinderen KIJK! Monitoring KIJK! Monitoring Besturen en kinderopvangorganisaties hebben in toenemende mate de behoefte en ook de

Nadere informatie

Aandachtsfunctionaris Academie

Aandachtsfunctionaris Academie Aandachtsfunctionaris Academie Waarom een Aandachtsfunctionaris Academie? De aandachtsfunctionaris is dé spil in elke organisatie die serieus werk maakt van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Nadere informatie

Finance & Control. Plaats in de organisatie:

Finance & Control. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Financiën Finance & Control Financiën Plaats in de organisatie: De teammanager Financiën verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKERS voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Externe oproep 24-uurs Jongere en Oudere Jeugd Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2017-2018 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2018-2019 Anne Frankschool 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van de Anne Frankschool. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw

Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw SLO doelen: taal, rekenen en sociaal-emotioneel PO Conferentie,Zwolle Donderdag 3 november 2011 Gäby van der Linde Wat komt

Nadere informatie

ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE

ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE ONDERWIJS EN INNOVATIE OP DE LINDERTE Onderwijs zoals we dat vroeger kenden, bestaat al lang niet meer. Niet dat er toen slecht onderwijs was, maar de huidige maatschappij vraagt meer van de leerlingen

Nadere informatie

Smart Competentiemeting BSO

Smart Competentiemeting BSO Smart Competentiemeting BSO Pedagogisch medewerker Naam: Josà Persoon Email Testcode : jose_p@live.nl : NMZFIC Leeftijd (jaar) : 1990 Geslacht Organisatie Locatie : v : Okidoki : Eikenlaan Datum invoer

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Speelkwartier

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. 't Speelkwartier RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE 't Speelkwartier Plaats : Veenendaal LRKP nummer : 216215560 Onderzoeksnummer : 290100 Datum onderzoek : 23 september

Nadere informatie

RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF SDK ROZEMARIJN

RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF SDK ROZEMARIJN VVE-RAPPORT RAPPORT VAN HET ONDERZOEK IN HET KADER VAN DE VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE KINDERDAGVERBLIJF SDK ROZEMARIJN Locatie Brinnr. Plaats Dordrecht Onderzoeksnummer. 9062 Datum onderzoek 12 juni

Nadere informatie

Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren.

Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren. Basisschool De Buitenburcht Op weg naar betekenisvol onderwijs en onderzoekend en actief leren. Dit is de beknopte versie van het schoolplan 2015-2019 van PCB de Buitenburcht in Almere. In het schoolplan

Nadere informatie

Prins Willem Alexanderschool

Prins Willem Alexanderschool Prins Willem Aleanderschool Management rapportage Schoolplan schooljaar 2013-2014 Versie juni 2014 Inleiding Schooljaar 2013-2014 is het tweede schooljaar dat in de planperiode van 2012-2016 valt, de periode

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk

Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk Investeer in wat werkt Effectief Actief Effectief Actief: samenwerking Erkenning in de praktijk Effectief

Nadere informatie

cultuureducatie ZMART-ARTZ AANLEIDING Projectomschrijving DOEL PROJECT CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT

cultuureducatie ZMART-ARTZ AANLEIDING Projectomschrijving DOEL PROJECT CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT ZMART-ARTZ PROJECT CULTUUREDUCATIE MET KWALITEIT AANLEIDING In het kader van het project Cultuureducatie met Kwaliteit werkt de Muzehof Centrum voor de Kunsten samen met 8 scholen in Zutphen, Lochem en

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s

Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Bijlage A, behorende bij artikel 2 lid 1 Besluit personeel veiligheidsregio s Supplement aa. Functie specialist opleiden en oefenen Functie zoals genoemd in artikel 2 lid 1 sub aa. Besluit personeel veiligheidsregio

Nadere informatie

Zelfevaluatie. Inleiding:

Zelfevaluatie. Inleiding: Sabine Waal Zelfevaluatie Inleiding: In dit document heb ik uit geschreven wat mijn huidige niveau is en waar ik mij al zoal in ontwikkeld heb ten opzichte van de zeven competenties. Elke competentie heb

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Merdeka

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Merdeka RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Merdeka Plaats : Groningen LRKP nummer : 726019720 Onderzoeksnummer : 294039 Datum onderzoek : 10 oktober 2017 Datum vaststelling : 22 december 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Kindercentrum De Zuiderenk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Kindercentrum De Zuiderenk RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Kindercentrum De Zuiderenk Plaats : Wijster LRKP nummer : 989103626 Onderzoeksnummer : 294196 Datum onderzoek : 31 oktober 2017 Datum vaststelling : 19 december

Nadere informatie

Masterclass Bouwmeester

Masterclass Bouwmeester > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van

Nadere informatie

Aandachtsfunctionaris Academie

Aandachtsfunctionaris Academie Aandachtsfunctionaris Academie Waarom een Aandachtsfunctionaris Academie? De aandachtsfunctionaris is dé spil in elke organisatie die serieus werk maakt van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Nadere informatie

Profielschets Rayonmanager Zuid-West (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven

Profielschets Rayonmanager Zuid-West (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven Profielschets Rayonmanager Zuid-West (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven ERLY the consulting company Datum: april 2017 Adviseur: drs. Tristan Vos Stichting Lezen & Schrijven Reizen met het openbaar

Nadere informatie

De Borgh. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie

De Borgh. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie De Borgh Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 28 januari 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 8 oktober 2018 een onderzoek uitgevoerd in groep 1 en 2 van basisschool De Borgh.

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. Peuteropvang De Einekoer

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. Peuteropvang De Einekoer RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE Peuteropvang De Einekoer Plaats : Heerenveen LRKP nummer : 166568326 Onderzoeksnummer : 291292 Datum onderzoek : 20 september

Nadere informatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie De Akkers Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 15 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 6 november 2018 een onderzoek uitgevoerd in groep 1 en 2 van basisschool OBS De

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

Ketelbinkie. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

Ketelbinkie. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie Ketelbinkie Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 15 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 8 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de voorschoolse educatie op kinderdagverblijf

Nadere informatie

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie:

Klant & Strategie. Plaats in de organisatie: Functienaam: Sector: Afdeling: teammanager Klant Klant & Strategie Klant Plaats in de organisatie: De teammanager Klant verricht zijn werkzaamheden onder de verantwoordelijkheid van de manager Klant &

Nadere informatie

Zorg in de (kleuter)school: van visie naar praktijk. 27 maart 2009 met dank aan Monique De Prez

Zorg in de (kleuter)school: van visie naar praktijk. 27 maart 2009 met dank aan Monique De Prez Zorg in de (kleuter)school: van visie naar praktijk 27 maart 2009 met dank aan Monique De Prez Paradoxen 1. Visie ontwikkelen vanuit OKB/EOP 2. Koppelen aan het OWP 3. Via doelen en acties planmatig

Nadere informatie

Peuteropvang De Toverberg

Peuteropvang De Toverberg Peuteropvang De Toverberg Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 8 februari 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 15 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de voorschoolse

Nadere informatie

Peuterpost Olst. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie

Peuterpost Olst. Kwaliteitsonderzoek. voorschoolse educatie Peuterpost Olst Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 4 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 5 november 2018 een onderzoek uitgevoerd naar de voorschoolse educatie op kinderdagverblijf

Nadere informatie

kwalificatie-eis pedagogisch beleidsmedewerker/coach

kwalificatie-eis pedagogisch beleidsmedewerker/coach Voldoet aan de kwalificatie-eis pedagogisch beleidsmedewerker/coach (wet IKK) Associate degree (Deeltijd) Startmoment: september 2019 Inhoud opleiding In de Ad PEM-opleiding staat de ontwikkeling van het

Nadere informatie

Peuteropvang de Koelekopkes

Peuteropvang de Koelekopkes Peuteropvang de Koelekopkes Kwaliteitsonderzoek voorschoolse educatie Datum vaststelling: 26 april 2019 Samenvatting Samenvatting De Inspectie van het Onderwijs heeft op 14 maart 2019 een onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein

Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein Profiel Afdelingshoofd Communicatie en Juridische Zaken gemeente Nieuwegein Coachend leidinggevende die mensen verbindt en inspireert én die de ingezette ontwikkeling van de afdeling Communicatie & Juridische

Nadere informatie

School-CJG-er voor 0 tot 12 jarigen in Breda

School-CJG-er voor 0 tot 12 jarigen in Breda School-CJG-er voor 0 tot 12 jarigen in Breda Werkomgeving De School-CJG-er werkt in een kwadrant van Breda, met de scholen en voorschoolse voorzieningen voor de jeugdigen en hun ouders in dat gebied. De

Nadere informatie