DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter."

Transcriptie

1 Zaaknummer: S21-30 Datum uitspraak: 30 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A.Compagner te Meppel, verder te noemen: Compagner, tegen: H.J. Fortuijn-Smit te Overberg, verder te noemen Fortuijn-Smit, vertegenwoordigd door haar echtgenoot G.H. Fortuijn, gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. De procedure. Partijen zijn schriftelijk overeengekomen dit geschil door middel van een bindend advies op basis van het bindend advies reglement "De Rijdende Rechter" editie januari 2014 te laten beslechten. De vordering van Compagner is opgenomen in de bindend advies overeenkomst. Daarin is ook een tegenvordering van Fortuijn-Smit opgenomen. De rijdende rechter heeft kennis genomen van alle door partijen overgelegde stukken.

2 Het geschil is behandeld op de hoorzitting van 26 januari 2015, welke is gehouden te Meppel. Partijen zijn behoorlijk opgeroepen voor de hoorzitting. Voorafgaande daaraan heeft de rijdende rechter zich begeven naar het in deze procedure bedoelde appartementencomplex en het daarin gelegen, in deze procedure betwiste terras en heeft hij een en ander in het bijzijn van partijen bezichtigd. Daarbij was tevens aanwezig M. van Brussel, huurder van het hierna te omschrijven appartement van Fortuijn-Smit. Partijen zijn in de gelegenheid gesteld op- en aanmerkingen te maken. Partijen zijn op de hoorzitting verschenen en hebben hun standpunten toegelicht. Als informanten zijn gehoord, M. van Brussel, makelaar Oostergetel, J. Vrijenhoek bestuurslid van de VvE en T. Scheepstra penningmeester van de VvE. Hierna is de uitspraak bepaald op vandaag. Vaststaande feiten. In deze procedure mag van de volgende feiten worden uitgegaan, omdat deze voldoende zijn komen vast te staan. 1. Te Meppel is aan de Catharinastraat 17 een appartementsgebouw met ondergrond en (parkeer)terrein gelegen, verdeeld in totaal 86 appartementsrechten, waarvan 38 woonappartementen (met berging) en 48 parkeerplaatsen. Het betreft een voormalig schoolgebouw. 2. In de op 23 oktober 1997 verleden akte van splitsing is als reglement van splitsing, zoals bedoeld in artikel aanhef en onder d. van het Burgerlijk Wetboek, aangewezen het modelreglement bij splitsing in appartementsrechten, vastgesteld door de Koninklijke Notariële Broederschap, zoals opgenomen in een akte van 2 januari 1992 verleden voor notaris Klinkenberg te Rotterdam; dit echter behoudens de afwijkingen en aanvullingen daarop in bedoelde splitsingsakte. 3. Compagner is eigenaar van het appartementsrecht, omvattende het uitsluitend gebruik van de woonruimte op de tweede verdieping en berging in de kelder en verder toebehoren, met als adres Catharinastraat 17-31, met

3 bouwnummer 36, kadastraal bekend als gemeente Meppel, sectie C nummer 4505 A Fortuijn-Smit is eigenaar van het appartementsrecht, omvattende het uitsluitend gebruik van de woonruimte op de tweede verdieping en berging in de kelder en verder toebehoren, met als adres Catharinastraat 17-32, met bouwnummer 35, kadastraal bekend als gemeente Meppel, sectie C nummer 4505 A Fortuijn-Smit heeft haar appartement thans met inbegrip van het hierna onder 9. bedoelde (dak)terras verhuurd aan M. van Brussel, verder te noemen: de huurder. 6. In artikel 9 van het hiervoor onder 2. bedoelde modelreglement, is voor zover thans van belang het volgende bepaald: Tot de gemeenschappelijke gedeelten en gemeenschappelijke zaken worden ondermeer gerekend, voor zover aanwezig: a. de funderingen, de dragende muren en de kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren met uitzondering van de afwerklagen in de privégedeelten, de buitengevels, waaronder begrepen de raamkozijnen met glas, de deuren welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen het gemeenschappelijk en het privé gedeelte, de balkonconstructies, de borstweringen, de galerijen, de terrassen en de gangen, de daken, de schoorstenen en de ventilatiekanalen, de trappenhuizen en de hellingbanen, het hek- en traliewerk voor zover het geen privé tuinafscheidingen betreft, alsmede het (standaard)hang- en sluitwerk aan kozijnen welke aan de buitengevel van het gebouw zitten. 7. In de hiervoor onder 2. bedoelde splitsingsakte is genoemd artikel 9 niet letterlijk overgenomen, maar luidt dit artikel, voor zover thans van belang als volgt: Tot de gemeenschappelijke gedeelten en gemeenschappelijke zaken worden ondermeer gerekend, voor zover aanwezig: funderingen, dragende muren en de kolommen, het geraamte van het gebouw met de ondergrond, het ruwe metselwerk, alsmede de vloeren met uitzondering van de (eventuele) afwerklagen in de privégedeelten, de buitengevels, waaronder begrepen raamkozijnen met glas, deuren en ramen (inclusief hang- en sluitwerk) welke zich in de buitengevel bevinden of de scheiding vormen tussen het gemeenschappelijk en het privégedeelte of geheel binnen de gemeenschappelijke gedeelten bevinden, balkonconstructies, borstweringen, (dak)terrassen en de gangen, de daken, de schoorstenen en de ventilatiekanalen, de containerruimte, de buitenentree en de entreehal met vide, de algemene werkkasten en het hek- en traliewerk voor zover het geen privéafscheidingen betreft, alsmede het (standaard) hang- en sluitwerk aan kozijnen welke aan de buitengevel van het gebouw zitten en de buitentrap.

4 8. In bedoelde splitsingsakte is onder het hoofd verklaringen vooraf vermeld, dat in verband met de splitsing de tekening is vervaardigd (verder te noemen: de splitsingstekening), zoals bedoeld in artikel tweede lid van het Burgerlijk Wetboek, onder meer aangevende de begrenzing van de onderscheidene gedeelten van het gebouw en de grond, die bestemd zijn als afzonderlijk geheel te worden gebruikt en waarvan volgens die akte het uitsluitend gebruik in een appartementsrecht zal zijn begrepen, met een doorlopende Arabische nummering van 1 tot en met 86. Deze splitsingstekening is aan de splitsingsakte gehecht en samen met deze ingeschreven in de openbare registers. 9. Op de hiervoor bedoelde splitsingstekening is het woonappartement op de tweede verdieping van Fortuijn-Smit aangegeven met bouwnummer 35. Op die tekening is bovendien een op dezelfde verdieping gelegen, niet aan dat woonappartement grenzend, (dak)terras van ongeveer 10 m² met datzelfde bouwnummer aangegeven. Compagner maakt (mede) van dit terras gebruik en heeft daar in het verleden privé eigendommen geplaatst/gehad. Thans heeft de huurder daar enkele bloembakken neergezet. De vordering van Compagner. Compagner vordert kort gezegd een verklaring voor recht dat het hiervoor onder 9. bedoelde, op de splitsingstekening met bouwnummer 35 aangeduide (dak)terras een gemeenschappelijke ruimte is, zoals bedoeld in artikel 9 van het toepasselijke splitsingsreglement. De tegenvordering vordering van Fortuijn-Smit. Fortuijn-Smit vordert kort gezegd een verklaring voor recht dat het hiervoor onder 9. bedoelde, op de splitsingstekening met bouwnummer 35 aangeduide (dak)terras deel uitmaakt van haar appartementsrecht met datzelfde bouwnummer, evenals een verklaring voor recht dat zij dit (dak)terras mag afsluiten. Daarnaast wil Fortuijn-Smit een schadevergoeding wegens onrechtmatig gebruik door Compagner ter hoogte van ,--, onmiddellijke ontruiming door Compagner van dat terras, een verblijfsverbod voor Compagner en diens rechtsopvolgers voor wat betreft dat terras en incassokosten als dwangmaatregelen nodig mochten zijn.

5 Het conflict (artikel 15 lid 2 van het bindend advies reglement ). Het conflict dat partijen verdeeld houdt laat zich kort samengevat in de kern als volgt omschrijven. Is het in deze procedure bedoelde (deel van het) terras gemeenschappelijk in de zin van artikel 9 van het splitsingsreglement, of behoort het tot het privégedeelte van Fortuijn-Smit? Standpunten van partijen. Het standpunt van Compagner komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer. Volgens Compagner is het direct voor zijn voordeur gelegen terras een gemeenschappelijke ruimte. De beschrijving van het appartementsrecht van Fortuijn-Smit in de splitsingsakte is geen andere dan de beschrijving van de andere appartementen, die niet de beschikking hebben over een privéterras. Daarbij is geen dakterras genoemd. Er zijn slechts twee appartementen in de splitsingsakte beschreven met de toevoeging met dakterras, te weten de appartementen met bouwnummers 27 en 28. Dat kan niets anders betekenen, dan dat in de splitsingsakte geen (dak)terras aan het appartementsrecht van Fortuijn- Smit is toebedeeld. In de splitsingstekening is het terras weliswaar voorzien van hetzelfde bouwnummer als het woonappartement van Fortuijn-Smit, maar die tekening heeft de echtgenoot en gevolmachtigde van Fortuijn-Smit, die zowel architect als projectontwikkelaar was, zelf bij de splitsingsakte gevoegd, zonder dat door de notaris en/of het kadaster is gecontroleerd of die splitsingstekening wel overeenkwam met de splitsingsakte. Volgens Compagner moet de rechter in een geval als het onderhavige naar objectieve maatstaven vaststellen, wat de bedoeling bij de splitsing is geweest. Voor het geval het (dak)terras toch aan Fortuijn-Smit mocht toebehoren, vindt Compagner de tegenvordering van ,-- belachelijk en zonder enige rechtsgrond. Het standpunt van Fortuijn-Smit komt kort samengevat en voor zover thans van belang op het volgende neer.

6 Volgens Fortuijn-Smit zijn zowel de splitsingsakte als de splitsingstekening volkomen duidelijk en niet met elkaar in tegenspraak. Het terras in kwestie maakt onderdeel uit van haar appartementsrecht met bouwnummer 35. Omdat Compagner dit terras wederrechtelijk in gebruik heeft genomen en gehouden stelt Fortuijn-Smit huurinkomsten te zijn misgelopen, die zij tot op heden begroot op ,--. Fortuijn-Smit wil deze schade door Compagner vergoed zien. Daarnaast wil Fortuijn-Smit dat Compagner dat terras onmiddellijk ontruimt en dat hij, noch zijn rechtsopvolgers, daar niet meer komen. Tenslotte wil Fortuijn- Smit incassokosten vergoed zien, als dwangmaatregelen nodig zijn. Beoordeling van het geschil. De rijdende rechter neemt tot uitgangspunt (HR 1 november 2013, ECLI:NL:HR:2013:2078) dat, voor het bepalen of een gedeelte van een appartementsgebouw al dan niet gemeenschappelijk is, beslissend is wat daarover in de op de betreffende splitsing betrekking hebbende splitsingsstukken is vastgelegd. Onder de splitsingsstukken worden verstaan de notariële akte van splitsing en de aan de minuut van die akte gehechte splitsingstekening. Bij de uitleg daarvan komt het aan op de daarin tot uitdrukking gebrachte bedoeling van degene die tot de splitsing is overgegaan, welke bedoeling naar objectieve maatstaven moet worden afgeleid uit de omschrijving in de akte van de onderscheidene gedeelten van het gebouw en uit de daaraan gehechte tekening, bezien in het licht van de gehele inhoud van de akte en van de tekening. Daarbij mag slechts acht worden geslagen op gegevens die voor derden uit of aan de hand van die in de openbare registers ingeschreven splitsingsstukken kenbaar zijn. Indien de ingeschreven splitsingsstukken voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn, dient de rechter vast te stellen welke uitleg naar objectieve maatstaven het meest aannemelijk is. In geval van tegenstrijdigheid tussen de akte van splitsing en de splitsingstekening mag er niet op voorhand van worden uitgegaan dat hetzij de akte van splitsing, hetzij de splitsingstekening beslissend is. De rechter zal aan de hand van de aan de splitsingsstukken te ontlenen aanwijzingen, waaronder de mate van gedetailleerdheid waarin de desbetreffende gedeelten zijn omschreven in de akte, dan wel zijn aangegeven in de splitsingstekening en hetgeen overigens uit de splitsingsstukken valt af te leiden omtrent de bedoeling van degene die tot de splitsing is overgegaan en gelet op de aannemelijkheid van de rechtsgevolgen waartoe de onderscheidene interpretaties zouden leiden, moeten bepalen of doorslaggevend gewicht toekomt aan de akte van splitsing dan wel aan de splitsingstekening.

7 Toegepast op het onderhavige geval leidt dat tot het volgende oordeel. De rijdende rechter merkt om te beginnen op, dat artikel 9 van het splitsingsreglement, naar de letter genomen, (dak)terrassen tot de gemeenschappelijke gedeelten rekent. Daar staat echter tegenover dat bij twee appartementen, te weten de appartementen met bouwnummers 27 en 28, zoals nog is komen vast te staan, nu juist wel met zoveel woorden een daartoe behorend privé dakterras is beschreven, wat daarmee op zijn minst in tegenspraak lijkt. Aan Compagner moet verder worden toegegeven, dat in de beschrijving van het appartementsrecht van Fortuijn-Smit in de splitsingsakte niet met zoveel woorden is vermeld, dat daartoe ook een terras behoort, terwijl dit met eerder genoemde appartementen met bouwnummers 27 en 28 wel het geval is. Daar staat echter weer tegenover, dat nog is komen vast te staan dat in de splitsingsakte ook bij het appartement met bouwnummer 38 geen privé dakterras is beschreven, terwijl nooit is betwist dat het daarnaast gelegen dakterras tot dat appartement behoort. Aan Fortuijn-Smit moet op haar beurt worden toegegeven, dat het in deze procedure bedoelde terras in de splitsingstekening volstrekt duidelijk als privégedeelte is aangewezen en wel met hetzelfde bouwnummer (35) als dat van haar woonappartement. Dat geldt overigens ook voor het hiervoor bedoelde dakterras, behorend tot het appartement met bouwnummer 38. Alles wat op de splitsingstekening met (dikke) omlijning als privégedeelte is aangegeven, heeft immers niet als gemeenschappelijk te gelden (vgl. Rechtbank Den Haag 28 augustus 2002, NJ-Kort 2002, 65). Dat die splitsingstekening is gemaakt door de echtgenoot van Fortuijn-Smit, die als architect en projectontwikkelaar (mede) verantwoordelijk is voor de totstandkoming van het hele project, doet niet ter zake. Door aanhechting aan de akte van splitsing en inschrijving in de openbare registers is deze splitsingstekening nu eenmaal tot de splitsingsstukken is gaan behoren. Waar het samenvattend op neerkomt is, dat er inderdaad sprake is van ingeschreven splitsingsstukken die op zijn minst voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn, zodat de rijdende rechter zal moeten bepalen welke uitleg naar objectieve maatstaven het meest aannemelijk is. De rijdende rechter is van oordeel, dat de splitsingstekening dusdanig duidelijk en

8 gedetailleerd is, dat er in redelijkheid geen twijfel over kan bestaan, dat bij de splitsing bedoeld is het onderhavige dakterras deel te laten uitmaken van het appartementsrecht van Fortuijn-Smit. Dat dit niet met zoveel woorden ook in de tekst van de splitsingsakte tot uitdrukking is gebracht kan daaraan niet, dan wel onvoldoende afdoen. Daarmee is het pleit grotendeels beslecht. De door Fortuijn-Smit gevorderde verklaring voor recht kan, voor wat betreft de juridische status van het terras, worden gegeven, evenals de aan Compagner op te leggen verplichting dat terras niet meer te gebruiken. Het staat Fortuijn-Smit vrij om deze uitspraak op eigen kosten te laten inschrijven in de openbare registers, waardoor deze uitspraak derden werking krijgt. Daaraan moet Compagner zijn medewerking verlenen. De vraag of Fortuijn-Smit gerechtigd is dit terras af te sluiten, kan in het kader van de onderhavige procedure niet door de rijdende rechter worden beantwoord, nu daarmee het architectonisch uiterlijk van het gebouw in het geding lijkt, zodat volgens artikel 14 van het splitsingsreglement alleen de algemene vergadering van de vereniging van eigenaren bevoegd zou zijn om daartoe toestemming te verlenen. De gevorderde schadevergoeding wordt afgewezen, nu onvoldoende is gebleken van daadwerkelijke schade. Naar eigen zeggen van Fortuijn-Smit heeft zij het terras immers mee verhuurd, zodat moet worden aangenomen dat het gebruik van dat terras door de huurder in de huurprijs is verdisconteerd. Dat de huurder diens huurrecht daarop tot nu toe niet ten aanzien van Compagner geldend heeft willen maken, doet daaraan niet af. Incassokosten zijn vooralsnog niet te verwachten en zullen reeds daarom niet worden toegewezen. Op grond van het voorgaande ben ik van oordeel, dat als volgt moet worden beslist. B E S L I S S I N G Voor wat betreft de vordering van Compagner. De vordering wordt afgewezen.

9 Voor wat betreft de tegenvordering van Fortuijn-Smit. Voor recht wordt verklaard, dat het in deze procedure bedoelde terras geen gemeenschappelijke ruimte is in de zin van het splitsingsreglement maar dat het gebruik daarvan als privéruimte is voorbehouden aan (de gebruikers van het appartement met bouwnummer 35 van) Fortuijn-Smit. Compagner wordt verboden om dit terras nog te betreden en/of te gebruiken, op straffe van een van rechtswege zonder verdere aanmaning verschuldigde, aan Fortuijn-Smit te betalen boete van 100,-- per keer dat deze verplichting niet wordt nagekomen, met een maximum van ,-- Voor wat betreft de vordering en de tegenvordering. Het meer of anders gevorderde wordt afgewezen. Dit bindend advies is gegeven door mr. F.M.Visser als rijdende rechter en uitgesproken te Zeist op 30 januari Bindend Adviseur Secretaris mr F.M. Visser mr C.M. Sharif

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-101 Datum uitspraak : 15 mei 2018 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer G.W. W mevrouw K. W wonende te Vlissingen verder te noemen: W c.s. tegen: Bindend Advies de Vereniging

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-17 Datum uitspraak: 20 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: D. Brevet te Deventer verder te noemen: Brevet, tegen: S. Isitan te Deventer verder

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-36 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: S. Boujemaoui te Amsterdam, verder te noemen: Boujemaoui, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van Eigenaars Flatgebouw Merellaan 617 tot en met 723 (oneven nummers) te Maassluis, Zaaknummer: S21-14 Datum uitspraak: 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van der Knaap te Maassluis, verder te noemen: Van der Knaap, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-41 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: P. Elavarasu te Veldhoven, verder te noemen: Elavarasu bijgestaan

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-51 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies F. Rispens-van Aalst en A.J. Rispens te Zuidhorn, verder te noemen: Rispens-van Aalst

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-30 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.C. Bijnagte en E.A. Bijnagte-van Gorsel te Scherpenisse, gemeente Tholen, verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-29 Datum uitspraak: 29 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: S. van der Veen en T. van der Veen--Koster te Ferwert, verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-32 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: A.F. Jalving te Klazienaveen, verder te noemen: Jalving, tegen: Bindend Advies Bestratingsbedrijf

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-06 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: R.J. Kok te Enkhuizen verder te noemen: Kok, tegen: Bindend Advies Stichting Woondiensten

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17-02 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies A.A.M. de Haas en A.M.J. de Haas-Binck te Noordwijk verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-01 Datum uitspraak: 18 maart 2014 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: M. van Wijk-Diesman te Elst verder te noemen: Van Wijk-Diesman, tegen: DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-42 Datum uitspraak: 23 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: 1. E. Kumutat-Dam 2. Th. van Tilburg te Nieuw-Vossemeer, verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S17b-06 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: 1. B. Hagens en L. Hagens-van der Woude 2. I. Bakker 3. H. de Jong

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-19 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen G.B. Jonkman en M. Van der Wijk te Drachten verder te noemen: Jonkman,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-02 Datum uitspraak: 25 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: G. van Rijssen te Zwolle verder te noemen: Van Rijssen, tegen: W.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-25 Datum uitspraak: 3 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: R.A. Kuntzel te: Barsingerhorn verder te noemen: Kuntzel, tegen: J. Veldboer

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-20 Datum uitspraak: 2 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: C. Van Leeuwen te Drachten verder te noemen: Van Leeuwen, tegen: F. Klaver

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-33 Datum uitspraak: 25 juni 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: K. Eijer te Zaandam, verder te noemen: Eijer, tegen: C. te Kolsté te Zaandam, verder

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-44 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: A.a. Van der Mei te Krommenie verder te noemen: Van der Mei, Bindend Advies tegen: A. Kroonenberg en

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17b-07 Datum uitspraak: 22 oktober 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J. P. de Ridder te Voorburg verder te noemen: De Ridder, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-28 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Mooren te Amsterdam verder te noemen: Mooren, tegen: T. Leerintvelt,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-05 Datum uitspraak: 28 april 2011 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Mevrouw M. den Hollander te Ridderkerk verder te noemen: Den Hollander, tegen: Bindend

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-05 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.F.H. Hoogerwerf te Vlaardingen verder te noemen: Hoogerwerf, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-40 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: H.G. Warmer en S.H.M. Warmer-Bleij te Neede, verder te noemen: Warmer,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-14 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies H.J.M. Reijnen en R. Reijnen-Petersen te Maasbommel verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de Rijdende Rechter. Zaaknummer: S18-12 Datum uitspraak: 15 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies M.A.Ruijgrok en M.P. Hill te Hazerswoude verder te noemen: Familie Ruijgrok/Hill,

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-46 Datum uitspraak : 4 december 2015 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: K.H. Bektas te Klundert verder te noemen Bektas tegen: M.A. Smit te Klundert verder te noemen Smit,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S20-04 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer J. van der Meulen en mevrouw J.J.M. van der Meulen-Berkhout

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-09 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. Keijnemans te Zoetermeer verder te noemen: Keijnemans, tegen: J.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-14 Datum uitspraak: 13 juli 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: B. Lassooy te Amsterdam verder te noemen: Lassooy, tegen: M.S. Rijken,

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen:

Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist. Bindend Advies. in het geschil tussen: Zaaknummer : S21-47 Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: D. Crop te Utrecht, verder te noemen: Crop, tegen: Amateur Tuinen Vereniging de Pioniers

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-10 Datum uitspraak: 3 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M. van Dalen te Sint Oedenrode verder te noemen: Van Dalen, tegen: Stichting

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S19-06 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: de heer B. Ramjiawan en mevrouw R. Shamlall te Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-20 Datum uitspraak: 20 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: W. de Vries te Grootebroek verder te noemen: De Vries, tegen: Gemeente

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-07 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: S. Brouwer en M. Westerink te Emmeloord verder te noemen: Brouwer, tegen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen WSV De Merwede, vertegenwoordigd door C.T. Koot en H.L. van der Beem, Zaaknummer: S17b-05 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: J.J. Bruining te Gorinchem verder te noemen: Bruining, tegen: Bindend Advies Watersportvereniging

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-07 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A.J.G. van Zutphen en N.A. van Zutphen-Vierling te Den Haag verder te

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-89 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de heer Y. Batman mevrouw K. Batman-Smet wonende te Hilversum verder te noemen: Batman

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S18-06 Datum uitspraak: 14 juli 2011 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: mevrouw M.A. Heeres te Hoorn verder te noemen: Heeres, tegen: Stichting

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-70 Datum uitspraak : 18 januari 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: S.C. Koch te Vlaardingen hierna te noemen: Koch tegen: T.G.M. Hodes, E.M.A. Hodes-Mulder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-28 Datum uitspraak: 30 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.M.C. Smit te Hoogkarspel, verder te noemen: Smit, tegen: Woningstichting

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-31 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: C.M. van der Ark en B.R. van der Ark-Mannaart te Den Haag verder

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer:10425 Datum uitspraak: 19 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: A. Siebenhaar te Den Haag verder te noemen: Siebenhaar, tegen: R. de Zwaan te Den Haag

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10359 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: De heer J. en mevrouw A. Sipsma te Amsterdam verder te noemen: Familie Sipsma; en De heer

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-07 Datum uitspraak: 26 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: B. Provoost te Alphen aan de Rijn verder te noemen: Provoost, tegen: Bindend Advies

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-02 Datum uitspraak: 24 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: N. Wilting te Eindhoven verder te noemen: Wilting, tegen: P. Hartveldt

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Gemeente Enkhuizen, vertegenwoordigd door F.J. Petersen en de heer mr. M. Schaper. Zaaknummer: S18-08 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.G.J.J. Stroomer en mevrouw G.M. Reyn te Enkhuizen verder te

Nadere informatie

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

Het Bindend Advies. gegeven door mr. J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-49a Datum uitspraak : 12 februari 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.H.W. Lentink en A. Lentink-Hendriks te Apeldoorn verder te noemen Lentink c.s. tegen: A.P. Pinkster

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-37 Datum uitspraak: 22 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: M.A. Van Dalen en S.F. Beijleveld-van Dalen te Dordrecht verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S 18-15 Datum uitspraak: 20 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: Mevrouw T.M.C. Winter te Zuid Scharwoude verder te noemen: Winter,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-11 Datum uitspraak: Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: A. Nanninga en Th. de Backer te Wieringerwaard verder te noemen: Nanninga, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-104 Datum uitspraak: 4 september 2018 Plaats uitspraak: Zeist in het geschil tussen: de heer R. S. mevrouw J. S.-K. verder te noemen: S. c.s. tegen: de heer J. H. verder te noemen: H. Bindend

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-03 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L.A.J.M. Konings en W.H.T. Konings-van den Heuvel te Weert verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-07 Datum uitspraak: 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: Café Hoppe (eenmanszaak), eigenaar S.R. Audenaerde-Toschokova, bijgestaan

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-24 Datum uitspraak: 3 mei 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: M.E.J Sänger en T.Sänger-van Komen te Lioessens verder te noemen: Sänger,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S19-10 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: S. Van Wessem te Lelystad verder te noemen: Van Wessem, tegen: J.P.P Sandifort

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: Sb17b-06 Datum uitspraak: 25 augustus 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies P.H.J. à Campo en M.H.G. à Campo-van Grunsven te Ens verder te

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10445 Datum uitspraak: 6 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: A.T. Vos te Groningen verder te noemen: Vos, tegen: Bindend Advies Stichting Nijestee te Groningen vertegenwoordigd

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-10 Datum uitspraak: 14 juli 2010 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: N. van Osch te Alphen aan den Rijn verder te noemen: van Osch tegen: E. Lodik te Alphen

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Zaaknummer: S20-16 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam. Bindend Advies. In het geschil tussen:

DE RIJDENDE RECHTER. Zaaknummer: S20-16 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam. Bindend Advies. In het geschil tussen: DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-16 Datum uitspraak: 4 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: A.M. de Groot Te Zaandam verder te noemen: De Groot, en B. Oudejans

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-87 Datum uitspraak : 3 oktober 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: de heer M. van der Bijl wonende te Amstelveen verder te noemen: Van der Bijl tegen: mevrouw E.A. Rozendaal

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-12 Datum uitspraak: donderdag 3 juli Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: R. Dragt te Dedemsvaart verder te noemen: Dragt, tegen: H. van den

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10233 Datum uitspraak: 27 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: H. en A. Vreuls te Linne verder te noemen: Vreuls, tegen: 1. P.J.E. en C.J.G. Hannen 2.

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-38 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: K. Drogt en S.M. Drogt-Speirs te Westerland, Wieringen, verder te

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. E.G.J.M. van Beurden en C.T.M.W.P van Beurden-Kouwenberg Zaaknummer: S20-13 Datum uitspraak: 5 maart 2013 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: P. van Oers te Vlijmen verder te noemen: Van Oers, tegen: E.G.J.M. van

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-02 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: M. Ravani Azar te Teulada (Spanje), verder te noemen: Ravani Azar,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van eigenaren Bedrijfsverzamelgebouw Spectrum

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. Vereniging van eigenaren Bedrijfsverzamelgebouw Spectrum Zaaknummer: S19-04 Datum uitspraak: 23 februari 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L. Kitselaar, h.o.d.n. Hydraulica-Brabant, te Waalwijk verder te

Nadere informatie

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr J.S. Reid, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer : S21-55 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: G.L.J. van Midden en M.M. van Midden-Verheul te Snelrewaard hierna te noemen: Van Midden

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-35 Datum uitspraak: 23 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: G.J. Muller en R.A. Muller-van Oeveren te Ede, verder te noemen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-48 Datum uitspraak : 30 maart 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: Mevrouw S.J. Leeflang -Roest te Wijchen hierna te noemen: Leeflang tegen: Timmerbedrijf van den Heuvel

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-75 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: W. Kumutat en E. Kumutat-Dam wonende te Nieuw-Vossemeer verder te noemen: Kumutat c.s.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-27 Datum uitspraak: 30 januari 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: E.J.M. van de Velde-Hamelink te Zaamslag, verder te noemen: Van de

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S17-11 Datum uitspraak: 23 februari 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies In het geschil tussen: Miel de Vries te Amersfoort verder te noemen: De Vries, tegen: Gemeente

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S21-03 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J. van Nunen te Rotterdam, verder te noemen: Van Nunen, tegen: Benica

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S19-08 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam

DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S19-08 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S19-08 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies In het geschil tussen: G. de Geest en H. Ophof te Beekbergen verder te noemen: De Geest en Ophof,

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S20-23 Datum uitspraak: datum uitspraak Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: T. Korevaar te Bleskensgraaf verder te noemen: Korevaar, tegen: Bungalowpark Schin

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S18-17 Datum uitspraak: 21 oktober 2011 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: H. de Jong te Zeewolde verder te noemen: De Jong, tegen: Bindend Advies Altijd Raak

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies Zaaknummer: S19-09 Datum uitspraak: 3 mei 2012 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: Stichting ter bevordering van hondenopvoeding en sport Canis Cunerae te

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-93 Datum uitspraak : 24 januari 2018 Plaats uitspraak: : Zeist

Zaaknummer : S21-93 Datum uitspraak : 24 januari 2018 Plaats uitspraak: : Zeist Zaaknummer : S21-93 Datum uitspraak : 24 januari 2018 Plaats uitspraak: : Zeist in het geschil tussen: Bindend Advies de Vereniging van Eigenaars van het appartementencomplex Loevestein te Heemskerk gevestigd

Nadere informatie

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10348 Datum uitspraak: 28 april 2009 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: de heer en mevrouw B. en T. Sterk te Amsterdam verder te noemen: Familie Sterk, tegen: de

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-77 Datum uitspraak : 16 maart 2017 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: J.A. Lemmens wonende te Den Haag verder te noemen: Lemmens tegen: E.R. Martinus wonende te Den Haag verder

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-20 Datum uitspraak: 21 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: L.J.C. Duinker-Mester te Elburg, verder te noemen: Duinker-Mester,

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10429 Datum uitspraak: 20 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer M. van Tol en mevrouw A. Lodder te Oude Wetering verder te noemen: Van Tol, tegen:

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-78 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer A. Sylla, mevrouw M. Sylla-van de Kamp wonende te Almelo verder te noemen: Sylla

Nadere informatie

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist

Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist Zaaknummer :S21-99 Datum uitspraak :15 mei 2018 Plaats uitspraak :Zeist in het geschil tussen: de heer V wonende te Baarle-Nassau verder te noemen: V tegen: Bindend Advies de Coöperatieve Vereniging van

Nadere informatie

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen,

Bindend Advies. de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel verder te noemen: Van der Meulen, Zaaknummer: 10446 Datum uitspraak: 7 mei 2010 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: Bindend Advies de heer J.B. van der Meulen en mevrouw M.J. Van der Meulen-Van Wijk te Krimpen aan de IJssel

Nadere informatie

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist

Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Zaaknummer: S21-80 Datum uitspraak: 23 mei 2017 Plaats uitspraak: Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: de heer W.G.M. van Herten, mevrouw H.C.L.M. van Herten-Opbroek wonende te Horn verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-11 Datum uitspraak: woensdag 2 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: A.Tuntelder te Benneveld, verder te noemen: huurder, tegen: A.C. Reiding en

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-08 Datum uitspraak: 3 juli 2014 Plaats uitspraak: Zaandam DE RIJDENDE RECHTER in het geschil tussen: Bindend Advies K. Groeneveld te Hellevoetsluis verder te noemen: K. Groeneveld, tegen:

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S20-34 Datum uitspraak: 23 oktober 2013 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: J.M. Hornesch en J.E.J. Hornesch-Wilting te Spaubeek verder te noemen:

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan,

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. verder te noemen Boersma c.s., dan wel Boersma, Draafsel, Kuijper en/of Kraan, Zaaknummer: S21-16 Datum uitspraak: 21 oktober 2014 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: T.C. Baltus en A. Baltus-Appelman te Limmen, verder te noemen: Baltus,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:2768

ECLI:NL:RBLIM:2017:2768 ECLI:NL:RBLIM:2017:2768 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 29032017 Datum publicatie 13042017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 5335461 cv168550 Burgerlijk procesrecht

Nadere informatie

Tot de privé zaken worden gerekend:

Tot de privé zaken worden gerekend: siteadmin Mijn HuisHouding zoeken print contact schademelding gemeenschappelijk of? opstal of inboedel? lage waterdruk leveranciers VvE Beheer onze klanten bedrijf diensten tarieven offerteaanvraag overstapservice

Nadere informatie

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

Bindend Advies. gegeven door mr. F.M. Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: 10426 Datum uitspraak: 20 oktober 2009 Plaats uitspraak: Zaandam in het geschil tussen: de heer en mevrouw J. en M. Nijhof te Holten verder te noemen: Nijhof, tegen: Bindend Advies de heer

Nadere informatie

SPLITSINGSAKTE. Ingeschreven te Arnhem op 8 november 2000 in deel nummer 18.

SPLITSINGSAKTE. Ingeschreven te Arnhem op 8 november 2000 in deel nummer 18. VELDHUIZEN BEENS VAN DE CASTEL Van 't Hoffstraat 32 3863 AX Nijkerk Tel. 033-2452649 Ref: 00283602.NS 8 maart 2001 notarissen SPLITSINGSAKTE Ingeschreven te Arnhem op 8 november 2000 in deel 19095 nummer

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies. gegeven door mr. F.M.Visser, verder te noemen de rijdende rechter. Zaaknummer: S21-37 Datum uitspraak: 24 september 2015 Plaats uitspraak: Zeist DE RIJDENDE RECHTER Bindend Advies in het geschil tussen: J.M. Wildschut te Den Haag, verder te noemen: Wildschut, tegen: G.

Nadere informatie

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies

DE RIJDENDE RECHTER. Bindend Advies DE RIJDENDE RECHTER Zaaknummer: S19-13 Datum uitspraak: 25 oktober 2012 Plaats uitspraak: Zaandam Bindend Advies in het geschil tussen: H.C. van Wier te Amsterdam verder te noemen: Van Wier, tegen: Stichting

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-79 Datum uitspraak : 23 mei 2017 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: mevrouw F. Zwart wonende te Leek verder te noemen: Zwart tegen: Gemeente Leek gevestigd

Nadere informatie

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist

Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist Zaaknummer : S21-64 Datum uitspraak : 20 september 2016 Plaats uitspraak : Zeist in het geschil tussen: R. van de Kamp te Rotterdam hierna te noemen: Van de Kamp tegen: E.G. Cohen en C.H. Ponsen-Cohen

Nadere informatie