Toelichting diverse onderdelen ORIfin april 2009 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting diverse onderdelen ORIfin april 2009 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1"

Transcriptie

1 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 1 INLEZEN BANKAFSCHRIFT-BESTANDEN... 2 Algemeen... 2 Programma met geheugen Voorbereiding... 2 MT940-formaat Kanttekeningen bij het MT940-formaat De start van het programma... 3 schermdeel vragen m.b.t. invoer... 3 schermdeel eigen banknummers... 3 schermdeel saldicontrole... 4 schermdeel bijzoeken facturen onderhoudsscherm... 6 Acties in het onderhoudsdeel... 6 Actie Splits bestaand... 6 Actie Splits nieuw Actie Samenvoegen... 7 Actie Grbk, etc Actie Rel Actie Fact Actie Omschr Actie Kies Actie Zoek grb t/m rel Actie Zoek fac... 8 De interne tabel... 8 De externe tabel Voorbeeld van een externe tabel... 9 Oplossingen Oplossing-indicaties... 9 Toewijzen facturen Debiteuren of crediteuren? Het stellen van een voorwaarde Relatiegegevens Het resultaat

2 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 2 INLEZEN BANKAFSCHRIFT-BESTANDEN Algemeen Het inboeken van dagafschriften kan een tijdrovende zaak zijn. Tegenwoordig heeft iedereen de mogelijkheid om via internet een bestand op te halen met de boekingen zoals ze op het dagafschrift verschijnen. Dit programma zorgt er nu voor dat een dergelijk bestand door de klant dusdanig kan worden voorbereid, dat ORIfin er zelf een CSV-file van kan maken dat dan weer wordt verwerkt door programma Inlezen transacties via CSV-file. Programma met geheugen Het idee achter het programma is dat zoveel mogelijk boekingen automatisch worden toegewezen aan de juiste combinatie grootboek, kostenplaats, kostendrager, relatie. Het programma maakt daarbij gebruik van de banknummers die opgeslagen zijn in het relatiebestand, maar ook van een tabel (de externe tabel ) die in de loop der tijd steeds verder wordt opgebouwd aan de hand van de oplossingen die u zelf aandraagt. Je zou dus kunnen zeggen dat het programma een geheugen heeft. (Zie verderop in deze beschrijving voor een nadere uitleg van de externe tabel.) Als u dit programma enkele maanden in gebruik heeft, zult u zien dat het mogelijk is om tot zelfs 100% van de posten automatisch toe te laten wijzen. Uiteraard wordt dit percentage beïnvloed door de manier waarop oplossingen toegewezen worden. Voorbereiding Voordat er een bestand kan worden ingelezen, zult u een aantal zaken op moeten geven. Dat doet u in de tabel Dagboeken, omdat per dagboek moet worden vastgelegd welk type CSV-file als invoer wordt gebruikt. Voorbeeld: voor dagboek Postbank kunnen CSV-files worden ingelezen met als indeling 20 - Postbank CSV-file. (Zie verderop in deze beschrijving voor een nadere uitleg van de externe tabel.)

3 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 3 MT940-formaat Het MT940-formaat is een internationale standaard voor bestanden waarin banken de gegevens door kunnen geven aan hun klanten. Vrijwel alle banken geven de mogelijkheid om dit formaat aan te maken naast een eigen CSV-formaat en soms ook andere formaten. Bij enkele banken is het MT940-formaat de enige gangbare optie. Kanttekeningen bij het MT940-formaat Hoewel het idee op zich goed is om een standaard-formaat voor dit doel te bedenken, is aan een aantal zaken te zien dat de bedenkers niet bedeeld waren met een flinke dosis logisch denkvermogen. Ook is er blijkbaar weinig aan terugkoppeling gedaan. Zo is er geen vaste plaats en formaat voor de tegenrekening, één van de belangrijkste gegevens. Elke bank heeft hiervoor dan ook een eigen oplossing bedacht, die ook nog eens aan veranderingen onderhevig is. Dit houdt ook in dat, als u bij het ophalen van bankafschrift-bestanden kiest voor dit formaat, u wel degelijk moet kiezen tussen de MT940-formaten van de diverse banken. Een voordeel van het MT940-formaat is het feit dat in het bestand ook een begin- en eindsaldo wordt meegegeven. Aangezien ORIfin deze gegevens op het scherm weergeeft naast de saldi van het betreffende dagboek, kunt u eenvoudig controleren of u het juiste bestand te pakken heeft. De start van het programma Allereerst kiest u voor een bepaald dagboek, waarbij het programma uw antwoorden onthoudt. Dit scherm ziet er als volgt uit (schermdeel vragen m.b.t. invoer ): Nadat op Inlezen bestand is gedrukt wordt het bestand geïnventariseerd en wordt volgende deel van het scherm actief (schermdeel eigen banknummers ):

4 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 4 Nu kunt u eventueel een selectie maken uit de eigen banknummers. Het bestand kan namelijk boekingen bevatten van meerdere rekeningen. Heeft u de juiste rekeningnummers aangekruist, dan drukt u op Doorgaan. Het volgende deel van het scherm wordt dan actief (schermdeel saldicontrole ).

5 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 5 De boekingen zijn nu ingelezen en u krijgt een overzicht van de totalen. Tevens wordt het oude en het nieuwe dagboeksaldo weergegeven. Als het invoerbestand saldi bevat (bijvoorbeeld bij MT940-formaat), zullen deze ook worden weergegeven. Er volgt een melding als er een verschil is tussen beide weergegeven beginsaldi. Is alles volgens u correct, dan drukt u op Doorgaan. Het laatste deel van het scherm volgt (schermdeel bijzoeken facturen ): Dit laatste deel geeft schematisch weer in hoeverre ORIfin direct al oplossingen heeft gevonden voor de diverse boekingsregels. Voor de bewerkingen vanaf ga naar tabel met boekingen : zie volgend blad.

6 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 6 Als u op Ga naar tabel met boekingen drukt, wordt het werkscherm actief ( onderhoudsscherm ): In het gedeelte van het scherm dat is aangeduid als onderhoudsdeel komen de deelschermen die betrekking hebben op het wijzigen van diverse gegevens van de regel. Zodra u de gegevens van één van de deelschermen opslaat, zal in veel gevallen de vraag volgen of u deze gegevens vast wil leggen. Dit vastleggen vindt dan plaats in de externe tabel OF in het relatiebestand al naar gelang de aangepaste gegevens. Acties in het onderhoudsdeel Actie Splits bestaand Deze actie splitst een regel in twee of meer regels overeenkomstig vastgelegde regels in de externe tabel., zoals in het hiervoor getoonde voorbeeld te zien is aan regel Actie Splits nieuw Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. De verdeling wordt gemaakt door delen op te geven waarin het bankafschriftbedrag moet worden verdeeld. Er is een aparte mogelijkheid om bedragen inclusief B.T.W. te splitsen in een bedrag exclusief B.T.W. en het B.T.W.-bedrag.

7 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 7 Actie Samenvoegen Deze actie voegt een gesplitste regel weer samen, bijvoorbeeld omdat u de regel anders wilt splitsen. Actie Grbk, etc. Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. U kunt hiermee aangeven op welke combinatie grootboeknummer, kostenplaats, kostendrager het bankafschriftbedrag moet worden geboekt. Actie Rel. Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. U kunt hiermee aangeven op welk relatienummer het bankafschriftbedrag moet worden geboekt. Of de post wordt geboekt op grootboek debiteuren of crediteuren (of zelfs een combinatie hiervan) hangt af van de openstaande post(en) van deze relatie. Actie Fact. Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. U kunt hiermee specificeren op welk factuur of welke facturen het bankafschriftbedrag moet worden geboekt. U kunt hier in eerste instantie alleen kiezen voor openstaande posten van de betreffende factuur, maar u kunt ook een overzicht naar voren halen van alle facturen inclusief de reeds betaalde facturen. Actie Omschr. Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. Hier kunt u de omschrijving aanpassen. Denk er aan dat alleen de eerste 30 posities (ongeveer de eerste regel in het mutatiescherm) worden meegenomen in het bestand met boekingen. Wijzigingen in de rest van de omschrijving zijn dus niet echt zinvol.

8 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 8 Actie Kies Deze actie geeft het hieronder weergegeven deelscherm. Dit deelscherm heeft u nodig als er nog een keuze gemaakt moet worden tussen verschillende oplossingen. Actie Zoek grb t/m rel Deze actie zal opnieuw proberen om de bankafschriftregel te verwerken volgens de interne tabel. Actie Zoek fac Deze actie zal opnieuw proberen om bij de reeds bekende relatie de juiste factuur of facturen te vinden. De interne tabel Een oplossing wordt altijd gehangen aan een tegenrekening, eventueel in combinatie met een deel van de omschrijving. Tijdens de loop van het programma bouwt het programma een tabel op (de interne tabel ) die bestaat uit alle mogelijke oplossingen waar op dat moment tussen gekozen kan worden. Dat kunnen zijn: 1) oplossingen uit de externe tabel; 2) oplossingen via het relatiebestand; 3) éénmalige oplossingen die niet opgeslagen hoeven te worden. Voorbeeld van een deel van de interne tabel (alleen inzage is mogelijk): De externe tabel De externe tabel bestaat dus uit oplossingen die ooit gekozen zijn en waarvan is aangegeven dat deze bewaard moeten worden. Er kunnen redenen zijn om te werken met verschillende externe tabellen voor de diverse dagboeken. Dat is bijvoorbeeld het geval als er wordt gewerkt met meerdere (min of meer) autonome vestigingen, die dan ook vaak tegenover één en dezelfde tegenrekening verschillende combinaties

9 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 9 grootboeknummer, kostenplaats, kostendrager als oplossing hebben. Er kan gekozen worden tussen 10 externe tabellen. Per dagboek geeft u het volgnummer op van de te gebruiken externe tabel. Voorbeeld van een externe tabel (ook weghalen mogelijk): Aangezien de interne tabel en optelling is van de externe tabel en gegevens uit het relatiebestand zal de interne tabel altijd groter zijn dan de externe tabel. Om dezelfde reden is alleen de externe tabel aan te passen. Op een directe wijze kunt u overbodige regels verwijderen. Verder kunt u op een indirecte wijze aanpassingen aanbrengen via één van de reeds beschreven onderhoudsdelen. Oplossingen Voor elke boekingsregel moet dus een oplossing worden gevonden, waarbij het programma direct al probeert om voor elke regel de juiste oplossing te vinden. U kunt daarbij ook aangeven dat aan de hand van een percentage de regel moet worden verdeeld. Elk onderdeel van zo n gesplitste regel kan dan weer worden toegewezen alsof het een enkelvoudige regel is. Zo zou u dus bij een boeking op een bepaalde tegenrekening het bedrag altijd kunnen boeken op twee (of meer) vaste grootboeknummers, maar één (of meer) van die delen zou ook geboekt kunnen worden als betaling, met daar tegenover dus een debiteur of crediteur. Oplossing-indicaties Het programma laat door middel van twee oplossing-indicaties zien in hoeverre het toewijzen is gelukt. Deze indicaties worden ook bijgewerkt als u handmatig toewijzingen gaat maken of wijzigen. De eerste indicatie staat dicht achter het bedrag en geeft aan of er een juiste combinatie grootboeknummer, kostenplaats, kostendrager is gevonden. De volgende indicaties zijn mogelijk (zie volgende blad):

10 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 10 - [1] geen oplossing gevonden - [2a] meer dan één oplossing gevonden, u moet nog een keuze maken tussen deze oplossingen OF - [2b] wel een oplossing gevonden, maar twijfelachtig - [3] één oplossing gevonden De tweede indicatie komt alleen voor bij boekingen op debiteuren of crediteuren en staat meer rechts in beeld achter de gevonden facturen. De volgende indicaties zijn mogelijk: - [11] geen openstaande factuur gevonden - [12] te veel betaald (bedrag is hoger dan totaal openstaande facturen) - [13] deelbetaling (bedrag is lager dan totaal openstaande facturen) - [14] factuur of facturen gevonden waarbij gegevens overeenkomen met gegevens betaling Toewijzen facturen Als een boekingsregel precies het te betalen bedrag bevat van een openstaande factuur, zal de oplossing door het programma snel gevonden worden. Het wordt lastiger als de boekingsregel een totaal is van een (deel-)betaling op meerdere facturen of gewoon een bedrag is dat te hoog of te laag is in vergelijking met het openstaande bedrag. In eerste instantie zal het programma toch zelf proberen een oplossing te vinden. Daarbij worden eerst alle openstaande posten gezocht bij de relaties waarvan het betreffende banknummer is opgenomen in de relatiegegevens. (Denk er aan: meerdere relaties kunnen eenzelfde banknummer hebben, zie ook verderop bij Relatiegegevens.) Dan gaat het programma de volgende fasen doorlopen om een oplossing te vinden: a) Het factuurnummer van de openstaande posten wordt opgezocht in de omschrijving van de boekingsregel. Het totaal van de aldus gevonden openstaande posten wordt vergeleken met het bedrag van de boekingsregel. Is dat gelijk, dan worden al deze gevonden openstaande posten als betaald gekenmerkt. De betalingsregel krijgt de indicatie goed verwerkt (zie boven: [14]). b) De openstaande posten worden stuk voor stuk vergeleken met het bedrag uit de boekingsregel. Is dat gelijk, dan wordt die openstaande post als betaald gekenmerkt. De betalingsregel krijgt de indicatie goed verwerkt (zie boven: [14]). c) Trek de openstaande termijnen af van het bedrag boekingsregel, tot dat bedrag op is. - Als het bedrag van de boekingsregel gelijk is aan een aantal van de openstaande termijnen worden de betreffende openstaande termijnen gekenmerkt als betaald. De betalingsregel krijgt de indicatie goed verwerkt (zie boven: [14]). - Als het bedrag van de boekingsregel lager is dan het totaal van de openstaande termijnen en niet gelijk is aan een aantal er van worden de betreffende openstaande termijnen gekenmerkt als betaald. De betalingsregel krijgt de indicatie! (zie boven: 13]). - Als het bedrag boekingsregel hoger is dan het totaal van de openstaande termijnen en niet gelijk is aan een aantal er van worden de betreffende openstaande termijnen gekenmerkt als betaald. De betalingsregel krijgt de indicatie!! (zie boven: [12]). U moet bij dit soort regels altijd even kijken of er wel correct is toegekend, want het betekent dat er te veel is betaald.

11 Inlezen bankafschrift-bestanden blad 11 Debiteuren of crediteuren? Als de regel uit het CSV-bestand een betaling is, kunnen we niet zien of we te maken hebben met een debiteur of een crediteur. Binnenkomende bedragen kunnen immers betaalde facturen zijn van debiteuren maar ook terugbetaalde credit-facturen van crediteuren. Bij uitgaande bedragen hebben we een soortgelijk probleem. Dit programma bepaalt daarom pas of een binnenkomend of uitgaand bedrag te maken heeft met debiteuren of crediteuren nadat de bijbehorende facturen zijn gevonden en toegekend. Bij enkele bankbestanden (zoals bij het MT940-formaat) wordt naast een algemene boekingsdatum of bestandsdatum ook per post een valutadatum meegegeven. Bij betalingen wordt die valutadatum als betaaldatum opgeslagen in het onderdeel debiteuren / crediteuren. Het stellen van een voorwaarde Om nog beter het programma te kunnen sturen heeft ORIfin de mogelijkheid om een extra voorwaarde te stellen aan een toewijzing. We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van het volgende voorbeeld, uitgaande van twee bankafschrift-regels zonder tegenrekening. De eerste regel zonder tegenrekening betreft een afboeking wegens Kwartaalkosten rekening courant, de tweede regel betreft een renteboeking. Als u voor beide posten een ander grootboeknummer heeft kunt u niet volstaan met een toewijzing op grond van alleen de tegenrekening, aangezien die immers in beide gevallen 0 is. Geeft u echter als extra voorwaarde mee dat grootboeknummer Rente gebruikt moet worden als de tekst rente in de omschrijving voorkomt en grootboeknummer Bankkosten als de tekst kosten in de omschrijving voorkomt, dan zullen ook deze bankafschriftregels in vervolg direct worden toegewezen. Relatiegegevens Om dit programma goed zijn werk te laten doen is het belangrijk om enkele zaken in de relatie-administratie goed op orde te houden. Dit geldt met name voor de banknummers. Per relatie kunt u een aantal banknummers opvoeren waarbij elk nummer ook wordt gebruikt om eventueel de bankafschriftregel toe te wijzen aan de betreffende relatie. Wilt u een banknummer NIET mee laten lopen in deze automatische toekenning, neem dan een minteken op bij dit banknummer. Per relatie kunt u ook een voorwaarde meegeven die op dezelfde wijze wordt behandeld als hiervoor beschreven. Zo kunt u dus op grond van een deel van de omschrijving het programma een keuze laten maken tussen verschillende relaties met hetzelfde banknummer. Het resultaat Dit programma wijzigt zelf niets in de financiële administratie, maar maakt alleen een CSV-file klaar dat geschikt is om in te lezen in Inlezen transacties etc. via CSV-file. Denk er daarom aan dat de versies van deze programma s wat datum betreft nooit te ver uit elkaar mogen lopen.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Boekingsprogramma In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Voor u kunt gaan boeken moeten er een aantal instellingen gedaan worden. - Grootboeken - Dagboeken

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2008 Vreemde valuta blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2008 Vreemde valuta blad 1 Vreemde valuta blad 1 VREEMDE VALUTA... 2 Algemeen... 2 Aan- of uitzetten gebruik.... 2 Keuze basisvaluta... 2 Voorbeeldscherm instellen basisvaluta en wel of geen gebruik............. 2 Vreemde valuta

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin oktober 2013 Systeemfuncties financiële administratie blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin oktober 2013 Systeemfuncties financiële administratie blad 1 Systeemfuncties financiële administratie blad 1 SYSTEEMFUNCTIES FINANCIËLE ADMINISTRATIE......................................... 2 Algemeen..........................................................................

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin december 2008 Investeringen en afschrijvingen blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin december 2008 Investeringen en afschrijvingen blad 1 Investeringen en afschrijvingen blad 1 INVESTERINGEN EN AFSCHRIJVINGEN... 2 Algemeen.... 2 De automatismen van investeringen / afschrijvingen.................................... 2 De volledige koppelcode

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren...

1. Quick Start...4. 1.1. BTW Code...4. 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5. 1.3. Importeren debiteuren...5. 1.4. Importeren crediteuren... 1. Quick Start...4 1.1. BTW Code...4 1.2. Importeren grootboek (rekenschema)...5 1.3. Importeren debiteuren...5 1.4. Importeren crediteuren...6 1.5. Standaardwaarden...7 2. Bestand...8 2.1. BTW Code...8

Nadere informatie

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld:

Voordat u de module kunt gebruiken dienen er een aantal zaken te zijn ingesteld: Sepa betalingen Met deze module kunt u Sepa betaalbestanden aanmaken voor betalingen aan leveranciers. Deze bestanden kunnen vervolgens in uw bankpakket worden ingelezen. Daarnaast worden de gedane betalingen

Nadere informatie

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving inkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Inkooprol 3 3 Hoe werkt het? 3 4 Inrichting 3 5 Inkoopfacturen verwerken 4 6 Betalingen fiatteren 5 7 Betalingen uitschrijven

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren

Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren Een goed inzicht in de openstaande debiteuren is van groot belang voor uw praktijkvoering. Veel debiteuren kan duiden op een hoge omzet (en is positief). Daarentegen kan een hoge debiteurenstand ook duiden

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWeb heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen Inleiding Wanneer binnen uw organisatie alle ontvangen facturen eerst ter controle naar de betrokken afdelingen gaan, kan het wenselijk zijn dat zij eerst worden geregistreerd, voordat zij daadwerkelijk

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info

www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info www.bedrijventotaal.nl Voor musea, stichtingen, zzp'ers, zorgboerderijen www.zorgboeren.info Aan te passen naar elk ander jaar HOOFDMENU Dit Scherm zie je als de tool wordt geopend. Je kunt kiezen uit

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. De BTWgrondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Afletteren debiteuren 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Afletteren debiteuren... 3 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening... 4 Zie ook de handleiding "Bankmutaties"...

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWin heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

Financiële administratie Bank- en kasboekingen

Financiële administratie Bank- en kasboekingen Financiële administratie Bank- en kasboekingen U kunt uw ontvangen bankafschriften en kasmutaties eenvoudig boeken in Kleos. U geeft per afschriftregel aan of het om een debiteurenboeking, crediteurenboeking

Nadere informatie

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD Inleiding Met CASH kunt u op eenvoudige wijze posten incasseren. Wanneer de debiteur heeft toegestemd dat de openstaande posten geïncasseerd mogen worden, voorziet u deze van een eigenschap zodat deze

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Inhoud 1. Bankkoppeling bunq... 2 1.1 Wat houdt de koppeling in?... 2 1.2 Hoe vraag ik de koppeling aan?... 2 1.3 Direct uw transacties in de boekhouding... 3 1.4 Betalen vanuit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin januari 2014 SEPA betalingen en incasso s ORIfin blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin januari 2014 SEPA betalingen en incasso s ORIfin blad 1 SEPA betalingen en incasso s ORIfin blad 1 SEPA BETALINGEN EN INCASSO S...................................................... 3 ALGEMEEN........................................................................

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

Twinfield change list v6.3.5

Twinfield change list v6.3.5 Twinfield change list v6.3.5 Eerste beschikbaarheid: 28 november 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland V6.3.5 2 van 8 Artikelen Verbetering 4972 Vanaf nu is het mogelijk

Nadere informatie

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWeb heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

IN DIT NUMMER: 2010, ORIfin Holland. Dorcamp AW Castricum HOLLAND. REDACTIONEEL Over de inhoud van nieuwsbrief

IN DIT NUMMER: 2010, ORIfin Holland. Dorcamp AW Castricum HOLLAND. REDACTIONEEL Over de inhoud van nieuwsbrief ORIfinside information Nummer 15 - juni 2010 IN DIT NUMMER: REDACTIONEEL Over de inhoud van nieuwsbrief 15........................... 3 CURSUSSEN / INSTRUCTIES Najaar 2010: cursussen en instructies.........................

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5

XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5 XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5 Met deze optie kunt u in King een bestand in ASCII of XML-formaat inlezen met journaalposten, die door een ander programma zijn aangemaakt. Hierdoor bespaart u tijd,

Nadere informatie

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Verwerken boekhoudkundige gegevens algemeen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3:

Nadere informatie

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. Bij Basecone converteren wij de

Nadere informatie

Klantendag DBS Financieel

Klantendag DBS Financieel Klantendag DBS Financieel DBS Financieel 19.00.00 Vrijgegeven juni 2016 DBS Financieel 20.00.00 Gepland medio juni 2017 DBS Financieel 19.00.00 Bankafschriften CAMT.053.001.02 Ondersteunde banken: ING

Nadere informatie

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online Webshopbestellingen automatisch verwerken in imuis Online STAP 1. U heeft een webshop via MIJNWEBWINKEL.NL. STAP 2. Sluit een abonnement af voor imuis Online

Nadere informatie

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Dit document is bestemd voor de klanten van J&M VvE Beheer. Het beschrijft hoe een lid van een VvE inzage heeft in de administratie, reparatieverzoeken

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Finsys 5. Het openen en afsluiten van een boekjaar. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 Finsys 5 Het openen en afsluiten van een boekjaar versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Het openen en afsluiten van een boekjaar 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4

Nadere informatie

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl INFOBOEK BOEKINGEN Newmerce.nl 1 Newmerce.nl 1. BOEKINGEN Met behulp van de module boekingen houdt u de inkoopfacturen, kas, bank, giro, memoriaal en eventueel periodieke journaalposten bij. U kunt met

Nadere informatie

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase

Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Inboeken van een inkoop factuur in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave

Nadere informatie

ORIfinside information

ORIfinside information ORIfinside information Nummer 19 - april 2012 IN DIT NUMMER: REDACTIONEEL Over de inhoud van nieuwsbrief 19.......................... 3 DE UPDATE IN SAMENHANG MET INVESTERINGEN / AFSCHRIJVINGEN Wat verandert

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen De bankenkoppeling met Knab - offline U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

(C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE

(C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE (C) Newmerce.nl INFOMOBIEL & INFOBOEK INBRENGEN BEGINSITUATIE 1 (C) Newmerce.nl INBRENGEN BEGINSITUATIE Debiteuren Crediteuren Voorraad auto s en onderdelen Beginbalans op grootboekniveau Kas, Bank en

Nadere informatie

VOLLEDIGE BOEKHOUDING

VOLLEDIGE BOEKHOUDING VOLLEDIGE BOEKHOUDING - 1 - 1 FIN. DAGBOEKEN: INBRENGEN BANKUITTREKSELS Inbrengen van financiële verrichtingen op klanten of leveranciers. Module FINANCIEEL Financiële dagboeken. In te vullen velden: Eindsaldo

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Inlezen bankafschriften

Inlezen bankafschriften Datum: 13-3-2015 Ontwerp: MKG Nederland B.V. Auteur: MKG Nederland B.V. MKG versie: v004026-a02 2014, by MKG Nederland B.V. www.mkg.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV

CaseMaster Finance. 2013 9 Knots Solutions BV CaseMaster Finance CaseMaster Finance CaseMaster Finance is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren

Nadere informatie

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software Boekhouding Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008 Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software INHOUD INHOUD EENVOUDIGE JAARAFSLUITING MET MAMUT BUSINESS SOFTWARE 1 EENVOUDIGE JAARAFSLUITING... 2 2 JAARAFSLUITING

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.23. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Document Management. Business monitoring alerts. ** Geen functionele wijzigingen **

AllSolutions 10.0.23. Online samenwerken. Algemeen. Basis. Document Management. Business monitoring alerts. ** Geen functionele wijzigingen ** AllSolutions 10.0.23 Online samenwerken Algemeen Basis Business monitoring alerts Meer flexibiliteit met extra instelling in alert Te fiatteren inkoopfacturen Met alerts kunt u personen automatisch attenderen

Nadere informatie

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2008 Beveiliging blad 1

Toelichting diverse onderdelen ORIfin september 2008 Beveiliging blad 1 Beveiliging blad 1 BEVEILIGING...................................................................... 2 Algemeen...................................................................... 2 Groepen gebruikers..............................................................

Nadere informatie

Account Insight. Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties.

Account Insight. Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties. Account Insight Laagdrempelig ontsluiten, analyseren en controleren van financiële administraties. Graag ontzorgen wij u van de technische barrières die u belemmeren de toegevoegde waarde van data-analyse

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWin heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

Infomobiel & Infoboek

Infomobiel & Infoboek Infomobiel & Infoboek Instructie invoeren beginbalans Infomotive International B.V. Nijverheidsweg 6 5061 KL Oisterwijk http://www.infomotive.nl (C) Infomotive International B.V. 1 Inbrengen beginsituatie

Nadere informatie

Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes

Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes Factuur2King 2.3 Plus/Pro release notes Factuur2King 2.3 biedt nieuwe functionaliteit om nog meer digitale processen in Factuur2King af te kunnen handelen, tijd te besparen en/of meer controle over het

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

2014 9 Knots Solutions BV

2014 9 Knots Solutions BV FinMaster FinMaster is een online applicatie speciaal ontwikkeld voor u: de ondernemer. Het biedt u de mogelijkheid om uw financiële- en verkoopadministratie te registreren en te beheren. FinMaster bevat

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen De bankenkoppeling met Knab - online U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

Boekhouding. Handleiding (e)logobase

Boekhouding. Handleiding (e)logobase Naam handleiding: Handleiding (e)logobase - Boekhouding Handleiding (e)logobase Boekhouding 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Instellingen (e)logobase... 3 2. Bankbestanden importeren in

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding e-afschriften Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie