Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Incura Boekhouding Afletteren debiteuren"

Transcriptie

1 Een goed inzicht in de openstaande debiteuren is van groot belang voor uw praktijkvoering. Veel debiteuren kan duiden op een hoge omzet (en is positief). Daarentegen kan een hoge debiteurenstand ook duiden op traag betaalgedrag van klanten, maar ook op de mogelijkheid dat er te onregelmatig wordt gedeclareerd waardoor op onregelmatige momenten verhoudingsgewijs veel bedragen openstaan. Een openstaande vordering op een debiteur wordt gecreëerd door een gemaakte factuur in Incura Zorg. Deze verkoopfacturen verhogen de omzet in de boekhouding èn creëren een openstaande vordering op die debiteur. Niveau 1: grootboekrekening Debiteuren Niveau 2: debiteur VGZ verz. BV Een openstaande vordering op een debiteur wordt afgeboekt door: een ontvangst op een bankrekening van het factuurbedrag, of een creditnota vanuit Incura Zorg, bijvoorbeeld omdat er teveel was gefactureerd, of of een afboeking, omdat het bedrag niet meer zal binnenkomen, een combinatie van één of meer van deze mogelijkheden. Elke boeking op een debiteur wordt verder gespecificeerd naar uiteindelijk een factuurnummer. Niveau 3: factuurnummer ,- Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

2 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening Zie ook de handleiding "Bankmutaties" Wanneer u (of het programma) een bankmutatie herkent, wijst u hem toe aan de grootboekrekening "16000 Debiteuren". Voor u de volgende mutatie kunt toewijzen zal Incura u om een debiteurnummer vragen. Ook kunt u op het 'bolletje' op die regel klikken. Het volgende scherm zal verschijnen, waarin u kunt zoeken naar een debiteur: In het veld relatie kunt u het debiteurnummer invullen. U kunt het nummer invoeren als het bekend is. Ook kunt u de naam in tekst invoeren, waarna het systeem u een lijstje voorstelt van mogelijke matches. Tenslotte kunt u op het 'vergrootglas' klikken zodat u een lijst krijgt met alle debiteuren waar u een keuze uit kunt maken. Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

3 In 'Toon openstaande posten van relaties onder deze paraplu-relatie' kunt u de openstaande posten ook opvragen van debiteuren die gerelateerd zijn aan een door u geselecteerde (hoofd)debiteur. In 'Toon openstaande posten van relaties met hetzelfde adres' kunt u de openstaande posten ook opvragen van debiteuren die eenzelfde adres kennen als een door u geselecteerde (hoofd)debiteur. In het veld 'factuurnummer' kunt u direct het factuurnummer invoeren dat door de betaler is meegegeven aan de betaling als betalingskenmerk. Dit is zichtbaar in het bovenste deel van het scherm. Wanneer het factuurnummer niet wordt herkend als openstaande post dient u alsnog een relatie te kiezen. Wanneer u een relatie hebt gekozen met openstaande facturen verschijnt het volgende scherm: Op de regel met de factuur waartegen u de ontvangst wilt afboeken vult u het bedrag dat de klant heeft betaald voor die desbetreffende factuur. Betaalt de klant meerdere facturen, dan kunt u op meerdere regels een betaald bedrag invullen. Op de regel totaal wordt een saldo getoond van de totale ontvangst minus de door u toegewezen bedragen. Pas als dit totaalbedrag nul is, en het gehele ontvangstbedrag is toegewezen, kunt u op de knop "OK" drukken en zal de boeking sluiten. Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

4 Wat moet ik doen als een klant een ander bedrag betaalt dan het openstaand factuurbedrag? In dat geval is het belangrijk te constateren waarom de debiteur een ander bedrag betaalt. Het kan zijn dat hij een deelbetaling doet van deze factuur omdat niet alles is goedgekeurd. Boek alleen het bedrag van een factuur af wat daadwerkelijk te maken heeft met die desbetreffende openstaande post. Voorbeeld: Stel, u heeft een factuur verzonden van 200,-. De klant keurt 25,- af en betaalt u dus 175,-. U boekt dan 175,- af op de openstaande post, waardoor er 25,- blijft openstaan op die factuur. In Incura Zorg kunt u desgewenst een creditfactuur maken voor 25,- om het openstaande saldo af te wikkelen. Indien dezelfde debiteur uw tarief niet heeft goedgekeurd en in plaats van 200,- een bedrag van 198,95 betaalt, dan is crediteren niet zinvol en kunt u het restbedrag van min 1,05 in de boekingsregel "Verschil" invoeren. Het is aan u om te bepalen op welke rekening u dit verschil wilt afboeken, bijvoorbeeld "80900 Omzet overig". Deze rekening vult u in in het veld naast 'Verschil'. Essentieel is weer dat het totaal van de toegewezen regels overeenkomt met het totaal van de ontvangst en het bedrag in het veld "Totaal" (zie groene cirkel) nul is. Een creditfactuur verlaagt het openstaande saldo van een debiteur Een creditfactuur die is aangemaakt in Incura Zorg wordt direct en automatisch in mindering gebracht op het openstaande saldo van de oorspronkelijke factuur. In bovenstaand voorbeeld zou het restantbedrag van 25,- dus na creditering automatisch naar nul worden geboekt. Factuur Openstaand Credit Factuur oorspronkelijk 200,- 0 -/- 25 Creditfactuur -/- 25,- 0 Uit het feit dat bij de factuur de kolom Openstaand nul is en er sprake is van een credit van 25,-, is af te leiden dat er een bedrag van de klant is ontvangen van 175,-.! Dit overzicht is zichtbaar in Incura Zorg in het hoofdmenu bij "Beheer facturen". Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

5 Afboeken van oude openstaande posten Als van een openstaand bedrag wordt verwacht dat het niet meer zal binnenkomen, wilt u dit bedrag verwijderen uit de openstaande postenlijst debiteuren. Dit 'afboeken' dient te gebeuren via de map "Meervoudig memoriaal": Open de map Meervoudig memoriaal door op deze map te klikken. In het volgende scherm klikt u tussen de ringen om een nieuwe boeking te maken. Er opent een scherm waarin u de boeking zelf kunt invoeren. Vul bij "Datum" de datum in waarop u de boeking wilt vastleggen. Dat kan de datum van vandaag zijn. Vul op de (horizontale) boekingsregels dezelfde datum in. Als Omschrijving kunt u een toelichting voor de boeking invullen. Bijvoorbeeld kunt u hier invullen: "Afboeken klant x wegens oninbaarheid". Rek.nr. is "16000" Debiteuren. Vul bij bedrag het factuurbedrag dat u wilt afboeken, maar dan met een tegengesteld teken. Dus als er een postief bedrag openstaan vultu hier een negatief bedrag in. Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

6 Druk op het blauwe bolletje rechts om het detailscherm te openen. In het veld relatie kunt u het debiteurnummer invullen. U kunt het nummer invoeren als het bekend is. Ook kunt u de naam in tekst invoeren, waarna het systeem u een lijstje voorstelt van mogelijke matches. Tenslotte kunt u op het 'vergrootglas' klikken zodat u een lijst krijgt met alle debiteuren waar u een keuze uit kunt maken. In 'Toon openstaande posten van relaties onder deze paraplu-relatie' kunt u de openstaande posten ook opvragen van debiteuren die gerelateerd zijn aan een door u geselecteerde (hoofd)debiteur. In 'Toon openstaande posten van relaties met hetzelfde adres' kunt u de openstaande posten ook opvragen van debiteuren die eenzelfde adres kennen als een door u geselecteerde (hoofd)debiteur. In het veld 'factuurnummer' kunt u direct het factuurnummer invoeren dat door de betaler is meegegeven aan de betaling als betalingskenmerk. Dit is zichtbaar in het bovenste deel van het scherm. Wanneer het factuurnummer niet wordt herkend als openstaande post dient u alsnog een relatie te kiezen. Wanneer u een relatie hebt gekozen met openstaande facturen verschijnt het volgende scherm: Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

7 U selecteert vervolgens de openstaande factuurregel die u wilt afboeken door hetzelfde bedrag in het invulveld in te vullen (zie rode cirkel). Daarna klikt u op de knop "OK". Vervolgens komt u weer terug in het boekingsscherm. Een boeking in het meervoudig memoriaal moet in totaal altijd op nul lopen! Dat betekent dat wanneer u op de eerste regel een openstaand bedrag van -/- 100 afboekt, dan moet u een nieuwe regel aanmaken met een bedrag van Het bedrag in het veld "Restbedrag" moet uiteindelijk dus 0.00 zijn. Met F2 of met de knop "Nieuwe regel" maakt u een nieuwe regel aan. Op deze regel bepaalt u op welke tegenrekening u het afgeboekte bedrag wegboekt. Stel dat u een vordering van 100,- afboekt dan kunt u dat bijvoorbeeld ten laste van een omzetrekening (bijvoorbeeld Omzet overige) brengen. In dat geval zou de boeing worden: Datum Omschrijving Rek.nr Bedrag Afboeken debiteur x /- 100, Afboeken debiteur x ,- U kunt in principe net zoveel (af)boekingsregels in de boeking opnemen als u wilt, zolang het totaalbedrag maar op nul loopt. Als de boeking klaar is klikt u op de knop "Opslaan". Als de regel is opgeslagen voegt Incura een lege regel toe. Daarna klikt u op de knop "Sluiten". U gaat weer terug naar het beginscherm van de map van het Meervoudig memoriaal. Door op de ring te klikken gaat u terug naar het beginscherm van Incura Boekhouding. Naam handleiding: Handleiding Incura Boekhouding 2 Datum:

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Afletteren debiteuren 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Afletteren debiteuren... 3 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening... 4 Zie ook de handleiding "Bankmutaties"...

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Incasso. Naam handleiding: Incasso Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Incasso 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inrichting in Abakus Compleet... 4 Incasseren... 5 e-mail... 6 Onvolledige gegevens:... 7 Geen bankrekening...

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Incasseren debiteurenvorderingen

Handleiding Incura Boekhouding Incasseren debiteurenvorderingen Inleiding Een snelle en doeltreffende manier van betalen van uw facturen door klanten is die van automatische incasso. Wanneer u bent gemachtigd door uw klant om geld af te schrijven van hun rekening èn

Nadere informatie

Incura Handleiding Afboeken oninbare debiteur

Incura Handleiding Afboeken oninbare debiteur Incura Handleiding Afboeken oninbare debiteur Incura 1 / 6 Inleiding Aan het eind van een jaar kunnen er mogelijk posten open staan van debiteuren die niet of niet volledig zijn voldaan. Het is goed om

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding

Handleiding Incura Boekhouding Factoring Omdat u uw debiteuren door een factoringbedrijf laat afhandelen is de verwerking van de ontvangsten enigszins aangepast. Dit komt omdat het factoringbedrijf kosten inhoudt op de afrekening aan

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Afboeken oninbare debiteur

Handleiding Abakus. Afboeken oninbare debiteur Handleiding Abakus Afboeken oninbare debiteur 2016 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Afboeken oninbare debiteur... 4 Contact... 9 Zelfhulp en handleidingen... 9 2016 Abakus

Nadere informatie

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18

Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Quickstart Twinfield - Promedico Twinfield v6.18 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Verkoopmap 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 7 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Het beginscherm... 3 Dagboek-map Verkoop:... 3 Contact... 7 Zelfhulp en handleidingen... 7 2014 Abakus

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Incura Boekhouding: schermen en knoppen

Incura Boekhouding: schermen en knoppen Incura Boekhouding: schermen en knoppen Inleiding Incura Boekhouding is een volwaardig boekhoudpakket. De mogelijkheden zijn uitgebreid en kunnen naar behoefte van de gebruiker worden aangepast. Toch hoeft

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verwerken bankmutaties factoring

Handleiding Abakus. Verwerken bankmutaties factoring Handleiding Abakus Verwerken bankmutaties factoring 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Factoring... 3 Hoe maak ik een grootboek aan voor de factoringkosten... 3 De factuur... 5 De mutatieverwerking...

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Overstap RAAM - eraam. Naam handleiding: Overstap Raam - eraam Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 06-01-2015 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Overstap RAAM - eraam. Naam handleiding: Overstap Raam - eraam Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 06-01-2015 Versie: 1. Handleiding Abakus Overstap RAAM - eraam 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 16 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 De accountant/boekhouder... 4 De bankkoppeling... 4 Uw administratie in (e)raam bijwerken...

Nadere informatie

Incura Boekhouding: debiteurenbeheer

Incura Boekhouding: debiteurenbeheer Incura Boekhouding: debiteurenbeheer Inleiding Ook al wil natuurlijk iedere ondernemer dat zijn klanten op tijd betalen, de werkelijkheid is helaas anders. Sommige klanten die de mogelijkheid hebben om

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER

HANDLEIDING EXACT ONLINE STARTER WWW.YOURSONLINE.NL HANDLEIDING Exact Online Starter is bedoeld voor ondernemers die hun administratie uitbesteden, maar wel graag real-time inzicht hebben. En dat zonder een abonnement te hoeven afsluiten.

Nadere informatie

Abakus Handleiding Beheer facturen

Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede 088-946 22 25 info@abakus.nl www.abakus.nl KvK 34183168 Incura en Abakus zijn producten van WinBase Software en Adviezen BV Inleiding

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Een nieuwe betaling invoeren

Een nieuwe betaling invoeren Een nieuwe betaling invoeren Zodra een declaratie of nota door de debiteur is betaald (of aan een crediteur is betaald in het geval van een creditnota), kunt u deze als 'nieuwe betaling' in Kleos invoeren.

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

Financiële administratie Bank- en kasboekingen

Financiële administratie Bank- en kasboekingen Financiële administratie Bank- en kasboekingen U kunt uw ontvangen bankafschriften en kasmutaties eenvoudig boeken in Kleos. U geeft per afschriftregel aan of het om een debiteurenboeking, crediteurenboeking

Nadere informatie

Debiteuren Handleiding

Debiteuren Handleiding Debiteuren Handleiding Pagina 1 Voorwoord. In deze debiteuren handleiding leest u hoe u gebruik kunt maken van de debiteurenmodule. Omdat de mogelijkheden en werkwijze vrijwel eindeloos zijn zullen wij

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Easy4U Finance Handleiding Boeken

Easy4U Finance Handleiding Boeken Easy4U Finance Handleiding Boeken Inhoudsopgave Het boeken van de administratie 3 Tips en trucs 5 Het boeken van de administratie Nadat de u de facturen in Basecone hebt getagd klikt u op de Workloadmatrix

Nadere informatie

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon.

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Pagina 1 van 8 Vooruitbetalingen/aanbetalingen verwerken in de facturering Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Open

Nadere informatie

Vorige maand is er een declaratie van 1700,- gestuurd naar Zilveren Kruis Achmea. Deze declaratie is zichtbaar in het declaratie-overzicht:

Vorige maand is er een declaratie van 1700,- gestuurd naar Zilveren Kruis Achmea. Deze declaratie is zichtbaar in het declaratie-overzicht: Hoofdstuk 1 Voorschot verwerken Sommige verzekeraars werken met voorschotten. Ze betalen dan (een deel van) het gedeclareerde bedrag, of een vast bedrag. Hoe u een voorschot moet verwerken in uw boekhouding,

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4

Handleiding AdminSys. Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Handleiding AdminSys Toolbar versie 1.7 Werkboek versie 1.4 Inhoudsopgave 1. Instellingen 4 1.1. Algemene instellingen 4 1.2. AdminSys instellingen 4 2. Werkboek 4 2.1. Startpagina 4 2.2. Openstaande bedragen

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie

Module inlezen bankmutaties

Module inlezen bankmutaties Module inlezen bankmutaties 10/9/2018 Module bankmutaties inlezen Inleiding... 3 Bestandsformaat CAMT.053... 3 Matchen... 3 Instellingen... 4 Grootboek onbekende posten... 4 Match drempel instellen...

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat.

U kunt naar het vorige record door middel van deze knop. Deze functie wordt lichtgrijs weergegeven indien de cursor op het eerste record staat. Opvragen Debiteuren Op deze pagina: Hier kunnen gegevens van de debiteuren worden opgevraagd. Wijzigen van gegevens is hier niet mogelijk. Doordat het MINOX-programma de ingebrachte boekingen direct verwerkt,

Nadere informatie

1 Een factuur crediteren

1 Een factuur crediteren 1 Een factuur crediteren Waarom wilt u crediteren? U wilt crediteren omdat u ten onrechte teveel heeft gefactureerd aan uw klant. Wanneer gaat u een (deel van de) factuur crediteren? 1. Als de verzekeraar

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

VOLLEDIGE BOEKHOUDING

VOLLEDIGE BOEKHOUDING VOLLEDIGE BOEKHOUDING - 1 - 1 FIN. DAGBOEKEN: INBRENGEN BANKUITTREKSELS Inbrengen van financiële verrichtingen op klanten of leveranciers. Module FINANCIEEL Financiële dagboeken. In te vullen velden: Eindsaldo

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

Podonet berekend zelf, op basis van deze codes en de vergoedingsregels (de geselecteerde verzekering), wat de eigen bijdrage van de patiënt is.

Podonet berekend zelf, op basis van deze codes en de vergoedingsregels (de geselecteerde verzekering), wat de eigen bijdrage van de patiënt is. Bijlage declareren/factureren Podonet Professionele patiënten administratie Inleiding Aan e-declareren worden strenge eisen gesteld door de Zorgverzekeraars. E-declareren gebeurt door een code en een bedrag

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWeb Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

De koppeling met Rabobank

De koppeling met Rabobank Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening automatisch

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

Afpunten klanten/leveranciers

Afpunten klanten/leveranciers Inhoud Afpunten klanten/leveranciers... 2 Voorbeelden:... 3 Hoe punt je een betaling tov een factuur af?... 3 Hoe link je een factuur en creditnota aan mekaar?... 4 Hoe punt je een factuur en creditnota

Nadere informatie

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie.

In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Boekingsprogramma In het boekingsprogramma kunt u boekingen verrichten t.b.v. de financiële administratie. Voor u kunt gaan boeken moeten er een aantal instellingen gedaan worden. - Grootboeken - Dagboeken

Nadere informatie

De koppeling met ABN AMRO

De koppeling met ABN AMRO Internet Boekhouden met CASHWin Altijd een actuele financiële administratie door de automatische verwerking van uw bij- en afschrijvingen In samenwerking met: U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder

Nadere informatie

Creditnota s. Handleiding. Versie

Creditnota s. Handleiding. Versie Creditnota s Handleiding Versie 9.10 20120910 Copyright 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 INNOLAN B.V. Alle rechten zijn gereserveerd. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online

MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online MIJNWEBWINKEL.nl KOPPELEN aan imuis Online Webshopbestellingen automatisch verwerken in imuis Online STAP 1. U heeft een webshop via MIJNWEBWINKEL.NL. STAP 2. Sluit een abonnement af voor imuis Online

Nadere informatie

Hoe boek je een bank. Wat is een bankboeking?

Hoe boek je een bank. Wat is een bankboeking? Hoe boek je een bank Wat is een bankboeking? Een bankboeking is het boeken van een afschrift (of kasblad).als je werkt met inkoop en verkoopfacturen zullen heel veel betalingen en ontvangsten boekiengen

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWin heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving inkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Inkooprol 3 3 Hoe werkt het? 3 4 Inrichting 3 5 Inkoopfacturen verwerken 4 6 Betalingen fiatteren 5 7 Betalingen uitschrijven

Nadere informatie

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD

3. Geef uw gewenste methode op in CASH onder: Financieel - Instellingen - Debiteuren-parameters - F6 SEPA DD Inleiding Met CASH kunt u op eenvoudige wijze posten incasseren. Wanneer de debiteur heeft toegestemd dat de openstaande posten geïncasseerd mogen worden, voorziet u deze van een eigenschap zodat deze

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen De bankenkoppeling met Knab - online U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWeb heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

Valutakoerswijzigingen

Valutakoerswijzigingen CASH biedt de mogelijkheid om de koers van valuta te wijzigen. Dit document beschrijft de juiste en een geadviseerde werkwijze zodat de verwerking van valutakoerswijzigingen correct verloopt. Onderhoud

Nadere informatie

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer

Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Hoe u kunt meekijken in de administratie van J&M VvE Beheer Dit document is bestemd voor de klanten van J&M VvE Beheer. Het beschrijft hoe een lid van een VvE inzage heeft in de administratie, reparatieverzoeken

Nadere informatie

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen

WIF posten. Wachtbestand Inkomende Facturen Inleiding Wanneer binnen uw organisatie alle ontvangen facturen eerst ter controle naar de betrokken afdelingen gaan, kan het wenselijk zijn dat zij eerst worden geregistreerd, voordat zij daadwerkelijk

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administraties koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administraties koppelen De bankenkoppeling met bunq - offline U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

De bankenkoppeling met de ING

De bankenkoppeling met de ING U kunt de mutaties van uw bankrekening in Mijn ING Zakelijk automatisch laten inlezen in uw CASH administratie. Nadat u de koppeling tussen Mijn ING Zakelijk en CASHWeb heeft gelegd, worden voortaan dagelijks

Nadere informatie

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel

VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA Online Handleiding VIVA Online Financieel VIVA VETERINARY Lange Spruit 1a, 7773NE Hardenberg - T 0031 (0)30 6347250 E info@vivaveterinary.nl I ww.vivaveterinary.nl Inhoud 1. Inleiding...- 3-2. Financiën...-

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen De bankenkoppeling met Knab - offline U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken:

Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken: Wanneer er geen calculatie in het dossier aanwezig is heeft u een aantal manieren waarop u een handmatige factuur kunt maken: - Factuur op basis van gemaakte uren en kosten - Factuur op basis van een prijsafspraak

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie

Handleiding Declaratie- en retourinformatie Versie 4.9.0.2 Oktober 2014. Handleiding Declaratie- en retourinformatie Handleiding Declaratie- en retourinformatie 1 Declaratieoverzicht 1.1 Declaratieoverzicht inzien 1.2 Ophalen retourinformatie 03 03 04 2 Zoeken van declaraties 2.1 Filteren declaratieoverzicht 04 04 3

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu /Advocatensupport Sdu www.scherpinsupport.nl december 2015 1 Inhoud Afsluiten administratie.... 3 Aanmaken nieuwe

Nadere informatie

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie.

Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Functies voor het afsluiten en starten van een boekjaar in de Legal Eagle administratie. Sdu uitgevers/advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl december 2013 1 Inhoud 1. Afsluiten administratie....

Nadere informatie

Een nieuwe creditnota maken

Een nieuwe creditnota maken Een nieuwe creditnota maken In Kleos kunt u twee soorten creditnota's maken: een creditnota mét en zonder rollback. Een creditnota met rollback zorgt ervoor dat een eerder aangemaakte declaratie volledig

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Opstarten van de module Overschrijvingen

Opstarten van de module Overschrijvingen Opstarten van de module Overschrijvingen 1 Welkom in de module Beheer overschrijvingen van WinBooks on Web Dit document is ontworpen om u kennis te laten maken met de module Beheer overschrijvingen in

Nadere informatie

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen

Bankrekeningnummer(s) aan uw administratie koppelen De bankenkoppeling met bunq - online U kunt de mutaties van uw bankrekening, zonder tussenkomst van de gebruiker, automatisch laten inlezen in uw administratie. Nadat u heeft aangegeven dat u van deze

Nadere informatie

Handleiding voor de boekhoudmodule

Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule Handleiding voor de boekhoudmodule e-boekhouden.nl Inhoud 1. Invoeren... 2 1.1 Boekhouden > Invoeren > Afschrift/bonnetjes... 2 1.2 Boekhouden > Invoeren > Facturen...

Nadere informatie