Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017"

Transcriptie

1 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017 Datum: De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder BZ Hoorn Telefoon opr@dewestfrieseknoop.nl

2 Voorwoord Hier ligt het jaarverslag van de OPR over het jaar 2017, het vierde jaar dat de OPR binnen het SWV De Westfriese Knoop in werking is. De raad is in januari 2014 opgericht. In 2017 is de OPR zes keer bijeengekomen, waarvan drie keer in het bijzijn van mevr. M. Huisman, directeur SWV De Westfriese Knoop en mevr. A. Nieuwboer/A. Buck als notulist namens het SWV. Er is heeft een Talking Diner plaatsgevonden, samen met de OPR van het VO. Deze bijeenkomst werd door het samenwerkingsverband georganiseerd ter voorbereiding op het te ontwikkelen ondersteuningsplan De OPR heeft een bijeenkomst voor leden van de MR-en van de scholen uit het samenwerkingsverband georganiseerd. Verderop in de verslag leest u hier meer over. Een aantal vergaderingen heeft de OPR informatie gekregen omtrent zaken die spelen binnen het SWV, de OPR aangaande. Er is ingestemd met de meerjarenbegroting. Van iedere vergadering is er een korte inhoudelijke samenvatting verderop in het verslag terug te vinden. De financiële werkgroep is bijeen gekomen om een toelichting te krijgen op de meerjarenbegroting. Het verslag is opgenomen in het jaarverslag. In 2017 hebben we afscheid genomen van één lid. We hebben twee nieuwe leden mogen verwelkomen in de OPR. Een aantal leden van de OPR heeft op verzoek van het SWV of op eigen initiatief deelgenomen aan besprekingen en simulaties.

3 Samenstelling OPR 2017 voorzitter Ellen Thomas Leerkracht OBS de Koet te Midwoud secretaris Aafke Boon Leerkracht OBS Jules Verneschool te Hoorn Dick Bentvelzen Ouder BS Wulfram te Hoogwoud Piet Karsten Leerkracht BS Jozefschool te Venhuizen Marian Kok Leerkracht BS Kerspel in Hoogkarspel Sytze Dijkstra Leerkracht SBO t Palet te Bovenkarspel Nora Groot Leerkracht Mytylschool de Ruimte te Bergen (afgetreden per ) Tonny van Zwol Leerkracht IKEC Hoorn (aangetreden per ) Anneke Arts Ouder ZMLK de Eenhoorn te Hoorn Heidi van der Gracht Ouder de Dijkwerkers te Wervershoof Yvonne Buwalda Ouder SBO de Wissel te Hoorn Janco Dorland Ouder BS Jozefschool te De Goorn Théone Kampstra Ouder BS St. Nicolaasschool te Nibbixwoud (aangetreden per )

4 Vergaderingen De OPR neemt afscheid van Marije Overboom-van Engen, we zullen haar als persoon en als kundig professional erg gaan missen binnen de OPR. In december heeft de werving van nieuwe kandidaten voor de OPR plaatsgevonden. Twee leden hebben zich verkiesbaar gesteld, de plek voor een ouder basisonderwijs zal moeten worden ingevuld. Voor de vacature leerkracht basisonderwijs en leerkracht speciaal basisonderwijs hebben zich geen kandidaten aangemeld. De verkiesbaar gestelde leden zullen de komende vier jaar dus zitting blijven houden in de OPR. Voor de vacature ouder basisonderwijs hebben zich tien kandidaten aangemeld, in de aankomende weken zullen de MR-en van het reguliere basisonderwijs de volgens hen meest passende kandidaat kiezen. Ellen, Yvonne en Nora willen samen naar een informatie- en netwerkbijeenkomst vanuit CNV Onderwijs en CNV Connectief Academie voor OPR-leden op 8 februari in Utrecht. Tijdens de vergadering is gesproken over de aankomende bijeenkomst voor MR-en. Een datum is vastgesteld, woensdag 17 mei. Ellen, Dick en Marian zullen zich bezig gaan houden met de invulling en organisatie van deze bijeenkomst. Het laatste uur van de vergadering werd ingevuld door Maaike Huisman. Verschillende documenten zijn doorgenomen en besproken, waaronder de statuten van de OPR. Op zijn deze in de bestuursvergadering vastgesteld. De OPR is uitgenodigd voor een Talking Diner, om het Ondersteuningsplan invulling te geven. Het samenwerkingsverband gaat de komende periode verschillende bijeenkomsten plannen voor betrokken partijen De OPR heeft een nieuw lid: Théone Kampstra-Das. Zij is met ruime meerderheid gekozen door de MR-en uit het SWV. Helaas kon zij door eerder gemaakte afspraken vanavond de eerste vergadering nog niet bijwonen. Wel heeft zij eerder kennis gemaakt met de voorzitter, secretaris en Maaike Huisman. Nora Groot, lid van de OPR leerkracht SO moet noodgedwongen haar taak neerleggen. De verkiezingscommissie zal de besturen van de SO scholen uit ons verband een brief sturen met de vraag een kandidaat te leveren.

5 Een groot gedeelte van de vergadering is gevuld met punten vanuit de Westfriese Knoop. Maaike Huisman heeft ons voorzien van verschillende stukken, waaronder de Marap, een informatieboekje van IKEC, het bestuur verslag 2016, de meerjarenbegroting en een notitie Governance. Het financiële groepje maakt opnieuw een afspraak met Rob Gerdes, zij krijgen het mandaat van de OPR om t.z.t. goedkeuring te verlenen. Er is langer gesproken over de notitie Governance. Een aantal leden van de OPR vraagt zich af of de manier van besturen van het SWV op deze manier goed geregeld wordt. Zij maken zich zorgen om het bestuurlijke toezicht model. Zij vragen zich af of de maatschappelijke functie van het SWV uitgevoerd kan worden zoals bedoeld is. Maaike Huisman zal dit in de bestuursvergadering meenemen. Ook zijn wij geïnformeerd over de voortgang van het ondersteuningsplan , over de transitie coaches (zijn belast met verzuim en/of thuiszitters), wijziging in formatie van het SWV en het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen. De OPR heeft het jaarverslag 2016 met enige wijzigingen goedgekeurd, deze kan worden toegevoegd aan de website. De aanmelding voor de thema-avond voor MR-en loopt nog niet zo hard. Wanneer er meer dan 10 scholen zich aanmelden laten we de avond doorgaan. Wanneer er minder scholen zich aanmelden, zullen de OPR leden allen of in tweetallen bij de geïnteresseerde MR-en op bezoek gaan. Ellen en Aafke zullen de presentatie afmaken, zodat deze of de 17 e gebruikt kan worden of meegenomen kan worden tijdens de bezoeken. Talking Dinner De OPR is samen met de OPR van het VO uitgenodigd voor een Talking Dinner, geleid door Hans Schuman met als thema: Passend Onderwijs, anders bekeken. Een zeer inspirerende middag/avond over de toekomst van het onderwijs aan alle kinderen in onze regio. Er zijn uit deze bijeenkomst in ieder geval een aantal punten gekomen die meegenomen zullen worden bij de ontwikkeling van het nieuwe ondersteuningsplan.

6 Presentatie OPR voor MR-leden Op 17 mei werd er in Wognum een presentatie gehouden voor MR-leden. De avond werd bezocht door ongeveer 30 mensen van 10 basisscholen uit de regio. De avond werd geleid door onze voorzitter. Maaike deed de inleiding over het samenwerkingsverband en passend onderwijs. Namens de oudergeleding nam Dick het woord. Hij verwoorde wat de verschillende groepjes binnen de OPR, financiën en ouders voor de OPR betekenen. Na de presentatie was er tijd voor vragen. Hier werd goed gebruik van gemaakt Ellen opent de eerste vergadering van de OPR op de Koet in Midwoud. De gehele OPR is aanwezig. Welkom aan Tonny van Zwol, zij wil namens de leerkrachten SO zitting nemen in de OPR en zal Nora Groot vervangen. Tonny is werkzaam op het IKEC in Hoorn en ziet nu al de meerwaarde van deze voorziening voor de leerlingen. 2017/2018 zal voor de OPR in het teken staan van de goedkeuring van het ondersteuningsplan De komende vergaderingen zullen wij proactief proberen te handelen m.b.t. dit document. Deze vergadering stellen we speerpunten op waar volgens de OPR in het nieuw plan aandacht aan moet worden besteed. Deze punten willen we graag terugzien in het ondersteuningsplan en zullen Maaike Huisman hier ook op bevragen. Ellen zal de punten die deze vergadering worden besproken met Maaike doornemen. Voor de OPR is het belangrijk dat de definitie van Passend Onderwijs binnen de Westfriese Knoop duidelijk is. Alleen wanneer deze definitie duidelijk is kun je het ontwikkelde beleid toetsen. Uit de vergadering kwamen verder de volgende punten: - Het sturingsmodel, hoe is de organisatie structuur, wie controleert wie. En hoe wordt er op toegezien dat de afgegeven middelen op de juiste plek terechtkomen? - Beleidscyclus, welke keuzes worden gemaakt en waarom? Is dit terug te vinden in het plan? - Functionaliteit, zijn de dingen die we doen wel goed? Zijn de maatregelen om doelen te realiseren effectief genoeg? De financiën groep zal zich richten op het financiële beleid. Zij zullen wederom in overleg gaan met Rob Gerdes.

7 De tweede vergadering van het schooljaar, deze keer samen met Maaike Huisman, directeur WFK, op het kantoor van de Westfriese Knoop. Ellen deelt mee dat zij een nieuwe baan heeft buiten het basisonderderwijs en dat zij per dus niet aan kan blijven als OPR lid leerkracht PO. Omdat dit jaar een belangrijk jaar is voor de OPR, de goedkeuring van het ondersteuningsplan zit eraan te komen, besluit de raad dat Ellen tot de zomer van 2018 als ouder zitting blijft houden in de OPR. Vanaf september 2018 zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter. Vanuit de Westfriese Knoop komen een aantal zaken aan bod. In de eerste plaats het inspectierapport van het inspectiebezoek juni-juli 2017 en de bestuurlijke reactie daarop. Het rapport geeft aan dat de Westfriese Knoop nog steeds op de goede weg is. Alle indicatoren zijn met een voldoende beoordeeld. De punten die worden aangestipt als aanbeveling voor verbetering, zijn bekend bij het bestuur en helpen bij de verder ontwikkeling. Maaike heeft een paper geschreven voor haar opleiding. Hierin beschrijft zij een onderzoek over de toegevoegde waarde van de Westfriese Knoop. Het blijkt dat het uitgangspunt, de wettelijke opdracht waaraan passend onderwijs aan moet voldoen al niet duidelijk is. In de interviews die telefonisch zijn afgenomen blijkt ook dat veel verschillen zijn tussen verwachtingen en de huidige situatie. Met dit essay heeft Maaike haar bestuur aan het denken gezet. Verder krijgen we de eerste opzet van het nieuwe ondersteuningsplan onder ogen. Het hoofdstuk visie, missie, kernwaarde en attitude zijn beschreven. Eén van de leden van de OPR vraagt zich af hoe de kernwaarde Solidariteit opnieuw een prominente plaats krijgt. De afgelopen vier jaar is gebleken dat hier nog onvoldoende draagkracht bij de besturen voor is. Maaike begrijpt het punt, zij ziet hier wel vooruitgang in, maar zal bij de besturen de vraag neerleggen of zij solidariteit ook als kernwaarde van het samenwerkingsverband zien. Ook komt de rol van de OPR bij de bezetting van de raad van toezicht en raad van bestuur ter sprake. Op dit moment, door de structuur die nu bestaat, heeft de OPR hier geen inspraak in. Vanuit de OPR komen de volgende punten aan bod: - In januari zal er samen met de OPR van het VO een cursus Hoe beoordeel ik een ondersteuningsplan aangeboden worden. - In januari zullen er geen verkiezingen gehouden worden. De leden die op de nominatie staan voor aftreden hebben aangegeven hun termijn te willen verlengen. - Théone heeft kort onderzoek gedaan naar het aantal scheidingen/vechtscheidingen. Hierover heeft zij de leden van de OPR een aantal stukken per mail verstuurd.

8 Verkiezingen OPR Per zijn er drie leden die zouden moeten aftreden. De plek van leerkracht SO is tijdelijk ingevuld tot door Tonny van Zwol, per gaat haar termijn voor vier jaar in. Voor de twee andere leden, ouder PO (Dick Bentvelzen) en leerkracht PO (Marian Kok) geldt de volgende bepaling vanuit het medezeggenschapsreglement: Een lid van de OPR treedt na zijn zittingsperiode af en kan terstond opnieuw worden afgevaardigd. Zij blijven de komende vier jaar zitting houden in de OPR.

9 Verslag werkgroep financiën 2017 In het jaar 2017 heeft de financiële commissie, Yvonne Buwalda, Piet Karsten, Marian Kok en Sytze Dijkstra een keer overleg gehad met de coördinator beleid en financiën van de Westfriese Knoop, Rob Gerdes. Meerjarenbegroting OPR Rob Gerdes, Yvonne Buwalda, Sytze Dijkstra en Marian Kok -alleen nog van toepassing voor dit schooljaar -nieuwe begroting nav het nieuwe beleidsplan -inhoudelijk straks met het VO 1 beleidsplan, maar financieel en organisatie blijven wij zelfstandige organisaties. -positieve regio door de positieve vereffening -wij krijgen ieder jaar nog meer geld -wij hebben te maken met een krimp in het leerlingenaantal (zie pag.6). Vanaf 2020 stabilisering van het leerlingenaantal -Krimp is vooral een probleem voor de besturen van de scholen. Er zal meer samenwerking/samenvoeging van de scholen komen. -doelstelling: thuis nabij onderwijs -in de tijd van de rugzakjes zag je veel verschillen; dus ook financieel -De basis van de meerjarenbegroting is een vereffening. Alle scholen een gelijk budget voor ondersteuning. -daling van kinderen in het speciaal (basis) onderwijs. Met name bij de SBO de Piramide. Dit komt met name door de uitstroom. Voor het eerst in deze vier jaren een daling. Deze daling wordt niet verwacht in de komende jaren. -Invoer passend onderwijs heeft geleid tot een stijging deelname van het speciaal (basis)onderwijs, nu naar drie jaar weer stabilisatie van cijfers. -Dit jaar zijn meer kinderen weer teruggeplaatst naar het regulier onderwijs (dit jaar 7 kinderen). Op dit punt is winst te behalen door meer overleg tussen S(b)O en regulier onderwijs. Jozefschool in Blokker is een voorloper op dit punt. -Komend schooljaar (90 euro per leerling voor extra ondersteuning) moeten besturen hier weer verantwoording over af leggen. Het bestuur moet de doelmatigheid verantwoorden aan de West- Friese knoop en de rechtmatigheid in de eigen jaarrekening. -(Inkomsten) Ondanks de krimp, blijven wij financieel groeien. Dit komt door de vereffening -De gemeenten betalen ook nog steeds (pag. 12) voor orthopedagoge en psycholoog. Dit is helaas niet voor meer jaren afgetikt. -(Lasten) Verplichte afdracht voor het speciaal onderwijs (cluster 4 en 3) -(Peildatum) Tussentijdse instroom speciaal onderwijs. Dit is duurder. Kind in het speciaal basisonderwijs kost ,-. Regulier 5000, Speciaal Onderwijs afhankelijk van categorie indeling euro. Dit zijn gemiddelde bedragen. (Eigen beleid) (Verplichte herbesteding expertise -> deze neemt enorm af. Door het natuurlijk verloop. Nog maar 3,5 fte aan verplichte herbesteding. Streven om dit de komende jaren (2020) naar 0 te brengen. Programma 2 Facilitering diepte ondersteuning (pag. 16)

10 -> extra naar SBO omdat het SBO kinderen opvangt die eigenlijk naar het SO hadden moeten worden geplaatst -> De verdeling van de financiële middelen in het SBO is nu ook gelijk getrokken (de Pyramide kreeg nl minder middelen). -> Twee speciale arrangementen bij De Wissel en het Palet -> Nieuw het komende jaar: Zware gevallen : thuisonderwijs en begeleiding. Dit wordt bijv. ook gegeven bij Leekerweide. Dit zijn niet thuiszitters, maar de combinatie onderwijs/zorg. -> School middelen extra ondersteuning 3725 en 90 euro per leerling voor iedere basisschool -> Doel is om de expertise op de basisschool te vergroten/benutten. ->Thuiszitters -> coördinatie = Verplichting van de overheid. Organisatie kosten zijn toegenomen -> verplichte herbesteding -> enkele in dienst van Wfk -> inhuurkosten externe medewerkers tijdelijk verhoogd -> nieuwe pand -> opleiding Risico's, -> risico's zijn goed beheersbaar -> er kan goed worden begroot Ontwikkelingen en afhankelijk van de uitkomsten van de onderzoeken: -investeren in hoogbegaafdheid -investeren in de knooppunten -het gaat om netwerk-leren. De professionals moeten elkaar vinden (zorg/onderwijs). Procedureel Adviesrecht op de begroting ALV is volgende week dinsdag. Ellen moet een mail sturen naar Maaike (positief advies) Advies voor komend schooljaar -> wat heeft de inzet van de middelen de afgelopen jaren opgeleverd

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016 Datum: 20170313 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder 1 1625 BZ Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop

Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop Datum: 20160308 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Johannes Poststraat 71 1624 CB Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018 Datum: 20190318 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder 1 1625 BZ Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Datum: 20-05-2014 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015 Datum: 9 april 2015 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Johannes Poststraat 71 te Hoorn Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese Knoop

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart Aanwezig: Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart Aanwezig: Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart 2019 Aanwezig: Aafke Boon Yvonne Buwalda Ron Benjamins Theone Kampstra Dick Bentvelzen Mariëtte Terschure Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015 Datum: 2 februari 2015 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Johannes Poststraat 71 te Hoorn Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR

JAARVERSLAG OPR JAARVERSLAG 2014-2015 OPR Emmeloord, oktober 2015 Inhoud Inleiding 1 De OndersteuningsPlanRaad (OPR) 2 Samenstelling OPR 2015 3 Jaarverslag 4 Contactinformatie 6 Inleiding Dit jaarverslag van de OPR van

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014 Datum: 17-02-2014 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2017-2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2017-2018

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2015-2016 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland Vastgesteld op 14 november 2016 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2016 2 1. Inleiding Hier ligt het derde jaarverslag van

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 12 oktober 2016 CONCEPT 02 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers mevr. H.

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014 Datum: 06-02-2014 Tijd: 18.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman directeur De Westfriese

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2017 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2014 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 26-03-2015

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 28 november 2017 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Jack Tijs (voorzitter), Francy Derijck, Madeleine Farla, Babette Rademakers, Mona Boelhouwers, Ben Kusters, Iwona Thielen Nicolette

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2013-2014

Jaarverslag MR 2013-2014 Jaarverslag MR 2013-2014 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool St. Antonius. In dit verslag legt de MR verantwoording af over de activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 OPR

Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 3 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 5 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

Agenda OPR swv PO 3002.

Agenda OPR swv PO 3002. Agenda OPR swv PO 3002. Leden OPR Gemma den Hollander Lizette de Hond Peggy Brocatus Datum bijeenkomst: Tijd: 17.00-19.00 uur Aanwezig: de leden, dhr J. Biskop (directeur- bestuurder). Afwezig: Data schooljaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling OPR 3. Jaarverslag 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de OPR, over het jaar 2018. De ondersteuningsplanraad is een

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2017-2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Vastgesteld op 12 november 2018 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag publieksversie

Jaarverslag publieksversie Jaarverslag 2016 publieksversie 1 Het samenwerkingsverband Met het jaarverslag legt het samenwerkingsverband verantwoording af over het gevoerde beleid in 2016. Deze publieksversie geeft de belangrijkste

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2015 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg OndersteuningsPlanRaad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 22-03-2016

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad

Ondersteuningsplanraad Ondersteuningsplanraad JAARVERSLAG 2017 2018 Vastgesteld op 10-10-2018 Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei Jaarverslag OPR 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 1.De Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Februari Nummer: 15. p.1. Contactgegevens samenwerkingsverband Bezoekadres: Het Kanaal 211, 9402 AG Assen Postadres: Postbus 109, 9410 AC Beilen

Februari Nummer: 15. p.1. Contactgegevens samenwerkingsverband Bezoekadres: Het Kanaal 211, 9402 AG Assen Postadres: Postbus 109, 9410 AC Beilen p1 Contactgegevens samenwerkingsverband Bezoekadres: Het Kanaal 211, 9402 AG Assen Postadres: Postbus 109, 9410 AC Beilen Algemeen Coördinatie CvT OPR Kwaliteit op orde info@swv2201ponl rschenk@swv2201ponl

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

Bijlage C. Communicatieplan. Passenderwijs

Bijlage C. Communicatieplan. Passenderwijs Bijlage C Communicatieplan Passenderwijs 2017-2021 In het communicatieplan staat beschreven hoe samenwerkingsverband Passenderwijs haar externe communicatie vormgeeft. Op welke wijze, hoe vaak, in welke

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 13-12-2018 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, Arien, Matthijs, E, Arjen, Alice, Annet,

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel

Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel Passend onderwijs Voorblad 1: Foto Typ hier de titel Opbouw presentatie Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel Waarom passend onderwijs? Minder thuiszitters. Meer

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2015-2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015-2016

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2018 19 juni 2019 Inhoud: Voorwoord:... 3 Ondersteuningsplanraad:... 4 RSV-PVO:... 4 Overzicht OPR 2018:... 5 Bronnen:...

Nadere informatie

Notulen OPR-vergadering. Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018

Notulen OPR-vergadering. Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018 Notulen OPR-vergadering Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei d.d. 10 oktober 2018 Aanwezig leden OPR: Jan Willem van Hijum (Het Streek Ouder/Leerling), Johan Mulder (Aeres Personeel), Petra van Leijenhorst

Nadere informatie

Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders

Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders Passend Onderwijs is goed onderwijs Passend onderwijs in IJmond 1 Het samenwerkingsverband Voor iedere

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter Aanwezig: zie presentielijst. Onderwerp Inhoud/toelichting Besluit/actie/wie

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 27 september 2017 Concept 01 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, van Gentlaan 4, Son en Breugel Verslaglegging door

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 7 december 2016 19:30 uur. Locatie: Van Gentlaan 4, Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers mevr. C. Rijnen dhr. R. van

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Preambule: Dit reglement is, op voordracht van de werkgroep Inrichting OPR, opgesteld door het bestuur van het samenwerkingsverband Plein 013. In deze Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Agenda OPR swv PO 3002.

Agenda OPR swv PO 3002. Leden OPR: Agenda OPR swv PO 3002. André van Loon Gemma den Hollander Rosine Schepers Lizette de Hond Peggy Brocatus Datum bijeenkomst: 17-11-2015 Aanwezig: de leden, dhr J. Biskop (directeur- bestuurder)

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA...4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...5

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO)

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (PO) Medezeggenschapsreglement van Stichting samenwerkingsverband de Liemers po te Zevenaar (samenwerkingsverband 25-04). Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Nadere informatie

Jaarverslag OPR

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR 2013-2014 2014-2015 Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de Ondersteuningsplanraad (OPR) van de Stichting Passenderwijs (samenwerkingsverband PO 26.04) over de cursusjaren 2013-2014

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM JAARVERSLAG 2017-2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM 1 Inhoud Voorwoord... 3 De OPR van het SWVAM... 4 Inleiding... 5 Samenstelling OPR... 6 Jaarverslag... 7 Scholing... 8 Tot slot... 8 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 28 maart 2017 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2 te Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers mevr. C. Rijnen dhr. R. van

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR Datum: 20-11-2013 Onderwerp: Jaarverslag MR 1. Inleiding In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden die door de leden van de MR zijn verricht in de periode van september 2012 tot

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2014/2015 Pagina 1 van 8 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT OPR

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT OPR 160406 OPR Reglement MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT OPR Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad (OPR) van de vereniging SWV Rijn & Gelderse Vallei PO. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Jaarverslag OPR PO en OPR VO 2017

Jaarverslag OPR PO en OPR VO 2017 Medezeggenschap Passend Onderwijs Almere: praktijk ervaringen in het vierde jaar Jaarverslag OPR PO en OPR VO 2017 1. Inleiding Dit is het jaarverslag van de OndersteuningsPlanRaad (OPR) Primair Onderwijs

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015-2016 Op 1 augustus 2014 is Passend Onderwijs officieel ingevoerd en is de OPR van start gegaan. In dit verslag kijken we terug op de inspanningen en daarbij behorende resultaten van het

Nadere informatie

Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar

Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar 2019-2020 VERSIE.DEF Ieder jaar stelt het Dagelijks Bestuur in juni de prestatie-indicatoren vast voor het komende schooljaar. Deze prestatie

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814)

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD MIDDEN- HOLLAND (PO2814) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006, 658); b. bestuur:

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD. Samenwerkingsverband passend onderwijs PO

Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD. Samenwerkingsverband passend onderwijs PO Vastgesteld Oktober 2017 MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Samenwerkingsverband passend onderwijs 22.01 PO Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad (MR)

Medezeggenschapsraad (MR) Medezeggenschapsraad (MR) Jaarverslag 2016 / 2017 Zoetermeer, september 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Medezeggenschapsraad... 3 Samenstelling medezeggenschapsraad... 3 Teamgeleding... 3 Oudergeleding...

Nadere informatie

Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007)

Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007) Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007) 2015-2016 Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Odysseuslaan 2 5631 JM Eindhoven Telefoon: 040-2968787 www.po-eindhoven.nl SWV

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT van samenwerkingsverband passend primair onderwijs Oosterschelderegio te Goes ( het samenwerkingsverband ).

MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT van samenwerkingsverband passend primair onderwijs Oosterschelderegio te Goes ( het samenwerkingsverband ). MEDEZEGGENSCHAPSREGLEMENT van samenwerkingsverband passend primair onderwijs Oosterschelderegio te Goes ( het samenwerkingsverband ). Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet:

Nadere informatie

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014 Schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding... 3 Samenstelling MR... 4 Huidige samenstelling...4 Leden...4 Beoogde samenstelling...4 Bijeenkomsten... 5 Onderwerpen... 6 Financieel...6 Kwartaal/Jaarplan/Jaarverslag...6

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 21 juni 2018 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2 te Eindhoven Verslaglegging door SWV, A. Moolenaar Aanwezig: dhr. Jean

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 OPR

Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 4 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 4 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2017 8 mei 2018 Inhoud: Voorwoord:...3 Ondersteuningsplanraad:...4 RSV-PVO:...4 Overzicht OPR 2017:...5 Bronnen:...8

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad OBS Het Zand september 2018 1 Inleiding Met veel plezier hebben de Medezeggenschapsleden zich het afgelopen jaar ingezet voor een beter OBS Het Zand. In dit jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

18 Begroting. Begroting

18 Begroting. Begroting 18 Begroting In deze bijlage wordt de begroting van samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei toegelicht. Het gaat hier niet om de basisbekostiging van alle scholen, maar alleen over de ondersteuningsbekostiging

Nadere informatie

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs

Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Aandachtspunten Leraren passend onderwijs Beste leraar, Op 1 augustus 2014 wordt de wet passend onderwijs ingevoerd. Dit betekent dat er een aantal zaken anders geregeld zijn voor leerling, leraar en ouder.

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

Voor wat betreft de financiën ligt de prioriteit bij de interne begeleiding op de basisscholen.

Voor wat betreft de financiën ligt de prioriteit bij de interne begeleiding op de basisscholen. Zoetermeer, april 2014. NIEUWSBRIEF PASSEND ONDERWIJS NUMMER 10 Met deze nieuwsbrief willen we alle betrokkenen in het kort informeren over actuele ontwikkelingen met betrekking tot Passend Onderwijs.

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Vaststellingsdatum managementstatuut 1. Artikel 1 Definitiebepaling 2. Artikel 2 Vaststelling en wijziging van het managementstatuut 2

Vaststellingsdatum managementstatuut 1. Artikel 1 Definitiebepaling 2. Artikel 2 Vaststelling en wijziging van het managementstatuut 2 Herzien Managementstatuut AV goedkeuring 17.04.18 Managementstatuut Samenwerkingsverband VO West-Friesland Versie 17.04.18 INHOUD Vaststellingsdatum managementstatuut 1 Artikel 1 Definitiebepaling 2 Artikel

Nadere informatie

Om te beginnen. Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben of wilt u ons een keer spreken? Bel of mail gerust.

Om te beginnen. Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben of wilt u ons een keer spreken? Bel of mail gerust. In deze nieuwsbrief: - Om te beginnen - Verwijzing S(B)O huidige situatie en nieuwe situatie - Overgangsregeling rugzakken - Financiering knooppunt - arrangementen - Opbrengst traject consulenten - Inzet

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 04 november 2018 19:30 uur. Locatie: van Gentlaan 4, Son en Breugel Verslaglegging door SWV, A. Moolenaar Aanwezig:

Nadere informatie