Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016"

Transcriptie

1 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2016 Datum: De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder BZ Hoorn Telefoon opr@dewestfrieseknoop.nl

2 Voorwoord Hier ligt het jaarverslag van de OPR over het jaar 2016, het derde jaar dat de OPR binnen het SWV De Westfriese Knoop in werking is. De raad is in januari 2014 opgericht. In 2016 is de OPR zes keer bijeengekomen, waarvan vier keer in het bijzijn van mevr. M. Huisman, directeur SWV De Westfriese Knoop en mevr. A. Nieuwboer als notulist namens het SWV. Een aantal vergaderingen heeft de OPR informatie gekregen omtrent zaken die spelen binnen het SWV, de OPR aangaande. Er is ingestemd met de meerjarenbegroting , inclusief de reparatieverzoeken van het Ministerie. Van iedere vergadering is er een korte inhoudelijke samenvatting verderop in het verslag terug te vinden. Uit de OPR zijn twee werkgroepen ontstaan, een werkgroep ouders en een werkgroep financiën. Van beide werkgroepen is er een kort verslag van hun ondernomen bijeenkomsten en activiteiten te lezen in dit jaarverslag Aan het einde van 2016 hebben er opnieuw verkiezingen plaatsgevonden. Verderop in het jaarverslag hier een kort verslag. Een aantal leden van de OPR heeft op verzoek van het SWV deelgenomen aan besprekingen en simulaties.

3 Samenstelling OPR 2016 voorzitter Lidwien Bruin Leerkracht SBO de Wissel te Hoorn (afgetreden ) Ellen Thomas Leerkracht OBS de Koet te Midwoud (aangetreden ) secretaris Aafke Boon Leerkracht OBS Jules Verneschool te Hoorn Dick Bentvelzen Ouder BS Wulfram te Hoogwoud Piet Karsten Leerkracht BS Jozefschool te Venhuizen Marian Kok Leerkracht BS Kerspel in Hoogkarspel Marije Overboom-van Engen Ouder BS Hieronymus te Wognum Sytze Dijkstra Leerkracht SBO t Palet te Bovenkarspel Nora Groot Leerkracht Mytylschool de Ruimte te Bergen Anneke Arts Ouder ZMLK de Eenhoorn te Hoorn Heidi van der Gracht Ouder de Dijkwerkers te Wervershoof Yvonne Buwalda Ouder SBO de Wissel te Hoorn Janco Dorland Ouder BS Jozefschool te De Goorn André Broersen Ouder SBO t Palet te Bovenkarspel (afgetreden )

4 Vergaderingen Tijdens de vergadering van 20 januari 2016, de eerst van de nieuwe jaar startten we met een grote, nieuwe groep OPR-leden en een nieuwe notulist. Maaike Huisman, de directeur van de Westfriese Knoop was door omstandigheden niet aanwezig. We verwelkomen vijf nieuwe leden: Janco Dorland (ouder bo), Ellen Thomas (leerkracht bo), Anneke Arts (ouder so), Nora Groot (leerkracht so) en Heidi v/gragt (ouder bo) (de laatste was wegens ziekte verhinderd). Ook Yvonne Buwalda (ouder sbo) is nu lid van de OPR. In deze vergadering is veel aandacht besteed aan de taken en verwachtingen van de leden OPR De Westfriese Knoop. Verder zijn de twee werkgroepen geformeerd en aan de hand van de placemat-methode zijn zij aan de slag gegaan. In de werkgroep financiën nemen zitting: André, Yvonne, Ellen, Sytze en Piet. In de werkgroep ouders nemen zitting: Dick, Marije, Marian, Janco, Nora, Anneke en Heidi. De werkgroep financiën stelt zich als doel de meerjarenbegroting te begrijpen en de speerpunten uit het ondersteuningsplan terugvinden in deze begroting. De groep heeft een tijdsplan opgesteld en maakt een afspraak met Rob Gerdes van het SWV. De werkgroep ouders denkt aan meerdere zaken, communicatie, informatie, de website, klanttevredenheidsonderzoek. Er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt Op 3 februari 2016 heeft de uitgestelde vergadering van 17 november 2015 plaatsgevonden. Maaike Huisman maakte kennis met de nieuwe leden van de OPR en nodigt hen uit voor een kennismakingsbijeenkomst (presentatie van het ondersteuningsplan) op het kantoor van de Westfriese Knoop. Deze zal plaatsvinden op maandag 14 maart. Vanuit de Westfriese Knoop komen er een aantal punten aan bod. Er zijn een aantal bestuursbesluiten, de evaluatie van het School Ondersteunings Profiel, het interne toezicht, de jaarbegroting 2016 en ontwikkelingen binnen P2O (primair passende ondersteuning). De werkgroep financiën is bij elkaar geweest en heeft een afspraak gepland met Rob Gerdes. Zij hebben al een aantal vragen opgesteld. De werkgroep ouders is nog zoekende. Zij zullen aansluitend op de presentatie van Maaike Huisman op 14 maart bij elkaar komen. Vanuit de OPR komt de vraag hoe het staat met de inspanningsverplichtingen t.o.v. de AB-ers. Hier geldt de tripartite overeenkomst voor. Inmiddels zijn er al verschillende personeelsleden overgenomen en zijn er nog een aantal zaken die lopen.

5 Deze vergadering kwam Marian van Geffen, coördinator P2O (primair passende ondersteuning) het concept-plan van P2O toelichten. Ruim een uur spraken we over de basisondersteuning en hoe deze in de basis te verstevigen, medewerkers van P2O, plannen en mogelijkheden tot kwaliteitsmetingen. We zien dat er binnen het samenwerkingsverband hard gewerkt wordt de plannen te vertalen in beleid en concrete doelen. Marian wordt gevraagd ons op de hoogte te houden. De nieuwe OPR-leden en een aantal langer zittende leden hebben maandag 14 maart een prestentatie van Maaike Huisman bijgewoond. Zij heeft hierin het ondersteuningsplan uitgelegd. Voor de meeste OPR-leden was dit heel verhelderend. Het vervolg van de vergadering gebruiken we voor de werkgroepen en het jaarverslag. Dit laatste werd door de OPR goedgekeurd en kan aan de Westfriese Knoop worden verstuurd. Tevens zal het op de website worden geplaatst. De werkgroepen ouders en financiën zijn tussentijds bij elkaar geweest en geven kort weer waar zij mee bezig zijn. Tijdens een volgende vergadering zullen we afspreken op welke manier de werkgroepen hun opgedane informatie zullen delen Alweer de laatste OPR vergadering van het schooljaar. Een met een volle agenda. Ditmaal werd er gestart met het agendapunt: signalen uit het werkveld. Het bleek dat er veel signalen zijn, volgende vergadering zal dit punt aan het einde behandeld worden. Eventuele signalen die niet besproken worden kunnen per mail aan Maaike Huisman worden verstuurd. Voor de eerste maal in het bestaan van de Westfriese Knoop zijn zij bij de geschillencommissie geweest. Maaike Huisman heeft ons hierover ingelicht. Vanuit de Westfriese Knoop werd er gevraagd in te stemmen met de aanpassing van hoofdstuk 10 van het Ondersteuningsplan. Deze aanpassingen waren gedaan n.a.v. het inspectierapport van De werkgroep financiën had voor de OPR al voorwerk gedaan. Zij zijn tweemaal samen geweest bij Rob Gerdes, de financiële man van het samenwerkingsverband. In een overzichtelijke samenvatting gaven zij aan de werkwijze van de Westfriese Knoop te ondersteunen en kwamen zij dan ook met het advies de aanpassing in hoofdstuk 10 goed te keuren. Verder kregen we een inkijkje in de plannen van de aanstaande verhuizing naar de Koopvaarder, we zijn erg benieuwd. De werkgroep ouders zal volgend schooljaar bij elkaar gaan komen en zal zich dan gaan richten op de communicatie en informatie. Er wordt gedacht aan informatieavonden en presentaties vanuit de OPR. In de volgend vergadering van de OPR zal dit thema behandeld worden. Ook hebben we nog gesproken over de jaarplanning voor , deze zal tijdens de eerste vergadering van gevuld gaan worden.

6 Alle leden van de OPR hebben een evaluatie formulier ingevuld en aan onze notulist meegegeven. Zij zal deze verwerken De eerste vergadering van het nieuwe schooljaar in een nieuw gebouw. Na een rondleiding in het prachtige nieuwe pand, konden we van start. Deze vergadering nemen we afscheid van onze voorzitter Lidwien Bruin. We bedanken haar voor de kartrekkersrol van de opstart periode van de OPR. Haar taak wordt vanaf deze vergadering overgenomen door Ellen Thomas. Ook nam de OPR afscheid van André Broersen, hij heeft besloten zijn taken in de MR, op de school van zijn zoon, hierdoor vond hij dat hij niet genoeg verbonden was met de materie om zitting te blijven nemen in de OPR. Verder neemt Marije Overboom aan het einde van dit jaar afscheid, haar zoon heeft de basisschool verlaten. Sytze Dijkstra en Aafke Boon zijn herkiesbaar voor de komende OPR-verkiezingen. De verkiezingscommissie (Yvonne Buwalda en Janco Dorland) zal hiermee aan de slag gaan. Als eerste kreeg José Harmsen het woord, zij komt namens de Westfriese Knoop iets vertellen over thuiszitters. Zij is aangesteld door de Westfriese Knoop als coach thuiszittende leerlingen. De Westfriese Knoop verbindt zich aan het Thuiszitterspact om te ambiëren in 2020 geen enkel kind langer dan drie maanden thuiszit zonder passend aanbod van onderwijs en/of zorg. De manier waarop de Westfriese Knoop hiermee om wil gaan, heeft zij kort toegelicht. Verder zijn aan bod gekomen, het bestuur verslag en de evaluatie van het Actieplan 2015/2016, hierover zijn door de OPR-leden vragen gesteld. Verder is het stroomschema: Ondersteuningstoewijzing doorlopen en hebben we met elkaar gezocht naar manieren om deze route meer onder de aandacht van professionals en ouders te krijgen. Hierop aanhakend hebben we het stuk: Voorstel advies ouderbeleid van de werkgroep ouders doorgenomen. Volgende vergadering zullen we dit punt verder uitdiepen. Aan het einde van de OPR-vergadering wordt besloten onze OPR niet aan te melden bij Ieder(in) Deze OPR vergadering werd gehouden op OBS de Koet in Midwoud en stond in het teken van communicatie met de achterban. Hoe willen wij onze achterban bereiken? Voordat we aan dit punt toekwamen boog de OPR zich eerst over het Medezeggenschapsstatuut van de OPR. Maaike Huisman had deze samen met de voorzitter en secretaris doorgelopen en een aantal wijzigingen voorgesteld. Een aantal zijn doorgevoerd, een aantal niet.

7 Verder was tijdens het gesprek met de directeur van het samenwerkingsverband gekeken naar de mogelijkheden om de OPR te verkleinen. Er kwamen drie mogelijke samenstellingen naar voren, waarover de OPR zich kon buigen. Uiteindelijk heeft de OPR besloten de groep met twee leden te verkleinen, we gaan vanaf januari 2017 door met 12 leden. Vier ouders en vier leerkrachten uit het reguliere basisonderwijs, één leerkracht en één ouder uit het speciaal basisonderwijs en één leerkracht en één ouder uit het speciaal onderwijs. Dit vooral omdat het aantal leerkrachten en ouders in verhouding tot het reguliere onderwijs beperkt is. Verder voelt de OPR er voor dit moment niets voor om verder in te krimpen. De groep is groeiende en heeft het gevoel op deze manier daadkrachtiger te kunnen zijn. Hoe gaan we de achterban bereiken? De werkgroep ouders heeft hier op een eerder moment al een voorzet voor gegeven. De OPR wil middels een presentatie de MR-en uit het samenwerkingsverband op de hoogte stellen van de OPR. Er is afgesproken dat er een algemeen deel komt, een stuk van de werkgroep ouders en een stuk van de werkgroep financiën. Dit zal samengevoegd worden tot een duidelijke presentatie. Deze zal dan gehouden worden voor een groep geïnteresseerde MR-leden uit het samenwerkingsverband. De precieze uitvoering van deze presentatie moet nog verder worden uitgewerkt. Verkiezingen OPR Voor het nieuwe jaar is de kiescommissie (Janco Dorland en Yvonne Buwalda) op zoek gegaan naar drie nieuwe leden. Marije Overboom-van Engen (ouder BO) was aan het einde van haar termijn en kon zich vanwege de leeftijd van haar zoon niet verkiesbaar stellen. Aafke Boon (leerkracht BO) en Sytze Dijkstra (leerkracht SBO) waren aan het einde van hun termijn en stelde zich verkiesbaar. André Broersen (ouder SBO) en Lidwien Bruin (leerkracht SBO) zijn binnen hun termijn afgetreden. Voor hen zullen geen nieuwe leden gezocht worden, dit vanwege de aanpassing in de statuten rondom het aantal leden die zitting nemen in de OPR. Voor de verkiesbaar gestelde leerkrachten zijn geen kandidaten gevonden, zij zullen in het nieuwe jaar worden herkozen. De verkiezing voor de plek ouder BO loopt.

8 Verslag ouderwerkgroep 2016 De werkgroep Ouders is in 2016 drie keer bij elkaar geweest. Op 14 maart, 22 juni en 6 oktober. De werkgroep bestaat uit: Anneke Arts, Dick Bentvelzen, Janco Dorland, Heidi van der Gracht, Nora Groot, Marian Kok en Marije Overboom. De werkgroep heeft een advies aangeleverd aan de OPR. De strekking van het advies is de communicatie met ouders aan te passen aan de situatie waarin ouders zich bevinden. Algemene informatie over het samenwerkingsverband voor alle ouders kan worden gecommuniceerd via de scholen en de website van de WFK. Op het moment dat ouders een zorgtraject ingaan met hun kind moet worden uitgelegd wat ze te wachten staat als het gaat om de te nemen vervolgstappen in het traject. In de loop van dat traject hebben ouders een rol in het bepalen wat het probleem is dan wel de oorzaak van het probleem. En ouders hebben ook een rol in het bijdragen aan de oplossing van problemen. In de OPR hebben enkele ouders zitting die medezeggenschap hebben over het beleid van het samenwerkingsverband en instemmingsrecht met het ondersteuningsplan. Deze ouders dragen ook zorg voor contacten met de medezeggenschapsraden van de scholen in de regio. Geadviseerd wordt zo veel mogelijk te zorgen voor directe communicatie met ouders. Website en nieuwsbrieven zijn ondersteunend hieraan.

9 Verslag werkgroep financiën 2016 In het jaar 2016 heeft de financiële commissie, Ellen Thomas, Yvonne Buwalda, Piet Karsten en Sytze Dijkstra twee keer overleg gehad met de coördinator beleid en financiën van de Westfriese Knoop, Rob Gerdes. Rob Gerdes heeft in deze overleggen uitgelegd hoe wij de begroting konden lezen. Hij heeft op een heldere en duidelijke manier kunnen verklaren welke beleidsvisies terug te vinden zijn op de begroting. - In het samenwerkingsverband is gekozen voor een bekostigingssystematiek op basis van een bedrag per school (solidariteit) en een bedrag per leerling. Scholen beschikken zo over een eigen budget voor de extra ondersteuning Scholen krijgen de verantwoordelijkheid om hun onderwijs flexibel en gevarieerd in te richten zodat de mogelijkheden en de ontwikkelingen van elke leerling tot zijn recht komen, ook voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Dit heeft gevolgen voor de verdeling van de financiën. Het samenwerkingsverband heeft gekozen voor de volgende beleid speerpunt: Het beleid is gericht op een versterking van de ondersteuning van leerlingen in de eigen omgeving met de ambitie dat uiteindelijk 96% van de leerlingen thuisnabij onderwijs kunnen volgen. De talenten van leerkrachten worden in de school benut, behoudt van de professionals. Bij de inrichting van passend onderwijs maken we onderscheid in basisondersteuning, extra ondersteuning en diepteondersteuning. Wat kunnen wij als OPR toetsen van de financiële meerjarenbegroting. Naast de vele verplichten uitgaven zijn er een aantal vrije ruimte. Die ruimte wordt als volgt verdeeld. elke school ontvangt per school een bedrag voor versterking van de basisondersteuning elke school ontvangt per leerling een bedrag voor versterking van de basisondersteuning elke school ontvangt per school een basisbedrag voor de extra ondersteuning elke school ontvangt daarnaast een bedrag per leerling voor extra ondersteuning De kosten van verwijzing van BO naar SBO wordt vergoed tot 2%, alle kosten die daarboven komen moet de SWV zelf betalen (binnen de SWV ligt het percentage rond de 4%). Binnen het SWV wordt gewerkt aan de mogelijkheid om leerlingen eerder naar de SBO door te verwijzen als er sprake is van versnelde terugkeer.

10 Rob Gerdes gaf aan dat de SBO scholen extra financiële middelen krijgen. Zij krijgen die omdat ze een vrij grote groep leerlingen opvangen die anders waren aangewezen op een voorziening buiten onze regio. Wat aanzienlijk meer geld zou gaan kosten. In de komende jaren komt er meer geld beschikbaar voor het basisonderwijs. Dit heeft mede te maken met de verrekening van de andere regio s.

Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop

Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop Datum: 20160308 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Johannes Poststraat 71 1624 CB Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2017 Datum: 20180319 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder 1 1625 BZ Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad De Westfriese Knoop 2018 Datum: 20190318 De Westfriese Knoop Samenwerkingsverband Adres Koopvaarder 1 1625 BZ Hoorn Telefoon 0229-572633 Email opr@dewestfrieseknoop.nl

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 20 mei 2014 Datum: 20-05-2014 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 9 april 2015 Datum: 9 april 2015 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Johannes Poststraat 71 te Hoorn Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese Knoop

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 2 februari 2015 Datum: 2 februari 2015 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Johannes Poststraat 71 te Hoorn Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2017-2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2017-2018

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 OPR

Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR Jaarverslag 2016 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 3 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 5 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 17 februari 2014 Datum: 17-02-2014 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman Directeur De Westfriese

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart Aanwezig: Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart Aanwezig: Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 7 maart 2019 Aanwezig: Aafke Boon Yvonne Buwalda Ron Benjamins Theone Kampstra Dick Bentvelzen Mariëtte Terschure Leerkracht Jules Verneschool te Hoorn

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2014 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 26-03-2015

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling OPR 3. Jaarverslag 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de OPR, over het jaar 2018. De ondersteuningsplanraad is een

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2015-2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015-2016

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2016 2 1. Inleiding Hier ligt het derde jaarverslag van

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2015-2016 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland Vastgesteld op 14 november 2016 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR

JAARVERSLAG OPR JAARVERSLAG 2014-2015 OPR Emmeloord, oktober 2015 Inhoud Inleiding 1 De OndersteuningsPlanRaad (OPR) 2 Samenstelling OPR 2015 3 Jaarverslag 4 Contactinformatie 6 Inleiding Dit jaarverslag van de OPR van

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs PO te Apeldoorn

MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs PO te Apeldoorn Versie 4 december 2014 MEDEZEGGENSCHAPSSTATUUT SWV Passend Onderwijs 25.05 PO te Apeldoorn Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. wet: de Wet medezeggenschap op scholen (Stb. 2006,

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014

Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014 Notulen vergadering Ondersteuningsplanraad (OPR) d.d. 6 februari 2014 Datum: 06-02-2014 Tijd: 18.30 21.30 uur Locatie: Kerkstraat 79 te Wognum (Vrolijkzaal) Aanwezig: Maaike Huisman directeur De Westfriese

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2017-2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Vastgesteld op 12 november 2018 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter Aanwezig: zie presentielijst. Onderwerp Inhoud/toelichting Besluit/actie/wie

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut

Medezeggenschapsstatuut Stichting Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Hoeksche Waard Medezeggenschapsstatuut Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 21 januari 2014 na instemming door de Ondersteuningsplanraad d.d.

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 OPR

Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 4 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 4 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR

1. Inleiding. 2. Samenstelling MR. 3. Vergaderingen. Datum: Onderwerp: Jaarverslag MR Datum: 20-11-2013 Onderwerp: Jaarverslag MR 1. Inleiding In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de werkzaamheden die door de leden van de MR zijn verricht in de periode van september 2012 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Het nieuwe schooljaar is begonnen. Het samenwerkingsverband is gestart met een nieuwe naam. We heten niet langer SWV PO3010, maar Samenwerkingsverband PO Langstraat Heusden Altena.

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015-2016 Gouda, september 2016 Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de ondersteuningsplanraad (OPR) van Samenwerkingsverband (SWV) V(S)O Midden Holland Rijnstreek. De OPR is in 2013

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2015-2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) JAARVERSLAG OPR 2015-2016 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA...4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...5

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsstatuut OPR en MR-P

Medezeggenschapsstatuut OPR en MR-P Medezeggenschapsstatuut OPR en MR-P Samenwerkingsverband IJssel Berkel Vastgesteld door bestuur: 20 april 2015 Datum 20 april 2015 Versie 20150420 Pagina 1 van 7 IJssel Berkel is een Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Jaarverslag OPR

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR 2013-2014 2014-2015 Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de Ondersteuningsplanraad (OPR) van de Stichting Passenderwijs (samenwerkingsverband PO 26.04) over de cursusjaren 2013-2014

Nadere informatie

Handreiking. Scholieren en medezeggenschap passend onderwijs. steunpunt medezeggenschap passend onderwijs. Thomas Slooijer

Handreiking. Scholieren en medezeggenschap passend onderwijs. steunpunt medezeggenschap passend onderwijs. Thomas Slooijer Handreiking steunpunt Scholieren en Thomas Slooijer September 2013 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Schoolondersteuningsprofiel en 4 2.1 De raad 4 2.2 Hoe kan ik als scholier meepraten over het ondersteuningsprofiel?

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2016 8 mei 2017 Inhoud: Voorwoord:... 3 Ondersteuningsplanraad:... 4 RSV-PVO:... 4 Overzicht OPR 2016:... 5 Bronnen:...

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad

Ondersteuningsplanraad Ondersteuningsplanraad JAARVERSLAG 2017 2018 Vastgesteld op 10-10-2018 Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei Jaarverslag OPR 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 1.De Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2017 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja

Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: Aanvangstijd: uur Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 05-09-2017 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: Leef!, Bogaardslaan 81, Ugchelen Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Jitske, René, Arco, Emma, Miranda, Mathijs,

Nadere informatie

Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar

Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar Prestatie indicatoren ten behoeve van SWV PO De Kempen schooljaar 2019-2020 VERSIE.DEF Ieder jaar stelt het Dagelijks Bestuur in juni de prestatie-indicatoren vast voor het komende schooljaar. Deze prestatie

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 Medezeggenschap in Beleid Inleiding Het vormgeven aan en uitvoeren van beleid van een school is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. In het MR-jaarverslag

Nadere informatie

MR Basisschool De Sprong

MR Basisschool De Sprong MR Basisschool De Sprong Activiteitenplan Schooljaar 2015-2016 Realisatie A. Onze missie De MR denkt mee over het schoolbeleid en bewaakt samen met de directie de uitvoering en evaluatie van dat beleid.

Nadere informatie

Profielschets bestuurder. SWV PO en SWV VO Zoetermeer

Profielschets bestuurder. SWV PO en SWV VO Zoetermeer Profielschets bestuurder SWV PO en SWV VO Zoetermeer 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Situatieschets... 3 3. Profiel en werkzaamheden gezamenlijke bestuurder... 5 3.1. Werkzaamheden... 5 3.2. Kennis,

Nadere informatie

Passend Onderwijs in de Duin-en Bollenstreek

Passend Onderwijs in de Duin-en Bollenstreek Passend Onderwijs in de Duin-en Bollenstreek Noordwijkerhout, 3 maart 2015 Dick Rasenberg Algemeen directeur SWV 28-12 Waarom passend onderwijs? Alle leerlingen hebben recht op een passend onderwijsprogramma;

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM JAARVERSLAG 2017-2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM 1 Inhoud Voorwoord... 3 De OPR van het SWVAM... 4 Inleiding... 5 Samenstelling OPR... 6 Jaarverslag... 7 Scholing... 8 Tot slot... 8 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs

Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs mei 2013 Statuut medezeggenschap bestuur met meerdere scholen in het primair onderwijs Medezeggenschapsstatuut van de Stichting Cambium te Heerde Preambule Het bestuur van Stichting Cambium en de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007)

Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007) Samenvatting Jaarmonitor Passend onderwijs PO Eindhoven (3007) 2015-2016 Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Odysseuslaan 2 5631 JM Eindhoven Telefoon: 040-2968787 www.po-eindhoven.nl SWV

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

Jaarverslag publieksversie

Jaarverslag publieksversie Jaarverslag 2016 publieksversie 1 Het samenwerkingsverband Met het jaarverslag legt het samenwerkingsverband verantwoording af over het gevoerde beleid in 2016. Deze publieksversie geeft de belangrijkste

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad OBS Het Zand september 2018 1 Inleiding Met veel plezier hebben de Medezeggenschapsleden zich het afgelopen jaar ingezet voor een beter OBS Het Zand. In dit jaarverslag

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

MR- jaarverslag

MR- jaarverslag MR- jaarverslag 2014-2015 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 3 Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 3 Taakverdeling... 4 Vergaderingen... 4 Vergaderfrequentie... 4 Speerpunten uit de vergaderingen...

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2015 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg OndersteuningsPlanRaad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 22-03-2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari t/m juni 2013

Nieuwsbrief januari t/m juni 2013 Juni 2013 Nieuwsbrief januari t/m juni 2013 Iets later dan gepland hier de nieuwsbrief van de GMR Leerrijk. Vertraging rondom het bestuursformatieplan heeft ervoor gezorgd dat we de nieuwsbrief deze keer

Nadere informatie

MR Jaarverslag

MR Jaarverslag MR Jaarverslag 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Haarschool over het schooljaar 2014/2015. Met dit verslag legt de MR formeel verantwoording af

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 014-015 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen. Schooljaar 2014/2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad RSG Enkhuizen Schooljaar 2014/2015 Oudergeleding - Mw. D. Tillema (voorzitter) - Dhr. E. de Myttenaere/Dhr. P. Koopmann - Mw. E. Steenhuis Personeelsgeleding - Mw. Y. Boomstra

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR?

MR ODBS Het Valkhof. Jaarverslag Waarvoor is de MR? LET OP: Dit is een concept versie gebaseerd op een eerste review ronde door de MR leden. Op 9 oktober verwachten we een definitieve versie te kunnen vaststellen, waarin eventueel nog veranderingen kunnen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2018 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2018 19 juni 2019 Inhoud: Voorwoord:... 3 Ondersteuningsplanraad:... 4 RSV-PVO:... 4 Overzicht OPR 2018:... 5 Bronnen:...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 28 november 2017 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Jack Tijs (voorzitter), Francy Derijck, Madeleine Farla, Babette Rademakers, Mona Boelhouwers, Ben Kusters, Iwona Thielen Nicolette

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR schooljaar

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR schooljaar Jaarverslag OPR schooljaar 2017-2018 Ondersteuningsplan samenwerkingsverband Rijnstreek vastgesteld op 13 juni 2018 1 Inhoud Inleiding 3 Samenstelling OPR 4 De besproken onderwerpen 5 Het overleg met de

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Preambule: Dit reglement is, op voordracht van de werkgroep Inrichting OPR, opgesteld door het bestuur van het samenwerkingsverband Plein 013. In deze Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. OBS de Ontdekking

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. OBS de Ontdekking Jaarverslag 2016-2017 Medezeggenschapsraad OBS de Ontdekking Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de Medezeggenschapsraad van openbare basisschool de Ontdekking over het afgelopen schooljaar. Op deze

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2017 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2017 8 mei 2018 Inhoud: Voorwoord:...3 Ondersteuningsplanraad:...4 RSV-PVO:...4 Overzicht OPR 2017:...5 Bronnen:...8

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO

Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Jaarverslag 2013/2014 Ondersteuningsplanraad SWV Helmond-Peelland VO Helmond, juni 2014 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenstelling ondersteuningsplanraad 3 Enquête onder OPR-leden 4 Jaarverslag 7 1 Inleiding

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Heydonck Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

R.K. Basisschool De Heydonck  Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 2016 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

18 Begroting. Begroting

18 Begroting. Begroting 18 Begroting In deze bijlage wordt de begroting van samenwerkingsverband Rijn & Gelderse Vallei toegelicht. Het gaat hier niet om de basisbekostiging van alle scholen, maar alleen over de ondersteuningsbekostiging

Nadere informatie