Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018"

Transcriptie

1 Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018 Verkeersmaatregelen zoals verkeersborden staan niet op de tekening. Algemeen Om een ontwerp of presentatietekening te kunnen begrijpen, maken we deze zo eenvoudig mogelijk en tekenen wij de belangrijkste wijzigingen en informatie in. Om die reden zijn verkeersborden niet ingetekend. Houd u rekening met de bereikbaarheid van Westerwatering en Westerkoog tijdens de werkzaamheden? Op de hoek bij De Glazenmaker, Henneland, De Binding staan hoge bomen die veel zon wegnemen. Zij geven ook problemen voor zonnepanelen. Kunnen deze worden vervangen door lagere bomen? Naast Vierkantje 29 wordt een boom gekapt. Daar blijft dan nog één boom over. Kan deze - voor het straatbeeld - ook worden gekapt? Nieuwe bomen tussen de rijweg en het fietspad op De Binding: - Geen hoge bomen planten langs De Binding vanwege schaduwwerking. - Kunnen ook op het zuidelijke deel van De Binding bomen tussen de rijweg en het fietspad geplant worden? Dat geeft een symmetrisch beeld. Algemeen Bomen Bomen De wijze waarop de maatregelen worden uitgevoerd zijn nog niet bekend. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de hinder zo veel mogelijk beperkt blijft. Schaduwwerking door hoge bomen is geen argument om ze te mogen kappen. Ook de kwaliteit van de bomen is nog goed. Dat geldt ook voor de boom ter hoogte van Vierkantje 29. Er is ook geen andere urgentie of aanleiding om de bomen te kappen. De bomen blijven daarom gehandhaafd. De bomen krijgen een transparant bladerdak, waardoor ze niet voor een overweldigende schaduwwerking zorgen. Daarnaast is de strook groen beperkt waardoor de bomen niet hun uiteindelijke hoogte zullen gaan halen. Ook hebben we er al voor gekozen om de bomen tussen rijbaan en fietspad te plaatsen en niet in de bestaande groenstrook. De te planten bomen worden zo ver mogelijk van de woningen af geplant. De Binding heeft aan de noordzijde een ander karakter dan aan de zuidzijde vanwege de aanwezigheid van woningen enerzijds en een sloot anderzijds. Ook staan op het zuidelijk deel al bomen. Verder beperken de aanwezige kabels en leidingen in de ondergrond de mogelijkheid bomen te planten. Aan de zuidzijde komen langs de Aagje Dekenstraat wel nieuwe bomen. Blijven brommers op de Houtveldweg rijden? Brommers Brommers blijven op de rijbaan rijden, ook op de Houtveldweg. Bij de rotonde bij De Wildeman / De Glazenmaker komt voor de brommers wel een doorsteek naar de Westerkoogweg, omdat dat een bromfietspad is.

2 Kunnen de bushaltes worden verplaatst? De bussen bij De Glazenmaker hinderen het uitzicht voor het verkeer vanaf De Binding. En de bussen bij de Aagje Dekenstraat hinderen het uitzicht voor overstekende voetgangers op het autoverkeer. Bushalte Als bussen te vroeg bij de halte De Glazenmaker komen, wachten de bussen met stationair draaiende motor. Kunnen de wachtende bussen de motor uitzetten? Omdat de stopruimte voor de bus onvoldoende breed is, staan bussen nu half op de rijbaan stil. In de nieuwe situatie maken we deze ruimte breder, zodat bussen niet meer op de rijbaan stilstaan. Hierdoor wordt het uitzicht op de kruising met De Glazenmaker beter. De situatie bij de Aagje Dekenstraat wordt verbeterd nu hier een rotonde komt. De vraag om langer stilstaande bussen niet meer met draaiende motor te laten staan is aan Connexxion doorgegeven. Een animatie is duidelijker dan een tekening. Communicatie Animaties zijn niet voor ieder project geschikt; ze zijn kostbaar en tijdrovend om te maken. Ook is een tekening handiger om - zoals tijdens een informatieavond - uitleg op te geven. En een tekening kan vanaf de website gedownload worden. Voor de informatieavond is alleen het noordelijke deel van Westerwatering uitgenodigd. Omdat ook bewoners op de Westzanerdijk van de busbrug gebruik maken, had eigenlijk heel Nieuw West een uitnodiging moeten ontvangen. Communicatie De informatieavond ging om een aantal fysieke verkeersmaatregelen bij de busbrug. In die situatie nodigen wij belanghebbenden uit die dichtbij de straks uit te voeren werkzaamheden wonen. Daarom hebben wij niet de hele wijk Westerwatering uitgenodigd. Wel zijn de belangenverenigingen geïnformeerd zodat zij de uitnodigingen konden doorsturen. De uitnodiging heeft ook in de media (krant, social media) gestaan. Het wijkoverleg voor de wijk Westerkoog moet hersteld worden. Communicatie Bewoners zijn vrij om zichzelf te organiseren en te verenigen in welke vorm dan ook. De gemeente was geen initiatiefnemer in het wijkoverleg, maar ondersteunde het wel. Dit is niet meer van toepassing, omdat de gemeente de bewoners, die zich niet vertegenwoordigd voelden door het wijkorgaan, niet tekort wilde doen. De inloopbijeenkomsten vervangen door informatiebijeenkomsten. Communicatie De gemeente organiseert informatie- en inloopbijeenkomsten. De inloopbijeenkomsten zijn juist afgestemd op de behoefte van bewoners, omdat het tijdspad dat bewoners langs kunnen komen groter is en daardoor het bereik en hun invloed groter is.

3 Ook de vragen waar ambtenaren tijdens de inloopavond geen antwoord op hadden, Communicatie Vragen over het ontwerp konden ter plaatse worden gesteld. moeten naderhand beantwoord worden, zoals over het beleid, doelstelling, uitgangspunten, programma en begroting. Ook konden belangstellenden een reactieformulier of mail achterlaten met vragen of suggesties. Hierop reageren wij, voor zover de vragen betrekking hebben op het inrichtingsvoorstel. Aanleiding van het verkeersontwerp ligt in enerzijds de vraag de bestaande fietspaden te asfalteren (comfort fietsers), en anderzijds de vervolgvraag welke maatregelen meer nodig zijn ter hoogte van De Binding. Een van de aandachtspunten is het verbeteren van de verkeersveiligheid ter hoogte van De Wildeman / De Glazenmaker; uit verkeersonderzoeken blijkt dat dit kruispunt niet overzichtelijk is en daarmee verkeersonveilig. Met het gepresenteerde ontwerp wordt invulling aan de vraag gegeven waarvoor geld beschikbaar wordt gesteld. Kan aan de oostzijde van De Binding een fietspad komen in twee richtingen? Fietspaden Het heeft de voorkeur om op rotondes eenrichtingsverkeer voor fietsers in te stellen. Als fietsers in twee richtingen op De Binding rijden, moeten fietsers ook op de rotonde in twee richtingen rond kunnen fietsen; dit geeft bij de rotondes een mogelijk conflict met auto's. Naast dat dit niet onze voorkeur heeft, is er ook onvoldoende ruimte beschikbaar voor bredere fietspaden op de rotonde. Kan het fietspad breder worden? Er zijn (en komen) meer fietsers. En dit is gunstig voor het strooien op fietspaden. Kunnen de stoepranden tussen het fietspad en het trottoir weggelaten worden? Kunnen scooters van het fietspad af? Zij rijden met 25km/u te hard. Fietspaden De fietspaden worden 2,25m breed. De fietspaden op De Binding kunnen ook niet breder vanwege de beperkte ruimte. De fietspaden op De Binding zitten in de strooiroute. Tussen het trottoir en het fietspad komt geen stoeprand. Over de scooters: snorfietsers kunnen (mogen) niet van het fietspad geweerd worden. Het is landelijk beleid dat snorfietsers wel op het fietspad rijden en dat bromfietsers zo veel mogelijk van de rijbaan gebruik moeten maken. Kan vanaf De Binding een fietspad naar de Zuiderzoom gelegd worden? Fietspaden Wij leggen hier geen aparte fietspad aan. De doorgaande fietsroute naar het oostelijk deel van Westerkoog loopt via De Glazenmaker cq. De Locomotief. Ook via de Venenwijk kan de Zomenwijk bereikt worden.

4 Kan het fietspad langs de Houtveldweg richting het Westerwindpad (ten westen van Fietspaden De Binding als onverplicht fietspad worden aangewezen? Dat voorkomt dat fietsers twee keer de Houtveldweg moeten oversteken. Het fietspad wordt opgeheven. De Houtveldweg tussen het wijkje "G. Molstraat / J. Kruijverstraat" en de rotonde wordt aangewezen als 30km/uur-straat. Fietsers rijden dan op de rijbaan. Vanaf het wijkje "G. Molstraat / J. Kruijverstraat" is de bocht naar het fietspad slecht door fietsers te nemen. Langs de Houtveldweg staan ondergrondse containers (Torenveen) en een brievenbus (Aagje Dekenstraat). Wachtende auto's hinderen het doorgaand verkeer. Richting de Hensbroekstraat ontbreekt een uitvoegstrook. Op de Houtveldweg zijn wel uitvoegstroken om de straten richting Westerwatering op te rijden. Houtveldweg Houtveldweg Voor de ondergrondse afvalcontainers ligt een strook waarop auto's of de vuilniswagen even kunnen stoppen. Zij staan dan niet op de rijweg. De brievenbus is hier geplaatst zodat de postbode deze snel kunnen ledigen. Dat zij kortstondig op de rijweg stilstaan vinden wij acceptabel. Ondanks dat er geen formele opstelruimte wordt ingericht, is tussen de vluchtheuvels wel ruimte voor het verkeer om even stil te staan. Ook is het voor ons acceptabel als door wachtende auto's doorgaand verkeer kortstondig wordt gehinderd. Dit verlaagt de snelheid van het doorgaande verkeer.

5 Is een rotonde echt nodig? Kruispunt De Wildeman Vanuit verkeersveiligheid is een rotonde op deze locatie de Kan u uitleggen hoe de voorrang bij de rotonde is geregeld? Kunnen er ook knipperlichten komen? Hoe sluit de rotonde aan op de nieuwbouwplannen? Kan naar De Glazenmaker een apart fietspad komen? / De Glazenmaker meest logische en gewenste oplossing. Voetgangers, fietsers en automobilisten weten welk gedrag van hen verlangd wordt. Het verkeer dat op de rotonde rijdt (auto/fiets) heeft voorrang op het verkeer dat de rotonde nadert. Het naderende verkeer moet dus wachten om de rotonde op te mogen rijden. Voor fietsers is op De Wildeman en De Glazenmaker aan één zijde een fietsstrook getekend om de rotonde op te rijden. Als er auto's moeten wachten om de rotonde op te rijden, kunnen de fietsers via de fietsstrook de auto's passeren. Een fietsstrook is niet nodig om de rotonde te verlaten. Immers, de fietser heeft op de rotonde voorrang op de automobilist en kan dus al rechtsaf slaan voordat de autobilist afslaat. Zodoende rijdt de fietser voor de auto uit. Als fietsers wel met een fietsstrook de rotonde verlaten, moeten zij verderop met het autoverkeer ritsen. Dit ritsen geeft kans op ongevallen tussen automobilisten en fietsers. Om diezelfde reden leggen wij richting De Glazenmaker geen apart fietspad aan.

6 In de bestaande situatie hebben fietsers, die De Binding oversteken, voorrang op het autoverkeer. Voetgangers hebben geen voorrang op motorvoertuigen die vanaf De Binding komen, omdat zebrapaden ontbreken. Verder wordt de bestaande situatie door fietsers als gevaarlijk beschouwd, omdat niet alle automobilisten voorrang verlenen. Ook beperkt het bushokje bij de Aagje Dekenstraat het uitzicht op overstekende fietsers. Waar de huidige kruising nog de snelheid van motorvoertuigen beperkt, zal de voorgestelde voorrangsweg in de bocht tot hogere snelheid leiden. Ook is de oversteek voor fietsers - precies in de bocht - niet verkeersveilig. Ondanks de middenheuvel, waar fietsers en voetgangers tijdelijk kunnen wachten, zal deze door scholieren snel vol raken. Ook de aansluiting met de S. Lootsmastraat is onlogisch. Het heeft de voorkeur niet de auto, maar de fietsers en voetgangers voorrang te verlenen. Bijvoorbeeld door een (fiets)rotonde en zebrapaden. Zaanstad wil toch het fietsverkeer bevorderen? Een geregelde oversteek voor zowel fietsers als voetgangers wordt gewenst. Mooi plan met goede verbeteringen! Wij ontvingen heel veel vragen over en suggesties voor de openstelling van de busbrug. kruispunt Houtveldweg Met het ontwerpen leek in eerste instantie dat, vanwege de aanwezige watergangen en elektriciteitsmast, slechts een kleine rotonde op deze locatie paste. Een kleine rotonde is niet gunstig voor bussen om de bocht te kunnen nemen. Om die reden is als alternatief de voorrangsweg in de bocht voorgesteld. Mooi plan Openstelling busbrug Na de informatieavond is de situatie nog eens goed bekeken. Met kleine aanpassingen lukte het om een goede rotonde te ontwerpen. Met een rotonde wordt de verkeerssituatie en -veiligheid verbeterd. Zo hebben doorgaande fietsers vanaf Westerwatering naar Westerkoog en vice versa voorrang op het autoverkeer; tevens verbetert dit het zicht op overstekende fietsers. Ook voetgangers krijgen met de komst van zebrapaden voorrang op het gemotoriseerde verkeer. De input kunnen wij gebruiken voor een goed ontwerp van de rondweg Westerkoog en omgeving. Deze opmerkingen staan echter los van de verkeersaanpassingen op en bij De Binding. Wat doet de gemeente met de reserveringsgronden die voor deze situatie werden gereserveerd? Overig De kosten zijn door de ontwikkelaar gemaakt (betaald) en niet door de bewoners, ook niet indirect. De woningen hadden destijds vaste - door het rijk bepaalde - koopsommen, inclusief de grondprijs. Verder is de maatschappij afgelopen jaren veranderd; iedere periode had zijn eigen vraagstukken en problematiek. Zo ook nu. Terugkijken heeft daarom geen zin.

7 De Betje Wolfstraat is de enige ontsluiting van de Schrijfsterswijk. Dit heeft aandacht Schrijfsterswijk, Betje nodig. Als de busbrug 24 uur per dag open gaat, mag dit niet ten koste gaan van de Wolfstraat, Nienke van oversteekmogelijkheid en de verkeersveiligheid. Hichtumstraat Voetgangers en fietsers kunnen slecht oversteken vanwege het drukke verkeer; zij moeten lang wachten. Ook het uitzicht is vanwege de bolling van de brug slecht. Verder wordt er hard gereden. Dit maakt het oversteken, ook voor automobilisten, moeilijk en gevaarlijk. En omdat aan de westzijde van de brug een voetpad ontbreekt, moeten voetgangers altijd oversteken. Naar aanleiding van deze vragen is het ontwerp aangepast. Er komen middenheuvels op de weg zodat voetgangers en fietsers halverwege kunnen stilstaan om de weg in twee keer over te steken. Er komt geen zebrapad bij de Nienke van Hichtum- of Betje Wolfstraat. Door de bolling van de brug is een zebrapad slecht zichtbaar. Omdat overstekende voetgangers ervan uitgaan dat zij voorrang krijgen, kan hierdoor juist een onveilige situatie ontstaan. Voorgestelde maatregelen zijn: - een extra ontsluitingsweg voor de wijk creëren - afsluiten Betje Wolfstraat en een nieuwe ontsluitingsweg aan de zuidzijde van de wijk (op de Houtveldweg) creëren - een verkeersdrempel tegen te hard rijden - een middeneiland - een zebrapad bij de Betje Wolf en Nienke van Hichtumstraat De aansluiting van de kruising Betje Wolfstraat op De Binding is krap voor in- en uitrijdende auto's. En kan de oversteek voor fietsers en auto's van elkaar gescheiden worden? Schrijfsterswijk, Betje Wolfstraat, Nienke van Hichtumstraat Dit is verwerkt in het ontwerp. Het fietspad over de kruising met de Betje Wolfstraat wordt verlegd. Dit geeft een conflict met het wachtende autoverkeer en het in- en uitrijdende autoverkeer. In de verkeersplannen is vooral aandacht voor Westerkoog, niet voor Westerwatering, waaronder de Schrijfsterswijk. Schrijfsterswijk, Betje Wolfstraat, Nienke van Hichtumstraat Schrijfsterswijk, Betje Wolfstraat, Nienke van Hichtumstraat We hebben geprobeerd de situatie zo optimaal mogelijk te maken en hebben ervoor gekozen de uitbuiging voor fietsers te verwijderen. Met de aanpassingen in het ontwerp komen we ook aan de geuitte klachten uit Westerwatering tegemoet.

8 Ook op de rondweg in Westerkoog wordt hard gereden. Graag hier (ook) aanpassingen. Meer politiecontrole op de rondweg. Op de Houtveldweg wordt te hard gereden. Flitspalen Er wordt nu 60-70km/uur gereden. Graag de snelheid op de brug aanpassen. Maximale snelheid van 30km/uur op de brug Een verkeerslicht op de brug die op rood gaat bij te hard rijden Verkeerslichten voor beide rijrichtingen Drempels in de weg (bussen niet handig) Bord met 'gevaarlijke kruising' Snelheidscontrole, flitsers Met de verkeersaanpassingen op de kruising Houtveldweg wordt de auto minder gehinderd in doorgaand verkeer en snelheid. Oversteek vanaf de Torenveen lastig vanwege hoge snelheid en druk autoverkeer. Graag fietsers en voetgangers thv de Torenveen in de voorrang. Snelheid Vanaf de Torenveen rijdt men door het gras richting de Houtveldweg. Graag een definitieve oplossing. Oversteek fietsers vanaf de Torenveen is lastig te nemen vanwege drukte autoverkeer en snelheid. Oversteek met voorrang fietsers en voetgangers. Dit haalt tegelijk de snelheid eruit. Torenveen De Rondweg in Westerkoog wordt apart ontworpen als gevolg van het besluit voor een 24 uurs openstelling van de busbrug. Wij doen op dit moment nog niets aan de Houtveldweg. Drempels zijn niet wenselijk voor bussen. En ter hoogte van de Torenveen en Weiteveen liggen middenheuvels waardoor voetgangers en fietsers in twee keer kunnen oversteken. De doorsteek maken we zo onaantrekkelijk mogelijk voor auto's. Voetgangers en fietsers maken gebruik van de middenheuvel zodat zij in twee keer kunnen oversteken. Op doorgaande 50km/uur-wegen leggen wij geen zebrapaden aan vanwege schijnveiligheid. Voetgangers hebben op een zebrapad in principe voorrang, terwijl overstekende fietsers dit niet hebben. Dat geeft onduidelijke voorrangssituaties. Graag beveiligde oversteekplaatsen voor voetgangers. De busbrug open houden voor voetgangers. Voetgangers De busbrug blijft open voor voetgangers. Aan de oostzijde ligt een apart voetpad. Maar aan de westzijde mogen voetgangers ook van het fietspad (tegen de rijrichting in) gebruik maken. Voetgangers zijn niet verplicht over te steken. Bij zowel de rotonde bij De Wildeman als bij de rotonde op de Houtveldweg komen zebrapaden en krijgen voetgangers voorrang op het autoverkeer. Kan er een doorgang voor kleine pleziervaart komen onder de Houtveldweg? Watergang De watergangen aan beide zijden van de Houtveldweg kunnen niet met elkaar verbonden worden. Het water ten noorden van de Houtveldweg ligt namelijk hoger dan het water ten zuiden van de Houtveldweg.

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Bomen. Bomen. Bushalte

Bomen. Bomen. Bushalte Uitwerking reactiesformulieren inloop fietspaden en kruisingen bij busbrug De Binding 15 januari 2018 84 Hierbij wil ik reageren op uw plan voor de herinrichting van fietspaden en kruisingen Algemeen bij

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant

Varianten Raadhuisplein. Linksomvariant Varianten Raadhuisplein Uit het onderzoek blijkt dat er meerdere oorzaken bestaan die de verkeersonveiligheid op het Raadhuisplein veroorzaken. Op basis van deze oorzaken zijn elf mogelijke varianten opgesteld

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Definitief ontwerp Willemskade

Definitief ontwerp Willemskade op stap Expertisecentrum Projecten, Realisatie en Beheer Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 422 69 66 NH.Munnik@zwolle.nl www.zwolle.nl Inhoud 1 Inleiding 3 2 Ontwerp

Nadere informatie

5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan

5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan 5.1 Diependaalselaan - Zeverijnstraat - Kerkelandenlaan Beschrijving In de huidige situatie is hier een rotonde. De capaciteit van de rotonde wordt uitgebreid door het aanleggen van een bypass: er ontstaat

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 95089 1090 HB Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl/klaprozenweg Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam Aan bewoners en ondernemers in de omgeving

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september

Herinrichting rondweg Westerkoog. Avond 1 27 september Herinrichting rondweg Westerkoog Avond 1 27 september AGENDA VOOR DE AVOND Gezamenlijke start 19:00 19:30 Inloop 19:30 19:50 Opening 19:50 20:00 Toelichting Goudappel Coffeng Aan tafel Gezamenlijke afsluiten

Nadere informatie

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Inleiding Op 27 februari 2012 werd het bouwplan voor de nieuwe brede school Spoorzone Noord aan ouders, omwonenden en belangstellenden

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk Afdeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 19-05-2016 Bijlage(n) 1 Kenmerk 5559632 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. (050)

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

GEMEENTE. Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1

GEMEENTE. Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1 GEMEENTE Lansingerland Afdeling Beheer ft Onderhoud Aan de leden van de Commissie Ruimte Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk/Peter Nederlof Telefoon 14 010 E-mail

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 2011

Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 2011 Kentekenonderzoek Westerkoog Busbrug - Westerwatering 20 Kordontellingen ontsluitingswegen woonwijk Westerkoog en Westerwatering in gemeente Zaanstad. In 20 heeft Stichting Rondom de Binding met een groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG

PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG PROGRAMMA VAN EISEN EN WENSEN REINIER DE GRAAFWEG Samengestelde versie 3 / 19-12-2014 1. Inleiding 2. Ruimtelijk programma - doorlopende bomenrijen volgen de Reinier de Graafweg en maken er een laan van,

Nadere informatie

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks

Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks 3-6-2016 1 Afsluitende Klankbordgroep avond Noorderhaaks BAM Infra Wegen, 2-6-2016 1 Agenda Inleiding - Vragen? Verkeersmaatregelen - Langevliet - Vragen? - Van Foreestweg - Vragen? - Breewijd - Vragen?

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid. VE1LIGVERKEER Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en Zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl J Datum: maandag 27 augustus 2012 Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr augustus Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 24 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26904 augustus 2015 VERKEERSBESLUIT Datum besluit: 18 augustus 2015 Besluitnummer: VB-15-30 Registratienummer: Stationsomgeving

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen.

Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. Uitgebreid onderzoek volgens octopusmethode: lijst met knelpunten en problemen. 1. Het gebruik van de rotonde houdt steeds gevaren in. Er is regelmatig druk en zwaar verkeer. De snelheid van de voertuigen

Nadere informatie

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat de Buitenrustlaan, Rustenburgerlaan, Schalkwijkerstraat en Schipholweg gelegen zijn binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT 4 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 59682 november 2016 Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregelen t.g.v. renovatiewerkzaamheden Buitenrustbruggen Haarlem

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan.

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9392 2 april 2015 Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat

Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Inspraaknota Aanpassen kruising Krispijnseweg Van Baerlestraat Algemene opmerking: De gestelde vragen en gemaakte opmerkingen, in willekeurige volgorde en letterlijk overgenomen: 1. Reactie: Stoplichten/voetgangerslichten

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN

Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN Status: definitief Versie: 17 december 2013 FIETSROUTE VERKEERSEXAMEN GEMEENTE VIANEN 1. ROUTEBESCHRIJVING 1.1. Routekaart en omschrijving Lengte = 6,1 km De Looch Groene Kade Helsdingse Achtwerweg Burg.

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Hilversum

Verkeersveiligheid in Hilversum Verkeersveiligheid in Hilversum Inventarisatie onder inwoners van de plekken waar zij zich onveilig voelen in het verkeer Kruising Diependaalselaan/Bosdrift CDA Hilversum Februari 2017 De gemeente heeft

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal

Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal Naar een veiligere N35 Wijthmen tussen Wijthmen en Nijverdal Verslag Meepraatbijeenkomst Haarle Datum 3-10-2017 Locatie Sportorant Sprengendal, Haarle 1. Plenaire opening Fred Tank van Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Situatie 1. Binnenkomst via rotonde noordzijde van Eefde De rotonde is snelheidsbeperkend. De afslag naar Eefde is merkbaar door van asfalt naar stenen te gaan; de markering 50 km en het bord bebouwde

Nadere informatie