Week 23. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 23. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra"

Transcriptie

1 Week Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, We zitten weer middenin het aspergeseizoen, heerlijk! Hoewel het begin van dit seizoen erg van het weer afhankelijk is (de eerste asperges komen uit verwarmde bedden en zijn hierdoor vaak schreeuwend duur, vandaar dat ze ook wel het Witte Goud worden genoemd), loopt het seizoen altijd officieel ten einde op juni, de dag van de Heilige St. Jan. Die datum is door de telers afgesproken om zo de plant rust te geven zodat hij zich kan herstellen voor een volgend seizoen. De plant neemt daarna nog energie op uit zonlicht en sterft dan bovengronds langzaam af, maar onder de grond blijft hij leven om het jaar daarop in de lente weer asperges te geven. Eet smakelijk! Eefje

2 Asperges met beenham, eieren, Hollandaise saus en gekookte aardappels. Beenham (g) Aardappelen (g) Eieren (stuk(s)) Witte asperges (kilo) Bindsla (krop(pen)) p ,7 p 5 00, ,5 Boter (g) Azijn (el) Water (tl) Olijfolie (el) Peper en zout (naar smaak) p 50,5 p,5, min NB. heb je minder tijd, laat dan de Hollandaise saus weg en eet de asperges met wat gesmolten boter.. Zet een pan met water op het vuur voor de aardappels en eentje voor de asperges.. Haal de ham uit de ijskast zodat deze op temperatuur komt.. Was de aardappels, snij in stukken en kook in ongeveer 5 minuten gaar. Doe na ca. 7 minuten de eieren erbij. Hou een ei achter voor de Hollandaise saus.. Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes. Haal er iets meer dan een cm van af (eventueel kontjes en schillen meekoken in het water voor de smaak).kook de asperges 5 minuten in ruim kokend water. Zet dan het vuur uit en laat ze nog minuutjes verder garen. 5. Smelt de boter in een klein pannetje en let goed op dat het niet bruin wordt. Haal zodra het gesmolten is van het vuur en dek af zodat het warm blijft.. Scheid van het achtergehouden ei de dooier van het eiwit en doe de dooier in een bakje waarin je kan staafmixen. Doe el azijn, een snuf zout en het water ( tl) bij het eigeel. Zet de staafmixer aan en giet heel langzaam in een dunne straal de gesmolten boter erbij. Maak op smaak met peper (en als nodig nog wat zout) en/of suiker. 7. Maak een vinaigrette van azijn ( el), de olijfolie, peper en zout. Was de sla en meng met de vinaigrette.prak de eieren grof. Serveer de asperges met de geprakte eieren, de Hollandaise saus, de gekookte aardappels en de ham.

3 Lauwwarme salade van aardappel, asperges en gegrilde garnalen Aardappelen (g) Asperges (g) Garnalen (stuk(s)) Bindsla (g) Verse koriander (takje(s)) Bieslook (g) p ,5 p Olijfolie (extra vierge) (el) Citroensap (el) Grove mosterd (tl) p,5 p,5, 0 min. Stoom de aardappels met schil in ongeveer 0 minuten beetgaar. Laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en snij in grote stukken. Bestrooi met wat zout. Hou warm.. Blancheer de asperges 0 minuten in kokend water. Laat goed uitlekken en hou warm.. Kwast de garnalen in met een beetje van de olijfolie en grill om en om gaar in ca. minuten. Hou warm.. Meng een dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Snij de asperges in hapklare stukken. 5. Meng de aardappels en asperges voorzichtig met / van de dressing. Scheur de bindsla in grote stukken en meng met de rest van de dressing. Leg de bindsla op een grote schaal en verdeel de aardappels, asperges en garnalen er over. Hak de verse kruiden en strooi over de salade.

4 Quiche met asperges en spinazie 0 min Asperges (stuk(s)) Spinazie (handje(s)) Eieren (stuk(s)) Creme fraiche (ml) Bieslook (bosje(s)) p 8 5 p 5 50 Bladerdeeg (plakje(s)) Jong belegen kaas (g) Citroen (stuk(s)) Peper en zout () p 5 p, Verwarm de oven voor op 00 C. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook de asperges 8 minuten voor. Laat uitlekken.. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en beleg met het bladerdeeg. Hak de spinazie grof en verspreid over het deeg. Rasp de kaas. Rasp de schil van een halve citroen.. Klop de eieren en meng met de crème fraîche, de kaas, bieslook en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Verspreid het mengsel over de spinazie en druk de asperges een beetje erin. Geef er nog een draaitje peper over.. Bak ongeveer 5 minuten in het midden van de oven totdat het bladerdeeg gaar, goudbruin en het eimengsel gestold is. Trek wat reepjes van de andere helft van de citroen met een zester en strooi over de taart. Serveer met een eenvoudige groene salade.

5 Gestoofde prei in citroensap met gekookte eieren en kappertjes vinaigrette Prei (stuk(s)) Aardappelen (g) Eieren (stuk(s)) Verse koriander (takje(s)) Bieslook (g) p 50,5 p Citroen (stuk(s)) Olijfolie (extra vierge) (ml) Kappertjes (g) Peper en zout () p 0 5 p min. Snij de worteltjes van de prei en snij de harde donkergroene bovenkant weg. Snij de preien op maat zodat ze in een grote braadpan met dikke bodem passen. Halveer ze dan pas in de lengte en spoel onder de koude kraan. Zorg ervoor dat de bladeren in elkaar blijven liggen.. Verwarm de helft van de olie in de braadpan. Leg de preien er netjes naast elkaar in laag in. Stoof de prei zachtjes 5 minuten op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Giet als de preien zacht beginnen te worden 00 ml kokend water, eetlepels citroensap en de rest van de olijfolie erbij. Voeg peper en zout toe en sluit het deksel. Laat 0 minuten zachtjes koken op laag vuur.. Schil en kook in de tussentijd aardappels in water met wat zout gaar in ca. 0 minuten.. Kook de eieren halfzacht in ongeveer,5 minuten in kokend water. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer de eieren. Hak koriander en bieslook fijn. 5. Draai af en toe de preien voorzichtig om en check of het niet droog kookt. Voeg zo nodig enkele eetlepels water toe. Als het goed is, is er rond de gare preien een wat kleverige saus ontstaan. Is dit niet het geval laat de saus dan nog even inkoken zonder deksel. Meng de kappertjes, koriander en bieslook door de saus. Serveer de preien met de kappertjessaus, samen met de aardappelen en de eieren.

6 Vegetarische curry van aubergine met eieren en spinazie Aubergine (stuk(s)) Eieren (stuk(s)) Ui (stuk(s)) Spinazie (g) Korianderblad (naar smaak) p 00 p, Knoflook (teen) Gember (cm) Zonnebloemolie (el) Currypasta (el) Kokosmelk (ml) Dunne rijstnoedels (g) Limoen (stuk(s)) Peper en zout () p p,5, min. Snij de aubergine in stukken van cm en bestrooi met zout. Laat 0 minuten intrekken zodat er wat van het bittere vocht uit kan lopen.. Kook de eieren hard in 8 minuten in kokend water. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Halveer vlak voor het serveren.. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de gember en rasp. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui, knoflook en gember zachtjes minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak minuten mee. Voeg de aubergines toe en roerbak 7 minuten. Voeg de kokosmelk toe en laat 0 minuten zachtjes koken. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken. Roer goed door de saus. Breng verder op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing, terwijl de aubergines garen. 5. Serveer de aubergines en de saus met de gehalveerde eieren op de noedels. Bestrooi met de verse korianderblaadjes. Serveer met partjes limoen. Tip: vleeseters kunnen de saus op smaak brengen met vissaus.

7 Nagerecht Gegratineerde rabarber met creme fraiche 0 min Rabarber (g) Creme fraiche (ml) p 00 5 p Kristalsuiker (el) Donkere basterdsuiker (g) p 50 p 00. Was de rabarber en snij in stukjes. Doe in een pan en voeg de kristalsuiker en een laagje water toe, breng aan de kook en laat ongeveer 0 minuten koken. Roer af en toe. Proef of je het zoet genoeg vindt. Voeg zo nodig nog wat suiker toe.. Verwarm de ovengrill. Roer de crème fraîche los. Doe de rabarber in een ovenschaal en schep de crème fraîche erop. Bestrooi met de bruine suiker. Zet op het ovenrooster 0 cm onder de grill. Laat de suiker licht karamelliseren. Serveer warm.

8 Curry van garnalen, spinazie & aubergine met rijst en koriander. Tomaten (stuk(s)) Aubergine (stuk(s)) Ui (stuk(s)) Spinazie (g) Koriander (naar smaak) Garnalen (stuk(s)) Creme fraiche (ml) p 5 p, Volkoren basmati rijst (g) Knoflook (teen) Komijnzaad (tl) Mosterdzaad (tl) Korianderzaad (tl) Kurkumapoeder (tl) Kerriepoeder (tl) Olie () Water (ml) Visbouillon (blokje(s)) Peper en zout () p 50 0, 0, 0, p 5,5 0, 0, 0, , 0, 00 5 min. Zet gram rijst pp met 50 ml water pp op, breng aan de kook en laat (heel zachtjes) gaar koken in 5-0 minuten.. Snij de tomaten in stukjes. Snij de aubergine in dobbelstenen. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.. Fruit de ui in een beetje olie glazig in een afdekbare pan. Voeg de aubergine toe en bak stevig aan, zodat hij een beetje bruin wordt. Voeg de knoflook en de specerijen toe en fruit even mee zonder aan te laten branden.. Voeg de tomaten toe samen met het water en het verkruimelde bouillonblokje (als je geen visbouillon hebt kan je ook groentebouillon gebruiken). Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 5 minuutjes pruttelen. Check tussendoor dat het niet te droog wordt; voeg zo nodig een scheutje water toe. 5. Was intussen de spinazie met behulp van een slacentrifuge. Snij de koriander fijn. Laat (indien nodig) de garnalen uitlekken in een vergiet.. Roer de crème fraîche door de saus en maak op smaak met peper, zout en eventueel een klein beetje suiker. Voeg de garnalen toe. Leg zodra ze roze beginnen te kleuren de spinazie erop en dek de pan af. Laat de spinazie in een paar minuutjes slinken. Serveer direct met de rijst en garneer met de koriander.

9 Flammkuchen met prei, aardappel en rozemarijn met salade van gekleurde tomaten. Prei (stuk(s)) Aardappelen (g) Creme fraiche (ml) Gehakte rozemarijnblaadjes (tl) Gekleurde tomaten (stuk(s)) Bieslook (el) Bindsla (krop(pen)) p 50 0, p 5 5,5 0, ,5 Gist (zakje(s)) Bloem (g) Zout (tl) Lauwwarm water (ml) Boter (klont(en)) Knoflook (teen) Citroensap (naar smaak) Olijfolie (extra vierge) (el) Balsamicoazijn (el) Mosterd (tl) Olijfolie (besprenkelen) () Peper en zout () p 50 p ,5,5 0,, 0, 5 min Let op: bereidingstijd is zonder rijstijd van het flammkuchendeeg. NB. Verwarm de oven voor op 00 graden met de bakplaat erin.. Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige, schone theedoek en laat het deeg uur rijzen.. Verwarm de oven voor op 50 C. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van cm.. Snij de prei in ringen van cm. Was grondig.. Verwarm in een pan met dikke bodem de boter. Voeg de prei erbij en laat heel zachtjes met deksel ca. 0 min smoren. De prei mag niet verkleuren! Roer af en toe om. 5. Zet een pannetje met water op voor de aardappels. Schil de aardappels en snij in mooie dunne plakjes (max 0.5 cm dik). Kook beetgaar in ca. min.. Hak de knoflook grof en doe die de laatste min bij de prei. Blus af met kneepje citroensap en voeg dan crème fraîche toe. Laat het geheel ca. 5 min zachtjes inkoken. Roer zo nu en dan en breng op smaak met zout en peper uit de molen. 7. Haal de bakplaat uit de oven als de prei en aardappels gaar zijn. Leg eerst het preimengsel, dan de aardappelplakjes en dan de rozemarijnblaadjes erop. Schuif voor ca. 0-5 min in de oven. 8. Snij intussen de gekleurde tomaten in stukjes en maak aan met gesnipperde bieslook, de olie, de azijn, mosterd, peper en zout. Snij de bindsla in repen en meng die er op het laatst bij. 9. Haal de flammkuchen uit de oven als deze mooi bruin is en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Serveer met de tomatensalade.

10 Bijgerecht Aspergesalade met hamfrittata 5 min Asperges (g) Bieslook (el) Beenham (g) Eieren (stuk(s)) p 50 p 500, Dragon (el) Parmezaanse kaas (g) Olijfolie (el) Witte wijnazijn (el) Boter (g) Peper en zout (naar smaak) p 0,5 5 p Zet alvast een pan met water op het vuur voor de asperges. Schil de asperges met een eenvoudige dunschiller van boven naar beneden. Hou het kopje vast en schil ze zorgvuldig. Snij de onderkant van de stelen eraf (max,5 cm). Kook de asperges in 7 a 0 minuten gaar. Laat ze schrikken onder de koude kraan om zo het gaarproces te stoppen.. Hak de dragon fijn en rasp de Parmezaanse kaas.. Maak een dressing van olijfolie, azijn, dragon, peper en zout, doe die over de nog warme asperges en bestrooi dan met de Parmezaanse kaas.. Hak wat bieslook fijn. Snij de ham in reepjes. 5. Maak dan de hamfrittata: klop de eieren los met de bieslook, de ham, peper en zout. Smelt de boter in een goede koekenpan en giet als de boter zacht is het eimengsel erin. Als de rand iets begint te stollen draai je het vuur laag en leg je een deksel op de pan. Zo wordt de frittata zacht en romig. Als de bovenkant bijna droog is klap je hem dubbel zodat hij van binnen nog een klein beetje zacht is. Serveer de frittata met de aspergesalade.

11 In de krat van week PRODUCT PERS PERS PERS PERS BEWAREN Garnalen (stuk(s)) 8 Koelkast of vriezer, zie THT Beenham (g) Koelkast, zie THT; invriezen kan Eieren (doosje(s)) Koelkast of koele plaats Witte asperges (kilo) 0,7,,5 Koelkast, week Prei (stuk(s)) Koelkast, week Gekleurde tomaten (stuk(s)) Buiten de koelkast, week Spinazie (zak(ken)) Koelkast, paar dagen Bindsla (krop(pen)) Koelkast, paar dagen Aubergine (stuk(s)) Koele donkere plaats Rabarber (kilo) 0, 0, 0, 0,8 Koelkast, paar dagen Aardbeien (g) Koelkast, paar dagen Creme fraiche (bakje(s)) Koelkast, zie THT Paprika (stuk(s)) Buiten koelkast, koel en donker, week Verse kruiden (zakje(s)) Koelkast, paar dagen Aardappelen (kilo) 0, 0, 0,9, Koele donkere plaats Zonnebol (stuk(s)) In plastic zak paar dagen in koeling* Ui (stuk(s)) Koele donkere plaats * Het brood dient nog afgebakken worden voor 0- minuten op 0 graden.

12 Herkomst producten de Krat Kwekerij Groenesteeg Peter Boer van Kwekerij Groenesteeg uit Zwijndrecht teelt het hele jaar door allerlei groenten in zijn onverwarmde kas. 's Winters zijn dat paksoi, raapsteel, veldsla en mosterd. De rest van het jaar komen daar tomaten, aubergines, courgettes, zomerpostelein, radicchio en nog veel meer bij. Waterlants Weelde Waterlants Weelde verkoopt eerlijk vlees van hoge kwaliteit uit de streek Waterland. Goed vlees geproduceerd met liefde voor het dier en dit unieke landschap, volgens de strenge normen van de Stichting Keurmerk Waterland en Het Producent Keurmerk voor scharrelkip en scharrelvarkensvlees. In het prachtige Noord-Hollandse cultuurlandschap Waterland is grootschalige veeteelt gebied niet mogelijk, daarom wordt de kracht gevonden in het produceren van vlees van hoge kwaliteit met het behoud van het unieke landschap als bijkomend voordeel. Kwekerij Osdorp Bakkerij Mickey Egstorf Kwekerij Osdorp is een kwekerij waar alle groenten en kruiden duurzaam geteeld worden in de volle grond. Daarom is de smaak ook zo goed. De kwekerij heeft onverwarmde en onverlichte kassen en alle groenten zijn onbespoten. Door het gebruik van kassen is er veel variatie in het aanbod mogelijk. Bij Bakkerij Mickey Egstorf wordt vroeg opgestaan om al de versgebakken producten te maken. In de bakkerij wordt alleen gebakken met bloem, water, zout en gist. De basisingredienten worden speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Bakkerij Mickey Egstorf gaat terug in de tijd en maakt brood zoals het vroeger werd gemaakt. Ambachtelijk brood zonder conserveringsmiddelen.

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 23 Kratje Slank Hollandse asperges met beenham, eieren, en gekookte aardappels - S - 441 kcal Hoofdgerecht 40 min In de Krat 2p 3p 4p Witte asperges (g) 700 1.050 1.400 Beenham (g)

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E W E E K 2 3 KratjeSlank.nl slank eten met gemak Slim boodschappen doen Het scheelt natuurlijk enorm dat je met Kratje Slank minder vaak boodschappen hoeft te doen. Want veel eetkeuzes worden in de supermarkt

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 36 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen onze moeder voor het eerst blote billetjes in het gras op tafel zette vonden we dat een even intrigerend als afschrikwekkend gerecht. Het stamppotje zag er mooi

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Soms zit er zo'n week tussen dat de recepten die we bedenken, koken en fotograferen allemaal erg lekker zijn, maar dat we het gewoon niet goed op de foto krijgen. Nou

Nadere informatie

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds er ook in Nederland quinoa wordt gekweekt laten we dit gezonde, van oorsprong Zuid-Amerikaanse, zaad vaker terugkomen in de Krat. Het is niet alleen heel gezond en

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er heerlijke snijbiet in de krat. Deze bladgroente lijkt een beetje op spinazie maar heeft die typische aardse smaak die bietjes ook hebben. Ik dacht altijd

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook vleeseters graag eten moet genoeg umami

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het, naar onze bescheiden mening, beste kookprogramma van Nederland 'Koken met van Boven' zagen we laatst een leuke kooktruc: het masseren van rauwe boerenkool om

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze website of facebook pagina: net als vorig jaar doen we met de Vega krat weer mee met de Vegan Challenge. Voor de gewone

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar, maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Zelfs als je geen groot aardappelfan bent ga je volgens ons overstag voor de smaak van Opperdoezer Ronde. Deze vastkoker groeit in het Noord-Hollandse Opperdoes, op

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 21 Gemakskrat Beste Krat Chef, Onlangs hebben we al eens falafel gemaakt van kikkererwtenmeel, nu wilden we een nieuw experiment proberen: een pizzabodem. Kikkererwtenmeel is heel eiwitrijk en glutenvrij,

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 22 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 6000 jaar

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Al worden er nog zo veel grappen gemaakt over flauwe papjes, bloemkool staat al decennia onwrikbaar in de top tien van Nederlands meest gegeten groente. De Nederlandse

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten voor een doordeweekse

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht gieten.

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Aristoteles beweerde eeuwen geleden al dat hij zo'n heldere stem had doordat hij veel prei at. Nou is daar nooit echt een bewijs van gevonden, maar dat maakt ons niet uit,

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 20 Gemakskrat Beste Krat Chef, Van alle seizoensproducten zijn aardbeien en asperges misschien wel onze favorieten (combineer ze in een menuutje en je hebt een instant geslaagd etentje, maar dat terzijde).

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat een fijne producten en recepten zitten er weer in de krat deze week, al zeggen we het zelf! Een week met lekker veel comfortfood op het menu. Een heerlijk zomerse

Nadere informatie

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 4 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week presenteren we een echte kitchen hack: het meekoken van de korst van Parmezaanse kaas. Kaas, en dan zeker Parmezaanse, zit bomvol umami. Een Japans woord dat

Nadere informatie

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er overheerlijke burrata in de Krat. Burrata begint als mozzarella, waarbij van warme buffelmelk wrongel wordt gemaakt. Dan wordt de verse wrongel

Nadere informatie

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Je vindt een hele bol knoflook deze week in de Krat, want je hebt behoorlijk wat tenen nodig. Naast zout is knoflook een van de beste smaakversterkers die er is. Niet alleen

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Het leuke van recepten verzinnen en ze dan ook echt even proefkoken is dat je soms spontaan op ideeën komt. Zo vonden wij de penne met broccoli zelf een beetje droog. Aangezien

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koolrabi, zo'n groente die je waarschijnlijk wel eens ziet liggen bij je groenteboer. Mooi lichtgroen, of paars kan ook, soms met lange stelen en loof er nog aan.

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 44 Kratje Slank Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 24. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Sinds het allereerste begin van de Krat halen we onze tomaten bij Kwekerij Osdorp in Amsterdam. Dit bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het kweken van allerlei

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 44 Gemakskrat Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 50 Gemakskrat Beste Krat Chef, We testten de recepten voor deze Krat op een van de donkerste dagen van deze maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat met wintergroenten

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Onlangs hebben we al eens falafel gemaakt van kikkererwtenmeel, nu wilden we een nieuw experiment proberen: een pizzabodem. Kikkererwtenmeel is heel eiwitrijk en glutenvrij,

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Kennen jullie het prachtige kookboek Veggistan? Dit boek behandelt de vegetarische keuken van het gehele Midden Oosten, met veel gerechten uit Iran/Irak, wat vroeger

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 49 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Verse pepers en bijvoorbeeld citroengras worden inmiddels in onze polder gekweekt, maar specerijen komen soms van ver. Af en toe leveren we ze wel in de Krat: eten

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Lange tijd dachten boeren in Europa dat het niet mogelijk was om bataat te telen. De groente uit Zuid-Amerika zou het hier te koud en te nat vinden. Sinds enkele jaren

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren Bartje

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie en

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Kennen jullie het prachtige kookboek Veggistan? Dit boek behandelt de vegetarische keuken van het gehele Midden Oosten, met veel gerechten uit Iran/Irak, wat vroeger

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef,

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega. Beste Krat-chef, Week 8 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, De poke bowl stond al maanden, als het geen jaren is, op ons verlanglijstje. Eerlijk gezegd waren we bang dat het gerecht te veel snijwerk zou bevatten

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 34 Gemakskrat Beste Krat Chef, Op de Pure Markt ontdekten wij het lamsvlees van Bauke Bossink, die het vlees van bijvoorbeeld de schouder eerst pekelt en kruidt, en het dan wel 12 uur lang op 68 graden

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er weer eens een fijne boemboe in de krat, namelijk die voor Soto Ayam, de lekkere Indische kippensoep (die ook vegetarisch heel lekker is, met tempeh

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 000 jaar

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 44 Gemakskrat Beste Krat Chef, Wat is dat toch met spruitjes, dat ze zo ongeliefd zijn, vooral bij kinderen? Vroeger was het nog begrijpelijk; dat had te maken met de bittere smaak van het kleine

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Een fijn gerecht op zomerse dagen is gado gado, wat zoveel betekent als mengsel, of mix. In de basis is gado gado een Indonesisch gerecht van geblancheerde groenten geserveerd

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koken is soms alleen al leuk om de woorden die je leert kennen. Shakshuka, jambalaya, cataplaña, boboti, melanzane parmigiana, en zo kunnen we nog wel even doordichten.

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 29. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 29 Kratje Slank Beste Krat Chef, Al bijna 7 jaar stoppen we met enige regelmaat de allerlekkerste yoghurt in de Krat, namelijk de volle yoghurt die door Henno Hak op zijn boerderij Anna's Hoeve wordt

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 9 Zeg nooit, nooit Wat heel handig werkt om minder te eten, is dat je tegen jezelf zegt: ik neem nu geen koekje bij de thee, want ik neem later een stukje

Nadere informatie

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 2 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week vind je gemengde paddenstoelen in de Krat, van Portabella, een bedrijf dat gespecialiseerd is in, uiteraard, paddenstoelen. Ze leveren drie soorten: wilde,

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Week 19. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Week 19. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra Week 9 Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, Spelt, het 'oergraan' waar we plotseling niet zonder lijken te kunnen, wordt ook in Nederland geteeld, onder andere op de Kollenberg in Limburg. Kollenberger spelt

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 44 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat is dat toch met spruitjes, dat ze zo ongeliefd zijn, vooral bij kinderen? Vroeger was het nog begrijpelijk; dat had te maken met de bittere smaak van het kleine

Nadere informatie

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen we nog knikkerden en onze knieën kapot schaafden bij het rolschaatsen was de wereld vol verrassingen. Toverballen die om de vijf seconden van kleur verschoten, waterijsjes

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een tijd geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in licht tuttige

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat. Beste Krat-chef,

Week 42. Beste Krat Chef, Gemakskrat. Beste Krat-chef, Week 42 Gemakskrat Beste Krat Chef, Beste Krat-chef, Deze week serveren we een variant op een Italiaanse klassieker: ravioli con zucca e speck, oftewel: pompoen en spek. Hoe Duits het woord "speck" ook

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De maand februari is altijd een lastige maand bij de Krat. We verlangen naar lente en bladgroen op ons bord, maar van het land komt nog niks; zelfs de knollen en

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra

Week 28. Beste Krat Chef, Weekendkrat Extra Week 8 Weekendkrat Extra Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 39 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bij het bedenken van de recepten voor de Krat moeten we met heel veel zaken rekening houden. Zijn de groenten wel in het seizoen en nog verkrijgbaar? Hebben we

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES

Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES Lid Cuisine Culinaire Nederland (CCN), Afd. Amsterdam MENU JANUARI 2013 GARNALEN MET GROENE MANGO-SALADE GEROOKT BIETENSOEPJE MET COQUILLES LAMSKOTELETJES MET MINT VAN DE BIG GREEN EGG TARTE TATIN MET

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 13. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Je vindt een hele bol knoflook deze week in de Krat, want je hebt behoorlijk wat tenen nodig. Naast zout is knoflook een van de beste smaakversterkers die er is. Niet

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 10 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds de invoering van de Gemakskrat durfden we er nog geen verse rode kool in te doen. Al staat internet vol recepten waarin de kool om en nabij de 25 minuten wordt

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 46 Gemakskrat Beste Krat Chef, De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseert een Food Festival over de geschiedenis van smaak en vroeg ons om mee te doen. Graag, natuurlijk!

Nadere informatie

Week 41. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 41. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 41 Gemakskrat Beste Krat Chef, Waren we toch even in verwarring, in de proefkeuken van de Krat. We wilden soffritto maken. Klinkt goed, smaakt lekker, maar wat ging er eigenlijk in? Daar verschilden

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 33 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Aan het randje van de Tuinen van West, ligt kwekerij Osdorp. Het is een van onze trouwe leveranciers van o.a. tomaten. Die heerlijke tomaten, die veelvuldig in

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 6 Eetvrije zones instellen Een handige tip om minder te eten is om zogenaamde eetvrije zones met jezelf af te spreken. Vaak als je achter je computer eet,

Nadere informatie

Week 48. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 48. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 48 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Djoeke en Fenna (11 en 9 jaar) eten regelmatig uit de Vega Gemakskrat en kwamen laatst een keer mee om de Krat op te halen. Op de vraag of ze het lekker vinden

Nadere informatie