Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega"

Transcriptie

1 Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Onlangs hebben we al eens falafel gemaakt van kikkererwtenmeel, nu wilden we een nieuw experiment proberen: een pizzabodem. Kikkererwtenmeel is heel eiwitrijk en glutenvrij, dus een mooi alternatief voor gewoon pizzadeeg wat ook altijd zo lang moet rijzen. Dit beslag moet je weliswaar ook even laten staan, maar het gaat toch een stuk sneller dan bij een gewone pizzabodem. Het smaakt anders en heeft een andere structuur, maar wij vonden het heel lekker, een soort kruising tussen een pizza en een quiche. De truc is om het beslag zo dun mogelijk uit te spreiden over een bakplaat met bakpapier. In onze scheve oven was het ook nog een hele kunst om de bakplaat een beetje waterpas te krijgen, maar het is gelukt! Eet smakelijk! Eefje

2 Vegetarisch Hoofdgerecht Kikkererwtenmeelpizza met courgette, geitenkaas en rucola In de Krat Kikkererwtenmeel (g) Courgette (stuk(s)) Rode ui (stuk(s)) Rucola (zakje(s)) Geitenkaas pittig - Sikkepit (g) Coeur de boeuf tomaten (stuk(s)) p 50 5,5,5 50,5 00 Zelf in huis Olijfolie (el) Water (ml) Olie (el) Balsamicoazijn (el) Peper en zout (naar smaak) p,5 5, , min Voeg kikkererwtenmeel, water en olijfolie, peper en zout samen en mix met een garde of een staafmixer tot een beslagje zo dik als flensjesbeslag. Dek af en zet ongeveer 5 minuten weg. Als je de tijd hebt is langer eigenlijk beter. Verwarm de oven voor op 00 graden. Snij de courgettes in de lengte in mooie dunne plakken van een halve centimeter. Vet een grillpan in en grill de courgettes om en om. Bestrooi als ze gaar en bruin zijn met peper en zout en zet weg. Bij : Leg een vel bakpapier in een grote bakplaat en giet het kikkererwtenmengsel daar op - probeer het tot in de uithoeken te laten komen. Het moet een dun laagje zijn van max 0.5 cm. Bij p: neem een grote ovenschaal of quiche vorm, leg daar het bakpapier in en giet het mengsel daarin. Het moet een dun laagje zijn van max 0.5 cm. Zet gedurende 5-8 minuten in de oven. De pizza moet aan de randen een beetje knapperig en bruin worden, in het midden blijft ie wat zachter (maar ook weer niet te zacht want dan is het niet gaar). Was ondertussen de rucola en snij de coeur de boef in mooie dunne plakken. Leg op een schaal en leg 3/4 van de rucola daarop. Snij de ui doormidden en dan in halve ringen. Bedek de pizza met de gegrilde courgette en de ui en schuif nog een minuut of 5 a 0 terug. Rasp ondertussen de geitenkaas grof. Maak een simpele dressing van 3 delen olie en deel balsamicoazijn - maak daar de tomaat en rucola mee aan. Strooi een deel (/4) van de geitenkaas daarover. Doe de rest (3/4) van de geitenkaas op de pizza als de ui zacht is geworden en het middelste van de bodem niet meer te zacht, en schuif nog weer een minuutje terug zodat de kaas wat smelt. Haal de pizza uit de oven, bestrooi rijkelijk met zwarte peper uit de molen en met de rest van de rucola. Serveer direct met de salade.

3 Vegetarisch Hoofdgerecht Lauwwarme salade van linzen, cherrytomaat en spinazie met knoflookbrood In de Krat Stokbrood (stuk(s)) Feta (pakje(s)) Lente-ui (stuk(s)) Pastinaak (stuk(s)) Linzen (blikje(s)) Cherrytomaatjes (bakje(s)) Rode ui (stuk(s)) Spinazie (g) p 00,5,5,5,5 Zelf in huis Knoflook (teentje(s)) Gemalen komijn (tl) Olijfolie (el) Balsamicoazijn (el) Boter (el) Peper en zout (naar smaak) Olie (om te bakken) p,5,5 3,5,5,5 5 5 min Verwarm de oven voor op 0 graden. Schil de pastinaak en snij in dobbelsteentjes van ca cm. Snij de rode ui in kleine stukjes. Doe de ui en pastinaak in een scheutje olie in een koekenpan en laat ongeveer 3 minuutjes bakken op hoog vuur onder voortdurend roeren. Zet het vuur laag en voeg zout, peper en gemalen komijn toe. Dek de pan af met een deksel. Laat zachtjes stoven tot de groenten zacht zijn. Wrijf de helft van de knoflook (bij ) fijn met een /4 tl zout (in de vijzel gaat dit het handigst). Doe er dan de olijfolie en balsamicoazijn bij en roer goed door. Knijp de andere helft van de knoflook uit boven de boter en prak er even goed door met een vork. Snij het stokbrood in de lengte open en verdeel de knoflookboter in kleine klontjes over het binnenste van het brood. Vouw dicht en bak in de oven af gedurende ca 8-0 minuten. Snij intussen de lente-ui in dunne ringetjes. Halveer de cherrytomaatjes en was de spinazie. Snij de feta in kleine blokjes. Was de spinazie grondig en laat goed uitlekken. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Voeg de linzen bij de gestoofde groenten in de hapjespan en warm even door. Voeg dan de spinazie toe en laat even slinken. Voeg nu 3/4 van de gesnipperde lente-ui, de cherrytomaatjes en 3/4 van de feta toe en giet de dressing erover. Roer het geheel goed door, kruid goed met peper en zout en stort het in een kom of op een schaal. Garneer met het overgebleven kwart van de lente-uitjes en de overige feta. Serveer de linzensalade lauwwarm met het warme knoflookbrood.

4 Vegetarisch Hoofdgerecht Noedels met groene asperges, paksoi, paprika en pinda's en een dressing van honing en soja In de Krat Dunne rijstnoedels (pak(ken)) Groene asperges (g) Paksoi (stronk(en)) Rode peper (stuk(s)) Geraspte gember (el) Paprika (stuk(s)) Lente-ui (stuk(s)) Pinda's (g) p 00 50,5,5,5 00 Zelf in huis Knoflook (teentje(s)) Sojasaus (ml) Honing (el) Olie (druppel(s)) p 30, ,5 5 min Zet een pan water op het vuur voor de noedels. Snij de lente-uitjes in dunne ringen en hou het wit apart. Rasp de gember. Maak een dressing van de sojasaus, honing, geraspte gember en het wit van de lente-uitjes en zet even weg. Snij het pepertje en de knoflook fijn (als je van pittig houdt kun je de zaadjes in de rode peper laten zitten). Knak de harde onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare stukken. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes. Snij ook de paksoi in dunne repen. Hak de pinda's grof. Bak in een diepe pan of wok eerst de rode peper en de knoflook zachtjes aan. Voeg dan de aspergestukken toe en roerbak mee. Voeg na een paar minuten de paprika toe en weer 5 minuten later, als de asperges beginnen te garen, het wit van de paksoi. Kook intussen de noedels gaar in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Voeg een paar druppels olie toe tegen plakken en knip evt. een paar keer in met een schaar zodat het mengen straks makkelijker gaat. Als de asperges beetgaar zijn, voeg dan het groen van de paksoi toe en laat even slinken. Giet overtollig vocht nu even af, anders wordt het heel waterig! Meng de noedels met /3 van de dressing door de warme groenten. Zet de rest van de dressing, de pinda's en de lente-ui op tafel en laat iedereen zijn noedels er naar smaak mee garneren.

5 In de krat van week PRODUCT PERS 3 PERS 4 PERS BEWAREN Dunne rijstnoedels (pakje(s)) Voorraadkast, zie THT Linzen (blikje(s)) Voorraadkast Kikkererwtenmeel (pakje(s)) Voorraadkast, zie THT Stokbrood (stuk(s)) In zakje, in koelkast, paar dagen* Pittige geitenkaas (stukje(s)) Koelkast, week Feta (pakje(s)) Koelkast, zie THT Pinda's (g) THT Datum, voorraadkast Paksoi (stronk(en)) Koelkast, week Spinazie (g) 00 Koelkast, paar dagen Groene asperges (g) 00 Koelkast, week Pastinaak (stuk(s)) Koelkast, weken Rucola (zakje(s)) Koelkast, paar dagen Cherrytomaatjes (bakje(s)) Buiten koelkast, week Coeur de boeuf tomaten (stuk(s)) Buiten de koelkast Lente-ui (stuk(s)) 3 4 Koelkast, week Rode ui (stuk(s)) Koele donkere plaats Paprika (stuk(s)) Buiten koelkast, koel en donker, week Courgette (stuk(s)) Buiten koelkast, week Gember + Rode peper (zakje(s)) Koelkast, 3 weken * Stokbrood ca. 5 min afbakken in een voorverwarmde oven op 0 graden. Bewaren in een zak op een donkere plek (3 dagen) of in koelkast 5-7 dagen maar dan droogt het wat uit. Ook direct in te vriezen. Geheel laten ontdooien voor afbakken.

6 Herkomst producten de Krat Bakkerij Mickey Egstorf Zuyderzee Asperges Bij Bakkerij Mickey Egstorf wordt vroeg opgestaan om al de versgebakken producten te maken. In de bakkerij wordt alleen gebakken met bloem, water, zout en gist. De basisingredienten worden speciaal geselecteerd voor het beste resultaat. Bakkerij Mickey Egstorf gaat terug in de tijd en maakt brood zoals het vroeger werd gemaakt. Ambachtelijk brood zonder conserveringsmiddelen. Simon Galema teelt samen met zijn zoon Titus in Marknesse smaakvolle biologische asperges. Deze Zuyderzee-asperges krijgen hun bijzondere smaak onder meer door het unieke Blokzijler-zand waarin ze geteeld worden. Naast de asperges teelt de familie Galema ook aardbeien, aardappels, pompoenen, courgettes, sperziebonen, suikermais, snijbloemen.en alsof dat nog niet genoeg is staat Simon ook nog eens elke vrijdag op de markt in Zwolle met eigen biologische rundvleesproducten. Klaver Kaas Kwekerij Osdorp Op de karakteristieke stolpboerderij in Winkel zag de eerste Klaver kaas in 977 het levenslicht. De kazen van de familie Klaver wonnen in korte tijd de harten van menig liefhebber in Noord-Hollanden. De Klaver kazen zijn inmiddels in de verste uithoeken van Nederland te krijgen. In 00 zijn de gebroeders Klaver begonnen met het melken van zeshonderd eigen geiten. Deze melk levert een zeer gezond product met een fantastische smaak. Kwekerij Osdorp is een kwekerij waar alle groenten en kruiden duurzaam geteeld worden in de volle grond. Daarom is de smaak ook zo goed. De kwekerij heeft onverwarmde en onverlichte kassen en alle groenten zijn onbespoten. Door het gebruik van kassen is er veel variatie in het aanbod mogelijk.

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 21 Gemakskrat Beste Krat Chef, Onlangs hebben we al eens falafel gemaakt van kikkererwtenmeel, nu wilden we een nieuw experiment proberen: een pizzabodem. Kikkererwtenmeel is heel eiwitrijk en glutenvrij,

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 000 jaar

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Soms zit er zo'n week tussen dat de recepten die we bedenken, koken en fotograferen allemaal erg lekker zijn, maar dat we het gewoon niet goed op de foto krijgen. Nou

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 23. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 23 Kratje Slank Hollandse asperges met beenham, eieren, en gekookte aardappels - S - 441 kcal Hoofdgerecht 40 min In de Krat 2p 3p 4p Witte asperges (g) 700 1.050 1.400 Beenham (g)

Nadere informatie

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 23. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds er ook in Nederland quinoa wordt gekweekt laten we dit gezonde, van oorsprong Zuid-Amerikaanse, zaad vaker terugkomen in de Krat. Het is niet alleen heel gezond en

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er heerlijke snijbiet in de krat. Deze bladgroente lijkt een beetje op spinazie maar heeft die typische aardse smaak die bietjes ook hebben. Ik dacht altijd

Nadere informatie

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 28. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, In mijn herinnering at ik vroeger, als kind, best vaak gekookte aardappels. Echt lekker vond ik dat vooral als ik er bij mijn oma een plens jus overheen mocht gieten.

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 44 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De herfst was Eefjes favoriete seizoen. Dat had niet alleen te maken met het barmhartige licht, of de overdaad aan groenten die er te oogsten valt, maar ook met

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 44 Gemakskrat Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 44. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week 44 Kratje Slank Beste Krat Chef, Eefje zei zo nu en dan: 'zullen we de mensen weer eens een lekker stoofpotje geven?' Dan riepen wij altijd volmondig: 'Ja! leuk!' En dan gingen we het berekenen, en

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 31. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 20. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 20 Gemakskrat Beste Krat Chef, Van alle seizoensproducten zijn aardbeien en asperges misschien wel onze favorieten (combineer ze in een menuutje en je hebt een instant geslaagd etentje, maar dat terzijde).

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 22 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit er Nederlandse quinoa in de krat. Een paar leuke weetjes over quinoa: het is een zaad, geen graan, en bevat daarom geen gluten. Dit zaad werd 6000 jaar

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 39 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het bedenken van de recepten voor de Krat moeten we met heel veel zaken rekening houden. Zijn de groenten wel in het seizoen en nog verkrijgbaar? Hebben we vorige

Nadere informatie

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 38. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 8 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen we nog knikkerden en onze knieën kapot schaafden bij het rolschaatsen was de wereld vol verrassingen. Toverballen die om de vijf seconden van kleur verschoten, waterijsjes

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, We gaan Flammkuchen maken deze week, of Flammekueche, of tarte flambé of hoe je het ook wilt noemen. Deze variant op pizza komt van oorsprong uit de Elzas, op de grens

Nadere informatie

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 32. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Zelfs als je geen groot aardappelfan bent ga je volgens ons overstag voor de smaak van Opperdoezer Ronde. Deze vastkoker groeit in het Noord-Hollandse Opperdoes, op

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren

Nadere informatie

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank

Beste Krat Chef, Week 27. Kratje Slank Beste Krat Chef, Week 27 Kratje Slank Gevulde courgette met gehakt en een bloemkoolcouscous - S - 445 kcal Hoofdgerecht 45 min In de Krat 2p 3p 4p Courgette (stuk(s)) 2 3 4 Ui (stuk(s)) 0,5 0,75 1 Puntpaprika

Nadere informatie

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 36. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 36 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen onze moeder voor het eerst blote billetjes in het gras op tafel zette vonden we dat een even intrigerend als afschrikwekkend gerecht. Het stamppotje zag er mooi

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 33 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Aan het randje van de Tuinen van West, ligt kwekerij Osdorp. Het is een van onze trouwe leveranciers van o.a. tomaten. Die heerlijke tomaten, die veelvuldig in

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Bij het, naar onze bescheiden mening, beste kookprogramma van Nederland 'Koken met van Boven' zagen we laatst een leuke kooktruc: het masseren van rauwe boerenkool om

Nadere informatie

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 50. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 50 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week laten we ook de niet-vegetariërs eens kennismaken met het mooie spul tempeh. Tempeh (of tempe) is een 00% plantaardig product, gemaakt van gefermenteerde

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak E E W E E KratjeSlank.nl slank eten met gemak K 1 9 Zeg nooit, nooit Wat heel handig werkt om minder te eten, is dat je tegen jezelf zegt: ik neem nu geen koekje bij de thee, want ik neem later een stukje

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Kennen jullie het prachtige kookboek Veggistan? Dit boek behandelt de vegetarische keuken van het gehele Midden Oosten, met veel gerechten uit Iran/Irak, wat vroeger

Nadere informatie

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 29. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Om desnoods warm zomerweer maar af te dwingen, maken we deze week koude gazpacho, maar dan niet "gewoon" met tomaat, paprika en komkommer, maar met rode bieten! De inspiratie

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 25. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 5 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Uit Italië kennen we het graan farro, dat heerlijk is in warme bereidingen maar ook veel in salades wordt gebruikt. Wat farro precies is, blijft een beetje onduidelijk,

Nadere informatie

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 33. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat een fijne producten en recepten zitten er weer in de krat deze week, al zeggen we het zelf! Een week met lekker veel comfortfood op het menu. Een heerlijk zomerse

Nadere informatie

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, In de klassieke Franse keuken neemt men de omelet zeer serieus. De Franse keukenencyclopedie Larousse gastronomique wijdt er zes paginas aan, en de leerling-kok

Nadere informatie

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 3. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er weer eens een fijne boemboe in de krat, namelijk die voor Soto Ayam, de lekkere Indische kippensoep (die ook vegetarisch heel lekker is, met tempeh

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 21. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 21 Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook niet-vegetariërs graag eten moet

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E W E E K 2 2 KratjeSlank.nl slank eten met gemak Slim drinken Blijvend afvallen doe je door kleine aanpassingen te maken in je normale eetpatroon. Dus niet in één keer rigoureus je hele eetpatroon omgooien,

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 43. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Bij onze zoektocht naar leuke recepten stuitten we een aantal jaar geleden al op de website van de New York Times, waar de parmantige Amerikaanse Melissa Clarke in

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Koolrabi, zo'n groente die je waarschijnlijk wel eens ziet liggen bij je groenteboer. Mooi lichtgroen, of paars kan ook, soms met lange stelen en loof er nog aan.

Nadere informatie

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 35. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 35 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We schotelen jullie wel vaker Hollandse quinoa voor natuurlijk, maar deze week hebben we wel een heel lekker recept (vinden we zelf). De quinoa wordt eerst gepoft

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 26. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week zit er overheerlijke burrata in de Krat. Burrata begint als mozzarella, waarbij van warme buffelmelk wrongel wordt gemaakt. Dan wordt de verse wrongel

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu weer 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden,

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 40 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Misschien heb je het gemist, maar de Krat doet vanaf nu 4 weken mee aan de Vegan challenge! Waarom? Niet omdat we vinden dat iedereen veganist moet worden, integendeel!

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 44. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 44 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Wat is dat toch met spruitjes, dat ze zo ongeliefd zijn, vooral bij kinderen? Vroeger was het nog begrijpelijk; dat had te maken met de bittere smaak van het kleine

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 7. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, De maand februari is altijd een lastige maand bij de Krat. We verlangen naar lente en bladgroen op ons bord, maar van het land komt nog niks; zelfs de knollen en

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 34 Gemakskrat Beste Krat Chef, Op de Pure Markt ontdekten wij het lamsvlees van Bauke Bossink, die het vlees van bijvoorbeeld de schouder eerst pekelt en kruidt, en het dan wel 12 uur lang op 68 graden

Nadere informatie

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 46. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, We stonden al een paar seizoenen met elkaar langs de lijn op het voetbalveld waar onze kinderen speelden. De gesprekken daar gaan meestal over de blessures van het

Nadere informatie

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 22. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Aristoteles beweerde eeuwen geleden al dat hij zo'n heldere stem had doordat hij veel prei at. Nou is daar nooit echt een bewijs van gevonden, maar dat maakt ons niet uit,

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 24. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Sinds het allereerste begin van de Krat halen we onze tomaten bij Kwekerij Osdorp in Amsterdam. Dit bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het kweken van allerlei

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 34. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar, maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 2. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 2 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week vind je gemengde paddenstoelen in de Krat, van Portabella, een bedrijf dat gespecialiseerd is in, uiteraard, paddenstoelen. Ze leveren drie soorten: wilde,

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle.

Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt gedurende het zomerseizoen veel gebruik van groentes uit Zwolle. De meeste groentes die in de KOOK-OOK tas zitten, zijn afkomstig van het biologisch-dynamisch tuinbouwbedrijf

Nadere informatie

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 34. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Deze week zit de typisch Italiaanse radicchio in de Krat. Dit prachtige familielid van de witlof was heel lang alleen in Italië verkrijgbaar maar gelukkig wordt hij tegenwoordig

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 9 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Onder de superfoods is het gezonde, glutenvrije quinoa in korte tijd heel populair geworden. Over dit gewas (geen graan, maar eigenlijk familie van spinazie) dat

Nadere informatie

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E

KratjeSlank.nl. slank eten met gemak W E W E E K 2 0 KratjeSlank.nl slank eten met gemak Snackbox Laatst kreeg ik een slimme tip van een vrouw die 40 kilo was afgevallen. Zij had voor zichzelf de zogenaamde snackbox ingesteld. Daarin deed ze,

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 51. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een tijdje geleden vroegen wij jullie naar jullie favoriete recepten uit de Krat. De pindasoep van Bartje Boemboe gooide tot onze verrassing hoge ogen, daar waren Bartje

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 39. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 9 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Jaren geleden -biologische groenten lagen toen alleen nog in fletse natuurvoedingswinkels- waren we eens op culinaire inspiratiereis in Noord-Portugal. Daar maakten

Nadere informatie

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 24. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Nu we steeds vaker vegetarisch koken bij de Krat, hebben we een belangrijke ontdekking gedaan: een goed vegetarisch gerecht dat ook vleeseters graag eten moet genoeg umami

Nadere informatie

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 37 Gemakskrat Beste Krat Chef, Toen wij als kind verhuisden van driehoog naar een huis met een tuin was een van de eerste dingen die onze moeder daar deed pompoen en courgette inzaaien. "Let maar

Nadere informatie

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 4 Gemakskrat Beste Krat Chef, Deze week presenteren we een echte kitchen hack: het meekoken van de korst van Parmezaanse kaas. Kaas, en dan zeker Parmezaanse, zit bomvol umami. Een Japans woord dat

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 45. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 45 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Sita Danser van Hottie Sambal, al sinds het begin leverancier van de Krat, haalt haar pepers bij Peter Boer, die jullie ook kennen van de Nieuw-Zeelandse spinazie

Nadere informatie

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 5. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 5 Gemakskrat Beste Krat Chef, Kennen jullie het prachtige kookboek Veggistan? Dit boek behandelt de vegetarische keuken van het gehele Midden Oosten, met veel gerechten uit Iran/Irak, wat vroeger

Nadere informatie

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 47. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 47 Gemakskrat Beste Krat Chef, Ik weet nog goed hoe blij we vorig jaar waren dat er eindelijk een Nederlandse teler van quinoa was opgestaan. Over dit gewas (geen graan, maar het zaad van een plant

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 10. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 10 Gemakskrat Beste Krat Chef, Sinds de invoering van de Gemakskrat durfden we er nog geen verse rode kool in te doen. Al staat internet vol recepten waarin de kool om en nabij de 25 minuten wordt

Nadere informatie

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 16. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 6 Gemakskrat Beste Krat Chef, Al worden er nog zo veel grappen gemaakt over flauwe papjes, bloemkool staat al decennia onwrikbaar in de top tien van Nederlands meest gegeten groente. De Nederlandse

Nadere informatie

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 37 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Als vegetarisch recept hebben we deze week een lekker frisse salade met kikkererwten bedacht. Wist je dat kikkererwten een hele goed bron van eiwitten zijn, net

Nadere informatie

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 37. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 7 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een paar van onze favoriete telers zijn Titus en Machteld Galema, die op de mooie boerderij van hun grootouders, naast asperges in de lente, in de late zomer de

Nadere informatie

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 14. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 4 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Deze week presenteren we een echte kitchen hack: het meekoken van de korst van Parmezaanse kaas. Kaas, en dan zeker Parmezaanse, zit bomvol umami. Een Japans woord

Nadere informatie

Week 30. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 30. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 30 Gemakskrat Beste Krat Chef, Een van de groenten die ik, voor ik met de Krat begon, nog nooit gezien of gegeten had was gekleurde snijbiet. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik deze voor het

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Hutspot. Overheerlijke recepten

Hutspot. Overheerlijke recepten Hutspot Overheerlijke recepten Hutspot Hutspot en de geschiedenis Hutspot, ook wel wortelstamppot, is een typisch wintergerecht. Het wordt gemaakt door aardappelen, wortelen (meestal winterpeen) en uien

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 4. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week Gemakskrat Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen van Indonesische restaurants of toko's, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om het

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 49. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 49 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Verse pepers en bijvoorbeeld citroengras worden inmiddels in onze polder gekweekt, maar specerijen komen soms van ver. Af en toe leveren we ze wel in de Krat: eten

Nadere informatie

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 9. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 9 Gemakskrat Beste Krat Chef, Na een paar uitstapjes naar de keuken van Perzië en het Midden Oosten, spelen we deze week leentjebuur bij Marokko. Een van de bekendere kruidenmengsels uit die keuken

Nadere informatie

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 1. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 1 Gemakskrat Beste Krat Chef, Als kind was ik al dol op pesto, maar dacht altijd dat dat alleen van basilicum gemaakt kon worden. Sinds ik met de Krat bezig ben heb ik geleerd dat je van allerlei

Nadere informatie

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega

Week 6. Beste Krat Chef, Gemakskrat Vega Week 6 Gemakskrat Vega Beste Krat Chef, Een tijd geleden zagen we het voor het eerst ergens voorbij komen: een heel rond brood, in vierkanten ingekerfd en dan lekkere olijfolie en knoflook erin, en daarna

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat

Week 40. Beste Krat Chef, Gemakskrat Week 0 Gemakskrat Beste Krat Chef, Misschien heb je het al voorbij zien komen op onze website of facebook pagina: net als vorig jaar doen we met de Vega krat weer mee met de Vegan Challenge. Voor de gewone

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

Week 4. Beste Krat Chef, Kratje Slank

Week 4. Beste Krat Chef, Kratje Slank Week Kratje Slank Beste Krat Chef, Ik kende tempeh vroeger alleen uit Indonesische restaurants of afhaal, en vond het altijd verrassend lekker. Het leek me op de een of andere manier heel moeilijk om zo

Nadere informatie