Vooroverlegplan transformatie en herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vooroverlegplan transformatie en herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk"

Transcriptie

1 gemeente Bunnik Discussienota Aan: Van: raadsleden van de gemeente Bunnik college van B&W Datum: 7 oktober 2016 Onderwerp: Vooroverlegplan transformatie en herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk Geachte raadsleden, Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende. Eigenaar/ontwikkelaar GBV (Gecombineerde Bunnikse Vastgoedbedrijven) heeft een vooroverlegplan ingediend voor de transformatie en herontwikkeling van het voormalig kantoor van de CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk naar woningbouw. De initiatiefnemer heeft er voor gekozen om het vooroverleg plannen in te dienen als concept ontwerpbestemmingsplan. De opzet en nadere onderbouwing voor zijn plan is terug te vinden in de toelichting annex ruimtelijke onderbouwing. Voorgeschiedenis Het kantoorpand op de hoek Singel - Oude Haven is een geruim aantal jaren geleden via een (openbare) inschrijvingsprocedure op de markt gebracht. In aansluiting op deze door de CNV Bouw- en houtbond en hun makelaar/adviseur in gang gezette procedure zijn in 2011 door het toenmalige college uitgangspunten en randvoorwaarden geformuleerd. Dit om geïnteresseerde partijen aan de voorkant te faciliteren. Uiteindelijk heeft GBV de hoogst bieding uitgebracht en het object in eigendom verkregen. Door GBV is in 2013 een vooroverlegplan ingediend. Dit plan voldeed niet aan de aan de voorkant geformuleerde criteria vanuit de gemeente. Het toenmalig college stond destijds positief tegenover de transformatie van het kantoorpand, maar heeft het vooroverleg plan op inhoudelijke gronden afgewezen en verbetervoorstellen aangereikt in lijn met de eerder geformuleerde randvoorwaarden/uitgangpunten. Het vooroverlegplan is in deze fase niet voorgelegd aan de raad via het Open Huis. Voor de initiatiefnemer vormde deze besluitvorming de aanleiding om het plan te heroverwegen en het object tijdelijk te verhuren als kantoor. Hernieuwd initiatief Circa twee jaar geleden heeft GBV de transformatie-/ontwikkelopgave opnieuw ter hand genomen. Het object is immers aangekocht met als doel te komen tot transformatie en herontwikkeling. Bij de herstart is aansluiting gezocht bij de collegeagenda binden & bewegen en is in de lijn van uitnodigingsplanologie (ja, mits ) ruimte gelaten aan de initiatiefnemer om met een nieuw vooroverlegplan te komen. Draagvlak

2 2 vanuit de (directe) omgeving en de volkshuisvestelijke beleidslijn voor 30% sociale woningbouw vormde het belangrijkste vertrekpunt. De overige randvoorwaarden/uitgangspunten, zoals woningdichtheid, bouwhoogten, ontsluitingsstructuur en beeldkwaliteit zijn losgelaten. Het is dus aan de ontwikkelaar gelaten om met een goed onderbouwd plan te komen en daarvoor draagvlak te creëren in de omgeving. Vervolgens toetst de gemeente het plan en neemt hierover een besluit. Op dat punt staan we nu. Vooroverlegplan Oude Haven Inleiding De Gecombineerde Bunnikse Vastgoedbedrijven hebben een concept ontwerpbestemmingsplan ingediend voor de herontwikkeling van de locatie Oude Haven 1 te Odijk met woningbouw (maximaal 21 wooneenheden). Zoals al aangegeven heeft GBV er voor gekozen om zijn plan te presenteren in de vorm van een concept ontwerpbestemmingsplan. Met deze stap gaat de initiatiefnemer verder dan te doen gebruikelijk in deze fase van planvorming. Deze keuze is op eigen initiatief gemaakt en komt ook voor eigen rekening en risico. Inhoud concept ontwerpbestemmingsplan Op het bewuste perceel staat momenteel het leegstaande kantoorgebouw van de vakbond CNV (2 lagen met kap) met omliggend parkeerterrein voorzien van een klinker- en asfaltverharding. Aan de achterzijde van het kantoorgebouw ligt een tuin, waarin sprake is van een aflopend reliëf. Het plangebied is gelegen in het zuiden van de kern Odijk op de hoek van de Oude Haven (oostzijde) en de Singel (zuidzijde). Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door het water van de Oude Haven met aan de overzijde van dit water een begraafplaats en daarnaast enkele woningen aan een hofje (Zeisterweg 36 t/m 38C). Ten westen van het plangebied is een vrijstaande woning gelegen aan de Singel 57B. Deze woning is via een bijgebouw geschakeld aan de vrijstaande woning op 57A. De initiatiefnemer wil het leegstaande kantoorgebouw slopen en daarvoor in de plaats maximaal 21 woningen terugbouwen, bestaande uit: 6 sociale gestapelde woningen. 5 rijenwoningen. 8 2-onder-één-kap-woningen 2 vrijstaande woningen. De segmentering die in de toelichting is omschreven zijn de 6 sociale huurappartementen. De grondgebonden woningen zijn in het plan niet benoemd naar huur of koop en duur, middelduur of goedkoop. Uit de parkeerberekening kan impliciet afgeleid worden dat dit woningen betreft in de middeldure (de 5 rijenwoningen) en dure sector (de 2 onder 1-kapwoningen). De hoofdopzet van het plan gaat uit van drie 'bouwstroken' die in noord-zuid richting lopen. De zuidoostelijke bouwstrook bestaat uit een appartementengebouw in 2 bouwlagen met een kap, en 6 sociale huurappartementen. De noordoostelijke bouwstrook bestaat uit 5 rijenwoningen. De middelste bouwstrook bestaat uit 2 vrijstaande woningen aan de beide uiteinden, en 4 tweeonder-één-kap-woningen daartussen. De westelijke bouwstrook bestaat uit 4 twee-onder-één-kap-woningen.

3 3 In bijgaande figuur is de beoogde verkaveling weergegeven. Ontwerp stedenbouwkundig plan locatie Oude Haven Met de noord-zuid richting wordt aangesloten op de bestaande bebouwing aan de Singel door drie koppen aan deze weg te projecteren die allemaal hierop georiënteerd zijn en tevens op de Oude Haven dan wel het woonpad waaraan de woningen zijn gelegen. Deze koppen krijgen bij de architectonische uitwerking extra aandacht. De drie 'bouwstroken' geven door hun positie en oriëntatie ruimte en doorzicht aan het plan. Daarbij is tevens rekening gehouden met een maximaal 'groen beeld' voor de bestaande bewoners van het noordelijk gelegen woonhof. Aan deze zijde van het plan wordt het bestaande water zoveel als mogelijk in tact gelaten en waar mogelijk zelfs verbreed en voorzien van natuurlijke oevers. Voor het openbaar gebied wordt eveneens een zo groen mogelijke inrichting voorgesteld. Ook de voorgestelde groene erfscheidingen van privé naar openbaar dragen daar aan bij. De voorgestelde woningen bestaan uit maximaal twee bouwlagen met een kap. Door te spelen met kaprichtingen krijgen de eindwoningen een verbijzondering en wordt de massa verzacht naar de omgeving. Aan de oostzijde worden twee woonblokken aan de Oude Haven voorgesteld. De woningen zijn op de Oude Haven georiënteerd. In het zuidelijke woonblok komen 6 sociale huurappartementen. De kop van dit gebouw wordt verbijzonderd waardoor het inspeelt op de ligging aan de rotonde. Het noordelijk gelegen woonblok bestaat uit 5 grondgebonden woningen. Beide woonblokken worden als architectonische eenheid ontworpen. De twee westelijk gelegen woonstroken bestaan uit twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen en worden ontsloten via een woonpad waar tevens het (bezoekers)parkeren is opgelost. Alle woningen aan dit pad zijn hierop georiënteerd.

4 4 In de nieuwe situatie vindt de ontsluiting van de woningen aan de zuidzijde van het plangebied plaats door middel van een woonpad dat uitkomt op de Singel. De woningen en appartementen aan de Oude Haven hebben hun voordeur aan de Oude Haven zelf. Het parkeren van de auto's van de bewoners van de rijwoningen aan de Oude Haven vindt aan de voorzijde plaats, deels op eigen terrein en deels in openbaar gebied. Voor de appartementen aan de Oude Haven wordt het parkeren opgelost aan de Oude Haven zelf in openbaar gebied. Hier zijn 8 langsparkeerplaatsen geprojecteerd. Voor alle overige woningen is voorzien in twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Aan het woonpad is daarnaast nog voorzien in 11 openbare (bezoekers)parkeerplaatsen. Door de situering van (de uitrit van) het woonpad dient de bestaande bushalte te worden verplaatst. In het plangebied zijn voorzien: 19,6 parkeerplaatsen op eigen terrein; 19,0 parkeerplaatsen in openbaar gebied In het plan is niets vermeld over de beoogde duurzaamheid van de nieuwe woningen. Planologisch kader De locatie Oude Haven 1 valt binnen het bestemmingsplan Dorp Odijk De gronden hebben in dit bestemmingsplan de bestemming 'Kantoor'. Er is een groot bouwvlak opgenomen dat voor maximaal 80 % bebouwd mag worden met een maximum goot- en bouwhoogte van 6 meter respectievelijk 7 meter. Binnen deze bestemming is het bouwen van woningen niet toegestaan. Tevens is een groot deel van het plangebied voorzien van de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie - 4'. Dit betekent dat de realisatie van woningbouw op de locatie Oude Haven te Odijk in strijd is met het vigerende bestemmingsplan Dorp Odijk Er kan daarom alleen medewerking aan het initiatief worden verleend indien het bestemmingsplan wordt herzien. Constateringen Het plan voldoet aan de basisvereisten die bij de herontwikkeling van het plan zijn meegegeven, zijnde een gedragen plan door de omgeving en 30% sociale woningbouw. Daarmee ligt er in de basis een positieve beoordeling. Wel kent het plan nog wat onderdelen waarop in het vervolg nog met de initiatiefnemers gesproken zal worden. Alhoewel een concept ontwerpbestemmingsplan is ingediend zijn er dus nog wel punten van overleg. In het navolgende worden enkele opmerkingen gemaakt over het inhoudelijke plan. Ruimte Het ruimtelijk beleid van rijk, provincie en gemeente is erop gericht om nieuwe stedelijke ontwikkelingen, zoals woningbouw, primair in bestaand stedelijk gebied te laten plaatsvinden. Dit door herstructurering en transformatie van locaties bestaand stedelijk gebied. Daarnaast is het beleid van de provincie Utrecht erop gericht om te komen tot herbestemming en transformatie van leegstaande kantoren. Kantoren waarnaar geen marktvraag meer is verdwijnen zo, waardoor vraag en aanbod naar kantoorruimte meer in evenwicht komt en de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid van leegstaande kantoorlocaties door herbestemming/transformatie verbeterd kan worden. De realisatie van woningbouw op de Oude Haven 1 past binnen dit ruimtelijk beleid. Er is immers sprake van woningbouw in bestaand stedelijk gebied middels transformatie van een kantoorgebouw. Het kantoorgebouw staat leeg, is gedateerd, solitair gelegen en voldoet niet meer aan de hedendaagse marktvraag naar kantoorruimte. Mede gezien het grote aanbod aan kantoorruimte in de omgeving wordt niet verwacht dat deze leegstand in de toekomst zal afnemen. De locatie Oude Haven 1 grenst aan bestaande woongebieden. Wonen op deze locatie past daarom binnen de functionele structuur van dit deel van de kern Odijk. De Ladder voor duurzame verstedelijking uit het Besluit ruimtelijke ordening vereist dat voor nieuwe stedelijke ontwikkelingen, zoals woningbouwlocaties, de actuele regionale behoefte wordt aangetoond. Het concept ontwerp bestemmingsplan bevat een veel te summiere onderbouwing van de actuele regionale behoefte. Volgens de geldende jurisprudentie is een enkele verwijzing naar een niet meer actuele woonvisie onvoldoende. Op dit onderdeel moet de onderbouwing aangevuld worden. Er lijkt voldoende informatie voorhanden om deze lacune alsnog in te vullen.

5 5 Stedenbouw en openbare ruimte Het bestemmingsplan Dorpen Odijk 2012 geeft inzicht in de stedenbouwkundige en cultuurhistorische structuur van het dorp Odijk en daarmee aanknopingspunten voor de stedenbouwkundige invulling van de planlocatie Oude Haven. Onderdeel daarvan zijn onder meer de zogenaamde identiteitsdragers. Bijgaande afbeelding geeft duidelijk aan wat deze identiteitsdragers zijn. Het plangebied ligt in de kern van deze identiteitsdragers. Het nieuwe plan heeft daarmee een belangrijke betekenis in Odijk. In de toelichting van het concept ontwerpbestemmingsplan wordt hier niet op ingegaan noch wordt ingegaan op de historische betekenis van deze locatie. Bijgaande afbeeldingen geven het belang van deze locatie in de historie weer. Identiteitsdragers kern Odijk. (bron: bestemmingsplan Dorp Odijk 2012 en Toekomstvisie Bunnik ). Kaart Ouderdom en samenstelling bebouwing Odijk, waarin de locatie ligt in een zone waar in de vroege vroege/late middeleeuwen al bebouwing was. Naast de historische invloed zijn de ruimtelijke karakteristieken van het plangebied en zijn omgeving van belang voor de nieuwe inrichting. Uit de toelichting op het stedenbouwkundig plan is een aantal ontwerp uitgangspunten te destilleren: De drie 'bouwstroken' geven door hun positie en oriëntatie ruimte en doorzicht aan het plan; Maximaal 'groen beeld' voor de bestaande bewoners van het noordelijk gelegen woonhof; Bestaande water zoveel als mogelijk intact gelaten en waar mogelijk zelfs verbreed en voorzien van natuurlijke oevers; Openbaar gebied wordt eveneens een zo groen mogelijke inrichting. Ten aanzien van de voorgaande uitgangspunten wordt het volgeden opgemerkt: Van doorzichten is nauwelijks sprake. De gekozen opzet maakt dat de zijtuinen en achtererven bebouwd zullen worden en geen sprake meer is van enig (door)zicht. Vraag is overigens of dit uitgangspunt überhaupt haalbaar is in dit plangebied, met de gekozen dichtheid. Het groene beeld vanaf de woningen aan de overzijde is twijfelachtig. Mede door voorgaand genoemd punt van de zij- en achtererven bebouwd kunnen worden. Het middengebied, het woonpad met parkeervoorzieningen, is dan het enige openbaar gebied dat de groene uitstraling moet waarborgen. De

6 6 inrichting biedt weinig houvast en is stenig ingericht om dit beeld te garanderen. In verlengde daarvan is het gecreëerde verblijfsgebied aan de oude loop van de Kromme Rijn gering van omvang voor het groene beeld. Al met al wordt geconstateerd dat de openbare buitenruimte in het huidige plan een matige ruimtelijke kwaliteit kent. Het bestaande water wordt weliswaar zoveel mogelijk intact gelaten, maar hier wordt wel een kans gemist om deze rand te verbijzonderen. Gepleit wordt voor een openbare ruimte langs de oude loop van de Kromme Rijn, waarmee deze rand verbijzonderd kan worden. Hiermee komen we ook bij de genoemde identiteitsdragers die langs het plangebied lopen. Het stedenbouwkundig plan maakt hier geen of in geringe mate gebruik van. De oude loop van de Kromme Rijn zou meer aandacht verdienen. Met name het toepassen van zijtuinen, tot in de oeverlijn van de Kromme Rijn wordt als minpunt ervaren en doet geen recht aan deze locatie en de beleidsdoelen uit het Bestemmingsplan Dorpen Odijk. Ook langs de Singel is sprake van zijtuinen, terwijl hier juist kansen liggen voor een versterking van de stedenbouwkundige situatie. Voorts verdient de ontsluiting van het gebied op de Oude Haven nadere aandacht (zie ook onderdeel verkeer) Er kan niet beoordeeld worden of het plan voldoet aan het gemeentelijk Programma van Eisen Openbare Ruimte, aangezien maatvoeringen in tekeningen ontbreken en inrichtingstekeningen op schaal eveneens ontbreken. Wonen Het concept ontwerp bestemmingsplan voorziet in de bouw van 21 woningen, waarvan 6 sociale huurappartementen. Verder zijn de grondgebonden woningen enkel naar woningtype gedifferentieerd (vrijstaand, twee-onder-één-kap en rijen). Impliciet kan uit de parkeerberekening afgeleid worden dat de rijwoningen tot de middeldure sector behoren en de twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen tot de dure sector. Het plan vermeldt met betrekking tot de grondgebonden woningen niets over de beoogde differentiatie naar huur en koop. Ook de doelgroepen waarop het plan zich richt zijn niet vermeld. Het beleid van de gemeente Bunnik is gericht op de realisatie van een gevarieerd woningprogramma met aandacht voor starters, ouderen en gezinnen met kinderen. Hoewel de doelgroepen waarop het plan zich richt niet vermeld zijn, kunnen met het gedifferentieerde woningbouwprogramma (vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen in de dure sector, rijwoningen in de middeldure sector en sociale huurappartementen) verschillende doelgroepen bediend worden, waaronder starters en gezinnen met kinderen. In die zin sluit het plan aan op het gemeentelijk beleid. Het woningprogramma uit het vooroverlegplan kan de doorstroming bevorderen en kan een bijdrage leveren aan een meer evenwichtige bevolkingsopbouw. De doorstroming kan bevorderd worden doordat het plan middeldure en dure woningen bevat. Een meer evenwichtige bevolkingsopbouw kan ontstaan doordat jongeren/starters de kans wordt geboden in de gemeente Bunnik te blijven of te komen wonen; deze groep is nu sterk ondervertegenwoordigd. Het draagvlak voor bepaalde voorzieningen en daarmee de leefbaarheid van de kern Odijk kan daarmee versterkt worden. Bij het geven van randvoorwaarden bij het hernieuwd initiatief is als randvoorwaarde gesteld het aandeel van 30% sociale huur. Met het aantal van 6 sociale huurappartementen op een totaal van 21 woningen wordt nagenoeg voldaan aan dit vereiste (28,6%). Verkeer In het stedenbouwkundig ontwerp wordt het overgrote deel van het gebied ontsloten op de Singel en de rijen woningen op de Oude Haven. De Oude Haven langs het plangebied is een fietsverbinding en wordt door veel middelbare scholieren gebruikt. Het uitgangspunt te kiezen voor een hoofdontsluiting via een extra aansluiting op de Singel en een secundaire ontsluiting wordt onderschreven. De Oude Haven is weliswaar een fietsstraat, maar meer noordelijk wordt het steeds meer een fietsstraat annex woonstraat. Ook op dit deel nabij de Singel zou een secundaire ontsluiting moeten kunnen. Wel is het de vraag in hoeverre langs deze fietsstraat ook op alle woningen een in-/uitrit gerealiseerd moet worden. Parkeren op een binnenterrein zal de druk op de Oude Haven kunnen verminderen.

7 7 Parkeren Op basis van het woningbouwprogramma in het concept ontwerpbestemmingsplan zijn er op grond van de Parkeernota Bunnik 2008 in totaal 38,6 parkeerplaatsen benodigd, zoals ook in het plan aangegeven. Het plan voldoet hieraan. Het plan voorziet in 19 parkeerplaatsen in de openbare ruimte en 25 op het erf bij de woningen. Uitgangspunt van de Parkeernota is dat alle parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd moeten worden. Het plan voldoet hier niet aan. 8 parkeerplaatsen zijn voorzien aan de overzijde van de Oude Haven op gemeentegrond. Hierover zal nog nader overleg met initiatiefnemers volgen. Niet duidelijk is of het plan voorziet in de aanleg van openbare parkeerplaatsen voor het opladen van elektrische auto s. Naar verwachting zijn er in de toekomst meer oplaadpunten nodig. Het is wenselijk dat hier in het plan rekening mee gehouden wordt. In het plan is niet aangegeven op welke wijze rekening is gehouden met fietsparkeren. Geconstateerd wordt echter dat er schuurtjes bij de grondgebonden woningen zijn waar fietsen gestald kunnen worden. Het kavel van de appartementen is ruim genoeg om op eigen terrein bij de appartementen te voorzien in voldoende ruimte voor fietsparkeren. Strategische Agenda Bunnik In de op 23 juni 2016 vastgestelde Strategische Agenda Bunnik zijn een aantal keuzes opgenomen. De keuzes die relevant zijn in relatie tot het plan voor de Oude Haven 1 worden hieronder weergegeven en zijn gespiegeld aan het plan. We kiezen voor: 1. Menselijke maat: De keuzen die we maken op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen moeten passen bij het dorpse karakter (Bunnikse maat en schaal). Dit betekent minimale hoogbouw; de kerktorens in de oude dorpskernen moeten zichtbaar blijven. We zetten in op losse verkaveling, groene openbare ruimte en een goede verblijfskwaliteit in de dorpscentra. Het plan sluit deels aan bij deze keuze. De voorgestelde bebouwing past, onder meer qua hoogte, bij de Bunnikse maat en schaal, maar er is geen sprake van een groene openbare ruimte. De openbare ruimte van het nieuwe woonpad oogt stenig. Het aanwezige water van de oude loop van de Kromme Rijn krijgt onvoldoende een openbare functie omdat er, behoudens op een deel van de kop van het nieuwe woonpad, geen openbare buitenruimte aan het water wordt gerealiseerd en zijkanten naar het water zijn gericht. We kiezen voor: 2. Wonen voor (jonge) gezinnen, tweeverdieners, (inter)nationale kenniswerkers en ouderen in een dorpse omgeving: We richten ons daarbij primair op huisvesting van (jonge) gezinnen, tweeverdieners, (internationale) kenniswerkers en ouderen, waarbij de woningen bijdragen aan het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van het dorpse karakter. Daartoe behoren ook sociale huurwoningen en vernieuwende woonconcepten. Het plan sluit deels aan bij deze keuze. Hoewel het plan niet duidelijk maakt op welke doelgroepen de woningbouw gericht is, kan door het gedifferentieerde woningprogramma (vrijstaande en twee-ondereen-kap woningen en appartementen, in verschillende prijsklassen) worden voorzien in huisvesting voor (jonge) gezinnen en tweeverdieners. Ten aanzien van de versterking van de ruimtelijke kwaliteit van het dorpse karakter worden echter kansen gemist (oude loop van de Kromme Rijn en karakteristiek van de Singel als identiteitsdragers). In het plan heeft het water grotendeels geen openbare en verbijzonderde functie omdat er weinig openbare buitenruimte aan het water ligt. De zichtbaarheid en toegankelijkheid zijn hierdoor slechts beperkt. Het plan gaat uit van oriëntatie van kopwoningen op de Singel en verbijzondering van de architectuur van deze woningen. Dit kan bijdragen aan de versterking van de karakteristiek. Echter, tegelijkertijd grenzen zij- en achtererven van deze kopwoningen aan de Singel. Deze kunnen (op termijn) dichtslibben met erfbebouwing, zoals schuttingen, hetgeen de beeldkwaliteit van de Singel niet ten goede komt.

8 8 We kiezen voor: 3. Faciliteren van organische groei met behoud van ruimtelijke kwaliteit: De druk van bevolkingsgroei biedt kansen voor het creëren van draagvlak voor goede basisvoorzieningen en om de ruimtelijke kwaliteit binnen de dorpen ( ) te versterken. Die kans krijgen we maar één keer en we gaan daar zorgvuldig mee om. Door transformatie en intensivering van functies (bijv. omzetten van bedrijfspanden in woningen) in de centra van de dorpskernen voegen we ruimtelijke kwaliteit aan de dorpen toe. Het plan sluit deels aan bij deze keuze. Mede door het gedifferentieerde woningprogramma, kan het plan een bijdrage leveren aan het draagvlak voor basisvoorzieningen. Er blijven echter kansen onbenut om de ruimtelijke kwaliteit te versterken. De transformatie van het kantoorgebouw op basis van het huidige plan leidt tot een beperkte toevoeging van ruimtelijke kwaliteit aan het dorp Odijk. (zie hiervoor onder 2, de identiteitsdragers.) Voorts dient opgemerkt te worden dat het concept bestemmingplan maximale flexibiliteit biedt, maar daardoor de totstandkoming van ruimtelijke kwaliteit niet waarborgt. Op de verbeelding en in de planregels zijn de verkeers- en bebouwingstructuur niet vastgelegd. Ook is de situering van de verschillende woningtypen en de verdeling van de woningen over de verschillende typen niet vastgelegd in de regels en verbeelding. Dit zal punt van bespreking zijn met initiatiefnemers.. We kiezen voor: 4. Een actieve bijdrage aan een groene, gezonde en slimme topregio met internationale uitstraling: Er is nog veel winst te behalen binnen onze gemeente als het gaat om energiebesparing. ( ) Bij transformatie en nieuwbouw volgen we niet alleen het Bouwbesluit maar leggen we ook een relatie met duurzame energie opwekking (energie producerende gebouwen). We streven tenminste naar energie neutrale nieuwbouw. Het is niet duidelijk of het plan al dan niet aansluit op deze keuze. In het plan is namelijk niets vermeld over te treffen duurzaamheidsmaatregelen. We kiezen niet voor: 5. Bebouwing die qua omvang en volume niet past bij de Bunnikse schaal en/of de ruimtelijke kwaliteit in onze dorpen ( ) onder druk zet: Nieuwbouw- en verbouwplannen moeten een meerwaarde opleveren voor de ruimtelijke kwaliteit in onze dorpskernen ( ). Hierbij houden we rekening met het (behouden van het) kleinschalige, dorpse karakter waarbij verdichting van de openbare ruimte de voorkeur geniet boven hoogbouw. Het plan sluit beperkt aan op deze keuze. Weliswaar past de omvang en volume van de beoogde bebouwing wel bij de Bunnikse schaal, maar de meerwaarde voor de ruimtelijke kwaliteit in de dorpskern van Odijk is onvoldoende omdat er kansen worden gemist. Rol van de raad Om de geschetste ontwikkelingen te kunnen realiseren is het opstellen van een bestemmingsplan noodzakelijk. De raad is bevoegd als het gaat om het vaststellen van het bestemmingsplan. In dit stadium van de planvorming vragen wij u een reactie te geven op dit initiatief. Deze reactie wegen wij mee bij de verdere stappen in het kader van de verdere ontwikkeling van het bestemmingsplan. De gemeenteraad behoeft op dit moment nog geen besluit te nemen. Pas bij het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan vragen wij de gemeenteraad een formeel besluit te nemen. Bijlagen Vooroverlegplan Oude Haven

9 9 Procedure raadsvoorstel / besluit Onderwerp Herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk Bijgevoegde stukken Vooroverlegplan Oude Haven Ja Nee Ter inzage Vooroverlegplan Oude Haven Ja Nee Inhoud besluit B&W Datum besluit B&W 4 oktober 2016 Digitaal beschikbaar bij griffie Ja Nee Het vooroverlegplan door middel van bijgevoegde discussienota neutraal voorleggen in het Open Huis en de raad vragen een richtinggevende uitspraak te doen over het plan en (hernieuwde) kaders mee te geven. In Voorrondes Open Huis Bijzonderheden Bespreken Gewenste planning Open Huis Raad n.v.t. Uiterste datum Raad n.v.t. Agenda Commissie Datum bespreking Opmerkingen n.v.t.

Raadsvergadering. Onderwerp Kaders herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk

Raadsvergadering. Onderwerp Kaders herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-084 Onderwerp Kaders herontwikkeling voormalig terrein CNV Bouw- en houtbond aan de Oude Haven in Odijk Aan de raad, Onderwerp Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-087 Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Gevraagde beslissing 1. De kaders

Nadere informatie

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017

gemeente Bunnik Discussienota De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 gemeente Bunnik Discussienota 17-081 Aan: Van: De gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Datum: 14 september 2017 Onderwerp: Ontwikkeling Parallelweg 3, te Bunnik Inleiding Op de locatie Parallelweg

Nadere informatie

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende.

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende. gemeente Bunnik Discussienota 16-026 Aan: Van: De leden van de raad Het college van burgemeester en wethouders Datum: 25 april 2016 Onderwerp: verplaatsen loonwerkersbedrijf A.N. Van Impelen & Zn Werkhoven

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Idn: NL.IMRO.0733.BPASPDEENGIIZZ-VS01 Versie: Definitief Asperen, 25 mei 2016 Definitief 25 mei 2016 1 Definitief 25 mei 2016 2 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn

memo Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg 63 en 65 te Doorn memo aan: van: c.c.: Inge Eising Gemeente Utrechtse Heuvelrug Mariël Gerritsen Pieter Birkhoff Van Wijnen Groep N.V. datum: 14 december 2015 betreft: Verlegging rode contour ter plaatse van de Driebergsestraatweg

Nadere informatie

Raadsvergadering. 17 mei

Raadsvergadering. 17 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-041 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Rhijnhaeghe. Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Voorstel B&W besluit

Voorstel B&W besluit gemeente Biuuuk Voorstel B&W besluit Vergaderdatum Portefeuillehouder Afdeling Medewerker 06-06-2016 dhr. R A. Zakee Strategie en Beleid Mw. S. Bos Zaaknummer Mozard Afgestemd in: BSO Openbaar: El Ja Nee

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen.

Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 3 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00351 Onderwerp: Principeverzoek herontwikkeling locatie J.P. Gouverneurlaan 20, Sassenheim (voormalige Rabobank) tot 24 woningen.

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren Ontwikkelingskader t Kraaiennest Oosthuizen Faciliteren en Regisseren 1 Doelstelling De richtlijnen zijn erop gericht om met initiatieven tot herbestemming en herontwikkeling enerzijds aan te sluiten op

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8

onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Wonen Holten, Schoolstraat 6-8 ssen-holtei\^ Rijssen, 10 november 2017 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 14 december 2017 agendanummer: 12 opgemaakt door: Ruimtelijk Domein Strategie en Consulenten portefeuillehouder:

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Team Ruimtelijke plannen Juli 2018 1 Nota van beantwoording zienswijzen Het ontwerp bestemmingsplan Tiendweg 3 heeft ter inzage gelegen van

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Aan: Gemeente Maasdriel Van: CroonenBuro5 Betreft: Kievitsham 9, Kerkdriel Datum: 30 november 2015 1 Aanleiding Op 5 juni 2014 is het bestemmingsplan

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 4: perceel Secr. Varkevisserstraat 64 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft een bestaand pand aan de Secr. Varkevisserstraat 64 met een binnenterrein (waar nu bedrijfsbebouwing

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN OUDE HAVEN ODIJK

BESTEMMINGSPLAN OUDE HAVEN ODIJK GEMEENTE BUNNIK NOTA VAN ZIENSWIJZEN BEHOREND BIJ HET BESTEMMINGSPLAN OUDE HAVEN ODIJK Auteur : gemeente Bunnik Opdrachtnummer : Datum : 14 Versie : 2 INHOUDSOPGAVE NOTA VAN ZIENSWIJZEN 1. INLEIDING 5

Nadere informatie

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum:

HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: HET POORTJE; Toelichting stedenbouwkundige inpassing Datum: 14-4-2009 Huidige situatie De locatie maakt deel uit van het ontwikkelingsgebied Heerenveen Noordoost; een langgerekt gebied tussen grofweg de

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht

voorstel aan de raad Bestemmingsplan Hart van De Meern Noord Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk Raadsvoorstellen weekoverzicht voorstel aan de raad Opgesteld door Ontwikkelorganisatie Ruimte Scheijven, S. (Stijn) Kenmerk 4224645 Vergadering Vergaderdatum 2 juli 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen weekoverzicht

Nadere informatie

Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01

Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01 Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen Planstatus: vastgesteld Datum: 2015-09-22 Plan identificatie: NL.IMRO.0879.WPwarandepark-VS01 Colofon Titel: Opdrachtgever: Wijzigingsplan Warandepark - Rijsbergen

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen.

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart naar 5 woningen. B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie leegstaand kantoorpand Zuid Willemsvaart 217-227 naar 5 woningen. 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving

6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving 6.2 Het deelproject Klaverweide/Bouwakker en omgeving In het centrale deel van de wijk zijn een aantal projecten voorgenomen die een grote relatie met elkaar hebben. D A 2 4 1 B 3 C De centrale noord-zuid

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Startnotitie voor het opstellen van een bestemmingsplan voor ontwikkelingsgebied Zuidhoek 3 te Kapelle.

Startnotitie voor het opstellen van een bestemmingsplan voor ontwikkelingsgebied Zuidhoek 3 te Kapelle. Startnotiti e bestemmi ngspl an Zuidhoek 3 Zui dhoek 3 *2017.04963* 2017.04963 CONCEPT Startnotitie voor het opstellen van een bestemmingsplan voor ontwikkelingsgebied Zuidhoek 3 te Kapelle. Locatie: Het

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden'

Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Bijlage Behorende bij het raadsvoorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg, locaties Noord en Midden' Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan '1 e herziening Smitsweg,

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

AANLEIDING NIEUWE START: WOONPROGRAMMA

AANLEIDING NIEUWE START: WOONPROGRAMMA AANLEIDING Het onderwerp van het voorliggende document Aanpassing VIOSBP WW - 4 is de aanpassing van het stedenbouwkundig plan voor dit (deel-)gebied van Malburgen West in Arnhem. In 2011 en in de jaren

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat)

Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan. Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Nota van zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Gaanderen 5e wijziging (Romanticastraat) Datum nota: 19 augustus 2011 Inhoud plan Het ontwerpbestemmingsplan betreft het aanpassen van de bouwstrook in het

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN HERZIENING LIJSBETH TIJS

BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN HERZIENING LIJSBETH TIJS BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN 2008 - HERZIENING LIJSBETH TIJS Bestemmingsplan Komplan 2008 - Herziening Lijsbeth Tijs Code 1113802 / 26-04-11 GEMEENTE KOGGENLAND 1113802 / 26-04-11 BESTEMMINGSPLAN KOMPLAN 2008

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd

Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Zienswijzennota bestemmingsplan Feerwerd Inhoud Rapport 2 juli 2013 Projectnummer 275.00.01.11.05 I n h o u d s o p g a v e 1 Z i e n s w i j z e n 5 1.1 Inleiding

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Uitwerkingsplan Velmolen oost, fase 1 (partiële herziening Velmolen Zicht) Toelichting, regels en plankaart

Uitwerkingsplan Velmolen oost, fase 1 (partiële herziening Velmolen Zicht) Toelichting, regels en plankaart Gemeente Uden Uitwerkingsplan Velmolen oost, fase 1 (partiële herziening Velmolen Zicht) Toelichting, regels en plankaart Vastgesteld door college op 20 december 2011 Kenmerk 0856-10-T01 Projectnummer

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING

INHOUDELIJKE TOELICHTING Agendapunt: 9 No. 04/'09 Dokkum, 26 november 2008 ONDERWERP: beeldcriteria de Twine SAMENVATTING: De welstandsnota bevat geen uitgewerkte welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten. Dergelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7752133 B&W verg. : 29 mei 2018 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Woningbouw Brugstraat 61A 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader van de

Nadere informatie

Grondslag Wet ruimtelijke ordening (Wro) en bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011

Grondslag Wet ruimtelijke ordening (Wro) en bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011 RAADSVOORSTEL NR: 19-27 Raadsvergadering Zaaknummer 28-03-2019 652877 Onderwerp: Vaststellen kader herontwikkeling perceel Auto Bildt Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen kader herontwikkeling perceel

Nadere informatie

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02

Gemeente Venray. Circusterrein Venray. NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Circusterrein Venray NL.IMRO.0984.PRB10014.on02 Bestand : P:\prj100\WLI\009\rapp\Projectbesluit\20100913-Toelichting zonder regels.wpd Project : WLI009 Gecontroleerd

Nadere informatie

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Augustus 2016 Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. Zienswijze 4 2 Algemeen Het ontwerpbestemmingsplan zelfbouwkavels Cor

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november 2015 Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit 1. in te stemmen met

Nadere informatie

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap SPVE Oostpolder Kombuis Papendrecht BGSV bureau voor stedenbouw en landschap Rotterdam, 26 september 2016 BGSV bureau voor stedenbouw en landschap bezoek Boompjes 55 post Postbus 21639 3001 AP Rotterdam

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL

beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL INHOUD 1 inleiding 2 stedebouwkundige visie 3 beeldkwaliteit HERINVULLING LOCATIE ST. JOSEPHSCHOOL beeldkwaliteitsplan september 2016 Gemeente

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden Gemeente Uden Datum: Februari 2016 1 Inleiding Het ontwerp van de partiële herziening Uitwerkingsplan

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad Page 1 of 9 ontwerpvoorstel aan de raad Rotsoord: Ontwikkeling locatie De Boo - vaststelling Stedenbouwkundig Progrmma van Eisen Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen Beeldkwaliteitsplan Oldenhave/Bos, Ruinen Govert Flinckstraat 31 8021 ET Zwolle Postbus 1158 8001 BD Zwolle T. 038 421 68 00 F. 038 421 07 37 info@witpaard.nl www.witpaard.nl mei 2008 Inleiding Dit Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld.

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Gemeente Enschede Afdeling Bestemmingsplannen Juni 2014 Het ligt in de bedoeling om op een reeds langdurig braakliggende locatie aan de Haaksbergerstraat,

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017'

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017' Verantwoordelijk team Ruimtelijke Ontwikkeling & Milieu Nummer Kenmerk Raad d.d. 27792 27 september 2017 Paragraaf begroting Portefeuillehouder 2 mr. J. (Jasper) Verstand Steller A. (Arjen) Ruiter Datum

Nadere informatie

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende.

Inleiding In het kader van het vroegtijdig betrekken van de gemeenteraad bij bestemmingsplanprocedures wordt uw aandacht gevraagd voor het volgende. gemeente Bunnik Discussienota Aan: Van: leden van de gemeenteraad college van burgemeester en wethouders Datum: 12 oktober 2015 Onderwerp: Vooroverlegplan Hollendewagenweg 21 Werkhoven Geachte leden van

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

Uitbreiding Theater De Willem

Uitbreiding Theater De Willem Stedenbouwkundige verkenning Uitbreiding Theater De Willem Gemeente Papendrecht, november 2008 Stedenbouwkundige Verkenning Onderwerp: Theater De Willem 1. Inleiding De mogelijkheden voor uitbreiding van

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d. 05-07-2016 1. Aanleiding 2. Plangebied 2.1. Locatie en geschiedenis 2.2. Plangebied in groter verband 2.3. Foto

Nadere informatie

Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg

Welstandsparagraaf. Locatie Hoofdweg Welstandsparagraaf Locatie Hoofdweg Ontwerp 8 november 2011 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Discussienota nr

Discussienota nr gemeente Bunnik Discussienota nr. 15-022 Aan: Van: De leden van de gemeenteraad Het college van Burgemeester en Wethouders Datum: 26 maart 2015 Onderwerp: Alternatieve plannen Scholeneiland 1. Inleiding

Nadere informatie

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp RAADSVOORSTEL Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp Voorgesteld raadsbesluit: Vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor de locatie Eurowerft

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking

Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma en stedenbouwkundige uitwerking Augustus 2011 Beleidsmatige onderbouwing gewijzigd programma 1. Inleiding Diverse woningbouwlocaties uit het Masterplan Herstructurering

Nadere informatie

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp

De Wederik. Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp De Wederik Herontwikkeling woningbouw - Stedenbouwkundig plan Ontwerp Team stedenbouw Versie 10 april 2015 De Wederik Stedenbouwkundig plan (ontwerp) Inhoud 1. Inleiding 2. Bestaande situatie 3. Project

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

KADERS PROJECT HOFDIJK

KADERS PROJECT HOFDIJK KADERS PROJECT HOFDIJK 15-9-2012 v 1.1 Aanleiding De gemeente is al enige tijd samen met de scouting aan het zoeken naar een andere locatie voor hun activiteiten. Momenteel is de scouting gevestigd op

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012

Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 Reactie op ontwerp actiecomité Groen voor poen dd. juli 2012 In juli 2012 heeft het actiecomité Groen voor poen een stedenbouwkundig ontwerp aangeleverd voor de woningbouwlocatie Sloetsweg/Bellinckhof

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen

Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen Toelichting behorend bij stedenbouwkundige verkenning Aloysiuslocatie en omgeving in Huissen 1. Inleiding. Na de vaststelling van het Centrumplan Huissen, in december 20008, is in maart 2012 een gewijzigde

Nadere informatie

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas

Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Gemeente Amsterdam Bestemmingsplan Eerste Herziening Kop Zuidas Stadsdeel Zuid Vastgesteld Gemeente Amsterdam Ruimte en Duurzaamheid bestemmingsplan Eerste herziening Kop Zuidas Colofon Opdrachtgever Opdrachtnemer

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader. 2. Planopzet. 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 1 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1.1 Doel 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijk kader 2. Planopzet 2.1 Plangebied en analyse omgeving 2.2 Stedenbouwkundig plan 3. Inspiratie beeldkwaliteit 3.1 Inspiratiekader bebouwing

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Documentnummer 2015.0.071.050. Zaaknummer 2015-08-00856. Voorstel

Aan de gemeenteraad. Documentnummer 2015.0.071.050. Zaaknummer 2015-08-00856. Voorstel Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.071.050 Zaaknummer 2015-08-00856 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplannen "Schuytgraaf 2011, gedeeltelijke herzieningen 2015-01 en 2015-02 en de 5e herziening

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

5. Typologieën voor bebouwing

5. Typologieën voor bebouwing 5. Typologieën voor bebouwing Met de eerder genoemde landschappelijke nrichting als basis is tijdens workshops gediscussieerd over geschikte vormen van bebouwing in het gebied. Belangrijke conclusie daarin

Nadere informatie