nieuwsbrief Waarom deze

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nieuwsbrief Waarom deze"

Transcriptie

1 N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein transformeert tot een nieuwe onderscheidende, levendige, gemengde woon-werkbuurt in Hilversum. Zeer centraal gelegen nabij winkels, station en stadscentrum. Woningcorporatie de Alliantie en gemeente Hilversum hebben de eerste plannen in concept klaar. In het plan komen ongeveer 300 woningen en een kantoor voor de Alliantie in het groen. De Alliantie organiseert samen met gemeente Hilversum op 7 oktober een bijeenkomst. De voorlopige plannen voor dit terrein worden dan gepresenteerd. Wat vindt u van deze plannen? Wat wilt u ons meegeven? Zien we iets over het hoofd? Heeft u als buurtbewoner vragen of heeft u suggesties? Wilt u bijdragen aan een nieuw stukje Hilversum? Kom dan naar de bijeenkomst op 7 oktober op het Lucentterrein. Waarom deze nieuwsbrief U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u dichtbij het Lucentterrein woont of werkt. In deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe de plannen voor de herontwikkeling van het Lucentterrein eruit zien. Wij nodigen u uit om mee te denken over de plannen. Wij horen uw suggesties heel graag voordat we de plannen definitief maken. Meld u vóór 3 oktober aan via lucent@de-alliantie.nl We zien u graag op 7 oktober!

2 WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN Vroeger, nu en straks Historie De geschiedenis van het Lucentterrein wordt gekenmerkt door bedrijvigheid. Zowel de verffabriek Ripolin (begin 20e eeuw) als de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (jaren 20) kwamen tot wasdom op dit terrein. In de loop van de tijd zijn om deze bedrijvigheid heen woningen gebouwd. In de jaren 80 werd het gehele terrein verworven voor de verdere uitbreiding van - toen nog - Philips, later Alcatel- Lucent. Ripolin Verffabriek gezien vanuit het noorden, hoek Larenseweg en Ampèrestraat rond Nu Een deel van de kantoorgebouwen verhuren we nu aan bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het terrein is ook tijdelijk in gebruik voor diverse buurtfuncties zoals een voetbalkooi, parkeergelegenheid, oefening van de marechaussee en toneelvoorstellingen. Het terrein is nu afgesloten met een hek. Lucent gezien vanaf de Larenseweg. Straks Het Lucentterrein ligt centraal in Hilversum en dichtbij voorzieningen (winkels, openbaar vervoer, ziekenhuis). Het is daarom een aantrekkelijk gebied, om te wonen en te werken. Daarom willen de Alliantie en gemeente Hilversum er een nieuwe buurt creëren, waar gewoond en gewerkt wordt en waar iedereen mag komen. Deze visie, een gebied waar wonen en werken in het groen mogelijk is, is door de Alliantie vertaald naar een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan.

3 - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - Plan Lucent Wat komt er straks op het Lucentterrein? Om van een kantoorterrein een nieuwe, levendige woon-werk-buurt te maken, zal het gebied ingrijpend moeten worden aangepakt. Wij slopen drie van de vijf kantoorgebouwen. Hiervoor in de plaats komen nieuwbouw appartementen in het groen en eengezinswoningen met tuinen. Ook gaan we twee gebouwen hergebruiken. Het gebouw tegenover winkelcentrum Seinhorst wordt gerenoveerd tot kantoor en krijgt een nieuw uiterlijk. Het gebouw aan de Larenseweg bij de rotonde blijft ook bestaan en wordt getransformeerd tot woongebouw. In het gebied komen in totaal ongeveer 300 woningen. Tussen de woningen komen paden waar geen auto s mogen komen. Midden in het gebied komt een centrale openbare plek. Uw suggesties voor deze plek zijn van harte welkom. Het parkeerterrein aan de Larenseweg blijft als parkeerterrein in gebruik. Wonen In totaal komen er ongeveer driehonderd woningen. Koop en huur, appartementen en eengezinswoningen. Achter de woningen aan de Siemensstraat komen maximaal veertig eengezinswoningen. In het gebouw dat wordt getransformeerd tot woongebouw willen we ongeveer tachtig starters- of zorgwoningen realiseren. Verder worden ongeveer 180 nieuwbouw appartementen gebouwd. De gebouwen variëren in bouwhoogte van vier tot zes bouwlagen en komen in het groen te staan. Van het totaal aantal woningen wordt circa 50% (sociale en vrije sector) huur- en 50% (goedkope en middeldure) koopwoningen. De gebouwen krijgen tinten van dezelfde kleur. De woningen moeten nog ontworpen worden, dus we weten nog niet precies hoe ze eruit komen te zien. Een sfeerbeeld (niet het ontwerp).

4 GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - Werken Het gebouw tegenover winkelcentrum Seinhorst wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe uitstraling. Na de verbouwing zal het kantoorgebouw in gebruik worden genomen als kantoor voor de Alliantie. Verkeer Het middengebied van het bebouwde terrein, wordt autovrij. Vanaf de Jan van der Heijdenstraat kan straks met de auto in één richting het Lucentterrein in worden gereden. De brede paden in het middengebied zijn informeel van karakter en zijn bedoeld voor wandelen en hulpdiensten. Voor fietsers creëren we doorsteekmogelijkheden tussen de Larenseweg en de nieuwe weg. Er komt een centrale openbare ruimte voor het gebied. Welke suggesties heeft u voor deze centrale openbare ruimte? Maak het kenbaar op 7 oktober! P Parkeren Het stedenbouwkundig plan voorziet in voldoende parkeerplaatsen voor de nieuwe woningen en het kantoor, zodat de omgeving niet belast wordt met extra geparkeerde auto s. Het exacte aantal parkeerplaatsen hangt af van het te realiseren bouwprogramma (aantal woningen). Dit wordt in samenspraak met de gemeente Hilversum bepaald. Naast de parkeerplaatsen die op het Lucentterrein worden gerealiseerd, wordt het bestaande parkeerterrein aan de overzijde van de Larenseweg uitgebreid met een aantal plaatsen. Het parkeerterrein krijgt in ieder geval een in- en uitrit op de Larenseweg.

5 Wat is een stedenbouwkundig plan? NEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERK Voordat er gebouwd kan worden op een groot terrein als Lucent, moet er eerst een (stedenbouwkundig) plan worden gemaakt. Vervolgstappen Plannen maken gaat van grof naar fijn. Wij werken nu aan het stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan (zie kader). Daarna gaan we de huizen en openbare ruimte ontwerpen en wordt een bestemmingsplan opgesteld. Graag horen wij uw mening of suggesties op 7 oktober a.s.. Daarna, bij het ontwerp van de openbare ruimte, zullen wij u weer om uw mening vragen. Elke stap kost tijd. En sommige stappen moeten na elkaar gezet worden. Er wordt bijvoorbeeld pas gesloopt als het bestemmingsplan definitief is. Omdat er nog veel stappen te zetten zijn, is het lastig te voorspellen hoe lang het nog duurt voordat er wordt gebouwd. Een indicatie kunnen we wel geven. Een stedenbouwkundig plan is een ontwerptekening waarin is aangegeven hoe de toekomstige inrichting van een gebied eruit ziet. Stedenbouwkundige plannen geven inzicht in de situering van bebouwing, groenvoorzieningen, parkeerplaatsen, et cetera. Het stedenbouwkundig plan is in concept af. Helaas is de kaart te groot om goed leesbaar in de nieuwsbrief op te nemen. Tijdens de meedenkavond kunt u de kaart bekijken en zullen wij deze toelichten. Zodra het stedenbouwkundig plan af is, plaatsen wij deze op de website. 1e helft 2015: Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan definitief (besluitvorming door de gemeenteraad) 1e helft 2015: Inloopavond Inrichting openbaar gebied Geheel 2015: Verbouwing kantoorgebouw 2015: Bestemmingsplanprocedure 1e helft 2016: Start sloop 1e helft 2016: Start verbouw kantoor tot woongebouw 2e helft 2016: Start bouw eerste nieuwbouwwoningen. Niet alle woningen worden gelijktijdig gebouwd Wat is een beeldkwaliteitsplan? In een beeldkwaliteitsplan staat het uiterlijk van gebouwen en openbare ruimte beschreven. Het doel van een beeldkwaliteitsplan is om de ontwerpen van de toekomstige gebouwen goed op elkaar af te stemmen. Hierbij wordt onder andere gelet op bouwstijl, uitstraling, gebruikte materialen en kleuren. Een sfeerbeeld (niet het ontwerp).

6 EN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROEN - WONEN - WERKEN - GROE Programma meedenkbijeenkomst dinsdag 7 oktober Locatie: Gebouw BG op het Lucentterrein. De entree van het gebouw ligt aan de Larenseweg, tegenover College op Maat uur Ontvangst uur Toelichting op het plan uur Gelegenheid om vragen te stellen en uw mening te geven Meer informatie Wij werken momenteel aan de website Informatie over het plan kunt u (binnenkort) op deze website vinden. Ook als u geïnteresseerd bent in een woning op het Lucentterrein kunt u dat via de website kenbaar maken. Toekomstige nieuwsbrieven zijn digitaal. Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief kan via Heeft u geen adres? Dan kunnen we u een geprinte versie toesturen. Geef uw interesse dan aan via: Ik ben blij dat er nu door de Alliantie plannen worden gemaakt voor het Lucentterrein. Voor de gemeente is het belangrijk te weten wat buurtbewoners van de plannen vinden, zodat de gemeente daarmee - waar nodig en mogelijk - rekening kan houden. Daarom hoop ik van harte dat u naar de bijeenkomst komt en uw mening geeft. Wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening en Verkeer nummer 1, september

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Welkom. 7 oktober 2014 Meedenkavond Lucent

Welkom. 7 oktober 2014 Meedenkavond Lucent Welkom 7 oktober 2014 Meedenkavond Lucent rogramma 7 oktober 19.30 uur Toelichting concept-stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan Lucent 20.00 21.30 uur Meedenken! Wie doet wat? U Mening, suggesties,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN

BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN BESTEMMINGSPLAN BRINK EN ORDEN De gemeente Apeldoorn werkt aan een nieuw bestemmingsplan voor Brink en Orden. Tegelijkertijd maakt de gemeente een beeldkwaliteitsplan voor het gebied. In deze brochure

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Telefoon 030-286 11 12 Fax 030-286 10 33 www.utrecht.nl Aan de commissie voor Stad en Ruimte postbus 16200 3500 CE UTRECHT Behandeld door Marlies de Nijs, Wim Beelen Datum

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL Algemeen De gemeente Albrandswaard verkoopt een kavel voor een vrijstaand kantoor met uitstraling, gelegen op een unieke zichtlocatie aan

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 1) Status Het voorstel heeft betrekking op de collegebevoegdheid van het voeren van een inspraakprocedure op grond van artikel 2 en 4 van de Inspraakverordening

Nadere informatie

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen

Nr. Agendapunt 1. Opening en mededelingen Iedereen wordt welkom geheten. 1. Vaststellen agenda Agenda is vastgesteld. Er zijn geen aanvullingen Klankbordgroep Nieuwbouw Over Betuwe College Elst Verslag Datum: 09-10-2017 Tijd: 19.30 21.30 uur Locatie: S5 Voorzitter: Elisabeth Stoeten Notulist: Ellen Vroegindeweij Leden klankbordgroep: Wout Eisink,

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017

Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 7 maart 2017 Interessebijeenkomst Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 7 maart 2017 Uitgangspunten Wat willen we bouwen? Ca. 70 appartementen 90% 3-kamerappartementen 10% ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart'

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 9 maart 2015 Documentnummer : 2015.0.013.143 Zaaknummer: 2014-09-00312 Onderwerp: Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan 'De Nieuwe Vaart' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer 1. Welkom 2. Beknopte toelichting op historie 3. Planning 4. Toelichting rol gemeente en rol VOF 5. Doelstelling van werkgroepen 6. Toelichting

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

Stedenbouwkundig Lucentterrein Hilversum

Stedenbouwkundig Lucentterrein Hilversum Lucent Stedenbouwkundig lan Lucentterrein Hilversum Binnenstedelijke herontwikkeling 2 Lucent in vogelvlucht 10 Voetgangersgebied, auto te gast 14 Verbinding maken met de buurt 4 Centrale plaats, publieke

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

DPN/Laddering-vragenlijst

DPN/Laddering-vragenlijst DPN/Laddering-vragenlijst Beginpagina In dit deel van de vragenlijst wordt uw ideale en uw minimale woonprofiel vastgesteld. Tevens vragen we waarom u een voorkeur heeft voor bepaalde kenmerken van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014

Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Startnotitie Herstructurering woningen Rijsoord Versie 1.1 Datum 21 mei 2014 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) Het doel voor de gemeente is om, in samenwerking met Woonvisie, de (ruimtelijke) kaders

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Omwonenden November 2018 In maart dit jaar heeft l escaut woonservice u geïnformeerd over het besluit om de woningen van het complex genaamd Ravesteynplein te slopen en

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren,

Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl DC BERGAMBACHT. Geachte heren, Postadres: Postbus 8 3300 AA Dordrecht Kromhout Exploitatie t.a.v. de heren N. Mooij en J. Vink Aan de Bijl 12 2861 DC BERGAMBACHT Ruimtelijke Realisatie Spuiboulevard 300 DORDRECHT T14078 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Agendapost voor de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam op: dinsdag 7 maart 2017

Agendapost voor de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam op: dinsdag 7 maart 2017 Agendapost voor de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam op: dinsdag 7 maart 2017 B Bespreekstukken Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie (SO) B3-1 Onderwerp:

Nadere informatie

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Aan gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 20 mei 2014 Beantwoording vragen Beraad & Advies Ruimte

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF

Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF Thús wonen BROCHURE FONTEINSHOF INHOUDSOPGAVE Algemene informatie 3 1. Wat gaan we bouwen? 4 2. Plattegronden 5 3. Huurprijzen 11 4. Hoe komt u in aanmerking? 12 5. Extra informatie 13 Contactgegevens

Nadere informatie

DE BOOMGAARD H E L L E V O E T S L U I S. Concept Stedenbouwkundig Plan September 2009

DE BOOMGAARD H E L L E V O E T S L U I S. Concept Stedenbouwkundig Plan September 2009 DE BOOMGAARD H E L L E V O E T S L U I S Concept Stedenbouwkundig Plan September 2009 inhoud De Boomgaard ligging ontwerp thema s centrum als schakel schetsontwerp voorlopig ontwerp concept stedenbouwkundig

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Stedenbouwkundig plan

Stedenbouwkundig plan Stedenbouwkundig plan 40 m 7L/4W/+L 25m 21m >_ 70 % 18L/4W/+L 35m 30 m 25m 2,65 m 1,2 mv 5,50 m 68 m 70 42,60 m 6,70 m 40 m 27,80 m 43,20 m 2L 20 m 15 m 10 m 53,20 m 107,30 m 30,55 m Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Circusterrein Hatert Informatiebijeenkomst 11 juli 2016

Circusterrein Hatert Informatiebijeenkomst 11 juli 2016 Circusterrein Hatert Informatiebijeenkomst 11 juli 2016 Agenda: Context en geschiedenis Wat staat er te gebeuren? Historie Woningbouw - appartementen Woningbouw - woningen Wat staat er te gebeuren? Openbare

Nadere informatie

Ontwikkeling bouwlocatie Rijnlandlaan

Ontwikkeling bouwlocatie Rijnlandlaan 1 Inloopavond aandag 0 februari 017 Uitgangspunten stedenbouwkundig plan Bouwlocatie Rijnlandlaan gezien vanaf de Hendrik van Boeijenlaan Uitgangssituatie locatie: Onderzoek sociale woningbouw op drie

Nadere informatie

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven.

Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. Notulen Informatieavond Lighting donderdag 10 september, Eindhoven. 1. VOSP (Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan). In het stedenbouwkundige plan wordt de ruimtelijke ordening geregeld en het vormt

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN. 1. Inleiding NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 2 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Andere voorbeelden waarbij mogelijk sprake kan zijn van planschade zijn verlies van privacy, (toename van) geluidsoverlast of andere hinder.

Andere voorbeelden waarbij mogelijk sprake kan zijn van planschade zijn verlies van privacy, (toename van) geluidsoverlast of andere hinder. Wat is planschade? Planschade is financiële schade die een persoon of een bedrijf lijdt als gevolg van een planologische maatregel. Zo n maatregel is in de meeste gevallen een wijziging van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners

Herinrichting De Horsten Welkom bewoners Herinrichting De Horsten Welkom bewoners 29 maart 2016 Even voorstellen Cees van Walsem projectleider gemeente Wesley Ploeg regisseur openbare ruimte gemeente Marika Kerstens regisseur groen gemeente Patrick

Nadere informatie

Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden

Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden Presentatie omwonenden (26-03-2014) KoeBerg-Zuid Herontwikkeling centrum Koedijkslanden Situatie oktober 2012 Opening Programma - Welkom door Ruud Smeenk - Voorstellen en rolverdeling partijen - Terugblik

Nadere informatie

KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7

KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7 KAVELPASPOORT Papeterspad P1 t/m P7 Kavelpaspoort Iepenlaan Dubbeldam oktober 2016 1 Kavelpaspoort Locatie Papeterspad Januari 2017 Deze zelfbouwlocatie ligt in de 19e eeuwse Schil, dichtbij de historische

Nadere informatie

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest

Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Datum, tijd 17 november 2016, 19:30 21:00 uur Pagina 1 van 5 Onderwerp Verslag Informatieavond Nieuw Kraaiennest Locatie grote zaal de Bonte Kraai, Kraaiennest 68 Op 17 november vond er een bewonersavond

Nadere informatie

Ge achtevhphmwhbf. Tenslotte, ik blijf graag op de hoogte rondom de status van de bestemmingsplannen. Met vr gr, Page 1 of 1

Ge achtevhphmwhbf. Tenslotte, ik blijf graag op de hoogte rondom de status van de bestemmingsplannen. Met vr gr, Page 1 of 1 Page 1 of 1 Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Opvolgingsmarkering: Opvolgen Marker! ngsstatus: 11 september 2013 11:39 Informatie-avond Hakvoort Rood Ge achtevhphmwhbf ilc ben eigenaar en bewoner van het

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN

NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN Gemeente Zeewolde, maart 2009 1 NOTITIE TOEPASSING PARKEERNORMEN 1. Inleiding Iedere bouwaanvraag moet op grond van de huidige bouwverordening, artikel 2.5.30, voorzien

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters

26 eengezinswoningen voor gezinnen en starters 17 comfort woningen voor senioren en starters Broekkant, Malden Wijk: Herstructurering Malden Jachthuis Broekkant Op 15 mei 2009 heeft Oosterpoort het sloopbesluit genomen voor de woningen Broekkant 22 t/m 56. Acaciastraat 1 t/m 36, Meidoornstraat

Nadere informatie

TE HUUR. Koggeschip 212 & 214, 7429 BG Colmschate. Huurprijs 125 per m² per jaar

TE HUUR. Koggeschip 212 & 214, 7429 BG Colmschate. Huurprijs 125 per m² per jaar TE HUUR, 7429 BG Huurprijs 125 per m² per jaar Omschrijving Aan de doorgaande Holterweg van Deventer naar Bathmen, tegenover de Scheg ligt dit WINKEL/ KANTOORpand. Hierin zijn een aantal winkels en kantoren

Nadere informatie

Onderwerp: Voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen aan de Gedempte Zalmhaven e.o. (code BQR)

Onderwerp: Voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen aan de Gedempte Zalmhaven e.o. (code BQR) Rotterdam, 12 januari 2010. Onderwerp: Voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen aan de Gedempte Zalmhaven e.o. (code BQR) Aan de Gemeenteraad. Bij brief van 15 mei 2008 hebben wij u al uitvoerig geïnformeerd

Nadere informatie

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren

Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus (DOP+) Geesteren Wilt u 5 minuten nadenken over ons Geesteren? Pagina 1 van 7 Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Vragenlijst Dorpsplan Plus Geesteren Geesteren start dit najaar

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Kruisstraat-Dunantweg, Deurne. status: concept datum:

Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Kruisstraat-Dunantweg, Deurne. status: concept datum: Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Kruisstraat-Dunantweg, Deurne status: concept datum: 7-11-2017 ta van zienswijze Bestemmingsplan gemeente Deurne Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Startnotitie. Start: 24 mei Onderwerp: Project De Blauwe Wetering, Richard Holkade 10

Startnotitie. Start: 24 mei Onderwerp: Project De Blauwe Wetering, Richard Holkade 10 Startnotitie Onderwerp: Project De Blauwe Wetering, Richard Holkade 10 Start: 24 mei 2017 1. Aanleiding Aan de Richard Holkade 10 is een kantorencomplex gelegen dat al enige jaren grotendeels leeg staat.

Nadere informatie

Ambitiedocument MOB-complex

Ambitiedocument MOB-complex Ambitiedocument MOB-complex september 2013 Voorwoord Herontwikkeling MOB bijzonder project met unieke mogelijkheden Het Mobilisatiecomplex (MOB-complex) is een militair terrein gelegen aan de Nieuwe s-gravelandseweg

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Volgens het duale stelsel zijn wij bevoegd tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen. Als die rechtshandelingen van ingrijpende aard zijn, vragen wij uw raad vóóraf

Nadere informatie

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN

GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN GEMEENTE JABBEKE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN BIJ BOUWWERKEN Voormelde verordening bepaalt het aantal parkeerplaatsen dat men bij bouwwerken verplicht dient aan te leggen. Tevens

Nadere informatie

Buurtenquête Getfert-Perik

Buurtenquête Getfert-Perik Buurtenquête Getfert-Perik Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek

Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Nieuwbouwplan aan Nico Bovenweg 44 te Oosterbeek Verslag van informatieavond op 12 april 2018 voor omwonenden, belanghebbenden en geïnteresseerden in een nieuwbouwwoning. Uitnodiging Omwonenden zijn schriftelijk

Nadere informatie

Locatie nabij Lisidunahof

Locatie nabij Lisidunahof Locatie nabij Lisidunahof Betrokken partijen 1. Woningstichting Leusden (WSL): Initiatiefnemer, ontwikkelaar en afnemer sociale woningbouw 2. Van Wijnen: Initiatiefnemer, ontwikkeling gebied & wonen en

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh

Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh Ruimtelijke onderbouwing van de nieuwbouw bij Roomburgh Realisatie van 40 stuks nieuwbouw zorgappartementen Buena Vista te Leiden. Dit woongebouw wordt gerealiseerd parallel aan de bestaande woningen van

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Herontwikkeling Sonneborn Spaarndamseweg. Bestuurlijke context

Nota van B&W. Onderwerp Herontwikkeling Sonneborn Spaarndamseweg. Bestuurlijke context Onderwerp Herontwikkeling Sonneborn Spaarndamseweg Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. C.M. Vaartjes Telefoon 5113523 E-mail: c.vaartjes@haarlem.nl SO/BD Reg.nr. 2007/145453 Te kopiëren:

Nadere informatie

KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009.

KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009. KORT VERSLAG VAN DE INFORMATIEMIDDAG VOOR DE BEWONERS VAN LUGTEN- STEIJN VER HET PROJECT MELKWEG, D.D. 22 SEPTEMBER 2009. AANWEZIG: Peter van der Velpen (extern projectleider SSW) Reinout Keesmaat (stedenbouwkundige

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Toekomst wooncomplex Korrelbeton

Toekomst wooncomplex Korrelbeton Toekomst wooncomplex Korrelbeton De woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) heeft gekeken naar de toekomst van het wooncomplex Korrelbeton. Ze heeft diverse onderzoeken uitgevoerd en heeft de stedenbouwkundige

Nadere informatie

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016

In gesprek met u. Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 Nieuwsbrief Magic Mix Zandewierde September 2016 In gesprek met u Op woensdagavond 21 september spraken diverse medewerkers van Sité Woondiensten en de gemeente Bronckhorst met omwonenden van het pand

Nadere informatie

Johanna Westerdijkplein, Den Haag

Johanna Westerdijkplein, Den Haag 115 Johanna Westerdijkplein, Den Haag AANGENAAM WERKEN Op een van de mooist herontwikkelde locaties in Den Haag staat het moderne kantoorgebouw Poseidon, een naam die de aanwezigheid van water verraadt.

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2 7 oktober 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving

Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving Startnotitie herstructurering Rembrandtweg en omgeving Versie 4 Datum 9 april 2015 Openbaar wat willen we bereiken? (doel) wat gaan we daarvoor doen? (resultaat) Het doel van deze startnotitie is om, in

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Van: omwonenden Utrechtseweg 119. Aan: College van B&W Zeist Postbus AM Zeist. Betreft: Herontwikkeling perceel Utrechtseweg 119

Van: omwonenden Utrechtseweg 119. Aan: College van B&W Zeist Postbus AM Zeist. Betreft: Herontwikkeling perceel Utrechtseweg 119 Van: omwonenden Utrechtseweg 119 Aan: College van B&W Zeist Postbus 513 3700 AM Zeist Betreft: Herontwikkeling perceel Utrechtseweg 119 Zeist, 8 juni 2018 Geacht college, Wij, omwonenden van het perceel

Nadere informatie

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein

Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Welkom op de 2e Informatieavond voor omwonenden Brittenstein Terugblik Samenvatting van uw aandachtspunten - Communicatie (nieuwsbrief, infoavond, mails, website) - Klankbordgroep - Informatie over fasering

Nadere informatie