Raads informatiebrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raads informatiebrief"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Raadsnummer 05.RIQO2.OOI Inboeknummer osbstoxgs6 Dossiernummer xo oktober 2005 Raads informatiebrief Betreft inkoop van reintegratiediensten 1 Inleiding In de raadsvergadering van 27 juni 2005 is door ons toegezegd om aan de commissie sociaal-economische pijler van september 2005 een beeld te presenteren hoe in 2005 de reintegratiebedrijven ingezet zijn. In deze informatiebrief zal daartoe eerst uiteengezet worden welke aspecten van de WWB op dit gebied van belang zijn. Vervolgens zal beschreven worden welke aanbestedingsprocedures zijn gevolgd en welke diensten aan de reintegratiebedrijven zijn gevraagd. Als laatste zal verwoord worden welke methodiek de gemeente volgt en welke contracten de gemeente heeft afgesloten. WWBin relatie tot reintegratie. Op grond van de WWB is de gemeente verantwoordelijk voor de reintegratie van bijstandsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigde werkzoekenden en Anw-gerechtigden en het verlenen van bijstand aan personen die niet beschikken over de middelen om in de noodzakelijke kosten van het bestaan te voorzien. De gemeente dient te beoordelen of een client op eigen kracht in staat is algemeen geaccepteerde arbeid te aanvaarden of dat de betrokkene ondersteuning nodig heeft richting arbeidsinschakeling. In het laatste geval is de gemeente verantwoordelijk voor het bepalen en vervolgens het leveren van deze ondersteuning. Aan de vormgeving en de mate waarin deze ondersteuning wordt aangeboden stelt de wet geen eisen. Hierdoor is het mogelijk om de ondersteuning optimaal af te stemmen op onder meer de arbeidsmarkt en de individuele situatie van de client. Bij de keuze en het aanbod van de ondersteuning dient het college de voor de individuele client kortste weg naar reguliere arbeid te volgen. Ondersteuning kan bestaan uit het aanbieden van voorzieningen zoals een reintegratietraject maar er kan ook ondersteuning worden geboden door het geven van advies, het bieden van praktische hulp of het verwijzen naar instanties. 2 Probleemstelling Om uitkeringsafhankelijkheid te voorkomen of de duur van de uitkeringsafhankelijkheid zo kort mogelijk te maken, zijn effectieve en efficiente reintegratietrajecten noodzakelijk die zich richten op duurzame uitstroom naar regulier betaald werk.

2 Ra a ds nummer 0 5. R I 402. OOI Deze activiteiten dienen op grond van de WWB en de Wet SUWI grotendeels uitbesteed te worden. De reintegratietrajecten worden dan ingekocht bij private reintegratiebedrijven. 3 Wijze van aanpak Aanbestedingsprocedure. De gemeente is verplicht om bij deze inkoop gebruik te maken van een aanbesteding volgens transparante en objectieve procedures die voldoen aan de daarvoor geldende Europese Richtlijnen. Naast een transparante aanbestedingsprocedure volgt de gemeente Eindhoven een helder en eenduidig werkproces en een duidelijke afbakening van taken en verantwoordelijkheden in het reintegratieproces. Er zijn de afgelopen periode drie aanbestedingsprocedures afgerond om te komen tot de huidige contracten met de reintegratiebedrijven. Medio 2004 zijn twee aanbestedingsprocedures afgerond. Op grond hiervan zijn met ingang van 1 januari 2005 voor de periode van twee jaar (met twee maal de optie tot verlenging voor een periode van een jaar) contracten afgesloten ten aanzien van de volgende percelen: personen met een zeer korte afstand tot de arbeidsmarkt (directe bemiddeling); personen met een korte tot middellange afstand tot de arbeidsmarkt; personen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt; dak- en thuislozen; alleenstaande ouders; jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt; diagnose. Begin 2005 is een aanbestedingsprocedure gestart op grond waarvan met ingang van 1 juli 2005 contracten voor de periode van1 / jaar (met twee maal de optie tot verlenging voor een periode van een jaar) zijn afgesloten ten aanzien van de percelen: participatie banen; aanvullende reintegratietrajecten voor ID-werknemers; reintegratietrajecten in het kader van direct werk. Methodiek. Begeleiding naar werk: op maat. Indien ondersteuning richting arbeidsinschakeling noodzakelijk is, is bij de dienst Werk, Zorg en Inkomen hiervoor een contactpersoon verantwoordelijk, te weten de casemanager. Op grond van adviezen van onder meer het CWI, alle aanvullende gegevens die beschikbaar zijn en de zienswijze van de client, wordt door de casemanager van de Met ingang van l januari 2006 komt deze verplichting tot uitbesteding van reintegratietaken te vervallen. De gemeente kan er dan voor kiezen om de reintegratieactiviteiten zelf uit te voeren.

3 Raadsnummer 05.RI$02.00I dienst Werk, Zorg en Inkomen vastgelegd welke voorziening het beste ingezet kan worden om de persoon zo snel mogelijk toe te leiden naar een reguliere baan op de arbeidsmarkt. Hierbij kunnen indien noodzakelijk aanvullende diagnostische diensten worden ingekocht, bijvoorbeeld een belastbaarheids- of arbeidsdeskundig onderzoek. De gemeente kan volledige reintegratietrajecten inkopen (vanaf intake tot en met nazorg) of kan een bepaald trajectonderdeel separaat inkopen (bijvoorbeeld bemiddeling of aanbodversterking). Bij al deze trajecten is nazorg integraal onderdeel van het reintegratietraject. Aangezien bij diverse percelen per perceel diverse reintegratiebedrijven gecontracteerd zijn, kan de gemeente een keuze maken uit een bedrijf dat het beste aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de client. Op deze wijze is het mogelijk maatwerk te bieden. Daarnaast zullen de goed presterende bedrijven door casemanagers eerder gevraagd worden een passend traject te ontwikkelen en uit te voeren dan de bedrijven waar prestaties achterblijven. Alle activiteiten worden vastgelegd in een individueel reintegratieplan. Dit plan wordt door de gemeente, het reintegratiebedrijf en de cliãńnt ondertekend waarna het ten uitvoer wordt gebracht. Aanvullende dienstverlening en voorzieningen. Een reintegratietraject bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen: intake/diagnose, aanbodversterking, bemiddeling/plaatsing en nazorg. De reintegratiebedrijven hebben daarnaast de mogelijkheid om aanvullende dienstverlening ten behoeve van arbeidsinschakeling van de client op te nemen in het reintegratieplan dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeente. Dit kan gaan om bijvoorbeeld subsidies aan werkgevers (flexvergoeding en opstapbaan) maar ook over bijvoorbeeld de inkoop van scholing, beroepskeuzetesten of opleidingen. Daarnaast kunnen kosten vergoed worden die noodzakelijk zijn om arbeidsinschakeling te realiseren (bijvoorbeeld kosten kinderopvang, verwervingskosten, reiskosten). Financieringsvvijze. De trajecten worden allemaal ingekocht op basis van het "no cure, less pay"- principe. Er zijn met de reintegratiebedrijven contracten afgesloten waarin twee bedragen zijn opgenomen: a intakekosten inclusief het opstellen van een reintegratieplan (vaste prijs); b trajectprijs (financiering op basis van no cure, less pay). Ad a. Het trajectplan wordt door het retntegratiebedrijf opgesteld en aan de gemeente ter goedkeuring voorgelegd. De intakekosten (inclusief het opstellen van het reintegratieplan) worden vergoed indien het plan door de gemeente wordt goedgekeurd.

4 Raadsuummer 05.RZ4OZ.OOZ Ad b. Een gedeelte van de trajectprijs (in de meeste percelen 309o) wordt vergoed indien de deelnemer het reintegratietraject voor minimaal drie maanden succesvol heeft gevolgd en er geen sprake is van uitval. Dit noemt men praductfinanciering. Het grootste gedeelte van de trajectprijs (in de meeste percelen 709o) wordt aan de reintegratiebedrijven betaald indien sprake is van het realiseren van duurzame reguliere uitstroom. Dit betekent dat de client voor minimaal de periode van zes maanden regulier werkt verricht en uitkeringsonafhankelijk is. Op deze wijze worden reintegratiebedrijven geprikkeld om duurzame reguliere uitstroom te realiseren. Dit wordt prestatiefinanciering genoemd. Bij de sociale activeringstrajecten is ook sprake van (een lagere) prestatiefinanciering indien de deelnemer gedurende minimaal de periode van zes maanden een aantal dagen per week vrijwilligerswerk verricht. In bijlage 1 is de financieringssystematiek per perceel opgenomen en zijn richtprijzen opgenomen van de kosten van reintegratietrajecten. In bijlage 2 zijn ter verduidelijking van deze financieringssystematiek drie voorbeelden opgenomen. Methodiek: ingekochte dienstverlening. Om maatwerk te kunnen bieden zijn verschillende percelen ingekocht die voor specifieke doelgroepen ingezet kunnen worden: 1 reintegratietrajecten in het kader directe bemiddeling; 2 reintegratietrajecten in het kader van direct werk; 3 reintegratietrajecten voor clienten met een korte tot middellange afstand tot de arbeidsmarkt; 4 reintegratietrajecten gericht op sociale actviering in het kader van arbeidsinschakeling voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt; 5 reintegratietrajecten voor dak- en thuislozen; 6 reintegratietrajecten voor jongeren; 7 re)ntegratietrajecten voor alleenstaande ouders; 8 participatiebanen; 9 aanvullende reintegratietrajecten voor ID-werknemers; 10 diagnose-instrumentarium. Ad 1. Reintegratietrajectenin het kader directe bemiddeling. De doelgroep bestaat uit personen met een zeer korte afstand tot de arbeidsmarkt waarvan geacht wordt dat een kort en intensief bemiddelingstraject binnen uiterlijk zes maanden resulteert in plaatsing op de reguliere arbeidsmarkt. Deze dienstverlening kan al bij aanmelding bij het CWI worden aangeboden aan de client. Op deze wijze kan voorkomen worden dat clienten (langdurig) uitkeringsafhankelijk worden. Na een succesvolle bemiddeling worden nazorgactiviteiten ingezet om de verworven werkplekte behouden. Deze trajecten worden verzorgd door Randstad Rentree en Kliq.

5 Raadsnummer 05.Rr402.00I Ad 2. Reintegratietraj ectenin het kader van direct werk. De doelgroep betreft personen (uitkeringsgerechtigden, personen die zich aanmelden bij het CWI voor een uitkering en jongeren) die niet direct bemiddeld kunnen worden maar waarbij het wel van belang is dat zij arbeidsritme en werkervaring opdoen of behouden om langdurige uitkeringsafhankelijkheid te voorkomen of de uitstroomkansen te verhogen. Voor voortijdige schoolverlaters die door het RMC (dienst MO) teruggeleid gaan worden naar het reguliere dagonderwijs kan direct werk ingezet worden ter overbrugging. Bij direct werk wordt de persoon binnen 24 uur na de aanmelding een werkplek aangeboden. Daarnaast volgen de deelnemers activiteiten die de kans op inschakeling in het reguliere arbeidsproces doen toenemen zoals het volgen van opleidingen /cursussen, sollicitatietrainingen en werkstages. Een integraal onderdeel van direct werk vormt het ontwikkelen en uitvoeren van het reintegratieplan waarin alle trajectonderdelen vertegenwoordigd kunnen zijn (intake, diagnose, aanbodversterking, bemiddeling en nazorg). Het doel van het reintegratietraject is het verwerven van regulier werk. Deze reyntegratietrajecten worden uitgevoerd door Fith en Rework. Ad 3. Reintegratietrajecten voor clienten met een korte tot middellange afstand tot de arbeidsmarkt. De doelgroep bestaat uit personen waarvan aangenomen wordt dat uitstroom naar een regulier betaalde baan door aanbodversterkende en bemiddelingsactiviteiten binnen een periode van een jaar realiseerbaar is. Personen uit deze doelgroep kenmerken zich in de regel door een (korte) onderbreking in het werkritme, een eenzijdig opleidingsprofiel en door lichte belemmeringen van medische, sociale of psychische aard. Het aanbod bestaat uit reintegratietrajecten met een looptijd van maximaal twaalf maanden. De nazorgperiode is zes maanden. Deze dienstverlening kan al bij aanmelding bij het CWl worden aangeboden aan de client. Deze trajecten worden verzorgd door Kliq, Alexander Calder, United Restart en Atlantgroep. Ad 4. Reintegratietrajecten gericht op sociale activering met het oog op arbe/dsinschakeling voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De doelgroep bestaat uit personen waarvan aangenomen wordt dat uitstroom naar een regulier betaalde baan voorlopig niet realiseerbaar is. Vaak is er sprake van meervoudige problematiek (medisch, psychisch en sociaal) of enkelvoudige, hardnekkige problematiek waarbij gedacht kan worden aan verslaving en schulden. Verder kan er sprake zijn van weinig tot geen werkervaring, een lage opleiding en langdurig verblijf in de uitkering. De activiteiten in het kader van sociale activering spelen in op in de persoon gelegen factoren (mogelijkheden en belemmeringen) en zijn voorwaardenscheppend voor de doorstroom naar een vervolgtraject bij voorkeur richting de reguliere arbeidsmarkt. Deze trajecten worden verzorgd door Kliq, Alexander Calder, Maatwerk en Atlantgroep.

6 Raadsnummer 05.RZ Ad 5. Reintegratietraj ecten voor dak- en thuislozen. De doelgroep bestaat uit dak- en thuislozen waarvan aangenomen wordt dat uitstroom naar een regulier betaalde baan voorlopig niet realiseerbaar is. De doelgroep kenmerkt zich door meervoudige problematiek (medisch, psychisch en/of sociaal) of enkelvoudige, hardnekkige problematiek waaronder verslaving. Er is behoefte aan een structureel dagritme waarbij huisvesting een primaire voorwaarde vormt. De activiteiten in het traject zijn voorwaardenscheppend en activerend en spelen in op in de persoon gelegen factoren. Bij voorkeur resulteren deze in een vervolgtraject richting reguliere arbeid. Verder worden in nauw overleg met andere relevante ketenpartners organisatorische diensten verleend die bijdragen aan het realiseren van het einddoel. Men kan hierbij denken aan het organiseren van huisvestiging. Deze trajecten worden verzorgd door Jobfellows en Neos. Ad 6. Reintegratletrajecten voor jongeren. Dit betreft trajecten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, in de regel zonder startkwalificaties door vroegtijdige schooluitval. De doelgroep kenmerkt zich door sociaal emotionele en/of sociaal maatschappelijke problemen waarvan de oorzaak in de regel in de leefomgeving ligt. De voorziening bestaat uit intensieve toeleiding naar een situatie waarin de personen activiteiten gaan verrichten die aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep en die voorwaardenscheppend zijn voor de doorstroom naar een vervolgtraject bij voorkeur richting reguliere arbeidsmarkt. Deze trajecten worden verzorgd door het bedrijf Saltho/Sterk in werk. Ad 7. Reintegratietraj ecten voor alleenstaande ouders. Dit zijn trajecten voor alleenstaande ouders. Voor hen is gerichte begeleiding noodzakelijk door inzet van activerende en/of op uitstroom gerichte activiteiten die inspelen en afgestemd worden op de specifieke situatie waarin de persoon verkeert. De diensten worden in de regel ingezet in de vorm van gecombineerde werk-zorgarrangementen. Ondersteuning bieden bij, en organiseren van kinderopvang vormt een essentieel onderdeel van de dienstverlening. Deze trajecten worden verzorgd door Nedwerk/Capabel. Ad 8. Participatiebanen, De doelgroep betreft de niet-uitkeringsgerechtigde werkloze jongeren tot 23 jaar en WWB-gerechtigden. De personen zijn bij aanvang van het traject gedeeltelijk loonvormend. Deze loonvormendheid kan bij instroom ingeschat worden op circa 50%. Tussen het reintegratiebedrijf en de client wordt een arbeidsovereenkomst afgesloten. De client wordt gedetacheerd bij een inlenende organisatie (in de markt en/of nonprofitsector), afhankelijk van het soort werkervaring en begeleiding, dat voor de persoon nodig is om te kunnen functioneren. De inlener betaalt een marktconforme inleenvergoeding aan het reintegratiebedrijf. De periode waarin iemand kan deel-

7 Raadsnummer 05.RI I nemen in een participatiebaan is maximaal twee jaar. Het doel is duurzame reguliere uitstroom. De participatiebanen worden uitgevoerd door Atlantgroep en Pluspunt. Ad 9. Aanvullende reintegratietrajecten voor ID-werknemers. In de gemeente Eindhoven is een afbouwregeling ID-banen vastgesteld. Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden van de ID-werknemers in relatie tot hun kansen op een reguliere baan bij de huidige werkgever of elders. Op grond hiervan vindt de afbouw van de subsidie aan de werkgever plaats en wordt voor de ID-werknemer een passend reintegratietraject ontwikkeld en uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een outplacementtraject voor werknemers die geacht worden een reguliere baan te verkrijgen. Voor werknemers die nog niet volledig loonvormend zijn worden reintegratietrajecten ingezet waarin onder meer opleiding en het verder opdoen van werkervaring belangrijke componenten zijn om de loonvormendheid verder te laten toenemen. Het doel van deze aanvullende reintegratietrajecten is het verwerven van een reguliere baan bij de huidige werkgever of elders. De reintegratietrajecten voor ID-werknemers worden uitgevoerd door Alexander Calder en Pluspunt. Ad 10. Diagnose-instrumentarium Aanvullend op het advies van het CWI is er in een aantal gevallen behoefte aan een uitgebreide en specifieke diagnose op het gebied van fysieke en/of psychische belastbaarheid en/of arbeidsdeskundig onderzoek en advies. Het resultaat van de diagnose biedt aanknopingspunten en kan vertaald worden naar de inzet van concrete producten ten behoeve van de arbeidsinschakeling. Op basis van het resultaat van de diagnose stelt de casemanager een op het individu toegespitst maatwerktraject op. Argonaut en Aob Compaz kunnen deze diagnoses uitvoeren. 4 Besluit van college van burgemeester en wethouders Wij hebben besloten u nader te informeren hoe in 2005 de reintegratiebedrijven ingezet zijn. 5 Ter inzage gelegde stukken 1 Overzicht reintegratiediensten. 2 Voorbeelden financiering dienstverlening reintegratiebedrijven. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, C. Langerwerf, secretaris KB

Begrippenbijsluiter It takes two to tango

Begrippenbijsluiter It takes two to tango Begrippenbijsluiter It takes two to tango Over reïntegratie op de arbeidsmarkt In deze begrippenlijst staan in alfabetische volgorde begrippen uitgelegd die te maken hebben met reïntegratie. De begrippenbijsluiter

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

gemeente Eindhoven Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnumrner 04.R820.00I inboeknummer o4tooosxs Classificatienummer x.888 Dossiernummer 4aa.6ox 25 mex 2004 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft rapport Reintegratie

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d.

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. De raad van de gemeente Echt-Susteren, Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. Gelet op het bepaalde in de Wet werk en bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand NO: De raad van de gemeente Hoogeveen, gelezen het voorstel van het college van... ; gelet op de Wet werk en bijstand; gezien het advies van de raadscommissie Samenleving; overwegende dat op grond van

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 19 december 2012 Registratienummer: TB 12.3407403 Agendapunt: 8 Onderwerp: Voorstel: Toelichting: Wijziging Re-integratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure

Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Bijlage als bedoeld in artikel 2 van de Uitvoeringsregels re-integratie Voorziening Omvang en duur Verstrekkingswijze Voorwaarden Aanvraagprocedure Loonkostensubsidie Volgens maxima Europese verordeningen:

Nadere informatie

Toelichting bij de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

Toelichting bij de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand Toelichting bij de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand Algemeen In de Wet werk en bijstand staat, voor personen jonger dan 65 jaar, het uitgangspunt werk boven inkomen centraal. De gemeente draagt

Nadere informatie

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand,

gelezen ons besluit dd. 12 juli 2004 nr. A9 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, Beleidsregels reïntegratie Wwb gemeente Tiel 2004 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op de artikelen 7 en 8 en 10 tweede lid van de Wet werk en bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005

REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 -1.833.52 REÏNTEGRATIEVERORDENING WET WERK EN BIJSTAND RIJSWIJK 2005 HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. de wet : de WWB b. WWB:

Nadere informatie

Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Reïntegratieverordening. werk en bijstand Reïntegratieverordening werk en bijstand Midden-Delfland, augustus 2004 1 De Raad van de gemeente Midden-Delfland, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2004,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Oldebroek; Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2012 kenmerk 98182 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 10 april 2012; gelet op de artikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Nadere regels Re-integratieverordening 2015

Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Nadere regels Re-integratieverordening 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het wenselijk is het beleid omtrent de re-integratievoorzieningen

Nadere informatie

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010

NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Jaar: 2010 Nummer: 65 Besluit: B&W 29 juni 2010 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 28 april 2004 Nr.: 04/14 Commissie Onderwerp : Samenleving : Reïntegratieverordening Samenvatting Door de invoering van de WWB per 1 januari 2004 is het noodzakelijk een gemeentelijke

Nadere informatie

gelezen ons besluit dd. 28 april 2009 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, ioaw en ioaz,

gelezen ons besluit dd. 28 april 2009 betreffende het reïntegratiebeleid in het kader van de wet werk en bijstand, ioaw en ioaz, Beleidsregels reïntegratie Wwb gemeente Tiel 2009 Het college van burgemeester en wethouders van Tiel, gelet op de artikelen 7 en 8 en 10 tweede lid van de Wet werk en bijstand, de artikelen 34, 35 en

Nadere informatie

RE-INTEGRATIEBELEID GEMEENTE DALFSEN

RE-INTEGRATIEBELEID GEMEENTE DALFSEN RE-INTEGRATIEBELEID GEMEENTE DALFSEN Beleidsgegevens Vastgesteld door: de Raad Vastgesteld in: Gemeentelijk re-integratie beleid Vastgesteld op: Inwerking getreden op:1 januari 2006 Het volgende besluit

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Boxtel gelet op de artikelen 7, 8 lid 1 sub a en 10 van de Participatiewet, artikel 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2013

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2013 CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR275097_2 25 november 2015 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2013 De raad van de gemeente Echt-Susteren, gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Re-integratieverordening wet werk en bijstand Gouda 2010

Re-integratieverordening wet werk en bijstand Gouda 2010 Bijlage 3 regeling nummer 11.1.7 Re-integratieverordening wet werk en bijstand Gouda 2010 vastgesteld 2009 bekendgemaakt 2009 inwerkingtreding 1 januari 2010 laatste wijziging - pagina 2 nr. 11.1.7 De

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; DE RAAD DER GEMEENTE HAREN, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 oktober, nr. ; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7 en 8 en 10, tweede

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand 2004 RAADSBESLUlT De raad van de gemeente Papendrecht; gelezen het voorstel van het college d.d. 18 juni 12004; nummer 041 12004; gelet op anikei 147, eerste lid van de Gemeentewet, de anikelen 7 en 8 en 10

Nadere informatie

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen.

c. IOAZ: Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen. De raad van de gemeente Doetinchem; gelet op artikel 147, eerste lid van de Gemeentewet, de artikelen 7, 8 en 10, tweede lid van de Wet werk en bijstand (Wwb), de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven x p gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 04.R949.00I Inboeknummer o4tooxoo6 Beslisdatum Baxw xx september 2004 Dossiernummer 439.6Sx Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Gezien het nader rapport van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van...; HEBBEN GOEDGEVONDEN EN VERSTAAN:

Gezien het nader rapport van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van...; HEBBEN GOEDGEVONDEN EN VERSTAAN: Besluit van tot wijziging van het Besluit SUWI houdende regels omtrent de individuele reïntegratieovereenkomst Op de voordracht van Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 9 februari 2004,

Nadere informatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie Wet stimulering arbeidsparticipatie Op 1 januari 2009 is de Wet stimulering arbeidsparticipatie (STAP) in werking getreden (Stb. 2008, 590 en 591). In deze wet wordt een aantal wijzigingen met betrekking

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Gemeente Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 20-12-2011; gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand Artikel 1. Begrippen 1. de belanghebbende: het lid van de doelgroep dat aanspraak maakt op ondersteuning of aan wie ondersteuning wordt geboden; 2. jongere:

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave,

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave, Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Grave, gelet op de artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet, de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL)

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL) Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL) Algemeen Met ingang van 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand (WWB) in werking getreden. In de WWB staat de eigen verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 31 maart en 14 april 2009; gelet op artikel 7 en 8, lid 1 onderdeel a van de Wet werk en bijstand; besluit vast te

Nadere informatie

B&W 9 oktober 2012 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2012

B&W 9 oktober 2012 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2012 Jaar: 2012 Nummer: 71 Besluit: B&W 9 oktober 2012 Gemeenteblad NADERE REGELS RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ HELMOND 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Nadere informatie

RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012

RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012 RE-INTEGRATIEVERORDENING WWB, IOAW EN IOAZ 2012 Verordening, vastgesteld bij Raadsbesluit van 29 maart 2012, nummer R2012.0012 A, gepubliceerd 18 april 2012, in werking getreden met ingang van 19 april

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep

Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland. Artikel 2. Verplichtingen van de persoon uit de doelgroep GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oud-Beijerland Nr. 157294 14 september 2017 Re-integratieverordening Participatiewet WIHW 2017 gemeente Oud-Beijerland Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016 Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2016 Betreffende de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

Nadere regels Re-integratieverordening Participatiewet 2015

Nadere regels Re-integratieverordening Participatiewet 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 15156 20 februari 2015 Nadere regels Re-integratieverordening Participatiewet 2015 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Gemeente Borsele 2012

Beleidsregels Re-integratie Gemeente Borsele 2012 Beleidsregels Re-integratie Gemeente Borsele 2012 1 1 Wettelijke grondslag... 3 2 Algemene bepalingen... 3 2.1 Begripsbepalingen... 3 2.2 Prioritering... 3 2.3 Intake / poortwachter... 3 2.4 Diagnosestelling

Nadere informatie

Toelichting. Artikelsgewijs

Toelichting. Artikelsgewijs Toelichting Algemeen Deze verordening regelt de ondersteuning die de gemeente biedt bij de arbeidsinschakeling van werklozen die horen tot de doelgroep. De opdracht om die ondersteuning te bieden is geregeld

Nadere informatie

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand

Artikelsgewijze. toelichting. Reïntegratieverordening. werk en bijstand Artikelsgewijze toelichting Reïntegratieverordening werk en bijstand 1 Aanhef en artikel 1 In de aanhef is expliciet gewezen op de EU-verordening betreffende staatssteun, die voorschrijft dat wanneer sprake

Nadere informatie

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand.

Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand. Nr. XIII / 6 De raad van de gemeente DE WOLDEN; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2004, nr. 4B, inzake vaststelling van de Reïntegratieverordening en Maatregelenverordening;

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT REINTEGRATIEVERORDENING GEMEENTE WOENSDRECHT

UITVOERINGSBESLUIT REINTEGRATIEVERORDENING GEMEENTE WOENSDRECHT UITVOERINGSBESLUIT REINTEGRATIEVERORDENING GEMEENTE WOENSDRECHT HOOFDSTUK 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen met

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2011,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2011, de raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2011, gelet op artikel 8, eerste lid, onder a van de Wet werk en bijstand, gezien het advies van

Nadere informatie

Beleidsregels uit beleidsplan re-integratie en voorzieningen. I. Doelgroepen

Beleidsregels uit beleidsplan re-integratie en voorzieningen. I. Doelgroepen Beleidsregels uit beleidsplan re-integratie en voorzieningen I. Doelgroepen 1. Jongeren < 23 jaar. I.1.1. De gemeente wil jongeren uit de bijstand houden; dit is mogelijk door het instellen van een (virtueel)

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Antwoord: Leeftijdsopbouw WWB-bestand: 27 tot 45 jaar 67 personen 45 tot 60 jaar 82 personen 60 tot 65 jaar 22 personen

Vragen en antwoorden. Antwoord: Leeftijdsopbouw WWB-bestand: 27 tot 45 jaar 67 personen 45 tot 60 jaar 82 personen 60 tot 65 jaar 22 personen Aanvullende vragen burgerraadslid mw. A. van Esch (fractie PK) betreffende plan van aanpak re-integratie van uitkeringsgerechtigden (n.a.v. Politieke avond d.d. 12 maart 2009) en beantwoording. Politieke

Nadere informatie

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag

BELEIDSREGELS PARTICIPATIE Behorend bij de Participatieverordening Grondslag BELEIDSREGELS PARTICIPATIE 2015 Behorend bij de Participatieverordening 2015 Grondslag Artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet. Artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxmeer gelet op de artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet, de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Beleidsregels Re-integratie Participatiewet 2015.1 Betreffende de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan Aan de gemeenteraad 26 juni 2007 Onderwerp: Ontheffingen arbeidsverplichting WWB 1. Voorstel 1. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan alleenstaande ouders met

Nadere informatie

Hoe zit het met de Re-integratie?

Hoe zit het met de Re-integratie? Hoe zit het met de Re-integratie? Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur

Nadere informatie

UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL

UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL UITWERKING PARTICIPATIEVERORDENING WIL Uitwerking participatieverordening Pagina 1 van 6 Matrix 1 Beleidskader Klantgroepen (nadere uitwerking artikel 3 Participatieverordening) Job ready Niet job ready

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie. Citeertitel Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Zundert

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie. Citeertitel Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Zundert Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Citeertitel Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Zundert Wettelijke grondslag Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Oss,

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Oss, Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Oss, gelet op de artikelen 7, 8a en 10 van de Participatiewet, de artikelen 34, 35 en 36 van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte

Nadere informatie

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil zélf regelen hoe ik weer zo snel mogelijk aan het werk kom Subsidie voor begeleiding naar werk als u niet meer bij uw werkgever aan het werk kunt VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Inhoud Als

Nadere informatie

Toelichting op de re-integratieverordening ( Re-integratieverordening 2013 ).

Toelichting op de re-integratieverordening ( Re-integratieverordening 2013 ). Bijlage 3 Toelichting op de re-integratieverordening ( Re-integratieverordening 2013 ). Inleiding De verantwoordelijkheid voor de uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) valt uiteen in een opdracht

Nadere informatie

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008

Beleidsregels Reïntegratie WWB. Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB Met intrekking van de bepalingen 2.2. en 2.3. per 1 juli 2008 Beleidsregels Reïntegratie WWB van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Commissie Sociale zaken, Werkgelegenheid, Economie en Internationale

Nadere informatie

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen

Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen CVDR Officiële uitgave van Tholen. Nr. CVDR43763_1 20 maart 2018 Re-integratieverordening Wet werk en bijstand 2004 gemeente Tholen De raad der gemeente Tholen; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

Management samenvatting, conclusies en aanbevelingen. Samenvatting

Management samenvatting, conclusies en aanbevelingen. Samenvatting Management samenvatting, conclusies en aanbevelingen Samenvatting Onderzoeksopzet TNO heeft in opdracht van de Sociale Dienst van de gemeente Dordrecht onderzoek gedaan naar de achtergronden van de prestaties

Nadere informatie

Geachte leden van de commissie Ruimte en Vastgoed,

Geachte leden van de commissie Ruimte en Vastgoed, Geachte leden van de commissie Ruimte en Vastgoed, Bij uw commissievergadering van 14 februari heb ik u, namens het college van burgemeester en wethouders, toegezegd, de aanpak van Krachtwijk Actief te

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ 2013 Paragraaf 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en niet nader worden omschreven,

Nadere informatie

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007

Stuknummer: blo8.00054. Managementinformatie. Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal 2007 Stuknummer: blo. Managementinformatie Afdeling Werk, Inkomen en Zorg (WIZ) Derde kwartaal Tabel 1. Aantal uitkeringen op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB) WWB-uitkeringen Aantal uitkeringen Instroom

Nadere informatie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Quick scan re-integratiebeleid Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Doetinchem, 16 december 2011 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Doetinchem heeft op 18 december 2008 het beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsregels detacheringsbanen 2007 (Artikel 13 Reïntegratieverordening gemeente Boxtel)

Beleidsregels detacheringsbanen 2007 (Artikel 13 Reïntegratieverordening gemeente Boxtel) Beleidsregels detacheringsbanen 2007 (Artikel 13 Reïntegratieverordening gemeente Boxtel) Definities: - detacheringsbaan dienstverband voor bepaalde tijd gericht op de bevordering van de arbeidsinschakeling

Nadere informatie

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. Re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ gemeente Lemsterland. De raad van de gemeente Lemsterland; gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 6 december 2010; gelet op de artikelen 7, 8,

Nadere informatie

Wat werkt voor wie in reïntegratie?

Wat werkt voor wie in reïntegratie? Wat werkt voor wie in reïntegratie? Overwegingen voor de Gemeenteraad Nijmegen Presentatie in opdracht van: Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Nijmegen, 12 oktober 2011 Lucy Kok www.seo.nl - secretariaat@seo.nl

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN

CVDR. Nr. CVDR80772_3. Participatieverordening Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN CVDR Officiële uitgave van Ooststellingwerf. Nr. CVDR80772_3 12 juni 2018 Participatieverordening 2010 De raad van de gemeente Ooststellingwerf;nr. B.4gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Uitvoeringsplan besteding werkdeel 2005

Uitvoeringsplan besteding werkdeel 2005 Uitvoeringsplan besteding werkdeel 2005 Gemeente Maassluis Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitvoeringsplan besteding werkdeel 2005 1 Uitvoeringsplan besteding werkdeel 2005 2 Inhoudsopgave Pagina 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R22 6 I. OOI Inboeknummer o7bstor88s Dossiernummer 737.404 n septembe> zoo7 Raads inforrnatiebrief Betreft inzicht in wachtlijstproblematiek sw-plaatsingen. 1 Inleiding

Nadere informatie

Ten behoeve van het opstellen van het Jaarplan 2017 Sociale Zaken IJsselgemeenten brengen wij het volgende onder uw aandacht.

Ten behoeve van het opstellen van het Jaarplan 2017 Sociale Zaken IJsselgemeenten brengen wij het volgende onder uw aandacht. Aan GR IJsselgemeenten Postbus 566 2900 AN Capelle aan den IJssel Datum: 05/12/2016 Zaaknummer: ZK16006467 Afdeling: Samenleving Contactpersoon: Anne v.d. Langemheen Uw brief van: Onderwerp: Kaders uitvoering

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Re-integratieverordening Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 ================================================================================== De raad van de gemeente (naam gemeente) ; gelezen het voorstel

Nadere informatie

GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT

GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT Jaar: 2010 Nummer: 116 Besluit: B&W 21 december 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING VAN RICHTLIJN NR B030 BELEIDSREGELS ONTHEFFING ARBEIDSPLICHT Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haaren. Nr. 5722 21 januari 2015 Beleidsregels Re-integratie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Het college van burgemeester

Nadere informatie

Het antwoord op uw personele vraagstuk

Het antwoord op uw personele vraagstuk BD Recruitment BV Het antwoord op uw personele vraagstuk Wie bepaalt bij welk re-integratiebedrijf ik terecht kan? De gemeente of UWV WERKbedrijf maakt bij uw re-integratietraject vaak gebruik van een

Nadere informatie

Onderweg naar één Werk-Ontwikkelbedrijf. Divosa Masterclass 01-02-2013

Onderweg naar één Werk-Ontwikkelbedrijf. Divosa Masterclass 01-02-2013 Onderweg naar één Werk-Ontwikkelbedrijf Divosa Masterclass 01-02-2013 Inhoud keuze voor het inrichten van één werkbedrijf het model op hoofdlijnen doelgroep ondersteuning in de uitvoering de risico s en

Nadere informatie

Zaaknummer. Documentnummer

Zaaknummer. Documentnummer Raadsvergadering 4 december 2014 Zaaknummer 369019 Agendapunt 14 Documentnummer *369042* De raad der gemeente Putten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 november 2014, nr. 369887;

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 Definitieve versie 30-10-2014 Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ 2015 De raad van de gemeente Montferland; Gelezen het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT Uitvoeringsbesluit re-integratie/werkleeraanbod voor de nadere invulling van de artikelen 12, derde lid, 17, tweede lid, 18, derde lid, 20, tweede lid en 24 derde lid van de Verordening werk en bijstand,

Nadere informatie

Nadere regels re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Deurne 2012

Nadere regels re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Deurne 2012 Gemeenteblad nr. 2, 8 november 2012 Nadere regels re-integratieverordening WWB, IOAW en IOAZ Deurne 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne; gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 oktober 2004, nummer 2004/127

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 oktober 2004, nummer 2004/127 Raadsbesluit: Steenwijk, 9 november 2004 Nummer: 2004/127 De raad van de gemeente Steenwijkerland ; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 26 oktober 2004, nummer 2004/127 gelet op artikel

Nadere informatie

Effectiviteitsmeting re-integratie

Effectiviteitsmeting re-integratie Bestuurs- en Concerndienst Effectiviteitsmeting re-integratie Resultaten van gestarte trajecten in 2007 notitie van Bestuursinformatie april 2008 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie participatiewet 2015 Documentnummer INT-14-13314

Verordening tegenprestatie participatiewet 2015 Documentnummer INT-14-13314 Verordening tegenprestatie participatiewet 2015 Documentnummer INT-14-13314 VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET 2015 GEMEENTE BEVERWIJK De raad van de gemeente Beverwijk; gelet op artikel 8a, eerste

Nadere informatie

Landelijke Cliënten Raad

Landelijke Cliënten Raad Aan Raad voor Werk en Inkomen t.a.v. de Voorzitter de heer J.P.C.M. van Zijl Postbus 16101 2500 BC Den Haag Landelijke Cliënten Raad Den Haag, 18 november 2002 Betreft: Reactie op uw advies aan de minister

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet/IOAW/IOAZ s-hertogenbosch 2016

Beleidsregels Re-integratie Participatiewet/IOAW/IOAZ s-hertogenbosch 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 126759 24 december 2015 Beleidsregels Re-integratie Participatiewet/IOAW/IOAZ s-hertogenbosch 2016 Het college van B&W heeft op 4 november

Nadere informatie

Toelichting Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Ioaw Ioaz Vught 2018

Toelichting Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Ioaw Ioaz Vught 2018 Toelichting Beleidsregels Re-integratie Participatiewet Ioaw Ioaz Vught 2018 In deze toelichting worden alleen die artikelen toegelicht die een verdere toelichting behoeven. Hoofdstuk 2 Wettelijke Re-integratievoorzieningen

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Castricum 2015

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Castricum 2015 Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Castricum 2015 De raad van de gemeente Castricum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 oktober [nummer]; gelet op

Nadere informatie

VERORDENING RE-INTEGRATIE WWB, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN

VERORDENING RE-INTEGRATIE WWB, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN VERORDENING RE-INTEGRATIE WWB, IOAW, IOAZ GEMEENTE BUREN De Raad van de gemeente Buren, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 mei 2012, gelet op de artikelen 7 en 8

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Het persoonsgebonden re-integratiebudget (Artikel 13 van de verordening)

Hoofdstuk 2 Het persoonsgebonden re-integratiebudget (Artikel 13 van de verordening) CVDR Officiële uitgave van Capelle aan den IJssel. Nr. CVDR91606_1 1 mei 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; overwegende, dat het wenselijk is het re-integratiebeleid

Nadere informatie

Nadere regels overige voorzieningen en vergoedingen participatie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere regels overige voorzieningen en vergoedingen participatie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 58554 9 mei 2016 Nadere regels overige voorzieningen en vergoedingen participatie Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 03-Intern - 8200 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 03-Intern - 8200 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 2 Premie verordening Gemeente Culemborg Stadswinkel Afdeling Werk en inkomen 2010 De raad

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer 04.R94O.OOI Inboeknummer o4toooyss Classificatienummer 43I.6oy Dossiernurnmer sp juli aoo4 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft evaluatie en ontwikkelingen

Nadere informatie

Re-integratieverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz.

Re-integratieverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Putten. Nr. 83649 31 december 2014 Re-integratieverordening Participatiewet, Ioaw en Ioaz. HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN De raad der gemeente Putten; gelezen

Nadere informatie

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005

Reïntegratieplan. werk en bijstand. Midden-Delfland, februari 2005 Reïntegratieplan werk en bijstand 2005 Midden-Delfland, februari 2005 Inleiding. Op 1 januari 2004 trad de Wet werk en bijstand (WWB) in werking. Deze wet verving de Algemene bijstandswet, en legt nog

Nadere informatie

Mogelijkheden voor een actieve rol van de cliënt bij reïntegratie

Mogelijkheden voor een actieve rol van de cliënt bij reïntegratie Mogelijkheden voor een actieve rol van de cliënt bij reïntegratie mei 2003 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Directie Sociale Verzekeringen 2 Hoofdstuk 1 Probleemschets: een actieve rol voor

Nadere informatie

Beleidsregels re-integratie gemeente Tholen 2015

Beleidsregels re-integratie gemeente Tholen 2015 Beleidsregels re-integratie gemeente Tholen 2015 Laatst gewijzigd : 23 mei 2017 Inhoudsopgave 1 - Algemene bepalingen... 3 1.1 - Begripsbepalingen... 3 2 - Prioritering en doelgroep... 3 2.1 - Prioritering...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland. Opdracht aan het college. Aanspraak op ondersteuning.

Inhoudsopgave. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland. Opdracht aan het college. Aanspraak op ondersteuning. Verordening Re-integratie WWB, IOAW en IOAZ 2011 Gemeente Lemsterland Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 8a: Artikel 9: Artikel

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake de dienstverlening aan nieuwe hlantgroepen

Raadsbij lage Voorstel inzake de dienstverlening aan nieuwe hlantgroepen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer eo Inboeknummer oa Toooogt Beslisdatum B&W ss februari 2002 Dossiernummer 209.6oS Raadsbij lage Voorstel inzake de dienstverlening aan

Nadere informatie

Effectmeting re-integratie

Effectmeting re-integratie Effectmeting re-integratie Gemeente Noordoostpolder Mei 2014 Versie 1.3 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...2 1.1. Versiebeheer... 2 2. Inleiding... 3 3. Re-integratie... 4 3.1. Wat is re-integratie...

Nadere informatie