Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen"

Transcriptie

1 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

2 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce wint aan belang 2 Wat wil de online consument? 3 Klantenverwachtingen invullen 4 Keuze van tijdstip 5 Succesvolle voorbeelden 6 Opteren voor diverse leveringslocaties 7 Oplossingen van bpost International 8 Overzicht 9 Jaar na jaar neemt wereldwijd de omzet in e-commerce toe. Meer dan de helft van de online surfers, koopt online aan 1. Zo zullen in ,2 miljard online shoppers 1,15 triljoen euro uitgeven aan online aankopen. En met een gemiddelde globale groeiratio van 20% per jaar, lijkt er voorlopig geen einde te komen aan de sterke opmars van e-commerce. Voor 2015 voorspelt emarketer zelfs een groei voor China en India van respectievelijk 43,3% en 30,3% 2. Ook het groeipotentieel van cross-border e-commerce is enorm. De wereldwijde omzet van cross-border e-commerce zal toenemen van 64 miljard euro in 2014 naar een bedrag tussen de 200 en 280 miljard euro in In Azië maakt cross-border e-commerce al 40% van de e-commerceomzet uit. In Europa shopt vandaag één op de vier online consumenten over de landsgrenzen heen, in Amerika één op de vijf. Voor bedrijven actief in B2C wordt het meer dan ooit belangrijk om in e-commerce aanwezig te zijn, zowel binnen als buiten hun landsgrenzen 3. Percentage van grensoverschrijdende e-commerce: Azië 40% * Europa Amerika 25% ** 20% ** * Percentage van grensoverschrijdende e-commerce in de omzet van de online verkoop. ** Percentage cross-border e-shoppers.

3 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Wat wil de online consument? Wil een e-tailer succesvol zijn, dan is het van belang zijn online consument te kennen. Waarom shopt iemand online? Uit onderzoek blijken lagere prijzen en gebruiksgemak de voornaamste redenen om in eigen land via internet aan te kopen 4. Liefst één op de vier Australische online consumenten geeft aan minder geneigd te zijn in een fysieke winkel aankopen te doen 5. Voor 73% van de Zweedse consumenten is online winkelen de eenvoudigste methode om aankopen te doen 6. Kijken we naar de internationale online aankopen, dan spelen ook andere factoren een rol. De prijs is eveneens voor vier op de vijf shoppers van belang, maar evenveel mensen kopen over de landsgrenzen heen om een meer gevarieerd productaanbod te hebben. Zo is exclusiviteit voor 58% van de Singaporese e-shoppers en 72% van de Canadese e-shoppers dé motivatie om producten op buitenlandse websites te kopen. Aziaten willen via buitenlandse online shopping zeker zijn geen namaak aan te kopen 7. Het gebruiksgemak van de consument vertaalt zich onder meer in een efficiënte, vlotte levering. Bij online shopping wordt de levering bovendien een onderdeel van de totale productbeleving. Daar waar vroeger de klant geen andere optie had dan zijn producten te kopen in een retailpunt, wil de klant vandaag vooral zelf het heft in handen nemen. En dat geldt voor verschillende aspecten van de levering, zoals het tijdstip en de locatie. Flexibiliteit is cruciaal voor de online consument. Uit een studie van Econsultancy 8 blijkt dat één op de twee online shoppers de aankoop vroegtijdig afbreekt omdat ze niet tevreden zijn over de aangeboden leveringsopties. Dat klanten steeds meer flexibele leveringsopties verlangen, wordt ook bevestigd door onderzoek van AMR 9 bij Australische consumenten. Daaruit blijkt dat de leveringsopties belangrijker zijn dan de productreviews in de keuze om online aan te kopen. Om gebruiksgemak en flexibiliteit te kunnen bieden aan de online consumenten, zijn veel retailers vandaag op zoek naar efficiënte logistieke oplossingen. De last mile vormt een complex onderdeel binnen de fysieke distributie. Postale netwerken zijn hier een voor de hand liggende optie, aangezien zij vanuit hun historische achtergrond over een goed uitgebouwd, erg fijnmazig distributienetwerk beschikken 10. De lokale post komt elke dag voorbij elke deur. De first-time-hit-rate is enorm belangrijk. In het Verenigd Koninkrijk kan 12% van de pakketten niet bij de eerste levering worden afgeleverd 11. Nochtans draagt direct kunnen leveren bij aan de klantentevredenheid. Een goede first-time-hit-rate bekom je door de klant de keuze te laten over het tijdstip en de locatie van de levering en hierover duidelijk te communiceren gedurende het hele leveringsproces 12. Lagere prijzen Flexibiliteit Gebruiksgemak Zekerheid geen namaak aan te kopen Gevarieerd productaanbod

4 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Klantenverwachtingen invullen De digitalisering van onze maatschappij zet zich in een sneltempo door. Consumenten zijn vandaag altijd en overal verbonden. De gemakkelijke toegang tot informatie maakt van de altijd geconnecteerde klant een kritische en veeleisende consument. Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat een efficiënte en betrouwbare levering leidt tot een stijging van meer dan 10% in het online shoppingbudget per aankoop 13. De verwachtingen over de levertijd variëren van land tot land. Gemiddeld genomen verwachten klanten binnen de 2 tot 5 dagen hun order te ontvangen 14. Terwijl de Russische online consumenten hun aankopen na 7 tot 10 dagen verwachten te ontvangen, wordt in de VS en Duitsland levering op dezelfde dag steeds belangrijker. Een derde van de Franse online shoppers en 20% van de Japanners 15 kiezen een online retailer op basis van de leveringssnelheid. In Frankrijk is er dan ook een groeiende vraag om leveringen binnen het uur te verzorgen. Hetzelfde gebeurt in het Verenigd Koninkrijk. In 2013 waren in het Midden-Oosten en in Zuid-Afrika gratis levering en levering op dezelfde dag de twee belangrijkste leveringsopties voor online klanten. In de verwachtingen over de levertijd blijkt niet enkel de nationaliteit, maar ook de leeftijd en het woongebied van de online consument belangrijk. Consumenten jonger dan 45 jaar en stedelingen hechten meer belang aan snelheid. De verwachtingen met betrekking tot de levertijd wijken ook af naargelang de aard van de bestelling. Bij internationale bestellingen heeft de consument meer geduld. Als er een duidelijke meerwaarde verbonden is aan het feit dat de producten uit het buitenland komen, is de consument bereid langer te wachten op zijn bestelling 16. Een efficiënte en betrouwbare levering leidt tot een stijging van meer dan 10% in het online shoppingbudget per aankoop.

5 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Keuze van tijdstip Steeds meer klanten geven de voorkeur aan betrouwbaarheid en willen graag zelf het tijdstip van de levering kiezen. Zo wenst het merendeel van de Japanners zelf de leveringsuren en de leveringsdag te kiezen 17. Europese online consumenten vinden een tijdspecifieke levering zelfs belangrijker dan een snelle levering 18. In een wereldwijde bevraging van Econsultancy 19 geeft 31% van de online consumenten aan dat ze sneller aankopen online doen indien ze een vaste datum voor de levering kunnen bepalen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 13% een tijdslot van twee uur prefereert. Europese online consumenten vinden een tijdspecifieke levering zelfs belangrijker dan een snelle levering.

6 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Succesvolle voorbeelden Coolblue Een retailer die erin slaagt zowel op efficiëntie als de keuze van het tijdstip in te spelen, is Coolblue. Coolblue bezorgt orders standaard en gratis de volgende dag in België en Nederland, als ze voor 24u zijn geplaatst of voor 20u op zondag. Via de samenwerking met bpost group kan Coolblue 6 op 7 pakketjes laten bezorgen bij zijn klanten. Shoppers kunnen bestellingen ook kosteloos ophalen in de fysieke winkels van Coolblue of bij de afhaalpunten van bpost. Coolblue kreeg al meermaals de titel beste webwinkel van het jaar in Nederland en België en ziet zijn omzet jaarlijks verdubbelen 20. De flexibele aanpak van Coolblue wordt dus beloond. Vente-Exclusive Een ander succesverhaal is dat van Vente-Exclusive. In 2014 werd Vente-Exclusive verkozen tot beste webwinkel van België en sleepte het in Nederland de award Logistieke webshop van het jaar 2014 in de wacht. Vente-Exclusive werd door de jury beloond vanwege de keuze die het maakte om niet te focussen op een snel leverproces, maar eerder op een efficiënt en duurzaam proces. Zo kan de organisatie haar klanten hoge kortingen geven. Het businessmodel van Vente-Exclusive gaat uit van een productaanbod van merkproducten aan bodemprijs. De logistiek is daarbij van primordiaal belang omdat dit het zichtbare gedeelte van de dienst vormt. Vente-Exclusive hanteert een levertijd van gemiddeld 12 dagen en rekent zijn klanten een verzendkost aan, maar compenseert dat door op een betrouwbare manier goede producten te leveren tegen lage prijzen 21.

7 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Opteren voor diverse leveringslocaties In Europa is thuislevering in het algemeen de meest gekozen optie. Maar dit is geen louter Europees fenomeen. In Argentinië laat meer dan de helft van de online shoppers de goederen thuis leveren, en ook in Zuid-Korea en Turkije is thuislevering de meest gekozen optie. In Zweden daarentegen worden online goederen vaak opgehaald in het plaatselijke postkantoor. Over het algemeen is levering in het postkantoor de tweede meest geliefde leveringsoptie in Europese landen. In Oekraïne verkiest het merendeel van de shoppers om de goederen op te halen in de winkel of het postkantoor. In Duitsland wordt de click-and-collect methode dan weer bijna nooit gebruikt als optie en kiest 87% voor thuislevering. Frankrijk heeft het systeem van point relais. De Franse consument kan daarbij de bestelde goederen oppikken bij een plaatselijk handelspunt (zoals de krantenwinkel, schoenmaker, ). Zo n 58% van de Franse online consumenten maakt daar gebruik van 22. Hoewel de thuislevering in de meeste landen nog de voorkeur wegdraagt, doen ook steeds meer alternatieve leveringslocaties hun intrede. Om te vermijden dat pakketleveranciers leveren op het moment dat de online consument niet thuis is, bieden heel wat retailers ook de mogelijkheid om te laten leveren in het retailwinkelpunt. In een studie van Capgemini geeft 11% van de retailers wereldwijd aan te overwegen goederen te laten oppikken in een pakketautomaat 23. Uit rondvraag van bpost blijkt dat 48% van de Belgen pakketautomaten een goede oplossing vindt. De alternatieve leveringslocaties zullen de volgende jaren nog toenemen. Zo biedt de online supermarkt Asda klanten in Londen de service om hun orders die voor de middag online werden geplaatst, na vier uur s middags geleverd te krijgen in hun auto in een Londense ondergrondse parking. Asda zag zijn online orders door deze actie gevoelig toenemen 24. Thuis Winkel Handelspunt Postkantoor Pakketautomaat

8 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Oplossingen van bpost International In het digitaal tijdperk heeft de klant steeds meer de macht in handen en wil de klant keuze hebben. Wil de e-tailer tevreden klanten, dan moet hij deze voldoende leveringsopties bieden. Dat is wat bpost International doet. bpost International is het internationale filiaal van de Belgische postoperator, bpost. Vanuit zijn hub in Brussel, die strategisch gelegen is in het hart van Europa, heeft de organisatie een naadloze aansluiting met alle grote luchtvrachtspelers. Daardoor kan er naar de meeste Europese landen een last mile levering binnen de 48 uur worden gegarandeerd. bpost International heeft ook hubs in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, China, Hongkong, Singapore en Sidney en is via meer dan 800 partners aanwezig op vier continenten. Jaarlijks brengt de organisatie meer dan 340 miljoen stukken op een efficiënte en veilige manier op bestemming. bpost International houdt rekening met de lokale voorkeuren van de internationale klanten, wat de klantentevredenheid alleen maar ten goede komt. Via een netwerk van lokale postoperatoren en alternatieve lokale pakketbezorgers staat het bedrijf dicht bij de klant. Met oplossingen voor b2c-pakketten, business mail, marketing mail en persdistributie is de organisatie een ideale partner voor post en e-commerce leveringen.

9 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Overzicht: Canada 75% van de Canadese online shoppers beoordeelt Track&Trace als een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van een webshop België 48% vindt de pakketautomaten een goede oplossing Zweden plaatselijk postkantoor is de meest gekozen leveringsoptie Duitsland 87% kiest voor thuislevering Frankrijk 58% maakt gebruik van point relais Turkije thuislevering is de meest gekozen leveringsoptie Argentinië meer dan 50% opteert voor thuislevering Zuid-Afrika gratis levering en levering op dezelfde dag zijn de twee belangrijkste leveringsopties Rusland gemiddelde leveringstijdstip 7 tot 10 dagen Zuid-Korea thuislevering is de meest gekozen leveringsoptie Australië 1 op 4 geeft aan minder geneigd te zijn in een fysieke winkel aankopen te doen Japan 20% vindt een snelle levering bepalend bij het kiezen van een e-tailer

10 Bronvermelding 1 When digital becomeshuman, Steven Van Belleghem, oktober Cross-Border E-Commerce Makes the World Flatter, The Boston Consulting Group, September Cross-Border E-Commerce Report, The Paypers, EconsultancyMultichannelRetail Survey AMR Interactive E-Tailing Survey, Evaluation of innovations in B2C last mile, B2C reverse &wastelogistics, Roel Gevaers, E-commerce and Delivery, an IPC Strategic Perspective, PwC, Demystifying the online shopper, Global Consumer Report, GT Nexus, december Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober 2014 &http://www.reportlinker.com/p /global-b2c-e-commerce-delivery-2014.html 16 E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober 2014 &http://www.reportlinker.com/p /global-b2c-e-commerce-delivery-2014.html 18 E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli EconsultancyMultichannelRetail Survey E-commerce op dreef, Value Chain Management, juni nl/2012/12/07/de-crosschannel-day-wij-waren-erbij-voor-u/ 22 Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober (2013 Global Consumer Report, GT Nexus, December 2013) (E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli th AnnualThird-Party LogisticsStudy, Capgemini V.U.: Dave Mays, bpost, MuntCentrum, 1000 Brussel (0)

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen White Paper Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December 2014 2 E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce

Nadere informatie

Country factsheet - November 2014. Zweed

Country factsheet - November 2014. Zweed Country factsheet - November 2014 Zweed Wie Zweden zegt, zegt digitaal. En wie digitaal zegt, zegt e-commerce. Inderdaad, e-commerce maakt gewoonweg deel uit van de dagelijkse routine van de Zweed. De

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen Country factsheet - Januari 2015 Noorwegen Noorwegen is heer en meester over het Scandinavische e-commercelandschap. Het land staat zelfs in de top 10 van de Forresters-lijst landen met het grootste e-commerce-potentieel.

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Inkomsten uit e-commerce bedragen 109 miljard euro Aan superlatieven geen gebrek als we de e-commerce van het Verenigd Koninkrijk moeten kwalificeren!

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2013 De Verenigde Staten De Verenigde Staten zijn reeds lang nummer één op de international e-commercemarkt. Eind 2013 zal hen dat waarschijnlijk 193,3 miljard euro aan inkomsten

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Finse consument? 05 03 Wat en hoe kopen Finse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Finnen?

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2015. Italië

Country factsheet - Februari 2015. Italië Country factsheet - Februari 2015 Italië Hoewel de Italiaanse e-commerce wat achterloop in vergelijking met de buurlanden, heeft ze toch veelbelovende cijfers te bieden: Eind 2013 waren er 14 miljoen online

Nadere informatie

Country factsheet - September 2013. Frankrijk

Country factsheet - September 2013. Frankrijk Country factsheet - September 2013 Frankrijk Frankrijk is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld, met een enorm groeipotentieel. Wereldwijd staat het land op de 6e plaats en in Europa zijn alleen

Nadere informatie

Country factsheet - Juli 2013. België

Country factsheet - Juli 2013. België Country factsheet - Juli 2013 België Meertalig, multicultureel en gelegen in het hart van Europa. E-commerce in België blijft verder groeien en legt heel wat potentieel bloot voor zowel nationale als internationale

Nadere informatie

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper je ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper Inhoud België: ideaal startpunt 3 Inhaalbeweging 4 Geen overvolle vijver 5 Vooraf betaald 6 Snel leveren is een must 7 Vertrouwd gezicht 7 bpost biedt

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops voorop in afleveropties, consument wil méér! Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim duizend Nederlandse

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2015 De Verenigde Staten Inhoud Inleiding 3 Wat kopen Amerikaanse e-shoppers? 4 Favoriete betaalmethodes 4 Cross-border 5 Belang van sociale media 6 Vakantiepieken 7 Markt van

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com White paper Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken White Paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken 2 Inhoud Cross-border e-commerce is sterke stijger

Nadere informatie

Country factsheet - Mei 2015. Polen

Country factsheet - Mei 2015. Polen Country factsheet - Mei 2015 Polen Polen, dat in het hart van Centraal-Europa ligt, heeft de voorbije jaren een sterk economisch parcours afgelegd. Met positieve gevolgen voor de e-commerce. Dat bewijzen

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops?

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Tips om de webwinkellogistiek te verbeteren op basis van meerjarig en internationaal onderzoek. Wij, Roland Slegers en Nando van Essen, onderzochten

Nadere informatie

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD TNT GAAT EEN STAPJE VERDER Het zeer uitgebreide lucht- en wegennetwerk van TNT heeft nu een nog groter geografisch bereik: tot wel 99,9 % van de wereldwijde bestemmingen.

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops informeren internationaal gezien slecht over retouren; Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim

Nadere informatie

Country factsheet - Maart 2015. Japan

Country factsheet - Maart 2015. Japan Country factsheet - Maart 2015 Japan Het land van de rijzende zon heeft een van de meest aantrekkelijke online-economieën en de maturiteit van de markt versterkt dat alleen maar. Deze cijfers tonen duidelijk

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Zweedse e-shopper? 05 03 Wat en hoe kopen Zweedse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsvoorkeuren hebben de Zweedse

Nadere informatie

White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce

White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce White Paper Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce:

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

Global Webshop Logistics 2014

Global Webshop Logistics 2014 Global Webshop Logistics 2014 Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Blauwdruk voor succesvol (= klantgericht) e-fulfilment

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal

landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Portugese consument? 05 03 Wat en hoe kopen Portugese e-shoppers? 06 04 Welke leveringsmethoden verkiezen

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Inhoud Export als antwoord op de verzadiging 3 Welke strategie om de doellanden te kiezen? 4 Noodzaak van een aangepaste marketingbenadering 6 De uitdagingen

Nadere informatie

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten.

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. DPD Network DPD ParcelShop dicht bij de consument De B2C markt is groeiende en de verwachtingen van de consument stijgen. van de consumenten wil vooraf

Nadere informatie

Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce

Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce: de onstuitbare

Nadere informatie

Country factsheet - November 2013. Nederland

Country factsheet - November 2013. Nederland Country factsheet - November 2013 Nederland Nederland mag dan een klein landje zijn, het beschikt over een indrukwekkende internetmaturiteit en vormt daardoor een zeer interessante markt voor e-tailers.

Nadere informatie

E-Academy: Kennisvermeerdering. essentieel in booming E- business. Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga

E-Academy: Kennisvermeerdering. essentieel in booming E- business. Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga E-Academy: Kennisvermeerdering essentieel in booming E- business Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga E-ACADEMY: KENNISVERMEERDERING ESSENTIEEL IN BOOMING E-BUSINESS, Noordhoff Uitgevers Marjolein

Nadere informatie

Belgium E-com Valley. Dominique Michel Ceo Comeos. Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015

Belgium E-com Valley. Dominique Michel Ceo Comeos. Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015 Belgium E-com Valley Dominique Michel Ceo Comeos Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015 2 Inhoud I. E-commerce vandaag II. Delokalisatie van digitale activiteiten III. Wat staat op het spel? 3 I. E-commerce

Nadere informatie

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu?

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu? Hoe goed doen we het nu? Fysieke hoofdprocessen: Orderproductie Afleveren Orderproductie Op dit moment wordt er veelal een push principe toegepast. Orderproductie Kenmerkend voor het push principe is dat

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Deense consument? 05 03 Wat en hoe kopen Deense e-shoppers? 07 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Denen?

Nadere informatie

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com White paper Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? Inhoud Introductie 3 Transparante kostprijs berekening is een absolute must 4 Gebruik gratis verzending en retour als marketingmiddel 5

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong Country factsheet - Oktober 2014 Hong Kong Hong Kong: tot 1997 een Britse kolonie, sindsdien een Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China. Een deel van China dus, maar ook weer niet helemaal,

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JANUARI 2017 Brazilië

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JANUARI 2017 Brazilië landmark global COUNTRY FACTSHEET I JANUARI 2017 Brazilië Inhoud 01 Inleiding 03 02 Hoe groot is de e-commercemarkt in Brazilië? 04 03 Wie is de Braziliaanse e-commerceklant? 05 04 Wat en hoe kopen de

Nadere informatie

De smartphone gaat de retail redden.

De smartphone gaat de retail redden. De smartphone gaat de retail redden. Natuurlijk er wordt steeds meer op internet gekocht en deze ontwikkeling zal nog veel verder doorgaan. Maar tegelijkertijd zien we ook dat winkels en winkelgebieden

Nadere informatie

Wereldwijd E-Commerce Onderzoek 2001

Wereldwijd E-Commerce Onderzoek 2001 nipo het marktonderzoekinstituut Postbus 247 00 ae Amsterdam Grote Bickersstraat 74 Telefoon (0) 522 54 44 Fax (0) 522 53 33 E-mail info@nipo.nl Internet http://www.nipo.nl Rapport Wereldwijd E-Commerce

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

China. Country factsheet - Augustus 2013

China. Country factsheet - Augustus 2013 Country factsheet - Augustus 2013 China Een e-commerce markt met het grootste potentieel ter wereld? Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van elke e-tailer en werpt spontaan de vraag op of er commerciële

Nadere informatie

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL Logistics 3 PL Logistics Warehousing en Opslag Mondial Logistics beschikt over de juiste kennis en ervaring op het gebied van warehousing,

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

Country factsheet - Mei 2015. India

Country factsheet - Mei 2015. India Country factsheet - Mei 2015 India De digitale boom die India momenteel beleeft, is hoogst opmerkelijk. Volgende cijfers tonen aan dat je onmogelijk blind kan blijven voor het potentieel van het land:

Nadere informatie

Palletways Express distributie van palletzendingen

Palletways Express distributie van palletzendingen Palletways Express distributie van palletzendingen Het netwerk van Palletways Europe strekt zich uit over de Benelux, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Londen BELGIË NEDERLAND Hamburg Nijmegen DUITSLAND

Nadere informatie

Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316. E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud.

Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316. E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316 Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud.nl Heusden 14 april 2015, Beste Stad klant, Wij zijn verheugd te melden dat

Nadere informatie

Country factsheet - Juni 2014. Singapore

Country factsheet - Juni 2014. Singapore Country factsheet - Juni 2014 Singapore 55% van de e-commercetransacties in Singapore zijn crossborder transacties. Singapore is 700 km² groot en telt zo n vijf miljoen inwoners. Maar wanneer het op modernisering

Nadere informatie

Country factsheet - Juli 2014. Canada

Country factsheet - Juli 2014. Canada Country factsheet - Juli 2014 Canada Wie voortgaat op de onderstaande cijfers, kan niet anders dan besluiten dat Canada wel een koploper moet zijn in de wereld van de e-commerce: 23,6 miljoen internetgebruikers

Nadere informatie

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen.

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. We love what we do Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. Het vertrouwen opbouwen tussen verkopers en klanten. Het verhogen van uw omzet. Misschien komt het hierdoor dat

Nadere informatie

Hoe je kunt verkopen. Toolkit voor internationaal verkopen

Hoe je kunt verkopen. Toolkit voor internationaal verkopen Hoe je kunt verkopen Toolkit voor internationaal verkopen Bereik kopers overal ter wereld Met ebay, de grootste online handelsplaats ter wereld, kun je je zaken snel en efficiënt uitbreiden over de hele

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

De buitenlandse handel van België - 2009 -

De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België - 2009 - De buitenlandse handel van België in 2009 (Bron: NBB communautair concept*) Analyse van de cijfers van 2009 Zoals lang gevreesd, werden in 2009 de gevolgen van

Nadere informatie

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 SHOPPEN IN 2020 Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 Is e-commerce een geschenk van God? 26/11/2014 3 Uitgevers zijn retailers geworden 26/11/2014 4 en retailers

Nadere informatie

Samenwerken voor een rendabele keten. Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd. HISWA Vereniging Hilversum, 17 februari 2011.

Samenwerken voor een rendabele keten. Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd. HISWA Vereniging Hilversum, 17 februari 2011. Samenwerken voor een rendabele keten Verhoudingen importeurs en dealers drastisch gewijzigd Even voorstellen Curriculum Vitae strategie en structuur PricewaterhouseCoopers PWC Consulting IBM Business Consulting

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2014 Spanje

Country factsheet - Februari 2014 Spanje Country factsheet - Februari 2014 Spanje Spanje, het vijfde grootste land van Europa, is Zuid-Europees marktleider inzake e-commerce en heeft het stadium van rijpheid nog niet bereikt. Dat zijn allemaal

Nadere informatie

Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten. 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen

Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten. 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen Online retail: Stormachtige ontwikkeling Het gaat allemaal harder dan u denkt

Nadere informatie

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Quickscan naar de betekenis van internetwinkelen voor de mobiliteit Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Johan Visser Jan Francke Juni 2013 Analyses van mobiliteit en mobiliteitsbeleid dat is waar het

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1 Online schoenen kopen 2014 1 Inhoud Inleiding..3 Opzet onderzoek..4 Bezorgen..5 Retourneren..6 Leveringstijd..7 Bedenkdagen.8 Enquête.. 9 Groepsdiscussie 10 Cases 11 Conclusie 16 Over schoenportaal.17

Nadere informatie

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen Samenwerken in netwerken and Slegers en Nando van Essen Publiceren and Slegers en Nando

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Research Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Research Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Toepassing. Betreffende de website van de handelszaak: Karo schoenen & lederwaren het bezoek en het gebruik ervan en de online en afstandsverkoop die er uit voortvloeit. Zowel Schoenen

Nadere informatie

3 Wat wil de klant: marketing en logistiek

3 Wat wil de klant: marketing en logistiek 3 Wat wil de klant: marketing en logistiek 1 De perfect tevreden klant Logistiek = Passie voor de klant Demand versus supply management Kies de markt, kies het assortiment Biedt een goede service van order

Nadere informatie

Dr. Roel Gevaers. Supply Chain Project Manager Delhaize Le Lion

Dr. Roel Gevaers. Supply Chain Project Manager Delhaize Le Lion Dr. Roel Gevaers Supply Chain Project Manager Delhaize Le Lion AGENDA 1. Data & research 2. Shopper & ecommerce (markt & trends) 3. Verborgen kosten last mile logistiek 4. Trends & innovaties 5. Conclusies

Nadere informatie

Succesvol met vergelijkingssites. Ben Kerkhof - CEO Compare Group Webwinkel Vakdagen 2009

Succesvol met vergelijkingssites. Ben Kerkhof - CEO Compare Group Webwinkel Vakdagen 2009 Succesvol met vergelijkingssites Ben Kerkhof - CEO Compare Group Webwinkel Vakdagen 2009 1 Even voorstellen Ben Kerkhof: CEO Compare Group Compare Group exploiteert meerdere toonaangevende prijs en product

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid juli - december Bij Apple nemen we onze inzet voor de privacy van onze klanten zeer serieus. We werken dan ook ontzettend hard om de veiligste

Nadere informatie

Innoveren maakt het verschil

Innoveren maakt het verschil Innoveren maakt het verschil De logistieke dienstverlener van vandaag bestaat niet meer in 2020! Pascal van Beek Supply chain strategie ontwikkeling & implementatie Business development Customer focussed

Nadere informatie

Logistieke Hub Amsterdam

Logistieke Hub Amsterdam A5 Logistieke Hub Amsterdam A5 N200 Het groene opslag- en distributiepunt aan de rand van Amsterdam, vanwaar goederen met duurzaam vervoer door de stadspoort gaan en waar orders van webwinkels worden afgehandeld.

Nadere informatie

PayPal. Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen

PayPal. Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen PayPal Ervaar vandaag de betaalmogelijkheden van morgen Over PayPal 148M actieve gebruikers $ 6.6 miljard omzet (+20%YoY) 52% internationale betalingen $1 van elke $6 die online wordt besteed, gaat via

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

Country factsheet - Juni 2015. Zuid-Korea

Country factsheet - Juni 2015. Zuid-Korea Country factsheet - Juni 2015 Zuid-Korea Zuid-Korea wordt een van de vier Aziatische Tijgers genoemd en het land neemt de tiende plaats in op de wereldranglijst van e-commercemarkten. Deze cijfers bewijzen

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

Nederland zakt vier plaatsen op Human Capital Index: vaardigheden en kennis van oudere leeftijdscategorieën blijven onbenut.

Nederland zakt vier plaatsen op Human Capital Index: vaardigheden en kennis van oudere leeftijdscategorieën blijven onbenut. ONDERZOEKSRAPPORT Nederland zakt vier plaatsen op Human Capital Index: vaardigheden en kennis van oudere leeftijdscategorieën blijven onbenut. Introductie In het Human Capital 2015 report dat het World

Nadere informatie

HET VERTROUWEN IN HET WERELDWIJDE ECONOMISCHE KLIMAAT BLIJFT STIJGEN

HET VERTROUWEN IN HET WERELDWIJDE ECONOMISCHE KLIMAAT BLIJFT STIJGEN Met dank aan: Flanders Investment & Trade presenteert de derde editie van de EXPORTbarometer, deze keer in samenwerking met Agoria, essenscia, Fevia, UNIZO en Voka. In juni 2015 hielden we een grootschalige

Nadere informatie

Trends in logistiek E-commerce

Trends in logistiek E-commerce Trends in logistiek E-commerce VALUECHAIN 2013 Antwerpen, 24 september 2013 9026X092/RC Groenewout 45 jaar logistieke historie Logistiek >5 jaar e-commerce vraagstukken Internationaal logistiek adviesbureau

Nadere informatie

De handel tussen België en de Verenigde Staten: enkele cijfers. http://economie.fgov.be

De handel tussen België en de Verenigde Staten: enkele cijfers. http://economie.fgov.be De handel tussen België en de Verenigde Staten: enkele cijfers De goederenuitvoer naar de VS in 2014 De Belgische goederenuitvoer naar de VS bedroeg 19,18 miljard euro, een toename in lopende prijzen met

Nadere informatie

freight is our trade www.neele.nl Nederlands

freight is our trade www.neele.nl Nederlands freight is our trade www.neele.nl Nederlands Full service logistieke dienstverlening Neele Logistics ontzorgt uw complete logistiek. Of u nu een vervoerder zoekt die goed de weg weet in Europa of een partij

Nadere informatie

E-commerce in België

E-commerce in België E-commerce 2016 E-commerce in België De Morgen Context: Huidig klimaat Retail België Offline krimpt (vooral KMO) Stijging leegstand, 5 jaar 103% Krimpende offline retail-sector Online boomt (vooral buitenlandse

Nadere informatie

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015

COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 PERSBERICHT 07/07/2015 COMMERCIËLE RESULTATEN 1 e HALFJAAR 2015 Renault wint terrein in Europa en consolideert zijn positie In het eerste halfjaar was er een lichte stijging van het aantal inschrijvingen

Nadere informatie

Toekomstperspectief Destinatie Holland Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013

Toekomstperspectief Destinatie Holland Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013 Toekomstperspectief Destinatie Holland 2025 Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013 Vooraf Afbakening: perspectief betreft alleen inkomend verblijfstoerisme Aanpak: deskresearch,

Nadere informatie

Niet-preferentiële certificaten van oorsprong

Niet-preferentiële certificaten van oorsprong Niet-preferentiële certificaten van oorsprong Eerste zes maanden van 2015 De opdracht van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie bestaat erin de voorwaarden te scheppen voor een competitieve,

Nadere informatie

België Nederland 2.0. Een digitale vergelijking

België Nederland 2.0. Een digitale vergelijking België Nederland 2.0 Een digitale vergelijking België -Nederland België -Nederland Top 10 sites Nederland Top 10 sites België Online advertising Europa 14,7 miljard euro + 4,9% in 2009 (2008 + 20%) 18%

Nadere informatie

Levering & verzending

Levering & verzending Levering & verzending Wat is de levertijd bij producten die niet op voorraad zijn? Wij proberen de producten die niet leverbaar zijn op rood te plaatsen, wanneer de producten op rood staan kunt u altijd

Nadere informatie

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten ideeën.doen.groeien W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten 27 januari 2015 De e-commerce in België loopt op vlak van omzet en volume ongeveer 18 maanden achter in vergelijking met onze buurlanden. Bron. Online

Nadere informatie

Country factsheet - Mei Australië

Country factsheet - Mei Australië Country factsheet - Mei 2014 Australië Door de atypische verhouding tussen de oppervlakte en het aantal inwoners van het land, zou je Australië niet meteen succesvol inschatten in de wereld van de e-commerce.

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur

E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur E-Business Examennummer: 94393 Datum: 28 juni 2014 Tijd: 13:00 uur - 14:30 uur Dit examen bestaat uit 4 pagina s. De opbouw van het examen is als volgt: - case met 10 open vragen (maximaal 100 punten)

Nadere informatie

Country factsheet - Maart 2014 Rusland

Country factsheet - Maart 2014 Rusland Country factsheet - Maart 2014 Rusland Rusland en zijn duizelingwekkende cijfers: 14 buurlanden; 141 miljoen inwoners; dalende werkloosheidsgraad, geschat op 5,7 % (ver onder het Europese gemiddelde van

Nadere informatie

Opening Customer Centers Persconferentie Berchem, Gent, Liège 2 april 2014

Opening Customer Centers Persconferentie Berchem, Gent, Liège 2 april 2014 Opening Customer Centers Persconferentie Berchem, Gent, Liège 2 april 2014 AGENDA 10u15 10u30 11u15 11u45 12u00 12u30 Onthaal Introductie Onze lokale strategie Customer Center in Berchem door Hilde Wuyts,

Nadere informatie

FACTSHEET FRESH VEGETABLES

FACTSHEET FRESH VEGETABLES miljoen dollar cq. 1000 ton Factsheet verse groenten januari 2016 FACTSHEET FRESH VEGETABLES Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL VERSE GROENTEN IN 2015

Nadere informatie

Deutsche Post Packet. Direct bezorgd bij uw internationale klanten

Deutsche Post Packet. Direct bezorgd bij uw internationale klanten Deutsche Post Packet Direct bezorgd bij uw internationale klanten 2 De internationale postspecialisten De internationale postspecialisten 3 Deutsche Post: de internationale specialisten voor het verzenden

Nadere informatie

Statistiek Bloembollen

Statistiek Bloembollen Statistiek Bloembollen Van Ed Slagboom Afdeling Statistiek Telefoonnummer 079-3470652 Pt-nummer Uw emailadres Zoetermeer d.d. 03 augustus 2009 Hierbij bieden wij u aan de exportstatistiek over de bloembollen

Nadere informatie

Welkom op de Magnutude van 2020! notes. Magnus 1

Welkom op de Magnutude van 2020! notes. Magnus 1 Welkom op de Magnutude van 2020! Magnus 1 We gaan vandaag terugkijken op het ontstaan van de mobile hype. Laten we vooral kijken naar wat we in 2013 al aan technologie tot onze beschikking hadden en welke

Nadere informatie

EPLAN User group. Siemens in Nederland. Unrestricted Siemens Nederland N.V. 2015

EPLAN User group. Siemens in Nederland. Unrestricted Siemens Nederland N.V. 2015 EPLAN User group Siemens in Nederland siemens.nl Wereldwijde aanwezigheid Dicht bij de klant overal ter wereld 10,9 115.000 69 Omzet (in miljard ) 2 15% van wereldwijd totaal Werknemers 3 33 % van wereldwijd

Nadere informatie

Consortium partners. De toekomst van internet logistiek. Project 1: network optimization. Project 3: Local Logistics. Project 2: One Shopping Cart

Consortium partners. De toekomst van internet logistiek. Project 1: network optimization. Project 3: Local Logistics. Project 2: One Shopping Cart Consortium partners Slide 1 Slide 2 De toekomst van internet logistiek Prof. dr. Kees Jan Roodbergen Supported by: Project 1: network optimization Currently ongoing projects Slide 3 To design methods for

Nadere informatie

White paper. Outsourcen van e-commercelogistiek: pro s en contra s. www.landmarkglobal.com

White paper. Outsourcen van e-commercelogistiek: pro s en contra s. www.landmarkglobal.com White paper Outsourcen van e-commercelogistiek: pro s en contra s White Paper. Outsourcen van e-commercelogistiek: pro s en contra s. 2 Inhoud Introductie 3 Nood aan e-fulfillment warehouses 4 State-of-the-market

Nadere informatie

HALAL EN KOOSJER: WHAT S IN IT FOR ME?

HALAL EN KOOSJER: WHAT S IN IT FOR ME? HALAL EN KOOSJER: WHAT S IN IT FOR ME? KARIJN B ONNE K A R I J N. B O N N E @ B A S E. B E AG E N DA : 1. H A L A L E N KO O S J E R U I T G E L E G D 2. M A R K T P OT E N T I E E L 3. C E RT I F I C

Nadere informatie

Kopen op internet: wetgeving, trends en nieuwe fenomenen

Kopen op internet: wetgeving, trends en nieuwe fenomenen Kopen op internet: wetgeving, trends en nieuwe fenomenen Vormingsdag Sleutels voor verstandig consumeren Fraud Prevention Month Donderdag 13 maart 2014 Brussel PROGRAMMA Regelgeving en handhaving Trends

Nadere informatie