Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen"

Transcriptie

1 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

2 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce wint aan belang 2 Wat wil de online consument? 3 Klantenverwachtingen invullen 4 Keuze van tijdstip 5 Succesvolle voorbeelden 6 Opteren voor diverse leveringslocaties 7 Oplossingen van bpost International 8 Overzicht 9 Jaar na jaar neemt wereldwijd de omzet in e-commerce toe. Meer dan de helft van de online surfers, koopt online aan 1. Zo zullen in ,2 miljard online shoppers 1,15 triljoen euro uitgeven aan online aankopen. En met een gemiddelde globale groeiratio van 20% per jaar, lijkt er voorlopig geen einde te komen aan de sterke opmars van e-commerce. Voor 2015 voorspelt emarketer zelfs een groei voor China en India van respectievelijk 43,3% en 30,3% 2. Ook het groeipotentieel van cross-border e-commerce is enorm. De wereldwijde omzet van cross-border e-commerce zal toenemen van 64 miljard euro in 2014 naar een bedrag tussen de 200 en 280 miljard euro in In Azië maakt cross-border e-commerce al 40% van de e-commerceomzet uit. In Europa shopt vandaag één op de vier online consumenten over de landsgrenzen heen, in Amerika één op de vijf. Voor bedrijven actief in B2C wordt het meer dan ooit belangrijk om in e-commerce aanwezig te zijn, zowel binnen als buiten hun landsgrenzen 3. Percentage van grensoverschrijdende e-commerce: Azië 40% * Europa Amerika 25% ** 20% ** * Percentage van grensoverschrijdende e-commerce in de omzet van de online verkoop. ** Percentage cross-border e-shoppers.

3 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Wat wil de online consument? Wil een e-tailer succesvol zijn, dan is het van belang zijn online consument te kennen. Waarom shopt iemand online? Uit onderzoek blijken lagere prijzen en gebruiksgemak de voornaamste redenen om in eigen land via internet aan te kopen 4. Liefst één op de vier Australische online consumenten geeft aan minder geneigd te zijn in een fysieke winkel aankopen te doen 5. Voor 73% van de Zweedse consumenten is online winkelen de eenvoudigste methode om aankopen te doen 6. Kijken we naar de internationale online aankopen, dan spelen ook andere factoren een rol. De prijs is eveneens voor vier op de vijf shoppers van belang, maar evenveel mensen kopen over de landsgrenzen heen om een meer gevarieerd productaanbod te hebben. Zo is exclusiviteit voor 58% van de Singaporese e-shoppers en 72% van de Canadese e-shoppers dé motivatie om producten op buitenlandse websites te kopen. Aziaten willen via buitenlandse online shopping zeker zijn geen namaak aan te kopen 7. Het gebruiksgemak van de consument vertaalt zich onder meer in een efficiënte, vlotte levering. Bij online shopping wordt de levering bovendien een onderdeel van de totale productbeleving. Daar waar vroeger de klant geen andere optie had dan zijn producten te kopen in een retailpunt, wil de klant vandaag vooral zelf het heft in handen nemen. En dat geldt voor verschillende aspecten van de levering, zoals het tijdstip en de locatie. Flexibiliteit is cruciaal voor de online consument. Uit een studie van Econsultancy 8 blijkt dat één op de twee online shoppers de aankoop vroegtijdig afbreekt omdat ze niet tevreden zijn over de aangeboden leveringsopties. Dat klanten steeds meer flexibele leveringsopties verlangen, wordt ook bevestigd door onderzoek van AMR 9 bij Australische consumenten. Daaruit blijkt dat de leveringsopties belangrijker zijn dan de productreviews in de keuze om online aan te kopen. Om gebruiksgemak en flexibiliteit te kunnen bieden aan de online consumenten, zijn veel retailers vandaag op zoek naar efficiënte logistieke oplossingen. De last mile vormt een complex onderdeel binnen de fysieke distributie. Postale netwerken zijn hier een voor de hand liggende optie, aangezien zij vanuit hun historische achtergrond over een goed uitgebouwd, erg fijnmazig distributienetwerk beschikken 10. De lokale post komt elke dag voorbij elke deur. De first-time-hit-rate is enorm belangrijk. In het Verenigd Koninkrijk kan 12% van de pakketten niet bij de eerste levering worden afgeleverd 11. Nochtans draagt direct kunnen leveren bij aan de klantentevredenheid. Een goede first-time-hit-rate bekom je door de klant de keuze te laten over het tijdstip en de locatie van de levering en hierover duidelijk te communiceren gedurende het hele leveringsproces 12. Lagere prijzen Flexibiliteit Gebruiksgemak Zekerheid geen namaak aan te kopen Gevarieerd productaanbod

4 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Klantenverwachtingen invullen De digitalisering van onze maatschappij zet zich in een sneltempo door. Consumenten zijn vandaag altijd en overal verbonden. De gemakkelijke toegang tot informatie maakt van de altijd geconnecteerde klant een kritische en veeleisende consument. Uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat een efficiënte en betrouwbare levering leidt tot een stijging van meer dan 10% in het online shoppingbudget per aankoop 13. De verwachtingen over de levertijd variëren van land tot land. Gemiddeld genomen verwachten klanten binnen de 2 tot 5 dagen hun order te ontvangen 14. Terwijl de Russische online consumenten hun aankopen na 7 tot 10 dagen verwachten te ontvangen, wordt in de VS en Duitsland levering op dezelfde dag steeds belangrijker. Een derde van de Franse online shoppers en 20% van de Japanners 15 kiezen een online retailer op basis van de leveringssnelheid. In Frankrijk is er dan ook een groeiende vraag om leveringen binnen het uur te verzorgen. Hetzelfde gebeurt in het Verenigd Koninkrijk. In 2013 waren in het Midden-Oosten en in Zuid-Afrika gratis levering en levering op dezelfde dag de twee belangrijkste leveringsopties voor online klanten. In de verwachtingen over de levertijd blijkt niet enkel de nationaliteit, maar ook de leeftijd en het woongebied van de online consument belangrijk. Consumenten jonger dan 45 jaar en stedelingen hechten meer belang aan snelheid. De verwachtingen met betrekking tot de levertijd wijken ook af naargelang de aard van de bestelling. Bij internationale bestellingen heeft de consument meer geduld. Als er een duidelijke meerwaarde verbonden is aan het feit dat de producten uit het buitenland komen, is de consument bereid langer te wachten op zijn bestelling 16. Een efficiënte en betrouwbare levering leidt tot een stijging van meer dan 10% in het online shoppingbudget per aankoop.

5 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Keuze van tijdstip Steeds meer klanten geven de voorkeur aan betrouwbaarheid en willen graag zelf het tijdstip van de levering kiezen. Zo wenst het merendeel van de Japanners zelf de leveringsuren en de leveringsdag te kiezen 17. Europese online consumenten vinden een tijdspecifieke levering zelfs belangrijker dan een snelle levering 18. In een wereldwijde bevraging van Econsultancy 19 geeft 31% van de online consumenten aan dat ze sneller aankopen online doen indien ze een vaste datum voor de levering kunnen bepalen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 13% een tijdslot van twee uur prefereert. Europese online consumenten vinden een tijdspecifieke levering zelfs belangrijker dan een snelle levering.

6 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Succesvolle voorbeelden Coolblue Een retailer die erin slaagt zowel op efficiëntie als de keuze van het tijdstip in te spelen, is Coolblue. Coolblue bezorgt orders standaard en gratis de volgende dag in België en Nederland, als ze voor 24u zijn geplaatst of voor 20u op zondag. Via de samenwerking met bpost group kan Coolblue 6 op 7 pakketjes laten bezorgen bij zijn klanten. Shoppers kunnen bestellingen ook kosteloos ophalen in de fysieke winkels van Coolblue of bij de afhaalpunten van bpost. Coolblue kreeg al meermaals de titel beste webwinkel van het jaar in Nederland en België en ziet zijn omzet jaarlijks verdubbelen 20. De flexibele aanpak van Coolblue wordt dus beloond. Vente-Exclusive Een ander succesverhaal is dat van Vente-Exclusive. In 2014 werd Vente-Exclusive verkozen tot beste webwinkel van België en sleepte het in Nederland de award Logistieke webshop van het jaar 2014 in de wacht. Vente-Exclusive werd door de jury beloond vanwege de keuze die het maakte om niet te focussen op een snel leverproces, maar eerder op een efficiënt en duurzaam proces. Zo kan de organisatie haar klanten hoge kortingen geven. Het businessmodel van Vente-Exclusive gaat uit van een productaanbod van merkproducten aan bodemprijs. De logistiek is daarbij van primordiaal belang omdat dit het zichtbare gedeelte van de dienst vormt. Vente-Exclusive hanteert een levertijd van gemiddeld 12 dagen en rekent zijn klanten een verzendkost aan, maar compenseert dat door op een betrouwbare manier goede producten te leveren tegen lage prijzen 21.

7 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Opteren voor diverse leveringslocaties In Europa is thuislevering in het algemeen de meest gekozen optie. Maar dit is geen louter Europees fenomeen. In Argentinië laat meer dan de helft van de online shoppers de goederen thuis leveren, en ook in Zuid-Korea en Turkije is thuislevering de meest gekozen optie. In Zweden daarentegen worden online goederen vaak opgehaald in het plaatselijke postkantoor. Over het algemeen is levering in het postkantoor de tweede meest geliefde leveringsoptie in Europese landen. In Oekraïne verkiest het merendeel van de shoppers om de goederen op te halen in de winkel of het postkantoor. In Duitsland wordt de click-and-collect methode dan weer bijna nooit gebruikt als optie en kiest 87% voor thuislevering. Frankrijk heeft het systeem van point relais. De Franse consument kan daarbij de bestelde goederen oppikken bij een plaatselijk handelspunt (zoals de krantenwinkel, schoenmaker, ). Zo n 58% van de Franse online consumenten maakt daar gebruik van 22. Hoewel de thuislevering in de meeste landen nog de voorkeur wegdraagt, doen ook steeds meer alternatieve leveringslocaties hun intrede. Om te vermijden dat pakketleveranciers leveren op het moment dat de online consument niet thuis is, bieden heel wat retailers ook de mogelijkheid om te laten leveren in het retailwinkelpunt. In een studie van Capgemini geeft 11% van de retailers wereldwijd aan te overwegen goederen te laten oppikken in een pakketautomaat 23. Uit rondvraag van bpost blijkt dat 48% van de Belgen pakketautomaten een goede oplossing vindt. De alternatieve leveringslocaties zullen de volgende jaren nog toenemen. Zo biedt de online supermarkt Asda klanten in Londen de service om hun orders die voor de middag online werden geplaatst, na vier uur s middags geleverd te krijgen in hun auto in een Londense ondergrondse parking. Asda zag zijn online orders door deze actie gevoelig toenemen 24. Thuis Winkel Handelspunt Postkantoor Pakketautomaat

8 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Oplossingen van bpost International In het digitaal tijdperk heeft de klant steeds meer de macht in handen en wil de klant keuze hebben. Wil de e-tailer tevreden klanten, dan moet hij deze voldoende leveringsopties bieden. Dat is wat bpost International doet. bpost International is het internationale filiaal van de Belgische postoperator, bpost. Vanuit zijn hub in Brussel, die strategisch gelegen is in het hart van Europa, heeft de organisatie een naadloze aansluiting met alle grote luchtvrachtspelers. Daardoor kan er naar de meeste Europese landen een last mile levering binnen de 48 uur worden gegarandeerd. bpost International heeft ook hubs in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, China, Hongkong, Singapore en Sidney en is via meer dan 800 partners aanwezig op vier continenten. Jaarlijks brengt de organisatie meer dan 340 miljoen stukken op een efficiënte en veilige manier op bestemming. bpost International houdt rekening met de lokale voorkeuren van de internationale klanten, wat de klantentevredenheid alleen maar ten goede komt. Via een netwerk van lokale postoperatoren en alternatieve lokale pakketbezorgers staat het bedrijf dicht bij de klant. Met oplossingen voor b2c-pakketten, business mail, marketing mail en persdistributie is de organisatie een ideale partner voor post en e-commerce leveringen.

9 Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December Overzicht: Canada 75% van de Canadese online shoppers beoordeelt Track&Trace als een belangrijk onderdeel bij het beoordelen van een webshop België 48% vindt de pakketautomaten een goede oplossing Zweden plaatselijk postkantoor is de meest gekozen leveringsoptie Duitsland 87% kiest voor thuislevering Frankrijk 58% maakt gebruik van point relais Turkije thuislevering is de meest gekozen leveringsoptie Argentinië meer dan 50% opteert voor thuislevering Zuid-Afrika gratis levering en levering op dezelfde dag zijn de twee belangrijkste leveringsopties Rusland gemiddelde leveringstijdstip 7 tot 10 dagen Zuid-Korea thuislevering is de meest gekozen leveringsoptie Australië 1 op 4 geeft aan minder geneigd te zijn in een fysieke winkel aankopen te doen Japan 20% vindt een snelle levering bepalend bij het kiezen van een e-tailer

10 Bronvermelding 1 When digital becomeshuman, Steven Van Belleghem, oktober Cross-Border E-Commerce Makes the World Flatter, The Boston Consulting Group, September Cross-Border E-Commerce Report, The Paypers, EconsultancyMultichannelRetail Survey AMR Interactive E-Tailing Survey, Evaluation of innovations in B2C last mile, B2C reverse &wastelogistics, Roel Gevaers, E-commerce and Delivery, an IPC Strategic Perspective, PwC, Demystifying the online shopper, Global Consumer Report, GT Nexus, december Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober 2014 &http://www.reportlinker.com/p /global-b2c-e-commerce-delivery-2014.html 16 E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober 2014 &http://www.reportlinker.com/p /global-b2c-e-commerce-delivery-2014.html 18 E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli EconsultancyMultichannelRetail Survey E-commerce op dreef, Value Chain Management, juni nl/2012/12/07/de-crosschannel-day-wij-waren-erbij-voor-u/ 22 Global B2C E-Commerce Delivery 2014, ystatsoktober (2013 Global Consumer Report, GT Nexus, December 2013) (E-commerce and delivery, EU, CopenhagenEconomics, juli th AnnualThird-Party LogisticsStudy, Capgemini V.U.: Dave Mays, bpost, MuntCentrum, 1000 Brussel (0)

Whitepaper Cross-channel retailen voor meer omzet

Whitepaper Cross-channel retailen voor meer omzet Whitepaper Cross-channel retailen voor meer omzet Nieuws, trends, innovaties, ontwikkelingen, achtergrond & meer! wp04/2011/v1.0 Cross-channel retailen voor meer omzet! Het koopgedrag van de consument

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Inkomsten uit e-commerce bedragen 109 miljard euro Aan superlatieven geen gebrek als we de e-commerce van het Verenigd Koninkrijk moeten kwalificeren!

Nadere informatie

DOSSIERS Nieuwe e-commerce cijfers Gepersonaliseerde producten Kwaliteitslabels in België Last mile levering van pakjes

DOSSIERS Nieuwe e-commerce cijfers Gepersonaliseerde producten Kwaliteitslabels in België Last mile levering van pakjes INSPIRATIE VOOR DE ONLINE ONDERNEMER Met getuigenissen van online ondernemers JAARGANG 2 - NUMMER 3 - NAJAAR 2014 DIT MAGAZINE IS EEN REALISATIE VAN INDIE GROUP WWW.ECOMMERCEXPO.BE TIPS & TRICKS Boekentips

Nadere informatie

Een andere kijk op online ondernemen

Een andere kijk op online ondernemen Een andere kijk op online ondernemen Deel II: De online consument Op basis van het E-Commerce behoeften - onderzoek 2013, uitgevoerd door Intomart GfK Samenvatting In opdracht van PostNL heeft Intomarkt

Nadere informatie

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE

INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE W E V R O E G E N U I T 2 0 L A N D E N H O E Z E D E N K E N IN EEN ONDERZOEK UITGEVOERD DOOR CICERO BLACKROCK INVESTOR PULSE NEDERLAND DERDE EDITIE WAT HOUDT NEDERLANDERS

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Op basis van het E-Commerce behoeften - onderzoek 2013, uitgevoerd door Intomart GfK Samenvatting In opdracht van PostNL heeft Intomarkt Gfk onderzoek

Nadere informatie

ING Sectormanagement Transport & Logistiek Juni 2011. Sectorstudie Fysieke distributie en e-commerce

ING Sectormanagement Transport & Logistiek Juni 2011. Sectorstudie Fysieke distributie en e-commerce ING Sectormanagement Transport & Logistiek Juni 2011 Sectorstudie Fysieke distributie en e-commerce Colofon Auteurs ir. M.R.J. Kindt S.J. van der Meulen Redactie mr. M.C. Bode drs. ing. B.P.A.M van de

Nadere informatie

0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl. de consument van 2015. cross channel retail

0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl. de consument van 2015. cross channel retail 0900-0024 (R 0,10 per minuut) abnamro.nl de consument van 2015 cross channel retail de consument van 2015 cross channel retail 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten

Nadere informatie

Onderwerp: Tech monitor: Betalen van internetaankopen (MOB/WME/2006-011/kle)

Onderwerp: Tech monitor: Betalen van internetaankopen (MOB/WME/2006-011/kle) 1 Van: drs. R. Kleijmeer Onderwerp: Tech monitor: Betalen van internetaankopen () Managementsamenvatting Ruim 10 miljoen Nederlanders gebruikten het internet in 2005. Vijf jaar geleden was dit aantal 2,9

Nadere informatie

Comeos - E-commerce in België - 16 juni 2011 1. E-commerce in België 16 juni 2011

Comeos - E-commerce in België - 16 juni 2011 1. E-commerce in België 16 juni 2011 Comeos - E-commerce in België - 16 juni 2011 1 E-commerce in België 16 juni 2011 Inleiding In april van dit jaar lieten we door Insites Consulting een grootschalig onderzoek uitvoeren naar de elektronische

Nadere informatie

Inhoud. We missen de boot van de e-commerce

Inhoud. We missen de boot van de e-commerce Inhoud We missen de boot van de e-commerce, Trends - 11 Sep. 2014 De hoge loonkosten en de mobiliteitsproblemen doen de reputatie van de Belgische logistieke sector geen goed. Daardoor slaagt ons land

Nadere informatie

E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY

E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY DIT IS EEN BIJLAGE BIJ HET FINANCIEELE DAGBLAD. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE REDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID Nummer 1 / Juni 13 E-COMMERCE & CUSTOMER LOYALTY E-COMMERCE DE ONTWIKKELING VAN

Nadere informatie

Report. Economy.be at the Crossroads. Hoe het Internet de Belgische economie verandert

Report. Economy.be at the Crossroads. Hoe het Internet de Belgische economie verandert Report Economy.be at the Crossroads Hoe het Internet de Belgische economie verandert The Boston Consulting Group (BCG) is een wereldwijde management consultant en toonaangevend op het gebied van strategie.

Nadere informatie

Report. Interned. Hoe het internet de Nederlandse economie verandert

Report. Interned. Hoe het internet de Nederlandse economie verandert Report Interned Hoe het internet de Nederlandse economie verandert The Boston Consulting Group (BCG) is een wereldwijd opererende management consultant en is toonaangevend op het gebied van strategie.

Nadere informatie

boodschappen doen in de toekomst

boodschappen doen in de toekomst boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 inhoud 3 Voorwoord 5 Inleiding 6 Wat 8 Verandering Bevolkingssamenstelling 10 Time Management

Nadere informatie

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden

ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 1 ken uw klant de kunst van het omarmen en behouden 3 Voorwoord 4 Inleiding 8 Waarde 12 Wat 16 Waar 2 Wie 26 Waarom 34 Conclusie: Voor u telt rendement

Nadere informatie

Kernbevindingen Shopping2020

Kernbevindingen Shopping2020 Kernbevindingen Shopping2020 Het is onmogelijk om 20 rapporten bestaande uit meer dan 1.600 pagina s samen te vatten in een paar woorden. Iedere expertgroep had een eigen thema en dook diep de materie

Nadere informatie

ECOMMERCE KANSEN IN SPANJE

ECOMMERCE KANSEN IN SPANJE ECOMMERCE KANSEN IN SPANJE Whitepaper 2014-2015 Ecommerce Managers, Barcelona www.ecommercemanagers.com/nl v1.2 Inhoudsopgave Spanje biedt kansen... 3 Spanje in cijfers... 4 De Spaanse consument... 6 Online

Nadere informatie

cross channel retail update 2014

cross channel retail update 2014 cross channel retail update De invloed van online winkelen cross channel retail update Inleiding koopgedrag in kaart Motieven voor online en offline winkelen. Fysieke winkels maken inhaalslag. Een indruk

Nadere informatie

Whitepaper over de nieuwe online ordening: VIJF NIEUWE E-TAILING MODELLEN OM REKENING MEE TE HOUDEN

Whitepaper over de nieuwe online ordening: VIJF NIEUWE E-TAILING MODELLEN OM REKENING MEE TE HOUDEN Whitepaper over de nieuwe online ordening: VIJF NIEUWE E-TAILING MODELLEN OM REKENING MEE TE HOUDEN Auteurs: Jill Eekhart en Axel Groothuis Eurogroup Consulting Mei 2013 SAMENVATTING In tegenstelling tot

Nadere informatie

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten

Profile. de fietsspecialist. combineert het beste van on- en offline. pag. 8. 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten nr.2 2012 4,95 pag. 8 Profile de fietsspecialist combineert het beste van on- en offline 7 tips om uw online zichtbaarheid te vergroten Biedt Facebook commerciële kansen? 6 12 16 Sloggies.nl: snelheid

Nadere informatie

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Quickscan naar de betekenis van internetwinkelen voor de mobiliteit Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Johan Visser Jan Francke Juni 2013 Analyses van mobiliteit en mobiliteitsbeleid dat is waar het

Nadere informatie

Het zijn vooral ervaren online shoppers die steeds meer online kopen

Het zijn vooral ervaren online shoppers die steeds meer online kopen In de jaren 90 opende de eerste van Nederland zijn virtuele deuren. Nog geen twintig jaar later zijn er meer dan 40.000 bijgekomen. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond; webshops. In de toekomst

Nadere informatie

ALEXANDER DE CROO Het is een bijzonder boeiende tijd wat digitale ontwikkelingen betreft. Drempels. Identiteit Geen toekomst zonder website

ALEXANDER DE CROO Het is een bijzonder boeiende tijd wat digitale ontwikkelingen betreft. Drempels. Identiteit Geen toekomst zonder website DIT DOSSIER WORDT GEPUBLICEERD DOOR SMART MEDIA EN VALT NIET ONDER DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE REDACTIE VAN KNACK EEN WEB VOL OPPORTUNITEITEN MAART 2015 Patrick Marck Troeven genoeg om te slagen, maar

Nadere informatie

magazine GRENZELOZE AMBITIES? DE DO S EN DON TS VAN INTERNATIONALE E-COMMERCE BRENG EENHEID AAN IN UW INTERNATIONALE FULFILMENT

magazine GRENZELOZE AMBITIES? DE DO S EN DON TS VAN INTERNATIONALE E-COMMERCE BRENG EENHEID AAN IN UW INTERNATIONALE FULFILMENT Jaargang 2 nr.3 magazine BRENG EENHEID AAN IN UW INTERNATIONALE FULFILMENT VERKLEIN DE GROTE STAP NAAR HET BUITENLAND WIN HET BETALINGS- VERTROUWEN VAN UW BUITENLANDSE KLANT WIE STUURT U OP PAD VOOR UW

Nadere informatie

W E-commerce in België W Online payment W Verzending & fulfilment W SEO en copywriting DOSSIERS. Tips & tricks voor online startups

W E-commerce in België W Online payment W Verzending & fulfilment W SEO en copywriting DOSSIERS. Tips & tricks voor online startups INSPIRATIE VOOR DE ONLINE ONDERNEMER JAARGANG 1 - NUMMER 1 - NAJAAR 2013 DIT MAGAZINE IS EEN REALISATIE VAN INDIE GROUP DOSSIERS W E-commerce in België W Online payment W Verzending & fulfilment W SEO

Nadere informatie

De kracht van de ondernemer 2014. in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014. Thema: Perspectieven op de winkelvloer.

De kracht van de ondernemer 2014. in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014. Thema: Perspectieven op de winkelvloer. De kracht van de ondernemer 2014 in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014 Thema: Perspectieven op de winkelvloer In opdracht van: Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 1. Inleiding...

Nadere informatie

Casestudy W2P.pro Vistaprint

Casestudy W2P.pro Vistaprint Casestudy W2P.pro Vistaprint Een open deur intrappen Iedereen die met drukwerk geconfronteerd wordt, heeft zeker al van Vistaprint gehoord! Vistaprint is in de grafische industrie dan ook één van de wereldleiders

Nadere informatie

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014

Beursgang Alibaba. Thomas Stelling Aandelenkopen.nl 19-9-2014 2014 Beursgang Alibaba Dit rapport verstrekt diverse inzichten over Alibaba. Kom erachter of het verstandig is om Alibaba aandelen te kopen en of het winstgevend kan zijn om mee te doen met de Alibaba

Nadere informatie