White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce"

Transcriptie

1 White Paper Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce

2 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce: de onstuitbare opmars 2 Het e-commercetraject van de consument: het belang van verzending en retour 3 Consumenten maken reclame 5 Gratis verzending: meer trouwe klanten die meer spenderen 6 Gebruiksvriendelijke retouropties: een must voor 9 op 10 7 Conclusie: de kracht van levering en retour als marketinginstrumenten 8 De postsector anticipeert 9 Oplossingen van Landmark Global 10 Het succes van de e-commerce zet zich onverwijld verder. Volgens emarketer 1 stevent de wereldwijde B2C e-commerce in 2014 af op een omzet van ruim een biljoen euro! emarketer gaat ervan uit dat B2C e-commerce in APAC dit jaar goed zal zijn voor een omzet van 388,10 miljard euro, tegenover 356,60 miljard in de VS. Op de derde plaats komt West-Europa, met een verwachte online verkoop voor de B2C-markt van 256,70 miljard euro. De spectaculaire groei is te danken aan Aziatische groeimarkten zoals China en India, maar ook Argentinië, Mexico, Brazilië, Canada, Rusland en Italië tekenen mooie groeicijfers op. Daarnaast biedt ook de mature West-Europese markt nog steeds mooie perspectieven. Vooral dankzij een waaier aan innovaties en trends, zoals het alsmaar stijgende gebruik van smartphones en tablets voor online aankopen. Ook het belang van grensoverschrijdende e-commerce neemt hand over hand toe. Was crossborder e-commerce in 2010 goed voor een wereldwijd aandeel van 3,9 miljard euro, dan verwacht men tegen 2020 een aandeel van 6,8 miljard. Een groei van maar liefst 75 %! 2 De onstuitbare opmars van de e-commerce biedt overal ter wereld talloze opportuniteiten aan e-tailers. Maar elke kans is in zekere zin ook een uitdaging, niet in het minst wat betreft verzending en retour. Daarom deze whitepaper, waarin we verduidelijken hoe een uitgekiende verzendings- en retourstrategie bijdraagt tot een optimaal e-commercetraject voor de klant. Kortom: verplichte kost voor elke e-tailer! 256,70 miljard 356,60 miljard 388,10 miljard Raming emarketer ecommerce B2C in 2014.

3 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 3 Het e-commercetraject van de consument: het belang van verzending en retour De consument doorloopt bij e-commerce verschillende stappen. Opvallend is dat het belang van verzending al heel vroeg in het beslissingsproces opduikt. Wie beseft dat hij iets nodig heeft (Trigger), zal zich eerst informeren (Search & evaluate) via sociale media, massamedia en peers. Hoe concreter zijn behoefte wordt, hoe concreter hij ook gaat zoeken naar informatie, onder andere op vergelijkingssites en e-shops. Gemiddeld gebruikt een consument 10,4 verschillende bronnen voor hij een beslissing maakt % van de consumenten consulteert daarbij ook referenties van klanten. 4 Een studie van gfk 5 toont aan dat er op dat moment vooral gekeken wordt naar prijs, productinformatie én verzendkosten. Dit is dus het uitgelezen moment om via gratis verzending een maximale conversie te bewerkstelligen van bezoeker naar klant (Buy). Want 75 % van de online shoppers kijkt eerst naar de verzendkosten alvorens over te gaan tot aankoop. 6 Na de aankoop volgt de fase van de verzending (Delivery service). Daarbij moeten de gecreëerde verwachtingen bij de klant track & trace, afhaalmogelijkheden ingelost worden. Maar ook na het openen van de zending (Consume) blijft een optimale service belangrijk. Wat als de klant niet tevreden is en een beroep wil doen op de retourmogelijkheid? (Return) Dan is het aan de e-tailer om de nodige opties te voorzien en hierover klaar en duidelijk te communiceren. Pas als heel het verzendings- en retourproces optimaal functioneert, heerst er bij de klant algemene tevredenheid. Dat algemeen tevredenheidsgevoel resulteert ook in positieve referenties, die op hun beurt weer andere zoekende consumenten over de streep trekken (sneeuwbaleffect). Die wisselwerking is cruciaal voor e-commerce. De gedeelde ervaring van tevreden klanten, op basis van een optimaal verzendingsen retourbeleid, is de beste reclame voor elke e-tailer. En zo groeit elke tevreden klant uit tot ambassadeur van de e-shop en uithangbord voor toekomstige klanten! 75 % van de online shoppers kijkt eerst naar de verzendkosten alvorens over te gaan tot aankoop. Convert

4 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 4 Toelichting bij het e-commercetraject van de klant 1 Trigger Ik heb nieuwe schoenen nodig! Met producten die inspelen op de noden van de targetgroep en dankzij frequente nieuwigheden waarover adequaat wordt gecommuniceerd, houdt u nauw contact met uw klanten. Convert 2 Search & evaluate Ik ga beslissen welke schoenen ik koop nadat ik alles zorgvuldig heb bekeken. Een uitstekende cyberreputatie en een duidelijke communicatie over de leveringsvoorwaarden wekt de interesse van de targetgroep op en boezemt vertrouwen in. 3 Buy Ik koop de schoenen die ik wil online. Als u duidelijk vermeldt dat de levering gratis is, zullen webshopbezoekers sneller overgaan tot een aankoop. 4 Delivery service Ik ontvang mijn nieuwe schoenen. Leveringsopties die inspelen op de noden van de klant, een transparante track & trace service en het nakomen van de leveringstermijn maken de e-commerce-ervaring tot een succes. Deliver 5 Consume Ik open de doos en de inhoud stemt overeen met wat ik heb besteld. Ik pas de schoenen. Een optimale fulfilmentservice is onontbeerlijk voor een webshop. 6 Return Uiteindelijk verander ik van gedacht, ik hoef de schoenen niet meer. Een efficiënt retourbeleid stemt de klant tevreden, zelfs als de aankoop op zich niet succesvol is gebleken. Feedback 7 Promote & recommend Ik beleefde een aangename koopervaring en vertel dit aan mijn omgeving. Doordat u de online gemaakte beloftes ook offline waarmaakt, worden uw klanten uw ambassadeurs.

5 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 5 Consumenten maken reclame Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Een vloek en een zegen tegelijk, ongeacht de grootte van het bedrijf of de sector. Want dankzij sociale media heeft de consument meer macht en invloed dan ooit tevoren. Zeker voor e-tailers is die customer empowerment iets om absoluut rekening mee te houden. Door de toenemende populariteit van e-commerce stijgt niet alleen het beschikbare aanbod, maar ook de concurrentie. Online shoppers informeren zich uitgebreid voor ze hun bestelling plaatsen, zijn veeleisender en vergelijken de producten en diensten die e-tailers aanbieden. Logisch feit: als een webshop zijn beloftes nakomt, zullen klanten terugkomen en de shop promoten. Niet alleen bij vrienden en kennissen, ook via sociale media als Facebook, Twitter, Pinterest... Zo blijkt dat 71 % van de consumenten sneller geneigd is om een bestelling te plaatsen als ze daarvan online referenties terugvinden. 7 Dat mes snijdt aan twee kanten. Want referenties op sociale media bevatten zowel positieve als negatieve commentaren. Een groot deel van die negatieve commentaren is gerelateerd aan het offline, logistieke gedeelte van het e-commercetraject. Een reden te meer om in te zetten op kwaliteitsvolle verzending. Want een e-shop mag er nog zo mooi uitzien, als de verzending ondermaats is, houdt de klant er een slecht gevoel aan over dat hij ventileert via sociale media. En mogelijk komt hij niet terug naar de webshop. Met andere woorden: een optimale verzending resulteert in tevreden klanten. En die voeren de beste promotie voor een e-shop. Verzending is daarom een cruciaal instrument in elke marketingstrategie. 71 % van de consumenten is sneller geneigd om een bestelling te plaatsen als ze daarvan online referenties terugvinden.

6 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 6 Gratis verzending: meer trouwe klanten die meer spenderen De conversie van bezoeker naar trouwe klant is de grootste uitdaging van een online shop. Volgens sommige studies kijkt 75 % van de online shoppers eerst naar de verzendkosten vooraleer ze overgaan tot aankoop. 8 Als het totaalbedrag te hoog oploopt, of als de verzendkosten te laat in het aankoopproces vermeld worden, is dat voor velen een reden om hun winkelkarretje aan de kant te schuiven. Uit een onderzoek van Forrester 9 blijkt zelfs dat het in rekening brengen van verzendkosten de meest voorkomende reden is (44 %) voor het achterlaten van een gevuld winkelwagentje. Gratis verzending is een van de sterkste USP s in e-commerce. Het resulteert in meer klanten grotere bestellingen Dat beseffen ook steeds meer e-tailers. Internationaal wordt gratis verzending stilaan de norm. Hoewel niet alle landen even ver staan, zo blijkt uit de Simtrec-studie Logistiek voor webwinkels (2013) % van de Britse webshops biedt standaard gratis verzending aan, tegenover amper 7 % van de Franse webshops. Opvallend is wel dat Franse webshops zeer vaak (41 %) gratis verzending aanbieden vanaf een bepaald bedrag. Na Groot-Brittannië vertegenwoordigt Duitsland een goede tweede plaats qua gratis verzending. België daarentegen blijft voorlopig nog wat achter, met gratis verzending in minder dan 20 % van de gevallen. Als de gratis verzending vlekkeloos verloopt, zoals door de e-tailer beloofd, zal het aantal aankopen van de klant alleen maar toenemen. Bovendien delen tevreden klanten hun ervaringen met hun netwerk. Hierdoor zullen nieuwe klanten naar de online shop komen, waardoor de belangstelling voor de webwinkel alleen maar toeneemt. Oftewel: gratis verzending is gratis marketing! Hoe kan het verzendingsbeleid helpen bij de conversie van klanten? duidelijkheid: alle informatie moet overzichtelijk en transparant vermeld worden keuzevrijheid: klanten willen zelf bepalen waar en wanneer ze hun pakje ontvangen gratis verzending: dit is het meest doorslaggevende element 21 % - van 20 % 7 % Aandeel webshops met gratis levering. VK Frankrijk België

7 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 7 Gebruiksvriendelijke retouropties: een must voor 9 op 10 Gratis verzending zorgt dus voor meer klanten, grotere bestellingen én indien juist uitgevoerd een hogere klantentrouw. 85 tot 90 % van de online shoppers beweert dat dit een grote invloed heeft op hun beslissing om opnieuw naar dezelfde webshop te surfen, blijkt uit een studie in opdracht van de Europese Commissie 11. Logisch, aangezien de meeste consumenten e-commerce nog altijd beschouwen als een alternatief voor de fysieke winkel. Om diezelfde reden is ook het retourbeleid enorm belangrijk. In dezelfde studie werd aan online consumenten gevraagd welke specifieke features of leveringskwaliteiten zij belangrijk vinden om opnieuw bij een e-shop aan te kopen. 90 % van de respondenten verwees naar gebruiksvriendelijke retouropties. Gratis levering en retour is een aanpak die ook sterk aanbevolen wordt in een studie van Forrester Research uit , die tot de conclusie kwam dat gratis retour de klantenverkoop in twee jaar tijd kan vervijfvoudigen. Behoren gratis verzending en retour (nog) niet tot de mogelijkheden, dan is vooral duidelijke communicatie belangrijk. En daar laten veel e-tailers steken vallen. Bijna 15 % van de Belgische en Franse webshops biedt geen algemene informatie over de bezorgkosten, blijkt uit de Simtrec-studie Logistiek voor webwinkels (2013) 13. Welke informatie zou eigenlijk absoluut niet mogen ontbreken? duidelijkheid: waar en hoe wordt er geleverd, wat zijn de kosten keuzevrijheid: welke retourmogelijkheden worden aangeboden Gratis retour kan in twee jaar tijd de klantenverkoop vervijfvoudigen.

8 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 8 Conclusie: de kracht van levering en retour als marketinginstrumenten Het beleid inzake verzending en retour is van doorslaggevend belang voor de keuze van een e-shop. 75 % van de consumenten laat zich hierdoor leiden. 14 Dé sleutel tot succes ligt bij gratis verzending en retour, getuige het onderzoek van Forrester, waaruit blijkt dat het in rekening brengen van verzendkosten de meest voorkomende reden is (44 %) voor het achterlaten van een gevuld winkelwagentje. Verzendings- en retourmogelijkheden zijn dus even belangrijk voor een e-shop als de website, de marketing en de producten zelf. Het is dan ook een uitgelezen marketinginstrument. De grootste meerwaarde van een uitgekiend verzendings- en retourbeleid zit echter in de toegevoegde waarde voor het individueel e-commercetraject van de consument. Nog belangrijker dan de resultaten op het vlak van levering, is de totale impact op heel het proces. Door verzending doelgericht toe te passen als marketinginstrument, kan een e-shop aanzienlijk verbeteren op drie niveaus: 1 Meer trafiek Een doordacht verzendings- en retourbeleid zorgt voor tevreden klanten. Zij groeien uit tot ambassadeurs van de e-shop en overtuigen andere consumenten. Zo ontstaat er meer trafiek naar de e-shop, waardoor nog meer bezoekers de evolutie doormaken van bezoeker tot klant en zelfs ambassadeur. 2 Lagere CPA De CPA of Cost Per Acquisition is voor marketeers een zeer belangrijke parameter die aangeeft hoeveel budget ze moeten voorzien voor het aantrekken van klanten. Bij een beginnende e-shop zal dit hoog liggen, maar uiteindelijk geldt de regel: hoe lager, hoe beter. Want dan blijft er meer budget over voor andere investeringen. Dankzij een goed verzendings- en retourbeleid kan de CPA dalen tot een minimum. 3 Hogere CLV Een optimaal verzendings- en retourbeleid resulteert niet alleen in meer klanten tegen een lagere kost. Ook de kwaliteit van de klanten stijgt. Ze besteden meer per bestelling en komen vaker terug. Dat komt tot uiting in een hogere CLV of Customer Lifetime Value. In een ideaal scenario is de impact van een klantvriendelijk verzendings- en retourbeleid zodanig groot, dat marketeers hun budget voor traditionele marketing aanzienlijk kunnen terugschroeven, zonder aan rendement in te boeten. Dat opent tal van uitdagende perspectieven. En daarin schuilt de ware kracht van verzending en retour als marketinginstrumenten!

9 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 9 De postsector anticipeert Verzending en retour zijn duidelijk cruciaal voor de marketingstrategie van elke online shop. Maar zijn e-tailers niet afhankelijk van de bestaande leveringsmogelijkheden in de markt? Absoluut, en daarom anticipeert de logistieke sector volop op de stijgende vraag naar service van zowel de e-tailer als de e-shopper. Naarmate de e-commerce in een land ontwikkelt, wordt het aantal mogelijkheden uitgebreider en de concurrentie alleen maar heviger. Wil de e-tailer blijven groeien, dan is een van de mogelijkheden om internationaal te gaan. In tegenstelling tot fysieke handel, kan een website met weinig middelen aangepast worden aan lokale behoeften. Maar uiteraard is het van belang dat postoperatoren die evolutie mogelijk maken. Vanuit twee hoeken worden initiatieven ontwikkeld. Zo zet de Europese Commissie in een recent gepubliceerde roadmap 16 de lijnen uit voor een efficiëntere levering van pakjes binnen Europa. De Commissie stelt objectieven om op korte termijn de obstakels voor de ontwikkeling van e-commerce weg te werken. Het aanreiken van concrete oplossingen laat de Europese Commissie over aan de sector zelf. En vanuit die hoek ligt nu een antwoord klaar. De International Post Corporation een samenwerkingsverband van 24 postoperatoren uit Europa, Noord-Amerika en Azië, die samen 80 % van het globale postvolume vertegenwoordigen lanceerde een jaar geleden een aantal initiatieven. Deze vertrekken vanuit de noden van de consument en geven een antwoord op de stijgende vraag naar service. Welke verbeteringen worden onder de loep genomen? verbetering van de end-tot-end tracking, onder meer door gebruik te maken van RFID-technologie een grensoverschrijdende oplossing voor retourzendingen consistente opties voor grensoverschrijdende zendingen geharmoniseerde processen betrouwbare service een consistente consumentenservice Door de kwaliteit van hun dienstverlening te optimaliseren en verschillende opties voor verzending aan te reiken, versterken postoperatoren niet alleen hun eigen positie, maar ook die van vele kmo s met een online business. En zo ligt de weg vrij voor nog meer e-commerce.

10 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 10 Oplossingen van Landmark Global In het huidige digitaal tijdperk wordt de consument steeds veeleisender wat betreft de keuze voor de levering van zijn online aankopen. Wil de e-tailer tevreden klanten, dan moet hij hiermee rekening houden en hen voldoende leveringsopties bieden. Dat is wat Landmark Global doet. Wij zijn de marktleider in cross-border verzending van pakjes voor B2C-organisaties die gebruikmaken van e-commerce, direct response, direct marketing of andere direct to consumer-strategieën. Dankzij ons uitgebreide aanbod aan oplossingen voor de verzending, terugzending en fulfilment van pakjes en onze ervaring en knowhow inzake wereldwijde distributie zijn wij de perfecte logistieke partner. Ons netwerk van lokale postale operatoren en alternatieve plaatselijke leveringsdiensten laat ons toe om rekening te houden met de lokale voorkeuren van onze internationale klanten. Dit komt de tevredenheid van uw klanten uiteraard enkel ten goede. Dankzij deze lokale aanwezigheid en onze klantgerichte oplossingen groeien we nog verder, zowel op de Europese en Noord-Amerikaanse markt, als in de regio Asia-Pacific. Wij werken vanuit verschillende locaties wereldwijd, waaronder 12 strategisch gelegen vestigingen in de VS en Canada, London (VK), Groningen (Nederland), Brussel (België), Peking, Shanghai en Guangzhou (China), Hongkong, Singapore en Sydney (Australië).

11 1 2 IPC e-commerce Interconnect brochure DMC Survey Intomart gfk research, november DMC Survey DMC Survey Rapport Free Shipping Continues To Be Every Retailer s Frenemy, Forrester, Oktober E-commerce and delivery. Copenhagen Economics, 2013; 12 Rapport Boost Marketing Returns With Model-Driven Insights, Forrester, December DMC Survey Rapport Free Shipping Continues To Be Every Retailer s Frenemy, Forrester, Oktober V.U.: Luc De Munck, Muntcentrum, 1000 Brussel. sales@landmarkglobal.com

Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce

Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce: de onstuitbare

Nadere informatie

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen White Paper Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December 2014 2 E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2013 De Verenigde Staten De Verenigde Staten zijn reeds lang nummer één op de international e-commercemarkt. Eind 2013 zal hen dat waarschijnlijk 193,3 miljard euro aan inkomsten

Nadere informatie

Country factsheet - September 2013. Frankrijk

Country factsheet - September 2013. Frankrijk Country factsheet - September 2013 Frankrijk Frankrijk is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld, met een enorm groeipotentieel. Wereldwijd staat het land op de 6e plaats en in Europa zijn alleen

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December 2014 2 E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce wint aan

Nadere informatie

Country factsheet - November 2014. Zweed

Country factsheet - November 2014. Zweed Country factsheet - November 2014 Zweed Wie Zweden zegt, zegt digitaal. En wie digitaal zegt, zegt e-commerce. Inderdaad, e-commerce maakt gewoonweg deel uit van de dagelijkse routine van de Zweed. De

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops informeren internationaal gezien slecht over retouren; Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2015. Italië

Country factsheet - Februari 2015. Italië Country factsheet - Februari 2015 Italië Hoewel de Italiaanse e-commerce wat achterloop in vergelijking met de buurlanden, heeft ze toch veelbelovende cijfers te bieden: Eind 2013 waren er 14 miljoen online

Nadere informatie

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops?

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Tips om de webwinkellogistiek te verbeteren op basis van meerjarig en internationaal onderzoek. Wij, Roland Slegers en Nando van Essen, onderzochten

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Finse consument? 05 03 Wat en hoe kopen Finse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Finnen?

Nadere informatie

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu?

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu? Hoe goed doen we het nu? Fysieke hoofdprocessen: Orderproductie Afleveren Orderproductie Op dit moment wordt er veelal een push principe toegepast. Orderproductie Kenmerkend voor het push principe is dat

Nadere informatie

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media Salesforce Uitzonderlijke prestaties: Hoe top excelleren op social media Belangrijkste cijfers en bevindingen uit het vierde jaarlijkse 'State of Marketing' onderzoek 2300 Over dit rapport 2 Deze vierde

Nadere informatie

Country factsheet - Juli 2013. België

Country factsheet - Juli 2013. België Country factsheet - Juli 2013 België Meertalig, multicultureel en gelegen in het hart van Europa. E-commerce in België blijft verder groeien en legt heel wat potentieel bloot voor zowel nationale als internationale

Nadere informatie

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Inhoud Export als antwoord op de verzadiging 3 Welke strategie om de doellanden te kiezen? 4 Noodzaak van een aangepaste marketingbenadering 6 De uitdagingen

Nadere informatie

Country factsheet - November 2013. Nederland

Country factsheet - November 2013. Nederland Country factsheet - November 2013 Nederland Nederland mag dan een klein landje zijn, het beschikt over een indrukwekkende internetmaturiteit en vormt daardoor een zeer interessante markt voor e-tailers.

Nadere informatie

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD TNT GAAT EEN STAPJE VERDER Het zeer uitgebreide lucht- en wegennetwerk van TNT heeft nu een nog groter geografisch bereik: tot wel 99,9 % van de wereldwijde bestemmingen.

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen Country factsheet - Januari 2015 Noorwegen Noorwegen is heer en meester over het Scandinavische e-commercelandschap. Het land staat zelfs in de top 10 van de Forresters-lijst landen met het grootste e-commerce-potentieel.

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Inkomsten uit e-commerce bedragen 109 miljard euro Aan superlatieven geen gebrek als we de e-commerce van het Verenigd Koninkrijk moeten kwalificeren!

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1 Online schoenen kopen 2014 1 Inhoud Inleiding..3 Opzet onderzoek..4 Bezorgen..5 Retourneren..6 Leveringstijd..7 Bedenkdagen.8 Enquête.. 9 Groepsdiscussie 10 Cases 11 Conclusie 16 Over schoenportaal.17

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk Inhoud 01 Inleiding: het Verenigd Koninkrijk 03 02 Hoe groot is de e-commercemarkt in het Verenigd Koninkrijk? 04 03 Wie is de Britse

Nadere informatie

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Op basis van het E-Commerce behoeften - onderzoek 2013, uitgevoerd door Intomart GfK Samenvatting In opdracht van PostNL heeft Intomarkt Gfk onderzoek

Nadere informatie

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper je ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper Inhoud België: ideaal startpunt 3 Inhaalbeweging 4 Geen overvolle vijver 5 Vooraf betaald 6 Snel leveren is een must 7 Vertrouwd gezicht 7 bpost biedt

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops voorop in afleveropties, consument wil méér! Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim duizend Nederlandse

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Retail Hubo. Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel

SAP Customer Success Story Retail Hubo. Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel SAP Customer Success Story Retail Hubo Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel De oplossing Bedrijf Hubo Sector Retail Producten en diensten Doe-het-zelfartikelen Website www.hubo.be

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post NIEUW! Transactional Color Printing Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post De laatste jaren is de relatie tussen bedrijven en hun klanten geëvolueerd. Consumenten hebben nu sneller toegang

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

COUNTRY FACTSHEET I APRIL België

COUNTRY FACTSHEET I APRIL België COUNTRY FACTSHEET I APRIL 2016 België INHOUD 02 Inhoud 01 Inleiding 3 02 Wie is de Belgische consument? 5 03 Wat en hoe kopen Belgische e-shoppers? 7 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Belgen? 9 05

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling E-Commerce E-Commerce: Snelst groeiende omzet: De omzet via internet groeit spectaculair. Zowel consumenten als bedrijven weten steeds beter hun weg te vinden op internet. Internet biedt veel voordelen:

Nadere informatie

China. Country factsheet - Augustus 2013

China. Country factsheet - Augustus 2013 Country factsheet - Augustus 2013 China Een e-commerce markt met het grootste potentieel ter wereld? Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van elke e-tailer en werpt spontaan de vraag op of er commerciële

Nadere informatie

E-commercetrends in. België

E-commercetrends in. België E-commercetrends in België We kunnen er niet meer omheen, e-commerce is overal aanwezig. Steeds meer winkels openen een onlineshop. Steeds meer mensen kopen online, over alle leeftijdscategorieën heen.

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2015 De Verenigde Staten Inhoud Inleiding 3 Wat kopen Amerikaanse e-shoppers? 4 Favoriete betaalmethodes 4 Cross-border 5 Belang van sociale media 6 Vakantiepieken 7 Markt van

Nadere informatie

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Oktober 2015 Tip 1: E-mail Marketing De e-mail is en blijft een trend door de jaren heen. Vooral tijdens de feestdagen wordt er flink

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com White paper Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? Inhoud Introductie 3 Transparante kostprijs berekening is een absolute must 4 Gebruik gratis verzending en retour als marketingmiddel 5

Nadere informatie

Global Webshop Logistics 2014

Global Webshop Logistics 2014 Global Webshop Logistics 2014 Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Blauwdruk voor succesvol (= klantgericht) e-fulfilment

Nadere informatie

Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten. 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen

Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten. 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen Opkomst van online food-retail en de gevolgen voor de logistieke keten 4 e Frug I Com congres, 6 november 2012 Nando van Essen Online retail: Stormachtige ontwikkeling Het gaat allemaal harder dan u denkt

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong Country factsheet - Oktober 2014 Hong Kong Hong Kong: tot 1997 een Britse kolonie, sindsdien een Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China. Een deel van China dus, maar ook weer niet helemaal,

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2014 Spanje

Country factsheet - Februari 2014 Spanje Country factsheet - Februari 2014 Spanje Spanje, het vijfde grootste land van Europa, is Zuid-Europees marktleider inzake e-commerce en heeft het stadium van rijpheid nog niet bereikt. Dat zijn allemaal

Nadere informatie

RAPPORT E-COMMERCE IN BELGIË. Zo scoor je als buitenlandse webshop bij de Belgische consument

RAPPORT E-COMMERCE IN BELGIË. Zo scoor je als buitenlandse webshop bij de Belgische consument RAPPORT E-COMMERCE IN BELGIË Zo scoor je als buitenlandse webshop bij de Belgische consument Inhoud Dé Benelux Bezorgers bpost en DHL slaan de handen in elkaar voor bezorgingen in de Benelux HOOFDSTUK

Nadere informatie

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage 2 Autokoper 2008 Onderzoek AutoTrack.nl & Newcom onder n = 1.000 Consumenten hebben vertrouwen in de markt Internet en merkdealers

Nadere informatie

Zalando case study e-commerce

Zalando case study e-commerce Zalando case study e-commerce Van fashion start-up tot e-tailer die de fashion e-commerce herdefinieert Zalando is het meest toonaangevende online modeplatform van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

freight is our trade www.neele.nl Nederlands

freight is our trade www.neele.nl Nederlands freight is our trade www.neele.nl Nederlands Full service logistieke dienstverlening Neele Logistics ontzorgt uw complete logistiek. Of u nu een vervoerder zoekt die goed de weg weet in Europa of een partij

Nadere informatie

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE?

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? Ik ben hier. En u? De klant is god. En god is overal. Maar is uw bedrijf dat ook? Want terwijl u braaf naast de telefoon wacht tot de klant

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE

dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE dossier TOTAALPLAN LEUVENSE E-COMMERCE Liever Leuven stelt lokale totaaloplossing voor e-commerce voor Opmars van e-commerce Er wordt steeds meer online gewinkeld. E-commerce is al langer aan een opmars

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

Amazon will always compete with you in any business, no partnership

Amazon will always compete with you in any business, no partnership Reflectie op Amerikareis Shopping 2020 Op het congres Shoppingtoday in Almere heb ik op 26 september de belangrijkste bevindingen van de studiereis van Shopping 2020 gepresenteerd. Bevindingen die spraakmakend

Nadere informatie

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL @NIELSAARTS 18-03-2015 EVOLVE MOBILE Bij Evolve Mobile combineren we technologische innovaties om de mobiele klantervaring te verbeteren

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Deense consument? 05 03 Wat en hoe kopen Deense e-shoppers? 07 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Denen?

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je

Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je !!! SCRM!!!!!!!,,, Inhoudsopgave 1 Stappenplan CRM event... 1 1.1 Social media audit... 1 1.2 Maak een SWOT-analyse van de social media aanpak van je bedrijf/organisatie. Wat zijn je voornaamste conclusies?...

Nadere informatie

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium

Over promo-code.be. Snelst groeiende Belgische kortingssite. Selinde Winter Account Manager Belgium Over promo-code.be Promo-code.be zag het levenslicht in 2011 tijdens onze gemeenschappelijke projecten in de Silicon Valley van Europa namelijk Gent. We specialiseren ons in kortingen en promoties. Gemiddeld

Nadere informatie

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com White paper Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken White Paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken 2 Inhoud Cross-border e-commerce is sterke stijger

Nadere informatie

November E-commerce

November E-commerce November 2017 E-commerce 9 op 10 zelfstandige handelaars is online aanwezig, via eigen website of sociale media. 5 op 10 verkoopt ook online, via verschillende kanalen, niet noodzakelijk webshop. Gebrek

Nadere informatie

Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce'

Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce' Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce' 1 Digitale adoptie van Belgische KMO s Digitale economie G20 + 8% 963 K KMO s in België 2 Legal 3 Online markt

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

Analytics rapport: AmbiSphere

Analytics rapport: AmbiSphere www.vanhaelewyn.be/webdesign Industrieweg 3 marketing@vanhaelewyn.be B-3001 HAASRODE (op afspraak) +32 (0) 495 61 58 05 Analytics rapport: AmbiSphere 1 november 2008 30 november 2008 V = vaststelling V

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Onderzoek Onderzoek Meten = weten Als u de vinger aan de pols wilt houden, wilt weten of u op de juiste weg zit en u heeft behoefte aan goede, betrouwbare informatie om beslissingen op te nemen, dan kan

Nadere informatie

Design brief Invuldocument voor het design agency

Design brief Invuldocument voor het design agency Design brief Invuldocument voor het design agency Universiteit Hasselt, 2017, alle rechten voorbehouden. Elk retail design project start met een grondige onderzoeksfase waarin je samen met de retailer

Nadere informatie

Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn?

Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn? Met alleen een Mijn ben je er niet. mijn. Hoe fijn is het om één van de eersten te zijn? Wat bespreken we? De historie, waarom en hoe het begon Wat hadden/hebben we Waar bleef het steken Geleerde lessen

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

Country factsheet - Mei 2015. Polen

Country factsheet - Mei 2015. Polen Country factsheet - Mei 2015 Polen Polen, dat in het hart van Centraal-Europa ligt, heeft de voorbije jaren een sterk economisch parcours afgelegd. Met positieve gevolgen voor de e-commerce. Dat bewijzen

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Marketing & design Marketing & design Ketendenken: Marketing is de kunst van het bereiken en verleiden van uw klant. is in staat om met u mee te denken over hoe u uw klanten kunt bereiken, maar ook in

Nadere informatie

e-commerce Barometer 2017 België

e-commerce Barometer 2017 België e-commerce Barometer 2017 België Agenda 1. Waarom deze e-commerce Barometer? 2. Payment Service Providers 3. Diepte analyse van de online handel in België 4. Appendix Deel 1 Waarom deze e-commerce Barometer?

Nadere informatie

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor

Inspirerende trends. Webcare met Voxtron en Engagor Inspirerende s Webcare met Voxtron en Engagor Webcare met Voxtron en Engagor Facebook, Twitter, blogs en fora: voor de consument zijn het nieuwe kanalen om over een bedrijf te praten en om producten en

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN..

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. 1 SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. JAN-WILLEM JANSSEN 9 JANUARI 2014 2 WAT IS EEN SHIFT? EEN KORTE UITLEG EEN SHIFT IS EEN FUNDAMENTELE GEDRAGSVERANDERING, DIE MEESTAL MOGELIJK WORDT GEMAAKT DOOR INTRODUCTIE

Nadere informatie

E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003

E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003 E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003 1. Introductie Na zeven vette jaren 2 1. Introductie doelstelling en inzicht in site zijn noodzakelijk

Nadere informatie

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten.

Gedurende onze jarenlange ervaringen met verkoop hebben wij een sterke evolutie meegemaakt in het aankoopgedrag van onze consumenten. Beste aanwezigen, maar vooral beste collega s winkeliers, Ik ben Veerle van Schoenen Reyskens en wil jullie een praktijkgetuigenis brengen hoe wij omgaan met het nieuwe winkelen. We zijn sinds kort bezig

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Zweedse e-shopper? 05 03 Wat en hoe kopen Zweedse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsvoorkeuren hebben de Zweedse

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN

BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN BELEGGEN IN HET AMAZON VAN 10 JAAR GELEDEN VALUE JAGERS JD.com (Nasdaq: JD) E-commerce is een van de snelst groeiende sectoren in onze economie. We kopen steeds meer online. Om te winkelen gaan we steeds

Nadere informatie

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder besluitvormers uit 12 landen

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder besluitvormers uit 12 landen Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder 7.500 besluitvormers uit 12 landen Joseph Bradley Jeff Loucks Andy Noronha James Macaulay

Nadere informatie

Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail

Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail Auteur Nando van Essen Datum April 2017 Inhoud 1. Groei van e-retail en consequenties voor logistiek 2. Wat verwacht de consument van e- commerce

Nadere informatie

Bel&Bo vandaag. Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs

Bel&Bo vandaag. Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs MOTIV - EVENT Bel&Bo vandaag Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs DE MARKT Midden tot laag segment Grootste concurrenten ONZE KLANT Ruim publiek van 25 tot

Nadere informatie

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER GROTE WOONONDERZOEK Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? 01 WHKMP S GROTE WOONONDERZOEK van inspiratie tot aankoop DirectResearch heeft meer dan 750 respondenten ondervraagd in opdracht van wehkamp Toen

Nadere informatie

BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS. Hoe om te gaan met de online consument?

BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS. Hoe om te gaan met de online consument? BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS Hoe om te gaan met de online consument? An Experian Marketing Services White Paper December 2014 INHOUD Wie doet online aankopen?...3 Wanneer worden de meeste online

Nadere informatie

Trendrapport. Channel convergence en de nieuwe medewerker. case 13

Trendrapport. Channel convergence en de nieuwe medewerker. case 13 Trendrapport Channel convergence en de nieuwe medewerker De consument is door de exponentiële groei van de internetmogelijkheden en de mobiele media mondiger dan ooit. Om te beantwoorden aan de eisen van

Nadere informatie

ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT.

ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT. ALLES VOOR UW BUSINESS. DANKZIJ EEN UITGEBREID ASSORTIMENT. ARP werkt samen met de toonaangevende fabrikanten op de markt. Als directe leverancier koopt ARP de producten van meer dan 600 bekende fabrikanten

Nadere informatie

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten

W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten ideeën.doen.groeien W2P.pro Lastenboek en Vragenlijsten 27 januari 2015 De e-commerce in België loopt op vlak van omzet en volume ongeveer 18 maanden achter in vergelijking met onze buurlanden. Bron. Online

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

De Europese standaard voor professionele webwinkels. E-commerce oplossingen voor meer vertrouwen

De Europese standaard voor professionele webwinkels. E-commerce oplossingen voor meer vertrouwen De Europese standaard voor professionele webwinkels E-commerce oplossingen voor meer vertrouwen Word lid van deze groep van meer dan 15.000 professionele webwinkeliers! Uw logo Dit bieden wij aan alles

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel

Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel Bakker Hillegom verhoogt omzet met nieuwe webwinkel Bakker Hillegom is het grootste tuinpostorderbedrijf in Europa. Verkoop via internet wordt daarbij steeds belangrijker. The Vision Web heeft voor Bakker

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Content Marketing Datum: juni 2016 Content marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan stijgen

Nadere informatie