Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce"

Transcriptie

1 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce

2 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce: de onstuitbare opmars 2 Het e-commercetraject van de consument: het belang van verzending en retour 3 Consumenten maken reclame 5 Gratis verzending: meer trouwe klanten die meer spenderen 6 Gebruiksvriendelijke retouropties: een must voor 9 op 10 7 Conclusie: de kracht van levering en retour als marketinginstrumenten 8 De postsector anticipeert 9 Oplossingen van bpost International 10 Het succes van de e-commerce zet zich onverwijld verder. Volgens emarketer 1 stevent de wereldwijde B2C e-commerce in 2014 af op een omzet van ruim een biljoen euro! emarketer gaat ervan uit dat B2C e-commerce in APAC dit jaar goed zal zijn voor een omzet van 388,10 miljard euro, tegenover 356,60 miljard in de VS. Op de derde plaats komt West-Europa, met een verwachte online verkoop voor de B2C-markt van 256,70 miljard euro. De spectaculaire groei is te danken aan Aziatische groeimarkten zoals China en India, maar ook Argentinië, Mexico, Brazilië, Canada, Rusland en Italië tekenen mooie groeicijfers op. Daarnaast biedt ook de mature West-Europese markt nog steeds mooie perspectieven. Vooral dankzij een waaier aan innovaties en trends, zoals het alsmaar stijgende gebruik van smartphones en tablets voor online aankopen. Ook het belang van grensoverschrijdende e-commerce neemt hand over hand toe. Was crossborder e-commerce in 2010 goed voor een wereldwijd aandeel van 3,9 miljard euro, dan verwacht men tegen 2020 een aandeel van 6,8 miljard. Een groei van maar liefst 75 %! 2 De onstuitbare opmars van de e-commerce biedt overal ter wereld talloze opportuniteiten aan e-tailers. Maar elke kans is in zekere zin ook een uitdaging, niet in het minst wat betreft verzending en retour. Daarom deze whitepaper, waarin we verduidelijken hoe een uitgekiende verzendings- en retourstrategie bijdraagt tot een optimaal e-commercetraject voor de klant. Kortom: verplichte kost voor elke e-tailer! 256,70 miljard 356,60 miljard 388,10 miljard Raming emarketer ecommerce B2C in 2014.

3 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 3 Het e-commercetraject van de consument: het belang van verzending en retour De consument doorloopt bij e-commerce verschillende stappen. Opvallend is dat het belang van verzending al heel vroeg in het beslissingsproces opduikt. Wie beseft dat hij iets nodig heeft (Trigger), zal zich eerst informeren (Search & evaluate) via sociale media, massamedia en peers. Hoe concreter zijn behoefte wordt, hoe concreter hij ook gaat zoeken naar informatie, onder andere op vergelijkingssites en e-shops. Gemiddeld gebruikt een consument 10,4 verschillende bronnen voor hij een beslissing maakt % van de consumenten consulteert daarbij ook referenties van klanten. 4 Een studie van gfk 5 toont aan dat er op dat moment vooral gekeken wordt naar prijs, productinformatie én verzendkosten. Dit is dus het uitgelezen moment om via gratis verzending een maximale conversie te bewerkstelligen van bezoeker naar klant (Buy). Want 75 % van de online shoppers kijkt eerst naar de verzendkosten alvorens over te gaan tot aankoop. 6 Na de aankoop volgt de fase van de verzending (Delivery service). Daarbij moeten de gecreëerde verwachtingen bij de klant track & trace, afhaalmogelijkheden ingelost worden. Maar ook na het openen van de zending (Consume) blijft een optimale service belangrijk. Wat als de klant niet tevreden is en een beroep wil doen op de retourmogelijkheid? (Return) Dan is het aan de e-tailer om de nodige opties te voorzien en hierover klaar en duidelijk te communiceren. Pas als heel het verzendings- en retourproces optimaal functioneert, heerst er bij de klant algemene tevredenheid. Dat algemeen tevredenheidsgevoel resulteert ook in positieve referenties, die op hun beurt weer andere zoekende consumenten over de streep trekken (sneeuwbaleffect). Die wisselwerking is cruciaal voor e-commerce. De gedeelde ervaring van tevreden klanten, op basis van een optimaal verzendingsen retourbeleid, is de beste reclame voor elke e-tailer. En zo groeit elke tevreden klant uit tot ambassadeur van de e-shop en uithangbord voor toekomstige klanten! 75 % van de online shoppers kijkt eerst naar de verzendkosten alvorens over te gaan tot aankoop. Convert

4 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 4 Toelichting bij het e-commercetraject van de klant 1 Trigger Ik heb nieuwe schoenen nodig! Met producten die inspelen op de noden van de targetgroep en dankzij frequente nieuwigheden waarover adequaat wordt gecommuniceerd, houdt u nauw contact met uw klanten. Convert 2 Search & evaluate Ik ga beslissen welke schoenen ik koop nadat ik alles zorgvuldig heb bekeken. Een uitstekende cyberreputatie en een duidelijke communicatie over de leveringsvoorwaarden wekt de interesse van de targetgroep op en boezemt vertrouwen in. 3 Buy Ik koop de schoenen die ik wil online. Als u duidelijk vermeldt dat de levering gratis is, zullen webshopbezoekers sneller overgaan tot een aankoop. 4 Delivery service Ik ontvang mijn nieuwe schoenen. Leveringsopties die inspelen op de noden van de klant, een transparante track & trace service en het nakomen van de leveringstermijn maken de e-commerce-ervaring tot een succes. Deliver 5 Consume Ik open de doos en de inhoud stemt overeen met wat ik heb besteld. Ik pas de schoenen. Een optimale fulfilmentservice is onontbeerlijk voor een webshop. 6 Return Uiteindelijk verander ik van gedacht, ik hoef de schoenen niet meer. Een efficiënt retourbeleid stemt de klant tevreden, zelfs als de aankoop op zich niet succesvol is gebleken. Feedback 7 Promote & recommend Ik beleefde een aangename koopervaring en vertel dit aan mijn omgeving. Doordat u de online gemaakte beloftes ook offline waarmaakt, worden uw klanten uw ambassadeurs.

5 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 5 Consumenten maken reclame Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Een vloek en een zegen tegelijk, ongeacht de grootte van het bedrijf of de sector. Want dankzij sociale media heeft de consument meer macht en invloed dan ooit tevoren. Zeker voor e-tailers is die customer empowerment iets om absoluut rekening mee te houden. Door de toenemende populariteit van e-commerce stijgt niet alleen het beschikbare aanbod, maar ook de concurrentie. Online shoppers informeren zich uitgebreid voor ze hun bestelling plaatsen, zijn veeleisender en vergelijken de producten en diensten die e-tailers aanbieden. Logisch feit: als een webshop zijn beloftes nakomt, zullen klanten terugkomen en de shop promoten. Niet alleen bij vrienden en kennissen, ook via sociale media als Facebook, Twitter, Pinterest... Zo blijkt dat 71 % van de consumenten sneller geneigd is om een bestelling te plaatsen als ze daarvan online referenties terugvinden. 7 Dat mes snijdt aan twee kanten. Want referenties op sociale media bevatten zowel positieve als negatieve commentaren. Een groot deel van die negatieve commentaren is gerelateerd aan het offline, logistieke gedeelte van het e-commercetraject. Een reden te meer om in te zetten op kwaliteitsvolle verzending. Want een e-shop mag er nog zo mooi uitzien, als de verzending ondermaats is, houdt de klant er een slecht gevoel aan over dat hij ventileert via sociale media. En mogelijk komt hij niet terug naar de webshop. Met andere woorden: een optimale verzending resulteert in tevreden klanten. En die voeren de beste promotie voor een e-shop. Verzending is daarom een cruciaal instrument in elke marketingstrategie. 71 % van de consumenten is sneller geneigd om een bestelling te plaatsen als ze daarvan online referenties terugvinden.

6 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 6 Gratis verzending: meer trouwe klanten die meer spenderen De conversie van bezoeker naar trouwe klant is de grootste uitdaging van een online shop. Volgens sommige studies kijkt 75 % van de online shoppers eerst naar de verzendkosten vooraleer ze overgaan tot aankoop. 8 Als het totaalbedrag te hoog oploopt, of als de verzendkosten te laat in het aankoopproces vermeld worden, is dat voor velen een reden om hun winkelkarretje aan de kant te schuiven. Uit een onderzoek van Forrester 9 blijkt zelfs dat het in rekening brengen van verzendkosten de meest voorkomende reden is (44 %) voor het achterlaten van een gevuld winkelwagentje. Gratis verzending is een van de sterkste USP s in e-commerce. Het resulteert in meer klanten grotere bestellingen Dat beseffen ook steeds meer e-tailers. Internationaal wordt gratis verzending stilaan de norm. Hoewel niet alle landen even ver staan, zo blijkt uit de Simtrec-studie Logistiek voor webwinkels (2013) % van de Britse webshops biedt standaard gratis verzending aan, tegenover amper 7 % van de Franse webshops. Opvallend is wel dat Franse webshops zeer vaak (41 %) gratis verzending aanbieden vanaf een bepaald bedrag. Na Groot-Brittannië vertegenwoordigt Duitsland een goede tweede plaats qua gratis verzending. België daarentegen blijft voorlopig nog wat achter, met gratis verzending in minder dan 20 % van de gevallen. Als de gratis verzending vlekkeloos verloopt, zoals door de e-tailer beloofd, zal het aantal aankopen van de klant alleen maar toenemen. Bovendien delen tevreden klanten hun ervaringen met hun netwerk. Hierdoor zullen nieuwe klanten naar de online shop komen, waardoor de belangstelling voor de webwinkel alleen maar toeneemt. Oftewel: gratis verzending is gratis marketing! Hoe kan het verzendingsbeleid helpen bij de conversie van klanten? duidelijkheid: alle informatie moet overzichtelijk en transparant vermeld worden keuzevrijheid: klanten willen zelf bepalen waar en wanneer ze hun pakje ontvangen gratis verzending: dit is het meest doorslaggevende element 21 % - van 20 % 7 % Aandeel webshops met gratis levering. VK Frankrijk België

7 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 7 Gebruiksvriendelijke retouropties: een must voor 9 op 10 Gratis verzending zorgt dus voor meer klanten, grotere bestellingen én indien juist uitgevoerd een hogere klantentrouw. 85 tot 90 % van de online shoppers beweert dat dit een grote invloed heeft op hun beslissing om opnieuw naar dezelfde webshop te surfen, blijkt uit een studie in opdracht van de Europese Commissie 11. Logisch, aangezien de meeste consumenten e-commerce nog altijd beschouwen als een alternatief voor de fysieke winkel. Om diezelfde reden is ook het retourbeleid enorm belangrijk. In dezelfde studie werd aan online consumenten gevraagd welke specifieke features of leveringskwaliteiten zij belangrijk vinden om opnieuw bij een e-shop aan te kopen. 90 % van de respondenten verwees naar gebruiksvriendelijke retouropties. Gratis levering en retour is een aanpak die ook sterk aanbevolen wordt in een studie van Forrester Research uit , die tot de conclusie kwam dat gratis retour de klantenverkoop in twee jaar tijd kan vervijfvoudigen. Behoren gratis verzending en retour (nog) niet tot de mogelijkheden, dan is vooral duidelijke communicatie belangrijk. En daar laten veel e-tailers steken vallen. Bijna 15 % van de Belgische en Franse webshops biedt geen algemene informatie over de bezorgkosten, blijkt uit de Simtrec-studie Logistiek voor webwinkels (2013) 13. Welke informatie zou eigenlijk absoluut niet mogen ontbreken? duidelijkheid: waar en hoe wordt er geleverd, wat zijn de kosten keuzevrijheid: welke retourmogelijkheden worden aangeboden Gratis retour kan in twee jaar tijd de klantenverkoop vervijfvoudigen.

8 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 8 Conclusie: de kracht van levering en retour als marketinginstrumenten Het beleid inzake verzending en retour is van doorslaggevend belang voor de keuze van een e-shop. 75 % van de consumenten laat zich hierdoor leiden. 14 Dé sleutel tot succes ligt bij gratis verzending en retour, getuige het onderzoek van Forrester, waaruit blijkt dat het in rekening brengen van verzendkosten de meest voorkomende reden is (44 %) voor het achterlaten van een gevuld winkelwagentje. Verzendings- en retourmogelijkheden zijn dus even belangrijk voor een e-shop als de website, de marketing en de producten zelf. Het is dan ook een uitgelezen marketinginstrument. De grootste meerwaarde van een uitgekiend verzendings- en retourbeleid zit echter in de toegevoegde waarde voor het individueel e-commercetraject van de consument. Nog belangrijker dan de resultaten op het vlak van levering, is de totale impact op heel het proces. Door verzending doelgericht toe te passen als marketinginstrument, kan een e-shop aanzienlijk verbeteren op drie niveaus: 1 Meer trafiek Een doordacht verzendings- en retourbeleid zorgt voor tevreden klanten. Zij groeien uit tot ambassadeurs van de e-shop en overtuigen andere consumenten. Zo ontstaat er meer trafiek naar de e-shop, waardoor nog meer bezoekers de evolutie doormaken van bezoeker tot klant en zelfs ambassadeur. 2 Lagere CPA De CPA of Cost Per Acquisition is voor marketeers een zeer belangrijke parameter die aangeeft hoeveel budget ze moeten voorzien voor het aantrekken van klanten. Bij een beginnende e-shop zal dit hoog liggen, maar uiteindelijk geldt de regel: hoe lager, hoe beter. Want dan blijft er meer budget over voor andere investeringen. Dankzij een goed verzendings- en retourbeleid kan de CPA dalen tot een minimum. 3 Hoger CLV Een optimaal verzendings- en retourbeleid resulteert niet alleen in meer klanten tegen een lagere kost. Ook de kwaliteit van de klanten stijgt. Ze besteden meer per bestelling en komen vaker terug. Dat komt tot uiting in een hogere CLV of Customer Lifetime Value. In een ideaal scenario is de impact van een klantvriendelijk verzendings- en retourbeleid zodanig groot, dat marketeers hun budget voor traditionele marketing aanzienlijk kunnen terugschroeven, zonder aan rendement in te boeten. Dat opent tal van uitdagende perspectieven. En daarin schuilt de ware kracht van verzending en retour als marketinginstrumenten!

9 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 9 De postsector anticipeert Verzending en retour zijn duidelijk cruciaal voor de marketingstrategie van elke online shop. Maar zijn e-tailers niet afhankelijk van de bestaande leveringsmogelijkheden in de markt? Absoluut, en daarom anticipeert de logistieke sector volop op de stijgende vraag naar service van zowel de e-tailer als de e-shopper. Naarmate de e-commerce in een land ontwikkelt, wordt het aantal mogelijkheden uitgebreider en de concurrentie alleen maar heviger. Wil de e-tailer blijven groeien, dan is een van de mogelijkheden om internationaal te gaan. In tegenstelling tot fysieke handel, kan een website met weinig middelen aangepast worden aan lokale behoeften. Maar uiteraard is het van belang dat postoperatoren die evolutie mogelijk maken. Vanuit twee hoeken worden initiatieven ontwikkeld. Zo zet de Europese Commissie in een recent gepubliceerde roadmap 16 de lijnen uit voor een efficiëntere levering van pakjes binnen Europa. De Commissie stelt objectieven om op korte termijn de obstakels voor de ontwikkeling van e-commerce weg te werken. Het aanreiken van concrete oplossingen laat de Europese Commissie over aan de sector zelf. En vanuit die hoek ligt nu een antwoord klaar. De International Post Corporation een samenwerkingsverband van 24 postoperatoren uit Europa, Noord-Amerika en Azië, die samen 80 % van het globale postvolume vertegenwoordigen lanceerde een jaar geleden een aantal initiatieven. Deze vertrekken vanuit de noden van de consument en geven een antwoord op de stijgende vraag naar service. Welke verbeteringen worden onder de loep genomen? verbetering van de end-tot-end tracking, onder meer door gebruik te maken van RFID-technologie een grensoverschrijdende oplossing voor retourzendingen consistente opties voor grensoverschrijdende zendingen geharmoniseerde processen betrouwbare service een consistente consumentenservice Door de kwaliteit van hun dienstverlening te optimaliseren en verschillende opties voor verzending aan te reiken, versterken postoperatoren niet alleen hun eigen positie, maar ook die van vele kmo s met een online business. En zo ligt de weg vrij voor nog meer e-commerce.

10 Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 10 Oplossingen van bpost International bpost International beschikt nu reeds over een uitgebreid gamma aan oplossingen voor elke e-tailer, van basic tot high-end. De consument verwacht tijdige, transparante en betrouwbare leveringen. Dat is dan ook wat bpost International garandeert voor alle B2C-pakketten, op basis van uiteenlopende processen, technologieën en een wereldwijd netwerk. bpost International levert in meer dan 200 verschillende landen en beschikt naast het Europese hoofdkantoor in België over strategische lokale verankeringen in het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, China, Singapore en de Verenigde Staten. Dé garantie op tevreden consumenten, waar die zich ook bevinden! bpost International biedt e-tailers (en hun klanten) logistiek maatwerk. De oplossingen zijn altijd persoonlijk, van de ophaling, opslag en sortering tot de verpakking en levering van goederen over de hele wereld. Ook retourzendingen krijgen alle aandacht binnen het uitgekiende ecosysteem van de e-commerce. Klanten profiteren van een ruime waaier aan mogelijkheden en eenvoudige retourprocedures. En omdat elke e-shop anders is, zorgt bpost International altijd voor specifieke logistieke oplossingen op maat. Kortom: bij bpost International zijn uw internationale zendingen in goede handen! B2C Pakketten Uw internationale zendingen in goede handen

11 1 2 IPC e-commerce Interconnect brochure DMC Survey Intomart gfk research, november DMC Survey DMC Survey Rapport Free Shipping Continues To Be Every Retailer s Frenemy, Forrester, Oktober E-commerce and delivery. Copenhagen Economics, 2013; 12 Rapport Boost Marketing Returns With Model-Driven Insights, Forrester, December DMC Survey Rapport Free Shipping Continues To Be Every Retailer s Frenemy, Forrester, Oktober V.U.: Luc De Munck, Muntcentrum, 1000 Brussel (0)

White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce

White Paper. Verzending en retour als marketinginstrumenten. B2C e-commerce White Paper Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce Verzending en retour als marketinginstrumenten voor B2C e-commerce 2 E-commerce: de onstuitbare opmars Inhoud E-commerce:

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober 2013. De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2013 De Verenigde Staten De Verenigde Staten zijn reeds lang nummer één op de international e-commercemarkt. Eind 2013 zal hen dat waarschijnlijk 193,3 miljard euro aan inkomsten

Nadere informatie

Country factsheet - April 2016. België

Country factsheet - April 2016. België Country factsheet - April 2016 België Inhoud Inleiding 3 Wat kopen de Belgische klanten online? 4 Populaire betaalmethodes 4 Populaire leveringsmethodes 5 Populaire online platformen 5 Over de grenzen

Nadere informatie

Country factsheet - September 2013. Frankrijk

Country factsheet - September 2013. Frankrijk Country factsheet - September 2013 Frankrijk Frankrijk is een van de grootste e-commercemarkten ter wereld, met een enorm groeipotentieel. Wereldwijd staat het land op de 6e plaats en in Europa zijn alleen

Nadere informatie

Country factsheet - November 2014. Zweed

Country factsheet - November 2014. Zweed Country factsheet - November 2014 Zweed Wie Zweden zegt, zegt digitaal. En wie digitaal zegt, zegt e-commerce. Inderdaad, e-commerce maakt gewoonweg deel uit van de dagelijkse routine van de Zweed. De

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2015. Italië

Country factsheet - Februari 2015. Italië Country factsheet - Februari 2015 Italië Hoewel de Italiaanse e-commerce wat achterloop in vergelijking met de buurlanden, heeft ze toch veelbelovende cijfers te bieden: Eind 2013 waren er 14 miljoen online

Nadere informatie

Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December 2014 2 E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce wint aan

Nadere informatie

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen

White Paper. Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen White Paper Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen Laat je klanten zelf kiezen waar en wanneer ze je product willen I December 2014 2 E-commerce wint aan belang Inhoud E-commerce

Nadere informatie

Country factsheet - November 2013. Nederland

Country factsheet - November 2013. Nederland Country factsheet - November 2013 Nederland Nederland mag dan een klein landje zijn, het beschikt over een indrukwekkende internetmaturiteit en vormt daardoor een zeer interessante markt voor e-tailers.

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2016 Finland Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Finse consument? 05 03 Wat en hoe kopen Finse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Finnen?

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen

Country factsheet - Januari 2015. Noorwegen Country factsheet - Januari 2015 Noorwegen Noorwegen is heer en meester over het Scandinavische e-commercelandschap. Het land staat zelfs in de top 10 van de Forresters-lijst landen met het grootste e-commerce-potentieel.

Nadere informatie

Country factsheet - Juli 2013. België

Country factsheet - Juli 2013. België Country factsheet - Juli 2013 België Meertalig, multicultureel en gelegen in het hart van Europa. E-commerce in België blijft verder groeien en legt heel wat potentieel bloot voor zowel nationale als internationale

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops informeren internationaal gezien slecht over retouren; Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim

Nadere informatie

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk

Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Country factsheet - Januari 2014 Verenigd Koninkrijk Inkomsten uit e-commerce bedragen 109 miljard euro Aan superlatieven geen gebrek als we de e-commerce van het Verenigd Koninkrijk moeten kwalificeren!

Nadere informatie

E-commerce Oktober 2016

E-commerce Oktober 2016 E-commerce Oktober 2016 Sterke stijging van aantal zelfstandige handelaars dat online verkoopt: vandaag doet 5 aan e-commerce t.o.v. 3 in 2014. Verkoop gebeurt vooral via eigen webshop of website. Meer

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD

WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD WIN TIJD, WIN GELD WERELDWIJD TNT GAAT EEN STAPJE VERDER Het zeer uitgebreide lucht- en wegennetwerk van TNT heeft nu een nog groter geografisch bereik: tot wel 99,9 % van de wereldwijde bestemmingen.

Nadere informatie

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops?

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Tips om de webwinkellogistiek te verbeteren op basis van meerjarig en internationaal onderzoek. Wij, Roland Slegers en Nando van Essen, onderzochten

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten

Country factsheet - Oktober De Verenigde Staten Country factsheet - Oktober 2015 De Verenigde Staten Inhoud Inleiding 3 Wat kopen Amerikaanse e-shoppers? 4 Favoriete betaalmethodes 4 Cross-border 5 Belang van sociale media 6 Vakantiepieken 7 Markt van

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu?

E-logistiek, nu en de toekomst. Hoe goed doen we het nu? Hoe goed doen we het nu? Fysieke hoofdprocessen: Orderproductie Afleveren Orderproductie Op dit moment wordt er veelal een push principe toegepast. Orderproductie Kenmerkend voor het push principe is dat

Nadere informatie

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong

Country factsheet - Oktober 2014. Hong Kong Country factsheet - Oktober 2014 Hong Kong Hong Kong: tot 1997 een Britse kolonie, sindsdien een Speciale Administratieve Regio van de Volksrepubliek China. Een deel van China dus, maar ook weer niet helemaal,

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk

landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk landmark global COUNTRY FACTSHEET I AUGUSTUS 2017 Verenigd Koninkrijk Inhoud 01 Inleiding: het Verenigd Koninkrijk 03 02 Hoe groot is de e-commercemarkt in het Verenigd Koninkrijk? 04 03 Wie is de Britse

Nadere informatie

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren

Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Cross-borderstrategieën om e-commerce te stimuleren Inhoud Export als antwoord op de verzadiging 3 Welke strategie om de doellanden te kiezen? 4 Noodzaak van een aangepaste marketingbenadering 6 De uitdagingen

Nadere informatie

November E-commerce

November E-commerce November 2017 E-commerce 9 op 10 zelfstandige handelaars is online aanwezig, via eigen website of sociale media. 5 op 10 verkoopt ook online, via verschillende kanalen, niet noodzakelijk webshop. Gebrek

Nadere informatie

China. Country factsheet - Augustus 2013

China. Country factsheet - Augustus 2013 Country factsheet - Augustus 2013 China Een e-commerce markt met het grootste potentieel ter wereld? Dat spreekt natuurlijk tot de verbeelding van elke e-tailer en werpt spontaan de vraag op of er commerciële

Nadere informatie

E-commercetrends in. België

E-commercetrends in. België E-commercetrends in België We kunnen er niet meer omheen, e-commerce is overal aanwezig. Steeds meer winkels openen een onlineshop. Steeds meer mensen kopen online, over alle leeftijdscategorieën heen.

Nadere informatie

SAP Customer Success Story Retail Hubo. Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel

SAP Customer Success Story Retail Hubo. Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel SAP Customer Success Story Retail Hubo Doe-het-zelfketen bouwt succesvol aan de weg naar omnichannel De oplossing Bedrijf Hubo Sector Retail Producten en diensten Doe-het-zelfartikelen Website www.hubo.be

Nadere informatie

Country factsheet - Februari 2014 Spanje

Country factsheet - Februari 2014 Spanje Country factsheet - Februari 2014 Spanje Spanje, het vijfde grootste land van Europa, is Zuid-Europees marktleider inzake e-commerce en heeft het stadium van rijpheid nog niet bereikt. Dat zijn allemaal

Nadere informatie

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper

ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper je ideale testmarkt Profiel van de Belgische e-shopper Inhoud België: ideaal startpunt 3 Inhaalbeweging 4 Geen overvolle vijver 5 Vooraf betaald 6 Snel leveren is een must 7 Vertrouwd gezicht 7 bpost biedt

Nadere informatie

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1

Online schoenen kopen 2014. Schoenportaal Online schoenen kopen 2014 1 Online schoenen kopen 2014 1 Inhoud Inleiding..3 Opzet onderzoek..4 Bezorgen..5 Retourneren..6 Leveringstijd..7 Bedenkdagen.8 Enquête.. 9 Groepsdiscussie 10 Cases 11 Conclusie 16 Over schoenportaal.17

Nadere informatie

Country factsheet - Mei 2015. Polen

Country factsheet - Mei 2015. Polen Country factsheet - Mei 2015 Polen Polen, dat in het hart van Centraal-Europa ligt, heeft de voorbije jaren een sterk economisch parcours afgelegd. Met positieve gevolgen voor de e-commerce. Dat bewijzen

Nadere informatie

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen

Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Whitepaper 10 ecommerce conversie optimalisatie tips voor de feestdagen Oktober 2015 Tip 1: E-mail Marketing De e-mail is en blijft een trend door de jaren heen. Vooral tijdens de feestdagen wordt er flink

Nadere informatie

Nieuw relatiemanagement / SCRM

Nieuw relatiemanagement / SCRM Nieuw relatiemanagement / SCRM Deze opdracht betreft de analyse van een bedrijf/organisatie (naar eigen keuze) in relatie tot nieuw relatiemanagement, SCRM. Ik heb gekozen voor het jong bedrijf Stampix

Nadere informatie

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek

Toerisme in perspectief. NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Toerisme in perspectief NBTC Holland Marketing Afdeling Onderzoek Inleiding In dit rapport wordt op hoofdlijnen een beeld geschetst van trends en ontwikkelingen in het (internationaal) toerisme en de factoren

Nadere informatie

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks

Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Een andere kijk op online ondernemen Deel 1: Tips & Tricks Op basis van het E-Commerce behoeften - onderzoek 2013, uitgevoerd door Intomart GfK Samenvatting In opdracht van PostNL heeft Intomarkt Gfk onderzoek

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2016 Denemarken Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Deense consument? 05 03 Wat en hoe kopen Deense e-shoppers? 07 04 Welke leveringsmethoden verkiezen de Denen?

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden

landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden landmark global COUNTRY FACTSHEET I NOVEMBER 2016 Zweden Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Zweedse e-shopper? 05 03 Wat en hoe kopen Zweedse e-shoppers? 06 04 Welke leveringsvoorkeuren hebben de Zweedse

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops voorop in afleveropties, consument wil méér! Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim duizend Nederlandse

Nadere informatie

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten.

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. DPD Network DPD ParcelShop dicht bij de consument De B2C markt is groeiende en de verwachtingen van de consument stijgen. van de consumenten wil vooraf

Nadere informatie

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder besluitvormers uit 12 landen

Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder besluitvormers uit 12 landen Internet of Everything (IoE) Top 10 inzichten uit de Cisco-enquête IoE Value Index (Index voor IoE-waarde) onder 7.500 besluitvormers uit 12 landen Joseph Bradley Jeff Loucks Andy Noronha James Macaulay

Nadere informatie

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand

Start je eigen webwinkel en verleg je ambities. Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. Vanaf 12,95 per maand Vanaf 12,95 per maand Start je eigen webwinkel en verleg je ambities Maak gebruik van talloze mogelijkheden waar je bijzonder weinig voor betaalt. www.ccvonline.be Welkom bij BiedMeer Powered by Waar e-commerce

Nadere informatie

De digitale customer journey

De digitale customer journey De digitale customer journey 1 Inhoudsopgave Search Informatie zoeken voor aankoop p.3 Belangrijkste informatiebron p.4 Gezochte informatie tijdens oriëntatieproces p.5 Shop Voorkeur voor manier van aankoop

Nadere informatie

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post NIEUW! Transactional Color Printing Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post De laatste jaren is de relatie tussen bedrijven en hun klanten geëvolueerd. Consumenten hebben nu sneller toegang

Nadere informatie

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel

WEBSHOP. Geld verdienen met een online winkel WEBSHOP Geld verdienen met een online winkel Agenda 1. Online kansen 2. Waarom u en waarom nu? 3. Webwinkel starten 4. Aan de slag! 2 Online kansen 3 Online kansen Online consumentenbestedingen in miljarden

Nadere informatie

Global Webshop Logistics 2014

Global Webshop Logistics 2014 Global Webshop Logistics 2014 Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Blauwdruk voor succesvol (= klantgericht) e-fulfilment

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling E-Commerce E-Commerce: Snelst groeiende omzet: De omzet via internet groeit spectaculair. Zowel consumenten als bedrijven weten steeds beter hun weg te vinden op internet. Internet biedt veel voordelen:

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Toekomstperspectief Destinatie Holland Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013

Toekomstperspectief Destinatie Holland Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013 Toekomstperspectief Destinatie Holland 2025 Presentatie voor Landelijk Kustdag Kees van der Most 13 november 2013 Vooraf Afbakening: perspectief betreft alleen inkomend verblijfstoerisme Aanpak: deskresearch,

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

EEN UPS CONSULTATION PAPER SEPTEMBER 2013 WERELDWIJD ONDERZOEK. Een onderzoek naar klantenbeleving. Uitgevoerd door

EEN UPS CONSULTATION PAPER SEPTEMBER 2013 WERELDWIJD ONDERZOEK. Een onderzoek naar klantenbeleving. Uitgevoerd door EEN UPS CONSULTATION PAPER SEPTEMBER 2013 WERELDWIJD ONDERZOEK Een onderzoek naar klantenbeleving Uitgevoerd door Inhoud Welkom bij het wereldwijde UPS Pulse of the Online Shopper -onderzoek... 3 Methodologie...

Nadere informatie

Zalando case study e-commerce

Zalando case study e-commerce Zalando case study e-commerce Van fashion start-up tot e-tailer die de fashion e-commerce herdefinieert Zalando is het meest toonaangevende online modeplatform van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht

Nadere informatie

E-commerce in België

E-commerce in België E-commerce 2016 E-commerce in België De Morgen Context: Huidig klimaat Retail België Offline krimpt (vooral KMO) Stijging leegstand, 5 jaar 103% Krimpende offline retail-sector Online boomt (vooral buitenlandse

Nadere informatie

Pondres Etail instapconcept

Pondres Etail instapconcept Pondres Etail instapconcept In het kader van het project Internetlogistiek Midden-Brabant heeft Pondres een concept ontwikkeld voor retailers die van bricks naar clicks willen. Met behulp van dit concept

Nadere informatie

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing

regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing regionale economie lokale economie centrumbeheer detailhandel toerisme plaatsmarketing De positie van de autocar op de Belgische reismarkt September 2011 Inhoud Marktevoluties inzake het gebruik van de

Nadere informatie

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE?

MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? MULTICHANNEL, TREND OF EVOLUTIE? Ik ben hier. En u? De klant is god. En god is overal. Maar is uw bedrijf dat ook? Want terwijl u braaf naast de telefoon wacht tot de klant

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget

Georges Dockx JUISTE MARKETING. Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Georges Dockx DE JUISTE MARKETING Voor kmo s en zelfstandigen die meer resultaat willen met minder budget Uitgegeven door Georges Dockx in samenwerking met BOEK MAKERIJ.be D/2015/Georges Dockx, auteur-uitgever

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

Bel&Bo vandaag. Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs

Bel&Bo vandaag. Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs MOTIV - EVENT Bel&Bo vandaag Belgische moderetailer Kleurrijke collectie voor het hele gezin aan de juiste prijs DE MARKT Midden tot laag segment Grootste concurrenten ONZE KLANT Ruim publiek van 25 tot

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal

landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal landmark global COUNTRY FACTSHEET I SEPTEMBER 2016 Portugal Inhoud 01 Inleiding 03 02 Wie is de Portugese consument? 05 03 Wat en hoe kopen Portugese e-shoppers? 06 04 Welke leveringsmethoden verkiezen

Nadere informatie

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s

Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s Samenvatting Flanders DC studie Internationalisatie van KMO s In een globaliserende economie moeten regio s en ondernemingen internationaal concurreren. Internationalisatie draagt bij tot de economische

Nadere informatie

Verslag 10 december 2014

Verslag 10 december 2014 Verslag 10 december 2014 Op 10 december vond, in Het Communicatiehuis te Gent, de eerste vergadering van de gebruikersgroep plaats. Er waren 25 bedrijven aanwezig. Voorstelling IWT De heer Filip Van Isacker

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com

White paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken. www.landmarkglobal.com White paper Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken White Paper. Cross-border e-commerce: het hertekenen van distributienetwerken 2 Inhoud Cross-border e-commerce is sterke stijger

Nadere informatie

Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce'

Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce' Connect to Digital #feweb roadshow Hoe digitaal is uw (nieuwe) klant? - Start to 'E-Commerce' 1 Digitale adoptie van Belgische KMO s Digitale economie G20 + 8% 963 K KMO s in België 2 Legal 3 Online markt

Nadere informatie

Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen

Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen P E R S B E R I C H T Europeanen sluiten nieuwe betaalmethodes in de armen: goed nieuws voor mobiele betalingen Het aantal Europeanen dat regelmatig gebruikmaakt van een mobiel apparaat voor betalingen

Nadere informatie

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN..

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. 1 SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. JAN-WILLEM JANSSEN 9 JANUARI 2014 2 WAT IS EEN SHIFT? EEN KORTE UITLEG EEN SHIFT IS EEN FUNDAMENTELE GEDRAGSVERANDERING, DIE MEESTAL MOGELIJK WORDT GEMAAKT DOOR INTRODUCTIE

Nadere informatie

E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003

E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003 E-ROI: verhoog het rendement op uw e-commerce operatie! Strategie-dag Media Plaza 2 december 2003 1. Introductie Na zeven vette jaren 2 1. Introductie doelstelling en inzicht in site zijn noodzakelijk

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

Design brief Invuldocument voor het design agency

Design brief Invuldocument voor het design agency Design brief Invuldocument voor het design agency Universiteit Hasselt, 2017, alle rechten voorbehouden. Elk retail design project start met een grondige onderzoeksfase waarin je samen met de retailer

Nadere informatie

CUSTOMER EXPERIENCE AT WEHKAMP

CUSTOMER EXPERIENCE AT WEHKAMP CUSTOMER EXPERIENCE AT WEHKAMP WEHKAMP 4 3 CUSTOMER EXPERIENCE Customer centricity Customer centricity betekent de klant centraal stellen in zowel de bedrijfsvisie op lange termijn als ook in de dagelijkse

Nadere informatie

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2017 Duitsland

landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2017 Duitsland landmark global COUNTRY FACTSHEET I JULI 2017 Duitsland Inhoud 01 Inleiding: Duitsland 03 02 Hoe groot is de e-commercemarkt in Duitsland? 04 03 Wie is de Duitse online shopper? 05 04 Wat kopen de Duitse

Nadere informatie

Country factsheet - Maart 2015. Japan

Country factsheet - Maart 2015. Japan Country factsheet - Maart 2015 Japan Het land van de rijzende zon heeft een van de meest aantrekkelijke online-economieën en de maturiteit van de markt versterkt dat alleen maar. Deze cijfers tonen duidelijk

Nadere informatie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE Masterproef Propositie Tom Knevels Communicatie & MultimediaDesign 2011-2012 KERNWOORDEN Online in combinatie met offline kopen, beleving/ervaring, vertrouwen, kledij

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

Amazon will always compete with you in any business, no partnership

Amazon will always compete with you in any business, no partnership Reflectie op Amerikareis Shopping 2020 Op het congres Shoppingtoday in Almere heb ik op 26 september de belangrijkste bevindingen van de studiereis van Shopping 2020 gepresenteerd. Bevindingen die spraakmakend

Nadere informatie

Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail

Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail Logistieke services: Essentieel om te overleven in e-retail Auteur Nando van Essen Datum April 2017 Inhoud 1. Groei van e-retail en consequenties voor logistiek 2. Wat verwacht de consument van e- commerce

Nadere informatie

Country factsheet - Mei 2015. India

Country factsheet - Mei 2015. India Country factsheet - Mei 2015 India De digitale boom die India momenteel beleeft, is hoogst opmerkelijk. Volgende cijfers tonen aan dat je onmogelijk blind kan blijven voor het potentieel van het land:

Nadere informatie

optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience

optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience optimaliseer uw transactionele post voor een betere customer experience De kracht van papier in enkele cijfers 97 % van de Belgen maakt elke dag zijn brievenbus leeg. benut alle troeven van uw transactionele

Nadere informatie

Whitepaper. Het gemak van Online Shoppen. juni 2011 Auteurs: Joop Petit, Daisy Wagemans Onderzoeksafdeling SATIJNplus Architecten. www.satijnplus.

Whitepaper. Het gemak van Online Shoppen. juni 2011 Auteurs: Joop Petit, Daisy Wagemans Onderzoeksafdeling SATIJNplus Architecten. www.satijnplus. Whitepaper Het gemak van Online Shoppen juni 2011 Auteurs: Joop Petit, Daisy Wagemans Onderzoeksafdeling SATIJNplus Architecten www.satijnplus.nl Voorwoord De OS Box; de brievenbus van de toekomst. Als

Nadere informatie

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf.

5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. 5 Redenen waarom Retargeting essentieel is voor UW bedrijf. Retargeting is het process van het plaatsen van een tracking code op een website bezoeker zijn browser met de doelstelling om gerichte adverenties

Nadere informatie

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com

White paper. Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? www.landmarkglobal.com White paper Cart Management: hoe de klant overtuigen om te kopen? Inhoud Introductie 3 Transparante kostprijs berekening is een absolute must 4 Gebruik gratis verzending en retour als marketingmiddel 5

Nadere informatie

1-5-2015. Bart Sebregts - Medeoprichter. Parcel4me is een initiatief van. Last Mile Logistics. Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'.

1-5-2015. Bart Sebregts - Medeoprichter. Parcel4me is een initiatief van. Last Mile Logistics. Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'. Bart Sebregts - Medeoprichter Parcel4me is een initiatief van LML / P4M - 'Presentatie Stadsdistributie Sittard' 1 Last Mile Logistics Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'. Bij dit project

Nadere informatie

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL Logistics 3 PL Logistics Warehousing en Opslag Mondial Logistics beschikt over de juiste kennis en ervaring op het gebied van warehousing,

Nadere informatie

ESSAY M-COMMERCE NEUROMARKETING

ESSAY M-COMMERCE NEUROMARKETING ESSAY M-COMMERCE NEUROMARKETING Hoe kunnen m-commerce marketeers van Pull & Bear de app met behulp van neuromarketing de verkoop effectief stimuleren? Dennis Hofman 1603083 Concept design Rob van den Idsert

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Marketing & design Marketing & design Ketendenken: Marketing is de kunst van het bereiken en verleiden van uw klant. is in staat om met u mee te denken over hoe u uw klanten kunt bereiken, maar ook in

Nadere informatie

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad Wij hebben 2.151.023 lagers voor u op voorraad Inhoud Nooit zonder lagers 03. Introductie. 04. De voordelen van ABF Bearings. 06. Kwaliteitscontroles bij alle lagers. 08. Een breed assortiment op voorraad.

Nadere informatie

8. Nederlandse Samenvatting

8. Nederlandse Samenvatting 8. Nederlandse Samenvatting 164 Chapter 8: Nederlandse Samenvatting Marketeers hebben over het algemeen veel moeite met het verdedigen van de marketinguitgaven, ze ontbreken de kunde of de wil om de impact

Nadere informatie

West-Europese krantensites komen terug op betaalstrategieën

West-Europese krantensites komen terug op betaalstrategieën VUB-onderzoek in het kader van FLEET (FLEmisch E-publishing Trends): West-Europese krantensites komen terug op betaalstrategieën In 2007 veranderden een aantal internationaal toonaangevende kranten hun

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

Zowel online als offline

Zowel online als offline Zowel online als offline reclame creëren online interesse in een merk Volgens bepaalde experts dient reclame tegenwoordig slechts een enkel doel: de consument naar de website van het betrokken merk lokken

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

Het Grote Shopper Onderzoek. Mening van Nederland #1

Het Grote Shopper Onderzoek. Mening van Nederland #1 Het Grote Shopper Onderzoek Mening van Nederland #1 Mening van Nederland Welkom bij de allereerste Mening van Nederland! Een regelmatig terugkerend online onderzoek over wat de Nederlander denkt, vindt

Nadere informatie

Internationale Kansen & Knelpunten

Internationale Kansen & Knelpunten Onderzoeksrapport Internationale Kansen & Knelpunten Onderzoeksrapport van- en voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector Versie 2015 Mede mogelijk gemaakt door: www.tfhc.nl Task Force Health Care

Nadere informatie