Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11"

Transcriptie

1 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET Deel V Cursusbeheer

2 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 2/11 1 Cursussen 1.1 Inleiding Beheer van cursussen omvat 4 onderdelen: Het aanmaken van een nieuwe cursus gebeurt op basis van de instellingen die gebeurden in het onderdeel Modules/vakken. Nadien kan je bepaalde eigenschappen zoals cursuscode, klas, aanpassen in de cursusmanager. In de Cursusdatamanager wordt per datum de vestiging + leraar + lokaal + moment + aantal lestijden vastgelegd. Aan de hand van deze gegevens worden de begin-, eind-, registratie- en tellingsdatum berekend. De lesdata van een cursus worden fysiek bijgehouden in de tabel CurDates. Op deze manier wordt het mogelijk de cumulatieve lestijden op de aanwezigheidslijsten te vermelden en een gedetailleerd document 6 aan te maken voor de verificateur. 1.2 Nieuwe cursus aanmaken Dit gebeurt op basis van de opleidingen en modules die vooraf werden ingesteld. De instellingen op dat niveau worden automatisch als standaard overgenomen in de nieuw aangemaakte cursussen. Beheer Cursussen Cursusmaker of Hierin herken je volgende onderdelen die ook voor de verschillende stappen staan: Voer de gegevens in of selecteer met behulp van keuzelijsten met invoervak (voor oa cursustype, leraar, lokaal, ). Nieuwe waarden kan je intypen bij klas of lokaal Bovenaan kan je een opleidingen of categorieën selecteren waarvan de modules dan getoond worden. Selecteer een module en een moment. Dubbelklik op module of moment om deze toe te voegen aan het middelste gedeelte. Voor de eerste cursus die je aanmaakt krijg je de vraag of de semester juist staat:

3 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 3/11 De cursussen staan nu klaar om toegevoegd te worden. Je kan hun specificaties nog eens controleren alvorens ze definitief toe te voegen. Links staat het aantal cursussen, klaar om toe te voegen. Rechts een aantal knoppen: = alle klaarstaande cursussen selecteren = selectie verwijderen (igv bepaald aspect van cursus niet correct blijkt te zijn. = voeg de cursussen toe: cursussen verdwijnen uit het middelste gedeelte en zijn vanaf nu zichtbaar in het hoofdscherm. = sluiten cursusmaker 1.3 Cursusmanager Hierin bekijk en beheer je de cursuseigenschappen. Beheer Cursussen Cursusmanager of. Het gekende filterpaneel waarmee je de getoonde cursussen bepaalt. Welke velden worden weergegeven bepalen door te klikken: in de lijst op het betreffende gegeven. op de knoppen en

4 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 4/11 De sorteervolgorde wijzig je via Bepaalde gegevens kunnen in één keer aangepast worden via de knop (zie verder) Cursussen worden getoond zoals bovenaan bepaald. Hier kan je gegevens manueel aanpassen: Overschrijven of wijzigen bv de praktijknaam Dubbelklikken op de code opent de modulekiezer waarmee je de modules kan wijzigen: Begin-, eind- en registratiedatum kunnen hier niet aangepast worden! Dit gebeurt in de Cursusdatamanager. opent een venster waarmee je een aantal waarden in één keer kan wijzigen: Vul in het dialoogventer de gegevens in en klik opnieuw op. De ingevulde waarden worden toegekend aan de selectie. Extra lesmomenten kunnen hier bekeken worden. Dit gedeelte kan verborgen worden via. Dit gedeelte wordt niet automatisch aangepast als er iets gewijzigd wordt in de Cursusdatamanager. Je moet dit eventueel dus achteraf nog manueel wijzigen.

5 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 5/11 2 Cursusdatamanager 2.1 Overzicht Beheer Cursussen Cursusdatamanager of. Een cursus wordt dikwijls volgens een wekelijks schema georganiseerd. In dat geval staan de lesdata correct als de begin en einddatum bij het aanmaken van de cursus correct stonden. Dit moet niet noodzakelijk de exacte datum zijn. Als je maandag als begin opgeeft, en de cursus wordt op woensdag gepland, dan zullen automatisch de juiste data ingevuld worden. Ook met verlofdagen wordt (automatisch) rekening gehouden. Het kan echter ook dat data volledig willekeurig zijn, op verschillende momenten of door verschillende lesgevers. In al deze gevallen zal je de juiste situatie moeten opgeven in de Cursusdatamanager. Beperkte filtermogelijkheden voor de cursussen (links en bovenaan) Cursussen die voldoen aan de filtervoorwaarden. Lessen van de geselecteerde cursus. Er kan telkens maar één cursus tegelijk worden geselecteerd. Selectie van de lesdata: manueel of met de knoppen onderaan. Lijsten waarmee je de waarde van de geselecteerde data kan wijzigen. 2.2 Vakantiedagen Vakantiedagen kan je best voor de planning van een nieuwe schooljaar ingeven. Dit doe je via Beheer Algemeen Vakantieregeling. (Zie Centrumgegevens) Vakantiedagen worden bij het automatisch bepalen van de lesdata niet opgenomen als cursusdatum. Hoewel het achteraf nog altijd mogelijk is om extra vakantiedagen in te voeren, en de lesdata van de cursussen automatisch te laten aanpassen, is het beter te voorkomen dan te moeten genezen. Wanneer er op een later tijdstip toch nog vakantiedagen worden toegevoegd, kunnen deze geautomatiseerd worden verwijderd uit de lijst met lesdata. Hierdoor kan het registratiemoment van elke cursus veranderen. Er vallen immers lessen weg. (Zie Centrumgegevens)

6 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 6/ Lesdata beheren Dit gebeurt in het onderste gedeelte van de Cursusdatamanager. Boven de lijst met de lesdata wordt het totaal aantal gegeven lestijden weergegeven en wordt ook het percentage van gegeven lestijden berekend (gegeven lestijden / lestijden cursus). Als het percentage lager is dan 92% zal het in het donkerrood worden weergegeven om aan te geven dat het percentage te laag ligt voor de verificatie. Minstens 92% van alle lestijden dient gegeven te zijn tegen het einde van de cursus. De lijst toont het aantal lessen (19), de lesdata, de docent, de vestigingsplaats, het lokaal, het begin- en einduur, het aantal lestijden dat op die lesdag worden gegeven en het gecumuleerde aantal lestijden. Op lesdag 19 zullen er 57 lestijden gegeven zijn. Onder de lijst bevinden zich een aantal knoppen die het mogelijk maken om lesdata te selecteren in de lijst. De eerste 4 knoppen kunnen gebruikt worden om elke 2de, 3de, 4de of 5de lesdatum te selecteren. De laatste 2 knoppen selecteren alle/geen rijen. Een voorbeeld: Je wil rij 2, 4, 6, enz selecteren. Selecteer zelf lesdag 2 en klik dan op de knop Om de 2. Met deze eerste knop naast de lijst verwijder je de geselecteerde lesdata. Brengt de lesdata over naar de kalender, waar je dan over de mogelijkheid beschikt om ze aan te passen. Het bovenste gedeelte schakelt over naar de kalenderweergave. (zie verder). Standaardwaarden voor de lesdata instellen. en Respectievelijk data kopiëren om ze daarna in een andere cursus te plakken. Je krijgt steeds de vraag om te bevestigen: Cursusdatamanager sluiten

7 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 7/11 Rechts van de lijst met lesdata vind je een aantal keuzelijsten waarmee je de gegevens van de lesdata kan aanpassen. Volgende afbeelding toont de verschillende mogelijkheden. Door te dubbelklikken op een item uit één van de lijsten, worden die instellingen overgenomen door de geselecteerde lesdata. Achter de lijsten met de begin- en einduren, de lokalen en de lestijden. Hiermee beland je in een ander scherm, waarmee je de waarden uit de lijst kan aanpassen of uitbreiden. Voor de lestijden is elke combinatie mogelijk. In de lijst kan bij voorbeeld 18:00 tot 21:00 zijn, waar er 3 lestijden worden gegeven. Dezelfde tijdstippen kunnen echter ook worden ingegeven terwijl er maar 1,5 lestijden les wordt gegeven, zoals dikwijls het geval is bij gecombineerde A- en B-modules van taalopleidingen. Boven de lijst rechts wordt de huidige registratiedatum weergegeven. Deze kan veranderen wanneer je lesdata toevoegt of verwijdert, of wanneer het aantal lestijden wordt aangepast. De berekening gebeurt automatisch. Links boven bevindt zich de mogelijkheid om tussen de cursuslijst en de kalender te schakelen. De kalenderkeuze maakt het mogelijk om de lesdata van de geselecteerde cursus te beheren.

8 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 8/ Lesdata bepalen met de kalender Kies de keuze kalender om de kalender zichtbaar te maken. Je krijgt bovenaan de vorige of een lege kalender te zien. De lesdata worden overgebracht naar de lijst rechts. Ook indien dit nog niet het geval was, wordt met deze knop de kalender getoond met de ingevulde data. Klik in de kalender op de gewenste lesdata om de lesdata aan de rechterlijst toe te voegen. De lesdata worden onderaan rechts getoond. Verwijderen selectie cursusdata Standaard lesdata instellen om de lesdata terug automatisch te laten bepalen door CVOSoft. Om de lijst helemaal leeg maken. Alle cursusdata selecteren. Alle cursusdata deselecteren. De lesdata uit de rechterlijst worden gekoppeld aan de geselecteerde cursus in de linkerlijst. Om er voor te zorgen dat de cursusplanning met CVOSoft.NET vlot kan doorgestuurd worden, kan je best eerst al de lesdata in CVOSoft (Access) up-to-date brengen. Het zijn immers de lesdata (én de ingegeven lesuren) die bepalen wanneer een cursus start en eindigt en bijgevolg bepalend zijn voor de registratiedatum en de tellingsdatum van de cursus. OPGELET! Cursussen waar één van de 4 data ontbreekt, kunnen NIET gemeld worden in de planning. Voor lineaire cursussen met vakken wordt het verhaal complexer: de verschillende vakken worden gecumuleerd met elkaar om de 4 data van de lineaire opleiding te bepalen.

9 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 9/11 Hieronder vind je 3 voorbeelden die het voorgaande illustreren. Er wordt telkens uitgegaan van een cursus van 60LT die in de cursusmanager voorzien is van begindatum en einddatum De registratiedatum valt op de datum waarop het 20 ste lesuur gegeven wordt. De tellingsdatum wordt bepaald a.h.v. de registratiedatum. In voorbeeld 1 zijn alle data correct ingegeven in de lesdatamanager. BEGINDATUM De begindatum blijft ongewijzigd staan op want de eerste les valt effectief op EINDDATUM De einddatum wordt wel aangepast, want de laatste lesdatum is REGISTRATIEDATUM De registratiedatum kan ook bepaald worden omdat er voldoende lesuren zijn ingegeven om het 20 ste lesuur te bepalen. De registratiedatum wordt bijgevolg ingesteld op TELLINGSDATUM Nu de registratiedatum gekend is, kan ook de tellingsdatum bepaald worden. Die wordt ingesteld op In voorbeeld 2 zijn er in de lesdatamanager te weinig lesdata ingevoerd én ligt het aantal lesuren per lesdatum te laag, waardoor het 20 ste lesuur nooit gegeven wordt. BEGINDATUM De begindatum blijft ongewijzigd staan op want de eerste les valt effectief op EINDDATUM De einddatum wordt wel aangepast, want de laatste lesdatum is REGISTRATIEDATUM De registratiedatum kan niet bepaald worden omdat er onvoldoende lesuren zijn ingegeven om het 20 ste lesuur te bepalen. De registratiedatum wordt op blanco ingesteld. TELLINGSDATUM De tellingsdatum wordt bepaald a.h.v. de registratiedatum die in dit voorbeeld niet gekend is. De tellingsdatum wordt op blanco ingesteld.

10 Handleiding CVOSoft Deel V Cursusdatamanager 10/11 In voorbeeld 3 zijn er nog geen lesdata ingegeven in de lesdatamanager. BEGINDATUM De begindatum wordt op blanco ingesteld. EINDDATUM De einddatum wordt blanco ingesteld. REGISTRATIEDATUM De registratiedatum wordt op blanco ingesteld. TELLINGSDATUM De tellingsdatum wordt op blanco ingesteld.

11 Handleiding CVOSoft Deel V Enkele aandachtspunten 11/11 3 Enkele aandachtspunten 3.1 Cursusgegevens bekijken F10 in hoofdscherm 3.2 Cursussen bundelen Voor cursussen die standaard niet gebundeld worden, maar waarvoor toch gelijktijdig moet worden ingeschreven. Het principe is hetzelfde als het bundelen op moduleniveau. Beheer Cursussen Bundelen 3.3 Nieuw structuurschema Werkwijze zie Centrumgegevens.

Handleiding CVOSoft Stages: algemene kenmerken 1/11. Verwerking stages

Handleiding CVOSoft Stages: algemene kenmerken 1/11. Verwerking stages Handleiding CVOSoft Stages: algemene kenmerken 1/11 Verwerking stages 1 Stages: algemene kenmerken 1.1 Principe Vanaf schooljaar 2010-2011 moeten ook stagegegevens gezonden worden. Daarom werd CVOSoft

Nadere informatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie

HANDLEIDING Periodieke Facturatie HANDLEIDING Periodieke Facturatie WINGS Software Snelheid & zekerheid Module WingsPer: Periodieke facturatie 1) Installatie & Activatie Wings Periodieke Facturatie dient te worden beschouwd als een volwaardige

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Stappenplan Oudermodule I-School

Stappenplan Oudermodule I-School Stappenplan Oudermodule I-School Ga naar: www.i-school.be/login Geef je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord in. Klik nadien op de knop Login. U komt op de beginpagina. Vanboven of links kan je via

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Handleiding puntenboek-module

Handleiding puntenboek-module Handleiding puntenboek-module Inleiding Het puntenboek is een tool dat u toelaat om opdrachten (score-elementen) te definiëren, deze omschrijven informatie op de ELO die gescoord kan worden. Dit kan veel

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Kalender tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Kalender tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 01D00 Inhoudsopgave 1. Doel van de tool - 3-2. Weergave van de kalender - 4-2.1 Standaard weergave...

Nadere informatie

Handleiding CVOSoft Deel VII Onderdelen venster Zendingen 1/16. Zendingen cursistendatabank en Doc6 1 ONDERDELEN VENSTER ZENDINGEN...

Handleiding CVOSoft Deel VII Onderdelen venster Zendingen 1/16. Zendingen cursistendatabank en Doc6 1 ONDERDELEN VENSTER ZENDINGEN... Handleiding CVOSoft Deel VII Onderdelen venster Zendingen 1/16 Deel VII Zendingen cursistendatabank en Doc6 1 ONDERDELEN VENSTER ZENDINGEN... 2 1.1 Onderdelen... 2 1.2 Werkbalk... 2 1.3 Lijst met cursussen...

Nadere informatie

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar.

QUICK START GUIDE. Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. QUICK START GUIDE Met de Excel kalender tool kun je eenvoudig lessen inroosteren voor het schooljaar. Inhoudsopgave Wat zie je? - 2 - Hoe navigeer je? - 5 - Hoe boek je een activiteit? - 7 - Hoe wijzig

Nadere informatie

Aanmaak Educatief Verlof

Aanmaak Educatief Verlof Aanmaak Educatief Verlof 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 CVO 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2 Voorbereidende werken.............................. 4 1.2.1 Klas....................................

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

S A N I T R A C E BESLAG. Versie 1.0

S A N I T R A C E BESLAG. Versie 1.0 S A N I T R A C E BESLAG Versie 1.0 25 oktober 2008 1 INHOUDSOPGAVE 1. Beslag identificeren... 3 2. Beheer beslag Creatie... 5 2.1. Creatie vanuit de inrichting... 5 2.2. Standaardwaarden... 6 2.3. Velden

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK:

HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: HANDLEIDING DIGITAAL LOGBOEK (INTERACTIVE JOURNAL) VERSIE BUILDING BLOCK: 1.1.3695 3 juni 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Proces... 4 Beschikbaar stellen... 4 Hoe... 5 Invullen logboek door student...

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Instructie. Planning

Instructie. Planning Instructie Planning 21 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Cursussen inplannen... 3 3 Planningsmodule... 6 3.1 Filteren van gegevens... 7 4 Docentenrooster...

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2

Nadere informatie

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN

UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN UW EVENEMENT AANKONDIGEN BIJ UIT IN VLAANDEREN Ga naar de website : www.uitinvlaanderen.be Kies om in te loggen indien je reeds geregistreerd bent, of maak een nieuwe login via registreer hier Eenmalige

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-as Handleiding

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzeilkalender.nl

Handleiding wedstrijdzeilkalender.nl Handleiding wedstrijdzeilkalender.nl 1 HOME Pagina Als je de wedstrijdzeilkalender opent kom je op de Home pagina terecht. Op deze pagina is een overzicht te vinden van alle evenementen, gesorteerd op

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Handleiding KHVonline versie 01

Handleiding KHVonline versie 01 Handleiding KHVonline versie 01 1 Inloggen 2 Registreren van verkoop en sterfte 3 Invoeren geboorteberichten 4 Raadplegen van de prestaties van dieren die aanwezig zijn op het bedrijf 4.1 Detail dier 4.2

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Het blijkt dat we de nodige moeite hebben met het invoegen van afbeeldingen en het maken van downloadkoppelingen binnen ons CMS. Er moet

Nadere informatie

Magister Invoeren huiswerk Docenten

Magister Invoeren huiswerk Docenten Magister Invoeren huiswerk Docenten 2012 P:\Magister\Handleidingen\_Invoer huiswerk.doc 1 Docenten zetten het huiswerk in Magister. Het huiswerk wordt bij de dag en het lesuur gezet waarvoor het opgegeven

Nadere informatie

Partijen in een dossier

Partijen in een dossier Partijen in een dossier Een partij vertegenwoordigt een persoon (relatie) die rechtstreeks betrokken is bij het dossier en daarin een speciale rol vervult, zoals een cliënt, een tegenpartij, een notaris,

Nadere informatie

Milieuvergunningen in FMIS

Milieuvergunningen in FMIS Milieuvergunningen in FMIS 1. Algemeen Elk schooldomein dient verplicht over één of meerdere milieuvergunningen te beschikken. Deze vergunningen zijn gekoppeld aan een domein zelf of aan bepaalde installaties;

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN Censys BV Eindhoven Inhoudsopgave Inleiding... 3 Karakter van een noteerrit... 4 Basis reizigers... 5 Soorten noteerritten... 6 Type noteerrit... 6 Standaard

Nadere informatie

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager)

Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Aan de slag Inrichten van WorkTimer (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van WorkTimer. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

HANDLEIDING ZWEMBADBEHEER

HANDLEIDING ZWEMBADBEHEER KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN GEEL HANDLEIDING ZWEMBADBEHEER DE CNODDER ROBIN LEMMENS JOEY VAN LOOCK GLENN 2 Handleiding Zwembadbeheer Overzicht In dit document maak je kennis hoe je met de functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

stappenplannen icursisten - Inschrijvingen

stappenplannen icursisten - Inschrijvingen g e b r u i k e r s dec 2014 Beste icursisten-gebruiker, Om u een houvast te geven bij het invoeren en wijzigen van de gegevens van cursisten bundelden we deze informatie in deze handige stappenplannen..

Nadere informatie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Versie 1, december 2013 1 Inhoudsopgave 1 Starten met NIVEO... 3 2 Cursus doorlopen... 6 2.1 Kennis/theorie... 9 2.2 Meerkeuzevragen... 10 2.3 Afbeeldingen... 10 3 Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit)

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit) Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Is de medewerker al in dienst geweest? Zie hieronder voor uitleg over hoe een

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

1

1 www.ehealth.fgov.be 1 Toegang tot het systeem Selecteer de toepassing Medega in de lijst met online diensten en start de toepassing: Kies de manier waarop u zich wenst aan te melden: met de elektronische

Nadere informatie

Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende overeenkomst

Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende overeenkomst Quicklearn Social Profit Nieuwe medewerker in dienst of bijkomende Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Identificeer

Nadere informatie

WebUntis 2017 Student

WebUntis 2017 Student WebUntis 2017 Student Inhoudsopgave 1 Algemeen... 1 2 Cursusconcepten... 2 2.1 Cursuscategorieën... 2 2.2 Cursusconcept aanmaken... 2 2.2.1 Organisatievorm... 3 3 Instellingen... 4 3.1.1 Cursusinschrijving

Nadere informatie

10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL

10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL 10. BEHEER MODULAIR KWARTAAL In het verleden werden de benuttingscijfers van elke voorziening via Excel formulieren doorgegeven aan Jongerenwelzijn. Deze communicatie is nu ingebouwd in Binc. Op basis

Nadere informatie

Inhoud. Algemene informatie - 1 -

Inhoud. Algemene informatie - 1 - Inhoud ALGEMENE INFORMATIE...2 AFWEZIGHEDEN...3 1. AFWEZIGHEDEN...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Ingave afwezigheden...4 Info... 4 Werkwijze Per Klas... 4 Werkwijze Per Leerling... 5 Werkwijze In Groep... 6 Werkwijze

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Begin schooljaar basisonderwijs

Begin schooljaar basisonderwijs Begin schooljaar basisonderwijs 2 juli 2015 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Begin schooljaar basisonderwijs 2 1.1 Voorbereiden schoolstructuur.......................... 2 1.1.1 Klassen overdragen............................

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1

1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Webapplicatie voor het EPC voor publieke gebouwen... 1 1.1 Registratie en inloggen energieprestatiedatabank... 1 1.1.1 Registratie als student type C... 1 1.1.2 Registratie

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Stappenplan Oudermodule I-school

Stappenplan Oudermodule I-school 1 Stappenplan Oudermodule I-school Ga naar: www.i-school.be/login Geef je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord in. Er zijn 3 manieren om een reservatie te maken, afhankelijk van wat je precies wil doen

Nadere informatie

Module Beoordelen Deel A: Inrichting. Versie oktober 2018

Module Beoordelen Deel A: Inrichting. Versie oktober 2018 Module Beoordelen Deel A: Inrichting Versie 3.1 1 oktober 2018 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Basisprincipes bij inrichting... 3 1.1 Opslaglocatie... 3 1.2 Geldigheidsbereik... 3 bouwstenen van het onderwijsmodel...

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Handleiding JEvents 1.0

Handleiding JEvents 1.0 Handleiding JEvents 1.0 Inhoud 2. Manage Categories... 3 3. Manage Events... 6 4. Front-end Editing... 9 Versie :0.1 : werk Datum 2008-11-13 2/9 2. Manage Categories Er moet alijd eerst een categorie bestaan

Nadere informatie

HR Selfservice Klaar voor 2019

HR Selfservice Klaar voor 2019 HR Selfservice Klaar voor 2019 Inhoudsopgave Inleiding. 3 Stap 1: Bepalen van de collectieve afwezigheden / planningskalender voor 2019. 4 Stap 2: Toekennen van de verlofrechten 2019. 6 Stap 3 : Overzetten

Nadere informatie

JAARURENKAART Harmony WebAccess. Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade

JAARURENKAART Harmony WebAccess. Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade JAARURENKAART Harmony WebAccess Gebruikersdocumentatie medewerker Reade 2011 Reade 1 Jaarurenkaart Harmony WebAccess toegang (inkijk+wens+realisatie) Inhoud Inleiding...3 1. Hoe log ik in?...3 1.1 Het

Nadere informatie

CYBERLAB - HANDLEIDING

CYBERLAB - HANDLEIDING CYBERLAB - HANDLEIDING 1. AANMELDEN https://labonline.azmol.be/cyberlab/login.jsp ofwel via www.azmol.be Zorgverlener - Toepassingen Indien u nog geen login hebt, kan u er één aanvragen via de link linksboven

Nadere informatie

Handleiding. Visual Planning BHV

Handleiding. Visual Planning BHV Handleiding Visual Planning BHV Visual Planning BHV Pagina: 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Pagina 1. Bestanden. 3 1.1. Bestandsconfiguratie. 3 2. Koppelen oude & nieuwe cursisten. 6 2.1 Koppelen nieuwe cursist.

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het belgisch staatsblad van 20.12.2007 pag 63112 en volgende. Vakbondspremie

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Promotional Office Speciale Voorwaarden

Promotional Office Speciale Voorwaarden Promotional Office Speciale Voorwaarden Inhoudsopgave Inleiding 2 Doel 2 Uitgangspunt voor het gebruik van speciale voorwaarden 2 Basisbegrippen 2 Speciale voorwaarden aanmaken en koppelen 5 Landafhankelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Inhoudstabel handleiding Comeet

Inhoudstabel handleiding Comeet Inhoudstabel handleiding Comeet Inhoudstabel handleiding Comeet...1 1. Inlogscherm Comeet...2 2. Prikbord (startscherm na inloggen)...2 3. Gebouw (overzicht)...3 3.1. Gebouw zoeken...3 3.2. Gebouw (eigenschappen

Nadere informatie

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden ss Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden De nieuwe Junior Website biedt de mogelijkheid om in te schrijven voor allerhande activiteiten zoals lessen, wedstrijden,. Voorwaarde is dat je

Nadere informatie

1 Communicatiemanager: algemene kenmerken

1 Communicatiemanager: algemene kenmerken Handleiding CVOSoft Communicatiemanager: algemene kenmerken 1/6 1 Communicatiemanager: algemene kenmerken 1.1 Principe SMSberichten zijn handig om cursisten te verwittigen igv ziekte van een leraar, niet

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Administratie. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Administratie www.deutschebank.nl Internet Bankieren Administratie 2 Administratie U heeft toegang tot Administratie via het menu links op het

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Toegang tot het systeem

Toegang tot het systeem www.ehealth.fgov.be Inhoudstafel Toegang tot het systeem... p. 3 De artsen van de kring...p. 4 Het gebied van de kring... p. 6 De periodes...p. 8 De agenda van de kring...p. 10 De informatie voor de burger...

Nadere informatie

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie.

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Startgids 010 Factuur aanmaken In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Factuur... 3 Een nieuwe factuur maken... 4 Dagregistratie... 7

Nadere informatie

1.1 Maak een Vooraanmelding Ga naar rol Truck, kies Vooraanmeldingen.

1.1 Maak een Vooraanmelding Ga naar rol Truck, kies Vooraanmeldingen. eportal Tams In deze handleiding geven we een beknopt overzicht hoe een vooraanmelding en een bezoek aan te maken om een TAR code aan te maken 1. TAMS 1.1 Maak een Vooraanmelding Ga naar rol Truck, kies

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet.

Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen Deze functie is beschikbaar in de volledige versie van RADAR. RADAR Lite heeft deze functie niet. Periodieke facturen klaarzetten(het sjabloon voor de termijnfactuur maken) Een periodieke

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE

AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE Inleiding In dit gedeelte van de handleiding wordt uitgelegd hoe leerkrachten afwezigheden kunnen registreren via de schoolware website. Al het voorbereidend werk (gebruikersnamen,

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Handleiding KNVB E-mail Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal Handleiding KNVB E-mail Versie 1.0 Augustus 2010 Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Gebruik KNVB E-mail (sportlink club) 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken /

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0

Handleiding registratiesysteem Kleuterplein. versie 1.0 Handleiding registratiesysteem Kleuterplein versie 1.0 september 2012 1 Inhoudhoudsopgave 1. Het belang van registreren Pagina 3 2. Systeeminstellingen Pagina 4 3. De leerdoelenregistratie Pagina 5 4.

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

E-services: Ingave prestaties

E-services: Ingave prestaties Via deze webtoepassing kunt u op de website van uw sociaal secretariaat online de prestaties invullen van uw werknemers. Deze prestaties worden dan ingelezen bij uw sociaal secretariaat en berekend. U

Nadere informatie

EPOS DOCENTENHANDLEIDING

EPOS DOCENTENHANDLEIDING EPOS DOCENTENHANDLEIDING 2. ACTIVITEITENATTEST Versie 1.02 28 oktober 2013 1. Wat is een activiteitenattest?... 2 2. Hoe maak in een activiteitenattest aan?... 3 3. Hoe definieer ik activiteitentypes voor

Nadere informatie