v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen"

Transcriptie

1 v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

2 Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4 Menu Instellen...4 Pagina vullen met inhoud...5 Contactgegevens in footer zetten...5 Formulieren aanmaken...6 Hoe werkt een formulier?...6 Contactformulier opzetten...6 Aanmeldformulier opzetten...7 Koppeling met organisatie... 7 Locatie... 7 Leden profielformulier opzetten...7 Evenementen in kalender zetten...8 Verschillende manieren gebruik Evenementen...8 Voorbeeld 1: Zonder inschrijving... 8 Voorbeeld 2: Besloten inschrijving voor leden...8 Voorbeeld 4: Openbare inschrijving... 8 Voorbeeld 5: Betaalde inschrijving voor leden...9 Voorbeeld 6: Betaalde openbare inschrijving...9 Nieuws- en blogberichten plaatsen...10 Het gebruiken van tags...10 Foto's in album zetten...11 Privé fotoalbum aanmaken...11 Sponsoren toevoegen...11 Slides in Slideshow...12 Nieuwe slide toevoegen...12 Slide bewerken...12 Een slide verwijderen...12 Achtergrond Afbeelding instellen...13 Afbeelding(en) toevoegen...13 Afbeelding(en) verwijderen...13 Oude demonstratie inhoud verwijderen...13 Weergave ledenlijst...14

3 Algemene informatie Alle informatie die in dit document staat is gelijk aan de informatie beschikbaar op: Voor wie is deze handleiding? Deze handleiding hebben wij opgezet om het meeste uit je website te halen. In deze handleiding worden de mogelijkheden en modules uitgelegd. Elk hoofdstuk / uitleg is gekoppeld met een link naar de help waar in stappen wordt uitgelegd hoe iets moet worden gerealiseerd. Voordat u begint... Om te beginnen met het aanpassen van de website, dien je in te loggen met een geldige gebruiker die rechten heeft om inhoud in de applicatie Website aan te passen. Volg de volgende stappen indien deze nog niet bestaat:

4 Pagina beheer Pagina aanmaken Het belangrijkste is om de paginastructuur van de website goed in te stellen. Je kan naar eigen wens pagina's aanmaken, wijzigen en verwijderen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je een pagina aanmaakt: Pagina wijzigen Je hebt zojuist een pagina aangemaakt.. Nu kan het zo zijn dat je per ongeluk de verkeerde titel heb ingevuld, of dat er een pagina is die je niet wilt hebben. Naast pagina's aanmaken kan je deze natuurlijk ook wijzigen en verwijderen. Dat volgende functies zijn beschikbaar: Menu Instellen Op deze manier kan de structuur van de website volledig naar eigen wens worden ingesteld. Nu kan het zo zijn dat meerdere subpagina's zijn aangemaakt, en deze niet in het menu passen, of dat sommige websites niet in het menu moeten komen. Daarom is het belangrijk te weten hoe het menu kan worden ingesteld.

5 Pagina vullen met inhoud Nu je weet hoe de structuur van je website in elkaar zit is het natuurlijk belangrijk om de inhoud te gaan plaatsen. Elke subpagina die wordt aangemaakt krijgt standaard de module tekst. In deze module kan je inhoud plaatsen om een pagina volledig te voorzien van informatie en media. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een pagina met geschiedenis van de vereniging, tabellen met wedstrijdschema's of een lijst met YouTube filmpjes. Kortom, genoeg om de pagina volledig te voorzien. Contactgegevens in footer zetten De footer is op elke webpagina hetzelfde, dit betekent ook dat de footer in de applicatie Website overal aan te passen is. Navigeer in de applicatie naar een webpagina waar de tab Footer zich bevindt. Hier staat een module Tekst. Deze module is op elke pagina gelinkt. Dat houdt in: Wanneer je in deze module de inhoud bewerkt, dan verandert deze op alle andere pagina's mee. Wij raden het aan om hier de contactgegevens te plaatsen.

6 Formulieren aanmaken Met de module Formulier kan je een onbeperkt aantal formulieren aanmaken om bijvoorbeeld inschrijvingen van leden te automatiseren. Formulieren aanmaken kan in het begin wat tijd in beslag nemen door de complexiteit van de module. Hoe werkt een formulier? De module Formulier zet verschillende invoervelden met verschillende opties in een formulier op de website. Hier kan de bezoeker zijn informatie invoeren en deze wordt vervolgens verstuurd naar het opgegeven adres. Dit alles gebeurt in de module zelf. Tevens kan de module de informatie direct doorsturen naar de applicatie Organisatie, om bijvoorbeeld aanmeldingen te verwerken en om leden hun profiel zelf te laten invullen. Nu je het onder de knie hebt om een formulier aan te maken raden wij aan om de volgende twee formulieren op te zetten: Contactformulier opzetten Dit is het formulier dat de bezoeker van de publieke website kan invullen om contact op te nemen. Het (standaard aangemaakte) contactformulier is te vinden op de pagina Contact. In dit formulier staan standaard al een aantal velden, deze kan je naar eigen wens aanpassen. Let er op dat de instellingen nog geconfigureerd moeten worden. Dit doe je met de knop Instellingen.

7 Aanmeldformulier opzetten Dit is het formulier dat gekoppeld dient te worden met de applicatie Organisatie. Koppeling met organisatie Een formulier koppelen aan Organisatie houdt in dat de velden van het formulier corresponderen met de velden in de applicatie Organisatie. Deze functie dient alleen gebruikt te worden als de gegevens uit het formulier nog niet beschikbaar zijn. Je krijgt namelijk voor elk ingevuld formulier een extra Organisatie element. Daarom raden wij aan om het koppelen alleen te doen met een aanmeldformulier. Immers, je wilt graag dat de aanmelding automatisch wordt omgezet in een profiel. Locatie Het aanmeldformulier is te vinden onder de pagina Vereniging > Lid worden. In dit formulier staan standaard al een aantal velden, deze kan je naar eigen wens kan aanpassen. Let er op dat de instellingen nog geconfigureerd moeten worden. Dit doe je met de knop Instellingen. Leden profielformulier opzetten Wanneer leden voor de eerste keer inloggen in het beveiligde deel van de website, dienen ze een formulier in te vullen met hun gegevens. Deze gegevens worden direct verzonden naar de applicatie Organisatie. Leden dienen ieder jaar hun gegevens te controleren. Dit formulier wordt dan opnieuw gebruikt. Controleer daarom ook ieder jaar of het formulier nog up-to-date is. Het profielformulier is te vinden op de pagina Mijn Vereniging > Mijn Profiel. In dit formulier staan standaard al een aantal velden, deze kan je naar eigen wens kan aanpassen. Let er op dat de instellingen nog geconfigureerd moeten worden. Dit doe je met de knop Instellingen.

8 Evenementen in kalender zetten Vrijwel elke vereniging organiseert activiteiten. De module evenementen maakt het mogelijk om deze activiteiten te plaatsen op de website van de vereniging. Daarnaast kunnen leden en andere bezoekers zich inschrijven voor deze activiteiten. Als je hebt gekozen voor de ideal betalingskoppeling voor VerenigingenWeb dan is het tevens mogelijk om voor een inschrijving te laten betalen. Verschillende manieren gebruik Evenementen Voorbeeld 1: Zonder inschrijving Een evenement heeft niet veel verplichte velden. Wanneer een activiteit een titel en starten eind datum heeft dan is dit al voldoende om deze te laten weergeven. Er is dan geen inschrijfmogelijkheid. Voorbeeld 2: Besloten inschrijving voor leden Wanneer er bij het onderdeel Inschrijving de velden worden ingevuld, kunnen leden zich automatisch inschrijven voor het evenement. Op deze manier kunnen leden zich inschrijven voor een activiteit, zonder dat je extra informatie van ze nodig hebt. Voorbeeld 3: Uitgebreide besloten inschrijving voor leden Soms wil je meer weten van een lid bij een inschrijving (bijvoorbeeld bent u vegetariër?, of hebt u een parkeerkaart nodig? ). Door een formulier te koppelen aan de activiteit kun je het lid extra velden laten invullen. De door het lid ingevulde velden worden opgeslagen en zijn door de beheerder te wijzigen en exporteren. Maak dan eerst het formulier aan en koppel deze met de activiteit door in het veld Koppelen aan formulier het juiste formulier te selecteren. Voorbeeld 4: Openbare inschrijving Alleen leden kunnen gebruik maken van de inschrijfmogelijkheid bij activiteiten. Soms wil je echter dat ook niet-leden zich kunnen inschrijven. Een openbare inschrijving gaat via een formulier. Maak dan eerst een formulier aan en kopieer de link naar de pagina met het formulier en zet deze in het veld Doorsturen. De activiteit linkt dat meteen door naar de pagina met het formulier.

9 Voorbeeld 5: Betaalde inschrijving voor leden Om betalingen te koppelen aan een inschrijvingen dient uw VerenigingenWeb te beschikken over een ideal-koppeling. Neem contact met ons op om deze aan te vragen. Als je wil dat niet-leden zich kunnen inschrijven voor een betaalde activiteit kan de idealkoppeling gebruikt worden. Vink dan het veld Betaling aan en voer bij Bedrag de prijs van de inschrijving in. Voorbeeld 6: Betaalde openbare inschrijving Als je wil dat niet-leden zich kunnen inschrijven voor een betaalde activiteit gebruik je wederom een formulier zoals in voorbeeld 4 wordt uitgelegd. Aan dit formulier wordt dan ook de betaling gekoppeld. Navigeer dan naar het formulier die is aangemaakt voor de activiteit en druk in de module op de knop ideal. Vul hier de velden in zoals wordt beschreven in de help.

10 Nieuws- en blogberichten plaatsen. Door middel van de nieuws of weblog module kunnen nieuws- en blogberichten worden geplaatst die voornamelijk op de voorpagina worden weergegeven. De inhoud van deze berichten wordt hetzelfde beheerd als met de module tekst. Echter zijn er wel extra handelingen zoals het gebruiken van tags. Het gebruiken van tags Je kan nieuws en blogberichten toewijzen van tags om de bezoeker een aanwijzing te geven waar een nieuws of blogbericht over gaat. Een bezoeker kan tevens in een lijst van tags nieuws of blog berichten filteren.

11 Foto's in album zetten In de applicatie Website zit standaard de module fotoalbum om foto's snel en georganiseerd te plaatsen en op de publieke website weer te geven. Deze module bevind zich op de subpagina Foto's. Op de voorpagina worden de laatste 4 albums weergegeven. Privé fotoalbum aanmaken Als de website een beveiligd deel heeft voor alleen leden, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je bij het fotoalbum bij elke foto een extra functie hebt: Het veld met het label Publiek. Wanneer deze wordt aangevinkt geef je het fotoalbum de toestemming om deze foto op de publieke website weer te geven. Wanneer deze leeg blijft, kunnen alleen leden die zijn ingelogd deze foto's bekijken. Een privé fotoalbum aanmaken doe je dus op de volgende manier: 1. Maak een nieuw fotoalbum aan. 2. Upload de foto's. 3. Druk in de module op de knop Alles privé maken. 4. Bevestig dit met de knop Opslaan. Sponsoren toevoegen In de applicatie Website zit standaard de module banners om media van bijvoorbeeld sponsoren te laten weergeven op een vaste plek, zonder dat dit de inhoud van de webpagina belemmerd. In deze module kan media als afbeeldingen, flash en code worden toegevoegd.

12 Slides in Slideshow De voorpagina bevat een unieke module genaamd Slideshow. Deze vind je onder de tab uitgelicht. Hier kunnen slides worden toegevoegd die bovenaan de voorpagina staan. Op het moment dat er meer slides worden aangemaakt dan dat de website kan weergeven wordt de oudste automatisch verwijderd. Het maximale aantal slides dat kan worden toegevoegd is 6. Nieuwe slide toevoegen 1. Druk in de module op de knop Nieuw item. 2. Vul de titel in. 3. Druk op de knop kies plaatje. 4. Een pop-up opent met de applicatie Bestandsbeheer. Je kan een reeds geuploade afbeelding selecteren of nieuwe uploaden. 5. In het veld Link kan je een link plakken naar een externe pagina of kies met de knop kies link een pagina in de websiteboom. 6. Optioneel: Voeg een korte beschrijving toe van de slide. LET OP: De site kan slechts één regel weergeven. Wees dus kort en concreet. Slide bewerken 1. Druk aan de rechterzijde van de slide op het icoontje van een potlood. 2. Hier vind je hetzelfde scherm als bij nieuwe slide toevoegen. 3. Bevestig je wijzigingen met de knop opslaan. Een slide verwijderen 1. Druk aan de rechterzijde van de slide op het icoontje van het rode bolletje met de witte streep. 2. Bevestig dit met de knop verwijderen. 3. Annuleer dit met de knop ga terug of Terug in de menubalk.

13 Achtergrond Afbeelding instellen Elke pagina bevat de module Plaatjeslijst. Deze vind je onder de tab Achtergrond. Hier kunnen afbeeldingen worden toegevoegd die als achtergrond op de website komen te staan. Er kunnen meerdere afbeeldingen worden toegevoegd, de publieke website laadt dan een willekeurige afbeelding op het moment dat de pagina wordt geladen. Het maximale aantal afbeeldingen dat kan worden toegevoegd is 5. Afbeelding(en) toevoegen Navigeer altijd eerst in de applicatie Website naar de pagina waar de module plaatjeslijst zich bevindt. Dit is op elke pagina onder de tab Achtergrond. 1. Druk in de module op de knop Afbeeldingen toevoegen. 2. Upload de foto's met de ingebouwde uploader. 3. De foto's zijn nu toegevoegd en zichtbaar op de website. Afbeelding(en) verwijderen 1. Selecteer in de module de afbeeldingen die je wilt verwijderen. 2. Bevestig dit met de knop Verwijderen. Oude demonstratie inhoud verwijderen Toen je de website voor het eerst heb gekregen hebben wij voor jou wat demonstratie inhoud in de website gezet. Nu is het tijd om deze inhoud te verwijderen. Het gaat hier om de volgende inhoud: De twee slides in de slideshow op de voorpagina. Het blogbericht Van harte gefeliciteerd......verenigingswebsite. De evenementen in de kalender. Het fotoalbum. De achtergrond afbeelding. De sponsoren.

14 Weergave ledenlijst In het beveiligde deel van de website bevindt zich de ledenlijst, waar alle leden in een overzicht staan weergegeven. Ieder lid zijn profiel kan worden bekeken. Hier staan een aantal standaard velden met de informatie die correspondeert met de informatie ingevoerd in de Genkgo applicatie Organisatie. Het kan zo zijn dat je extra velden met informatie hebt aangemaakt en deze moet worden weergegeven. Het is nog niet mogelijk om dit zelf in te stellen. Genkgo kan dit echter wel voor je doen. De beste oplossing is om een te sturen naar Vermeld hierin: De namen van de velden in de applicatie Organisatie. De volgorde van de velden op de website.

v.1.6 Genkgo Handleiding Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden

v.1.6 Genkgo Handleiding Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden v.1.6 Genkgo Handleiding Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Evenementen...3 Voorbeeld 1: Evenement zonder inschrijving...4... 4 Voorbeeld 2: Evenement met besloten inschrijving voor gebruikers...4...

Nadere informatie

Activiteiten & Evenementen

Activiteiten & Evenementen v.1.12 Verenigingenweb Handleiding Activiteiten & Evenementen Hoe te gebruiken met voorbeelden Inhoud Activiteiten...3 Voorbeeld 1: Activiteit zonder inschrijving...3... 3 Voorbeeld 2: Activiteit met besloten

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website Inhoud Voordat u begint...3 Het instellen van uw webshop...4 Verkoper gegevens...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Voor u ligt de handleiding voor de Zwem4daagse website voor organisaties. U kunt deze site inrichten naar u eigen wensen met uw eigen teksten, kunt u

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN.

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. 27-8-2013 RADARSCHOLEN EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. [Geef de ondertitel van het document op] Dirk Inhoud 1. Intro eerste keer inloggen docent... 2 2. Email ouder om in te loggen... 3 3.

Nadere informatie

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012

Handleiding Eend NL Game Control. Versie Juni 2012 Handleiding Eend NL Game Control Versie 2.0 - Juni 2012 Inhoudsopgave 1. Inloggen 2 2. Hoofdscherm - Evenementbeheer 4 2.1 Aanmaken nieuw evenement 4 2.2 Beheren van de chatbox 5 2.3 Beheren van de bonusvragen

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

v.1.2 Genkgo Handleiding Carrière plug-in Bedrijfsprofielen & Carrière items

v.1.2 Genkgo Handleiding Carrière plug-in Bedrijfsprofielen & Carrière items v.1.2 Genkgo Handleiding Carrière plug-in Bedrijfsprofielen & Carrière items Inhoud Voordat u begint...3 Wanneer kan ik beginnen?...4 Bedrijfsprofielen...5 Carrière categorie bij organisatie...5 Logo en

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website JCI Tielt Website JCI-Tielt Handleiding website tomputor 1-5-2015 Inhoud Intro... 3 Browsers... 3 Algemeen... 4 1. Wijzigen pagina... 4 Aanmelden... 4 Beveiligingsniveaus... 4 Website als bezoeker... 5

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

Handleiding website GCB

Handleiding website GCB Handleiding website GCB In dit document is een korte toelichting te vinden over de nieuwe website van Golfclub Brunssummerheide. Met de nieuwe website wil de vereniging een goede informatie voorziening

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Simply Free handleiding

Simply Free handleiding Simply Free handleiding Versie 20-12-2017 1 Om gebruik te kunnen maken van dit systeem, is het belangrijk om bij het eerste gebruik het hoofdstuk Eerste gebruik door te nemen en uit te voeren! Onderwerp

Nadere informatie

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan

HANDLEIDING. Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan HANDLEIDING Hoe maak je je eigen crowdfunding site VOOR Daan 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 Introductie Inloggen Sjabloon importeren Import succesvol? HELP! Waar ben ik? De eerste aanpassing Aanpassingen

Nadere informatie

XITEFORCE CMS. december 2013

XITEFORCE CMS.   december 2013 XITEFORCE CMS V6 www.nexxite.nl december 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Een eerste kennismaking met de gebruikersomgeving... 5 3.1. Indeling van het scherm...5

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module

Inhoudsopgave. Inloggen in beheermodule. Sidebar/Footer 8.2. Dashboard. Widgets toevoegen aan sidebar. Berichten 8.3. Tekst widget. Nieuwsbrief module Via de Beheermodule genaamd Wordpress kunt u zelf uw website bewerken, updaten en volledig naar wens stijlen. In deze Algemene handleiding leest u alles over de functies die wij als Digiwebsite met de

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ]

Handleiding. Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl. [ versie 1.0 ] Handleiding Online IDC-leden account www.industrialdesigncenter.nl [ versie 1.0 ] 2 Handleiding Online IDC-leden account INHOUD 1. Start...4 2. Dashboard...6 3. Uw profiel...7 4. Profiel aanpassen...8

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed www.amersfoortbreedtv.nl Inhoud 1. Algemene instructie p. 2 Video bekijken 2. Zoeken op het videoplatform p. 3 3. Video delen p. 4 4. Reacties bekijken / plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide

Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.2 Versie: 1.0 Datum: 6 december 2011 Gebruikers Handleiding Quick Guide Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3 3. Afspeellijsten... 4 4. Berichten... 5 4.1. Nieuw bericht toevoegen...

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave

Bestandsbeheer weergaven (Media) MEDIA heeft een 4-tal weergave Bestandsbeheer weergaven (Media) Het beheer van verschillende media zoals afbeeldingen en pdf bestanden kan worden uitgevoerd binnen de MEDIA weergave van TYPO3. Binnen een 4-tal verschillende weergaven

Nadere informatie