WebUntis 2017 Student

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WebUntis 2017 Student"

Transcriptie

1 WebUntis 2017 Student

2 Inhoudsopgave 1 Algemeen Cursusconcepten Cursuscategorieën Cursusconcept aanmaken Organisatievorm Instellingen Cursusinschrijving met prioriteiten... 4 Prioriteit en opleidingsmodule Cursusinschrijving door leerling - met bevestiging Inschrijven bij andere afdelingen Cursussen Cursus aanmaken Semester Cursuscode Beperking op leerjaarniveau of klassen Wachtijst mogelijk Lestijden Cursus wijzigen Deelnemers... 9 Status filteren / wijzigen Cursuskeuzecategorie wijzigen Cursus wisselen Leerlingen inschrijven Opleidingsmodule wijzigen Status cursus wijzigen Cursussen vormen uit lessen Cursuskeuzecategorieën Opleidingsmodules Tijdvak voor aan- en afmelden Inschrijven Voor de studenten Inschrijving cursus Mijn cursussen Voor de cursuscoördinator Cursussen per leerling Lijsten Gegevensoverdracht naar Untis... 18

3 WebUntis 2017 Student 1 1 Algemeen WebUntis Student is een optie, dat leerlingen of studenten toestaat zich online voor bepaalde cursussen in te schrijven. In principe kunnen de volgende stappen worden aangehouden: Aanmaken van cursusconcepten: deze cursusconcepten dienen als sjabloon voor de daadwerkelijk te geven cursus. Ze worden éénmalig gedefinieerd en kunnen ieder jaar weer worden gebruikt. Aanmaken cursussen : ieder jaar (of semester) worden uit vanuit de concepten de daadwerkelijke cursussen gevormd. Bijvoorbeeld het cursus Spaans met 4 uren voor leerlingen van het leerjaarniveau Instellen van aanmeldingstijdvak: er moet worden vastgelegd in welk tijdvak de leerlingen zich mogen aanmelden. Registratie: binnen het ingestelde tijdvak kunnen leerlingen zich voor de beschikbare cursussen online aanmelden. Hier bestaat een onderscheid tussen voorinschrijving, inschrijving en uitschrijving. De gegevens kunnen vervolgens worden geïmporteerd in Untis, waarna in Untis kan worden geclusterd en aansluitend het rooster kan worden gevormd.

4 WebUntis 2017 Student 2 2 Cursusconcepten Cursussen worden aangemaakt op basis van een cursusconcept. Bij de definitie van een concept kunt u velden als Inhoud, Beoordeling, Leerdoel, Opmerking en Kosten invoeren, die bij de aanmaak van een cursus worden overgenomen, zodat u deze niet steeds weer opnieuw hoeft in te voeren. Tevens kunt u in een concept vastleggen of de cursus op jaarbasis of per semester gaat plaatsvinden, voor welk niveau de cursus is bedoeld en eventueel ook een bereik aan klassen. Het is bovendien handig om cursuscategorieën te definiëren om zo de cursusconcepten (en dus ook de cursussen) te ordenen op verschillende categorieën. 2.1 Cursuscategorieën Via Cursussen Cursuscategorieën kunt u verschillende categorieën definiëren. Zowel cursussen als cursusconcepten kunnen worden gefilterd op categorie. 2.2 Cursusconcept aanmaken Via Cursussen Cursusconcepten vindt u een lijst met de aanwezige cursusconcepten. Klik op de button <Nieuw> voor het vormen van een nieuw cursusconcept. Bij de cursusconcepten kunnen de algemene kenmerken voor iedere cursus, die wordt gevormd uit het betreffende concept, worden vastgelegd.

5 WebUntis 2017 Student 3 Bij de definitie van het cursusconcept kan in het keuzeveld Organisatievorm worden geselecteerd of de cursus per op jaar- of op semesterbasis wordt gegeven. Kiest u voor Semester-cursus, dan verschijnt tijdens de aanmaak van de bijbehorende cursus de mogelijkheid om een semester te selecteren. Semestergegevens kunt u invoeren via Basisgegevens Lesjaren.

6 WebUntis 2017 Student 4 3 Instellingen Via Cursussen Instellingen kunnen verschillende standaardinstellingen voor het aanmaken van cursussen (en cursusconcepten) worden ingesteld. Let op! In het onderste deel kunt u vastleggen hoeveel prioriteiten een student tot zijn/haar beschikking heeft. Door deze instelling kunnen studenten bij een cursusinschrijving een prioriteit selecteren. Verder kunt u aanvinken, dat iedere prioriteit slechts éénmalig gebruikt mag worden. Mag iedere prioriteit slechts één keer worden gekozen, dan zijn er ook niet meer inschrijvingen mogelijk dan er prioriteiten zijn. Dus bij 3 prioriteiten, kunnen er er dan maar maximaal drie inschrijvingen plaatsvinden.

7 WebUntis 2017 Student 5 De cursuscoördinator ziet nu naast de inschrijvingsstatus van de deelnemers ook de prioriteiten. Prioriteit en opleidingsmodule Cursussen kunnen worden gekoppeld aan een opleidingsmodule. Bij de definitie van de opleidingsmodule (hoofdstuk 4.4) kunt u het maximale aantal invoeren, dat een student zich mag inschrijven voor cursussen, die gekoppeld zijn aan de betreffende module. In het instellingenvenster kunt u tevens aanvinken, dat binnen het cursussenbereik van een opleidingsmodule, iedere prioriteit slecht één keer gebruikt mag worden. Dit wil dus zeggen dat binnen een opleidingsmodule niet meer cursussen kunnen worden gekoezen dan dat er prioriteiten zijn. Als de optie Cursusinschrijving door leerling activeert, wordt een inschrijving door een leerling in eerste instantie onbevestigd doorgevoerd.

8 WebUntis 2017 Student 6 De cursuscoördinator wijzigt nu de status naar bevestigd ingeschreven. Aansluitend ziet de leerling, dat de inschrijving definitief is bevestigd. Op dit moment kan de beheerder alle leerlingen inschrijven voor cursussen van een andere afdeling, maar een student alleen voor cursussen van zijn/haar eigen afdeling.

9 WebUntis 2017 Student 7 4 Cursussen In tegenstelling tot de cursusconcepten beperken de cursussen zich tot het lesjaar. Dit is logisch, daar leerlingen een concrete cursus kiezen en ook worden toegewezen aan de gekozen cursus. 4.1 Cursus aanmaken Via Cursussen Cursussen vindt u een lijst met de aanwezige cursussen. Een nieuwe cursus vormt u met de button <Nieuw>. Is er bovenaan de pagina geen concept geselecteerd, dan verschijnt allereerst de mogelijkheid voor het selecteren van het cursusconcept. In de daaropvolgende pagina kunt u alle kenmerken, die uit het cursusconcept werden overgenomen, wijzigen en uitbreiden met verdere details. Let op! De invoer van Inhoud, Beoordeling, Leerdoel, Opmerking en Kosten kunnen door de studenten bij het inschrijven worden ingezien. Met een klik op de button <Opslaan> legt u de cursus voor een bepaald lesjaar (of semester) vast. Wanneer u bij het cursusconcept hebt aangegeven dat de cursus per semester zal worden gegeven, dan kunt u de cursusdata beperken tot één semester.

10 WebUntis 2017 Student 8 Op sommige scholen is het gebruikelijk om cursussen over meerdere semesters of jaren identiek aan te bieden. Zodoende kunnen leerlingen, die om een of andere reden niet aan een cursus konden deelnemen, later toch een inhoudelijk gelijke cursus volgen. Studenten, die de cursus al hebben gedaan, moeten deze echter niet nogmaals kunnen kiezen. Om deze reden zijn cursuscodes toegevoegd. Studenten kunnen cursussen met eenzelfde cursuscode maar één keer kiezen. Als cursuscode kan iedere gewenste tekenreeks worden ingevoerd. Let op! Let op! Met de invoer van het leerjaarniveau kunt u beperken, welke studenten zich voor de betreffende cursus kunnen inschrijven. Hiertoe moet bij de klassen wel het klasniveau (is het leerjaarniveau) zijn ingevoerd. Dit kunt u voorafgaande aan de export naar WebUntis in Untis doen of eventueel ook nog achteraf in WebUntis. Een andere mogelijkheid is het selecteren van de klassen, waarvan de studenten zich mogen inschrijven bij de cursus. Als er klassen zijn geselecteerd, dan wordt de invoer van het leerjaarniveau genegeerd. Een vinkje bij Wachtlijst mogelijk maakt het mogelijk, dat studenten zich op de wachtlijst kunnen plaatsen, als het maximaal aantal toegestane deelnemers is bereikt. Als een deelnemer zich afmeldt, dan wordt de bovenste student van de wachtlijst automatisch ingeschreven. Let op! Met het plusteken achter Tijden kunt u eventueel de tijstippen van de cursus alvast invoeren. Dit wordt dan tijdens het aanmelden als informatie getoond. Het is op dit mogelijk, dat studenten zich voor twee cursussen kunnen inschrijven, die op hetzelfde moment plaats gaan vinden.

11 WebUntis 2017 Student Cursus wijzigen Om de cursusgegevens te wijzigen klikt u op de knop <Wijzigen> (het potlood) in de cursuslijst. Naast alle reeds bestaande velden, ziet u nu ook de button<deelnemers>, waarmee een pagina wordt geopend met het overzicht van het huidige aantal deelnemers. Deze pagina kan ook direct vanuit het cursussenoverzicht worden geopend. Zo ook de pagina voor het inschrijven van studenten, dat tevens vanuit het deelnemersoverzicht kan worden geactiveerd. Als studenten zich hebben aangemeld voor de cursus (zie hoofdstuk 6), dan verschijnt een lijst met de aanmeldingen en de bijbehorende status (vooringeschreven, ingeschreven, uitgeschreven of wachtlijst). Tevens hebt u in dit venster de mogelijkheid om de deelnemerslijst te wijzigen. In het deelnemersoverzicht is ook inzichtelijk met welke prioriteit een student zich heeft aangemeld vor de cursus. Dit kan als criterium worden gebruikt, als bijvoorbeeld teveel studenten zich al bij de voorinschrijvingen hebben aangemeld.

12 WebUntis 2017 Student 10 Status filteren / wijzigen Met het bovenste keuzeveld kunt u de lijst filteren op een status. Wilt u de status van één of meerdere studenten wijzgen, markeer dan de gewenste studenten, selecteer een status en klik aansluitend op de button <Status wijzigen>. Cursuskeuzecategorie wijzigen Net zoals het wijzigen van de status kan ook voor een aantal gemarkeerde studenten de cursuskeuzecategorie worden gewijzigd. Cursus wisselen Vanuit het deelnemersoverzicht is het ook mogelijk om studenten te laten wisselen nar een andere cursus. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een cursus toch niet door blijkt te gaan. Selecteer de gewenste studenten en klik op de button <Cursus wisselen>. Met deze button kunt u zelf leerlingen inschrijven bij cursussen. Er wordt daarbij gecontroleerd of het maximale aantal niet wordt overschreden. Deze pagina kan vanuit het deelnemersoverzicht en direct vanuit het cursussenoverzicht worden geactiveerd.

13 WebUntis 2017 Student 11 Met deze button onderin het cursussenoverzicht kunt u in één keer een aantal gemarkeerde cursussen koppelen aan een opleidingsmodule. Met de button <Status wijzigen> onderin het cursussenoverzicht kunt u voor een aantal gemarkeerde cursussen de standaard tatus gepland wijzigen in bijvoorbeeld vindt plaats. Zijn de cursussen in Untis al als lessen gepland en moeten studenten zich kunnen inschrijven voor deze al geplande cursussen, dan kunnen deze cursussen worden gedefinieerd uit het bestaande onderwijs. Deze functie kan worden geactiveerd met de knop <Cursussen uit lessen vormen> onderin het venster Cursussen. U kunt het lessenaanbod beperken tot een klas, docent of vak. Vink vervolgens de gewenste lessen aan en neem deze over met de button <Cursussen uit lessen vormen>.

14 WebUntis 2017 Student 12 Let op! Bij het dubbel inschrijven op hetzelfde tijdvak wordt bij een reeds bestaande les wel een overeenkomstige waarschuwing gegeven. 4.3 Cursuskeuzecategorieën Via Cursussen Cursuskeuzecategorieën kunt u verschillende keuzecriteria definiëren, die door studenten tijdens het inschrijven kunnen worden geselecteerd.

15 WebUntis 2017 Student Opleidingsmodules Bij de definitie van de opleidingsmodule kunt u het maximale aantal invoeren, dat een student zich mag inschrijven voor cursussen, die gekoppeld zijn aan de betreffende module. In het cursusoverzicht kunt u aangeven welke cursussen aan welke opleidingsmodule moeten worden gekoppeld (menukeuze Cursussen). (Max. aantal deelnemers is verkeerd vertaald, is nog niet werkzaam).

16 WebUntis 2017 Student 14 5 Tijdvak voor aan- en afmelden Let op! De cursuscoördiator definieert via de menukeuze Cursussen Inschrijvingstijdvakken voor de hele school of één bepaalde afdeling een tijdvak voor het inschrijven. Is er geen tijdvak is gedefinieerd, dan is ook het inschrijven voor cursussen niet mogelijk. Ook voor het voorinschrijven of uitschrijven kan een tijdvak worden vastgelegd. Bij de aanmaak van een tijdvak kunnen eventueel ook meerdere inschrijfstatussen worden geselecteerd. Bovendien kunt u hier aangeven, hoeveel cursussen een student mag selecteren (0 betekent geen beperking).

17 WebUntis 2017 Student 15 6 Inschrijven 6.1 Voor de studenten Studenten kunnen zich online voor de afzonderlijke cursussen aanmelden. De lijst met cursussen, waarvoor de student zich kan inschrijven, kan via Cursussen Cursussen worden geactiveerd. Deze lijst kan op verschillende criteria worden gefilterd. Met een klik op een cursus wordt de uitgebreide cursusinformatie getoond. De aanmelding voor een cursus wordt met een klik op de knop <Naar in-/uit- /Voorinschrijving> of met een klik op de status doorgevoerd. Dit kan zowel vanuit het cursusoverzicht, als vanuit de gedetailleerde cursusinformatie. Voor de daadwerkelijke aanmelding klikt men op de button <Voorinschrijven> (of indien van toepassing <Inschrijven > of <Uitschrijven>).

18 WebUntis 2017 Student 16 Op het tabblad Mijn Cursussen, worden de cursussen getoond, waarvoor de leerling zich al heeft aangemeld. 6.2 Voor de cursuscoördinator Zoals in hoofdstuk 4.2 vermeld kan de cursuscoördinator met de knop <Deelnemers> leerlingen direct inschrijven, de status wijzigen of leerlingen van cursus omwisselen. Als cursuscoördinator hebt u de mogelijkheid om via de menukeuze Cursussen Cursussen per leerling per individuele leerling een overzicht te genereren met de cursussen, die zijn geselecteerd en de bijbehorende status.

19 WebUntis 2017 Student 17 Via Cursussen Lijsten vindt u verschillende lijsten, die kunnen worden uitgevoerd naar PDF-, CSV- en/of Excel-formaat.

20 WebUntis 2017 Student 18 7 Gegevensoverdracht naar Untis De inschrijvingsgegevens kunnen met de normale WebUntis koppeling in Untis worden geïimporteerd naar de optie Curs. Dit wil zeggen, dat de cursussen enerzijds worden overgenomen als lessen en anderszijds als keuzevakken van de leerling. Verder is het bij de cursusovername mogelijk om ook de leerlingengaantallen en eventuele tijdelijke tijdbereiken mee over te nemen.

1 Algemeen Contactgegevens Afwezigheidslijst WebUntis Reserveringen... 15

1 Algemeen Contactgegevens Afwezigheidslijst WebUntis Reserveringen... 15 Aanpassingen WebUntis 2017 Inhoudsopave 1 Algemeen... 1 1.1 Meldingssysteem... 1 1.1.1 Voorbereiding... 1 1.1.2 Melding maken... 2 Opdrachten zonder melding... 3 1.1.3 Melding toewijzen... 3 1.1.4 Melding

Nadere informatie

Aanpassingen 2019 WebUntis. Copyright 2018 Untis BV

Aanpassingen 2019 WebUntis. Copyright 2018 Untis BV Aanpassingen 2019 WebUntis Copyright 2018 Untis BV Inhoudsopgave 1 WebUntis basispakket...1 1.1 WebUntis Help... 1 1.2 Testomgeving... 1 1.2.1 Werkwijze in Untis 2019 voor export naar testomgeving... 3

Nadere informatie

Copyright 2017 Untis BV

Copyright 2017 Untis BV Copyright 2017 Untis BV Aanpassingen WebUntis 2018 Inhoudsopgave 1 Nieuwe interface...2 1.1 Algemeen... 2 1.2 Nieuwe startpagina... 2 1.2.1 Interactief dashboard... 2 1.3 Rooster... 4 1.4 Spreekuren...

Nadere informatie

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid

Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent. Uitgebreid Handleiding Digitale Handtekening Osiris Docent Uitgebreid Auteur: Jessica Huf Versie: 0.1 1 Inhoudsopgave Resultaten invoeren en Elektronisch Ondertekenen pag. 3 Resultaten Klaarzetten voor Ondertekening

Nadere informatie

Koppelen met Magister Vanaf Untis 2009

Koppelen met Magister Vanaf Untis 2009 Koppelen met Magister Vanaf Untis 2009 Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Installatie... 1 3 Werkzaamheden in Untis.... 1 3.1 Landinstelling... 1 3.2 Overzichtelijke

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Student

Handleiding OSIRIS Student In deze handleiding wordt (kort) aangegeven hoe je je: 2) kunt inschrijven voor cursussen; 3) kunt uitschrijven voor cursussen; 4) kunt inschrijven voor toetsen; 5) kunt uitschrijven voor toetsen; 6) resultaten

Nadere informatie

Copyright 2017 Untis BV. WebUntis Ouderavond

Copyright 2017 Untis BV. WebUntis Ouderavond Copyright 2017 Untis BV WebUntis Ouderavond Inhoudsopgave 1 Algemeen...1 2 Informatie voor de beheerder...2 2.1 Voorwaarden... 2 2.1.1 Aanmelden van ouders... 2 2.1.2 Import van ouders/ verzorgers... 2

Nadere informatie

Koppelingprogramma Untis ical 2.0

Koppelingprogramma Untis ical 2.0 Inhoudsopgave Koppelingprogramma Untis ical 2.0 Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Installatie... 1 3 Werkzaamheden in Untis... 1 3.1 Landinstelling... 1 3.2 Overzichtelijke

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student -2-

Handleiding Osiris Student -2- OSIRIS Student T1. In- en uitloggen... 3 2. Knoppenbalk... 5 3. Personalia... 6 4. Inschrijven voor cursus/toets... 7 5. Rooster... 18 6. Resultaten... 19 7. Voortgang... 20 8. Onderwijs... 24 Handleiding

Nadere informatie

Koppelen met Noise Vanaf Untis 2009

Koppelen met Noise Vanaf Untis 2009 Koppelen met Noise Vanaf Untis 2009 Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Installatie... 1 3 Werkzaamheden in Untis... 1 3.1 Landinstelling... 1 3.2 Overzichtelijke menukeuze...

Nadere informatie

Hoe kan ik me inschrijven voor een cursus binnen OSIRIS

Hoe kan ik me inschrijven voor een cursus binnen OSIRIS Hoe kan ik me inschrijven voor een cursus binnen OSIRIS Ga naar tabblad Inschrijven en kies voor Cursus Bij het inschrijven heb je een tweetal opties: 1. Inschrijven via je examenprogramma; OSIRIS toont

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11

Deel V. Cursusbeheer. Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET. Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 1/11 Handleiding CVOSoft en CVOSoft.NET Deel V Cursusbeheer Handleiding CVOSoft Deel V Cursussen 2/11 1 Cursussen 1.1 Inleiding Beheer van cursussen omvat 4 onderdelen:

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

GS1 Data Source. Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel

GS1 Data Source. Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel GS1 Data Source Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel 1 Gebruik van Excel In de GS1 Data Source webinterface kunt u eenvoudig met Excel gegevens van meerdere artikelen tegelijk vastleggen, toevoegen

Nadere informatie

Leden handleiding Inhoudsopgave

Leden handleiding Inhoudsopgave Leden handleiding Inhoudsopgave De leden site...2 Inloggen...3 Wachtwoord opvragen of vergeten...4 Inzien handicap...6 Wijzigen emailadres...7 Scorekaart invoeren...8 Reserveren van een starttijd...9 Inzien

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.1 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Wijzigen van uw e-mailadres...

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Stappenplan Jaarovergang 2014

Stappenplan Jaarovergang 2014 Stappenplan Jaarovergang 2014 Dit stappenplan helpt u om de leerlingen over te zetten naar het volgend schooljaar. Het is raadzaam dit stappenplan door te lezen voor u start met de Jaarovergang! Aandachtspunten:

Nadere informatie

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren)

Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Aanvragen SMS authenticatie (eenmalig uitvoeren) Ga naar https://solis-ugids.uu.nl/enroll en registreer je mobiele telefoonnummer voor ontvangst van per SMS verstuurde wachtwoorden. Deze zijn nodig voor

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding HETORANJEKRUIS.NL Portal versie 1 september 2014

Handleiding HETORANJEKRUIS.NL Portal versie 1 september 2014 Handleiding HETORANJEKRUIS.NL Portal versie 1 september 2014 Bestemd voor gebruik door: Diplomahouders Het Oranje Kruis Contactpersonen van opleidingsinstituten Examinatoren en consulenten van Het Oranje

Nadere informatie

WIS Academie Manager - Handboek docent -

WIS Academie Manager - Handboek docent - WIS Academie Manager - Handboek docent - versie 19 december 2012 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Tabblad Home... 3 3. Tabblad Academie-aanbod... 4 4. Tabblad Conferentie Aanbod... 5 5. Tabblad Mijn Academie...

Nadere informatie

Handleiding Club.Opleidingen

Handleiding Club.Opleidingen Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Club.Opleidingen............................................................................................

Nadere informatie

Handleiding HRM. Benoemen medewerkers

Handleiding HRM. Benoemen medewerkers Handleiding HRM Benoemen medewerkers Inleiding Dit document beschrijft hoe je in Scouts Online (SOL) nieuwe medewerkers moet inschrijven voor de speleenheden die binnen je HIT plaats zijn aangemaakt. De

Nadere informatie

Handleiding Finaciële Module

Handleiding Finaciële Module Handleiding Financiële Module 1 Inhoudsopgave Abonnementen en diensten factureren... 2 Een losse factuur maken... 5 Factuuroverzicht bekijken en facturen verzenden... 6 De factuur... 7 SEPA exporteren...

Nadere informatie

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog).

1. Inleiding. U kunt op twee manieren navigeren binnen Cursief, te weten: Via de tekstmenubalk; Via de buttons (Deze verschijnen na de eerste inlog). 1. Inleiding Het doorlopen van deze handleiding geeft u een goed beeld van de basismogelijkheden van Cursief. De door u ingevoerde gegevens worden door ons dagelijks uit de database verwijderd. U hoeft

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Handleiding Mijn Groene Norm

Handleiding Mijn Groene Norm Handleiding Mijn Groene Norm Inhoudsopgave 1.1 Registeren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2. Aanvragen examendatum 3.1 Kandidaten beheren 3.2 Groepen beheren 4. Kandidaten aanmelden 5. Resultaten downloaden

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren...

1. Inhoudsopgave Vooraf Stap 1: Functie aanvragen Stap 2: Certificaat installeren Stap 3: URL registreren... Handleiding OSO 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Stap 1: Functie aanvragen... 4 4. Stap 2: Certificaat installeren... 5 5. Stap 3: URL registreren... 6 6. Overstapdossier klaarzetten

Nadere informatie

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel:

Handleiding. ischoolcommunicatie. Versie Nijverheidstraat Diksmuide Tel: Handleiding ischoolcommunicatie Versie 2016 Nijverheidstraat 9-8600 Diksmuide Tel: 051 50 21 76 - info@informat.be www.informat.be Inhoudsopgave 1. Algemene voorbereiding in ibasis/ileerlingen 3 1.1. Aanduiden

Nadere informatie

Op tabblad "2. Declaraties" van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen.

Op tabblad 2. Declaraties van de systeemgegevens kunt u de nota lay-out instellen. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk om naast het declareren naar verzekeraars en patiënten, ook te declareren naar bedrijven en instellingen. Er kan op drie manieren gedeclareerd worden naar

Nadere informatie

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer Documentenbeheer Inleiding ConsultManager heeft nu een professionele module om documenten te archiveren, te koppelen aan cliënten, artsen, etc., en te beheren. Het was al mogelijk om externe documenten

Nadere informatie

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting

Handleiding PE online Professionals. Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Handleiding PE online Professionals Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1 Inlog... 3 Hoofdstuk 2 Hoofdscherm... 5 Hoofdstuk 3 Mijn dossier...

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Koppelen met SOM/@VO3

Koppelen met SOM/@VO3 Koppelen met SOM/@VO3 Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Werkzaamheden in Untis.... 1 2.1 Aliassen gebruiken... 1 2.2 Export vanuit Untis.... 2 2.2.1 Exportmap... 2

Nadere informatie

Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas

Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas Handleiding Pincode en Chauffeur beheer v1.0 Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas Veiligheid staat bij BP zeer hoog in het vaandel. Niet alleen waar dat de veiligheid van onze klanten

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97)

Aanbesteden-omgeving. Release items juli 2014 (2.97) Release items juli 2014 (2.97) Aanbesteden-omgeving 1. Organisatie-informatie bij Mijn profiel beschikbaar voor elke gebruiker 2. Bij het toevoegen van bijlagen geen rectificatie meer 3. Mogelijkheid contactpersoon

Nadere informatie

Aanbesteden-omgeving

Aanbesteden-omgeving Release juni 2014 (2.96) Aanbesteden-omgeving Op vrijdag 13 juni is release 2.96 van Aanbestedingskalender.nl geïnstalleerd. Deze release biedt aanbestedende diensten de mogelijkheid niet alleen onderhandse,

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

URENREGISTRATIEMODULE

URENREGISTRATIEMODULE URENREGISTRATIEMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 22-8-2017 Versie 2.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Urenregistratiemodule... 4 1.2 Doel van

Nadere informatie

Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders

Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders Handleiding gebruik WNTweb voor aanbieders Menu-onderdelen Na het inloggen op de website (www.wntweb.nl) met het (unieke) e-mail adres van jezelf of van je organisatie zie je een aantal belangrijke menu-onderdelen:

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal Rapport

Handleiding. Digitaal Rapport Handleiding Digitaal Rapport 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 3 3. Relatie met methodetoetsen... 3 4. Rapportperiodes aangeven... 4 5. Rapportdefinities instellen... 4 Rubriek aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V.

Handleiding. Qu-Agenda. Versie V8.1. Quantaris B.V. Handleiding Qu-Agenda Versie 2018 - V8.1 Quantaris B.V. VOORWOORD Allereerst willen wij u danken voor uw keuze op Qu-Agenda, dè notariële agenda van Quantaris. Met deze handleiding biedt Quantaris u een

Nadere informatie

Docentenhandleiding De Docentenmodule

Docentenhandleiding De Docentenmodule Docentenhandleiding 3 De Docentenmodule Versie 2 Jutten Simulation 02-10-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn cursussen... 5 4. Cursusbeheer... 6 5. Cursusvoortgang... 7 6. Resultaten...

Nadere informatie

Copyright 2017 Untis BV. Jaarplanning

Copyright 2017 Untis BV. Jaarplanning Copyright 2017 Untis BV Jaarplanning Jaarplanning 1 1 Inleiding... 2 2 Jaaruren invoeren... 3 2.1 Weekuren omzetten naar jaaruren... 3 2.1.1 Geplaatste uren in jaaruren omzetten... 4 2.1.2 Prognose (wel/niet

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud

Promedico-ASP. Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0. Inhoud Promedico-ASP Handleiding EPD Overdrachtbericht Versie: 2.0 Inhoud EPD Overdrachtbericht... 2 EPD Overdrachtbericht aanmaken... 3 EPD Overdrachtbericht importeren... 5 15 juni 2016 Pagina 1 van 7 EPD Overdrachtbericht

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures

Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Handleiding ABK inschrijven op openbare procedures Versie 1 Januari 2016 Inhoudsopgave 1 Aanmelden voor uw inschrijving... 3 1.1 Het project op Aanbestedingskalender.nl... 3 1.2 Het project zichtbaar maken

Nadere informatie

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden.

Stap 5. Koppel vervolgens de Stages aan de AIOS op het blad AIOS Stageplaats (figuur 5). Nu kunnen de Stage specifieke afspraken aangemaakt worden. Met de Excelapplicatie Opleidingskalender kunt u afspraken in het kader van de opleiding met AIOS per Ziekenhuis/Opleiding per specialisme plannen en beheren. Introductie Deze Excelapplicatie is gemaakt

Nadere informatie

Koppelen met @VO Vanaf Untis 2009. Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam

Koppelen met @VO Vanaf Untis 2009. Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Koppelen met @VO Vanaf Untis 2009 Copyright 2011 Untis Benelux Rotterdam Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Installatie... 1 3 De gang van de data... 1 3.1 Exporten vanuit @VO... 1 4 Werkzaamheden in @VO...

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service ESS Module

Handleiding Employee Self Service ESS Module Software Consultancy Projectmanagement Training Handleiding Employee Self Service ESS Module Uitgebracht door: Planbition B.V. Datum van uitgifte: 14 februari 2014 Referentie: Handleiding_ESS Consolid.

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda

Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Aanmaken afspraken in Newbase & de agenda Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Instructie aanmaken Vrije overzichten

Instructie aanmaken Vrije overzichten ESIS webbased Instructie aanmaken Vrije overzichten Versie december 2009 Rovict B.V. Postbus 388 3765 GC Soest T 035 6036080 F 035 6036081 Inhoudsopgave Vrije overzichten...3 1. Beheer Vrije overzichten...4

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service ESS Module

Handleiding Employee Self Service ESS Module Software Consultancy Projectmanagement Training Handleiding Employee Self Service ESS Module Uitgebracht door: Planbition B.V. Datum van uitgifte: 14 februari 2014 Referentie: Handleiding_ESS Versie: 1.3

Nadere informatie

Handleiding.

Handleiding. Handleiding www.beleefsmg.nl 1 Aanmelden club / organisatie 1. Registreren Onderaan de website is een knop om je club of organisatie aan te melden. Vul vervolgens de formulier in. Zie ook onder 2. Mijn

Nadere informatie

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE INHOUD 1. WAAROM OSIRIS STUDENT?...1 2. HOE KRIJG JE TOEGANG TOT OSIRIS STUDENT?...1 3. HOE VEILIG IS OSIRIS STUDENT...3 4. WAT IS DE RELATIE MET SOLIS (STUDENTS

Nadere informatie

Partijen in een dossier

Partijen in een dossier Partijen in een dossier Een partij vertegenwoordigt een persoon (relatie) die rechtstreeks betrokken is bij het dossier en daarin een speciale rol vervult, zoals een cliënt, een tegenpartij, een notaris,

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Waar vind ik Mijn ANWB voor de zaak? 1. Ga naar anwb.nl/zakelijk. U bent op de homepage van ANWB voor de Zaak. 2. Klik op Mijn ANWB voor de Zaak onder het kopje

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Tellingen programma. Copyright 2017 Untis BV

Tellingen programma. Copyright 2017 Untis BV Tellingen programma Copyright 2017 Untis BV Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 1.1 Instellingen in Acces... 1 1.2 Installatie Tellingenprogramma... 1 2 Algemene informatie... 2 2.1 Geplande lessen... 2 2.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebouwbeheer Automatisch gemeenschappelijke deuren beheren Gebruikershandleiding Versie:20160404 Inhoud Inleiding... 3 De Gebouwbeheer functie in het Ivana Easy beheerplatform... 4 De functie of rol Gebouwbeheer

Nadere informatie

Magister 6: Ouderavond

Magister 6: Ouderavond Magister 6: Ouderavond Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Ouderavondmodule 2 1.1 Ouderavond beschikbaar gesteld 2 1.2 Inschrijven ouderavond 3 1.3 Bekendmaking ouderavond 6 2001-2014 BV Hoofdstuk I Ouderavondmodule

Nadere informatie

Assessment handleiding

Assessment handleiding Assessment handleiding versie 2016.1.2 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Assessment onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op

Nadere informatie

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>>

Verdere vragen of opmerkingen kunnen gericht worden aan de administratie of onder magister@heemlanden.nl. Print hier een afdrukbaar PDF exemplaar>>> Handleiding Magister lokaal Docent/Mentor LvLwooiV1.013 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Magister versie. Vele gelukkige gebruikers zijn u al voor gegaan. Maar waarom nu eigenlijk alweer iets

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Tellingen programma. Copyright 2017 Untis BV

Tellingen programma. Copyright 2017 Untis BV Tellingen programma Copyright 2017 Untis BV Inhoudsopgave 1 Algemeen... 1 1.1 Geplande lessen... 1 1.2 Gerealiseerde lessen... 1 1.3 Uitval... 1 1.3.1 Vervanging door onbekend vak... 2 1.3.2 Negatieve

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Instructie. Planning

Instructie. Planning Instructie Planning 21 juli 2016 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Doelgroep... 3 1.2 Gerelateerde documenten... 3 2 Cursussen inplannen... 3 3 Planningsmodule... 6 3.1 Filteren van gegevens... 7 4 Docentenrooster...

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Handleiding managerlogin HR en salaris online

Handleiding managerlogin HR en salaris online Handleiding managerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Verlof 5 4 Verzuim 7 5 Kalender 9 6 Declaraties 11 7 Uitloggen 13 1 Inleiding Met uw managerlogin is het mogelijk

Nadere informatie

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het?

Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden via MijnHOVO hoe werkt het? Aanmelden voor een programma werkt in MijnHOVO anders dan voorheen. Als u zich wilt aanmelden, doorloopt u een proces. Bij iedere stap zal gevraagd worden gegevens

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie