Mevrouw Van der Linden opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mevrouw Van der Linden opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom."

Transcriptie

1 Notulen Aanwezig: HVO: De heer J.G.B.M. Schulte, de heer W.J.M. Hofman, de heer G.J.A. Kogelman, de heer A.G. Teunissen, de heer J. Lansink WBO: Mevrouw K. van der Linden(voorzitter), de heer H.H.J. Tossaint, mevrouw C. Borggreve (agendapunt 5) en de heer R. Evers (agendapunt 8). Afwezig: Mevrouw E. van den Berg (met kennisgeving) Van: Edith van den Berg Kenmerk: Soort: Blij Wonen - WBO Datum: 5 maart Opening Mevrouw Van der Linden opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. 2. Verslag vorige vergadering d.d. 11 december 2012 Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen en zonder wijzigingen goedgekeurd en vastgesteld. De heer Teunissen vraagt of de plannen met de Mariahof doorgaan. De heer Tossaint legt uit dat het ligt aan de ontwikkelingen in de zorg en of WBO borging krijgt voor Veel projecten gaan dit jaar van start maar hebben ook volgend jaar geld nodig. De verwachting is dat er grote verschuivingen in de zorg / thuiszorg aankomen. WBO is in gesprek met de Zorgfederatie. Blij wonen haalt het stuk aan uit de krant waarin staat dat WBO een bedrag zou moeten betalen voor een te repareren apparaat bij het Noabershoes. WBO zou dit weigeren. Mevrouw Van der Linden legt uit dat het verhaal anders in elkaar zit en dat het weinig toevoegt het op deze manier in de krant te zetten. Vooral van belang is dat het probleem opgelost wordt. Blij wonen vertelt dat de naam op het bord bij Molkenboer is aangepast. 3. Actielijst vorige vergadering d.d. 11 december 2012 De volgende punten worden van de actielijst afgevoerd: 162 en 163

2 2 Opmerking punt 163: De heer Kogelman geeft aan dat het is opgelost. De bewoner had er begrip voor dat de aanpassing niet werd doorgevoerd, het punt zat m vooral in de communicatiesfeer. Betreft de communicatie binnen de organisatie geeft mevrouw Van der Linden aan dat er een traject is gestart voor de medewerkers om te kijken op welke punten dit verbeterd kan worden. Betreft wijziging personeel vertelt de heer Tossaint dat er afscheid is genomen van de heer Slosser. Er komt voor de heer Slosser geen nieuwe manager in de plaats. Binnen WBO wordt er gekozen voor een nieuwe organisatievorm waarbij er zelfsturende teams worden samengesteld. Deze teams krijgen meer verantwoording. Dit traject wordt nu in gang gezet, tot die tijd zijn de heer Ligtenberg en mevrouw Van der Linden verantwoordelijk voor de afdeling techniek. 4. Vragen m.b.t. de kwartaalmonitor Blij wonen heeft een vraag over de derving van het bedrijfsonroerendgoed. Mevrouw Van der Linden vertelt dat leegstand de oorzaak is. WBO doet er alles aan de leegstand onder de (landelijk gemiddelde) 15% te houden. WBO wil gezien de toekomst en de markt geen nieuw bedrijfsonroerendgoed toevoegen als het niet een duidelijke doelstelling heeft dat het de wijkeconomie bevordert. Er wordt een nieuw bedrijfsonroerendgoedbeleid gemaakt. Momenteel heeft WBO zeker 60 panden die vallen onder bedrijfsonroerendgoed. Om verwarring te voorkomen moet het aantal woningzoekenden gewijzigd worden in aantal inschrijvingen. Mevrouw Van der Linden past dit aan. Blij wonen vraagt wat we er samen aan kunnen doen om de Orangerie aantrekkelijker te maken. WBO is in gesprek met de activiteitencommissie. De bedoeling is om een mix te krijgen tussen externe en interne clubs om zo de toegankelijkheid te vergroten. De communicatie is ook een punt van aandacht. Mevrouw Van der Linden voegt toe dat input van de leden van Blij Wonen welkom is en stelt voor om eens af te spreken met de heer Lubbers. Er wordt een afspraak gepland met de heer Lubbers en de leden van Blij Wonen. 5. Stand van zaken m.b.t. het huurbeleid Mevrouw Borggreve geeft een toelichting op het document huurverhoging 2013.

3 3 Landelijk: Het wetsvoorstel voor de inkomensafhankelijke huurverhoging wordt 5 maart plenair behandeld in de Eerste Kamer. Voorstel Inkomensafhankelijke huurverhoging: Inkomen: tot ,5% + 2,5%(inflatie)= 4% tot % + 2,5% (inflatie) = 4,5% Meer dan % + 2,5% (inflatie) = 6,5% WBO: Huurverhoging woningen: WBO Wonen voert de jaarlijkse huurverhoging uit naar de regels van de overheid. Wij vonden het echter nodig om enkele extra grenzen te hanteren om op af te toppen. Een woning wordt verhoogd volgens bovenstaand overzicht tenzij: 1. De huidige huur boven de streefhuur ligt. 2. De woning geliberaliseerd is of door de huurverhoging boven de liberalisatiegrens komt. 3. De woning met de huidige huur over de maximale huur gaat. 4. De woning de strategie sloop heeft. Deze woningen krijgen geen huurverhoging. In deze gevallen hanteren wij een aangepast percentage. Met deze extra grenzen om op af te toppen voeren we een soort van huursombenadering uit zoals deze door De woonbond en Aedes wordt onderschreven. Dat WBO in bepaalde gevallen wel heeft gekozen voor extra verhoging is omdat dit nodig is om borging te krijgen van het WSW. Doordat we veel minder kunnen investeren heeft dit heeft grote consequenties voor de werkgelegenheid en voor de kwaliteit van het bezit dat we hebben. We hanteren de aftoppingsregels omdat we naar betaalbaarheid blijven kijken. Er wordt gekeken naar Nibud en wat passend is bij het inkomen. De heer Tossaint voegt nog toe dat WBO niet bezig is met maken van extra winst en benadrukt het belang van continuïteit van de organisatie. Huurverhoging geliberaliseerde huurcontracten en bedrijfsonroerend goed: Woningen met een geliberaliseerd contract en bedrijfsonroerend goed worden verhoogd zoals opgenomen in het contract. In bijna alle gevallen zullen deze verhoogd worden met consumenten prijs index (CPI).

4 4 Servicekosten: Af te rekenen: Voorschotten servicekosten worden aangepast obv de werkelijke kosten, tenzij er andere afspraken zijn gemaakt (uitzonderingscomplexen). Jaarlijkse servicekostenafrekening vindt plaats op basis van werkelijke kosten. Verhogen: Componenten worden verhoogd met inflatie of op basis van werkelijk gemaakte kosten. Blij wonen geeft aan dat het belangrijk is voor de huurders om te weten dat ze bij aanvraag van huursubsidie - naast de huurprijs- de servicekosten apart invullen. Over de servicekosten ontvangt men namelijk ook huursubsidie. Het advies aan de huurders is om dit bij de aanvraag van huurtoeslag dus apart te vermelden. Wellicht kan deze informatie in de Thuis in de Stad of op de website gezet worden om de huurders te informeren (actie mevrouw Van den Berg). Vervolg: Wanneer er een definitief besluit is genomen in de eerste kamer dan kunnen er doorrekeningen gemaakt worden. Hiervoor zal eerst nog gewacht moeten worden op de gegevens van de belastingsdienst. Dit voorstel wordt akkoord bevonden door de leden van Blij Wonen. 6. Afwerking van woningen bij aanvaarding Blij wonen vraagt naar het onderhoud van een woning aan de Dr. Poelsstraat en of het klopt dat deze gesloopt gaat worden. De heer Tossaint licht toe dat dit niet het geval is. Deze woningen zijn vrij goedkoop, liggen gunstig t.o.v. het centrum en zijn als instapwoning populair. De kwaliteit van de straat en het straatbeeld moet wel worden verbeterd. Ook geeft de heer Tossaint aan dat er extra aandacht moet zijn op het controleren van de woning bij mutatie. Dit moet worden opgenomen in het mutatiebeleid. Er is een vraag over de verhoging van de huur van de parkeergarage bij de Walgaarden. Mevrouw Van der Linden legt uit wat de stand van zaken is. Ze heeft een lid van de bewonerscommissie gesproken en vertelt dat ze heeft aangegeven dat WBO de huurprijzen van de garages van de Walgaarden gaat vergelijken met de rest van de garages/parkeerplaatsen binnen het bezit. Zo wordt duidelijk in kaart gebracht of het al dan niet reëel is om huurverhoging door te voeren of om de huur te bevriezen om op een vergelijkbaar niveau te komen. Dit overzicht is ingebracht in de MT vergadering en het blijkt dat de Walgaarden inderdaad hoger zit dan gemiddeld qua prijs per m². Het voorstel is nu om onder andere de huurprijs voor de Walgaarden niet te verhogen.

5 5 Blij wonen geeft aan dat de bewoners vinden dat er een tekort aan parkeerplaatsen is. Het zou wenselijk zijn als deze gerealiseerd zouden worden op de plaats waar nu de bouwkeet staat. Hier is nog niets over besloten. Er is verwarring bij de leden van Blij Wonen over een uitreksel / document dat door de heer Koopman naar de bewonerscommissie is gestuurd. Mevrouw Van der Linden ontvangt deze brief van de leden van Blij Wonen en komt erop terug. 7. Vervanging Commissaris De heer Tossaint vertelt dat dit onderwerp volgende week ook in de RvC vergadering aan de orde komt. Hij stelt voor om een afspraak te maken en zo samen met een lid van Blij Wonen en de RvC tot een nieuwe profielschets te komen. Met name de aandachtsgebieden (ook die nu aanwezig zijn) moeten goed worden bekeken. (actie mevrouw Van den Berg) 8. Leefbaarheid De heer Evers geeft een toelichting op het punt leefbaarheid. Vrijwilligers Hij vertelt over de vrijwilligersorganisatie Joyin. Op 1 januari 2012 is gestart met 83 vrijwilligers, het doel was om dat aantal eind 2013 verhoogd te hebben naar 100 vrijwilligers. Echter is dit nu al behaald. 55 vrijwilligers zitten in boeiend groen. Het is goed om te zien dat veel mensen zelfstandig werken bij complexen, hierdoor ontstaat meer samenhang. De hoveniers van WBO vervullen hierin natuurlijk een ondersteunende rol. De heer Hofman kent een aantal mensen die als vrijwilliger willen werken, hij geeft dit door aan de heer Evers. Het aantal vrijwilligers bij de ontmoetingsruimten is 49. Bij Park Stakenkamp zijn dit er 7 en er is nog 1 vrijwilliger voor kunst en cultuur. Samen met mevrouw Peters van personeelszaken wordt er nagedacht over het vrijwilligersbeleid. Er moet structuur worden aangebracht en het beleid moet verder geprofessionaliseerd worden. De heer Evers heeft een enquête gehouden onder de vrijwilligers om op een aantal onderdelen te kijken naar de tevredenheid. Bij vrijwilligers in actief ontmoeten zien we meer tevredenheid dan bij vrijwilligers in het groen. De vraag is hoe we er voor kunnen zorgen dat alle elementen die voor deze vrijwilligers minder scoren een positieve draai krijgen. Dit wordt uitgezocht.

6 6 Schoon en veilig De afgelopen jaren is geïnvesteerd in achterpadverlichting. Van het bezit van WBO heeft 93% achterpadverlichting. In overleg met bewoners willen we de laatste 7% dit jaar gaan realiseren. De reacties van de bewoners zijn positief. De heer Evers vertelt over het 5 e postzegelparkje van WBO aan de Evertsenstraat. De bedoeling is om er samen met de bewoners een mooi park van te maken. 20 maart vindt hier een nationale boomplantdag plaats. De Nutsschool doet actief hieraan mee. De leden van Blij Wonen zijn van harte uitgenodigd. Stadstuin1862 Dit park bij Het Anker is ons eigen park met een nieuwe entree met poort. Het onderhoud wordt gedaan door de studenten/leerlingen van het Twents Carmel College. Op 26 mei de dag van het park- zal de stadstuin officieel geopend worden. Dit jaar staat met name het thema muziek voorop. Op deze dag zijn wij actief aanwezig samen met bewoners. Kunst en cultuurproject De tunnel op de Thij moet worden opgeknapt en er is contact gezocht met een muurschildering specialist. De scholen in de wijk worden hierbij betrokken. Ook moet er goede verlichting komen in de tunnel. I.s.m. de werkgroep (waaronder ook de gemeente en Impuls) wordt er een keuze gemaakt. WBO vervult een ondersteunende rol. De heer Kogelman stelt voor een fabrikant hierbij te betrekken als een soort van proefproject. De heer Schulte neemt dit mee in het overleg. 9. Wat verder ter tafel komt Blij wonen vraagt naar de planning van het schilderwerk voor het complex Molkenboer. Het houtwerk is er slecht aan toe. Door het schoonspuiten van de gevels een aantal maanden geleden is de verf nog meer afgebladderd. Mevrouw Van der Linden neemt contact op met planmatig onderhoud en komt hierop terug. Betreft complex Molkenboer wordt er door de heer Teunissen gevraagd of er iets gedaan wordt aan de kopgevels die afbreken en hoe het zit met de glasbewassing. Het schoonmaken van de kozijnen (ook bij andere complexen) is een punt van aandacht. Ook hier komt mevrouw Van der Linden op terug. De heer Hofman vraagt zich af of er wel gebruik gemaakt wordt van de vele stroomaansluitingen die gemaakt zijn in de fietsenkelder. Mevrouw Van der Linden zoekt dit uit.

7 7 Ze wil graag nogmaals aangeven dit soort korte vragen niet tijdens de vergadering te stellen maar haar direct te mailen. Blij wonen vraagt naar de kosten van de aansluiting van glasvezel. Naar het idee van de leden van Blij Wonen kan glasvezel door Cogas kosteloos worden aangelegd tot in de meterkast. De nieuwe bewoner hoeft dan geen extra kosten te maken als er een glasvezelabonnement wordt afgesloten. Dit is niet voor iedere woonplaats in de regio hetzelfde, soms is een bewoner namelijk wel verplicht een abonnement af te sluiten. Mevrouw Van der Linden zoekt uit hoe dit precies geregeld is voor Oldenzaal. Wellicht kan dit dan gecommuniceerd worden. 10. Afsluiting Mevrouw Van der Linden sluit de vergadering en bedankt iedereen voor zijn inbreng.

Verslag HVO-WBO. 1. Opening

Verslag HVO-WBO. 1. Opening Verslag HVO-WBO Aanwezig: HVO: De heer J.G.B.M. Schulte, de heer W.J.M. Hofman, de heer J. Lansink, de heer G.J.A. Kogelman, de heer A.G. Teunissen WBO: De heer H.H.J. Tossaint, mevrouw K. van der Linden

Nadere informatie

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid

Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid verslag van vergaderdatum 6 februari 2019 Themabijeenkomst betaalbaarheid & beschikbaarheid 1. Opening Nathalie opent om 19.00 uur de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Ze licht ieders rol kort toe.

Nadere informatie

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid

Huurbeleid. Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Huurbeleid Verandert mijn huurprijs in 2016? Uitleg over ons huurbeleid Voor een groot deel van de huurders van Wonen Zuid verandert de huurprijs per 1 juli 2016. Hierover willen wij u goed informeren.

Nadere informatie

HUURBELEIDSPLAN WOONPARTNERS MIDDEN-HOLLAND

HUURBELEIDSPLAN WOONPARTNERS MIDDEN-HOLLAND HUURBELEIDSPLAN WOONPARTNERS MIDDEN-HOLLAND 2019-2020 Waddinxveen, 28 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Vooraf... 3 2. Beleidsvarianten... 3 2.1 Marktsituatie... 3 2.2 Uitgangspunten... 3 2.3 Beleidskeuzes...

Nadere informatie

1. Huurprijsverhoging zelfstandige woningen onder de liberalisatiegrens

1. Huurprijsverhoging zelfstandige woningen onder de liberalisatiegrens Aan de besturen van CHAB, HBV E-L en HAR Per email verzonden Roosendaal, 12 maart 2018 Kenmerk Onderwerp PvH Adviesaanvraag huurverhoging AlleeWonen 2018 Postbus 3522 4800 DM Breda www.alleewonen.nl info@alleewonen.nl

Nadere informatie

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP

Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Goede middag, hartelijk welkom namens het bestuur van HOP Huurders Organisatie Patrizia VAN HUURDERS VOOR HUURDERS We werken voor de belangen van alle huurders Ons streven: U BENT TEVREDEN MET HOE U WOONT

Nadere informatie

Wij verzoeken u ons uw advies te geven binnen de termijn van zes weken, dat wil zeggen uiterlijk op maandag 16 maart2015.

Wij verzoeken u ons uw advies te geven binnen de termijn van zes weken, dat wil zeggen uiterlijk op maandag 16 maart2015. Aan het bestuur van de Bewonersraad Rochdale Postbus 56659 1040AR Amsterdam Amsterdam, 2 februari 2015 Ons kenmerk: RvB/HvB/mdv/15.005 Onderwerp: Huurverhoging 2015 Geachte Bestuur, Hierbij ontvangt u

Nadere informatie

Wij maken een uitzondering voor de groep huurders in Amsterdam met een langdurig laag inkomen, zij krijgen geen huurverhoging.

Wij maken een uitzondering voor de groep huurders in Amsterdam met een langdurig laag inkomen, zij krijgen geen huurverhoging. Woonstichting De Key Hoogte Kadijk 179 1018 BK Amsterdam Postbus 2643 1000 CP Amsterdam T (020) 621 43 33 www.dekey.nl Bijlage 1a De Key geeft gelegenheid tot overleg en advies over het volgende: Staffel

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering van de. Huurdersvereniging De Stroken

Algemene Ledenvergadering van de. Huurdersvereniging De Stroken Algemene Ledenvergadering van de Huurdersvereniging De Stroken PRESENTATIE HUURBELEID 2016-2017 Tekst: Powerpoint: Richard Leentvaar Tom van Agen Huurbeleid over de periode 1 juli 2016 tot en met 30 juni

Nadere informatie

Huurronde 1 juli 2018

Huurronde 1 juli 2018 Huurronde 1 juli 2018 Status document: definitief, afgerond gekwalificeerd adviestraject Voor gezien, J. Sloot Voorzitter Huurders raad Waterweg Wonen Huurronde 1 juli 2018 1. Inleiding Waterweg Wonen

Nadere informatie

Huurronde 1 juli Status document: Gekwalificeerd Adviestraject afgerond

Huurronde 1 juli Status document: Gekwalificeerd Adviestraject afgerond Huurronde 1 juli 2017 Status document: Gekwalificeerd Adviestraject afgerond Voor akkoord, Datunj/2^/. / H.P.A.jvl/Bosch, Directeur-bestuurder Waterweg Wonen J. Sloot, Voorzitter Huurdersraad Waterweg

Nadere informatie

Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen

Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen Jaarlijkse huuraanpassing 2017: veel gestelde vragen Algemeen V Waarom hebben jullie het niet meer over huurverhoging maar over huuraanpassing? A Leystromen vindt betaalbaarheid erg belangrijk. Wij stellen

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

HUURBELEIDSPLAN 2016

HUURBELEIDSPLAN 2016 HUURBELEIDSPLAN 2016 Stichting Jongeren Huisvesting Twente Vastgesteld door de directeur d.d. 24 februari 2016 Behandeld door de Raad van Toezicht d.d. 7 maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Nadere informatie

HUURBELEIDSPLAN 2015

HUURBELEIDSPLAN 2015 HUURBELEIDSPLAN 2015 Stichting Jongeren Huisvesting Twente Vastgesteld door de directeur d.d. 17 februari 2015 Behandeld door de Raad van Toezicht d.d. 2 maart 2015 1 Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 3 2.

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

HUURBELEID 2015 Maart 2015

HUURBELEID 2015 Maart 2015 HUURBELEID 2015 Maart 2015 Inhoud 1. Inleiding 2. Politieke gebeurtenissen 3. Betaalbaarheid 4. Uitgangspunten voor het 5. Huurbeleid Brederode Wonen 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het. Op 12 maart 2013

Nadere informatie

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019 Samen thuis in d e buurt Themawerkgroep huurverhoging uw brief datum 7 februari 2019 nummer behandeld door telefoonnummer onderwerp F&C.02.2019 Annemieke van Berkel 0317-47 16 56 adviesaanvraag huuraanpassing

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia

Werkplan Huurders Organisatie Patrizia Werkplan Huurders Organisatie Patrizia 2016-2017 Een stichting VAN HUURDERS VOOR HUURDERS van alle complexen van Patrizia. Heden & toekomst INLEIDING Wij willen de belangen van alle huurders behartigen.

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 Sociale huur HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

Nieuwsflits 16 september 2015

Nieuwsflits 16 september 2015 reacties@hbvzflats.nl Gisteren, op de derde dinsdag van september maakte het Kabinet zijn beleidsvoornemens voor het komende jaar (en de jaren daarna) bekend. In de Rijksbegroting 2016 is over (de te sturen

Nadere informatie

Woningstichting Rochdale T.a.v. de Raad van Bestuur Mevrouw M.H.W. van Buren. Postbus AR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Van Buren,

Woningstichting Rochdale T.a.v. de Raad van Bestuur Mevrouw M.H.W. van Buren. Postbus AR AMSTERDAM. Geachte mevrouw Van Buren, Woningstichting Rochdale T.a.v. de Raad van Bestuur Mevrouw M.H.W. van Buren Postbus 56659 1040 AR AMSTERDAM AMSTERDAM ONS KENMERK 1 maart 2019 19.006\VAV/ UW KENMERK RvB/hvb/19.004 ONDERWERP BEHANDELD

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Roggeakker 21 mei 2019

Welkom. Informatieavond Roggeakker 21 mei 2019 Welkom Informatieavond Roggeakker 21 mei 2019 Programma Toelichting sloopbesluit Onderhoud tot aan de sloop Sociaal plan - Huisbezoeken - Verhuiskostenvergoeding en andere regelingen - Planning Toelichting

Nadere informatie

Huurverhoging 2018 Adviesaanvraag

Huurverhoging 2018 Adviesaanvraag Huurverhoging 2018 Adviesaanvraag Amsterdam 5 februari 2018 1. Inleiding Voor u ligt het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging van Eigen Haard voor de periode 1 juli 2018 tot 1 juli 2019. Dit voorstel

Nadere informatie

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector

Meer huur voor minder huis. Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis Gereguleerde huren in de commerciële sector Gereguleerde huren in de commerciële sector Meer huur voor minder huis AANLEIDING Corporaties en commerciële verhuurders bieden beiden

Nadere informatie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Presentatie Alert Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Digitale enquête Ingevuld door vijf groepen : Medewerkers (271) Klanten (1.217) Stakeholders (188) Woningzoekenden (1.914) Social media (109)

Nadere informatie

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?.

Wanneer zijn zonnepanelen voor huurders interessant en hoe moet Acantus zonnepanelen inzetten, zodat het voor huurders en Acantus aantrekkelijk is?. Onderwerp: reactie op advies HAG Zonnepanelen Bijlage: reactie op deelvragen Geachte heer, mevrouw, In september is de eerste huurdersadviesgroep (HAG) van Acantus gestart. U heeft deelgenomen aan deze

Nadere informatie

Tot en met % Meer dan en minder dan ,5% Meer dan ,5%

Tot en met % Meer dan en minder dan ,5% Meer dan ,5% Huurverhoging in het algemeen De huurverhoging wordt altijd berekend over de netto huur. Dit is de huur die u voor de woning betaalt zonder de servicekosten. Deze huur mag Woongoed GO elk jaar met een

Nadere informatie

Ét* wonen limburg. WHA/Phu/2013-036. Aan het GOH. Bergweg 4 5801 EG VENRAY

Ét* wonen limburg. WHA/Phu/2013-036. Aan het GOH. Bergweg 4 5801 EG VENRAY Kenmerk WHA/Phu/2013-036 Ét* Aan het GOH t.a.v. Mevrouw W. Traa Bergweg 4 5801 EG VENRAY Geachte leden van het Gezamenlijk overleg Huurderorganisaties, Wij danken u voor uw adviezen inzake de wijziging

Nadere informatie

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector.

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Huur beleid Ru t te II Een overzicht van de impact van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Januari 2015 Inleiding De huren zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen.

Nadere informatie

Huurverhoging 2017 Adviesaanvraag

Huurverhoging 2017 Adviesaanvraag Huurverhoging 2017 Adviesaanvraag Amsterdam 08 februari 2017 1. Inleiding Voor u ligt het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging van Eigen Haard voor de periode 1 juli 2017 tot 1 juli 2018. Dit voorstel

Nadere informatie

FAQ Huursombenadering 2017 December 2016

FAQ Huursombenadering 2017 December 2016 FAQ Huursombenadering 2017 December 2016 Vraag 1: Wanneer verschijnt de officiële informatie van het ministerie over de huursom en jaarlijkse huurverhogingen in 2017? Op 21 november 2016 publiceerde het

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 16 maart 2017 Agenda: 1. Opening 2. Voorstelronde 3. Stand van zaken en planning 4. Sociaal Statuut; wat is dat? En wat is belangrijk

Nadere informatie

MEMO (vertrouwelijk) In 2017 zijn de huren als volgt verhoogd:

MEMO (vertrouwelijk) In 2017 zijn de huren als volgt verhoogd: MEMO (vertrouwelijk) Aan : leden Koepel Grave en KMAS Van : directie Mooiland Onderwerp : Adviesaanvraag huurverhoging en huurverlaging 1 juli 2018 Datum : 30 januari 2018 Voorgenomen besluit huurverhoging

Nadere informatie

Huurverhoging 2015 Adviesaanvraag

Huurverhoging 2015 Adviesaanvraag Huurverhoging 2015 Adviesaanvraag Amsterdam 16 februari 2015 1. Inleiding Voor u ligt het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging van Eigen Haard voor de periode 1 juli 2015 tot 30 juni 2016. Dit voorstel

Nadere informatie

Uitspraak van de Huurcommissie

Uitspraak van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzonden op Verzoek Wet op het overleg huurders verhuurder (Wohv) Woonruimte Hierna te noemen: het Complex Verzoeker Naam: Hierna te noemen: Vertegenwoordigd door: Wederpartij

Nadere informatie

Beste leden van de Huurderskoepels,

Beste leden van de Huurderskoepels, Beste leden van de Huurderskoepels, Op maandag 16 maart heb ik u het definitieve huurverhogingsvoorstel voor 2015 gedaan. Dit naar aanleiding van onze discussie op 9 maart jl. waarin wij een concept-voorstel

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Mijn huishoudinkomen was in 2015 lager dan in 2014, kan ik bezwaar maken? U kunt bezwaar maken als uw huishoudinkomen in 2015

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten

Er zijn verder geen opmerkingen op het verslag. Het verslag wordt vastgesteld. 3 Mededelingen & actualiteiten Verslag Overleg Huurdersfederatie Alert en Eigen Haard Maandag 25 maart 2019 19.00 uur 21.00 uur Aanwezig namens Alert: mevrouw van Rijn, mevrouw Groenhof, de heer Dil, mevrouw de Ligter, de heer van Oudenaren,

Nadere informatie

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging.

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. 1 Huurverhoging 2016 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. Huurverhoging 2016 Met behulp van deze informatie, kunt u nagaan hoe het huurverhogingspercentage voor uw woning is bepaald.

Nadere informatie

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43.

Huishoudinkomen Overheid Woongoed GO. Tot en met ,5 % 1,5% Meer dan en minder dan % 2% Meer dan 43. Huurverhoging in het algemeen De huurverhoging wordt altijd berekend over de netto huur. Dit is de huur die u voor de woning betaalt zonder de servicekosten. Deze huur mag Woongoed GO elk jaar met een

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier vastgesteld.

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6 Huuraanpassing 2018 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2018?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Huurconvenant 2012 2022

Huurconvenant 2012 2022 Huurconvenant 2012 2022 Trudo heeft al vele jaren een overeenkomst met het Klantenplatform over haar huurprijsbeleid. In het zogenaamde huurconvenant zijn duidelijke afspraken vastgelegd over zaken als

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2019?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

verrekenbare servicekosten

verrekenbare servicekosten Bij 3B Wonen betaalt u naast de huur ook servicekosten. Deze servicekosten betaalt u maandelijks via een voorschot, tegelijk met de huur. Voorbeelden van servicekosten zijn schoonmaken van de algemene

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing.

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. 1 Huuraanpassing 2017 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. Huuraanpassing 2017 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning. Inhoud

Nadere informatie

Namens Arjen Jongstra leg ik u de adviesaanvraag voor de jaarlijkse huurverhoging voor.

Namens Arjen Jongstra leg ik u de adviesaanvraag voor de jaarlijkse huurverhoging voor. Memo Aan : Ons Woongoed en HOG Van : Ons Huis/Emma Gossink Datum : februari 2018 Betreft : adviesaanvraag jaarlijkse huurverhoging 2018 Geacht bestuur van Ons Woongoed en de HOG, Namens Arjen Jongstra

Nadere informatie

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder

voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder AMBITIE 2016 voorwoord Jan de Vries, directeur-bestuurder Aan het begin van 2016 blikken wij terug en kijken wij vooruit in dit DuoDoc. Voordat wij dat doen willen wij eerst iedereen bedanken. Het was

Nadere informatie

Het sloopbesluit, en dan...?

Het sloopbesluit, en dan...? Het sloopbesluit, en dan...? fase 3 In het Middengebied is en wordt er de komende jaren flink vernieuwd. De wijk ondergaat een ware metamorfose en dit jaar start het uitverhuizingstraject van de derde

Nadere informatie

Stichting Huurders Participatieraad

Stichting Huurders Participatieraad Stichting Huurders Participatieraad JAARVERSLAG 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling en organisatie van de HPT 3 3. Behandelde onderwerpen in 2018 4 Advies

Nadere informatie

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Het Hoefijzer Het Hoefijzer bestaat uit 45 levensloopbestendige appartementen verdeeld over twee gebouwen in drie bouwlagen. Het hoofdgebouw, voorzien van

Nadere informatie

samen met huurders voor een krachtig huurbeleid

samen met huurders voor een krachtig huurbeleid De Nieuwe Wind BEWEEGT Adviesdocument Huurbeleid 2017 samen met huurders voor een krachtig huurbeleid Nu en in de toekomst, huren met een glimlach in Zoeterwoude Adviesvoorstel Huurbeleid 2017 Onderwerp

Nadere informatie

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen.

1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. Huurverhoging 2016 1 juli a.s. is het moment van de jaarlijkse huurverhoging. Uiterlijk 1 mei hebben huurders de aangekondigde huurverhoging ontvangen. In de gesprekken met de corporaties is de insteek

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering

Notulen Algemene ledenvergadering Notulen Algemene ledenvergadering VvE Gebouw 'Oude Wal' Hoogvliet Lokhorsterland 3193 ET HOOGVLIET Plaats : Zevensprong Hoogvliet Datum : 29-11-2011 1. Opening van de vergadering & vaststellen aantal stemmen

Nadere informatie

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge

verslag Onderwerp: Groot Onderhoud Donge verslag Datum: 27 juni 2012 Aanwezig: Raoul Hey (projectleider Patrimonium, voorzitter) Margit Don (sociaal projectbegeleider Patrimonium) Marcel Berkenpeis (opzichter Patrimonium) Charles van den Herik

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

euro. Voor de huishoudens met een inkomen boven de 43.602 euro, kan de huur door de liberalisatiegrens heen stijgen.

euro. Voor de huishoudens met een inkomen boven de 43.602 euro, kan de huur door de liberalisatiegrens heen stijgen. Gezamenlijke Huurdersorganisaties Portaal t.a.v. het secretariaat ASW / Team Wonen Hooigracht 12 2312 KS Leiden Datum 24-1-2014 Betreft Adviesaanvraag Jaarlijkse huurverhoging 2014 Ons kenmerk 140124 Behandeld

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016.

Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. Verslag Algemene Ledenvergadering Huurdersbelangenvereniging (HBV) Doorn van 26 april 2016. 1. Welkom en vaststellen agenda De voorzitter, Albert van Zandt, heet alle aanwezigen van harte welkom. In het

Nadere informatie

Vragen HBV n.a.v. eerste concept Koers

Vragen HBV n.a.v. eerste concept Koers Vragen HBV n.a.v. eerste concept Koers - Wat zijn de risico s als WEL zelfstandig blijft De HBV krijgt een apart stuk aangereikt waarin staat beschreven met welke risico s WEL te maken krijgt als zij zelfstandig

Nadere informatie

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex

gemeenteraad Leidschendam-Voorburg 2002 van de fractie GBLV inzake Rechtsongelijkheid huurders binnen één wooncomplex Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 29 augustus 2017 Onderwerp Raadsbrief: Beantwoording schriftelijke vragen ex artikel 42 van het Reglement van orde voor de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

SIG. HVH en Huursombenadering

SIG. HVH en Huursombenadering SIG HVH en Huursombenadering 26-01- 2017 AGENDA JAARLIJKSE HUURVERHOGING Bevindingen n.a.v. eerste praktijkervaringen HUURSOMBENADERING Wet- en regelgeving Voorgestelde oplossing Planning en advies Verslag

Nadere informatie

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst

Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Gevolgen van de Woningwet voor huurders en woningzoekenden vraag- en antwoordlijst Op 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. U leest hier wat deze nieuwe wet mogelijk voor u betekent. We hebben de

Nadere informatie

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel,

Hoek van Holland, 3 april Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hoek van Holland, 3 april 2019 Geachte heer Korthorst, beste Marcel, Hierbij ontvangt u het advies van de huurdersvereniging Houdt Zicht betreffende de huurverhoging 2019. Het bestuur heeft zich daarbij

Nadere informatie

Nieuwsflits 20 september 2016

Nieuwsflits 20 september 2016 reacties@hbvzflats.nl Nieuwsflits 20 september 2016 In onze Nieuwsflits van 8 september 2016 waren CBS-gegevens over de Landelijke huurprijsontwikkeling opgenomen. Wij waren benieuwd wat deze cijfers voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

Woningstichting Eigen Haard t.a.v.: mw. E. Heidrich Postbus JB Amsterdam. Betreft: Notitie Betaalbaarheid Huren. Amsterdam, 3 december 2014

Woningstichting Eigen Haard t.a.v.: mw. E. Heidrich Postbus JB Amsterdam. Betreft: Notitie Betaalbaarheid Huren. Amsterdam, 3 december 2014 Woningstichting Eigen Haard t.a.v.: mw. E. Heidrich Postbus 67065 1060 JB Amsterdam Betreft: Notitie Betaalbaarheid Huren Amsterdam, 3 december 2014 Geachte mevrouw Heidrich/Beste Elke, Bijgaand ontvang

Nadere informatie

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen.

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen. In maart 2015 vroegen wij in een enquête onze huurders, woningzoekenden, collega corporaties, gemeenten, medewerkers en via social media om mee te denken met ons beleid. In totaal hebben 3.700 deelnemers

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 17789 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Terugblik op 2017 Vooruitblik op 2018 Inhoud Inleiding Wat hebben we gedaan in 2017? Kerngebied Overig werkgebied Vooruitblik 2018 Vragen Inleiding Nieuwe strategie: volwaardige woningcorporatie We willen

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

2. Onderhoudsbeleid en onderhoudswerkzaamheden 2013. 4. Ontwikkelingen in de sector en de gevolgen voor WBSG

2. Onderhoudsbeleid en onderhoudswerkzaamheden 2013. 4. Ontwikkelingen in de sector en de gevolgen voor WBSG 27 1111 1. Opening en mededelingen 2. Onderhoudsbeleid en onderhoudswerkzaamheden 2013 3. Huurbeleid en huuraanpassing per 1 juli 2013 4. Ontwikkelingen in de sector en de gevolgen voor WBSG 5. Rondvraag

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid.

Inhoud. Voorwoord. Voorwoord. Beleid. Maatschappelijke verantwoording. Het huisvesten van de doelgroep. Kwaliteit en duurzaamheid. Jaarverslag 2018 Inhoud Voorwoord SAMENVATTING JAARVERSLAG 2018 WONEN MIDDEN-DELFLAND Voorwoord Beleid Maatschappelijke verantwoording 03 05 06 Wij zijn een lokaal verankerde corporatie met een scherpe

Nadere informatie

voorstel voor besluitvorming

voorstel voor besluitvorming Van Aan Willem Apperloo Directieteam Datum voorstel Via 20-9-2016 Manager Strategie Datum vergadering 04-10-2016 Onderwerp Implementatie Huursombenadering 2017 Project voorstel voor besluitvorming Documentnummer

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

Huurverhoging 2016 Adviesaanvraag

Huurverhoging 2016 Adviesaanvraag Huurverhoging 2016 Adviesaanvraag Amsterdam 15 februari 2016 1. Inleiding Voor u ligt het voorstel voor de jaarlijkse huurverhoging van Eigen Haard voor de periode 1 juli 2016 tot 1 juli 2017. Dit voorstel

Nadere informatie

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3

Servicekosten. Inhoud. Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 Servicekosten Inhoud Servicekosten...2 wijzigingen...2 Administratiekosten, leegstandskosten en huurtoeslag...3 De belangrijkste servicekosten op een rij...4 Begrippenlijst...6 Wilt u meer weten?...6 Servicekosten

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Datum : donderdag 25 november 2010, 19.00 uur Aanwezig : Annemarie Reintjes, voorzitter Bertus Damen en Michèl Post (bewonersvereniging

Nadere informatie

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen.

Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Jaargang 8, nummer 1 Voorwoord Deze nieuwsbrief bevat weer een aantal zeer belangrijke zaken die recentelijk maar ook in de nabije toekomst om aandacht vragen. Twee leden van het bestuur van het LHP zijn

Nadere informatie

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr.

Verslag. Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Woensdag 9 mei 2018, aanvang uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. Verslag Vergadering Ledenvergadering Huurdervereniging l'escaut Datum Woensdag 9 mei 2018, aanvang 19.00 uur, gehouden wijkgebouw Het Palet te Vlissingen Nr. 1 t/m 8 Aanwezig Zie presentielijst Afwezig

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 20 juni 2012 Tijd: 19:00 21:15 uur Locatie: teamkamer Aanwezig: Directie: Wildschut Bestuur: Jack van der Veen (voorzitter Bestuur) Teamgeleding:

Nadere informatie

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017, vooruitblik naar 2018

Huurbeleid Mooiland. Terugblik op 2017, vooruitblik naar 2018 Huurbeleid Mooiland Terugblik op 2017, vooruitblik naar 2018 Inhoud Inleiding Wat hebben we gedaan in 2017? Vooruitblik 2018 Vervolg 4 december 2017 2 Inleiding Terugblik 2017 Onderscheid gemaakt in uitgangspunten

Nadere informatie

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders.

Hoofdvraag. A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders. Hoofdvraag A.1 Blijf bij de rand weg, maar zoek een beter balans in die veiligheid en te hoge lastenstijging voor huurders Deelvragen B.1 Huren laag houden. Dan de komende jaren maar minder investeren.

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie