Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn"

Transcriptie

1 Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26 woningen aan de Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat in Hoorn over een paar jaar te vervangen door nieuwbouw. Dit betekent dat u in de toekomst (tijdelijk) moet verhuizen. Wij begrijpen dat dit een besluit is met grote gevolgen voor u. Daarom maken we samen met u en de bewonerscommissie Hoorn-Noord goede afspraken. Waarom wil Intermaris onze woningen vervangen voor nieuwbouw? De meeste woningen zijn niet geïsoleerd (buitenmuur, vloer en dak). Verder heeft Intermaris onderzoek gedaan naar de buitenberging, kozijnen, riolering, ventilatie, waterleiding, elektra en cv. De kosten per woning zijn zo hoog dat dit voor Intermaris niet verantwoord is. Op welke manier hebben jullie onderzoek gedaan naar de technische staat van de woningen? De technische staat van de woningen is grotendeels al bekend door de leeftijd van de woningen en de bij de bouw gebruikte bouwtechnieken en bouwmaterialen. Intermaris heeft de technische staat van de woningen verder vastgesteld door in de woningen die, na het opzeggen van de huur tijdelijk leeg stonden, de bouwkundige constructies en installaties te bekijken. Ook is er gekeken naar klachten over de woningen die rechtstreeks door bewoners zijn doorgegeven en de inventarisatie van klachten die is aangeleverd door VH De Boog. Jullie hebben de woningen nooit onderhouden, waarom heeft Intermaris in het verleden niet groot onderhoud uitgevoerd aan onze woningen? Aan de woningen is door de jaren heen altijd dagelijks onderhoud gepleegd op verzoek van de bewoners. Het schilderwerk wordt (om de 6 á 7 jaar) gedaan. De geconstateerde problemen zijn het gevolg van veroudering en verouderde bouwtechnieken. Is het geen goed plan om de woningen alleen te isoleren tegen vocht? Het oplossen van alleen vochtproblemen maakt de woningen niet toekomstbestendig. Het gaat ook om bijvoorbeeld warmte-isolatie, kozijnen, leidingwerk, installaties, binnenafwerking etc. Kan Intermaris niet per woning doen wat er nodig is aan onderhoud? Om de woningen toekomstbestendig te maken, zou de hele woning in één keer grondig aangepakt moeten worden en kunnen we niet per woning dingen overslaan. Voor nieuwbouw moet ik mijn huis uit, een renovatie is toch makkelijker voor ons? U moet (tijdelijk) verhuizen voor nieuwbouw, maar dat moet u ook als de woningen gerenoveerd zouden worden. Kunnen we in beroep gaan tegen de plannen? De keuze voor nieuwbouw is aan Intermaris. We vinden het wel belangrijk dat u instemt (70% van de bewoners) met het Sociaal Plan. Dat wil zeggen onder welke voorwaarden u gaat verhuizen en dat u meedenkt over de mogelijke nieuwbouw.

2 Wat betekent dit voor u? Sociaal plan Intermaris heeft een basis Sociaal Plan. Dit plan geldt als basis voor het Sociaal Plan dat wij graag samen met de bewonerscommissie voor u als bewoners willen opstellen. Wat is een Sociaal Plan? Het Sociaal Plan biedt u zekerheden over wat u van Intermaris kunt verwachten wanneer uw woning gesloopt wordt. Deze hebben met name betrekking op de herhuisvesting, eventuele terugkeer naar de nieuwe woning, woonlasten, ondersteuning en financiële tegemoetkomingen. Maar bijvoorbeeld ook over de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. Als 70% van de bewoners instemt, ligt er een definitief Sociaal Plan. Waarom haalt Intermaris 70% instemming op Sociaal Plan? We vinden het belangrijk dat een ruime meerderheid van de bewoners achter het sociaal plan staat en instemt met de voorwaarden. Voor wie geldt het Sociaal Plan? Het Sociaal Plan is alleen van toepassing als u een huurcontract heeft voor onbepaalde tijd, op dit adres bij de gemeente staat ingeschreven en feitelijk in de woning woonachtig bent. Verhuizen Waar kan ik naartoe? U krijgt voorrang op andere woningzoekenden in Hoorn, omdat u herhuisvestingskandidaat wordt. Dit betekent dat u 99 jaar extra inschrijftijd krijgt. Wij kunnen u helpen bij het zoeken naar een andere woning, maar u weet zelf het beste waar u wilt wonen. Dat beslissen wij niet voor u. Wilt u bijvoorbeeld in uw wijk blijven wonen of verhuist u liever naar een andere buurt of wijk? Dit wordt tijdens het persoonlijk gesprek dat volgt allemaal uitvoerig met u besproken. Woonmatch Onze woningen worden te huur aangeboden via het woonruimteverdeelsysteem Woonmatch. U kunt reageren op iedere woning van Intermaris in de regio West-Friesland. Staat u al ingeschreven bij Intermaris? Zo nee, dan adviseren wij u dit alvast te doen. Dit kan gratis via Zodra het Sociaal Plan ingaat, voegen wij 99 zoekjaren toe. Wanneer moet ik verhuizen? Het Sociaal Plan willen wij graag in overleg met bewonerscommissie Hoorn Noord opstellen. Als 70% van de bewoners hiermee instemt ligt er een definitief sociaal plan. Deze fase van afstemming neemt doorgaans een half jaar in beslag. Daarna duurt het ongeveer anderhalf jaar voordat iedereen verhuisd is. Wat is de staat van de tijdelijke woning? Zijn gestoffeerde wisselwoningen van toepassing? Nee, gestoffeerde woningen zijn hier niet van toepassing. U kunt straks kiezen uit beschikbaar komende huurwoningen. Deze kunt u met de verhuiskostenvergoeding naar eigen smaak en wens inrichten.

3 Als mijn inkomen te hoog is voor een sociale huurwoning, krijg ik dan wel een woning van Intermaris? Uw inkomen wordt voor u als herhuisvestingskandidaat buiten beschouwing gelaten. Financiële tegemoetkomingen Huurprijs tijdelijke woning en nieuwbouwwoning Als u verhuist naar een woning van Intermaris komen wij u tegemoet met de nieuwe huur. Verhuist u naar een gelijksoortige woning, dan zal de huur van die andere woning nagenoeg gelijk zijn aan de netto huur die u nu betaalt. Als u kiest voor een grotere woning of een woning met meer comfort, betaalt u meestal een hogere huur dan uw oude netto huur. Op de nieuwe huur krijgt u een korting die in verhouding staat tot de korting die u krijgt in uw huidige woning. Gaat u naar een kleinere woning of een woning met minder comfort, dan kan de nieuwe huur ook lager zijn dan uw oude netto huur. Krijg ik geld voor de verhuizing? U ontvangt een tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten. Het kan zijn dat u één keer verhuist, omdat u ervoor kiest om er permanent te blijven wonen. Maar het kan ook zijn dat u wilt terugkeren naar de nieuwbouwwoning. Hieronder ziet u wat dit voor u betekent. Eén keer verhuizen U ontvangt de wettelijke verhuiskostenvergoeding van 5.799,- (prijspeil 1 maart 2014) zodra wij de schriftelijke huuropzegging van u ontvangen. Twee keer verhuizen Als u terugkeert naar een nieuwbouwwoning binnen het betreffende nieuwbouwplan, ontvangt u een extra tegemoetkoming van 1.143,- (prijspeil 1 maart 2014) voor de extra verhuizing. Deze vergoeding keren wij uit na het tekenen van de huurovereenkomst van de nieuwbouwwoning. Andere financiële tegemoetkomingen Zodra er een definitief Sociaal Plan ligt, wordt er geen jaarlijkse huurverhoging meer doorgevoerd. De laatste maand huur van uw huidige woning brengen wij niet in rekening, zodat u niet voor dubbele woonlasten komt te staan. Hiervoor moet u een kopie van uw nieuwe huurcontract bij ons inleveren. Dit laatste geldt uiteraard niet als u uw nieuwe woning ook van Intermaris huurt. Wij brengen geen administratiekosten in rekening voor de nieuwe huurovereenkomst. Persoonlijke begeleiding Extra hulp voor ouderen en hulpbehoevenden Ouderen en mensen met een beperking kunnen rekenen op extra hulp van Intermaris. Zo ondersteunen wij bij het vinden van andere woonruimte. Ook maken we afspraken over eventuele vervanging of verhuizing van de woningaanpassingen naar de nieuwe woning en de kosten die hiermee gepaard gaan. Intermaris helpt ook met klussen die de betrokken huurders zelf niet meer kunnen uitvoeren. Ik zie tegen een verhuizing op, hoe moet ik dat doen? Na het vaststellen van het Sociaal Plan komen we bij u thuis langs om uw persoonlijke situatie en

4 vragen te bespreken. Afhankelijk van uw situatie spreken we af waar u hulp bij nodig heeft. Staat van de woningen Onderhoud en reparatie Tot het moment van verhuizing moet u natuurlijk goed kunnen blijven wonen. Daarom worden reparatieverzoeken tot twee maanden voorafgaand aan de sloop gewoon uitgevoerd. Intermaris voert echter geen ingrijpende woningverbeteringen meer uit. Hoe zit het met mijn Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV)? Heeft u Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV) in uw woning aangebracht, die door de sloop worden vernietigd, dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding. Het ZAV beleid staat beschreven in de brochure Klussen en verbouwen. Uitgesloten worden ZAV s die gemakkelijk verwijderd of meegenomen kunnen worden. In dat geval is er geen sprake van vergoeding. ZAV s mogen verwijderd/meegenomen worden als dit geen gevaar/hinder oplevert voor derden. Goede communicatie U wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de voorbereiding en uitvoering van het Sociaal Plan en later ook van het nieuwbouwplan. Ook omwonenden en andere belanghebbenden worden regelmatig op de hoogte gehouden van de werkzaamheden, de planning en mogelijke overlast met betrekking tot de nieuwbouw. Dit wordt gedaan door middel van het uitgeven van nieuwsbrieven en het houden van bijeenkomsten.

5 Nieuwbouwplan Welke woningen willen jullie terugbouwen? U mag meedenken over het type en ontwerp van de woningen, maar ook over de ligging en de inrichting van de woonomgeving. Het uitgangspunt is dat het sociale huurwoningen blijven, die Intermaris ook in de toekomst kan blijven verhuren. Hoe lang gaat "het proces" duren? Van verhuizen naar tijdelijke woning tot terugkeer in de vernieuwde woning. (zie ook planning) Na vaststellen van het Sociaal Plan duurt het ongeveer 18 maanden om iedereen te verhuizen. Daarna nemen sloop en nieuwbouw ook ongeveer 18 maanden in. Wanneer gaan jullie beginnen met nieuwbouw? Intermaris heeft nog geen plan voor de nieuwe woningen. Zo n plan voor nieuwbouw is er niet binnen een jaar. We hebben nog geen planning, maar eerder dan 2017 verwachten we nog niet te kunnen starten met nieuwbouw. In hoeverre mogen we meedenken over de nieuwbouw? Samen met de bewonerscommissie spreken we af op welke manier u kunt meedenken over de nieuwe woningen. Een voorbeeld is het meedenktraject voor de nieuwbouw aan de Binneblijfstraat, hier vonden de bewoners het erg belangrijk dat het gevelbeeld hetzelfde bleef. In de plannen voor de nieuwe woningen is hier rekening mee gehouden. Planning in 2015 Werkzaamheden dak Wanneer voert Intermaris de werkzaamheden aan het dak uit? We hopen na de zomervakantie in 2015 te kunnen beginnen met de werkzaamheden. U krijgt van ons bericht wanneer we starten. Vooraf komen we bij u thuis langs om alles door te spreken. De komende tijd gaan we met een asbestdeskundige in gesprek om te bespreken hoe het asbest van het dak verwijderd kan worden. Krijgen jullie subsidie om het asbest te verwijderen? Nee, Intermaris krijgt geen subsidie om het asbest te verwijderen. Waarom gaan jullie werkzaamheden aan het dak uitvoeren als de woningen gesloopt gaan worden? Intermaris gaat er van uit dat iedereen pas in 2017 verhuisd is. Daarom worden de asbesthoudende platen toch van het dak verwijderd. In gesprek met de bewonerscommissie Tijdens de bijeenkomst heeft Intermaris duidelijk aangegeven dat er geen acute noodzaak tot sloop is, maar wij wel graag de plannen samen met u willen voorbereiden. Omdat dit zorgvuldige traject veel tijd in beslag neemt willen wij vooraf afspraken maken met de Bewonerscommissie. Afsprakenboekje Wij willen dat onze huurders participeren in onze plannen. Wij willen graag weten wat uw wensen en behoeften zijn en dit ook terugzien in onze plannen. Participatie doen we volgens een duidelijk

6 proces met vooraf gemaakte werkafspraken. Deze afspraken leggen we vast in een afsprakenboekje voordat we inhoudelijk van start gaan. Op deze manier weten alle betrokken partijen wat ieders rol is. Sociaal Plan Intermaris heeft een basis Sociaal Plan. Dit plan geldt als basis voor het sociaal plan dat wij graag samen met de bewonerscommissie voor u als bewoners willen opstellen. Deze fase neemt doorgaans een half jaar in beslag. De bewonerscommissie zal u om uw inbreng vragen. Informatiebijeenkomst eind 2015 We willen aan het eind van dit jaar weer een bewonersbijeenkomst met alle bewoners organiseren. Als er aanleiding is om dit eerder te doen, dan kan dit ook. Daarnaast kan uw bewonerscommissie ook zelf een bijeenkomst organiseren, eventueel in samenspraak met VH De Boog. Tussentijds houden we u op de hoogte met nieuwsbrieven. Instemming op het Sociaal Plan Het Sociaal Plan willen wij graag in overleg met bewonerscommissie Hoorn Noord opstellen. Als 70% van de bewoners hiermee instemt ligt er een definitief sociaal plan. Hierna starten we met de huisbezoeken om uw woonwensen en vragen te bespreken. Gelijktijdig kan er gestart worden met het meedenktraject voor de nieuwbouw. Contactgegevens Intermaris Esther Lamark, consulent Wonen en Leefbaarheid telefoon: Bewonerscommissie Hoorn-Noord Mevrouw J. Nottet, secretaris Bewonerscommissie Hoorn-Noord Johannes Poststraat 49, telefoon: Intermaris 26 februari 2015

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Verslag Bewonersbijeenkomst Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan

Verslag Bewonersbijeenkomst Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan Verslag Bewonersbijeenkomst Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan 28 mei 2013 Op dinsdagavond 28 mei 2013 organiseerde Intermaris een bijeenkomst voor de bewoners aan de Binneblijfstraat 1 t/m

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan 21 maart 2011 Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan De gemeente Barendrecht is volop in ontwikkeling en het centrumgebied van Barendrecht staat aan de vooravond van een grondige vernieuwing.

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP U woont in een woning van Woningbouwvereniging Anna Paulowna die gesloopt gaat worden. HDe technische staat van woningen, onze financiële kaders, maar ook de E veranderende woningbehoefte

Nadere informatie

Besluit portiekflats Grote Waal Noord

Besluit portiekflats Grote Waal Noord Besluit portiekflats Grote Waal Noord Voorstellen Wie presenteren: Petra Hania (projectleider Intermaris),besluit, technisch onderzoek en stand van zaken stedenbouwkundige verkenning Tanneke van Wieren

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

pçåá~~ä=éä~å= qéå=äéüçéîé=î~å=êéåçî~íáé=áå=eççêå=éå=mìêãéêéåç=ékç= = = = = = = = = = = = = = = =

pçåá~~ä=éä~å= qéå=äéüçéîé=î~å=êéåçî~íáé=áå=eççêå=éå=mìêãéêéåç=ékç= = = = = = = = = = = = = = = = pçåá~~äéä~å qéåäéüçéîéî~åêéåçî~íáéáåeççêåéåmìêãéêéåçékç léöéã~~âíçççê~ñçéäáåöeìêéåéåhçééå aéñáåáíáéîéîéêëáéokpiî~ëíöéëíéäçáåçáêéåíáéê~~ççkçknujmqjomnn fåüçìçëçéö~îé 1. INLEIDING...3 2. KADER...4 3. ALGEMEEN...5

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85 Sociaal Plan Steenstraat 15 t/m 85 8 maart 2011 Inhoudsopgave Inleiding pag. 4 1. Algemeen 5 2. Procedure 5 3. Beëindiging huurovereenkomst in verband met sloop 5 4. Herhuisvesting en woningtoewijzing

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni SOCIAAL PLAN Inhoud 01. Algemene bepalingen... 3 02. Procedure bij sloop... 3 03. Vanaf de vooraankondiging... 3 04. Herhuisvesting... 4 05. Vergoedingen voor verhuis- en herinrichtingskosten... 5 06.

Nadere informatie

Bijlage 1: Veelgestelde vragen

Bijlage 1: Veelgestelde vragen Bijlage 1: Veelgestelde vragen Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden April 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan de Corantijn-

Nadere informatie

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016.

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. Sociaal Statuut Parkstad Limburg Woningstichting Voerendaal Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. De volgende wijzigingen

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

Sociaal Plan Boschveld

Sociaal Plan Boschveld Sociaal Plan Boschveld Wijkvernieuwing fase 1 16 oktober 2006 1 van 6 ZEKERHEID BIJ VERHUIZING Boschveld wordt stap voor stap verbeterd en is over pakweg vijftien tot twintig jaar veranderd. Het gaat om

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Sloop- en Renovatiereglement Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Vastgesteld op 24 november 2016 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie...

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP WONINGBOUWVERENIGING ANNA PAULOWNA VOORWOORD Om de kwaliteit van de woningvoorraad op peil te houden kan het voorkomen dat Woningbouwvereniging Anna Paulowna moet besluiten om woningen

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij woningverbetering

uw rechten en plichten bij woningverbetering uw rechten en plichten bij woningverbetering 2017 www.lefier.nl Lefier gaat uw woning verbeteren. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt verbeterd. inleiding Lefier

Nadere informatie

Verhuiskostenreglement

Verhuiskostenreglement Verhuiskostenreglement Algemeen In dit Verhuiskostenreglement bij complexgewijze sloop, renovatie en/of woningverbetering, geeft Stichting Humanitas Huisvesting (verder te noemen Humanitas Huisvesting)

Nadere informatie

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt!

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Sociaal plan Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Wonen Zuid werkt continu aan het verbeteren van haar woningaanbod. Dat doen we door onze woningen goed

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden Veelgestelde vragen en antwoorden Herhuisvesting bewoners Jan van Beieren Versie: 15 september 2014 Deze vragen- en antwoordenlijst is bestemd voor de huurders in de flat van De Goede Woning aan de Jan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen project Wherepark

Veelgestelde vragen project Wherepark Veelgestelde vragen project Wherepark Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een vraag en staat deze niet in de lijst? Neem dan contact op met Anita Snel, Consulent Wonen & Leefbaarheid

Nadere informatie

Aarzelt u niet om uw vraag te stellen. Wij helpen u graag. Deze vragenlijst wordt regelmatig aangevuld met veel gestelde vragen en antwoorden.

Aarzelt u niet om uw vraag te stellen. Wij helpen u graag. Deze vragenlijst wordt regelmatig aangevuld met veel gestelde vragen en antwoorden. Versie: 10 december 2013 Deze vragen- en antwoordenlijst is bestemd voor de huurders in de flat van Vidomes aan de Florens van Brederodelaan in Zoetermeer. De lijst geeft antwoord op vragen naar aanleiding

Nadere informatie

Toekomst huurwoningen. Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat

Toekomst huurwoningen. Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat Toekomst huurwoningen Drieboomlaan, Binneblijfstraat en Merensstraat Opzet van de avond Opening Terugblik op de vorige bijeenkomst Onderzoek Fugro Nieuwbouw enige verantwoorde keuze Opmerkingen uit zaal

Nadere informatie

Samenvatting Omgangscode 2005-2010

Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Dit is een samenvatting van de rechten en plichten van huurders die betrokken zijn bij herstructurering of grotere onderhoudsprojecten en de wijze waarop partijen met

Nadere informatie

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat Sociaal plan Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat U woont in een huurwoning die gesloopt wordt. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli Informeren en betrekken

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli Informeren en betrekken Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli 2019 Vraag Informeren en betrekken Antwoord Hoe informeren jullie bewoners? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Waar kan ik terecht voor meer

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland editie Zomer 2013 Kerkhof 1, 4301 BZ Zierikzee Telefoon 0111 418080 info@zeeuwland.nl www.zeeuwland.

nieuwz Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland editie Zomer 2013 Kerkhof 1, 4301 BZ Zierikzee Telefoon 0111 418080 info@zeeuwland.nl www.zeeuwland. editie 3 nieuwz Zomer 2013 Buzee Nieuw wonen in oud Zierikzee Zeeuwland voor elkaar In dit nummer: Gesprekken bewoners fase 2 bijna afgerond Kennismaken met Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland Familie Van

Nadere informatie

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch Afspraken bij sloop van huurwoningen s-hertogenbosch bouwt aan de toekomst. Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan blijven wonen, worden

Nadere informatie

Hoe en wat... bij sloop van je huis

Hoe en wat... bij sloop van je huis Hoe en wat... bij sloop van je huis Hoe en wat... bij sloop van je huis Huizen slijten, net zoals kleren of auto s. Soms kunnen we versleten huizen opknappen en krijgen ze een nieuw leven. Maar als ze

Nadere informatie

BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta

BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta bij herstructurering, groot onderhoud, renovatie, sloop en nieuwbouw Vastgesteld door MT d.d. 2 april 2007 Gewijzigde versie vastgesteld door MT d.d. 24 november 2008 Genoemde

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN De ondergetekenden: 1. IntermarisHoeksteen, gevestigd te Hoorn, vertegenwoordigd door: [**] en 2. Huurdersvereniging Sterflats,

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Sociaal Pakket voor Huurders bij sloopmaatregelen en renovatie door Verhuurder

Sociaal Pakket voor Huurders bij sloopmaatregelen en renovatie door Verhuurder Sociaal Pakket voor Huurders bij sloopmaatregelen en renovatie door Verhuurder Dokkum/Leeuwarden, 17 maart 2016 Stichting Thús Wonen en Huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland zijn zich bewust van

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie

Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie Kleinschalige informatiebijeenkomsten Op 23, 24 en 26 maart jongstleden heeft Singelveste AlleeWonen kleinschalige informatiebijeenkomsten gehouden voor de bewoners van de noordelijk gelegen straten in

Nadere informatie

Sociaal Statuut. bij. Sloop en herhuisvesting

Sociaal Statuut. bij. Sloop en herhuisvesting Sociaal Statuut bij Sloop en herhuisvesting Emmen, 31 mei 2010 Sociaal Statuut De ondergetekenden: 1. Stichting Lefier, gevestigd Hooggoorns 16 te 7812 AM Emmen, vertegenwoordigd door haar directeur: de

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 SOCIAAL PLAN - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 Portaal Nijmegen Januari 2013 ALGEMEEN Dit Sociaal Plan gaat in op 1 januari

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Veel gestelde vragenlijst

Veel gestelde vragenlijst Veel gestelde vragenlijst Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden Versie 2 - Augustus 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement Ymere

Sloop- en Renovatiereglement Ymere Sloop- en Renovatiereglement Ymere Definitief 2016-11-15 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie... 4 3 Herhuisvesting... 5 4 Financiële regelingen... 6 Verhuiskostenvergoeding...

Nadere informatie

Sociaal Plan Woonservice IJsselland

Sociaal Plan Woonservice IJsselland Sociaal Plan Woonservice IJsselland MAART 2009 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten Artikel 5 :

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! April Informeren en betrekken

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! April Informeren en betrekken Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! April 2018 Vraag Informeren en betrekken Antwoord Hoe informeren jullie bewoners? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Waar kan ik terecht voor meer

Nadere informatie

Herstructurering Lievenspolder woningen en woonomgeving

Herstructurering Lievenspolder woningen en woonomgeving Cl avi $ Sociaal Plan Herhuisvesting Herstructurering Lievenspolder woningen en woonomgeving Geldig voor de woningen en woonomgeving in de straten: Baandijk, Kerkhoflaan, Goudsbloemstraat, Tulpstraat,

Nadere informatie

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn:

Inleiding. Nr 8. De woningen die worden gerenoveerd zijn: Nr 8 De woningen die worden gerenoveerd zijn: Jac. Backerstraat 4 18 Jac. Backerstraat 1 13 Nic. Baurstraat 2 4 Nic. Baurstraat 1 45 P. Feddesstraat 6 26 P. Feddesstraat 1 41 R. Miedemastraat 2 12 R. Miedemastraat

Nadere informatie

Het sloopbesluit, en dan...?

Het sloopbesluit, en dan...? Het sloopbesluit, en dan...? fase 3 In het Middengebied is en wordt er de komende jaren flink vernieuwd. De wijk ondergaat een ware metamorfose en dit jaar start het uitverhuizingstraject van de derde

Nadere informatie

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Dinsdag 25 november 2014 Locatie: het Blauwe Pand in Zaandam Verslaglegging: Suzanne Witteman van De Wijde Blik Op dinsdagavond 25 november 2014 organiseerde

Nadere informatie

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 (in Het Wilde Westen, Groeneweg 54, 19.30 uur) Inhoud: Agenda Inleiding Beslispunten sociaal plan Beslispunten

Nadere informatie

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014.

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014. Sociaal statuut bij herstructurering in Velsen De vier Velsense woningcorporaties en de huurders vertegenwoordigd door de officiële gesprekspartners van de woningcorporaties, komen het volgende overeen:

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN Stichting Woningbouw Slochteren Schildwolde 15 februari 2005 2 SOCIAAL STATUUT De ondergetekenden: 1 Stichting Woningbouw Slochteren, gevestigd

Nadere informatie

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat Sociaal plan Sloop & nieuwbouw Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat U woont in een huurwoning die gesloopt wordt. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Sociaal Statuut. bij. wijkvernieuwing (herstructurering)

Sociaal Statuut. bij. wijkvernieuwing (herstructurering) Sociaal Statuut bij wijkvernieuwing (herstructurering) Stadskanaal, december 2013 Sociaal Statuut bij wijkvernieuwing (herstructurering) De ondergetekenden: 1. De Stichting Lefier, gevestigd Industrieweg

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. 1 januari 2014

SOCIAAL PLAN. 1 januari 2014 SOCIAAL PLAN 1 januari 2014 SOCIAAL PLAN T GIJMINK 1. Inleiding In 2004 zijn de voorbereidingen voor de wijkvernieuwing van het Gijmink gestart. De 507 huurwoningen worden in 10 fases vervangen door nieuwbouw.

Nadere informatie

Basis Sociaal Plan Woonvisie

Basis Sociaal Plan Woonvisie Basis Sociaal Plan Woonvisie Plan van aanpak bij sloop/nieuwbouw Juni 2014 NB. Wijzigingen in wet- en regelgeving prevaleren boven projectspecifieke afspraken. start uitvoering Voorwoord Woonvisie krijgt

Nadere informatie

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder,

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder, Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf plaats Kerkrade datum 4 augustus 2015 ons kenmerk HBN/MSS onderwerp verhuizen naar nieuwe woning Beste huurder, Op 22 juli hebben

Nadere informatie

Sloopreglement Woonservice IJsselland

Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van Stichting Woonservice IJsselland te Doesburg Woonservice IJsselland streeft naar een woningvoorraad

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

De feiten over uw woning

De feiten over uw woning De feiten over uw woning spindiagram van uw woning Kosten & baten 1 Verhuurbaarheid 0-1 Techniek Comfort Leefbaarheid Score per woonblok Eengezins gemiddeld ALGEMEEN PMC-81544 Woning Gemiddelde in de dorpen

Nadere informatie

Sociaal plan bij wijkontwikkeling

Sociaal plan bij wijkontwikkeling Sociaal plan bij wijkontwikkeling De ondergetekenden: Stichting Actium, hierna te noemen Actium, vertegenwoordigd door de heer M. van Halteren, manager Wonen en Stichting Huurdersplatform MEVM hierna te

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 97 appartementen Zuiderspoorflat 1 Inleiding We begrijpen dat het besluit van sloop voor u erg ingrijpend is. En dat u mogelijk met allerlei vragen zit. Daarom vindt u in deze

Nadere informatie

Verhuisplan Hart voor Tilburg

Verhuisplan Hart voor Tilburg Vogeltjesbuurt Verhuisplan Hart voor Tilburg Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Sloopbesluit 3 Inleiding 2. Van huisbezoek tot vervangende huisvesting 4 2.1 Het huisbezoek 4 2.2 Hoe verder na het huisbezoek?

Nadere informatie

Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud

Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud Op grond van artikel 55b lid 1 van de Woningwet zijn woningcorporaties verplicht om een reglement op te stellen inzake het slopen

Nadere informatie

Sociaal Statuut IJsseldal Wonen

Sociaal Statuut IJsseldal Wonen Sociaal Statuut IJsseldal Wonen 1. Inleiding Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond hanteert als uitgangspunt voor de regeling van de rechten van individuele huurders bij sloop en

Nadere informatie

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord?

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Woningcorporatie Domijn Wijkvernieuwing Bijvank Noord 2 juli 2012 1 Inhoudsopgave Pagina 3. Wat gebeurt er met de renovatiewoningen Pagina 5. Ik woon in een

Nadere informatie