Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2016 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Opsteldatum : 16 december 2016

2 Jaarverslag 2016 Clientenraad Veluwe en Veluwe-Vallei Inleiding : De cliëntenraad V&VV behartigt de belangen van cliënten en bewoners van GGz Centraal, de regio Veluwe & Veluwe Vallei. Om haar werk goed te kunnen doen, en de juiste keuzes te kunnen maken in waar tijd en aandacht aan wordt besteed, maakt de raad een jaarplan. Met alle betrokken raadsleden wordt per jaar vastgelegd, welke onderwerpen de aandacht zullen hebben, en welke activiteiten door de raad worden uitgezet. Aan het einde van het jaar wordt er een jaarverslag geschreven, wordt het jaarplan geëvalueerd en wordt het nieuwe jaarplan opgesteld. Thema voor 2016 : De cliënt centraal De raad wilde in 2016 bij de behandeling van onderwerpen, en in haar dagelijks werk, het contact met de cliënt, en de stem van de cliënt, centraal stellen. Dit betekende concreet, dat er veel tijd is besteed aan het doen van afdelingsbezoeken, en het in gesprek gaan met cliënten die in hun levenssfeer geraakt werden door veranderingen in de organisatie en in de wereld van de GGZ. Hoofdstuk 1: Informatie over de cliëntenraad Doelstelling : Vanuit de WMCZ behartigt de cliëntenraad V&VV de belangen van de cliënten en bewoners van GGz Centraal, regio Veluwe. Dit doet zij door in contact te treden met cliënten en bewoners (o.a. kwaliteitsonderzoek en afdelingsbezoeken), en door regelmatig gesprekken te hebben met de directie, management, afdelingsleiding, PVP, en andere sleutelfiguren binnen de organisatie. Vanwege toenemende ambulantisering en vermaatschappelijking van zorg en behandeling, treedt de raad waar nodig en wenselijk ook in contact met mensen, instanties en organisaties buiten de organisatie. Samenstelling raad : In de samenstelling van de raad zijn een aantal wisselingen geweest. De cliëntenraad bestond per 1 januari 2016 uit 7 actieve raadsleden. Daarnaast waren 2 personen zich actief aan het oriënteren op deelname aan de raad. Ook hebben in aspirant-raadsleden en 1 vrijwilliger korte tijd zich bij de raad gevoegd; dit heeft niet geleid tot een langdurend vervolg. Het dagelijks bestuur van de raad bestond uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Na enige wisselingen, bestaat de raad op 31 december uit : - 5 raadsleden, waarvan 1 langdurig ziek De samenstelling van het DB is op 31 december 2016 als volgt : - Voorzitter- waarnemend : - Penningmeester en vice-voorzitter : - Secretaris- waarnemend : De raad werd in oktober opgeschrikt door plotseling vertrek van de vorige voorzitter, en 1 van de andere raadsleden. Daarna is er een tijdelijke invulling van DB-rollen afgesproken. De raad is op zoek naar nieuwe raadsleden en vrijwilligers. Het rooster van aftreden is als volgt : zie bijlage

3 Werkwijze : De raad heeft in 2016 geprobeerd alle afdelingen op het terrein regelmatig te bezoeken door vaste duo s van raadsleden. Ook zijn bijeenkomsten voor de woonvormen in de regio weer opgezet, met als resultaat 2 avonden van ontmoeting in juni en november. Het eerste contact met de cliënten van FACT is gelegd tijdens de uitvoering van het kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntperspectief. Van de inloopfunctie in de raadskamer wordt door cliënten nauwelijks gebruik genaakt ; enkele vaste bekenden komen af en toe koffie drinken, daarnaast komen er gemiddeld 2 of 3 cliënten naar de raadskamer met hun vragen. Hoofdstuk 2: Begroting 2016 Voor 2016 is een begroting opgesteld door de penningmeester (zie bijlage) De financiële overzichten die per kwartaal worden verstrekt door de financiële administratie, hebben enige onduidelijkheid gegeven. Begin 2017 zal duidelijk zijn of de raad met de uitgaven binnen de begroting is gebleven.. De declaratieregeling is aangepast : voor afdelingsbezoeken kan nu net als voor vergaderingen 15,- euro worden gedeclareerd. In het voorjaar van 2016 is de uitbetaling van declaraties over gegaan naar de salarisadministratie ; omdat deze verandering niet werd aangekondigd, en de salarissen een deadline hebben, betekende dit dat sommige raadsleden veel later dan verwacht kun geld uitgekeerd kregen. Na afstemming met de CCR is hier duidelijkheid over verschaft. Hoofdstuk 3: Advisering Gevraagd advies in 2016 : - Koersvast en bezuinigingen 2016 (met specifiek aandacht verhuizing Verslavingszorg naar Laren, en verhuizing bewoners Hortensialaan) - Komst AMV in De Hooge Riet - Tijdelijke huisvesting ZNWV in De Oosterhoorn - Sluiting Loge Oosterhoorn - Lunchen personeel in Beukenrode - Gebruik Ten Duyn door COA - De Zaak van Ermelo op Veldwijk Verkeersveiligheidsplan Veldwijk - Verhuizing ambulatoria Harderwijk - Ermelo Centraal - Verhuizing Hoogstede FACT Ermelo naar De Maat - Wij-land - Samenvoeging Hoogspecialistische behandeling Ermelo Ongevraagd advies in 2016 : - Maaltijdverstrekking Groenehaege Hoofdstuk 4 : Kwaliteitstoetsing Het overlijden van de coördinator kwaliteitsonderzoek, in oktober van dit jaar, heeft de raad diep geraakt.

4 In 2016 is er Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntperspectief uitgevoerd bij de van de 3 FACTteams V&VV, Ermelo en Barneveld. De uitkomsten leverden overwegend positieve rapportages op. In januari 2017 worden de verbeterplannen door de teams gepresenteerd. Commissie : Ondersteuning LSR, en Commissie kwaliteitstoetsing CCR. In december 2016 is door de CCR een nieuwe kadernota kwaliteitstoetsing uitgebracht. Hoofdstuk 5: Achterbancontact Informatie vanuit de achterban, en de achterban informeren. Afdelingsbezoeken : volgens plan raad van Bezoek afdeling met twee personen - Duidelijke afspraak maken en nakomen - Meenemen naar de Raad en proberen op te lossen en dan weer terug te koppelen In 2016 zijn alle afdelingen / onderdelen op het terrein van Veldwijk bezocht. Daarnaast is contact gelegd met bewoners van de woonvormen in de regio, en zijn er 2 avonden georganiseerd voor bewoners. Vaste contactpersonen van de raad per Zorgcluster waren in 2016: Herstel : Ouderen : Dichtbij : Intensieve zorg : WMO : Vanwege vertrek van enkele raadsleden, en wijzigingen in indeling van de organisatie, zal in 2017 opnieuw moeten worden gekeken naar de indeling. Ook zal gekeken worden hoe de gelegde contacten in het ambulante veld (via FACT e.a.) verder kunnen worden uitgebreid. Hoofdstuk 5: Contacten Raad van Bestuur Is betrokken geweest bij de gesprekken over de samenwerking met de directie Contacten binnen de organisatie. Contactpersoon raad per Zorgcluster legt contact met teamleiders. MT van Dichtbij, Ouderen en WMO uitnodigen in Overleg (naast afdelingsbezoeken) met : - Directie V&VV (6 x per jaar gepland) : opstellen samenwerkingsovereenkomst De samenwerkingsovereenkomst is nog niet aangepast. Gedurende het eerste half jaar zijn er problemen ontstaan in de samenwerking met de directie ; door een aantal zaken is de vertrouwensrelatie van de raad met de directie ernstig geschaad, en heeft de raad besloten contact op te schorten en begeleiding te vragen van het LOC. Daarna is de RvB betrokken geweest bij enkele gesprekken, die dienden om het vertrouwen te herstellen. In het najaar zijn stappen gezet om de samenwerking weer op te pakken ; er zijn afspraken gemaakt over formeel en informeel contact, er is een Moreel Beraad geweest, en in de reguliere overlegvergadering is ruimte op de agenda gemaakt om de samenwerking, en belangrijke thema s te kunnen bespreken.

5 De raad mist in de samenwerking de rol van staffunctionaris medezeggenschap ; einde jaar 2016 is er nog geen oplossing voor deze situatie - Hoofd activiteitendienst : er is 3 x per jaar een overleg geweest met - Geneesheer Directeur heeft 3 x een gesprek gehad met de raad over BOPZ, WVGGZ en praktijksituaties en vragen uit het veld - Familieraad : de raad heeft de familiedag bezocht, en 3 x een overleg met de familieraad gehad. Door het plotselinge overlijden van de voorzitter van de Familieraad heeft het contact stil gelegen, dit is in november weer opgepakt ; er zijn nog geen concrete ideeën over verdere uitwisseling - PVP is 4 x voor een gepland gesprek geweest, daarnaast is er incidenteel overleg over een casus, en was de PVP bij een RBR-bijeenkomst in november Contacten buiten V&VV Er is een werkbezoeken afgelegd met de activiteitendienst bij Mind Up in Friesland De raad heeft uitwisselingsbijeenkomsten gehad met de Flevoraad en de raad Eemland Rondom enkele adviesaanvragen is er contact geweest met : gemeente Ermelo, COA Hoofdstuk 6: Interne organisatie en kwaliteit van de cliëntenraad DB van de raad was per 12 januari 2016 compleet (zie h. 4) Het DB vergadert 2 x per maand op dinsdag, neemt ingekomen post, agendapunten en activiteiten door, en stelt de agenda vast voor de RVZe-raadsvergadering (1 x per maand) en het overleg met de directie V&VV (6 x per jaar) Digitale administratie is bijgewerkt : op 16 januari was er een demonstratie en invoering. In 2016 is gestart met de digitale agenda (naast papieren agenda). Aantal werkplekken raadskamer is uitgebreid naar 5. Scholing en training. Basisscholing nieuwe raadsleden : is niet gevolgd. Scholing ontwikkelingen : door het LOC Scholing functioneren raad : met een extern trainer en LOC. Congressen en themabijeenkomsten extern. Vakantieplanning. De raad heeft een zomerreces van 5 weken, kerstreces 2 weken afgesproken.. Vanwege dringende zaken heeft het DB in de zomerperiode wel gewerkt. Evaluatie. In december 2016 wordt het jaarverslag door ondersteuner geschreven en in de raad besproken.

6 Samenstelling Raad. Aandacht voor uitbreiding raad is nodig, in verband met vertrek van enkele raadsleden en het rooster van aftreden volgens welke in 2017 enkele raadsleden hun termijn hebben gehaald. Sub-raden : regionale bewonersraad, ambulante raad, en hoe hier vorm of ondersteuning aan te geven is in gesprekken aan de orde, moet nog verder vervolg krijgen Hoofdstuk 7: Werkgroepen - Kwaliteitstoetsing - PR - Chevallierfonds - Contactpersoon PVP - Contactpersoon Familieraad Vanwege wisseling raadsleden zijn er wisselingen geweest in contactpersonen afdelingsbezoeken en commissies. Voor 2017 zal opnieuw naar de verdeling gekeken moeten worden. Hoofdstuk 8: Speerpunten 2016 Samenwerking directie V&VV : - Opstellen samenwerkingsovereenkomst De problemen in de samenwerking met de directie hebben veel tijd en energie van de raad gevraagd. Er is nu een situatie van hernieuwde samenwerking en voorzichtig vertrouwen ontstaan, hier moet in 2017 aandacht voor blijven De samenwerkingsovereenkomst is niet bijgesteld Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntperspectief - Voorjaar 2016 FACT teams V&VV Onderzoek is gedaan bij 2 van de 3 FACT-teams. Er waren strubbelingen bij de start, en rond de presentatie van de verbeterplannen zijn enkele afspraken niet nagekomen ; dit wordt in 2017 opgepakt met de directie en het betreffende team Activiteiten 40-jarig bestaan niet voorbij laten gaan: Is gevierd met een concert van het Ricciotti ensemble in augustus, taarten op afdelingen, een receptie en PR via Intranet, prikborden en krant Twee keer per jaar activiteit met bewonerscommissies woonvormen / WMO - Is uitgevoerd en redelijk goed bezocht, wordt vervolgd in 2017 Uitvoering plan afdelingsbezoeken - Contactpersonen per cluster maken afspraken voor hele jaar, als 2 e persoon inzetten mede-raadsleden Er zijn veel afdelingen meerdere keren bezocht dit jaar ; met tweetallen bezoeken afleggen lukt niet altijd vanwege de bezetting van de raad. De raad neemt koeken en flyers mee. Adviezen mbt bezuinigingen : De raad heeft veel adviesaanvragen te verwerken gekregen. De vraag is op tafel gekomen, in hoeverre de raad op alle vragen moet ingaan, en in hoeverre er ruimte voor de raad is om een deel van haar agenda en prioriteiten zelf in te kunnen vullen.

7 Landelijke Week van de Psychiatrie samen met Familieraad : - Is afgezegd, de raad wil en kan hier geen tijd voor vrij maken PR : Instellen PR groep voor beter informeren en contact leggen met achterban Er wordt 3 tot 4 x per jaar een nieuwsbrief gepubliceerd op papier en digitaal. Pogingen tot opzetten Facebookpagina zijn nog niet op iets concreets uitgedraaid. Scholing raad : - Scholing nieuwe raadsleden - Scholingsmomenten hele raad voor ontwikkeling Er zijn 2 scholingsdagen met het LOC gedaan, deze hebben geleid tot inzichten en acties in de uitvoering van het werk, en in de contacten met de directie. Ook is er een teambuildingsdag gedaan, deze dag werd als gezellig maar niet zo leerzaam ervaren. De raad wil voor 2017 graag meer inhoudelijk op kennis geschoold worden. Goede samenwerking raad : - Rond zomer en rond kerst uitstapje raad organiseren De raad heeft plezier beleefd aan de feestelijkheden rond de viering van 40 jaar cliëntenraad. Na de zomer is gestart met een gezamenlijk ontbijt. Ter ere van de verjaardag van een van de raadsleden is er een borrel gedronken. Hoofdstuk 9: Vergaderschema Zie bijlage Aandachtspunten : - Efficiënt - Open - Zomerreces vijf weken, kerstreces twee weken. Het vergaderschema is enkele keren aangepast, vnl. overleg met de directie is anders gegaan dan gepland, en nu standaard met beide directieleden op dinsdagmiddag. Hoofdstuk 10 : Ondersteuner Ondersteuning processen samenwerking raad als geheel. Coaching individuele raadsleden gekoppeld aan werkzaamheden en eventueel persoonlijke doelen. Ondersteuning bij uitvoering werkzaamheden raad. In het jaargesprek met de voorzitter heeft de ondersteuner positieve feedback mogen ontvangen op het functioneren. Vanwege bezettingsproblemen bij het team ondersteuners, heeft de ondersteuner ook enkele activiteiten buiten de Veluweraad opgepakt ; dit in goede afstemming met de raad. Ermelo, 16 december 2016 Cliëntenraad V&VV

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2017 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Opsteldatum : 26 januari 2018 Jaarverslag 2017 Clientenraad Veluwe en Veluwe-Vallei Inleiding : De cliëntenraad V&VV behartigt de belangen

Nadere informatie

Sterk Betrokken Samen

Sterk Betrokken Samen Jaarverslag 2016 Sterk Betrokken Samen Laat je stem horen voor cliënten! Cliëntenraad Flevoland clientenraadflevoland@ggzcentraal.nl Opsteldatum : 31 januari 2017 Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Flevoland

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

Jaargang 3, nummer 2 Derde kwartaal 2018

Jaargang 3, nummer 2 Derde kwartaal 2018 De cliënt centraal n i e u w s b r i e f v a n d e c l i ë n t e n r a a d V e l u w e & V e l u w e V a l l e i v o o r c l i ë n t e n, m e d e w e r k e r s e n g e ï n t e r e s s e e r d e n Jaargang

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

DE CCR IN VOORAF

DE CCR IN VOORAF DE CCR IN 2017 2020 VOORAF De Centrale Cliëntenraad (CCR ) vindt het noodzakelijk om te expliciteren wat zij als haar taak ziet nu en in de komende jaren. De taak die er toe leidt dat binnen de huidige

Nadere informatie

Maart 2018 WERKPLAN CLIËNTENRAAD 2018

Maart 2018 WERKPLAN CLIËNTENRAAD 2018 Maart 2018 WERKPLAN CLIËNTENRAAD 2018 Inhoudsopgave werkplan Cliëntenraad 2018 1. Inleiding 2. Doelstelling van de Cliëntenraad 3. Samenstelling en werkwijze van de Cliëntenraad 4. Aandachtspunten van

Nadere informatie

Familieraad GGZ Centraal Regio Veluwe & Vallei. Jaarverslag Familieraad 2013 (definitief)

Familieraad GGZ Centraal Regio Veluwe & Vallei. Jaarverslag Familieraad 2013 (definitief) Familieraad GGZ Centraal Regio Veluwe & Vallei Jaarverslag Familieraad 2013 (definitief) Ermelo, 13 mei 2014 1. Inleiding 1.1. Doel en werkwijze Familieraad De Familieraad is van en voor de familie en

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN Voor de Raad van Toezicht Zozijn Periode juni 2017 mei 2018 Inhoudsopgave Medezeggenschap bij Zozijn... 3 Centrale cliëntenraad (CCR) en centrale

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012

Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 Jaarverslag Cliëntenraad Stichting Onder Een Dak 2012 2 Voorwoord De cliëntenraad heeft zich het afgelopen jaar volop ingezet voor de cliënten van de Stichting u kunt meer over onze werkzaamheden lezen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad (CCR)

Centrale Cliëntenraad (CCR) Jaarplan Centrale Cliëntenraad Charim 2018 1. Inleiding De Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Charim heeft, volgens art. 17 van het Convenant tussen lokale cliëntenraden, centrale cliëntenraad en raad

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg De Cliëntenraad vertegenwoordigt 17 locaties. In alle locaties zijn cliëntenoverleggen die de belangen van de bewoners van de locaties behartigen. Afgevaardigden

Nadere informatie

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia Zorg Afspraken voor locatiemanagers, regiodirecteuren en Raad van Bestuur rond medezeggenschap van cliëntenen belangenbehartigers

Nadere informatie

WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017

WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017 WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017 INHOUDSOPGAVE Blz 1. Inleiding 3 2 Verschillende cliëntenraden 3 2.1 Historie 3 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 3 2.3 Samenstelling 4 2.4 Werkwijze 4 3. Activiteiten 2017

Nadere informatie

Cliëntenraad. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant

Cliëntenraad. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Cliëntenraad Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Doel folder Deze folder is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werk van de Cliëntenraad. De folder geeft

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN. Periode juni 2018 mei 2019

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN. Periode juni 2018 mei 2019 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN Periode juni 2018 mei 2019 Inhoudsopgave Medezeggenschap bij Zozijn... 3 Centrale cliëntenraad (CCR) en centrale verwantenraad (CVR)... 3 Uitgebrachte

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Sociale Dienst Oost Achterhoek

Sociale Dienst Oost Achterhoek Sociale Dienst Oost Achterhoek Groenlo, 14 februari 2019 Inleiding Het jaar 2018 was het vierde jaar waarin de Regionale Cliëntenraad Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (CR) functioneerde.

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten. van Esdégé-Reigersdaal

Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten. van Esdégé-Reigersdaal Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten van Esdégé-Reigersdaal afspraken voor cliëntenraden en verwantenraden Inhoud artikel 1. Algemeen... 3 artikel 2. Afkortingen... 3 artikel 3. Welke raden zijn er?...

Nadere informatie

Bijlagen. Bijlage B: Jaarplanning september 2007- december 2008. Samenwerkingsovereenkomst. Bijlage D: CCR jaarplan 2009 en 2010

Bijlagen. Bijlage B: Jaarplanning september 2007- december 2008. Samenwerkingsovereenkomst. Bijlage D: CCR jaarplan 2009 en 2010 Bijlagen Bijlage A: Jaarcyclus van de CCR Bijlage B: Jaarplanning september 2007- december 2008 Bijlage C: Samenwerkingsovereenkomst Bijlage D: CCR jaarplan 2009 en 2010 Bijlage E: Bijlage F: Begroting

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam

Jaarverslag 2010. WSW Raad Amsterdam Jaarverslag 2010 WSW Raad Amsterdam april 2011 Mw. H.J. Gussenhoven Ambtelijk Secretaris WSW Raad Voorwoord van de voorzitter De WSW Raad is op basis van de Verordening WSW in 2009 ingesteld. De raad heeft

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2016 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2016 Inleiding jaarverslag CAR 2016 Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad (CAR) van het Centrum voor Revalidatie

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Jaarverslag Medezeggenschapsraad Máximaschool Periode Oktober 2015 tot juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Terugblik op 2015-2016... 3 1.1 Samenstelling... 3 1.2 Scholing en vorming... 3 1.3 Advies

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 POR (pleegouderraad Parlan)

Jaarverslag 2017 POR (pleegouderraad Parlan) Jaarverslag 2017 POR (pleegouderraad Parlan) 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Verslag van bestuur... 4 2.1 Jaar 2017... 4 2.2 Jaar 2018. 6 2.3 Samenstelling POR..7 3. Jaarrekening.8 2 1. Voorwoord

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem

Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015. OBS de Langereisschool Ursem Jaarplan medezeggenschapsraad 2014-2015 OBS de Langereisschool Ursem Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie en uitgangspunten 4 3. Jaarplanning 5 4. Bezetting MR 6 5. Taakverdeling en aandachtsgebieden MR

Nadere informatie

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Jaarverslag 2016 1 Inhoud Cliëntenraad (CR)... 3 De taak van de cliëntenraad... 3 Bevoegdheden... 3 Samenstelling cliëntenraad...

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 De raad van de gemeente Ten Boer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 maart 2017 gelet op artikel 2.1.3, derde lid van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2.

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2. Werkplan 2018 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Activiteiten 2018 3.1 Algemeen 3.2 Werkplan 2018

Nadere informatie

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen?

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen? Kenmerk: WMCZ 2.0 Betreft: Ondersteuning voor Cliëntenraden geregeld in de WMCZ 2.0 Utrecht, zaterdag 10 oktober 2015 Geacht Cliëntenraadslid, beste heer of mevrouw, Hoe kunnen we de financieringsbepalingen

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda Gouda, 13 maart 2017 Betreft: jaarverslag 2016 GCR Geachte leden van het College van B&W, Bijgaand bied ik

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP)

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) Paragraaf 1: Begripsbepalingen Artikel 1 1. Achterban: Personen wiens belangen door de Cliëntenraad worden behartigd. Tot de

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Voor u ligt het 7 e jaarverslag van de Ondernemingsraad van de gemeente Bronckhorst over het jaar 2011. Dit verslag is om u op

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijzging pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Bartiméus Inhoudsopgave blz. Voorwoord 3 Samenstelling van de Centrale Cliëntenraad 4 Jaarplan Centrale Cliëntenraad 5 Commissie 5 Vergaderingen van de Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten Samen werken aan betere zorg van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Participatie van cliënten... 4 De rol van de cliëntenraad in verbetertrajecten... 6 Het stappenplan:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding voor het jaar 2015/2016 en zittingsduur leden. Samenstelling + taakverdeling CCR. A. Doelen voor de CCR

Inhoudsopgave. Inleiding voor het jaar 2015/2016 en zittingsduur leden. Samenstelling + taakverdeling CCR. A. Doelen voor de CCR Sjaloom Zorg 2015-2016 Inhoudsopgave Inleiding voor het jaar 2015/2016 en zittingsduur leden Samenstelling + taakverdeling CCR A. Doelen voor de CCR B. Doelen van de CCR m.b.t. de cliënten/ medewerkers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Versie: november 2016. Huurdersvereniging Accio www.hv-accio.nl 1 Inhoudsopgave Begrippen 3 Naam en zetel 3 Doel 3 Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Werkwijze Accio 6 Jaarverslag en financieel

Nadere informatie

Jaarplan Centrale cliëntenraad Regioraden Maastricht Heuvelland, Parkstad, Westelijke Mijnstreek

Jaarplan Centrale cliëntenraad Regioraden Maastricht Heuvelland, Parkstad, Westelijke Mijnstreek Jaarplan Centrale cliëntenraad Regioraden Maastricht Heuvelland, Parkstad, Westelijke Mijnstreek Voorwoord Voor u ligt het jaarplan van de Centrale Cliëntenraad en regioraden van de Levantogroep. Ook het

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad 2011

Jaarverslag cliëntenraad 2011 Jaarverslag cliëntenraad 2011 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de cliëntenraad van Pactum over het jaar 2011. Doelstelling cliëntenraad De cliëntenraad van Pactum behartigt de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad 3. Reguliere overleggen van de Centrale Cliëntenraad 4. Overige overleggen 5. Scholing/presentaties

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN

REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN Cliëntenraad Rgc 1 REGIONAAL GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG CENTRUM (Rgc) ZEEUWS - VLAANDEREN INHOUDSOPGAVE VOORWOORD Pagina 3 HOOFDSTUK 1 Pagina 4 Organisatie, samenstelling en taakstelling cliëntenraad.

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 3 a.

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van verpleeghuis Reggersoord (etages 3 en 4). Op beide etages zijn

Nadere informatie

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-team Barneveld/Veenendaal

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-team Barneveld/Veenendaal Verbeterplan Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief FACT-team Barneveld/Veenendaal Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aandachtspunt 1: Communicatie met de cliënten... 4 Aandachtspunt 2: Informatievoorziening...

Nadere informatie

Cliëntenraad Mediant Postbus 775 7500 AT Enschede Cliëntenraad.03.2015. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant

Cliëntenraad Mediant Postbus 775 7500 AT Enschede Cliëntenraad.03.2015. Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Cliëntenraad Mediant Postbus 775 7500 AT Enschede Cliëntenraad.03.2015 Informatiefolder over de Cliëntenraad en Medezeggenschap binnen Mediant Doel folder Deze folder is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. Beste cliënten, In deze folder leggen we uit wat medezeggenschap is, wat de cliëntenraad (CR) doet, hoe wij werken en wie wij zijn. De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. 2 Wat doen

Nadere informatie

Jaarverslag Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad. (CFM-raad) GGZ-NHN

Jaarverslag Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad. (CFM-raad) GGZ-NHN Jaarverslag 2018 Cliënten en Familie Medezeggenschapsraad (CFM-raad) GGZ-NHN Waarom ik raadslid ben Ik wil dat de stem van de mensen die gebruik maken van een GGZ-behandelaar wordt gehoord. In Heerhugowaard

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Programma Cliëntenraden: Waar zitten ze? Wat doen ze? Kansen voor u en hen? Samenwerking, hoe pakt u dat aan? Waar zitten

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Inleiding Onze cliëntenraad is ingesteld middels de Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 2016. De verordening

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf Inleiding Met dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad (CR) van het Reinier de Graaf Ziekenhuis de activiteiten in 2014. De missie van de CR is een bijdrage

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 Jaarverslag Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 INHOUDSOPGAVE BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de Cliëntenraad 4 Samenstelling van de Cliëntenraad 5 Behandelde adviesaanvragen

Nadere informatie

Inhoud. Jaarverslag Centrale Cliënten Raad SDW 2014 Pagina 2 van 9

Inhoud. Jaarverslag Centrale Cliënten Raad SDW 2014 Pagina 2 van 9 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wie zit er in de CCR?... 3 3. Werkwijze... 4 4. Overlegvormen... 4 5. Informatie-uitwisseling... 5 6. Adviesaanvragen... 6 7. Contacten binnen en buiten SDW... 6 8. Activiteiten

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap Uitgebreide versie Inspraak van de cli nt bij Pluryn Inspraak van de clint bij Pluryn De besluiten van Pluryn hebben invloed op het leven van clinten. Ben jij een clint van Pluryn? Dan kun je meedenken

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Werkplan 2011. Cliëntenraad Stichting Pergamijn. Redactie: De secretaris H.A.Janssens

Werkplan 2011. Cliëntenraad Stichting Pergamijn. Redactie: De secretaris H.A.Janssens Werkplan 2011 Cliëntenraad Stichting Pergamijn Geactualiseerd op: 1 februari-2011 Redactie: De secretaris H.A.Janssens 1 Werkwijze van de Cliëntenraad De cliëntenraad van de Stichting Pergamijn stelt de

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag

verslag 19 juni 2017 Jos Verkooijen Randolph Schra gast ondersteuning verslag verslag 19 juni 2017 aanwezig Harry Beekman Lara Margaret Wouter Roozendaal Randolph Schra Jos Verkooijen Wilma van Leyen Jaap Krikke Vincent Vodde gast ondersteuning verslag Adrie de Bruijn Cretia van

Nadere informatie

Werkplan Medezeggenschapsraad

Werkplan Medezeggenschapsraad Werkplan Medezeggenschapsraad De Cirkel ZML Stalkaarsen 17B 4205 PG Gorinchem 0183-649445 oudersmr.cirkel@stichting-logos.nl www.decirkelzml.nl Schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Missie

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijziging...pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade

Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade Jaarverslag 2015 Kernteam Alliade Mei 2016 Inleiding Voor u ligt het 1 e jaarverslag van Kernteam Alliade, medezeggenschapsraad voor cliënten en verwanten in Alliade. Kernteam Alliade is in 2013 ingesteld

Nadere informatie

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP Weesp, maart 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Opdracht en werkwijze 3. Samenstelling Adviesraad Sociaal Domein 4. Vergaderingen 5. Uitgebrachte adviezen

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER HUISHOUDELIJK REGLEMENT CLIËNTENRAAD LISTER September 2015 Doelstelling Het doel van de Cliëntenraad is het, binnen het kader van de doelstelling van Lister, behartigen van de gemeenschappelijke belangen

Nadere informatie

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Inleiding. Met genoegen bieden wij u het jaarverslag 2017 van de Cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. aan. De Cliëntenraad is actief binnen de locaties MC Zuiderzee,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Versie voor cliënten, april 2017

Versie voor cliënten, april 2017 Jaarverslag 2016, CCR SDW. De CCR wil jullie laten weten wat wij in 2016 hebben gedaan en wat er is bereikt. Speerpunten: Uit de cliënt tevredenheidsmeting heeft de CCR zaken gehaald welke jullie belangrijk

Nadere informatie

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Picto versie (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden bij SDW De woorden waar een streep onder staat worden uitgelegd

Nadere informatie

A. Zorg Bespreken op afspraken

A. Zorg Bespreken op afspraken Werkplan Cliëntenraad Waalstaete (CRW) 2016 (versie 25-01-2016/ ES) A. Zorg Bespreken op afspraken 1. Plan van aanpak Waalstaete (PvA)2016. Het gaat hier om een dynamisch plan met de overgebleven punten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD

JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CLIENTENRAAD Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen Jaarverslag Cliëntenraad Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 2013 1 Vooraf Dit jaarverslag betreft het jaar 2013. Het is vastgesteld in

Nadere informatie

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN 2016-2017 CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T September 2016 INHOUDSOPGAVE Samenstelling Clientenraad ZGAO 2016 2 Positie 2 Thema's 2 Overleggen 3 Clientenraadsvergaderingen

Nadere informatie

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015

CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord. Jaarverslag 2015 CLIENTENADVIESRAAD UMCG, Centrum voor Revalidatie Locatie Beatrixoord Jaarverslag 2015 Leden van de CAR in 2015 Mevrouw Y.B. van der Waart (voorzitter) Mevrouw J.F. Dirks De heer E.J. Sol (vicevoorzitter)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT YASHODA BHAWAN. en de CLIENTENRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT YASHODA BHAWAN. en de CLIENTENRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT YASHODA BHAWAN en de CLIENTENRAAD 1 juni 2013 www.yashodabhawan.nl Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Yashoda Bhawan Begrippen In dit besluit wordt verstaan onder: 1. Zorgaanbieder:

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

VERANTWOORDING 2017 RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE OMSLAG

VERANTWOORDING 2017 RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE OMSLAG VERANTWOORDING 2017 RAAD VAN TOEZICHT STICHTING DE OMSLAG verantwoording In dit document legt de Raad van Toezicht (RvT) verantwoording af over: De wijze waarop zij toezicht heeft gehouden op het bestuur.

Nadere informatie

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad 1. Communicatie met de achterban van start. 2. Besproken onderwerpen. 5 7 3. Onderwerpen nader toegelicht. 4. Uitgebrachte adviezen 8

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Werkplan 2018 Regio 9

Werkplan 2018 Regio 9 Werkplan 2018 Regio 9 Noem het een plicht, een wens, een traditie, een gewoonte, wij vinden het goed om minimaal één keer per jaar terug en vooruit te blikken. Wij doen dit ook dit jaar weer in de vorm

Nadere informatie