Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Concernstaf Bestuurssecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) Verzenddatum 10 januari 2000 Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Betreft openbare vergadering van 21 november 2000, aanvang uur, schorsing uur en de vervolgvergadering van 28 november 2000, heropening uur, einde uur, locatie commissiekarner Stadskantoor. 21 nov nov 00 Uitnodiging aan Aanwezig Aanwezig N. van der Spek voorzitter M. Honing secretaris mw A. van Alphen de Veer-Paulen VVD mw G. van den Biggelaar PvdA M. van Dam PvdA G. Dijsselbloem D66 mw A. Dirrix Groen Links verhinderd B. Gerard SP P. van der Grinten CDA L van Helvoirt SP verhinderd verhinderd R. Kerkwijk GroenLinks P. Meulman VVD mw G. Mittendorf CDA tot uur M. den Ouden OuderenAppel Eindhoven tot uur verhinderd G. Willemsen Stadspartij verhinderd Mede aanwezig mw E. van de Kallen (DMO) mw J. van Overveld (DMO) N. Lathouwers (DMO) A. van Gerwen (DMO) R. Riemers (DMO) R. Janssen (GGD)

2 1 Opening en mededelingen. De voorzitter feliciteert publiekelijk mevrouw Van Alphen de Veer ÃćâĆňâĂİ Paulen en de heer Kerkwijk met hun respectievelijke verjaardagen. Conform de toezegging in de raad door de voorzitter wordt een tijdstip afgesproken voor een presentatie van een samenhangend verhaal over het jeugdbeleid: donderdag 18 januari 2001, aanvang uur, commissiekamer. Conform landelijke regelgeving dient er een Nota Lokaal Gezondheidsbeleid gemaakt te worden. De commissie krijgt vooraf de gelegenheid aan te geven welke richting dit op dient te gaan: dinsdag 6 februari 2001, aanvang uur, commissiekamer. De commissie heeft een- en andermaal laten weten GSB-projecten systematisch te willen volgen (bespreking ca 15 minuten per vergadering). Omdat er vanuit de commissie geen voorstellen zijn aangedragen, zal in 2001 op de agenda van elke vergadering de bespreking van 1 GSB-project worden opgenomen. Een overzicht van de projecten en de volgorde van bespreking zal aan u worden uitgereikt. Het OVAA (Overleg voor Allochtonen en Autochtonen Eindhoven) zou graag in de volgende vergadering haar visie op diversiteit en multi-culturalisering gedurende 15 minuten aan de commissie willen presenteren (9 januari 2001). Bericht van verhindering ontvangen van de heren L. van Helvoirt en G, Willemsen. De heer Willemsen heeft schriftelijk geadviseerd (zie bijlage 1). 2 Vaststelling notulen van de vergaderingen van 17 oktober 2000 en (vervolg) 20 oktober Opmerking n.a.v.: Mw Van Alphen de Veer ÃćâĆňâĂİ Paulen vraagt aan het CDA wat het fractie-overleg heeft opgeleverd naar aanleiding van het stemvoorbehoud bij agendapunt 4.1. De heer Van Grinten volstaat met het antwoord: 3 voor en 5 tegen. Ten aanzien van de rondrit langs de kunst in de wijk deelt de voorzitter mede dat die plaatsvindt (i.p.v. "zou kunnen").

3 3 Te behandelen in de raadsvergadering van 18 december Voorstel tot het vaststellen van het beleid ten behoeve van subsidiering aan de Stichting de Klanckschael koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en seksespecifieke zorg. Mevrouw C. Musch, manager van de Klanckscael, maakt gebruikt van het inspreekrecht. De tekst treft u bijgaand aan (bijlage 2). Voorafgaand aan de inhoudelijke discussie deelt de voorzitter mede dat de zinsnede "en hebben zich akkoord verklaard met het financiele plan" (pag. 4 van het concept-voorstel) ten onrechte is opgenomen in de tekst. Commissie-advies: zie bijlage Voorstel tot het vormen van een personele unie (in principe 1 januari 2001) tussen de Commissie voor het Openbaar Basis- en Speciaal Onderwijs en het Nutsbestuur. PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, OuderenAppel Eindhoven, D66 en Stadspartij: AKKOIKKRI; SP: AKKOORD, maar behoudt reserves t.a.v. toekomstige locaties. Gezien de samenhang worden de agendapunten 3.3 en 3.4 tegelijk behandeld. 3.3 Voorstel met betrekking tot het project Uitbreiding Kinderopvang 2 en 3 (PUK 2 en PUK 3) / vaststellen Verordening startsubsidie kinderopvang. 3.4Voorstel inzake een krediet aanvraag en verzoek om subsidie ten behoeve van de uitvoering van het Plan van Aanpak uitbreiding buitenschoolse opvang. Het vervolg. De voorzitter en de ambtenaren worden gecomplimenteerd met de presentatie en de verhelderende toelichting. De sheets zijn aan de commissieleden uitgereikt. Commissie-advies: PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, OuderenAppel Eindhoven, Stadspartij en D66: AKKOORD; SP: STEMVOORBEHOUD.

4 3.5 Voorstel inzake voortgangsrapportage Lichtplan. Commissie-advies; PvdA, CDA, VVD, OuderenAppel Eindhoven en D66: AKKOORD; + kanttekening: aandacht voor "groene" stroom; Stadspartij: STEMVOORBEHOUD; GroenLinks: - neemt kennis van beslispunt 1; NIET AKKOORD met beslispunten 2 t/m 5; SP: NIET AKKOORD. 3.6 Voorstel tot garantstelling ten behoeve van het bureau sociale kaart Linea Recta. Commissie-advies: UNANIEM AKKOORD. 3.7 Voorstel tot het verlenen van een bijdrage in de fusiekosten van de Nieuwe Welzijnsorganisaties Eindhoven. Commissie-advies: CDA en SP: AKKOORD PvdA, VVD, GroenLinks, OuderenAppel Eindhoven en D66: STEMVOORBEHOUD; Stadspartij: NIET AKKOORD (alle redelijke externe kosten moeten worden vergoed). De voorzitter SCHORST de vergadering. 28 november 2000, uur. De voorzitter heropent de vergadering. Berichten van verhindering zin ontvangen van mevrouw A. Dirrix en de heer R. Kerkwijk. De heer Kerkwijk heeft telefonisch medegedeeld de stem voor te behouden ten aanzien van de te behandelen agendapunten. De heer B. Gerard komt later en heeft verzocht te beginnen met de behandeling van agendapunt 3.9. De volgorde van het verslag is conform de agenda.

5 3.8Voorstel inzake definitieve realisatie keten verslavenszorg Handvattenvoor Herstel, waaronder: stand van zaken Programma Handvatten voor Herstel; realisatie permanente dagopvang Kanaaldijk Noord 15-c, De heer J. Hartog van de S.W.H.L. spreekt in. De tekst is bij dit verslag gevoegd (bijlage 4). Commissie-advies; PvdA, CDA, VVD, SP, D66 en Stadspartij: AKKOORD; GroenLinks: STEMVOORBEHOUD; OuderenAppel: niet aanwezig. 3.9Voorstel tot vaststelling basispakket Dynamo. Commissie-advies: PvdA, CDA, VVD, SP, D66 en Stadspartij: AKKOORD; GroenLinks: STEMVOORBEHOUD; OuderenAppel Eindhoven: niet aanwezig. 3.10Voorstel tot clustering, opheffing en herbestemming van reserves en voorzieningen dienst MO. Bij de advisering zijn de elementen die betrekking hebben op sport buiten beschouwing gelaten. Deze worden doorgeleid naar de betreffende portefeuillehouder. Commissie-advies; PvdA, CDA, VVD, SP, D66 en Stadspartij: AKKOORD; GroenLinks: STEMVOORBEHOUD; OuderenAppel Eindhoven: niet aanwezig 3.11Voorstel inzake continuering subsidiering Mu Art Foundation. Commissie-advies: PvdA: AKKOORD; D66: + AKKOORD, voor wat betreft beslispunt 1; + STEMVOORBEHOUD, voor wat betreft de overige beslispunten; VVD: + AKKOORD, voor wat betreft beslispunt 1; + NIET AKKOORD met de overige beslispunten;

6 wil voor 1 jaar de structurele subsidie verstrekken en voor projectsubsidies verwijzen naar het Cultuurfonds; GroenLinks: STEMVOORBEHOUD; CDA, SP en Stadspartij: NIET AKKOORD; OuderenAppel Eindhoven: niet aanwezig. 4 Overige agendapunten. 4.1 Bespreking van "uitvoering motie 22" van de raadsvergadering van 28 oktober 1999 betreffende kinderopvang. De voorzitter zal bij de uitwerking rekening houden met de opmerkingen van de commissie en de laatste alinea van paragraaf 3 van de commissienotitie verduidelijken. Commissie-advies: PvdA, CDA, VVD, SP, D66 en Stadspartij: AKKOORD; GroenLinks: STEMVOORBEHOUD; OuderenAppel Eindhoven: niet aanwezig. 4.2 Bespreking Concernverslag 1999 Dit agendapunt wordt "doorgeschoven" naar de vergadering in januari Rondvraag en sluiting. Het CDA informeert (schriftelijk) naar de stand van zaken met betrekking tot museum Kempenland (bijlage 5). De voorzitter antwoordt dat het thema "museum Kempenland" is opgenomen in de Nota Cultuurhistorie, welke aan de commissie zal worden toegezonden voor behandeling in de vergadering van januari of februari PvdA: In de commissie SEZ is het evaluatieverslag Steunpunt Schuldhulpverlening aan de orde geweest. Er is een grote toeloop geweest, zo groot dat men een aantal aanvragen niet kan behandelen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen mensen die op bijstandsniveau "zitten", van wie de aanvragen wel behandeld worden, en andere mensen die een schuldprobleem hebben, van wie de aanvragen "op de plank blijven liggen".

7 De voorzitter: Dit is aan de orde geweest in de collegevergadering. Er is geconstateerd dat wat niet op het terrein van WZI lag, niet was opgenomen in de nota. Omdat de commissie alsmaar die evaluatie wilde hebben, heeft het college er voor gekozen om het verslag toch aan u te doen toekomen. Naar dat ontbrekende onderdeel wordt apart gekeken. Naar aanleiding van een vervolgvraag van de Stadspartij deelt de voorzitter mede dat een raadsvoorstel terzake nog enige tijd op zich zal laten wachten. Dit lukt niet meer in december. De voorzitter sluit de vergadering. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling van 9 januari de secretaris van de commissie M. Honing Bijlagen: 5 jve/ee

8 8Q< g,", ndnoven P4QLHIi l NOU il4 l5>24 9 IJlLI E45CN CCO2529C5> Oe Staclspartij Dlch<er bij ElndHavan Po!!hU! l? ;ll.: GiO?. 8?".55 ;<x: 3l0-?< 3 8>.yDV lezen KOMvfISSIE MO 21 NOVEMBER , 1 Dc Klanckschael : akkoord met voorgestelde financielc steun cn met het niet terugvâńâńrcn van dc tl ,-. De beslissing over de tijdelijke verhoging van de subsidie (fl 150,000,- pcr jaar) nu ai cef!niticf nemen, en niet uitstellen tot de voorjaarsnota v ic vinden dit ecn goede zaak, wc moeten betrokkene dan niet (ruim) een half jaar in onzekerheid laten zitt n. NB. Bij 1vfU stelt het college ook voor om geld voor 0 jaar beschikbaar te stellen..ks he daar tcchnics kan, kan het hier ook. 2 Personele Unie COHSO- NUT, Positieve ontwikkeling: hoc sneller dit leidt tot fusie, hoe beter. gcn twc l vragen; a. waarom wordt bij Nut gesproken over de afzonderlijke mr-en cn niet over de gmr b. De juridiese konstruktie is deugdelijk in de fase dat sprake is van een personele unie, Is dez konstruktie ook geschikt voor de volgende (= fusie-)fase! 3.3 PUK 2 en 3: akkoord 3 4 Plan van aanpak buitenschoolse opvang: akkoord. 3.5 Lichtpian: stemvoorbehoud 3,o I.inca Recta: akkoord.7 Pus!ckostcn nieuwe welzijnsinstelling. De status van hct subsidieverzoek is mij onduidelijk. Er is no!z geen formele fusie (dic staat gepland voor 1. x.2001), dus subs! djeverzoeken moeten namens de betrokkene besturen worden gedaan. Deze blijken er zelfs niet van op dc hoogte. pnduideliik blijft voor mij (ondermeer door de brief van de besturen) hoe hoog de fusiekosten uiteindelijk zuilen zijn, Daa over moet meer du! del ij kheid bestaan alvor ns ect. t!naai besluit kan worden genomen. Voorlopig kan alleen ce! besluit genomen worden over wat er nu beschikbaar gesteld dier!t te worden. D! t kan echter niet het laatste bcslt!it zijn. De tusie komt cr op uitdrukkelijk verzoek van dc ;cmccntc (cn vooral dc wctnoudcr lvtq), Het iig voor de hand dat d< fusiekosten dan gedragen worden door de gemeente. Dczc manier var. aanpakken is ov rigcns ook weinig rnotivercnd: dat komt mede door hct gcbru!k van hct woord aikoopsom. Zo krijg je werkers in dc instelling niet enthousiast. Tenslotte: als er al cen besluit genomen moet worden op basis van het voorligger.de voorstel, dan moet cr een bedrag groot tl 2,8 miljoen aan bijdtage fusiekosten verstr kt vvorden, Pct gevraagde bedrag plus de onttrclring die nu gedaan wordt uit de reserves (d! t laatste is onverantwoord). Bert W sen

9 tel De Klanckschael koepel voor vrouwenhulpverlening en seksespecifieke zorg fax klanckschae(rhetnet.nl Kenmerk: Spreektijd raadsc1e Op basis van de weg die al door u en ons gelopen is, denk ik ervan uit te kunnen gaan dat u, evenals het college van B&W in haar voorlopig standpunt, het bedrijfsplan van De Klanckschael inhoudelijk onderschrijft. Daar ga ik nu niet op in. U besefte toen al dat een goed, ambitieus toekomstplan geld nodig heeft om de inhoudelijke doelstellingen te reaiiseren. Jammer genoeg biedt het voorlopige standpunt van B&W die mogelijkheid niet afdoende. De begroting die wij berekend hebben, is een krappe die ons in staat stelt om het huidige werk uit te voeren, om het aanbod te profileren, om actief te stre en naar structurele financierings-stromen en om een goede marktpositie te verwerven. Betaalde krachten zijn daarvoor een noodzaak: in het bedrijfsplan is de bureaufunctie uitgebreid tot een omvang van 20 en 24 uur. Het team draagt zorg voor verbetering van omstandigheden en het verkrijgen van een normale vergoeding voor de hulpverleensters heeft een grote prioriteit bij het aanboren van andere reguliere financieringsstrornen. Nu komt de tijd dat het buro de eerder gedane openingen van regul,iere organisaties en zorgverzekeraars moet gaan verzilveren. 1v oor een kwalitatief sterke marktpositie zijn goede en gemotiveerde hulpverleensters nodig, waarbij vrijwiliigerswerk en een vrijwilligers-vergoeding van 10 gulden per uur niet meer aan de orde zijn. Daarbij komt dat in een tijd waarin er genoeg werk te vinden is voor vrijwilligers en slecht-betaalde hulpverleensters, het gevaar groot is dat er een uittocht komt van deskundige therapeuten en groepsbegeleidsters. Uit het voorlopig standpunt begrijpen we dat de tijdelijke verhoging van 1 /2 ton niet vanaf 200 i toegezegd wordt, dus is er een gat in Dit lijkt ons zeer onlogisch, hoe stelt u zich dat voor? In ieder geval gaan wij niet mee met de idee dat er in de producten geschrapt kan worden puur vanwege ontoereikende financiering. Onze producten zijn juist de schaal waarop we drijven en datgene wat wij anders doen dan in de reguliere hulpverlening. Schrappen in de begroting is schrappen in personeel en dat is schrappen in kwaliteit en toekomst. Daarnaast lijkt het erop dat we voorjaar 2001 weer naar hier moeten komen, want, ik citeer:...de tijdelijke verhoging van per jaar oedurende drie jaar, mee te nemen in de afweging voor het beleidsplan De Klanckschael is verheugd dat b&w niet vasthoudt aan terugbetaling vâż Âń tâż die is ingezet om dit organisatie-veranderingsproces te concretiseren in een

10 tel De Klanckschaej koepel voor vrouwenhuipverlening en seksespecifieke zorg fax bedrijfsplan. In vergelijking met andere reorganisatie-processen in de stad heeft ons proces slechts deze ton gekost! Desondanks zou het alleen al zonde van dat geld en alle tijd zijn, als nu niet de financiele consequenties gevolgd worden. Concreet verzoek ik u met klem om 1. de klanckschael ook in 2001 de gevraagde tijdelijke verhoging van 1 / ton toe te kennen en 2. niet alleen af te wegen of er ruimte is in de Voorjaarsnota, maar nu al vast te leggen dat die tijdelijke verhoging gehonoreerd wordt. Wij zijn op het paard geklommen, het is nu aan u om ons in het zadel te houden. Om u te helpen creatief en vastberaden op zoek te gaan over onbekende wegen, geef ik u iets mee. Dank u.

11 gemeente Eindhoven Con cernstaf Besnrurssecretariaat Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven College van burgemeester en wethouders Behandeld door M. Honing Telefoon (040) Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk CS/BS 22 november 2000 Betreft: commissie-advies inzake het voorstel tot het vaststellen van beleid ten behoeve van subsidiering aan de stichting De Klanckschael koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en seksespecifieke zorg Geacht college, ln haar vergadering van 21 november 2000 heeft de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling beraadslaagd over bovenvermeld concepti aadsvoorstel. Vooraf deelt de voorzitter mede dat het zinsdeel ""en hebben zich akkoord verklaard met het financiele plan" (pagina 4 van het concept-raadsvoorstel, bovenaan) er ten onrechte in staat. De discussie over dit voorstel is voor de voorzitter aanleiding om de commissieleden er op te ijzen dat bij de voorjaarsnota in apri)2001 de raad de afweging dient te maken over de subsidieverlening voor de jaren 2002 en De commissie heeft als volgt geadviseerd: CDA: akkoord; Stadspartij: niet akkoord (zie bijgevoegd schriftelijk advies). PvdA, VVD, GroenLinks, SP, OuderenAppel Bindhoven en D66: niet akkoord; zij adviseren voor 2001 de benodigde f ,ÃćâĆňâĂİ beschikbaar te stellen uit de saldireserve n de jaren 2002 en 2003 te betrekken bij de afweging in de voorjaarsnota. Tevens doen deze Fracties de politieke aankondiging om bij de behandeling van de voorjaarsnota in 2001 in te zullen stemmen met subsidiering van de stichting De Klanckschael voor de jaren 2002 en Hoogachtend, Bezoekadres Stadhuisplein 10 Eindhoven Operungstijden ma t/m vr uur Bereikbaar per openbaar vervoer Postadres Postbus RB Eindhoven Telefonisch bereikbaar en uur

12 Aan de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling Stadhuis plein kempensebaan I 3 jd eindhoven tei. nr.: rabo; kvk; S november datum: onze ref UP bestuur werkgroep: drugsoverlast onderwerp: Geachte dames en heren, Het Onderzoek Handvatten voor Herstel van september 2000 bevestigt onze ervaring dat de overlast door verslaafden en de drugscrirninaliteit in onze buurt de laatste jaren duidelijk is toegenomen. Dit betreft overigens niet alleen Lakerlopen maar ook de andere buurten die bij het Convenant betrokken zijn. Deze overlast is dit jaar in onze buurten nog meer toegenomen. Het gaat hierbij niet om een verplaatsing. Ook in het centrum, met name de Heuvel Galerij, blijft de overlast duidelijk toenemen. Blijkbaar zijn de maatregelen van de Gemeente, de Politie en Novadic, zoals vastgelegd in Het raadsbesluit Handvatten voor Herstel en het met onze buurten afgesloten Convenant, onvoldoende effectief. Het lijkt ons daarom noodzakelijk dit pakket maatregelen eens kritisch te evalueren. Wij vrezen dat de ernst van de problematiek tot nog toe onderschat is. Namens de S.W.H.L. Hoogachtend, J. Hartog

13 Eindhoven, 8 november 2000 Voor zitter commissie MO De heer N. van der Spek Geachte voorzitter, Per brief van 26 oktober 2000 laat de directie van Museum Kempenland ons weten gaandeweg meer inde problemen te geraken nu er onduidelijkheid blijft bestaan over de toekomst van het museum. Ook het werken aan een kwalificatieaanvraag, die voor lz november zou dienen te geschieden, kan onvoldoende worden afgewerkt, dit met wellicht teleurstellende effecten voor de toekomst. Wij vragen ons af of voldoende met de directie van Museum Kempenland wordt gecommuniceerd en meegedacht om de bestaande problemen het hoofd te bieden. Graag worden wij op de hooge gehouden van uw inspanningen in deze kwestie. Namens de CDA-fractie, Paul; van der Grinten Marriet Mittendorff

Verslag Commissie voor maatschappelij ke ontwikkeling

Verslag Commissie voor maatschappelij ke ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Bureau Raadssecretariaat Behandeld door dhr B. Calon Telefoon (040) 238 21 55 Verzenddatum 13 januari 2000 Verslag Commissie voor maatschappelij ke ontwikkeling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Concernstaf Bestvurssecretariaat Retouradres Postbus 9oxSo, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 10 december 2014, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 16.30 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 9 januari 20143 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang gemeente Eindhoven Concernstaf Bestsarssecretariaat Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Verslag Commissie voor maatschappehj jte ontwikkeling (MO)

Verslag Commissie voor maatschappehj jte ontwikkeling (MO) gemeente Eindhoven Coneernetaf Beetuureeetretariaat Behandeld door he Honing Telefoon (oao) aaa ae 88 Veraenddatum 9 juli aoot Verslag Commissie voor maatschappehj jte ontwikkeling (MO) Betreft openbare

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen Concernstaf Raadsnummer 06.RI53O.OOI Inboeknummer o6bstoorrs Beslisdatum BTW s4 januari 2006 Dossiernummer 6oe.sSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen 1 Samenvatting

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 19 januari 2016, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 17:00 uur LET OP: VERGADERING START

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 27 augustus 2013, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 17.00 uur, einde 19.30 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 27 augustus 2013, locatie commissiekamer Stadhuis, aanvang 17.00 uur, einde 19.30 uur. gemeente Eindhoven Concept Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2013 Verslagcommissie Financiën en Bestuur (cie FB) Betreft openbare

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit

Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Commissie Economie en Mobiliteit Betreft vergadering van dinsdag 6 oktober 2015, locatie Raadszaal/Commissiekamer, aanvang 20:15 uur Wijzigingenregister: 13-10:

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie"

Onderwerp Motie Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie "Investeren in cultuurhistorie is investeren in de economie" Programma / Programmanummer Ruimte & Bouwen / 9210 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 29 oktober 2013, locatie raadszaal/commissiekamer Stadhuis, aanvang 19.00 uur, einde 12.30 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 29 oktober 2013, locatie raadszaal/commissiekamer Stadhuis, aanvang 19.00 uur, einde 12.30 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 13 november 2013 Verslaggecombineerde vergadering commissies Financiën en Bestuur

Nadere informatie

Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO)

Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) gemeente Eindhoven Concernstaf Bestuurssecretanaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 $8 Verzenddatum 10 mei 2001 Verslag Commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Betreft openbare

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000.

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000. gemeente Eindhoven w++ Concernstaf Bestuurssecretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 29 november 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Verslag commissie Bestuurlijke en Economische Zaken (cie BEZ) voorzitter secretaris PvdA PvdA PvdA CDA CDA SP SP SP VVD VVD

gemeente Eindhoven Verslag commissie Bestuurlijke en Economische Zaken (cie BEZ) voorzitter secretaris PvdA PvdA PvdA CDA CDA SP SP SP VVD VVD gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (o4o) 238 24 88 Verzenddatum zr oktober 2009 Verslag commissie Bestuurlijke en Economische Zaken (cie BEZ)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad CONCEPT Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2014 Verslag commissie Ruimte en Vastgoed (cie RV) Betreft openbare

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o8.rz689.ooi Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo Inleiding Vanaf 1999

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand Behoudens advies van de commissie B&W-nr.: 07.0466 d.d. 8-5-2007 Onderwerp Wijziging van het Reglement Burgerlijke Stand BESLUITEN 1. Het Reglement burgerlijke stand 2007 vast te stellen, waarin is opgenomen

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Griffie. Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling en de leden van het college van B&W

Gemeente Haarlem. Griffie. Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling en de leden van het college van B&W Gemeente Haarlem Griffie Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Commissie Ontwikkeling en de leden van het college van B&W Datum Onderwerp Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail adres

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

dualisme in Eindhoven

dualisme in Eindhoven gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 02.$I6.OOI Raadsvoorstel tot het nemen van besluiten over het verder uitwerken van dualisme in Eindhoven 1 Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O77.RZZq8.OOX Inboeknummer o7bstor7b7 Beslisdatum B&W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.25I OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting v f++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken itaadsnummer 02.QZI.OOI lnboeknummer osmoo4sby Beslisdatum B&W s6 november soos Dossiernummer s48.xsx Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Zaaknummer 00484357 Onderwerp vuurwerkvrije zones en regels carbidschieten 2016 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 22 december 2015 besloot de raad geen regels over carbidschieten in de Algemene

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004

Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Advies: Openbaar Onderwerp Gemeentelij ke zorgtaak voor uitgeprocedeeerde asielzoekers, vaststelling subsidie 2004 Programma / Programmanummer Multiculturele samenleving & emancipatie / 3110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 18 mei en 22 mei 2017 Aanwezig donderdag 18 mei 2017: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie