RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,"

Transcriptie

1 RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater naast de Blauwpoortsbrug, om het bedrijf dat activiteiten verricht vanuit het voormalige brugwachtershuisje op de Blauwpoortsbrug uitbreidingsruimte te bieden; het zicht op de historische haven zou worden verstoord, wanneer een bootverhuurbedrijf 3 tot 6 niet-historische verhuurbootjes tussen de schitterend gerestaureerde brug en de haven legt; de insteekhavens aan de Beestenmarkt een geschiktere plek bieden om het bedrijf waar het om gaat uitbreidingsruimte te geven; Bij deelbesluit 1 na vast te stellen toe te voegen: Met dien verstande dat: In de paragraaf over legaliseren onvolkomenheden aan het eind van de alinea Blauwpoortshaven, aan het einde op pagina 9 van het ligplaatsenplan, toe te voegen: Langs de Beestenmarkt wordt ruimte gecreëerd voor drie ligplaatsen. Vervolgens bij de alinea Galgewater de bij erratum op pagina 9 toegevoegde passage Naast de boot Antoinette Christina en de Blauwpoortsbrug komen 3 ligplaatsen. Er mogen hier drie vaartuigen dubbel liggen, te schrappen en te vervangen door Naast de boot Antoinette Christina en de Blauwpoortsbrug komt een ligplaats voor een historisch bedrijfsvaartuig. In het bijbehorend kaartmateriaal overeenkomstige wijzigingen door te voeren. Conny Broeijer (PvdA) Daan Sloos (LL) Frank van Dijk (CDA) Paul van Meenen (D66) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat het gewijzigd amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van D66, CDA, PvdA en LL worden geacht voor te hebben gestemd.

2 Amendement: A /1 Onderwerp: de koopovereenkomst over het Haagwegterrein tussen de gemeente Leiden en La Linea in het midden laat of het gekochte terrein na 2022 wel of niet bebouwd zal worden, de verantwoordelijke wethouder deze uitleg van het contract meermaals bevestigd heeft, het onwenselijk is om vooruit te lopen op een beslissing over de toekomst van het Haagwegterrein, besluitpunt IIb van RV suggereert dat het terrein bebouwd moet worden, met de tekst daarna [na 2022] kan dat deel van het Haagwegterrein worden ontwikkeld voor woningbouw, de volgende tekst uit belispunt IIb te schrappen: daarna kan dat deel van het Haagwegterrein worden ontwikkeld voor woningbouw; Louk Rademaker (SP) Janine Clement (CU) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat het amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van D66, CDA, CU, SP en LL worden geacht voor te hebben gestemd.

3 Amendement: A /2 Onderwerp: Geen betaald parkeren in Transvaal I besluitpunt II f te schrappen Paul Laudy (VVD) Frederik Zevenbergen (VVD) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat het amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van VVD en LL worden geacht voor te hebben gestemd. Toelichting: Bovenstaand besluitpunt beoogt betaald parkeren in te voeren als vorm van parkeerregulering rondom de geplande Morspoortgarage. Indieners hebben het college van B&W bevraagd op nut en noodzaak van deze maatregel, maar hebben moeten constateren dat het college op dit moment slechts kan spreken over een naar verwachting verstandig besluit. Hier ligt echter geen op enige feiten berustende onderbouwing aan ten grondslag. Daarmee is tenminste voor als nog niet helder of voorgestelde maatregel een (betere) oplossing biedt, en of er wel sprake is van een reëel bestaand probleem.

4 Amendement: A /3 Onderwerp: Roomburg het College de parkeerdruk in Bockhorst en de Merenwijk wil verminderen door de parkeercapaciteit te vergroten (blz. 34, onder h) de parkeerdruk in Roomburg ook zeer groot is bij de verlegging van de Willem van der Madeweg in het kader van W4-project nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan aan genoemd onderdeel h van het voorstel toe te voegen: de wijk Roomburg Arjen Bonestroo (CDA) Abraham Flippo (CDA) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat het amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van CDA, D66 en VVD worden geacht voor te hebben gestemd.

5 Motie: M /1 Onderwerp: de bewoners van de Zoeterwoudsesingel al jaren vragen om parkeerrestrictie middels een parkeervergunning voor bewoners, zoals ook bestaat in de Leidse binnenstad, dit verzoek ook middels een door alle bewoners ondertekende brief is gedaan, de Zoeterwoudsesingel verkeerstechnisch bij de Leidse binnenstad (stadsdeel Midden) hoort, en niet bij stadsdeel Zuid, verzoekt het college: op de Zoeterwoudsesingel het parkeervergunningenstelsel in te voeren, zoals dat ook wordt toegepast in de Leidse binnenstad. Louk Rademaker (SP) Gijs Holla (PvdA) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat de motie is verworpen met dien verstande dat de fractie van de SP en D66 worden geacht voor te hebben gestemd.

6 Motie: M /2 Onderwerp: Afschaffen zonering het huidige parkeerrestrictiegebied is ingedeeld in parkeerzones A tot en met F, belanghebbenden, die beschikken over een parkeervergunning, moeten hun auto parkeren binnen de zone waar ze wonen of een bedrijf hebben, kopers van een (dag)kaartje alleen in de betreffende zone mogen parkeren, de belasting van de diverse zones soms ongelijk is, het komt vaak voor dat aan de randen in de ene zone wel plek is en de andere niet, er geen klachten gemeten worden over het vergunningen systeem in zones omdat kanttevredenheid niet wordt gemeten, de zonering van vergunningen oneerlijke situaties in de hand helpt, bewoners ook nog op kosten worden gejaagd omdat bezoek en ondernemers ook moeten betalen, één Leidse parkeerzone voor minder zoekverkeer en een betere regulering van de bezetting van parkeerplaatsen zorgt, dit een groter woongenot en beter milieu tot gevolg zal hebben, verzoekt het college: voor de begroting 2010 een voorstel aan de Raad voor te leggen om te komen tot afschaffing van de verschillende zones binnen het parkeerrestrictiegebied Frederik Zevenbergen (VVD) Paul Laudy (VVD) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat de motie is verworpen met dien verstande dat de fractie van de VVD wordt geacht voor te hebben gestemd.

7 RV Voorstellen naar aanleiding van het Rapport Leiden Stad van Ambities Motie: M090043/1 Onderwerp: in besluitpunt 1a gesproken wordt van de vertaling van de toekomstvisie Leiden, stad van ontdekkingen in een ruimtelijke structuurvisie; dit om kaders te hebben voor integrale afwegingen en besluitvorming en consistentie in beleid; integraliteit verder strekt dan ruimtelijke vraagstukken; verzoekt het college: om naast een ruimtelijke structuurvisie ook een sociale visie te ontwikkelen. Antoine Theeuwen (SP) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat de motie is verworpen met dien verstande dat de fracties van SP, CU, SLO en D66 worden geacht voor te hebben gestemd.

8 RV Zienswijze Raad op concept Regionale Woonvisie Holland Rijnland Amendement: A090044/2 Onderwerp: Genoeg betaalbare woningbouw starters gemiddeld een woonwaarde van circa 10 jaar hebben voordat zij een woning kunnen accepteren; het niet mogelijk is om met een modaal inkomen 1 een huis te kopen of te huren buiten de sociale sector valt 2 iedereen in Leiden die modaal of minder verdient 3, aangewezen is op sociale woningbouw; in Leiden circa 50% van de woningen in de sociale sector zitten 4 ; de gemeenteraad van Leiden per motie heeft besloten dat er een tekort is aan betaalbare woningen in Leiden; de concept-regionale Woonvisie verwacht dat de gemeente Leiden minimaal 20% sociale woningbouw bouwt; een norm van 20% sociale nieuwbouw te laag is om het tekort aan betaalbare woningen op te vangen; toe te voegen aan RV onder besluitpunt 2, een nieuw sub met de volgende tekst: Afspraak 7 zo aan te passen dat de gemeente Leiden zich committeert aan een minimumpercentage van 30% sociale nieuwbouw. Louk Rademaker (SP) Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten dat het amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van SP, SLO en LL worden geacht voor te hebben gestemd. 1 In Leiden is het besteedbaar inkomen per huishouden gemiddeld per jaar. (Bron: leidenincijfers.nl) 2 Sociale koop is tot ,- (prijspeil ) en sociale huur is tot 631,73 huur per maand. (Bron: Regionale Woonvisie Holland Rijnland) 3 Het gaat dan om 53-61% van het totaal aantal huishoudens. Bron: schriftelijke vragen SP, 30 maart Bron: idem.

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009,

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009, Amendement: A090130/2 Onderwerp: Renovatie in plaats van sloop - deze Structuurvisie niets zegt over sloopplannen van betaalbare woningen; - in de Prestatieafspraken met corporaties is afgesproken dat

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, RV 08.0051 Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A110104/1 D66 Geen woningbouw in weidevogelgebied. A110110/1 PvdA 3 Oktober haring en wittebrood A110110/2 PvdA Huis van

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0122 Welstandsnota Leiden Motie: M090122/1 Onderwerp: instellen architectuurprijs de herziene welstandsnota tot doel heeft om het merendeel van de kleine bouwplannen sneller en transparanter af te

Nadere informatie

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP).

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP). GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 15 april 2010. VOORZITTER: mevrouw Van Gruting, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 37 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning RV 07.0128 Amendement 1 Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning constaterende dat, - de splitsingsvergunning komt te vervallen voor appartementen en blokwoningen

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008,

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008, RV 08.0080 Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Amendement: 1 Onderwerp: eigen bijdrage scootmobiels - de rechtbank van Arnhem heeft geoordeeld het vaststellen van de eigen bijdrage de bevoegdheid

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011, RV 10.0161 Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone

Nadere informatie

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA)

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA) GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op dinsdag 20 januari 2009 VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 35 raadsleden:

Nadere informatie

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen 1. Inleiding Waarom deze nota? Voor de begroting van 2008 zou er zekerheid moeten zijn over de toekomstige financiering van de FHLO en het Team Wonen. Die is er niet,

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 2006. Nr. : 06.0024 Dnst. : Griffie Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 Uw Raad heeft op 22 februari 2005 RV 05.0013 Initiatiefvoorstel Verordening

Nadere informatie

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden.

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden. College gemeente Renswoude Nummer 163408/163470 Datum 15 maart 2017 Behandeld door J. van Dijk Doorkiesnummer 0318-578159 E-mail j.v.dijk@renswoude.nl Onderwerp Alternatief plan afronding Dorpshart Aan:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van de Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2012.88 RIS 247391 Doorkiesnummer 070-353

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen.

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Toen wij over het coalitieakkoord spraken, telde de VVD Den Haag haar zegeningen. Er werd ruimte geboden voor een aantal van onze ideeën. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

Bestemmingsplan La Hollande fase 2

Bestemmingsplan La Hollande fase 2 Bestemmingsplan La Hollande fase 2 Nota zienswijzen Gemeente Oisterwijk Colofon Titel: Nota zienswijzen bestemmingsplan La Hollande fase 2 Auteurs(s): Frank van der Putten & Roel Mennen Projectnaam: Bestemmingsplan

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 29 november 2018 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 25 oktober en 8 november

Nadere informatie

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Datum bijeenkomst Voorstel Standpunten t.a.v. besluit Besluit In het kader van/ 30-10-07 Vaststellen van het integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

Reguleren met betaald parkeren

Reguleren met betaald parkeren 2 Wat ga ik vertellen? Info over Leiden algemeen Reguleren met betaald parkeren Parkeerbeleid van de gemeente Leiden Parkeerbeleid in Leiden Waarom betaald parkeren? Reinout van Gulick, Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1171, d.d. 16 november 2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afwikkeling motie Zevenbergen (VVD)twee kentekens op één vergunning (RV09.0039) BESLUITEN 1. de Nadere voorschriften met betrekking

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad

ZIENSWIJZENNOTA. woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht. Zienswijzennota woningbouwplan Koningshof te Zwijndrecht Maart 2016 Blad ZIENSWIJZENNOTA woningbouwplan Koningshof Zwijndrecht 1. Inleiding In de voorliggende zienswijzennota wordt de zienswijze behandeld die is ingediend naar aanleiding van de terinzagelegging van de ontwerp

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010,

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010, RV 10.0076 Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade Motie: 2 Onderwerp: inrichtingsontwerp sportaccommodatie GOL Sport constaterende dat het bestuur van GOL Sport tijdens de inspraakronde bij het onderhavige

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber Spelregels Jongerengemeenteraad 19 februari 2015 Er zijn 2 onderwerpen (agendapunten): - Veiligheid - Openings- en sluitingstijden van de horeca Regels van de vergadering - Ieder onderwerp/ agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad 2 5 JUNI 2013 Gemeente Langedijk Conform Amendement A9-1: aangenomen Amendement A9-2:verworpen Motie M9-1: aangehouden voor stemming Raadsvergadering Agendanummer Portefeuillehouder Afdeling Opsteller

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0008 Rv. nr.: 13.0008 B en W-besluit d.d.: 15-1-2013 B en W-besluit nr.: 13.0018 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haagwegterrein Oost Aanleiding:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 06.1013 d.d. 5 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijze van afdoening van motie 1 begrotingsbehandeling 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM 1. In te stemmen met

Nadere informatie

Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken (

Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken ( dagtarieven zone 1 en 2 gelijk trekken Voorstel Amendementen/moties Consequentie(s) Advies Afspraak Tarieven gelijktrekken ( Opbrengsten Worden ingediend. 1,30) - 11.500,00 Amendementen PvdA (5) en VVD-WL

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1072494 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1072493 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen. bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen

Nota van beantwoording zienswijzen. bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Ligplaatsen passagiersvaartuigen Inhoud 1. Inleiding 2. Ingekomen zienswijzen 3. Behandeling zienswijzen A. Formele aspecten B.

Nadere informatie

Kort verslag. Na deze wijziging worden de notulen zonder verdere op- en/of aanmerkingen vastgesteld.

Kort verslag. Na deze wijziging worden de notulen zonder verdere op- en/of aanmerkingen vastgesteld. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 15 december 2016 0 Vragenuur De vragen van de fractie Trots Haarlem over Politieauto explosie Spaarndam worden beantwoord door burgemeester Wienen. De vragen

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 91 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink (voorzitter) mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk t Gemeente NOORDWIJK Blocmenbadplaolt Agendapunt: 13 Raadsvoordracht Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk Aan de gemeenteraad, Op grond van het hiernavolgende stellen wij u voor het

Nadere informatie

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017

Zienswijze op Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 Stadsdorp Wolvenburg Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht p/a Gemeente Utrecht Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie t.a.v. Marco van Dijk, Postbus 16200 3500 CE Utrecht

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ)

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 4 september 2007 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 4 september 2007 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 203 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend.

4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend. 4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend. 1. Amendement ingediend door de fracties Valkenswaard Lokaal, H&G en VVD inzake archeologie

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0055 Rv. nr.: 12.0055 B en W-besluit d.d.: 15-05-2012 B en W-besluit nr.: 12.0509 Naam programma: Alle programma's. Onderwerp: 1ste Bestuursrapportage 2012. Aanleiding: De Bestuursrapportage

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

34674 Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten vanwege een aantal wijzigingen van pensioenwetgeving (Verzamelwet pensioenen 2017)

34674 Wijziging van de Pensioenwet en enige andere wetten vanwege een aantal wijzigingen van pensioenwetgeving (Verzamelwet pensioenen 2017) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 14 juni 2017 Betreffende wetsvoorstel: 34674

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1199 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Technisch erratum met betrekking tot raadsvoorstel Beantwoording zienswijzen en verklaring van geen bedenkingen omgevingsvergunning Van Voorthuijsen". Besluiten:Behoudens

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College.

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College. Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 2 april 2013 Betreft: Vragen ex art 39 RvO Realisatie sortiebrug Geacht

Nadere informatie

De wethouder Witteman (PvdA) en gemeentesecretaris Van den Wijngaart.

De wethouder Witteman (PvdA) en gemeentesecretaris Van den Wijngaart. GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 18 maart 2010. VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 38 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 1 juni 2017.

Besluitenlijst raad 1 juni 2017. Besluitenlijst raad 1 juni 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Er zijn geen afmeldingen voor deze vergadering (21) 2 Vaststelling van de agenda De heer Kesting (CU) verzoekt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Vaststellen Parkeerverordening 2013 en Parkeerbelastingverordening 2013 Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/28557 Datum : 20 november 2012 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. T.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

datum Onderwerp Indiener Besluit Voorstel amendement Verhoging subsidieplafond PvdA 2019 conform de aanvraag van het Trefpunt

datum Onderwerp Indiener Besluit Voorstel amendement Verhoging subsidieplafond PvdA 2019 conform de aanvraag van het Trefpunt Overzicht ingediende amendementen raadsperiode 2018-2022 datum Onderwerp Indiener Besluit Voorstel amendement 2019 18. 04-03 Verhoging subsidieplafond PvdA Verworpen 2019 conform de aanvraag Ondertekende

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond

: Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond Vergadering 3 december 2013 Gemeenteraad Onderwerp : Parkeerregulering en tarieven- en vergunningenbeleid Helmond B&W vergadering : 12 november 2013 Dienst / afdeling : SB.ROV Aan de gemeenteraad, In het

Nadere informatie

INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni Overzichtnr.: 05

INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni Overzichtnr.: 05 INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni 2015 Overzichtnr.: 05 Doel: het via Internet (gemeentelijke website) geven van informatie over het feitelijke verloop van

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl.

Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl. RV 05.0112 Amendement 1. Pasteurstraat Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl. Gezien: - het op verzoek van GroenLinks ontwikkelde plan van Swieten om de voormalige Keurmeesterwoningen

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Op 6 december 2016 heeft het college van B&W ingestemd met het vrijgeven voor inspraak van de concept Nota Parkeernormen Auto.

Op 6 december 2016 heeft het college van B&W ingestemd met het vrijgeven voor inspraak van de concept Nota Parkeernormen Auto. Nota van Beantwoording: Nota Parkeernormen Auto Op 6 december 2016 heeft het college van B&W ingestemd met het vrijgeven voor inspraak van de concept Nota Parkeernormen Auto. De belangrijkste keuzes uit

Nadere informatie

Uitvoering van de aangenomen moties tijdens de Politieke avonden van 17 september, 1 oktober en 15 oktober 2014

Uitvoering van de aangenomen moties tijdens de Politieke avonden van 17 september, 1 oktober en 15 oktober 2014 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering van de aangenomen moties tijdens de Politieke avonden van 17 september, 1 oktober en 15 oktober 2014 Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042

Nadere informatie

SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders

SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders Nijmegen, 16 september 2005 Raadsvoorstel nr. 272/2005 SP-initiatiefvoorstel ondergronds parkeren voor vergunninghouders Inleiding De parkeerdruk in de parkeerregime gebieden van Nijmegen neemt voortdurend

Nadere informatie