RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,"

Transcriptie

1 RV Welstandsnota Leiden Motie: M090122/1 Onderwerp: instellen architectuurprijs de herziene welstandsnota tot doel heeft om het merendeel van de kleine bouwplannen sneller en transparanter af te handelen; in de welstandsnota tevens aandacht is voor een aantal wijken en buurten met bestaande mooie gebouwen en architectuur en dat die behouden moeten blijven; voor grote bouwprojecten er landelijk al architectuurprijzen zijn ingesteld; de bijdrage van nieuwbouw relatief beperkt is in Leiden; bouwopdrachtgevers gestimuleerd moeten worden in de toekomst nieuwe parels in de stad te bouwen; Leiden een stad van ontdekkingen wil blijven; verzoekt het college: om voor eind 2010 een plan uit te werken voor het instellen van een architectuurprijs; dit plan in 2011 ten uitvoering te brengen; en gaat over tot de orde van dag, Marion van Dongen (PvdA) Janine Clement (CU) Louk Rademaker (SP) Arjen Bonestroo (CDA) Daan Sloos (LL) De motie is aanvaard met dien verstande dat de fracties van LL en SLO tegen hebben gestemd.

2 RV Welstandsnota Leiden Motie: M090122/2 Onderwerp: overzicht rollen bevoegdheden betrokken geledingen de herziene welstandsnota tot doel heeft om het merendeel van de kleine bouwplannen sneller en transparanter af te handelen; verspreid in de nota staat aangegeven welke rol en bevoegdheden in dit proces zijn weggelegd voor college, Ark, ambtenaren en commissie van Bezwaar en Beroep maar niet op een heldere en overzichtelijke wijze; het doel van de invoering van de nota is om zo duidelijk en transparant mogelijk naar particuliere en zakelijke bouwaanvragers te zijn; de rollen van de diverse geledingen hier bij horen; in andere steden dit wel een onderdeel is van de informatievoorziening richting burger; verzoekt het college: om bij de invoering en gebruiksklaar maken van de Welstandsnota op de website een overzicht toe te voegen van de rollen van de betrokken geledingen bij de uitvoering van de welstandsnota; en gaat over tot de orde van dag, Marion van Dongen (PvdA) Janine Clement (CU) Louk Rademaker (SP) Arjen Bonestroo (CDA) Daan Sloos (LL) Deze motie is met algemene stemmen aanvaard.

3 RV Welstandsnota Leiden Motie: M090122/3 Onderwerp: snelle evaluatie sneltoetscriteria de herziene welstandsnota tot doel heeft om het aantal bouwplannen dat langs de welstandscommissie sterk te verminderen; welstandsnota sneltoetscriteria bevatten om met name kleine bouwplannen ambtelijk te kunnen toetsen, zodat deze niet meer langs de welstandscommissie hoeven; de zorg is dat deze sneltoetscriteria krap zijn geformuleerd; het onduidelijk is of het doel van het herziene welstandsbeleid, nl. vermindering van de toetsing van kleine bouw- en verbouwplannen door de welstandscommissie wel wordt gehaald; het nodig is vinger aan de pols te houden om te bezien of de stroom van kleine bouwplannen dat langs de welstandscommissie moet ook daadwerkelijk vermindert; verzoekt het college: de raad voor de komende begrotingsbehandeling te rapporteren over de vraag of er met de sneltoetscriteria sprake is van een betekenisvolle afname van het aantal kleine bouwplannen dat langs de welstandscommissie moet; indien nodig de sneltoetscriteria te verruimen; en gaat over tot de orde van dag, Janine Clement (CU) Louk Rademaker (SP) Paul van Meenen (D66) Marion van Dongen (PvdA) Frederik Zevenbergen (VVD) Deze motie is met algemene stemmen aanvaard.

4 RV Aanbesteding Huis van de Sport Amendement: A090166/3 Onderwerp: Kaderbesluit Huis van de Sport 2010 het gemeentelijke beleid voorschrijft dat de opbrengsten uit herontwikkeling van locaties vrijvallen in de Vereveningsreserve Grondexploitaties en het vrij vermogen van de gemeente voeden; het college de Raad nu voorstelt om de mogelijkheid te onderzoek of, en zo ja, op welke wijze de locatie van de 5 Meihal en de locatie van het Leonardo College in het financieel kader van het project Huis van de Sport te betrekken; dit voorstel in strijd is met staand gemeentelijk beleid; en voorts het college de Raad altijd een voorstel kan doen om vanuit de Vereveningsreserve Grondexploitaties een bijdrage te leveren aan de dekking van een mogelijk tekort op het project Huis van de Sport ; BESLUIT: besluitpunt 14 te schrappen; Arend-Jan Sleijster (VVD) Paul Laudy (VVD) Janine Clement (CU) Louk Rademaker (SP) Toelichting: In antwoord op technische vragen van de VVD heeft het college op 10 februari jl. erkend dat het voorstel verwoord in besluitpunt 14 niet in lijn is met bestaand Leids beleid. In haar antwoord heeft het college aangegeven dat verschillende projecten hierdoor van elkaar afhankelijk worden; vertragingen en/of tegenvallers in het ene project kunnen verregaande consequenties hebben voor de voortgang en haalbaarheid voor het andere! Dit amendement is met algemene stemmen aanvaard.

5 RV Aanbesteding Huis van de Sport Motie: M090166/2 Onderwerp: Extra voorkeur IJsbaan de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden 4 miljoen euro heeft gereserveerd voor de aanleg van een 400 meter ijsbaan; het rapport Op welk ijs schaatst Leiden in 2010? en het rapport Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden allebei aantonen dat een 400 meter ijsbaan in Leiden exploitabel is; het Huis van de Sport een goede locatie is om een 400 meter ijsbaan te realiseren; roept het college op om: bij het vaststellen van de gunningscriteria extra gewicht toe te kennen aan de optionele 400 meter ijsbaan; en gaat over tot de orde van de dag, Louk Rademaker (SP) Deze motie is aanvaard met dien verstande dat de fractie van CDA tegen heeft gestemd.

6 RV Uitvoeringsbesluit Kooiplein e.o. Amendement: A100003/1 Onderwerp: Contra-expertise de raad op 8 juli 2008 per motie heeft uitgesproken dat het gewenst is een contraexpertiseonderzoek uit te voeren op project 20 Kooiplein (KEO) zoals opgenomen in het PRIL 2008 om de werkelijke kosten, opbrengsten en risico s zo reëel mogelijk in beeld te hebben en hierbij de bouw van de tunnel ter hoogte van de Kooilaan zoals vastgesteld in het uitvoeringsbesluit Willem de Zwijgerlaan te betrekken, en om dit contra-expertiseonderzoek te betrekken bij het uitvoeringsbesluit Kooiplein in 2009; er nu bij het Uitvoeringsbesluit geen contra-expertise is gedaan; het alsnog gewenst is de bovengenoemde motie uit te voeren; BESLUIT: om in RV besluitpunt 11 te schrappen en te vervangen door: Motie 1 van raadslid Rademaker (SP) Financiering Kooiplein behorend bij RV PRIL 2008 alsnog uit te voeren. De gemeenteraad zal, in overleg met de griffie, de onderzoeksvraag en opdracht opstellen. Het contract met de projectontwikkelaar kan pas ondertekend worden nadat de gemeenteraad de genoemde contra-expertise heeft besproken en vastgesteld. Louk Radermaker (SP) Marion van Dongen (PvdA) Abraham Flippo (CDA) Daan Sloos (LL) Janine Clement (CU) Paul Laudy (VVD) Toelichting: Dit verzoek tot contra-expertise verwijst expliciet naar vergelijkbare eerdere onderzoeken, waaronder het zogenaamde RIGO-rapport over het projectbesluit Aalmarkt (RV ). Bij de vaststelling van het projectbesluit Aalmarkt op 7 december 2004 heeft de raad een motie aangenomen waarbij is uitgesproken dat in de toekomst meer gebruik wordt gemaakt van contra-expertises bij besluitvorming rond complexe grondexploitaties. Aangezien na het Raadsbesluit van vanavond het contract naar schatting van de wethouder de komende drie maanden nog niet getekend kan worden, is er genoeg tijd om alsnog de wijkbewoners en winkeliers te betrekken bij de planvorming. Dit amendement is met algemene stemmen aanvaard.

7 RV Uitvoeringsbesluit Kooiplein e.o. Amendement: A100003/2 Onderwerp: Overleg wijkbewoners en winkeliers bij het maken van de nieuwe plannen voor het Kooiplein er geen goed overleg is geweest tussen de gemeente enerzijds en de wijkbewoners (waaronder Wijkcomité de Kooi en het Voorzittersoverleg) en de winkeliers (zowel op het Kooiplein als andere winkeliers in de wijk) anderzijds; wijkbewoners en winkeliers zorgen hebben over de voorgenomen afsluiting van de Surinamestraat; winkeliers zorgen hebben over de bevoorrading van de winkels op het nieuwe Kooiplein; het belangrijk is dat zowel wijkbewoners als winkeliers betrokken worden bij de plannenmakerij; BESLUIT: om in RV een nieuw besluitpunt toe te voegen, te weten: Het College zal in overleg gaan met wijkbewoners en winkeliers. Daarbij moet vooral besproken worden: de verkeerscirculatie (afsluiting van de Surinamestraat) en de bevoorrading van de winkels. Voordat het contract met de projectontwikkelaar getekend zal worden, moeten de resultaten van die besprekingen (inclusief eventuele wijzigingen van het plan) ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Gemeenteraad. Louk Rademaker (SP) Marion van Dongen (PvdA) Abraham Flippo (CDA) Daan Sloos (LL) Paul Laudy (VVD)

8 Toelichting: Het is de gemeenteraad ter ore gekomen dat wijkbewoners en winkeliers nauwelijks betrokken zijn geweest bij de aanpassingen van het Kooipleinplan. Met name de verkeerscirculatie bleek een heikel punt. Aangezien na het Raadsbesluit van vanavond het contract naar schatting van de wethouder de komende drie maanden nog niet getekend kan worden, is er genoeg tijd om alsnog de wijkbewoners en winkeliers te betrekken bij de planvorming. Dit amendement is met algemene stemmen aanvaard.

9 RV Evaluatie topsportbeleid aanstellen topsportcoördinator Amendement: A100020/1 Onderwerp: Topsport Gezien de Beraadslaging in de commissie Onderwijs en Samenleving 8 oktober 2009 en 11 februari 2010 en gehoord hebbende de insprekers op die data, het College voor Topsportbeleid een topsportcoördinator wil inzetten voor het ondersteunen van sporttalenten, het ondersteunen van topsportverenigingen, het organiseren van een structureel overleg onder Leidse topsportverenigingen, het verbeteren van de infrastructuur van de topsport, het ondersteunen van de LOOTschool, het beheren van het ondersteuningsfonds, het ondersteunen en faciliteren van oprichting regionale trainingscentra, een onderzoek doen naar structureel opzetten van sponsoring, het initiëren en faciliteren van evenementen op het gebied van topsport; over twee jaar deze opzet zal worden geëvalueerd; er geen doelen zijn gesteld die over 2 jaar gehaald moeten zijn; geen harde valuta aan sponsorgelden moeten worden binnengehaald, maar slechts een onderzoek naar de mogelijkheden van een structurele opzet van de sponsoring van topsportverenigingen; bij de topsportverenigingen het idee leeft dat een topsportcoördinator aan sponsorgelden zal binnenbrengen; voorts vanuit sportverenigingen en individuele topsporters een duidelijke roep komt om financiële hulp; een groot topsportfonds het meest wenselijk is; vanuit de gemeente desondanks geen prioriteit aan een topsportfonds wordt gegeven; BESLUIT: Besluit 3. streepje acht een onderzoek naar de mogelijkheden van een structurele opzet van de sponsoring van topsport (verenigingen) in Leiden te vervangen door: jaarlijks te streven naar aan sponsorgelden binnen te halen voor het ondersteuningsfonds voor talenten en topsportverenigingen, met in acht neming van een aanloop periode in het eerste jaar. Moniek van Sandick (CDA)

10 Conny Broeyer (PvdA) Aad van der Luit (D66) Dit amendement is aanvaard met dien verstande dat de fracties van VVD, CU, SLO en LL tegen hebben gestemd.

11 RV Uitgangspunten programma van eisen aanbesteding collectief vraagafhankelijk vervoer Amendement: A100021/1 Onderwerp: Uitgangspunten regiotaxi Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 februari 2010 en gehoord de bespreking in de commissie Onderwijs en Samenleving op 11 februari 2010, BESLUIT: aan deelbesluit 1 na 2014 toe te voegen de volgende tekst mits de volgende punten aan de Nota van Uitgangspunten worden toegevoegd en/of in het Programma van Eisen worden verwerkt: o bij 2.2 Kaders voor aanbesteding: i. Mensen met een WMO-indicatie die dat nodig hebben worden door de chauffeur of begeleider van huisdeur tot de deur van de bestemming begeleid v.v. ii. Kwaliteit weegt zwaarder dan prijs bij de aanbesteding, dat wil zeggen dat de goedkoopste bieder niet automatisch de aanbesteding kan winnen. o bij 3.5 Personeel en materieel: i. Na servicegericht invoegen:, een goed rijgedrag heeft, goede omgangsvormen heeft en goed om kan gaan met mensen met beperkingen. Daarnaast beschikt het personeel over een goede kennis van het vervoergebied en/of heeft de beschikking over apparatuur om snel de kortste weg te kunnen vinden. ii. iii. iv. na helpt de klant altijd in en uitstappen toevoegen: en begeleidt mensen met een WMO-indicatie die dat nodig hebben van en naar de huisdeur en de toegangsdeur van de bestemming. Aan de eisen voor alle in te zetten voertuigen toe te voegen Dit geldt ook voor de voertuigen van onderaannemers. Aan het eind van de paragraaf: Met een bonus-malusregeling op basis van klanttevredenheid wordt klantvriendelijkheid gestimuleerd. o bij 3.8 Reizigerstarieven i. Na Reizigers in het bezit van een OV-begeleiderskaart of een WMOindicatie hoeven niet te betalen voor hun begeleider. Toevoegen: voor de bestekfase wordt onderzocht onder welke voorwaarden deze

12 begeleiders ook gratis terug kunnen worden gebracht na het afzetten van de reiziger. o bij 3.9 Overig i. In de derde alinea vóór klachtenprocedure : gebruikersvriendelijke ii. iii. iv. Voor de derde alinea invoegen: De vervoerder zorgt voor een goede informatievoorziening over de mogelijkheden en spelregels van het vervoer en de klachtenregelingen. Na geschillencommissie in plaats van de tekst die daar nu staat tot het einde van de alinea:, waarbij hij is aangesloten. Bij voorkeur is dit de Geschillencommissie taxivervoer. Met een bonusmalusregeling op basis van het aantal gegronde klachten wordt klantvriendelijkheid gestimuleerd. Aan het eind van de paragraaf : Daarnaast dient de vervoerder aan te geven hoe hij bij de uitvoering van de concessie omgaat met wensen en klachten van (potentiële) gebruikers en (oa met behulp van klantenpanels, klankbordgroepen e.d.). Een jaarlijkse advisering van de WMO-Raad en het Reizigersoverleg HWGO (Zuid-Holland) is daarbij voorwaarde. deelbesluit 2 te schrappen. Toelichting: Dit amendement beoogt meer garanties te krijgen voor de kwaliteit van het vervoer en klantgerichtheid te stimuleren door een aantal kwaliteitsaspecten nader te specificeren. Dit vanuit de overweging: dat er nog veel klachten zijn over de Regiotaxi en het WMO-vervoer, zoals de WMOraad in zijn brief aangeeft en; dat de Leidse gemeenteraad de vraag voorgelegd heeft gekregen de Nota van Uitgangspunten vast te stellen en het Programma van Eisen of het Bestek niet ter vaststelling krijgt voorgelegd; Conny Broeyer (PvdA) Hilde Jansen (PvdA) Roos van Gelderen (SP) Arend-Jan Sleijster (VVD) Moniek van Sandick (CDA) Aad van der Luit (D66) Piet Peper (LL) Pieter Kos (GL) Janine Clement (CU) Jan Boer (SLO) Dit amendement is met algemene stemmen aanvaard.

13

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009, RV 09.0030 Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009,

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009, Amendement: A090130/2 Onderwerp: Renovatie in plaats van sloop - deze Structuurvisie niets zegt over sloopplannen van betaalbare woningen; - in de Prestatieafspraken met corporaties is afgesproken dat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0020 Rv. nr..: 10.0020 B&W-besluit d.d.: 2 februari 2010 B&W-besluit nr.: 10.0129 Naam programma +onderdeel: 8. Cultuur, Sport en Recreatie Onderwerp: Evaluatie Topsportbeleid 2006 2008

Nadere informatie

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008,

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008, RV 08.0080 Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Amendement: 1 Onderwerp: eigen bijdrage scootmobiels - de rechtbank van Arnhem heeft geoordeeld het vaststellen van de eigen bijdrage de bevoegdheid

Nadere informatie

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, RV 08.0051 Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A110104/1 D66 Geen woningbouw in weidevogelgebied. A110110/1 PvdA 3 Oktober haring en wittebrood A110110/2 PvdA Huis van

Nadere informatie

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning RV 07.0128 Amendement 1 Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning constaterende dat, - de splitsingsvergunning komt te vervallen voor appartementen en blokwoningen

Nadere informatie

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010,

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010, RV 10.0076 Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade Motie: 2 Onderwerp: inrichtingsontwerp sportaccommodatie GOL Sport constaterende dat het bestuur van GOL Sport tijdens de inspraakronde bij het onderhavige

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP).

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP). GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 15 april 2010. VOORZITTER: mevrouw Van Gruting, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 37 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0021 Rv. nr..: 10.0021 B&W-besluit d.d.: 2-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0139 Naam programma +onderdeel: Programma 5 Bereikbaarheid, Verkeer en vervoer Onderwerp: Uitgangspunten voor het

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E Collegebesluit 11/07.0140 Voorstellen met betrekking tot de gewijzigde besluiten in het Projectvoorstel renovatie Haagweg 4 (B&W nr. 05.0807). Leiden, 3 april 2007.

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 31 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00258 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 06.1061 d.d. 12 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid A-J. Sleijster (VVD) n.a.v. het interview met Wethouder Jonas in het Leidsch

Nadere informatie

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA)

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA) GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op dinsdag 20 januari 2009 VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 35 raadsleden:

Nadere informatie

Wmo-raad Zoetermeer. Advies van de Wmo-raad Zoetermeer over RegioTaxi Haaglanden

Wmo-raad Zoetermeer. Advies van de Wmo-raad Zoetermeer over RegioTaxi Haaglanden Wmo-raad Zoetermeer Advies van de Wmo-raad Zoetermeer over RegioTaxi Haaglanden Advies WR2007-02 Juli 2007 Advies van de Wmo-raad over RegioTaxi Haaglanden Advies WR2007-02 Juli 2007 1. Inleiding Veel

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4922934 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILPUNT Wij

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0837, d.d. 21 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Evaluatie topsportbeleid 2006-2008; oprichting Stichting Topsport Leiden BESLUITEN 1. Kennis te nemen van de resultaten van evaluatie

Nadere informatie

Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015

Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015 Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015 1. Beschrijving werkzaamheden werkgroep Bij motie d.d. 18 december 2014 (zie hier) heeft de gemeenteraad van Delft besloten tot het instellen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0083 Rv. nr..: 10.0083 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0840 Naam programma +onderdeel: WOP Noord GEO, aanleg Hallenweg Onderwerp: Kredietaanvraag eerste fase Hallenweg

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :20-12-07 Onderwerp Bouwregelgeving: wijziging welstandsnota naar aanleiding van de evaluatie hiervan en de bijbehorende wijziging van de bouwverordening (wijziging 12A) Status besluitvormend

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011, RV 10.0161 Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W.nr.: 08.0205, d.d. 18 maart 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden. BESLUITEN 1 Kennis te nemen van het Haalbaarheidsonderzoek kunstijsbaan Leiden, Grontmij/Marktplan,

Nadere informatie

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen 1. Inleiding Waarom deze nota? Voor de begroting van 2008 zou er zekerheid moeten zijn over de toekomstige financiering van de FHLO en het Team Wonen. Die is er niet,

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen Datum: 31 oktober 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen

Nadere informatie

Conform deze nieuwe nota zijn er richtlijnen voor de ontwerpbegroting 2017 opgesteld die ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.

Conform deze nieuwe nota zijn er richtlijnen voor de ontwerpbegroting 2017 opgesteld die ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd. Raadsvoorstel Datum (datum) Agenda nr.: (in te vullen door griffie) raadsvergadering: Portefeuillehouder: Dhr. Theunis Registratiecode: (in te vullen door griffie) Onderwerp: Nota Verbonden Partijen Aan

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 06.1013 d.d. 5 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijze van afdoening van motie 1 begrotingsbehandeling 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM 1. In te stemmen met

Nadere informatie

Programma Invoering Omgevingswet WERKGROEP RAAD. Plan van aanpak

Programma Invoering Omgevingswet WERKGROEP RAAD. Plan van aanpak Programma Invoering Omgevingswet WERKGROEP RAAD Plan van aanpak 1. INLEIDING Er komt een nieuwe wet op het gebied van de fysieke leefomgeving: de Omgevingswet. Deze wet voegt een groot aantal huidige wetten

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. 2007. Nr. : 07.0083 Dnst. : BOWO Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. Leiden heeft de taakstelling om in de periode 2005-2009 3.944 woningen te realiseren. Het behalen van

Nadere informatie

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa Cranendonck CRANENDONCK Amendement agendapunt 6 : heroverweging minimabeleid 2015 De Raad van de gemeente Cranendonck bijeen op 3 februari 2015, Overwegende dat: ~ het enige verschil tussen scenario 4

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen Onderzoeksopzet Workfast Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 4 maart 2015 heeft de gemeenteraad de motie Onderzoek naar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0055 Rv. nr.: 12.0055 B en W-besluit d.d.: 15-05-2012 B en W-besluit nr.: 12.0509 Naam programma: Alle programma's. Onderwerp: 1ste Bestuursrapportage 2012. Aanleiding: De Bestuursrapportage

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

Gemeenteraad van Leiden

Gemeenteraad van Leiden Gemeenteraad van Leiden Concept-verslag van de extra vergadering van de Raadscommissie Onderwijs en Samenleving, gehouden op dinsdag 15 mei 2007 in de Kapelzaal van het stadhuis te Leiden Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Klanttevredenheidsonderzoek Regiotaxi 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang Het goed laten functioneren van het voor

Nadere informatie

Motie De Voedselbank helpt, dus help de Voedselbank

Motie De Voedselbank helpt, dus help de Voedselbank Motie De Voedselbank helpt, dus help de Voedselbank De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 9 november 2017, In beraadslaging over de Begroting 2017 Er in de voedselbank een brand is geweest

Nadere informatie

Het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen.

Het College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1, 2371 AS Roelofarendsveen. Adviesraad Gemeente Kaag en Braassem DE LOGISCHE OPVOLGER VAN DE WMO-ADVIESRAAD Sociaal Domein Secretariaat: de heer D.L.Klerkx Gruttohof 24, 2371 NR Roelofarendsveen Tel.06-83114156 Emailadres: wmoraadkaag.braassem@yahoo.com

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0886, d.d. 23 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Voornemen om de Leidse Sport Federatie te erkennen als adviesraad voor de sport BESLUITENBehoudens advies van de commissie 1 Het

Nadere informatie

Gemeenteraad van Leiden

Gemeenteraad van Leiden Gemeenteraad van Leiden Verslag van de extra vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving, gehouden op dinsdag 20 december 2007 in het stadhuis te Leiden. Vastgesteld d.d. 4 maart 2008 Aanwezig:

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar. W. van Bemmel

RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar. W. van Bemmel gemeente Den Helder Registratienummer: BI08.00854 Portefeuillehouder: Raadsvoorstel H. Boskeljon / B. Fritzsche Van afdeling: RWO/ grondzaken Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Behandelend ambtenaar.

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1083692 Datum: Behandeld door: 19 juni 2013 Brian Scott, Harm Jan Stalman Paul Heye Mare Jansen Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid

Nadere informatie

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0918 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV04.0184 Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1. Bijgaande brief met

Nadere informatie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie

Nr. Voorstel Onderwerp Actie Aan: de fractievoorzitters, collegeleden en sectordirecteuren Van: de raadsgriffier Datum: 20 februari 2008 I.a.a.: Concernstaf, Communicatie, R. ter Braak, website-beheer, infranet-beheer, raadsgriffier

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

- Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport,

- Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport, - Na jaren van zoeken en plannen maken er nog steeds niets concreets op tafel ligt wat betreft een nieuw stadion voor Helmond Sport, Draagt het college op om: - Helmond Sport te verzoeken voor het eind

Nadere informatie

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber Spelregels Jongerengemeenteraad 19 februari 2015 Er zijn 2 onderwerpen (agendapunten): - Veiligheid - Openings- en sluitingstijden van de horeca Regels van de vergadering - Ieder onderwerp/ agendapunt

Nadere informatie

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming.

Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 1 Datum: 17 september 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming/Oordeelvorming. Onderwerp: NUON-reserve tranche 2015. Toelichting: Op

Nadere informatie

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur

Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur KORT Verslag De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datuum donderdag 26 juni 2008 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van het CDA

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Afwezig: mevrouw Van Gruting (VVD), de heer Hendriks (LL), mevrouw R. van Gelderen (SP), de heer P. Kos (GL), mevrouw M. van den Berg (PvdA)

Afwezig: mevrouw Van Gruting (VVD), de heer Hendriks (LL), mevrouw R. van Gelderen (SP), de heer P. Kos (GL), mevrouw M. van den Berg (PvdA) GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op dinsdag 23 september 2008. VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 34 raadsleden:

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden.

Dank voor uw brief en uw belangstelling voor ons streven om de ontwikkeling van het Dorpshart op een goede wijze af te ronden. College gemeente Renswoude Nummer 163408/163470 Datum 15 maart 2017 Behandeld door J. van Dijk Doorkiesnummer 0318-578159 E-mail j.v.dijk@renswoude.nl Onderwerp Alternatief plan afronding Dorpshart Aan:

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden.

Op 31 januari 2017 heeft uw raad een aantal moties aangenomen. Met deze brief berichten wij u over de wijze waarop de afhandeling plaats zal vinden. De gemeenteraad van 's-hertogenbosch Uw brief van : Ref. : J. Pawiroredjo Uw kenmerk : - Tel. : (073) 615 5675 Ons kenmerk : BAZ/BO Fax : Datum : 22 februari 2017 E-mail : j.pawiroredjo@s-hertogenbosch.nl

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008 2009 30 432 Voorstel van wet van de leden Depla en Blok houdende wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 en van enige andere wetten inzake fiscale

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

Inhoudsopgave DEEL C - PROCEDURE 1

Inhoudsopgave DEEL C - PROCEDURE 1 DEEL C - PROCEDURE . Inhoudsopgave pagina DEEL C - PROCEDURE 1 9. WELSTANDSPROCEDURE 1 9.1 De status van de welstandsnota 1 9.2 Organisatie van welstand 1 9.3 De welstandsprocedure 1 9.4 Nieuwe bouwprojecten

Nadere informatie

Nr Houten, 21 december 2010

Nr Houten, 21 december 2010 Raadsvoorstel Nr. 2011-001 Houten, 21 december 2010 Onderwerp: Evaluatie delegatie projectbesluiten Beslispunten: 1. Kennis te nemen van de evaluatie van de delegatie van projectbesluiten en ermee in te

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

INGETROKKEN BIJ B&W nr RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

INGETROKKEN BIJ B&W nr RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: INGETROKKEN BIJ B&W nr. 11.0912 RAADSVOORSTEL 11.0061 Rv. nr.: 11.0061 B en W-besluit d.d.: 11.0736 B en W-besluit nr.: 28-6-2011 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Bijstellen kaderbesluit nieuwbouw

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0035 Rv. nr..: 10.0035 B&W-besluit d.d.: 16-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0194 Naam programma +onderdeel: Programma 8 Sport, cultuur en recreatie. Onderwerp: Uitvoeringsbesluit nieuwbouw

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 91 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink (voorzitter) mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 13 november 2014 Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII IBR 13 november 2014 onderwerp Herziening Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Simpelveld 37216 zaakkenmerk Inleiding Voor u ligt de

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.0893, d.d. 23 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van raadsleden L. Rademaker (SP), D. Sloos (Leefbaar Leiden), J. Boer (Stadspartij Leiden Ontzet)

Nadere informatie