Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl."

Transcriptie

1 RV Amendement 1. Pasteurstraat Gehoord: - de discussie in de commissie Ruimte en Grond van 1 december jl. Gezien: - het op verzoek van GroenLinks ontwikkelde plan van Swieten om de voormalige Keurmeesterwoningen van het slachthuiscomplex te behouden Overwegende: - de woningen aan de Pasteurstraat 5 t/m 15 in goede bouwkundige staat verkeren - de gemeentelijke monumentencommissie geadviseerd heeft de woningen aan de Pasteurstraat 5 t/m 15 op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen - het plan van Swieten leidt tot meer groen in Nieuw Leyden t.o.v. het originele plan - het plan van Swieten niet leidt tot een verlies aan parkeerplaatsen - in het plan van Swieten de verkeersonsluiting niet wijzigt t.o.v het originele plan - het plan van Swieten leidt tot een mooie aansluiting van Oud Leiden op Nieuw Leyden - het plan van Swieten financieel realiseerbaar is - een (vastgesteld) stedebouwkundig plan gezien de Wet op Ruimtelijke Ordening en de Woningwet geen enkele juridische status heeft - het college van B&W betreurt dat er door het college van B&W gekozen is voor een separate behandeling van het stedebouwkundig plan en het sloopbesluit - er in het voorontwerp bestemmingsplan voor Nieuw Leyden geen plankaart is opgenomen Besluit om: Punt 1 te veranderen in: 1a. kennis te nemen van de ingediende zienswijzen 1b. de zienswijzen voorzover ze betrekking hebben op de woningen aan de Pasteurstraat 5 t/m 15 gegrond te verklaren 1c. de beantwoording van de zienswijzen vast te stellen Punt 2 te veranderen in: vast te stellen het sloopbesluit voor de woningen Pasteurstraat 17 t/m 21a, met dien verstande dat er tussen de datum van het sloopbesluit en de datum van start sloop een periode van minimaal anderhalf jaar dient te liggen ; Punt 3 te veranderen in: het college te verzoeken om de bestuurscommissie Woonruimteverdeling Leidse Regio van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland c.q. de Regionale Urgentiecommissie Woonruimte-verdeling op grond de Huisvestingsverordening Leidse Regio 2004 te vragen voor de woningen Pasteurstraat 17 t/m 21a in te stemmen met: a. een maximaal zoekprofiel (met uitzondering van de twee eenpersoonshuishoudens in de benedenwoningen); b. stadsvernieuwingsurgentie; c. het verlenen van voorrang bij toewijzing van een woning op Nieuw Leyden boven andere inwoners van Leiden Noord en van Leiden. Punt 4 te veranderen in:

2 het Sociaal Statuut bij sloop en ingrijpende woningverbetering voor de huurwoningen Pasteurstraat 17,17A,19,19A,21 en 21A van toepassing te verklaren. Verzoekt het College om: - De woningen aan de Pasteurstraat 5 t/m 15 (de zg. Keurmeesterwoningen) op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Rianne Becht (GroenLinks) Jos Posthuma (GroenLinks) Abram Flippo (CDA) Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming verworpen met dien verstande dat de fracties van GL, CU, SP, LWG/DG, LL en CDA (met uitzondering van het lid Lieverse) geacht worden voor het amendement gestemd te hebben.

3 RV Amendement 2. Sloopbesluit Pasteurstraat Overwegende dat, - De woningen aan de Pasteurstraat in goede staat verkeren. - De woningen eigenlijk op de gemeentelijke monumentenlijst moeten staan - Er andere manieren zijn om de nieuwbouwwijk te ontsluiten (Plan van Zwieten) Constaterende dat, - Niet is aangetoond dat ontsluiting van het achterliggende nieuwbouwterrein noodzakelijk is. - Sloop van de goedkope huurwoningen niet nodig is en zeker niet om daar een groenstrook van te maken. - De bewoners niet hoeven te wijken voor het uitzicht van andere bewoners. - Het plan van Zwieten toch nog de sloop van 6 woningen zou betekenen, welke noodzaak niet is onderbouwd. En besluit: - Het sloopbesluit Pasteurstraat in te trekken. Hans Hendriks (SP) Het amendement wordt door de indiener ingetrokken.

4 RV Amendement 3. Sloopbesluit Pasteurstraat. ter vaststelling van het Sloopbesluit Pasteurstraat, Gelet op de beraadslaging in de commissie voor Ruimte en Grond van 01 december 2005, Overwegende dat, - onder artikel 1, lid b, van het besluit wordt weergegeven, dat de Raad kennis neemt van de vastgestelde beantwoording van de inspraakreacties ; - de Raad de beantwoording van de inspraakreacties dient vast te stellen; BESLUIT; Artikel 1. van het besluit als volgt te wijzigen: 1. a. kennis te nemen van de inspraakreacties op het Sloopvoornemen 12 woningen aan de Pasteurstraat 5 t/m 21A ( alle oneven ); b. de beantwoording van de inspraakreacties vast te stellen; Abraham Flippo, CDA. Jan-Jaap de Haan CDA. Rianne Becht GroenLinks. Het amendement wordt door de indieners ingetrokken.

5 RV Amendement 1. Fietstunnel Haagweg terrein Constaterende dat: 1) Omwonenden uit de wijken aan weerszijden van het Haagweg terrein zwaarwegende bezwaren hebben tegen de geplande fietstunnel onder het spoor door; 2) Er alternatieve fietsroutes zijn langs Noordeinde en Telderskade die tot op heden geen problemen hebben gegeven. Overwegende dat: 1) De kosten van de aan te leggen fietstunnel op 5 miljoen euro zijn geschat; 2) De fietstunnel met een lengte van 33 meter onder 4 sporen een bron van sociale onveiligheid zal zijn; 3) Tegen overlast door brommes zeer waarschijnlijk niet handhavend zal kunnen worden opgetreden; 4) De beoogde fietsroute geen snelle verbinding is met de binnenstad en geen bijdrage levert tot de veiligheid van fietsers in beide richtingen. 5) Druk fietsverkeer en brommerverkeer zullen leiden tot gevaarlijke situaties op bijvoorbeeld het traject tussen Witte Singel en Rapenburg, in de omgeving van het LAK-theater. 6) Bij uitgeven van de voor het ontwerp een proces in gang wordt gezet naar het uitgeven van miljoenen voor de fietstunnel die mogelijk niet door zal gaan. BESLUIT: De punten a) en b) van het besluit te schrappen Hans Hendriks (SP) Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fractie van GL geacht wordt tegen het amendement gestemd te hebben.

6 RV Amendement 1. 1 e lijst Verkoop gemeentelijke panden Gezien de beraadslaging in de commissie Ruimte en grond op 24 november 2005 Besluit * Na punt 1 van het concept-raadsbesluit de volgende tekst toe te voegen 'Onder de voorwaarde dat het College van B&W de inspanningsverplichting op zich neemt voor de panden in het kernwinkelgebied potentiële kopers te benaderen die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de kwaliteit van het kernwinkelgebied en de verkoopprocedure daarop te richten' Conny Broeyer (PvdA) Marije vd Berg (PvdA) Sabine Verschoor (D66) Toelichting: Het raadsvoorstel behelst verkoop van de panden voor een maximale opbrengst ongeacht wat de koper daarmee van plan is. Dit is ongewenst, omdat daarmee geen gebruik wordt gemaakt van de unieke kans gemeentelijk vastgoed met beleid te verkopen om meer gevarieerdheid en kwaliteit in het winkelaanbod te krijgen. Voorkomen moet worden dat de panden in handel komen van beleggers die ze verhuren aan (elke paar maanden wisselende) bedrijven voor vliegende handel, dumpzaken of B-keuze. _ Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fracties van VVD, CU, GL (met uitzondering van het lid Dewkalie) geacht worden tegen het amendement gestemd te hebben.

7 RV Amendement 1. Woonboten Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Ruimte en Grond, Constaterende dat, - het voorliggende bestemmingsplan afwijkt van het ligplaatsenplan - in het bestemmingsplan minder ligplaatsen zijn opgenomen dan in het ligplaatsenplan Overwegende dat, - woonboten een waardevolle woonvorm zijn, waarvoor voldoende ruimte moet blijven, - het ligplaatsenplan in 2006 geëvalueerd zal worden, - bij deze evaluatie de samenhang tussen bestemmingsplannen en het ligplaatsen plan betrokken zal worden, spreekt als haar mening uit dat, - de plaatsen, waarvoor een vergunning verleend is, die niet in het bestemmingsplan zijn opgenomen (waaronder 3 plaatsen aan de Trekvliet), gecompenseerd moeten worden, En besluit: - De zienswijzen ten aanzien van de woonbootplaatsen aan de Brandts Buijskade en de Haagweg te honeren en het bestemmingsplan hierop aan te passen (dit betreft zowel aantal als lokatie), Jan-Jaap de Haan (CDA) Rianne Becht (GroenLinks) Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement verworpen, met dien verstande dat de fracties van CDA, LL, SP, CU en GL geacht worden voor het amendement gestemd te hebben.

8 RV Amendement 2. Wagnerplein Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Ruimte en Grond, Constaterende dat, - in het bestemmingsplan een toevoeging van 1500 m2 detailhandel wordt mogelijk gemaakt in buurtwinkelcentra Wagnerplein - in deze uitbreiding van dagelijkse goederen niet is voorzien in de detailhandelsstructuurvisie voorts constaterende, - dat in eerste instantie geen toekomst voor het buurtwinkelcentrum werd gezien, - voor buurtwinkelcentra geen toevoeging van supermarkten is bepaald. Overwegende dat, - nog niet duidelijk is wat de effecten zijn van de uitbreiding van de Luifelbaan - onvoldoende nader onderzoek is gedaan naar de effecten van de toevoeging van nog eens 1500 m2 in Zuid-West. - onvoldoende in beeld is gebracht wat de verkeerkundige effecten zijn van een grote(re) supermarkt voorts overwegende dat, - toevoeging van 1500 m2 kan leiden tot verstoring van de bestaande detailhandelstructuur, besluit: - de zienswijze ten aanzien van de uitbreiding van de detailhandel gedeeltelijk te honoreren - slechts via een vrijstellingsbepaling detailhandel mogelijk te maken op de locatie voormalige citroëngarage. - hiervan slechts gebruik te maken: na verkregen inzicht over de effecten van de nieuwe Luifelbaan; na aanvullend onderzoek over de effecten van de uitbreiding van 1500 m2 aan het wagnerplein op de detailhandelsstructuur én de verkeersstromen; na de raad gehoord te hebben over deze uitkomsten. Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Jan-Jaap de Haan (CDA) Hans Hendriks (SP) Jacques de Coo (LWG/DG) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement verworpen, met dien verstande dat de fracties van SP, LWG/DG, LL en CDA geacht worden voor het amendement gestemd te hebben.

9 RV Amendement 3. Praktijkschool Ter Haarkade Constaterende dat: 1). Er in het betreffende deel van het Haagwegkwartier al weinig groen is; 2). Direct omwonenden van meet af aan duidelijke bezwaren maakten tegen de nu gekozen gekozen variant met 28 woningen en een ondergrondse parkeergarage, waaronder hun opstelling tegen de opoffering van groen; 3). 2 Toezeggingen, geen ramen aan de achterzijde en geen terrassen op de platte daken, niet in de bestemmingsregeling zijn opgenomen; 4). De noodzaak van een dergelijk groot bouwvolume alhier nooit is aangetoond; Overwegende dat: 1). Er aan de overzijde van de Ter Haarkade, op het ROC-terrein, veel meer ruimte is; 2). Dat betreffende omwonenden de voorkeur geven aan een herverdeling, waarbij aan de overzijde meer bebouwing komt en op de plek van de Praktijkschool minder, zodat er geen groen verdwijnt in hun directe omgeving en hun privacy in acht wordt genomen; Besluit: 1). De bezwaren van betreffende omwonenden zwaarder te laten meewegen; 2). Dientengevolge te kiezen voor de in de 2 e Overweging genoemde herverdeling voor de locaties Praktijkschool en ROC-terrein. H. Hendriks SP Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement verworpen, met dien verstande de fractie van SP geacht wordt voor het amendement gestemd te hebben.

10 RV Amendement 1. declaratie aanschaf fiets Minimabeleid Constaterende dat; categoriale bijstandsverlening met de WWB niet meer mogelijk is, de declaratieregeling voor minima, waarmee kosten voor maatschappelijke participatie vergoed worden, onvoldoende wordt gebruikt door de doelgroep, Overwegende dat; leiden fietsstad nummer één is de fiets een schoon en relatief goedkoop vervoersmiddel is bovendien voor kortere afstanden een snel vervoersmiddel het bezitten van een fiets maatschappelijke participatie en sportiviteit kan vergroten het bezitten van een goede, veilige fiets voor de meeste schoolgaande kinderen noodzakelijk is het bezitten van een fiets zeer nuttig kan zijn voor sollicitatiegesprekken de kosten van een OV-kortingskaart voor treinvervoer ook wordt vergoed, Van mening dat; de beschikbaarheid van een goede fiets ook bij minima en hun kinderen zeer wenselijk is, Besluit; de declaratie van de kosten van de aanschaf van een fiets toe te laten bij de declaratieregeling minima 2006, tot een bedrag van 200,- per persoon en dit toe te voegen aan het besluit onder 1g.; wijzigingen en aanvullingen op het declaratiepakket direct te communiceren naar de betrokkenen, via de website, stadskrant en klantenkrant en gaat over tot de orde van de dag. Geraldine Pieterse (GroenLinks) Anton Dronkers (GroenLinks) Paul van Meenen (D66) Hans Hendriks (SP) Wim Bleijie (CDA) Daan Sloos (LL) Filip van As (CU) Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fractie van VVD geacht wordt tegen het amendement gestemd te hebben.

11 RV Amendement 2. declaratie aanschaf PC Minimabeleid Constaterende dat; categoriale bijstandsverlening met de WWB niet meer mogelijk is, de declaratieregeling voor minima, waarmee kosten voor maatschappelijke participatie vergoed worden, onvoldoende wordt gebruikt door de doelgroep, Overwegende dat; computers nu in Nederlandse huishoudens niet weg te denken zijn, de afwezigheid van een computer tot een kennisachterstand kan leiden, de kosten van een internetverbinding wel opgenomen is in de huidige declaratieregeling, en je aan een internetverbinding zonder computer niks hebt, veel vacatures alleen op websites te vinden zijn, waar vaak alleen per op gereageerd kan worden, Van mening dat; de beschikbaarheid van computers ook bij minima zeer wenselijk is, de kosten van een computer de afgelopen jaren aanzienlijk zijn afgenomen, Besluit; de declaratie van de kosten van de aanschaf van een computer toe te laten bij de declaratieregeling minima 2006, tot een bedrag van 200,- per persoon en dit toe te voegen aan het besluit onder 1g.; en gaat over tot de orde van de dag. Geraldine Pieterse (GroenLinks) Anton Dronkers (GroenLinks) Paul van Meenen (D66) Hans Hendriks (SP) Wim Bleijie (CDA) Daan Sloos (LL) Filip van As (CU) Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fractie van VVD geacht wordt tegen het amendement gestemd te hebben.

12 RV Amendement 3. declaratie sportkleding en cursusmateriaal Minimabeleid Constaterende dat; categoriale bijstandsverlening met de WWB niet meer mogelijk is, de declaratieregeling voor minima, waarmee kosten voor maatschappelijke participatie vergoed worden, onvoldoende wordt gebruikt door de doelgroep, Overwegende dat; de huidige declaratieregeling wel de kosten vergoedt van sport activiteiten en cursussen sportiviteit en maatschappelijke participatie bij minima gestimuleerd wordt door de gemeente Leiden Van mening dat; de kosten voor sportkleding en cursusmateriaal ook aanzienlijk kunnen zijn en een belemmering kunnen vormen voor maatschappelijke participatie Besluit; de declaratie van de kosten van de aanschaf van sportkleding en cursusmateriaal toe te laten bij de declaratieregeling minima 2006, tot een bedrag van 200,- per persoon en dit toe te voegen aan het besluit onder 1g.; wijzigingen en aanvullingen op het declaratiepakket direct te communiceren naar de betrokkenen, via de website, stadskrant en klantenkrant en gaat over tot de orde van de dag. Geraldine Pieterse (GroenLinks) Anton Dronkers (GroenLinks) Paul van Meenen (D66) Hans Hendriks (SP) Wim Bleijie (CDA) Daan Sloos (LL) Filip van As (CU) Het amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fractie van VVD geacht wordt tegen het amendement gestemd te hebben.

13 RV Amendement 4. Minimabeleid 2006, scholingsbijdrage Overwegende dat, Bij de start van een nieuw schooljaar (ongeacht basis- of voortgezet onderwijs) vele kosten moeten worden gemaakt die niet vergoed worden door de Wet Tegemoetkoming Studiekosten, zoals schoolbenodigdheden, sporschoenen, sportkleding en regenkleding. In plaats van de eenmalige bijdrage stellen wij voor een jaarlijkse bijdrage te geven voor genoemde kosten. En daarbij onderscheid te maken in de hoogte van de vergoeding tussen het basis en het voortgezet onderwijs. Besluit in te stemmen met het minimabeleid 2006 met dien verstande dat: Het besluit onder 1f als volgt wordt aangepast: de regeling schoolbijdrage in 2006 voortzetten met dien verstande dat er gedurende het basisonderwijs een jaarlijkse bijdrage van 75,00 per kind wordt toegekend en voor het voortgezet onderwijs tot de leeftijd van 18 jaar een jaarlijkse bijdragen van 150 per kind wordt toegekend (met uitzondering van het Beroeps Begeleidend Onderwijs). En gaat over tot de orde van de dag. Wim Bleijie, CDA Hans Hendriks, SP Geraldine Pieterse, GL Hilde Jansen, PvdA Dit amendement is omgezet in motie 4.

14 RV Amendement 1. leges planschade Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Bestuur en Veiligheid, Constaterende dat, - het college voornemens is de leges voor planschadeverzoeken te verhogen van 300 euro naar 500 euro, - burgers deze kosten niet vergoed krijgen indien het verzoek niet wordt gehonoreerd, Overwegende dat, - het voor burgers niet altijd vooraf te voorspellen is hoe kansrijk een planschadeverzoek is, - het verhogen van de leges met ruim 60% een aanzienlijke drempelverhoging inhoudt, Besluit: - het tarief onder 5.18 Planschade vast te stellen op 300 euro Jan-Jaap de Haan (CDA) Rianne Becht (GroenLinks) Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aanvaard.

15 RV Amendement 1. apart te voteren investeringen Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Bestuur en Veiligheid, Constaterende dat, - Het college de raad vraagt een grote hoeveelheid kredieten te voteren, die bij de overgang tussen product en programmabegroting tussen wal en schip zijn beland, - Deze kredieten niet of nauwelijks zijn onderbouwd, - Dat het in sommige gevallen om forse uitgaven gaat, Overwegende dat, - Een aantal investeringen beleidsmatige keuzen in kunnen houden, dan wel politiek gevoelig kunnen liggen, - Het in dergelijke gevallen wenselijk is dat het geld met het plan gaat, zodat het budgetrecht van de raad wordt geactiveerd wanneer de inhoud van het plan bekend is, Spreekt als haar mening uit dat, - Voorstellen waarin beleidsinhoudelijk keuzen gemaakt worden of politiek gevoelige onderwerpen aan de orde zijn, niet als vervangingsinvestering gepresenteerd dienen te worden; En besluit: - De volgende kredieten thans niet beschikbaar te stellen: o Herinrichting Haagweg/Churchillaan o Herinrichting Haagweg/Da Costastraat/Rijnzicht o Herinrichting Hooigrachtroute o Herinrichting Langegracht/Mare o Herinrichting Oegstgeesterweg/Boerhaavelaan o Reconstructie Hooghkamerpark o Fietsvoorzieningen Jan-Jaap de Haan (CDA) Rianne Becht (GroenLinks) Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aanvaard, met dien verstande dat de fracties van VVD en PvdA geacht worden tegen het amendement gestemd te hebben.

16 RV Motie 1. voorschieten bijdragen maatschappelijke participatie Minimabeleid Constaterende dat; categoriale bijstandsverlening met de WWB niet meer mogelijk is, de declaratieregeling voor minima, waarmee kosten voor maatschappelijke participatie vergoed worden, onvoldoende wordt gebruikt door de doelgroep, Overwegende dat; sportiviteit en maatschappelijke participatie bij minima gestimuleerd wordt door de gemeente Leiden het voorschieten van soms forse bedragen belemmerend kan werken op deelname aan sportieve en maatschappelijke activiteiten bij mensen met een laag inkomen Verzoekt het college; bedragen zoveel mogelijk voor te schieten of rechtstreeks over te maken, bij overleg van een factuur, proformanota of bijv. een aanmeldingsformulier van een sportclub wijzigingen en aanvullingen op het declaratiepakket direct te communiceren naar de betrokkenen, via de website, stadskrant en klantenkrant en gaat over tot de orde van de dag. Geraldine Pieterse (GroenLinks) Anton Dronkers (GroenLinks) Hilde Jansen (PvdA) Conny Broeyer (PvdA) Paul van Meenen (D66) Hans Hendriks (SP) Wim Bleijie (CDA) Filip van As (CU) Daan Sloos (LL) Jacques de Coo (LWG/DG) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard, met dien verstande dat de fractie van de VVD geacht wordt tegen de motie gestemd te hebben.

17 RV Motie 2. TV Minimabeleid Overwegende dat; televisie vaak voor (oudere)mensen de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige en relatief goedkope manier betrokken te zijn en te blijven met de maatschappij zeker ouderen en mensen die door andere redenen veel aan huis gebonden zijn, zullen op dit medium aangewezen zijn Verzoekt het college; te onderzoeken of de aanschaf van een televisie aan de declaratieregeling voor minima kan worden toegevoegd of onder de witgoedregeling voor minima te laten vallen, wijzigingen en aanvullingen op het declaratiepakket direct te communiceren naar de betrokkenen, via de website, stadskrant en klantenkrant en gaat over tot de orde van de dag. Geraldine Pieterse (GroenLinks) Anton Dronkers (GroenLinks) Paul van Meenen (D66) Hans Hendriks (SP) Wim Bleijie (CDA) Daan Sloos (LL) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard, met dien verstande dat de fractie van de VVD geacht wordt tegen de motie gestemd te hebben.

18 RV Declaratieregeling Motie 3. De Raad, bijeen in de vergadering van 20 december 2005, Constaterende dat, Het gebruik van de declaratieregeling nog te laag is, Er meer zaken onder de regeling zouden kunnen vallen dan nu het geval is, Overwegende dat, De declaratieregeling als vervanging bedoeld is voor generieke inkomensondersteunende regelingen die wettelijk niet meer mogelijk zijn en dat het de bedoeling is dat het beschikbare budget zoveel mogelijk wordt opgemaakt, Verzoekt het College De maximale wettelijke ruimte op te zoeken voor het bepalen van declarabele kosten, zodat zoveel mogelijk minima gebruik kunnen maken van de declaratieregeling, De raad zo snel mogelijk voorstellen te doen de regeling verder op te rekken, waarna de regeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2006 in werking kan treden. Hilde Jansen PvdA Conny Broeyer PvdA Geraldine Pieterse GL Wim Bleijie CDA Hans Hendriks SP Daan Sloos LL Paul van Meenen D66 Filip van As CU Jacques de Coo LWG/DG Marijke van Dobben de Bruijn VVD Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

19 RV Motie 4 Minimabeleid 2006, scholingsbijdrage Overwegende dat, Bij de start van een nieuw schooljaar (ongeacht basis- of voortgezet onderwijs) vele kosten moeten worden gemaakt die niet vergoed worden door de Wet Tegemoetkoming Studiekosten, zoals schoolbenodigdheden, sporschoenen, sportkleding en regenkleding. In plaats van de eenmalige bijdrage stellen wij voor een jaarlijkse bijdrage te geven voor genoemde kosten. En daarbij onderscheid te maken in de hoogte van de vergoeding tussen het basis en het voortgezet onderwijs. Verzoekt het college om een voorstel uit te werken om de regeling schoolbijdrage in 2006 voort te zetten met dien verstande dat er gedurende het basisonderwijs een jaarlijkse bijdrage van 75,00 per kind wordt toegekend en voor het voortgezet onderwijs tot de leeftijd van 18 jaar een jaarlijkse bijdragen van 150 per kind wordt toegekend (met uitzondering van het Beroeps Begeleidend Onderwijs). En gaat over tot de orde van de dag. Wim Bleijie (CDA) Hans Hendriks (SP) Geraldine Pieterse (GL) Hilde Jansen (PvdA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

20 RV Motie 1. Motie Groene zichtlijnen. Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Ruimte en Grond, Kennis genomen hebbende van de beantwoording van de zienswijzen bij Bestemmingsplan Zuid-West, Constaterende dat, - het voorliggende bestemmingsplan de bestaande groenstroken langs de dwarsassen in Leiden Zuid-West gedefinieerd zijn als verblijfsgebied Overwegende dat, - de groene zichtlijnen langs de zg. dwarsassen van de Churchillllaan in belangrijke mate bijdrage aan het groene karakter van Leiden Zuid-West - dit groene karakter behouden en indien mogelijk versterkt moet worden - het niet wenselijk is om op plankaarten de hele weginrichting muurvast te leggen Spreekt als haar mening uit dat, - de groene zichtlijnen langs de dwarsassen de Churchillllaan behouden en indien mogelijk versterkt moet worden - En verzoekt het college om: - Indien het tot een herinrichting van de betrokken straten besluit deze zo vorm te geven dat de groene zichtlijn behouden blijft en indien mogelijk zelfs versterkt wordt. Rianne Becht Jos Posthuma Jan-Jaap de Haan (GroenLinks) (GroenLinks) (CDA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

21 RV Motie 2. ontwerp bestemmingsplan Zuid West Gezien de beraadslaging in de commissie Ruimte en grond op 15 december 2005 overwegende dat, - er in Leiden groot tekort is aan geld om goede schoolgebouwen neer te zetten - door het vertrek van de ROC aan de Ter Haarkade er een goed schoolgebouw vrijkomt die door andere scholen kan worden gebruikt als dependances - In de toelichting op het bestemmingsplan is opgenomen dat er bij de herontwikkeling van de ROC-locatie gedacht wordt aan de bouw van woningen en werklocaties evenals de komst van een moskee Verzoekt het college, De bestaande bebouwing op de ROC-locatie aan de Ter haarkade te behouden en te onderzoeken voor 1 juli 2006 of die gebouwen opnieuw gebruikt kunnen worden voor de huisvesting van scholen met ruimtetekort. Daan Sloos (Leefbaar Leiden) Jan-Jaap de Haan (CDA) Marije v.d. Berg (PvdA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

22 RV Motie 1. Bouwleges Gehoord hebbende de beraadslagingen in de commissie Bestuur en Veiligheid, Constaterende dat, - als gevolg van de toenemende bouwproductie de inkomsten aan bouwleges de komende jaren sterk zullen stijgen, - ontwikkelende partijen hebben aangegeven dat de hoogte van de Leidse leges voor bouwvergunningen afwijkend en onwenselijk is Overwegende dat, - bouwleges niet meer dan kostendekkende behoren te zijn, - bouwleges ook de stichtingskosten van sociale woningbouw verhogen, - niet is aangegeven welke (meerjaren)relatie er bestaat tussen het bouwscenario in de woonvisie en de inkomsten uit de bouwleges. Verzoekt het college: - een notitie aangaande bouwleges op te stellen, waarin het volgende wordt opgenomen: inzicht in de kosten-componenten van (het totaal van) de bouwleges, meerjarenbeeld van verwachte inkomsten in relatie tot de woonvisie, een vergelijking in de hoogte van de leges met (ca.10) andere gemeenten, waaronder Arnhem en Nijmegen. Jan-Jaap de Haan (CDA) Rianne Becht (Groen Links) Peter Bootsma (D66) Daan Iken (PvdA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

23 RV Motie 1. ontwerp bestemmingsplan stationsgebied zeezijde. Kiss&Rideplaatsen De raad bijeen op dinsdag 20 december 2005 Overwegende dat; - Leiden Centraal als InterCity station een belangrijke knooppunt is in het stedelijk en vooral ook regionaal Openbaar Vervoer. - Nog steeds veel mensen worden afgezet bij het station door privé vervoer. - De Bargelaan vaak een chaotische aanblik geeft van een kluwen auto s en bussen die hun route geblokkeerd zien door brengers en afhalers. - Er voldoende ruimte moet zijn voor OV passagiers uit stad en regio die worden gebracht of opgehaald. Constaterende dat; - De 22 Kiss en Ride plekken in het nieuwe bestemmingsplan schraal afsteken bij de aantallen passagiers die dagelijks gebruik maken van het aanbod van openbaar vervoer. - De toekenning van de functie verkeersgebied van de Bargelaan in het Bestemmingsplan Stationsgebied Zeezijde het mogelijk maakt om de Bargelaan anders in te delen dan nu getekend staat op de plankaart. - De huidige Kiss & Ride parkeerplaats niet terug te vinden is op de plankaart. Verzoekt het college ; - Om bij de uitwerking van het Bestemmingsplan Stationsgebied Zeezijde zorg te dragen voor meer Kiss & Ride plekken in het verblijfsgebied Bargelaan en het gebied gemarkeerd voor verkeersdoeleiden direct voor de zeezijde uitgang van het station. - Dit zodanig te doen dat óók de doorstroming van het bus en taxi verkeer gewaarborgd blijft en overlast door geparkeerde auto s voor de uitrit van bewoners van de Bargelaan wordt voorkomen. - Te zorgen voor adequate handhaving om lang parkeren op de Kiss&Ride plekken tegen te gaan. Frederik Zevenbergen (VVD) Leendert de Lange (VVD) Abraham Flippo (CDA) Daan Sloos (LL) Sabine Verschoor (D66) De motie wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard, met dien verstande dat de fractie van GL geacht wordt tegen de motie gestemd te hebben.

24 RV Motie 1. Nota Cultureel Erfgoed. Gelet op de beraadslaging in de commissie voor Onderwijs en Cultuur van 13 december 2005, Constaterende dat, - het College niet voornemens is om het terrein in Roomburg met de bestemming Archeologisch monument als Matilopark in te richten, Overwegende dat, - Onder artikel 5, lid 2, sub c, van het onherroepelijk vastgesteld bestemmingsplan Roomburg wordt weergegeven, dat bij de inrichting van het Matilopark wordt gestreefd naar een verwijzing naar de archeologische bodemschatten; - De raad meerder malen krediet heeft verleend om percelen op het Archeologisch monument met dat doel te verwerven; - Om het terrein zo in te kunnen richten de Raad heeft ingestemd met het voeren van een onteigeningsprocedure; Verzoekt het college, Er zorg voor te dragen, dat het daartoe bestemde terrein op het archeologisch monument in Roomburg omstreeks de tijd, dat de laatste woningen in de nieuwbouwwijk worden opgeleverd ingericht is als Matilopark, waarbij gestreefd wordt dat naar de archeologische bodemschatten wordt verwezen. Abraham Flippo Jan Jaap de Haan CDA CDA Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie verworpen, met dien verstande dat de fracties van CDA, LL, LWG/DG en de SP geacht worden voor de motie gestemd te hebben.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2006. Nr. : 06.0044. Dnst. : SOZA Minimabeleid 2006 (vervolg) Leiden, 28 maart 2006. Het Minimabeleid 2006 is op 20 december 2005 vastgesteld in de Raad (RV 05.0135). Bij deze raadsvergadering is een viertal

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009, RV 09.0030 Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009,

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009, Amendement: A090130/2 Onderwerp: Renovatie in plaats van sloop - deze Structuurvisie niets zegt over sloopplannen van betaalbare woningen; - in de Prestatieafspraken met corporaties is afgesproken dat

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, RV 08.0051 Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning RV 07.0128 Amendement 1 Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning constaterende dat, - de splitsingsvergunning komt te vervallen voor appartementen en blokwoningen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 april 2010 10.0410 Opheffen enkele parkeerplaatsen Raamsteeg en Aalmarkt Op 8 december 2009 heeft het college besloten voornemens te

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0008 Rv. nr.: 13.0008 B en W-besluit d.d.: 15-1-2013 B en W-besluit nr.: 13.0018 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Haagwegterrein Oost Aanleiding:

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2. Geanonimiseerde versie Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUWPLANNING FASE 1 EN 2 Geanonimiseerde versie Gendringen, 27 augustus 2019 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Woningbouwplanning

Nadere informatie

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages Raadsvergadering 28 november 20í3 Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. I rto Ondenrerp indiener M130í00 D66 Bomen Mí30100 D66 Geïntegreerde nadeelcompensatieregeling

Nadere informatie

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool

Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen. Bestemmingsplan Ambachtsschool Nota Samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Ambachtsschool Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Team Bestemmingsplannen Februari 2016 SAMENVATTING EN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's

Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's Bergen (Lb) LeObaarheid maak je samen -KERN Kernen En Regionaal Natuurlijk progressieve ombinatie Bergen Afdeling Bergen Lb Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's De gemeenteraad van Bergen,

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Registratienr.: 2012I02088 Pagina 1 van 6 Versie Nr. 2 Definitief Afdeling: Beleid Leiderdorp, 3-01-2013 Onderwerp: RVS Transformatie naar wonen Elisabethhof 1 ( Astellas) Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met transformatie

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

RV Gelet op, de beraadslaging in de commissie Ruimte en Grond van 18 november 2004,

RV Gelet op, de beraadslaging in de commissie Ruimte en Grond van 18 november 2004, MOTIES RV 04.0129 Motie 1. Onderwerp: Programma van Eisen De Leeuwenhoek. Hoofdlijnen voor een stedelijk kenniscluster (groenzones) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 22 december 2004 Gelet op,

Nadere informatie

28 oktober 2004 SROB/04/095

28 oktober 2004 SROB/04/095 RAADSVERGADERING Gemeente Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 28 oktober 2004 SROB/04/095 Voorstel tot het benoemen van Adviesbureau Van der Poel als planschadebeoordelingscommissie

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Bestemmingsplan V Prinsejagt-Driehoeksbos 2004 (De Korenaar) gemeente Eindhoven RE - Ruimtelijke Expertise, RO - Ruimtelijke ordening oktober 2016 1873804 Colofon Uitgave Gemeente

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat

Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat Nota van inspraakreacties en reacties wettelijk vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Kern Werkendam: Parkeerplaatsen Sigmondstraat 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 17 april 2014 heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008,

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008, RV 08.0080 Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Amendement: 1 Onderwerp: eigen bijdrage scootmobiels - de rechtbank van Arnhem heeft geoordeeld het vaststellen van de eigen bijdrage de bevoegdheid

Nadere informatie

Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie. Ons kenmerk: pvda2005_196 Postbus AA ZEVENBERGEN Betreft: Initiatiefvoorstel

Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie. Ons kenmerk: pvda2005_196 Postbus AA ZEVENBERGEN Betreft: Initiatiefvoorstel Moerdijk Telefoon (0168) 46 20 71 Fax (0168) 46 20 71 Specht 30 moerdijk@pvda.nl 4793 HN Fijnaart www.moerdijk.pvda.nl Gemeente Moerdijk Fijnaart, 12 september 2005 t.a.v. Raadsgriffie Ons kenmerk: pvda2005_196

Nadere informatie

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ)

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin (BZK/AZ) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der Koningin

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

In het navolgende worden de ingediende zienswijzen verwoord en inhoudelijk behandeld.

In het navolgende worden de ingediende zienswijzen verwoord en inhoudelijk behandeld. Nota van Beantwoording zienswijzen WP-UP Akkers In het navolgende worden de ingediende zienswijzen verwoord en inhoudelijk behandeld. De zienswijzen worden hieronder verwoord en beantwoord. De zienswijzen

Nadere informatie

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0918 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV04.0184 Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1. Bijgaande brief met

Nadere informatie

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0577/17 06 2002 Dienst : BoWo

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012

Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.; gehoord de commissie Maatschappelijke Zaken; overwegende dat het van

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL TT] 0 "

RAADSVOORSTEL TT] 0 RAADSVOORSTEL TT] 0 " 17R.00756 ŻÈ} gemeente WOERDEN Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 19 december 2017 Portefeuillehouder(s): Ten Hagen Portefeuille(s): Vastgoed, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

De raad van de gemeente Cranendonck in vergadering bijeen op 25 november 2014,

De raad van de gemeente Cranendonck in vergadering bijeen op 25 november 2014, T ' Betreft: Reactienota op raadsprogramma Samen Vooruit Agendapunt 5 Raadsvergadering: 25 november 2014 De raad van de gemeente Cranendonck in vergadering bijeen op 25 november 2014, overwegende dat:

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen Beleidsregels Huiswerkbegeleiding en Bijles Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. A.L. van der Kraan Telefoon 5114061 E-mail: alkraan@haarlem.nl SZW/WB

Nadere informatie

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor..

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor.. mimommomov immimmw' immumr =Nor..amon RAADSVOORSTEL ONTVVERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN VOOR HET OpRICHTEN VAN ZES STUKS GARAGE UNITS ACHTER VAN DER HEIJDENLAAN 15 Gemeente Zeist Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 17 december 2015 Agendanummer : 09 Datum : 11 november 2015 Onderwerp Bestemmingsplan Nieuwe Klif Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit 1. in te stemmen met

Nadere informatie

B&W-voorstel. 1) Status

B&W-voorstel. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering voor transformatie voormalig kantoor Brabants Dagblad aan het Emmaplein naar 56 woonstudio s en 550 m2 kantoorruimte. 1) Status Het voorstel heeft betrekking

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014.

De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014. RAADSBESLUIT nummer: VII-6 De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014. Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013 inzake Vast te stellen

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 06.1013 d.d. 5 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijze van afdoening van motie 1 begrotingsbehandeling 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM 1. In te stemmen met

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

De nieuwe entree van Hilversum

De nieuwe entree van Hilversum De nieuwe entree van Hilversum Het stationsgebied over vijftien jaar: een waardig visitekaartje voor de Mediastad in het groen. Door de ontwikkeling van deze belangrijke entree zet Hilversum zich weer

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad 2 5 JUNI 2013 Gemeente Langedijk Conform Amendement A9-1: aangenomen Amendement A9-2:verworpen Motie M9-1: aangehouden voor stemming Raadsvergadering Agendanummer Portefeuillehouder Afdeling Opsteller

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad n.v.t. W.F. Mulckhuijse (SP), R. Pet (GroenLinks), K.G. van Rijn (PvdA), K. Jongejan (VVD) In te vullen door Raadsgriffie Portefeuillehouder nvt nvt RV-nummer: RV-68/2008

Nadere informatie

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen Datum: 31 oktober 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 26 januari 2012 Nummer : 14 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : Bouwen en Wonen Opsteller : M. Schipper Productiedatum

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0145 Rv. nr.: 12.0145 B en W-besluit d.d.: 27-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1139 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen Raad-2009-087 Disnummer: 111093 Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier Meegestuurde stukken: Geen Ter inzage liggende stukken: 1. Ontwerpbestemmingsplan 2. Raadsbesluit inzake krediet Kloosterkwartier

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017

VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 VERSLAG BELANGHEBBENDENBIJEENKOMST RIJNLANDLAAN - 29 NOVEMBER 2017 Op 29 november 2017 was in De Groene Loper een bewonersbijeenkomst over de verkavelingsvarianten voor sociale woningbouw, Veurs Voorburg

Nadere informatie

Amendement: Raadsvoorstel Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Kom budel

Amendement: Raadsvoorstel Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Kom budel Amendement: Raadsvoorstel Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Kom budel De raad van de gemeente Cranendonck in vergadering bijeen d.d. 15 december 2015, In december 2014 reeds een principe verzoek is

Nadere informatie

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011, RV 10.0161 Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Bestemmingsplan Stroinkslanden Herstructurering 2014. Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen

Bestemmingsplan Stroinkslanden Herstructurering 2014. Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Stroinkslanden Herstructurering 2014 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen Gemeente Enschede Programma Stedelijke Ontwikkeling Afdeling Bestemmingsplannen November 2014 OVERZICHT

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid

Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid en kadernota minimabeleid Raadsvoorstel *Z0298FEAD10* Aan de raad Documentnummer : INT-16-25262 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Evaluatie kadernota minimabeleid 2012- en kadernota minimabeleid 2016-2019 Inleiding Het minimabeleid

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Hier komt tekst Huurdersraad portaal. Utrecht.nl

Hier komt tekst Huurdersraad portaal. Utrecht.nl Hier komt tekst Huurdersraad portaal 13 Hier mei2019 komt ook tekst Speerpunten Woonvisie Versnellen en (langdurig) verhogen bouwproductie; We gebruiken de groei van de stad en stimuleren onze partners

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie