RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,"

Transcriptie

1 RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone rond station Lammenschans; de NS parkeerders zullen hierdoor op het huidige parkeerterrein Ananasweg parkeren waarmee men de overige parkeerders op het bedrijventerrein hindert of men wordt de file ingejaagd; op het parkeerterrein Ananasweg wordt volgens het plan van De Raad Bouw een sloepenhaven gegraven, waarvan de vraag is of hier behoefte aan is; het parkeerterrein aan de Ananasweg wordt al zeker 10 jaar als openbaar parkeerterrein gebruikt; het resterende bedrijventerrein niet wordt herontwikkeld; de sloepenhaven kan alleen gerealiseerd worden via een wijziging van het bestemmingsplan; verzoekt het college: bij de nog op te stellen bestemmingsplanwijziging de sloepenhaven niet op te nemen en het terrein te bestemmen als parkeerterrein; Peter Labrujère (SLO) Eli de Graaf (SLO) Deze motie is verworpen met dien verstande dat de fractie van SLO wordt geacht voor te hebben gestemd.

2 RV Afronding restproblematiek restauratie Pieterskerk Amendement: A110001/1 Onderwerp: Red de Proveniershuisjes! De gemeenteraad van Leiden, bijeen in vergadering op 10 maart 2011, besluit punt 1 van het raadsvoorstel te vervangen door de volgende tekst: 1. Niet af te wijken van de garantiebepalingen en aldus géén medewerking te verlenen aan het doorhalen van het destijds ten behoeve van de gemeente Leiden gevestigd hypotheekrecht op het zakelijk recht van opstal en het recht van eigendom van de gebouwen plaatselijk bekend Pieterskerkhof 1,3,5,7,9,11,13,15,17,19 en Eenmalig een bedrag ad ter beschikking te stellen aan de Stichting Pieterskerk uit de Nuon-middelen teneinde de restproblematiek van de restauratie van de kerk en het liquiditeitsprobleem van de Stichting op te lossen. Dit onder de voorwaarde dat Stichting Pieterskerk Leiden en de Stichting Vrienden van de Pieterskerk zich schriftelijk verbinden aan de onderstaande punten: a. de Stichting Pieterskerk Leiden rapporteert ten aanzien van de restauratie halfjaarlijks over de realisatie van de reeds aangegane verplichtingen totdat alle werkzaamheden ten aanzien van de verplichtingen gereed zijn; b. de Stichting Pieterskerk Leiden gaat ten aanzien van restauratie of onderhoud van het gebouw geen nieuwe verplichtingen aan zonder dekking; c. de Stichting Pieterskerk Leiden verstrekt de komende 3 jaar jaarlijks voor 1 september halfjaarcijfers over de realisatie van de exploitatiebegroting en verstrekt daarbij een bijgestelde begroting tot eind van het betreffende jaar; d. er wordt in overleg tussen de gemeente en de Stichting Pieterskerk Leiden bepaald hoe het toezicht vanuit de gemeente in verband met de garantstelling wordt vormgegeven bij een door de Stichting Pieterskerk beoogde wijziging van de bestuursstructuur die voldoet aan de code cultural governance. Zulks gebeurt uiterlijk vóór 1 mei e. de Stichting Vrienden van de Pieterskerk verleent kwijtschelding van de lening ad Paul Laudy (VVD) Toelichting: Doel van dit voorstel is tweeledig: 1) Oplossen van de restproblematiek van de restauratie en het incidentele liquiditeitsprobleem van de Pieterskerk. 2) Voorkomen dat cultureel erfgoed dat onlosmakelijk verbonden is met de Pieterskerk, te weten de 11 proveniershuisjes, verkocht wordt.

3 De gemeente heeft geld uit de Nuon-baten ter beschikking om incidenteel en duurzaam (ten behoeve van toekomstige generaties Leidenaars) plannen te bekostigen. Indieners zijn van mening dat de Pieterskerk zich voor deze criteria kwalificeert. Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fractie van de VVD wordt geacht voor te hebben gestemd.

4 Amendement: A110003/2 Onderwerp: iedereen telt mee het participatiebudget bedoeld is voor iedereen die ondersteuning nodig heeft op het gebied van re-integratie; het college zelf aangeeft geen enkele groep buiten te willen sluiten; het college vindt dat alle cliënten in een traject moeten zitten (sluitende aanpak); de focus in de huidige nota ligt op het ondersteunen van mensen met een kleine afstand tot de arbeidsmarkt; als gevolg van deze focus een hele grote groep mensen aan de kant blijft staan; niet investeren in mensen met een grotere of grote afstand tot de arbeidsmarkt heeft tot gevolg dat je deze mensen voorgoed afschrijft; het investeren in deze mensen er ook voor zorgt dat zij dichter bij de arbeidsmarkt komen; BESLUIT: Besluitpunt 1d. als volgt te wijzigen: re-integratie is arbeidsmarktgericht. Trajecten met sociale activering en/of zorg zijn ook trajecten die mensen een stap dichter bij de arbeidsmarkt brengen. Daarmee zijn deze trajecten ook arbeidsmarktgericht. Robert-Jan van Ette (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Louk Rademaker (SP) Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP, en PvdD worden geacht voor te hebben gestemd.

5 Amendement: A110003/3 Onderwerp: subsidie Stadsparkeerplan betalen uit parkeerbeleid de WIW- en ID-banen al sinds 2004 geen onderdeel meer uitmaken van het reïntegratiebeleid; Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) bij voortzetting van het huidige beleid duizend euro aan loonkostensubsidie ID van de gemeente ontvangt; SSL een grote maatschappelijk en economische meerwaarde heeft voor de gemeente Leiden; het college voorstelt om de ID banen bij SSL versneld af te bouwen; het college voorstelt om te bezuinigen op trajecten voor zorg- en sociale activering tot 250 duizend euro (het huidige budget is duizend euro) en er daardoor niet voldoende trajecten beschikbaar zijn; de ID-banen bij SSL geen onderdeel meer zijn van het reïntegratiebeleid; salarislasten daarom niet meer ten laste van het participatiebudget hoeven te komen; SSL een grote meerwaarde heeft voor de stad Leiden en onderdeel uitmaakt van het parkeerbeleid; BESLUIT: aan Besluitpunt 1k. toe te voegen: ID-banen bij Stadsparkeerplan Leiden worden uit het parkeerbeleid betaald ; het geld dat hiermee vrijkomt in het programma Werk & Inkomen wordt met voorrang ingezet voor trajecten met zorg en sociale activering en voorschakeltrajecten WSW; Robert-Jan van Ette (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP, PvdD en SLO worden geacht voor te hebben gestemd. Mevrouw Gilissen (VVD) en de heer Labrujère (SLO) waren tijdens de stemming afwezig.

6 Amendement: A110003/3 Onderwerp: subsidie Stadsparkeerplan betalen uit parkeerbeleid de WIW- en ID-banen al sinds 2004 geen onderdeel meer uitmaken van het reïntegratiebeleid; Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) bij voortzetting van het huidige beleid duizend euro aan loonkostensubsidie ID van de gemeente ontvangt; SSL een grote maatschappelijk en economische meerwaarde heeft voor de gemeente Leiden; het college voorstelt om de ID banen bij SSL versneld af te bouwen; het college voorstelt om te bezuinigen op trajecten voor zorg- en sociale activering tot 250 duizend euro (het huidige budget is duizend euro) en er daardoor niet voldoende trajecten beschikbaar zijn; de ID-banen bij SSL geen onderdeel meer zijn van het reïntegratiebeleid; salarislasten daarom niet meer ten laste van het participatiebudget hoeven te komen; SSL een grote meerwaarde heeft voor de stad Leiden en onderdeel uitmaakt van het parkeerbeleid; BESLUIT: aan Besluitpunt 1k. toe te voegen: ID-banen bij Stadsparkeerplan Leiden worden uit het parkeerbeleid betaald ; het geld dat hiermee vrijkomt in het programma Werk & Inkomen wordt met voorrang ingezet voor trajecten met zorg en sociale activering en voorschakeltrajecten WSW; Robert-Jan van Ette (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP, PvdD en SLO worden geacht voor te hebben gestemd. Mevrouw Gilissen (VVD) en de heer Labrujère (SLO) waren tijdens de stemming afwezig.

7 Amendement: A110003/4 Onderwerp: het individu is leidend, niet het budget. er fors bezuinigd moet worden; het college vindt dat het budget leidend is; het bij reïntegratie gaat om mensen; rekening houden met het individu en zijn of haar omstandigheden de kansen op het kiezen van bijvoorbeeld het juiste reïntegratie-instrument juist kunnen vergroten; BESLUIT: besluitpunt 1p. als volgt te wijzigen: het belang van de cliënt is leidend. Het budget is een beperking waar rekening mee gehouden moet worden. Robert-Jan van Ette (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Louk Rademaker (SP) Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP en PvdD worden geacht voor te hebben gestemd.

8 Amendement: A110003/6 Onderwerp: Meer aandacht voor de kwetsbare cliënten gehoord de beraadslagingen, het college voorstelt om te bezuinigen op trajecten voor Zorg en Sociale Activering tot 250 duizend euro; het huidige budget voor Zorg en Sociale activeringstrajecten 800 duizend euro is; volgens de consulenten meer dan de helft van de cliënten baat heeft bij Zorg en Sociale Activeringstrajecten, en dat voor hen het niet realistisch is dat zij op korte termijn een nieuwe baan vinden; het college voorstelt dat alle nieuwe cliënten verplicht zes weken in het Participatiecentrum gaan werken; het doel van het Participatiecentrum drieledig is: de poortwachtersfunctie, voor analyse en voor werkritme van de cliënten; volgens de consulenten maximaal 1/3 van de cliënten baat heeft bij een traject waar werkritme opdoen centraal staat; een verplichte deelname van zes weken in het Participatiecentrum niet voor alle cliënten zinvol is; het wel zinvol is voor alle cliënten dat het Participatiecentrum gebruikt wordt voor een analyse om zodoende een goed vervolgtraject te vinden; de analyse zelf korter kan dan zes weken; alleen voor de groep cliënten die er baat bij heeft, zou het werkritme -deel van het Participatiecentrum beschikbaar moeten zijn; deze beperking van het Participatiecentrum financiële ruimte biedt om meer trajecten te bieden aan de meest kwetsbaren; BESLUIT: Besluitpunt 1c. als volgt te wijzigen: participatiemiddelen worden met voorrang ingezet voor bevordering van arbeidsparticipatie; daarom moet de verplichte analyse bij het Participatiecentrum zo snel mogelijk worden afgerond; Besluitpunt 1d. als volgt te wijzigen: re-integratie is arbeidsmarktgericht; voor de kwetsbare cliënten waar betaald werk niet op korte termijn realistisch is zijn zorg- en sociale activeringstrajecten beschikbaar; Besluitpunt 1g. als volgt te wijzigen: bijstandsaanvragers (27+) volgen een verplicht leerwerktraject van twee weken, waarin met het oog op de keuze voor een vervolgtraject een analyse wordt gemaakt.

9 Besluitpunt 1j. als volgt te wijzigen: er wordt een maximumbedrag gesteld voor de trajecten sociale activering en zorg, te weten 800 duizend euro; hier wordt actief aansluiting gezocht bij de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO); Het benodigde bedrag voor de trajecten sociale activering en zorg, te weten 550 duizend euro in 2012, wordt verkregen door de begroting voor het Participatiecentrum te verlagen met eenzelfde bedrag. Louk Rademaker (SP) Robert-Jan van Ette (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GroenLinks) Toelichting op de dekking In het Collegevoorstel staat het Participatiecentrum voor duizend euro begroot in 2012, voor trajecten van 6 weken. Door dat terug te brengen tot 2 weken, moet circa de helft van dat budget beschikbaar komen voor trajecten zorg en sociale activering. Overigens is een analyse van 6 weken uitzonderlijk lang. Uit een klein marktonderzoek kan geconstateerd worden dat veel reïntegratie-analyses circa 5 werkdagen duren. Dit amendement is verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP en PvdD worden geacht voor te hebben gestemd.

10 Amendement: A110003/7 Onderwerp: Minder verplichtingen voor kansrijke cliënten, meer mogelijkheden voor kansarme jeugd gehoord de beraadslagingen, het college voorstelt om te bezuinigen op trajecten van het Oriëntatiejaar; het Oriëntatiejaar een zeer succesvol (>80% succes) traject voor kansarme jongeren is; het college vindt dat alle cliënten in een traject moeten zitten ( sluitende aanpak ); volgens de consulenten circa 10% van de cliënten in staat is om zonder een traject maar met eventueel sollicitatietraining een nieuwe baan te vinden ( kansrijke cliënten ); sluitende aanpak een goed uitgangspunt is, maar gezien de financiële beperkingen het verstandig is alleen trajecten aan te bieden aan cliënten die dat nodig hebben; de kansrijke cliënten daarom de mogelijkheid moeten krijgen om zonder traject, maar met strenge handhaving van de sollicitatieplicht en eventueel sollicitatietraining, op zoek te gaan naar een baan; daardoor geld beschikbaar komt voor de huidige succesvolle trajecten voor de kansarme jeugd (dat wil zeggen 13 trajecten op jaarbasis voor het Oriëntatiejaar); BESLUIT: Besluitpunt 1f. als volgt te wijzigen: jongeren tot 27 jaar, die zich melden voor een WIJ-voorziening worden in beginsel teruggeleid naar school, studiefinanciering gaat voor op bijstand; voor de kansarme jongeren blijven het huidig aantal succesvolle trajecten (zoals het Oriëntatiejaar) beschikbaar; Louk Rademaker (SP) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Toelichting op de dekking Vanuit het reïntegratiebudget is er circa euro per cliënt per jaar beschikbaar. De trajecten van het Oriëntatiejaar zijn succesvol maar kosten gemiddeld euro per jaar. De kosten van 6 extra trajecten ten opzichte van het Collegevoorstel kunnen gedekt worden door minder begeleiding aan de circa 10 % kansrijken te geven. Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP en PvdD worden geacht voor te hebben gestemd.

11 Motie: M110003/7 Onderwerp: Meer aandacht voor de kwetsbare cliënten gehoord de beraadslagingen, het college voorstelt om te bezuinigen op trajecten voor Zorg en Sociale Activering tot 250 duizend euro; het huidige budget voor Zorg en Sociale activeringstrajecten 800 duizend euro is; volgens de consulenten meer dan de helft van de cliënten baat heeft bij Zorg en Sociale Activeringstrajecten, en dat voor hen het niet realistisch is dat zij op korte termijn een nieuwe baan vinden; zonder trajecten Sociale Activering en Zorg veel mensen niet mee kunnen draaien in de samenleving; het onwenselijk is om zo een verloren generatie te creëren; later dit jaar het College een voorstel zal doen om een deel van de trajecten sociale activering en zorg te betrekken bij de WMO; Roept het college op om: het huidige aantal trajecten Sociale Activering en Zorg te handhaven; de uitwerking en financiering hiervan te bespreken in samenhang met de WMO bij de Perspectiefnota; Louk Rademaker (SP) Deze motie is verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP, PvdD en de heer de Graaf (SLO) worden geacht voor te hebben gestemd.

12 RV Middelen Wet ontwikkelingskansen Kwaliteit en Educatie OKE t.b.v. peuterspeelzaalwerk Amendement: A110004/2 Onderwerp: Kinderopvang het College voorstelt ,- van de gelden uit de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (OKE) te besteden aan het opvangen van de CAO stijging voor peuterspeelzaalwerk; de gelden uit de wet OKE bedoeld zijn voor de ontwikkeling van kinderen en het vergroten van hun kansen om het basisonderwijs goed te doorlopen; veel doelgroep kinderen uit een gezin komen waarvan het inkomen op bijstandsniveau ligt; de Beleidsvisie Participatie kinderopvang als eigen verantwoordelijkheid voor bijstandsgerechtigden bestempelt; dit ertoe kan leiden dat (alleenstaande) ouders mogelijk niet in staat zijn tot het volgen van een reïntegratietraject; Draagt op: besluit b te wijzigen in ,00 te reserveren voor uitbreiding peuterspeelzaalmogelijkheden om (een van de) ouders in staat te stellen een reïntegratietraject te volgen; Moniek van Sandick (CDA) Judith Sandriman (CDA) Dit amendement wordt verworpen met dien verstande dat de fractie van het CDA wordt geacht voor te hebben gestemd.

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010,

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010, RV 10.0076 Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade Motie: 2 Onderwerp: inrichtingsontwerp sportaccommodatie GOL Sport constaterende dat het bestuur van GOL Sport tijdens de inspraakronde bij het onderhavige

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009, RV 09.0030 Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0148 Rv. nr.: 09.0148 B&W-besluit d.d.: 1-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1353 Naam programma +onderdeel: Programma 8, Cultuur, sport en recreatie, beleidsterrein cultureel erfgoed Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A110104/1 D66 Geen woningbouw in weidevogelgebied. A110110/1 PvdA 3 Oktober haring en wittebrood A110110/2 PvdA Huis van

Nadere informatie

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009,

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009, Amendement: A090130/2 Onderwerp: Renovatie in plaats van sloop - deze Structuurvisie niets zegt over sloopplannen van betaalbare woningen; - in de Prestatieafspraken met corporaties is afgesproken dat

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP).

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP). GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 15 april 2010. VOORZITTER: mevrouw Van Gruting, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 37 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad n.v.t. W.F. Mulckhuijse (SP), R. Pet (GroenLinks), K.G. van Rijn (PvdA), K. Jongejan (VVD) In te vullen door Raadsgriffie Portefeuillehouder nvt nvt RV-nummer: RV-68/2008

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.1298, d.d. 4-1-2011 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van de schriftelijke vragen van Zevenbergen en Van Gruting, VVD d.d. 17 november 2010 met betrekking tot de liquiditeitsproblemen

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, RV 08.0051 Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0020 Rv. nr.: 12.0020 B en W-besluit d.d.: 14-02-2012 B en W-besluit nr.: 12.0076 Naam programma: Werk en inkomen Onderwerp: Besteding middelen voor afbouw ID- en WIW banen Aanleiding:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

Startnotitie Werken naar Vermogen

Startnotitie Werken naar Vermogen Startnotitie Werken naar Vermogen 1. ACHTERGROND 1.1. Aanleiding Voor u ligt de Startnotitie Werken naar Vermogen. Concrete aanleiding voor deze Startnotitie is de aangenomen motie van het CDA van 15 november

Nadere informatie

De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand

De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand De Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand Artikel 1. Begrippen 1. de belanghebbende: het lid van de doelgroep dat aanspraak maakt op ondersteuning of aan wie ondersteuning wordt geboden; 2. jongere:

Nadere informatie

31 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

31 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 31 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f " " f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omni

PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f   f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omni PVDA G R O E N L I N KD6 S 6 f " " f u BRUG-M Amendement Doelgroepenvervoer 16-vanRijsw-06 - Uitwerking doelgroepenvervoer Limburg - Wijziging GR Omnibuzz De Raad van de gemeente Meerssen in vergadering

Nadere informatie

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008,

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008, RV 08.0080 Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Amendement: 1 Onderwerp: eigen bijdrage scootmobiels - de rechtbank van Arnhem heeft geoordeeld het vaststellen van de eigen bijdrage de bevoegdheid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0055 Rv. nr.: 12.0055 B en W-besluit d.d.: 15-05-2012 B en W-besluit nr.: 12.0509 Naam programma: Alle programma's. Onderwerp: 1ste Bestuursrapportage 2012. Aanleiding: De Bestuursrapportage

Nadere informatie

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens Tweede Kamer, 87e vergadering Woensdag 29 mei 2019 Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens de VVD het woord. Mevrouw Lodders (VVD): Voorzitter. We gaan

Nadere informatie

Inzet van middelen: dekking Dekking vindt plaats vanuit de reguliere financiële middelen armoedebestrijding.

Inzet van middelen: dekking Dekking vindt plaats vanuit de reguliere financiële middelen armoedebestrijding. Raad V200900744 Onderwerp: Kaders nota armoedebeleid Collegevoorstel Inleiding: De gemeente Heusden kiest voor een nieuwe aanpak van armoedebestrijding. Deze aanpak wordt vastgelegd in een nota armoedebeleid.

Nadere informatie

Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010

Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010 Resultaten Schaduwkamer.nl tot en met 7 november 2010 Op 15 juni 2010 is Schaduwkamer van start gegaan. Op deze site kunnen alle Nederlandse kiezers met de Tweede Kamer meestemmen met belangrijke moties.

Nadere informatie

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen 1. Inleiding Waarom deze nota? Voor de begroting van 2008 zou er zekerheid moeten zijn over de toekomstige financiering van de FHLO en het Team Wonen. Die is er niet,

Nadere informatie

2. Bijgaande begrotingswijziging vast te stellen.

2. Bijgaande begrotingswijziging vast te stellen. Agendapunt : 7. Voorstelnummer : 05-029 Raadsvergadering : 12 mei 2011 Naam opsteller : Laureen Hulskamp Informatie op te vragen bij : tst.: 170 Portefeuillehouders : Alwin Hietbrink Onderwerp: Beleidsnota

Nadere informatie

Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo

Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Plan van Aanpak 2015 BUCH-gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Plan van Aanpak 2015 Werkwinkel BUCH Aan Gemeente Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo Van John van den Oord, projectleider Marcel

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem. Haarlem, mei 2011. Geachte voorzitter,

Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem. Haarlem, mei 2011. Geachte voorzitter, Aan de voorzitter van de Gemeenteraad van Haarlem Haarlem, mei 2011 Geachte voorzitter, Conform artikel 36 van het Reglement van Orde, doe ik u hierbij een initiatiefvoorstel Haarlemse Banen Begeleid Werken.

Nadere informatie

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor.

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor. Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) datum 11 maart 2014 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363

Raadsstuk. Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363 Raadsstuk Onderwerp: Maatschappelijke participatie door kinderen (Kansen voor de jeugd II) Reg.nummer: 2009/235363 1. Inleiding Kinderen die in armoede opgroeien krijgen vaak minder kansen om mee te doen

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang gemeente Eindhoven Concernstaf Bestsarssecretariaat Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden" in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd:

RAADSVOORSTEL. -Wijzigen van de verordening Reïntegratie Anw-ers en niet-uitkeringsgerechtigden in die zin dat volgende artikelen worden ingevoegd: Gemeente Bergen op Zoom RVB02-0046 ifcvirgadewng AUG. 2002 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp Penaal \: : Wijzigen van de verordening "Reïntegratie Anw-ers en nietuitkeringsgerechtigden"

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 22 april 2009 Betreffende wetsvoorstel: 31780

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 4 juli 2013 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Datum bijeenkomst Voorstel Standpunten t.a.v. besluit Besluit In het kader van/ 30-10-07 Vaststellen van het integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester

Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester Sociaal Domein 2016: De Uitdaging Hoe krijgen we mensen aan het werk? Evelien Meester De uitdagingen van de Participatiewet U heeft van René Paas gehoord waar op hoofdlijnen de knelpunten zitten in de

Nadere informatie

Amendement Museum Vlaardingen Extern adviseur

Amendement Museum Vlaardingen Extern adviseur Amendement Museum Vlaardingen Extern adviseur De raad van de gemeente Vlaardingen, in vergadering bijeen op 2, 8 en 9 november 2017, behandelend de Begroting 2018 en de Meerjarenbegroting 2019-2021; Overwegende

Nadere informatie

De heer Öztürk (PvdA): Voorzitter. Bij de stemmingen onder punt 3, over de begroting van Economische Zaken, houd ik onze motie op stuk nr. 27 aan.

De heer Öztürk (PvdA): Voorzitter. Bij de stemmingen onder punt 3, over de begroting van Economische Zaken, houd ik onze motie op stuk nr. 27 aan. Mededelingen stemmingen Ik verzoek de leden, hun plaatsen in te nemen. Voor wij gaan stemmen, geef ik als eerste het woord aan de heer Öztürk van de Partij van de Arbeid, die een wijziging wil doorgeven

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap

Cultuur en Wetenschap 15 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, (VIII) voor het jaar 2015, te weten:

Nadere informatie

Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden. Datum uw brief

Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden. Datum uw brief Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden Aan de Gemeenteraad Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

cpfòcoíckç^ De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 28 juni 2012

cpfòcoíckç^ De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 28 juni 2012 Heerhugowaard Motie Heerhugowaard se Onafhankelijke Partij #PVDA h cpfòcoíckç^ ccnnjgo WAARD Onderwerp Armoedebeleid De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 28 juni 2012 gehoord

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten Onze ref.: 100211

Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten Onze ref.: 100211 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid T.a.v. de minister mr J.P.H. Donner Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG Utrecht, 10 mei 2010 Onderwerp: inzicht in uitgaven en bereik re-integratiemiddelen gemeenten

Nadere informatie

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa Cranendonck CRANENDONCK Amendement agendapunt 6 : heroverweging minimabeleid 2015 De Raad van de gemeente Cranendonck bijeen op 3 februari 2015, Overwegende dat: ~ het enige verschil tussen scenario 4

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning RV 07.0128 Amendement 1 Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning constaterende dat, - de splitsingsvergunning komt te vervallen voor appartementen en blokwoningen

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand

Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Uitvoeringsbesluit Reïntegratieverordening Wet Werk en Bijstand Paragraaf 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. uitkeringsgerechtigden: personen

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI 36 Burgerzaken 19 augustus 2009 onderwerp Verordeningen en beleidsregels Kompas Inleiding Bij brief van 24 april jl. verzoekt het bestuur van Kompas het

Nadere informatie

Werken aan een Duurzame Toekomst

Werken aan een Duurzame Toekomst 2 Werken aan een Duurzame Toekomst Sterk, Sociaal, Solide./> F/x \:.i t / /\ GROENUMIlffi n NUMEGEN IJ W PARTIJ VAN DE ARBEID Nijmegen -^S ^ &...^(i** Perspectiefnota 22-25 Amendement GroenLinks, PvdA

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0085 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0085 B&W-besluit d.d.: 09-09-2008 B&W-besluit nr.: 08.0849 Naam programma +onderdeel: Programma 8 Sport, cultuur en recreatie Onderwerp: Aanvullen garantstelling

Nadere informatie

Per 1 januari 2013 is zowel de nieuwe Wet Inburgering in werking getreden alsook de Wet Kinderopvang gewijzigd.

Per 1 januari 2013 is zowel de nieuwe Wet Inburgering in werking getreden alsook de Wet Kinderopvang gewijzigd. Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI IBR 14 oktober 2013 onderwerp Verordening Wet Inburgering & Verordening Wet Kinderopvang 7740 zaakkenmerk Inleiding Per 1 januari 2013 is zowel de nieuwe

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van. : wethouder F.J.P.M. Cuijpers. Onderwerp : aanvullend re-integratiebudget Voorstelnummer : 16.

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van. : wethouder F.J.P.M. Cuijpers. Onderwerp : aanvullend re-integratiebudget Voorstelnummer : 16. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : wethouder F.J.P.M. Cuijpers Onderwerp : aanvullend re-integratiebudget 2016 Voorstelnummer : 16.42 Info bij afdelingshoofd : Fred Donk Telefoonnummer :

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen.

Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen. svoorstel jaar stuknr. Onderwerp: Rekenkamercommissie Emmen: Onderzoek Re-integratiebeleid Emmen. Portefeuillehouder: C. Bijl Griffie Griffie A.S.Heine, telefoon (0591-68 95 04) Aan de gemeenteraad Voorgesteld

Nadere informatie

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013 SP DORDRECHT 1 1I 1 MPGR32013061209110050 GR3 12.06.2013 0050 g k 5 Usik M er wedestr aat 275 3313 GT DORDRECHT spil Aan de Drechtraad Postbus 619 3300 AP DORDRECHT Dordrecht, 10 juni 2013 Onderwerp: meev

Nadere informatie

Beslispunt: De bijgaande Verordening Individuele studietoeslag Participatiewet 2015 vast te stellen.

Beslispunt: De bijgaande Verordening Individuele studietoeslag Participatiewet 2015 vast te stellen. Aan de raad. Agendanummer : 8 Volgnummer : 52 Raadsvergadering : 29 oktober 2014 Kenmerk : sector samenleving Onderwerp : Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015. Brielle, 17 oktober

Nadere informatie

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE BOB 14/006 Aan de raad, BELEIDSKADERNOTITIE PARTICIPATIEWET HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Voorgeschiedenis / aanleiding Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen.

Nadere informatie

HEERHUGOWAARD. Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij. De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 28 juni 2012.

HEERHUGOWAARD. Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij. De raad van de gemeente Heerhugowaard in vergadering bijeen op 28 juni 2012. r o k kî2^ ĨĚî P VDA HEERHUGOWAARD Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij AMENDEMENT Onderwerp: armoedebeleid naar aanleiding van agendapunt 3A, RB2012072 bijlage A Voorjaarsnota 2012 status \jr\qfé^çjdú2^

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw

Nota van B&W. Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Onderwerp Extra middelen voor aanpak wachtlijsten Wsw Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. M. Hamstra Telefoon 5114426 E-mail: mhamstra@haarlem.nl PD/SZW Reg.nr. 2007/132142 Bijlagen

Nadere informatie

1. Het college stelt jaarlijks een beleidsplan re-integratie voor. 2. De gemeenteraad van Wormerland vraagt het college om

1. Het college stelt jaarlijks een beleidsplan re-integratie voor. 2. De gemeenteraad van Wormerland vraagt het college om RAADSVOORSTEL Datum aanmaak Onderwerp Programma en portefeuillehouder Raadsvergadering Aan de raad van de gemeente Wormerland Oktober 2013 Rekenkameronderzoek Kaderstelling & controle WWB in Sociale Zaken-

Nadere informatie

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden

Programma van Eisen voor de Call Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Gedeelde geschiedenis amsterdam.nl/gedeeldegeschiedenis Verkenning Nationale Museale Voorziening Slavernijverleden Inleiding De keuze voor een Call Vereiste gegevens Planning Procedure toetsing en beoordeling

Nadere informatie

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie)

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie) Tweede Kamer, 30e vergadering, donderdag 27 november 2014 Stemmingen o o o Stemmingen moties Veiligheid en Justitie Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie Stemmingen Begroting Veiligheid en

Nadere informatie

Gemeenteraad van Leiden

Gemeenteraad van Leiden Gemeenteraad van Leiden Verslag van de vergadering van de Raadscommissie Werk en Financiën, gehouden op donderdag 16 september 2010 in de Kapelzaal van het Stadhuis. Verslag gewijzigd vastgesteld d.d.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp:

De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering bijeen dd. 1 september 2016 Onderwerp: aangenomen / verworpen / ingetrokken In te vullen door de griffier AMENDEMENT NR Voor het amendement stemmen. Tegen het amendement stemmen. AMENDEMENT De raad van de gemeente IJsselstein in vergadering

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2001 2002 28 193 Wijziging van de Algemene bijstandswet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers en de Wet

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie

/ /{(/J**- ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinii ii

/ /{(/J**- ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinii ii Datum vergadering gemeenteraad 1 Raadsvoorstelnummer Agendapunt 8 juli 2014 RV/14/00449 11 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder W.M.Wilbrink diverse H.N. de Ronde Onderwerp Kadernota

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 1 3 0 A G H fddor P 2 De gemeentesecretaris; _.... Bezoekadres: De directie; Raadhuisplein 1 De clustermanagers;

Nadere informatie

NOTA VOOR DE RAAD. e informatie * TE 1. l i /. ' V Ĩ - * * * - ra ra. Datum: 19 juni 2015

NOTA VOOR DE RAAD. e informatie * TE 1. l i /. ' V Ĩ - * * * - ra ra. Datum: 19 juni 2015 e informatie * TE 1 r s plan. datum e JÉ ra ra N JA 1 NEE : îrtröuwelijk > WW w gemeente QOSterhOUt NOTA VOOR DE RAAD l i /. ' V Ĩ - * * * - Datum: 19 juni 2015 Nummer raadsnota: Bl.0150201 Onderwerp:

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 7. Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Let op! Concept-agenda tbv Presidium Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 29 november 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Het door de raad vastgestelde subsidieplafond voor de voorschoolse voorzieningen van te verhogen tot

Voorstel om te besluiten Het door de raad vastgestelde subsidieplafond voor de voorschoolse voorzieningen van te verhogen tot Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 13 september 2017 / 74 / 2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Ophoging subsidieplafond voorschoolse voorzieningen Programma Onderwijs Portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Onderwerp: Actualisering specifieke uitkeringen.

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Onderwerp: Actualisering specifieke uitkeringen. Rv. nr.: RAADSVOORSTEL B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Algemene dekkingsmiddelen Onderwerp: Actualisering algemene uitkering 2015 o.b.v. september- en decembercirculaire 2014.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01201 RV2011.139 Gemeente Bussum Vaststellen verordening Wet Inburgering 2012 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum

Nadere informatie

Onderstaand overzicht uit de voorjaarsnota 2017 is bijgewerkt met de resultaten van de meicirculaire 2016.

Onderstaand overzicht uit de voorjaarsnota 2017 is bijgewerkt met de resultaten van de meicirculaire 2016. Memo Aan: Gemeenteraad Oude IJsselstreek Cc: Van: College B&W Datum: 14 juni 2016 Kenmerk: 16ini01540 Onderwerp: Meicirculaire 2016 Geachte gemeenteraad, In deze memo vindt u de informatie over de Meicirculaire

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg BESLUIT Uitvoeringsbesluit re-integratie/werkleeraanbod voor de nadere invulling van de artikelen 12, derde lid, 17, tweede lid, 18, derde lid, 20, tweede lid en 24 derde lid van de Verordening werk en bijstand,

Nadere informatie

Besluitenlijst. Omnummer: 22

Besluitenlijst. Omnummer: 22 Besluitenlijst van de besluitronde van de Politieke Avond van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 22 september 2010 om 20.00 uur in het stadhuis. Afwezig: N. Vergunst Omnummer: 22 1. Opening en

Nadere informatie