Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN"

Transcriptie

1 Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66 Geen taakstelling op sport A120098/6 SP Geen kaasschaaf 2013 A120098/7 SP Versterken minimabeleid A120098/11 D66 Weerstandsvermogen VERWORPEN 1 ste Onderwerp indiener A120098/3 PvdA Herhaling: geen tegenprestatie naar vermogen A120098/8 SP Taakstelling WWB A120098/9 SP Geen kaasschaaf 2014, dekking concernreserve A120098/10 SP Geen kaasschaaf 2014, dekking PRIL INGETROKKEN 1 ste Onderwerp indiener A120098/4 PvdA Geen Intensivering WWB-intake zonder inhoudelijke uitwerking De amendementen A3 en A5 zijn verworpen c.q. aanvaard op 13 november 2012

2 Amendement: A120098/1 Onderwerp: begroot budget inhuur externen De raad van de gemeente Leiden, in vergadering bijeen op 6 en 8 november 2012, Besluit in de begroting 2013: - het begrote budget voor de kostensoort inhuur externen te verhogen van 4,8 miljoen naar 12 miljoen. De dekking te regelen door het opnemen van stelposten op de kostensoorten salarislasten; - de raad heeft meerdere malen aan het college gevraagd om voor de kosten inhuur externen een realistische begroting te maken; - in de ontwerpbegroting 2013 er alleen sprake is van een realistische raming voor de kosten inhuur externen maar geen realistische begroting voor de kosten inhuur externen; - het niet mogelijk is per afdeling de kosten voor inhuur externen te begroten maar wel op de hoofdkostensoorten. Robert-Jan van Ette (PvdA) Mart Keuning (CU) Petra Bost (VVD) Dit amendement wordt met algemene stemmen aanvaard.

3 Amendement: A120098/2 Onderwerp: budget Rekenkamercommissie De raad van de gemeente Leiden, in vergadering bijeen op 6 en 8 november 2012, Besluit in de begroting 2013: - aan het budget van de Rekenkamercommissie een bedrag van toe te voegen; - dit bedrag te onttrekken aan de reserve Bedrijfsvoering concern, - de onderzoeken van de Rekenkamercommissie zijn een van de beperkte middelen die de raad heeft om het collegebeleid èn de gevolgen van eigen besluitvorming aan te toetsen; - het is, zonder vooruit te lopen op de evaluatie van de Rekenkamercommissie wenselijk om het aantal onderzoeken dat de Rekenkamercommissie doet nu niet te verminderen; - de reserve Rekenkamercommissie uitgeput is en niet meer kan aanvullen tot het oude bedrag voor onderzoek; - de reserve Bedrijfsvoering Concern er (mede) is om incidentele knelpunten in de bedrijfsvoering op te lossen; - de Rekenkamercommissie ondersteunt de bedrijfsvoering van de Raad. Robert-Jan van Ette (PvdA) Petra Borst (VVD) Mart Keuning (CU) Eli de Graaf (SLO) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Mark Koek (D66) Dit amendement is met algemene stemmen aanvaard.

4 Amendement:A120098/5 Onderwerp: geen taakstelling op sport De Raad van de gemeente Leiden, in vergadering bijeen op 6 en 8 november 2012, de taakstelling heroriëntatie organisatie sportondersteuning van voor de begrotingsjaren ongedaan te maken en te dekken door minder toe te voegen aan de concernreserve. Mark Koek (D66) Henny Keereweer (PvdA) Eli de Graaf (SLO) Het structureel toevoegen van aan de concernreserve is niet nodig. Voorts heeft het college niet aannemelijk kunnen maken dat het realiseerbaar is om structureel te besparen op sport. Dit amendement wordt op 13 november zonder hoofdelijke stemming aanvaard met dien verstande dat de fracties van VVD, GL, CDA, CU en SP worden geacht tegen te hebben gestemd.

5 Amendement: A120098/6 Onderwerp: geen kaasschaaf 2013 De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012, de taakstelling geen indexering van subsidies van voor begrotingsjaar 2013 ongedaan te maken en te dekken door minder toe te voegen aan de concernreserve. Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Esther Karsch-Spiro (PvdA) Toelichting Bij de behandeling van de Perspectiefnota (RV ) heeft de raad een amendement aangenomen om geen kaasschaafbezuiniging door te voeren op de subsidies. Dat amendement werd gesteund door alle partijen uitgezonderd de ChristenUnie. Het is ongewenst dat het College amendementen bij de Perspectiefnota niet verwerkt in de begroting. Overigens is er in eerdere begrotingen deze raadsperiode al besloten tot 2,8 miljoen euro aan structurele bezuinigingen op subsidies op Jeugd, Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. Ter dekking wordt het structurele overschot op de begroting (zie pagina 180 van de ontwerpbegroting) gebruikt. Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard met dien verstande dat de fracties van VVD, CDA, PvdD en CU worden geacht tegen te hebben gestemd.

6 Amendement: A120098/7 Onderwerp: versterken minimabeleid De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012, de inzet van de onder uitputting minimabeleid bezuinigingsmaatregelen voor de begroting terug te brengen naar en als dekking een deel van de extra toevoeging aan de concernreserve voor een bedrag van te gebruiken. Anna van den Boogaard (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (SL) Het is gebleken dat de wijzigingen van het minimabeleid in december 2011 gebaseerd waren op onjuiste schattingen. Die fout wordt hier hersteld. De extra 2 ton wordt ingezet om: - de vergoeding van een internetaansluiting, de aanschaf van een fiets en een computer via de declaratieregeling opnieuw mogelijk te maken; - de vergoeding voor chronisch zieken en gehandicapten te verhogen met 50,- op jaarbasis; - de vergoeding voor 65+ers te verhogen met 50,- op jaarbasis. Ter dekking wordt het structurele overschot op de begroting (zie pagina 180 van de ontwerpbegroting) gebruikt. Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard met dien verstande dat de fracties van SLO, CU, CDA, VVD en CDA worden geacht tegen te hebben gestemd.

7 Amendement: A120098/11 Onderwerp: Weerstandsvermogen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012 Op basis van de uitkomsten van de berekening van het weerstandsvermogen wordt een bedrag van uit de reserve compensatie dividend NUON geoormerkt als extra weerstandscapaciteit naast de reeds beschikbare weerstandscapaciteit van in de concernreserve. In het beleidskader weerstandsvermogen en risicomanagement RV staat bij beslispunt 8: Wanneer de benodigde weerstandscapaciteit groter is dan de beschikbare weerstandscapaciteit, doet het college in de paragraaf weerstandsvermogen een voorstel over de wijze hoe het hiermee om wil gaan. Wanneer de benodigde weerstandscapaciteit groter is dan 2% van de begrotingslasten, kan het college in zijn voorstel overwegen ook bestemmingsreserves en stille reserves mee te nemen in de berekening van de weerstandscapaciteit. Mark Koek (D66) Robert-Jan van Ette (PvdA) Eli de Graaf (SLO) Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming aanvaard met dien verstande dat de fracties van CDA, CU, VVD en LL worden geacht tegen te hebben gestemd.

8 (gewijzigd) Amendement: A120098/3 Onderwerp: herhaling: geen Tegenprestatie naar Vermogen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012 De laatste regel in het stukje 10A1.3 inzetten overige trajecten op pagina 111 dient gelezen te worden als: In overleg met de Gemeenteraad wordt bezien hoe vrijwilligerswerk en maatschappelijke participatie kan worden gestimuleerd en hoe dit zich verhoudt tot de tegenprestatie naar vermogen zoals opgenomen in de WWB. Anna van den Boogaard (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GroenLinks) Toelichting In deze begroting wordt weer voorgesteld de Tegenprestatie naar Vermogen in te voeren. Dit terwijl de raad vorig jaar een motie heeft aangenomen (Motie: M110088/3: Geen Tegenprestatie naar vermogen) waarin staat: In Leiden uitkeringsgerechtigden niet worden verplicht tot activiteiten die niet re-integratie ten doel te hebben. Er zijn nu geen dringende redenen aangegeven waarom dit instrument nu toch ingevoerd zou moeten worden. Bovendien is er geen inzicht hoe de wethouder de Tegenprestatie naar Vermogen zou willen invoeren. Dit amendement wordt op 13 november 2012 zonder hoofdelijke stemming verworpen met dien verstande dat de fracties van PvdA, GL, SP, SLO, LL, PvdD en CU worden geacht voor te hebben gestemd.

9 Amendement: A120098/8 Onderwerp: taakstelling WWB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012, - in besluitpunt 1 de Intensivering WWB-intake te vervangen door een Taakstelling WWB, waarbij uitdrukkelijk een deel van de taakstelling wordt ingevuld door het minimumloon te hanteren voor participatieplaatsen door middel van een vergoeding van de bedrijven/instellingen die een participatieplaats aanbieden. Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Het is veel beter om werkzoekenden te stimuleren en om hen kansen te bieden, dan om extra barrières op te werpen voor het recht op een uitkering. Een belangrijk onderdeel van het pad naar regulier werk is het opdoen van ervaringen als werknemer, met de daarbij behorende rechten en plichten. Daar hoort een minimumloon bij en dat kan makkelijk gerealiseerd worden als bedrijven of instellingen geld betalen voor een participatieplaats. Doordat mensen na afloop van een participatieplaats in de WW terechtkomen, kan de gemeente besparen op WWB-uitkering. De totale invulling van de taakstelling wordt besproken bij de beleidsbrief die door wethouder De Haan is toegezegd. Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming verworpen met dien verstande dat de fracties van GL en SP worden geacht voor te hebben gestemd.

10 Amendement: A120098/9 Onderwerp: geen kaasschaaf 2014 en verder, dekking concernreserve De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012, de taakstelling geen indexering van subsidies van voor begrotingsjaren ongedaan te maken en te dekken door minder toe te voegen aan de concernreserve. Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Bij de behandeling van de Perspectiefnota (RV ) heeft de raad een amendement aangenomen om geen kaasschaafbezuiniging door te voeren op de subsidies. Dat amendement werd gesteund door alle partijen uitgezonderd de ChristenUnie. Het is ongewenst dat het College amendementen bij de Perspectiefnota niet verwerkt in de begroting. Overigens is er in eerdere begrotingen deze raadsperiode al besloten tot 2,8 miljoen euro aan structurele bezuinigingen op subsidies op Jeugd, Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. Ter dekking wordt het structurele overschot op de begroting (zie pagina 180 van de ontwerpbegroting) gebruikt. Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming verworpen met dien verstande dat de fracties van GL, SP en PvdD worden geacht voor te hebben gestemd.

11 Amendement: A120098/10 Onderwerp: geen kaasschaaf 2014 en verder, dekking PRIL De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november 2012, de taakstelling geen indexering van subsidies van voor begrotingsjaren ongedaan te maken en te dekken door een onttrekking aan vereveningsreserve grondexploitaties. Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GL) Bij de behandeling van de Perspectiefnota (RV ) heeft de raad een amendement aangenomen om geen kaasschaafbezuiniging door te voeren op de subsidies. Dat amendement werd gesteund door alle partijen uitgezonderd de ChristenUnie. Het is ongewenst dat het College amendementen bij de Perspectiefnota niet verwerkt in de begroting. Eind juni is gebleken dat een jaarlijkse bijdrage van 1,2 miljoen euro van het PRIL aan de begroting niet was verwerkt. Tot 2007 was er zo n bijdrage en sindsdien was die bijdrage wel opgenomen in de begroting maar nooit overgemaakt. We stellen voor om die bijdrage voor 6 ton nog wel in te boeken. Dit betekent dat grote projecten in het PRIL de broekriem moeten aanhalen. De gevolgen voor de projecten in het RPIL worden besproken bij de Ruimtelijke Investeringsagenda. Overigens is er in eerdere begrotingen deze raadsperiode al besloten tot 2,8 miljoen euro aan structurele bezuinigingen op subsidies op Jeugd, Onderwijs, Cultuur, Welzijn en Zorg. Ter dekking wordt het structurele overschot op de begroting (zie pagina 180 van de ontwerpbegroting) gebruikt. Dit amendement wordt zonder hoofdelijke stemming verworpen met dien verstande dat de fracties van GL en SP worden geacht voor te hebben gestemd.

12 Amendement: A120098/4 Onderwerp: geen Intensivering WWB-intake zonder inhoudelijke uitwerking De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 6 en 8 november de maatregelen betreffende de Intensivering WWB-intake te schrappen uit de begroting 2013 en toe te voegen aan het programma Werk en Inkomen; - dit te dekken door in mindering te brengen op de jaarlijkse storting aan de concernreserve. Anna van den Boogaard (PvdA) Jan Thijs Leeuwrik Nieborg (GroenLinks) Aan het bezuinigingsvoorstel Intensivering WWB-intake dat bestaat uit het invoeren van een wachttijd voor de WWB en vaker de intake bij mensen thuis doen, is nog geen inhoudelijke discussie vooraf gegaan. Er kan dus nog niet met zekerheid gesteld worden dat deze maatregelen ook ingevoerd gaan worden. Bovendien is het geenszins duidelijk of de verwachte bezuiniging a met het invoeren van deze maatregelen gehaald kan worden (uit de Divosa Monitor blijkt dat het effect van het inzetten van zulke maatregelen nog niet aangetoond is). Teveel onzekerheden dus om per 2013 deze taakstelling te handhaven. Dit amendement is voor de stemming ingetrokken.

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011, RV 10.0161 Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A110104/1 D66 Geen woningbouw in weidevogelgebied. A110110/1 PvdA 3 Oktober haring en wittebrood A110110/2 PvdA Huis van

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor.

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor. Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) datum 11 maart 2014 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, RV 08.0051 Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot

Nadere informatie

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP).

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP). GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 15 april 2010. VOORZITTER: mevrouw Van Gruting, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 37 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Raadsvergadering 11 juli 2019

Raadsvergadering 11 juli 2019 Raadsvergadering 11 juli 2019 1. Opening 2. Inspraakronde 3. Vaststellen agenda 4. Algemene beschouwingen Voorjaarsdebat 5. Voorjaarsdebat 6. Reactie college Schorsing t.b.v. fractieberaad 7. Slotdebat

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

Bijdrage aan behandeling programmabegroting 2014 ( )

Bijdrage aan behandeling programmabegroting 2014 ( ) Datum : 6 november 2013 Bijdrage aan behandeling programmabegroting 2014 ( 2013-320) Meneer de voorzitter, geachte collega s en belangstellenden, We spreken vandaag alweer de laatste programmabegroting

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030

Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 juni 2014 AB14.00447 RV2014.030 Gemeente Bussum Vaststellen Perspectiefnota 2015 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA Bussum Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009, RV 09.0030 Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen

Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen Toetsingskaders Gemeenschappelijke Regelingen JAARREKENING 2012 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort

Nadere informatie

Kaders Financieel gezond Brummen

Kaders Financieel gezond Brummen Kaders Financieel gezond Brummen 1. Inleiding Naar aanleiding van de vaststelling van de Programmabegroting 2019-2022 en de aanbevelingen die de provincie heeft gedaan in haar besluit financieel toezicht

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Bepaling minimale omvang Reserve WFA : SMD/06/32 Sector : Maatschappelijke 2 O DEC. 2006 Dienstverlening Afdeling : Beleidsatelier : Sociale

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

34775 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2018

34775 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2018 Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 21 december 2017 Betreffende wetsvoorstel: 34775

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 3 november 2016 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA

Nadere informatie

Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen.

Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen. SAMENVATTING AANGEPAST RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G201428 441067 / 441067 ONDERWERP M.W.G. Horck PF Mu Herziene beleidsnotitie reserves en voorzieningen. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0012006* 16.0012006 Raadsvergadering: 10 november 2016 Voorstel: 7.41 Agendapunt: 8 Onderwerp WerkSaam Westfriesland: zienswijze ontwerpbegroting 2017

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/6 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 22-1-2013 Nummer voorstel: 2013/6 Voor raadsvergadering d.d.: 05-02-2013 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer Advies B&W B&W Registratienummer 2 2 OXT.?W Beslissing Burgemeester Gelok Raadsinformatiebijeenkomst 7 november 203 Secretaris Van den Berge Gemeenteraadsbijeenkomst n.v.t. Wethouder Schenk T Bespreken

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- 18 IBR 10 april 2012 Verordening maatschappelijke participatie Wwb Kompas 131

agendanummer afdeling Simpelveld VII- 18 IBR 10 april 2012 Verordening maatschappelijke participatie Wwb Kompas 131 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII 18 IBR 10 april 2012 onderwerp Verordening maatschappelijke participatie Wwb Kompas 131 zaakkenmerk Inleiding Vooruitlopend op de in ontwikkeling zijnde

Nadere informatie

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie)

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie) Tweede Kamer, 30e vergadering, donderdag 27 november 2014 Stemmingen o o o Stemmingen moties Veiligheid en Justitie Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie Stemmingen Begroting Veiligheid en

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zeewolde

Raadsvoorstel Zeewolde Datum Agendapunt Documentnummer 14 R06S008 Onderwerp Verordeningen Participatiewet Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De gemeente heeft een verantwoordelijkheid met betrekking tot de invulling van de

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Nummer Onderwerp : B-2.14.2006 : Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Korte inhoud : Voor de voorjaarsnota moet de begrote algemene uitkering worden verhoogd met 144.637 en de

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 6 december 2006 / 219/2006 Onderwerp Begrotingswijziging ivm opheffen reserve commissies Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 2110 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Joan de Haan

Joan de Haan Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Joan de Haan 06-10237370 Joan.deHaan@a2samenwerking.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 14raad00330 29 januari 2015 onderwerp Nota Heroverweging

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 6 november 2012;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 6 november 2012; gemeente Den Helder Geamendeerd raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 18 maart 2013 Besluit nummer : RB12.0206 Onderwerp : Kadernota sportbeleid 2013-2016 De raad van de gemeente Den Helder; gelezen het

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1108973 Datum: Behandeld door: 3 December 2013 griffie Afdeling/Team: Griffie / Onderwerp: digitalisering raad Samenvatting:

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Leiden Aan de Gemeenteraad van Leiden Gemeente Leiden Bezoekadres Stadhuis Stadhuisplein 1 Postadres Postbus 9100 2300 PC Leiden Telefoon 071-5165165

Nadere informatie

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen 1. Inleiding Waarom deze nota? Voor de begroting van 2008 zou er zekerheid moeten zijn over de toekomstige financiering van de FHLO en het Team Wonen. Die is er niet,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0055 Rv. nr.: 12.0055 B en W-besluit d.d.: 15-05-2012 B en W-besluit nr.: 12.0509 Naam programma: Alle programma's. Onderwerp: 1ste Bestuursrapportage 2012. Aanleiding: De Bestuursrapportage

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

- Het voorstel van het college B&W van 07-10-2014 Kerntakendiscussie Besluitdocument 2014

- Het voorstel van het college B&W van 07-10-2014 Kerntakendiscussie Besluitdocument 2014 Regnr.: Agendapunt: 4 Kerntakendiscussie besluitdocument Onderwerp: Bezuinigingen De raad van de gemeente Montferland bijeen d.d. 13-11-2014 Gelezen hebbende: - Het voorstel van het college B&W van 07-10-2014

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *19.0000078* 19.0000078 Raadsvergadering: 7 februari 2019 Onderwerp Kadernota 2020 WerkSaam Behandeld door/in Commissie Samenlevingszaken Datum 2 januari

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA 2016-2019. Korte omschrijving

Overzicht van amendementen en moties, betrekking. hebbende op de raadsvergadering van 9 juli 2015 PERSPECTIEFNOTA 2016-2019. Korte omschrijving 01 SGP/ Meijer Amend. De auto is geen melkkoe 1; tariefsverhoging parkeerheffing De voorgenomen verhoging van de parkeertarieven in Ede Centrum niet door te voeren en de daarbij geprognosticeerde opbrengst

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 29 november 2006 Nummer voorstel: 215/2006 Onderwerp: Initiatiefvoorstel van

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer)

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Vergadering : 16 mei 2006 Agendanummer: 7 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanvullend

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

BIEO Begroting in één oogopslag

BIEO Begroting in één oogopslag BIEO 2017 Begroting in één oogopslag INLEIDING Voor u ligt de begroting in één oogopslag (BIEO) 2017 van de gemeente Wierden. Naast het begrotingsjaar 2017 wordt er aandacht geschonken aan de ontwikkeling

Nadere informatie

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)

07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten) Inhoudsopgave 07.0. Toekomst Stichting Media Houten (Omroep Houten)... 2 Amendement Toekomst Stichting Media Houten, beschikbaar stellen subsidiebedrag....

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer O8.R25I7.OOI Inboeknummer o8bstoo4o8 Dossiernummer Sr4.4oy r april zoo8 Raads informatiebrief Betreft intensivering bijzondere bijstand voor duurzame gebruiksgoederen. 1

Nadere informatie

K. Smid F. vd Meulen H. Voss B. Casparij. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

K. Smid F. vd Meulen H. Voss B. Casparij. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Eenmalige uitkering van 50,- aan sociale minima. Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met een eenmalige verstrekking van 50,- per huishouden aan minima in de gemeente Hoogeveen met een inkomen

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 20 december 2012

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 20 december 2012 LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 20 december 2012 Agenda 4 -- Notulen van de begrotingsraadsvergadering van 8 november 2012. de notulen van de begrotingsraadsvergadering

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Niet doorgaan verruimen vermogensnormen kwijtschelding gemeentelijke belastingen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010

Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010 Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010 Pagina: Alg. Vraag: Hoeveel bedraagt de vermindering aan inhuur van derden qua bedrag en procentueel waarmee in de cijfers

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016 Onderwerp Besluit Toezeggingen/bijzonderheden 1 Stemming 1. Opening en vaststelling De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. agenda 2. Nota financieel risicomanagement Amendement (aangenomen) VVD over

Nadere informatie

/ /{(/J**- ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinii ii

/ /{(/J**- ii iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinii ii Datum vergadering gemeenteraad 1 Raadsvoorstelnummer Agendapunt 8 juli 2014 RV/14/00449 11 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder W.M.Wilbrink diverse H.N. de Ronde Onderwerp Kadernota

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Notulen De notulen van de vergaderingen van 8 juni 2015 worden ongewijzigd vastgesteld. Begroting 2016 van de GR Werkvoorzieningschap KDB besluit: (Met algemene

Nadere informatie

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen

Besluit in de Raad. Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen Datum: 31 oktober 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Behandeling/besluit Opmerkingen 1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019)

Raadsvoorstel. Aan de raad, 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 8820 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Programmabegroting 2016 Gooise Meren (RV16.019) Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: 1. om

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening datum 4 december 2015 Betreffende

Nadere informatie

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg Cluster FIN Behandeld J.G.G.M. Janssen Ons kenmerk Telefoon +31 43 389 72 38 Uw kenmerk Maastricht 20 maart 2018 Bijlage(n) Verzonden Onderwerp Aandachtspunten

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015.

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Onderwerp: Jaarverslag en Jaarrekening 2015. Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 247735 /

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

34058 Regels omtrent windenergie op zee (Wet windenergie op zee)

34058 Regels omtrent windenergie op zee (Wet windenergie op zee) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Economische Zaken datum 26 maart 2015 Betreffende wetsvoorstel: 34058 Regels omtrent

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557;

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2013 Nummer 6557 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Financiële uitgangspunten

Financiële uitgangspunten Financiële uitgangspunten Afgerond op 1.000 2020 2021 2022 2023 Startsaldo begroting -750.000-473.000 502.000 502.000 Autonome ontwikkelingen 1. Bestuurlijke vernieuwing (1) -130.000-271.000-48.000 21.000

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Nummer : R2017.037 Onderwerp : Vaststellen perspectiefnota 2017 Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006

Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Betreft : RAADSVOORSTEL - vaststelling jaarrekening 2006 Datum voorstel : 5 juni 2007 Raadsvergadering d.d. : 5 juli 2007 Volgnummer : 2007R0031, agendanummer 6 Taakveld : Financiën Portefeuillehouder

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt

Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Eerste Kamer der Staten-Generaal Centraal Informatiepunt Den Haag, 16 november 2001 Aan de leden en de plv. leden van de Vaste Commissie voor Financiën OVERZICHT van stemmingen in de Tweede Kamer betreffende

Nadere informatie

Agendapuntnr.: Renswoude, 27 oktober Nr.: Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015

Agendapuntnr.: Renswoude, 27 oktober Nr.: Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015 Agendapuntnr.: Nr.: 149997 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening Tegenprestatie Renswoude 2015 Renswoude, 27 oktober 2015 Aan de gemeenteraad Geachte raad, Inleiding Sinds 2012 beschikken

Nadere informatie

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting 2018-2021 Amendementen Nr. Onderwerp Van Ingediend Aangenomen Verworpen Ingetrokken 1 Bibliotheek D66 2 OZB inflatiecorrectie

Nadere informatie

Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem. Jaarverslag en jaarrekening 2013

Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem. Jaarverslag en jaarrekening 2013 Presentatie voor de gemeenteraad van Haarlem Jaarverslag en jaarrekening 2013 Algemeen: P&C cyclus Algemeen: verantwoording Terugkijken Wat hebben we bereikt? Wat hebben we gedaan? Wat heeft het gekost?

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning Gewijzigd stemmingsoverzicht i.v.m. stemming aangehouden motie * aan De leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid,

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, mevrouw Ineke Sollewijn Gelpke. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 februari 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie