RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RV De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008,"

Transcriptie

1 RV Amendement: 1. Onderwerp: Teruggave teveel geheven OZB De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: De jaarrekening 2007 een groot overschot kent, waarvan na bestemming 3,9 miljoen vrije ruimte overblijft; De gemeentelijke belastingen in 2007 fors zijn verhoogd, waardoor de lokale belastingdruk door hogere tarieven van alleen de OZB volgens de jaarrekening met is gestegen (+3.8); overwegende dat: De belastingverhoging OZB voor 2007 deels onnodig is gebleken; Dat het wenselijk is dat dit bedrag ( ,-) terug wordt gegeven aan burgers en ondernemers besluit toe te voegen aan het besluit 2, de punten: Algemene dekkingsmiddelen deel I, product baten ozbgebruikers ,- ; Algemene dekkingsmiddelen deel I, product baten ozbeigenaren En verzoekt het College, Met een voorstel te komen om vóór 1 oktober 2008 dit bedrag op efficiënte wijze uit te keren. Paul van Meenen (D66) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement verworpen, met dien verstande dat de fracties van D66, LL en SLO geacht worden voor het amendement gestemd te hebben.

2 RV Amendement: 2. Onderwerp: FC Boshuizen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat: voetbalclub FC Boshuizen tot stand gekomen is op verzoek van de gemeente; deze club destijds beloofd is dat het achterstallige onderhoud aan de accommodaties voortvarend zou worden aangepakt; dat sindsdien en tot nu toe niet gebeurd is. overwegende dat: FC Boshuizen inmiddels een zeer gewaardeerde en de hoogst spelende voetbalclub van Leiden is; het onverantwoord is dat onderhoud aan de accommodaties langer achterwege blijft; voor het onderhoud een bedrag van nodig is; belofte schuld maakt. besluit met dit doel toe te voegen aan het besluit 2: het punt het programma Sport, cultuur en recreatie, product rode sportparken Aad van der Luit (D66) Dit amendement wordt door de indiener ingetrokken.

3 RV Amendement 3. Onderwerp: Achterstallig onderhoud sportaccommodaties De Raad van Leiden, bijeen ter vergadering op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008 Besluit: Toe te voegen aan het besluit 2: Het punt : het programma Sport, Cultuur en Recreatie, product rode sportparken ,- Toelichting: Reeds meerdere jaren is duidelijk dat er achterstallig onderhoud open staat bij vele Leidse sportaccommodaties. Als voorbeeld kan men denken aan de accommodaties bij Rugbyclub DIOK, FC Boshuizen en LVV Lugdunum/Keyton Hitters. De indieners zijn van mening dat de Gemeente Leiden het op zich moet nemen om het achterstallig onderhoud bij de Leidse sportverenigingen zo veel en zo snel mogelijk in te lopen. De sportverenigingen in onze stad en de Leidse sporters verdienen een nette, goed onderhouden, accommodatie. Voor de financiering van deze uitgave aan de sport moet volgens de indieners het binnen de concernreserve geoormerkte bedrag van ,- dat bij raadsbesluit (bestemming rekeningresultaat 2006) door de raad geoormerkt is voor Ontwikkeling maatschappelijke vastgoed (besluit uit dat besluit), worden aangewend. De indieners hadden verwacht dat het college in de 2 e helft van 2007 met een goed voorstel zou komen om die geoormerkte reserve in te zetten voor de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. Aangezien dit niet is gebeurd is het volgens de indieners opportuun om nu, bij de bestemming van het resultaat van 2007, dit geld uit 2006 eenmalig in te zetten voor het inlopen van het achterstallige onderhoud bij Leidse sportaccommodaties. Het is de uitdrukkelijke verwachting van de indieners, dat het college de raad zo snel mogelijk plannen zal presenteren over hoe zij het met dit besluit vrijgemaakte geld zal inzetten om het achterstallige onderhoud bij de Leidse Sportaccommodaties in te lopen. Krijn Boddé (VVD) Paul Laudy (VVD) Moniek van Sandick (CDA) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aanvaard, met dien verstande dat de fractie van CU geacht wordt tegen het amendement gestemd te hebben.

4 RV Amendement 4. Onderwerp: Voorlichtingscampagne minimabeleid De Raad van Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008 Gehoord de discussie in de Commissie Werk en Financiën op 5 juni 2008 Overwegende dat: Minima er volgend jaar naar verwachting 0,5 tot 1 % op achteruitgaan; Uit onderzoeken blijkt dat het niet gebruik van ondersteunende maatregelen voor deze groep nog altijd groot is; Participatiebevorderende maatregelen voortdurend onder de aandacht gebracht moeten woren; Constaterende dat: Het college de voorlichtingscampagne ter vergroting van het bereik van ondersteunende maatregelen in 2007 om budgettaire redenen niet heeft uitgevoerd De gemeente niet in control is met betrekking tot de inkomensvoorziening bijstand gelet op het feit dat geplande tegenvallers in de programrapportage in de jaarrekening meevielen; Veel niet uitgevoerd beleid in 2007 (i.t.t. de voorlichtingscampagne) mogelijk wordt gemaakt in het jaar 2008; De voorlichting aan de minima in 2007 te wensen overliet; Er in 2008 een voorlichtingscampagne plaats dient te vinden; Besluit: Bij 2.4. toe te voegen het punt : Programma 11 werk en inkomen, Bijzondere Bijstand, Hans van Egdom (GL) Hans Hendriks (LL) Antoine Theeuwen (SP) Het amendement wordt door de indieners ingetrokken.

5 RV Amendement 1. Onderwerp: Geen impliciete besluitvorming in beleidsnota s De raad, bijeen in de vergadering van 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, Gelet op: de commissiebehandeling van de jaarrekening 2007, waarin impliciete besluitvorming bij het bespreken van kaderstellende nota s op o.a. het gebied van grondbeleid, investeringsbeleid en reserves werd afgekeurd, overwegende: - dat besluitpunt 5 van RV enkel spreekt over het aspect van impliciete besluitvorming aan de orde stellen en het college verzoekt hier aandacht aan te besteden, Besluit: de tekst van besluitpunt 5 van RV te vervangen door: Dat in de toekomst kaderstellende nota s op onder andere het gebied van grondbeleid, investeringsbeleid en reserves geen impliciete besluitvorming dienen te bevatten; Guido Terpstra (CU) Janine Clement (CU) Antoine Theeuwen (SP) Daan Iken (PvdA) Hans van Egdom (GL) Aad v.d. Luit (D66) Paul Laudy (VVD) Jan Boer (SLO) Daan Sloos (LL) Arjan Bonestroo (CDA) Zonder hoofdelijke stemming wordt het amendement aanvaard.

6 RV Motie 1. Onderwerp: Straatparkeren binnenstad voor de fiets De raad, bijeen in de vergadering van 17 juni, 18 juni en 19 juni Overwegende dat, - De fiets een milieuvriendelijk vervoersmiddel is, - Goede fietsvoorzieningen een stijging van het aantal fietsers laat zien, - Het aantal fietsparkeerplekken in de binnenstad onvoldoende is, - In de Nota Fietsen parkeren in het centrum van Leiden (meest recente versie van 20 november 2006) behalve voorstellen voor een stalling onder het Stadhuisplein ook voorstellen voor honderden fietsparkeerplekken op straat worden gedaan, - Hiervan een aantal positief worden aanbevolen; Constaterende dat, - De fietsenstalling onder het stadhuisplein conform het coalitieakkoord niet door gaat, - De Nota Fietsen parkeren in het centrum van Leiden hierdoor vertraagd is, - Het tekort aan fietsenstallingen in de binnenstad daardoor blijft, Verzoekt het college, - de in deze nota positief aanbevolen locaties (kruispunt Breestraat Gangetje Hogewoerd Korevaarstraat Steenschuur; Breestraat en zijstegen; Mooijapiksteeg en Kapelstraat en kelder Stadhuis; Boommarkt, fietsenkelder Quintus aan Boommarkt, Kabeljauwsteeg; en Haarlemmerstraat en zijstegen) uit de Nota Fietsen parkeren in het centrum van Leiden te halen, - met voorstellen naar de raad te komen om het realiseren van fietsparkeerplekken op deze locaties voortvarend ter hand te nemen. Julian van der Kraats (SP) Paul van Meenen (D66) Paul Laudy (VVD) Gijs Holla (PvdA) Pieter Kos (GL) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard, met dien verstande dat de fractie van SLO geacht wordt tegen de motie gestemd te hebben.

7 RV Motie: 2 Onderwerp: doelmatigheid ICT-investeringen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, constaterende dat, het college bij de bespreking in de commissie Bestuur bij de jaarrekening toezegde op redelijke termijn een integraal overzicht te leveren van de bestede gelden voor de verbetering van de elektronische dienstverlening in de afgelopen vijf jaar de Leidse prestaties op het gebied van elektronische dienstverlening na een jarenlange positie in de achterhoede nu goed te noemen zijn de gemeentelijke ICT echter op andere vlakken nog geregeld niet toegerust lijkt voor snelle ontwikkelingen en veranderende eisen (vanuit de samenleving of vanuit een hogere overheid) overwegende dat, er daarom voorlopig geen einde lijkt te komen aan kleine of grotere investeringen en uitgaven in de ICT van de gemeente, hetzij in infrastructuur, hetzij in programmatuur het voor een beoordeling van die investeringen en uitgaven zinnig is de doelmatigheid van de in het verleden beschikbaar gestelde bedragen te bezien besluit, dat zij in het najaar de doelmatigheid van de beschikbaar gestelde kredieten voor ICT-infrastructuur, - programmatuur en -personeel in de afgelopen vijf jaar grondiger wil onderzoeken het presidium te verzoeken uiterlijk oktober 2008 te komen met een onderzoeksopzet het College te verzoeken de Raad in overleg met de griffie te voorzien van de noodzakelijke overzichten op het gebied van ICTinfrastructuur en programmatuur in de jaren , daarbij ook de personele ontwikkelingen mee te nemen (zoals daar zijn aantallen fte, zowel intern als extern ingehuurd, voor beleid en uitvoering, en bestede opleidingsgelden). en gaat over tot de orde van de dag. Marije vd Berg (PvdA) Daan Iken (PvdA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard, met dien verstande dat de fractie van LL geacht wordt tegen de motie gestemd te hebben.

8 RV Motie: 3. Onderwerp: Servicepunt Werk & Inkomen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008, Gehoord de discussie in de Commissie Werk en Financiën op 5 juni 2008 Overwegende dat: Het servicepunt Werk & Inkomen slechts iets meer dan de helft (54%) van de voorgelegde vragen volledig/goed heeft beantwoord; Dit een onaanvaardbare score is voor een servicepunt, zeker voor een die een zo kwetsbare doelgroep bedient. Constaterende dat: Het College een verbeterplan heeft opgesteld, wat in uitvoering gebracht moet worden; Niet duidelijk is wat het einddoel van dat verbeterplan is. Spreekt uit dat: Het functioneren van het servicepunt zo snel mogelijk verbeterd moet worden, met over uiterlijk een jaar een score die de gestelde norm (80%) minimaal benaderd; Over een half jaar en een jaar bekeken moet worden, aan de hand van een vergelijkbare test als die ten grondslag ligt aan de score in de jaarrekening, in hoeverre het functioneren van het servicepunt verbeterd is; en gaat over tot de orde van de dag. Roelof van Laar (PvdA) Hans van Egdom (GL) Greetje van Gruting (VVD) Hans Hendriks (LL) Jan Boer (SLO) Antoine Theeuwen (SP) Paul van Meenen (D66) Janine Clement (CU) Geerten Boogaard (CDA) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard

9 RV Motie 4. Onderwerp: transparantie jaarrekening De Raad van Leiden, bijeen op 17 juni, 18 juni en 19 juni 2008 Gehoord de discussie in de Commissie Werk en Financiën op 5 juni 2008 Overwegende dat: De controlefunctie van de Raad pas daadwerkelijk tot uiting kan komen bij een transparante jaarrekening Constaterende dat: Het proces naar een heldere jaarrekening nog lang niet is afgerond Het zelfkritisch vermogen van het college niet of nauwelijks tot uiting komt Een aparte paragraaf per programma met als titel wat ging er niet goed of liggen we op koers zoals in andere gemeenten gebruikelijk is, beter inzicht geeft in de prestaties van het college Spreekt uit dat: Vanaf de jaarrekening 2008 het college per programma in een aparte paragraaf een kernachtige zelfevaluatie geeft van het door haar gevoerde beleid in relatie tot de programbegroting Hans van Egdom (GL) Hans Hendriks (LL) Zonder hoofdelijke stemming wordt de motie aanvaard.

10

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Aanbesteding Huis van Sport. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0166 Aanbesteding Huis van Sport Amendement: A090166/1 Onderwerp: 400m ijsbaan harde eis de aanleg van een ijshal met een 400 meter ijsbaan in het optioneel pakket is opgenomen; de gemeente Leiden

Nadere informatie

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009,

RV Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 26 mei 2009, RV 09.0030 Ligplaatsenplan Bedrijfsvoertuigen 2009 Amendement: A090030/1 Onderwerp: Ligplaatsen Blauwpoortsbrug het college heeft voorgesteld om drie extra ligplaatsen te creëren aan het Kort Galgewater

Nadere informatie

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009,

RV Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 12 november 2009, RV 09.0026 Vaststellen bestemmingsplan Zuidelijke Schil Amendement: A090026/3 Onderwerp: Lorentzhof beperking bestemming ten behoefte van nieuwbouw voor Ipse /de Bruggen er nieuwe wooneenheden zullen worden

Nadere informatie

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 13/18 september 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120036/1 PvdD Bestemmingsplan Haagwegkwartier Veilig spelen voor de deur! M1 VOD SP Onderzoek naar RWO 3.0 agenda tot 2025

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 22 december 2011 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110113/1 VVD Redelijke tarieven binnenhavengelden M110127/1 D66 Extra s voor 65-plussers M110127/2 D66 Ziektekosten minima M110130/1

Nadere informatie

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP).

Afwezig zijn: de heer H.J.J. Lenferink, de heer Rademaker (SP) en de heer Theeuwen (SP). GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 15 april 2010. VOORZITTER: mevrouw Van Gruting, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 37 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008,

RV Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 11 november 2008, RV 08.0080 Verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning Amendement: 1 Onderwerp: eigen bijdrage scootmobiels - de rechtbank van Arnhem heeft geoordeeld het vaststellen van de eigen bijdrage de bevoegdheid

Nadere informatie

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA)

Afwezig (m.b.v.v): mevrouw Van den Berg (PvdA), de heer Hendriks (LL), de heer Van der Luit (D66) en mevrouw Van Sandick (CDA) GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op dinsdag 20 januari 2009 VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 35 raadsleden:

Nadere informatie

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen

Vergadering gemeenteraad dinsdag 28 oktober 2003 MOTIE 1. Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen MOTIE 1 Rv 03. 0103 Onderwerp : Plan van Aanpak Ontwikkelingsvisie 2030: VerLeiden tot Kiezen - het Plan van Aanpak niet in de volledige financiële dekking voorziet; Voorts constaterende dat, - het traject

Nadere informatie

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011,

RV (Jaarstukken 2010) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 28 juni 2011, Motie: M110043/1 Onderwerp: dienstverlening minima er al sinds januari 2011 problemen zijn met het systeem dat de uitkeringen verzorgt; deze problemen eerst door het college als kinderziekten werden neergezet;

Nadere informatie

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning

RV Amendement 1. Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning RV 07.0128 Amendement 1 Onderwerp: aanpassing Huisvestingsverordening 1998 op onderdeel splitsingsvergunning constaterende dat, - de splitsingsvergunning komt te vervallen voor appartementen en blokwoningen

Nadere informatie

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD

Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD Raadsvergadering 24 mei 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M120037/1 GL Discussiebijeenkomst vrijwilligerswerk agenda tot 2025 M120037/2 PvdA Notitie Vrijwilligerswerk; Hoe SMARTer hoe beter

Nadere informatie

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011,

RV Agenda voor Gebiedsvisie De Waard. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 19 mei 2011, Amendement: A110019/1 Onderwerp: Toekomst corporatiewoningen Zeeheldenbuurt - in het raadsvoorstel voorgesteld wordt om formeel kennis te nemen van het voornemen van Portaal om de corporatiewoningen in

Nadere informatie

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009,

RV 09.0130 Structuurvisie 2009-2025. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 17 december 2009, Amendement: A090130/2 Onderwerp: Renovatie in plaats van sloop - deze Structuurvisie niets zegt over sloopplannen van betaalbare woningen; - in de Prestatieafspraken met corporaties is afgesproken dat

Nadere informatie

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010,

RV Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, RV 10.0126 Wijze uitbreiding parkeercapaciteit Morsweg Amendement: A100126/2 Onderwerp: toevoegen alternatieven De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 23 november 2010, constaterende

Nadere informatie

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed

RV Kaderbesluit locatie Dieperhout. Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed RV 11.0034 Kaderbesluit locatie Dieperhout Motie: M110034/2 Onderwerp: Hergebruik cultuurhistorisch erfgoed De Raad van de gemeente Leiden, op 8 september 2011 in vergadering bijeen: constaterende dat:

Nadere informatie

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad

Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN. indiener A110110/3 SP Dekking uit uitvoeringsprogramma Binnenstad Raadsvergadering 1 december 2011 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A110104/1 D66 Geen woningbouw in weidevogelgebied. A110110/1 PvdA 3 Oktober haring en wittebrood A110110/2 PvdA Huis van

Nadere informatie

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010,

RV (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 9 september 2010, RV 10.0080 (Wijziging planologisch beleid Oostvlietpolder) Onderwerp: Rijksbufferzone een raadsmeerderheid er voor kiest om de Oostvlietpolder duurzaam groen te houden: het gebied in de Oostvlietpolder

Nadere informatie

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010,

RV t/m en Belastingverordeningen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, RV 10.0137 t/m 10.0143 en 10.0148 Belastingverordeningen Motie: M100137/1 Onderwerp: uitvoering aanslagen De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 16 december 2010, constaterende dat:

Nadere informatie

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden

RV Collegestandpunt RijnGouwelijn nav advies Cie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden Amendement: A100116/1 Onderwerp: Variantenonderzoek zonder tunnelvisie RV 10.0116, besluitpunt 1 voorstelt om onder dankzegging aan de commissie de aanbevelingen op hoofdlijnen te onderschrijven; het rapport

Nadere informatie

B&W.nr , d.d. 13 september 2011

B&W.nr , d.d. 13 september 2011 B&W.nr. 11.0911, d.d. 13 september 2011 Onderwerp Afdoening motie 1 bij de behandeling van de jaarstukken 2010 (RV 11.0043) van R.J. van Ette (PvdA), H. Keereweer (PvdA), L. Rademaker (SP), M. Koek (D66),

Nadere informatie

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 15 maart 2012 MOTIES AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener M110136/1 PvdD plastic draagtassen M110136/5 SLO Duurzame energie opwekking M110136/5 SP Kunst en cultuur in de wijk Motie VOD SP

Nadere informatie

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010,

RV Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 30 september 2010, RV 10.0076 Uitvoeringsbesluit Sportpark Boshuizerkade Motie: 2 Onderwerp: inrichtingsontwerp sportaccommodatie GOL Sport constaterende dat het bestuur van GOL Sport tijdens de inspraakronde bij het onderhavige

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0055 Rv. nr.: 12.0055 B en W-besluit d.d.: 15-05-2012 B en W-besluit nr.: 12.0509 Naam programma: Alle programma's. Onderwerp: 1ste Bestuursrapportage 2012. Aanleiding: De Bestuursrapportage

Nadere informatie

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011,

RV Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 10 maart 2011, RV 10.0161 Kaderbesluit herontwikkeling Ananasweg - Lammenschans Motie: M100161/2 Onderwerp: parkeren in plaats van haven er in het plan geen rekening is gehouden met de nog in te voeren Blauwe parkeerzone

Nadere informatie

RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010,

RV Welstandsnota Leiden. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen in de vergadering van 18 februari 2010, RV 09.0122 Welstandsnota Leiden Motie: M090122/1 Onderwerp: instellen architectuurprijs de herziene welstandsnota tot doel heeft om het merendeel van de kleine bouwplannen sneller en transparanter af te

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 6 juli 2017 1. 17 7 6345 Behandeling jaarrekening 2016 Door de fracties worden onderstaande

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier 1 B&W-Aanbiedingsformulier nr. 09.1060 d.d. 6 oktober 2009 Onderwerp Wijze van afdoen motie 2 Subsidie IJshal (RV 06.0021), Ingediend door F. van As (CU) BESLUITEN 1 In te stemmen met de bijgevoegde concept

Nadere informatie

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Zaaknummer : Raadsvergadering : 12 april 2016 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Beleid overschotten Collegevergadering : 15 maart 2016 agendapunt : 10 Portefeuillehouder : J.B. Boer

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0097 Rv. nr.: 09.0097 B&W-besluit d.d.: 6-10-2009 B&W-besluit nr.: 09.1079 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Rapportage 2009 als onderdeel van de planning en controlcyclus Aanleiding:

Nadere informatie

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen

Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen Nota Ondersteuning FHLO en Team Wonen 1. Inleiding Waarom deze nota? Voor de begroting van 2008 zou er zekerheid moeten zijn over de toekomstige financiering van de FHLO en het Team Wonen. Die is er niet,

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Omnummer: 22

Besluitenlijst. Omnummer: 22 Besluitenlijst van de besluitronde van de Politieke Avond van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 22 september 2010 om 20.00 uur in het stadhuis. Afwezig: N. Vergunst Omnummer: 22 1. Opening en

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: :

Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : Zaaknummer : 189300 Raadsvergadering : 19 september 2017 Onderwerp : Vaststellen fractievergoedingen Collegevergadering : - Portefeuillehouder : J.H.A. van Oostrum Steller : J.A. Bannink tel: : 0545-250

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 20 januari 2009 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 20 januari 2009 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 1 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink (voorzitter) mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Ruimte voor de Raad. Onderzoek naar de ontwikkeling van het debat in de Woerdense gemeenteraad heden. Ruimte voor de raad pagina 1

Ruimte voor de Raad. Onderzoek naar de ontwikkeling van het debat in de Woerdense gemeenteraad heden. Ruimte voor de raad pagina 1 Ruimte voor de Raad Onderzoek naar de ontwikkeling van het debat in de Woerdense gemeenteraad 2006 - heden Ruimte voor de raad pagina 1 1. Voorwoord Onder leiding van D66 als grootste coalitiepartner,

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis.

Besluitenlijst. van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om uur in het stadhuis. Besluitenlijst van de vergadering van de Raad van de gemeente Nijmegen op woensdag 20 oktober 2004 om 16.00 uur in het stadhuis. "24. Renovatie en Ontwikkeling Goffertbad 203/2004 Raadsvoorstel d.d. 20

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 4 september 2007 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 4 september 2007 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 203 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts

Nadere informatie

De wethouder Witteman (PvdA) en gemeentesecretaris Van den Wijngaart.

De wethouder Witteman (PvdA) en gemeentesecretaris Van den Wijngaart. GEMEENTERAAD VAN LEIDEN Besluitenlijst van de vergadering op 18 maart 2010. VOORZITTER: de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter GRIFFIER: mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig zijn voorts 38 raadsleden: mevrouw

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557;

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2013 Nummer 6557 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen.

Voorzitter, Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Er is al heel veel gezegd. Dat gaat de VVD niet doen. Toen wij over het coalitieakkoord spraken, telde de VVD Den Haag haar zegeningen. Er werd ruimte geboden voor een aantal van onze ideeën. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Raadsvergadering 11 juli 2019

Raadsvergadering 11 juli 2019 Raadsvergadering 11 juli 2019 1. Opening 2. Inspraakronde 3. Vaststellen agenda 4. Algemene beschouwingen Voorjaarsdebat 5. Voorjaarsdebat 6. Reactie college Schorsing t.b.v. fractieberaad 7. Slotdebat

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aanleiding: Het college doet de raad voorstellen voor de financiële kaders voor de begroting 2016 en de meerjarenbegroting

RAADSVOORSTEL. Aanleiding: Het college doet de raad voorstellen voor de financiële kaders voor de begroting 2016 en de meerjarenbegroting RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Bestuur en dienstverlening Onderwerp: Vaststellen kaderbrief 2016-2019 Aanleiding: Het college doet de raad voorstellen voor

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving.

Kort verslag. Benoemingen: Mevr. V.d. Smagt wordt benoemd als lid van alle commissies. Dhr. Rutten wordt benoemd als lid van de commissie Samenleving. Kort verslag Datum raadsvergadering: donderdag 6 april 2017 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie PvdA over huisuitzetting van een gezin met kinderen na het aantreffen van een wietplantage worden

Nadere informatie

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa

CRANENDONCK. - de inhoudelijke argumenten om voor scenario 2 te kiezen, dezelfde zijn als voor scenario 4 m.u.v. de StiMaPa Cranendonck CRANENDONCK Amendement agendapunt 6 : heroverweging minimabeleid 2015 De Raad van de gemeente Cranendonck bijeen op 3 februari 2015, Overwegende dat: ~ het enige verschil tussen scenario 4

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting

Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting Moties en Amendementen Raadsvergadering d.d. 2 november 2017 Programmabegroting 2018-2021 Amendementen Nr. Onderwerp Van Ingediend Aangenomen Verworpen Ingetrokken 1 Bibliotheek D66 2 OZB inflatiecorrectie

Nadere informatie

Programma 10 Financiën / Algemene dekkingsmiddelen

Programma 10 Financiën / Algemene dekkingsmiddelen Programma 10 Financiën / Algemene dekkingsmiddelen Commissie Bestuur (Coördinerende) Portefeuilles Financiën en personeel Afdeling(en) Concernstaf, Middelen en Services Programmadoelstelling (missie) Werken

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 14 mei 2019;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 14 mei 2019; .,.. gemeente{; DEN HELDER Raadsvergadering d.d. : 8 juli 2019 Raadsbesluit Besluit nummer : RB19.0057 Onderwerp : Kadernota 2020-2023 De raad van de gemeente Den Helder; gelezen het raadsvoorstel nummer

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN LEIDEN november 2006

GEMEENTERAAD VAN LEIDEN november 2006 GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 55 23 november 2006 de vergadering van dinsdag 23 november 2006 in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Verslag van Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink mevrouw E.H.T.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

De voorzitter: Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

De voorzitter: Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen. Stemmingen Stemmingen Wijziging Paspoortwet Paspoortwet in verband met een andere status van de Nederlandse identiteitskaart, het verlengen van de geldigheidsduur van reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten,

Nadere informatie

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2014D02444 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Binnen de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu hebben verschillende fracties de behoefte om vragen en opmerkingen voor te leggen aan de

Nadere informatie

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders;

De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; Raadsgriffie De leden van de Gemeenteraad; Postbus 250 Het college van Burgemeester en Wethouders; 1 3 0 A G H fddor P 2 De gemeentesecretaris; _.... Bezoekadres: De directie; Raadhuisplein 1 De clustermanagers;

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 6 november 2012;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 6 november 2012; gemeente Den Helder Geamendeerd raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 18 maart 2013 Besluit nummer : RB12.0206 Onderwerp : Kadernota sportbeleid 2013-2016 De raad van de gemeente Den Helder; gelezen het

Nadere informatie

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda.

1. Opening. 3. Aanwijzing primus voor de hoofdelijke stemming. 4. Vaststelling agenda. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 5 juli 2018 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber

Ad Jongenelen, Carola van t Schip en Frank Reiber Spelregels Jongerengemeenteraad 19 februari 2015 Er zijn 2 onderwerpen (agendapunten): - Veiligheid - Openings- en sluitingstijden van de horeca Regels van de vergadering - Ieder onderwerp/ agendapunt

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 Aanbiedingsformulier Onderwerp Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017

Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Concept Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 7 november 2017 Voorzitter: Dhr. J.Th. Hoekema Wethouders: De heren Beers, Nieuwenhuizen en Rep Ambtenaren: -- Griffier: Dhr. G.J. de Graaf Aanwezig:

Nadere informatie

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages

Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. Mí30í00 PvdA Eén in plaats van twee garages Raadsvergadering 28 november 20í3 Lijst in te dienen moties bij RV 13.0100 Uitvoeringsbesluit parkeergarages. I rto Ondenrerp indiener M130í00 D66 Bomen Mí30100 D66 Geïntegreerde nadeelcompensatieregeling

Nadere informatie

INITIATIEFVOORSTEL. Voorbereiding door een klankbordgroep uit de raad. Indieners: Klankbordgroep

INITIATIEFVOORSTEL. Voorbereiding door een klankbordgroep uit de raad. Indieners: Klankbordgroep INITIATIEFVOORSTEL Agendapunt: Datum: 25 januari 2011 Steller: Onderwerp: Voorgenomen besluit: Doel: Inhoud: Voorbereiding door een klankbordgroep uit de raad. Indieners: Klankbordgroep Onderzoek naar

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008 2009 30 432 Voorstel van wet van de leden Depla en Blok houdende wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 en van enige andere wetten inzake fiscale

Nadere informatie

Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's

Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's Bergen (Lb) LeObaarheid maak je samen -KERN Kernen En Regionaal Natuurlijk progressieve ombinatie Bergen Afdeling Bergen Lb Motie oproep gratis ter beschikking stellen VOG's De gemeenteraad van Bergen,

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B&W.nr. 11.0422., d.d. 19-4-2011 Onderwerp Afdoening motie M100113/35, uitbreiding zaterdagse warenmarkt. Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de

Nadere informatie

Overzicht gerealiseerde baten en lasten per programma (bedragen x 1.000) Jaarrekening 2015 in vogelvlucht

Overzicht gerealiseerde baten en lasten per programma (bedragen x 1.000) Jaarrekening 2015 in vogelvlucht Overzicht gerealiseerde baten en lasten per programma Jaarrekening 2015 in vogelvlucht Overzicht gerealiseerde baten en lasten per programma Resultaat 2015 in vogelvlucht Het verschil tussen de inkomsten

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

Lijst bestuurlijke toezeggingen

Lijst bestuurlijke toezeggingen Lijst bestuurlijke toezeggingen Commissie : Algemene zaken, Financiën en Economische zaken (AFE) Datum : 14-05-2019 Nr. 1 Vergadering Onderwerp Toezegging Portefeuille - houder Planning / afhandeling /

Nadere informatie

Blijvend in gesprek. De raad bijeen op 7, 9 en 10 november 2016, de Begroting besprekende;

Blijvend in gesprek. De raad bijeen op 7, 9 en 10 november 2016, de Begroting besprekende; Blijvend in gesprek Door het Poortmodel mensen die langer in de bijstand zitten weinig aandacht krijgen; Daarom in 2016 en 2017 met alle klanten van de sociale dienst gesprekken worden gevoerd; voor 2017

Nadere informatie

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011

Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Procesdossier: Onderwijshuisvesting Bijgewerkt tot 29 november 2011 Datum bijeenkomst Voorstel Standpunten t.a.v. besluit Besluit In het kader van/ 30-10-07 Vaststellen van het integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016

Besluitenlijst gemeenteraad 3 november 2016 Onderwerp Besluit Toezeggingen/bijzonderheden 1 Stemming 1. Opening en vaststelling De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. agenda 2. Nota financieel risicomanagement Amendement (aangenomen) VVD over

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur

Verslag van de vergadering van dinsdag 31 maart 2009 in het stadhuis te Leiden om uur GEMEENTERAAD VAN LEIDEN 91 Verslag van de vergadering van dinsdag in het stadhuis te Leiden om 20.00 uur Voorzitter: Griffier: de heer H.J.J. Lenferink (voorzitter) mevrouw E.H.T. van der Vlist Aanwezig

Nadere informatie

UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016

UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016 UITGANGSPUNTEN VOOR DE SAMENSTELLING VAN DE BEGROTING 2016 A. CIJFERMATIG (AANTALLEN / PERCENTAGES / BEDRAGEN EN DATA) 1 Personeelslasten 1.1 Voor de begroting 2016 wordt uitgegaan van 1% salarisverbetering

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 497468-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder gemeente NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff mevrouw D. Kattenberg

Nadere informatie

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING van dinsdag 14 februari 2017 Voorstelnr. Inhoud Besluit Aanwezig: Berg, van der, W. Biesheuvel, A. Boersma-Zandbergen, W. Dagniaux, M.G. Dekker-Groen, A.M. Dijk-Hessing,

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 22 juni 2010 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken 1 Politieke Markt - 2 Vaststellen besluitenlijst voorrondes d.d. 18 mei

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 8 juni 2017 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 18 mei 2017 De notulen

Nadere informatie

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013

MPGR GR Aan de Drechtraad Postbus AP DORDRECHT. Dordrecht, 10 juni 2013 SP DORDRECHT 1 1I 1 MPGR32013061209110050 GR3 12.06.2013 0050 g k 5 Usik M er wedestr aat 275 3313 GT DORDRECHT spil Aan de Drechtraad Postbus 619 3300 AP DORDRECHT Dordrecht, 10 juni 2013 Onderwerp: meev

Nadere informatie

** documentnr.: zaaknr.:

** documentnr.: zaaknr.: ** documentnr.: zaaknr.: Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : Richtinggevend document Programmabegroting 2015-2018 : n.v.t. Portefeuillehouder : Raadswerkgroep Takendiscussie Contactpersoon : Afdeling

Nadere informatie

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015

Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen bij de Voorjaarsnota 2015 p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 123, 25 juni 2015 Besluiten Provinciale Staten 24 juni 2015 Algemene Beschouwingen

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 25 juni 2013 NUMMER : WM/MFI/NKu/7725 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel Rekenkamerrapport "De burger als baas"

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel Rekenkamerrapport De burger als baas gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad RaadÂżnmmer O6.RXgXX.OOX. Oplegvel Raadsvoorstel Rekenkamerrapport "De burger als baas" 1 Samenvatting Begin december is het rapport van de rekenkamercommissie over

Nadere informatie

Motie A, B en C over: - intrekking motie 8 december 2015 (motie A); - motie afkeuring gang van zaken bij wijzigingspogingen vijf Westlandse

Motie A, B en C over: - intrekking motie 8 december 2015 (motie A); - motie afkeuring gang van zaken bij wijzigingspogingen vijf Westlandse Motie A, B en C over: - intrekking motie 8 december 2015 (motie A); - motie afkeuring gang van zaken bij wijzigingspogingen vijf Westlandse verordeningen en opzegging vertrouwen presidiumvoorzitter (motie

Nadere informatie

Blijkens hoofdelijke stemming is onderstaand besluit met 17 stemmen voor en 8 stemmen tegen genomen:

Blijkens hoofdelijke stemming is onderstaand besluit met 17 stemmen voor en 8 stemmen tegen genomen: INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 29 juni 2016 Overzichtnr.: 06 Doel: het via Internet (gemeentelijke website) geven van informatie over het feitelijke verloop van

Nadere informatie