P E T I T I E STOP DE VERKEERSOVERLAST! in Boskoop en in Hazerswoude-Dorp

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "P E T I T I E STOP DE VERKEERSOVERLAST! in Boskoop en in Hazerswoude-Dorp"

Transcriptie

1 P E T I T I E STOP DE VERKEERSOVERLAST! in Boskoop en in Hazerswoude-Dorp gericht aan: - Provincie Zuid-Holland: Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten - Gemeente Alphen aan den Rijn : Gemeenteraad en College van B. en W. Het Comité verkeersoverlast Boskoop/Hazerswoude-Dorp doet u een dringend verzoek daadwerkelijk iets te doen aan de wurgende verkeersoverlast welke de centra van Boskoop en Hazerswoude-Dorp al zo lange tijd teisteren en, naar verwachting zeker na de aanleg van alleen de Verlengde Bentwoudlaan, nog zal toenemen. Deze ernstige overlast wordt dagelijks door alle daar wonende burgers en belanghebbenden sterk ervaren. Wij verzoeken u om op korte termijn onderzoek naar samenhangende structurele verbeteringen uit te voeren en op korte termijn te realiseren nu de overlast en de onveiligheid zodanig dagelijks wordt gevoeld, dat de leefbaarheid in beide kernen ernstig in het geding is. Comité Verkeersoverlast Boskoop/Hazerswoude-Dorp: (volgt naam, adres en telefoonnummer woordvoerder) Deze petitie wordt ondersteund door: (volgen de namen van de ondersteuners) Boskoop/ Hazerswoude-Dorp,.. maart In mailbericht aangeboden aan lokaal netwerk in Boskoop/Hazerswoudedorp. Door 748 personen digitaal ondertekend en ingestuurd. Aangeboden aan gedep. Dhr. F. Vermeulen en wethouder T. Hoekstra van de gemeente Alphen aan den Rijn.

2 Toelichting op de petitie De voorgenomen aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan is mede aanleiding voor de gedane verzoeken. Zolang de huidige en toekomstige verkeersstromen niet grondig zijn onderzocht, wordt getwijfeld aan nut en noodzaak van de aanleg van deze weg. Wij verzoeken het besluit tot aanleg van de weg op te schorten, totdat de zin ervan door het onderzoek wordt bevestigd. 2. Als gevolg van de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan wordt gevreesd voor een verkeersinfarct in Hazerswoude-Dorp, nu de nieuwe weg een sluiproute zal vormen tussen de A12 en de A4, dwars door het Groene Hart. 3. Veel inwoners en belanghebbenden zouden de Verlengde Bentwoudlaan gaarne opofferen, om met de vele (dan bespaarde) miljoenen de ernstige verkeersproblemen in Boskoop en Hazerswoude-Dorp te lijf te gaan. 4. Volgens een kentekenonderzoek, uitgevoerd door of in opdracht van de Provincie, is 70% van het verkeer door de dorpskern van Boskoop geen bestemmingsverkeer, maar doorgaand verkeer. 5. De frequentie van het openen van de verouderde Hefbrug zal in belangrijke mate toenemen vanwege de aanzwellende containervaart, als gevolg van de in de nabijheid van de containerhaven te realiseren nieuwe overslagplaats. Het wegverkeer ondervindt ook sterke hinder van het geïntensiveerde vaarverkeer op de z.g. staande mastroute welke via de Gouwe loopt. Daarnaast zal de spoorwegovergang op de al overbelaste Zijde in het najaar 2017 achtmaal per uur wordt gesloten, hetgeen een verdubbeling betekent in vergelijking met de huidige situatie. Dit heeft zeker een versterking van alle negatieve gevolgen voor de verkeersstromen en omwonenden tot gevolg. 6. Over betrokken wegen in Boskoop lopen schoolroutes, (toeristische) fietsroutes en de route gevaarlijks stoffen, terwijl op diverse punten geen sprake is van een uniforme en begrijpelijke infrastructuur. Er ontstaan dagelijks levensgevaarlijke situaties.

3 7. Het overgrote deel van de in Hazerswoude-Dorp wonende burgers prefereert een tunnel onder de Gemeneweg, ter hoogte van de dorpskruising. 8. Het verzoek om een onderzoek, zoals in de petitie gevraagd, kan als volgt nader worden geduid: - Geef een onafhankelijk en in deze verkeersproblemen gespecialiseerd onderzoeksbureau opdracht tot het maken van een studie naar de huidige en te verwachten onveilige en overbelaste verkeerssituaties. - Neem bij dit onderzoek alle mogelijke oplossingsvarianten mee. - Betrek de deskundigen en praktijk-deskundigen van ons comité bij het wegen van de gevonden oplossingsvarianten - Leg daarna de varianten voor aan bewoners, betrokken organisaties en andere belanghebbenden, waardoor een breed draagvlak voor de gekozen variant wordt verkregen.

4 Alternatief voorstel voor aanpak infrastructuur rond de kernen Boskoop Hazerswoude-Dorp. 1 De planvorming voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan bevindt zich in een vergevorderd stadium. Het comité Verkeersoverlast Boskoop/Hazerswoude Dorp heeft op basis van de uitkomsten van de vele rapportages en verslagen die hieromtrent zijn opgesteld, gesprekken met belanghebbenden en deskundigen en ondersteunt door 748 ondertekenaars van een hierover voorgelegde petitie en 30 ondertekenaars van een brandbrief besloten u een alternatief voorstel aan te bieden om de verkeersproblematiek in de kernen Boskoop en Hazerswoude-Dorp snel en effectief sterk aan te pakken, met sterke verbetering van leefbaarheid, (verkeers)veiligheid en bereikbaarheid (Greenpoort) in deze dorpskernen. Het voorstel luidt; 1) Leg een nieuwe weg aan vanaf de Hoogeveenseweg (N455), westelijk van het PCT/ITC terrein naar de aansluiting van de Leidse Schouw op de N11. De plantekeningen die gemaakt zijn voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan geven de locatie aan vanaf welk punt deze aansluiting zou kunnen beginnen. 2) Leg gelijktijdig de Bentwoudlaan aan tot de aansluiting met de verlengde Beethovenlaan in de gemeente Waddinxveen zoals reeds gepland in de planstudie N 207 Zuid. Hiermee wordt de ontsluiting naar de A12/A20 en parallelle structuur A12 voor Waddinxveen optimaal beschikbaar voor het wegverkeer. 3) Stop de voorbereiding en planvorming rond de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan door het Bentwoud naar de N455. 4) Verbeter de bewegwijzering over het gehele gebied voor doorgaand en bestemmingsverkeer zodat zo optimaal gebruikt gemaakt kan worden van bestaande wegen zoals bv. parallelle structuur A12 en oostelijke rondweg Boskoop als de nog aan te leggen (rond)wegen. 5) Zet de financiële middelen die vrijkomen door het niet realiseren van de dure en complexe maatregelen in Hazerswoude-Dorp nu direct in voor de realisatie van dit plan. Voordelen: Het intensieve verkeer over de N209 dwars door Hazerswoude-Dorp heeft een alternatieve ontsluiting van/naar de N11. Hierdoor zal het verkeersaanbod, ook door eventuele aanvullende verkeersmaatregelen op de N209, door Hazerswoude-Dorp sterk verminderen. Voorkomen worden de nadelige gevolgen voor natuur/recreatie en landbouw in het Bentwoud welke door de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan worden veroorzaakt.

5 2 Waddinxveen behoudt de directe verbindingen aan de westzijde van de gemeente naar de A12/A20 en parallelle structuur van de A12. Er komt een wezenlijk alternatief voor de huidige70 procent aan motorvoertuigen (verkeersonderzoek PZH van 2014) van het doorgaande verkeer dwars door Boskoop wat eigenlijk Noord Zuid verkeer is en geen Oost West verkeer. Met ons voorstel komt er een rechtstreekse verbinding van de containerterminal in Alphen ad Rijn en het nog verder te ontwikkelen PCT/ITC terrein (waar inmiddels ook al een locatie door dit bedrijf in gebruik is). Daarmee kunnen de huidige transportbewegingen door Hazerswoude-Dorp en Boskoop naar het PCT/ITC terrein nagenoeg geheel worden teruggedrongen Er ontstaat een alternatieve Oost-West route via het aquaduct in Alphen ad Rijn. Daarmee komt er een goed alternatief niet alleen voor woon- werkverkeer maar vooral voor het vrachtverkeer dat nu niet over De Zijde in Boskoop (een woon- en verblijfsgebied van 2km lengte) hoeft te rijden naar de N207/N11. De dagelijkse files op de N207 vanaf Alphen ad Rijn naar Boskoop zijn verleden tijd. Bij een brugopening in Boskoop komt het verkeer op de N207 tot stilstand omdat de afslag Boskoop zeer snel volloopt. Het doorgaande verkeer komt dan ook vast te staan. De mogelijkheid van deze aansluiting op de Leidse Schouw is al jaren geleden aangelegd. Nadeel: In de kern Hazerswoude-Dorp is de noodzaak van de realisatie van 3!! rotondes met aanvullende/ondersteunende verkeersmaatregelen niet of nagenoeg niet meer nodig. Voor verbetering van de oversteekbaarheid van met name zwakke verkeersdeelnemers kunnen mogelijk nog extra voorzieningen moeten worden aangebracht. Het wel realiseren van deze maatregelen zou zeker weer een verkeer aantrekkende werking hebben wat gewoon ongewenst is. Deze alternatieve route doorsnijdt naast een boomkwekerij gebied ook een stuk veenweide gebied noordoostelijk van Hazerswoude-Dorp. Daar zal natuurcompensatie voor moeten worden gevonden. Er zijn, ons inziens, echter voldoende mogelijkheden voorhanden mede door het niet hoeven doorsnijden van een deel van het Bentwoud voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan met bijbehorende aanvullende verkeersvoorzieningen. Toelichting: Waddinxveen is met drie bruggen verbonden aan de N207. Met een aquaduct en aansluitingen op de A12 en A20 is deze gemeente uitstekend ontsloten op het regionale en nationale wegennet. In de afwegingen zou derhalve het oplossen van de problematiek in Hazerswoude-Dorp en Boskoop de hoogste prioriteit moeten hebben.

6 3 Voor de dagelijkse verkeersinfarcten in Boskoop is er in de huidige plannen geen enkele oplossing opgenomen. In de MER is daar ook niet naar gezocht terwijl de adviescommissie MER daar bij haar toetsing wel op heeft gewezen zowel voor de gebuikte intensiteitsgegevens als consequenties voor leefbaarheid en veiligheid. De overlast heeft echter de grenzen van het toelaatbare bereikt. De huidige, voorlopige, MER rapportage schiet daarin dan ook nog ernstig tekort in het bijzonder op deze aspecten. Zet daarom de Verlengde Bentwoudlaan voorlopig in de ijskast en bekijk de realisatie ervan zodra is bewezen dat deze weg na uitvoering van ons voorstel werkelijk nog een toegevoegde waarde heeft. Als gevolg van de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan wordt gevreesd voor verdere toename van de verkeersinfarcten in Hazerswoude-Dorp en Boskoop door toename van het gemotoriseerde verkeer. Hierdoor komt de leefbaarheid en veiligheid nog meer onder druk te staan. De Verlengde Bentwoudlaan zal ook een sluiproute vormen tussen de A12 en de A4, via N209/N455 en het aansluitende lokale wegennet, dwars door het Groene Hart. Bij het aanbieden van de oplossingen voor Hazerswoude-Dorp wordt bv. in het geheel niet gesproken over vermindering van de intensiteiten van het verkeer. En juist deze nu al hoge intensiteiten in de piektijden zijn juist de oorzaak van alle congesties met daaraan verbonden negatieve effecten op leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid van de beide dorpskernen. Er wordt wel gesproken over verbetering van de doorstroming maar juist dat effect zal naar verwachting nog een verkeer aantrekkende werking hebben met verhoging van de intensiteiten tot gevolg. De frequentie van het openen van de verouderde Hefbruggen zal in sterke mate toenemen vanwege de groeiende containervaart als gevolg van de, in de nabijheid van de containerhaven, te realiseren nieuwe overslagplaats. Het wegverkeer ondervindt daarnaast ook sterke hinder van het geïntensiveerde vaarverkeer op de z.g. staande mastroute. In de effectstudie van de PZH rond de verbetermaatregelen rond de Gouwe worden verkeersmanagementmaatregelen (spitssluiting etc.) voor het vaarverkeer in dit kader als zeer ongunstig voor het vaarverkeer genoemd. De spoorwegovergang op de toch al overbelaste Zijde in Boskoop zal in september 2017 achtmaal per uur wordt gesloten, wat een verdubbeling betekent in vergelijking met de huidige situatie. Dit versterkt de negatieve effecten op de verkeersstromen en bewoners/gebruikers/woningen van De Zijde/Reijerskoop in Boskoop. Over de betrokken wegen in het centrum van Boskoop lopen schoolroutes, (toeristische) fietsroutes en de route gevaarlijke stoffen, terwijl op diverse punten geen sprake is van een uniforme en begrijpelijke infrastructuur. Er ontstaan nu al bijna dagelijks levensgevaarlijke situaties. De voorgenomen plannen waarmee de infrastructuur in Hazerswoude-Dorp zou kunnen worden verbeterd zouden in beperkte mate kunnen worden uitgevoerd zodra de N209 verkeersluw is gemaakt met het huidige voorliggende alternatief. Daarmee kan ook de eigenheid van het dorp worden behouden. In ons voorstel moet worden gekeken hoe het Noordeinde verkeersluw kan worden gemaakt. Als het woon- werkverkeer vanuit Boskoop (Snijdelwijk) naar de

7 4 Bentwoudlaan gefaciliteerd wordt dan is ook daar een alternatieve route gecreëerd waardoor men niet meer door Boskoop hoeft te rijden. In de rapportage Effectberekening verbetermaatregelen rond De Gouwe, opgesteld in opdracht van de provincie Zuid-Holland in 2014 naar aanleiding van een burgerinitiatief, is ook aangegeven dat (citaat): Om de voorspelde verkeersgroei te faciliteren moet een grotere capaciteit gecreëerd worden. Dit kan niet op de huidige routes, nieuwe routes zijn noodzakelijk. Leg onze variant voor aan de samenlevingen van Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Wij verwachten een breed draagvlak voor deze variant. Dat draagvlak is er zeker niet voor de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan zoals de reacties op onze noodklok uit de samenleving aantonen De opgehaalde handtekeningen zijn een doorsnede uit de samenlevingen van Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Wij denken en verwachten dat met de realisering van ons voorstel er een echte grote verbeterslag voor deze dorpskernen kan worden gerealiseerd zowel in bereikbaarheid voor het hele gebied als voor de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid. We krijgen praktisch alleen maar positieve reacties zowel van deskundigen als bewoners en belanghebbenden. Wij hopen en verwachten dat uw college de huidige procedure voor de realisatie van de Verlengde Bentwoudlaan zal stopzetten en een snel en hernieuwd onderzoek zal doen naar de realisatie van dit voorstel. Wij, de samenwerkende organisaties en leden van het comité willen daarbij graag met u een positieve bijdrage aan leveren. Boskoop/Hazerswoude-Dorp, 30 augustus Hans Vergeer, en Peter Bontekoe Bijlagen: 1) Brandbrief met verzamelstaat handtekeningen uit Boskoop 2) Reeds aangeboden Petitie met toelichting Stop de verkeersoverlast. 3) Pag. 19 uit rapportage Effectverbetering verbetermaatregelen rond De Gouwe. 4) Kaart met voorgesteld zoekgebied nieuwe verbindingsweg.

8 De samenleving in Boskoop en Hazerswoude-Dorp luidt de noodklok. De verkeerssituatie in de kernen van Boskoop en Hazerswoude-Dorp wordt langzaam maar zeker onhoudbaar en onaanvaardbaar en het zal er naar verwachting alleen maar slechter op worden. Het verkeer op de Zijde en het eerste deel van het Reijerskoop in Boskoop staat een groot deel van de dag vast in een file als gevolg van de vele en langdurige brugopeningen en de gesloten spoorwegovergang. Door de uitbreiding van de overslaghaven bij Alphen aan den Rijn en de verdubbeling van de treinfrequentie september 2017 wordt het in de nabije toekomst allemaal nog ernstiger. In Hazerswoude-Dorp staan voor de verkeerslichten tijdens de brede spitsuren in beide richtingen lange files van doorgaand verkeer. De drukte op N209 en de beperkte oversteekmogelijkheden op de kruising met de Gemeneweg deelt het dorp in tweeën. Het vaak stilstaande, stoppende en optrekkende verkeer in deze dorpskernen veroorzaakt grote hoeveelheden fijnstof, geluidsoverlast en gevaar voor de zich ook daar bevindende voetgangers en fietsers met name voor de schoolgaande kinderen, toeristisch fietsverkeer en ouderen in deze dorpskernen. Door de verwachte economische groei(greenport Boskoop) en geplande woningbouw zal het verkeer in de komende tijd nog sterker gaan toenemen. Onderzoek in 2014(Provincie Zuid-Holland) heeft aangetoond dat nu al ongeveer 70% van het verkeer in Boskoop doorgaand verkeer is en dus geen bestemming in Boskoop heeft maar het dorp gebruikt om van de ene provinciale weg (N209) naar de andere (N207) te rijden. De files in Hazerswoude-Dorp worden nagenoeg geheel veroorzaakt door het aanbod van doorgaand verkeer over de N209 waarvan het grootste gedeelte afkomstig is uit Zoetermeer. Vertegenwoordigers van inwoners, winkeliers, scholen, artsenposten, belangengroepen, maatschappelijke organisaties en bedrijven in Boskoop en Hazerswoude-Dorp doen daarom een dringend beroep op de provincie Zuid- Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn om serieus op te komen voor de belangen van hun inwoners en bedrijven in deze kernen en nu te komen met een totaalplan voor het oplossen van de problemen. De oplossingen moeten gericht zijn op; Naam; Functie; verbetering van de Leefbaarheid/leefmilieu in de dorpskernen Hazerswoude-Dorp en Boskoop verbetering van Verkeersveiligheid voor met name de kwetsbare verkeersdeelnemers verbetering van de Bereikbaarheid, met name Boskoop Oost-West(Greenport) en Hazerswoude-Dorp Oost- West. Handtekening: Comité verkeersoverlast Boskoop/Hazerswoude-Dorp Hans Vergeer(VVN) - Peter Bontekoe Contact; Peter Bontekoe ; peter.bontekoe@me.com

9 Ondertekenaars "De samenleving in Boskoop en Hazerswoude-Dorp luidt de noodklok". Boskoop Naam: Functie/belanghebbende. J. Venema Eigenaar W.S. Venema BV Boomkwekerijen J. Zekveld Dir. Communicatie Dr. Kallan Huisartsenpraktijk Kallan F.P.A. Niewets Bestuurslid Jeugd/bestuurslid BGC Floreant P.C. de Vogel Voorz. Stichting Buitencentrum De schouw J. v.d. Vliet Voorz. Ijsclub Otweg A. de Vries Bestuurslid/secretaris AV 47 M. Kortlever Directeur Basisschool Eben Haëzer L. Peters Directeur Basisschool "De Akker" G. Figee Directeur PCB Rehoboth C.T. de Graaf Directeur Immanuelschool BO W. Salzmann Directeur Ichthusschool BO J. Broer Directeur "De Zevensprong" BO K. Klein Schoolleider OBS "De Populier". N. Vonk Teamleider Onderwijs Wellantcollege M. v.d. Heiden Receptioniste Immanuelschool BO N. Groenestein Ouder schoolgaande kinderen R. Daniëls Manager Operations/IT Retail Solutions K. Huising Directeur R&G Export BV Boomkwekerijen B.D. Rijnbeek Eigenaar "BD Rijnbeek Boomkwekerijen" Jac.P. Oudijk Zelfstandig boomkweker P. v.d. Heiden Ouder schoolgaande kinderen H. v.d. Starre Directeur Starre Group BV B. Verhoef Directeur/Eigenaar Verhoef Boomkwekerij. J. Nieuwesteeg Eigenaar Plant Collect D. van Eijk Zelfstandig boomkweker J.J. Bakhuyzen Zelfstandig boomkweker G. Stolwijk Directeur handelskwekerij J. Straathof Directeur/eigenaar J.Straathof bv E. de Lang Directeur G.A.

10 E Blik op de toekomst 13 Toename van verkeer leidt tot grotere vertragingen Op basis van eerdere verkeerstudies (o.a. N207 Zuid) wordt een toename van het verkeer op de routes door Boskoop en Waddinxveen voorspeld van 15% tot 30%. De vraag is echter of dit in de praktijk ook zo zal uitpakken. Andere studies laten zien, dat deze hoge groei in twijfel wordt getrokken. Ook worden er naast de mogelijke aanpassingen aan de bruggen ook andere maatregelen voorzien die de druk op het netwerk zouden kunnen verminderen. Indien de groei wel zou worden bereikt, dan zal de huidige capaciteit van de Zijde (Boskoop) en Kerkweg-Oost (Waddinxveen) onvoldoende zijn om de toename van het verkeer te kunnen accommoderen. Op piekmomenten (spits) is een toename van verkeer eigenlijk niet meer mogelijk. De capaciteit van de weg is hier niet voor ingericht. Vanwege de beperkte capaciteit zal extra verkeer in principe cumulatieve negatieve effecten hebben voor de verliestijden. Dit betekent dat een toename van 25% meer verkeer, leidt tot 1,5 tot 2 keer meer reistijd op deze routes. Dat maakt dat een maatregel (bv. een nieuwe oeververbinding) al snel leidt tot hogere baten. Ook leidt de toename van het verkeer tot additionele negatieve effecten op de leefbaarheid in de dorpskernen. Zonder ingrepen in de infrastructuur kan de capaciteit van de routes over de hefbruggen niet worden vergroot. Om de voorspelde verkeersgroei te faciliteren moet een grotere capaciteit gecreëerd worden. Dit kan niet op de huidige routes, nieuwe routes zijn noodzakelijk. De afweging voor een nieuwe route wordt niet gemaakt op basis van een vergelijking van reistijden en voertuigverliesuren, maar op basis van een al dan niet acceptabele reistijd over een nieuwe route. (blz. 19 uit Effectberekening verbetermaatregelen rond de Gouwe PZH 31 augustus 2014)

11

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt

en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt EEN BETERE BEREIKBAARHEID EN LEEFBAARHEID VOOR DE REGIO WADDINXVEEN / BOSKOOP / HAZERSWOUDE en waarom met de aanleg van de N207-Zuid het tegendeel wordt bereikt (Aangepaste) presentatie najaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen )

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Waarom de voorgestelde plannen de gestelde doelen niet bereiken en hoe het beter

Nadere informatie

Graag vernemen wij uw reactie op ons voorstel een integrale studie te laten uitvoeren,

Graag vernemen wij uw reactie op ons voorstel een integrale studie te laten uitvoeren, Geachte heer Schoenmaker, Wij hebben kennis genomen van uw brief waarin u de Provinciale Staten verzoekt op korte termijn in te stemmen met het realiseren van de Verlengde Bentwoudlaan en de maatregelen

Nadere informatie

Bouwstenen voor een integraal plan om de verkeersproblemen in de regio Waddinxveen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp op te lossen

Bouwstenen voor een integraal plan om de verkeersproblemen in de regio Waddinxveen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp op te lossen Bouwstenen voor een integraal plan om de verkeersproblemen in de regio Waddinxveen, Boskoop en Hazerswoude-Dorp op te lossen De Provinciale Staten Zuid-Holland staat voor de beslissing voor de aanleg van

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

Oplegger. Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018

Oplegger. Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018 Oplegger Contact G. Massom T 070-441 85 31 g.massom@pzh.nl Datum 31-10-2018 Aan Bestuurlijke Afstemgroep (BAG) Programmatische Aanpak Gouwe, 5 november 2018 Kopie aan Onderwerp Instemmen met advies om

Nadere informatie

Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters

Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni 2012 Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters Veiligheid belangrijk Maar niet voor de Sluiproute Omdat

Nadere informatie

Beter bereikbaar Gouwe

Beter bereikbaar Gouwe Beter bereikbaar Gouwe Programmatische aanpak Gouwe www.beterbereikbaargouwe.nl Aanleiding en doel van het programma Problemen met verkeer en leefbaarheid in Boskoop, Waddinxveen en Alphen a/d Rijn Oplossen

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Statenmededeling. Regionale verkeersvisie N605 en randweg Boekel. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant,

Statenmededeling. Regionale verkeersvisie N605 en randweg Boekel. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Statenmededeling Onderwerp Regionale verkeersvisie N605 en randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennis nemen van De uitkomsten van de studie over de regionale visie op de provinciale

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu?

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? In 2013 is de planstudie voor het project Duinpolderweg gestart. Na een tussenstap in 2015 en 2016 hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland onlangs besloten

Nadere informatie

Fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid 1 Alternatief 1A doortrekken Bentwoudlaan tot Hoogeveenseweg 25 tot 30 miljoen excl. BTW Bereikbaarheid Greenport = goed: Met name goed voor Greenport, snelle verbinding naar A12 en A20. Met doortrekken

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Bij deze geef ik onze zienswijze op de Mededeling aan Bevoegd Gezag M.e.r. N207-Zuid.

Bij deze geef ik onze zienswijze op de Mededeling aan Bevoegd Gezag M.e.r. N207-Zuid. Gemeente Alphen aan den Rijn Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. t.a.v. dhr. L.M. de Jong Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn e-mail: mern207-zuid@alphenaandenrijn.nl Onderwerp: Zienswijze

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op:

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: OKW fu* 1 1 7 FEB, 2015 Beh. Ambt: Streefdat.: Afschr.: B.V.O.: Gemeente Woerden T.a.v. de gemeenteraad Postbus 45 3440 AA Woerden Datum: 16 februari 2015 Gemeente Woerden 15.002953 Regislratiedatum: 17/02/2015

Nadere informatie

1. Een minimale variant van het maatregelpakket X Robuust voor de knelpunten op de N209 en

1. Een minimale variant van het maatregelpakket X Robuust voor de knelpunten op de N209 en GS brief aan Provinciale Staten Contact mw G. van Duijnhoven q.van.duiinhoven@pzh.nl '?ürihorrand Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Aan Provinciale

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Gelet op: Art Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A van de Financiële Verordening

Gelet op: Art Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A van de Financiële Verordening Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Uitvoeringsbesluit N207 Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en aanpassing rotonde Bredeweg N456 / N219 te Waddinxveen 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer

Vervanging Steekterbrug Informatie bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Vervanging Informatie Steekterbrug bijeenkomst 6 oktober 2014 Disclaimer Deze presentatie is toegelicht tijdens de informatieavond op 6 oktober in het stadhuis van de gemeente Alphen aan den Rijn. Vrije

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Maatschappelijke kosten-batenanalyse N343 Rondweg Weerselo: Samenvatting en conclusies

Maatschappelijke kosten-batenanalyse N343 Rondweg Weerselo: Samenvatting en conclusies Maatschappelijke kosten-batenanalyse N343 Rondweg Weerselo: Samenvatting en conclusies Achtergrond en aanleiding De N343 Oldenzaal Slagharen gaat door de bebouwde kom van Weerselo en leidt hier tot hinder

Nadere informatie

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan.

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan. Door bewoners van een woning nabij de geplande rotonde is een aantal bezwaren aangedragen die kort en zakelijk samengevat, zie bijlage I betrekking hebben op de volgende punten: noodzaak, planning en veiligheid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Belanghebbenden Grote Bleek. Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014

Belanghebbenden Grote Bleek. Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014 Belanghebbenden Grote Bleek Project Samen mee naar de A-twee? 28 augustus 2014 Probleem (1) Probleem (2) Oplossingen? Brainstorm Brainstorm Brainstorm Brainstorm Brainstorm Inbreng Grote Bleek 23 potentiele

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Brug Rhenen - Verbinding verbroken?

Brug Rhenen - Verbinding verbroken? Brug Rhenen - Verbinding verbroken? 16 februari 2011 bron: www.utrechtsarchief.nl 1 Brug Rhenen - Facts & figures 16 februari 2011 Ron Linschoten 2 Inhoud presentatie Meer dan 50 jaar Rijnbrug (sfeerbeelden)

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

1 Inleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting effect knip Klaaswaal. 29 juni 2018 ZHA355/Mes/

1 Inleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting effect knip Klaaswaal. 29 juni 2018 ZHA355/Mes/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk Casuariestraat a Emmasingel BJ Deventer VB Den Haag AZ Eindhoven T + (0)0 F + (0)0 Leeuwarden Amsterdam Postbus F. HaverSchmidtwei De Ruyterkade 00 AD Deventer

Nadere informatie

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam

Verdubbeling N33 Zuidbroek Appingedam Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam voorgenomen voorkeursalternatief N33 Midden. Meer weg, meer waarde Verdubbeling N33 Zuidbroek ppingedam Het Rijk en de provincie Groningen willen de N33 tussen Zuidbroek

Nadere informatie

Dit zijn belangrijke criteria voor de bereikbaarheid van het regionale bedrijventerrein Laarberg.

Dit zijn belangrijke criteria voor de bereikbaarheid van het regionale bedrijventerrein Laarberg. Memo Van : Maarten Minkjan, Monique de Jong, Zeno van Raan Aan : Burgemeester en wethouders van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk Datum : 18 april 2017 Onderwerp : Oost-west verbinding

Nadere informatie

FORMULIER BURGERINITIATIEF

FORMULIER BURGERINITIATIEF FORMULIER BURGERINITIATIEF Vul dit formulier duidelijk in. Loop hierbij alle vragen zorgvuldig langs en controleer de gegevens en handtekeningen. i.v.m. privacy zijn persoonsgegevens zwartgemaakt Persoonsgegevens

Nadere informatie

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Introductie Onlangs is er een wijziging voorgesteld op het ontwerptracébesluit aansluiting Europaweg. In het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

Plan van aanpak. Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek

Plan van aanpak. Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek Plan van aanpak Onderzoek verkeersmaatregelen dubbeldorp Lisse Lisserbroek 25 juli 2017 Pagina 1 van 6 1. Inleiding Voorliggend plan van aanpak beschrijft het onderzoek naar verkeersmaatregelen voor het

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD

VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD De situatie zonder de N207 Tussen Boskoop, Benthuizen en Zoetermeer is een natuur- en recreatiegebied gerealiseerd: het Bentwoud. Helaas ontbreekt in dit rijtje één gemeente,

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013. Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013. Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord Voorstel: 1. Het raadsbesluit van 1 juli 2010 wat betreft het verbod voor vrachtwagens,

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Verslag overleg tussen gemeente en actiecomité Bernhardstraat, gehouden op 5 september 2013

Verslag overleg tussen gemeente en actiecomité Bernhardstraat, gehouden op 5 september 2013 Verslag overleg tussen gemeente en actiecomité Bernhardstraat, inzake herinrichting Bernhardstraat, gehouden op 5 september 2013 Aanwezig: Namens de gemeente: De heer Ad van Dorst (projectmanager) De heer

Nadere informatie

Stikstoffabriek Zuidbroek 2

Stikstoffabriek Zuidbroek 2 Stikstoffabriek Zuidbroek 2 INFORMATIEAVOND 17 JULI 2018 1 Inhoud Korte terugblik informatie bijeenkomst d.d. 21 juni 2018 Terugkoppeling acties beperken overlast werkverkeer Toelichting 1e aanzet verkeersplan

Nadere informatie

Ing. 11 juli 2016 PS PS 28 september Betreft: Rijksweg N-844. Geachte Statenleden,

Ing. 11 juli 2016 PS PS 28 september Betreft: Rijksweg N-844. Geachte Statenleden, Ing. 11 juli 2016 PS2016-532 2016-009830 PS 28 september 2016 Aan de leden van Provinciale Staten van de provincie Gelderland Postbus 9090 6800 CX Arnhem Malden, 7 juli 2016 Behandeld door: J. Visser,

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 29 mei 2012 nummer: 2012_BW_00060 Onderwerp Beslispunten inzake RijnlandRoute en RijnGouweLijn vergadering AB Holland Rijnland

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere:

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere: RAADSVOORSTEL Gei e e ole Halderberge Raadsvergadering d.d. 13 juli 2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 11 juli 2017 Portefeuillehouder: F. Harteveld Registratienummer: Voorstel 1. Voor de reconstructie

Nadere informatie

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties.

1. Nota van antwoord. Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. 1. Nota van antwoord Eindstand 2055 reacties door 3036 personen/instanties. Daarnaast zijn enkele petities/handtekeningenacties gevoerd: Petitie Voordorp 975 handtekeningen Petitie NMU meer dan 19.000

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase

Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard. Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Verkenning Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Samenvatting omleidingstrategie KIJK ten behoeve van de consultatiefase Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Variantenstudie uitgevoerd... 3 Status en vervolg...

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Zienswijze Vrienden van het Bentwoud ten aanzien van MER en besluit N207 Zuid

Zienswijze Vrienden van het Bentwoud ten aanzien van MER en besluit N207 Zuid Correspondentie-adres Graaf van Bloisstraat 23 2731AC Benthuizen Benthuizen, 29 december 2015 Aan de colleges van: Gemeente Alphen aan den Rijn (via mern207zuid@alphenaandenrijn.nl) Gemeente Waddinxveen

Nadere informatie

Gemeente Woerden. b) Om Ç 4,6 miljoen beschikbaar te stellen om scenario 1 te kunnen laten uitvoeren

Gemeente Woerden. b) Om Ç 4,6 miljoen beschikbaar te stellen om scenario 1 te kunnen laten uitvoeren RAADSVOORSTEL 15R.00054 Gemeente Woerden 15R.00054 Ik gemeente WOERDEN Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 28 april 2015 Portefeuillehouder(s): wethouder M. Stolk Portefeuille(s): Verkeer

Nadere informatie

Inleiding: Huidige regeling:

Inleiding: Huidige regeling: Inleiding: Op grond van artikel 18 Wet vervoer gevaarlijke stoffen (WVGS) is de gemeenteraad gerechtigd over rijks-, provinciale-, waterschaps- en gemeentelijke wegen het transport van gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Gedeputeerde Staten STATENNOTITIE Aan de leden van Provinciale Staten HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Voorstel studie N 786 Dieren-Apeldoorn HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

Ambtelijk advies. 1. Baardwijkse overlaat

Ambtelijk advies. 1. Baardwijkse overlaat Ambtelijk advies 1. Baardwijkse overlaat Voor de Baardwijkse overlaat is het ambtelijk advies aan de Stuurgroep GOL om variant A (voorkeursvariant NRD) en variant C (nr. 369) beide mee te nemen in de MER.

Nadere informatie

Probleemanalyse. in kader van Planstudie/MER Duinpolderweg. Willem Homan. Maart Royal HaskoningDHV, All rights reserved

Probleemanalyse. in kader van Planstudie/MER Duinpolderweg. Willem Homan. Maart Royal HaskoningDHV, All rights reserved Probleemanalyse in kader van Planstudie/MER Duinpolderweg Willem Homan Maart 2016 2016 Royal HaskoningDHV, All rights reserved Inhoud Ruimtelijk-economische context Bereikbaarheid Leefbaarheid en veiligheid

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr , VV Nummer 30/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 19 april 2016 Corr.nr. 2016-21590, VV Nummer 30/2016 Zaaknr. 627824 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende een opname- en acceptatiebesluit

Nadere informatie

Betreft: Zienswijze op milieueffectrapport en provinciaal inpassingsplan N207 Zuid.

Betreft: Zienswijze op milieueffectrapport en provinciaal inpassingsplan N207 Zuid. Verstuurd per e-mail naar N207@pzh.nl en per aangetekende post. Contactadres P.J. van de Beld- Colijn Jan van Eycklaan 28 2391 VN Hazerswoude-Dorp Tel 0172 588365 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland postbus

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie

Presentatie SAA-project A9BAHO. Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen. 27 september Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS. Inhoud presentatie Presentatie SAA-project A9BAHO Bedrijvenbijeenkomst Breikers Amstelveen 27 september 2018 Kees Abrahamse Omgevingsmanager RWS HB3600750 28-9-2018 Inhoud presentatie Voorgeschiedenis programma Schiphol-Amsterdam-Almere

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten

S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek. Aan de leden van Provinciale Staten S. Jansen (PVV) (d.d. 5 januari 2012) Nummer 2595 Onderwerp Bereikbaarheid Bollenstreek Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In het Haarlems Dagblad d.d. 20 december 2011 uitten

Nadere informatie

architectuur stedenbouw landschap

architectuur stedenbouw landschap Traverse Dieren Rheden N786 Apeldoorns Kanaal N348 Projectteam Gijs Wolfs / Paul Kersten / Janneke Dries / Mieke van der Arend Opdrachtgever Gemeente Rheden / Provincie Gelderland Ontwerp 2011-2012 (realisatie

Nadere informatie

Werkboek Beverwijkerstraatweg

Werkboek Beverwijkerstraatweg Werkboek Beverwijkerstraatweg Raadsinformatieavond 21 mei 2015 Arjen van Essen Floris Frederix Overweg Beverwijkerstraatweg Agenda Proces Probleembeschrijving Oplossingsrichtingen Gelijkvloers gemotoriseerd

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda

Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Samenvatting Notitie reikwijdte en detailniveau MIRT Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel Gouda Deze samenvatting bevat de hoofdlijn van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) van de MIRT Verkenning

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Agenda. Belgisch en Nederlands Limburg wensbeeld Weert en Cranendonck Overleg met belanghebbende Provincie Limburg Conclusies Vervolg

Agenda. Belgisch en Nederlands Limburg wensbeeld Weert en Cranendonck Overleg met belanghebbende Provincie Limburg Conclusies Vervolg Westtangent Weert Agenda Belgisch en Nederlands Limburg wensbeeld Weert en Cranendonck Overleg met belanghebbende Provincie Limburg Conclusies Vervolg Belgisch en Nederland Limburg wensbeeld Doel De economische

Nadere informatie

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Aan Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan 2016-2025 Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Beste provinciale politici, Graag

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Behandelvoorstel Onderwerp Notitie verkeerskundige analyse Torenlaan Zaaknummer 1026963 Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Historie Niet expliciet gevraagd. Instemming betuigen

Nadere informatie

Toetsing verkeer BIJLAGE 3

Toetsing verkeer BIJLAGE 3 BIJLAGE 3 Toetsing verkeer Binnen het project Veluwetransferium Heerde is het voornemen om een sterkere scheiding aan te brengen tussen doorgaand verkeer en recreatief verkeer. Daarnaast is er gezocht

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Toekomstvisie Hazerswoude-Dorp Januari 2018

Toekomstvisie Hazerswoude-Dorp Januari 2018 Toekomstvisie Hazerswoude-Dorp Januari 2018 Dorpsoverleg Hazerswoude-Dorp 2 Samenvatting Hazerswoude-Dorp is een prachtige "groene" parel, gelegen in het Groene Hart vlakbij diverse grote steden, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Zoetermeer, 2 november 2018

Zoetermeer, 2 november 2018 Zoetermeer, 2 november 2018 Aan: - College van B&W Waddinxveen t.a.v. wethouder Schippers - College van B&W Alphen aan de Rijn t.a.v. wethouder Van Velzen - College van Gedeputeerde Staten Provincie Zuid-Holland

Nadere informatie