CRA-procedure 1: Overzicht, Tevredenheidslijst. Behandeldoel(en)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CRA-procedure 1: Overzicht, Tevredenheidslijst. Behandeldoel(en)"

Transcriptie

1 CRA-procedure 1: Overzicht, Tevredenheidslijst (TvL) en Behandeldoel(en) Inleiding Deze procedure heeft het doel om kennis te maken met de patiënt, CRA te introduceren en er een overzicht van te geven, de Tevredenheidslijst (TvL) af te nemen en aan de hand hiervan een bijbehorend plan (interventie en tijdspad) te maken dat resulteert in minstens één behandeldoel. De realisatie van dit doel dient de volgende sessie te worden geëvalueerd. De patiënt de TvL laten invullen is de eerste stap in het opstellen van een behandelplan dat nauw aansluit bij leefgebieden waaraan de patiënt wil werken. Het fungeert als een kompas in de behandeling. Hierbij kan de patiënt telkens aangeven hoe tevreden hij/ zij op dit moment is met het desbetreffende leefgebied. Er zijn verschillende leefgebieden weergegeven op de TvL. Uiteraard kunnen sommige categorieën worden weggelaten of juist worden uitgebreid met andere, voor de patiënt relevante leefgebieden, bijvoorbeeld medicatie, ongewenste gedragingen zoals uitingen van agressie, specifieke hobby s en comorbide psychiatrische klachten zoals angst en depressie. Ieder leefgebied dient te worden beoordeeld aan de hand van een rapportcijfer (1-10). Er wordt in samenspraak met de patiënt minstens één probleemgebied geselecteerd om aan te werken. Als vuistregel geldt dat aan dat gebied een score is toegekend uit het middengebied. Zo krijgt de patiënt de mogelijkheid om te oefenen met het stellen van haalbare doelen tot realisatie van een verandering. Voorts wordt er een plan gemaakt om een positief en tijdgebonden geformuleerd behandeldoel te realiseren, waarbij ook aandacht is voor potentiële obstakels. Verwijzing naar Meyers R.J. & Smith J.E. (2008). Handboek voor de behandeling van alcoholverslaving: de Community Reinforcement Approach. Nederlandse bewerking door P.J.G. Greeven, L. De Fuentes-Merillas & H.G. Roozen, hoofdstuk 5. Taken en doelen voor CRA-procedure 1 De verschillende taken en doelen zijn hieronder uiteengezet: I Overzicht CRA: a) kennismaken en doelstelling b) typering van procedures c) positieve verwachtingen d) duur van de behandeling e) identificeren van bekrachtigers.

2 18 Community Reinforcement Approach II III Tevredenheidslijst (TvL): a) introductie b) bespreken van scores. Huiswerkopdracht en afsluiten: a) doelen stellen b) behandelplan. Materialen Tevredenheidslijst (TvL) Formulier Een ideaal leven Formulier Behandeldoelen Formulier Behandeldoelen (korte versie) Ia Overzicht CRA: kennismaken en doelstelling Checklist (1-7) 1 Heet de patiënt welkom. 2 Maak kennis met de patiënt. Geef aan over welke informatie u beschikt. 3 Identificeer de bekrachtigers die voor de patiënt belangrijk zijn om zijn/haar leefstijl te veranderen (zoals geen alcohol en/of drugs meer drinken/gebruiken) en reden zijn om in behandeling te gaan. 4 Geef de invalshoeken van CRA, te weten: een alternatieve, gezonde en meer prosociale leefstijl ontwikkelen (zonder gebruik van alcohol en/of drugs); Door alternatieve activiteiten praktisch te ondernemen/uitproberen/samplen zal de patiënt ervaren dat hij/zij tevens bekrachtigd kan worden op een alternatieve manier (zonder alcohol en drugs): betrek de omgeving (community) bij de behandeling, zoals vrienden, partner, familie, werk en verenigingsleven om het alternatieve leven (zonder middelen) aantrekkelijker te maken (reinforcement); geef aan dat de CRA-behandeling gericht is op vervanging van het ongewenste (negatieve/destructieve) gedrag door positief gedrag; maak expliciet dat alternatief gedrag ook positieve effecten teweeg kan brengen (net als het gebruik van alcohol en/of drugs), Opmerking 1: Als de patiënt aangeeft niet op dit moment te willen werken aan doelen die direct gerelateerd zijn aan middelengebruik (zie ook TvL), dan is het raadzaam om aan doelen op andere leefgebieden te werken. Opmerking 2: De omgeving bij de behandeling betrekken betekent niet automatisch dat partner, familieleden of vrienden onmiddellijk uitgenodigd dienen te worden om sessies bij te wonen. Belangrijk is wel dat er naar hun rollen met betrekking tot de patiënt wordt gevraagd en dat getaxeerd wordt hoe behulpzaam en steunend het netwerk is. Afhankelijk daarvan kan het uitnodigen van het sociale netwerk worden overwogen. Gaf een overzicht van de informatie waarover u beschikt. Identificeerde bekrachtigers gekoppeld aan de hulpvraag/veranderwens. Gaf de doelstelling van CRA: ontwikkelen van een plezierige, gezonde en prosociale leefstijl. Gaf aan dat het samplen van nieuwe activiteiten kan leiden tot een alternatieve, plezierige leefstijl: a) Beschreef dat er rekening wordt gehouden met de rol van de omgeving om het leven aantrekkelijker te maken (community). b) Maakte (impliciet) duidelijk dat negatieve gedragingen kunnen worden vervangen door positievere (gezondere) gedragingen. c) Besprak dat alternatieve gedragingen ook positieve consequenties kunnen hebben.

3 CRA-procedure 1 19 Opmerking 3: Wees voorzichtig met het koppelen van middelengebruik aan negatief/destructief gedrag. Het kan suggestief zijn, aangezien middelengebruik naast negatieve consequenties allerlei positieve consequenties heeft. Probeer de negatieve consequenties zo veel mogelijk positief te herformuleren in termen van bekrachtigers van de patiënt die mogelijk worden bedreigd. Binnen de instelling [naam] behandelen we mensen met een nieuwe methode. Deze methode wordt de Community Reinforcement Approach (CRA) genoemd. De behandeling gaat zich richten op uw persoonlijke situatie en wat u belangrijk vindt en is erop gericht u te helpen om een nieuwe en leuke leefstijl te ontwikkelen en activiteiten te vinden die ervoor kunnen zorgen dat u een gezonder en vooral plezieriger leven gaat leiden. Doorgaans hebben mensen met verslavingsproblemen namelijk mindere sociale en plezierige activiteiten. Ik wil daarom precies weten wat u belangrijk vindt en waaraan u plezier beleeft. 5 Geef een typering van de CRA-behandeling. Benoem kenmerken zoals actiegericht, individueel en praktisch. Ook maakt CRA gebruik van procedures die helpen om de zelfredzaamheid/ autonomie van patiënten te vergroten, zodat zij zich gemakkelijker kunnen handhaven in hun leefomgeving. Benoemde verschillende eigenschappen van de CRA-behandeling. De CRA-behandeling is individueel, praktisch en actie- en doelgericht. Het is vooral doen en gericht op uw persoonlijke leefstijl. Het werken met behandeldoelen staat centraal in de behandeling. Vandaag zullen we al een doel gaan afspreken. Ik wil erbij opmerken dat we alleen aan die doelen gaan werken die u belangrijk vindt om aan te werken. 6 Leg de nadruk op de autonomie van de patiënt en samenwerking en maak helder hoe de verantwoordelijkheden liggen. 7 Bespreek dat vertrouwelijk met patiëntgegevens wordt omgegaan (WGBO 5, WBP 6 ). Er gaat geen correspondentie over u de deur uit zonder dat u die eerst hebt ingezien. Benoemde de verbetering van de autonomie van de patiënt en benadrukte dat CRA gericht is op samenwerking. Besprak dat alles vertrouwelijk wordt behandeld. Opmerking 4: In het geval dat aantekeningen maken wenselijk is, vraag hiervoor toestemming aan de patiënt en geef aan dat de aantekeningen die tijdens de sessie worden gemaakt bijvoorbeeld ingezien kunnen worden aan het eind van de sessie. Opmerking 5: Als de patiënt een forensische titel heeft of contact onderhoudt met de reclassering of andere instanties die inzage willen hebben in de voortgang van de patiënt, bespreek hoe hiermee wordt omgegaan. 5 Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. 6 Wet bescherming persoonsgegevens.

4 20 Community Reinforcement Approach Ib Overzicht CRA: typering van procedures Checklist (8-10) 8 Geef informatie over bepaalde procedures, bijvoorbeeld communicatievaardigheden en probleemoplossende vaardigheden, waaraan de komende tijd gewerkt zou kunnen worden. Maak het specifiek voor de situatie van de patiënt en weef de bekrachtigers van de patiënt in deze procedures. Opmerking 6: Maak helder dat de procedures gericht zijn op bijvoorbeeld het vergroten van vaardigheden of de patiënt kunnen helpen bij ontspannen of minder last te ervaren. Besprak voorbeelden van CRAprocedures geënt op de bekrachtigers van de patiënt. We kunnen u helpen met het ontwikkelen van (nieuwe) vaardigheden zoals effectief communiceren en het oplossen van problemen. 9 Leg uit dat door het verbeteren van vaardigheden, bijvoorbeeld door middel van vaardigheidstraining en rollenspelen de patiënt kan leren adequater om te gaan met situaties en dat daarmee mogelijk belangrijke bekrachtigers voor de patiënt toegankelijk worden en hij de gewenste doelen kan behalen. 10 Relateer deze procedures aan de situatie van de patiënt. Geef daartoe (bijvoorbeeld) de volgende uitleg: U geeft aan dat u geen ruzie meer wilt maken met uw partner. We kunnen ervoor kiezen om te gaan werken aan positieve communicatievaardigheden om uw relatie met uw partner te verbeteren. We kunnen dan tijdens de sessie concrete oefeningen doen, zoals een verzoek doen, die u thuis weer kunt toepassen. Legde uit waarom deze componenten worden toegepast en wat ze inhouden (bekrachtigers). Relateerde de voorbeelden van de procedures aan de situatie van de patiënt. Ic Overzicht CRA: positieve verwachtingen Checklist (11-13) 11 Benoem dat CRA wetenschappelijk bewezen is (bijvoorbeeld door aan te geven dat het onderzocht is of dat er studies gedaan zijn, onder meer in Nederland). 12 Haal aan dat onderzoeken aantonen dat CRA effectief is in de behandeling van alcohol- en/of drugverslaving. 13 Geef aan dat dit geldt op verschillende behandelafdelingen, zoals ambulant en kliniek, en dat verschillende doelgroepen met een verschillende etnische afkomst hebben geprofiteerd van een CRA-behandeling. Sprak een positieve verwachting uit ten aanzien van de CRAbehandeling (evidence based). Gaf aan dat CRA werkt bij verschillende doelgroepen (leeftijden, leefomstandigheden, leefomgeving, culturen). CRA komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Daar is wetenschappelijk aangetoond dat CRA goed werkt. Ook in Nederland zijn in de afgelopen vijftien jaar op verschillende locaties en afdelingen goede ervaringen opgedaan. Id Overzicht CRA: duur van de behandeling Checklist (14) 14 Leg uit dat de behandelduur relatief kort en afgebakend is. Dit om de CRA-behandeling te samplen. Geef een rationale voor de voorgestelde behandelduur. Besprak de rationale van de duur en frequentie van de behandeling. Besprak de duur van een sessie.

5 CRA-procedure 1 21 Ik wil het graag met u hebben over de duur van de behandeling. Ik denk dat we in de periode van enkele maanden al behoorlijk wat doelen kunnen behalen en problemen kunnen aanpakken. Ook rekening houdend met uw agenda stel ik voor om een periode van drie maanden af te spreken, waarin we iedere twee weken een afspraak maken. We kunnen na een evaluatie besluiten om de behandeling desgewenst te verlengen. Ik ben benieuwd wat u daarvan vindt? Of zou u een andere duur of frequentie willen? Besprak de vormen van contact: telefonisch, , e-health, sms en huisbezoeken. Gaf aan hoe de follow-up wordt geregeld. Een afspraak duurt doorgaans 45 minuten. Tussendoor ben ik ook via en telefonisch te bereiken. Nadat de behandeling is afgerond kom ik desgewenst nog een keertje langs voor een huisbezoek. Opmerking 7: Zorg ervoor dat duur en frequentie van de afspraken goed zijn afgestemd op de wensen en verwachtingen van de patiënt, zodat deze de behandeling niet als een belasting ervaart. Ie Overzicht CRA: identificeren van bekrachtigers Checklist (15) 15 Benadruk de rol van bekrachtigers van de patiënt en benoem tevens andere aspecten die waardevol zijn voor de patiënt. IIa Tevredenheidslijst (TvL): introductie 16 Geef informatie over de interventie en geef een rationale. We gaan samen een plan maken over hoe we de komende tijd de behandeling gaan inrichten: het zogenaamde behandelplan. Hiervoor moeten we een formulier invullen. Dit formulier heet de Tevredenheidslijst. Het gaat erom een beeld te krijgen van hoe tevreden u bent met uw leven op dit moment. Uw leven kunnen we onderverdelen in zogenaamde leefgebieden, zoals werk, relaties en dergelijke [zie TvL]. De Tevredenheidslijst dient als een kompas en zal ons helpen om te bepalen aan welke gebieden we aandacht moeten besteden om uw tevredenheid met uw leven te verbeteren. Daarnaast kunnen we met dit formulier ook zien hoe het staat met de behandelvoortgang. Zou u de Tevredenheidslijst willen invullen? 17 Geef de TvL aan de patiënt en geef een rationale. Ik wil graag meer weten over u, hoe het op dit moment gaat met u en hoe ik u het beste kan helpen. Op dit formulier kunt u aangeven hoe tevreden u bent met elk leefgebied. U ziet op de Tevredenheidslijst verschillende, specifieke leefgebieden en één algemene, die u als laatste invult. Dat laatste leefgebied geeft uw algemene tevredenheid aan [wijs dit op het formulier aan]. 18 Vraag of de verschillende leefgebieden relevant en van toepassing zijn voor de patiënt en/of er gebieden toegevoegd en/of verwijderd dienen te worden. Vroeg door naar bekrachtigers van de patiënt, besprak deze en/of hielp de patiënt deze te inventariseren en vast te stellen. Checklist (16-18) Gaf aan dat de TvL een hulpmiddel is om de tevredenheid weer te geven over de verschillende leefgebieden. Gaf aan dat het invullen de patiënt kan helpen om veranderingen aan de hand van behandeldoelen te realiseren op leefgebieden die belangrijk zijn voor de patiënt. Gaf aan dat het instrument tevens gebruikt gaat worden om de vorderingen die de patiënt maakt te evalueren. Stelde vast of de verschillende leefgebieden van de TvL voor de patiënt relevant zijn. Nodigde de patiënt uit om de leefgebieden te scoren en gaf instructies hoe de lijst in te vullen op de schaal van 1 tot en met 10 (laaghoog) met de nadruk op de toestand van vandaag. Gaf de patiënt gelegenheid om vragen te stellen. Benadrukte om de leefgebieden onafhankelijk te scoren.

6 22 Community Reinforcement Approach U kunt nu voor ieder leefgebied een rapportcijfer geven. Het gaat dus om uw gevoel van vandaag. U kunt cijfers tussen 1 en 10 geven. Het cijfer 1 betekent dat u zeer ontevreden bent met dat leefgebied en een 10 betekent dat u zeer tevreden bent met dit leefgebied en dat daarop geen verbetering of verandering nodig is. Welk cijfer geeft het beste weer hoe tevreden u bent op ieder leefgebied? Ga uw gang [Laat de patiënt de scores invullen]. IIb TvL: bespreken van scores 19 Bespreek de ingevulde TvL en laat de patiënt iedere score toelichten en beweegredenen benoemen. Laat de patiënt in eigen woorden vertellen: hoe hij/zij tot die score is gekomen; welke score hij/zij graag zou willen bereiken; hoe het desbetreffende leefgebied eruitziet als er een hogere score bereikt zou worden. Patiënten mogen hun scores bijstellen. Vertel mij eens hoe u tot die score bent gekomen? Welke score zou u graag willen geven op dit leefgebied? Hoe zou dit leefgebied eruit moeten zien om er een hoger cijfer voor te geven? Opmerking 8: Begin met de bespreking van hoge scores, bespreek pas daarna de lage scores. Opmerking 9: Als het niet lukt om alle scores door te nemen, bespreek dan omwille van het contrast zowel enkele lage als enkele hoge scores. Opmerking 10: Identificeer potentiële bekrachtigers die van belang kunnen zijn in de CRA-behandeling en koppel deze aan de leefgebieden. 20 Vraag aan de patiënt aan welk leefgebied hij/zij als eerste wil gaan werken. Opmerking 11: Als er keuzemogelijkheden zijn, stel dan die leefgebieden voor, waarop relatief eenvoudig succes kan worden geboekt. Opmerking 12: Om meer zicht te krijgen op de ideeën die de patiënt heeft hoe de leefgebieden eruitzien in een voor de patiënt gewenste situatie, kan ook het formulier Een ideaal leven worden ingevuld. 21 Kies een leefgebied waaraan de patiënt een redelijke mate van tevredenheid heeft toegekend (doorgaans gebieden met een score tussen 4 en 7) én dat te maken heeft met zijn/haar bekrachtigers. Dit omdat verwacht mag worden dat categorieën in het middengebied sneller en gemakkelijker hanteerbaar zijn, zodat succes kan worden geboekt. Maar de patiënt bepaalt uiteindelijk zelf aan welk leefgebied hij/zij wil werken (ook al is dat een andere keuze). Laat de patiënt beschrijven wat een behandeldoel zou kunnen zijn om naartoe te werken. Checklist (19-21) Bekrachtigde (complimenteerde) de patiënt bij het invullen van de TvL. Besprak enkele scores op detailniveau door te vragen naar de achterliggende redenen van de scores. Besprak enkele scores op detailniveau door te vragen naar mogelijkheden om de scores te verhogen/ verbeteren. Gaf de patiënt ruimschoots de gelegenheid om op de leefgebieden in te gaan. Richtte zich in eerste instantie op relatief hoge scores. Koos ook voor enkele categorieën met gevarieerde (hoog-laag) scores, dit ter onderlinge vergelijking. Introduceerde zo nodig het formulier Een ideaal leven. Legde uit dat een score uit het middengebied (4-7) kiezen doorgaans voor een goed resultaat zorgt, omdat doelen op deze gebieden vaak wel uitdagend, maar haalbaar zijn.

7 CRA-procedure 1 23 IIIa Huiswerkopdracht en afsluiten: doelen stellen 22 Geef het formulier Behandeldoelen aan de patiënt en geef een rationale. Checklist (22-24) Introduceerde het formulier Behandeldoelen. Dezelfde leefgebieden die op de Tevredenheidslijst genoemd worden, zijn ook terug te vinden op het formulier Behandeldoelen. Op dit formulier noteren we uw behandeldoel en het bijbehorende plan (interventie/strategie) met tijdspad. Daarin schrijven we op wat er praktisch nodig is om het gekozen leefgebied te verbeteren. Opmerking 13: Er wordt binnen CRA een onderscheid gemaakt tussen enerzijds een behandeldoel en anderzijds een interventie/ strategie. Een doel heeft doorgaans een wat langere termijn voordat het is gerealiseerd, bijvoorbeeld een maand. De interventie/ strategie bestaat uit stap-voor-stap opgebouwde (sub)doelen die wekelijks of zelfs dagelijks worden gepland om het behandeldoel te behalen. Alle dienen te voldoen aan de criteria zoals weergegeven in 23 en Formuleer het behandeldoel. De beschrijving dient gekenmerkt te worden door de drie basisregels: kort en bondig; positief geformuleerd; specifiek en meetbaar. Voorbeeld van positieve formulering ten aanzien van financiën: Ik ga de komende week 10 euro sparen (in plaats van: ik ga minder geld uitgeven). Voorbeeld van positieve formulering ten aanzien van alcohol: Ik ga de komende maand nuchter blijven (in plaats van: ik ga niet drinken). Opmerking 14: Het is aan te raden om in eerste instantie te werken met een beperkt aantal behandeldoelen en een relatief korte termijn (< maand). Dit om de patiënt zo veel mogelijk succesvol te laten zijn. 24 Naast de drie basisregels, dient het behandeldoel ook te voldoen aan de volgende criteria: redelijk/haalbaar; onder de controle van het individu; gebaseerd op vaardigheden die het individu reeds heeft verworven. Het behandeldoel was gebaseerd op de inbreng van de patiënt. Richtte zich in eerste instantie op een kortetermijndoel. De doelbeschrijving kenmerkte zich door de drie basisregels: korte formulering, meetbare termen, beschrijving van wat de patiënt feitelijk gaat doen (in plaats van wat de patiënt niet gaat doen). Er werd rekening gehouden met obstakels (haalbaarheid, controle en vaardigheden) die de uitvoering van het behandeldoel in de weg zouden kunnen staan. IIIb Huiswerkopdracht en afsluiten: behandelplan 25 Pas bovenstaande regels ook toe om een behandelplan (interventie) te formuleren behorend bij het behandeldoel. Zorg ervoor dat ook het gekozen plan wordt beschreven aan de hand van criteria 23 en 24. Checklist (25-32) Stelde een stap-voor-stap interventie op. De interventie voldeed aan een korte formulering en beschrijving in meetbare termen van wat de patiënt feitelijk zou gaan doen.

8 24 Community Reinforcement Approach Nu we een behandeldoel hebben vastgesteld, gaan we aan de hand van dezelfde regels een stap-voor-stap behandelplan maken dat u helpt om succesvol uw behandeldoel te behalen. 26 Zorg ervoor dat iedere afzonderlijke interventie voldoet aan de bovenstaande criteria. In deze stap gaat het erom hoe u uw behandeldoel praktisch kunt verwezenlijken door te kijken welke tussenstappen erbij horen. U bekijkt bijvoorbeeld of u uw doel mogelijk alleen kunt bereiken, of dat u juist hulp van anderen nodig hebt. Of dat u bijvoorbeeld een training nodig hebt om uw vaardigheden te verbeteren. Het gaat er dus om hoe we de kans van slagen zo groot mogelijk kunnen maken. 27 Noteer het behandeldoel en de uitgewerkte interventies op het formulier Behandeldoelen. Houd rekening met alle criteria behorend bij het stellen van een behandeldoel en interventies. Noteer het tijdspad voor elke interventie in de laatste kolom van het formulier. Opmerking 15: Hoewel sommige verbeteringen op leefgebieden meerdere behandeldoelen behoeven, dient u ervoor te waken dat u de patiënt niet met opdrachten overstelpt. Opmerking 16: Het omgaan met onverwachte moeilijkheden of obstakels kan worden geoefend in de vorm van een rollenspel. Het behandeldoel of de interventies kunnen zo nodig worden bijgesteld. Zie daartoe bijvoorbeeld CRA-procedures zoals communicatievaardigheden en probleemoplossen. 28 Geef uitvoering aan het opgestelde plan van aanpak in de vorm van huiswerk(opdracht). 29 Schat hoeveel tijd het huiswerk de patiënt zal kosten. 30 Vraag hoe de patiënt het gesprek heeft ervaren. Geef een samenvatting van de sessie en houd de potentiële bekrachtigers van de patiënt voor ogen. Geef de patiënt als reminder een kopie mee van het behandeldoelenformulier waarop alle behandeldoelen en interventies zijn genoteerd. Leg vervolgens uit wat er de volgende keer aan de orde komt. 31 Geef de patiënt erkenning voor zijn/haar inzet en stappen die hij/zij al verwezenlijkt heeft en bekrachtig de patiënt positief voor alle pogingen. 32 Maak een vervolgafspraak. Opmerking 17: Het plannen van een vervolgafspraak kan ook gezien worden als een behandeldoel en ook hierbij dient er aandacht te zijn voor potentiële obstakels (zie 24). Opmerking 18: Het is belangrijk om in de volgende sessie met de patiënt de stand van zaken ten aanzien van de behandeldoelen en de gekozen interventies (opdracht) te bespreken. Obstakels (haalbaarheid, controle en vaardigheden) die de uitvoering van de interventie bedreigden, werden besproken en waar nodig weggenomen. Het behandeldoel, de bijbehorende interventies en het tijdspad werden op het formulier Behandeldoelen genoteerd als opdracht. De opdracht(en) werd(en) gerelateerd aan bekrachtigers van de patiënt. Liet de patiënt de opdracht(en) herhalen aan het einde van de sessie en deze werd(en) meegegeven als huiswerk. Informeerde naar wat de patiënt verwacht dat de opdracht zal bijdragen aan de behandeldoelen. Bekrachtigde iedere inzet om met de opdrachten aan de slag te gaan. Maakte een nieuwe afspraak.

9 Notities

10 26 Community Reinforcement Approach Bijlage: Tevredenheid met het leven (TvL) Deze schaal beoogt een idee te geven van uw tevredenheid met uw leven op dit moment. Pas als men weet wat goed gaat en wat minder, kan op zinvolle wijze verandering worden aangebracht. Geef een score op ieder gebied die het beste uw tevredenheid op dat gebied aangeeft. Hoe hoger het cijfer u geeft, hoe meer tevreden u bent. Het cijfer 1 geeft aan dat het leven absoluut niet slechter kan. Het cijfer 10 geeft aan dat het leven vandaag een absoluut hoogtepunt heeft bereikt en dat het niet beter kan. Slechts zelden komen dergelijke extremen voor! Naam: Geboortedatum: - - Datum: Wonen Huishouden Werk/opleiding Financiën Sociaal netwerk Sociale en recreatieve activiteiten Alcohol- en/of druggebruik Persoonlijke gewoonten Relatie met partner Familie Kinderen Politie & Justitie Emotioneel Communicatie Gezondheid Seksualiteit Spiritualiteit & Religie Algemeen

11 CRA-procedure 1 27 Bijlage: Formulier Een ideaal leven Zojuist hebt u een score gegeven op bepaalde levensgebieden. Geef nu op ieder gebied aan welke gebeurtenissen zouden optreden in een voor u ideaal leven. Drie aanwijzingen bij het invullen: houd het kort; wees specifiek in plaats van algemeen en gebruik een positieve formulering (bijvoorbeeld: opruimen vs geen rommel maken ). Naam: Geboortedatum: - - Datum: Op het gebied van wonen zou ik willen dat: 2 In het huishouden zou ik willen dat: 3 Op het gebied van werk/opleidingen zou ik willen dat: 4 Op het gebied van financiën zou ik willen dat: 5 Wat betreft mijn sociaal netwerk zou ik willen dat: 6 Wat betreft mijn sociale en recreatieve activiteiten zou ik willen dat: 7 Op het gebied van alcohol- en/of druggebruik zou ik willen dat: 8 Wat betreft mijn persoonlijke gewoontes zou ik willen dat:

12 28 Community Reinforcement Approach 9 Op het gebied van de relatie met mijn partner zou ik willen dat: 10 Wat betreft mijn familie zou ik willen dat: 11 Wat betreft mijn kinderen zou ik willen dat: 12 Op het gebied van politie & justitie zou ik willen dat: 13 Op emotioneel gebied zou ik willen dat: 14 Wat betreft communiceren met anderen zou ik willen dat: 15 Wat betreft mijn gezondheid zou ik willen dat: 16 Op het gebied van seksualiteit zou ik willen dat: 17 Op het gebied van spiritualiteit & religie zou ik willen dat: 18 Op het gebied van zou ik willen dat: 19 In het algemeen zou ik graag willen dat: Deze vragenlijst is ontleend aan Otten J.S. (1997). Kort en Goed: Hulp bij Alcoholproblemen. Ampersand.

13 CRA-procedure 1 29 Bijlage: CRA-formulier Behandeldoelen (versie 19 items) Naam: Geboortedatum: - - Datum: - - Leefgebieden / Doelen: Interventie: Tijdsbestek: 1 Op het gebied van wonen zou ik graag willen: 2 Op het gebied van huishouden zou ik graag willen: 3 Op het gebied van werk/opleiding zou ik graag willen: 4 Op het gebied van financiën zou ik graag willen: 5 Op het gebied van mijn sociaal netwerk zou ik graag willen: 6 Op het gebied van sociale en recreatieve activiteiten zou ik graag willen:

14 30 Community Reinforcement Approach Leefgebieden / Doelen: Interventie: Tijdsbestek: 7 Op het gebied van alcoholen/of druggebruik zou ik graag willen: 8 Op het gebied van persoonlijke gewoonten zou ik graag willen: 9 Op het gebied van de relatie met mijn partner zou ik graag willen dat: 10 Op het gebied van mijn familie zou ik willen dat: 11 Op het gebied van kinderen zou ik willen dat: 12 Op het gebied van politie & justitie zou ik willen dat: 13 Op het emotioneel gebied zou ik graag willen dat:

15 CRA-procedure 1 31 Leefgebieden / Doelen: Interventie: Tijdsbestek: 14 Op het gebied van communicatie zou ik graag willen dat: 15 Op gezondheid gebied zou ik graag willen dat: 16 Op het gebied van seksualiteit zou ik graag willen dat: 17 Op het gebied van spiritualiteit & religie zou ik graag willen dat: 18 Op het gebied van zou ik graag willen dat: 19 In het algemeen zou ik graag willen dat:

16 32 Community Reinforcement Approach Bijlage: CRA-formulier Behandeldoelen (korte versie) Naam: Geboortedatum: - - Datum: - - Leefgebieden / Doelen: Interventie: Tijdsbestek: Op het gebied van * zou ik graag willen: Op het gebied van * zou ik graag willen: Op het gebied van * zou ik graag willen: * Vul hier het desbetreffende leefgebied van de TvL in.

HANDLEIDING Familiegesprekken

HANDLEIDING Familiegesprekken Family Meetings in memory clinics Onderzoek naar de effecten van Familiegesprekken voor mantelzorgers van dementerenden HANDLEIDING Familiegesprekken Onderzoeksteam Dr. Hein van Hout, projectleider Dr.

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement

Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Evaluatie SamenOud training Anders denken, anders doen Casemanagement Deelprogramma voor wijkverpleegkundigen en ouderenadviseurs die opgeleid worden tot casemanager SamenOud R. Brans April 2013 Inhoud

Nadere informatie

Handleiding JeugdhulpAlliantieSchaal (JAS) Een hulpmiddel om in gesprek te gaan over de werkrelatie

Handleiding JeugdhulpAlliantieSchaal (JAS) Een hulpmiddel om in gesprek te gaan over de werkrelatie Handleiding JeugdhulpAlliantieSchaal (JAS) Een hulpmiddel om in gesprek te gaan over de werkrelatie 0 Inleiding Onder het begrip alliantie wordt de werkrelatie tussen u als ambulant hulpverlener en de

Nadere informatie

Kliniek Nijmegen. Informatie voor patiënten

Kliniek Nijmegen. Informatie voor patiënten Kliniek Nijmegen Informatie voor patiënten We spreken van een verslaving wanneer bepaald gedrag zoals middelengebruik of gokken uw leven gaat beheersen. Steeds meer tijd en energie gaan op aan de verslaving.

Nadere informatie

Workshop doelgestuurd behandelen Parnassia Groep Dag van de Inhoud 28 september 2017

Workshop doelgestuurd behandelen Parnassia Groep Dag van de Inhoud 28 september 2017 Workshop doelgestuurd behandelen Parnassia Groep Dag van de Inhoud 28 september 2017 Kees Korrelboom klinisch psycholoog en psychotherapeut Marietta van Mastrigt klinisch psycholoog en psychotherapeut

Nadere informatie

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten Welkom bij IrisZorg Informatie voor cliënten IrisZorg is er voor u Het kan zijn dat uw leven anders loopt dan u wilt. Bijvoorbeeld door een verslaving of problemen op het gebied van wonen, werken en financiën.

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden

Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden DAGBEHANDELING: DRIE DAGEN PER WEEK, TWAALF WEKEN LANG Onderdeel van Arkin De intensieve behandeling tijdens de Dagbehandeling helpt om uw verslaving

Nadere informatie

Staat uw leven in het teken van drank en drugs? Een opname biedt uitkomst!

Staat uw leven in het teken van drank en drugs? Een opname biedt uitkomst! Staat uw leven in het teken van drank en drugs? Een opname biedt uitkomst! KLINISCHE BEHANDELING: ALS U DE CONTROLE OVER UW LEVEN TERUG WILT Onderdeel van Arkin Stoppen met alcohol of drugs en uw manier

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met:

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: VAN : DATUM: ALGEMENE GEGEVENS 1 Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: 1. Samenstelling van mijn gezin (evt. genogram of sociogram invullen als bijlage) Naam Relatie tot het kind m/v

Nadere informatie

PROBLEEMINVENTARISATIE, ZORGBEHANDELPLAN EN FRADIE

PROBLEEMINVENTARISATIE, ZORGBEHANDELPLAN EN FRADIE PROBLEEMINVENTARISATIE, ZORGBEHANDELPLAN EN FRADIE De probleeminventarisatie is een overzicht van beperkingen en problemen op verschillende levensgebieden: lichamelijke gezondheid, emotioneel welbevinden,

Nadere informatie

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden.

Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. Het Kindgesprek. Behandel een kind zoals die is, en het zal zo blijven. Behandel het kind zoals het kan zijn, en het zal zo worden. 1 Inleiding. Door gesprekken met kinderen te voeren willen we de betrokkenheid

Nadere informatie

Foto: halfpoint. 123rf.com. methodisch werken

Foto: halfpoint. 123rf.com. methodisch werken 1 Foto: halfpoint. 123rf.com methodisch werken Methodisch werken 1 Als zorgprofessional doe je nooit zomaar iets. Je werkt volgens bepaalde methodes en procedures. In dit hoofdstuk leer je wat methodisch

Nadere informatie

Formulier A. Inventarisatie takenpakket

Formulier A. Inventarisatie takenpakket Formulier A. Inventarisatie takenpakket Om met uw leidinggevende afspraken over werkhervatting of werkuitbreiding te kunnen maken is een globaal inzicht nodig in uw takenpakket. Op basis hiervan kunt u

Nadere informatie

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten

Welkom bij IrisZorg. Informatie voor cliënten Welkom bij IrisZorg Informatie voor cliënten IrisZorg is er voor u Het kan zijn dat uw leven anders loopt dan u wilt. Bijvoorbeeld door een verslaving of problemen op het gebied van wonen, werken en financiën.

Nadere informatie

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte

toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte toolkit persoons gerichte zorg Bouwen aan eerstelijns zorg op maat voor mensen met een chronische ziekte Over deze toolkit Welkom in het huis van persoonsgerichte zorg! Zoals je ziet is het huis nog in

Nadere informatie

GB-GGZ: Veelgestelde vragen

GB-GGZ: Veelgestelde vragen GB-GGZ: Veelgestelde vragen Auteur: B.V. Vicino Noord-Holland Noord Datum: 1-1-2017 Inhoudsopgave 1 AANMELDING... 3 1.1 Wat gebeurt er na mijn aanmelding?... 3 1.2 Met wie heb ik een intakegesprek? Hoe

Nadere informatie

Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden

Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden Als er meer nodig is om uw verslaving de baas te worden DAGBEHANDELING: VIER DAGEN PER WEEK, TWAALF WEKEN LANG Onderdeel van Arkin De intensieve behandeling tijdens de Dagbehandeling helpt om uw verslaving

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Moeten, willen, kunnen en hoge hekken

Moeten, willen, kunnen en hoge hekken Sociale Verslavingszorg Congres 12 juni 2013 Moeten, willen, kunnen en hoge hekken Bruggenbouwen in de tbs Dr. Erik Bulten, GZ-psycholoog, Hoofd DO&O Pompestichting. Drs. Linda Lansink, Klinisch Psycholoog,

Nadere informatie

Protocol 1: Ergotherapie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers aan huis (EDOMAH)

Protocol 1: Ergotherapie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers aan huis (EDOMAH) VitaDem-studie: vitaal blijven en meedoen, ondersteuning op maat voor mensen met dementie en hun naasten VitaDem interventies Protocol 1: Ergotherapie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers aan

Nadere informatie

Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid?

Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid? Last van uw rug, nek of armen? Zijn uw klachten niet goed te verklaren? Voelt u zich vaak lusteloos of vermoeid? Verzuimt u regelmatig? Werken is gezond De Gezonde Zaak De Gezonde Zaak is al 25 jaar actief

Nadere informatie

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag. Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag. Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS 26 november 2014 13.30 16.00 uur Berber Klein Liesbeth van Well Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag in de klas

Nadere informatie

De Meander is er voor mensen die een vraag hebben naar informatie, ondersteuning of begeleiding rond

De Meander is er voor mensen die een vraag hebben naar informatie, ondersteuning of begeleiding rond De Meander is er voor mensen die een vraag hebben naar informatie, ondersteuning of begeleiding rond alcohol, illegale drugs, medicatie en gokken. Doelgroep Meander: Iedereen met problemen in verband met

Nadere informatie

De ZAG- Werkwijze. Het ZorgAfstemmingsGesprek

De ZAG- Werkwijze. Het ZorgAfstemmingsGesprek Het ZorgAfstemmingsGesprek De ZAG- Werkwijze Zorgen voor een goede afstemming en samenwerking tussen de cliënt, het ambulante team, de kliniek, betrokken professionals en naasten voor optimale aansluiting

Nadere informatie

Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. praktijktoetsen. cognitief gedragstherapeut in opleiding

Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën. praktijktoetsen. cognitief gedragstherapeut in opleiding Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën praktijktoetsen cognitief gedragstherapeut in opleiding Instructie Doel De praktijktoets is een formatieve toets. Dat betekent dat hiermee wordt vastgesteld

Nadere informatie

Module Veilig Verder. Een psycho-educatieve module over risicotaxatie voor patiënten in een forensische setting

Module Veilig Verder. Een psycho-educatieve module over risicotaxatie voor patiënten in een forensische setting Module Veilig Verder Een psycho-educatieve module over risicotaxatie voor patiënten in een forensische setting Waar komt de training vandaan? Waar komt de training vandaan? De oorspronkelijke module is

Nadere informatie

QuickScan Zelfredzaamheid Wonen ambulante zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt

QuickScan Zelfredzaamheid Wonen ambulante zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt QuickScan Zelfredzaamheid Wonen ambulante zorg QuickScan: een instrument dat de zelfredzaamheid van de cliënt inzichtelijk maakt Zozijn School, Margrietstraat 1, 6921 ZC Duiven T 088-575 18 84 E zozijnschool@zozijn.nl

Nadere informatie

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op

Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op Procedure De Friesland Zorgverzekeraar AV optimaal - meer dan 36/50 behandelingen versie 3.0. laatst gewijzigd op 10-07-2017 Polisvoorwaarden: In de polisvoorwaarden van de AV optimaal van De Friesland

Nadere informatie

Terrorisme en dan verder

Terrorisme en dan verder Terrorisme en dan verder Hoe kunt u omgaan met de gevolgen van een aanslag? - Ga zo veel mogelijk door met uw normale dagelijkse activiteiten. Dat geeft u het gevoel dat u de baas bent over de situatie.

Nadere informatie

Als huiswerk voor de tweede bijeenkomst moeten de cursisten oefening 03.2 & 03.3 maken

Als huiswerk voor de tweede bijeenkomst moeten de cursisten oefening 03.2 & 03.3 maken Bijeenkomst 1 De trainer stelt zichzelf voor en geeft een korte toelichting over de inhoud en het doel van de training. Licht de afspraken en regels toe die gelden voor deelname. Neemt hier de tijd voor,

Nadere informatie

Overzicht behandelprotocol 1

Overzicht behandelprotocol 1 Overzicht behandelprotocol 1 sessie 1: kennismaking, inventarisatie en uitleg rationale z Geef een samenvatting van het intakeverslag en leg het klinisch beeld van GAS uit (DSM-IV-criteria). z Bespreek

Nadere informatie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie

Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Eigen plan van aanpak betrokkene, 0.8 oefenversie Voor een behandeling is je toestemming nodig. Maar soms mag een behandelaar je ook onder dwang behandelen. Bijvoorbeeld als er door je psychiatrische ziekte

Nadere informatie

Instrument Netwerk-analyse

Instrument Netwerk-analyse Netwerk-analyse In begeleiding die gericht is op competentievergroting is er altijd aandacht voor het versterken, uitbreiden en activeren van het sociale netwerk van de cliënt. Deze investering in beschermende

Nadere informatie

Eigen regie in de palliatieve fase

Eigen regie in de palliatieve fase Verwante begrippen Eigen regie in de palliatieve fase zelfmanagement Hanke Timmermans Opdracht film ZM Er volgt zo meteen een korte film van ca. 6 minuten, waarin zes mensen met een chronische ziekte aan

Nadere informatie

Appraisal. Datum:

Appraisal. Datum: Appraisal Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin

Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT. Onderdeel van Arkin Even voorstellen MENTRUM KLINIEK VLAARDINGENLAAN INFORMATIE VOOR DE CLIËNT Onderdeel van Arkin Welkom bij Mentrum Kliniek Vlaardingenlaan Onze kliniek is er voor cliënten die in crisis zijn geraakt door

Nadere informatie

M. Helleman Rn MScN T. van Achterberg Rn PhD P.J.J. Goossens Rn PhD APRN A. Kaasenbrood, MD, PhD

M. Helleman Rn MScN T. van Achterberg Rn PhD P.J.J. Goossens Rn PhD APRN A. Kaasenbrood, MD, PhD De interventie Bed op Recept voor patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis laat patiënten groeien in autonomie, zelfmanagement en vaardigheden M. Helleman Rn MScN T. van Achterberg Rn PhD

Nadere informatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie

Van huidige situatie ------------ naar --------------------------------- gewenste situatie Doelen stellen NLP is een doelgerichte, praktische en mensvriendelijke techniek. NLP = ervaren, ervaren in denken, voelen en doen. Middels een praktisch toepasbaar model leren we om de eigen hulpmiddelen,

Nadere informatie

Handleiding Van klinimetrie naar subdoel Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel

Handleiding Van klinimetrie naar subdoel Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel 1 HET AANMAKEN VAN EEN METING 03 2 HET AANMAKEN VAN DE TOTAALSCORE EN DE SUBSCORES 04 3 HET TONEN VAN DE UITKOMSTEN NA UITVOERING VAN METING 07 2 Met de introductie

Nadere informatie

Cognitieve gedragstherapie bij problematisch alcoholgebruik

Cognitieve gedragstherapie bij problematisch alcoholgebruik Cognitieve gedragstherapie bij problematisch alcoholgebruik Informatie voor mensen die hun probleem willen aanpakken 2 Kortdurende motiverende interventie en cognitieve gedragstherapie Een effectieve behandeling

Nadere informatie

Sessie 0 Slaapanamnese

Sessie 0 Slaapanamnese 7 Sessie 0 Slaapanamnese Samenvatting In deze sessie wordt een uitgebreide slaapanamnese gedaan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het slaapprobleem en de gevolgen daarvan voor het functioneren

Nadere informatie

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ]

24- uursbehandeling. [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] 24- uursbehandeling [ intensieve persoonlijke begeleiding en behandeling ] In het noorden en oosten van Nederland behandelen en begeleiden wij kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke

Nadere informatie

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Klik hier als u een datum wilt invoeren. Klik hier als u tekst wilt invoeren. Algemene Gegevens Gegevens klant Naam Geboortedatum BSN Klantnummer Zijn er kinderen aanwezig? Gegevens aanbieder Nee Ja, hoeveel? Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam ondersteuner Contactgegevens

Nadere informatie

Inventarisatielijst oorzaken eenzaamheid

Inventarisatielijst oorzaken eenzaamheid Inventarisatielijst oorzaken eenzaamheid Naam patiënt: Geboortedatum patiënt: Datum afname: Geslacht: o Man o Vrouw Naam verpleegkundige/ ouderenadviseur: 1 Woonomgeving De volgende vragen gaan over leven

Nadere informatie

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan)

Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Het rondetafeloverleg (i.v.m. 1Gezin1Plan) Inleiding Tijdens een rondetafeloverleg of -bijeenkomst overlegt een gezin met personen uit het sociale netwerk en betrokken zorg- en dienstverleners over het

Nadere informatie

Kliniek Zevenaar. Informatie voor patiënten

Kliniek Zevenaar. Informatie voor patiënten Kliniek Zevenaar Informatie voor patiënten We spreken van een verslaving wanneer bepaald gedrag zoals middelengebruik of gokken uw leven gaat beheersen. Steeds meer tijd en energie gaan op aan de verslaving.

Nadere informatie

Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat CB Bokhoven. Woensdag 29 juni uur

Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat CB Bokhoven. Woensdag 29 juni uur Ondernemend Onderwijs Borgen Gravin Helenastraat 15 5221 CB Bokhoven Woensdag 29 juni 2016 16.00 18.00 uur Agenda voor vandaag Welkom en opening Presentielijst voor lerarenregister Deel van de pitches

Nadere informatie

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE

RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE RESOURCE DEVELOPMENT AND INSTALLATION (RDI) PROTOCOL KINDERVERSIE Leg uit in woorden die aansluiten bij het kind en diens problematiek dat jullie samen gaan uitzoeken hoe het kind beter kan leren omgaan

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie In het EQUAL Request project wordt getracht de participatie van het individu in het eigen reïntegratietraject te vergroten. Hiervoor moet het individu

Nadere informatie

H Revalidatie na een CVA

H Revalidatie na een CVA H.40033.0217 Revalidatie na een CVA Inleiding U heeft een CVA (cerebrovasculair accident), ook wel beroerte genoemd, doorgemaakt. Hiervoor bent u in eerste instantie in het ziekenhuis behandeld. Na deze

Nadere informatie

AAN HET WERK MET HET NETWERK DE ROL VAN HET SOCIAAL NETWERK IN DE ZORG VOOR MENSEN MET AUTISME

AAN HET WERK MET HET NETWERK DE ROL VAN HET SOCIAAL NETWERK IN DE ZORG VOOR MENSEN MET AUTISME AAN HET WERK MET HET NETWERK DE ROL VAN HET SOCIAAL NETWERK IN DE ZORG VOOR MENSEN MET AUTISME Loes Osinga Lectoraat Levensloopbegeleiding bij autisme PROGRAMMA Lectoraat Levensloopbegeleiding bij autisme

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

FORENSISCH AMBULANTE RISICO EVALUATIE FARE

FORENSISCH AMBULANTE RISICO EVALUATIE FARE E T N A L U B M A H C S I S N FORE E R A F E I T A U L A V E O C I S RI G IN R O C S N E T N U P S T H C A D UITLEG EN AAN FORENSISCH AMBULANTE RISICO EVALUATIE FARE Doel Vaststellen recidiverisico en

Nadere informatie

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn.

1. Welkom Stel de cursisten op hun gemak en heet ze welkom. Besteedt even aandacht aan mensen die eventueel niet aanwezig zijn. Terugkombijeenkomst Materialen: Iets te drinken cursusmateriaal 16 e bijeenkomst Agenda: 1. Welkom 05 min. 2. Invullen van vragenlijsten 15 min. 3. Bijpraten 20 min. 4. Rol van de cursus in het huidige

Nadere informatie

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu? Hoe gaat het nu? Stel jezelf de vraag hoe het op dit moment gaat op het gebied van wonen en beschrijf dat. Bij wonen kun je aan veel verschillende dingen denken, bijvoorbeeld: k Het huis waarin je woont;

Nadere informatie

Advies en steun voor uw kind en uzelf

Advies en steun voor uw kind en uzelf Advies en steun voor uw kind en uzelf Voor advies en steun aan ouders en hun kinderen Informatie advies cursussen Als u of uw kind psychische klachten heeft of problemen ervaart met alcohol of drugs, heeft

Nadere informatie

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving

Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Een vragenlijst voor de Empowerende Omgeving Introductie Met de REQUEST methode wordt getracht de participatie van het individu in hun eigen mobiliteit te vergroten. Hiervoor moet het individu voldoende

Nadere informatie

DUUR WAT HOE MATERIAAL

DUUR WAT HOE MATERIAAL DUUR WAT HOE MATERIAAL 0.00 5 min Intro begeleiders Introductie thema agressiehantering Doelen simulatiespel Toelichting rollen Introduceer jezelf en het spel Introductie begeleiders Nodig deelnemers uit

Nadere informatie

360 FEEDBACKRAPPORT. Jan Jansen 1 maart 2016

360 FEEDBACKRAPPORT. Jan Jansen 1 maart 2016 360 FEEDBACKRAPPORT Jan Jansen 1 maart 2016 Je hebt deelgenomen aan een 360 feedbacksessie. Aan de hand van competenties werden jouw vaardigheden, kennis en gedrag geëvalueerd door jezelf en door relevante

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Project Start Up Wat is het? Wie nemen er deel? Wanneer kies je voor een PSU? Hoe werkt het?

Project Start Up Wat is het? Wie nemen er deel? Wanneer kies je voor een PSU? Hoe werkt het? Project Start Up Wat is het? De Project Start Up (PSU) is een krachtige interventie bij aanvang van het project. De PSU is een workshop waarin je de belangrijke aspecten van het project met elkaar inventariseert

Nadere informatie

Onderscheid door Kwaliteit

Onderscheid door Kwaliteit Onderscheid door Kwaliteit 2010 Algemeen Binnen de intensieve overeenkomst fysiotherapie 2010 verwachten wij van u 1, en de fysiotherapeuten vallend onder uw overeenkomst, een succesvol afgeronde toets

Nadere informatie

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten

Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Onderzoeksformulier Beschermd Wonen Regiogemeenten Voor een eenduidige werkwijze zullen we vanaf 2019 met dit formulier gaan werken. Indien u een overdracht aan de gemeente Nissewaard voor Beschermd Wonen

Nadere informatie

Activiteitenvolgkaart

Activiteitenvolgkaart Activiteitenvolgkaart Tijd Gisteren Vandaag 7.00 uur 8.00 uur 9.00 uur 10.00 uur 11.00 uur 1.00 uur 13.00 uur 14.00 uur 15.00 uur 16.00 uur 17.00 uur 18.00 uur 19.00 uur 0.00 uur 1.00 uur.00 uur 3.00 uur

Nadere informatie

]Zelf oplossingen bedenken

]Zelf oplossingen bedenken Bianca E. Boyer, Marije Kuin, Saskia van der Oord ]Zelf oplossingen bedenken WERKBOEK Dit werkboek is van:... D/2014/45/276 978 94 014 1840 9 nur 770 Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Voor informatie over MST-LVB: MST-LVB Supervisor MST@prismanet.nl 06-23 95 63 91. Meer info? 0800-2357747 www.prismanet.nl

Voor informatie over MST-LVB: MST-LVB Supervisor MST@prismanet.nl 06-23 95 63 91. Meer info? 0800-2357747 www.prismanet.nl Voor informatie over MST-LVB: MST-LVB Supervisor MST@prismanet.nl 06-23 95 63 91 Meer info? 0800-2357747 www.prismanet.nl Prisma MST-LVB Multi Systeem Therapie Licht Verstandelijk Beperkt Prisma heeft

Nadere informatie

Bewonersbespreking bij Ruitersbos. Inhoud:

Bewonersbespreking bij Ruitersbos. Inhoud: Bewonersbespreking bij Ruitersbos Inhoud: 1. Overzicht van bewoners en contactverzorgenden. 2. Planning. 3. Voorbereiding. 4. Leidraad bewonersbespreking. 5. Na de bewonersbespreking. 6. Notulen. 7. Toelichting:

Nadere informatie

Trainer aan het woord

Trainer aan het woord Sessie 1: 1 2 3 4 5 Attentie! In de partnergroep spreken deelnemers vaak hardnekkig over of vanuit de patient i.p.v. over zichzelf. Zo zeggen mensen in de voorstelronde bijvoorbeeld: Ik ben Janine, mijn

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Competency Check. Datum:

Competency Check. Datum: Competency Check Naam: Sample Candidate Datum: 08-08-2013 Over dit rapport: Dit rapport is op automatische wijze afgeleid van de resultaten van de vragenlijst welke door de heer Sample Candidate is ingevuld.

Nadere informatie

Procedures voor het certificeren als PMTO therapeut

Procedures voor het certificeren als PMTO therapeut Procedures voor het certificeren als PMTO therapeut Informatie voor PMTO therapeuten-in-opleiding In dit document staan de procedures beschreven voor certificering van PMTO therapeuten-inopleiding. Om

Nadere informatie

De beleidscontext van opdrachtformulering: MAATSCHAPPELIJKE EFFECTEN, BELEIDSDOELEN EN RESULTATEN

De beleidscontext van opdrachtformulering: MAATSCHAPPELIJKE EFFECTEN, BELEIDSDOELEN EN RESULTATEN De beleidscontext van opdrachtformulering: MAATSCHAPPELIJKE EFFECTEN, BELEIDSDOELEN EN RESULTATEN MAATSCHAPPELIJK EFFECT Een maatschappelijk effect is een geformuleerde globale ambitie welke de overheid

Nadere informatie

Beoordelen met de 360 feedback-methode

Beoordelen met de 360 feedback-methode Instituut voor Gezondheidszorg Beoordelen met de 360 feedback-methode Bij de 360 feedback-methode vraag je mensen uit je omgeving om je te beoordelen op verschillende aspecten. Dit gebeurt meestal door

Nadere informatie

Checklist EVC-procedure voor organisaties

Checklist EVC-procedure voor organisaties Checklist EVC-procedure: voor organisaties Checklist EVC-procedure voor organisaties Eén van de instrumenten uit de toolbox van het kwaliteitsmodel EVC is de checklist voor organisaties. Met behulp van

Nadere informatie

Psychologenpraktijk Gerrits

Psychologenpraktijk Gerrits Psychologenpraktijk Gerrits Berrie Gerrits Zelfm anagem ent Bij zelfmanagement is het van belang dat niet uitsluitend vanuit het medische kader gekeken wordt, maar dat er ook aandacht is voor de krachten

Nadere informatie

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum

DESSA. Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties. HTS Report. Liesbeth Bakker ID Datum DESSA Vragenlijst over sociaal-emotionele competenties HTS Report ID 5107-7085 Datum 10.11.2017 Leerkrachtversie Informant: Jan Jansen Leerkracht INLEIDING DESSA 2/23 Inleiding De DESSA is een vragenlijst

Nadere informatie

Handleiding Startwijzer

Handleiding Startwijzer Handleiding Startwijzer Aan de slag met de Startwijzer VO De Startwijzer VO is een digitale scan die in beeld brengt hoe startende leraren op school ingewerkt en begeleid worden en op welke onderdelen

Nadere informatie

Coalitielid met hart en ziel

Coalitielid met hart en ziel Coalitielid met hart en ziel Samenwerken vind ik belangrijk omdat... Peter Rooze 29 januari 2011 Teambuilding en samenwerking. Resultaten: 1. Kennismaking met - motieven van - collega s. 2. Betere samenwerking.

Nadere informatie

Het bevorderen van financiële zelfredzaamheid Literatuurstudie

Het bevorderen van financiële zelfredzaamheid Literatuurstudie Het bevorderen van financiële zelfredzaamheid Literatuurstudie Laatst bijgewerkt: 6 mei 2019 Als je begrijpt waarom mensen bepaalde beslissingen nemen, kun je ze beter motiveren om hun gedrag te veranderen.

Nadere informatie

Clienttevredenheidsonderzoek juni 2016

Clienttevredenheidsonderzoek juni 2016 Clienttevredenheidsonderzoek 2015-2016 24 juni 2016 Inhoud Voorwoord... 3 Het cliënttevredenheidsonderzoek... 3 Behandelaar... 3 Behandeling... 4 Bereikbaarheid... 5 Informatieverschaffing en keuzevrijheid...

Nadere informatie

Individuele coaching en groepsbijeenkomsten. Volwassenen met AD(H)D

Individuele coaching en groepsbijeenkomsten. Volwassenen met AD(H)D Individuele coaching en groepsbijeenkomsten Volwassenen met AD(H)D Behandeling en coaching Psycho-educatie cliënt en partner Staken alcohol en/of drugs Medicatie Coaching individueel Coaching in de groep

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Relationele Gezinstherapie

Relationele Gezinstherapie GGzE Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie Relationele Gezinstherapie Pakt problemen van jongeren aan in samenhang met de gezinssituatie cliënten >> 1 ALLE GEZINSLEDEN ZIJN ACTIEF BIJ DE BEHANDELING BETROKKEN

Nadere informatie

Ouderschap strategieën van vaders en moeders met een psychische ziekte.

Ouderschap strategieën van vaders en moeders met een psychische ziekte. Bespreking artikel Ouderschap strategieën van vaders en moeders met een psychische ziekte. Auteurs: P.C. Van der Ende, MSc, J.T. van Busschbach, phd, J. Nicholson, phd, E.L.Korevaar, phd & J.van Weeghel,

Nadere informatie

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 2: Systematisch kijken & aanpakken volgens PBS 25 november 2015 14.45 17.00 uur Madeleine Vreeburg Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag in de klas 7 oktober

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing

Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing Kernformulier PerspeKtief Toelichting op het kernformulier - methodische onderbouwing Het kernformulier Een instrument voor het goede gesprek en zichtbaar maken van de voortgang Het kernformulier is een

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Doelengenerator. Stel een doel en STEVEN erop af!

Doelengenerator. Stel een doel en STEVEN erop af! Doelengenerator Stel een doel en STEVEN erop af! Meer informatie? https://www.desteven.nl 1 Inleiding U hebt de stap genomen om aan uzelf te werken of om uw vaardigheden te verbeteren. Wanneer dat vanuit

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl DOSSIER : Alle DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle KWALIFICATIECREBO : Alle NIVEAU : Alle COHORT : Vanaf 2015

Nadere informatie

1. De methodiek Management Drives

1. De methodiek Management Drives 1. De methodiek Management Drives Management Drives is een unieke methodiek die u concrete handvatten biedt in het benaderen van de ontwikkeling van individu, team en organisatie. De methodiek kent een

Nadere informatie

Werk erk met me de BETERapp BETERapp

Werk erk met me de BETERapp BETERapp Werken met de BETERapp Een hulpverlener vertelt: Waarom ik de BETERapp gebruik? Ik wil er zijn voor mijn cliënten en ze begeleiden in hun veranderingsproces. Veranderen is een continue proces, dat doe

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

Handreiking Workshop Omgaan met probleemgedrag, hoe tevreden ben jij?

Handreiking Workshop Omgaan met probleemgedrag, hoe tevreden ben jij? Handreiking Workshop Omgaan met probleemgedrag, hoe tevreden ben jij? Handreiking Workshop Omgaan met probleemgedrag, hoe tevreden ben jij? Medewerkers in de ouderenzorg weten vaak heel goed waar knelpunten

Nadere informatie

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Inhoudsopgave Vragenlijsten... 1 Wijzigen vragenlijst... 2 Vragenlijstcreator... 2 Metingcreator... 6 Inleiding:... 6 De werking:... 6 Tevredenheidsonderzoek...

Nadere informatie

Kliniek Wolfheze. Informatie voor patiënten

Kliniek Wolfheze. Informatie voor patiënten Kliniek Wolfheze Informatie voor patiënten We spreken van een verslaving wanneer bepaald gedrag zoals middelengebruik of gokken uw leven gaat beheersen. Soms lukt het niet om daar zelf uit te komen. Bij

Nadere informatie