- 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB januari 2014 EINDHOVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB januari 2014 EINDHOVEN"

Transcriptie

1 - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB januari 2014 EINDHOVEN Verslag Subcommissie. Samenstelling van deze commissie: -de heer ir J. van den Burg, -de heer dr J. E. Abrahamse, -de heer H. van de Markt en de secretaris ir A. de Bie en ir W. Beelen Datum: donderdag 16 januari 2014, aanvang: 09:30 uur, einde 14:00 uur. Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord Totaal behandeld: 8 plannen, waarvan: 1x Niet akkoord; 1x Akkoord; 6x Bevinding; 1. 13/2154 Zwembadweg 22 bouwen columbarium tbv het plaatsen van asbussen AANVRAGER/MELDER: Stichting Sint-Catharina Kerkhof bouwen Advies: Bevinding Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: De dakbedekking op het columbarium is van Ecostar leien. Deze zijn van kunststof en dit materiaal is niet in overeenstemming met het historisch karakter van deze omgeving. Verder vraagt de commissie zich af of voor een dergelijk klein gebouwtje wel een paalfundering noodzakelijk is. Op de archeologische verwachtingskaart staat voor het gebied geen speciale vermelding.

2 /1867 Markt 11 wijzigen bouwvergunning mbt gedeeltelijke herbouw en herstel van cafe "de vooruitgang" AANVRAGER/MELDER: Debuut Horeca B.V. bouwen Advies: Bevinding Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: T.p.o om te kijken of er oude balken zitten /2129 Willemstraat 41 verbouwen bovenwoning in 2 appartementen AANVRAGER/MELDER: Samen Wonen Vastgoed Bv bouwen Advies: Bevinding Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: Aanhouden en t.p.o. Kijken hoe de afwerking en details van het interieur er uit zien.

3 /3540 Akkerstraat 30 verbouwen en uitbreiden schoolgebouw en slopen sporthal AANVRAGER/MELDER: Mmk Holding B.V. conceptaanvraag wabo Advies: Bevinding Bevinding commissie ruimtelijke kwaliteit: Het ten opzichte van november gewijzigde plan is op hoofdlijnen een goed plan. De wijzigingen zijn een belangrijke verbetering ten opzichte van de aanvankelijke plannen in juli en november. Ten aanzien van het gemeentelijk monument. -De commissie adviseert om in het schoolgebouw zelf af te zien van de coating op glas en verwijst daarbij naar de oorspronkelijke heldere beglazing. -Verder zijn in de zuidoostgevel op de zolderverdieping de toegevoegde liggende dakramen te groot. Er blijft te weinig dakvlak tussen de dakkapellen over. Geadviseerd wordt slechts een dakraam te maken per badkamer, midden tussen de dakkapellen. -Nu reeds merkt de commissie op dat de toepassing van plaatmateriaal i.p.v. hout voor de dakranden, dakkapellen, gootbetimmering niet akkoord is. De oorspronkelijke detaillering met o.a. kraaldelen is veel passender. -Ook de term waar mogelijk voor de te handhaven inbouwkasten is te vrijblijvend. De kasten dienen te blijven. -De commissie adviseert om nog te studeren op een andere oplossing voor de hellingbaan. De hellingbaan dient een toevoeging te worden bij de bestaande monumentale trap en deze niet voor een groot deel te vervangen. De commissie adviseert de hellingbaan te situeren t.p.v. de te slopen ventilatievoorziening naast de entree.

4 /3269 Parklaan 95 restaureren/verbouwen koetshuis AANVRAGER/MELDER: Aannemingsbedrijf Productiestroom Bv het wijzigen van een monument (rijk) Advies: Akkoord Het plan is getoetst aan de gebiedsgerichte criteria Villapark Tongelre, genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 7, en aan de algemene criteria genoemd in de welstandsnota, hoofdstuk 5. Het plan is getoetst aan de toelichting op het besluit tot aanwijzing van beschermd stadsgezicht Villapark Tongelre. Advies commissie ruimtelijke kwaliteit: Akkoord 6. 13/3144 Stratumseind verbouwen pand AANVRAGER/MELDER: Bibitor het wijzigen van een monument (gemeentelijk) Advies: Niet akkoord Toelichting De commissie krijgt een toelichting op de ontwikkelingen van Stratumseind. In de binnenstad is Vera Gielen gebiedscoördinator voor dit gebied waarvoor een verbeteringstraject is afgesproken met wethouder Torunoglu. Verkort is dit haar pleidooi. -Het doel is dat de straat op meer momenten van de dag (lees: ook overdag) aantrekkelijk is en voor meer doelgroepen dan alleen jongeren. Daarvoor is differentiatie in functies belangrijk, kwalitatief onderscheidende horea en het toevoegen van zachte horeca (restaurants) ipv kroegen. -Om het concept te realiseren wat men voor ogen heeft, restauranthoreca voorin en het achterste deel benutten voor concerten/ congressen, zijn beide aanpassingen gewenst... Zonder doorgang binnendoor is dit concept niet te realiseren. Als ik het antwoord van de cie. lees vind ik dat op dit punt zwak; 'feitelijk niet monumentwaardig, maar we vinden het beter als de scheidingswand blijft bestaan'. Dat betekent dat alleen pandsgewijze verhuur en exploitatie mogelijk is en dat is een ongewenste belemmering in deze tijden van schaalvergroting. Ik weet dat eerder eenzelfde issue speelde rondom Stratumseind en daarvoor is destijds wel doorbraak toegestaan. -Ten aanzien van het punt van de gevel....maar ook dat heeft tot gevolg dat wijzigingen in de straat onmogelijk zijn terwijl dat juist is wat we willen. Het plan stelt juist een afwijking voor om het beeld dat er is van de straat letterlijk te doorbreken. -..Ik wil daarom heel graag kijken naar de bewegingsruimte bij de monumentencie.

5 - 5 - De commissie is blij met deze aandacht voor het Stratumseind en merkt op dat juist zij degene is die zorg zou kunnen dragen voor de bouwkundige vertaling van de wensen die politiek nastreeft. Dat is wezenlijk anders dan iedere wens van iedere eigenaar of uitbater uit te laten voeren. Wezenlijke verbeteringen ziet de commissie in het kleinschalig aantrekkelijk maken van de binnenstad en het Stratumseind in het bijzonder. Juist de kleinschaligheid is aantrekkelijk. De gemeente heeft in het verleden terecht een rechtszaak gewonnen om bij monumenten een muurdoorbreking tussen panden te voorkomen. Daarbij zou een eerste kwaliteitsslag die de gemeente kan maken bestaan uit het van de gevels weg laten halen van de illegale reclames en het weghalen van illegale bouwsels zoals ook hier aan de voorzijde t.p.v. de poort tussen dit dubbelpand en het naastgelegen café. De commissie gaat de voormalige rechtbank de volgende keer bezoeken om zich zelf een beeld te kunnen vormen van de toestand van monumentale bouwsubstantie. Advies commissie ruimtelijke kwaliteit: De commissie wijst er op dat ook zij een kwaliteitsverbetering van het Stratumseind van harte toejuicht en ondersteunt. Zij ziet echter geen enkele relatie tussen de in dit monument voorgestelde ingrepen en de beoogde kwaliteitsverbetering van het Stratumseind. De architect voert aan dat de situatie ter hoogte van de geplande doorbraak geen monumentale waarde heeft. In 1980 tekende de gemeente een kaart waarbij dit deel geen onderdeel is van museum Kempenland, de architect interpreteert hieruit ten onrechte dat het daarom geen onderdeel zou zijn van het monument. De commissie volgt echter de bevindingen van het cultuur- en bouwhistorisch onderzoek. Daarin is sprake van een ruimte (en de aanpalende muur die doorbroken zou moeten worden) die een functie had ten tijde van gebruik als kantongerecht. De conclusie dat er geen monumentale waarden verloren zouden gaan kan niet op basis van deze kaart worden getrokken. Overigens heeft de commissie ook bezwaar tegen een doorbraak als het betreffende muurwerk op zich geen monumentale waarde zou hebben, omdat zij de handhaving van de historische parcellering als uitgangspunt wenst te nemen voor de aanpak van de straat. -De voorgestelde diverse opties laten wijzigingen van de voorgevel zien. Dit om af te wegen tussen een mogelijke doorbraak en de meerwaarde van een gewijzigde voorgevel. Daarbij kwam zelfs een reconstructie naar de vooroorlogse situatie ter

6 - 6 - sprake en een reconstructie naar de situatie in de naoorlogse jaren toen Hoppebrouwers nog in het pand zat, waarbij de gevel aan de rechterzijde (in vooraanzicht) voorzien was van grotere ramen en pleisterwerk zoals bij de rechtbank. Er wordt afgesproken dat een dergelijke reconstructie naar de tijd waarin Hoppenbrouwers er zat (naoorlogse situatie) denkbaar is. Ten aanzien van de wens de gevel te openen geeft de commissie aan dat, naast de denkbare reconstructie, de gevel inclusief borstweringen in stand dient te blijven. Het weghalen van borstweringen is niet akkoord. Zij adviseert de architect de mogelijkheden te onderzoeken om grote glasvlakken binnen de bestaande of naar eerder bestaand gereconstrueerde gevel op de begane grond bijvoorbeeld als ongedeeld kantelraam te openen. Met name de rechterzijde lijkt zich hiervoor te lenen. Als suggestie ziet de commissie graag in het voorste gedeelte een wand tussen de beide panden terugkomen. Zie ook het vorig advies van 12 december 2013 waarin het verbouwen van het pand Stratumseind niet akkoord is verklaard. Daarbij gold ook het volgende. De doorbreking van de perceelscheidende muur tussen Stratumseind en 32 is niet akkoord. In het verleden is er een rechtszaak geweest tegen de weigering van de gemeente om tussen twee gemeentelijke monumenten de scheidende muur op de perceelgrens te mogen doorbreken. Het oudste dat Eindhoven heeft is de perceelsstructuur en het stratenpatroon. Wanneer dat losgelaten wordt heeft het niet veel zin om dat wat erop staat nog langer als monument te beschermen. De commissie merkt op dat het enige wat resteert van de twee panden waar Hoppenbrouwers in zat, de voor- en zijgevels zijn. Daarom is de commissie het standpunt toegedaan dat zeer zorgvuldig moet worden omgegaan met hetgeen er nog staat. 7. St Jorislaan Blauwververij restaureren/verbouwen fabriek AANVRAGER/MELDER: het wijzigen van een monument vooroverleg Toelichting De eigenaar en architect zijn aanwezig en stellen historie en verbouwingsplan voor. De voormalige blauwververij, ooit gestart in de meest linker woning aan de Sint Jorislaan is in de loop der geschiedenis verplaatst naar andere bebouwing achter deze woning. Daar ontwikkelde zich in meerdere bouwfasen en ten minste één recente sloopfase het complex wat er nu nog staat. Dit complex kent op hoofdlijnen twee duidelijk van elkaar verschillende bouwfasen. De oudste bouwfase is daarbij herkenbaar aan het kruisverband van het metselwerk in het deel met dakkap. De jongere fase aan het platte deel in Vlaams metselverband. De onkundige aanheling van recente datum zijn in wild- en halfsteens metselverband uitgevoerd.

7 - 7 - De huidige toestand van de Blauwververij is zo een amalgaam van bouwen en breken geworden. Recentelijk is nog een grote toevoeging uit de jaren 50 weggebroken waardoor een voormalige buitenmuur, de huidige linker zijgevel, opnieuw in de buitenlucht kwam. In de voorgevel is een duidelijk spoor te vinden van de bric á brac methode van gebruik. In het rechter deel (met kap) is op de begane grond de garagedeur te vinden wiens opening door een stalen balk wordt overbrugd. Daarop rust voor de helft een ontlastingsboog, het boogveld opgevuld met metselwerk, vlak ernaast en haaks erop een stalen balk die van binnen naar buiten net buiten het gevelvlak steekt en die schijnbaar rust op iets onbekends, aan het oog onttrokken door wat houten plaatwerk! Het muurwerk gescheurd uiteraard. Iets soortgelijks geldt voor de andere muren ook. Veel bouwsporen en aanpassingen. Het interieur van het uit steens muurwerk opgetrokken gebouw is pover en eenvoudig zoals een werkruimte betaamt. Bij de verbouwing wordt een nieuwe vloer gelegd, nieuwe binnenmuren opgetrokken en het dak van binnen geïsoleerd. De grootste aanpassingen zijn in het platte deel. De opnieuw blootgelegde buitenmuur van de rechterzijgevel zal de bouwrelicten kenbaar houden maar ook een nieuwe dubbele tuindeur opnemen. In de voorgevel zal de entree geplaatst worden maar geheel in industriële stijl. Dat kenmerk wordt bewaard door o.a. de huidige poorten aanwezig te laten, te vernieuwen maar niet meer te gebruiken. In het interieur wordt een grote woonruimte gerealiseerd die begane grond en eerste verdieping verbindt. Daarvoor moet een wel een deel van de balklaag gesloopt worden. Op het dak van het platte deel worden drie nieuwe zinkgedekte lichtkappen geplaatst. Het is denkbaar dat de onder het zeil zittende buitengevel die een periode binnengevel was, of gepleisterd wordt dan wel het bestaande en oorspronkelijke schoon metselwerk weer gaat krijgen, e.e.a. hangt af van de technische kwaliteit, die nog onderzocht moet worden. Bevinding De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit waardeert de inzet van eigenaar en architect om dit industriële relict te restaureren. Zij kan op hoofdlijnen instemmen met het verbouwingsplan en met het idee dat bouwsporen uit verschillende perioden herkenbaar en afleesbaar blijven. De commissie wacht het nader uitgewerkt plan met detaillering af. -De uitwendige behandeling van de buitenmuren. -Meer informatie hoe een en ander in elkaar steekt ter hoogte van de garagedeur en naastliggend raam in de voorgevel. -De afwerking van de rechter zijgevel. -Details van de bestaande en nieuwe raamkozijnen. Het idee om slechts één principe detail bij ramen te gaan toepassen vindt vooralsnog geen gehoor bij de commissie. Het is de charme van de verschillende details die dit gebouw tekenen. waarbij het denkbaar is om hoogwaardig isolerend glas toe te passen. Wel geeft de commissie de voorkeur aan helder glas zonder coating

8 Stationsplein 22 restaureren/verbouwen station AANVRAGER/MELDER: het wijzigen van een monument (rijk) bemonstering baksteen Bevinding Bij de graaf- en bouwwerkzaamheden ten behoeve van de nieuwe tunnel van het stationsgebouw is de muur in de zuidwestelijke hoek van de perronoverkapping gesloopt. Hij wordt opnieuw opgetrokken met een passende steen. De commissie is ter plaatse om oud muurwerk en nieuw te gebruiken steen te beoordelen. Het verdwenen muurwerk was opgetrokken in een relatief platte en lange lichtgele steen (zoals de muren in de andere drie buitenhoeken). Een dergelijke steen is niet meer verkrijgbaar! De rest van al het metselwerk in alle stationsgebouwen, alsmede het metselwerk van de muren tussen de perrons, is opgetrokken in een lichtgele steen in waalformaat, N.B. er zijn daarbij wel onderling kleurverschillen tussen verschillende gebouwen en bouwdelen. Op de foto de besproken platte gele steen en een andere gele steen in waalformaat. De nieuwe platte steen is iets donkerder dan het lichte geel van de scherf van de bestaande steen. Zijn afmetingen zijn ook niet exact hetzelfde, hij is wel even hoog maar iets (ca. 1 cm.) langer. Maar gelet op het gebruik van een platte steen in alle vier de muren op de hoeken van het perrongebouw en gelet op het minimale kleurverschil met de door vervuiling gepatineerde nog bestaande hoeken kan de commissie instemmen met het gebruik van deze steen in hetzelfde klezoorverband en met hetzelfde voegwerk als bestaand. Indien nodig, zegt de architect toe, kan de steen nog nagekleurd worden, maar vooralsnog lijkt dat niet nodig

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. SubMon201612 Samenstelling van deze Subcommissie monumenten: De heer ir W. Beelen, de heer drs H.J. Derksen, mevrouw ir E. van Veen

Nadere informatie

- 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB okt 2014 EINDHOVEN

- 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB okt 2014 EINDHOVEN - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT VOLGNR: SUB 15 16 okt 2014 EINDHOVEN Verslag Subcommissie. Samenstelling van deze commissie: -de heer ir J. van den Burg, -de heer dr J. E. Abrahamse, -mevrouw K.

Nadere informatie

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 152703 / 2051403 HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN HAARLEMMERSTRAAT 3 B O U W H I S T O R I S C H E A N A L Y S E april 2012 architektenburo

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: HA2014-02 Samenstelling van deze HALVE commissie: de heer T. Bähler, arch. AvB en de heer ir. J. van den

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen VOLGNR: KL2014-33 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 11 oktober 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 11 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201441 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: vrijdag

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 10-12-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 50 Verslag d.d. 10-12-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN commissie-notulen ruimtelijke kwaliteit VOLGNR: KL2014-03 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad

Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden. Informatieblad Informatieblad Monumenten en beschermde gezichten Vergunningvrije werkzaamheden Bent u eigenaar van een rijksmonument of van een pand in een beschermd stads- of dorpsgezicht? Wilt u het pand opknappen,

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : Gedempte Zuiderdiep 8 Status : Gemeentelijk monument Periode : januari 2003 Onderzocht door : Taco Tel en Henk Wierts Auteur : Taco Tel Datum :

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

- 1 - Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord - 1 - COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-02 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir. H. van Dijk). Datum:

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijk monument; raadsbesluit 24 juni 2003 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 230 postcode + plaats : 8096 CH OLDEBROEK naam object : kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie AF, nr. 275 bescherming : gemeentelijk monument registratienummer

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 264 postcode + plaats : 8096 CJ OLDEBROEK naam object : Welgelegen kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek sectie AF, nr. 110 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 22 november 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld 3935875

Nadere informatie

Verslag 6 november 2017

Verslag 6 november 2017 Verslag 6 november 2017 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV67849 het veranderen van de gevel, Akkoord, met het veranderen van de gevel. De Schoolstraat 11 te Halsteren commissie wil graag de materialen

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Rapenburg 75 en 77 Leiden. Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA. In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E. Wolters

Rapenburg 75 en 77 Leiden. Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA. In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E. Wolters Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 142562 / 1586089 Rapenburg 75 en 77 Leiden In opdracht van dhr. C. Houbolt en mevr. E.

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL201518 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissie-notulen VOLGNR. KL2015-01 Samenstelling van deze KLEINE-commissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma 5 april 2016-1/7 Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden Programma Het huis gaat bewoond worden door een gezin met jonge kinderen. Het programma

Nadere informatie

INSPECTIERAPPORT Objectnummer 2167 Singel 137 Amsterdam

INSPECTIERAPPORT Objectnummer 2167 Singel 137 Amsterdam BOUWEXPLOOT2008 INSPECTIERAPPORT Objectnummer 2167 Singel 137 Amsterdam INSPECTIERAPPORT objectnummer 2167 Objectgegevens Objectnummer Object Gelegen te : Eigenaar/beheerder : Adres eigenaar : : S485l

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 5 juli 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen, Jan Dröge, Herman de Kovel, Paul Achterberg, Verslag: Art Nieuwpoort Margriet Panman

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Wagenberg, Brouwerijstraat 3 Woonhuis met garage, ca. 1910. Kenmerken van Jugendstil. Rijk gedetailleerde voorgevel in rode strengperssteen met speklagen

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz.

Betreft vergadering van 2 maart 2016, locatie Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Eindhoven aanvang uur, einde uur. Aanw. Verz. Sector Ruimtelijke Expertise Afdeling Omgevingskwaliteit Behandeld door ing. A. Langenberg Verslagnummer 4 2 maart 2016 Verslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven Betreft vergadering van 2 maart

Nadere informatie

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur

Nieuwlandsedijk 7 Woning van bescheiden formaat onder zadeldak, ca Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. IJsselsteen. Verkeert, op de voordeur Molenweg 1 Langgevelboerderij, ca. 1850. Traditioneel-ambachtelijke bouwtrant. Het gebouw is volledig in gebruik als woonhuis. Hiertoe zijn in het dak van het voormalige bedrijfsgedeelte dakramen aangebracht.

Nadere informatie

Verslag 16 april 2018

Verslag 16 april 2018 Verslag 16 april 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13433 het veranderen van het pand, Korte Akkoord, met het veranderen van het pand. Leeuwstraat 2 te Halsteren 2 OMV13386 het vergroten van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

co z Bouwhistorisch onderzoek

co z Bouwhistorisch onderzoek co z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijk oost 24b te Molenaarsgraaf nummer: 2507 datum : 26-05 -2015 opdrachtgever Fam. K. de Jong IJsselstein 26-05- 2015 Wout van Vliet Bouwkundige Prins

Nadere informatie

WOONKERK XL G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

WOONKERK XL G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E WOONKERK XL opdrachtgever categorie programma oppervlakte projectteam aannemer losse inrichting periode locatie particulier transformatie, interieur woning 475 m 2 Marnix van der Meer, Bart Kellerhuis,

Nadere informatie

WOONKERK XL UTRECHT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma

WOONKERK XL UTRECHT G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma WOONKERK XL UTRECHT titel opdrachtgever projectteam aannemer losse inrichting programma Herbestemming kerk tot één ruime woning te Utrecht Particuliere opdrachtgevers Marnix van der Meer, Bart Kellerhuis,

Nadere informatie

Bouwhistorische verkenning / waardestelling. Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps

Bouwhistorische verkenning / waardestelling. Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps / waardestelling Voormalig bakhuis/ schuur erve Kaamps, Restauratie, Ontwerp en Bouwhistorisch onderzoek juli 2016 Opdrachtgever: Dhr. Herbert Nijland Vliegveldstraat 4A 7561AT Deurningen Onderzochte object:

Nadere informatie

DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK

DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK DAKOPBOUW SCHEVENINGEN B RAND O LINK ARCHITECTEN 6 8 10 12 14 DAKOPBOUW SCHEVENINGEN Nieuwe dakopbouwen in PELLENAERSTRAAT EN JONGE- NEELSTRAAT, SCHEVENINGEN 16 18 20 22 24 26 HARTEVELTSTRAAT GEVERS DEYNOOTWEG

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 2 augustus 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Jan Dröge, Herman de Kovel Verslag: Art Nieuwpoort Ilse Rijneveld Dossiernummer: OLO 3772091 Omschrijving: Plaatsen

Nadere informatie

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening

Monumentenregister Nijmegen. Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Register van beschermde monumenten krachtens de Nijmeegse Monumentenverordening Plaatselijke aanduiding monument Ganzenheuvel 71/ Lange Brouwerstraat 55 Aanwijzingsbesluit 11-11-2015 MON ID-code 2749 Redengevende

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000

GEMEENTE OLDEBROEK gemeentelijke monumentenlijst, vastgesteld door de gemeenteraad op 14 november 2000 straat + huisnummer : Zuiderzeestraatweg 501 postcode + plaats : 8091 CN WEZEP naam object : Liquenda kadastrale aanduiding : gemeente Oldebroek, sectie M, nr. 4307 bescherming : gemeentelijk monument

Nadere informatie

Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110.

Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110. Omschrijving werkzaamheden achterhuis/schuur tbv. Rijksmonument Nieuwe Rijn 110. Het achterhuis van de nieuwe rijn 110 verkeerd in een slechte staat. Het dak lekt, de draagconstruktie van het dak is op

Nadere informatie

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN PRINSESSEKADE 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden

HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN PRINSESSEKADE 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden HISTORISCHE WINKELPUIEN LEIDEN PRINSESSEKADE 3 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150785 / 1758557 B O U W H I S T O R I S C H E A N A L Y S E april 2012 architektenburo

Nadere informatie

Geweldigershoek 2. Langs- en dwarsdoorsnede kapconstructie en zolderplattegrond van het hoofdhuis op de hoek. Geweldigershoek

Geweldigershoek 2. Langs- en dwarsdoorsnede kapconstructie en zolderplattegrond van het hoofdhuis op de hoek. Geweldigershoek GEWELDIGERSHOEK 2 Het huis ligt op de zuidoosthoek van de Geweldigershoek en de Dieserstraat en bestaat eigenlijk uit twee huizen, een groter witgepleisterd hoekhuis en een heel klein huisje daar links

Nadere informatie

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf z Bouwhistorisch onderzoek Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 16-06- 2014 Wout van Vliet Bouwkundige Prins Bernhardlaan 2 3402CD IJsselstein tel 0306883426 mobiel 0623886155

Nadere informatie

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1

HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 HAMERSTUKKENLIJST Welstands- en Monumentencommissie 1 15 augustus 2018 Hamerstukkenlijst voor vaststelling in de vergadering van de Welstands- en Monumentencommissie van woensdag 15 augustus 2018. Anna

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 27 september 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld Dossiernummer:

Nadere informatie

Dorpsstraat 25 Ilpendam

Dorpsstraat 25 Ilpendam Dorpsstraat 25 Ilpendam opmerkingen: Voormalige pastorie, begin 19 de eeuw. Schilddak met geglazuurde oude Hollandse pannen en voorop origineel dakkapel. Originele wanden met origineel voegwerk. Imposant

Nadere informatie

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord

Volgnr. Zaaknr. Onderwerp/voorstel Beslissing/uitvoering; zie akkoord/niet akkoord 1 COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EINDHOVEN Commissienotulen VOLGNR. KL210523 Samenstelling van deze KLEINEcommissie: de heer D. Boonstra arch. AvB en de secretaris (de heer ir H. van Dijk). Datum: dinsdag

Nadere informatie

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn

Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn Lookwatering 1, 2635 CJ Den Hoorn De bescherming betreft de voormalige tuinderswoning uit 1929 aan de Lookwatering 1. De recente serre valt niet onder de bescherming. De tuinderswoning is gelegen in het

Nadere informatie

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016

Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 12 mei 2016 Aanwezig: M. Tombal (wnd. voorzitter), C. Bouwstra, (commissieleden), V. Jansen (burgerlid) J. Kalmijn

Nadere informatie

Kaart met bescherming

Kaart met bescherming Kaart met bescherming Gemeentelijke Monumentenlijst monumentnr. GM229 Pagina 4 van 4 - 2 - gelet op: de verordening Cultuurhistorie Sittard-Geleen 2008 ; besluit: Het object Veestraat 72 te Sittard op

Nadere informatie

Periode: 2004 en 26 oktober 2006 Onderzocht door: I. van der Gaag, J.A. van der Hoeve, T. Tel en H. Wierts. J.A. van der Hoeve Datum: 22 december 2004

Periode: 2004 en 26 oktober 2006 Onderzocht door: I. van der Gaag, J.A. van der Hoeve, T. Tel en H. Wierts. J.A. van der Hoeve Datum: 22 december 2004 Cultuurhistorische inventarisatie gemeente Groningen Gemeente Groningen, dienst RO/EZ, afdeling Bouw- Woningtoezicht en Monumenten BOUWHISTORISCHE VERKENNING Adres: Pluimerstraat 1, Groningen Status: BBP

Nadere informatie

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Achter de Kerk 7a

aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Achter de Kerk 7a besluit van burgemeester en wethouders iz-nummer onderwerp 2006.1937 aanwijzing tot gemeentelijk monument van het object Achter de Kerk 7a burgemeester en wethouders van gouda Gelezen het advies d.d. 27

Nadere informatie

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging TacoBouwadvies Bovenbergweg 4 te Markelo Bevindingen en opmerkingen bij inmeting werknr.201205 Behorende bij tekeningen : 1205BT-01,02 en 03

Nadere informatie

lift XXX Detailnummer: D-01 principe detail raam en HSB gevel Detailnummer: D-02 aansluiting nieuwe buiten muur op bestaande buitenmuur

lift XXX Detailnummer: D-01 principe detail raam en HSB gevel Detailnummer: D-02 aansluiting nieuwe buiten muur op bestaande buitenmuur as 02 aluminium kozijnen als bestaand vast en draai-kiep, HR++ beglazing nieuwe dakopbouw HSB + baksteen buitenblad thermische onderbreking -baksteen geschilderd als bestaand -spouw -waterkerende dampopen

Nadere informatie

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota.

Toelichting De commissie constateert dat het plan voldoet aan de van toepassing zijnde beoordelingscriteriacriteria uit de welstandsnota. ADVIEZEN WELSTAND EN MONUMENTENCOMMISSIE 26-04-2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens Jan Dröge Joyce van Sprundel Herman de Kovel Iris Thewessen Ivjv 161246 Jan Willem Frisostraat 3 Het principeplan is op

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit

Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Adviescommissie Omgevings Kwaliteit Datum: 08 November 2018 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Iris Thewessen, Paul Achterberg, Jan Dröge Verslag: Art Nieuwpoort, Ilse Rijneveld

Nadere informatie

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving De woonboerderij op de locatie Esp 9/9a te Bakel welke volgens de site Bagviewer is gebouwd in 1832 is

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

Koperskeuzelijst. Werknummer : Projectomschrijving : Woningtype. : Woningtype Lombardier

Koperskeuzelijst. Werknummer : Projectomschrijving : Woningtype. : Woningtype Lombardier 10 Bouwkundige wijzigingen 10.7320 Zolderindeling met 2 onbenoemde ruimten + overloop F 7300 OH Het wijzigen van de indeling op de tweede verdieping door middel van het creëren van twee onbenoemde ruimten

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A

DINXPERLO, INDUSTRIESTRAAT ONGENUMMERD A gemeente : AALTEN postcode + plaats : 7091 DC Dinxperlo straat + huisnr. : Industriestraat ongenummerd (op de hoek van de Industriestraat en de Anholtseweg naam object : bescherming : Gemeentelijk monument

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping)

Oorspronkelijke functie : paardenstalling (begane grond) en feestzaal (verdieping) Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM015 Naam monument : Phillokaal Adres : Gats 1a Postcode en plaats : 6131 EM Sittard Kadastrale aanduiding : STD00 sectie F nr(s) 2291 Coördinaten

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld:

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (monument en bouwen) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120029 Bouwadres Leeuwenlaan 42 te 's-gravenland Soort bouwwerk Reclameobject Rijksmonument

Nadere informatie

MONUMENTENCOMMISSIE. Notulen van de vergadering d.d. 16-10-2014 No. W. 2014-13. begin: 14:00 uur einde: 17:15 uur. aanwezige commissieleden :

MONUMENTENCOMMISSIE. Notulen van de vergadering d.d. 16-10-2014 No. W. 2014-13. begin: 14:00 uur einde: 17:15 uur. aanwezige commissieleden : MONUMENTENCOMMISSIE Notulen van de vergadering d.d. 16-10-2014 No. W. 2014-13 begin: 14:00 uur einde: 17:15 uur aanwezige commissieleden : Ir. L.R. Harders (voorzitter) J. Oostveen, Ing. Arch. AVB M.L.J.

Nadere informatie

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving

Gemeente Deurne Verslag nr. : Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 : Ruimte en Samenleving : Leefomgeving Gemeente Deurne Verslag nr. : 2016.02 Datum : 29 februari 2016 Schriftelijk vastgesteld : 9 maart 2016 Afdeling : Ruimte en Samenleving Team : Leefomgeving Verslaglegger : Nicole Scharp-Hendriks Verslag

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Koperskeuze. 1. Bouwkundig. Project: Groene Hart fase II Datum:

Koperskeuze. 1. Bouwkundig. Project: Groene Hart fase II Datum: Project: 2324 - Groene Hart fase II Datum: 21-09-2017 Koperskeuze 1. Bouwkundig 1.0.01 Geen externe wijzigingen Standaard Indien u geen keuze maakt uit de ruwbouw keuzelijst graag deze optie aankruisen.

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE VERKENNING (aanvulling) Adres : Poelestraat 45 kelder en achterhuizen Status : Gemeentelijk Monument Periode : januari 2009 Onderzocht door : Taco Tel en Jermo

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

doorsnede A-A' begane grond doorsnede B-B' Verbouwing gebouw 003 plattegrond en doorsneden bestaand dakrand

doorsnede A-A' begane grond doorsnede B-B' Verbouwing gebouw 003 plattegrond en doorsneden bestaand dakrand dakrand 11.650 + 3e verdieping 8.970 + speedgate stalen platen op drukvaste achterconstructie 2e verdieping 6.170 + stalen kozijn (bovenlicht) stalen kozijn met deur 1e verdieping 2.570 + 100 - doorsnede

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Belmermeer 3 Broek in Waterland

Belmermeer 3 Broek in Waterland Belmermeer 3 Broek in Waterland opmerkingen: Stolp, circa 1900. Oorspronkelijke wanden. Oorspronkelijke ramen, naast extra toegevoegde ramen en gevelopeningen. Imposante kap met oude Hollandse pannen.

Nadere informatie

TECHNISCHE OMSCHRIJVING VAN HET BEDRIJFSPAND EN WOONHUIS LEVENDAAL JP LEIDEN

TECHNISCHE OMSCHRIJVING VAN HET BEDRIJFSPAND EN WOONHUIS LEVENDAAL JP LEIDEN TECHNISCHE OMSCHRIJVING VAN HET BEDRIJFSPAND EN WOONHUIS LEVENDAAL 120 2311 JP LEIDEN 03 Februari 2015 Gewijzigd 23 April 2015 Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 150397

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels.

Typering van het monument: Statig woonhuis met symmetrische indeling en karakteristieke trapgevels ter plaatste van de topgevels. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM043 Naam monument : n.v.t. Adres : Lindestraat 7a Postcode en plaats : 6096 BW Grathem Kadastrale aanduiding : GTM sectie C nr(s) 1628 Coördinaten

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE NOTITIE Adres : Gelkingestraat, 4, 6 en 8/10 Status : Rijksmonument Periode : augustus 008 Onderzocht door : Taco Tel Auteur : Taco Tel Datum : Groningen, 13 augustus

Nadere informatie

Nispensestraat 79, Roosendaal

Nispensestraat 79, Roosendaal Nispensestraat 79, Roosendaal Bouwjaar: 1928 Gegevens monument Locatie: CBS Typering: Nispensestraat 79, 4701 CT Roosendaal woonhuis Bouwjaar: 1928 Architect: Soort monument: Jac. Hurks Gemeentelijk Monumentnummer:

Nadere informatie

Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek

Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek Waardestellend cultuurhistorisch onderzoek Nispensestraat 79 te Roosendaal Elke de Rooij Roosendaal, Nispensestraat 79 Objectgegevens Oorspronkelijke functie : woonhuis Huidige functie : woonhuis Bouwjaar

Nadere informatie

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer Inspectie rapport Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo Ing. B. Wortelboer 28 mei 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Historische weging... 5 1.1. Opname binnenzijde voorhuis... 5 1.2. Opname

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Weesp /_\_Z_\ - _ mè. _ llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Verslag Welstand- en monumentencommissie Weesp Vergadering : 7 Zitting : donderdag 1 juni 2017 Plaats : Spreekkamer bij

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 5 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 2Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 Aanwezig: P. van der Grinten (voorzitter), B. Duvekot, M. Tombal, V. Jansen, J. Vos C. Bouwstra,,

Nadere informatie

Tenzij anders vermeld dienen alle gewenste opties separaat gekozen te worden.

Tenzij anders vermeld dienen alle gewenste opties separaat gekozen te worden. Optie begane grond 0.1 Uitbouw zijgevel (alleen bwnr K118) Het realiseren van een uitbouw van ca 2.2 x 5.50 m aan de zijgevel Fundering als bij het woonhuisgedeelte. De gevel met het bestaande kozijn wordt

Nadere informatie

INSPECTIE RAPPORT Nispensestraat 79 te Roosendaal

INSPECTIE RAPPORT Nispensestraat 79 te Roosendaal INSPECTIE RAPPORT Nispensestraat 79 te Roosendaal Inhoudsopgave 1) Daken A) Kapconstructies B) Dakbedekkingen C) Dakoverstekken D) Dakramen E) Dakkapellen F) Schoorstenen 2) Goten 3) Hemelwaterafvoeren

Nadere informatie

postcode + plaats : 7101 GA/GV Winterswijk straat + huisnr. : Jonenstraat 8/ Jonendwarsstraat 1

postcode + plaats : 7101 GA/GV Winterswijk straat + huisnr. : Jonenstraat 8/ Jonendwarsstraat 1 gemeente : WINTERSWIJK postcode + plaats : 7101 GA/GV Winterswijk straat + huisnr. : Jonenstraat 8/ Jonendwarsstraat 1 naam object : De Dageraad bescherming eigenaar/gebruiker(s) kadastrale gegevens oorspr.

Nadere informatie

Bouwhistorisch onderzoek

Bouwhistorisch onderzoek Bouwhistorisch onderzoek BOUWHISTORISCHE VERKENNING Adres : Gedempte Zuiderdiep Status : Gemeentelijk monument Periode : mei 004 Onderzocht door : Imre van der Gaag; Marcel Verkerk Auteur : Marcel Verkerk

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a

Kerngegevens gemeentelijk monument: : Berikstraat 11a Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM020 Naam monument : n.v.t. Adres : Berikstraat 11a Postcode en plaats : 6082 AM Buggenum Kadastrale aanduiding : BGN04 sectie C nr(s) 1124 Coördinaten

Nadere informatie

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013

Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Quickscan Gemeente Drimmelen maart - april 2013 Made Adelstraat 17 Karakteristiek woonhuis onder Mansardedak, ca. 1930. Detailleringen in o.a. het metselwerk zijn kenmerkend voor de bouwperiode en omgeving.

Nadere informatie

Plantsoen 1 en 3 Leiden

Plantsoen 1 en 3 Leiden Aanvullend bouwhistorisch onderzoek Plantsoen 1 en 3 Leiden Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 142547 / 1581529 Architectenbureau Van Löben Sels - Willem van Mechelenstraat

Nadere informatie