VCLP, Korpschefs van lokale politie, Gerechtelijke Directeurs, DGA. Praktische richtlijn r. Nota DJT/BP/3368/2009 dd. 20/08/2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VCLP, Korpschefs van lokale politie, Gerechtelijke Directeurs, DGA. Praktische richtlijn r. Nota DJT/BP/3368/2009 dd. 20/08/2009"

Transcriptie

1 Federale Politie ALGEMENE DIRECTIE GERECHTELIJKE POLITIE Uitgiftenummer DJT- 2010/248 Directie van de Technische en Wetenschappelijke Politie Notelaarstraat BRUSSEL Uitgiftedatum 12/01/2010 Classificatie Klassering Tel. (02) Blz 11 Fax. (02) Bijlage(n) Kenmerk PC Politie Geadresseerde(n) VCLP, Korpschefs van lokale politie, Gerechtelijke Directeurs, DGA Kopie: DGJ, GID, LTWP ONDERWERP Referentie(s) Praktische richtlijn r voor or de afname van vinger- en handpalmaf afdrukk ukken Deze nota vervangt de nota over het opnemen van handpalmafdruk met referentie DJT/BP/3368/2009 dd. 20/08/2009». MFO 3 fiche B04 Nota DJT/BP/3368/2009 dd. 20/08/2009 Dossierbeheerders ADV Claudia FRIEDRICH (02/ ) 1 Woordenlijst APFIS DB FIT Hit Lights out LTWP UL TP PP ULP QC GID Automated Palmprint and Fingerprint Identification System Database Fingerprint Image Transmission Identificatie Automatisch antwoord, zonder de interventie van een operator Laboratorium van Technische en Wetenschappelijke Politie Unknown Latent print (spoor) Ten Prints (decadactylaire fiche) Palm Print (handpalmafdruk) Unknown Latent Palm print (handpalmspoor) Quality Control Gerechtelijke Identificatie Dienst 2 Kader Tot op heden beheerde de gerechtelijke identificatie dienst (DGJ/DJT/GID) de database van de vingerafdrukken en vingersporen AFIS 2000 (Automated Fingerprint Identification System). Vanaf 2010 zal deze vervangen worden door een performanter systeem, «APFIS» genoemd (Automated Palm and Fingerprint Identification System) dat ook de handpalmafdrukken (palmprints) verwerken

2 2/12 Deze systemen maken de volgende vergelijkingen mogelijk: Doelstelling: o Dactyloscopische fiches met elkaar (TP-TP) o Sporen met elkaar (vinger- en handpalmsporen) o Dactyloscopische fiches met sporen (TP-UL en PP-ULP) Het vaststellen van de identiteit van daders, vermiste of onbekende personen of Valse identiteiten aantonen Verbanden leggen tussen feiten Participeren aan internationale samenwerkingsverbanden (Prüm verdrag, Interpol, ) Omdat de vergelijkingsopdracht gebeurt op basis van «minutiae» (dactyloscopische punten), is het essentieel dat de ingevoegde afdruk in de DB van goede kwaliteit is. Zo niet worden de beelden niet herkend door het systeem.

3 3/12 3 De afname van vinger- en handpalmafdrukken (prints) 3.1 Voorbereiding De persoon zijn/haarhanden laten wassen met zeep en goed laten drogen Steeds proper materiaal gebruiken 3.2 Vingerafdrukken (fingerprint) De dactyloscopische fiche plooien zodat u alleen de nodige reeks vakjes die moeten ingevuld voor u heeft. De fiche vastmaken waardoor ze niet gaat schuiven tijdens de afname Het laatste vingerkootje licht beinkten maar wel volledig door het vlak te plaatsen op het inktkussen en te rollen vanaf de ene nagelrand tot aan de andere nagelrand. De persoon op een afstand plaatsen van de tafel zodat de arm gestrekt blijft. Elke vinger opnieuw vlak plaatsen en rollen vanaf de ene nagelrand tot aan de andere nagelrand binnen het correcte hokje. Opgepast op de volgorde van de vingers!

4 4/12 Een correcte gerolde vingerafdruk moet en rechthoekige vorm hebben. Centrum Delta Naast de afname van elke vinger afzonderlijke dient ook een afname te gebeuren van de groep van vier vingers. Daardoor kan de dienst GID de juiste volgorde van de vingers controleren. Na het positioneren van de vier vingers in het voorziene vak volstaat een lichte druk op de vingers. De afdruk van de duim wordt gevormd met een druk vanuit de basis naar de top van de duim.

5 5/ De afdruk van de handpalm (palmprint) en de rand(schrijfpalm) van de hand Stap 1 - Het onderste gedeelte van de handpalm op de inktrol plaatsen. - Met een lichte druk de hand naar de persoon toe rollen zodat de hele hand (vingers inbegrepen) beïnkt wordt. Als het inkten niet uniform verdeeld is, de twee stappen herhalen. Een wit A4 papier op het kussentje leggen en daarop de beïnkte hand in het midden van het blad leggen met de vingers langs de lange kant van het kussentje. Stap 2 (1 handpalm + rand van dezelfde hand per blad - zie verder) Een licht druk op de rug van de hand zetten, zodat een volledige afdruk tot in het centrum van de handpalm kan gegarandeerd worden. Stap 3 Bij gebrek aan een kussentje, is het mogelijk om het A4 blad op een cilindervormig voorwerp te leggen (fles of rol karton) en dan de beïnkte hand van de top van de vingers tot de plooi van de pols laten rollen of het papier op een hard en vlak oppervlakt leggen en de hand plat te drukken.

6 6/12 Voorbeeld van een correcte handpalmafdruk. Alleen de zone binnen het rode vierkant wordt gescand en doorgestuurd naar de DB APFIS via het FIT station. De foto is een handpalmafdruk (palmprint) afgenomen met de Livescan. Daarna de rand van dezelfde hand beinkten en onder een hoek van 45 op het papier naast de handpalmafdruk drukken. Stap 4 Plaats de afdruk van de duim onderaan het blad. Herhaal de 4 stappen met de andere hand op een nieuw A4 blad. 3.4 Na de afname Elke afdruk nakijken (is het papillaire lijnenpatroon goed zichtbaar en compleet?). Opnieuw beginnen indien nodig. Aarzel niet om gebruik te maken van het vakje «opmerkingen» op de keerzijde van de dactyloscopische fiche. Noteer de administratieve gegevens van de persoon in drukletters (of voeg een kopie van de identiteitskaart bij) decadactylaire fiche en de twee A4 bladen met handpalmafdrukken (palmprints) en randen.

7 7/12 4 Het opnemen van vinger- en handpalmafdrukken met de LIVESCAN 4.1 Voorbereiding De persoon zijn/haarhanden laten wassen (met zeep) en goed laten drogen De glasplaat van de scanner met een vod en aangepast reinigingsmiddel poetsen). De glasplaat moet afgedekt worden vóór het openen van de lade met toetsenbord waardoor het apparaat kan gekalibreerd worden. Laat de persoon alle ringen en/of juwelen verwijderen om beschadiging aan de glasplaat te voorkomen. 4.2 Tijdens de afname Eer de afdruk verstuurd kan worden dienen een aantal administratieve gegevens te worden ingevoerd. De velden met een sterretje (*) aangeduid zijn verplicht in te vullen velden. (Wanneer alle nodige informatie correct werd ingevuld,) Duidt de vingers aan die gescand moeten worden en volg daarna de voorschriften van de Livescan. Neem zelf plaatsnaast de persoon aan de kant van de arm waarvan de handpalmen worden afgenomen

8 8/12 Controle afdrukken Om de controle afdrukken te maken, legt men de vier vingers van een hand op de glasplaat binnen de rode zone. Houd de vingers goed aangedrukt en stabiel. Druk vervolgens op één van de voetschakelaars in de basis van het apparaat om de scan te starten. Als de vermelding «OK» verschijnt, terug op de voetschakelaar drukken of met de muis bevestigen. Gerolde vingerafdrukken Scanning van de duimen: idem Het rode kruisje midden op het scherm is een typisch kenmerk van deze fase. Plaats het midden van de te scannen vinger vlak op het centrale kruisje van het scherm. Druk op de voetschakelaar (of scantoets) en rol de vinger van de ene nagelrand naar de andere. Rol meteen aansluitend een stukje terug. Kijk tijdens het rollen niet naar het scherm maar naar de te scannen vinger op de glasplaat. Bevestig de afname met een druk op de voetschakelaar. De Livescan gaat automatisch over naar de volgende vinger. Een correcte gerolde afdruk moet een rechthoekige vorm hebben.

9 9/12 Bij een slecht resultaat kan u met de muis op het scherm van de Livescan op de knop scan opnieuw klikken of gewoon bedoelde knop aanraken (touch screen) en de procedure herbeginnen. Na de afname dient u afdrukken zodanig te positioneren dat er zo min mogelijk witte randen overblijven («schermvullend» werken). Afrdukken van de handpalmaf h en van de rand van de hand De basis van de handpalm juist boven de rand van de glasplaat plaatsen. Druk lichtjes op de hand en vervolgens op de voetschakelaar om de scan te lanceren (of scantoets). De hand daarna 45 kantelen zodat de rand van de hand overeenkomt valt binnen het voorziende vak. Een rode pijl verschijnt wanneer de afdruk te ver over de rand zou vallen. Druk op de voetschakelaar (of scantoets) om te scannen.

10 10/12 Wanneer alles gescand is krijgt u het beginscherm met de administratieve gegevens voor een laatste controle. Druk op «zenden» Het apparaat vraagt om de handpalmafdrukken (palmprints) te verifiëren. Druk op OK

11 11/12 5 Verzendingswijzen Vanaf nu dienen alle afdrukken op elektronische wijze (FITstation of Livescan) te worden overgemaakt. De eenheden die de fiches per FIT station zenden moeten nog steeds het origineel (manueel gerolde decadactylaire fiche) per post aan de GID te sturen. De via een FITstation of Livescan overgemaakte fiches worden behandeld volgens de orde van aankomst. In het geval van een validatie van een hit door een persoon van de GID, worden de fiches waarvan de verzendingsdatum overeenkomt met de datum van de afname bij voorrang behandeld. Vandaar dat het belangrijk is om vinger- en handpalmafdrukken van gearresteerde personen zo vlug mogelijk op te nemen en ze zo spoedig mogelijk op te sturen naar de GID! De eenheden die niet over dergelijke middelen beschikken dienen hun afdrukken via het FITstation van hun AIK zenden. Uitzonderlijk mogen de afdrukken per post worden overgemaakt. In dat geval worden ze niet beschouwd als dringend en zullen ze niet bij voorrang worden behandeld (in tegenstelling tot degene die per drager worden overgemaakt). 5 Antwoorden Wanneer een aanvragende dienst een decadactylaire fiche van goede kwaliteit per FITstation of Livescan naar de GID doorstuurt, zal het systeem een automatisch antwoord genereren binnen het halfuur: - Vergelijking TP-TP : bij een HIT is dit een definitief antwoord met een APFIS nummer en historiek van de behandelde fiche. - Vergelijking TP-UL en PP-ULP : is een voorlopig antwoord met het notitienummer zodat de verzoekende dienst de PK kan verwittigen om verdere maatregelen te nemen. Als een operator van de GID de door het systeem gegenereerde antwoord bevestigt, wordt het betrokken LTWP ook van het resultaat op de hoogte gebracht. Deze vergelijking wordt niet systematisch gedaan, alleen met een fiche van onbesproken kwaliteit. In geval van slechte kwaliteit (vingers in het rood aangeduid of doorstreept op het FITstation of Livescan of wanneer vingers ontbreken, komen de afdrukken niet in de flux «lights out» terecht, maar worden ze teruggeleid naar het quality control circuit. Deze extra controle wordt op werkdagen binnen de 48 uren uitgevoerd door een operator van de GID. Opmerking : de administratieve controle van de identiteit van een asielzoeker behoort niet tot de taken van de GID. De in deze gevallen afgenomen decadactylaire fiches moeten rechtstreeks naar de Dienst Vreemdelingen Zaken overgemaakt worden. Indien de persoon echter betrokken is in een gerechtelijk dossier, dienen zijn afdrukken alsnog naar de GID te worden overgemaakt.

12 12/12 6 Contact Voor meerdere informatie kunt U contact opnemen met DGJ/DJT/SIJ Diensthoofd : CP Michel MOES (0478/ ) Systeembeheerder : INPP Frank KINAUPENNE en Xavier DE BORGGRAEF (02/ ) Secretariaat : Carine AUROUSSEAU (02/ ) HCP Valère DE CLOET Dir DJT ----->>><<<-----

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Bar Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 8 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op BAR KASSA op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu in het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

Fritz Toussaintstraat 8 Classificatiegraad PUBLIEK 1050 BRUSSEL Klassering. Tel. : 02/ Bladzijde 5 Fax : 02/

Fritz Toussaintstraat 8 Classificatiegraad PUBLIEK 1050 BRUSSEL Klassering. Tel. : 02/ Bladzijde 5 Fax : 02/ FEDERALE POLITIE Algemene directie van de ondersteuning en het beheer Directie van de juridische dienst, Uitgiftenummer DGS/DSJ-2008/34148/A het contentieux en de statuten Uitgiftedatum 29 VIII 2008 Fritz

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Car-Pass versie 7_1_0

Car-Pass versie 7_1_0 Car-Pass versie 7_1_0 1 ALGEMEEN Iedereen in de garagesector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden van elke auto of lichte bestelwagen waarop hij/zij een interventie doet door te geven aan Car-Pass.

Nadere informatie

Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING

Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING Belpic V22 Met BIOMETRIE FUNCTIONELE OPLEIDING Nieuw in de versie V22 van Belpic Vingerafdruk Scanner d empreintes scanner PAD de Digitale signature handtekening Pasfoto scanner Scanner de photos Kaartlezer

Nadere informatie

Mijnheer de Inspecteur-generaal van Financiën

Mijnheer de Inspecteur-generaal van Financiën Federale Politie Algemene Directie van de Materiële Middelen Directie van de Financiën Uitgiftenummer DMFS_T_Helpdesk-1068-2004 Dienst Sociaal Secretariaat GPI - Helpdesk Uitgiftedatum 18-11-2004 Classificatiegraad...PUBLIEK

Nadere informatie

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk T 014/26.01. 11 - F 014/26.00.26 info@dynamic.be www.dynamic.be RPR Turnhout - TVA 0427.759.

Dynamic Software nv Ring 37 2200 Noorderwijk T 014/26.01. 11 - F 014/26.00.26 info@dynamic.be www.dynamic.be RPR Turnhout - TVA 0427.759. Inhoud Algemeen... 2 Mercedes/Ford/Andere... 3 Nieuw document... 3 Bestaand document... 4 Renault... 6 Werkorder... 6 Nieuwe... 6 Bestaande werkorder... 9 Andere documenten... 9 Nieuwe... 9 Bestaande...

Nadere informatie

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer

Mediq Medeco. Handleiding Bestelmodule. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Mediq Medeco Handleiding Bestelmodule pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Inhoud 1. Inrichten voorraadruimte 2. Inloggen online bestelmodule 3. Invoeren van de voorraadlijst... a. met behulp van

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Deze werkinstructie beschrijft: het indienen van een verzoek, het markeren van het verzoek met een spoedindicatie, het toevoegen van PDF-documenten

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken...

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken... Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inhoud Handleiding Cyberlab... 1 Uw labo-aanvragen via Cyberlab... 1 Inleiding... 2 Inloggen... 2 Een Laboratoriumaanvraag maken... 3 Zoeken en selecteren

Nadere informatie

Ketenafspraken vastlegging papillairlijnbeelden Veiligheid en Justitie

Ketenafspraken vastlegging papillairlijnbeelden Veiligheid en Justitie Veiligheid en Justitie Ketenafspraken vastlegging papillairlijnbeelden Veiligheid en Justitie Ter ondersteuning van de identiteitsvaststelling van personen. Vastgesteld op 8 oktober 2014 dd-mm-2014 Coördinatiegroep

Nadere informatie

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier FIU-Nederland Handleiding Meldformulier FIU-Nederland l september 2012 Voorwoord In deze handleiding vindt u informatie die u nodig heeft om op een correcte manier het Meldformulier voor ongebruikelijke

Nadere informatie

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov. Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.be HANDLEIDING http://quetelet.economie.fgov.be 1.Voorstelling van het beginscherm

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming?

Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? Gebruikershandleiding: Hoe toegang vragen als onderneming? ehealth-platform JUNI 2011 Inhoudstafel Voor een snellere consultatie kunt u direct op de gewenste rubrieken klikken. Om terug te keren naar de

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN ZOVIE

HANDLEIDING MIJN ZOVIE HANDLEIDING MIJN ZOVIE Inhoud Welkom bij Zovie... 2 Laptop of telefoon... 2 Snelkoppeling op de telefoon instellen... 2 Inloggen... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Hoofdpagina... 5 Tijdschrijven... 5 Aantal

Nadere informatie

Xerox WC 7225/78xx Bedieningsinstructie

Xerox WC 7225/78xx Bedieningsinstructie Eerste registratie op Multifunction Printer (MFP): kaart koppelen Bij het eerste gebruik is uw UGent kaart (personeelskaart) nog niet gekoppeld aan uw account. U moet eenmalig uw UGent loginnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Gebruik van HT630. 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering modes:

Gebruik van HT630. 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering modes: Gebruik van HT630 - Zet de HT630 aan door op het gele knop te drukken. - Het programma SARAH MCOM/MINV start dan automatisch en stelt volgend menu voor: 1 Menu Scannen : stelt de keuze voor twee codering

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN

HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN HOE EEN COMMISSIEFICHE AANMAKEN INLEIDING De fiches 281.50 en hun overzicht 325.50 zijn documenten die de bedragen bevatten van de commissies, makelaarslonen, erelonen, ATN enz. die toegekend worden aan

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Korpschefs van de korpsen van lokale politie Federale Politie tot niveau directie AIG

Korpschefs van de korpsen van lokale politie Federale Politie tot niveau directie AIG Federale Politie DIENSTNOTA Algemene Directie van het Personeel Directie van de rekrutering en van de selectie Uitgiftenummer DPR/DPRS/2006479N DPR Uitgiftedatum 20032006 Classificatiegraad PUBLIEK Fritz

Nadere informatie

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma.

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. In de e mail heeft u de gegevens gekregen waarmee u kunt

Nadere informatie

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM

DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM DEMATRA ELECTRONIC DISTRIBUTION SYSTEM Het Dematra Electronic Distribution System is ontwikkeld voor alle Dematra-Distributieklanten. Via deze weg kan op eenvoudige en overzichtelijke wijze zendingen worden

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Inbrengen Vaste frequentie

Inbrengen Vaste frequentie Inbrengen Vaste frequentie Selecteer de patiënt en open de fiche Klik op het vak [Voorschriften] Klik op de knop " Inbreng vaste freq." 1 Omschrijving van de velden : Nomenclatuur Kies persoonlijke nomenclatuur

Nadere informatie

Provinciebelasting op Bedrijven 2016

Provinciebelasting op Bedrijven 2016 Provinciebelasting op Bedrijven 2016 Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte voor de Provinciebelasting

Nadere informatie

EXTRANET. Gebruikershandleiding

EXTRANET. Gebruikershandleiding EXTRANET Gebruikershandleiding Procedure genezing zonder restletsels van een slachtoffer van een arbeidsongeval tewerkgesteld in de openbare sector (wet 03/07/1967) Genezing van het slachtoffer Conform

Nadere informatie

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier

FIU-Nederland. Handleiding Meldformulier FIU-Nederland Handleiding Meldformulier FIU-Nederland l oktober 2012 Inhoud: 3 Voorwoord 4-8 Algemene Instructies 9 Inloggen en kiezen van Meldformulier 10-11 Begeleiding bij invullen meldformulier: beginscherm

Nadere informatie

ESManager versie 5. Gebruikershandleiding. Software voor DGID/W Vingerafdruklezer. Gamma: Biometrie. Group Company

ESManager versie 5. Gebruikershandleiding. Software voor DGID/W Vingerafdruklezer. Gamma: Biometrie. Group Company Software voor DGID/W Vingerafdruklezer Gamma: Biometrie Gebruikershandleiding Group Company Product overzicht: Het programma ESManager wordt standaard meegeleverd met de vingerafdruklezer DGID/W van CDVI.

Nadere informatie

DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING)

DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING) DEMONSTRATIE TEGELIJKERTIJD EEN HUURCONTRACT EN PLAATSBESCHRIJVING AANBIEDEN (GOED DAT UITSLUITEND BESTEMD IS VOOR HUISVESTING) SAMENVATTING VAN DE STAPPEN 1. Aanmelden 2. Aanmelden met een elektronische

Nadere informatie

Ga naar de component Persoonsgegevens en klik op de link Persoonsgegevens aanpassen.

Ga naar de component Persoonsgegevens en klik op de link Persoonsgegevens aanpassen. Proces nr : Wijzigingshistoriek Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 30-09-2009 Bureau Themis Initiële versie 2 22-12-2009 Björn Jans Wijziging contactgegegevens Werkinstructie nr: Aanpassen van de persoonsgegevens

Nadere informatie

Wat moet u doen om uw kind digitaal te kunnen inschrijven:

Wat moet u doen om uw kind digitaal te kunnen inschrijven: Wat moet u doen om uw kind digitaal te kunnen inschrijven: 1. Profiel aanmaken op inschrijvingen.halle.be 2. Bevestigingsmail openen die u in uw mailbox ontvangt en bevestigen door op de linck te klikken

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens.

Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens. STAP 1 Login Bij het openen van de app zal gevraagd worden om in te loggen met uw gegevens. Opgelet: bij het aankopen van de gebruikersnamen voor de app zal voor elke organisatie één hoofdaccount aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Het voornoemde koninklijk besluit van 20 december 2007 is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad op 16 januari 2008.

Het voornoemde koninklijk besluit van 20 december 2007 is bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad op 16 januari 2008. Federale Politie PERMANENTE NOTA Algemene directie van de Ondersteuning en het Beheer Uitgiftenummer DGS/DSJ/P-2008/3437 Directie van de juridische dienst, Uitgiftedatum 25-01-2008 het contentieux en de

Nadere informatie

FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en het Leefmilieu

FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en het Leefmilieu Handleiding Betreft: De verzending van de jaarverslagen 2013 van de ombudspersonen Rechten van de patiënt bij de ziekenhuizen en de overlegplatforms geestelijke gezondheidszorg naar de Federale commissie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie )

Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie ) Gebruikershandleiding extranet Europ Assistance (versie 28.05.2010) http://fsn.europ-assistance.be - Login o Login Bedrijf = de gebruikersnaam van uw bedrijf o Gebruiker = de gebruikersnaam van uw medewerker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers

Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Gebruikershandleiding webagenda voor begrafenisondernemers Copyright 2013, Centric Netherlands B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie

Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie Inschrijvingen wintercompetitie 2017-18 Handleiding online inschrijvingen Handleiding bij online inschrijving provinciale wintercompetitie 2017-2018 Eerste stappen in de digitalisering van de petanque

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

April Team MyRent

April Team MyRent 1. Aanmelden 2. Aanmelden met een elektronische identiteitskaart (eid) 3. Aanmelden met een commercieel certificaat 4. Scherm: Hoofdmenu - Uw contract aanbieden 5. De knoppen van MyRent: editeren, opmaken,

Nadere informatie

MY PLDW HANDLEIDING. Inlogprocedure, stap voor stap. Innovation through tradition

MY PLDW HANDLEIDING. Inlogprocedure, stap voor stap. Innovation through tradition MY PLDW HANDLEIDING Inlogprocedure, stap voor stap INHOUDSTAFEL SELECTEER UW PROBLEEM DOOR HET AAN TE KLIKKEN INSTALLATIE OP SMARTPHONE EN TABLET DE TAAL WIJZIGEN MIJN PORTEFEUILLES ZIEN PORTEFEUILLES

Nadere informatie

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel

Nadere informatie

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax

Watts Water Technologies - Beernemsteenweg Wingene (Belgium) Belgium: Phone Fax 1 Opstartprocedure Watts Vision Comfort Pakket Radiatoren. Zoneregeling van radiatorkring(en) met thermostaatkop(pen) BT-TH02 RF en digitale RF ruimtethermostaat BT-D02 RF. Installatie van de RF digitale

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter)

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een beveiligde (A) of in een onbeveiligde (B) modus. Om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0

Handleiding Curasoft. Het cliëntenportaal. Versie 2.0 Handleiding Curasoft Het cliëntenportaal Versie 2.0 Inleiding Het cliëntenportaal is ontwikkeld om cliënten gemakkelijk online toegang te geven tot zijn of haar vragenlijsten, afspraken en informatie over

Nadere informatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie PUBLIATO Gebruikershandleiding van de online applicatie 01/06/2015 Inhoudstafel Algemene structuur van de toepassing... 3 Een arbeidsongeval aangeven... 4 Invullijst... 5 Verificatieknop... 6 Tooltips

Nadere informatie

DURAPRINT ONLINE HELP

DURAPRINT ONLINE HELP DURAPRINT ONLINE HELP U MAAKT GEBRUIK VAN EEN DATABASE Ga verder naar pagina 4 als u geen gebruik maakt van een database 1. Start Duraprint 2. Selecteer nieuw document Klik om DURAPRINT te starten Klik

Nadere informatie

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Naslaggids M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Naslaggids M570 Direct afdrukken via USB 1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort aan de voorzijde van het apparaat. 2. Het menu USB-flashdrive wordt geopend. Raak de pijknoppen

Nadere informatie

Mijn verlof aanvragen via Yess

Mijn verlof aanvragen via Yess Mijn verlof aanvragen via Yess Opgemaakt : 10/02/2014 Aangevuld : 28/09/2015 1 Mijn verlof aanvragen via Yess Via dit programma kan je: - wijziging in je persoonlijke gegevens doorgeven (vervangt het gele

Nadere informatie

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer Aan de slag in beroep en bedrijf Handleiding Voorraadbeheer februari 2007 Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten.

1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. KTS-Smart Gebruikershandleiding 170912 Pagina 1 van 18 1 KAS OPSTARTEN Klik 1x op KTS-logo op bureaublad om het programma op pc te starten. Vul jouw gebruikersnaam en code in. Klik op Login Je bent nu

Nadere informatie

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen

Verkorte Handleiding DX-C200. Namen en locaties. De kopieerfunctie gebruiken. De scannerfunctie gebruiken. De faxfunctie gebruiken. Problemen oplossen DX-C200 Verkorte Handleiding Namen en locaties De kopieerfunctie gebruiken De scannerfunctie gebruiken De faxfunctie gebruiken Problemen oplossen Papierstoringen oplossen Inktcartridges Lees deze handleiding

Nadere informatie

Printopdrachten kunnen op 2 manieren worden verstuurd.

Printopdrachten kunnen op 2 manieren worden verstuurd. ALGEMENE OPDRACHTEN DOORSTUREN NAAR EXTERNE REPRO Om documenten door te sturen die niet voor de locale decentrale printers bestemd zijn, kan een opdracht gegeven worden naar onze externe Repropartner.

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

Een nieuwe creditnota maken

Een nieuwe creditnota maken Een nieuwe creditnota maken In Kleos kunt u twee soorten creditnota's maken: een creditnota mét en zonder rollback. Een creditnota met rollback zorgt ervoor dat een eerder aangemaakte declaratie volledig

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Piaggio Post module 2011

Gebruikershandleiding Piaggio Post module 2011 Gebruikershandleiding Piaggio Post module 2011 Adsoft bvba Pagina 1 BOEKDEEL Onder deze rubriek vindt u de onderdelencatalogi van postvoertuigen terug. Maak de keuze uit het gewenste boekdeel. Na het openen

Nadere informatie

MULTICOM 112. Gebruiksinstructies CD

MULTICOM 112. Gebruiksinstructies CD MULTICOM 112 Gebruiksinstructies CD Doelstelling Deze MULTICOM 112 CD - ROM heeft tot doelstelling het personeel van de hulpcentrales de mogelijkheid te geven een vreemde taal te herkennen (en de oproep

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens dagverzorgingscentra

Nadere informatie

Support & opleidingen

Support & opleidingen WAT IS EEN CRASH STICKER? Het gaat om etiketten waarop de gegevens voorgedrukt worden van de verzekeringsnemer, het voertuig, de bestuurder en de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsnemer die betrokken

Nadere informatie

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs

Toekennen studiebewijzen basisonderwijs Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Toekennen studiebewijzen basisonderwijs 2 1.1 Voorbereidend werk............................... 2 1.1.1 Studiebewijzen

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de ipad SHARP CORPORATION 27 April, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... 4 3 Installatie en starten van de applicatie...

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Naslaggids M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Naslaggids M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Naslaggids M276 Kopieerkwaliteit optimaliseren De volgende instellingen voor kopieerkwaliteit zijn beschikbaar: Aut. selectie: Gebruik deze instelling als u de kwaliteit van

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Vlajo. Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach. Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan. Vlajo Handleiding Boekhouding Online Student & Leercoach 1. Praktische informatie 1.1 Webadres www.vlajoboekhouding.be 1.2 Login en paswoord Vraag bij je regionale coördinator een login en paswoord aan.

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6

Automatische verbinding... 6. Normale werking van de F9 module... 6 CGMWINDOC en efac 01 november 2015 Pagina 2 van 16 Inhoud Voorbereiding... 3 Aanpassingen in de gebruikersfiche.... 3 Gebruik efacturatie.... 3 Factuur door praktijk.... 3 UCP.... 3 Supplement.... 4 Automatisch

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI)

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Fritz Toussaintstr. 8 1050 Brussel Uitgiftenummer SSGPI-ID 159490-2008 Tel 02 554 43 16 Uitgiftedatum 27-08-2008 Fax 02

Nadere informatie

Pagina 2 van 27. Kassa software

Pagina 2 van 27. Kassa software Laatste wijziging: 13-02-2008 Pagina 2 van 27 Kassa software Inhoudsopgave De Kassa... 5 De Schermopbouw... 6 Bediende inlogscherm... 6 Werken vanuit het hoofdscherm... 7 Gast invoeren... 18 Bestaande

Nadere informatie

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET

CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET CAPELO - AANVULLINGEN BIJ HET LOOPBAANDOSSIER Gebruikershandleiding voor online toepassing 27/06/2019 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791 50 99 www.capelo.be

Nadere informatie

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken

P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 2000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken P O W E R P O I N T - onderdeel van Microsoft Office 000 pakket (nl) De Windows versies van Powerpoint kunnen onderling afwijken DEEL I De zes basisstappen Met het programma Powerpoint kun je zelf een

Nadere informatie

Handleiding Lumap Webshop

Handleiding Lumap Webshop A) Hoe zoek ik artikelen op?. Log in op de Lumap Webshop www.lumap.be met jouw persoonlijke login gegevens. 2. Kies hier of je de prijzen inclusief btw of exclusief btw wenst te zien. 3. Via de zoekbalk

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Zorgdossier Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Versie: 0.1 November 2006 Copyright: Labelsoft Clinical IT INHOUDSOPGAVE CERVIX OPROEPEN MAKEN... 1 Oproepschema 1 Selectie criteria 2 Oproepschema

Nadere informatie

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be

Vlaamse Karate Federatie vzw - unistijl e-mail: vkf@karate.be Applicatie: Webapplicatie VKF-Unistijl Module: Raadplegen gegevens Auteur: VKF secretariaat Aangemaakt op: 11/11/2009 Gewijzigd op: 01/04/2010 Laatst afgedrukt: 2/04/2010 Opmerking: Gebruikershandleiding

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

NASCHOLINGSTOEPASSING

NASCHOLINGSTOEPASSING Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel NASCHOLINGSTOEPASSING VVKSO 1 Publieke website http://www.nascholing.be vrije consultatie van het aanbod zoeken doorheen

Nadere informatie

Handleiding Versie augustus 2015 Michel Remy, Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger

Handleiding Versie augustus 2015 Michel Remy, Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Handleiding Versie 53 7 augustus 2015 Michel Remy, Marie-Isabelle Wilmet, Stijn De Jaeger Gebruikershandleiding Versienummer software: 53 Revisienummer handleiding: 1 Datum: 7 augustus 2015 Adres Corilus

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Handleiding bestelsite

Handleiding bestelsite 2013 Handleiding bestelsite TTP Concepts 11-7-2013 Versie 1.0 Inhoud Homepage... 2 Inloggen... 3 Aanvragen login gegevens... 3 Wachtwoord kwijt... 3 Inloggen... 3 Bestelprocedure... 3 Artikel overzicht...

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Belpic Toepassing V22

Belpic Toepassing V22 Belpic Toepassing V22 Release Note Versie 1.8 17/02/2014 Inhoudstafel 1. Versie V22 van de toepassing Belpic... 3 2. Kaartaanvraag... 4 2.1. Parameters van de kaartaanvraag invoeren... 4 2.2. Biometrische

Nadere informatie

Aanvraag huur van een laptop handleiding

Aanvraag huur van een laptop handleiding Aanvraag huur van een laptop handleiding 1. Huuraanvraagformulier invullen De aanvraag van de huurovereenkomst bestaat uit het invullen van verschillende velden. Zo is het belangrijk te weten voor wie

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Mediq Medeco. Handleiding Voorraadbeheer module. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer

Mediq Medeco. Handleiding Voorraadbeheer module. pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Mediq Medeco Handleiding Voorraadbeheer module pluspunt.mediqmedeco.be/slimvoorraadbeheer Inhoud 1. Inrichten werkruimten (spreekkamer, behandelkamer, etc.) 2. Inrichten centrale voorraad 3. Inloggen online

Nadere informatie