Dokters website en applicatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dokters website en applicatie"

Transcriptie

1 Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat enkel hij zijn agenda kan beheren De dokter dient zijn login en paswoord in te geven, en er kan een taal gekozen worden nl fr - engels. Helemaal onderaan staat een smartphone logotje. Door hier op te klikken komt de dokter in een mobiele versie van de agenda. Uitleg over de mobiele versie vindt u aan het einde van dit document

2 De agenda Figuur 2: De standaard agenda pagina Na het inloggen komt de dokter in het beheer van de website en webapplicatie. Bovenaan staan grote knoppen voor de belangrijkste taken: patiënten, agenda, doktersbriefjes, de nieuwsbrief De knoppen die niet zichtbaar zijn kunnen bereikt worden door middel van de pijlen links en rechts Daar boven staan er kleiner menutabs om de inhoud van de website te beheren en opties in te stellen. Links onder het hoofdmenu staan de submenus die afhankelijk zijn van de gekozen pagina. Bij de agenda kan men alle acties die van belang zijn voor de agenda kiezen: items toevoegen, verlofdagen beheren De standaard pagina is de agenda. Hierop ziet men bovenaan in het groot de datum van de gekozen dag. Standaard zal de agenda op vandaag staan. Onder de huidige datum staan links naar de vorige en volgende dagen. Links en rechts daarvan staan knoppen om 1 dag, 1 week of 1 maand vooruit of achteruit te gaan. Vervolgens staat de titel: Agenda. Daarnaast staat een printer icoontje. Dit brengt een printvriendelijke versie van de agenda tevoorschijn.

3 Links van de titel staat een uitklap menu. Hiermee kan de dokter kiezen om enkel afspraken met patiënten, vertegenwoordigers of privéafspraken te zien. De andere afspraken worden niet helemaal verborgen maar worden veel minder duidelijk in beeld gebracht. Zo kan de dokter wel nog alle informatie zien, maar valt de gevraagde informatie extra op. Figuur 3: Het overzicht van afspraken Afspraken verschijnen in het uurrooster. Bij elke afspraak staat de vermelding of het een patiënt, vertegenwoordiger of privéafspraak betreft. Als het een thuisbezoek is, wordt dit ook vermeldt. Verder staat de naam van de betrokken persoon vermeld. Er zijn ook knoppen om de afspraak te bewerken, naar de patiënten fiche te gaan of de afspraak te verwijderen. Geannuleerde afspraken verschijnen ook nog in de lijst, met een duidelijke vermelding.

4 Figuur 4: Het detail van een afspraak Door op de afspraak te klikken schuift de afspraak open en kan je bijkomende informatie zien zoals opmerkingen die bij de afspraak zijn geplaatst en of neergeschreven.

5 Het weekoverzicht Figuur 5: Het weekoverzicht Op de pagina van het weekoverzicht krijgt de dokter een overzicht van alle afspraken in de huidige week, met een kolom per dag. Afspraken worden aangegeven door blokjes in het vak van het uur waarin ze vallen. Deze afspraak vakjes zijn kleurgecodeerd Rood: gewone afspraak met patiënt op de praktijk Blauw: thuisbezoek Paars: afspraak met vertegenwoordiger Groen: privéafspraken Door op een afspraak te klikken komt een detail tevoorschijn

6 Figuur 6: Het detail van een afspraak in het weekoverzicht In dit detail staat alle informatie van de afspraak: uur, type (patiënt, vertegenwoordiger, privé), of het een thuisbezoek is, de naam van de patiënt of omschrijving van de afspraak, de opmerkingen van de afspraak en wanneer de afspraak is toegevoegd. Voorts is er ook een link om de afspraak te bewerken, en rechts boven staat een kruisje om de afspraak te sluiten. Door het detail van een andere afspraak open te klikken, zullen de huidige open details automatisch sluiten.

7 Een afspraak maken/bewerken Figuur 7: Een afspraak toevoegen Een afspraak maken kan door links in het submenu de keuze Afspraak toevoegen te kiezen Als een afspraak toegevoegd wordt, wordt gevraagd zowel de datum als het uur in te vullen. De datum is automatisch vooraf ingevuld met de datum van vandaag. Door op de datum te klikken komt een keuzemenu waarbij de datum kan aangeklikt worden. Bij Automatische herhaling kan gekozen worden om de afspraak op regelmatige basis terug te laten komen: elke week, om de twee weken Standaard is een afspraak eenmalig. Vervolgens kan een type gekozen worden: vrij voor afspraak, patiënt, vertegenwoordiger of privé. Bij alle opties behalve Vrij voor afspraak komen meer opties beschikbaar.

8 Figuur 8: De pagina om afspraken toe te voegen en bewerken Het veld Persoon/Omschrijving wordt gebruikt om aan te geven waarover de afspraak gaat. In het geval van een patiënt dient de dokter daar de naam van de patiënt te typen. Tijdens het typen zal een keuzemenu met patiënten tevoorschijn komen. Als de dokter in dit keuzemenu op de naam van een patiënt klikt, zal de naam helemaal ingevuld worden, maar de afspraak zal ook aan deze patiënt gekoppeld worden. In het geval van een vertegenwoordiger of privéafspraak kan de dokter hier zelf een tekst naar keuze invullen. Om het veld leeg te maken kan de dokter op de X klikken. Dan wordt niet enkel het veld leeggemaakt, maar de afspraak zal ook niet meer aan een patiënt gekoppeld worden tot er een nieuwe geselecteerd wordt. Voorts kan de dokter aangeven of het een thuisbezoek betreft en opmerkingen plaatsen bij de afspraak. Er is ook een apart vak waar opmerkingen kunnen geplaatst worden na afloop van de afspraak, zoals de uitkomst van een onderzoek.om de afspraak toe te voegen, of wijzigingen op te slaan, klikt de dokter op de knop Opslaan, onderaan de pagina.

9 Vakantie periodes Figuur 9: Het overzicht van de vakantieperiodes De ingegeven vakantieperiodes kunnen beheerd worden via het submenu Vakantie periodes. Het overzicht toont alle reeds ingegeven periodes gesorteerd op startdatum. Verder wordt ook de einddatum en de beschrijving getoond. Naast elke periode staat een icoon met een potloodje om te bewerken en een icoon met een stopteken om de periode te verwijderen. Onderaan het overzicht staat een knop Vaktantie periode toevoegen om bijkomende periodes toe te voegen. Als vakantieperiodes toegevoegd worden, zullen op de data die in de ingegeven periode vallen geen afspraken kunnen gemaakt worden via de website, wel via het beheer. Als een herhalende afspraak in een vakantieperiode valt, zal ze automatisch verplaatst worden naar de eerste werkdag na de vakantieperiode. Het is dan aan de dokter om met de patiënt af te spreken en eventueel te bekijken of er een andere afspraak nodig is.

10 Een vakantieperiode toevoegen of bewerken Figuur 10: De pagina om een vakantieperiode toe te voegen of te bewerken Bij elke vakantieperiode dient de dokter een start- en einddatum in te geven. Deze mogen uiteraard op de zelfde dag vallen, als er maar één dag verlof is. Door op de datumvelden te klikken krijgt de gebruiker een keuzemenu waarin een datum kan aangeklikt worden. Onder de datumvelden staan beschrijvingsvakken voor alle talen waarin de website beschikbaar is. Hierin kan de dokter wat uitleg zetten over de verlofperiode, bijvoorbeeld Jaarlijks verlof. Deze uitleg kan opmaak krijgen door middel van de teksteditor. Om de periode toe te voegen of te wijzigen klikt men onderaan de pagina op de Opslaan knop.

11 De weekplanning Figuur 11: Het overzicht van de weeklplanning De planning is het gedeelte waarin de dokter kan aangeven wanneer hij beschikbaar is voor consultatie met of onder afspraak. Bij elke rij in het overzicht staat over welke dag van de week het gaat, om welke tijd het begint, eindigt en welk type het is. Bij elke rij kan met de iconen gekozen worden om te bewerken of verwijderen. Onderaan de pagina staat de knop Item toevoegen om nieuwe items toe te voegen.

12 Een planning item toevoegen of bewerken Figuur 12: Een planning item toevoegen of bewerken Bij elk item op de planning dient de gebruiker een start- en eind uur te kiezen. Bij Beschikbaarheid kan gekozen worden uit volgende opties 1. Consultatie zonder afspraak 2. Beschikbaar voor afspraken: patiënten komen enkel op afspraak. De tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen 3. Beschikbaar voor afspraken (verlengd): de tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen, maar enkel indien de voorgaande tijdsblok helemaal vol zit. De tijdsblokken worden één voor één vrij gegeven. Als de blok loopt van 18:00 tot 19:00, en er is enkel een afspraak om 18:00 vastgelegd, zal enkel 18:15 beschikbaar zijn via de website. Van zodra dat moment bezet is met een afspraak, zal 18:30 beschikbaar worden. Opmerking: in dit voorbeeld, werken we met een tijdsinterval van 15 minuten, zie verder waar dit beheerd kan worden 4. Beschikbaar voor thuisbezoek: de tijdstippen in dit tijdsblok zullen beschikbaar zijn om via de website afspraken vast te leggen, specifiek met het als doen thuisbezoeken. 5. Niet beschikbaar

13 Als laatste kan de gebruiker kiezen voor welke dag dit tijdsblok van toepassing is. Om tijdsblok toe te voegen of te wijzigen klikt men onderaan de pagina op de Opslaan knop. Overzicht aanvragen vertegenwoordigers Figuur 13: De directe aanvragen voor afspraak vertegenwoordigers Voor de medici die wensen te werken via een afspraak aanvraag via mail en daartoe voorzien formulier, krijgt men links onder deze menutabs direct in het overzicht de realtime aanvragen-afspraken vertegenwoordigers die daar komen gepositioneerd te staan voor verdere verwerking en of bevestiging of deze afspraak kan doorgaan. Door het klikken op een aanvraag krijgt de dokter niet enkel de informatie in de aanvraag te zien, maar ook de opties om de aanvraag te negeren, of ze om te zetten in een afspraak.

14 Aanvraag afspraak per vertegenwoordiger bekijken en bevestigen Figuur 14: Aanvragen vertegenwoordiger verwerken Bij het aanklikken van een aanvraag, vouwt deze aanvraag open met daarin alle gegevens bedrijf of vertegenwoordiger vandaar uit kan u onmiddellijk naar de settings verder om deze afspraak aanvraag een tijdstip te gaan toekennen en te bevestigen, het mailverkeer loopt automatisch wat betreft bevestiging en of annulatie.

15 Patiënten Figuur 15: Het patiënten overzicht Hier krijgt men een overzicht van alle patiënten aanwezig in de database met alle ingelezen gegevens via kaartlezer en passpoort men kan steeds eenvoudig de patiënt gegevens wijzigen door het opnieuw inlezen van de passpoort de historiek of de fiche van de patiënt steeds consulteren gegevens patiënt afprinten op een vignet indien gewenst patiënt gegevens manueel aanpassen.

16 Figuur 16: De historiek van een patiënt Op het overzicht van de historiek van een patiënt ziet men De eerst volgende afspraken, de vaste (weerkerende) afspraken en voorbije afspraken, alsook een overzicht van de gemaakte doktersbriefjes

17 Figuur 17: Een patiënt toevoegen of wijzigen Op de pagina om patiënten toe te voegen of te wijzigen, kan men kiezen om handmatig alle gegevens in te geven, of de identiteitskaart in te lezen als de dokter over een kaartlezer beschikt. Het volstaat de kaart in de kaartlezer te steken en op de knop Identiteitskaart inlezen te klikken. Opgelet: Het inlezen van identiteitskaarten vereist Java. Indien nodig kan u Java downloaden en installeren op Het is om veiligheidsredenen aangeraden steeds de allernieuwste versie van Java te installeren. Indien u een oude versie van Java heeft, kan het zijn dat deze automatisch uitgeschakeld wordt om u te beschermen. Om de gegevens op de slaan, klikt u op Wijzigen

18 Een patiënt zoeken Figuur 18: Het zoekveld voor patiënten is steeds zichtbaar Op alle pagina s staat steeds rechts boven een zoekvak om patiënten te zoeken. Als u de naam begint te typen, zal u een keuzemenu krijgen met gevonden resultaten. Door daar op een resultaat te klikken, gaat u meteen naar een pagina waar u kan kiezen om deze patiënt te wijzigen of zijn historiek op te vragen.

19 Doktersbriefjes Figuur 19: Het overzicht van de doktersbriefjes Onder het onderdeel Doktersbriefjes kan men zowel de attesten voor afwezigheid als de voorschriften beheren. In het doktersbriefjes overzicht zie je alle recente briefjes, gesorteerd op datum, met daarbij de naam van de patiënt en de keuze om het briefje te printen, wijzigen of verwijderen. Onderaan staat een knop om nieuwe briefjes toe te voegen.

20 Een doktersbriefje toevoegen/wijzigen Figuur 20: Een doktersbriefje toevoegen/wijzigen Op de pagina om doktersbriefjes toe te voegen of wijzigen kan de dokter alle nodige informatie ingeven. In het veld patiënt kan de dokter de naam van de patiënt typen. Er komt een keuzemenu met passende resultaten, waaruit gekozen kan worden Er wordt een start en einddatum voor de geldigheid van het attest gevraagd. Door in één van deze velden te klikken, komt een keuzemenu voor het selecteren van de gewenste datum. Ook voor de datum waarop de bezigheden van de patiënt hervat kunnen worden werkt op deze wijze. Onderaan de pagina kan gekozen worden om het briefje op te slaan of af te drukken. Als gekozen wordt voor afdrukken, zal het briefje eerst op worden geslagen. Vervolgens wordt het printbare briefje getoond.

21 Het overzicht van voorschriften Figuur 21: Het overzicht van voorschriften Ook in het submenu links op de doktersbriefjes pagina, staan de knoppen naar de voorschriften. In het overzicht van de voorschriften staat de datum van het voorschrift, de naam van de patiënt en links om het voorschrift af te drukken, te bewerken of te verwijderen. Onderaan de pagina staat een knop om een nieuw voorschrift aan te maken.

22 Het aanmaken/wijzigen van voorschriften Figuur 22: De pagina om voorschriten aan te maken en te wijzigen Om voorschriften aan te maken is de naam van de patiënt nodig. Van zodra in dit vak getypt wordt, komt een keuzemenu met resultaten tevoorschijn. Hieruit kan een patiënt geselecteerd worden. Ook moet er een datum geselecteerd worden. Door in het datumvak te klikken komt een keuzemenu voor de datum tevoorschijn. Ten slotte moet ook de inhoud van het voorschrift opgegeven te worden.

23 Het afdrukken van een voorschrift Figuur 23: Het voorschrift om af te drukken Als gekozen wordt om voorschriften af te drukken, krijgt men een PDF bestand met daarom de naam van de patiënt, het voorschrift en de datum. Deze PDF is gemaakt om afgedrukt te worden op standaard formaat voorschriften met voorgedrukte informatie en kaders.

24 Foto s Figuur 24: Het overzicht van foto's Het overzicht van de foto s toont welke foto s gebruikt worden voor de slideshow op de homepagina van uw website. U kan nieuwe foto s toevoegen door op Selecteer bestanden te klikken. Van zodra u de gewenste bestanden hebt aangeduid, zal een lijst van bestandsnamen op de pagina getoond worden. Klik vervolgens op Bestanden uploaden. De foto s worden dan automatisch één voor één geüpload. Als dit proces klaar is, zal de pagina herladen en kan u alle foto s zien. Foto s die te groot zijn worden automatisch verkleind naar het goede formaat en indien nodig bijgesneden. Door met de muis over een foto te bewegen worden extra mogelijkheden zichtbaar: de volgorde omhoog of omlaag aanpassen of verwijderen. De knop Een afbeelding bewerken brengt u naar Pixlr, een gratis online programma om uw foto s te bewerken.

25 Mails Figuur 25: Het overzicht van de mails Voor sommige functionaliteiten worden mails gestuurd naar de patiënt, vertegenwoordiger of dokter. De tekst van deze s kan beheerd worden in het onderdeel Mails Het overzicht geeft de tag van de mail weer, alsook de opties om de mail te wijzigen of verwijderen. De tag is een unieke tekst die door My-Websitebuilder in de code gebruikt wordt om aan te roepen en mag dus enkel door MWB veranderd worden. De tag geeft ook aan waarover de tekst gaat.

26 Figuur 26: De pagina om de tekst van een mail te bewerken Dok

27 De Webapplactie is ook mobiel voorzien Figuur 16: De applicatie en website zijn ook mobiel voorzien om afspraken te maken De webapplicatie is ook voorzien dat deze kan gebruikt worden op zowel Smartphone Iphone Ipad om afspraken te maken en de website te consulteren.

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 2: het beheer v1.3 De loginpagina Figuur 1: Het loginscherm Het beheer van de site is beveiligd. Elke dokter krijgt zijn persoonlijke logingegevens zodat

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

7. Het Klussen logboek

7. Het Klussen logboek 16 7. Het Klussen logboek Deze component is uitsluitend toegankelijk voor leden van het bestuur, en is dan ook te vinden in het menu bestuur op het besloten deel van de website. De component is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie

Dokeos Gebruik van de Agenda. Dokeos Gebruik van de agendafunctie Dokeos Gebruik van de Agenda Dokeos Gebruik van de agendafunctie Inhoud Inhoud... 2 Hoofdstuk 1 Agenda s... 3 1 Persoonlijke agenda... 3 1.1 Evenement aanmaken... 3 1.2 Evenement bekijken... 5 1.3 Evenement

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Toegang tot het systeem

Toegang tot het systeem www.ehealth.fgov.be Inhoudstafel Toegang tot het systeem... p. 3 De artsen van de kring...p. 4 Het gebied van de kring... p. 6 De periodes...p. 8 De agenda van de kring...p. 10 De informatie voor de burger...

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Uw HorecaPro : handleiding

Uw HorecaPro : handleiding Uw HorecaPro : handleiding Als klant van Resto.be, hebt u de mogelijkheid om te reageren op de commentaren van uw klanten. Ook kunt u de informatie en gegevens wijzigen die verschijnen op uw Resto.be pagina

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Evenementen publiceren en bewerken

Evenementen publiceren en bewerken Evenementen publiceren en bewerken Inloggen... 1 Aanmaken nieuw evenement... 1 Bewerken bestaande evenementen... 4 Deelnemerslijst printen... 5 Inloggen Stap 1. Ga naar http://www.healingarts.nl/mijn-account/

Nadere informatie

ADRES 2000 VOOR WINDOWS

ADRES 2000 VOOR WINDOWS Theun Bollema 2011 Met Adres 2000 voor Windows is het mogelijk om eenvoudige databases te maken of om adressenbestanden (met meer dan 50000 adressen is geen probleem) te beheren. Door zijn opzet kan het

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school

Handleiding online inschrijven Kinderopvang. Met i-school Handleiding online inschrijven Kinderopvang Met i-school Inhoud 1. Reserveren 1.1 Schooldagen en schoolvrije dagen 1.2 Vakanties 2. Aanmelden 3. Homepagina 4. Kalender 5. Inschrijven 5.1 Via de kalender

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1

Info Tracs Backend. Info Tracs v Handleiding v1.1 Info Tracs Backend Info Tracs v.. - Handleiding v. Inhoud Info Tracs backend... Login... Backend... Overzicht... Albums... 5 Het Albums overzicht scherm... 5 Het Album toevoegen scherm... 6 Het Wijzig

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Roosters en planningen printen

Roosters en planningen printen Roosters en planningen printen Op verschillende plekken kunnen roosters en planningen geprint worden. Dit kan in verschillende situaties nuttig zijn. Er moet echter wel rekening gehouden worden met het

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding RS Gallery

Handleiding RS Gallery Handleiding RS Gallery Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Gallerijen... 4 3. Upload (enkele foto)... 6 4. Batch upload (meerdere foto s)... 8 5. Items... 10 6. Detail item/afbeelding... 11 Versie :0.1 2/11

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged.

Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Twee of meer planningssysteem Het twee of meer planningssysteem ziet er als volgt uit wanneer de gebruiker is ingelogged. Inloggen Het systeem is gebaseerd op user verificatie. Hiervoor kan elke gebruiker

Nadere informatie

Inform BVBA. Scarabee Handleiding Agenda

Inform BVBA. Scarabee Handleiding Agenda Inform BVBA Scarabee Handleiding Agenda Steven De Ryck Juni 2009 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Overzicht agenda s...4 2 Detailfiche agenda...5 2.1 Velden...5 2.2 Subforms...5 2.2.1 Alleen lezen...5 2.2.2

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding Artsenviewer Radiologie

Handleiding Artsenviewer Radiologie Handleiding Artsenviewer Radiologie Het Heilig Hart Ziekebhuis Leuven biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie onderzoeken, uitgevoerd op de afdeling Radiologie, te raadplegen. Wij hopen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.flamingo.be

Gebruikershandleiding www.flamingo.be Gebruikershandleiding www.flamingo.be Auteur : Web~IT Support and Consulting Datum : 19 december 2005 Opdrachtgever : Flamingo nv Pag. 2/27 Inhoudstafel Inhoudstafel 2 1. Starten 3 2. Pagina structuur

Nadere informatie

Handleiding voor het beheren van opleidingen

Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding coördinator Handleiding voor het beheren van opleidingen HIGIS 2008 http://www.higis.eu.org Higis 13 februari 2008 1/13 Inhoudstafel Beheren van

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop

Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop MEATING YOUR DEMANDS Handleiding: Internet Bestel Applicatie Meco Online Shop Leegaardsdijk 2, 8400 Oostende - Tel: 059 70 91 95 - Fax: 059 70 97 20 - orders@meconv.be Inhoud 1. Website / Inloggen... 3

Nadere informatie

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT

1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Versie 1 BUSINESS INTERNET SUPPORT Yoron Dot Net Stap voor stap Handleiding YORON DOT NET BEHEER V1.X Stap voor stap handleiding YORON Het Wielsem 10 s-hertogenbosch Inhoudsopgave Opstarten Yoron DotNet

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

1

1 www.ehealth.fgov.be 1 Toegang tot het systeem Selecteer de toepassing Medega in de lijst met online diensten en start de toepassing: Kies de manier waarop u zich wenst aan te melden: met de elektronische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces)

Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Gebruikshandleiding Oracle Worklist (autorisatieproces) Versie 2.1 19-02-2013 1 Index 1. Inleiding 3 2. Opstarten Worklist 4 a. Start goedkeurproces 4 b. Inloggen 5 c. Overzicht 6 3. Aanstelling goedkeuren/afwijzen

Nadere informatie

Dokters website en applicatie

Dokters website en applicatie Dokters website en applicatie Documentatie deel 1: de website De homepagina Figuur 1: De homepagina Op de homepagina komen meerdere onderdelen voor Een sfeerbeeld Contactinformatie met een straten plan

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Quick Guide

Gebruikers Handleiding Quick Guide Gebruikers Handleiding Quick Guide Info-Kanaal: v4.0 Versie: 1.1 Datum: 18 maart 2010 Auteur(s): M.H.M. van het Bolscher B.A. Kooy M.J.R. Verbiesen R. Scheffer Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 3

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads?

Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? Handleiding: hoe gebruik je Natuurpunt Rapporten & Downloads? In deze handleiding Voor wie is Natuurpunt Rapporten & Downloads? Waarvoor dient

Nadere informatie

DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGIAIRS

DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGIAIRS 1. Voorbereiding 1.1. Installatie kaartlezer DIGITALE STAGE HANDLEIDING STAGIAIRS Om gebruik te maken van het digitale stage systeem dient u te beschikken over een Belgische elektronische identiteitskaart.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding MijnGemeente-app

Handleiding MijnGemeente-app Handleiding MijnGemeente-app Omschrijving Handleiding MijnGemeente-app Auteur SIMgroep Datum 01-05-2013 Versienummer 0.2 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 1.1. MIJNGEMEENTE APP... 3 1.2.

Nadere informatie