Alessandro Moroder geflankeerd door zijn 2 zoons (rechts Marco)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alessandro Moroder geflankeerd door zijn 2 zoons (rechts Marco)"

Transcriptie

1 Moroder Dit familiebedrijf anno 1837 bevindt zich in de DO Rosso Cònero, gemeente Ancona, op 1 km van de Adriatische Zee en op 200 m hoogte. Op de achtergrond is de Monte Cònero te zien, die eveneens vlak aan zee ligt. Wij werden s avonds ontvangen door Marco Moroder, 8 e generatie. Alessandro Moroder geflankeerd door zijn 2 zoons (rechts Marco)

2 Wijngaarden Het grondgebied omvat 50 ha, waarvan 28 ha is beplant met wijnstokken. Moroder produceert al sinds de 17 e eeuw rode wijnen van de montepulciano druif en was een van de eerste producenten van Rosso Cònero. De bodem bestaat hier uit klei en kalk. De wijnbouw is biologisch.

3 Wijnkelder De kelder is in verschillende verdiepingen opgebouwd, zodat gebruik kan worden gemaakt van het zwaartekrachtprincipe. Voor de opvoeding van de Rosso Cònero en de Cònero Classic worden 500 liter foeders gebruikt van Frans en Slavonisch eiken. Een verdieping lager bevindt zich de oudste kelder, een voormalige ijskelder uit Hier is het zomer en winter 13 C en de luchtvochtigheid is hoog. Hier rijpt de Dorico.

4 Productie en export De productie bedraagt gemiddeld flessen per jaar, waarvan 85% bestaat uit rode wijnen. Verder produceert Moroder twee mousserende wijnen, een stille rosé, een witte wijn van malvasía, een zoete wijn en een kersenwijn. 40% wordt geëxporteerd, de Nederlandse importeur is Hugovino. Proeverij ***(*) Moroder Extra Dry Méthode Charmat. Zeer droog, fruitig, citrus, knisperend, zeer schoon. **(*) Moroder Rosa IGT % alicante (grenache noir), 40% montepulciano. Vergist en opgevoed op rvs tanks. 4 uur skin contact. Roze zoals pioenrozen. De smaak is wat aan de zoete kant en niet helemaal zuiver. Eenvoudige wijn. **- Aion 2015 Rosso Cònero DOC Opvoeding 12 maanden op rvs tanks. Groene, onrijpe geur en smaak. Drogende finale. Teleurstellend. ***- Cònero Classic 2013 Rosso Cònero DOC Vrij diepe kleur. Zwoele geur, jammy fruit. Ook in de smaak, met specerijen en groene aroma s. Drogende finale met sterke bitters en veel harde tannines. Ook deze wijn is niet bijzonder, de tannines staan apart. *** Cònero Riserva 2012 Cònero Riserva DOCG Gemiddeld geconcentreerde geur van bosfruit. De smaak heeft meer balans en fruitvulling, met het middengebied als beste. De finale is nog wat stug. Begint er op te lijken. ***+ Dorico 2011 Cònero Riserva DOCG Wordt alleen in de beste jaren uitgebracht. Selectie van de beste druiven. 20 dagen vergisting met geselecteerde gisten bij circa 22 C. Rijping 30 maanden in barriques van Frans eiken, waarvan 1/3 nieuw. De geur vertoont een sterke toast, het fruit kan dit hout niet aan. In de smaak komt de vulling vooral van het hout. Veel lengte, maar alleen door het hout. Jammer, want het fruit is goed. Conclusie Moroder: De wijnen hebben te veel extractie en soms te veel hout.

5 Overzichtsproeverij Cònero Maar er staan in de bovenzaal van Moroder nog 11 andere producenten van Cònero klaar om elk 2 van hun wijnen te laten proeven en toe te lichten. Per producent een Rosso Cònero DOC en een Cònero Riserva DOCG. Alle wijnen zijn gemaakt van 100% montepulciano, tenzij anders vermeld. In willekeurige volgorde: de producenten van Cònero met hun wijnen Angeli di Varano Dit familiebedrijf met 5 ha wijngaarden wordt geleid door de broers Lorenzo en Matteo Chiucconi. Het is te vinden in Frazione Varano, gemeente Ancona.

6 ***(*) Primo di Tre 2014 Rosso Cònero DOC Vergist op cuves van beton en rvs. 12 maanden opgevoed op cuves van beton, op de fijne lie. Alc. 13%. 9,00 consument op het wijngoed. - Zuivere fruitgeur. Prima smaak, slank fruit van goede kwaliteit, geen houtdominantie, drinkt heerlijk. *** Stile Libero 2011 Cònero DOCG Geoogst in november. Opgevoed 24 maanden op barriques, waarvan 1/3 nieuw, daarna 12 maanden flesrijping. Alc. 16%. 18,00 consument op het wijngoed. Geur van kersen en nieuw hout. In de smaak evenzo, met vanille en een deken van hout. Geen restsuiker. Wel veel beter dan de wijnen van Moroder, de tannines zijn niet groen en veroorzaken geen droging. Maar het hout had al versmolten moeten zijn. La Calcinara Dit familiebedrijf van Paolo en Eleonora Berluti produceert van 20 ha wijngaarden in het Calcinara gebied flessen wijn per jaar. De winery bevindt zich in het dorp Candia, gemeente Ancona, op 1 km van de zee. De bodem bestaat daar uit kalksteen, tufsteen en afzettingen van zandsteen. Vanaf 2016 is de wijnbouw gecertificeerd biologisch. ****- Il Cacciatore di Sogni 2014 Cònero DOCG De dromenjager, blend van 95% montepulciano en 5% merlot. Handmatige oogst. 5 dagen inweking vooraf bij 10 C, vergisting 8 dagen met remontage en onderdompeling. 2 maanden naweking met bâtonnage. Opvoeding circa 18 maanden, de ene helft in grote eiken vaten, de andere helft op rvs tanks. Zeer aromatische geur van bloemen en zuiver fruit. Sappige smaak met veel fruit en wat specerijen, keurig in balans. **** Folle Cònero Riserva DOCG Handmatige oogst. 4 dagen inweking vooraf bij 10 C, vergisting 45 dagen. 2 maanden naweking met bâtonnage. Opvoeding circa 18 maanden, in nieuwe barriques van Frans eiken, daarna 12 maanden flesrijping. De geur vertoont in het begin veel hout, maar met veel lucht stabiliseert dit. De smaak heeft veel materie van rijpe kersen. Fraaie, zeer geconcentreerde wijn met internationale stijl. Zoute drop in de finale. Nog 5 jaar van af blijven. Lanari 12 ha wijngaarden in het direct aan zee liggende Nationaal Park van Cònero.

7 ***+ Lanari Rosso Cònero DOC Classico Uit de Fibbio wijngaard met 10 tot 30 jaar oude stokken. Vergist gedurende dagen. Opgevoed 4 maanden op 2 e en 3 e jaars barriques, daarna 4 maanden flesrijping. Alc. 14%. Productie flessen. Geur en smaak van rijpe kersen. Sappig en in balans, zuiver en vlezig, houtinvloed is niet te proeven. Hoge zuurgraad, op het fruit gemaakt. ***- Fibbio Conerorise Cònero Riserva DOCG 90% montepulciano en 10% sangiovese van 10 tot 30 jaar oude stokken. Vergist gedurende dagen. Opgevoed 12 maanden op nieuwe barriques, daarna 6 maanden flesrijping. Alc. 14,5%. Productie flessen. De geur is wat oxidatief en de smaak heeft jammy fruit, oxidatief en met teveel vluchtige zuren. Drogende finale. Conte Leopardi De familie Leopardi Dittajuti is uit Rusland afkomstig en woont al sinds de 5 e eeuw in Marche. De huidige eigenaar graaf Piervittorio Leopardi Dittajuti heeft vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw wijngaarden en kelders gerenoveerd en voortdurend geïnvesteerd. Riccardo Cotarella is consultant sinds De winery is gevestigd in Numana, iets ten zuiden van de Monte Cònero. Het wijngaardbezit omvat 45 h, bestaande uit de Svarchi wijngaard naast de winery en de Coppo wijngaard in de aangrenzende gemeente Sirolo. De vergisting vindt plaats met geselecteerde gisten. De jaarlijkse productie omvat flessen wijn. ***(*) Fructus Rosso Cònero DOC 12 tot 15 dagen vergist op de schillen. 6 maanden opvoeding op rvs tanks plus 2 maanden in 2 e jaars barriques. Alc. 13%. - Lichte, speelse geur van kruidige kersen. Zuivere, sappige smaak van wilde kersen met balans en veel drinkgenot. ****+ Pigmento Cònero Riserva DOCG Van laat geplukte druiven, met de hand geplukt en geselecteerd. Wordt alleen in de beste jaren uitgebracht. 18 tot 20 dagen vergist op de schillen. Opvoeding 20 tot 22 maanden op nieuwe barriques van Frans eiken, daarna 12 maanden flesrijping. Alc. 14%. Stevige geur van compact kersenfruit met aardse tonen en tabak. Zachte inzet van de smaak met zeer zachte tannines en elegant fruit, koffie, chocolade en tabak, verfijnd spel tussen fruit en terroir-expressie, niet zwaar. Klasse!

8 Fattoria Lucesole Dit wijnbedrijf is gevestigd net buiten het dorp Varano. ***(*) Campofiorito Rosso Cònero DOC Handmatige oogst. 10 tot 12 dagen vergist op de schillen bij 27 C, opvoeding 20 tot 24 maanden, deels in rvs tanks, deels in betonnen cuves, deels in barriques. 6 maanden flesrijping. Alc. 14%. Boeiende geur, wat rokerig en floraal. Zachte smaak van kersen met umami, aangename bitters en drop in de finale. ****+ Nympha Cònero Riserva DOCG Handmatige oogst van circa 70 jaar oude stokken, een speciale kloon van de montepulciano druif. 13 tot 15 dagen vergist op de schillen bij 27 C, opvoeding 12 tot 15 maanden in grote foeders. 18 maanden flesrijping. Alc. 14,5%. Volle geur van zeer rijp fruit, zonder overheersend hout, met aroma s van koffie, tijm en rozemarijn. Vlezige kersensmaak met veel structuur en accenten van koffie en chocolade. Aangename tannines. Zeer zachte en lange finale met gastronomische bitters. Complexe wijn. Azienda Marchetti Dit familiebedrijf in de gemeente Ancona werd gevestigd in de vorige eeuw en staat nu onder leiding van de oenoloog Dr. Maurizio Marchetti. De Rosso Cònero wijngaard in de heuvels rond Ancona bestaat uit een aaneengesloten perceel van 18 ha op het zuiden van 16 ha. Er staat 90% montepulciano en 10% sangiovese. Er wordt relatief laat geplukt in diverse plukgangen, zodat uitsluitend optimaal rijpe druiven binnen komen. We proeven 2 zeer krachtige wijnen. ***(*) Castro di San Silvestro Rosso Cònero DOC 85% montepulciano en 15% sangiovese. Lange vergisting op de schillen, 6 maanden opvoeding 80% in betonnen tanks en 20% in barriques van Frans eiken. 2 maanden flesrijping. Alc. 13,5%. De geur is erg vol en wat zwoel. Datzelfde geldt voor de smaak, met zeer rijp fruit, krachtig en zeker niet licht te noemen. Veel extractie, umami en bitters in de finale.

9 **** Villa Bonomi Cònero Riserva DOCG Selectie uit een perceel van 0,7 ha. Traditionele vinificatie met lange vergisting op de schillen en Governo zoals in Toscane: na de alcoholische gisting wordt deze opnieuw opgestart met verse most, waarna de malo plaats vindt. Opvoeding 14 tot 16 maanden in barriques van Frans eiken. 12 maanden flesrijping. Alc. 14%. Zeer aromatische, florale geur. De smaak is zonder meer gastronomisch, met weer veel extract, maar meer complexiteit en meer fruit. Fraaie wijn. Piantate Lunghe

10 Dit familiebedrijf in de gemeente Ancona werd nieuw leven ingeblazen door eigenaar Amedeo Giustini, samen met Roberto Guido Mazzoni. Aan de 4,5 hectare wijngaarden van Giustini voegde Mazzoni 8 hectare toe. De wijngaarden op de hellingen van de Monte Cònero hebben een pal zuidelijke expositie en liggen 2 km van zee. Er staat voornamelijk montepulciano en een klein percentage van sangiovese. Wijngaardmanager is Federico Curtaz. ***(*) Piantate Lunghe Rosso Cònero DOC Uit de wijngaard Vigna degli Angeli. Handmatige oogst. Vergist gedurende enkele dagen met voortdurend overpompen. Malo in cementen tanks maanden opvoeding. 5 maanden flesrijping. Alc. 13,5%. - Zeer aromatische geur van pioenrozen die doet denken aan cabernet franc. In de smaak fraai fruit, rijp, elegant en atypisch. ***(*) Piantate Lunghe Rossini Cònero Riserva DOCG Handmatige oogst met zorgvuldige selectie op 25 oktober. 4 dagen inweking vooraf bij 10 C. Vergist gedurende 5 dagen met voortdurend overpompen. Malo in cementen tanks. 17 maanden opvoeding op eiken barriques, waarvan de helft nieuw, gevolgd door 4 maanden in betonnen tanks. 12 maanden flesrijping. Alc. 14,5%. De geur wordt gedomineerd door hout en kruidnagel. Ook de smaak heeft veel houtaroma s, maar hier is het hout beter geïntegreerd. Cantina Polenta Dit kleine familiebedrijf van Giancarlo Polenta is sinds 2001 gevestigd in de heuvels van Monte, boven de baai van Portonova, gemeente Ancona. Polenta heeft 17 ha land, waarvan 2 ha met een witte bodem van kalksteen en klei is beplant met montepulciano wijnstokken. Wijnmaker is Dr. Giancarlo Soverchis. De winery naast de wijngaard heeft

11 een ondergrondse, geklimatiseerde kelder voor rijping in barriques. Ook hier geen riserva, maar twee keer Rosso Cònero DOC. Geen export, de productie is te klein. *** Vespuccio Rosso Cònero DOC Handmatige oogst begin oktober. Traditionele vinificatie met 20 dagen vergisting op de schillen, gevolgd door opvoeding in rvs tanks. Zes maanden na de oogst wordt de wijn gebotteld en rijpt dan nog 8 maanden op fles. Productie flessen. Florale geur. Zachte smaak, mooi fruit, zuiver, hoge zuurgraad, helaas iets drogend in de finale. ****(*) Gianco Rosso Cònero DOC Genoemd naar Giancarlo, de oenoloog. Wordt alleen in de beste jaren uitgebracht. Traditionele vinificatie met lange vergisting op de schillen met regelmatig oversteken, vervolgens op foeders, gevolgd door 2 jaar opvoeding van de beste wijnen in nieuwe barriques. Daarna 8 maanden flesrijping. Productie circa 600 flessen. Complexe geur met prachtig fruit. Ook de smaak is zeer goed met zacht fruit, complex en verfijnd, bijzondere wijn, zeer compleet! Alberto Serenelli Dit wijnbedrijf in de gemeente Ancona anno bezit de wijngaard Podere Baranico in Varano. De wijngaard heeft diverse microzones, waarvan de druiven apart worden gevinifieerd. Oenoloog is Sergio Paolucci. Deze kleine producent flessen per jaar liet geen riserva proeven. ***(*) Marro Rosso Cònero DOC Van druiven uit de 1 ha grote Chiavarelli wijngaard en de Maggo wijngaard met 1,8 ha. Twee weken vergisting op de schillen bij 30 tot 32 C met dagelijks overpompen. Malo in grote vaten van 25 hl, waarin de wijn ook 2 jaar wordt opgevoed. Alc. 13,3%. De florale, zuivere geur heeft ook hier iets weg van cabernet franc. Prima smaak met puur fruit, zeer overtuigend. ***(*) Varano Rosso Cònero DOC Van 17 jaar oude stokken in het hoogst gelegen deel van de Boranico wijngaard. Handmatige oogst. Twintig dagen vergisting op de schillen bij 29 tot 31 C met dagelijks overpompen. Malo in grote vaten van 25 hl, waarin de wijn ook 13 maanden wordt opgevoed. Alc. 14,5%. Onzuivere geur met eucalyptus en lactische aroma s die met lucht verdwijnen. De smaak mist complexiteit en de tannines in de finale zijn behoorlijk Krachtig. Kost 25,00 op het wijngoed en dat is te veel voor deze wijn.

12 Silvano Strologo Dit familiebedrijf van Catia en Silvano Strologo is sinds de jaren 60 gevestigd te Camerano, gemeente Ancona. Oenoloog is Giancarlo Soverchia. Silvano bezit zelf 11 ha wijngaarden en least 4 ha. In de oudere wijngaarden is de plantdichtheid stokken per ha, in de nieuwe In de winery wordt gewerkt met inweking vooraf en naweking. ***+ Julius Rosso Cònero DOC Handmatige oogst, vergisting 20 dagen, deels in fusten van Frans eiken, deels in rvs tanks. Malo en 6-8 maanden opvoeding in 30 en 60 hl foeders van Frans eiken. Daarna 6 maanden flesrijping. Alc. 13,5%. Productie circa flessen. Fruitige, iets animale geur. In de smaak lekker fris fruit van kersen en frambozen. ***- Decebalo Cònero Riserva DOCG Handmatige oogst in 3 plukgangen van overrijpe druiven, vergisting dagen bij 22 tot 28 C in fusten van Frans eiken. Daarna wordt de wijn overgestoken voor 24 uur bezinking in rvs tanks. Malo en maanden opvoeding op de fijne lie in nieuwe barriques van Frans eiken, met elke 8 tot 10 dagen bâtonnage. Daarna 12 maanden flesrijping. Alc. 13,5%. Productie circa flessen. Alc. 14%. De geur vertoont veel houtinvloed en is wat grof. De smaak mist verfijning en de finale is drogend. Le Terrazze Dit bedrijf van de familie Terni buiten het dorp Numana bestaat sinds eind 19 e eeuw. De Terni s bezitten 16 ha wijngaarden, op 1 km van de zee. Wijnmaker is Federico Curtaz, die vroeger werkte bij Angelo Gaja. Een derde van de productie van flessen wordt op het wijngoed zelf verkocht.

13 ****- Le Terrazze Rosso Cònero DOC Handmatige oogst, vergisting in rvs tanks. Opvoeding op eiken foeders gedurende 12 tot 15 maanden. Productie flessen. Exportprijs 6,00. Zeer overtuigende geur van prachtig fruit. Sappige, vlezige smaak met rijp fruit, perfecte balans, zilte finale. Serieuze wijn met enige complexiteit. ****(*) Sassi Neri Cònero Riserva DOCG Sassi neri is de naam van het zwarte strand bij Sirolo. Handmatige oogst, vergisting in rvs tanks met langer schilcontact. Opvoeding in barriques van Frans eiken gedurende 18 maanden, waarvan 1/3 nieuw, gevolgd door 12 maanden flesrijping. Exportprijs 15,00. Zeer complexe geur met o.a. umami. Ook de smaak overtuigt direct door hechte balans en voorbeeldige kwaliteit van het fruit. De wijn laat niets te wensen over, inclusief een perfecte zuurgraad. Antonio Terni vertelt dat deze wijn van 1988 nog zeer goed is. Antonio Terni van Le Terrazze

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

2015 kreeg biodiversiteit veel aandacht. Steeds meer kleine dieren en insecten bevolken de wijngaarden. De oogst gebeurt met de hand.

2015 kreeg biodiversiteit veel aandacht. Steeds meer kleine dieren en insecten bevolken de wijngaarden. De oogst gebeurt met de hand. Tenuta Castelbuono Dit bedrijf is onderdeel van het imperium van de familie Lunelli. Ik ontmoette dit jaar eigenaresse Camilla Lunelli tijdens het bezoek aan Ferrari in Trentino (zie mijn verslag). De

Nadere informatie

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met

Wijngaarden Het landgoed omvat 130 ha, waarvan 38 ha beplant is met wijnstokken, inclusief 15 ha met sagrantino en 6 ha nieuwe aanplant met Scacciadiavoli Dit historische bedrijf wordt geleid door Liù Pambuffetti (34 jaar) en haar neef Iacopo (36 jaar) is gevestigd in de omgeving van de plaats Bastardo en dateert uit 1884. Het is een van de

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Vinificatie Productie en export

Vinificatie Productie en export Bouza do Rei Bij dit in 1983 opgerichte bedrijf worden wij ontvangen door bedrijfsleider Isidoro Serantes Serantes. Het is een van de grootste privébedrijven van Rías Baixas. Bouza do Rei is pionier voor

Nadere informatie

Tenuta di Tavignano Società agricola Lucangeli Aymerich di Laconi. oenoloog Giulio Piazzini van Tenuta di Tavignano

Tenuta di Tavignano Società agricola Lucangeli Aymerich di Laconi. oenoloog Giulio Piazzini van Tenuta di Tavignano Tenuta di Tavignano Società agricola Lucangeli Aymerich di Laconi oenoloog Giulio Piazzini van Tenuta di Tavignano Dit wijngoed te Cingoli (Macerata) werd in 1974 opgezet door Beatrice Lucangeli en Stefano

Nadere informatie

Garofoli Casa Vinicola Gioacchino Garofoli

Garofoli Casa Vinicola Gioacchino Garofoli Garofoli Casa Vinicola Gioacchino Garofoli Daria en Carlo Garofoli Dit familiebedrijf is gevestigd te Loreto. Wij werden ontvangen door de 67-jarige Daria Garofoli, de vrouw van eigenaar Gianfranco. Daria

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Presentatie PAUL HOUBEN

Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE PROEVERIJ Presentatie PAUL HOUBEN AMARONE GEBIED ITALIË WIJNGEBIEDEN VALPOLICELLA Valpolicella wijnen worden gemaakt volgens de gebruikelijke methode van wijn maken. Alle rode wijnen worden gemaakt

Nadere informatie

Peter Heilbron heeft geen certificering voor biologische wijnbouw en heeft een eigen filosofie. Sommige aspecten van biodynamie zoals bemesting en

Peter Heilbron heeft geen certificering voor biologische wijnbouw en heeft een eigen filosofie. Sommige aspecten van biodynamie zoals bemesting en Tenuta Bellafonte Bij deze kleine producent in de heuvels van Colle Nottolo bij Bevagna werden wij ontvangen door eigenaar Peter Heilbron. Hij vertelde dat hij in 2007 is gestart met de aankoop van het

Nadere informatie

Montepulciano d Abruzzo

Montepulciano d Abruzzo Montepulciano d Abruzzo Rosso di Montepulciano Montepulciano d Abruzzo Plaats Montepulciano Druif Vino Nobile di Montepulciano Rosso Piceno Superiore Wijn 1 Wijn 1: Tesoruccio Montepulciano d'abruzzo

Nadere informatie

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo.

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo. Een familiebedrijf ontstaan aan het eind van de jaren 80 en op dit moment nog steeds geleid door Fiorella, haar broer en haar twee zonen Alessandro en Alberto. Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

An estate born from passion for the search for quality, the love of nature and respect for traditions.

An estate born from passion for the search for quality, the love of nature and respect for traditions. An estate born from passion for the search for quality, the love of nature and respect for traditions. Het wijndomein I Fabbri Chianti Classico is gelegen op de hoogste plateau van Toscane, in het dorp

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

Wijnbeurs Mostra del Vino del Trentino

Wijnbeurs Mostra del Vino del Trentino Wijnbeurs Mostra del Vino del Trentino In het Palazzo Roccabruna in de binnenstad van Trento vond de vierdaagse Mostra del Vino del Trentino plaats. In principe bedoeld voor publiek, dat een toegangsbewijs

Nadere informatie

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s.

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s. Pietro Zardini maakt mooie wijnen in de typische -lijn: van de rode van niet-gedroogde druiven, via een ripasso tot een tweetal s van gedroogde druiven. Wijnlijst De ripasso Austero wordt gemaakt van niet

Nadere informatie

De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg

De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg De Etna wijnen van Tenuta delle Terre Nere Door Paul Op ten Berg Sinds kort worden de wijnen van Tenuta delle Terre Nere in Nederland geïmporteerd door Les Généreux. Volgens velen een van de beste producenten

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter.

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter. Fratelli Pardi Montefalco Umbria Colli Martani Grechetto familiebedrijf uit Montefalco, een gemeente in de provincie Perugia in het hartje van Umbrië. De Colli Martani, de productiezone rond Todi waar

Nadere informatie

Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan

Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan Lunch na jaarvergadering 2012 Verslag van de lunch, gehouden na de Algemene Leden Vergadering die plaats had op 6 februari 2012 in The Manhattan Hotel te Rotterdam. Door Paul Op ten Berg. Aperitief Champagne

Nadere informatie

Proefdoos: Rood Toppers

Proefdoos: Rood Toppers Proefdoos: Toppers 2010 Heras Cordon Vendimia Seleccionada Rioja Alta Uniek in Nederland. De Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan. Wij mogen deze wijnen exclusief

Nadere informatie

Couly-Dutheil Arnaud Couly Dutheil Wijngaarden

Couly-Dutheil Arnaud Couly Dutheil Wijngaarden Couly-Dutheil Arnaud Couly Dutheil is een van de talentvolste en creatiefste jonge wijnproducenten van de Val de Loire. Het familiebedrijf Couly-Dutheil werd opgericht in 1921 en is een van de vooraanstaande

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo Rosso del Duca Jaartal 2014 fris, subtiel, droog DOP Montepulciano d Abruzzo 100% montepulciano en is uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen. De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur.

Nadere informatie

De presentatie werd verzorgd door de Voorzitter van het Conseil Jean-François Quenin. Jean-François Quenin

De presentatie werd verzorgd door de Voorzitter van het Conseil Jean-François Quenin. Jean-François Quenin Verslag van de NGS proeverij van Saint-Emilion Grand Cru Classé wijnen, gehouden op 24 november 2014 in Restaurant Noble te Den Bosch. Door Paul Op ten Berg. Deze proeverij werd gerealiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Viña von Siebenthal. Aconcagua - www.vinavonsiebenthal.com

Viña von Siebenthal. Aconcagua - www.vinavonsiebenthal.com Viña von Siebenthal Aconcagua - www.vinavonsiebenthal.com Het laatste bezoek van onze Chili reis. We vinden het bedrijf van de Zwitser Mauro von Siebenthal direct naast Viña Errazuriz, in de plaats Panquehue.

Nadere informatie

Montefalco, een ondergewaardeerde wijnstreek Verslag van een bezoek aan de Italiaanse wijnstreek van 25 t/m 28 oktober 2017 Door Paul Op ten Berg

Montefalco, een ondergewaardeerde wijnstreek Verslag van een bezoek aan de Italiaanse wijnstreek van 25 t/m 28 oktober 2017 Door Paul Op ten Berg Montefalco, een ondergewaardeerde wijnstreek Verslag van een bezoek aan de Italiaanse wijnstreek van 25 t/m 28 oktober 2017 Door Paul Op ten Berg Op uitnodiging van het Consorzio Tutela Vini Montefalco

Nadere informatie

Tijdens de 2-daagse rondreis bracht ik een bezoek aan vier bedrijven, Tenute Rubino, Tenute Girolamo, Azienda Agricola Giuliani en Polvanera.

Tijdens de 2-daagse rondreis bracht ik een bezoek aan vier bedrijven, Tenute Rubino, Tenute Girolamo, Azienda Agricola Giuliani en Polvanera. Tijdens de 2-daagse rondreis bracht ik een bezoek aan vier bedrijven, Tenute Rubino, Tenute Girolamo, Azienda Agricola Giuliani en Polvanera. Tenute Rubino www.tenuterubino.it Dit is het wijnbedrijf van

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

Proeverij Tijdens de lunch proeven we de volgende wijnen.

Proeverij Tijdens de lunch proeven we de volgende wijnen. Zisola www.mazzei.it/?p=167&l=eng Dit wijnbedrijf ligt 1 km ten zuiden van de plaats Noto. Het is eigendom van de Toscaanse familie Mazzei en wij werden ontvangen door directeur Filippo Mazzei. De familie

Nadere informatie

Witte wijnen. Turkije

Witte wijnen. Turkije Mousserende wijn fles Prosecco Spumante Extra Dry, Col de Salici, D.O.C. Prosecco, Veneto, Italië 31,50 Druif: Prosecco Heerlijk verfrissend met feestelijke bubbels. Aromatisch en elegant met naast een

Nadere informatie

Bodegas Pazo de Señorans

Bodegas Pazo de Señorans Bodegas Pazo de Señorans Dit familiebedrijf is gevestigd in de plaats Vilanoviña. Wij werden ontvangen door export manager Javier Izurieta Romero. Eigenaresse Marisol Bueno voegt zich wat later bij het

Nadere informatie

Franse wijnen op de proeftafel Door Paul Op ten Berg

Franse wijnen op de proeftafel Door Paul Op ten Berg Franse wijnen op de proeftafel Door Paul Op ten Berg Ik ontving van enkele Franse wijnproducenten een viertal flessen wijn ter recensie. Hier volgen mijn bevindingen. Het familiebedrijf Domaine Brusset

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Azienda Agricola Poggio

Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio is een familiaal domein opgestart in 1899. De winery is gelegen op een hoogte van 350m, op de heuvels tussen de regio Langhe en Monferrato. De regio is Colina

Nadere informatie

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage)

WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ. (zie bijlage) WIN EEN UNIEK WEEKEND BIJ CHÂTEAU PESQUIÉ (zie bijlage) 91 PARKER PUNTEN! 2014 Terrasses Rouge Grenache Noir, Syrah Internationaal zeer gewaardeerd en een fantastische presentatie van de hoge kwaliteit

Nadere informatie

Het oude havenstadje Trani bij zonsondergang

Het oude havenstadje Trani bij zonsondergang Topwijnen Zeer interessant was een proeverij, waarbij de 21 topwijnen producenten elk hun beste wijn presenteerden. Ze gaven vanaf het podium een toelichting. Het oude havenstadje Trani bij zonsondergang

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Girolamo Russo Wijngaarden

Girolamo Russo Wijngaarden Girolamo Russo www.girolamorusso.it Giuseppe Russo is een van de 5 beste Etna producenten. De cantina van het familiebedrijf met omringende wijngaarden - er staat geen bord bij de ingang - is gevestigd

Nadere informatie

Binnengekomen proefflessen Door Paul Op ten Berg

Binnengekomen proefflessen Door Paul Op ten Berg Binnengekomen proefflessen Door Paul Op ten Berg De laatste 2 maanden heb ik ter recensie diverse proefflessen ontvangen. Onderstaand zijn mijn proefnotities te lezen. De vermelde prijzen zijn horecaprijzen

Nadere informatie

Ballaró. Wijnkaart. Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA

Ballaró. Wijnkaart. Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA Ballaró Wijnkaart Scheepersdijk 1B Oisterwijk 5062 EA 013 521 6404 info@ballaro.nl Sommelier Selectie Mousserende Wijnen Frizzante Brut, Cuvée Fratelli Graziano Elegante mousse, goede balans tussen rijpheid

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog Löwengang Chardonnay Jaartal 2014 medium-vol, krachtig, droog 100% chardonnay De Chardonnay Löwengang heeft een briljante, goudkleurige kleur. Complexe aroma's van rijp tropisch fruit, vanille, geroosterde

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van

De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van De wijngaarden zijn gelegen in Martigné-Briand, het hart van de Anjou streek, vlakbij de stad Angers. Martigné-Briand is de grootste wijngemeente van Anjou, Yves Matignon en zijn zus Hélène zijn de derde

Nadere informatie

Woensdag 17 november 2010

Woensdag 17 november 2010 Woensdag 17 november 2010 Bodegas Julian Chivite Dit is een van de oudste wijnbedrijven van Spanje. Sinds 1647 hebben elf generaties het bedrijf uitgebouwd tot het huidige, met zusterbedrijven in Rioja

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic

BIO! DAT IS LOGISCH. L Hirondelle Organic BIO! DAT IS LOGISCH Bewust kiezen voor mens, dier en milieu. Dat is voor de nieuwe generatie producenten een belangrijk argument om over te gaan op biologische wijnbouw. Ook bij onze klanten worden biologische

Nadere informatie

San Bastian Barbera d Asti Podori San Giovanni Piemonte

San Bastian Barbera d Asti Podori San Giovanni Piemonte Het domein Het domein is eigendom van Lionello Rosso en omvat 12ha wijngaard, volledig beplant met de Barbera druif. De wijngaarden liggen in en rond Agliano Terme. In Agliano liggen de wijngaarden van

Nadere informatie

Bodega Altos de Torona

Bodega Altos de Torona Bodega Altos de Torona links export manager Cornelia Proca, midden wijnmaker Pepe Rodriguez Deze bedrijven zijn onderdeel van de groep HGA Bodegas y Viñedos de Altura. Wij worden ontvangen door wijnmaker

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

Château Maucaillou, Moulis

Château Maucaillou, Moulis De verscheidenheid van de Médoc deel 4 Door Paul op ten Berg Château Maucaillou, Moulis Château Maucaillou dateert uit 1875. In 1932 werd Maucaillou opgenomen in de list van Crus Bourgeois, maar met de

Nadere informatie

Herdade das Servas www.herdadedasservas.com/-/portuguesewines/mc_doc_en_4846

Herdade das Servas www.herdadedasservas.com/-/portuguesewines/mc_doc_en_4846 Herdade das Servas www.herdadedasservas.com/-/portuguesewines/mc_doc_en_4846 Dit wijnbedrijf de naam betekent Dienaren van God is gevestigd op 8 km ten westen van Estremoz en eigendom van de familie Serrano

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016.

VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. VERSLAG DEGUSTATIE ZUID AFRIKAANSE WIJNEN DOOR LUC VANNEVEL OP 14/6/2016. Vanavond zal dhr Luc Vannevel, invoerder en verkoper van wijnen, ons kennis laten maken met enkele van zijn Zuid Afrikaanse wijnen.

Nadere informatie

Proeverij De vermelde prijzen zijn bruto horecaprijzen ex BTW bij importeur Wine Companions.

Proeverij De vermelde prijzen zijn bruto horecaprijzen ex BTW bij importeur Wine Companions. Proeverij De vermelde prijzen zijn bruto horecaprijzen ex BTW bij importeur Wine Companions. WITTE WIJNEN **** Taïka 2012, Castell d Encus Mousserende wijn van 60% sauvignon blanc en 40% sémillon uit eigen

Nadere informatie

Voor u geproefd Door Paul Op ten Berg

Voor u geproefd Door Paul Op ten Berg Voor u geproefd Door Paul Op ten Berg De laatste weken ontving ik diverse proefflessen ter recensie. Dit zijn mijn bevindingen. De prijzen zijn bruto horecaprijzen ex BTW, tenzij anders vermeld. Witte

Nadere informatie

Ana Hespanhol en haar partner Hugo Mateus

Ana Hespanhol en haar partner Hugo Mateus Quinta do Zimbro Op dit familiebedrijf werd ik ontvangen door Ana Hespanhol en haar partner Hugo Mateus. Het is prachtig gelegen in de heuvels van Ribalonga. Maar het woonhuis met de winery is bijna een

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

Reeks 2 : 3 wijnen ; verkiezen we de Barolo van het noorden, die van het zuiden of toch liever Brunello?

Reeks 2 : 3 wijnen ; verkiezen we de Barolo van het noorden, die van het zuiden of toch liever Brunello? Wijnclub/ samenkomst nr 2 /donderdag 29 september 2016, 19u30 Aanwezig: Patrik Erna Tanja Hilde Inez Wim Ann (Wim) Nico Ann Nico W Verwittigd: Thema: Italiaanse klassiekers en specialiteiten Reeks 1 :

Nadere informatie

Dalvina

Dalvina Dalvina www.dalvina.com.mk Deze winery is gevestigd in de plaats Strumica, wijnregio Strumichko-Radovishki, in de uiterste zuidoosthoek van Povardarie. Wij worden ontvangen door General Manager Zoran Peev.

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

Marche heeft meer in de mars!

Marche heeft meer in de mars! 2014-02-23 Fattoria Dezi C. da Fontemaggio 14 63839 Servigliano (FM) Marche,Italia www.fattoriadezi.com Marche heeft meer in de mars! Stefano Dezi te gast In Ken Wijn-magazine nr 17 besprak Peter Doomen

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et

Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et Cave de l Ormarine is opgericht in 1922, het is een samensmelting van 3 domeinen. Namelijk de domeinen van Cave de Cournonterral, Cave de Pinet et Cave de Villeveyrac. Totale oppervlakte wijngaarden bedraagt

Nadere informatie

Proefdoos:(Rioja(toppers(

Proefdoos:(Rioja(toppers( Proefdoos toppers Proefdoos:toppers Copyright 2014Grandcruwijnen.nl Proefdoos toppers HerasCordonVendimiaSeleccionadaAlta De Heras Cordon wijn is de enige Spaanse wijn welke wordt geschonken in het Vaticaaan.

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016 VERSLAG WIJNDEGUSTATIE COTES DE CASTILLON DOOR TOPWIJNEN LESAGE 9/2/2016 Vandaag zal Peter ons nieuw wijnjaar inzetten met een degustatie van Castillon wijnen, een voor velen minder geproefde wijnstreek.

Nadere informatie

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties Azienda Agricola ORSOLANI San Giorgio Canavese Piemonte Erbaluce di Caluso DOCG Een wijn voor elke gelegenheid, met een fris karakter en levendige zuurtegraad. Zowel de druif als zijn wijn zijn uniek in

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Productie en export Proeverij

Productie en export Proeverij Pereira D Oliveiras Pereira D Oliveiras (Vinhos), Lda. is een kleine producent van Madeira die bekend staat als de hoeder van de traditie. Het hoofdkantoor - tevens lodge en proeflokaal - is gevestigd

Nadere informatie

Carta dei Vini VINO DELLA CASA RISTORANTE DA BRACCINI. Spumante

Carta dei Vini VINO DELLA CASA RISTORANTE DA BRACCINI. Spumante VINO DELLA CASA Spumante Carta dei Vini Zacht mousserende wijn. Een beetje tropisch fruit met een frisse verkwikkende afdronk. Niet te droog en een heerlijk aperitivo! Levendig fris en droog met een verleidelijke

Nadere informatie

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,-

goed makers ausgetrunken! Gelber Muskateller 2011 PRIJS: EUR 12,- Gelber Muskateller 2011 Zanderige klei met grind en mergel in de ondergrond. Geplant tussen 2002 en 2004. Guyot met enkele draagtak, volledig begroende bodem. Na korte rust en bezinktijd van de most vindt

Nadere informatie

Bedrijfsleider Karsten Peter

Bedrijfsleider Karsten Peter Gut Hermannsberg met prachtige wijnen van 2010 Door Paul Op ten Berg De wijnstreek Nahe is met 4.000 ha wijngaarden een van de kleinere wijngebieden van Duitsland. Maar door een veelheid aan bodemtypes

Nadere informatie

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO WIJNKAART MOUSSEREND Frizzante Pinot Nero 'Sacchetto' Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO Frizzante Prosecco 'Sacchetto' Fijne

Nadere informatie

BURLESQUE ZINFANDEL 2014

BURLESQUE ZINFANDEL 2014 : BURLESQUE ZINFANDEL BURLESQUE ZINFANDEL 2014 Dit wijnhuis bestaat nog niet zo lang. Het etiket springt direct in het oog. Van deze wijn kan je gemakkelijk zeggen dat het een etiketwijntje is maar wat

Nadere informatie

TOSCANE Kunst, geschiedenis en een verrukkelijk landschap

TOSCANE Kunst, geschiedenis en een verrukkelijk landschap TOSCANE Kunst, geschiedenis en een verrukkelijk landschap Toscane en z n tijdloos landschap, zijn wijngaarden en olijfbomen, Zijn kunststeden en rijke geschiedenis, Zijn kastelen en landhuizen Toscane,

Nadere informatie

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Huiswijnen Rode wijnen Sangiovese 3. 75 Lambrusco d Emilia rosso i.g.t., Cantina Giacobazzo Karaf 1.0L Karaf 0.5L 9.75 3.50 Witte wijnen Chardonnay 3. 75 Lambrusco

Nadere informatie

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50

Nomad, Dealu Mare, Pinot Grigio, Roemenië Zacht-tropische aroma s met frisse zuren om de wijn spanning en balans te geven. Glas 3,95/Fles 22,50 Geachte gast, Hierbij presenteren wij u met trots onze wijnkaart. Alle wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de seizoengerechten die wij serveren. Bij het selecteren van onze wijnen laten

Nadere informatie

Valentijn bij Ambrosius

Valentijn bij Ambrosius Valentijn bij Ambrosius 60% Tibouren - 40% Cinsault Dit is één van de mooiste domeinen in de Provence en we hebben twee heerlijke rosés uit hun kelders in huis. La Vie en Rosé is de tweede wijn van dit

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE MONTALCINO OP 01/04/2014. Vanavond is de heer Mommerency onze gastheer en zal hij ons rondleiden in de wondere wereld van Montalcino. Eerst drinken wij 7 Rosso s en dan 11 Montalcino

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar PROEFNOTITIES Deze degustatie wordt gegeven door onze voorzitter die ons een mooi overzicht zal geven van dit Libanees wijnhuis. Er waren slechts 9

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST

Awards - Medailles DE WIJNGAARDEN OOGST Bodegas Sottano Argeninië Een woordje uitleg KLIMAAT De Bodega Sottano staat aan de voet van het Andesgebergte in de Mendoza-vallei in Argentinië. In de subregio Perdriel heerst een bijzonder microklimaat.

Nadere informatie

Vinarija Elenov / voorheen Vila Marija winery

Vinarija Elenov / voorheen Vila Marija winery Vinarija Elenov / voorheen Vila Marija winery Elena Miloshevska van Wines of Macedonia had de volgende morgen voor ons een verrassing in petto, een onverwacht bezoek aan het oudste wijnbedrijf van Macedonië,

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC, 2010 De in Bordeaux geboren Fransman Hervé

Nadere informatie

Wine & Bubbels. drankenkaart

Wine & Bubbels. drankenkaart Wine & Bubbels drankenkaart Proeverij 4 Heerlijke wijnen proeven Niet één maar diverse heerlijke wijnen proeven en natuurlijk serveren wij hier passende hapjes bij! Proeverij 29,50 p.p. (minimaal 6 personen)

Nadere informatie

Weingut Wagner-Stempel

Weingut Wagner-Stempel Weingut Wagner-Stempel www.wagner-stempel.de Dit wijngoed opgericht in 1845 en sinds 2004 VDP lid - ligt in het dorp Siefersheim, in het koele zuidwesten van Rheinhessen. Vijf kilometer verder naar het

Nadere informatie

Bodega Señorío de Rubiós

Bodega Señorío de Rubiós De Albariño wijnen van Rías Baixas Verslag van het 4-daagse bezoek aan diverse wijnproducenten in de Spaanse wijnstreek Rías Baixas Door Paul Op ten Berg Van 27 t/m 30 juni 2016 bezocht ik de in de provincie

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse Toppers

Proefdoos: Italiaanse Toppers Proefdoos: Italiaanse Toppers c 2016 Grandcruwijnen.nl 1 2014 Damilano Barbera d Asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke

Nadere informatie

Woensdag 25 mei Burgenland / Neusiedlersee Eisenberg Leithaberg Mittelburgenland

Woensdag 25 mei Burgenland / Neusiedlersee Eisenberg Leithaberg Mittelburgenland Woensdag 25 mei Burgenland / Neusiedlersee Met Andrea Weinberger van AWMB per bus op weg naar Burgenland, een lange rit. De streek telt 13.840 ha en circa 100 wijnproducenten. De wijnproductie bedraagt

Nadere informatie

Serie 4. Serie 5. ****- Carmenère Reserva Santa Digna 2013, Miguel Torres

Serie 4. Serie 5. ****- Carmenère Reserva Santa Digna 2013, Miguel Torres Serie 4 **** Las Brisas Single Vineyard Pinot Noir 2013, Viña Leyda 100% pinot noir. Zeer arme bodem van graniet, leem en klei. Druppelirrigatie via rubberslangen met water van de Maipo rivier. Rendement

Nadere informatie

Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Per fles (huiswijn) 18,75 Per glas 3,50 Preda del Falco Sagrantino di Montefalco D.O.C.G.

Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Per fles (huiswijn) 18,75 Per glas 3,50 Preda del Falco Sagrantino di Montefalco D.O.C.G. Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Een droge robijnrode wijn uit Umbrië van de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Canaiolo. Veel body en verfijnd in Franse eiken vaten. Past

Nadere informatie

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano WINE BY Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename en aanhoudende nasmaak achter met duidelijke noten van exotische vruchten.

Nadere informatie

Presentatie PETER SPRONCK

Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Wijngaarden in Nederland 1997 2017 De nieuwe druivenrassen Johanniter Muscaris Riesel Solaris Lijkt

Nadere informatie

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl

Bertani Due Uve 2013. Alcoholpercentage:12,5% Inhoud:75cl Aan de basis stonden de twee gebroeders Bertani, die na een studie in Frankrijk bij professor Guyot rond 1860 naar hun geboortestreek terugkeerden. Met alle opgedane kennis speelden ze een pioniersrol

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

Blindproeverij Rood de wereld rond...

Blindproeverij Rood de wereld rond... Blind 2007 Blindproeverij 2007 Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Bordeaux

Nadere informatie