nr. 673 van EMMILY TALPE datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Vacatures Bpost - Samenwerking met VDAB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "nr. 673 van EMMILY TALPE datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Vacatures Bpost - Samenwerking met VDAB"

Transcriptie

1 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 673 van EMMILY TALPE datum: 30 augustus 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vacatures Bpost - Samenwerking met VDAB Op 24 augustus 2016 kondigde Bpost aan te willen rekruteren onder erkende vluchtelingen om vacatures voor postbode in te vullen. Dit op zich maatschappelijk waardevolle initiatief - werk is de beste manier voor een snelle en geslaagde integratie - verbergt echter een probleem. Meer bepaald blijkt het zeer moeilijk om voldoende mensen onder de werklozen te vinden die bereid zijn het beroep te willen uitoefenen. In tijden van activering is dit een opmerkelijke vaststelling. Bovendien sloten Bpost en VDAB in 2014 een samenwerkingsakkoord om Bpost te helpen zoeken naar geschikte kandidaten voor vacatures. 1. Hoeveel vacatures heeft Bpost sinds het afsluiten van het samenwerkingsakkoord met VDAB geplaatst bij VDAB? 2. Over welke functies ging het concreet? Graag ook telkens de concrete aantallen van de vacatures. 3. Hoeveel vacatures heeft VDAB kunnen invullen? Graag een overzicht per functie. 4. Hoeveel van deze vacatures werden ingevuld door a) mensen van allochtone afkomst?); b) 50 plussers; c) jongeren (-26-jarigen)? 5. Verschilt de invullingsgraad naargelang van de regio? Zo ja, graag een cijfermatig overzicht. 6. Is er een verschil merkbaar tussen de invulling van vacatures op het platteland tegenover vacatures in de stad? a) Hoeveel kandidaten stuurt VDAB gemiddeld naar Bpost voor de invulling van vacatures voor postbode? b) Verschilt het aantal naargelang van de regio of naargelang het gaat om een vacature op het platteland of in de stad? a) Hoeveel kandidaten hebben dit aanbod om te gaan solliciteren voor de functie van postbode geweigerd?

2 b) Wat waren de belangrijkste redenen van weigering? c) Passen die redenen in de definitie van (niet) passende dienstbetrekking? d) Hoeveel van deze kandidaten die weigerden of niet kwamen opdagen kregen een transmissie wegens werkonwilligheid? 9. Hoe valt het te verklaren dat de invulling van vacatures voor postbode zo moeizaam verloopt, gelet op het feit dat er intrinsiek voldoende werkzoekenden zijn die in aanmerking komen voor deze functie? 10. Zal VDAB samen met Bpost het samenwerkingsakkoord evalueren met het oog op het bereiken van een hogere effectiviteit inzake de invulling van vacatures? a) Nu Bpost expliciet lonkt naar erkende vluchtelingen om de vacatures voor postbode in te vullen, betekent dit dan dat zij niet onder het samenwerkingsakkoord met VDAB vallen en Bpost dus geen beroep zal doen op VDAB om deze vacatures in te vullen? b) Zo ja, hoe valt dit te rijmen met het feit dat ook erkende vluchtelingen evengoed ingeschreven zullen staan bij VDAB? c) Betekent dit eveneens dat VDAB bij vacatures van Bpost voor postbode expliciet uitsluitend zal zoeken onder de ingeschreven erkende vluchtelingen om hen te sturen naar Bpost? a) Kan het invullen van vacatures voor postbode passen in werkervaring voor jongeren? b) Is in dit verband IBO een middel dat meer zal worden ingezet? 13. Wordt er bij aanhoudende problemen voor de invulling van vacatures bij Bpost overwogen om deze taak uit te besteden aan een private arbeidsbemiddelaar via een tender? 14. a) Met welke andere bedrijven of organisaties heeft VDAB een samenwerkingsovereenkomst voor de invulling van vacatures? b) Stellen zich daar gelijkaardige problemen? 15. Er gaan stemmen op dat de definitie van passende dienstbetrekking nog onvoldoende flexibel is om werkzoekenden voor dit soort vacatures aan de slag te krijgen. Zal deze definitie worden geëvalueerd en bijgestuurd? Zo ja, in welke zin? Zo neen, wat zal de minister dan wél ondernemen om werkzoekenden assertiever aan te porren om dit soort vacatures te aanvaarden?

3 PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ANTWOORD op vraag nr. 673 van 30 augustus 2016 van EMMILY TALPE Als algemene inleiding wil ik graag meegeven dat VDAB binnen de samenwerkingsovereenkomst slechts een ondersteunende partner is, waarbij de bpost en Start People de selecties en aanwervingen doen. VDAB heeft aldus beperkt cijfermateriaal. De samenwerkingsovereenkomst tussen bpost en VDAB dateert van 4 juli VDAB zal volgens deze samenwerkingsovereenkomst kwalitatieve kandidaten doorverwijzen voor de volgende functies: postbode, vrachtwagenchauffeur, commercieel medewerker, callcentermedewerker en sorteercentrummedewerker. In de samenwerkingsovereenkomst staat expliciet vermeld dat bpost of de selectiepartner (Start People) beroep KAN doen op VDAB-ondersteuning bij de invulling van vacatures (= vacatures in gedeeld beheer). Ondanks het feit dat er in de samenwerkingsovereenkomst een engagement werd aangegaan om feedback te geven aan VDAB, is dit nog te beperkt gebeurd. VDAB stuurt kandidaten door en doet veelal de logistieke ondersteuning voor de jobdagen. Alle kandidaten geselecteerd door VDAB moeten eerst een selectieprocedure volgen via de selectiepartner (Start People). De kandidaten die na de procedure zijn weerhouden, worden uiteindelijk doorgestuurd naar bpost. Start People draagt bijgevolg de verantwoordelijkheid voor de aanwervingen. 1. Sinds juli 2014 heeft de VDAB jobs ontvangen. 2. De functies die bij de VDAB zijn geplaats waren voornamelijk postbedelers die via uitzendarbeid aangeworven worden. Overzicht van het aantal ontvangen jobs, het aantal ingevulde jobs en het aantal manuele doorverwijzingen per jaar in bijlage Gegevens aangaande de effectieve aanwervingen hebben we slechts in zeer beperkte mate. Bpost geeft immers niet systematisch door wie uiteindelijk aangeworven wordt. 5-6.Bpost heeft VDAB een overzicht van de regio s bezorgd waar het moeilijk is om de vacatures ingevuld te krijgen. Het gaat om de as Antwerpen-Brussel-Leuven, regio Sint Niklaas en Knokke. VDAB heeft geen gegevens beschikbaar over de invullingsgraad per regio, of over het verschil tussen platteland en stad. 7. De vacatures werden 2,5 mio keer doorgestuurd naar werkzoekenden via de automatische matching werkzoekenden werden via manuele doorverwijzingen en grote mailingsacties door VDAB gestuurd naar Start People, om zich in te schrijven voor een jobdag. 8-9.Start People belt de werkzoekenden die zich inschreven voor een jobdag op voor een eerste selectie. De redenen waarom werkzoekenden niet doorgaan naar de volgende stap in de selectieprocedure zijn: 1. weigering door bpost/start People: - Onvoldoende kennis van het Nederlands

4 - Fysieke kenmerken (fietstest: mensen moeten voldoende groot zijn) - Geen rijbewijs B bezitten, geen eigen vervoer hebben, - Geen bewijs van goed gedrag en zeden - Onvoldoende fysieke conditie De vereisten voor de functie van postverdeler sluiten kandidaten uit die wel de nodige vaardigheden zouden kunnen hebben of verkrijgen. Een diverser selectieproces is noodzakelijk om het aantal aanwervingen op te drijven. 2. kandidaten haken af: - Te lage verloning - Te lange en omslachtige sollicitatieprocedure, vinden ondertussen ander werk - Werkomstandigheden: s nachts beginnen (4 à 5 uur), geen welbepaald eindduur, weersomstandigheden, zaterdagwerk, hoge zelfstandigheid en flexibiliteit gevraagd. Van slechts 124 kandidaten kregen we sollicitatiefeedback door Start People. 50 werkzoekenden noteerden zelf hun feedback over de sollicitatie in Mijn Loopbaan. Burger_ Werkgever_ Eindtotaal feedback feedback AANGEWORVEN ANDERE FEEDBACK SOLLICITATIEGESPREK 2 2 GEEN REACTIE WERKGEVER 7 7 GEEN SOLLICITATIEGESPREK 3 3 GESOLLICITEERD NIET AANGEWORVEN ANDERE_WERK 1 1 GEBREK ANDERE GEBREK ATTITUDES 2 2 GEBREK COMPETENTIES 9 9 GEBREK MOTIVATIE 7 7 MEDISCHE_REDE NEN 1 1 MOBILITEIT NIET GESOLLICITEERD SOLLICITATIEGESPREK 2 2 SOLLICITATIEPROCEDURE BEZIG Eindtotaal Volgens de vermelde gegevens in de tabel over zijn er 7 kandidaten die een gebrek aan motivatie tonen en 2 die een gebrek aan attitude hebben. De feedback moet gedetailleerd genoeg zijn en tijdig gemeld worden zodat mogelijke vervolgstappen kunnen worden uitgewerkt.

5 Er zijn geen cijfers beschikbaar over transmissies op basis van werkonwilligheid bij bpost. 10. De samenwerkingsovereenkomst wordt op regelmatige basis geëvalueerd en bijgestuurd door VDAB en bpost. De samenwerkingsovereenkomst loopt tot eind augustus De aanpak werd reeds bijgestuurd voor Cleopatra, een aanwervingsactie naar aanleiding van het overnemen van de krantenbedeling die later ook verruimd werd naar postbodes. VDAB organiseert in samenwerking met bpost en Start People, jobdagen waarop potentiële kandidaten uitgenodigd worden specifiek voor de functie van postbode (= project Cleopatra in 2016). VDAB brengt kandidaten die voldoen aan de basisvereisten van de vacature op de hoogte. De geïnteresseerde kandidaten schrijven zich in. Deze kandidaten moeten dan volgende procedure volgen: Stap 1: Een eerste filtering gebeurt door Start People via een telefonische enquête op basis van vragen. Veel van de ingeschreven kandidaten werden echter niet bereikt (antwoordapparaat, geen antwoord, ). Stap 2 : De weerhouden kandidaten moeten nog PC-proeven afleggen (in een VDABlokaal tijdens de jobdag, of op voorhand via internet) en een interview op de jobdag. Stap 3: een interview in het betreffende mailing center én indien men geslaagd is op de fietsproeven. effectieve aanwerving Bij zo n aanpak hebben we een beter zicht op het resultaat van de doorverwezen kandidaten. Jobdagen in 2016: Kortrijk/ Roeselare 11/01/16 Gent 29/02/16 Brugge 01/03/16 Vilvoorde 25/03/16 Temse 12/04/16 TOTAAL inschrijvingen Aanwezigen weerhouden aangeworven? Opmerkingen: 41% van de aanwezigen gaat naar de volgende ronde. Aanwervingen: 17,5% van de aanwezigen op de jobdag. Van de weerhouden kandidaten valt nog 57% af: reeds andere job, ontslagen geweest bij bpost, niet weerhouden door het mailing center, geen interesse meer van de kandidaat,... Er verstrijkt veel tijd tussen de jobdag en de effectieve aanwerving. Weinig mensen van boven de 45 jaar schrijven zich in voor de jobdagen De zoektocht naar vluchtelingen om deze op te leiden en te werk te stellen als (hulp)postbode kadert zowel in het lopende samenwerkingsakkoord van VDAB en bpost, als in het actieplan om vluchtelingen aan het werk te helpen. In concreto zal VDAB vluchtelingen opleiden zodat zij grotere kans maken om te slagen in de testen van bpost.

6 In het actieplan 'Integratie via werk' zet VDAB vooral in op werkplekleren en een nauwe samenwerking met de werkgever, anderstaligen en nieuwkomers. Door middel van werkplekleren willen we vluchtelingen op de kortst mogelijke tijd optillen tot het niveau, waarbij men voldoet aan de jobvoorwaarden. Bpost zal haar jobvoorwaarden, voor anderstaligen, naar kennis van de Nederlandse taal, bijstellen en de testen (en de voorbereiding hierop) meer afstemmen op 'anderstaligheid'. VDAB kan bpost hierbij zeker ondersteunen. VDAB heeft goede ervaringen terzake: bv. de voorbereiding op de testen inzake Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist aannemers (VCA). Bpost wil zich niet engageren om de IBO-kandidaat na opleiding aan te werven (wat een vereiste is bij IBO). Bijgevolg kan er niet met IBO gewerkt worden. De zoektocht naar andere (laaggeschoolde) werkzoekenden gaat uiteraard verder. Ook voor niet-anderstalige werkzoekenden zijn degelijke opleidingen en voorbereidingen en/of vormen van werkplekleren voorzien. 13. Er wordt niet overwogen om dit uit te besteden via tender. 14. a) Los van de overeenkomsten voor het publiceren en ondersteunen van vacatures voor bedrijven heeft VDAB ook nog expliciete samenwerkingsovereenkomsten met b.v. SELOR, Ministerie van Defensie, Federale Politie, enz. b) De problemen van bpost zijn niet uitzonderlijk. Er wordt vooral beroep gedaan op de VDAB voor de toeleiding van kandidaten naar functies die moeilijk ingevuld geraken zoals technisch personeel, chauffeurs, treinbestuurders, treinbegeleiders, callcenter-medewerkers, verkopers, Als er geen feedback komt over de redenen van niet-aanwerving, dan kunnen er geen acties ondernomen worden ten aanzien van werkzoekenden die ten onrechte niet deelnemen aan de sollicitatieprocedure. 15. De definitie van passende dienstbetrekking is federale materie, en kan aldus niet worden bijgestuurd door Vlaanderen. BIJLAGE Overzicht

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers.

Ik verwijs naar mijn eerdere schriftelijke vraag nr. 177 van 13 december 2016 betreffende de werkgelegenheidsgraad van 55-plussers. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 500 van PETER VAN ROMPUY datum: 10 april 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie (2) Ik verwijs

Nadere informatie

3. a) Hoeveel kandidaten stuurt VDAB gemiddeld door naar vacatures voor chauffeurs met rijbewijs CE?

3. a) Hoeveel kandidaten stuurt VDAB gemiddeld door naar vacatures voor chauffeurs met rijbewijs CE? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 297 van EMMILY TALPE datum: 30 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vrachtwagenchauffeurs - Vacatures en toeleiding De toeleiding

Nadere informatie

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers

nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 471 van YASMINE KHERBACHE datum: 10 april 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Aangepast begeleidingsplan 55-plussers Voor werkzoekende

Nadere informatie

Individuele beroepsopleiding (in een onderneming) (IBO) - Aanwervingen en stopzettingen tweede kwartaal 2017

Individuele beroepsopleiding (in een onderneming) (IBO) - Aanwervingen en stopzettingen tweede kwartaal 2017 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 702 van EMMILY TALPE datum: 5 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Individuele beroepsopleiding (in een onderneming) (IBO) - Aanwervingen

Nadere informatie

Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het theoretisch rijexamen via de middelbare school

Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het theoretisch rijexamen via de middelbare school SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 694 van EMMILY TALPE datum: 3 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Vacatures VDAB - Gevolgen van een mogelijke schrapping van het

Nadere informatie

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB.

Telkens graag opgesplitst naar werkzoekenden die een infosessie volgden bij de vakbonden respectievelijk bij VDAB. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 462 van EMMILY TALPE datum: 15 april 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Oudere werkzoekenden - Activering door VDAB en vakbonden In

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

nr. 191 van MARTINE TAELMAN datum: 5 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequebedrijven - Aanwervingsvoorwaarden

nr. 191 van MARTINE TAELMAN datum: 5 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Dienstenchequebedrijven - Aanwervingsvoorwaarden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 191 van MARTINE TAELMAN datum: 5 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Aanwervingsvoorwaarden Op 1 augustus

Nadere informatie

Het activeren van oudere werknemers is een belangrijke taak binnen de bevoegdheden van de minister van Werk.

Het activeren van oudere werknemers is een belangrijke taak binnen de bevoegdheden van de minister van Werk. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 477 van BART VAN MALDEREN datum: 24 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepenbeleid - Activering oudere werknemers Het activeren

Nadere informatie

Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL

Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL Diversiteit op de werkvloer 30 APRIL EU doelstellingen voor 2020 Werkgelegenheid voor 75 % van de bevolking tussen 20 en 64 jaar Daling van het percentage inzake vroegtijdige schoolverlating tot minder

Nadere informatie

Hoogopgeleide allochtone werkzoekenden - VDAB-project West-Vlaanderen

Hoogopgeleide allochtone werkzoekenden - VDAB-project West-Vlaanderen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 422 van EMMILY TALPE datum: 10 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Hoogopgeleide allochtone werkzoekenden VDABproject WestVlaanderen

Nadere informatie

nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Taalcursussen

nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Taalcursussen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 349 van EMMILY TALPE datum: 13 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Taalcursussen Voor bijna een kwart van de vacatures

Nadere informatie

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector

nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 79 van AXEL RONSE datum: 18 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Tewerkstellingsprojecten in de bouwsector In 2015 hebben

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken?

2. Op welke manier zullen de partnerorganisaties met elkaar nauwer samenwerken? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 308 van EMMILY TALPE datum: 2 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Campagne Ervaring werkt - Jobkanaal De VDAB heeft

Nadere informatie

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat:

1. Voor de jaren 2013 en 2014 kreeg ik graag een overzicht van het aantal 50-plussers dat: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 496 van EMMILY TALPE datum: 27 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Informatiesessies voor oudere werklozen - VDAB en vakbonden

Nadere informatie

3. Binnen welke termijn worden de openstaande vacatures - gemiddeld - ingevuld?

3. Binnen welke termijn worden de openstaande vacatures - gemiddeld - ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 45 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 14 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Vacatures De dienstencheque,

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken

nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Activering 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 703 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering 50-plussers - Stand van zaken Het inschakelen

Nadere informatie

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep

nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 183 van EMMILY TALPE datum: 22 december 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ!-trajecten - Resultaten eerste oproep De werkinlevingsovereenkomsten

Nadere informatie

1. VDAB heeft gedurende drie jaar een indiceringsinstrument ontwikkeld en daardoor 43 categorieën geselecteerd uit een totaal van categorieën.

1. VDAB heeft gedurende drie jaar een indiceringsinstrument ontwikkeld en daardoor 43 categorieën geselecteerd uit een totaal van categorieën. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 451 van EMMILY TALPE datum: 20 maart 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT ICF-screening werkzoekenden - Duurtijd indicering 1. VDAB heeft

Nadere informatie

Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen door grote bedrijven

Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen door grote bedrijven SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 38 van EMMILY TALPE datum: 11 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Individuele beroepsopleiding (IBO) - Veelvuldige aanwervingen

Nadere informatie

nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties

nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 269 van AXEL RONSE datum: 23 januari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Arbeidsmarkt - Knelpuntberoepen en competenties VDAB publiceert

Nadere informatie

Graag het absolute aantal en het groeipercentage in de periode eind mei eind mei 2017.

Graag het absolute aantal en het groeipercentage in de periode eind mei eind mei 2017. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 645 van EMMILY TALPE datum: 13 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Krapte op de arbeidsmarkt - Evolutie per provincie De krapte

Nadere informatie

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT)

VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid en bedrijfstoeslag (SWT) SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 594 van AXEL RONSE datum: 18 juni 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Versneld activeren van personen in stelsel van werkloosheid

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89

nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89 SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 629 van EMMILY TALPE datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkzoekenden die frequent uitzendarbeid verrichten - Code 89

Nadere informatie

d) Hoeveel werkzoekenden hebben deze sessies gevolgd de afgelopen drie jaar?

d) Hoeveel werkzoekenden hebben deze sessies gevolgd de afgelopen drie jaar? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 551 van EMMILY TALPE datum: 4 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Raadpleging website en vacaturedatabank 1. In antwoord

Nadere informatie

Ook zien we dat in 2014 voor het eerst in jaren minder vacatures vanuit VDAB aan Actiris en Forem zijn bezorgd.

Ook zien we dat in 2014 voor het eerst in jaren minder vacatures vanuit VDAB aan Actiris en Forem zijn bezorgd. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 629 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 27 mei 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Interregionale arbeidsmobiliteit - Samenwerking VDAB-Forem

Nadere informatie

Graag stel ik de volgende vragen over de individuele beroepsopleiding in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest:

Graag stel ik de volgende vragen over de individuele beroepsopleiding in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 10 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 1 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT dividuele beroeps (IBO) - Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Nadere informatie

De minister vermeldde eveneens dat er vanaf maart 2016 een substantieel verhoogde instroom bij de VDAB verwacht werd.

De minister vermeldde eveneens dat er vanaf maart 2016 een substantieel verhoogde instroom bij de VDAB verwacht werd. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 26 van CHRIS JANSSENS datum: 7 oktober 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Nieuwkomers - Opleiding Als antwoord op mijn schriftelijke

Nadere informatie

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit:

1. Graag had ik volgende gegevens ontvangen betreffende de arbeidsmigratie in de social profit: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 242 van GRIET COPPÉ datum: 20 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Buitenlandse werkkrachten - Zorgsector Op mijn schriftelijke

Nadere informatie

Aan de slag in de openbare sector. ACV-Openbare Diensten

Aan de slag in de openbare sector. ACV-Openbare Diensten Aan de slag in de openbare sector ACV-Openbare Diensten mei juli 2013 2014 De openbare sector als wergever De openbare sector is de laatste jaren aantrekkelijker geworden als werkgever. Niet alleen vervul

Nadere informatie

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld?

1. Op welke manier wordt deze samenwerking tussen steden/gemeenten, de VDAB en de bouwsector concreet ingevuld? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 420 van JAN HOFKENS datum: 6 maart 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Samenwerkingsverband BouwKan met bouwsector De bestaande

Nadere informatie

6/10/14. De arbeidsmarkt 3.0 FONS LEROY GEDELEGEERD BESTUURDER VDAB

6/10/14. De arbeidsmarkt 3.0 FONS LEROY GEDELEGEERD BESTUURDER VDAB De arbeidsmarkt 3.0 FONS LEROY GEDELEGEERD BESTUURDER VDAB 2 1 3 Werk in een veranderende wereld 4 VUCA Volatile Uncertain Complex Ambiguous Uitdagingen op de Arbeidsmarkt 2 EU doelstellingen voor 2020!

Nadere informatie

1. a) Is de controlerende dienst van de VDAB inmiddels volledig actief? c) Ervaart de dienst in zijn opstart praktische problemen of kinderziekten?

1. a) Is de controlerende dienst van de VDAB inmiddels volledig actief? c) Ervaart de dienst in zijn opstart praktische problemen of kinderziekten? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 738 van EMMILY TALPE datum: 7 augustus 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Controlerende rol In Het Belang van Limburg van 6

Nadere informatie

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten

nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Springplank naar zelfstandige - Resultaten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 631 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 6 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Springplank naar zelfstandige - Resultaten Sinds 1

Nadere informatie

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van

2. Graag een overzicht van de regionale tenders die werden uitgeschreven in de periode 2011 tot heden met vermelding van SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 354 van EMMILY TALPE datum: 29 februari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Regionaal uitbestedingsbeleid inzake opleiding en

Nadere informatie

In commissievergadering dd. 28 september 2017 gaf de minister meer duiding over de uitstroomcijfers van werkzoekende 55+-ers.

In commissievergadering dd. 28 september 2017 gaf de minister meer duiding over de uitstroomcijfers van werkzoekende 55+-ers. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 38 van YASMINE KHERBACHE datum: 12 oktober 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkzoekende 55-plussers - Persoonlijke begeleiding (2)

Nadere informatie

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters?

2. Op welke manier verloopt de samenwerking tussen VDAB en school in de gezamenlijke aanpak van NEET-jongeren/vroegtijdige schoolverlaters? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 312 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 3 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NEET-jongeren - Actieplan samen tegen schooluitval Het

Nadere informatie

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren

Sollicitatietips. ACLVB Jongeren Sollicitatietips ACLVB Jongeren Waar vind je vacatures en hoe begin je aan een sollicitatiebrief? Een paar nuttige tips. Waar begin ik? Je kan natuurlijk wachten tot je ideale job uit de lucht komt vallen.

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

SD Worx: meer dan een social secretariaat!

SD Worx: meer dan een social secretariaat! SD Worx: meer dan een social secretariaat! Aanwervingsplannen komend kwartaal: evolutie Aanwervingen 3 32 32 32 33 0 0 Sept '0 Dec '0 Ma ' Jun ' Sept ' Dec ' Ma ' Jun ' Sept ' Dec ' Ma '3 Jun '3 Sept '3

Nadere informatie

nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken

nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 337 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 9 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activeringsmaatregelen 50-plussers - Stand van zaken

Nadere informatie

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)?

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 221 van SABINE VERMEULEN datum: 12 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepmedewerkers sociale-economiebedrijven - Erkenning

Nadere informatie

SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN

SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN SELOR TALENT KOMT ALTIJD NAAR BOVEN Selor? Selectiebureau van meer dan 200 potentiële werkgevers Federale overheidsdiensten, andere overheden, bedrijven Neutrale selectieprocedures = gelijke kansen 100

Nadere informatie

1. Hoeveel 55-plussers zijn bij VDAB ingeschreven als werkzoekend (nominaal + percentage beroepsbevolking + verloop over laatste tien jaar)?

1. Hoeveel 55-plussers zijn bij VDAB ingeschreven als werkzoekend (nominaal + percentage beroepsbevolking + verloop over laatste tien jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 177 van PETER VAN ROMPUY datum: 13 december 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Werkgelegenheidsgraad 55-plussers - Evolutie Door de

Nadere informatie

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar.

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 684 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 26 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering werkzoekenden - Passende dienstbetrekking Sinds

Nadere informatie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU VAN HET ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU VAN HET ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE (CALog) - VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU - - In uitvoering van art. VII.10 UBPol organiseert de dienst

Nadere informatie

Bijkomende info. Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving:

Bijkomende info. Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving: Bijkomende info Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving: 1. Je hebt een diploma dat voldoet aan de voorwaarden voor het uitoefenen van het beschermd beroep van boekhouder, overeenkomstig artikel 50, 2

Nadere informatie

Onderneming - datum consulenten

Onderneming - datum consulenten Onderneming - datum consulenten Wat is Jobkanaal? Jobkanaal is een initiatief van Voka, Kamer van Koophandel, Gent Stad in Werking en de Vlaamse Overheid Sinds maart 2006 slaan Voka, Unizo en Verso de

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen?

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 704 van EMMILY TALPE datum: 6 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - Modaliteiten 1. Artikel 6 van het decreet betreffende

Nadere informatie

VR DOC.0620/1BIS

VR DOC.0620/1BIS VR 2018 0806 DOC.0620/1BIS DE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Visienota - Ontginnen buitenlands tewerkstellingspotentieel in Vlaanderen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

3 Selectie en selectiemiddelen

3 Selectie en selectiemiddelen 3 Selectie en selectiemiddelen Het werven van personeel is één, het selecteren ervan is een ander verhaal. Er zullen over het algemeen immers meer kandidaten zijn dan functies, en daarom moet er selectie

Nadere informatie

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015?

3. Hoeveel bedroeg de provinciale spreiding in absolute cijfers en het aantal unieke klanten ten aanzien van de beroepsactieve bevolking in 2015? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 279 van EMMILY TALPE datum: 29 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaanbegeleiding - Stand van zaken Op 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Coördinator technische dienst Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie?

INFORMATIEBERICHT. Coördinator technische dienst Graad B1-B3. Waaraan moet je voldoen om te mogen deelnemen aan de selectie? INFORMATIEBERICHT Coördinator technische dienst Graad B1-B3 Het gemeentebestuur Herne gaat over tot de aanwerving van een (m/v) coördinator technische dienst graad B1-B3 voltijdse contractuele functie

Nadere informatie

Deskundige B1 administratieve ondersteuning invoering datagegevensbeschermingsrichtlijn

Deskundige B1 administratieve ondersteuning invoering datagegevensbeschermingsrichtlijn In de 1000 scholen en voorzieningen van het GO!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, zijn we allemaal vip: unieke mensen met specifieke talenten, interesses en ambities. Met 36.000 medewerkers realiseert

Nadere informatie

Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center

Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center Wij zijn 1. Organisatie Ik werk bij deze organisatie Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen Deze aanvraag hoort tot de volgende behoefte Administratief

Nadere informatie

b) Hoeveel gebruikers van dienstencheques (aantal en aandeel) kiezen voor elektronische resp. papieren cheques?

b) Hoeveel gebruikers van dienstencheques (aantal en aandeel) kiezen voor elektronische resp. papieren cheques? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 8 van EMMILY TALPE datum: 4 oktober 08 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstencheques - Stand van zaken Nu het derde kwartaal van het

Nadere informatie

FAQ Bevordering niveau A

FAQ Bevordering niveau A FAQ Bevordering niveau A FAQ Bevordering niveau A 1 / 10 Inhoudsopgave DE EERSTE REEKS... 3 WAARUIT BESTAAT DE EERSTE REEKS?... 3 HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN?... 3 WIE KAN DEELNEMEN?... 4 WIE KAN NIET DEELNEMEN?...

Nadere informatie

INTERN KANDIDATUUR : INSPECTEUR (BASISKADER) Sessie 2017

INTERN KANDIDATUUR : INSPECTEUR (BASISKADER) Sessie 2017 De geïntegreerde politie organiseert selectieproeven, voorbehouden voor agenten van politie, met het oog op het rekruteren van kandidaten basiskader via bevordering door overgang naar een hoger kader.

Nadere informatie

Maaslands Huis INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES. Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel

Maaslands Huis INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES. Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel INFORMATIEBERICHT VERANTWOORDELIJKE RENOVATIES Graad A1a-A3a Voltijds Contractueel De coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk (CVBA SO),, erkend door de Vlaamse Regering en gevestigd te Maasmechelen

Nadere informatie

Dit was VDAB in Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening.

Dit was VDAB in Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening. Dit was VDAB in 2017 Bemiddelen is de kern van onze dienstverlening. Bemiddelen In essentie doen we aan matchmaking tussen werkgevers en werkzoekenden. Vertrekkend vanuit de vraag en de behoeften van de

Nadere informatie

Agentschap voor Natuur en Bos zoekt 1 groenarbeider voor Willebroek

Agentschap voor Natuur en Bos zoekt 1 groenarbeider voor Willebroek functiebeschrijving en selectiereglement /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Agentschap voor Natuur en Bos zoekt 1 groenarbeider voor Willebroek

Nadere informatie

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien.

Voor het jaar 2014 is in de opstart van individuele beroepsopleidingen (IBO) voorzien. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 64 van MARTINE TAELMAN datum: 17 oktober 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Tewerkstellingsmaatregelen voor jongeren - Stand van zaken

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2010-2011 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2010

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

In commissie van 10 oktober 2013 stelde de minister: Het verhogen van de efficiëntie van de VDAB-zoekmachine is een blijvende uitdaging.

In commissie van 10 oktober 2013 stelde de minister: Het verhogen van de efficiëntie van de VDAB-zoekmachine is een blijvende uitdaging. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 547 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 20 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Matchingtool Elise In commissie van 10 oktober

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo

Talent zoeken & vinden. Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo Talent zoeken & vinden Mieke Vertriest X-Trans Rachid Boumalek Jobkanaal Unizo VA C AT U R E v ÓÓr X-Trans zoekt chauffeur verwacht: Rijbewijs CE Ervaring Goede referenties Nederlandstalig Wonend in de

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair

INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR. Graad A1a-A3a voltijds statutair INFORMATIEBERICHT DIENSTHOOFD OMGEVING EN ECONOMIE/ OMGEVINGSMABTENAAR Graad A1a-A3a voltijds statutair Opgemaakt op 23/05/2019 voor gemeente Keerbergen VERTROUWELIJK Inleiding Het gemeentebestuur van

Nadere informatie

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks.

#INSPIRE PERSONEELSBELEID. #INSPIRE PERSONEELSBELEID // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE PERSONEELSBELEID #INSPIRE PERSONEELSBELEID Vindt u moeilijk uw weg in het opstarten van een personeelsbeleid? Wij geven graag enkele aandachtspunten mee die wettelijk verankerd zijn of die meehelpen

Nadere informatie

Bijkomende info. Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving:

Bijkomende info. Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving: Bijkomende info Voorwaarden: Voorwaarden via aanwerving: 1. Je hebt minimaal een bachelordiploma. 2. Je voldoet aan de vereisten over de taalkennis, opgelegd door de wetten op het gebruik der talen in

Nadere informatie

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten

nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Klachten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 559 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 april 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Klachten Indien iemand niet tevreden is over de

Nadere informatie

We vragen jouw de rubriek persoonlijke gegevens en gezinssituatie op deze pagina zelf al eens in te vullen: Intakeformulier

We vragen jouw de rubriek persoonlijke gegevens en gezinssituatie op deze pagina zelf al eens in te vullen: Intakeformulier + DOne+ staat voor Doorstroom naar het normale economische circuit. Het is een traject tijdens jouw tewerkstelling in de sociale economie met als doelstelling een duurzame job in de gewone normale economie.

Nadere informatie

Selectiereglement dossierbeheerder personeel

Selectiereglement dossierbeheerder personeel 1. Functiebeschrijving De dossierbeheerder maakt deel uit van de afdeling Personeel & Organisatie en werkt voor het personeelsbeheer en de loonadministratie nauw samen met de verantwoordelijke personeelsadministratie.

Nadere informatie

#INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK

#INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK // LIBERFORM.BE dit is wettelijk verplicht. Dit is zeker nodig. Handige tips & tricks. #INSPIRE DIVERSITEIT OP HET WERK In de bijlage van

Nadere informatie

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid

Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Projectmedewerker lokaal cultuurbeleid Voltijdse contractuele functie (B1 B3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Als projectwerker lokaal cultuurbeleid werk je mee aan de doelstellingen

Nadere informatie

nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Loopbaancheques - Stand van zaken

nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Loopbaancheques - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 761 van EMMILY TALPE datum: 4 september 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Loopbaancheques - Stand van zaken Sinds 1 juli 2013 werd

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. Bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. Bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum Bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een provincie Vlaams-Brabant Diversiteitsplan 2005-2007 Oprichting werkgroep diversiteit: kabinet gedeputeerde personeelsbeleid kabinet gedeputeerde sociale zaken

Nadere informatie

Bijkomende info. Voorwaarden:

Bijkomende info. Voorwaarden: Bijkomende info Voorwaarden: 1. Je hebt minstens een bachelordiploma. 2. Je bent houder van rijbewijs B. 3. Je voldoet aan de vereisten over de taalkennis, opgelegd door de wetten op het gebruik der talen

Nadere informatie

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in Antwerpen Grootstad. Wervingsprocedure B1 Contractueel

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in Antwerpen Grootstad. Wervingsprocedure B1 Contractueel Centrale administratie Selectiereglement VERPLEEGKUNDIGE in Antwerpen Grootstad Wervingsprocedure B1 Contractueel Kind en Gezin wil op korte termijn een betrekking van deskundige, functie verpleegkundige,

Nadere informatie

Advies. Vrijstelling van beschikbaarheid. Brussel, 14 november 2016

Advies. Vrijstelling van beschikbaarheid. Brussel, 14 november 2016 Advies Vrijstelling van beschikbaarheid Brussel, 14 november 2016 SERV_20161114_Vrijstelling van beschikbaarheid_adv.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209

Nadere informatie

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies

nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 574 van YASMINE KHERBACHE datum: 11 mei 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sanctioneringsbeleid VDAB - Sancties en transmissies Op

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Coördinator sport Graad A1-A3

INFORMATIEBERICHT. Coördinator sport Graad A1-A3 INFORMATIEBERICHT Coördinator sport Graad A1-A3 Het stadbestuur van Zottegem gaat voor haar autonoom gemeentebedrijf over tot de aanwerving van een (m/v) coördinator sport graad A1-A3 voltijdse contractuele

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker Centraal

Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Over Stura KU Leuven Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2011-2012 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2011

Nadere informatie

OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER. Graad B1-B3 Voltijds Statutair

OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER. Graad B1-B3 Voltijds Statutair OCMW Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT MAATSCHAPPELIJK WERKER Graad B1-B3 Voltijds Statutair 14 december 2018 Het OCMW van Sint-Martens-Latem gaat over tot de aanwerving van een (m/v) Maatschappelijk

Nadere informatie

Expert Protocollen en Beraadslagingen

Expert Protocollen en Beraadslagingen /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Voor de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB is Vlaanderen connect op zoek

Nadere informatie

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde. Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100%

Selectiereglement. VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde. Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100% Centrale administratie Selectiereglement VERPLEEGKUNDIGE in team Vilvoorde Wervingsprocedure B1 Contractueel vervangingsovereenkomst 100% Kind en Gezin wil op korte termijn een betrekking van deskundige,

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie

Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Kelly Frison Attaché selectie Kelly.frison@just.fgov.be Boekhouder/Financieel Deskundige (m/v) Voltijds - Nederlandstalig Bij de steundienst van het hof van cassatie Inhoud van de functie Profiel Werkgever

Nadere informatie

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie. Functiespecifieke wervingsprocedure D1

SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie. Functiespecifieke wervingsprocedure D1 Centrale administratie SELECTIEREGLEMENT ADMINISTRATIEF MEDEWERKER In de afdeling Personeel, Communicatie en K&G-Academie Functiespecifieke wervingsprocedure D1 Kind en Gezin wil op korte termijn 1 betrekking

Nadere informatie

Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening

Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening Afdelingshoofd Maatschappelijke Dienstverlening Voltijdse statutaire functie (A1 A3) Via aanwerving met aanleg wervingsreserve WAT HOUDT DE JOB IN? Je coördineert en leidt de afdeling maatschappelijke

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018 Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 Werkloosheidsgraad 9,% 8,% 7,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie