Zorg- en verzuimmanagement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorg- en verzuimmanagement"

Transcriptie

1 Zorg- en verzuimmanagement Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid Vanuit een integraal perspectief

2 Gezonde werknemers, weinig verzuim Uw belang is onze drijfveer Vitaliteit en weinig verzuim, dat is wat u als werkgever wenst voor uw personeel en bedrijfscontinuïteit. Door de verhoogde pensioenleeftijd moet men langer doorwerken en neemt het belang van vitaliteit en verzuimbeheersing toe. Toch beschouwen relatief weinig werkgevers het zorg- en verzuimbeleid als een strategische pijler binnen het bedrijfsbeleid. Dat is opmerkelijk want dit kan leiden tot onnodig hoge verzuimkosten. Maar hoe geeft u vorm aan een efficiënt zorg- en verzuimbeleid? Inzicht in verzuim is de eerste stap naar een gezonde organisatie. Weet u wat verzuim uw bedrijf kost? Biedt u uw werknemers de juiste zorg? Zijn uw zorg- en verzuimprocessen zo ingericht dat u regie heeft op de voortgang en kosten in uw verzuimdossiers? Dit zijn complexe vragen waar u als werkgever mee te maken heeft. Werkgeversadvies Mandema & Partners biedt u advies en oplossingen op maat. Het doel van onze dienstverlening is om voor u als werkgever onnodige kosten rond ziekte en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Hierbij maakt het niet uit of u eigenrisicodrager bent of niet. In beide gevallen gaat het om het verkrijgen van regie op de kosten en processen rond ziekte en arbeidsongeschiktheid. Integraal zorg- en verzuimmanagement Optimalisatie van uw bedrijfsvoering Integraal zorg- en verzuimmanagement is een expertise waarmee Mandema & Partners samen met u vorm geeft aan een efficiënt zorg- en verzuimbeleid. Dit beleid beslaat het hele traject van verzuim tot tijdelijke en blijvende arbeidsongeschiktheid. Hierin voegen wij oplossingen voor preventie en reductie van verzuim, procesoptimalisatie, financiering en werknemersvoorzieningen samen voor een zo optimaal mogelijke bedrijfsvoering. Totaalaanpak, efficiënte processen Wij geloven in een totaalaanpak waarbij alle verzuimfasen en processen onderling worden afgestemd met oog voor werknemer en organisatie. Hierbij is het van belang duidelijke rollen te formuleren voor alle betrokken partijen: de leidinggevende, HRM, arbodienstverlener, bedrijfsarts en casemanager. Vervolgens selecteren en koppelen wij zorgproviders en zorgen wij voor een efficiëntere inrichting van de verzuimprocessen en geldstromen. Zo geven wij vorm aan een goede procesinrichting en kunt u verzuim(kosten) beter beheersen en reduceren.

3 Terugdringen van verzuim Investeren in mens en organisatie Als werkgever bent u gebaat bij gezonde werknemers en zo min mogelijk verzuim. In veel organisaties ligt nog sterk de nadruk op het beperken en voorkomen van verzuim. In een integraal zorg- en verzuimbeleid gaan het streven naar goede bedrijfsresultaten en het investeren in een goede werkomgeving en zorgverzekering samen. Preventie en vitaliteit Niet alleen ziekte en verzuim verdienen aandacht, maar ook het werkklimaat en de blijvende gezondheid van de werknemer. Dit vraagt om investeringen in preventie en in de vitaliteit van uw werknemers. Zo voorkomt u verzuim in de toekomst. Bovendien bevordert het de productiviteit en de langdurige inzetbaarheid van uw werknemers. Denk aan investeringen in goede arbeidsomstandigheden, zoals goed afgestelde bureaus, een veilige werkplek en een open werksfeer. Daarnaast dragen extra voorzieningen zoals scholing, sportfaciliteiten en gezonde voeding, bij aan het welzijn van uw werknemers. Passende zorgverzekering Het is van belang dat er in alle verzuimfasen, van kort verzuim tot blijvende arbeidsongeschiktheid, binnen uw zorgverzekering een koppeling bestaat tussen het zorgaanbod van de verzekeraar en het type verzuim in uw bedrijf. Zo krijgen uw werknemers de juiste zorg en voorkomt u onnodige kosten. Kies daarom een zorgverzekering die past bij het type ziekteverzuim binnen uw bedrijf. Actieve verzuimbegeleiding Wij geloven dat een intensieve aanpak van verzuim bijdraagt aan het terugdringen van verzuim en arbeidsongeschiktheid, en re-integratie kan bespoedigen. Mandema & Partners adviseert u over een passende zorgverzekering, een veiligere en gezondere werkomgeving en de vitaliteit van uw werknemers. Ook toetsen wij of uw bedrijfsvoering voldoet aan de actuele wet- en regelgeving op het gebied van preventie.

4 Passende financiering Continuïteit en flexibiliteit Een passende financiering van uw bedrijfsvoering draagt bij aan de continuïteit en flexibiliteit van uw organisatie. De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid kunt u op twee manieren financieren: via UWV of als eigenrisicodrager. Welke financieringsvorm kiest u? Het 12-jaarsrisico Als werkgever draagt u de financiële verantwoordelijkheid voor de eerste twee jaar van verzuim (ZW) en vervolgens voor maximaal 10 jaar WGA-uitkering. Dit geldt zowel voor uw vaste als (fl) ex-medewerkers en ongeacht uw financieringskeuze. Ook heeft u een bepaalde re-integratieverantwoordelijkheid. Financieringswijze bepaalt de mate van regie Uw financieringskeuze bepaalt de mate van verantwoordelijkheid die u draagt maar ook de mate waarin u invloed kunt uitoefenen op het 12-jaarsrisico. U kunt uw ZW- en WGA-risico s afdekken door te financieren via UWV of door zelf te financieren. In dit laatste geval bent u eigenrisicodrager en heeft u de keuze om uw risico s geheel zelf te dragen of deels af te dekken met een verzekering. Publiek (UWV) Geen verantwoordelijkheden bij re-integratie Beperkte invloed op re-integratie en de bijbehorende kosten Privaat (ERD) Verantwoordelijkheid voor re-integratie (intensief traject) Meer regie op 12-jaarsrisico en de bijbehorende kostenbeheersing Gemak maar risico van hogere verzuimkosten Meer regie en lagere verzuimkosten Als u kiest voor verzekeren via UWV, is UWV verantwoordelijk voor de re-integratie van uw zieke werknemers. U kunt dan zelf weinig grip uitoefenen op het re-integratietraject. Kiest u voor eigenrisicodragerschap? Dan heeft u de re-integratie zélf in de hand. Hierdoor heeft u de mogelijkheid uw zieke werknemers actiever te begeleiden en te re-integreren. Zo houdt u zelf de regie en kunt u invloed uitoefenen op verzuim(kosten). Advies over financiering Mandema & Partners helpt u bij het maken van een passende financieringskeuze: één die aansluit op uw bedrijfssituatie, wensen en behoeften. Dit kan financiering via UWV of financiering als eigenrisicodrager zijn. In beide gevallen kunnen wij u adviseren en begeleiden. Denk aan advies over een passende verzekeraar, begeleiding bij de uitvoering van uw taken als eigenrisicodrager of controle van de uitvoering door UWV. Verder kijken, verder komen

5 Werknemersvoorzieningen Investeren in goed werkgeverschap De vitaliteit van uw werknemers kunt u vergroten door te investeren in extra voorzieningen zoals scholing, sportfaciliteiten en gezonde voeding. Dit helpt verzuim voorkomen en beperken. Raakt een van uw werknemers toch arbeidsongeschikt? Dan betekent dit voor uw werknemer vaak een forse achteruitgang in inkomen. U kunt deze inkomensterugval voor uw werknemers beperken door voorzieningen te treffen die het inkomen aanvullen. Hiermee biedt u uw werknemers niet alleen een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde, maar geeft u ook invulling aan goed werkgeverschap. Voorbeeld Inkomensachteruitgang bij arbeidsongeschiktheid Stel, uw werknemer raakt arbeidsongeschikt. Hij krijgt dan te maken met een inkomensachteruitgang van minimaal 30%. De Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (Wet WIA) biedt een voorziening van circa 70% van het wegvallende inkomen. Hier zijn echter voorwaarden aan verbonden. Wordt er onvoldoende gebruik gemaakt van de nog aanwezige arbeidscapaciteit? Of ligt het inkomen van de werknemer boven de loongrens van het Sociale Verzekeringsloon? Zo ja, dan krijgt uw werknemer met een veel grotere terugval in inkomen te maken. U kunt deze inkomensachteruitgang geheel of gedeeltelijk voor uw werknemers opvangen door een WIA-aanvullingsverzekering af te sluiten Op basis van uw wensen, behoeften en omstandigheden helpen wij u bij het kiezen van een mix van werknemersvoorzieningen.

6 Totaaloplossing op maat Verzorgen en ontzorgen Mandema & Partners gelooft in een integraal zorg- en verzuimmanagement: een totaalaanpak van zorg, verzuim en arbeidsongeschiktheid als effectief instrument voor het creëren van een gezonde werkomgeving en het terugdringen van verzuim(kosten). Stap 1 Inventarisatie en analyse van de huidige situatie Wij inventariseren de relevante wettelijke en collectieve arbeidsvoorwaardelijke kaders, uw zorg- en verzuimbeleid, processen, wensen en behoeften. Daarnaast maken wij een financiële analyse van uw verzuimkosten. Deze inventarisaties en financiële analyse voegen wij samen in een inventarisatierapport. Publiek (UWV) Stap 2 Stap 3 Onderzoek en advies Wij verrichten onderzoek en geven advies over de inrichting van uw zorg- en verzuimbeleid. Ons onderzoek kent deelonderzoeken voor werkgevers- en werknemersrisico s en dienstverleners. Deze deelonderzoeken zijn te combineren tot één adviesopdracht. Bemiddeling en implementatie Wij bemiddelen voor u bij de gewenste dienstverlener en verzorgen de implementatie van de gekozen oplossing. Ook begeleiden wij u bij de inrichting van de processen en ondersteunen wij u in de communicatie richting uw werknemers en OR. Stap 4 Beheer verzuimketen en verzekeringspakket Wij beheren uw verzekeringen en begeleiden u bij het managen van de verzuimketen. Regelmatig voeren wij een periodieke toetsing uit waarbij wij de gekozen oplossing toetsen aan de veranderde markt, wet- en regelgeving, uw wensen en behoeften. Meer informatie? Voor meer informatie over onze dienstverlening op het gebied van zorg en verzuim, kijkt u op onze website of neemt u contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Op vindt u ook informatie over onze zakelijke diensten op het gebied van risicomanagement en pensioen. Ook leest u daar over onze particuliere dienstverlening op het gebied van risicobeheersing en financiële planning info@mandema.nl Aan deze leaflet kunnen geen rechten worden ontleend. Mandema en Partners B.V. aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de eventuele onvolledigheid of de onjuistheid van de informatie en/of drukfouten, en de gevolgen daarvan.

Uw partner in Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim

Uw partner in Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim Bedrijfsbrochure Mandema & Partners Uw partner in Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim Een gezond bedrijf Uw zaken goed geregeld Een financieel gezond bedrijf met betrokken medewerkers, een laag

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn personeel

CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen

Nadere informatie

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid Toenemende werkdruk, krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken zijn een aantal van de factoren die steeds vaker leiden tot fysieke en psychische problemen bij

Nadere informatie

Beperken van de WGA kosten

Beperken van de WGA kosten Beperken van de WGA kosten De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn personeel

CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen

Nadere informatie

Arbeidskracht op Krachten. Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Arbeidskracht op Krachten. Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Arbeidskracht op Krachten Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Samen beter worden Het Beterschap

Samen beter worden Het Beterschap Een meetbare bijdrage aan de vitaliteit van uw bedrijf Preventie, tijdige signalering, persoonlijke begeleiding. Dat zijn de pijlers onder effectief verzuimbeleid. En daar knapt iedereen van op. Wat doet

Nadere informatie

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3

1. Ziektewet Vangnetregeling voor bepaalde groepen werknemers... 3 Ziektewet De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor Sociale Zekerheid

Nadere informatie

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever PersoneelsImpulz PersoneelsImpulz Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel PersoneelsImpulz biedt u Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen en beperken

Nadere informatie

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden.

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. Verzuimspecialist Wij helpen risico s te beheersen en helpen uw bedrijf gezond

Nadere informatie

VerzuimCompleet Voor een gezonde onderneming

VerzuimCompleet Voor een gezonde onderneming VerzuimCompleet Voor een gezonde onderneming Uw voordelen Simpel, efficient en betrouwbaar U wilt de risico s en de gevolgen van verzuim graag afgedekt hebben. Goed verzuimmanagement helpt daarbij en beïnvloedt

Nadere informatie

Verantwoordelijk ondernemen.

Verantwoordelijk ondernemen. Jouw verantwoordelijkheid, onze zorg Als werkgever ben je meer dan ooit verantwoordelijk voor de aanpak van ziekteverzuim. Het is daarom van belang dat je grip krijgt op het verzuim bij jouw werknemers.

Nadere informatie

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017

Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten. Mei 2017 Kennissessie: besparen op uw verzuimkosten Mei 2017 Update Mandema Sinds 1956, gevestigd in Den Haag Uw bedrijfscontinuïteit staat bij ons centraal Risicomanagement, Pensioen en Zorg & Verzuim Per 1 januari

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk

Nadere informatie

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever

PersoneelsImpulz. Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel. PersoneelsImpulz biedt u. Informatie voor de werkgever PersoneelsImpulz PersoneelsImpulz Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel PersoneelsImpulz biedt u Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen en te

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht.

Nadere informatie

VerzuimCare Voor een gezonde onderneming

VerzuimCare Voor een gezonde onderneming VerzuimCare Voor een gezonde onderneming Uw voordelen Simpel, efficient en betrouwbaar U wilt de risico s en de gevolgen van verzuim graag afgedekt hebben. Goed verzuimmanagement helpt daarbij en beïnvloedt

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Werkgevers Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Wat leest u in deze brochure? 01 Werkgevers Uitstapverzekering 3 02 U

Nadere informatie

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim

Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim Verslag van Mandema Update Zorg & Verzuim De overheid trekt zich steeds meer terug als het gaat om zaken rond ziekte en verzuim van werknemers. Na het ontstaan van het WAO-gat in 1993 is alles in een stroomversnelling

Nadere informatie

(deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA. Uitvoering door. Alles nog eens op een WGA moet en kan veel

(deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA. Uitvoering door. Alles nog eens op een WGA moet en kan veel Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA Als u kiest voor eigenrisicodragen, doet u dit vanuit de overtuiging dat u met een eigen oplossing

Nadere informatie

Uw toekomst vanuit een ander perspectief

Uw toekomst vanuit een ander perspectief Uw toekomst vanuit een ander perspectief Een financieel gezond bedrijf met betrokken medewerkers, een laag ziekte- en verzuimpercentage en alle bedrijfsrisico s onder controle. Als ondernemer of bestuurder

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Wat leest u in deze brochure? 01 U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 02 Verzuim WGA Compleet

Nadere informatie

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening

Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Ondersteunende WGA en Ziektewet dienstverlening Voor grote bedrijven vanaf 100 werknemers In deze brochure leest u welke ondersteuning u krijgt bij WGA en Ziektewet eigenrisicodragen. Ook leest u wat de

Nadere informatie

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid

ENgage dienstverlening. bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage dienstverlening bij 12-jaarsverantwoordelijkheid ENgage Werkgeversadvies ENgage voor uw organisatie ENgage adviseert vanuit een visie gericht op het beperken van bestaande, vaak onbekende kosten.

Nadere informatie

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Grip op Verzuim en WGA Met Grip op Verzuim en WGA heeft u de regie volledig in handen Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling,

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

WGA Beheerverzekering

WGA Beheerverzekering WGA Beheerverzekering De tijd dat de overheid zorgde voor de sociale zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor sociale

Nadere informatie

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Werken aan Werkvermogen Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt. Om dat mogelijk

Nadere informatie

Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017

Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017 Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017 ADVIES & DIENSTVERLENING Modernisering Ziektewet (BeZaVa) WGA vast - flex Wat betekent dit voor u? Betere producten, betere diensten. Slimmer werken. Aansluiten

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en

W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en Whitepaper BeZaVa - 2015 en verder. inclusief update W at vooraf ging Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Aanleiding hiervoor was

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft.

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Heeft u een WGA-Eigenrisicodragersverzekering bij Interpolis? En wilt

Nadere informatie

Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017

Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017 Veranderingen Sociale Zekerheid inkomen 2017 ADVIES & DIENSTVERLENING MODERNISERING ZIEKTEWET (BEZAVA) WGA VAST - FLEX Wat betekent dit voor u? Betere producten, betere diensten. Slimmer werken. Aansluiten

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Instemming OR : 12 december 2012 Vastgesteld College van Bestuur : 8 januari 2013 Kenmerk CvB vastgesteld : 20130142/CvB Afkomstig van : afdeling

Nadere informatie

ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019

ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019 ONTWIKKELINGEN WIA TRIPLE A & NATIONALE BORG 1 JULI 2019 Actualiteiten Samenhang Wet Arbeidsmarkt in Balans, MKB/loondoorbetaling en ZZP Andere Whk-berekening (formule en parameters) Instroom WIA Onderzoeken

Nadere informatie

Zijn alle veranderingen in de sociale zekerheid een bedreiging voor ons bedrijf. Of biedt het ons ook kansen?

Zijn alle veranderingen in de sociale zekerheid een bedreiging voor ons bedrijf. Of biedt het ons ook kansen? Inkomen en zorg Zijn alle veranderingen in de sociale zekerheid een bedreiging voor ons bedrijf. Of biedt het ons ook kansen? Alles over de Modernisering ziektewet (BeZaVa) en WGA vast flex. Voor welke

Nadere informatie

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure Informatie over de Pensioenverzekering Samen werken Hier aan kan re-integratie een sub kopje Informatiebrochure Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Wat kunt u van ons verwachten? 4 03 Wat verwachten

Nadere informatie

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren?

Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? Het 12-jaars risico bij ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Heeft u al nagedacht over het Ziektewet- en WGA-risico voor de komende jaren? 1 De werkgever betaalt de rekening Vanaf 1992: herziening sociale

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd)

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA Als u kiest voor eigenrisicodragen, doet u dit vanuit de overtuiging dat u met een eigen oplossing

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

WGA Financieringskeuze

WGA Financieringskeuze WGA Financieringskeuze Wanneer een medewerker na twee jaar ziekte gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt beoordeeld, krijgt hij recht op een WGA-uitkering. Als werkgever bent u daar tot tien jaar lang verantwoordelijk

Nadere informatie

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd)

Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Eigenrisicodragen WGA verzekering (deels verzekerd) Dé complete verzekeringsoplossing voor de Nieuwe WGA Als u kiest voor eigenrisicodragen, doet u dit vanuit de overtuiging dat u met een eigen oplossing

Nadere informatie

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA-bodemverzekering WGA-aanvullingsverzekering WIA-excedentverzekering Meer bestedingsruimte bij arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Arbeidsdeskundig casemanagement. Optimaal re-integreren.

Arbeidsdeskundig casemanagement. Optimaal re-integreren. Arbeidsdeskundig casemanagement Optimaal re-integreren. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 0,18% De gemiddelde

Nadere informatie

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Uitgevoerd door Linda Hoogervorst, student Hogeschool van

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

verzuim- & inkomensplan

verzuim- & inkomensplan verzuim- & inkomensplan één sluitende oplossing informatie voor de ondernemer verzuim- & inkomensplan aan u de keuze Ziekteverzuimverzekering: Avéro Achmea biedt een maatoplossing met twee dekkingsvormen.

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Van risico naar inzetbaarheid

Van risico naar inzetbaarheid Van risico naar inzetbaarheid Inzetbaarheid medewerkers benutten Geen onnodige instroom meer in de WGA en bevordering van uitstroom WGA! Otwin Nonnekes Adviseur Sociale Zekerheid Schadelastbeheersing Stelling

Nadere informatie

PRIVATISERING VAN DE WGA...

PRIVATISERING VAN DE WGA... PRIVATISERING VAN DE WGA... Wilt u voor verrassingen komen te staan? PRIVATISERING VAN DE WGA U bent werkgever. Continuïteit is voor uw bedrijf erg belangrijk. Maar het kan altijd gebeuren dat een medewerker

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Inhoud Even uw voordelen op een rij! 4 Als u al eigenrisicodrager bent of wilt worden. 5 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk Binnenkort voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal veranderingen door in de wijze waarop de WGA wordt gefinancierd. Deze wijzigingen maken het voor zorginstellingen aantrekkelijker

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Werkgevers Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Inhoud Werkgevers Uitstapverzekering 3 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

Goed verzekeren is een uitdagende onderneming

Goed verzekeren is een uitdagende onderneming Goed verzekeren is een uitdagende onderneming Verzekeren vraagt om kennis van zaken. In elke denkbare betekenis van het woord. Om verstand van verzekeren, maar eerst en vooral om kennis van u. Daarom willen

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte!

Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Hét Nedasco Inkomenseminar Brengt de inkomensmarkt naar grote hoogte! Opbouw Pakket Offertetool inkomen Schadebehandeling Ontwikkeling Concept Keuzevrijheid: modulaire opbouw Snelheid: direct premie berekenen

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als

Nadere informatie

UWV vordert WGA-uitkeringen met terugwerkende kracht... 2. UWV brengt flexwerkers in rekening... 3

UWV vordert WGA-uitkeringen met terugwerkende kracht... 2. UWV brengt flexwerkers in rekening... 3 UPDATE Nieuwsbrief april 2013 Mandema & Partners helpt u graag bij het interpreteren van de actualiteiten die voor u en voor uw bedrijf en werknemers relevant zijn. Wat betekenen de verschillende marktontwikkelingen

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en)

Verzuim management. Re-integratieondersteuning en vergoedingen. Samen met u werken aan re-integratie. Verzuimmanagement en uw verzekering(en) Verzuim management Re-integratieondersteuning en vergoedingen Verzuimmanagement van Nationale-Nederlanden is gericht op het snel en duurzaam aan het werk helpen van uw zieke werknemer. Hiervoor bieden

Nadere informatie

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP!

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! ZÉKER LEVEN Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! Wilt u continu voordelig verzekerd zijn van het beste advies, slimme alerts en onze proactieve begeleiding? Informeer dan vrijblijvend naar onze

Nadere informatie

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE

TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE TOTAALAANPAK VOOR VERZUIM IN DE MODE-, INTERIEUR-, TAPIJT- EN TEXTIELBRANCHE Hoe werkt de Verzuimaanpak van MODINT Arbo? Met de Verzuimaanpak van MODINT Arbo ondersteunt MODINT Arbo u bij verzuim in uw

Nadere informatie

Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet

Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet Daar word je samen beter van! Modernisering Ziektewet Verschillende vormen van wetgeving hebben er de afgelopen jaren voor gezorgd dat u als werkgever een grote rol speelt in het terugdringen van het aantal

Nadere informatie

Flexis VerzuimCare Voor een gezonde onderneming

Flexis VerzuimCare Voor een gezonde onderneming Flexis VerzuimCare Voor een gezonde onderneming Uw voordelen Simpel, efficient en betrouwbaar U wilt de risico s en de gevolgen van verzuim graag afgedekt hebben. Goed verzuimmanagement helpt daarbij en

Nadere informatie

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019

Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen. 31 januari 2019 Ontwikkelingen Verzuimverzekeringen 31 januari 2019 Introductie Angelo Wiegmans t Dorp 5 7 5384 MA Heesch T: 073-5217136 E: info@bedrijfplus.nl I: www.bedrijfplus.nl Advisering verzuimverzekering Wie is

Nadere informatie

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen Gemak, Eenvoud en Zekerheid Het Gezondernemingsplan is een combinatie van verzuimverzekeringen en verzuimmanagement van SFS Verzekeringen en het ArboFlexiPlan

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Inhoud U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 Verzuim WGA Compleet op een rij! 7 Goed om te

Nadere informatie

Van verzuim naar inzetbaarheid. Aon Verzuimadvies

Van verzuim naar inzetbaarheid. Aon Verzuimadvies Van verzuim naar inzetbaarheid Aon Verzuimadvies Van verzuim naar inzetbaarheid Dit is waar wij voor staan; het vergroten van de inzetbaarheid en maatschappelijke participatie van medewerkers. Met als

Nadere informatie

Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid!

Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid! Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid! Wat gaan wij vandaag brengen? - Vijf pijlers van Welzijn en impact op vitaliteit en productiviteit - Integrale (financiële) bouwstenen voor gezondheids-/vitaliteitsbeleid

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht. Wanneer u

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico

Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico meerjarig werkgeversrisico Informatie voor de werkgever Oplossingen voor 12-jarig werkgeversrisico Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers Gebundelde kracht VerzuimVizier ZW-eigenrisicoverzekering

Nadere informatie

inkomensverzekeringen

inkomensverzekeringen inkomensverzekeringen Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers Uw medewerker ziek of arbeidsongeschikt. Wat nu? Of u nu veel of weinig

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet en Basis Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als werkgever bent

Nadere informatie

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid Wij zijn SistersChange. Ervaren veranderaars. Enthousiaste verbeteraars. Sociale zekerheidskenners. Wij helpen de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren

Nadere informatie

Grip op arbeidsongeschiktheid

Grip op arbeidsongeschiktheid Grip op arbeidsongeschiktheid Bespaar op de arbeidsongeschiktheidspremies voor uw bedrijf Verzeker uw medewerkers tegen inkomensterugval Voorkom problemen met het UWV: voldoe aan alle eisen voor re-integratie

Nadere informatie

Ziektewet ERD in de praktijk

Ziektewet ERD in de praktijk Ziektewet ERD in de praktijk Inhoud 1. Over ActivaSZ - visie - privacy 2. De Ziektewet - wettelijk kader - eigenrisicodragerschap 3. Proces Ziektewet door ActivaSZ - tijdlijn - stappenplan - ontzorging

Nadere informatie

Grip houden op het twaalfjarig WGA-risico. Met een integrale visie op optimaal risicomanagement

Grip houden op het twaalfjarig WGA-risico. Met een integrale visie op optimaal risicomanagement Grip houden op het twaalfjarig WGA-risico Met een integrale visie op optimaal risicomanagement VvAA WGA Whitepaper Utrecht, mei 2016 2 Grip houden op het twaalfjarig WGA-risico Index Voorwoord 1. Ontwikkelingen

Nadere informatie

Zorgen voor uw werknemers is zorgen voor uw bedrijf

Zorgen voor uw werknemers is zorgen voor uw bedrijf Zorgen voor uw is zorgen voor uw bedrijf Natuurlijk wilt u als werkgever goede aan uw bedrijf binden. Door goed voor uw te zorgen, zorgt u ook voor (de continuïteit van) uw bedrijf. Bij goed werkgeverschap

Nadere informatie

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES

2 WET VERBETERING POORTWACHTER ARBO-ADVIES 2 WET VERBETERING ARBO-ADVIES WET VERBETERING (WVP) WET VERBETERING U bent als werkgever verplicht een zieke of arbeidsongeschikte werknemer te begeleiden naar passend werk, gedurende een periode van twee

Nadere informatie

Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan Anker Insurance Company n.v.

Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan Anker Insurance Company n.v. Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan-2019 Anker Insurance Company nv Wat vindt u waar? 1 Maritiem Verzuimsupport 3 11 Wie zijn wij? 3 12 Wie zijn belanghebbenden bij deze dienstverlening?

Nadere informatie

Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan Anker Verzekeringen n.v.

Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan Anker Verzekeringen n.v. Dienstverleningsafspraken Maritiem Verzuimsupport dva-aci-mvs jan-2018 Anker Verzekeringen nv Wat vindt u waar? 1 Maritiem Verzuimsupport 3 11 Wie zijn wij? 3 12 Wie zijn belanghebbenden bij deze dienstverlening?

Nadere informatie

Arbodienstverlening: waar zit de winst?

Arbodienstverlening: waar zit de winst? Arbodienstverlening: waar zit de winst? Door Carolina Verspuij, FNV Formaat, op vr, 14/02/2014-17:09, Werk en Veiligheid, Kerckebosch Achtergrondartikel Elke werkgever is volgens de arbowetgeving verplicht

Nadere informatie

Eigenrisicodragen Publieke of private verzekering? De keuze is aan u

Eigenrisicodragen Publieke of private verzekering? De keuze is aan u Eigenrisicodragen Publieke of private verzekering? De keuze is aan u UWV Werkgeverscongres 2016 Frank Gevers Programma Eigenrisicodragen werknemersverzekeringen Historisch perspectief Wet BEZAVA Eigenrisicodragen

Nadere informatie

VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR. Woensdag 3 juni 2015

VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR. Woensdag 3 juni 2015 VERZUIMMANAGEMENT EN DE ROL VAN ASSURANTIEADVISEUR Woensdag 3 juni 2015 Ed Slobbe 2002 Verzuim Beheer BV: 1 e in Nederland onafhankelijke verzuimbegeleiding; 2006 Arbo Rijnland BV 2015 Maatwerk Arbeidsadvies

Nadere informatie

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers

Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Re-integratieverplichting zieke ex-werknemers Op 1 januari 2013 is de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters (BeZaVa) ingevoerd. Eén van de uitgangspunten van deze wet is dat

Nadere informatie

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers UW MEDEWERKER ZIEK OF ARBEIDSONGESCHIKT. WAT NU? Of u nu veel

Nadere informatie

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering Uw voorbereiding op ons advies Alles over de WIA-verzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Bereid u goed voor 3 02 Dit doen wij 5 03 Dit doet u 6 04 Dit zijn de stappen 7 05 Het wettelijk kader 9 06

Nadere informatie

WET(SVOORSTEL) VERBETERING HYBRIDE MARKT WGA

WET(SVOORSTEL) VERBETERING HYBRIDE MARKT WGA WET(SVOORSTEL) VERBETERING HYBRIDE MARKT WGA Ondernemingsbeleid VERZEKERING RE-INTEGRATIEBELEID VERZUIMBELEID ARBOBELEID (PREVENTIE) 1 Publiek versus privaat WGA-vast (op basis van loonsom) Bron: UWV,

Nadere informatie

WIA-AANVULLINGSVERZEKERINGEN EN DE AANGEPASTE AOW-LEEFTIJD

WIA-AANVULLINGSVERZEKERINGEN EN DE AANGEPASTE AOW-LEEFTIJD WIA-AANVULLINGSVERZEKERINGEN EN DE AANGEPASTE AOW-LEEFTIJD Veel inkomensadviseurs hebben recent of in het verleden werkgevers geadviseerd op het gebied van aanvullende WIA-verzekeringen ten behoeve van

Nadere informatie

Inkomensverzekeringen

Inkomensverzekeringen Aon Hewitt Inkomensverzekeringen De oplossing voor inkomstenterugval van uw werknemers Risk. Reinsurance. Human Resources. Inkomensverzekeringen Werknemers zijn cruciaal voor de continuïteit en winstgevendheid

Nadere informatie