Van verzuim naar inzetbaarheid. Aon Verzuimadvies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van verzuim naar inzetbaarheid. Aon Verzuimadvies"

Transcriptie

1 Van verzuim naar inzetbaarheid Aon Verzuimadvies

2 Van verzuim naar inzetbaarheid Dit is waar wij voor staan; het vergroten van de inzetbaarheid en maatschappelijke participatie van medewerkers. Met als doel een gezonde en succesvolle organisatie met bevlogen en betrokken medewerkers. Wij geloven dat iedereen recht heeft om te werken, waarbij inzetbaarheid een basisvoorwaarde is voor iemands welzijn. Dit gaat verder dan fysieke en mentale gezondheid alleen. Bevlogenheid en de behoefte om mee te willen doen, bepalen in grote mate de energie bij medewerkers voor (werk)geluk en duurzame inzetbaarheid. Wij geloven erin dat we als volwassenen met elkaar over inzetbaarheid moeten praten, waarbij de leidinggevende en medewerker in de basis dit dialoog aangaan met elkaar. Daarnaast is de financiële impact van ziekteverzuim vaak groter dan u denkt. Als een van uw medewerkers ziek wordt, bent u verplicht om gedurende twee jaar ten minste 70% van het salaris door te betalen. Per dag kost een verzuimende medewerker gemiddeld al snel tussen EUR 250 en EUR 400 (loon, vervangingskosten, verlies aan productie, arbodienstverlening, etc.). Met deze kostenuitdaging in het achterhoofd én de veranderende arbeidsmarkt en wetgeving, wordt het in de komende jaren steeds belangrijker om uw medewerkers optimaal inzetbaar te laten zijn. Ook heeft de veranderende wet- en regelgeving en herzieningen van het sociaal stelsel impact op het voeren van uw verzuimbeleid. De wetgeving wordt steeds complexer en er ligt meer verantwoordelijkheid op uw schouders. En nog maar niet te spreken over de risico s die voor uw werknemers ontstaan. Zij moeten immers steeds langer doorwerken. Aon Verzuimadvies stuurt i.p.v. op verzuim, liever op de inzetbaarheid van uw werknemers. Het gaat er immers niet om wat uw werknemer niet meer kan, maar wat hij of zij nog wel kan. Door met elkaar de dialoog aan te gaan over inzetbaarheid, wordt verzuim voor u stuurbaar. Kortom, genoeg redenen om uw verzuimproces goed in te richten. Wij leggen in het kort uit wat Aon Verzuimadvies daarin kan betekenen. De druk bij werkgevers om de schadelast te beperken en medewerkers inzetbaar te houden neemt alsmaar toe. Dit komt door de vergrijzing, toenemende zorgkosten en premiedifferentiatie voor de Ziektewet en arbeidsongeschiktheid. Er is een dreigend tekort aan bedrijfsartsen en het model met de verzuimadviseur op de voorgrond komt steeds vaker voor. Met een verzuimadviseur heeft u sneller zicht op de achterliggende oorzaken van verzuim. Medewerkers zijn steeds minder goed aanvullend verzekerd, met als gevolg dat zij de zorgkosten niet kunnen betalen. Stel daarom beleid op om te bepalen wat u doet als medewerkers zich bij u melden voor een vergoeding van deze kosten. Een blijvend en stabiel laag verzuim kan alleen tot stand komen in gezonde organisaties, waarin goed werkgeverschap, aandacht en ondersteuning voor medewerkers centraal staan

3 Grip op uw verzuim Wellicht bent u niet altijd op de hoogte van wat mag en wat moet. Weet u bijvoorbeeld welke eisen de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG of GDPR) aan uw organisatie stelt? En worstelt u met het vraagstuk over hoe kritisch u kunt zijn op de inzetbaarheid van medewerkers bij re-integratie? Tegelijkertijd wordt u geconfronteerd met de gevolgen van het verzuim en kijkt u soms machteloos toe terwijl medewerkers steeds meer in de medische wereld terechtkomen. Wat kunt u als niet-medicus doen om deze situatie te voorkomen? Sturen op gedragsverandering Verzuim is een uitvloeisel van een aantal samenhangende componenten: bedrijfscultuur en leiderschap; gedrag en keuzes (op allerlei gebieden) van medewerkers en management. Sturen op een positieve gedragsverandering, met de focus op de inzetbaarheid van de medewerker is daarom belangrijk. Tegen iemand met een gebroken been zeggen Je kunt toch wel zitten? Dan laat ik je halen en brengen en dan werk je aan je computer is simpel en ligt voor de hand. Aan iemand vanuit oprechte interesse de vraag stellen waarom hij of zij zelf niet met dit voorstel gekomen is, legt meteen de diepere laag open. Het is daarom belangrijk, zelfs noodzakelijk, om er vanuit de organisatie van alles aan te doen om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en daarmee langer werken mogelijk te maken. In gesprek gaan met medewerkers over de eigen verantwoordelijkheid om gezond en fit te blijven (en hier ook eisend in te durven zijn), vereist een totaal nieuwe dimensie. Ga in gesprek en biedt maatwerk Waar bij het ene bedrijf meer aandacht zou moeten zijn voor de bedrijfscultuur en leiderschap, is elders aandacht nodig voor ergonomie, meer eigen verantwoordelijkheid en levensstijl. Op de ene locatie/afdeling dient misschien extra training voor leidinggevenden plaats te vinden of dienen informatiebijeenkomsten voor medewerkers georganiseerd te worden, terwijl elders de werkdruk te hoog is en daar een interventie op ingezet moet worden. Aandacht voor verzuim vereist dus maatwerk. Ga uit van de integriteit van je medewerker (stop bijvoorbeeld met controleren of iemand echt ziek is) en biedt een veilige setting om gezamenlijk te kijken naar welke werkmogelijkheden iemand nog heeft. Ga in gesprek over het werk, eigenaarschap en verantwoordelijkheden in plaats van in te gaan op de klacht. Verzuimregistratie Om de begeleiding efficiënt en goed te kunnen borgen, maken we gebruik van een verzuimregistratiesysteem. Dit systeem biedt de mogelijkheid voor alle betrokkenen in een verzuimdossier om, binnen hun eigen autorisatieniveau, informatie te lezen, toe te voegen of te bewerken. Daarbij biedt het verzuimsysteem volop mogelijkheden voor specifieke managementrapportages of koppeling met uw personeelsinformatiesysteem. Het systeem is volledig ontwikkeld en gecertificeerd volgens de wettelijke vereisten rond de bescherming van persoonlijke gegevens.

4 Integrale aanpak Aon Verzuimadvies Omdat de bedrijfsarts niet de belangrijkste schakel is in het proces, werken onze verzuimadviseurs onder taakdelegatie van de interne medisch adviseur (ook bedrijfsarts) en wordt de bedrijfsarts in specifieke en noodzakelijke situaties ingezet. De verzuimadviseurs hebben minimaal een relevante HBO-opleiding en zijn getraind in communicatie, coaching en het sturen op gedrags- en cultuurverandering. Omdat de bedrijfsarts niet de belangrijkste schakel is in het proces, werken onze verzuimadviseurs nauw samen met de interne medisch adviseur en wordt de bedrijfsarts in specifieke en noodzakelijke situaties ingezet. De verzuimadviseurs zijn niet noodzakelijk medisch geschoolde mensen, maar hebben minimaal een relevante HBO-opleiding en zijn getraind in communicatie, coaching en het sturen op gedragsen cultuurverandering. Coaching en re-integratieplannen Veel verzuim is namelijk gedragsgerelateerd en daardoor beïnvloedbaar. Om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk krijgen, stellen onze verzuimadviseurs een re-integratieplan op. Ook coachen en adviseren zij u in het verdere re-integratietraject. Met Aon Verzuimadvies heeft u altijd inzicht in het verzuim binnen uw organisatie. Wij analyseren de oorzaak van het verzuim en ondersteunen u bij het terugdringen van dit verzuim. U krijgt een vaste verzuimadviseur toegewezen, die goed op de hoogte is van uw situatie. Zo beperkt Aon samen met u efficiënt de verzuimkosten voor uw organisatie. Maatwerk Invloed op verzuimcijfer Preventief werken aan verzuimreductie Wij geloven dat het verzuimpercentage binnen uw organisatie omlaag kan. Met de juiste benadering, communicatie en evaluatie is veel mogelijk. Samen met u willen we niet alleen gaan voor een verlaging, maar vooral voor een blijvend laag verzuimpercentage. Dit doen we door het verzuim (preventief) aan te pakken. Wij vinden een intensief partnership belangrijk, waardoor wij (pro-)actief kunnen acteren op verzuimsignalen.

5 Wat biedt Aon Verzuimadvies nog meer? Integrale aanpak Een integrale aanpak met de focus op duurzame inzetbaarheid; verzuim, ZW/WGA en zorg geregeld onder één dak. Zo behaalt u maximaal resultaat, omdat de verschillende onderdelen goed op elkaar aansluiten. Onafhankelijk Als bemiddelaar heeft Aon geen belang bij de uitvoering van keuringen, behandelingen of re-integratiewerkzaamheden. Dat stelt ons in staat u onafhankelijk te adviseren. Voordelige oplossing Onze claimdesk zoekt met u naar de meest voordelige oplossing. Zo onderhandelen wij met uw zorg- en WGA-verzekeraar over de vergoeding van behandelingen. Alles met als doel te voorkomen dat een medewerker langdurig uitgeschakeld is. Preventie Door middel van Preventief Medisch Onderzoek (PMO) en Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E) helpt Aon u om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen. Maatwerk Om het verzuimadvies aan te laten sluiten bij uw wensen, leveren wij maatwerk-dienstverlening. Coaching Onze experts adviseren u/uw leidinggevenden over wat zij wel en niet mogen vragen aan medewerkers die zich ziekmelden. Ook denken zij actief mee over mogelijkheden om uw zieke medewerkers weer duurzaam aan het werk te krijgen. Invloed op verzuimcijfer In verband met de privacywetgeving mag u een gedeeltelijke herstelmelding niet meer zelf afstemmen met uw medewerker. Door de verlengde armconstructie heeft u een korte lijn naar de gedeeltelijk herstelmelding en dus invloed op uw verzuimcijfer en verhogen van de inzetbaarheid van uw medewerker. Eén vast aanspreekpunt U heeft uw eigen verzuimadviseur die altijd op de hoogte is van wat er bij uw bedrijf speelt. Onze verzuimadviseur adviseert en communiceert alle acties binnen het proces van ziekteverzuim. Poortwachtergarantie U voldoet aan alle wet- en regelgeving op het gebied van ziekteverzuim (mits u alle adviezen van Aon Verzuimadvies tijdig heeft opgevolgd).

6 Over Aon Aon plc (NYSE:AON) is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon analyseert de personele risico s en bedrijfsrisico s, geeft passend risicoadvies, zorgt voor de (financiële) oplossing en staat klanten bij als een incident de bedrijfscontinuïteit bedreigt. Zo helpen wij klanten succesvol te ondernemen. Aon heeft in Nederland 15 locaties met medewerkers en wereldwijd meer dan medewerkers in ruim 120 landen. Ga voor meer informatie naar Aon Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze rapportage mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Aon. Meer informatie over verzuim Aon Verzuimadvies-V2

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Aon verzuimadvies Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht.

Nadere informatie

Krijg grip op verzuim

Krijg grip op verzuim Aon Hewitt Krijg grip op verzuim Risk. Reinsurance. Human Resources. Krijg grip op verzuim Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is dat u uw verzuimproces goed heeft ingericht. Wanneer u

Nadere informatie

Arbodienstverlening. Verzuim verminderen.

Arbodienstverlening. Verzuim verminderen. Arbodienstverlening Verzuim verminderen. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 3 dagen Ziekteverzuim? Wij brengen

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid.

Wij zijn Keerpunt. Inzetten op inzetbaarheid. Wij zijn Keerpunt Inzetten op inzetbaarheid. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 46.000 Wij werken voor 46.000

Nadere informatie

Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness. WGA-hiaatverzekering. voor extra inkomenszekerheid. Risk. Reinsurance. Human Resources.

Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness. WGA-hiaatverzekering. voor extra inkomenszekerheid. Risk. Reinsurance. Human Resources. Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness WGA-hiaatverzekering voor extra inkomenszekerheid Risk. Reinsurance. Human Resources. Corporate Wellness Werknemers zijn cruciaal voor uw continuïteit

Nadere informatie

Zorg- en verzuimmanagement

Zorg- en verzuimmanagement Zorg- en verzuimmanagement Regie op verzuim en arbeidsongeschiktheid Vanuit een integraal perspectief Gezonde werknemers, weinig verzuim Uw belang is onze drijfveer Vitaliteit en weinig verzuim, dat is

Nadere informatie

OVER UW PENSIOEN TCPM Mei Prepared by Aon Retirement & Investment

OVER UW PENSIOEN TCPM Mei Prepared by Aon Retirement & Investment OVER UW PENSIOEN TCPM Mei 2019 Prepared by Aon Retirement & Investment WAT IS PENSIOEN? 68 HOE BOUW JE PENSIOEN OP? AOW Opbouw in 50 jaar AOW-leeftijd in stappen omhoog AOW-leeftijd 2021: 67 jaar AOW-leeftijd

Nadere informatie

Arbodienstverlening Keerpunt 2019

Arbodienstverlening Keerpunt 2019 Informatiekaart Arbodienstverlening 2019 Ziekte van een werknemer is niet prettig; niet voor uw werknemer, maar ook niet voor u. Zeker niet wanneer er sprake is van langdurig verzuim. U en uw werknemer

Nadere informatie

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport.

Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Hou de vaart erin. Met verzuimspecialist Gezond Transport. Gezond Transport: dé verzuimspecialist voor transport en logistiek. Uw bedrijf werkt op het gebied van transport en logistiek en u bent op zoek

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden.

financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. financiële risico s afdekken Sazas helpt u verder met verzekeringen en verzuimoplossingen om uw bedrijf gezond te houden. Verzuimspecialist Wij helpen risico s te beheersen en helpen uw bedrijf gezond

Nadere informatie

Inkomensverzekeringen

Inkomensverzekeringen Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Inkomensverzekeringen De oplossing voor inkomstenterugval van uw werknemers Risk. Reinsurance. Human Resources. Corporate Wellness Werknemers zijn

Nadere informatie

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT

samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT samen op weg naar een gezonde en wendbare organisatie VINCIO GOOD TO GREAT VINCIO kijkt naar het individu met de visie van de organisatie als basis. Hoe komen we van een moeten naar een willen werken.

Nadere informatie

Excellente schadebehandeling door specialisten

Excellente schadebehandeling door specialisten Aon Risk Solutions Claims Department Excellente schadebehandeling door specialisten Beperk de impact van schade op uw onderneming Risk. Reinsurance. Human Resources. De impact van schade Een schade aan

Nadere informatie

Preventie en verzuimkosten

Preventie en verzuimkosten Preventie en verzuimkosten Risico ontstaat door het niet weten wat je aan het doen bent (Warren Buffet) Pascalle Smit Strategisch adviseur duurzame inzetbaarheid Ervaring Goede hulp bij ontslag scheelt

Nadere informatie

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid Toenemende werkdruk, krapte op de arbeidsmarkt en langer doorwerken zijn een aantal van de factoren die steeds vaker leiden tot fysieke en psychische problemen bij

Nadere informatie

Arbeidsdeskundig casemanagement. Optimaal re-integreren.

Arbeidsdeskundig casemanagement. Optimaal re-integreren. Arbeidsdeskundig casemanagement Optimaal re-integreren. Ook als het even niet meer werkt. In cijfers 8,3 Werkgevers geven ons een 8,3 voor onze dienstverlening. Daar zijn we trots op! 0,18% De gemiddelde

Nadere informatie

Ondernemen is risico s

Ondernemen is risico s CZ Verzuimmanagement 2014 Ondernemen is risico s beheersen Maatwerk in verzuimmanagement Hoe krijg je een verzuimende medewerker zo spoedig mogelijk, op een verantwoorde wijze, aan het werk? Een vraag

Nadere informatie

Verzuim & WGA.IN CONTROL

Verzuim & WGA.IN CONTROL Aon Risk Solutions Health & Benefits Corporate Wellness Verzuim &.IN CONTROL Eén loket voor al uw zaken rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid Risk. Reinsurance. Human Resources. Cerr ovit Aut Vedae Hsum

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct

Nadere informatie

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid

Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren van de lasten van verzuim en arbeidsongeschiktheid Wij zijn SistersChange. Ervaren veranderaars. Enthousiaste verbeteraars. Sociale zekerheidskenners. Wij helpen de inzetbaarheid van werknemers te verbeteren. Inzetbaarheid verbeteren door het reduceren

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn personeel

CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen

Nadere informatie

Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v.

Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v. Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v. - Werkgever Arbodienst Bedrijfsarts Verzekeraar In business for people. Inhoud 3 Inleiding 4 Doel van deze whitepaper 5 Werkgevers domein 7 Arbodiensten domein

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als

Nadere informatie

Ik ben Eigenrisicodrager en nu?

Ik ben Eigenrisicodrager en nu? Ik ben Eigenrisicodrager en nu? Wanneer u dit leest heeft u ervoor gekozen om eigenrisicodrager te worden voor de WGA. Waarschijnlijk is dit een overwogen keuze geweest waarbij u zich ook heeft laten informeren

Nadere informatie

Onderwerp basiscontract

Onderwerp basiscontract Checklist basiscontract Een basiscontract voor arbodienstverlening wil helderheid geven aan alle betrokkenen. Het is gebaseerd op de wet- en regelgeving en de minimale eisen waaraan een contract tussen

Nadere informatie

WERKNEMERS ZELF AAN DE SLAG MET HUN DUURZAME INZETBAARHEID

WERKNEMERS ZELF AAN DE SLAG MET HUN DUURZAME INZETBAARHEID HEALTH WEALTH CAREER MERCER WERKNEMERS- ONDERZOEK SERIES WERKNEMERS ZELF AAN DE SLAG MET HUN DUURZAME INZETBAARHEID DUURZAME INZETBAARHEID PRODUCTIEVE, GEMOTIVEERDE EN GEZONDE WERKNEMERS DIE IN STAAT ZIJN

Nadere informatie

JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT. Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk

JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT. Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk JE BOEKT RESULTAAT ALS IEDEREEN ER STAAT Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk Een wereld in volle beweging 4 Mensura helpt u meetbare resultaten te behalen 6 Mensura in cijfers

Nadere informatie

Verzuimverzekering met arbodienstverlening

Verzuimverzekering met arbodienstverlening VERZUIMVERZEKERING Informatie voor de werkgever Verzuimverzekering met arbodienstverlening Persoonlijke ondersteuning en budgetten voor preventie en re-integratie 2 De complete verzuimoplossing Persoonlijke

Nadere informatie

Beperken van de WGA kosten

Beperken van de WGA kosten Beperken van de WGA kosten De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels voor

Nadere informatie

Aon Global Risk Consulting Cyber Practice Privacy Services

Aon Global Risk Consulting Cyber Practice Privacy Services Aon Global Risk Consulting Cyber Practice Privacy Services Bent u klaar voor de Europese Privacy Verordening? Wat de verzwaring van de privacywetgeving betekent voor uw organisatie en welke acties u moet

Nadere informatie

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid

Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen. Gemak, Eenvoud en Zekerheid Wie kiest voor continuïteit, kiest voor Gezondernemen Gemak, Eenvoud en Zekerheid Het Gezondernemingsplan is een combinatie van verzuimverzekeringen en verzuimmanagement van SFS Verzekeringen en het ArboFlexiPlan

Nadere informatie

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Grip op Verzuim en WGA Met Grip op Verzuim en WGA heeft u de regie volledig in handen Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling,

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet en Basis Maatwerk in verzuimbegeleiding Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. Dit raakt direct uw bedrijfsvoering. Als werkgever bent

Nadere informatie

Doel Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en bij verzuim het zo spoedig mogelijk reintegreren van een arbeidsongeschikte medewerker.

Doel Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en bij verzuim het zo spoedig mogelijk reintegreren van een arbeidsongeschikte medewerker. Titel Ziekteverzuimbeleid Doelgroep Medewerkers van het Westfriesgasthuis Doel Het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en bij verzuim het zo spoedig mogelijk reintegreren van een arbeidsongeschikte medewerker.

Nadere informatie

Verzuim. Willy Zwager en Marco Boerlage. Woerden, 13 oktober 2016

Verzuim. Willy Zwager en Marco Boerlage. Woerden, 13 oktober 2016 Verzuim Willy Zwager en Marco Boerlage Woerden, 13 oktober 2016 1 2 Intelligentie door technologie Voorstellen Willy Zwager Register Casemanager TBI Vitaal Sinds 2006 in dienst van Croonwolter&dros Ik

Nadere informatie

CompleetVerzekerd Mijn personeel

CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel CompleetVerzekerd Mijn personeel Hét verzekeringspakket voor bedrijven met personeel Financiële zekerheid voor u en uw werknemers Dienstverlening om verzuim te voorkomen

Nadere informatie

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon

Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Verzuimbeleid MBO Amersfoort Colofon Uitgave : MBO Amersfoort Instemming OR : 12 december 2012 Vastgesteld College van Bestuur : 8 januari 2013 Kenmerk CvB vastgesteld : 20130142/CvB Afkomstig van : afdeling

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Basis

Tarievenbrochure Garant Basis Volledig eigen regie Vanaf 1,40 p.m.p.m Tarievenbrochure Garant Basis BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Basis Naadloos aansluitend op kennis en ervaring bij

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

e-arbo HumanCapitalCare Organisaties en werknemers

e-arbo HumanCapitalCare Organisaties en werknemers e-arbo HumanCapitalCare HumanCapitalCare wil werkgevers en werknemers ondersteunen en adviseren op het gebied van arbeid, vitaliteit en gezondheid. Omdat energieke en productieve medewerkers de motor zijn

Nadere informatie

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ

Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Vitaal Verzuimmanagement De arbodienst van VGZ Ziek zijn overkomt je, hoe je hiermee omgaat, is gedrag. Gedrag is grotendeels beïnvloedbaar. Er is altijd een keuzemoment om met klachten (beperkingen) te

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Basis abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Werken aan Werkvermogen. Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Werken aan Werkvermogen Verzuimkosten beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt. Om dat mogelijk

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

Ontwikkelingen duurzame inzetbaarheid. Hoe houd ik mijn medewerkers gelukkig en mijn bedrijf vitaal?

Ontwikkelingen duurzame inzetbaarheid. Hoe houd ik mijn medewerkers gelukkig en mijn bedrijf vitaal? Ontwikkelingen duurzame inzetbaarheid Hoe houd ik mijn medewerkers gelukkig en mijn bedrijf vitaal? BZW, 21 oktober 2016 drs. Esther Wegter-Hilbers sr. adviseur A&O / gezondheidswetenschapper HumanCapitalCare,

Nadere informatie

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers

Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Wat weet u over ziekteverzuim en inkomensverzekeringen? Een onderzoek naar de kennis van regels en verantwoordelijkheden over zieke werknemers Uitgevoerd door Linda Hoogervorst, student Hogeschool van

Nadere informatie

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement

Zorgen voor is vooruitkijken. CZ Diensten en tarieven 2014. Gezondheids- en verzuimmanagement CZ Diensten en tarieven 2014 Zorgen voor is vooruitkijken Gezondheids- en verzuimmanagement Hier vindt u een overzicht van alle diensten van CZ op het gebied van arbo-, gezondheids- en verzuim management.

Nadere informatie

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige De arbeidsdeskundige en PSA Patrick Ox - arbeidsdeskundige Expereans: even voorstellen Expertisecentrum voor verzuim-, re-integratievraagstukken en Arboconcepten Nieuwe Stijl. Onafhankelijk, landelijk,

Nadere informatie

Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle

Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle Abonnement Verrichtingen van WorkingStyle U hebt weinig verzuim en u weet zelf heel goed wat verzuimbegeleiding inhoudt en daarvoor wilt u alles zelf regelen. Ook wilt u voldoen aan de wettelijke eisen

Nadere informatie

Arbeidsdeskundig Casemanagement: specialiteit van Keerpunt

Arbeidsdeskundig Casemanagement: specialiteit van Keerpunt Arbeidsdeskundig Casemanagement: specialiteit van Keerpunt Binnen de re-integratiebegeleiding van Keerpunt staat arbeidsdeskundig casemanagement centraal. Iedere zieke medewerker heeft een eigen verhaal

Nadere informatie

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN MeetUp Verzuim INZICHTEN & AANPAK! Draag bij aan de aanpak van verzuim! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN Inleiding Het (langdurig) verzuim in de VVT stijgt de laatste paar jaar gestaag. De sociale partners

Nadere informatie

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015

Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Informatie werkgevers fullservice verzuimbegeleiding 2015 Contactgegevens: WorkingStyle BV Lierseschans 13 3432 ET NIEUWEGEIN Telefoonnummer: (030) 606 29 29 Mailadres: info@workingstyle.nl of verzuim@workingstyle.nl

Nadere informatie

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET

Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief ALS HET ANDERS KAN MOET JE HET OOK ANDERS DOEN DE ARBODIENST DIE HET ANDERS DOET Zorg Exclusief Dienstverlening Flexibele inzet van een vaste bedrijfsarts - op vaste dagdelen per week op

Nadere informatie

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen

VNV ZorgPortaal. VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding. Volledige inzet casemanager. Verzuimapplicatie. Registratie ziek en herstelmeldingen VNV ZorgPortaal VNV ZorgPortaal Arbo & verzuimbegeleiding Volledige inzet casemanager Verzuimapplicatie Registratie ziek en herstelmeldingen Probleemanalyse en advies bedrijfsarts Opstellen concept Plan

Nadere informatie

Home MUTSAERS & SLOOT. Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen. Langvennen Oost DR Oisterwijk Tel:

Home MUTSAERS & SLOOT. Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen. Langvennen Oost DR Oisterwijk Tel: Home MUTSAERS & SLOOT Zelfstandige bedrijfs- en verzekeringsartsen Langvennen Oost 147 5061 DR Oisterwijk Tel: 013-5210488 e-mail: info@mutsaers-sloot.nl Mutsaers & Sloot - Langvennen Oost 147-5061 DR

Nadere informatie

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING

DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING DIENSTENPAKKET VERZUIMBEGELEIDING Wie is BeeActive? BeeActive levert diensten op het gebied van personeelszaken en verzuimmanagement. Met onze korte lijnen en betrokken aanpak zorgen wij voor snelle en

Nadere informatie

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West

Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West BELASTBAARHEIDSMANAGERS benut uw mogelijkheden 1 Re-integratie & Preventie mogelijkheden ARBO West Ons credo is: ARBO West Benut Uw Mogelijkheden. Hiermee

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR WERKGEVERS

INFORMATIE VOOR WERKGEVERS INFORMATIE VOOR WERKGEVERS DÉ SPECIALIST IN NAZORG! Copyright MHS-01102017 Behoudens uitzonderingen door de Wet gesteld mag zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende(n) op het auteursrecht,

Nadere informatie

Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v.

Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v. CONCEPT WHITEPAPER Domeinen binnen Unit4 VerzuimSignaal t.b.v. - Werkgever Arbodienst Verzekeraar Bedrijfsarts In business for people. Inhoud 3 Inleiding 4 Doel van deze whitepaper 5 Werkgevers domein

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant

Tarievenbrochure Garant Tarievenbrochure Garant Vanaf 4,25 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Het meest gekozen basispakket met eerstelijns ondersteuning Voor klanten die

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst

Toelichting op de overeenkomst Toelichting op de overeenkomst Wettelijke taken Werkgevers zijn wettelijk verplicht om zich door deskundigen te laten bijstaan voor vijf taken: Ziekteverzuimbegeleiding Bieden van de mogelijkheid voor

Nadere informatie

Dit privacy reglement gaat over het verwerken van persoonsgegevens door Verzuim aan Z.

Dit privacy reglement gaat over het verwerken van persoonsgegevens door Verzuim aan Z. PRIVACY REGLEMENT Verzuim aan Z per 01-09-2018 Visie op privacy Verzuim aan Z is een dienstverlener op het gebied van HR, Verzuim en Re-integratieadvies. Tijdens het verrichten van deze diensten worden

Nadere informatie

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure Informatie over de Pensioenverzekering Samen werken Hier aan kan re-integratie een sub kopje Informatiebrochure Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Wat kunt u van ons verwachten? 4 03 Wat verwachten

Nadere informatie

Verantwoordelijk ondernemen.

Verantwoordelijk ondernemen. Jouw verantwoordelijkheid, onze zorg Als werkgever ben je meer dan ooit verantwoordelijk voor de aanpak van ziekteverzuim. Het is daarom van belang dat je grip krijgt op het verzuim bij jouw werknemers.

Nadere informatie

MKB-ondernemer geeft grenzen aan

MKB-ondernemer geeft grenzen aan M0040 MKB-ondernemer geeft grenzen aan Reactie van MKB-ondernemers op wetswijzigingen in sociale zekerheid Florieke Westhof Peter Brouwer Zoetermeer, 0 april 004 MKB-ondernemer geeft grenzen aan Ondernemers

Nadere informatie

Arbodienstverlening: waar zit de winst?

Arbodienstverlening: waar zit de winst? Arbodienstverlening: waar zit de winst? Door Carolina Verspuij, FNV Formaat, op vr, 14/02/2014-17:09, Werk en Veiligheid, Kerckebosch Achtergrondartikel Elke werkgever is volgens de arbowetgeving verplicht

Nadere informatie

PORTFOLIO. Projecten middels ESF subsidie duurzame inzetbaarheid

PORTFOLIO. Projecten middels ESF subsidie duurzame inzetbaarheid PORTFOLIO Projecten middels ESF subsidie duurzame inzetbaarheid ESF SUBSIDIE Waarom investeren in duurzame inzetbaarheid? Vergrijzing, de verhoogde pensioenleeftijd en de snelle veranderingen in de maatschappij

Nadere informatie

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Partners: Inhoud presentatie Belangrijke aspecten bij verandering verzuim De belangrijkste actoren Hoe houd je goede resultaten vast Vragen/opmerkingen

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015

Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Tarievenlijst Ontzorgdesk Ontzorg abonnement 2015 Algemeen Ontzorgdesk is een allround dienstverlener op gebied van personeelszaken waarbij het zwaartepunt ligt op het beheersen van verzuim. Hiervoor maken

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Verzuimaanpak. Koninklijke Burger Groep B.V.

Verzuimaanpak. Koninklijke Burger Groep B.V. Verzuimaanpak Koninklijke Burger Groep B.V. 1 Inleiding 365 goesting heeft een onderscheidende aanpak voor verzuim. Wij garanderen een haalbaar verzuimtarget, gebaseerd op berekende prognoses. Onze aanpak

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder Jan Booij, tri-plus Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat is het profiel van een

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Wat leest u in deze brochure? 01 U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 02 Verzuim WGA Compleet

Nadere informatie

Welkom Werkgeversworkshop Cathrin van der Werf werkgeversvoorzitter BPF Schilders 13 november 2018

Welkom Werkgeversworkshop Cathrin van der Werf werkgeversvoorzitter BPF Schilders 13 november 2018 Welkom Werkgeversworkshop 2018 Cathrin van der Werf werkgeversvoorzitter BPF Schilders 13 november 2018 Even bijpraten / Pensioenupdate Huidige financiële positie Geen verlaging nodig BPF Schilders heeft

Nadere informatie

Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid!

Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid! Houd grip op personeelskosten met uw gezondheidsbeleid! Wat gaan wij vandaag brengen? - Vijf pijlers van Welzijn en impact op vitaliteit en productiviteit - Integrale (financiële) bouwstenen voor gezondheids-/vitaliteitsbeleid

Nadere informatie

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017

Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Richting Delta Lloyd: Arbodienstverlening 2016/2017 Is uw werknemer ziek? Dan bent ondersteunt Richting u samen met Delta Lloyd in de begeleiding en re-integratie van uw zieke werknemer. U kunt hiervoor

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Arbeidskracht op Krachten. Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers

Arbeidskracht op Krachten. Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers Arbeidskracht op Krachten Kosten door arbeidsongeschiktheid beheersen met duurzaam inzetbare werknemers De Nederlandse samenleving is erop gericht om burgers zo lang mogelijk te laten meewerken op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Fullservice verzuimabonnement WorkingStyle

Fullservice verzuimabonnement WorkingStyle Fullservice verzuimabonnement WorkingStyle Weet u wat u moet doen als een werknemer arbeidsongeschikt wordt? Een griepje is meestal zo voorbij, maar wat als uw werknemer langer arbeidsongeschikt blijft?

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017

De nieuwe Arbowet. Urmond, 16 november 2017 De nieuwe Arbowet Urmond, 16 november 2017 Wijziging Arbowet Ingangsdatum: 1 juli 2017 Doelstelling: Versterking positie preventiemedewerker Versterking/verduidelijking positie en rol van de bedrijfsarts

Nadere informatie

u de regie, wij de deskundigheid De nieuwe Arbowet PER 1 JULI 2017

u de regie, wij de deskundigheid De nieuwe Arbowet PER 1 JULI 2017 u de regie, wij de deskundigheid De nieuwe Arbowet PER 1 JULI 2017 Per 1 juli 2017 is de nieuwe Arbowet in werking getreden. In de vernieuwde Arbowet wordt de betrokkenheid van werkgevers en werknemers

Nadere informatie

Privacyverklaring Absentum Arbo

Privacyverklaring Absentum Arbo Privacyverklaring Absentum Arbo 1. Wie zijn wij Absentum Arbo is een zelfstandig opererende organisatie die werkgevers ondersteunt bij re-integratie van werknemers, ziekteverzuim en preventie. Daarnaast

Nadere informatie

Samen werken aan re-integratie. Informatiebrochure

Samen werken aan re-integratie. Informatiebrochure Samen werken aan re-integratie Informatiebrochure Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Wat kunt u van ons verwachten? 4 03 Wat verwachten wij van u? 8 04 WIA re-integratietraject 9 05 Goed om

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

Maatwerk in verzuimbegeleiding

Maatwerk in verzuimbegeleiding Maatwerk in verzuimbegeleiding Verzuimpakket Compleet, Basis en Eigen Regie SAZAS dé verzuimspecialist Maatwerk in verzuimmanagement Als één van uw werknemers ziek wordt is dat vervelend. U bent verantwoordelijk

Nadere informatie

VerzuimDeskVolmachten voor intermediairs. Samen efficiënt en duurzaam omgaan met verzuim

VerzuimDeskVolmachten voor intermediairs. Samen efficiënt en duurzaam omgaan met verzuim VerzuimDeskVolmachten voor intermediairs Samen efficiënt en duurzaam omgaan met verzuim VerzuimDeskVolmachten Full-service arbodienstverlening voor 93,25 per werknemer per jaar. Als werkgever krijgt u

Nadere informatie

Effectief verzuim terugdringen

Effectief verzuim terugdringen Effectief verzuim terugdringen De tijd dat de overheid zorgde voor de Sociale Zekerheid is definitief voorbij. De overheid legt steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij werkgevers neer. De regels

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Plus

Tarievenbrochure Garant Plus Tarievenbrochure Garant Plus Vanaf 12,80 p.m.p.m BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Plus De regie op het verzuimproces wordt volledig door ons verzorgd Voor

Nadere informatie