Grip op arbeidsongeschiktheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Grip op arbeidsongeschiktheid"

Transcriptie

1 Grip op arbeidsongeschiktheid Bespaar op de arbeidsongeschiktheidspremies voor uw bedrijf Verzeker uw medewerkers tegen inkomensterugval Voorkom problemen met het UWV: voldoe aan alle eisen voor re-integratie veherex veherex, de complete arbeidsongeschiktheidsverzekeraar

2 Grip op arbeidsongeschiktheid Een aantal jaar geleden werd de arbeidsongeschiktheidsverzekering WAO vervangen door de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Doel van de overheid was: minder mensen in een uitkering, meer aan het werk. Dat is gelukt. De WIA is voor de overheid een succes geworden. De instroom in de WIA is veel lager dan vroeger in de WAO. 2 Natuurlijk heeft dat ook een keerzijde. Voor werknemers betekent de WIA een grote stap terug in inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid. En voor werkgevers is de verantwoordelijkheid toegenomen om mensen aan het werk te houden. Wij van VEHEREX hebben er ons vak van gemaakt om organisaties te helpen bij hun verantwoordelijkheden rondom arbeidsongeschiktheid. Wij kunnen u laten zien waar voor u de (financiële) kansen liggen en waar uw organisatie juist meer risico s loopt dan u wellicht vermoedt. En u kunt bij ons terecht voor een compleet pakket verzekeringen en diensten. We helpen u grip te krijgen op arbeidsongeschiktheid. WIA, WGA en IVA. Hoe zit het? De WIA bestaat uit twee onderdelen: WGA (Regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Deze regeling is van toepassing op werknemers die geheel of gedeeltelijk niet duurzaam arbeidsongeschikt zijn; IVA (Regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). Deze regeling is van toepassing op werknemers die volledig en duurzaam arbeidsongeschikt zijn. Waarom VEHEREX? VEHEREX Schade N.V. is specialist op het gebied van collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Andere verzekeringen voeren wij niet uit. We zijn een zelfstandige verzekeraar, maar onze activiteiten worden uitgevoerd door SPF Beheer, de organisatie die ook de collectieve pensioenregelingen van de Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en van het

3 Onze verzekeringen in het kort eigenrisicodrager wga-verzekering Nog steeds verzekerd bij het UWV? Betaalt u niet te veel? Als werkgever bent u niet verplicht uw werknemers voor arbeidsongeschiktheid bij de overheidsinstantie UWV te verzekeren. U mag het risico ook onderbrengen bij een particuliere verzekeraar als VEHEREX. Dat scheelt vaak aanzienlijk in de kosten. Meer daarover leest u op pagina 4. wel een risico op aanzienlijke kosten. Als een medewerker arbeidsongeschikt wordt, moet er in veel gevallen immers tot in lengte van dagen een aanvullende uitkering worden verstrekt. U kunt dat risico afdekken door de WIA-hiaatverzekeringen af te sluiten bij VEHEREX. Meer over deze verzekeringen leest u op pagina 6 t/m 9. advies en ondersteuning wia- en wga-hiaatverzekeringen De WIA-hiaten dichten: extra zekerheid voor u en uw werknemers Zoals gezegd: de WIA biedt werknemers een stuk minder inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid dan de WAO. In veel bedrijven en sectoren wordt dat onaanvaardbaar gevonden en is besloten de WIA-hiaten te dichten. Vaak is dat zelfs in de cao aan de werknemers toegezegd. Uw organisatie loopt in dat geval natuurlijk Voldoet u aan de wettelijke verplichtingen rondom re-integratie? Sinds de komst van de WIA bent u als werkgever verplicht al het mogelijke te doen om langdurig zieke werknemers weer aan het werk te krijgen, in hun oude functie of in een aangepaste functie, binnen of buiten uw organisatie. Als u er onvoldoende aan doet, dan kan het UWV besluiten u daarvoor (financieel) te straffen. VEHEREX kan u helpen aan uw re-integratieverplichtingen te voldoen. Meer over onze diensten op dit gebied leest u op pagina Spoorwegpensioenfonds uitvoert. VEHEREX kent de wereld van de re-integratie door en door. Wij kunnen u en uw medewerkers daardoor als geen ander effectieve individuele ondersteuning bieden op het gebied van re-integratie. Bovendien kunt u erop rekenen dat we onze verzekeringsproducten als een maatpak op de specifieke behoeften van uw organisatie afstemmen. Ondanks een groot aantal verzekerde werknemers, bedienen wij een overzichtelijk aantal ondernemingen. Dat betekent voor u: korte lijnen. Bij ons krijgt u nooit de vraag: wat is uw polisnummer? Alles bij VEHEREX is gericht op uw (administratief) gemak. U kunt rekenen op maximale ondersteuning en persoonlijke aandacht.

4 grip op arbeidsongeschiktheid 1 Bespaar op de WGA-premie voor uw bedrijf 4 de eigensrisicodrager wga-verzekering Het UWV geeft zelf aan dat u meestal goedkoper uit bent als u eigenrisicodrager wordt voor de WGA. Verzekeren bij een zelfstandige marktpartij dus. Bij VEHEREX bijvoorbeeld, de specialist op het gebied van arbeidsongeschiktheidsrisico s.

5 Eigenrisicodrager. Wat is het en hoe werkt het? Als u zich niet meer via het UWV verzekert voor het WGA-risico, bent u in de taal van het UWV een eigenrisicodrager. Als een werknemer geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, moet u veelal de eerste tien jaar de WGA-uitkering zelf aan uw medewerker betalen. Dit risico is nu verzekerd bij het UWV. Maar het is ook - en vaak beter - te verzekeren bij VEHEREX. Wij betalen dan de WGA-uitkeringen uit en ondersteunen u desgewenst rondom de re-integratieverplichtingen. U bent in die periode namelijk wettelijk verplicht samen met de werknemer al het nodige te doen voor diens re-integratie. VEHEREX beoordeelt niet de mate van arbeidsongeschiktheid van uw medewerker. De enige instantie die dat doet, is en blijft het UWV. Als u geheel via het UWV verzekerd blijft, bestaan uw WGA-lasten uit twee delen: een basispremie en een gedifferentieerde premie die afhankelijk is van de sector en de instroom vanuit uw bedrijf in de WGA. Als u eigenrisicodrager wordt, betaalt u de gedifferentieerde premie niet meer aan de Belastingdienst maar aan VEHEREX. Door de gunstige kostenstructuur van VEHEREX kan dat aanzienlijk schelen in uw kosten. De basispremie blijft u afdragen aan de Belastingdienst. De ervaring wijst uit dat 80% van de bedrijven op deze manier goedkoper uit is. 5 Sinds de komst van de WIA is de verplichte winkelnering bij de overheidsinstantie UWV voor een belangrijk deel opgeheven. U kunt het zogeheten WGA-risico voor uw medewerkers ook verzekeren bij een particuliere verzekeraar als VEHEREX. Nog even: de WGA is de regeling voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten en voor volledig arbeidsongeschikten die nog uitzicht hebben op herstel. Voor de IVA, de regeling voor volledig arbeidsongeschikten zonder uitzicht op herstel, blijft u in alle gevallen bij het UWV verzekerd. omdat wij net als u de schadelast willen beperken, doen we er alles aan om samen met u en uw werknemers te voorkomen dat iemand langdurig arbeidsongeschikt raakt. Overstappen van het UWV naar VEHEREX is heel gemakkelijk. Wij ondersteunen u bij het overstappen van het UWV naar VEHEREX, zoals wij u ook later de administratieve zorgen zoveel mogelijk uit handen nemen. Veel bedrijven, groot en klein, kiezen ervoor om het WGA-risico buiten het UWV om te verzekeren. Het scheelt namelijk vaak aanzienlijk in de kosten. Dat heeft voor een deel te maken met de manier waarop het UWV de premie berekent. Naast een lagere premie bieden wij ook meer mogelijkheden dan het UWV. We hebben verzekeringsonderdelen die u niet bij het UWV aantreft. En Wilt u weten wat u kunt besparen door het WGA-risico onder te brengen bij VEHEREX in plaats van bij het UWV? Wij rekenen het graag voor u uit.

6 grip op arbeidsongeschiktheid 2 Voorkom inkomensterugval voor werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt raken 6 wia-hiaatverzekering Het getuigt van goed werkgeverschap om uw werknemers te behoeden voor inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid. Dat draagt bij aan de motivatie van werknemers, of ze nu gezond zijn of ziek.

7 Voorbeeld Jan de Vries is buschauffeur en verdient 3000 euro bruto per maand. Na een ziekte wordt hij voor minder dan 35% arbeidsongeschikt verklaard door het UWV. Hij krijgt dus geen WGAuitkering en moet gewoon aan de slag blijven. Maar De Vries is niet meer goed in staat op de bus te blijven rijden. Samen met hem en de arbeidsdeskundige van VEHEREX komt de werkgever De bijbehorende beloning voor die functie is normaal gesproken echter maar 2200 per maand. Dat zou een bittere pil zijn voor De Vries of voor het bedrijf. De WIA-hiaatverzekering vult echter het inkomen van De Vries aan met 70% van de 800 euro die hij zou moeten inleveren in zijn nieuwe baan. Zijn loon komt daarmee uit op 2760 euro bruto per maand. tot een nieuwe functie voor De Vries op kantoor. 7 In de WIA krijgen werknemers die minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn geen enkele uitkering meer (ook op dit punt was de WAO ruimhartiger). U bent er als werkgever samen met uw werknemer verantwoordelijk voor dat hij of zij aan het werk blijft, bij u of bij een andere werkgever. Als de werknemer bij u aan het werk blijft, zal dat vaak in een aangepaste of andere functie zijn. Meestal hoort daar dan een lagere beloning bij. Om deze inkomensterugval voor uw werknemer te verzachten, is er de WIA-hiaatverzekering van VEHEREX. Deze vult het nieuwe loon van uw werknemer aan met 70% van het geleden loonverlies. Dat houdt werknemers gemotiveerd om in een andere functie bij u aan de slag te blijven. Andere percentages dan 70% zijn ook mogelijk. Bij VEHEREX is maatwerk een vanzelfsprekendheid. Goed om te weten Van alle werknemers die door het UWV gekeurd worden, is de groep die voor minder dan 35% wordt afgekeurd het grootst. Groter dus dan de groep die tussen de 35% en 80% wordt afgekeurd en groter dan de groep die volledig arbeidsongeschikt wordt verklaard.

8 grip op arbeidsongeschiktheid 3 Voorkom inkomensdaling voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten 8 wga-hiaatverzekering De WIA betekent een grote stap terug in inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid. VEHEREX helpt u het WGA-hiaat voor uw mensen te dichten met een oplossing op maat uw maat.

9 Voorbeeld Hendrik Smit verdiende als technicus 3200 euro bruto per maand. Hij is door het UWV voor 60% arbeidsongeschikt verklaard. De resterende verdiencapaciteit wordt door het UWV bepaald op 1900 euro. Het lukt hem echter niet om voldoende aan de slag te blijven. Zijn WGA-vervolguitkering bedraagt 580 euro per maand (bij 60% arbeidsongeschiktheid bedraagt de WGAvervolguitkering 42% van het minimumloon). Daarnaast ontvangt hij inkomen voor de werkzaamheden die hij nog wel verricht. Dankzij de WGA-hiaatverzekering van VEHEREX wordt dit aangevuld tot 70% van zijn oude loon, oftewel 2240 bruto per maand. 9 Wie vroeger in de WAO gedeeltelijk arbeidsongeschikt werd verklaard, kreeg zolang als dat nodig was een WAOuitkering. In de WIA is dat anders. In eerste instantie krijgt de medewerker een WGA-uitkering, de zogeheten loongerelateerde uitkering. Maar na verloop van tijd moet hij volgens de WIA minimaal 50% van een door het UWV bepaald bedrag verdienen met arbeid. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van wat hij volgens de normen van het UWV ge- zien zijn handicap nog zou kunnen verdienen (het UWV noemt dit: resterende verdiencapaciteit). Dat lukt in de praktijk lang niet iedereen. Wie zijn verdiencapaciteit onvoldoende benut (dat is voor minder dan 50%), komt terecht in de WGA-vervolguitkering, een percentage van het minimumloon. Voor de betrokken werknemers is dat een zeer grote stap terug. In veel bedrijven en bedrijfstakken wordt deze achteruitgang ten opzichte van de WAO onaanvaardbaar gevonden. Vaak is zelfs in de cao vastgelegd dat dit zogeheten WGA-hiaat voor de medewerkers verzekerd wordt. Veel bedrijven in de sector openbaar vervoer doen dat met de WGA-hiaatverzekering van VEHEREX. Net als de andere producten van VEHEREX kan deze verzekering worden afgestemd op uw wensen of de cao-afspraken die u met uw werknemers heeft gemaakt. In het algemeen komt het erop neer dat VEHEREX de WGA-vervolguitkering aanvult tot 70% van het loon dat de desbetreffende werknemer verdiende.

10 grip op arbeidsongeschiktheid 4 Voldoet u aan alle eisen die de wet stelt op het gebied van re-integratie? Af en toe een telefoontje naar een zieke werknemer is niet voldoende. VEHEREX helpt u graag ook op dit punt problemen te voorkomen. Zo houdt u grip op arbeidsongeschiktheid. 10 advies en ondersteuning bij re-integratie VEHEREX helpt u met het zoveel mogelijk voorkomen dat werknemers arbeidsongeschikt raken en in de WIA terechtkomen. Dat is beter voor uw onderneming, voor ons en vanzelfsprekend ook voor de werknemer. Om de schadelast voor alle betrokkenen te beperken, bieden wij tal van diensten aan. En mocht een werknemer door een ziekte of aandoening toch langdurig thuis komen te zitten, dan kunt u rekenen op onze professionele ondersteuning bij de (wettelijk verplichte) re-integratie. Arbeidsdeskundigen Als een medewerker langdurig ziek is of wanneer de re-integratie vastloopt, kan hij of zij worden aangemeld voor een onderzoek door een arbeidsdeskundige. VEHEREX beschikt over eigen arbeidsdeskundigen. Ze kunnen in overleg met de bedrijfsarts de belastbaarheid van de medewerker vaststellen en adviseren welke taken hij of zij nog kan vervullen. Ook kan de arbeidsdeskun-

11 11 dige helderheid verschaffen over het duurzame re-integratieperspectief voor de medewerker en adviseren over de interventies die zijn of haar belastbaarheid kunnen vergroten. Verder kunnen zij advies geven over het vinden van passend werk binnen en buiten uw bedrijf. En ten slotte kunnen de arbeidsdeskundigen adviseren over aan te passen of nieuw te creëren functies binnen uw bedrijf. Een zorg minder: u voldoet aan alle wettelijke eisen Sinds de invoering van de WIA zijn bedrijven in hoge mate verantwoordelijk voor de re-integratie van gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers. Het UWV controleert of u daar voldoende aan heeft gedaan. Veel HRM-professionals vinden het lastig om te weten of ze aan alle eisen voldoen. De arbeidsdeskundigen van VEHEREX kunnen u daarbij ondersteunen. Ze kunnen u precies vertellen welke dingen u op welk moment moet doen. Zo wordt voorkomen dat u voor onverwachte en onnodige kosten komt te staan. U en uw medewerker kunnen rekenen op een objectieve en realistische inschatting door de arbeidsdeskundige. Daarbij worden de belangen van alle betrokkenen meegewogen. Professionele interventies als het nodig is Als de bedrijfsarts inschat dat er sprake is van dreigend langdurig verzuim, kan via VEHEREX een aantal zorginstellingen en zorgverleners worden ingeschakeld om interventies te doen die het verzuim kunnen verkorten of zelfs voorkomen. De kosten hiervoor worden door VEHEREX vergoed.

12 veherex schade nv postbus ga utrecht T (030) F (030) bezoekadres arthur van schendelstraat ml utrecht contactpersoon: edwin pelsmaeker info@veherex.nl veherex veherex, de complete arbeidsongeschiktheidsverzekeraar

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 Langdurig arbeidsongeschikt VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 1 Inleiding Arbeidsongeschikt worden is iets waar niemand graag aan denkt. Toch is het goed af en toe na te denken over wat

Nadere informatie

WGA- Eigenrisicodragersverzekering

WGA- Eigenrisicodragersverzekering WGA- Eigenrisicodragersverzekering 1 Wat is het? 2 Verzekerd? 3 Niet verzekerd? 4 Kosten? 5 Meer weten? 1 Wat is de WGA- Eigenrisicodragersverzekering? U verwacht de WIA-instroom zelf in de hand te houden?

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten.

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten. Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? 1e jaar ziek 2e jaar ziek WGA uitkering WGA Aanvullend pensioen Met de van Centraal Beheer Achmea zijn grote financiële risico s afgedekt! Kijk op www.iak.nl/postnl

Nadere informatie

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 Van WAO naar WIA. Het kabinet wil de WAO per 1 januari 2006 vervangen door de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). De WIA benadrukt

Nadere informatie

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel De WGA-verzekering voor AGF Groothandel Arbeidsongeschikt, wat nu? Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de risico s van inkomensterugval waar uw medewerkers mee te maken kunnen krijgen als

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) zorgt ervoor dat werknemers die na de periode van twee

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid 2 WIA: financiële zekerheid is mogelijk In de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) staat werken naar vermogen centraal.

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid Langdurig ziek/arbeidsongeschikt Jaar 1: werkgever betaalt minimaal 70%. In veel gevallen

Nadere informatie

Uw werknemer kan vervolgens weloverwogen besluiten om de financiële gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid wel of niet te accepteren.

Uw werknemer kan vervolgens weloverwogen besluiten om de financiële gevolgen van overlijden en arbeidsongeschiktheid wel of niet te accepteren. Beste werkgever, Uw werknemer is met de S&A Adviesgroep in gesprek over zijn/haar lening met betrekking tot de eigen woning. Het is voor uw werknemer belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van overlijden

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Als u arbeidsongeschikt bent

Als u arbeidsongeschikt bent Landelijke vereniging Artsen in Dienstverban Als u arbeidsongeschikt bent Na twee jaar ziekte Arbeidsongeschiktheid heeft ingrijpende gevolgen. Door ziekte of een handicap kunt u uw vroegere werkzaamheden

Nadere informatie

Beste werkgever, Heeft u nog vragen over dit formulier? Neem dan gerust contact op met: Qua Financiën

Beste werkgever, Heeft u nog vragen over dit formulier? Neem dan gerust contact op met: Qua Financiën Beste werkgever, Uw werknemer is met Qua Financiën in gesprek over zijn/haar lening voor een woning. Het is voor uw werknemer belangrijk om te weten wat de gevolgen zijn van overlijden en arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Individuele WIA werknemersverzekering

Individuele WIA werknemersverzekering Individuele WIA werknemersverzekering Inhoud Individuele WIA werknemersverzekering 3 Waar is deze verzekering voor? 3 Voor wie is deze verzekering? 3 Welke risico s verzekeren we? 3 Welke uitkering krijgt

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke

Nadere informatie

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao Werkgevers AOV WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao I N H O U D S O P G A V E Goed geregeld 3 De WIA in het kort 4 Praktijkvoorbeeld 6 Goed geregeld

Nadere informatie

Waarom ontvangt u dit formulier?

Waarom ontvangt u dit formulier? Waarom ontvangt u dit formulier? Inzicht en overzicht in collectieve verzekeringen zijn van belang bij financiële keuzes voor de werknemer Beste werkgever, Uw werknemer is met PlannersDesk te Arnhem in

Nadere informatie

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA-bodemverzekering WGA-aanvullingsverzekering WIA-excedentverzekering Meer bestedingsruimte bij arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen

Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen Voorblad Productwijzers Inkomen sector Bouw Loyalis Verzekeringen Loyalis Verzekeringen biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die de financiële gevolgen van gedeeltelijke en volledige

Nadere informatie

Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen

Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen Voorblad Productwijzers Inkomen sectoren Overheid en Onderwijs Loyalis Verzekeringen Loyalis Verzekeringen biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten die de financiële gevolgen van gedeeltelijke

Nadere informatie

Uitstapwijzer. Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen. Met twee praktijkvoorbeelden

Uitstapwijzer. Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen. Met twee praktijkvoorbeelden Uitstapwijzer Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen Met twee praktijkvoorbeelden Besparen met uitstappen Om de uitkeringen aan arbeidsongeschikte mede werkers te financieren,

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering

Nadere informatie

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed.

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed. Datum 1 augustus 2016 Mevrouw......... 2771EL36 Onderdeel Inkomen & Verzuim Bedrijf Team Client Service Desk Startbrief van uw sverzekering Geachte... Uw werkgever... heeft bij ons een WIA verzekering

Nadere informatie

P123456 De heer A. Werknemer Anoniemstraat 56 1234 AB AMSTERDAM

P123456 De heer A. Werknemer Anoniemstraat 56 1234 AB AMSTERDAM P123456 De heer A. Werknemer Anoniemstraat 56 1234 AB AMSTERDAM Onderwerp Uw verzekeringsoverzicht en UPO 2015 Ons kenmerk NVS/P123456 Datum augustus 2015 Beste heer A, U bent bij NV schade verzekerd van

Nadere informatie

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed.

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed. Datum 1 juli 2016 Mevrouw......... 6533CM28 Onderdeel Inkomen & Verzuim Bedrijf Team Client Service Desk Startbrief van uw sverzekering Geachte mevrouw... Uw werkgever... heeft bij ons een WIA verzekering

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX]

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Een gegarandeerd inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Inhoud Een goede basis bij

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant)

Allianz Inkomensverzekeringen. Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Allianz Inkomensverzekeringen Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs De Stichting Sociaal Fonds Infrastructuur en Milieu Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze

Nadere informatie

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid werkgevershandleiding bij collectief contract Vooraf U hebt een collectief contract voor IPAP bij Loyalis Verzekeringen gesloten. In het contract wordt naar deze

Nadere informatie

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk Binnenkort voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal veranderingen door in de wijze waarop de WGA wordt gefinancierd. Deze wijzigingen maken het voor zorginstellingen aantrekkelijker

Nadere informatie

Reden. Arbeidsongeschiktheid

Reden. Arbeidsongeschiktheid Formulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever Gegevens werkgever Naam werkgever: Adres werkgever: Postcode en woonplaats: Contactpersoon (ingevuld door): Gegevens werknemer Naam werknemer: Adres werknemer:

Nadere informatie

Collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant)

Collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant) Productwijzer Collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant).

Nadere informatie

Pensioen en arbeidsongeschiktheid. Later = Nu

Pensioen en arbeidsongeschiktheid. Later = Nu Pensioen en arbeidsongeschiktheid Later = Nu Later = Nu Uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Wat gebeurt er met uw inkomen als u ziek wordt en daardoor (gedeeltelijk) niet meer kunt werken? En hoe zit

Nadere informatie

Zoja, start de uitkering dan: Direct na het overlijden van de werknemer of, Na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar van het jongste kind

Zoja, start de uitkering dan: Direct na het overlijden van de werknemer of, Na het bereiken van de leeftijd van 18 jaar van het jongste kind Aanvullende Voorzieningen Werkgever Aan de werkgever van: Overlijden Heeft uw bedrijf een collectieve overlijdensverzekering afgesloten? Deze verzekering zorgt voor een extra jaarlijkse uitkering (aan

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers.

Nadere informatie

Collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant)

Collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Productwijzer Collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide variant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Wij zijn Interpolis Wij zijn gegroeid uit een behoefte. Aan zekerheid. Aan vertrouwen. Wij denken met u mee. Over uw toekomst,

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant) collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd

Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken 2 Arbeidsongeschiktheid? Wilt u weten wat arbeids ongeschikt heid inhoudt voor uw bedrijf?

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant) collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide variant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide variant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

WIA verzekering Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Overheid & Onderwijs WIA verzekering Overheid & Onderwijs Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (uitgebreide variant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (uitgebreide Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreide. Welke

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant)

Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering. (basisvariant) Productwijzer collectieve WGAhiaatverzekering (basisvariant) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve WGA-hiaatverzekering (basisvariant).

Nadere informatie

Wet- en regel geving bij arbeidsongeschiktheid

Wet- en regel geving bij arbeidsongeschiktheid Toelichting Wet- en regel geving bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheids verzekeringen voor werknemers Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor werknemers Wordt u ziek en bent u na twee jaar nog

Nadere informatie

W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering. W etwerkeninkomennaararbeidsvermogen

W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering. W etwerkeninkomennaararbeidsvermogen W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering De W etopdearbeidsongeschiktheidsverzekering(wao) is een Nederlandse wet die is bedoeld voor werknemers die langdurig ziek of gehandicapt zijn en niet meer (volledig)

Nadere informatie

Voorblad Productwijzers Inkomen Loyalis Verzekeringen

Voorblad Productwijzers Inkomen Loyalis Verzekeringen Voorblad Productwijzers Inkomen Loyalis Verzekeringen Loyalis Verzekeringen biedt de mogelijkheid om een werknemersverzekering af te sluiten die de financiële gevolgen van gedeeltelijke en volledige arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers. WGA betekent Regeling

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Werkgeversverklaring (in te vullen door de werkgever)

Werkgeversverklaring (in te vullen door de werkgever) Werkgeversverklaring (in te vullen door de werkgever) Gegevens werkgever Gegevens werknemer Aard van het dienstverband Verklaring voortzetting dienstverband (indien van toepassing) Naam werkgever: Adres:

Nadere informatie

Informatiebrochure voor werkgevers en werknemers. januari 2014

Informatiebrochure voor werkgevers en werknemers. januari 2014 xib nte lan Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid van werknemers in de mode-, interieur-, tapijten textielindustrie. Collectieve WGA Hiaatverzekering Uitgebreid (SAVAMITT-Verzekering) Informatiebrochure

Nadere informatie

Uw werknemer is arbeidsongeschikt. Wat doet PMT? Wat betekent het voor uw administratie?

Uw werknemer is arbeidsongeschikt. Wat doet PMT? Wat betekent het voor uw administratie? Uw werknemer is arbeidsongeschikt Wat doet PMT? Wat betekent het voor uw administratie? Leeswijzer Deze brochure is opgebouwd uit vier delen: Wat houdt 1. Wat houdt in? In dit eerste deel vindt u algemene

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap 1. Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA bestaat uit twee onderdelen: De regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) De regeling

Nadere informatie

Inkomen. Ik krijg altijd 70% van mijn laatstverdiende inkomen is het grootste misverstand rondom de inkomenspositie van werknemers.

Inkomen. Ik krijg altijd 70% van mijn laatstverdiende inkomen is het grootste misverstand rondom de inkomenspositie van werknemers. Inkomen Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen vrieling adviesgroep De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

Nadere informatie

Toelichting op het invullen van werkgeversverklaring en/of intentieverklaring.

Toelichting op het invullen van werkgeversverklaring en/of intentieverklaring. Toelichting op het invullen van werkgeversverklaring en/of intentieverklaring. Geachte Werkgever / Personeelsfunctionaris, Uw medewerk(st)er is momenteel bezig met de aanvraag voor een financiering. Voor

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf,

Nadere informatie

Pensioen 2 WGA Hiaat verzekering

Pensioen 2 WGA Hiaat verzekering Pensioen 2 WGA Hiaat verzekering Wat vindt u in Pensioen 1-2-3? Pensioen 1-2-3 biedt u informatie in drie lagen. Iedere informatielaag gaat iets dieper op de pensioen regeling in. In de eerste laag leest

Nadere informatie

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

WIA Opvang Polis. op de WIA. Het antwoord van de. Van Kampen Groep. (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) WIA Opvang Polis Het antwoord van de Van Kampen Groep op de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) Pagina 1 WIA Opvang Polis. Hoe wordt de hoogte van de WIA-uitkering berekend? De hoogte van de

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers inkomenszekerheid

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen vrieling a d v i e s g r o e p De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers

Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering. voor werknemers Productwijzer collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de Collectieve WIAexcedentverzekering voor werknemers.

Nadere informatie

Beter Af InkomensZekerheid

Beter Af InkomensZekerheid Beter Af InkomensZekerheid Verzeker uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Wanneer u als medewerker arbeidsongeschikt raakt, dan kan uw inkomen flink dalen. Uw werkgever heeft een collectieve regeling afgesloten

Nadere informatie

Formulier: Aanvullende Voorzieningen Werkgever

Formulier: Aanvullende Voorzieningen Werkgever Formulier: Aanvullende Voorzieningen Werkgever Gegevens werkgever Gegevens werknemer Naam Werkgever: Adres Werkgever: Postcode en woonplaats: Contactpersoon (ingevuld door): Naam Werknemer: Adres Werknemer:

Nadere informatie

Ondernemen wordt een stuk relaxter. deze WGA-verzekering eigen risico

Ondernemen wordt een stuk relaxter. deze WGA-verzekering eigen risico Ondernemen wordt een stuk relaxter met deze WGA-verzekering eigen risico 2 WGA-verzekering Eigen Risico Eigenrisicodrager worden voor de WGA Als een medewerker na twee jaar ziekte nog niet volledig is

Nadere informatie

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Door de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters wordt de werkgever nu ook tot maximaal 12 jaar

Nadere informatie

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid)

Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) Productwijzer collectieve WGA-hiaatverzekering (uitgebreid) In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de collectieve

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Inhoud Even uw voordelen op een rij! 4 Als u al eigenrisicodrager bent of wilt worden. 5 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven

WELKOM. Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven WELKOM Wet WIA 28 oktober 2015 Jos Walraven Onderwerpen Algemene uitleg WIA Rekenvoorbeelden WGA-uitkering Wat is een maatman? Beschikking WGA-uitkering Productoplossingen Werkgeversrisico s Aandachtspunten

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers.

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw

Nadere informatie

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Uw pensioenreglement Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Dit leest u in uw pensioenreglement Uw werkgever heeft uw aanvullende uitkering op de wettelijke uitkering

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Grip op Verzuim en WGA Met Grip op Verzuim en WGA heeft u de regie volledig in handen Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling,

Nadere informatie

Exclusief voor de Metalektro WIA-verzekeringen op maat

Exclusief voor de Metalektro WIA-verzekeringen op maat Exclusief voor de Metalektro WIA-verzekeringen op maat Premies en voorwaarden 2017 WIA Metalektro Exclusief voor de Metalektro Uw organisatie draait op gezonde medewerkers. Maar wat als uw medewerker toch

Nadere informatie

De risico s van de WIA

De risico s van de WIA De risico s van de WIA De Wet Werk in Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) is aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer zal de WIA na het zomerreces behandelen. De verwachting is dat ook de Eerste

Nadere informatie

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA WGA Uitstapverzekering Voor Eigrisicodragers voor de WGA Uw WGA Uitstapverzekering van Avéro Stel, e van uw s is al 2 jaar ziek. En daardoor kan die niet of minder werk. U krijgt dan te mak met de Wet

Nadere informatie

3-12-2014. Verzuim Zorg Pakket

3-12-2014. Verzuim Zorg Pakket 3-12-2014 Onze kantoren Goes Zierikzee Middelburg Kantoren Spijkenisse Terneuzen Bergen op Zoom Wat kunnen wij? Informeren Analyseren Adviseren Bemiddelen Service/Beheer Volmacht Provinciaal Beurs Leven

Nadere informatie

Verzeker verzuim en arbeidsongeschiktheid. bedrijf gezond. NnL

Verzeker verzuim en arbeidsongeschiktheid. bedrijf gezond. NnL Verzeker verzuim en arbeidsongeschiktheid en houd uw bedrijf gezond NnL Persoonlijk advies Iedere onderneming, elke ondernemer is uniek. U verlangt dus advies op maat. Daarom werkt Nationale-Nederlanden

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over

Nadere informatie

Laag 2 Pensioen WIA

Laag 2 Pensioen WIA Generali Nederland Diemerhof 42, 1112 XN Diemen Postbus 1888, 1110 CL Diemen generali.nl Hoe is uw pensioen geregeld? Laag 2 Pensioen 1-2-3 WIA Pensioen 1-2-3 biedt u informatie over uw arbeidsongeschiktheidspensioen

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen We zorgen ervoor dat u goed zit Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen Printvriendelijke versie Waarom deze brochure? Iedereen kan ziek worden. Meestal bent u snel hersteld, maar soms kan het langer duren.

Nadere informatie

Waarom ontvang ik dit formulier?

Waarom ontvang ik dit formulier? Pagina 1 van 6 Waarom ontvang ik dit formulier? Beste werkgever, Uw werknemer is met Klikku.NL in gesprek over zijn/haar lening voor een woning. Het is voor uw werknemer belangrijk om te weten wat de gevolgen

Nadere informatie

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen?

U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT. Wat betekent WIA voor uw pensioen? U bent ARBEIDS- ONGESCHIKT Wat betekent WIA voor uw pensioen? 1. U bent arbeidsongeschikt Inhoud 1. U bent arbeidsongeschikt... 2 2. Wat betekent arbeidsongeschiktheid voor uw inkomen?... 2 2.1 WIA-uitkering

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud De kracht van OHRA 3 Waarom verzekeren bij OHRA? 4 Wettelijke regelingen 5 Het OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen

Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen Arbeidsongeschiktheid en uw pensioen 2 Waarom deze brochure? Iedereen kan ziek worden. Meestal bent u snel hersteld, maar soms kan het langer duren. En sommige mensen herstellen helemaal niet meer. Als

Nadere informatie

Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit)

Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit) Wia Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (verdiencapaciteit) De oude WAO regeling geldt alleen nog voor mensen die op 01-01-2006 een WAO uitkering ontvingen Doel is dat de werkgever en werknemer er

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf, uw

Nadere informatie

AIOS, ZIEKTE EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID

AIOS, ZIEKTE EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID AIOS, ZIEKTE EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID 2 3 inhoud 1. Inleiding 4 2. Relevante wetgeving en CAO s 5 3. Arbeidsongeschikt als aios: de eerste twee jaar 5 4. Arbeidsongeschikt als aios: na twee jaar 7 5. Voorbeeld

Nadere informatie

VOORBEELD. Geboortenaam Voorletters Man Vrouw

VOORBEELD. Geboortenaam Voorletters Man Vrouw Loyalis N.V. is gevestigd te Heerlen en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Limburg onder nummer 14053378. Voorbeeldformulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever Voor beide

Nadere informatie

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering Uw voorbereiding op ons advies Alles over de WIA-verzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Bereid u goed voor 3 02 Dit doen wij 5 03 Dit doet u 6 04 Dit zijn de stappen 7 05 Het wettelijk kader 9 06

Nadere informatie

Formulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever

Formulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever Nieuwstraat 67 7151 CD Eibergen info@lansinkenpartners.nl www.lansinkenpartners.nl KvK: 70397139 IBAN: NL04 KNAB 0257 1451 84 Formulier Aanvullende Voorzieningen Werkgever Gegevens werkgever Naam werkgever:

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling

Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Productwijzer collectieve verzekering voor vaste WIAaanvulling Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de collectieve verzekering voor vaste WIA-aanvulling.

Nadere informatie

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Het kan gebeuren dat uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Als

Nadere informatie