Uitstapwijzer. Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen. Met twee praktijkvoorbeelden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitstapwijzer. Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen. Met twee praktijkvoorbeelden"

Transcriptie

1 Uitstapwijzer Over arbeidsongeschikte werknemers en uw mogelijkheid om uit te stappen Met twee praktijkvoorbeelden

2 Besparen met uitstappen Om de uitkeringen aan arbeidsongeschikte mede werkers te financieren, betaalt u premie aan UWV. Er is ook nog een andere mogelijkheid. De overheid biedt u elk half jaar de kans uit de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) te stappen en zich te verzekeren bij een particuliere verzekeraar. U wordt dan eigenrisicodrager voor de WGA. Door de jaarlijkse premieontwikkeling binnen het publieke bestel gebeurt dit steeds vaker. Deze brochure helpt u te beoordelen of uitstappen ook voor uw organisatie een goede oplossing is. Kiest u ervoor eigenrisicodrager te worden? Dan is Centraal Beheer Achmea uw partner bij uitstek! Dan verzekert u zich van een drie jaar vaste premie zodat u precies weet waar u met uw budget aan toe bent.

3 De eerste twee ziektejaren en daarna Een (langdurig) zieke werknemer moet u de eerste twee jaar loon doorbetalen. In die tijd moet u er ook samen met deze medewerker voor zorgen dat deze kan terugkeren naar het werk. Voor het risico van loondoorbetaling en uitgebreide begeleiding op het gebied van preventie en re-integratie bieden we oplossingen op maat. Maar wat als die medewerker na die twee jaar nog niet (volledig) hersteld is? De WIA Na de twee ziektejaren is de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) van kracht. Bij de WIA draait het om werken naar vermogen. Belangrijk daarbij is wat de werknemer nog wél kan. Re-integratie speelt daarbij een belangrijke rol. Het arbeidsongeschiktheidspercentage bepaalt het vervolg: - minder dan 35% Uw medewerker krijgt dan geen uitkering van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). - tussen de 35 en 80% of meer dan 80% maar niet duurzaam Uw medewerker valt onder de regeling Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). - 80% of meer en duurzaam Is er voor de medewerker geen kans meer op herstel? Uw medewerker valt dan onder de regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) en ontvangt via UWV 75% van zijn laatstverdiende loon, tot het wettelijke maximum. Wat is uitstappen? Stapt u uit, dan nemen wij voor de WGA de uitkeringsverplichting over en ondersteunen u optimaal bij uw re-integratieverplichtingen. Met de Werkgevers Uitstapverzekering brengt u het risico dat anders bij UWV verzekerd is met de bijbehorende verplichtingen bij ons onder. Is het interessant voor u om uit te stappen? Kiest u voor onze Werkgevers Uitstapverzekering, dan betaalt u geen gedifferentieerde premie meer aan de Belastingdienst. Wij nemen de uitkering van de arbeidsongeschikte werknemers voor onze rekening. Daarbij kunt u rekenen op proactieve advisering en ondersteuning in het re-integratieproces en een snelle(re) interventie. En dáár zit uw extra winst. In deze brochure hebben wij twee praktijkvoorbeelden opgenomen. Een van een bedrijf met een WIA-loonsom kleiner dan ,- en een van een bedrijf met een loonsom die boven het benoemde bedrag ligt. Met en zonder medewerkers die arbeidsongeschikt zijn geraakt. Wij laten zien wat de werkgevers in de huidige situatie moeten betalen en vergelijken dat met wat zij hadden betaald als zij waren uitgestapt en hadden gekozen voor onze Werkgevers Uitstapverzekering. Informeer en kijk op of het interessant is voor u om uit te stappen. Uitstappen is zó geregeld Bent u ervan overtuigd dat uitstappen voor u een interessante optie is? Vraag dan meteen onze Werkgevers Uitstapverzekering aan. Vul hiervoor het formulier Aanvraagformulier Werkgevers Uitstapverzekering in en stuur ons dat toe. Heeft u vragen, dan kunt u ook even Apeldoorn bellen en contact opnemen met onze specialisten.

4 Voor een WIA-loonsom kleiner dan e ,- Heeft u minimaal 1 medewerker in dienst? U betaalt geen gedifferentieerde premie en heeft daarom geen verzekering nodig. U betaalt bij UWV een gedifferentieerde premie tussen 0,56% en 1,65%. Heeft u (ex)medewerkers die een WGA-uitkering ontvangen of vóór ziek zijn geworden? Het UWV is in uw situatie mogelijk goedkoper dan Centraal Beheer Achmea. Wilt u toch uitstappen bel dan even Apeldoorn (055) Heeft u medewerkers die na ziek zijn geworden?* Dit inlooprisico is meeverzekerd. Stap uit met de Werkgevers Uitstapverzekering en u betaalt gegarandeerd een lagere premie dan bij UWV, welke ook nog eens 3 jaar gegarandeerd is. Bel even Apeldoorn (055) Aan dit schema en het praktijkvoorbeeld op de rechterpagina kunnen geen rechten worden ontleend. Stap uit met de Werkgevers Uitstap verzekering en u betaalt gegarandeerd een lagere premie dan bij UWV, welke ook nog eens 3 jaar gegarandeerd is. Bel even Apeldoorn (055) Tarief 2011 * Sluit u onze Werkgevers Uitstapverzekering en hebt u al uw Verzuimverzekering aan ons toevertrouwd? Dan profiteert u van een half jaar extra inloop: medewerkers die na ziek zijn geworden, zijn gewoon meeverzekerd.

5 Praktijkvoorbeeld 1 WIA-loonsom kleiner dan e ,- De gegevens Werkgever: Aantal werknemers: 9 WIA-loonsom: ,00 Sandra Verhoef, eigenaar Restaurant Bon Vivant De uitgangssituatie Sandra is verzekerd via UWV. Restaurant Bon Vivant heeft geen (ex)werknemers die een WGA- en/of WAO- uitkering ontvangen. Sandra betaalt de minimale gedifferentieerde premie 1 van 0,56% van de loonsom: 1.540,00 Met een arbeidsongeschikte werknemer. Sandra is verzekerd bij UWV Er is een arbeidsongeschikte werknemer die een uitkering van ,- ontvangt. Sandra is niet uitgestapt en is verzekerd bij UWV: - door de gewijzigde situatie gaat ze 1,65% van de loonsom 1 betalen: 4.537,50 - zij betaalde 0,56% van de loonsom 1 : 1.540,00 - er is sprake van een stijging: 2.997,50 Met een arbeidsongeschikte werknemer. Sandra was uitgestapt en is verzekerd bij Centraal Beheer Achmea Er is een arbeidsongeschikte werknemer die een uitkering van ,00 ontvangt. Sandra was al uitgestapt en had gekozen voor de Werkgevers Uitstapverzekering van Centraal Beheer Achmea in combinatie met de verzuimverzekering: - zij betaalt drie jaar een vast tarief van 0,279% van de loonsom: 767,25 - zij profiteert van proactieve ondersteuning bij het beperken van de WGA-instroom; - zij profiteert van 100% re-integratievergoeding. Conclusie - Sandra bespaart met de Werkgevers Uitstapverzekering 4.537,50 767,25 = 3.770,25 - Met een arbeidsongeschikte werknemer betaalt Sandra bij Centraal Beheer Achmea 3 jaar lang een gegarandeerd vast tarief van 767,25. - Wij bieden de volgende ondersteunende diensten: WIA re-integratieservice; 100% re-integratievergoeding; professionele hulp en ondersteuning. 1 Premie 2011

6 Voor een WIA-loonsom groter dan e ,- Heeft u minder dan 50 medewerkers in dienst? Bel voor een maatwerkofferte even Apeldoorn, U betaalt bij UWV een gedifferentieerde premie tussen 0,07% en 2,20%. Is uw premie bij het UWV hoger dan 0,6%? Heeft u (ex)medewerkers die een WGA-uitkering ontvangen of vóór ziek zijn geworden? Heeft u medewerkers die na ziek zijn geworden?* Stap uit met de Werkgevers Uitstap verzekering en u betaalt gegarandeerd een lagere premie dan bij UWV, welke ook nog eens 3 jaar gegarandeerd is. Bel even Apeldoorn U betaalt mogelijk minder premie dan bij UWV. Wilt u het zeker weten? Bel direct even Apeldoorn Heeft u (ex)medewerkers die een WGA-uitkering ontvangen of vóór ziek zijn geworden? U heeft mogelijk te maken met affinanciering. Voor de komende jaren rekenen wij graag uw financiële voordeel voor u uit. Bel even Apeldoorn, Dit inlooprisico is meeverzekerd. Stap uit met de Werkgevers Uitstap verzekering en u betaalt gegarandeerd een lagere premie dan bij UWV, welke ook nog eens 3 jaar gegarandeerd is. Bel even Apeldoorn U heeft mogelijk te maken met affinanciering. Voor de komende jaren rekenen wij graag uw financiële voordeel voor u uit. Bel even Apeldoorn, Aan dit schema en het praktijkvoorbeeld op de rechterpagina kunnen geen rechten worden ontleend. Tarief 2011 * Sluit u onze Werkgevers Uitstapverzekering en hebt u al uw verzuimverzekering aan ons toevertrouwd? Dan profiteert u van een half jaar extra inloop: medewerkers die na ziek zijn geworden, zijn gewoon meeverzekerd.

7 Praktijkvoorbeeld 2 WIA-loonsom groter dan e ,- De gegevens Werkgever: Aantal werknemers: 61 WIA-loonsom: ,- Elco van der Horst, directeur Van der Horst & Partners De uitgangssituatie Elco is verzekerd via UWV. Van der Horst & Partners heeft een (ex)werknemer die een WGA-uitkering ontvangt. Elco betaalt daarom 1,63% gedifferentieerde premie van de loonsom 1 : ,- Elco is verzekerd bij UWV als er nog een medewerker arbeidsongeschikt raakt Naast deze arbeidsongeschikte (ex)werknemer raakt er nog een werknemer arbeidsongeschikt. Elco is verzekerd bij UWV: - hij betaalde 1,63% gedifferentieerde premie 1 : ,- - door de gewijzigde situatie gaat hij 2,20% van de loonsom 1 betalen: ,- - er is sprake van een stijging: 7.980,- Elco was uitgestapt. Hij is verzekerd bij Centraal Beheer Achmea als er nog een medewerker arbeidsongeschikt raakt Naast deze arbeidsongeschikte (ex)werknemer raakt er nog een werknemer arbeidsongeschikt. Elco was uitgestapt en is via de Werkgevers Uitstapverzekering verzekerd bij Centraal Beheer Achmea: - hij betaalt, ondanks de arbeidsongeschikte werknemer, drie jaar een vast tarief van 1,78% van de loonsom: ,- - hij profiteert van proactieve ondersteuning bij het beperken van de WGA-instroom; - hij profiteert van 100% re-integratievergoeding. Conclusie - Met de Werkgevers Uitstapverzekering van Centraal Beheer Achmea realiseert Elco jaarlijks een besparing van , ,- = 5.880,- Hij profiteert bovendien drie jaar lang van een gegarandeerd vast tarief van 1,78% van de loonsom. 1 Premie 2011

8 Even Apeldoorn bellen: (055) Extra redenen om uit te stappen Zaken doen met een re-integratiespecialist Centraal Beheer Achmea is specialist op het gebied van re-integratie. Tijdens de periode waarin u verantwoordelijk bent hiervoor, bent u zeker van de inzet van ondersteunende diensten: 100% re-integratievergoeding; professionele hulp en ondersteuning; WIA re-integratieservice; medewerkers die na 1 januari 2011 ziek zijn geworden, zijn gewoon meeverzekerd. Telefoon: (055) Fax: (055) Internet: Adres: Centraal Beheer Achmea, Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP Apeldoorn SZ Centraal Beheer Achmea is een handelsnaam van de schadeverzekeraar Achmea Schadeverzekeringen N.V., gevestigd te Apeldoorn, KvK nummer Deze is geregistreerd bij de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten. Centraal Beheer Achmea maakt deel uit van de Achmea Groep. Achmea Holding N.V. is de verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens binnen de Achmea Groep. Centraal Beheer Achmea en de Achmea Groep gaan volgens de wettelijke verplichtingen zorgvuldig om met uw persoonsgegevens

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager

Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Werkgevers Uitstapverzekering. U voldoet aan uw verplichtingen als eigenrisicodrager Inhoud Even uw voordelen op een rij! 4 Als u al eigenrisicodrager bent of wilt worden. 5 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

WGA- Eigenrisicodragersverzekering

WGA- Eigenrisicodragersverzekering WGA- Eigenrisicodragersverzekering 1 Wat is het? 2 Verzekerd? 3 Niet verzekerd? 4 Kosten? 5 Meer weten? 1 Wat is de WGA- Eigenrisicodragersverzekering? U verwacht de WIA-instroom zelf in de hand te houden?

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Werkgevers Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Inhoud Werkgevers Uitstapverzekering 3 U kunt rekenen op hulp en advies

Nadere informatie

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers

Werkgevers Uitstapverzekering. Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Werkgevers Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken wij de arbeidsongeschiktheid van uw vaste en tijdelijke (ex-)medewerkers Wat leest u in deze brochure? 01 Werkgevers Uitstapverzekering 3 02 U

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering

Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid. WGA Uitstapverzekering Samen voorkomen of beperken van arbeidsongeschiktheid WGA Uitstapverzekering Met de WGA Uitstapverzekering heeft u de regie in eigen hand Is uw (ex-)medewerker langer dan 2 jaar ziek? En is hij tussen

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Inhoud U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 Verzuim WGA Compleet op een rij! 7 Goed om te

Nadere informatie

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao

Werkgevers AOV. WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid. Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao Werkgevers AOV WGA-Hiaatverzekering Uitgebreid Inkomensbescherming bij arbeidsongeschiktheid via uw cao I N H O U D S O P G A V E Goed geregeld 3 De WIA in het kort 4 Praktijkvoorbeeld 6 Goed geregeld

Nadere informatie

Ondernemen wordt een stuk relaxter. deze WGA-verzekering eigen risico

Ondernemen wordt een stuk relaxter. deze WGA-verzekering eigen risico Ondernemen wordt een stuk relaxter met deze WGA-verzekering eigen risico 2 WGA-verzekering Eigen Risico Eigenrisicodrager worden voor de WGA Als een medewerker na twee jaar ziekte nog niet volledig is

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers.

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers. Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw

Nadere informatie

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk

Verzuim WGA Compleet. Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Verzuim WGA Compleet Houd de regie in eigen hand en help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Wat leest u in deze brochure? 01 U heeft de regie met Verzuim WGA Compleet 3 02 Verzuim WGA Compleet

Nadere informatie

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers

Interpolis InkomenVoorElkaar. De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Interpolis InkomenVoorElkaar De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Wij zijn Interpolis Wij zijn gegroeid uit een behoefte. Aan zekerheid. Aan vertrouwen. Wij denken met u mee. Over uw toekomst,

Nadere informatie

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering Uw voorbereiding op ons advies Alles over de WIA-verzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Bereid u goed voor 3 02 Dit doen wij 5 03 Dit doet u 6 04 Dit zijn de stappen 7 05 Het wettelijk kader 9 06

Nadere informatie

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA

Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk. Grip op Verzuim en WGA Help uw zieke (ex-)medewerkers weer snel aan het werk Grip op Verzuim en WGA Met Grip op Verzuim en WGA heeft u de regie volledig in handen Bij ziekte bent u als werkgever verantwoordelijk voor de loondoorbetaling,

Nadere informatie

WGA-eigenrisicoverzekering

WGA-eigenrisicoverzekering WGA-EIGENRISICOVERZEKERING Informatie voor de werkgever WGA-eigenrisicoverzekering Persoonlijke ondersteuning bij langdurige arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers WGA-eigenrisicoverzekering Vergoeding

Nadere informatie

Individuele WIA werknemersverzekering

Individuele WIA werknemersverzekering Individuele WIA werknemersverzekering Inhoud Individuele WIA werknemersverzekering 3 Waar is deze verzekering voor? 3 Voor wie is deze verzekering? 3 Welke risico s verzekeren we? 3 Welke uitkering krijgt

Nadere informatie

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel

De WGA-verzekering voor AGF Groothandel De WGA-verzekering voor AGF Groothandel Arbeidsongeschikt, wat nu? Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van de risico s van inkomensterugval waar uw medewerkers mee te maken kunnen krijgen als

Nadere informatie

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap

Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap Productinformatie WGA Eigenrisicodragerschap 1. Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA bestaat uit twee onderdelen: De regeling Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) De regeling

Nadere informatie

Ondernemers-AOV. WGA-eigenrisicoverzekering. Persoonlijke ondersteuning bij langdurige arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers

Ondernemers-AOV. WGA-eigenrisicoverzekering. Persoonlijke ondersteuning bij langdurige arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers WGA-EIGENRISICOVERZEKERING Informatie voor de werkgever WGA-eigenrisicoverzekering Persoonlijke ondersteuning bij langdurige arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers Ondernemers-AOV De AOV waarbij u exact

Nadere informatie

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI

Beter Af Verzuim Risico Verzekering. Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI Beter Af Verzuim Risico Verzekering Een verzuimverzekering op maat via Stichting VACI 2 SamenWerken aan Gezond Ondernemen Voor u als werkgever in de sector cultuur is het van groot belang uw organisatie

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX]

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Een gegarandeerd inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor Personeel Speciale afspraken voor werknemers in het Uitgeverijbedrijf Logo [BedrijfX] Inhoud Een goede basis bij

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers inkomenszekerheid

Nadere informatie

Uw WIA-verzekering zelf samenstellen. De WIA-Keuzewijzer

Uw WIA-verzekering zelf samenstellen. De WIA-Keuzewijzer Uw WIA-verzekering zelf samenstellen De WIA-Keuzewijzer Wat leest u in deze brochure? 01 De hoofdlijnen van een WIA-verzekering 3 02 De WIA kent 3 situaties die de uitkering bepalen 4 03 Welke keuzes kunt

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie. VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering. De kracht van de combinatie Als ondernemer wilt

Nadere informatie

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer

WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer WIA verzekering Zorg & Welzijn Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering 7259A 17.12 Rechten & Plichten WGA Eigenrisicodragerverzekering Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering Rechten & Plichten WGA eigenrisicoverzekering 01-2018 Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaan deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4 Wie is

Nadere informatie

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005

WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 WIA door de Tweede Kamer. Stand van zaken juli 2005 Van WAO naar WIA. Het kabinet wil de WAO per 1 januari 2006 vervangen door de nieuwe Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). De WIA benadrukt

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud Neem geen risico met uw inkomen 4 Wettelijke regelingen 5 OHRA Inkomensgarantieplan Basis 7 OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

inkomensverzekeringen

inkomensverzekeringen inkomensverzekeringen Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers Uw medewerker ziek of arbeidsongeschikt. Wat nu? Of u nu veel of weinig

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19

Inhoudsopgave. Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19 Rechten & Plichten WGA eigenrisicodragerverzekering AWER19 Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd? 3 1.4 Wie

Nadere informatie

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid

Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs. De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inkomensgarantieplan voor Overheid & Onderwijs De oplossing voor inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid Inhoud De kracht van OHRA 3 Waarom verzekeren bij OHRA? 4 Wettelijke regelingen 5 Het OHRA Inkomensgarantieplan

Nadere informatie

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers

Inkomen op Peil. De arbeidsongeschiktheidsverzekering. werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Inkomen op Peil De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor werknemers Het kan gebeuren dat uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Als

Nadere informatie

WIA Re-integratiebegeleiding

WIA Re-integratiebegeleiding WIA Re-integratiebegeleiding Hulp als uw medewerker langdurig ziek is Zilveren Kruis helpt u dat uw medewerker weer snel aan het werk kan. In deze folder leest u wat u van ons kunt verwachten, welke maatregelen

Nadere informatie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie

Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie VerzuimVizier Plus WGA-eigenrisicoverzekering Eén complete oplossing voor verzuim, preventie én re-integratie Onderdeel van Personeels- Impulz informatie voor de werkgever Als ondernemer wilt u natuurlijk

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd

Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd Arbeidsongeschiktheid? Uw medewerkers gezond verzekerd NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken 2 Arbeidsongeschiktheid? Wilt u weten wat arbeids ongeschikt heid inhoudt voor uw bedrijf?

Nadere informatie

Beter Af InkomensZekerheid

Beter Af InkomensZekerheid Beter Af InkomensZekerheid Verzeker uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid Wanneer u als medewerker arbeidsongeschikt raakt, dan kan uw inkomen flink dalen. Uw werkgever heeft een collectieve regeling afgesloten

Nadere informatie

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET

UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET UPDATE MODERNISERING ZIEKTEWET Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid Door de Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters wordt de werkgever nu ook tot maximaal 12 jaar

Nadere informatie

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN

COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN COLLECTIEVE INKOMENSVERZEKERINGEN Productinformatie voor werkgevers Alles goed geregeld bij ziekte en arbeidsongeschiktheid van uw medewerkers UW MEDEWERKER ZIEK OF ARBEIDSONGESCHIKT. WAT NU? Of u nu veel

Nadere informatie

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36

Langdurig arbeidsongeschikt. VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 Langdurig arbeidsongeschikt VOP0034_arbeidsongeschikt-2.indd 1 18-01-10 10:36 1 Inleiding Arbeidsongeschikt worden is iets waar niemand graag aan denkt. Toch is het goed af en toe na te denken over wat

Nadere informatie

WGA-eigenrisicoverzekering

WGA-eigenrisicoverzekering WGA-eigenrisicoverzekering Productkenmerken Onderdeel van PersoneelsImpulz WGA-eigenrisicoverzekering Productkenmerken Met ingang van 29 december 2005 is de WIA (wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

Nadere informatie

De Werkgever PRODUCTINFORMATIE. collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT

De Werkgever PRODUCTINFORMATIE. collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT De Werkgever PRODUCTINFORMATIE collectieve VERZEKERINGEN ALLE INFORMATIE IN ÉÉN OVERZICHT WAT U EERST MOET WETEN Als uw medewerker arbeidsongeschikt raakt, kan hij niet meer voor zijn inkomen zorgen. Vaak

Nadere informatie

Mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Mijn inkomen bij arbeidsongeschiktheid Mijn inkomen bij Wanneer ontvang ik een uitkering? Arbeidsongeschikt- Uitkering Uitkering heidspercentage UWV NV schade Minder dan 15% Geen uitkering Geen uitkering 15% tot 35% Geen uitkering Uitkering

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers inkomenszekerheid

Nadere informatie

WGA-eigenrisicoverzekering

WGA-eigenrisicoverzekering WGA-EIGENRISICOVERZEKERING Informatie voor de werkgever WGA-eigenrisicoverzekering Persoonlijke ondersteuning bij langdurige arbeidsongeschiktheid van (ex-)werknemers 2 WGA-eigenrisicoverzekering Vergoeding

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke

Nadere informatie

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid. WIA - Excedent. De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Ondernemersplan Arbeidsongeschiktheid WIA - Excedent De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf, uw

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft.

Ziektewetmanagement. Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft. Heeft u een WGA-Eigenrisicodragersverzekering bij Interpolis? En wilt

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WIA Vaste Aanvulling AOV De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers

Nadere informatie

Nieuwe Start Zonder Risico-verzekering

Nieuwe Start Zonder Risico-verzekering Nieuwe Start Zonder Risico-verzekering Re-integreren zonder risico INHOUDSOPGAVE Wat biedt de Nieuwe Start Zonder Risico-verzekering? 3 Voor wie kunt u de Nieuwe Start Zonder Risico-verzekering inzetten?

Nadere informatie

WIA verzekering Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Overheid & Onderwijs WIA verzekering Overheid & Onderwijs Informatie voor de werknemer Waar is deze verzekering voor? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering

Nadere informatie

Ziektewetmanagement. Wij helpen u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft

Ziektewetmanagement. Wij helpen u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft Ziektewetmanagement Wij helpen u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft Inhoud U wordt eigenrisicodragervoor de Ziektewet 3 Wij bieden hulp bij Ziektewetmanagement 4 Ziektewetmanagement

Nadere informatie

Grip op arbeidsongeschiktheid

Grip op arbeidsongeschiktheid Grip op arbeidsongeschiktheid Bespaar op de arbeidsongeschiktheidspremies voor uw bedrijf Verzeker uw medewerkers tegen inkomensterugval Voorkom problemen met het UWV: voldoe aan alle eisen voor re-integratie

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze verzekering is, welke dekkingen u kunt sluiten, welke uitkering u kunt krijgen en wat de verzekering

Nadere informatie

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid

Uw pensioenreglement. Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Uw pensioenreglement Alles wat u moet weten bij tijdelijke of volledige arbeidsongeschiktheid Dit leest u in uw pensioenreglement Uw werkgever heeft uw aanvullende uitkering op de wettelijke uitkering

Nadere informatie

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA

WGA Uitstapverzekering. Voor Eigenrisicodragers WGA WGA Uitstapverzekering Voor Eigrisicodragers voor de WGA Uw WGA Uitstapverzekering van Avéro Stel, e van uw s is al 2 jaar ziek. En daardoor kan die niet of minder werk. U krijgt dan te mak met de Wet

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) zorgt ervoor dat werknemers die na de periode van twee

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Financieel gezond bij arbeidsongeschiktheid 2 WIA: financiële zekerheid is mogelijk In de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA) staat werken naar vermogen centraal.

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen De gevolgen voor het inkomen bij langdurige ziekte/arbeidsongeschiktheid Langdurig ziek/arbeidsongeschikt Jaar 1: werkgever betaalt minimaal 70%. In veel gevallen

Nadere informatie

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract

IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid. werkgevershandleiding bij collectief contract IPAP Inkomen bij arbeidsongeschiktheid werkgevershandleiding bij collectief contract Vooraf U hebt een collectief contract voor IPAP bij Loyalis Verzekeringen gesloten. In het contract wordt naar deze

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA Eigen Risico De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse is De Inkomensverzekeraar voor ondernemers en biedt zelfstandig ondernemers en werkgevers inkomenszekerheid

Nadere informatie

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk

Eigen risico dragen voor de WGA vaak financieel aantrekkelijk Binnenkort voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een aantal veranderingen door in de wijze waarop de WGA wordt gefinancierd. Deze wijzigingen maken het voor zorginstellingen aantrekkelijker

Nadere informatie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld?

Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Ziekte en arbeidsongeschiktheid: wat is er voor jou geregeld? Toekomstplannen. Een andere woning, een verre reis of kinderen die gaan studeren. Je hebt uitdagend werk, een inkomen en ambities. Je moet

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten.

Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? Aanvullend pensioen. WGA uitkering. Uw salaris AOW + Vervolguitkering WGA 100% Inkomsten. Arbeidsongeschikt? Bang voor een gat in uw inkomen? 1e jaar ziek 2e jaar ziek WGA uitkering WGA Aanvullend pensioen Met de van Centraal Beheer Achmea zijn grote financiële risico s afgedekt! Kijk op www.iak.nl/postnl

Nadere informatie

Behandeld door: afdeling Relatiebeheer Inkomensverzekeringen, telefoon (033) , relatiebeheeramersfoortse.n1

Behandeld door: afdeling Relatiebeheer Inkomensverzekeringen, telefoon (033) ,  relatiebeheeramersfoortse.n1 De Amerstoortse Verzekenngen Stadsring 15, postbus 42 3800 AA Amersfoort Tel. (033) 464 29 11 Fax (033) 464 29 30 E-mail: info@amersfoortse.n1 553931 februari 2013 Acura Assuradeuren Postbus 156 5490 AD

Nadere informatie

De Werkgever ALLE. in één overzicht

De Werkgever ALLE. in één overzicht De Werkgever Productinformatie VERZEKERINGEN ALLE informatie in één overzicht wat u eerst moet weten Als werkgever loopt u het risico dat uw medewerker arbeidsongeschikt wordt. Als een medewerker niet

Nadere informatie

Ziekte en/of arbeidsongeschiktheid van uw werknemers.

Ziekte en/of arbeidsongeschiktheid van uw werknemers. Ziekte en/of arbeidsongeschiktheid van uw werknemers. Informatie over: Verzuimverzekering, WIA-aanvullingsverzekering en WGA-eigenrisicodragersverzekering Inhoud 1. Inleiding. 4 2. Het wettelijk kader

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers.

Nadere informatie

Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START. De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers

Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START. De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers Inkomenszekerheid bij arbeidsongeschiktheid >START De Werkgevers AOV Hiaat en Hiaat Uitgebreid voor Achmea-medewerkers Inhoudsopgave Arbeidsongeschiktheid. Het kan ook jou overkomen. 3 De WIA in het kort

Nadere informatie

Welkom. Onze verzekeringen en diensten

Welkom. Onze verzekeringen en diensten Welkom Onze verzekeringen en diensten Welkom bij NV schade Uw bedrijf valt onder de CAO Metaal en Techniek of de CAO Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven. Daardoor zijn uw werknemers bij NV schade

Nadere informatie

Verzekering WGA-eigen risicodragers

Verzekering WGA-eigen risicodragers Productwijzer Verzekering WGA-eigen risicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigen risicodragers. WGA betekent Regeling

Nadere informatie

Een werknemer arbeidsongeschikt? Financiële ondersteuning voor u! Met de Werkgevers Compensatieverzekering

Een werknemer arbeidsongeschikt? Financiële ondersteuning voor u! Met de Werkgevers Compensatieverzekering Een werknemer arbeidsongeschikt? Financiële ondersteuning voor u! Met de Werkgevers Compensatieverzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Een goede basis voor onverwachte kosten 3 02 Uw voordelen op

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers.

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGA-eigenrisicodragers In deze productwijzer vindt u belangrijke algemene informatie over de verzekering voor WGA-eigenrisicodragers. WGA betekent Regeling werkhervatting

Nadere informatie

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers

Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers Productwijzer verzekering voor WGAeigenrisicodragers Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de verzekering voor WGAeigenrisicodragers. WGA betekent Regeling

Nadere informatie

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed.

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed. Datum 1 augustus 2016 Mevrouw......... 2771EL36 Onderdeel Inkomen & Verzuim Bedrijf Team Client Service Desk Startbrief van uw sverzekering Geachte... Uw werkgever... heeft bij ons een WIA verzekering

Nadere informatie

WGA Financieringskeuze

WGA Financieringskeuze WGA Financieringskeuze Wanneer een medewerker na twee jaar ziekte gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt beoordeeld, krijgt hij recht op een WGA-uitkering. Als werkgever bent u daar tot tien jaar lang verantwoordelijk

Nadere informatie

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed.

In deze brief leest u informatie over de verzekering. Bewaar deze brief goed. Datum 1 juli 2016 Mevrouw......... 6533CM28 Onderdeel Inkomen & Verzuim Bedrijf Team Client Service Desk Startbrief van uw sverzekering Geachte mevrouw... Uw werkgever... heeft bij ons een WIA verzekering

Nadere informatie

Minder kosten bij zieke werknemers. Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer

Minder kosten bij zieke werknemers. Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer Minder kosten bij zieke werknemers. Met de Verzuimverzekering van Centraal Beheer Inhoud Een goede basis tegen de kosten van verzuim. 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Kies de Verzuimverzekering die bij

Nadere informatie

ZW-eigenrisicoverzekering

ZW-eigenrisicoverzekering Ziektewet-eigenrisicoverzekering Informatie voor de werkgever ZW-eigenrisicoverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers ZW-eigenrisicoverzekering Grip op de kosten

Nadere informatie

Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen

Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Loyalis Verzuimverzekering Met scherpe premies en veel voordelen Stel: uw werknemer wordt langdurig ziek. De loondoorbetaling van uw werknemer

Nadere informatie

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering

Uw voorbereiding op ons advies. Alles over de WIA-verzekering Uw voorbereiding op ons advies Alles over de WIA-verzekering Wat leest u in deze brochure? 01 Bereid u goed voor 3 02 Dit doen wij 5 03 Dit doet u 6 04 Dit zijn de stappen 7 05 Het wettelijk kader 9 06

Nadere informatie

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure

Informatie over de Pensioenverzekering. Samen werken. Informatiebrochure Informatie over de Pensioenverzekering Samen werken Hier aan kan re-integratie een sub kopje Informatiebrochure Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Wat kunt u van ons verwachten? 4 03 Wat verwachten

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. wat nu? Wagenparkmanagement. De gevolgen van een WIA-uitkering voor uw inkomen

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. wat nu? Wagenparkmanagement. De gevolgen van een WIA-uitkering voor uw inkomen Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz In de WIA, wat nu? Wagenparkmanagement De gevolgen van een WIA-uitkering voor uw inkomen De gevolgen van een WIA-uitkering voor uw

Nadere informatie

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie?

4 Premie Van welke gegevens hangt het premiepercentage van uw Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering af? Hoe berekenen wij de premie? 7258A 17.12 Rechten & Plichten Ziektewet Eigenrisicodragerverzekering Inhoudsopgave 1 Samengevat 3 1.1 Over welke verzekering gaat deze Rechten & Plichten? 3 1.2 Wie is verzekerd? 3 1.3 Wat is verzekerd?

Nadere informatie

Modernisering Ziektewet

Modernisering Ziektewet Modernisering Ziektewet de werkgever betaalt De wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters is een feit. Door deze wet wordt u als werkgever (tot maximaal 12 jaar) financieel verantwoordelijk

Nadere informatie

Ziek of arbeidsongeschikt

Ziek of arbeidsongeschikt STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS ZORGVERZEKERAARS Arbeidsongeschikt? SBZ vult uw uitkering aan U bent ziek en u kunt uw werk al langere tijd niet meer doen. Dan wordt u mogelijk geheel of gedeeltelijk

Nadere informatie

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen

WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken WIA Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen Inkomen vrieling adviesgroep De WIA De WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen)

Nadere informatie

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers personeelsplan Arbeidsongeschiktheid WGA-Gat verzekering De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever wilt u uzelf,

Nadere informatie

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening

BFBN Verzuim Totaaloplossing. Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening BFBN Verzuim Totaaloplossing Een unieke combinatie van verzuimverzekering WGA Eigenrisicodragen en Arbodienstverlening Gemak, ontzorging en besparing In elk bedrijf kan het gebeuren: een werknemer meldt

Nadere informatie

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers

Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering. Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers VSZ ASSURADEUREN Informatie voor de werkgever Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering Kostenbeheersing en persoonlijke begeleiding van zieke ex-werknemers Eigenrisicodragerschap Ziektewetverzekering

Nadere informatie

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs

WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs WIA verzekering Individueel Overheid & Onderwijs De Stichting Sociaal Fonds Infrastructuur en Milieu Waar is deze verzekering voor? Wat is WIA? In deze brochure leggen wij uit voor wie en waarvoor deze

Nadere informatie

Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Ziektewetmanagement

Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Ziektewetmanagement Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet Ziektewetmanagement Ziektewetmanagement helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft Heeft u een WGA Uitstapverzekering

Nadere informatie

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim

WerkAttent. Voor een heldere aanpak van verzuim WerkAttent Voor een heldere aanpak van verzuim Wat is het? 1 Wij zijn Interpolis Wij denken met u mee. Over uw toekomst, uw pensioen, uw gezondheid. Over uw woning, uw bedrijf, uw medewerkers. Over brand,

Nadere informatie

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement

Allianz Inkomensverzekeringen. Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz. Inkomens- Combinatie. Wagenparkmanagement Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz Inkomens- Combinatie Wagenparkmanagement Hoe houdt u maximale controle op de verzuimkosten? Voor uw productie of dienstverlening heeft

Nadere informatie

OHRA Inkomensgarantieplan. Met de aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van OHRA valt u niet in een financieel gat!

OHRA Inkomensgarantieplan. Met de aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van OHRA valt u niet in een financieel gat! OHRA Inkomensgarantieplan Met de aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van OHRA valt u niet in een financieel gat! De wet- en regelgeving Arbeidsongeschiktheid is iets wat ook ú kan overkomen.

Nadere informatie

Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Ziektewetmanagement

Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Ziektewetmanagement Hulp bij uw taken als eigenrisicodrager voor de Ziektewet helpt u met de taken die u als eigenrisicodrager voor de Ziektewet heeft Heeft u een WGA Uitstapverzekering van Avéro Achmea? En wilt u hulp bij

Nadere informatie