OplegvelRaadsuoorstel inzake gratis openbaar ueruoer uoor ouderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OplegvelRaadsuoorstel inzake gratis openbaar ueruoer uoor ouderen"

Transcriptie

1 gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ844.OOl Inboeknummer o6bstoaaoa Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq SSa OplegvelRaadsuoorstel inzake gratis openbaar ueruoer uoor ouderen (65+) en kinderen (< r jaar) 1 Samenvatting In het bestuursakkoord Eindhoven Een wordt om redenen van bereikbaarheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit ingezet op een andere vervoerswijzeverdeling, waarbij het aandeel fiets en openbaar vervoer wordt vergroot en de groei van het autoverkeer wordt beheerst door een integraal pakket van vooral stimulerende maatregelen. Onder andere wordt gekozen voor vormen van gratis dan wel goedkoop openbaar vervoer voor doelgroepen, waaronder senioren. Hierbij is de wens betrokken van een grotere toegankelijkheid van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Aan de raad is in juni 2006 toegezegd de uitwerking hiervan mee te nemen in de voorbereiding van de meerjarenbegroting. Een uitgevoerde verkenning levert op dat gratis openbaar vervoer voor inwoners ouder dan 65 jaar en kinderen jonger dan 12 jaar een goede eerste stap is. Dit sluit aan op de doelstellingen en past binnen de financiele kaders die daarvoor worden voorgesteld in het voorstel voor de Programmabegroting Op basis van een proef Gratis Openbaar Vervoer 65+ en kinderen (12 in de periode kan bepaald worden of en hoe dergelijke maatregelen kunnen worden gecontinueerd binnen de te verlenen concessie per 1 januari Bijlage(n) Geen.

2 Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6. RZ844. OOZ Inboeknummer o6bstoaaoa Beslisdatum B5MT Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq SSa Raadsvoorstel inzake gratis openbaar vervoer voor ouderen (6g+) en kinderen (< r jaar) 1 Inleiding In het bestuursakkoord Eindhoven Een is geconstateerd dat de alsmaar toenemende mobiliteit zijn effect heeft op de bereikbaarheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit in de stad. In het akkoord wordt daarom ingezet op een andere vervoerswijzeverdeling, waarbij het aandeel fiets en openbaar vervoer wordt vergroot en de groei van het autoverkeer wordt beheerst door een integraal pakket van vooral stimulerende maatregelen. Voor het openbaar vervoer richt het beleid zich naast deelname aan OV-Netwerk I3rabantstad en de doorontwikkeling van het HOV-netwerk op voortdurende verbetering van het stedelijk en regionaal OV-net, zowel in frequentie, bereik en comfort. Ook wordt gekozen voor vormen van gratis dan wel goedkoop openbaar vervoer voor doelgroepen, waaronder senioren. Hierbij is de wens betrokken van een grotere toegankelijkheid van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). In het vervolg zijn een aantal mogelijkheden verkend. Deze verkenning heeft plaatsgevonden in overleg met de vervoersautoriteit, het SRE en de dienst Werk, Zorg en Inkomen (uitvoerder CVV). 2 Wat willen we bereiken? Doelstelling De belangrijkste doelstelling voor het openbaar vervoer uit het coalitieakkoord luidt: "voortdurende verbetering van het stedelijk en regionaal OV-net, zowel in frequentie, bereik en comfort". In de periode is in het SRE-gebied echter het aandeel reizigerskilometers van de auto toegenomen ten koste van met name het stedelijk en regionaal openbaar (bus)vervoer. De netwerklengte en dichtheid van het busvervoer is in die periode dan ook afgenomen. Kwaliteitsbehoud en verbetering Monitor Verkeer en Vervoer, SRE, OV-monitor , RWS-AVV.

3 in het openbaar vervoer staat of valt met voldoende en meer reizigers in het vervoer. Meer reizigers in de bus is de sleutel naar meer en beter busvervoer. Deze notitie richt zich op de mogelijkheid van toepassing van gratis openbaar vervoer dan wel openbaar vervoer tegen een (sterk) gereduceerd tarief om een beter gebruik van het busvervoer te stimuleren. Beter en meer gebruik van de bus dient de basis te vormen voor verbetering van de kwaliteit van de vervoersvoorzieningen (meer en beter busvervoer). Impliciete doelstellingen die hieraan gekoppeld kunnen worden zijn: betere toegankelijkheid en gebruik van algemene vervoersvoorzieningen; kostenbesparing in Wvg-vervoer; het mobieler maken van specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld ouderen en minder draagkrachtigen); verbetering van bereikbaarheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit; imagoverbetering van het openbaar vervoer. Let wel: echt gratis openbaar vervoer bestaat niet, de exploitatie moet immers betaald worden. Door de gebruiker zelf: de reiziger; betaling door de overheid vanuit haar verantwoordelijkheid voor het OV (in het Eindhovense geval het SRE), betaling door een derde: een overheid als derdebetaler voor bijvoorbeeld specifieke doelgroepen of bijvoorbeeld een bedrijf voor zijn werknemers. Exploitatiebijdragen van de gemeente in gratis of goedkoop openbaar vervoer moeten dan ook worden beschouwd als investeringen in behoud en verbetering van de kwaliteit van het openbaar (bus)vervoer tegen de achtergrond van de bredere doelstellingen. Randvoorwaarden Het belang van overheid (in dit geval SRE) is dat beleid en afspraken in concessies niet worden doorkruist door afspraken tussen vervoerders en derdebetalers. Het SRE heeft op dit moment al de vrijheid om zelf tarieven vast te stellen; zolang echter de tarieven van de nationale vervoerbewijzen (strippenkaart, sterabonnement) door de minister worden vastgesteld (in overleg met vervoerders consumentenorganisaties en overheden) heeft zij alleen de mogelijkheid om lagere tarieven vast te stellen. Relatie met: invoering van de OV-Chipkaart, consessieverlening 2009 Per 2008 wordt landelijk de OV-Chipkaart ingevoerd. Het betreft de introductie van zowel een nieuwe betaalsysteem (de chipkaart) als een nieuw tariefbeleid (betalen per kilometer+ opstaptarief). Regionaal kan dan tarievenbeleid worden ontwikkeld bijvoorbeeld door het toepassen van tariefsdifferentiatie (bijvoorbeeld naar tijd, locatie, doelgroep). Landelijk is afgesproken dat er tijdens de introductieperiode (2008) er sprake is van rust c.q. er nog geen tariefsdifferentiatie wordt toegepast. Voorafgaand aan de invoering en tijdens de introductieperiode van de OV-

4 Chipkaart stimuleert het SRE tariefexperimenten niet, maar biedt wel de mogelijkheid daartoe, mits door derden gefinancierd. Per 1 januari 2009 zal de concessie voor het openbaar busvervoer in het SRE-gebied opnieuw openbaar worden aanbesteed. In de aanloop daar naar toe wordt het pakket van eisen daarvoor opgesteld. Een proefperiode met gratis of goedkoop openbaar vervoer (inclusief monitoring) kan duidelijkheid geven over de te volgen wensrichting en effectiviteit hierin na Wat gaan we daarvoor doen Aspecten Gratis dan wel goedkoop openbaar busvervoer kan op vier aspecten ÃćâĆňâĂİ in onderling verband - worden gevarieerd: tijd (wanneer?); doelgroep (wie?); locatie (wa a r?) ; reductie (hoeveel?). Tijd (wa nneer?) In hoofdzaak gaat het hier om het onderscheid tussen spits- en daluren. In het openbaar vervoer is de ochtendspits (voor uur, combinatie motieven woonwerk, woon-school) maatgevend. De avondspits is veel gespreider doordat deze hoofdmotieven nagenoeg niet samenvallen. Als daluren worden daarom de uren na uur aangemerkt. De bezetting tijdens de ochtendspits is zeer hoog. Gratis of goedkoop OV tijdens deze periode aanbieden leidt direct tot de inzet van aanvullende capaciteit en dus tot veel hogere kosten. Korting tijdens de daluren zal waarschijnlijk slechts een beperkte verschuiving te weeg brengen van spits naar dal, maar zal vooral aantrekkelijk zijn voor reizigers uit doelgroepen (ouderen) en/of met motieven (winkelen, sociaal-recreatief) die buiten de spits (kunnen) reizen. Overwogen kan ook worden tijdens de weekenden gratis of goedkoop openbaar vervoer aan te bieden, met ingang van de koopavond (vrijdagavond vanaf uur). Dit komt vooral ten goede aan het winkelend en bezoekend publiek van de binnenstad en belangrijke publiekstrekkers in de stad. Doelgroep (voor wie?) Bij doelgroepen kan enerzijds gedacht worden aan het uit sociaal-maatschappelijk oogpunt mobieler maken specifieke doelgroepen. De toegankelijkheid (financieel) van het busvervoer wordt daarmee vergroot. In het coalitieakkoord zijn specifiek de ouderen vernoemd. Aanvullend zijn ook kinderen (( 12 jaar) in de discussie betrokken.

5 Een relatie met het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) is hierbij op zijn plaats. In Eindhoven betreft het hier een gesloten systeem, dat vervoer biedt vandeur-tot-deur, toegankelijk voor gehandicapten of ouderen op bijstandsniveau. De prijs per strip voor CVV voor gehandicapten is gelijk aan het regulier OV, voor ouderen bedraagt die het dubbele. Het regulier busvervoer biedt (nog) geen reeel alternatief voor gehandicapten of mensen met beperkte mobiliteit. De fysieke toegankelijkheid van haltes is nog niet op niveau. Aanpassing zal stapsgewijs plaatsvinden voor de belangrijkste haltes, tot Pas na die datum zal het een beter alternatief vormen. Ook dan wordt via het regulier busvervoer echter nog geen deur-tot-deur vervoer verzorgd. Daarvoor zijn minimaal meer halten noodzakelijk. Het aantal ouderen dat momenteel in Eindhoven van CVV gebruik maakt is zeer beperkt. De totale doelgroep ()65, bijstandsniveau) omvat ca. 500 ouderen. Er zijn ongeveer pasaanvragen per jaar en ca. 20 /o van de pashouders maakt ook daadwerkelijk gebruik van CVV. Thans is er sprake van structurele onderbenutting van het CVV (zeker bij de ouderen). Voor gehandicapten biedt gratis openbaar vervoer vooralsnog zeker geen reeel alternatief. Voor ouderen is gratis geen vervanging van CVV. Het deur-tot-deur principe ontbreekt en de nadruk spitst zich daarom toe op de fysieke toegankelijkheid van de bus. De impact op CVV van gratis of goedkoop openbaar vervoer zal naar verwachting marginaal zijn. Wel zijn er mogelijkheden om als alternatief te dienen afhankelijk van de ontwikkeling van het serviceniveau (deur-tot-deur en toegankelijkheid). Ook ligt er een relatie met het door de gemeente gesubsidieerde vervoer dat door de vereniging Witte Raaf wordt aangeboden (voor ouderen >55, ziekenfondsgrens, geen auto). Ook hier is sprake van deur-tot-deur vervoer. De doelgroep hier is aanmerkelijk groter. Effecten kunnen gemonitord worden. Daarnaast kan qua doelgroep nog onderscheid gemaakt worden tussen de eigen bevolking, de Eindhovenaren dus, en alle instappende gebruikers van de bussen binnen een bepaald gebied of op een buslijn/traject. Locatie (waar?) Gratis of goedkoop openbaar vervoer kan gebiedsgericht worden toegepast. Hierbij wordt vooral gefocused op het concessiegebied Stad Eindhoven, dat gevormd wordt door Eindhoven en de omliggende kernen Veldhoven, Waalre, Aalst, Geldrop, Nuenen, Son en Breugeh Het is echter ook mogelijk niet gebiedsgebonden, toepassing te geven aan een prijsreductie, maar dit toe te passen op een of meerdere specifieke lijnen. Een geheel nieuwe lijn zou daarbij in eerste instantie niet nagestreefd moeten worden, omdat er in dat geval in hoge mate van substitutie van vervoer valt te verwachten

6 en er vooral gezocht wordt naar aanvulling met nieuwe reizigers. Er kan gedacht worden aan het aanbieden van gratis openbaar vervoer op bijvoorbeeld lijnen naar binnen het Eindhovense verder weggelegen gebieden (bijvoorbeeld Meerhoven, Flight Forum-/Parkforum) of aan lijnen in combinatie met PAR (bijvoorbeeld CS- High Tech Campus). Reductie (hoeveel?) Uiteraard kan specifiek gevarieerd worden met de korting. Goedkoop kan in een eerste gedachte bijvoorbeeld de 40e/o korting zijn die regulier wordt aangeboden in bepaalde abonnementsvormen. Op termijn - met de OV-Chipkaart - kunnen gemakkelijker tariefsdifferentiaties worden toegepast. Voorlopig kan een bovenstaande kortingsvorm als verkenning goed dienst doen. Het gratis maken van het busvervoer is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de betreffende reizigers, kan doelgroepen mobieler maken en als vervoersalternatief de stad leefbaarder en aantrekkelijker. Maar het heeft ook minpunten: het kan leiden tot onverschilligheid en overconsumptie; het kan ongewenste gasten aantrekken; de prikkel kan wegvallen voor het aanbieden van kwaliteit. Prijsmaatregelen in het openbaar vervoer hebben over het algemeen weinig relevante effecten op de automobiliteit. Van hogere frequenties en kortere reistijden valt meer effect te verwachten op de automobiliteit. Anders wordt het echter als het vervoer gratis wordt aangeboden, onder andere in combinatie met andere, zoals parkeermaatregelen. 4 Wat kost het Een zestal varianten zijn globaal verkend om enig inzicht te verkrijgen in mogelijkheden en kostenniveau. A Dalurenkorting Het betreft hier een generieke korting voor alle inwoners op vervoer op binnen het concessiegebied Stad Eindhoven (Eindhoven+ randgemeenten). B Kinderen en ouderen Gratis openbaar vervoer voor inwoners ouder dan 65 jaar en kinderen jonger dan 12 jaar. Het betreft hier bijna 14e/o van de gebruikers. Het aandeel kinderen is daarin echter zeer marginaal en te verwaarlozen. Gratis voor kinderen kan eenvoudig worden geintroduceerd door bijvoorbeeld vervoer van maximaal 4 kinderen gratis aan te bieden onder begeleiding van een volwassenen. C Kinderen en ouderen+ Idem als B, maar ouderen vanaf 55 jaar gratis (Tilburgse variant). Bron: Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV).

7 D Dalurenkorting+ kinderen en ouderen Omdat ouderen al 35 /a korting ontvangen is een generieke variant van 40 /o korting nauwelijks in hun voordeel. Een combinatie van generieke korting met gratis openbaar vervoer voor ouderen levert ook voor die doelgroep wel echt voordeel. E Weekend gratis Niet doelgroep maar tijdsafhankelijk, kan gedacht worden aan gratis vervoer in het weekend. Voornamelijk voor het winkelend publiek en bezoek aan publiekstrekkers is dit aantrekkelijk. Er ligt een duidelijke link met het parkeerbeleid (bijvoorbeeld tariefs- en capaciteitsontwikkeling) en ontwikkelingen als P&R. De evaluatie van het recente weekend gratis openbaar vervoer (16 en 17 september) in de Week van de Vooruitgang kan een eerste inzicht brengen het effect van een pra ktijkproef. F Gratis lijn Ook kan gedacht worden aan het gratis maken van een of enkele specifieke buslijnen. In een dergelijke oplossing wordt ook daadwerkelijk iets gedaan voor het woon-werkverkeer in de spits. In de volgende tabel zijn deze varianten opgenomen. De geraamde kosten zijn: gebaseerd op WROOV-gegevens (het formele landelijk onderzoek naar OV-inkomsten en verdeling daarvan over de aanbieders); op basis gebruikers binnen het concessiegebied Stad Eindhoven; bepaald in overleg met beleidsmedewerkers van SRE; exclusief kosten voor aanvullende marketing, communicatie en monitoring; exclusief kosten voor aanvullende inzet van bussen als gevolg van reizigersgroei: de busbezetting in de spits is hoog, reizigersgroei in deze periode leidt al snel tot de noodzaak van inzet van aanvullende capaciteit en dus extra kosten; de busbezetting in het dal laat ruimte tot groei toe; afhankelijk daarvan is aanvullende capaciteit nodig. Ter nader informatie nog enkele basiscijfers voor het totale SRE-gebied : Leeftijdsverdeling busreizigers Leeftijd Aandeel Verdeling spits ÃćâĆňâĂİ dal <12 jaar 12 t/m 17 jaar 18 t/m 54 jaar 55 t/m 64jaar < 0,5e/o ca. 27 /o ca. 49e/o ca. 10 /o Bron: WROOV,

8 ÃćâĆňâĂİ na uur Inboeknummer O6.RZ844.OOZ C ,ÃćâĆňâĂİ C ,ÃćâĆňâĂİ C ,ÃćâĆňâĂİ C ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ Variant Wie? Ritmotief? Wat? ) Wanneer? Waar? Hoe? Kostenraming concessiegebied stad Eindhoven A Daluren- Alle inwoners Sociaalrecreatief korting - na uur Stad kortingspas C ,ÃćâĆňâĂİ 409 o Daluren: Concessie Persoonlijke korting Winkelen weekenden Eindhoven B Kinderen Inw < 12 jaar Sociaalrecreatief - na uur Stad Gratis Daluren: Concessie en ouderen Inw ) 65 jaar Winkelen weekenden Eindhoven C Kinderen Inw < 12 jaar Sociaalrecreatief - na uur Stad Gratis Daluren: Concessie en ouderen Inw ) 55 jaar Winkelen weekenden Eindhoven Persoonlijke kortingspas D Daluren- Alle inwoners Sociaalrecreatief korting Stad kortingspas 409 o Daluren: Concessie Persoonlijke korting Winkelen weekenden/ Eindhoven Kinderen Inw < 12 jaar Gratis vakanties en Inw > 65 jaar ouderen E Weekend Alle gebrui- Winkelen Gratis Vrijdag na Concessie Vrij instappen gratis kers Sociaalrecreatief zon- Eindhoven t/m Stad dag einde dienst F Gratis lijn Alle gebrui- Woon-werk Gratis Altijd betreffende Vrij instappen C ,ÃćâĆňâĂİ kers Sociaalrecreatief (afh. lijn) lijn Winkelen 5 Conclusies Voorkeurs richting Refererend aan het coalitieakkoord is gratis openbaar vervoer voor ouderen (>65) en kinderen (<12) goed mogelijk. Het gratis maken voor de doelgroep kinderen levert daarbij slechts geringe opbrengstenderving op en is daarom bijna pure winst uit oogpunt van promotie. Een dergelijke (proef)maatregel is: relatief goedkoop; levert een bijdrage aan de doelstellingen; is goed voor het imago;

9 bijt naar verwachting niet of nauwelijks met het CVV; kan een eerste stap zijn naar een bredere aanpak. Een bredere aanpak levert al snel een factor 2 tot 3 op voor de kosten. Wel kan, uit oogpunt van de doelstellingen, gekeken worden naar derdebetaling vanuit andere fondsen (bijvoorbeeld armoedebeleid, ouderenbeleid, economisch beleid, e.d.). Wellicht is op termijn co-financiering vanuit de provincie mogelijk vanuit provinciale heffing uit de wegenbelasting (zie persberichten en Ook het provinciaal bestuur onderzoekt de mogelijkheden van gratis openbaar. In januari zullen verschillende scenario s worden gepresenteerd, in maart voorzien met provinciale besluitvorming hierover. Incidentele of periodiek terugkerende tariefacties (incidentele kortingen als promotieactie), vooruitlopend op een bredere aanpak, kunnen overwogen worden, bijvoorbeeld gericht op: gratis zaterdagen, koopzondagen, weekenden of bij bijzondere evenementen; gratis lijnen (bijvoorbeeld stadsdeelgewijs of gericht in combinatie met te organiseren P&R op HTC). Nadere uitwerkingen dienen wel getoetst te worden op de landelijke afspraak tot rust op tarievengebied tot na de introductie van de OV-Chipkaart. Kosten en kostendekking De exploitatiebijdrage voor een proef volgens variant B is geraamd op 60,5 miljoen per jaar. Het betreft hier een raming op basis van het aantal gebruikers binnen het concessiegebied Stad Eindhoven. De kosten voor alleen Eindhovenaren zullen lager zijn. De exacte omvang van de kosten zal in overleg met SRE en de vervoerder worden bepaald. Naast de exploitatiebijdrage zijn de volgende kostenposten relevant. Monitoring De effecten van de proef dienen gemeten te worden. Hierbij kan enerzijds aangesloten worden bij de standaardtellingen, zoals die landelijk in overleg met de vervoerbedrijven tweemaal per jaar worden uitgevoerd. Anderzijds kan specifiek onderzoek onder de doelgroepen plaatsvinden. Hiervoor kan een opdracht aan een onderzoeksbureau worden gegeven. Voorlopig zijn de kosten van monitoring (eenmalig) geraamd op maximaal ,ÃćâĆňâĂİ. Communicatiekosten Voor het creeren van draagvlak, het informeren van alle Eindhovenaren en reizigers is goede communicatie noodzakelijk. Deze gaat breder dan de geeigende

10 middelen, bijvoorbeeld advertenties, folders, e.d. De communicatiekosten worden voorlopig geschat op ,ÃćâĆňâĂİ (eenmalig). Persoonlijke kortingspas en distributie Het voorstel is om 65+ers te laten reizen op vertoon van een kortingspas. De praktische invulling hiervan dient nog in overleg met gemeentelijke diensten en vervoerder te worden uitgewerkt. De kosten voor ontwerp, druk en distributie onder de ruim betrokken ouderen in Eindhoven worden geraamd op ,ÃćâĆňâĂİ (eenmalig). Voor dekking van de kosten voor een proef volgens variant B is binnen het voorstel voor de Programmabegroting onder punt 21, overige inzet NRE-middelen voor gratis openbaar vervoer in totaal voor de periode C1,0 miljoen gereserveerd als exploitatiebijdrage, C0,5 miljoen voor 2007 en C0,5 miljoen voor de periode Bij invoering per 1 maart 2007: kunnen de totale kosten worden betaald uit het in de Programmabegroting voorziene budget; is er voldoende tijd voor praktische en formele uitwerking van de maatregel. Afhankelijk van de uitwerking en exacte financiele consequenties kan worden bezien of invoering eventueel eerder kan plaatsvinden. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, W. Krzeszewski, locosecreta ris.

11 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. e6.rz8qzj..oo Commissie advies Betreft cie MMVP: Raadsvoorstel inzake gratis openbaar vervoer voor ouderen (65+) en kinderen ((12jaar). De commissie Mobiliteit, Milieu, Vastgoed en Participatie heeft in haar vergadering van 14 november 2006 beraadslaagd over het bovengenoemde onderwerp. De commissie heeft als volgt geadviseerd: PvdA: akkoord, CDA SP: VVD GroenLinks leefbaar eindhoven : OuderenAppel: D66: De Stadspartij: Lijst Pim Fortuyn: ChristenUnie: pleit voor pasjes voor mensen uit de omliggende gemeenten; pleit voor invoering in SRE-gebied akkoord; akkoord, maar pleit voor gratis OV voor kinderen speciaal onderwijs voor 9.00 uur; niet akkoord, gratis openbaar vervoer is geen doel op zich, het gaat om het verbeteren van de kwaliteit van het openbaar vervoer; de afwegingen om te komen tot variant B zijn flinterdun; het armoedebeleid is niet de juiste co-financieringbron met deze leeftijdsgroepen; stemvoorbehoud, overweegt aanscherping van de doelstelling; akkoord; akkoord; akkoord, pleit voor invoering in SRE-gebied; akkoord; akkoord; stemvoorbehoud. De secretaris van de commissie, M. Honing Bijlage(n) : 0

12 Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 31 oktober 2006; gelet op het aangenomen amendement A8; besluit: introductie van gratis openbaar vervoer volgens variant 8 (65 jaar en ouder, kinderen jonger dan 12 jaar en kinderen op het speciaal onderwijs die tijdens de spits reizen) per 1 maart 2007 (of zoveel eerder als mogelijk). Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 december A. Sakkers, voorzitter. J. Verheugt, griffier. BE

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake voortzetting en beperkte uitbreiding Gratis met de bus

Raadsvoorstelinzake voortzetting en beperkte uitbreiding Gratis met de bus gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o8.rz8zg.ooz Inboeknummer o8bstor886 Beslisdatum B%W So september 2008 Dossiernummer 8qo SSr Raadsvoorstelinzake voortzetting en

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 13R5385 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer Inleiding

gemeente Eindhoven 13R5385 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer Inleiding gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5385 13BST00934 Beslisdatum B&W 28 mei 2013 Dossiernummer 13.22.351 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer Inleiding Op 20 november 2012 is door uw raad besloten

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5583 13bst01730 Beslisdatum B&W 22 oktober 2013 Dossiernummer 13.43.351 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding Op 25 juni 2013 is door uw

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Onderwerp: Gratis openbaar vervoer Eindhovense minima.

gemeente Eindhoven Onderwerp: Gratis openbaar vervoer Eindhovense minima. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst01057 Dossiernummer 14.36.401 2 september 2014 Raads informatiebrief Onderwerp: Gratis openbaar vervoer Eindhovense minima. Inleiding a b Actueel maatschappelijk onderwerp/probleem

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven GroenLinks is geschrokken van de flinke tariefverhogingen sinds de invoering van de OV-chipkaart in Brabant voor de Eindhovenaren.

gemeente Eindhoven GroenLinks is geschrokken van de flinke tariefverhogingen sinds de invoering van de OV-chipkaart in Brabant voor de Eindhovenaren. gemeente Eindhoven Inboeknummer 12bst00624 Beslisdatum B&W 03 april 2012 Dossiernummer 12.14.103 2.3.1 Raadsvragenvan het raadslid dhr. T. van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) over openbaar vervoer. Sinds

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI925.OOI Inboeknummer o6bstoa44r Beslisdatum B%W ta december 2006 Dossiernummer 650 352 Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Voor iedereen maar met nadruk op Wmogeïndiceerden

Voor iedereen maar met nadruk op Wmogeïndiceerden Raadsvergadering: 24 september 2007 Onderwerp: Tarief voor 65+ Regiotaxi Doel van agendering Besluitvorming Voorstel / Advies Maak een keuze tussen conceptbesluit A en B. 1. Invoeren aangepast tarief Regiotaxi

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 07.R2I92.OOI Inboeknummer o7bstor3ra Beslisdatum B%W to juli 2007 Dossiernummer 7z8.553 Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

GRATIS OPENBAAR VERVOER

GRATIS OPENBAAR VERVOER MOGELIJKHEDEN EN RISICO S VAN GRATIS OPENBAAR VERVOER IN HELMOND 1 INLEIDING Het aanbieden van gratis openbaar vervoer (GOV) is op dit moment een veel besproken onderwerp. In Noord Brabant onderzoeken

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer 17.19.401 Raads informatiebrief Onderwerp: Evaluatie pilot late nachtnetbussen Brabant. Inleiding

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling Hypotheekfonds Noord-Brabantse Gemeenten gemeente Eindhouen Concernstaf Raadsnummer 07.R2$4Q.OOI Inboeknummer oybstoabsy Beslisdatum B%W rs november 2007 Dossiernummer yg6.qst OplegvelRaadsuoorstel tot het opheffen uan de Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

Managementsamenvatting

Managementsamenvatting Managementsamenvatting De provincie Noord-Brabant heeft twee pilots ingevoerd met goedkoop openbaar vervoer. De eerste pilot gericht op jongeren tot 12 jaar en ouderen vanaf 65 jaar en de tweede pliot

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Gratis OV is OK! Erik van Hal (Auteur is werkzaam bij de gemeente Eindhoven)

Gratis OV is OK! Erik van Hal (Auteur is werkzaam bij de gemeente Eindhoven) Gratis OV is OK! Erik van Hal (Auteur is werkzaam bij de gemeente Eindhoven) Samenvatting Gratis en goedkoop openbaar vervoer blijft een actueel item. In het land worden door gemeenten en regio s verschillende

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer 5 Milieu, Raadsnummer 09. R3434. OOI Inboeknummer o9bstoasa8 Beslisdatum B&W 8 december 2009 Dossiernummer 950.554 Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Statenvoorstel 33/09 A

Statenvoorstel 33/09 A Statenvoorstel 33/09 A Voorgestelde behandeling: PS-vergadering : 2 oktober 2009 Statencommissie : Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid, 18 september 2009 Onderwerp Resultaten monitoring

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief C 61 5.000,ÃćâĆňâĂİ. gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R2220. OOI Inboeknummer oybstora83 Dossiernummer 73I.505 3r juli aooz Raads informatiebrief Betreft verkenning gratis Collectief Vraagafhankelijk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin

OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie Centrum Jeugd en Gezin gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O77.RZZq8.OOX Inboeknummer o7bstor7b7 Beslisdatum B&W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.25I OplegvelRaadsvoorstel inzake de notitie

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instellen uan de reserue Internationale School Eind houen

Raadsvoorstel tot het instellen uan de reserue Internationale School Eind houen gemeente Eindhouen 2 de DBFMO-contract met betrekking tot de Nieuwe Huisvesting die door de gemeente en de school zal worden Economie 5 Cultuur Raadsnummer xo.r/596.ooi Inboeknummer robstoo4y8 Beslisdatum

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00009 Beslisdatum B&W 14 januari 2014 Dossiernummer 14.03.252 Raadsvoorstel Wijziging Algemene Subsidieverordening Eindhoven- social return Inleiding Iedereen moet

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O6.RZy6Z.OOZ Inboeknummer o6bstotzzr Beslisdatum B%W ab augustus 2006 Dossiernummer 6BS.qSa Oplegvel Raadsvoorstel knel puntenbudget wachtlij

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelAlternatieven Gratis met de bus voor 12- en 65+ Inleiding Bestuurlijk kader a Wettelijke taak

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelAlternatieven Gratis met de bus voor 12- en 65+ Inleiding Bestuurlijk kader a Wettelijke taak gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5029 Inboeknummer ORVM/12bst01626 Beslisdatum B&W 02 oktober 2012 Dossiernummer 12.40.351 RaadsvoorstelAlternatieven Gratis met de bus voor 12- en 65+ Inleiding Bestuurlijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer 09. R/4/2. OOI Inboeknummer o9bstosaos Beslisdatum BTW t7 november 2009 Dossiernummer 947 352 Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G200861 427405 / 427405. m. wennink BP Br. Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. 06 - Gebruiker openbare ruimte SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200861 427405 / 427405 ONDERWERP Voortzetten gratis openbaar vervoer 65+. m. wennink BP Br AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

dualisme in Eindhoven

dualisme in Eindhoven gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 02.$I6.OOI Raadsvoorstel tot het nemen van besluiten over het verder uitwerken van dualisme in Eindhoven 1 Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen

Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met kinderen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer og.ryz6.oox Inboeknummer oauooopxz Beslisdatum BlkW x april xooa Dossiernummer ax4.6ss Raadsvoorstel inzake langdurigheidstoeslag minima met

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 12R4826 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69

gemeente Eindhoven 12R4826 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4826 12bst00600 Beslisdatum B&W 03 april 2012 Dossiernummer 12.14.351 RaadsvoorstelOndertekening concept gebiedsakkoord Grenscorridor N69 Inleiding Na twee

Nadere informatie

M. van Leeuwen /

M. van Leeuwen / steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.4 M. van Leeuwen 0402083584 Maarten.van.Leeuwen@Valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 110987/729701 22 02 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart van Gedeputeerde Staten op vragen van G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer 2109 Onderwerp Tarieven OV-chipkaart Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vooruitlopend op

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 maart 2014 datum/agendapunt B&Wvergadering: 010414/A07 afdeling: Stedelijice Ontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

de gemeenteraad Spuiboulevard GR DORDRECHT

de gemeenteraad Spuiboulevard GR DORDRECHT DORDRECHT Aan Gemeentebestuur de gemeenteraad Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 21 mei 2013 kenmerk Begrotingsprogramma Verkeer en vervoer Betreft Gratis openbaar vervoer 65 plus Samenvatting De

Nadere informatie

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Gedeputeerde Staten STATENNOTITIE Aan de leden van Provinciale Staten HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Evaluatie tariefacties openbaar vervoer HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 15R6506 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01352 Dossiernummer 15.41.451 Beslisdatum B&W 6 oktober 2015 Commissie notitie Onderwerp: Brabants Nachtnet. Inleiding Sinds 2008 is het Brabants

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nbeleidsnotitie Taxi gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI3/I.OOI Inboeknummer osbstoryrz Beslisdatum B&W r6 augustus 2005 Dossiernummer 533.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de natuurvisie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de natuurvisie gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2I85.OOI Inboeknummer o7bstor43o Beslisdatum BSP to juli 2007 Dossiernummer 7a8 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1055110 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 1055109 Behandeling in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. 20 december 2012

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi)

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost (Regiotaxi) GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 februari 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Concept kadernota 2017 GR Kleinschalig Collectief Vervoer (KCV) Brabant Noordoost

Nadere informatie

GRATIS BUSVERVOER EVALUATIE & ONTWIKKELINGEN

GRATIS BUSVERVOER EVALUATIE & ONTWIKKELINGEN GEMEENTE HELMOND 18 MAART 2008 GRATIS BUSVERVOER EVALUATIE & ONTWIKKELINGEN IN HELMOND VOORWOORD Op 7 juli 2007 is de gemeente Helmond gestart met de uitvoering van twee proeven met gratis busvervoer.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost-Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost-Brabant gemeente Eindhoven openbare Ruimte, verkeer lk Milieu Raadsnummer 09. R/4/7. OOI Inboeknummer o9bsto2388 Beslisdatum B%W t december 2009 Dossiernummer 949 55I Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement gemeente Eindhoven Projectmanagement Raadsnummer Inboeknummer 10bst01835 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb10039506 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Openbaar vervoer concessie

Openbaar vervoer concessie Openbaar vervoer concessie Gemeenteraad Jordy van Slooten, fysiekdomein@regiogv.nl Januari 2019 1 2 3 Opgave en inzet Gooi en Vechtstreek MIRT Bereikbaarheid per weg en spoor staat onder druk. OV is onvoldoende

Nadere informatie

Nieuwe verdienmodellen in het OV

Nieuwe verdienmodellen in het OV Nieuwe verdienmodellen in het OV Lotte van den Munckhof (Gemeente Eindhoven/Tiem) Ineke Spapé & Egbert Kalle (SOAB) Samenvatting De gemeente Eindhoven ontwikkelt met de vervoerder en andere baathebbers

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling gemeente Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RX847.OOZ Inboeknummer o6bstoaaa6 Beslisdatum B%W Bt oktober 2006 Dossiernummer 644.4Sr OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de Overgangsregeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering geven aan kwijtscheldingsmogelijkheden gemeentelijke belastingen

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering geven aan kwijtscheldingsmogelijkheden gemeentelijke belastingen gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12bst02104 Beslisdatum B&W Dossiernummer RaadsvoorstelKwijtschelding gemeentelijke belastingen voor ondernemers Inleiding Naar aanleiding van het initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI382.OOI Inboeknummer ogbstorgeo Beslisdatum B8cW so september 2005 Dossiernummer S38.4Sr Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Gratis OV is niet gratis

Gratis OV is niet gratis Gratis OV is niet gratis Lotte van den Munckhof Gemeente Eindhoven Lotte.van.den.munckhof@tiem.nl Ineke Spapé SOAB i.spape@soab.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk 22 en 23 november

Nadere informatie

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over tarieven Phileas

Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over tarieven Phileas gemeente Eindhoven Sector Openbare Ruimte, Verkeer lk Milieu Raadsnummer 09.R/042.OOI Inboeknummer o9bstoo569 Beslisdatum B%W Sr maart 2009 Dossiernummer 9I5.552 Raadsvragenuan het raadslid de heer E.

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie