TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 MAART 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 MAART 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 MAART 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen van de zitting van 27 februari O 2 OCMW eedaflegging nieuwe raadsleden aktename. Naar aanleiding van het einde van het mandaat van de OCMW-raadsleden mevrouw Annick Vehent en de heer Jan Willaert op 28 februari 2013, zoals vermeld in het PV van de verkiezing van de leden OCMW-raad dd. 2 januari 2013, hebben de opvolgers mevrouw Kathleen De Bondt en de heer Jo Laureys de eed afgelegd in handen van de raadsvoorzitter de heer Koen Mettepenningen en in aanwezigheid van de gemeentesecretaris de heer André Reuse. De gemeenteraad dient hiervan akte te nemen. O 3 Gemeenteboekhouding budget 2013 brief Agentschap voor Binnenlands Bestuur aktename. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de brief van 27/2/2013 van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur met kenmerk V03/GV/DBS waarbij gemeld wordt dat op basis van de beschikbare gegevens kennis genomen werd van de beslissing van de gemeenteraad van 19/12/2012 houdende de vaststelling van het budget De termijn voor uitoefening van het bestuurlijk toezicht verstreek definitief op 1 maart Het nazicht gaf geen aanleiding tot opmerkingen. O 4 Gemeentelijke academie voor beeldende kunsten vacant verklaren van betrekking van directeur besluit. De functie van directeur aan de gemeentelijke academie voor beeldende kunsten Hamme wordt vacant verklaard bij wijze van bevordering. De gemeenteraad stelt de aanvullende bevorderingsvoorwaarden vast, evenals de samenstelling van de examencommissie en de wijze van bekendmaking van deze vacature. O 5 Afsprakennota gemeentelijke jeugdraad-gemeentebestuur - goedkeuring - besluit. Volgens Art. 5, 4 van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en de stimulering van lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid bepaalt de gemeenteraad de nadere voorwaarden van de werking van de jeugdraad, en in elk geval: 1 de maatregelen waarmee het recht op informatie van de jeugdraad ten aanzien van het college van burgemeester en schepenen of van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie wordt gewaarborgd; 2 de wijze waarop de jeugdraad wordt ondersteund; 3 de wijze waarop het college van burgemeester en schepenen of het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie een gemotiveerd standpunt over de uitgebrachte adviezen inneemt; 4 maatregelen met betrekking tot de openbaarheid van de adviezen en de werkzaamheden van de jeugdraad. Bovenstaande voorwaarden werden in een afsprakennota tussen het gemeentebestuur en de gemeentelijke jeugdraad gegoten. Het college van burgemeester en schepenen keurde het ontwerp goed in de zitting van 5 februari 2013, de gemeentelijke jeugdraad in de algemene vergadering van 8 februari 2013.

2 O 6 Gemeentelijke jeugdraad - erkenning - besluit. Art. 15 van het huidig decreet op het lokaal jeugdbeleid van 14 februari 2003 (dat op 31 december 2013 wordt opgeheven) bepaalt dat de gemeentelijke jeugdraad uiterlijk 6 maanden na de installatie van de nieuwe gemeenteraad opnieuw moet worden erkend of opgericht worden. Het vernieuwde decreet op het lokaal jeugdbeleid van 6 juli 2012 treedt in werking op 1 januari Art. 10 van dit decreet bepaalt echter dat een aantal artikels van dit decreet eerder in werking treden, ondermeer Art. 5 en 6 i.v.m. de organisatie van het overleg en de inspraak bij de voorbereiding en de uitvoering van het jeugdbeleid (traden in werking op 1 januari 2013). Gelijklopend met het huidig decreet op het lokaal jeugdbeleid bepaalt het nieuwe decreet dat de gemeenteraad een jeugdraad opricht of erkent. De erkenning van de gemeentelijke jeugdraad gebeurt gebruikelijk op basis van de statuten. De erkenning in afgelopen legislatuur gebeurde op 27 juni 2007 op basis van de in 2006 aangepaste statuten. Gezien dit document al van enkele jaren terug is, besloot de jeugdraad om de statuten te herbekijken. De algemene vergadering keurde de aanpassingen goed in de algemene vergadering van 8 februari O 7 HIM aanduiding vertegenwoordigers besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 10 politiek afgevaardigden te worden aangeduid voor de HIM. CD&V Hamme-Moerzeke: Etienne De Prijcker Ann Verschelden Koen Mettepenningen Raoul Huylebroeck Deskundigen: JorisVerbeke Guy Van Gucht Open VLD: N-VA: Jan De Graef Berlinde Brackelaire Sp.a: Tom Vermeire Vlaams Belang: Mario Michils Gerarda Thienpondt Groen: Bart De Keyser Mario Hebbelinck Tevens kunnen 2 commissarissen worden voorgedragen door de meerderheid. CD&V Hamme-Moerzeke: Wesley Heirwegh O 8 VVV aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen 11 afgevaardigden te worden aangeduid voor het VVV. CD&V Hamme-Moerzeke: Lien De Vos Annick Vehent Freddy Huylenbroeck Christel Vanhoyweghen

3 Open VLD: Guy Bogaert Thierry Huylenbroeck NV-A: Hilda Vijt Digna Coppieters Sp.a: Bob Waterschoot Vlaams Belang: Gerarda Thienpondt Groen: Stéphane Uyttersprot Noël Van Damme O 9 GECORO aanduiding politiek afgevaardigden besluit. Naar aanleiding van de installatie van een nieuwe gemeenteraad dienen de afgevaardigden namens de politieke fracties in de GECORO opnieuw aangeduid te worden. CD&V Hamme-Moerzeke: Guy Van Gucht Open VLD: Yannick Smet N-VA: François Van den Broeck Sp.a: Bob Waterschoot Vlaams Belang: Hans Van den Broeck Groen: Patrick Sillis (Jornt Van Houte plaatsvervanger) O 10 Milieuraad aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 11 vertegenwoordigers uit de politieke partijen te worden aangeduid voor de samenstelling van de milieuraad. CD&V Hamme-Moerzeke: Lien De Vos Annick Vehent Greta Vandesande Thom Nelis Open VLD: Iris Wuylens Leon Van Houte N-VA: Renier Van Mensel Walter Meert SP.a: Kelly Van Kerkchove Vlaams Belang: Björn Roose Groen: Bruno Martens Noël Van Damme (plaatsvervanger) O 11 Verkeerscommissie aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 11 vertegenwoordigers te worden aangeduid voor de samenstelling van de verkeerscommissie.

4 CD&V Hamme-Moerzeke: Jan Coppieters Dominique De Neve Hellmut Waegemans Lieve Peelman Open VLD: Guy Bogaert Daphné Geijsen N-VA: Jean-Pierre Peersman Berlinde Brackelaire SP.a: Caroline Verbeke Vlaams Belang: Hans Van den Broeck Groen: Jaak De Cock Christophe Fierens (plaatsvervanger) O 12 WACCO aanduiding vertegenwoordigers besluit. Wacco is sinds 2008 de projectvereniging van de Wase CultuurCentra Overlegplatform, overeenkomstig het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De statuten van deze projectvereniging bepalen het volgende: Art. 16: De vereniging beschikt over een raad van bestuur, bijgestaan door een stuurgroep. Art. 17: De deelnemers benoemen rechtstreeks de leden van de raad van bestuur. Voor de gemeenten kunnen uitsluitend gemeenteraadsleden, burgemeesters of schepenen deel uitmaken van deze raad. Art. 19: De raad van bestuur wordt samengesteld naar rata van 3 aangeduide afgevaardigden per deelnemende gemeente, eventueel met systeem van effectieven en plaatsvervangers: 2 afgevaardigden zetelen als stemgerechtigde bestuurders. Aan de vergaderingen wordt deelgenomen door één niet-stemgerechtigde afgevaardigde. Deze nietstemgerechtigde afgevaardigden zijn steeds raadsleden in de betrokken gemeente, verkozen op de lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor een termijn die samenvalt met de duur van hun openbaar mandaat. 2 stemgerechtigde leden vanuit de meerderheid (waaronder de schepen van cultuur): Frans Van Gaeveren Christel Vanhoyweghen 1 niet stemgerechtigd lid vanuit de oppositie: Noël Van Damme Jan De Graef O 13 ERSV Oost-Vlaanderen aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient 1 vertegenwoordiger te worden aangeduid voor ERSV. Neemt akte van het voorstel van het schepencollege om schepen Luk De Mey af te vaardigen. O 14 OVSG aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger te worden aangeduid voor O.V.S.G. Voordracht:

5 1 Vertegenwoordiger: schepen van onderwijs Tom Waterschoot O 15 Regionaal Landschap Schelde-Durme aanduiding vertegenwoordigers besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari 2013 dienen de gemeentelijke vertegenwoordigers in de stuurgroep van het Regionaal Landschap Schelde-Durme hernieuwd te worden. Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 22 januari 2013 om de heer schepen Tom Waterschoot voor te dragen. Plaatsvervanger Koen Mettepenningen. O 16 RESOC SERR aanduiding vertegenwoordigers - besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen de vertegenwoordigers te worden aangeduid voor het regionaal forum werkgelegenheid RESOC-SERR. plenaire vergadering: voordracht volgt nog (plaatsvervanger Koen Mettepenningen) regionaal forum lokale werkgelegenheid: voordracht volgt nog (plaatsvervanger namens OCMW Kathleen De Bondt) commissie kinderopvang: Kathleen De Bondt O 17 V.V.S.G. aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 afgevaardigde en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor V.V.S.G. 1 afgevaardigde: voordracht volgt nog 1 plaatsvervanger: Etienne Drieghe O 18 CC Jan Tervaert en gemeentelijke openbare bibliotheek beheersorgaan aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 11 politieke afgevaardigden te worden aangeduid voor de raad van bestuur van CC Jan Tervaert CD&V Hamme-Moerzeke: Willy Van Den Branden (plaatsvervanger Greta Vandesande) Lieve Peelman (plaatsvervanger Lien De Vos) Pieter Bieseman (plaatsvervanger Annick Vehent) Saskia Boone (plaatsvervanger Petra Deck) Open VLD: Yvette Stassyns (plaatsvervanger Christoff Van Gaeveren) Ria Van Riet (plaatsvervanger

6 Thierry Huylenbroeck) N-VA: Berlinde Brackelaire (plaatsvervanger Linda Mariman) Walter Van Pottelberghe (plaatsvervanger Jean Van de Vondel) Sp.a: Eddy Stevelinck Vlaams Belang: Mario Michiles (plaatsvervanger Ilse Crassaert) Groen: Thérèse Van der Heyden (plaatsvervanger Noël Van Damme) O 19 Gemeentelijke academie aanduiding afgevaardigden bestuurscommissie besluit. Gelet op het voorstel van het college van burgemeester en schepenen om één bestuurscommissie samen te stellen voor de gemeentelijke kunst- en muziekacademie. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 11 afgevaardigden voor de bestuurscommissie van de gemeentelijke academie te worden aangeduid. Voordrachten CD&V Hamme-Moerzeke: Marcel De Grave Willy Van Den Branden - Jean Berckmoes Freddy Huylenbroeck Open VLD: Jean-Pierre Van der Vorst (plaatsvervanger Philippe Van den Berghe) - Jeannine Peeters (plaatsvervanger Yvette Stassyns) N-VA: Jan De Graef (geen plaatsvervanger) An Geerinck (geen plaatsvervanger) Sp.a: Nicole Van Cauteren (plaatsvervanger René Van Puyenbroeck) Vlaams Belang: Jaak Van den Broeck (plaatsvervanger Gerarda Thienpondt) Groen: Noël Van Damme (plaatsvervanger Mario Hebbelinck) O 20 PWA aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen de vertegenwoordigers voor de PWA te worden aangeduid, nl. 4 vertegenwoordigers vanuit de meerderheidsfracties en 2 vertegenwoordigers vanuit de minderheidsfracties. Vanuit de meerderheidsfracties: Guy Ruys Greta Vandesande Carl Quintelier Petra Deck Vanuit de minderheidsfracties: André Raemdonck Mario Hebbelinck Chris De Smedt Mireille Lanotte

7 O 21 SpoorTwee aanduiding afgevaardigden voor de algemene vergaderingen (OTC en SWP) besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er voor de Algemene vergadering van het opleidingsen tewerkstellingscentrum (OTC) en voor de sociale werkplaats (SWP) 6 afgevaardigden (4 meerderheid en 2 oppositie) te worden aangeduid. Voordrachten OCT: Vanuit de meerderheidsfracties: Henri Peelman Paul Verschelden Nadine De Clercq - Christel Vanhoyweghen Vanuit de minderheidsfracties: André Raemdonck Maartje Verschelden Mireille Lanotte Walter Peeters Voordrachten SWP: Vanuit de meerderheidsfracties: Henri Peelman Paul Verschelden Nadine De Clercq Christel Vanhoyweghen Vanuit de minderheidsfracties: André Raemdonck Christophe Fierens Berlinde Brackelaire Bruno Pletinck O 22 Vzw Sportinstellingen aanduiding afgevaardigden besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 11 afgevaardigden te worden aangeduid voor de VZW Sportinstellingen. Cd&V Hamme-Moerzeke: Marcel De Grave Dominique De Neve Robert Saerens Hellmut Waegemans Open VLD: Guy Ruys (plaatsvervanger Iris Wuylens) Christoff Van Gaeveren ( plaatsvervanger Thierry Huylenbroeck) N-VA: Jan Laceur Lotte Peeters Sp.a: Jurgen De Malsche Vlaams Belang: Jan De Beule Groen: Jornt Van Houte (plaatsvervanger Mario Hebbelinck) O 23 Landbouwraad aanduiding afgevaardigden - besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 7 vertegenwoordigers te worden aangeduid voor de Landbouwraad. Vanuit de meerderheidsfracties: Henri Peelman David Martens Etienne De Prijcker Nadine De Clercq Annick Vehent Vanuit de minderheidsfracties: Patrick Sillis An Geerinck Berlinde Brackelaire

8 Aanduiden voorzitter gemeentelijke landbouwraad: Conform de statuten van de gemeentelijke landbouwraad d.d , art. 4, duidt de gemeenteraad, op voordracht van het college van burgemeester en schepenen, de voorzitter aan. Bij haar motivatie dient de gemeenteraad rekening te houden met de opleiding en de ervaring van de kandidaat- voorzitter. Voordracht voorzitter: de voorzitter wordt te gepasten tijde aangeduid op voordracht van het college. O 24 Scholengemeenschap aanduiding afgevaardigde besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 afgevaardigde en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor de Scholengemeenschap. Het college stelt voor om de heer Tom Waterschoot, schepen van onderwijs, aan te duiden als afgevaardigde en (voordracht volgt nog) als plaatsvervanger. O 25 AZ Nikolaas aanduiding afgevaardigde - besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 stemgerechtigd afgevaardigde te worden aangeduid voor AZ Nikolaas. Voordracht: 1 stemgerechtigd afgevaardigde: Etienne Drieghe tot O 26 AZ Waasland aanduiding afgevaardigde besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 niet- stemgerechtigd afgevaardigde te worden aangeduid voor AZ Waasland Voordracht: 1 niet-stemgerechtigd afgevaardigde: Etienne De Prijcker O 27 Cultuurdijk Erfgoedconvenant Land van Dendermonde aanduiding vertegenwoordiger besluit. In 2010 sloot Hamme zich aan bij het samenwerkingsverband met de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele ten einde erkend te worden voor een regionale erfgoedconvenant, onder de naam Land van Dendermonde. Deze erfgoedwerking resulteerde onder de projectvereniging Cultuurdijk, waar enkel Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Lebbeke en Wetteren volwaardige partners zijn. Hamme kon hier geen volwaardige partner worden, aangezien Hamme reeds aangesloten is bij de projectvereniging WACCO voor het luik cultuurcommunicatie. Cultuurcommunicatie is naast erfgoed de tweede pijler waarop Cultuurdijk zijn werking baseert. Hamme werd net als Laarne, Wichelen en Zele een partner van de projectvereniging voor het luik erfgoed. Op basis daarvan heeft Hamme recht op één afgevaardigde in de Raad van Bestuur van de projectvereniging Cultuurdijk. Krachtens de statuten van Cultuurdijk dient minstens één van de afgevaardigden de schepen van cultuur te zijn. Aangezien Hamme slechts één afgevaardigde heeft, kan dit niet anders dan de schepen van cultuur zijn.

9 Voordracht: schepen van cultuur Frans Van Gaeveren O 28 De Zonnige Woonst aanduiding vertegenwoordigers besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dienen er 5 vertegenwoordigers voor de Raad van Bestuur en 1 vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering (en bij voorkeur een plaatsvervanger) te worden aangeduid voor De Zonnige Woonst. Vertegenwoordiger Algemene Vergadering: Luk De Mey Vertegenwoordigers Raad van Bestuur: Paul Van de Casteele Robert Saerens Marleen Van Holewinckel O 29 Intergemeentelijke samenwerking - De Leesdijk aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad op 2 januari 2013 dient er 1 vertegenwoordiger en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor De Leesdijk. 1 Vertegenwoordiger: schepen van cultuur FransVan Gaeveren 1 Plaatsvervanger: Koen Mettepenningen O 30 Intergemeentelijke samenwerking De Leesdijk jaarrekening 2012 en activiteitenverslag - budget 2013 goedkeuring besluit. De jaarrekening en het activiteitenverslag 2011 en het budget 2012 van de Interlokale vereniging De Leesdijk worden, ingevolge art. 18 en 19 van de statuten, ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. O 31 RATO aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger te worden aangeduid voor RATO. Het college stelt voor om de schepen van leefmilieu Tom Waterschoot aan te duiden. O 32 Vzw Toerisme Oost-Vlaanderen aanduiding vertegenwoordiger besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 afgevaardigde en 1 plaatsvervanger te worden aangeduid voor de Algemene Vergadering van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw. Eventueel kan een kandidaat bestuurder worden voorgedragen in de categorie steden en gemeenten (1 bestuurder per toeristische regio, 1 bestuurder stad Gent). Een kandidaat bestuurder moet door het wettelijk of statutair bevoegd orgaan van het lid worden voorgedragen tenminste 14 dagen voor de Algemene Vergadering (heeft plaats op 6 juni 2013) Voordracht: - 1 afgevaardigde Algemene Vergadering: schepen van toerisme Tom Waterschoot

10 - 1 plaatsvervanger: Koen Mettepenningen - (Eventueel) voordracht kandidaat bestuurder: O 33 Vzw Toerisme Scheldeland aanduiding vertegenwoordigers besluit. Ingevolge de vernieuwing van de gemeenteraad dient er 1 vertegenwoordiger voor de Algemene Vergadering te worden aangeduid voor Toerisme Scheldeland vzw. Er kan ook een plaatsvervanger aangesteld worden. De vertegenwoordiger kan zich kandidaat stellen voor de functie van bestuurder, wanneer de Raad van Bestuur samengesteld wordt. Voordracht: - 1 vertegenwoordiger Algemene Vergadering: schepen van toerisme Tom Waterschoot - 1 plaatsvervanger: Koen Mettepenningen O 34 Heraanleg voetpaden programma 2012 vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Door Frankie Van den Broeck, Nijverheidstraat 5, 9220 Hamme, werd een lastenboek opgemaakt voor de heraanleg voetpaden programma 2012: Sint-Baafswijk, St. Martensommegangstraat, Hooirt, Weststraat, Landbouwstraat, Biezestraat (fietspad deel), met een raming ten bedrage van ,89 excl. btw. Voor de wijze van gunnen wordt geopteerd voor de openbare aanbesteding. De kredieten voor deze uitgave zijn voorzien in het investeringsbudget van O 35 Wegenis- en rioleringswerken wijk Geem fase 2 vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Door studiebureau Grontmij, Meersstraat 138 A, 9000 Gent, werd een bestek opgemaakt voor de wegenis- en rioleringswerken wijk Geem fase 2 (Toekomststraat en Korte Geemstraat), met een raming ten bedrage van ,39 incl. btw. Voor de wijze van gunnen wordt geopteerd voor de openbare aanbesteding. De kredieten voor deze uitgave zijn voorzien in het investeringsbudget van O 36 Levering 4 laptops voor gemeenteschool De Dobbelsteen aktename collegebesluit. In de gemeentelijke school De Dobbelsteen zijn er bij een inbraak in de gebouwen 4 laptops gestolen. Deze laptops zijn noodzakelijk om de continuïteit van het lesgeven te verzekeren omdat zij de digitale schoolborden aansturen. Bijgevolg werd door het college beslist om bij hoogdringendheid (art. 157 van het Gemeentedecreet) en na prijsvraag reeds 4 laptops aan te kopen en voor te stellen deze uitgave te voorzien in de eerstvolgende budgetwijziging. Deze beslissing wordt nu voor aktename voorgelegd aan de gemeenteraad.

11

12

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Samenstelling van de milieuraad

Samenstelling van de milieuraad Samenstelling van de milieuraad 1 Dagelijks bestuur Stijn Windey (voorzitter milieuraad, stijn.windey@telenet.be) Walter Vermeir (ondervoorzitter milieuraad) Chris Van Hese, André Wauters Tom Waterschoot

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03012019 1. Gemeenteraad - onderzoek geloofsbrieven verkozenen - besluit De gemeenteraad dient de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, en opvolgers

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00 1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03012019 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Luk De Mey, Ann Verschelden, Koen Mettepenningen, Mieke

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 22/05/2019 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring Ref. GR/2019/005 Retributiereglement gemeentelijke sportcentra - besluit Ref. GR/2019/124 In

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM UUR AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 JANUARI 2018 OM 20.00 UUR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 O.C.M.W. Hamme - meerjarenplan 6 2014-2022 -

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 30/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 30/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 30/01/2019 Proces-verbaal van de vorige zittingen - goedkeuring Ref. GR/2018/228 De notulen van de zittingen van 19 december 2018 en 3 januari 2019 (installatieraad)

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag schepen aktename.

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 26/01/2011. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 26/01/2011. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 26/01/2011 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming O.C.M.W. Hamme budget 2011 aktename. Aan

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30/01/2019

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30/01/2019 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30/01/2019 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zittingen - goedkeuring De notulen van de zittingen van 19 december 2018 en 3

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 28 maart 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14 SEPTEMBER 2016 OM 20.00 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 OCMW-raad ontslag raadslid

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016 /2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 4/2/206 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK (AANPASSING) Toelichting Tot nu diende voor het uitlenen van CD s en DVD s leengeld

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM OVEREENKOMST BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN INTERLOKALE VERENIGING AULAM Tussen de hierna vermelde steden en/of gemeenten en alhier vertegenwoordigd zoals nader aangeduid, is overeengekomen een interlokale

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR.

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR. 193 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2013 OM 20.00 UUR. Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012;

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012; 124 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OM 20 uur Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser, Raoul

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 03/01/2019 Aanwezig: (alfabetisch) F. Ampe-Duron, F. Annys, K. Claeys-Goemaere, De Lille Robin, D. De Poortere, M. Declerck, J.M. Dedecker, T. Dedecker,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/02/2019 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeentelijk kleuter- en basisonderwijs: selectieprocedure

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

OPEN VLD HAMME GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 VOORSTELLING KANDIDATEN

OPEN VLD HAMME GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 VOORSTELLING KANDIDATEN OPEN VLD HAMME GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 VOORSTELLING KANDIDATEN Frans Van Gaeveren trekt met sterk Open VLD-team naar de Hamse kiezer Op 14 juni 2012, exact 4 maanden voor de verkiezingen, stelt

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden.

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester An Helsen - Schepen Benny Smets

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012

VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012 VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. N.a.v. de goedkeuring van het P.V. van de vorige zitting, komt

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019

Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad van 6 februari 2019 1. Goedkeuren notulen zitting en zittingsverslag van 3 januari 2019 De gemeenteraad keurt de notulen van 3 januari 2019 goed en neemt kennis van het zittingsverslag.

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge Luik B In de bijlagen bij het bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte *17329489* Neergelegd 21-12-2017 Griffie Bijlagen bij het - 27/12/2017 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten

Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten Projectvereniging Kempens Karakter - Statuten HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 Naam van de projectvereniging De projectvereniging werd op 16 november 2007 opgericht onder de naam

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Wielsbeke, GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Aan de Dames en Heren Gemeenteraadsleden van en te Wielsbeke, Dit is een vriendelijke uitnodiging tot de gemeenteraadszitting van 30 januari 2013 om 20.00 uur

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Verslag Raadszitting van 20 april 2017

Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Aanwezig: Paul Verschelden, Voorzitter Herman Vijt, Burgemeester Wesley Heirwegh, Bruno Pletinck, Jan Rosschaert, Annick Vehent, Kathleen De Bondt, Jurgen De Malsche,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag burgemeester benoeming

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 31/03/2010. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 31/03/2010. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 31/03/2010 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Raadslid H.Van Cauteren (Groen!) vraagt naar de stand van zaken

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

handelend in uitvoering van de OCMW-raadsbeslissing van 20/01/2015;

handelend in uitvoering van de OCMW-raadsbeslissing van 20/01/2015; STATUTEN INTERLOKALE VERENIGING sociale economie Scheldeland Tussen de hierna vermelde lokale overheden zoals nader aangeduid, is overeengekomen een interlokale vereniging op te richten beheerst door de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad MAANDAG 11 MAART 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Kerkbesturen behorend tot het Centraal

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR

STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK: STATUTEN, HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN AFSPRAKENNOTA 1. STATUTEN STEDELIJKE JEUGDRAAD GENK OPRICHTING/ERKENNING, DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: oprichting en erkenning

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde postcode 9750 / N.I.S. 45057 GEMEENTEBESTUUR ZINGEM A. Amelotstraat 53 9750 Zingem NIS 45057 tel. 09 389 01 00 fax. 09 389 01 49 gemeente@zingem.be www.zingem.be

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/06/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raadscommissie 1 - vervanging - besluit Wegens het overlijden

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Lieven Dhaeze, de uittredende voorzitter.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 1/3 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/10/2015 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING KLEINSCHALIGE WINDTURBINES Toelichting Het college besliste in zitting van 2 juli 2013 tot de opmaak

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie