TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING"

Transcriptie

1 TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26 MEI 2010 OM 20 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Kerkbesturen behorend tot het Centraal Kerkbestuur Hamme rekeningen 2009 advies. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd, conform artikel 55 2 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie van de erkende erediensten, advies uit te brengen over de jaarrekeningen van het dienstjaar 2009 van de kerkfabrieken, overgemaakt door het Centraal Kerkbestuur Hamme, aangevende volgende saldi: Kerkbestuur Gemeentelijke toelage: exploitatie Gemeentelijke toelage: investeringen Overschot exploitatie Overschot investeringen Kf Sint Pietersbanden ,00 euro 5 532,64 euro euro ,22 euro Kf H.Hart ,00 euro 0,00 euro 744,59 euro 0,00 euro Kf H.Familie ,00 euro ,22 euro ,17 euro -672,98 euro Kf O.L.V.Hulp der ,00 euro ,00 euro ,26 euro -609,50 euro Christenen Kf Sint Anna 7 461,00 euro ,41 euro 3 052,30 euro ,98 euro Kf Sint Martinus ,00 euro 0,00 euro ,02 euro 0,00 euro Kf Sint Jozef ,00 euro 4 500,00 euro ,58 euro 0,00 euro Totaal ,00 euro ,27 euro ,58 euro ,28 euro O 3 Intergemeentelijke samenwerking Intergem Algemene Vergadering 24 juni 2010 a. goedkeuring agenda besluit. b. bevestiging vertegenwoordigers besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd om de aanstelling van schepen François De Graef, als volmachtdrager, en raadslid Etienne De Prijcker, als plaatsvervangend volmachtdrager, te bevestigen voor de Algemene Vergadering van Intergem op 24 juni Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de agenda van deze Algemene Vergadering.

2 O 4 Intergemeentelijke samenwerking Verko Gewone Algemene Vergadering 15 juni 2010 bevestiging vertegenwoordigers en goedkeuring agenda besluit. Voor de Gewone Algemene Vergadering van VERKO op 15 juni 2010 dienen de afgevaardigden overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking bevestigd te worden en wordt de agenda ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de afgevaardigden te bevestigen: -Landtsheer Hilde (vervanger Vanluchene Sofie) -Waterschoot Tom (vervanger Heirwegh Guy) -Ann Verschelden ( vervanger Koen Mettepenningen) -Koen Mettepenningen (vervanger Ann Verschelden) O 5 Intergemeentelijke samenwerking DDS Gewone Algemene Vergadering 8 juni 2010 bevestiging vertegenwoordigers en goedkeuring agenda besluit. Voor de Gewone Algemene Vergadering van DDS op 9 juni 2009 dienen de afgevaardigden overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking bevestigd te worden en wordt de agenda ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de afgevaardigden te bevestigen: -Waterschoot Tom, plaatsvervanger: Heirwegh Guy -Landtsheer Hilde, plaatsvervanger: Vanluchene Sofie -Ann Verschelden, plaatsvervanger: Etienne De Prijcker -Etienne De Prijcker, plaatsvervanger Ann Verschelden O 6 Intergemeentelijke samenwerking Fingem Jaarvergadering 24 juni 2010 goedkeuring agenda en bevestiging vertegenwoordigers besluit. Overeenkomstig het decreet op de intergemeentelijke samenwerking wordt aan de gemeenteraad gevraagd om de aanstelling van schepen François De Graef, als volmachtdrager, en raadsvoorzitter Etienne De Prijcker, als plaatsvervangend volmachtdrager, te bevestigen voor de Jaarvergadering van Fingem op 24 juni 2010 en de agenda goed te keuren. O 7 TMVW voordracht van een kandidaat-vertegenwoordiger van de F D -vennoten in het directiecomité voor Financieringsaangelegenheden besluit. Wegens het ontslag van een vertegenwoordiger in het Financieringscomité van TMVW kan het gemeentebestuur een kandidaat voordragen als vertegenwoordiger van de F D -vennoten in het directiecommité voor Financieringsaangelegenheden. Het mandaat waarvoor het gemeentebestuur een kandidatuur kan stellen is facultatief.

3 O 8 Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord licentieovereenkomst voor 3 jaar voor het reproduceren van werk van letterkunde of kunst (waaronder een muziekwerk) besluit. De wet van 30/6/1994 betreffende het auteursrecht en de naburige rechten (Belgisch Staatsblad van 27/7/1994, zoals gewijzigd door de wetten van 3/4/1995, 31/8/1998 en 22/5/2005) bepaalt dat enkel de auteur van een werk van letterkunde of kunst (waaronder een muziekwerk) het recht heeft om op het even welke wijze of in welke vorm ook te reproduceren of te laten reproduceren. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd, conform artikel 43 van het gemeentedecreet en het gemeenteraadsbesluit van 12/9/2007, de beslissing van het college van Burgemeester en Schepenen van 10 mei 2010 te bekrachtigen. Het college onderschreef een overeenkomst met cvba SEMU met als voorwerp de toestemming aan de gemeentelijke muziekacademie om haar repertoire onder de voorwaarden vastgelegd in deze overeenkomst te reproduceren en om haar repertoire te gebruiken voor de volledige looptijd van de overeenkomst, zijnde 3 jaar, ongeacht het ogenblik waarop de reproducties vervaardigd zijn. Na het verstrijken van deze termijn en bij gebrek aan opzegging wordt de overeenkomst stilzwijgend verlengd telkens voor de duur van drie schooljaren. O 9 WACCO aanduiding vertegenwoordiger besluit. Naar aanleiding van het feit dat de heer Koen Mettepenningen, de heer Herman Vijt opvolgde als schepen van cultuur, wordt voorgesteld dat de heer Mettepenningen het externe mandaat bij de projectvereniging WACCO van de heer Vijt zou overnemen, dit enerzijds als stemgerechtigde bestuurder in de Raad van bestuur en anderzijds als lid van de stuurgroep. O 10 Herdefiniëren van het begrip dagelijks bestuur in het kader van het Gemeentedecreet besluit Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de bepalingen van het begrip dagelijks bestuur te herbekijken en te herdefiniëren, met als voorstel hiervoor een vast grensbedrag te hanteren, teneinde maximale duidelijkheid te verzekeren, dit in analogie met andere gemeenten uit de regio. O 11 Gemeentepersoneel 2 e pensioenpijler intentieverklaring besluit. Intentieverklaring om het aanvullend pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden in te voeren en om de RSZPPO aan te stellen als opdrachtencentrale volgens de wetgeving overheidsopdrachten. Voorstel is de pensioentoelage vast te stellen op 1% van het pensioengevend jaarloon, dit in analogie met andere gemeenten uit de regio. O 12 Gemeentelijk basisonderwijs arbeidsreglementen goedkeuring besluit. De arbeidsreglementen van de gemeentelijke kleuterschool Ondersteboven en van de gemeentelijke basisschool De Dobbelsteen Moerzeke, worden na overleg met de vakorganisaties, ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

4 O 13 Gemeentelijke vrijwillige brandweer bevordering tot sergeant samenstelling examencommissie besluit. De examencommissie voor het afnemen van het bevorderingsexamen voor de functie van sergeant bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer Hamme, wordt samengesteld. O 14 Collectieve aanpak van de te saneren rode clusters van het zoneringsplan Hamme besluit. Bij ministerieel besluit van 9 juni 2008 werd het zoneringsplan van de gemeente Hamme vastgesteld. Hiermee ligt o.a. vast waar iba s (individuele waterzuiveringsinstallaties) dienen te komen, meer bepaald in de rode clusters van het zoneringsplan. Op 23 februari gaf de VMM voor de betrokken diensten een toelichting betreffende de opmaak van een gebiedsdekkend uitvoeringsplan (GUP) m.b.t. de sanering van afvalwater. In het GUP moet o.m. de termijn voor het installeren van de iba s vastgesteld worden. Ten behoeve daarvan werd door de VMM een milieuimpacttoetskaart opgesteld, met daaraan gekoppeld een lijst van prioritair te saneren rode clusters. Tijdens de toelichting werd meegedeeld dat de iba s van deze prioriteitenlijst tegen uiterlijk 2015 dienen geplaatst te worden. Op het huidige zoneringsplan betreft het ca. 50 gebouwen en 103 weekend-/ vakantieverblijven. Niet-prioritair zijn er dan nog ca. 15 gebouwen en 122 weekend-/ vakantieverblijven. Volgens de VMM zou moeten gestreefd worden naar het saneren van 20 rode clusters per jaar. De specifieke problematiek van de weekendverblijven moet echter nog verder bekeken worden (evt. schrappen als rode clusters bij de herziening van het zoneringsplan). In zitting van 13 april 10 werd na algemene offertevraag de levering, plaatsing, indienststelling en onderhoud van individuele afvalwaterbehandelingsinstallaties (iba) op afroep gegund aan BelleAqua. Via de e.k. budgetwijziging (GR juni 2010) dient nog krediet voorzien te worden. De diensten stelden volgende timing voor: 2010 vijf iba s, 2011 t/m 2014 vijftien iba s. Resp. budgetten op basis van de huidige offerte: euro, 2011 t/m euro/jaar. Het college verklaarde zich in zitting van 4 mei 10 akkoord met deze timing. Bij collectieve aanpak van de iba-plicht is een Vlaamse subsidie mogelijk van euro/ iba. Hiertoe is volgens de VMM een gemeenteraadsbeslissing nodig. De beslissing van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 25 augustus 2008 om het dossier in eigen beheer te nemen was derhalve niet voldoende. Het college besliste dan ook in zitting van 4 mei 10 de collectieve aanpak van de iba-plicht voor te leggen aan de gemeenteraad zodat subsidieaanvragen kunnen ingediend worden. O 15 Schlammagewerken in verschillende straten programma 2010 vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Door Frankie Van den Broeck, Nijverheidstraat 5, 9220 Hamme, werd een lastenboek opgemaakt voor het uitvoeren van schlammagewerken in verschillende straten programma 2010 (Boteraard (deel) K. De Meyerlaan Zouavenstraat (deel) Geeststraat (deel)) met een raming ten bedrage van ,45 (B.T.W. incl.) Voor de wijze van gunnen wordt geopteerd voor de onderhandelingsprocedure. De kredieten voor deze uitgave zijn voorzien in het budget van 2010.

5 O 16 Inzameling huishoudelijk textielafval aan huis vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Het vorige contract voor textielophaling liep tot 31 december Daarom dient er een nieuwe prijsvraag te gebeuren op basis van een nieuw lastenboek. De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure. O 17 Levering van een aanhangwagen met kipsysteem vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. De huidige aanhangwagen met kipsysteem is versleten en dient vervangen te worden. In het investeringsbudget van 2010 is een bedrag van (BTW incl.) voorzien voor deze aankoop. De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure O 18 Levering van een inrichting voor bestelwagens elektriciens en schrijnwerkers vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. De huidige bestelwagens van elektriciens en schrijnwerkers zijn niet ingericht. Hierdoor moeten de materialen uit de voertuigen telkens in- en uitgeladen worden. Door de inrichting van de voertuigen kunnen een aantal basismaterialen steeds in de voertuigen blijven liggen. In het investeringsbudget van 2010 is een bedrag van (BTW incl.) voorzien voor deze aankoop. De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure. O 19 Veiligheidsmaatregelen personenlift sporthal Meulenbroek vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Er dienen een aantal veiligheidsmaatregelen uitgevoerd aan de personenlift van sporthal Meulenbroek. Dit naar aanleiding van het risicoanalyseverslag van erkende controle-instelling AIB-Vinçotte. Kostenraming: ,00 euro (incl. btw). De opdracht zal gegund worden via onderhandelingsprocedure. In het investeringsbudget 2010 is ,00 euro voorzien onder art. 764/ van de uitgaven (A383). De gemeenteraad dient de voorwaarden en wijze van gunnen vast te stellen. O 20 Gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. de gemeentewegen aanvullingen besluit. Het gemeentelijk politiereglement op het verkeer m.b.t. de gemeentewegen wordt aangevuld. Het betreft het inrichten van een parkeerplaats voor mindervaliden t.h.v. Buntstraat 69 en het schilderen van een gele lijn langs één kant van de oprit van Evangeliestraat 3 op voorstel van de ambtelijke werkgroep verkeer.

6 O 21 Politiereglement aangaande de verkiezingspropaganda voor de federale verkiezingen van 13 juni 2010 besluit van het college van Burgemeester en Schepenen van 10 mei 2010 genomen bij hoogdringendheid bekrachtiging besluit. Aangezien er vervroegde verkiezingen zijn op 13 juni 2010, moet het reglement op het voeren van verkiezingspropaganda terug gestemd worden. Het reglement van de vorige verkiezingen werd als basis genomen. Het artikel mbt de sandwichborden werd verwijderd aangezien er van slechts een heel beperkt aantal partijen affiches binnenkomen. Misschien kan overwogen worden om dit wel toe te passen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. O 22 Aankoop ademluchtcompressor vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen besluit. Neemt kennis van de problemen aan de ademluchtcompressor van de brandweer. Het toestel, met bouwjaar 1996, dient te voorzien in vochtvrije zuivere lucht onder druk voor het vullen van de ademluchtdragers van de brandweer en de duikers. Door een slechte werking zijn de vochtfilters van het huidige vultoestel abnormaal vlug verzadigd wat resulteert dat er vocht in de flessen terecht komt. Dit vocht kan de ademventielen bevriezen waardoor de veiligheid van de gebruiker in het gedrang kan komen. Controles en technische interventies door techniekers van verschillende firma s aan het toestel gaven tot op heden geen oplossing van lange duur. Momenteel is het zeer frequent vernieuwen van de vochtfilters de enige oplossing. Gezien dit probleem op langere termijn enkel kan worden verholpen door het vervangen van fundamentele onderdelen van het toestel gekoppeld aan een hoog prijskaartje, gezien de verhoogde kans op andere nieuwe problemen als gevolg van de leeftijd en slijtage én gezien de noodzaak aan een betrouwbaar toestel als schakel in de hulpverlening en voor de veiligheid van het personeel, wenst de brandweer een nieuwe ademluchtcompressor aan te kopen. De kostprijs wordt geraamd op euro (BTW excl.) of euro (BTW incl). Er wordt geopteerd voor de onderhandelingsprocedure gezien de aard en het bedrag van de opdracht. Via het aankoopprogramma van het Ministerie van Binnenlandse Zaken kan de gemeente intekenen op uitzonderlijke aanbiedingen betreffende materieel voor de brandweerhulpverlening. Het voorgestelde materieel heeft reeds een offerteprocedure (uitgeschreven door het ministerie) doorlopen, waardoor de gemeente rechtstreeks kan aankopen. De bestelling zal gebeuren via de centrale aankoopdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken d.m.v. bijgevoegde bestelbon bij de firma Draëger uit Wemmel. Krediet voor deze onvoorziene aankoop is voorzien onder art. 351/ van het investeringsbudget. De gemeenteraad dient de voorwaarden en wijze van gunning goed te keuren en het college van burgemeester en schepenen te machtigen de opdracht te gunnen. O 23 Uitbreiding abonnementen Astrid besluit. De brandweer dient te beschikken over communicatieapparatuur om adequate en doeltreffende hulp en bescherming te verlenen. Het is de bedoeling van de federale overheid dat over heel België Astridcommunicatiesystemen worden gebruikt door de politie- en brandweerdiensten. Op 28 maart 2006 en vervolgens op 28 april 2008 is daartoe een overeenkomst afgesloten tussen de gemeente Hamme en Nv Astrid, goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december Teneinde te voorzien in een efficiënte communicatie op het werkterrein en gelijktijdig in verbinding te staan met alle voertuigen was een uitbreiding van het aantal zendtoestellen die werken op het Astridnetwerk noodzakelijk (zie bijlage). De apparatuur is in 2009 aangekocht. Voor elk zendtoestel dient een abonnement te worden afgesloten. Gezien de uitbreiding van het contract van 12 naar 20 abonnementen en gezien de contracten jaaroverschrijdend zijn, dient de gemeenteraad deze uitbreiding goed te keuren.

7

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 31 MAART 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag burgemeester benoeming

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. nieuw krediet na BW IV

OPENBARE ZITTING. nieuw krediet na BW IV TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2009 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budget

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Ontslag schepen aktename.

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 MAART 2011 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 31/03/2010. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming

VERSLAG GEMEENTERAAD. Raad van 31/03/2010. Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Algemene instemming VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 31/03/2010 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Raadslid H.Van Cauteren (Groen!) vraagt naar de stand van zaken

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. O 3 Gemeenteboekhouding interne kredietaanpassing nr.13 aktename.

OPENBARE ZITTING. O 3 Gemeenteboekhouding interne kredietaanpassing nr.13 aktename. TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27 JANUARI 2010 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 OCMW budget 2010 aktename.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

nieuw krediet na BW IV

nieuw krediet na BW IV VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 25/11/2009 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Gemeenteboekhouding budget 2009 wijziging nr.6 vaststelling.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012;

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012; 124 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OM 20 uur Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser, Raoul

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012

VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012 VERSLAG GEMEENTERAAD Raad van 29/02/2012 Voornaamste beslissingen uit de openbare zitting: Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. N.a.v. de goedkeuring van het P.V. van de vorige zitting, komt

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Neemt akte van het besluit van de Gouverneur van 20 maart 2008 waarbij de begrotingsrekening en jaarrekening 2007 wordt goedgekeurd

OPENBARE ZITTING. Neemt akte van het besluit van de Gouverneur van 20 maart 2008 waarbij de begrotingsrekening en jaarrekening 2007 wordt goedgekeurd TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2009 OM 20.00 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding begrotingsrekening

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD

BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 26 april 2010 aanwezig burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Wim Jordens, Dries Van Dyck, Katleen Mintjens, Maria Lauryssen

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de gemeenteraad van Maasmechelen bij te wonen,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Aanpassing van het lokaal pensioenreglement.

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. O 6 Belasting op sommige tussenkomsten van de lokale politie besluit. Aan dit reglement wijzigt niets tov 2009.

OPENBARE ZITTING. O 6 Belasting op sommige tussenkomsten van de lokale politie besluit. Aan dit reglement wijzigt niets tov 2009. TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2009 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding interne

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 september 2016. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 25 oktober 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Namens de Gemeenteraad,

Namens de Gemeenteraad, GEMEENTEBESTUUR GAVERE Markt 1 9890 GAVERE T 09 384 53 11 - F 09 384 89 63 www.gavere.be afdeling intern dienst secretariaat AGENDA GEMEENTERAAD Gavere, 27 augustus 2010 De voorzitter van de gemeenteraad,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie