VACATUREBUNDEL: Versie van maandag 24 november 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VACATUREBUNDEL: Versie van maandag 24 november 2014"

Transcriptie

1 VACATUREBUNDEL: Versie van maandag 24 november 2014 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers verder geholpen worden. Deze locaties kunnen wel een helpende hand gebruiken. Bovendien telt de stad ook een heel aantal backoffice diensten waar ruimte is voor extra administratieve krachten. Aan het loket of achter de schermen: waar je ook werkt, samen met alle andere collega s help je mee aan een goed geolied geheel ten dienste van Antwerpenaars. Deze bundel bevat niet alle vacatures. De vacatures die om dringende invulling vragen worden vaak meteen voorgesteld aan reeds gescreende kandidaten in de pool. Stel je daarom nu al kandidaat! Inhoud Vacature Administratief assistent voor de financiële cel van Samen Leven... 2 Vacature medewerker Info Vacature medewerker infolijn bij OS... 4 Vacature Administratieve ondersteuning districtswerking Berchem... 5 Vacature Medewerker klantenteam en ondersteuning stedelijk wijkoverleg district Berchem... 6 Vacature medewerker besluitvorming... 7 Vacature medewerker bedrijvenloket... 8 Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Contacteer dan Cindy Van den Brandt via of tel

2 Vacature Administratief assistent voor de financiële cel van Samen Leven Als medewerker van de financiële cel van Samen Leven ondersteun je, samen met het team, de verschillende afdelingen van SL vlot en klantvriendelijk op logistiek en financieel vlak. Je zorgt voor uitbetaling van toelagen aan organisaties volgens goedgekeurde reglementen. Je verwerkt aanvragen en bestellingen van de verschillende afdelingen van SL zodanig dat de afdelingen kunnen beschikken over de materialen die ze nodig hebben voor hun werking. Je volgt geplaatste bestellingen in functie van correcte levering op. Je boekt de ontvangst in zodat de het proces bestellen-leveren-betalen vlot doorlopen kan worden. Je vult facturen aan en stuurt ze door voor betaling zodat de het proces bestellen-leverenbetalen vlot doorlopen kan worden. Je zorgt voor praktische ondersteuning van de medewerkers van SL (de administratie voeren rond tram-en parkeerkaarten, dienstreizen, onkosten,...) Je volgt het verbruik op van de verschillende afdelingen van SL m.b.t. nutsvoorzieningen, schoonmaak en onderhoud. Bijna alle taken voer je uit in SAP, het boekhoud programma van de stad. Je zal hiervoor een opleiding krijgen en veel ondersteuning van je collega s van de financiële cel. Wij zoeken vooral iemand die: enthousiast is over onze bedrijfseenheid Samen Leven en haar verschillende, boeiende en uiteenlopende projecten graag werkt met cijfers en getallen en hiermee creatief volgens de regels mee kan omspringen graag samenwerkt in een klein maar krachtig team het werken met verschillende computerprogramma s en het aanleren van nieuwe applicaties als een uitdaging ziet. Je bent een medewerker van de groep Antwerpen (Stad Antwerpen, OCMW Antwerpen, AG Kinderopvang, AG Stedelijk onderwijs, AG Energiebesparingsfonds, AG STAN, AG GAPA, Zorgbedrijf, Lokale Politie Antwerpen, Digipolis Antwerpen of van één van volgende vzw s: CISO, Musea en erfgoed, Baobab, Werk en economie, Antwerpen sportstad, Antwerpen studentenstad en Werkhaven). Je gaat aan de slag als administratief assistent algemene functie (C1-3) op de Grote Markt. Je huidige anciënniteit wordt overgenomen bij de bepaling van je loon.

3 Vacature medewerker Info+ Info+ is het centraal contactpunt binnen het Bell- gebouw dat zorgt voor de algemene informatieverstrekking en voor de dataverwerking personeelsadministratie van de Bellmedewerkers. Info+ zorgt ervoor dat de administratieve formaliteiten voor personeel eenvoudig, vlot en correct worden afgehandeld. Zo worden alle ziektemeldingen van het stadspersoneel geregistreerd door Info+ en beantwoordt het team al je vragen over bijvoorbeeld je verlof. Je bent het centraal aanspreekpunt voor het beantwoorden van vragen inzake personeelsmaterie. Je zorgt ervoor dat vragen op een gelijkaardige, vlotte, klantvriendelijke en correcte manier behandeld worden. Je staat mee in voor de snelle en correcte verwerking van de aan- en afwezigheden van stadsmedewerkers. Door het aanpassen van wijzigingen in persoons- en personeelsgegevens zorg je ervoor dat de beheerssystemen steeds de juiste gegevens bevatten. Je blijft steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van HRtoepassingen. Je kan werken met Word, Excel en Outlook en kan je snel de softwarepakketten van Info+ eigen maken (Xtremisweb, SAP, Succesfactors, Planassist, ) Je verwerft een basiskennis binnen personeelsadministratie en HR en over wie of welk orgaan beslissingsbevoegdheden heeft inzake personeelsmaterie. Je leert de wet- en regelgevingen waarbinnen het stadspersoneel werkt en die bepaalt welke beslissing je in welke situatie neemt. Je denkt oplossingsgericht en vernieuwend. Je bent klantgericht, leergierig en neem je graag initiatief. Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad. Je bent medewerker van Stad Antwerpen, OCMW, AG Kinderopvang, AG Stedelijk onderwijs, VZW Ciso, AG Energiebesparingsfonds, VZW musea en erfgoed, VZW Werk en economie, VZW Antwerpen Sportstad, VZW Werkhaven, VZW Antwerpen Studentenstad, Zorgbedrijf Antwerpen, AG GAPA, Digipolis, Lokale Politie Antwerpen. Je gaat aan de slag als administratief assistent algemene functie (C1-3) in den Bell. Je huidige anciënniteit wordt overgenomen bij de bepaling van je loon.

4 Vacature medewerker infolijn bij OS De Antwerpenaar kan bij de infolijn terecht met al zijn vragen over de dienstverlening van de stad. Als medewerker van de infolijn help je de Antwerpenaars verder met hun vragen of je verwijst ze door naar de juiste dienst. Je beantwoordt vragen over stedelijke diensten en producten. Je verwerkt sluikstort meldingen in het computerprogramma CRM. Je doet intakes voor het telefonisch loket en beantwoordt de biblijn en de wedstrijdlijn. Je beantwoordt s die binnenkomen op het centrale adres van de stad. Je gaat op zoek naar informatie en contactpersonen binnen de stad om een antwoord te vinden op de gestelde vragen van de klanten. Bij afwezigheid van de 1e verkoper help je mee in de stadswinkel. Je neemt deel aan overleg met andere stadsdiensten rond projecten die via de infolijn en de stadswinkel worden gepromoot. Je werkt mee aan projecten die gepromoot worden in de winkel of via de infolijn. Af en toe promoot je de stadswinkel op beurzen, evenementen o.a. Seniorenbeurs, Open Bedrijvendag, Je volgt de sociale mediakanalen van de stad op. Je hebt kennis van internet/intranet en het Microsoft Office pakket en kan vlot werken met Word, Excel en Outlook. Sociale media zoals Twitter en Facebook hebben voor jou geen geheimen. Kennis van het Frans of Engels is een pluspunt. Je bent zeer klantvriendelijk en sociaal. Je bent geduldig, beleefd en hebt een goede telefoonstem. Je bent betrouwbaar in het omgaan met geld en producten. Je blijft kalm en rustig in onverwachte situaties, bij tegenslag, kritiek of een hoge werkdruk. Je bent een teamspeler, maar je kan ook heel zelfstandig werken. Je bent discreet en loyaal. Je verdedigt altijd het beleid van de stad t.a.v. je klanten / burgers. Je bent flexibel en bereid om, volgens een vast uurrooster, te werken tijdens weekends en s avonds. Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad. Je bent een medewerker van de groep Antwerpen (Stad Antwerpen, OCMW Antwerpen, AG Kinderopvang, AG Stedelijk onderwijs, AG Energiebesparingsfonds, AG STAN, AG GAPA, Zorgbedrijf, Lokale Politie Antwerpen, Digipolis Antwerpen of van één van volgende vzw s: CISO, Musea en erfgoed, Baobab, Werk en economie, Antwerpen sportstad, Antwerpen studentenstad en Werkhaven). Je gaat aan de slag als administratief assistent algemene functie (C1-3) op de Grote Markt. Je huidige anciënniteit wordt overgenomen bij de bepaling van je loon.

5 Vacature Administratieve ondersteuning districtswerking Berchem Je werkt op het algemeen secretariaat van het districtshuis. Samen met je collega s verzorg je de dagelijkse werking van het district. Daarnaast ondersteun je de financieel verantwoordelijke en ben je verantwoordelijk voor de organisatie en opvolging van jubilarisvieringen (huwelijksjubilarissen, huisbezoeken 100-jarigen). Je organiseert 4 keer per jaar de jubilarisviering voor huwelijksjubilarissen in het districtshuis: je verstuurt de uitnodigingen en volgt de bevestigingen op, je bezorgt de schepenen de nodige info over de aanwezigen, je bestelt catering en de geschenken. Tijdens de viering zelf ben je aanwezig om alles in goede banen te leiden (volgens beurtrol met je collega s) Je ondersteunt de financieel verantwoordelijke van het district: opmaak bestelbonnen, begeleiden van offertevragen voor de verschillende consulenten, zelf offertes aanvragen voor geschenken voor jubilarissen, evenementen en communicatie. Back up voor bestellingen magazijn SB Je volgt actief de subsidiedossiers administratief op zodat aanvragers tijdig de juiste documenten indienen, je maakt de nodige collegepunten hiervoor op en zorgt er zo voor dat de aanvragen vlot verwerkt worden Je voert administratieve taken uit: back up evenementenloket, beheer districtsmailbox, VIP14, verslagen notuleren, opmaken collegebesluiten districtswerking, telefoonpermanentie districtswerking op vrijdagnamiddag. Je werkt mee tijdens districtsgebonden evenementen (nieuwjaarsdrink, Bar Brilschans, Berchem Bal) Je neemt actief deel aan teamvergaderingen Je werkt erg nauwkeurig, vooral als het om financiële afhandeling van dossiers gaat. Je bent klantvriendelijk, dynamisch en behulpzaam. Je kan zelfstandig werken en bent sterk in organisatie. Je houdt van afwisseling tussen administratie en logistieke ondersteuning. Je werkt vlot met word, outlook, excel en hebt algemene computervaardigheden. Je bent flexibel (ook voor occasioneel avond- en weekendwerk en stressbestendig. Plaats van tewerkstelling: Districtshuis Berchem Grotesteenweg 150

6 Vacature Medewerker klantenteam en ondersteuning stedelijk wijkoverleg district Berchem Je werkt halftijds bij het klantenteam van het district Berchem en biedt halftijds ondersteuning aan het stedelijk wijkoverleg. Je registreert meldingen en klachten in het informaticaprogramma CRM (deels loketfunctie), en je verzorgt de verdere opvolging ervan, zodat de vraagsteller zo snel mogelijk een duidelijk antwoord ontvangt Je neemt actief deel aan de maandelijkse vergadering commissie straatbeeld : afwisselend met je collega zit je de vergadering voor of maak je het verslag Je onderhoudt het netwerk van partners en breidt het nog verder uit met het oog op een doeltreffende doorverwijzing en een deskundige behandeling van meldingen en klachten Je neemt actief deel aan teamvergaderingen Je ondersteunt de collega s van het stedelijk wijkoverleg zowel logistiek als administratief tijdens hoorzittingen, bewonersvergaderingen en ander wijkoverleg Je maakt het verslag van hoorzittingen, bewonersvergaderingen en andere vormen van wijkoverleg Je ondersteunt occasioneel districtseigen evenementen zoals de nieuwjaarsdrink, Bar Brilschans of Berchem Bal Occasioneel verzorg je de telefoonpermanentie districtswerking op vrijdagnamiddag - Je bent zeer klantvriendelijk, dynamisch en behulpzaam. - Je kan zelfstandig werken en bent sterk in organisatie. - Je houdt van afwisseling tussen administratie en logistieke ondersteuning. - Je werkt vlot met word, outlook, excel en hebt algemene computervaardigheden. - Je bent flexibel (ook voor occasioneel avond- en weekendwerk) en stressbestendig. Jij kan het hoofd koel houden, ook tijdens moeilijke gesprekken met klanten. Plaats van tewerkstelling: Districtshuis Berchem Grotesteenweg 150

7 Vacature medewerker besluitvorming De Antwerpenaars verwachten een efficiënt bestuur en een geoliede administratie. Daarom zoeken ze een administratieve medewerker die zorgt voor een vlekkeloos verloop van de besluitvormingsprocessen, vooral voor de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. Dit organisatietalent is discreet en accuraat, communiceert vlot en denkt oplossingsgericht. Samen met je collega s leid je het verloop van de verschillende besluitvormingsprocessen in goede banen. Je staat in voor de organisatie van de zittingen van het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad en de verschillende raadscommissies. Je zorgt voor de kwaliteitscontrole op de ontwerpbesluiten die door de collega s van de groep stad Antwerpen geagendeerd worden op de zittingen van het college, de gemeenteraad, besluiten stadssecretaris (en afgeleiden) en de zittingen van de districtscolleges en raden. Je kan vlot werken met MS Office en internet. Je hebt kennis en inzicht in de werking van de overheid en de publieke sector. Je kan je discreet gedragen. Integriteit is zeer belangrijk bij de besluitvormingsprocessen. Je bent flexibel: je hebt geen probleem met occasioneel avondwerk. Je kan zelfstandig en zorgvuldig werken. Je bent leergierig en bereid je bij te scholen. Je bent een sterke communicator, zowel schriftelijk als mondelijk. Je bent iemand om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad. Je bent medewerker van Stad Antwerpen, OCMW, AG Kinderopvang, AG Stedelijk onderwijs, VZW Ciso, AG Energiebesparingsfonds, VZW musea en erfgoed, VZW Werk en economie, VZW Antwerpen Sportstad, VZW Werkhaven, VZW Antwerpen Studentenstad, Zorgbedrijf Antwerpen, AG GAPA, Digipolis, Lokale Politie Antwerpen. Je gaat aan de slag als administratief assistent (C1-3) in den Bell, Francis Wellesplein 1 te Antwerpen. Je huidige anciënniteit en relevante ervaring worden meegenomen bij de bepaling van je loon.

8 Vacature medewerker bedrijvenloket De Antwerpse zelfstandigen en bedrijven willen bij het Bedrijvenloket een antwoord krijgen op al hun vragen. Daarom zoeken ze een loketmedewerker met een hart voor bedrijven en een sympathieke uitstraling. Deze klantvriendelijke collega communiceert vlot en maakt er een punt van om vragen nauwkeurig en tijdig te behandelen. Je onthaalt startende en gevestigde ondernemers aan de balie van het bedrijvenloket. Onder je klanten vallen onder andere taxichauffeurs, horeca-uitbaters, zelfstandigen,. Je geeft informatie over vergunningen die kunnen aangevraagd worden en waar nodig verwijs je door naar de juiste loketten of andere diensten. Je behandelt aanvragen van economische vergunningen zodat de aanvrager binnen een redelijke termijn een antwoord krijgt op zijn aanvraag en zodat opvolging van dossiers steeds gegarandeerd is). Je overlegt en rapporteert continu aan de inhoudelijke productverantwoordelijken binnen het Bedrijvenloket (clusterverantwoordelijken) aangezien je werkt in verschillende clusters. Je schoolt je continu bij over de verschillende wettelijke producten van het bedrijvenloket via opleidingen die de stad voor jou voorziet of via opleidingen binnen het Bedrijvenloket. Je werkt ongeveer de helft van je tijd frontoffice, de andere helft backoffice. Je hebt een goede kennis van MS Office en je kan je snel inwerken in verschillende computerapplicaties (edesk, Salesforce, Abacus, ) Je bent gemotiveerd om je te bekwamen in het vakgebied en hebt gevoel voor verantwoordelijkheid. Je bent bereid om relatief grote hoeveelheden informatie op te nemen en in de praktijk toe te passen. Affiniteit met ondernemers en ondernemerschap is een troef. Je kan nauwgezet en binnen de gestelde tijdslimieten je administratieve taken afwerken. Je werkt in een gestructureerde organisatie met veel procedures, richtlijnen en afspraken. Je bent klantvriendelijk, beleefd en communicatief. Je kan zowel in team als zelfstandig werken. Je bent medewerker van Stad Antwerpen, OCMW, AG Kinderopvang, AG Stedelijk onderwijs, VZW Ciso, AG Energiebesparingsfonds, VZW musea en erfgoed, VZW Werk en economie, VZW Antwerpen Sportstad, VZW Werkhaven, VZW Antwerpen Studentenstad, Zorgbedrijf Antwerpen, AG GAPA, Digipolis, Lokale Politie Antwerpen. Je gaat aan de slag als administratief assistent (C1-3) in den Bell, Francis Wellesplein 1 te Antwerpen. Je huidige anciënniteit en relevante ervaring worden meegenomen bij de bepaling van je loon.

VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 9 december 2014

VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 9 december 2014 VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 9 december 2014 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers

Nadere informatie

Inhoud. VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 oktober

Inhoud. VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 oktober VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 oktober Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers verder

Nadere informatie

Administratief assistent bib en CC Ekeren... 2 Bibliotheekmedewerker 4

Administratief assistent bib en CC Ekeren... 2 Bibliotheekmedewerker 4 VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 19 december 2014 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers

Nadere informatie

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker Algemene info Graad (functietitel): Functionele loopbaan: Administratief medewerker C1 C2 C3 Visie De gemeente Lovendegem streeft naar een optimale

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 2 juni 2015

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 2 juni 2015 VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 2 juni 2015 Van de districtshuizen, jeugddiensten, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers

Nadere informatie

Hoe voorbereiden op je matchinggesprek? 2

Hoe voorbereiden op je matchinggesprek? 2 VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 10 april 2015 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers verder

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 april 2015

VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 april 2015 VACATUREBUNDEL: Versie van donderdag 9 april 2015 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers

Nadere informatie

Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds

Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds Functiebeschrijving Administratief medewerker dienst Burgerzaken Voltijds 1. FUNCTIE Concrete functie: administratief medewerker dienst Burgerzaken Niveau: C1 - C3 Brutomaandwedde volgens barema (min.

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 april 2015

VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 april 2015 VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 april 2015 Van de districtshuizen, cultuurcentra, musea tot kinderdagverblijven: de stad heeft tientallen locaties waar dagelijks duizenden bewoners en bezoekers verder

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: coördinator(ondersteuning, communicatie) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ondersteuning Dienst: communicatie Subdienst:

Nadere informatie

Accountancy - Fiscaliteit

Accountancy - Fiscaliteit Accountancy - Fiscaliteit Randstad Randstad Roeselare Sint-Michielsstraat 31 8800 Roeselare Medewerker Calculatiedienst U genoot bij voorkeur een bacheloropleiding in een administratieve of financiële

Nadere informatie

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Deskundige Communicatie

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Deskundige Communicatie FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Deskundige Communicatie Algemene info Graad (functietitel): Functionele loopbaan: Deskundige Communicatie B1 B2 B3 Visie De gemeente Lovendegem streeft naar een optimale

Nadere informatie

Functiekaart. Bijdragen tot een efficiënt werkende administratie bij het gemeentebestuur en van het secretariaat in het bijzonder.

Functiekaart. Bijdragen tot een efficiënt werkende administratie bij het gemeentebestuur en van het secretariaat in het bijzonder. Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Algemene zaken Dienst: Secretariaat Subdienst:

Nadere informatie

Voltijds administratief medewerker Publieke ruimte en Leefmilieu (vakdomein Openbare werken)

Voltijds administratief medewerker Publieke ruimte en Leefmilieu (vakdomein Openbare werken) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: Administratief personeel Functietitel: Administratief medewerker Afdeling: Cultuur en vrije tijd Dienst: Druk en uitleendienst 2.

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Gemeenschapswacht Gemeenschapswachten C1-C3 Administratief 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Uitvoeren van

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Bedrijfseconomisch Deskundige (m/v) Doelstelling van de functie Als bedrijfseconomisch deskundige geeft u mee dagelijkse leiding

Nadere informatie

CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR

CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR Competentiegerichte functiebeschrijving FUNCTIEPROFIEL FUNCTIEKENMERKEN Dienst: Weddeschaal: Verantwoordelijke leidinggevende: Cultuur A1a/A3a secretaris Naam van de functiehouder:

Nadere informatie

TEGELS DEPAEPE zoekt een Medewerker boekhouding

TEGELS DEPAEPE zoekt een Medewerker boekhouding Medewerker boekhouding De Medewerker boekhouding bij Tegels Depaepe is (mede)verantwoordelijk voor de totale boekhouding van a tot z binnen ons bedrijf en dit in samenwerking met de hoofdboekhouder. Opmaken

Nadere informatie

Functiebeschrijving administratief medewerker lokaal dienstencentrum

Functiebeschrijving administratief medewerker lokaal dienstencentrum Functiebeschrijving administratief medewerker lokaal dienstencentrum Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker lokaal dienstencentrum Functiefamilie: administratief

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 14 juli 2015

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 14 juli 2015 VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 14 juli 2015 Deze bundel bevat niet alle vacatures. De vacatures die om dringende invulling vragen worden vaak meteen voorgesteld aan reeds gescreende kandidaten

Nadere informatie

Functiebeschrijving: administratief medewerker gemengde functie (m/v)

Functiebeschrijving: administratief medewerker gemengde functie (m/v) functie (m/v) Graad Administratief medewerker (m/v) Functietitel Administratief medewerker gemengde functie (m/v) Doelstelling van de functie Verlenen van informatie en verwerken van vragen van interne

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

Teamleiders. Wat doe je. Wat verwachten we van je

Teamleiders. Wat doe je. Wat verwachten we van je Teamleiders Antwerpenaars willen dat alle medewerkers van de stad hun talenten maximaal kunnen inzetten. Om hen daarbij te helpen, zoeken ze leidinggevenden die de dagelijkse werking van verschillende

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be FUNCTIE: DEELTIJDS CONTRACTUEEL BODE NIVEAU D1 D3 (28/38) INHOUD: 1. VACATURE 2. FUNCTIEBESCHRIJVING

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING : receptionist(e)

FUNCTIEOMSCHRIJVING : receptionist(e) FUNCTIEOMSCHRIJVING : receptionist(e) Hoofddoel van de functie : - staat in voor de telefonische bereikbaarheid van de voorziening. - staat in voor het onthaal en de ontvangst van cliënten en hun familie,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Administratief medewerker (jeugd, onderwijs en kinderopvang)

Functiebeschrijving Administratief medewerker (jeugd, onderwijs en kinderopvang) Functiebeschrijving Administratief medewerker (jeugd, onderwijs en kinderopvang) Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie Functiebeschrijving Dienst Directe leidinggevende Niveau & rang Type functie Salarisschaal

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: Administratief personeel Functietitel: Archiefassistent Afdeling: Algemene zaken Dienst: Gemeentearchief 2. Positionering in het

Nadere informatie

Functiebeschrijving. De afdeling bestaat daarnaast uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten.

Functiebeschrijving. De afdeling bestaat daarnaast uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten. Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Deskundige Verkeerssignalisatie Functiefamilie: Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Grondgebiedzaken Dienst: Grondgebiedzaken Subdienst: Team Grondgebiedzaken

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. deskundige juridische aangelegenheden. De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd stafdienst..

FUNCTIEBESCHRIJVING. deskundige juridische aangelegenheden. De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd stafdienst.. FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: RANG: WEDDENSCHAAL: deskundige juridische aangelegenheden B Bv B1-B3 Plaats in het organogram De deskundige juridische aangelegenheden rapporteert aan het diensthoofd

Nadere informatie

Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening

Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening Functiebeschrijving Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Dienst: algemeen

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 18 augustus 2015

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 18 augustus 2015 VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van dinsdag 18 augustus 2015 Deze bundel bevat niet alle vacatures. De vacatures die om dringende invulling vragen worden vaak meteen voorgesteld aan reeds gescreende kandidaten

Nadere informatie

Bijlage bij de VACANTVERKLARING

Bijlage bij de VACANTVERKLARING Bijlage bij de VACANTVERKLARING gaat over tot de aanwerving en aanleg wervingsreserve van een deskundige Financiën en overheidsopdrachten (m/v) : functiebeschrijving en competenties 1. Algemene informatie

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: adviseur financiën en begroting WEDDENSCHAAL: A1a-A2a. Plaats in het organogram. Hoofddoel van de functie

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: adviseur financiën en begroting WEDDENSCHAAL: A1a-A2a. Plaats in het organogram. Hoofddoel van de functie FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: Rang: WEDDENSCHAAL: adviseur financiën en begroting A Av A1a-A2a Plaats in het organogram De adviseur financiën en begroting rapporteert aan de financieel beheerder.

Nadere informatie

1 zaalwachter (m/v) in halftijds contractueel verband voor de gemeentelijke sporthal Bellekouter (duur: 2 jaar)

1 zaalwachter (m/v) in halftijds contractueel verband voor de gemeentelijke sporthal Bellekouter (duur: 2 jaar) Het Gemeentebestuur van Affligem gaat over tot de selectie voor de aanstelling van: 1 zaalwachter (m/v) in halftijds contractueel verband voor de gemeentelijke sporthal Bellekouter (duur: 2 jaar) Je functie

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel

Functie- en competentieprofiel Functie- en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functiefamilie: Administratief personeel Functietitel: Administratief medewerker Afdeling: Algemene zaken Dienst: Burgerzaken 2. Positionering in

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v)

Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v) Functiebeschrijving: Deskundige Milieu (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Deskundige Milieu (m/v) Doelstelling van de functie Als Deskundige Milieu adviseert u de milieuvergunningen die op het grondgebied

Nadere informatie

Functiekaart. Dienst: Subdienst:

Functiekaart. Dienst: Subdienst: Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functionele loopbaan: C1-C3 Functiegroep : administratief uitvoerenden Code: Afdeling: generieke functiebeschrijving

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: communicatieambtenaar

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: communicatieambtenaar Functiekaart Functie Graadnaam: coördinator Functienaam: communicatieambtenaar Functiefamilie: coördinatoren Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Interne Ondersteuning Dienst: Communicatie & informatie

Nadere informatie

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen

2 deeltijds front-office medewerkers (m/v) Ruimte en Wonen De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Functiebeschrijving Loketmedewerker. Graad: medewerker C1-C3

Functiebeschrijving Loketmedewerker. Graad: medewerker C1-C3 Functiebeschrijving Loketmedewerker Graad: medewerker C1-C3 Versie: 13_06_2012 1 Plaats in de organisatie stadssecretaris (ingenieur)-directeur afdelingshoofd diensthoofd loketmedewerker Je rapporteert

Nadere informatie

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief

Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang. administratief FUNCTIEBESCHRIJVING: Begeleider binnenschoolse opvang 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Begeleider Departement Burger en Vrije Tijd Binnenschoolse Opvang E1-E3 administratief

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Deskundige burgerzaken B1-B3 U verzorgt de permanentie aan het vreemdelingenloket en bent verantwoordelijk voor de behandeling van vreemdelingendossiers

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 16 december 2014

VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 16 december 2014 VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 16 december 2014 Meer dan een half miljoen Antwerpenaars verwachten van de stad een uitmuntende dienstverlening. Op elk moment, op elke dienst. Daarom zoeken ze ambitieuze

Nadere informatie

Administratief medewerker team organisatie

Administratief medewerker team organisatie 1. Doel van de functie Op zelfstandige basis tijdig de weerkerende en occasionele processen van het team organisatie uitvoeren om een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen verzekeren naar het college/vast

Nadere informatie

Vacature Office Manager/Secretaresse

Vacature Office Manager/Secretaresse Vacature Office Manager/Secretaresse Abeka, de fiscale en financiële ontzorger, is wegens zijn sterke groei op zoek naar een Office Manager/Secretaresse. U zal binnen ons modern kantoor met een team van

Nadere informatie

Vacature hoofdmedewerker administratie en planning. (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar

Vacature hoofdmedewerker administratie en planning. (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar Vacatures Hoofdmedewerker administratie en planning Omschrijving Vacature hoofdmedewerker administratie en planning (C4-C5, contractueel) Met aanleggen aanwervingsreserve, geldig voor 2 jaar CC De Factorij

Nadere informatie

Projectleider IT-infrastructuur

Projectleider IT-infrastructuur Functiebeschrijving Projectleider IT-infrastructuur Functiegegevens Functiebenaming : Directie : Team: Loonschaal: Rapporteert aan: Projectleider IT-infrastructuur Bedrijfsvoering IT A1a-A3a IT-coördinator

Nadere informatie

TEGELS DEPAEPE zoekt een administratief/commerciële bediende

TEGELS DEPAEPE zoekt een administratief/commerciële bediende administratief/commerciële bediende Uw taak: Na een intense inwerkperiode waarin u vertrouwd wordt gemaakt met de organisatie, de activiteit en de klanten van ons bedrijf, wordt u ingeschakeld in de commerciële

Nadere informatie

De gemeente Diepenbeek werft aan:

De gemeente Diepenbeek werft aan: De gemeente Diepenbeek werft aan: Administratief medewerker C1-C3 in contractueel verband (m/v) (vervanging) Via een gestructureerd interview, art 29 van het rechtspositiebesluit Taken: Het administratief

Nadere informatie

Functie- en competentieprofiel Arbeidsbegeleider / Huisverantwoordelijke Opvangcentrum Victor

Functie- en competentieprofiel Arbeidsbegeleider / Huisverantwoordelijke Opvangcentrum Victor Functie- en competentieprofiel Arbeidsbegeleider / Huisverantwoordelijke Opvangcentrum Victor Datum Organisatie CAW Antwerpen Medewerker Deelwerking NOC Victor Waarom deze functie Deze functie draagt bij

Nadere informatie

Administratieve vakantiejob (juli, augustus, september) (m/v)

Administratieve vakantiejob (juli, augustus, september) (m/v) Administratieve vakantiejob (juli, augustus, september) (m/v) Momenteel kijkt OfficeTeam uit naar studenten die gedurende de maand juli, augustus of september zin hebben om administratieve ervaring op

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Rapporteert aan : de hiërarchisch overste

Functiebeschrijving. Rapporteert aan : de hiërarchisch overste Functiebeschrijving 130-02-20100722 Functietitel Doel van de functie Functiefamilie Plaats in de organisatie Administratief medewerker Uitvoeren van administratieve taken gekoppeld aan een bepaalde werking/dienst

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Diensthoofd personeel A1a-A3a U bent verantwoordelijk voor en efficiënte organisatie en werking van de personeelsdienst. U geeft leiding aan team

Nadere informatie

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat

Voltijds deskundige (m/v) secretariaat De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Financieel Medewerker Aanmoedigingspremies

Functiebeschrijving: Financieel Medewerker Aanmoedigingspremies Functiebeschrijving: Financieel Medewerker Aanmoedigingspremies Functiefamilie dossierbeheerder externe aanvragen Voor akkoord Naam leidinggevende Datum + handtekening Lieve Cornelis, diensthoofd Ann Van

Nadere informatie

Functiebeschrijving: deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: deskundige (m/v) Functiebeschrijving: deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Deskundige algemeen adviseur wonen (m/v) Doelstelling van de functie Als algemeen adviseur wonen maakt u deel uit van het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature.

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: dienstverlener/coach

Nadere informatie

Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement

Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement Hotelreceptionist M/V * bachelor opleiding toerisme of hotelmanagement * goede talenkennis is noodzakelijk * bereid om in verschillende shiften te werken

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 juli 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 juli 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 juli 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

TTL vacaturevacature voor Office manager

TTL vacaturevacature voor Office manager vacature voor Office manager Bedrijf The Test LeadersThe Test Leaders Auteur Stefan Patry Versie V3.1 Laatste update jul. 1, 2014 Abstract Dit document beschrijft de vacature voor een Office manager. the

Nadere informatie

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST MEDEWERKER BINNENDIENST COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST ZIJN FUNCTIE IN UW BEDRIJF COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST WAARVOOR DIENT DEZE FOLDER? Basis om een vacature uit te schrijven ; Hulpmiddel

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be FUNCTIE: HALFTIJDS CONTRACTUEEL MEDEWERKER EVENEMENTEN VERVANGINGSOVEREENKOMST NIVEAU C1 C3 (19/38)

Nadere informatie

Accountancy - Fiscaliteit

Accountancy - Fiscaliteit Accountancy - Fiscaliteit ACCOUNTANCY MEDEWERKER Bachelor Accountancy of Master Handelswetenschappen, TEW, Economie. Enkele jaren ervaring in een boekhoudkantoor of in de volledige boekhouding van een

Nadere informatie

Administratief medewerker afdeling vrije tijd

Administratief medewerker afdeling vrije tijd Administratief medewerker afdeling vrije tijd Doel van de functie Plaats in de organisatie Graad Niveau Resultaatsgebieden Zelfstandig opdrachten kunnen uitvoeren binnen het domein van de afdeling. Afdeling

Nadere informatie

LOGISTIEKE ONDERSTEUNING

LOGISTIEKE ONDERSTEUNING Functiefamilie: Niveau: LOGISTIEKE ONDERSTEUNING C Doel van de functiefamilie Beheer van alle materiaal en technische uitrusting van een dienst of van een locatie en het verzorgen van de administratieve

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van donderdag 23 juli 2015

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van donderdag 23 juli 2015 VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van donderdag 23 juli 2015 Deze bundel bevat niet alle vacatures. De vacatures die om dringende invulling vragen worden vaak meteen voorgesteld aan reeds gescreende kandidaten

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: toezichter gebouwen groen reiniging wegen NIVEAU: WEDDENSCHAAL: C1/C3. Plaats in het organogram

FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: toezichter gebouwen groen reiniging wegen NIVEAU: WEDDENSCHAAL: C1/C3. Plaats in het organogram FUNCTIEBESCHRIJVING FUNCTIE: NIVEAU: Rang: WEDDENSCHAAL: toezichter gebouwen groen reiniging wegen C Cv C1/C3 Plaats in het organogram De toezichter rapporteert aan zijn directe hiërarchisch verantwoordelijke

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale dienst

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale dienst Functie Graadnaam: Functienaam: Maatschappelijk assistent(e) Functiefamilie: Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Dienst: Sociale dienst Subdienst: Code: Doel van de entiteit Het verzekeren van het recht

Nadere informatie

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Contacteer dan Kim Van de. VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 28 oktober 2014

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Contacteer dan Kim Van de. VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 28 oktober 2014 VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 28 oktober 2014 Antwerpen telt meer dan een half miljoen inwoners, met evenveel wensen en noden. De bewoners leggen de lat hoog voor een gesmeerde dienstverlening en

Nadere informatie

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG KAPELLEN

PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG KAPELLEN PERSONEELSDIENST ADMINISTRATIEF CENTRUM ANTWERPSESTEENWEG 130 2950 KAPELLEN personeelsdienst@kapellen.be FUNCTIE: HALFTIJDS CONTRACTUEEL DESKUNDIGE GEZINSDIENST VERVANGINGSOVEREENKOMST NIVEAU B1 B3 (19/38)

Nadere informatie

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van maandag 13 juli 2015

VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van maandag 13 juli 2015 VACATUREBUNDEL C-pool: Versie van maandag 13 juli 2015 Deze bundel bevat niet alle vacatures. De vacatures die om dringende invulling vragen worden vaak meteen voorgesteld aan reeds gescreende kandidaten

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam:

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Functiebeschrijving Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Financiële Zaken Dienst: Subdienst: Code: Doel

Nadere informatie

De gemeente Diepenbeek werft aan:

De gemeente Diepenbeek werft aan: De gemeente Diepenbeek werft aan: Administratief medewerker C1-C3, dienst vrije tijd en communicatie/ cultuur Dit betreft een half-tijdse arbeidsovereenkomst (m/v) in contractueel verband. De selectie

Nadere informatie

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 oktober 2014

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 oktober 2014 VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 3 oktober 2014 Antwerpen telt meer dan een half miljoen inwoners, met evenveel wensen en noden. De bewoners leggen de lat hoog voor een gesmeerde dienstverlening en gelijk

Nadere informatie

VACATURE Trajectbegeleider (m/v) Persoonlijke ontwikkelingstrajecten vzw LEJO 100% Voor een op te starten P.O.T.-antenne in Boom

VACATURE Trajectbegeleider (m/v) Persoonlijke ontwikkelingstrajecten vzw LEJO 100% Voor een op te starten P.O.T.-antenne in Boom VACATURE Trajectbegeleider (m/v) Persoonlijke ontwikkelingstrajecten vzw LEJO 100% Voor een op te starten P.O.T.-antenne in Boom In diensttreding: 1 september 2010 Contactadres: vzw LEJO Borgerhoutsestraat

Nadere informatie

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Contacteer dan Kim Van de. VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 25 november 2014

Inhoud. Heb je alles grondig gelezen en heb je toch nog een vraag? Contacteer dan Kim Van de. VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 25 november 2014 VACATUREBUNDEL: Versie van dinsdag 25 november 2014 Antwerpen telt meer dan een half miljoen inwoners, met evenveel wensen en noden. De bewoners leggen de lat hoog voor een gesmeerde dienstverlening en

Nadere informatie

Functiebeschrijving Administratief medewerker. Graad: medewerker C1-C3

Functiebeschrijving Administratief medewerker. Graad: medewerker C1-C3 Functiebeschrijving Administratief medewerker Graad: medewerker C1-C3 Versie: 13_06_2012 1 Plaats in de organisatie stadssecretaris (ingenieur)-directeur afdelingshoofd diensthoofd administratief medewerker

Nadere informatie

DE NIEUWSTE VACATURES VIND JE STEEDS BOVENAAN IN DE BUNDEL

DE NIEUWSTE VACATURES VIND JE STEEDS BOVENAAN IN DE BUNDEL VACATUREBUNDEL: Versie van vrijdag 27 maart 2015 Antwerpen telt meer dan een half miljoen inwoners, met evenveel wensen en noden. De bewoners leggen de lat hoog voor een gesmeerde dienstverlening en gelijk

Nadere informatie

gemeentesecretaris afdelingshoofd Vrije Tijd Directeur Abdijmuseum Ten Duinen Polyvalent medewerker Abdijmuseum Ten Duinen

gemeentesecretaris afdelingshoofd Vrije Tijd Directeur Abdijmuseum Ten Duinen Polyvalent medewerker Abdijmuseum Ten Duinen Functiebeschrijving Polyvalent Medewerker Abdijmuseum Ten Duinen 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE AFDELING Vrije Tijd SECTOR/DIENST Abdijmuseum Ten Duinen 1138 TEAM FUNCTIEFAMILIE Praktisch technisch uitvoerende

Nadere informatie

financiële- en sociale dienst O.C.M.W.

financiële- en sociale dienst O.C.M.W. O.C.M.W.-LOCHRISTI FUNCTIEBESCHRIJVING AFDELING: DIENST: FUNCTIEBENAMING: SECRETARIS-SECRETARIAAT SECRETARIAAT administratief medewerk(st)er financiële- en sociale dienst O.C.M.W. 1. Plaats in de organisatie

Nadere informatie

Functiebeschrijving. De afdeling bestaat daarnaast uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten.

Functiebeschrijving. De afdeling bestaat daarnaast uit volgende diensten: Ruimtelijke Ordening & Milieu en de Uitvoeringsdiensten. Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Mobiliteitsambtenaar Functiefamilie: Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Grondgebiedzaken Dienst: Grondgebiedzaken Subdienst: Team Grondgebiedzaken Code: Doel

Nadere informatie

Wij zoeken een proactieve en flexibele secretaresse / receptioniste, die affiniteit heeft met P&O. Het betreft een functie voor 28 36 uren per week.

Wij zoeken een proactieve en flexibele secretaresse / receptioniste, die affiniteit heeft met P&O. Het betreft een functie voor 28 36 uren per week. Elzinga bv is een specialistisch spuitbedrijf in het hart van Friesland en opereert op een kwalitatief hoogwaardig niveau. Schadeherstel, carrosserieonderhoud, schilderwerken, jachtcoating, stralen en

Nadere informatie

Medisch secretaresse

Medisch secretaresse Medisch secretaresse Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse Secretaresse Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen leggen

Nadere informatie

Functiebeschrijving Dossierbehandelaar stedenbouwkundige dossiers

Functiebeschrijving Dossierbehandelaar stedenbouwkundige dossiers Functiebeschrijving Dossierbehandelaar stedenbouwkundige dossiers Algemene informatie Functietitel Cluster Dienst Team Plaats in de organisatie Niveau Weddeschaal Statuut Dossierbehandelaar (bestuurssecretaris)

Nadere informatie

Toelichting dienstverband: Dit is een vacature voor jongeren van 18 tot 27 jaar in het kader van de 'Aanpak jeugdwerkloosheid'.

Toelichting dienstverband: Dit is een vacature voor jongeren van 18 tot 27 jaar in het kader van de 'Aanpak jeugdwerkloosheid'. Versie: 9-6-2015 1 Overzicht vacatures APELDOORN BBL Administratief medewerker niveau 4 (M/V) Gezocht: Voor een bedrijf in Apeldoorn zijn wij op zoek naar BBL-studenten in de administratie op niveau 4.

Nadere informatie

Functieomschrijving: Jeugddienst: consulent. Functieomschrijving: consulent

Functieomschrijving: Jeugddienst: consulent. Functieomschrijving: consulent Functieomschrijving: consulent 1. Graad/ Functietitel Consulent 2. Doel van de functie Dienstverlening en ondersteuningsmaatregelen uitwerken en verbeteren ten gunste van een divers en toegankelijk, plaatselijk

Nadere informatie

DE NIEUWSTE VACATURES VIND JE STEEDS BOVENAAN IN DE BUNDEL

DE NIEUWSTE VACATURES VIND JE STEEDS BOVENAAN IN DE BUNDEL VACATUREBUNDEL: Versie van maandag 30 maart 2015 Antwerpen telt meer dan een half miljoen inwoners, met evenveel wensen en noden. De bewoners leggen de lat hoog voor een gesmeerde dienstverlening en gelijk

Nadere informatie

Evaluatieformulieren

Evaluatieformulieren Evaluatieformulieren EVALUATIEFORMULIER 1 leidinggevenden niveau A, B en C 4 EVAFORM 1 1) collegialiteit 1. werkt samen (in team) aan de uitvoering van het gehele takenpakket van de organisatie, de dienst,

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten

FUNCTIEBESCHRIJVING. Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten 120 FUNCTIEBESCHRIJVING Maatschappelijk assistent sociale dienst en thuisdiensten AFDELING/DIENST FUNCTIETITEL HOOFDDOEL Personen/Sociale zaken (sociale dienst en thuisdiensten) Rapporteert aan het diensthoofd

Nadere informatie

Deskundige Communicatie digitale media (B1 B3)

Deskundige Communicatie digitale media (B1 B3) Deskundige Communicatie digitale media (B1 B3) Brandweer Zone Antwerpen streeft naar een degelijke bescherming voor haar burgers, bedrijven en andere maatschappelijke partners. Om een goede dienstverlening

Nadere informatie

Functiebeschrijving: deskundige (m/v)

Functiebeschrijving: deskundige (m/v) Functiebeschrijving: deskundige (m/v) Graad Deskundige (m/v) Functietitel Deskundige projectcoördinator wonen (m/v) Doelstelling van de functie Als projectcoördinator wonen maakt u deel uit van de intergemeentelijke

Nadere informatie

OCMW ANTWERPSESTEENWEG 51 2950 KAPELLEN

OCMW ANTWERPSESTEENWEG 51 2950 KAPELLEN OCMW ANTWERPSESTEENWEG 51 2950 KAPELLEN Paula.verhoeven@ocmwkapellen.be FUNCTIE: HALFTIJDS CONTRACTUEEL ONBEPAALDE DUUR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER DIENSTENCENTRA NIVEAU C1 C3 (19/38) INHOUD: 1. ALGEMENE

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers Ben jij de nieuwe Onderstationschef reizigers Voor NMBS? 1. Functieomschrijving Als onderstationschef reizigers speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste

Nadere informatie

Voor de dienst onderwijs van de gevangenis zijn wij op zoek naar een administratief medewerker.

Voor de dienst onderwijs van de gevangenis zijn wij op zoek naar een administratief medewerker. Het Consortium volwassenenonderwijs Antwerpen is een samenwerking tussen alle centra voor volwassenenonderwijs en basiseducatie in de regio Antwerpen. Het consortium werd opgericht in september 2007, overeenkomstig

Nadere informatie

Transport en logistiek

Transport en logistiek School voor Logistiek en Mobiliteit Transport en logistiek Manager Transport en Logistiek Luchtvrachtspecialist Logistiek Teamleider Logistiek Supervisor Planner Wegtransport Logistiek Medewerker Chauffeur

Nadere informatie