Medega een gebruiksaanwijzing voor kringen welke aangesloten zijn op Mediwacht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Medega een gebruiksaanwijzing voor kringen welke aangesloten zijn op Mediwacht."

Transcriptie

1 Medega een gebruiksaanwijzing voor kringen welke aangesloten zijn op Mediwacht. (Bijgewerkt op 7/8/2011) In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Controleer nog eens stap voor stap vooraleer over te gaan tot export uit Mediwacht en import in Medega. Wees geduldig! Als je op iets klikt zie je niet altijd iets gebeuren; elke klik vereist enkele seconden vooraleer je iets ziet veranderen. Onderneem dus ondertussen niets anders klik dus niet opnieuw vooraleer 10 seconden verstreken zijn. Volg zeer nauwgezet deze gebruiksaanwijzing. Dit document zal bijgewerkt worden naar mate Medega verder evolueert, of naarmate er problemen opduiken waarvoor je hier een oplossing aangeboden wordt. Als je problemen ondervindt of fouten ontdekt in deze handleiding, geef deze zo snel mogelijk door: Alain Van Hevele : avh@scarlet.be Deel 1: Medega Stap 1 - De toegang tot Medega Stap 2 - Deel uw kring op in subkringen Stap 3 - Het ledenbestand Stap 4 De wachtdienstonderdelen Deel 2: Mediwacht

2 Stap 1 - De kringaansluiting bij Mediwacht Stap 2 - Instellen van de wachtverantwoordelijke Stap 3 - Instellen van de wachtrol Stap 4 - De export van uw wachtrol van Mediwacht naar uw PC Deel 3: Medega Stap 5 - De import van uw wachtrol van op uw PC in Medega Stap 6 - De bevestiging van de uitvoering van de wachtdienst Zowel bij Medega als bij Mediwacht kan Stap 1 enkele dagen in beslag nemen; voer deze daarom beide eerst uit.

3 Deel 1: Medega Wees geduldig! ( elke klik vereist een tiental seconden ) Stap 1 - De toegang tot Medega Elke kring heeft toegang tot Medega op: ml In eerste instantie heeft enkel de kringvoorzitter toegang tot het beheer van de kring binnen Medega. De voorzitter kan bepalen welke andere arts rechten heeft om de wachtgegevens van de kring in Medega te beheren. Dit gebeurt door deze arts in het ledenbestand in te schrijven als beheerder. Indien je als kringverantwoordelijke of voorzitter toch geen toegang krijgt als beheerder, dan kunt je dit melden aan: Meike Horn : Meike.Horn@health.fgov.be Tel.: 02/ Laat het gebruik van Medega over aan 1 verantwoordelijke van uw kring; deze kan op een minimale tijd de Mediwacht-bestanden van alle kringonderdelen doorgeven. De toegang gebeurt via een 'burgertoken' of via eid+kaartlezer. (De burgertoken is dezelfde als deze voor vaccinnet en tax-on-web) Indien je nog niet beschikt over een burgertoken, kan je deze aanvragen via: pp/public/registrationintro.do Indien je nog niet beschikt over een kaartlezer die aangesloten is op je PC, ga je naar:

4 Eens je in het bezit bent van een burgertoken of van eid + kaartlezer ga je naar: GA.html en klik je op Aanmelden. Je identificeert jezelf via Token of eid.

5 Stap 2 Deel uw kring op in subkringen Stap 2 is enkel nodig indien je kring meer dan 1 wachtdienstonderdeel telt, en indien de wachtdienstonderdelen een verschillend wachtdienstschema hanteren (verschillende beginuren, einduren, begindagen, einddagen, ). Stap 2 mag je dus overslaan als je kring slechts uit 1 wachtdienstonderdeel bestaat, of iedereen eenzelfde wachtdienstschema gebruikt. Indien stap twee reeds uitgevoerd is zie je volgend scherm: Indien je de subkringen nog niet ziet ga je als volgt te werk:

6 De voorzitter van de kring vraagt aan Meike Horn om de kring op te splitsen in subkringen; hiervoor geef je een lijst door zoals hierboven beschreven. Meike Horn : Meike.Horn@health.fgov.be Tel.: 02/ Dit kan een paar weken duren! Indien er reeds wachten ingevoerd waren in Medega moeten deze eerst aan het RIZIV doorgegeven worden vooraleer de kring kan opgedeeld worden in subkringen, anders gaan deze eerder ingevoerde wachtgegevens verloren. Van zodra de subkringen door Meike Horn aangemaakt zijn kan je inloggen op elk afzonderlijk wachtdienstonderdeel. Om nadien een ander wachtdienstonderdeel te selecteren moet bovenaan rechts klikken op Verander kring. Stap 3 Het ledenbestand = De dokters van de kring Bij het gebruik van subkringen is dit de lijst van artsen die deel uitmaken van dit wachtdienstonderdeel. Bovenaan deze lijst staat: Werken met voorstellen artsen: Vul hier in: NEEN (Anders kan elke individuele arts zijn eigen wachtrol achter uw rug gaan veranderen.) Deze lijst bevat de artsen die deelnemen aan de wachtdienst, actief of passief. Dus ook de artsen die vrijgesteld zijn worden hier ingegeven. Deze lijst dient zorgvuldig opgesteld te worden. Het voorkomen van een huisarts in deze lijst zal één van de criteria zijn om erkend te worden of erkend te blijven als huisarts. Voorlopig bestaat nog geen mogelijkheid om deelnemers aan de wachtdienst vanuit Mediwacht door te geven. Wij ijveren er voor dat

7 ook dit automatisch zou verlopen, gelijktijdig met het doorgeven van de wachtrol. Open nu Ledenbestand om verder te gaan.

8 Wees voorzichtig met het aanduiden van beheerders binnen uw kring: de beheerder heeft immers toegang tot alle wachtdienstonderdelen van uw kring.

9

10 U kunt dus een arts zoeken via de gemeente waar hij werkzaam is (volgens de RIZIV-databank die niet erg accuraat is)

11 Ofwel kun je een arts zoeken via zijn naam. Schrijf de naam aan elkaar zonder spaties! Zet telkens een vinkje vóór de naam van de arts en een vinkje In zone. Dan klik je op Add.

12 Sommige artsen kan je niet toevoegen aan de ledenlijst omdat hun gegevens onvolledig zijn. Ga als volgt te werk om dit in orde te brengen: - Vraag aan de arts in kwestie om contact op te nemen met Meike Horn. - Als dit niet lukt (bvb collega onwillig of niet te bereiken of ) neem je zelf contact op met Meike Horn en geef je zelf de ontbrekende gegevens door met de motivatie waarom de betrokken collega dit niet zelf kan. - Lukt dit nog niet verwittig mij dan (Alain Van Hevele avh@scarlet.be) Stap 4 De wachtdienstonderdelen Een wachtdienstonderdeel wordt hier zone genoemd, of duty zone, of zone de garde. Nog steeds onder Ledenbestand (jawel!) kunt u de wachtdienstonderdelen (zones) configureren. Ook indien er slechts 1 wachtdienstonderdeel is, dan moet dit worden aangegeven in MEDEGA. Ook indien je de kring opgedeeld hebt in subkringen, en je reeds vroeger de wachtdienstonderdelen toevoegen, moet je nu opnieuw per subkring een wachtdienstzone configureren in MEDEGA, ditmaal iets preciezer.

13 Er staat al een wachtdienstonderdeel of kringnaam ingevuld met ernaast Default Zone. Maak dus in elk geval een nieuw wachtdienstonderdeel aan want de Default zone is niet geldig vanaf 1/7/2008. Gebruik als zonenaam precies dezelfde naam in Medega als in Mediwacht, maar dan in kleine letters en zonder spaties aaneen geschreven. Bvb.: De Noordster wordt in Medega denoordster Hippoliet van Peene wordt hippolietvanpeene

14 In Mediwacht kun je de precieze schrijfwijze zien naast de naam van uw kring: Vul als begindatum in: 01/07/2008. (doe je dit niet, dan krijg je mogelijk veel miserie) Klik de gewenste deelgemeenten in de beschikbare lijst een voor een aan en klik telkens op Toevoegen. De gemeenten zijn dan gekoppeld aan uw wachtdienstonderdeel (zone). In de lijst met beschikbare gemeenten kunnen foute gemeenten en foute postcodes voorkomen. Gebruik enkel de correcte gemeenten en postcodes.

15 Dit is dan het resultaat:

16 Merk op: De naam van de wachtdienstzone welke we gaan gebruiken bevat geen spaties en is met kleine letters geschreven. De begindatum is 01/07/2008.

17

18 Deel 2: Mediwacht Indien je kring reeds aangesloten is bij Mediwacht kun je stap 1 overslaan. Stap 2 tot 3 zijn enkel mogelijk indien je reeds beschikt over login en paswoord voor Mediwacht. Stap 1 De kringaansluiting bij Mediwacht Indien je kring nog niet aangesloten is bij Mediwacht doorloop je de procedure beschreven in: aspx Stap 2 Instellen van de wachtverantwoordelijke De CommunicatieVerantwoordelijke (CV) is de spilfiguur in de organisatie van Mediwacht. Hij zorgt ervoor dat nieuwe leden kunnen aansluiten en hij geeft toegangsrechten aan de verschillende wachtverantwoordelijken (WV) van de wachtdienstonderdelen. De procedure voor het instellen van de WV wordt besproken in het ledengedeelte van Mediwacht (Handleidingen HAK-CV aanpassen gegevens leden): Stap 3 Instellen van de wachtrol De Wachtverantwoordelijke kan per wachtdienstonderdeel de wachtrol ingeven. De procedure voor het ingeven van de wachtrol wordt besproken in het ledengedeelte van Mediwacht (Handleidingen HAK-WV):

19 De snelst manier van werken is starten met de vroegste datum: dus om de wachtrol vanaf 1 juli 2008 in te voeren start je bvb met de wachtperiode van 30/06/2008 s avonds. Stap 4 De export van de wachtrol van Mediwacht naar uw PC Maak eerst een map aan op je eigen PC om de Medega-bestanden op te slaan: bvb op je bureaublad, of in Mijn dokumenten. Ga nu terug naar Mediwacht: Ga naar wachtroltools, kies uw wachtdienstonderdeel, het jaar en de datum, en klik op Lijst MEDEGA. Elk bestand heeft een specifieke naam en een versienummer. Klik op dit bestand, en klik vervolgens op opslaan om het op je eigen PC te bewaren. Verander bij het exporteren naar uw PC niets aan de naam van het bestand! Bekijk ook eens die bestandsnaam: die bevat de identificatie van uw wachtdienstonderdeel, jaar en maand van wachtgegevens, en een versienummer. Bvb.: OMEHAK-hippolietvanpeene _V01.csv Dit versienummer is heel belangrijk voor de import in Medega! Dit versienummer zal toelaten dat je achteraf nog een gewijzigd bestand kunt opladen in Medega. Wijzigingen blijven mogelijk zolang je de uitvoering van de wacht niet bevestigd hebt in Medega. In Mediwacht blijven alle vroegere versies beschikbaar onder (uw kring) Documenten (uw kring) - Medega Deel 3: Medega

20 Stap 5 - De import van de wachtrol van op uw PC in Medega Voorlopig raad ik aan om de wachtrol enkel te importeren na uitvoering van de wachtdienst van een bepaalde maand. Daarmee vermijd je om nadien wijzigingen te moeten importeren. Wijzigingen kunnen aangebracht worden door een nieuw aangepast bestand te halen uit Mediwacht en dit dan te importeren in Medega. (In Mediwacht blijven alle vroegere versies beschikbaar onder (uw kring) Documenten (uw kring) Medega) Importeren doe je als volgt: 1/ Ga naar Beheer wachtdienst: Klik op Import 2/ Je ziet nu een lijst met alle CSV-bestanden welke reeds opgeladen geweest zijn. De groene icoontjes zijn de opgeladen bestanden: ze worden voorafgegaan door de term Importé en door het aantal correcte wachtdienstperioden in het bestand (in het groen), ofwel door de term Rejeté en door het aantal fouten in het bestand (in het rood). Een bestand welke een fout bevat wordt in zijn geheel verworpen, en er wordt een rejectiebestand aangemaakt, welke wordt aangeduid door een rood icoontje, en welke kan bekeken of gedownload worden voor foutoplossing.

21 Bij het uploaden van achtereenvolgende versies (dus wijzigingen) moet de volgorde altijd perfect gerespecteerd worden! Eerst V01, dan V02, V03, Je kunt dus in deze lijst zien welke versie je reeds opgeladen hebt, en dus weet je welke de volgende versie moet zijn. 3/ Klik nu op Upload, en vervolgens op Bladeren Je krijgt nu de mogelijkheid om op je eigen PC (het blauwe kader in het voorbeeld) het gewenste CSV-bestand op te zoeken en te selecteren. Het importeren start door op OK te klikken.

22 4/ Na het uploaden kom je vanzelf terug op de lijst met CSVbestanden: het net ingeladen bestand staat bovenaan, en wordt voorafgegaan door de term Geupload (Uploadé). Het duurt wel enkele minuten vooraleer dit bestand geanalyseerd en verwerkt is. Door te klikken op Verversen (Rafraichir) kun je na enige tijd aflezen of het bestand aanvaard werd of verworpen werd. Het groen icoontje wordt voorafgegaan door de term Geimporteerd (Importé)en door het aantal correcte wachtdienstperioden in het bestand (in het groen), ofwel door de term Verworpen (Rejeté)en door het aantal fouten in het bestand (in het rood).

23 Stap 6 De bevestiging van de uitvoering van de wachtdienst Deze procedure moet je heel zorgvuldig en geduldig uitvoeren, voor elke maand afzonderlijk. Om de betaling van de beschikbaarheidshonoraria door het RIZIV aan te vragen dien je nu nog enkel de uitvoering van de wachtdienst te bevestigen. Dit mag je enkel doen na datum van de uitvoering. Ik raad aan om dit telkens voor een ganse maand te doen na het verstrijken van de maand. Klik op Retour : je komt weer in de openingspagina van Beheer wachtdienst.

24 Selecteer nu de juiste zone, het juiste jaar en de juiste maand, en klik op Verversen (Rafraichir). Controleer nu eerst of alle wachtgegevens juist en volledig zijn. Om de ganse maand te bevestigen (confirmer) vink je nu eerst het vakje aan net onder het rode hangslot (zie printscreen), en wacht geduldig tot alle vakjes daaronder automatisch aanvinken. Dit kan enkele seconden duren Ondertussen niets aanklikken!

25 Controleer of alle vakjes zwart aangevinkt zijn. Eens alle vakjes onder het rode hangslot zwart aangevinkt zijn, kun je deze wachtdienst definitief bevestigen en de betaling door het RIZIV aan vragen door onderaan 1 maal op BEVESTIGEN (confirmer) te klikken (Zie printscreen). Wacht nu geduldig... Na verwerking worden de vinkjes grijs en kun je niets meer veranderen. Indien niet alle vinkjes grijs geworden zijn herhaal je de ganse procedure van stap 6 tot alle vinkjes grijs geworden zijn. (Grijze vinkjes zijn wachtperioden die klaar zijn om uitbetaald te worden) Binnen de enkele weken kunnen de collega s hun beschikbaarheidshonorarium op hun rekening verwachten.

2) Aan welke voorwaarden moet het CSV bestand voldoen om geïmporteerd te kunnen worden?

2) Aan welke voorwaarden moet het CSV bestand voldoen om geïmporteerd te kunnen worden? FAQ Import 1) Welke gegevens moeten geregistreerd zijn in Medega voordat ik een CSV bestand kan importeren? 2) Aan welke voorwaarden moet het CSV bestand voldoen om geïmporteerd te kunnen worden? 3) Hoe

Nadere informatie

IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA

IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA IMPORTEREN VAN EEN BESTAANDE AGENDA IN MEDEGA Inhoudstafel 1. Voorwaarden voor het importeren van een bestand. p. 3 1.1 De naam en het formaat van het bestand.. p. 3 1.2 De inhoud van het bestand...p.

Nadere informatie

FAQ Wachtdienstverantwoordelijken. 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit?

FAQ Wachtdienstverantwoordelijken. 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit? FAQ Wachtdienstverantwoordelijken 1) Ik krijg geen toegang tot de pagina van mijn kring in MEDEGA, hoe komt dit? 2) De taal waarin de pagina van de kring verschijnt, is niet correct. Hoe kan ik dit aanpassen?

Nadere informatie

1

1 www.ehealth.fgov.be 1 Toegang tot het systeem Selecteer de toepassing Medega in de lijst met online diensten en start de toepassing: Kies de manier waarop u zich wenst aan te melden: met de elektronische

Nadere informatie

Toegang tot het systeem

Toegang tot het systeem www.ehealth.fgov.be Inhoudstafel Toegang tot het systeem... p. 3 De artsen van de kring...p. 4 Het gebied van de kring... p. 6 De periodes...p. 8 De agenda van de kring...p. 10 De informatie voor de burger...

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS CONTENTS... 2 WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 9 PLANNING...11 PROJECT PUBLICEREN...18 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple:

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 INHOUDSTAFEL WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 PLANNING...10 PROFIELKENMERKEN VOOR TEAMS SELECTEREN...14 PROJECT PUBLICEREN...16 EINDWOORD...18 2 WELKOM Welkom

Nadere informatie

MEDEGA Gebruikershandleiding

MEDEGA Gebruikershandleiding MEDEGA Gebruikershandleiding 1 Inhoudstafel 1. Toegang tot de Medega-toepassing... 3 1.1. Toegang tot de portaalsite... 3 1.2. De identificatiefase... 5 1.2.1. Via je elektronische identiteitskaart...

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Exporteren naar excel

Exporteren naar excel Exporteren naar excel 9 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Exporteren naar excel 2 1.1 Exporteren van schermgegevens......................... 3 1.1.1 Export opvragen.............................

Nadere informatie

CoZo handleiding. voor de huisarts

CoZo handleiding. voor de huisarts CoZo handleiding voor de huisarts Inhoud 3 2 Start!... Hoe kan ik (i.v.m. patiënten) Een overzicht van mijn patiënten zien.... 3 Een nieuwe patiënt registreren.... 4 Een therapeutische relatie delen met

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden)

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) Inhoud A. INLOGGEN... 2 B. VERLENGEN van je club naar het volgende jaar één maal per jaar... 4

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014

Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Tennis Vlaanderen Elit-clubtoepassing / Lid worden 8/12/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inloggen Elke secretaris heeft de login gegevens ontvangen om zich aan te melden bij het ledenbeheer.

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS

HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS HANDLEIDING VOOR PLOEGLEIDERS Aanmelden Het aanmeldingsproces is gelijklopend aan dat van de gewone medewerker. Indien je daar nog vragen over hebt, kan je het document Handleiding My- Dranouter medewerkers

Nadere informatie

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus

Veiligstellen resultaten en groepen IJsbreker Plus & Code Plus Inhoudsopgave Inleiding... 1 Veiligstellen leerlingresultaten IJsbreker Plus... 2 Veiligstellen leerlingresultaten Code Plus... 4 Groepen exporteren vanuit IJsbreker Plus... 6 Groepen exporteren vanuit

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Postkantoor in outlook!

Postkantoor in outlook! Postkantoor in outlook! Koppel het postkantoor in outlook en hoef niet telkens in te loggen om briefjes te bekijken. Wanneer je Microsoft Outlook op je pc hebt (vanaf versie 2013 kan dit), kan je ons postkantoor

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 INHOUDSTAFEL WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 PLANNING...10 EINDWOORD...20 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Event (crew) voor evenementen

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 PLANNING...10 EINDWOORD...16 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Retail voor winkels of supermarkten.

Nadere informatie

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab)

WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) WEBTOEPASSING ACHIL (Ambulatory Care Health Information Lab) Gebruikershandleiding Dit document wordt u gratis aangeboden door het RIZIV Tervurenlaan 211 1150 BRUSSEL HELPDESK : 02/788.51.55 Iedereen kan

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand.

In de tabel hieronder vindt u een beschrijving van de verschillende velden die kunnen voorkomen in uw import-bestand. Algemeen Met behulp van deze handleiding zal u leren hoe u een bestand in het juiste formaat kan aanmaken en importeren naar uw winkelwagen. U zal merken dat dit zeer weinig moeite vergt en u op die manier

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands November 2016 De partners van CSAM die de generieke diensten aanbieden, nemen de operationele verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Bijgewerkte handleiding mandatenbeheer

Bijgewerkte handleiding mandatenbeheer Mandatendatabank: mandatenbeheer alle besturen, versie 1.2, bijgewerkt tot 24/02/2014 Bijgewerkte handleiding mandatenbeheer De handleiding werd opgesteld voor gemeente en OCMW. U kan de handleiding naar

Nadere informatie

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0

15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0 Handleiding MEA-server 15/03/11 Wendy Ranschaert Ver 1.0 Pagina 2 Inhoudstabel 1. Wat is de MEA-server? 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? 3. Aanvraag nieuwe gebruiker 4. Een nieuwe MEA maken 5.

Nadere informatie

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Sinds maart 2013 kunnen alumni hun lidkaart zelf afdrukken vanuit het Alumni Portaal. De lidkaarten worden dus niet meer per post verzonden zoals dit vroeger gebeurden

Nadere informatie

Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan

Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan Inloggen en naar LVS gaan: http://colomaplus.smartschool.be Smartschool adviseert Firefox als browser de gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig, het

Nadere informatie

Installatie SoftN - MyCareNet

Installatie SoftN - MyCareNet Installatie SoftN - MyCareNet Inhoud Voor je start met de installatie... 2 Installatie SoftN - MyCareNet... 2 Configuratie SoftN - MyCareNet... 4 Eerste gebruik... 4 Instellingen scherm... 5 Dataprovider...

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven via i-school

Handleiding online inschrijven via i-school Handleiding online inschrijven via i-school Algemeen Om in te loggen surf je naar www.i-school.be/login. Geef je gebruikersnaam en paswoord in en klik op inloggen. Betekenis icoontjes: Inschrijven Inschrijving

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem MOSOS naar PERIDOS

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem MOSOS naar PERIDOS HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem MOSOS naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk invullen

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Versie 21 juli 2017 Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het volledig online aanvragen van uw uitkering. U stuurt ook alle benodigde documenten online naar ons toe. Het makkelijk en overzichtelijk

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

U opent een nieuw contact in het menu.

U opent een nieuw contact in het menu. Trigonia De eerste keer kunt u toegang krijgen tot Trigonia door naar volgende website te surfen. https://trigonia.corilus.be/demonl. De eerste keer zult u zien dat het eventjes duurt om de applicatie

Nadere informatie

Handleiding MijnUitkering

Handleiding MijnUitkering Handleiding MijnUitkering MijnUitkering is er voor: Het makkelijk en overzichtelijk invullen van uw Verslag Werk en Inkomen (VWI) (voorheen Inkomstenformulier) in MijnUitkering. Op onze nieuwe website

Nadere informatie

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Greet Jansen greet@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inhoudsopgave Inloggen in het ledenbeheer... 3 Clubgegevens raadplegen en wijzigen... 3 De gegevens

Nadere informatie

4.Starten met Hart & Ziel

4.Starten met Hart & Ziel 4.Starten met Hart & Ziel Scholen kunnen zich gedurende het gehele schooljaar aanmelden voor Hart & Ziel. Besluit uw school om te gaan starten met Hart & Ziel dan worden de schoolgegevens opgevraagd en

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

VIPLive - Financiële module (FIN):

VIPLive - Financiële module (FIN): VIPLive - Financiële module (FIN): Afboeken in VIPLive: Om met de module te beginnen, kunt u op scherm te zien: klikken. U krijgt dan onderstaand U moet aangeven of u gebruik maakt van een extern boekhoudpakket

Nadere informatie

DURAPRINT ONLINE HELP

DURAPRINT ONLINE HELP DURAPRINT ONLINE HELP U MAAKT GEBRUIK VAN EEN DATABASE Ga verder naar pagina 4 als u geen gebruik maakt van een database 1. Start Duraprint 2. Selecteer nieuw document Klik om DURAPRINT te starten Klik

Nadere informatie

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen?

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Helpdesk Als u bij het gebruik van één van de applicaties van Portahealth problemen ondervindt, kan u onze helpdesk via

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding

Dossier Instellingen. Inhoudsopgave. Inleiding Dossier Instellingen Inhoudsopgave Inleiding Dossier instellingen Dossier Meetinstrumenten Meetinstrumenten importeren Nieuwe meetinstrumenten importeren met bestaande meetinstrumenten Richtlijnen Richtlijnen

Nadere informatie

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers

Sectorplannen. Handleiding voor werkgevers Sectorplannen Handleiding voor werkgevers Versie 1.0 10 februari 2015 Inhoud Een activiteit aanmaken... 2 Marktconformiteit... 3 Eigen offerte procedure... 3 Offerteprocedure via webportal... 7 Een activiteit

Nadere informatie

Hand-out. Verjaardagenmodule

Hand-out. Verjaardagenmodule Hand-out Verjaardagenmodule Publicatiedatum 08-08-2018 Inhoudsopgave Introductie 2 Inloggen op de website 2 Naar modulebeheer 3 Verjaardagen importeren 4 Verjaardagen op de homepage tonen 7 Hoe weet ik

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Internet Bankieren Zakelijk. Hieronder staat uitgelegd welke stappen

Nadere informatie

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave

Digitale documenten. Peter. 1 van 15. Inhoudsopgave Peter Inhoudsopgave 1. Waarom digitale documenten?... 3 2. Welke digitale documenten?... 4 a. Online in te vullen.(belastingaangifte)... 4 i. Belastingaangifte op papier... 4 ii. Tax On Web... 4 b. Ontvangen

Nadere informatie

Aanvullende handleiding Versie 1.03

Aanvullende handleiding Versie 1.03 Webtoepassing voor letsgroepen Aanvullende handleiding Versie 1.03 maart 2017 LETS Brugge (beheerder.letsbrugge@gmail.com) eland handleiding V1.03.doc 1 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel...2 2. Login, paswoord

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden

1 School aanmaken. 1.1 Directeur aanmelden Inhoudsopgave 1 School aanmaken... 2 1.1 Directeur aanmelden... 2 1.2 School aanmelden... 3 2 Invoeren van gegevens... 5 2.1 Via EDEX... 5 2.1.1 Leraren importeren... 6 2.1.2 Leerlingen importeren... 7

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

GS1 Data Source. Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel

GS1 Data Source. Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel GS1 Data Source Invoeren en wijzigen van gegevens met Excel 1 Gebruik van Excel In de GS1 Data Source webinterface kunt u eenvoudig met Excel gegevens van meerdere artikelen tegelijk vastleggen, toevoegen

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken...

Inhoud Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inleiding Inloggen Een Laboratoriumaanvraag maken... Handleiding Cyberlab Uw labo-aanvragen via Cyberlab Inhoud Handleiding Cyberlab... 1 Uw labo-aanvragen via Cyberlab... 1 Inleiding... 2 Inloggen... 2 Een Laboratoriumaanvraag maken... 3 Zoeken en selecteren

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Verkorte handleiding uitstelregeling

Verkorte handleiding uitstelregeling Verkorte handleiding uitstelregeling Log in op Accept SBR en kies voor SBR Dossier Het SBR dossier programma wordt nu gestart. Het dossier dient als opslag voor uw SBR documenten. Druk hiervoor op de knop

Nadere informatie

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord

Handleiding myworkandme. Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord Handleiding myworkandme Aanmelden met e-mailadres en wachtwoord 22 juli 2013 Inhoudsopgave 1. Nieuwe gebruiker? Je profiel activeren... 3 1.1 Klik op de link in de activatiemail... 3 1.2 Geef je e-mailadres

Nadere informatie

Handleiding Shell Card Online Conversie

Handleiding Shell Card Online Conversie Handleiding Shell Card Online Conversie Datum 28 december 2012 Auteur Ruud van Huizen Versie 2.3 Handleiding_Shell_Online_conversie_v2.3 Pagina 1 Inleiding Deze handleiding beschrijft het opzetten en converteren

Nadere informatie

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be

Handleiding vereniging: Knop Admin club. Handleiding verenigingen anons.be Handleiding vereniging: v130319 Log aan met je gebruikersnaam en paswoord via: www.anons.be Als administrator zou je onderstaande groene knoppen moeten zien, indien deze niet zichtbaar zijn gelieve dan

Nadere informatie

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF BTW BE 0843 383 425 - Tel.: +32 2 421 40 90 - switcher.vlaamsenergiebedrijf.eu 1 1 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 Overnames... 5 4 Toevoegen...

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten

Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten Surf naar jobbank.zuiddag.be Dan kom je op deze homepagina 1. Jezelf registreren of inloggen Is het de eerste keer dat je hier komt, klik dan op registreer

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10

INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 Procedure installatie Citrix voor Windows (Microsoft) INHOUDSOPGAVE Installatie Citrix receiver... 3 Instellen Microsoft Internet Explorer... 5 Inloggen op Citrix en Vero... 10 2 Installatie Citrix receiver

Nadere informatie

Handleiding elektronisch herinschrijven en samenstellen studieprogramma Opleidingen Muziek Academiejaar

Handleiding elektronisch herinschrijven en samenstellen studieprogramma Opleidingen Muziek Academiejaar Handleiding elektronisch herinschrijven en samenstellen studieprogramma Opleidingen Muziek Academiejaar 2019-2020 Herinschrijven met een diplomacontract voor het academiejaar 2019-2020 gebeurt elektronisch

Nadere informatie

Handleiding ONLI. Inhoudstafel

Handleiding ONLI. Inhoudstafel Handleiding ONLI Versiebeheer: Versie Datum wijzigingen 1.0 19/01/2015 Eerste versie 1.1 30/01/2015 Blz. 9 : antwoorden op een bericht in je mailbox die verstuurd werd uit ONLI. Inhoudstafel Inleiding...

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem Vrumun

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem Vrumun HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem Vrumun naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Startscherm Client Export...2 Beheren bedrijfsgegevens - Basisgegevens relatie...3 Beheren bedrijfsgegevens - Export

Nadere informatie

HANDLEIDING TANDARTSEN

HANDLEIDING TANDARTSEN HANDLEIDING TANDARTSEN Wat wil u weten? Pages Procedure 3 Hoe moet ik een nieuwe patiënt toevoegen?? 4 Hoe moet ik een medische vragenlijst invullen? 5 Medische vragenlijst openen 5 Tandschema aanvullen

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015)

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingPayroll Taks Periode Rapporten Met dit programma kan de maandelijkse aangifte

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Een document importeren

Een document importeren Een document importeren U kunt allerlei documenten vanaf uw werkstation naar Kleos importeren. De maximale bestandsgrootte is 25 MB. Om de opslagcapaciteit niet onnodig te beperken, vraagt Kleos u eerst

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Talenten.land Handleiding deelnemer

Talenten.land Handleiding deelnemer Talenten.land Handleiding deelnemer 1 Inleiding xxx.talenten.land is een online test-en-matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze

Nadere informatie

Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P

Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P Algemene informatie We maken gebruik van Phoca Gallery, een Joomla component van Phoca.cz. Naar het beheerscherm van foto-album Na het inloggen

Nadere informatie

Online registratietool. Handleiding voor beheerders van groepen

Online registratietool. Handleiding voor beheerders van groepen Online registratietool 2 Handleiding voor beheerders van groepen Inhoudstafel 3 FAQ: veelgestelde vragen p 4 Een nieuwe groep aanmaken en beheren p 10 Personen toevoegen aan uw groep p 21 Een subgroep

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Overgang naar volgend schooljaar

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Overgang naar volgend schooljaar Handleiding AmbraSoft voor beheerders Overgang naar volgend schooljaar Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Overzicht periodes... 3 1.1.1 1 juli-31 augustus... 3 1.1.2 Vanaf 1 september... 3 1.1.3 Vanaf

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen

Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Opstarten Open Internet Explorer en ga naar de URL Login scherm : - Ingave van gebruikersnaam (user name) en paswoord (password) - Druk op Login toets om in te loggen Indien gebruiker onbekend is of geen

Nadere informatie