15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "15/03/11. Handleiding MEA-server. Wendy Ranschaert. Ver 1.0"

Transcriptie

1 Handleiding MEA-server 15/03/11 Wendy Ranschaert Ver 1.0

2 Pagina 2 Inhoudstabel 1. Wat is de MEA-server? 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? 3. Aanvraag nieuwe gebruiker 4. Een nieuwe MEA maken 5. Toegang verlenen tot een MEA-bibliotheek 6. Werken met de MEA 7. Wat ziet de persoon met een arbeidshandicap? 8. Vragen of problemen? 1. Wat is de MEA-server? De MEA-server is de verzamelnaam voor een systeem dat door GTB werd ontwikkeld en dat gebruikers van het systeem toelaat om op een veilige en gecoördineerde manier elektronische documenten ter beschikking te stellen. Concreet gaat het om het aanmaken, beheren en bewerken van een MEA (Multi- Elementen-Advies Verslag). Voor meer info in verband met de MEA verwijzen we naar de betreffende handleiding. De MEA-server is het enige platform dat gebruikt mag worden voor het communiceren van de MEA-informatie. Alleen de MEA-server biedt namelijk voldoende garanties op beveiliging van de informatie die opgenomen is in de MEA. Het is dus niet langer toegestaan dat MEA s opgeslagen worden op harde schijven van andere servers of eigen PC s van consulenten of begeleiders. Het is bovendien ten strengste verboden om een MEA te versturen via mail. Een persoon met een (vermoeden van) arbeidshandicap geeft bij de start van zijn begeleiding toelating tot het beheren van informatie op de MEAserver via een document toestemmingsverklaring opvragen en/of uitwisselen van gegevens zoals deze nu circuleren binnen de verschillende organisaties. De klant heeft steeds op aanvraag inzage in de informatie die op de MEA-server staat.

3 Pagina 3 2. Hoe krijg je toegang tot de MEA-server? Via kom je op de home-page van de MEA-server. Je zult minstens éénmaal je login en paswoord moeten invoeren. Maar het kan zijn dat je dit meerdere malen moet doen. Dit heeft te maken met de strikte beveiliging van de MEA-server. De login is opgebouwd als volgt: GTB\naam. Als je de checkbox Dit wachtwoord onthouden aanklikt, onthoudt de MEA-server je login.

4 Pagina 4 Als je toegang hebt tot het systeem, kun je direct via het eerste Tab-blad naar een nieuwe opzoeking in MEA-bibliotheek, heb je nog geen toegang, dan kun je via het tweede Tab-blad een aanvraag nieuwe gebruiker starten. Het derde tabblad supportaanvraag heb je nodig als je problemen hebt met het gebruik van de MEA-server. Je kunt het probleem melden via het stellen van de vraag, maak indien mogelijk een printscreen en voeg die toe als bijlage om je vraag te documenteren. 3. Aanvraag nieuwe gebruiker Heb je geen toegang tot het systeem van de MEA-server, dan moet je een aanvraag doen om toegang te krijgen. Je doet dit door via het tweede tab-blad op de home-page naar het formulier aanvraag nieuwe gebruiker te gaan. Vul dit formulier in en klik op OK Je kunt dit formulier ook invullen voor een andere persoon die nog geen toegang heeft. Zorg dan wel dat je over alle noodzakelijke informatie beschikt om het formulier correct in te vullen. Als je op OK hebt geklikt, keer je automatisch terug naar de homepage. Achter de schermen wordt nu een mail verstuurd naar de systeembeheerder(s) met de aanvraag. Op basis daarvan kan de beheerder al dan niet toegang verlenen. De persoon die toegang aanvraagt krijgt een bevestiging via mail. In deze mail staan de login en je paswoord. Bewaar deze mail op een veilige plaats in je mail-mappen. De mail bevat ook een Word-file met daarin de mogelijkheid om een beveiligingscertificaat te installeren. Het installeren van dit certificaat kan je een aantal muisklikken besparen! Ook deze handleiding werd met de mail meegestuurd

5 Pagina 5 4. Een nieuwe MEA maken Via de homepage, tweede tabblad, kun je een nieuwe opzoeking van een MEA-bibliotheek starten. Je kiest deze optie, ook als de MEA nog niet bestaat en je een nieuwe MEAbibliotheek wil aanmaken. Vul het dossiernummer in: dit is het IKL-nummer van het dossier in dossiermanager van VDAB). Vul het controlenummer in: dit zijn de eerste 6 cijfers van het rijksregisternummer (INSZ-nummer) of met andere woorden: de geboortedatum van de klant in het formaat JJMMDD. IKL-nr Eerste 6 cijfers van het INSZnummer Als er nog geen dossier bestaat met het dossiernummer dat je hebt ingetikt krijg je een boodschap. Controleer dan of je het juiste nummer hebt ingetikt, en klik op de knop Nieuw toevoegen. Als je een geldig, niet bestaand dossiernummer en controlenummer hebt ingevoerd, dan kom je automatisch in de MEA-bibliotheek.

6 Pagina 6 Je kunt nu starten met het beheer van de nieuwe MEA-bibliotheek. Er werd automatisch een lege MEA aangemaakt die je kunt vinden in het mapje MEA. Je bent automatisch dossierbeheerder van deze MEA-bibliotheek. Dit betekent dat je kunt bepalen wie toegang krijgt tot deze MEA. Van zodra je een MEA-bibliotheek hebt aangemaakt, wordt een lege versie van de meest recente MEA-standaard aangemaakt. Je kunt nu direct beginnen met het invullen van de informatie (zie verder). Tip! Als je een nieuwe MEA-bibliotheek heb aangemaakt dan krijg je hiervan een bericht via je mail. In deze mail staat wel het dossiernummer en het controlenummer, maar niet de klantennaam. Bewaar deze mail in een speciale outlook-map, maar voeg de naam van de werkzoekende toe door deze mail bijvoorbeeld met een aangepast onderwerp naar jezelf te mailen.

7 Pagina 7 5. Werken met de MEA Om een bestaande MEA-bibliotheek te openen: Vul je het dossiernummer in: dit is het IKL-nummer van het dossier in dossiermanager van VDAB). Vul je het controlenummer in: dit zijn de eerste 6 cijfers van het rijksregisternummer (INSZ-nummer) of met andere woorden: de geboortedatum van de klant in het formaat JJMMDD. Via deze bewerking kun je 3 mogelijke signalen krijgen: - je komt automatisch in het dossier van de klant (en dan kun je beginnen met het dossier te bewerken). - je komt niet in het dossier omdat het dossier bestaat, maar jij geen inzagerecht hebt (je kunt dan toegang aanvragen) - je komt niet in het dossier omdat het nog niet bestaat. Open de MEA-bibliotheek door te klikken op het MEA-mapje. Je komt dan in een scherm waar de MEA te zien is. Als je met de muis op de MEA gaat staan, kun je een nieuw menu openen. Klik hiervoor op het driehoekje dat je rechts van de MEA-naam ziet staan. Om de MEA te bewerken kies je de optie bewerken in Microsoft Word. Je krijgt dan een boodschap van Word, die qua inhoud, taal en formulering kan verschillen, afhankelijk van de Word-versie waarmee je werkt.

8 Pagina 8 Deze boodschap deelt je mee dat de MEA wordt uitgecheckt voor jou en dat je de MEA wenst te editeren. Een document uitchecken betekent dat er een tijdelijke kopie van wordt gecreëerd die aangepast kan worden en dat ondertussen niemand anders de MEA kan bewerken. Als je op OK klikt, zal het document geopend worden en kun je starten met het ingeven van informatie. Als je tijdens het editeren op bewaar klikt in Word, dan zal er automatisch een versie van de MEA bewaard worden op de MEA-server. Als je klaar bent met het editeren van het document, dan kun je het document sluiten. Je krijgt dan een lijstje met volgende opties: Wijzigingen opslaan en inchecken: de wijzigingen worden weggeschreven op de MEA-server en de MEA komt vrij voor een eventuele andere gebruiker. Alleen wijzigingen opslaan: de wijzigingen worden weggeschreven, maar het document blijft geblokkeerd voor andere gebruikers. Wijzigingen negeren en uitchecken ongedaan maken: de wijzigingen worden niet weggeschreven op de server en het document komt vrij voor een eventuele andere gebruiker. Alleen wijzigingen negeren: de wijzigingen worden niet weggeschreven op de server en het document blijft geblokkeerd voor andere gebruikers.

9 Pagina 9 Als je het document opslaat en incheckt kijg je een tekstveld, waarin je extra info kunt opnemen. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld aanduiden dat de MEA-versie een definitieve versie is voor aanvraag BTOM. Geef steeds zinvolle informatie en vermeld zeker in het opmerkingen-vak of het gaat om een voorlopige dan/wel definitieve versie. Volg eventueel ook de richtlijnen van de MEAfiches die in functie van de verschillende toepassingen werden opgesteld. Tip! Bij sommige computers/word-versies zal er steeds een alleen lezen versie van de MEA geopend worden. Je moet dan de MEA opslaan via een omweg: FASE 1: - typ je tekst - druk op bestand - druk op opslaan als - zet op het bureaublad zou in orde moeten zijn - noem het MEA zou in orde moeten zijn FASE 2: - ga naar de MEA-bibliotheek - ga naar het concrete dossier - ga naar de gele map MEA - klik op het driehoekje naast uploaden en kies document uploaden - klik op bladeren en kies jouw MEA-document die op jouw bureaublad staat en druk OK en druk inchecken

10 Pagina 10 Van elke versie van de MEA wordt een kopie bewaard. Je werkt dus met andere woorden nooit rechtstreeks in het MEA-document, maar steeds op een kopie van de meest recente versie. Als je de versie-geschiedenis van het MEA-document wil bekijken, dan kun je dit doen door in het menu bij de MEA te kiezen voor versiegeschiedenis. Je krijgt dan een lijstje van de verschillende versies, samen met de extra uitleg.

11 Pagina 11 Elke versie kan opnieuw geopend en gelezen worden, maar niet gewijzigd. Via de optie waarschuw mij, kun je aanvinken dat je op de hoogte gehouden wenst te worden via van acties. Je bepaalt zelf wanneer en hoe de s verstuurd worden, via onderstaand invulscherm. Zolang je een MEA aan het bewerken bent, kun je het document uitgecheckt laten staan. Via het symbooltje weten andere gebruikers dat het document uitgecheckt is. Via de

12 Pagina 12 laatste infokolom op deze pagina weten andere gebruikers die toegang hebben tot die MEA dat jij ermee bezig bent. 6. Toegang verlenen tot een MEA-bibliotheek Als jij de aanmaker van een nieuwe MEA-bibliotheek bent, dan ben je dossierbeheerder van de bibliotheek. Dit betekent ondermeer dat je gebruikers toegang kunt geven tot de MEA-bibliotheek. Tip! Zorg ervoor dat je MEA klaar is om door te geven, vooraleer je een gebruiker toegang geeft. Dit betekent dat je een nieuwe MEA eerst invult, en dat je dan pas toegang geeft! Als je een persoon toegang wenst te geven, dan selecteer je de gegevens van deze persoon in het vakje gebruiker. Als je een ganse groep van personen toegang wenst te geven (bijvoorbeeld alle trajectbegeleiders van GTB in de provincie Vlaams-Brabant), dan selecteer je de gegevens van de groep in het vakje groep. Als je met de muis op de knop toevoegen gaat staan, dan krijg je opties om toegang te geven tot de MEA- of de dossierbibliotheek, of als dossierbeheerder. De dossierbibliotheek is enkel voor GTB-medewerkers en wordt in een afzonderlijke handleiding behandeld. Kies MEA-bibliotheek indien je iemand toegang wil geven als gewone gebruiker, kies dossierbeheerder als je iemand anders ook het recht van dossierbeheer wil geven. Klik het vakje alleen lezen aan, als je wenst dat de gekozen gebruiker of groep geen wijzigingen kan aanbrengen aan de MEA.

13 Pagina 13 Je kunt op twee manieren een overzicht krijgen van de personen die toegang hebben tot de MEA. Je kunt met de muis klikken op MEA-bibliotheek. Dan verschijnt een lijstje van de gebruikers die toegangsrechten hebben gekregen. Als je klikt op Dossierbeheerders, dan krijg je een overzicht van de mensen die de MEA-bibliotheek kunnen beheren. Verwijderen Je kunt hier ook personen verwijderen. Klik hiervoor op het kruisje. Let op, het systeem vraagt geen extra bevestiging! Na de verwijdering wordt het lijstje gesloten en moet je opnieuw klikken om het overzichtje terug te krijgen. Je kunt ook naar het tab-blad raadplegingen gaan. Via dit tab-blad krijg je dan een overzicht van de personen die toegang hebben, en krijg je bovendien een overzicht van de personen die daadwerkelijk de MEA hebben geraadpleegd.

14 Pagina 14 Via het tab-blad dossiermanager kom je op de home-page van dossiermanager van VDAB en kun je de informatie van het dossier bij VDAB raadplegen. 7. Vragen of problemen? Gebruik de optie: supportaanvraag!

15 Pagina Quick-reference 1. Waar vind ik de MEA-bibliotheek? Voor GTB-gebruikers: Ga naar GTB-intranet Klik rechts bij koppelingen op MEA-bibliotheek Voor niet GTB-gebruikers: Ga via je internet-browser naar Let op de s in https! 2. Handleiding? Wordt meegestuurd met de login-gegegens, maar ook beschikbaar via: GTB-intranet: Homepagina / koppelingen / registratiedraaiboek / handleiding MEA-server VDAB-intranet: via zoekterm MEA-server 3. Hoe dossier aanmaken/openen? Druk nieuwe opzoeking in MEA-biblotheek Geef dossiernummer en controlenummer in 3 mogelijke signalen:

16 Pagina 16 o o o je komt automatisch in dossier van die bepaalde klant je komt niet in het dossier omdat het dossier bestaat, maar jij hebt geen inzagerecht je komt niet in het dossier omdat het nog niet bestaat. Je klikt om aan te maken. 4. Hoe inzage geven - zoek dossier op (zie punt 3) - klik in droplijstjes naast gebruiker. Klik de persoon aan die je inzage wil geven. - druk toevoegen en selecteer MEA-bibliotheek 5. Hoe MEA lezen - zoek dossier op (zie punt 3) - klik op gele map MEA - klik op word-symbool naast de bestandsnaam MEA - klik OK je kunt de MEA lezen 6. Hoe MEA invullen/wijzigen - zoek dossier op (zie punt 3) - klik op gele map MEA - klik naast de MEA op het droplijst-driehoekje die verschijnt (opgelet klik dus niet op word-symbool naast de MEA) - kies uit het droplijstje uitchecken - klik vervolgens op word-symbool naast de bestandsnaam MEA je kunt typen (als je gedaan hebt, ga je verder) - klik vervolgens op het kruisje. Het systeem vraagt of je wijzigingen wil opslaan en inchecken. Klik OK. 7. Alleen lezen probleem - staat er in Word-balk alleen lezen (bovenaan): OMWEG FASE 1: typ je tekst druk op bestand druk op opslaan als zet op het bureaublad zou in orde moeten zijn noem het MEA zou in orde moeten zijn FASE 2: ga naar de meabibliotheek ga naar het concrete dossier ga naar de gele map MEA klik op het driekhoekje naast uploaden en kies document uploaden klik op bladeren en kies jouw MEA-document die op jouw bureaublad staat en druk OK en druk inchecken - staat er in Word-balk niets: druk gewoon op het x : GEEN PROBLEEM

Beknopte instructies Onedrive

Beknopte instructies Onedrive Beknopte instructies Onedrive Inleiding... 1 Waar vind je de OneDrive?... 1 Wat kun je ermee?... 2 Document maken.... 2 Waar ben ik?... 2 Documenten delen met anderen en samenwerken... 3 Heel beknopt:

Nadere informatie

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument

Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument Handleiding Skydrive: werken met verschillende personen aan een JALdocument 1 VOORAF Indien je beschikt over een Windows LIVE ID (je hebt momenteel al een Hotmail, Gmail of Livemailaccount), ga dan onmiddellijk

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be. SwingLine : portaalsite voor de reisagent

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be. SwingLine : portaalsite voor de reisagent BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingLine : portaalsite voor de reisagent Via deze website kan je bij de aangesloten

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort

Handleiding ABZ Digitaal Paspoort Handleiding ABZ Digitaal Paspoort ABZ 2012 Op alle door ABZ Nederland bv verleende diensten en door ABZ Nederland bv geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van ABZ van toepassing. U kunt deze

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) GIDS Online aanvraag fytolicentie (15/01/2015; v.2) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS

THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS THOMAS ONLINE TIPS & TRICKS 1. Keuze navigatietaal van de website 2. Aanloggen 3. Wachtwoord wijzigen 4. Wachtwoord vergeten 5. Een PPA uitnodiging sturen naar een kandidaat 6. Een PPA rapport creëren

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

In- en uitloggen in Mijn Loopbaan voor Partners en een dossier opzoeken

In- en uitloggen in Mijn Loopbaan voor Partners en een dossier opzoeken In- en uitloggen in Mijn Loopbaan voor Partners en een dossier opzoeken In deze handleiding worden de basiscomponenten van het werken met Mijn Loopbaan voor Partners uitgelegd: 1. in- en uitloggen in het

Nadere informatie

Portfolio Handleiding / faq

Portfolio Handleiding / faq Portfolio Handleiding / faq Wat is een portfolio? Waar vind ik het portfolio? Wat vind ik allemaal op mijn portfoliopagina? Hoe pas ik mijn introductietekst aan? Wat zijn portfoliomappen en portfolio-items?

Nadere informatie

Het beheren van een Team-reservering op de pc

Het beheren van een Team-reservering op de pc Het beheren van een Team-reservering op de pc Deze handleiding beschrijft wat je allemaal met een Team-reservering kunt doen. Je vindt de Teamreserveringen, indien aanwezig, als je bent ingelogd en klikt

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Digitale dossiers. Inhoudsopgave:

Digitale dossiers. Inhoudsopgave: Digitale dossiers Inhoudsopgave: Inleiding Openen van een dossier De werking van de dossiers Toelichting van de knoppen in het hoofdmenu Invoeren van gegevens Selecteren van hulpmiddelen en zorgverleners

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Cloud storage. Cloud storage 1/17

Cloud storage. Cloud storage 1/17 Cloud storage 1/17 Cloud storage Het internet wordt weleens voorgesteld als een wolk (Engels: cloud). En in die wolk kan je jouw gegevens bewaren. Maar waar worden die gegevens nu eigenlijk opgeslagen?

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST

WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST WERKEN MET ELEKTRONISCHE POST Naam Nr Klas Datum Met E-mail of elektronische post kan je berichten verzenden naar en ontvangen van andere computersystemen die aangesloten zijn op het Internet. De berichten

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V.

CCV CARD ONLINE. Gebruikershandleiding v3.0. Computer Centrum C. van de Velden B.V. CCV CARD ONLINE Gebruikershandleiding v3.0 Computer Centrum C. van de Velden B.V. Inleiding CCV Card online stelt u in staat om m.b.v. uw PC mutaties te verzorgen op debiteuren, kaarthouders en/of kaarten.

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Versie: maart 2008

Handleiding Versie: maart 2008 Handleiding Versie: maart 2008 Gebruikersnaam Wachtwoord : : Inhoud Inloggen Beheerscherm 3 Opties in het menu 3 Instellingen 4 Groepen 5 Toevoegen 6 Aanpassen 6 Verwijderen 7 Abonnees 8 Toevoegen 9 Aanpassen

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen.

Selecteer een gedeelte van de tekst in je artikel waar je een hyperlink op wilt plaatsen. Hoofdstuk maken van een hyperlink Het kan makkelijk zijn om in jouw tekst van het artikel dat je op de website wilt plaatsen een hyperlink in te voegen. Een hyperlink is een automatische verwijzing naar

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden.

Handleidingen website FOTOCLUB NULAND. Handleiding voor de leden. Handleidingen website FOTOCLUB NULAND Handleiding voor de leden. Deze handleiding is bestemd voor de leden. Voor hen is vooral van belang hoe je foto s moet laden voor bespreking op de clubavond, hoe je

Nadere informatie

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Kies in dit venster voor de middelste optie: Vrienden Instellingen over hoe je op Facebook gevonden kan worden en wat

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl

(5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl 1: Log in (5) Handleiding verhalen invoeren www.geheugenvanoost.nl Klik op de homepage op LOG IN (links onder). Je komt dan op de Log in pagina: Hier vul je in: 1. jouw persoonlijk gebruikersnaam 2. je

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Handleiding blog Sjibke. Waar kan ik de blog vinden? Hoe kan ik iets op de blog zetten?

Handleiding blog Sjibke. Waar kan ik de blog vinden? Hoe kan ik iets op de blog zetten? Handleiding blog Sjibke Een blog is een soort internetdagboek. Personen, verenigingen, organisaties gebruiken vaak een blog om te communiceren met hun publiek. Ook voor een school is een blog een ideaal

Nadere informatie

Instellen Microsoft Outlook e-mail.

Instellen Microsoft Outlook e-mail. Instellen Microsoft Outlook e-mail. Om ook je e-mail van het kantoor te kunnen bekijken heb je Microsoft Outlook nodig. Dit is een onderdeel van Microsoft Office. De meeste pc gebruikers maken voor hun

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag

Handleiding: inschrijven voor de Missiodag Ik probeer mijn parochie/federatie in te schrijven, maar het lukt niet. Wat moet ik doen? Volg deze handleiding! Het inschrijven voor de Missiodag gebeurt via de administratieve site van IJD: 'Regi' (www.regi.ijd.be).

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren

Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Home Inhoudsopgave Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal 14 activeren Automatisch activeren via internet Automatisch opnieuw activeren via internet Licenties beheren en licentiebestand downloaden

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk:

Hoe werkt dat nu? Je kunt op twee manieren een bestand opslaan. In allebei de gevallen is het resultaat gelijk: OneDrive Het werk dat je op de computer voor school maakt sla je op in OneDrive (voor dingen die je privé maakt moet je natuurlijk zelf weten wat je ermee doet ) Door gebruik te maken van deze OneDrive

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie