Boekbespreking Fred Lee Als Disney de Baas was in uw Ziekenhuis. Door: Marike Brekelmans

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekbespreking Fred Lee Als Disney de Baas was in uw Ziekenhuis. Door: Marike Brekelmans"

Transcriptie

1 Boekbespreking Fred Lee Als Disney de Baas was in uw Ziekenhuis. Door: Marike Brekelmans Dit boek gaat over kwalitatieve dienstverlening en de cultuur die ervoor nodig is om deze op peil te houden. In zijn opinie gaat het om het bewerkstelligen van een aanpak die het beste in het personeel naar boven brengt en ervoor zorgt dat patiënten een zo n positief mogelijke ervaring hebben. Het uiteindelijk doel is de tevredenheid van de client (alhoewel deze nooit op zich zelf staat want met ontevreden medewerkers krijg je dat nooit voor elkaar). In 10 hoofdstukken legt Lee uit hoe je als zorgverlener een optimaal resultaat voor een tevreden client. Aan de hand van de 10 hoofdstukken in het boek bespreek ik kort Lee's visie. 1. Bepaal opnieuw wie uw concurrenten zijn en concerteer u op dingen die niet gemeten kunnen worden. Hoe beoordeelt een patient het ziekenhuis? In tegenstelling tot wat managers vaak denken beoordelen patiënten hun ervaring op grond van de manier waarop ze als persoon zijn behandeld en niet op medische deskundigheid (andere inhoudelijke professionaliteit). Patiënten zullen alleen mondeling reclame maken als ze het gevoel hebben beleefd, zorgzaam en proactief te zijn behandeld door het personeel. Ze oordelen niet op de klinische resultaten,waar managers en professionals veel waarde aan hechten. (hier gaat het om efficiëntie). Bij de patiënt gaat het om de perceptie. (dat bepaalt de groei). Efficiëntie - Groei verhoud zich als Afstandelijke professionaliteit - Empathie. Voorbeeld uit mijn eigen ervaring. Klachten Ben je er als zorgverlener van bewust dat patiënten klachten van patiënten (als ze die al uiten) gaan over zaken die gemeten kunnen worden. Hier gaat het niet over de echte subjectieve cliënttevredenheid. Mensen klagen bijvoorbeeld heel moeilijk over de houding van personeel.(ze durven niet, denken dat het toch niets uitmaakt). Ga niet alleen uit van de eigen branche. Een ander misverstand bij managers en professionals waar Lee op wijst, is dat de zorg zich vaak met gelijken vergelijkt (benchmarking). Maar voor de patiënt zijn de concurrenten niet alleen de andere ziekenhuizen (in dit geval), maar iedereen waarmee de patiënt je vergelijkt. (je kunt hierbij de hele dienstverlening nemen). IK WAS VRIJDAG BIJ EEN BIJEENKOMST DIE DE DIENSTVERLENING VAN CARGLASS VERGELEEK MET DIE IN EEN ZIEKENHUIS: BIJ CARGLASS KUN JE DIRECT EN ONLINE IN DE AGENDA EEN AFSPRAAK MAKEN. 2. Geef de voorrang aan hoffelijkheid boven efficiëntie. Volgens Lee moet de efficiëntie van afdelingen ondergeschikt zijn aan hoffelijkheid en het vermogen in te spelen aan de behoeften van de cliënt. Richt je aandacht meer op service is het devies.

2 Ben je als organisatie bewust dat verantwoordelijkheden de structuur van de organisatie bepalen en dat de structuur van de organisatie de cultuur bepaald. Ook op organisatie niveau geldt, maak de efficiëntie van de afdelingen ondergeschikt maken aan onderlinge hoffelijkheid, speel in op de behoeften van anderen. Uiteindelijk is het resultaat efficiëntie voor de hele organisatie. OF, ZOALS AGIS HET VORIGE WEEK VERWOORDDE: LEG DE NADRUK OP LAGE KOSTEN EN DE KWALITEIT GAAT OMLAAG. LEG DE NADRUK OP KWALITEIT EN DE KOSTEN GAAN OMLAAG! 3. Patiënttevredenheid is in wezen klatergoud. Vabekwaamheid Hoffelijkheid Bewogenheid Eigenlijk gaat het om loyaliteit van de client en niet over de tevredenheid. Tenminste als je doel is dat de client zeker terug komt. Als er niets speciaals wordt gedaan voor de client zal die je vergeten. En als je wordt vergeten, waarom zal hij/zij dan nog ooit terugkomen? Een client wordt loyaal als er iets onverwachts is gebeurd. (bijvoorbeeld het verhaal bij de tandarts). Het zijn de spontane, onverwachte en onvergetelijke momenten die gevoelens van loyaliteit opwekken. Bewogenheid, oprechte belangstelling dat zijn zaken die er voor de patiënt raken. Als een medewerker bijvoorbeeld echt oprecht geïnteresseerd is in de gemoedstoestand van de patiënt en zich echt inleeft in diens angst en pijn ontstaat er een verbinding. Dat is het waar het voor die patiënt om draait. Als je echt wilt weten of de cliënt tevreden is moeten je vragen gaan over bewogenheid, empathie en zorgzaamheid Voorbeeld uit mijn ervaring. COMMERCIELE ORGANISATIES (MARKTWERKING?) METEN VAAK OOK WEL DE NET PROMOTOR SCORE, EEN MEETPUNT VAN HOEVEEL KLANTEN JOUW ORGANISATIE AANPRIJZEN AAN HUN OMGEVING. 4. Meet om te verbeteren niet om indruk te maken. Gebruik meting niet om te bevestigen, zie je wel we zijn goed. Een cliënt zal alleen vertellen wat hij/zij van een zorginstelling verwacht. En deze verwachten staan voor hetgeen ze normaal vinden, niet wat ze buitengewoon goed vinden. (heeft het niet over toewijding, empathie, creativiteit van de leiding etc). Stel vragen als: Hoe groot acht u de kans dat u onze instelling bij een vriend/collega zou aanbevelen? Plus ben je ervan bewust dat het niet belangrijk is hoe snel je goed nieuws (bevestiging) hebt. Nee het gaat erom dat je klachten zo snel mogelijk te horen krijgt. Dat cliënten direct feedback maar ook medewerkers durven te geven. HOE MOEILIJK IS HET EIGENLIJK OM EEN KLACHT TE ONTVANGEN? HOE NOG MOEILIJKER- IS HET MISSCHIEN WEL OM MET DIE KLACHT IETS GEDAAN TE KRIJGEN (IN EEN OVERWERKT SYSTEEM)?

3 5. Decentraliseer de bevoegdheid om ja te zeggen. Het is belangrijk dat mensen die met de cliënt omgaan zoveel mogelijk zelf beslissingen kunnen nemen om problemen op te kunnen lossen en service te bieden. Dat je naast het oplossen van de klacht een aardigheidje geeft. Centraliseer dat niet, laat de afdelingen dat zelf beslissen. REPAREER EERST DE KLANT EN DAN DE KLACHT. IN DE ZORG ONTSTAAN CLAIMS DOORDAT ZORGINSTELLINGEN ANGST HEBBEN VOOR AANSPRAKELIJKHEID EN ONTKENNEN. DIT IS UITERAARD EEN SELF FULFILLING PROPHECY 6. Zie werk niet langer als dienstverlening maar als theater. Selecteer mensen op basis van hun talent en niet alleen maar de diploma s. Zorg dat een receptioniste, een sociaal talent is. Kijk niet alleen naar de technische kant van je product. Maak het een totaalbeleving. De emotionele en spirituele beleving van de patiënt is even belangrijk. Zorg er daarnaast voor dat je visie concreet wordt in elke handeling op elk niveau in de organisatie. MISSCHIEN VOORBEELDEN LATEN GENEREREN DOOR DE GROEP? 7. Gebruik uw verbeelding als drijfveer. 4 motivatie niveau's: Gehoorzaamheid (doen wat iemand wil dat je doet). Wilskracht (doen wat je naar je mening moet doen). Verbeeldingskracht (omdat je er zin in hebt). Gewoonte (doen zonder erover na te denken). Krijg de juiste mensen op de juiste plek. Bijvoorbeeld iemand die van nature goed met gehandicapte kinderen kan omgaan, doet dat vanuit zijn gave/gewoonte. 8. Creëer een klimaat van ontevredenheid. Zie eerlijk de prestaties onder ogen. Zorg voor een cultuur waarin iedereen verbetering nastreeft en goed om kan gaan met klachten/zaken die beter kunnen. De loyale client is het uitgangspunt. De medewerker is geschikt voor het bedrijf en werkt er graag, ook hij is loyaal. Dus er hoeft niet van alles en nog wat te worden gedaan om het de medewerker naar de zin te maken. (Voorbeeld Disney). 9. Gebruik niet langer bonussen om mensen te motiveren. Als een organisatie beloningen ziet als een middel om werknemers te motiveren, leidt dit tot een hierarchische en op gehoorzaamheid gebaseerde cultuur. Het gaat erom dat je als medewerker/team zo van je organisatie houdt dat je blij wordt als je client waardering voor de dienst heeft. ( bijvoorbeeld een orkest). 10. Dicht de kloof tussen weten en doen. Valkuilen die de kloof tussen weten en doen belemmeren; 1. Verwachten dat trainers en commissies de cultuur ten aanzien van medewerker tevredenheid zullen transformeren.

4 Als je geen gezag hebt over het gedrag van de medewerkers, hoe kun je dan een einde maken aan de inertie die het gevolg is van slechte gewoontes? Dat is onmogelijk na een workshop. Bij Disney zijn Visie, Kernwaarden, Ontroerende verhalen, Regels op het gebied van hoffelijkheid, Communicatieve vaardigheden de dagelijkse obsessie voor directeuren en managers. Bij zorginstellingen niet. Daarom helpen trainingen nooit als ze een op zichzelf staande gebeurtenis zijn. 2. Denken dat meer kennis de kloof zal dichten. Je loopt in de val als je denkt dat kennis een kracht is die tot verandering aanzet. Actie vindt plaats door te doen. 3. Toelaten dat managers de zaak eindeloos vertragen met hoe vragen. Managers schuiven op die manier de verantwoordelijkheid af. Prent managers in dat tevredenheid en loyaliteit deel uitmaken van zijn/haar verantwoordelijkheden. Dat hoffelijkheid automatisch deel uitmaakt van de evaluatie van de werknemers. Let wel de basis is betrokken werknemers. Een cultuur van betrokkenheid betekent dat de meerderheid van de medewerkers verantwoordelijkheden op zich neemt en zich inzet voor het succes van de organisatie (dit niet om beloond te worden maar omdat je innerlijk met de organisatie bent verbonden). Maar dit bereik je volgens alleen via leiderschap, verantwoordelijkheden en gehoorzaamheid. Zie voor de vragen pagina 5

5 Vragen bij de boekbespreking Als Disney de Baas was in uw Ziekenhuis van Fred Lee vanuit een waarderende invalshoek. Voor alle vragen geldt, zoek naar goede voorbeelden en wanneer de gewenst situatie nog niet is bereikt ga dan na welke (kleine) stappen genomen kunnen worden om dit te bereiken. 1. Heb je voorbeelden in de eigen organisatie van: a. Cliënten die meer dan tevreden waren? b. Klachten, durven cliënten over het personeel te klagen? Hoe gaat jouw organisatie met klachten om? 2. Vergelijk je jouw organisatie wel eens met een dienstverlenende instantie buiten je eigen branche? Wat waren de resultaten? 3. Wat voert de hoofdtoon in je organisatie efficiëntie of hoffelijkheid? Heb je hier voorbeelden van? 4. Heb je voorbeelden van client loyaliteit uit je eigen organisatie? Hoe groot acht je de kans dat een vriend /collega jouw instelling zal aanraden? 5. Hoe zit het met bevoegdheden om problemen op te lossen? Is dat decentraal of centraal? 6. Worden binnen jouw organisatie mensen op hun talenten geselecteerd? Is ieder onderdeel van je organisatie doordrongen van de visie? Heb je hier voorbeelden van? 7. Bij mijn organisatie werken de medewerkers zo graag mee aan een goede dienst voor cliënten dat dat het belangrijkst is. Er heerst een cultuur van betrokkenheid. Als dit zo is, kun je hiervan een voorbeeld geven?

Veiligheid heeft te maken met richtlijnen en procedures maar de perceptie van veiligheid door de patiënt is even belangrijk.

Veiligheid heeft te maken met richtlijnen en procedures maar de perceptie van veiligheid door de patiënt is even belangrijk. If disney ran your hospital Désirée Logger In onderstaand stuk wordt aan de hand van het boek van Fred Lee If Disney ran your hospital besproken hoe een verblijf in het ziekenhuis tot een healing experience

Nadere informatie

Feedback geven en confronteren

Feedback geven en confronteren Feedback geven en confronteren Masterclass Hans van Oosten Definitie feedback Feedback is wat je anderen teruggeeft over hoe zij op jou overkomen (hun communicatie, hun gedrag), hoe dit door jou geïnterpreteerd

Nadere informatie

HOE SPREEK JE JE COLLEGA S AAN RECHTSTREEKS AANSPREKEN

HOE SPREEK JE JE COLLEGA S AAN RECHTSTREEKS AANSPREKEN HOE SPREEK JE JE COLLEGA S AAN RECHTSTREEKS AANSPREKEN PROFESSIONALITEIT Ortho Consult Congres voor elke mentor - december 2016 - Anneke Blaauwendraad RECHTSTREEKS AANSPREKEN Wat is je doel? Belangstelling

Nadere informatie

www.tma-methode.nl Talentenanalyse annemieke de Kuijper 21 april 2009

www.tma-methode.nl Talentenanalyse annemieke de Kuijper 21 april 2009 annemieke de Kuijper 21 april 2009 Talentenanalyse ceylonpoort 5-25 2037 AA Haarlem T 023-5463747 I www. E webdiscussie@ Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis van de scores 3 3. Consistentie 3 4.

Nadere informatie

Klachtenprotocol Kinderopvang de 5

Klachtenprotocol Kinderopvang de 5 Klachtenprotocol Kinderopvang de 5 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Inleiding Ondanks dat Kinderopvang De 5 open, eerlijk en oprecht handelt en communiceert kan het toch zijn dat er ontevredenheid bij

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

ENTHOUSIASTE PATIËNTEN? UW ÉN ONZE ZORG

ENTHOUSIASTE PATIËNTEN? UW ÉN ONZE ZORG ENTHOUSIASTE PATIËNTEN? UW ÉN ONZE ZORG OP WEG NAAR KWALITEITSVERBETERING Patiënten krijgen steeds meer keuzevrijheid en kunnen meer invloed uitoefenen op de door hen gewenste zorg. Vanwege deze keuzevrijheid

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling voor jeugdzorg, gehandicaptenzorg en arbeidsparticipatie 1 Samen op eigen kracht 2 Bij Koraal komen mensen op de eerste plaats. We vinden het

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie

WEDERZIJDS WAARDEREN

WEDERZIJDS WAARDEREN WEDERZIJDS WAARDEREN Een kwestie van uiten! 2012. Een e-paper over het belang van wederzijds waarderen als HR aandachtspunt in de veranderende wereld van werk. Met inzichten en tips om waarderen bespreekbaar

Nadere informatie

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers)

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers) Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg 2011 Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling (voor cliënten en medewerkers) Klachtenregeling voor cliënten, ouders of verzorgers en medewerkers Artidé

Nadere informatie

Hospitality training. Beter worden in goed zijn!

Hospitality training. Beter worden in goed zijn! Hospitality training Beter worden in goed zijn! Hospitality speelt in elke organisatie een belangrijke rol. Maar wat is hospitality en hoe bereik je het? De training Beter worden in goed zijn! bestaat

Nadere informatie

GGZ medewerkers aan het woord

GGZ medewerkers aan het woord GGZ medewerkers aan het woord Hoe wordt de GGZ sector beleefd door haar eigen medewerkers? In dit whitepaper brengen we de meest opvallende trends in de werkbeleving van medewerkers in beeld. De GGZ sector

Nadere informatie

5 lessen uit een businessroman over een vastgelopen ceo - MT.nl

5 lessen uit een businessroman over een vastgelopen ceo - MT.nl Website: MT.nl 5 lessen uit een businessroman over een vastgelopen ceo 13 november 2015 5 managementlessen uit een businessroman over een ogenschijnlijk succesvolle ceo die volkomen vastloopt. Het staat

Nadere informatie

Waarderend creëren en de 3D s Het gaat om ruimte voor bewegen en (zelf)organisatie!

Waarderend creëren en de 3D s Het gaat om ruimte voor bewegen en (zelf)organisatie! Waarderend creëren en de 3D s Het gaat om ruimte voor bewegen en (zelf)organisatie! Alertief Management BV 1 3D is druk, druk, druk!!! Perspectiefwissel Sociaal Domein Nederland Gemeentelijke Wiki-plein(en)

Nadere informatie

Gedragscode Martini Ziekenhuis

Gedragscode Martini Ziekenhuis Gedragscode Martini Ziekenhuis Gedragscode Martini Ziekenhuis Het Martini Ziekenhuis, dat zijn wij. Een dienstverlenende instelling die als speerpunt gastvrijheid heeft en waar mensen centraal staan. Samen

Nadere informatie

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander

Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Workshop Positief assertief Positief assertief, kiezen voor jezelf, betekent niet kiezen tegen de ander Opkomen voor jezelf, is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt. Je wilt graag iedereen te vriend

Nadere informatie

S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions

S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions S&P the online assessment architects premium content innovative technology reliable solutions ONLINE INBASKET Test Person Competentie Rapport 7-nov-2016 Vertrouwelijk RAPPORT MANAGEMENTSIMULATIE HIGHLIGHT

Nadere informatie

Bevlogenheid het resultaat van leiderschap

Bevlogenheid het resultaat van leiderschap Bevlogenheid het resultaat van leiderschap Hans Aerts Werken is leuk, het is zinvol. Het leidt tot enthousiasme en geluk. Ook hoor je vaak dat werken structuur en houvast biedt in je leven. Werken is niet

Nadere informatie

Een klacht indienen, verbetersuggesties doen of een compliment geven. Overdag bij ons

Een klacht indienen, verbetersuggesties doen of een compliment geven. Overdag bij ons Klachten Een klacht indienen, verbetersuggesties doen of een compliment geven Beschut thuis Overdag bij ons Herstel bij ons Tijdelijk bij ons Behandeling en expertise Bij u thuis Nieuw thuis ZorgSpectrum

Nadere informatie

Customer Service Profile TM Selectie rapport

Customer Service Profile TM Selectie rapport CSP Rapport samengesteld voor Customer Service Profile TM Functiemodel: Functiemodel datum: 09/11/2014 Onderzoek is afgenomen op: 10/24/2014 Afgedrukt op: 08/18/2015 VERTROUWELIJK LimiTense Training &

Nadere informatie

Respectvol omgaan met ernstige klinische incidenten. De mens als relationeel wezen. lieven.vanlangenaeker@opzcrekem.be OPZC Rekem

Respectvol omgaan met ernstige klinische incidenten. De mens als relationeel wezen. lieven.vanlangenaeker@opzcrekem.be OPZC Rekem Respectvol omgaan met ernstige klinische incidenten. De mens als relationeel wezen. lieven.vanlangenaeker@opzcrekem.be OPZC Rekem Opbouw werkwinkel Wat is de richtlijn? Toepassing in OPZC Rekem Hoe staat

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

Omgaan met klachten De scholen van Stichting Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden staan voor een veilig pedagogisch klimaat. Dat betekent dat de relatie tussen de leraar, leerling, ouders en medewerkers

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling

Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling Vlaams Indicatoren Project VIP² GGZ: Vlaamse Patiënten Peiling psychiatrische afdeling Het Vlaams Indicatorenproject voor Patiënten en Professionals in de Geestelijke Gezondheidszorg (VIP² GGZ) meet aspecten

Nadere informatie

1300 collega s in Nederland 800 monteurs op de weg 14 vestigingen huishoudens in service 1.1 mln. contacten

1300 collega s in Nederland 800 monteurs op de weg 14 vestigingen huishoudens in service 1.1 mln. contacten Agenda Voorstellen Feenstra Service missie en doelstellingen Service Excellence Scan & output Colorscan zorgt voor extra inzichten Aanpak Service Excellence missie Realisatie & resultaten 1300 collega

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers

Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers Idee, opmerking of klacht? Informatie voor patiënten en bezoekers 0 Algemeen Dagelijks maken veel mensen gebruik van de diensten van ons ziekenhuis. Meestal gaat het om een poliklinisch contact; dat wil

Nadere informatie

10 Tips. over Leiderschap voor startende Managers. 2014 zwaartekracht academie

10 Tips. over Leiderschap voor startende Managers. 2014 zwaartekracht academie 10 Tips over Leiderschap voor startende Managers 1. 1 Accepteer het feit dat jij nog steeds veel moet leren. Je hebt de afgelopen jaren keihard gewerkt om dit te bereiken. Op jouw vakgebied heb je de nodige

Nadere informatie

Training Stressmanagement

Training Stressmanagement Training Stressmanagement Training Stressmanagement, veerkrachtig omgaan met werkdruk Een burn-out en overspannenheid zijn aandoeningen die grotendeels worden veroorzaakt door grote mate van stress op

Nadere informatie

SLOW & QUICK SCAN COPE 7

SLOW & QUICK SCAN COPE 7 Onderstaand treft u zowel een SLOW als een QUICK SCAN aan voor uw organisatie volgens de COPE 7 organisatie principes. De SLOW SCAN: Als uw antwoord op een hoofdvraag NEE betreft, dan scoort u 0 punten

Nadere informatie

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit.

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit. Oefening: Waarden Sorteertaak. Wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn de dingen die jij als persoon écht belangrijk vindt in het leven. Het is belangrijk ze niet te verwisselen met normen, wat je meer

Nadere informatie

WIE IS DE BAAS IN. CONTACT Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact

WIE IS DE BAAS IN. CONTACT Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Baas in Contact 2018 Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Respons Baas in Contact 2018 Aantal respondenten:

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Vitaal personeel. Wilmar Schaufeli. Universiteit Utrecht. Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1

Vitaal personeel. Wilmar Schaufeli. Universiteit Utrecht. Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1 Vitaal personeel Wilmar Schaufeli Universiteit Utrecht Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 1 Curatie Preventie Amplitie Workshop Vitaal Personeel - GGZ kennisdag 2009 2 Leidt geluk tot succes

Nadere informatie

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014 Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014 De klantbeleving tijdens contactmomenten bij banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en telecom- en internetproviders. Voorwoord Het vermogen om klanten

Nadere informatie

NATIONALE VEERKRACHTTEST

NATIONALE VEERKRACHTTEST NATIONALE VEERKRACHTTEST VEERKRACHT OPTIMISME PSYCHOLOGISCH KAPITAAL ZELF- VERTROUWEN HOOP Rapport Persoonlijke Veerkracht 1-10-2012 uitzenden professionals inhouse services employability payrolling outsourcing

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06

ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06 ippq Organisatierapport voor Octopus BV 2012-12-06 Rapport - Overzicht 1. Doelstelling 2. Het Performance-Happiness Model 3. Belangrijkste uitkomsten 4. De 5Cs 5. Vertrouwen, trots en erkenning 6. Vergelijking

Nadere informatie

Wat doe jij met je talent? EduTalent - Wijbe Douma

Wat doe jij met je talent? EduTalent - Wijbe Douma Wat doe jij met je talent? EduTalent - Wijbe Douma 1 WiebenIK? ACRONIEM van WIJBE Wilskracht Ijver Betrokkenheid Empathie DOUMA Doorzetter Open Uniek Maatschappelijk betrokken Ambitieus 4-79-64-3985-3-329873977-291050

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Service Profit Chain. Gerard Sterkenburg, routeplanner Foodstep

Service Profit Chain. Gerard Sterkenburg, routeplanner Foodstep Service Profit Chain Gerard Sterkenburg, routeplanner Foodstep It s simple but not easy Over Foodstep Over Gastvrijheid Over Bedenken Over Bouwen Over Borgen Stel je eens voor Ons geloof Het vinden, binden

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Haal meer uit je personeel

Haal meer uit je personeel Haal meer uit je personeel Your Guest Leadership & Hospitality Workshops Know your Guest LVS Limburg & Zo Please your Guest Lichaamstaal Professional Help your Guest Coaching Guest Dagstart Quick Coaching

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013

Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013 Patiënt centraal RAPID RECOVERY SYMPOSIUM 11 APRIL 2013 I HAVE A DREAM MARTIN LUTHER KING JR. 28 AUGUSTUS 1963 LINCOLN MEMORIAL IN WASHINGTON Historie Frustratie van het niet kunnen anticiperen en handelen

Nadere informatie

TRENDS OP DE WERKPLEK. Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers?

TRENDS OP DE WERKPLEK. Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers? TRENDS OP DE WERKPLEK Hoe kan de kantooromgeving zorgen voor productieve en tevreden werknemers? ABSTRACT MARKT- EN OPINIEONDERZOEK NEDERLAND In opdracht van Mindspace onderzocht onafhankelijk onderzoeksbureau

Nadere informatie

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever?

Medewerkerbetrokkenheid. 1. Werk aan medewerkertevredenheid. Betrokkenheid uit jezelf. Waarom zou iemand het maximale inzetten voor een werkgever? Dat is de vraag! Natuurlijk is werk nog steeds vanzelfsprekend voor mensen maar het is niet meer zo vanzelfsprekend om voor de duur van het leven die ene baas te kiezen. Mensen maken enorm veel keuzes.

Nadere informatie

Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken

Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken Het hoe en waarom van Personeelsgesprekken Personeelsgesprekken Het personeelsgesprek (ook wel functioneringsgesprek) is een belangrijk instrument dat ingezet kan worden voor een heldere arbeidsverhouding

Nadere informatie

Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1. Dijk training & coaching

Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1. Dijk training & coaching Benodigde soft skills voor een succesvolle interactie met klanten en collega s deel 1 Dijk training & coaching Margot Dijker trainer & coach Leiderschap Beïnvloeden Trainingsonderwerpen Sales Teamontwikkeling

Nadere informatie

Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders

Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders Bijlage 20 Zelfassessment adequaat samenwerken met ouders Deze bijlage hoort bij hoofdstuk 4.9 en 4.11. Dit zelfassessment is ontwikkeld door Barbara de Boer, adviseur bij CPS. Zij maakte daarbij gebruik

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse Sara Berger

TMA Talentenanalyse Sara Berger TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting 5-2-2018 Sara Berger Inhoudsopgave Inleiding Betekenis van de scores Consistentie Beschrijving van de persoonlijkheid Kwaliteiten en valkuilen overzicht

Nadere informatie

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement?

Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Welke vaardigheden hebben een invloed op het al dan niet succesvol zijn van het outplacement? Definitie outplacement Outplacement is een geheel van begeleidende diensten en adviezen die in opdracht van

Nadere informatie

15 jaar Insights in de Benelux. informatie over ons lustrum project voor zorgprofessionals

15 jaar Insights in de Benelux. informatie over ons lustrum project voor zorgprofessionals 15 jaar Insights in de Benelux informatie over ons lustrum project voor zorgprofessionals Welcome Inside Wie ben je? Waarom doe je wat je doet? Insights neemt je mee naar binnen. Om te ontdekken waar jouw

Nadere informatie

www.accountemps.be 1 Hoe behoudt u uw beste medewerkers?

www.accountemps.be 1 Hoe behoudt u uw beste medewerkers? www.accountemps.be 1 Hoe behoudt u uw beste medewerkers? Gespecialiseerd boekhoudkundig of financieel personeel uitzenden is ons vak. Daarnaast adviseren en informeren wij bedrijven ook graag over verloning

Nadere informatie

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013.

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. Happy nurse Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. HappyNurse. Beter. Maak kennis met HappyNurse. Hét uitzendbureau voor verpleegkundigen en dé thuiszorgorganisatie voor

Nadere informatie

WHITEPAPER. De mystiek van Mystery shopping ontrafeld. De visie van PIM

WHITEPAPER. De mystiek van Mystery shopping ontrafeld. De visie van PIM WHITEPAPER De mystiek van Mystery shopping ontrafeld De visie van PIM De mystiek van Mystery shopping ontrafeld Naar een objectieve meting van klanttevredenheid '95% van de klanten die ontevreden zijn

Nadere informatie

Talentenanalyse Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010

Talentenanalyse Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010 Gabriëlle van der Meulen 5 mei 2010 Talentenanalyse ceylonpoort 5-25 2037 AA Haarlem T 023-5463747 I www. E webdiscussie@ Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis van de scores 3 3. Consistentie 3 4.

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

The Good Ones. The Good Ones. Ten Crucial Qualities of High-Character Employees Bruce Weinstein ISBN , Amacon 2015

The Good Ones. The Good Ones. Ten Crucial Qualities of High-Character Employees Bruce Weinstein ISBN , Amacon 2015 The Good Ones The Good Ones Ten Crucial Qualities of High-Character Employees Bruce Weinstein ISBN 978-1-60-868274-4, Amacon 2015 Bedrijven besteden veel aandacht aan kennis en vaardigheden bij het rekruteren

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Het verband tussen het tevredenheidsgevoel van de klant en zijn loyaliteit is als volgt schematisch weer te geven.

Het verband tussen het tevredenheidsgevoel van de klant en zijn loyaliteit is als volgt schematisch weer te geven. CUSTOMER DELIGHT Door klantgericht te werk te gaan zorg je er voor dat de klanten zich bij jou en je bedrijf betrokken voelen. Dit blijkt echter niet altijd voldoende te zijn om de klanten ook echt loyaal

Nadere informatie

MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3

MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3 MANAGEMENTVAARDIGHEDEN / 3 Raymond Reinhardt 3R Business Development raymond.reinhardt@3r-bdc.com 3R 1 Doelen van deze module M Deze module gaat over: G jezelf beter begrijpen; G weten hoe je continu over

Nadere informatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie

Passie. PEOPLE INVESTMENT Investeren in mens en organisatie Passie Het is een mooie symboliek, maar ik ben het niet helemaal mee eens, want passie is juist werken. Werken om iets te bereiken, om iets te realiseren, om iets te creëren of om iets over te brengen.

Nadere informatie

1 februari Anke Valent

1 februari Anke Valent 1 februari 2013 Anke Valent Achtergrond onderzoek 1 3 2 Resultaten 4 Beste werkgevers Aan de slag! Ontwikkelingen in de sector Bezuinigingen en onzekerheid Overgang naar de WMO Vervoersmaatregel Flexibilisering

Nadere informatie

Vlaams Indicatoren Project VIP²: Vlaamse Patiënten Peiling

Vlaams Indicatoren Project VIP²: Vlaamse Patiënten Peiling Vlaams Indicatoren Project VIP²: Vlaamse Patiënten Peiling Op initiatief van de Vlaamse Vereniging van Hoofdartsen, Icuro, Zorgnet Vlaanderen en de Vlaamse overheid, is het Vlaamse VIP 2 -indicatorenproject

Nadere informatie

Training Passie en missie

Training Passie en missie Training Passie en missie Training Passie en missie, maak gebruik van elkaars unieke bijdrage Iedereen heeft een unieke bijdrage, maar niet iedereen weet welke dat is. Weet jij het wel? Wanneer je dit

Nadere informatie

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING

GEWOON HOOGGEVOELIG BEN JE HSP? TRAINING TRAINING GEWOON BEN JE HSP? Elaine Aron zei daarover in haar 1e boek: De HSP is als een plantje. Het soort zaad dat de grond ingaat je aangeboren karakter is maar een deel van het verhaal. De kwaliteit

Nadere informatie

Reflectie-opdrachten

Reflectie-opdrachten Reflectie-opdrachten In deze bundel vinden jullie een reeks fiches met reflectie-opdrachten. De bedoeling is om iedere week één fiche te overlopen tijdens het wekelijks gesprek met je mentor. Deze vragen

Nadere informatie

Klachten / Verbeteringen

Klachten / Verbeteringen Klachten / Verbeteringen Orthopedische hulpmiddelen op maat van de mens uitgave feb. 2007 Inhoud van de folder Kamer Orthopedie heeft speciaal voor u een serie folders gemaakt. Hierin proberen wij u zo

Nadere informatie

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ Inleiding Deze gedragscode dient voor werknemers onderling. Daarnaast kent Ambiq een gedragscode voor de bejegening van haar cliënten. Ambiq hecht veel waarde

Nadere informatie

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!!

Vul hieronder als eerste jouw naam in en de datum waarop je deze scan hebt ingevuld!! 4.1 Personeelsbeleid: 1.4 funtioneringsprocedure. 9c Competentiescan blz. 1 van 6 Vragen competentiescan POP Overige Functies Bij de beoordeling geldt: maak een keuze uit: 1 = o / 2 = m / 3 = v / 4 = rv

Nadere informatie

De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE

De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE - 2 - INTRODUCTIE Wij bieden u met genoegen onze gedragscode aan, bestemd voor alle medewerkers in a.z. Vesalius. Het zijn de normen en waarden die wij essentieel achten

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Sara Berger 15 april 2013 Minervum 7444 4817 ZG Breda T 0162 51 59 02 I www.mectraining.nl E info@mectraining.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN?

HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN? HOE STIMULEREN WE 45+ERS OM ONTWIKKELADVIES AAN TE VRAGEN? OPZET CAMPAGNE DUURZAME INZETBAARHEID 45+ Werknemers van 45+ lopen het risico langdurig werkloos te zijn wanneer zij hun baan kwijtraken. Het

Nadere informatie

360 graden feedback 2.0 PETER VERSTEEG

360 graden feedback 2.0 PETER VERSTEEG 2016 360 graden feedback 2.0 PETER VERSTEEG Voorwoord Aan de hand van dit rapport wordt duidelijk hoe mijn collega s en één opdrachtgever mij zien tijdens de werkzaamheden die ik verricht in mijn huidige

Nadere informatie

2.4 Als begrijpen extra aandacht vraagt 10

2.4 Als begrijpen extra aandacht vraagt 10 7 2 Contact Samenvatting In contact met patiënten uit specifieke doelgroepen moet de assistent zich realiseren dat hun groepskenmerken maar een deel van hun persoon zijn. Ook een open houding en interesse

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis

Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Klachtenregeling Ikazia Ziekenhuis Goede zorg voor iedereen staat voorop in ons ziekenhuis. Dat doen we met betrokkenheid, oprechte interesse en aandacht. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 1 De manager Naam: Organisatie: Datum: Luisterprincipe 1 Luisteren begint met luisteren naar jezelf 1.1 Inventariseren van stemmen Vertel eens van een situatie

Nadere informatie

Online Selectie Assessment. De heer S. Voorbeeld. VisionQuest Consulting Zwolle.

Online Selectie Assessment. De heer S. Voorbeeld. VisionQuest Consulting Zwolle. Online Selectie Assessment De heer S. Voorbeeld VisionQuest Consulting Zwolle info@visionquestconsulting.nl www.visionquestconsulting.nl KvK 32146819 Personalia Naam: De heer S. Voorbeeld Adres: Teststraat

Nadere informatie

5 ONMISBARE TOOLS VOOR SALONEIGENAREN

5 ONMISBARE TOOLS VOOR SALONEIGENAREN 5 ONMISBARE TOOLS VOOR SALONEIGENAREN 1 Ik ben Heleen Lambers. Sparringpartner, haarstylist, salonadviseur Met ruim 25 jaar ervaring als haarstylist, waarvan ruim 11 jaar als saloneigenaar in het hoog

Nadere informatie

Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat?

Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat? Business Principles Business Principles, Kernwaarden, Strategie; hoe zit dat? De Business Principles zijn een nadere uitwerking van de kernwaarden en de strategische thema s. Samen met onze purpose, missie,

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT VOOR AANKOMEND PARTNERS COACHING, GERICHT OP ONDERNEMERSCHAP

BUSINESS DEVELOPMENT VOOR AANKOMEND PARTNERS COACHING, GERICHT OP ONDERNEMERSCHAP BUSINESS DEVELOPMENT VOOR AANKOMEND PARTNERS COACHING, GERICHT OP ONDERNEMERSCHAP IN HET KORT Dat de weg naar het partnership niet zo eenvoudig is, blijkt uit het feit dat veel professionals onderweg afbuigen,

Nadere informatie

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder

Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder Informatiebrochure Inhoud Waarom een Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder? 3 Voor wie is de Vakopleiding Wijk- en buurtbeheerder bestemd? 3 Resultaten van de opleiding

Nadere informatie

Onze Kernwaarden CULTUUR

Onze Kernwaarden CULTUUR Onze Kernwaarden CULTUUR Als Leisure centrum is ons doel klanten een onvergetelijke ervaring bezorger. Dit doen wij door een wauw gevoel te creëren door middel van onze service. Bij ons komt de klant altijd

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

RESULTATEN. Saenstroom OPDC, Wormerveer april 2018

RESULTATEN. Saenstroom OPDC, Wormerveer april 2018 ! RESULTATEN Saenstroom OPDC, Wormerveer april! 1. ALGEMEEN 1.1. Inleiding Algemeen Het instrument Qschool is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur in kaart te brengen. Het

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PLANNING Doel : Het doel van deze functiebeschrijving is je een zo concreet mogelijk inzicht te geven in de aard van deze functie, waarvoor je interesse

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 3215, Huisartspraktijk Hiddink, Vossenhol 14 BEMMEL Datum aanmaak rapport: 12-04-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht in hoe

Nadere informatie